Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Adres: Zbożowa 1, 62-023 Robakowo

NIP: 7773249627 KRS: 0000561623

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.
2 422 664 5 1

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

praca
 Opinia

czy w firmie raben samemu robi sie ladunki i zaladunki?

Pomocna?
TakNie
Marzena
 Opinia
@praca 13.07.2019 14:33

Niestety, akurat na to pytanie nie potrafię udzielić Ci precyzyjnej odpowiedzi. Widzę jednak, że jest to często uczęszczany wątek, więc na pewno ktoś inny to zrobi. Na oficjalnej stronie internetowej Raben Logistics Polska widnieją aktualne oferty pracy: https://polska.raben-group.com/ludzie/oferty-pracy/ Zdradzisz nam, którą z nich byłbyś najbardziej zainteresowany?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jarus
 Opinia

Raben Pikutkowo jaka praca taka płaca (usunięte przez administratora)kierowcy jak łosie u przewoźników(usunięte przez administratora)i współczucia logistyka pracy ustala ktoś kto nie zna terenu zerwać się jak pies można a dodakowe usługi wniesienia co to jest wnosisz jak łoś a kasy nie widać auta rozpierdolone strach jeździć firma powinna robić kontrole firmą wywożącym towar a nie jeden drugiemu ręce myje ..albo praca dla wszystkich albo (usunięte przez administratora) ....

Pomocna?
Tak2Nie
Paweł
 Opinia
@Jarus 25.06.2019 15:39

Nie piszesz o firmie zbyt pozytywnie. Tez pracujesz na stanowisku kierowcy? Wspominasz o wynagrodzeniu. Chętnie dowiem się czy możesz liczyć na premie lub inne benefity do wynagrodzeni?. Mam na myśli też pakiet socjalny. Takie informacje będą istotne dla osób starających się o pracę.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tranzyt
 Opinia

Koleżanki i koledzy może podzielimy się opinią podwyżkach po których zarabiamy mniej niż wcześniej?

Pomocna?
Tak2Nie1
Paweł
 Opinia
@Tranzyt 11.06.2019 02:30

Zarobki po podwyżkach przyznanych przez firmę Raben Logistics Polska są mniejsze niż wcześniej? Jak to możliwe? Zastanawia mnie, czy nie popełniłeś błędu w swojej wypowiedzi, ponieważ jest to dla mnie niezrozumiałe, gdyż przeważnie w przypadku otrzymania podwyżki zarabiamy więcej niż wcześniej. Proszę o wyjaśnienie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tranzyt
 Opinia
@Paweł 11.06.2019 09:37

Podwyżki w kwotach brutto owszem były i nie ma błędu gdyż obcięto tak mocno system premiowy że dawniej można było wyrobić 33% od podstawy to wychodziło jakieś 700-1000 zł zależy od wysokości podstawy teraz maksymalna premia wynosi 450zl brutto więc co najmniej 300-400zl mniej się zarabia robiąc pełna wydajność 120%

Pomocna?
Tak3Nie
Paweł
 Opinia
@Tranzyt 14.06.2019 02:55

Dziękuję z wyjaśnienie. Faktycznie masz rację, że zmiany, które opisałeś, nie do końca są korzystne dla zatrudnionych pracowników. Wiesz może, jak wygląda wynagrodzenie dla pracownika, który dopiero rozpoczyna karierę zawodową w firmie Raben Logistics Polska? Jest ono mniejsze niż pozostałych osób?

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wiesniaczek
 Opinia

Jako, że pracowałem jako magazynier w rabenie całkiem niedawno i widzę ogłoszenie o prace na to samo stanowisko w tym samym mieście chciałbym zestawić to co jest w ich ofercie z rzeczywistością: dodatkowe wynagrodzenie (miesięczna premia) - Krążą plotki, że ktoś zna kogoś kto dostał, nie wiadomo jak jest wyliczana. • nowoczesny magazyn (praca wewnątrz magazynu) - KŁAMSTWO, trzeba po palety jeździć wózkiem poza hale, trzeba zamiatać plac dookoła magazynu. • brak dźwigania (jeździmy na wózkach elektrycznych) KŁAMSTWO, jest pełno przerzucania paczek, przesyłek z philisa czy thule, prostowanie przechylonych palet, ustawianie towaru na palety i streczowanie folią, itd. • dbałość o Twoje zdrowie (wózki elektryczne, ubranie, dodatkowa przerwa, świeże owoce każdego dnia) - KŁAMSTWO- jazda rydwanem nie jest zdrowa bo to 8 h w pozycji stojącej obciąża kręgosłup. Dodatkowej przerwy nigdy nie było a ta 1 która przysługuje to jazda z kanapką w ręku :) Wpis o świeżych owocach hahaha. Czy ktoś z was dostał w rabenie jakiś owoc ? Ktoś oderwany od rzeczywistości wymyśla te oferty. Omijać szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak32Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ryszard
 Opinia
@wiesniaczek 22.01.2019 17:51

