Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. w Robakowo

2.1/5
Na podstawie 443 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych oraz obecnych pracowników o firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.. Przeczytasz tutaj też opinie kandydatów do zatrudnienia w Raben Logistics Polska Sp. z o.o. o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Transport i spedycja drogowa - transport mieszany

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. w Robakowo

Raben

Byly pracownik. Pracowalem w Raben Wrocław na Bierutowskiej. Na rozmowie rudy kurdupel ci mydli oczy jaka to nie jest firma ,obiecuje złote góry a finalnie maja cie w (usunięte przez administratora) No chyba ze lubisz włazic komus w (usunięte przez administratora) i podpieprzac innych to praca dla ciebie Kierownictwo nieogarniete , liderzy i kordynatorzy to banda zakompleksionych (usunięte przez administratora) ktorzy uwazaja sie za najmodrzejszych a reszta dla nich to (usunięte przez administratora). Kolesiostwo widac gołym okiem , nierowne traktowanie pracowników,jedni maja lekka robote inni dostaja najgorsze smieci do rozładunku lub załadunku. Niepolecam i odradzam. Stawki która obiecano po okresie probnym nie otrzymałem. A za nadgodziny kaza ci wolne brac zamiast płacic.

Były pracownik - oddział Chleb
@Raben

Czytam opinie i jak bym widziała swoją historię zatrudnienia w Chlebni. Kumoterstwo, kolesiostwo i wyzysk w czystej postaci. Masz dużo obowiązków i sobie radzisz to znaczy, że można Ci dołożyć jeszcze więcej. Minął rok od odejścia z tej firmy i każdego dnia dziękuję sobie, że podjęłam decyzję o opuszczeniu tego toksycznego miejsca i współczuje każdej osobie która zamierza zacząć tam swoją karierę.

Przemek

A co powiecie o oddziale w Częstochowie ?

To dawno tam pracowałeś ? Myślę nad tym ale mam też kawałek drogi

Mateusz

Witam, Chciałem się zapytać, jak wygląda praca w Rabenie w oddziale Opole (Opolskie) jako magazynier. Jakie zmiany na początku i jakie zarobki. Czy można wyciągnąć chodź 4 tyś zł netto ? z uprawnieniami UDT?

wow Nowy wpis
@Mateusz

Nie wydaje mi się, żeby gdziekolwiek obecnie dawali mniej niż 4k netto dla magazynierów z UDT.

Oddział w wiskitkach Nowy wpis

Chce podjąć tam pracę i chciałabym zasięgnąć się opinii pracujących lub byłych pracowników

Robert. Nowy wpis
@Oddział w wiskitkach

Polaka maja za nic. W pierwszej kolejności pracę przydzielają Ukrainie. Dla nad nie starcza sprzętu . O premi mozna zapomnieć. Kawa i papieros to nie możliwe. Zakaz wynoszenis kawy na palarnie . Papieros beż kawy. ? Żart. Niskie zarobki. Brak szacunku że strony kierowniczki. Bluźni na pracowników.

Kierowca Nowy wpis

(usunięte przez administratora) organizacja pracy jeden wielki (usunięte przez administratora) Rano nie możesz się załadować bo nie ma miejsc a na koniec dnia nie możesz rozładować auta bo oczywiście nie ma gdzie się podstawić bo sobie kierowcy w ciula lecą i stoją auta bezczynnie. Omijać ten (usunięte przez administratora) . Pozdro

Zleceniodawca

Załadowany towar na palecie został rozpakowany i popisany niezmywalnym markerem w celach inwentaryzacji na magazynie. Przewoźnik twierdzi, że to my tak wysłaliśmy (gdzie żeby towar został odebrany musi być na nim etykieta, której w momencie dostawy nie było) lub wina leży po stronie odbiorcy. Reklamacja przeciągana przez 2 miesiące, finalnie odrzucona, mimo że sprawa jest klarowna i wszystkie dowody zostały dostarczone. Dodzwonić się telefonicznie w sprawie czegokolwiek? Powodzenia. Twierdzą, że kierowcy przypisywani są na odbiór po godzinie 12, a odbierają palety o 10. Zero komunikacji, unikać jak ognia.

Tzok

Witam wszystkich którzy są zainteresowani pracą w Rabenie. o w skrócie przedstawie jak to wszystko wygląda na hali 8. Pracuje tam kilka miesięcy i już od rozmowy kwalifikacyjnej zaczynają się "akcje". Kierownik "A" obiecuje Tobie premie przez pierwsze 3 miechy na czas szkolenia, normę opisuję że jest ładnie matematycznie obliczona. No tak to nie wygląda, premię dostałem tylko po pierwszym miesiącu, a norma polega na tym by zeskanować jak najwięcej produktów i jest zawyżona do takiego stopnia,że starsi pracownicy ledwo ją wyrabiają. Jak podnieśli normę to NIC na ten temat nie powiedzieli pracownikom i sami "musieli" się domyślić. Kłamstwa na dzień dobry... Sama praca nie należy do łatwych, trzeba się szarpać i dzwigać różne produkty, norma jest wysoka a życzliwych osób nie jest wiele, bo wszyscy są wkurzeni i szukają sobie sposobu aby się wyżyć na kimś. Naprawdę jest tu toksycznie, panuje duży bałagan a biuro ma to gdzieś. Kadra która tu dowodzi, "A" i "J" ma w głębokim poważaniu Hale 8, głównie siedzą w biurze, jak mogą to jeszcze złośliwie coś skomentują i zawsze około 13:55 już ich nie ma. Jaśnie wielmożny pan "J" hobbystycznie tworzy grafiki, które w ciągu tygodnia edytuje co najmniej 3 razy.... Najgorsze jest to, że wszyscy widza ich podejście do pracy, ale nikt nie reaguje. W biurze masz kilka osób, jedni są okej, inni chyba za karę tu siedzą i jest jeszcze pan Słodki T. osoba paskudna, taki buszmen, który szuka sposobu by innym ludziom normę zepsuć. A to skaner blokuje, a to zlecenie i zadania zmienia. jak raz dostał władzę, nie było żadnego kierownika, to pokazał jak mu woda sodowa uderzyła do głowy i zachowywał się mega podle. Na plus trzeba przyznać, że powoli stan sprzętowy jest coraz lepszy. Płaca jest na czas, jak się ma w Mbanku, to pieniądze są wcześniej niż przed 10. Najlepsze co mnie spotkało, to kontakt z HR, bardzo szybko potrafili mi pomóc. w tej pracy spotyka się różne osoby i może z kilkoma można sobie pogadać, najlepiej trzymać się na uboczu bo do kliki starej gwardii i tak nie wejdziesz. Koncząc ten referat, nie powiem czy warto tu pracować, czy też nie. To już Twoja decyzja, ale proszę przemyślcie to.