Podpisując umowę o pracę miałeś zawarte w niej warunki zatrudnienia i zakres obowiązków. Czy nie zgadzały się one z realiami, które zastałeś w pracy? W ogłoszeniach rekrutacyjnych często zasady pracy są nakreślone ogólnie i to właśnie w umowie się je weryfikuje. Napisz, czy prócz niedogodności, o których wspomniałeś, jakieś dobre strony widziałeś w tym zatrudnieniu? Czy benefity w postaci premii lub pakietu socjalnego Cię obowiązywały? Brałeś udział w szkoleniach, które mogłyby dać Ci wiedzę procentującą w przyszłości? Podziel się swoimi odczuciami.

Pomocna?
Tak1Nie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tomek
 Opinia
@wiesniaczek 22.01.2019 17:51

Haha, może kolorowo nie jest ale wszystko co wypisales to chyba kwestia magazynu... na HV. Codziennie jest coś świeżego (owoce, jakieś soczki, czasami coś słodkiego) serio CODZIENNIE. Faktycznie czasami trafi się towar który trzeba przerzucić ręcznie bo paleta podczas transportu się przechylila (Ale tak jest w każdej firmie). Nie pasuje jazda skuterkiem? Zapraszamy na 5 jest dużo widlakow, palety mamy na magazynie.

Pomocna?
Tak4Nie2
Peacuj@ca
 Opinia
@Tomek 27.02.2019 09:11

Potwierdzam, owoc jest codziennie, nawet batony energetyczne

Pomocna?
Tak1Nie1
Zuzanna
 Opinia
@Tomek 27.02.2019 09:11

Tomku, sugerujesz, że w firmie Raben Logistics panują różne warunki wewnątrz poszczególnych magazynów? A może różnica wśród opinii odnośnie pracy na magazynie tej firmy wynika jedynie z rozbieżnych preferencji osób tam zatrudnionych? Coś co jednym się podoba inni wolą skrytykować. Świerze owoce i batony energetyczne zapewne urozmaicają dzień pracy swoich pracowników. Świadczy to też o tym, iż firma dba o zdrowie i energie osób, które zatrudnia. Na co jeszcze można liczyć zatrudniając się tutaj? Może dodatkowa płaca, benefity, wakacje pod gruszą?

Pomocna?
TakNie1
sdff
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@wiesniaczek 22.01.2019 17:51

Raben dopłaca do MyBenefit 10 złotych !!!! co miesiąc 10. o zgrozo Ewald zaszalał, co za rozdawnictwo !!! Wstydzić sie powinien. Starzy pracownicy zarabiaja mniej niż zółtodzioby na przyuczeniu. Wstydz si.ę Ewald.

Pomocna?
Tak4Nie
P
 Opinia
@wiesniaczek 22.01.2019 17:51

U nas w Centrali są codziennie!!! 5 rodzai do wyboru, nie rozumiem o co Ci chodzi

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Paweł
 Opinia
@sdff 23.05.2019 22:17

Podawanie danych osobowych innych osób, po których można je rozpoznać jest na forum Gowork.pl zabronione. Przeczytaj regulamin, który zaakceptowałeś https://www.gowork.pl/regulamin i stosuj się do niego. Benefity w firmie to rodzaj gratyfikacji dla pracownika i nie zawsze są bardzo bogate. Firma ustala je na takim poziomie na jaki ją stać. Jeżeli jesteś rozczarowany ich wysokością, spróbuj zaproponować kursy lub szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe, które będą inwestycją w Twoją przyszłość i poprawią Twoje zadowolenie. A premie? Czy firma je oferuje i mogą podwyższyć wysokość wynagrodzenia?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

@Moralniak dokładnie. Czy o Raben Logistics Polska nie można napisać nic pozytywnego? Jak wygląda socjal w firmie? Są jakieś benefity? Nikt o tym nie wspomina, a warto. Czy ktoś z pracowników firmy może wypowiedzieć się na ten temat?

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kolo99
 Opinia
@Iza 04.10.2017 13:36

mogę sie wypowiedzieć na priv czytając debilne wpisy osób które JUŻ NIE PRACUJĄ zwyczajnie powiem dno osób negujących firme. Pracuje ponad 10 lat w, w niejednym oddziale juz yłem i zawsze miałem wsparcie , dobra atmosferę i rynkowe zarobki.

Pomocna?
Tak1Nie1
anonymous
 Opinia
@kolo99 07.10.2017 07:02

Skoro byłeś w niejednym oddziale to znaczy że pracujesz w biurze, nie myl pracy na magazynie z pracą biurową bo nie masz o tym pojecia, Raben nie jest atrakcyjny zarobkowo, są inne firmy które płacą więcej za to samo i nie masz żadnych norm, po za tym co dobrego można powiedzieć o kadrze zarządzającej

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Pracodawca

 Opinia
@kolo99 07.10.2017 07:02

Mamy dofinansowanie do karty Multisport lub biletów do kina, dofinansowanie do wczasów i kolonii, wyprawki dla dzieci szkolnych, bony świąteczne. Prowadzimy co dwa lata Badanie Zaangażowania i Satysfakcji Pracowników - atmosfera w Oddziale Gądki jest oceniana bardzo wysoko przez Pracowników, podobnie jak współpracownicy i bezpośrednie kierownictwo.

Pomocna?
TakNie6
Łiłaczinio
 Opinia
@Raben Logistics Polska Sp. z o.o. 10.11.2017 12:54

Badania to se robicie między sobą chyba ludzie w pierwszej fazie tych badań byli mega niezadowoleni możecie się pochwalić jak wyszło pierwsze badanie same negatywy teraz to już Nikt nie zwraca uwagi na to i nie bierze w tym udziału bo przez te kilka badań zmieniło się naprawdę nie wiele i ludzie nie oddają ankiet na pewno nie z magazynów ile razy można wypełniać to samo i co nic wywieszacie kłamstwa na tablicy bez faktycznej ilości osób które ankietę oddało ile procent ja też mogę wywiesić plakat że po badaniach jest super kierownicy są spoko firma jest pro rodzinna itd ale to wszystko bujda

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik biura
 Opinia
@Raben Logistics Polska Sp. z o.o. 10.11.2017 12:54

Szkoda że ankieta nie jest anonimowa. Później jest rozmowa z kierownikiem dlaczego taka zla opinia itd.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tranzyt
 Opinia
@Raben Logistics Polska Sp. z o.o. 10.11.2017 12:54

Kto to ocenia pozytywnie??? Bardzo wysoko przez pracowników? chyba biurowych bo o murzynach magazynowych zapomnieliscie!!! Zapraszam na magazyn i zapytajcie dowolna osobe czy jest tak super zadowolona z warunkow.Prosze czekamy wielki Raben logistics Polska

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tranzyt
 Opinia
@Raben Logistics Polska Sp. z o.o. 10.11.2017 12:54

Zapraszamy zanim magazyn stanie bo pracownicy nie beda chcieli pracowac

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mako
 Opinia
@kolo99 07.10.2017 07:02

To albo jesteś idiotą albo lubisz jak cie ponizają

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@Raben Logistics Polska Sp. z o.o. 10.11.2017 12:54

Wyprawka tylko w 1 klasie zal

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin
 Opinia
@kolo99 07.10.2017 07:02

Jeśli pracujesz i tak obrażasz jak w komentarzu osoby to też kiepsko reprezentujesz firmę ;) Nie pracują zapewne nie bez powodu. Firma bardzo przeciętna i również nie polecam, szkoda czasu i zdrowia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
sdff
 Opinia
@Iza 04.10.2017 13:36

żałosne 10 zł dopłaca ewald ;( na miesiąc chyba.