Gomez

Czy nadgodziny są płatne czy do odbioru?

Tzok
@Gomez

Witaj. Jeszcze do niedawna płacili, ale że było zbyt dużo nadgodzin to teraz oddają dni wolne.

Stefan

Zatrudniając się na magazyn jest możliwość zrobienia uprawnień na wózek ? Koszty wszelakich szkoleń są po stronie pracownika czy pracodawcy?

Tomek

Czy specjalista ds relacji klientami może liczyć na auto służbowe? Wymagane jest prawo jazdy kat B I na jaką podstawę można liczyć?

kubo

Poszukują aktualnie na stanowisko eksperta ds. doskonalenia biznesu. Mam zapewniony solidny program wdrożeniowy i wsparcie w późniejszym czasie?

Gwarancja do bramy i się nie znamy. Góra z pewnością nie wie jakie cuda są wyprawiane na dole

ooo

Jak wygląda praca magazyniera w 3 zmianie, ile takich zmian jest na miesiąc?

Raben

@pracodawca
@Raben

Tak jest w srabenie to (usunięte przez administratora) a nie firma możesz nawet 20 lat tam przepracować a i tak będziesz (usunięte przez administratora) ja czuję się tam jak niepotrzebna osoba płacą tyle żeby najniższą krajową przebić jak dla mnie a pracuje tam długo żenada nie polecam nikomu

Były pracownik - oddział Chleb

Gabriela

Mąż w ofercie dla magazyniera widział widełki od 5,2-5,3 tysie brutto na UoP. Jeśli ma 10 lat doświadczenia to może liczyć na tą górną granicę? Będę wdzięczna za wszelkie info!

Koki

Jak warunki pracy na magazynie i zarobki w Lublinie?

Amy

Nie polecaliście pracy w firmie bo m.in.płacą pod stołem...serio? Nie można liczyć na normalny przelew? Chłopak chciał przesłać CV na dyspozytora transportu kolejowego. Warto w ogóle wysyłać CV?

warszawa

Rozmowy telefoniczne w odpowiedzi na ogłoszenia o pracę przeprowadzone z 6 podwykonawcami. Jeśli w ogłoszeniu jest informacja, że doświadczenie nie jest wymagane, to zwykle jednak jest. Niektórzy nie wiedzą nawet jakiej treści wystawili ogłoszenie i ile (czy tylko na C+E, czy też C). Jedna osoba w ogóle nie chciała opowiedzieć, jak wygląda praca, tylko wypytywała się o poprzednie doświadczenie. W większości brak informacji o sposobie wynagradzania, "dogadamy się na miejcu". Pachnie januszexem.

Wózek

Ile jest premii jako operator wózka

@relacje

Kierowca uszkodził obróbkę dachu po czym odjechał. Mimo wielokrotnych telefonów, gdzie byliśmy odsyłani od jednych do drugich, nie udało się porozmawiać. Po wysłaniu maila również zero reakcji. Nie polecam współpracy z tą firmą.

Przemek

A co powiecie o oddziale w Częstochowie ?

@Przemek

Fajny nowy oddział, kiero magazynu spoko taki ludzki, jedyny problem brak rąk do pracy.

Praca na ile zmian ? I jakie zarobki ? Bo zastanawiam się nad złożeniem CV

@Przemek

Zmiany różne , zazwyczaj pod wolumen. Nie ma sztywnych godzin aczkolwiek nie skaczesz codziennie na inną. Nie wiem jak aktualnie bo ja już nie w Częstochowie. Na rozmowę idź, nic nie tracisz. (usunięte przez administratora)

To dawno tam pracowałeś ? Myślę nad tym ale mam też kawałek drogi

Raben Opole

Pracowałem długo jako kierowca w tym (usunięte przez administratora) mając nadzieję na zmianę zarządzających, bo tak niekompetentnych osób na stanowiskach kierowniczych jeszcze nie widziałem. Praca (usunięte przez administratora), ciągle pretensje, kasa płacona pod stołem i wieczne narzekania że nie ma z czego dołożyć. Magazyn (usunięte przez administratora) wszystko na Twojej głowie ze zbyt małej ilości magazynierów zatrudnionych w oddziale, nawet pomimo tego ,nie są chętni pomagać. Lepiej kumpla pić nasienie, niż pracować w rabenie.

Zostaw merytoryczną opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Robakowo

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Raben Logistics Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Raben Logistics Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 66.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Raben Logistics Polska Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 32, z czego 1 to opinie pozytywne, 26 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Raben Logistics Polska Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Raben Logistics Polska Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Ranking Użytkownicy