Pomocna?
TakNie
Katarzyna
 Opinia

Nie polecam, pracowałam w biurze w Robakowie. To była najgorsza firma z jaką niestety miałam styczność. Wymagają pracować ponad 40h tygodniowo, nie płacą za nadgodziny, nie można odebrać też tych godzin. Brak kultury pracy. Wszechobecny mobbing. Wynagrodzenie też kiepskie, odradzam każdemu, szkoda czasu i nerwów na pseudo firmę.

Pomocna?
Tak9Nie
Aneta
 Opinia
@Katarzyna 18.01.2019 17:57

Dziękujemy Ci bardzo serdecznie za tę opinię. Jednak to szkoda, że masz złe zdanie na temat tego pracodawcy. Mobbing to bowiem działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika. Skoro zatem - według Ciebie - takie rzeczy mają miejsce w Raben Logistics Polska, to należałoby zgłosić ten problem wyżej postawionym instytucjom. Czy rozważałaś takie rozwiązanie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
nick
 Opinia
@Katarzyna 18.01.2019 17:57

zgadzam się z powyższym, widocznie taka jest polityka firmy w innych oddziałach to samo

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aneta
 Opinia
@nick 28.01.2019 17:23

Z czym konkretnie się zgadzasz? Na forum o Raben Logistics Polska poruszony został temat mobbingu. Chciałabym rozwiać wszelkie wątpliwości na ten temat, gdyż jest to poważne oskarżenie. Nie chcemy na forum słów rzuconych na wiatr. Liczą się jedynie rzetelne, poparte argumentami fakty. Czy osoby zatrudnione w tej firmie mogą potwierdzić bądź zaprzeczyć temu, iż w tej firmie mają miejsce sytuacje, w których pracownicy firmy są zastraszani?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Guenn

Zweryfikowany użytkownik

 Rekomendacja
@Katarzyna 18.01.2019 17:57

Zgadzam się z opinią. Biuro w Robakowie to chyba najgorszy (usunięte przez administratora) z ktorym mialam styczność. Niewolnictwo XXI w. W firmie Raben panuje bardzo zła atmosfera. Jest trochę sekciarsko. Firma wchodzi w życie prywatne pracowników i próbuje ich kontrolować. Siedzenie do późnych godzin w biurze- oczywiście za darmo lub/i praca zdalna z domu w weekendy: również w ramach wolontariatu. Idealny profil pracownika to osoba z kredytem i dziecmi: bo wiadomo, że taka nie odmówi i będzie (usunięte przez administratora) Poza tym wszystkie negatywnie aspekty dotyczace pracy w korpo zawarte: brak możliwości otwarcia okna, brak mikrofalowek (niby przepisy bhp: a tak naprawdę przymus jedzenia w kantynie),okrutny mobbing, NIEWOLNICTWO - bo tak powinno się nazywać przymusowa i darmową pracę, ilość pracy nieadekwatna do czasu realizacji, kontrola i wkraczanie w życie prywatne. To wszystko jest doprawione słaba pensja. Nigdy więcej!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
elobanan21
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Aneta 22.01.2019 14:12

o kurka jaki bot to pisze xD

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
@Katarzyna
 Opinia
@Aneta 22.01.2019 14:12

Tak rozważam zgłoszenie tego problemu, nie życzyłabym nikomu innemu tak kiepskiej pracy i nękania psychicznego, przez innych współpracowników. Dziękuję za tą podpowiedź.

Pomocna?
TakNie
Peacuj@ca
 Opinia
@Katarzyna 18.01.2019 17:57

@Katarzyna, a w jakim biurze pracowałas, w centrali czy w magazynie? Zapraszam do oddziału w Gądkach, do biura. Ja jestem zadowolona. Wszystko zależy od ludzi, wśród których się otaczasz i od głównego przełożonego. U nas nie ma opcji nadgodziny, a jeśli się takowe pojawią, konieczne jest ich odebranie

Pomocna?
TakNie
Siur
 Opinia

Co ten Raben w Lisim ogonie na ul potulickiej taki straszny wszędzie gadają nawet w markecie podobno (usunięte przez administratora) wyzywaja nawet biją podobno kilku jest na zwolnieniu psychiatrycznym.

Pomocna?
Tak1Nie
sławek
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

w dniu dzisiejszym dostawa była karygodna.DOSTAWCA HAMSKI WULGARNY BESZCZELNY

Pomocna?
Tak2Nie
Iza
 Opinia

@DZIAŁ TRANSPORTU GĄDKI, dziękuję za Twoją wypowiedź, jednak chciałabym, abyś przedstawił szczegółowo, jak wyglądał poziom wynagrodzeń za pracę w firmie Raben Logistics Polska? W czasie zatrudnienia mogłeś liczyć na pomoc bardziej doświadczonych osób skoro pracodawca, nie organizował szkolenia wprowadzającego? Przedstaw, proszę, jak to wyglądało. @hgh, dlaczego tak twierdzisz? Chciałabym, abyś bardziej zrozumiale opisał pracę na stanowisku kierowcy w firmie Raben Logistics Polska. Jaki poziom wynagrodzenia? Ilugodzinny system pracy? Możesz opisać te podstawowe kwestie?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DZIAŁ TRANSPORTU GĄDKI
 Opinia
@Iza 10.10.2018 08:36

Witam, Wynagrodzenie jak sobie odpowiednio wynegocjujesz to możesz być zadowolona no oczywiście jeżeli na rozmowie weźmiesz potwierdzenie pisemnie ustaleń. W trakcie zatrudnienia nie masz co liczyć na pomoc kolegów, koleżanek przy wdrożeniu. Dla nowego pracownika tak było w moim przypadku brak odpowiedniego szkolenia, wdrożenia totalna porażka. Nie ma osoby, która spokojnie wdroży cię do systemu kewill raben i opowie na zadawane pytania. Ja osobiście odradzam ci podejmowanie współpracy z tą firma (szczególnie chodzi mi o transport). W okolicy Gądek jest wiele ciekawszych firma logistycznych / transportowych gdzie warto podejmować pracę.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan
 Opinia
@DZIAŁ TRANSPORTU GĄDKI 23.10.2018 19:35

Jeżeli brak jest wdrożenia nowego pracownika w wykonywane obowiązki to, czy firma Raben Logistics Polska w pierwszych miesiącach jest wyrozumiała dla nowych pracowników i daje im czas, aby mogli nauczyć się wszystkich niezbędnych zadań? Możesz napisać, jak pracodawca podchodzi do tej kwestii?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
trezus
 Opinia
@Iza 10.10.2018 08:36

IZA - jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tej firmie to zapraszamy na spotkanie do rabena - jeśli jest taka chęć z twojej strony to pracownicy chętnie opowiedzą o warunkach tu panujących. Rozpisywanie się na tym forum tak naprawdę w pełni nie przedstawi sytuacji pracujących tu pracowników.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan
 Opinia
@trezus 30.10.2018 12:17

Przedstawienie informacji na temat pracy w firmie Raben Logistics Polska na forum jest o tyle dobre, że z takich informacji może skorzystać więcej osób, aniżeli jedna. Dzięki temu osoby zainteresowane pracą w tej firmie mają jasny obraz tego, jak wygląda praca w tym miejscu. Jeżeli możesz, to zachęcam, abyś w tym wątku przedstawił swoją wiedzę na ten temat.

Pomocna?
TakNie
Asz
 Opinia
@Iza 10.10.2018 08:36

Wrobel na hali 8 w gadkach co on wyprawia jak sie cos stanie z braku miejsca to kto bedzie winny.zdjecia są

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan
 Opinia
@Asz 26.11.2018 03:51

Nie bardzo rozumiem, o czym piszesz? Co takiego wyprawia się w hali numer 8? Przedstaw bardziej precyzyjnie to, co napisałeś, ponieważ na chwilę obecną osoby, które nie pracują w firmie Raben Logistics Polska mogą mieć trudności ze zrozumieniem Twojego przesłania.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Zatrudniona
 Opinia
@DZIAŁ TRANSPORTU GĄDKI 23.10.2018 19:35

Potwierdzam, doświadczyłam tego samego.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Juzszefsamsobie
 Opinia

Na tranzycie zarabia się najmniej .Wiecej mają kobity przed Ema na foliarkach na logistyce. Na h5 na jednego polaka przypada 5 Ukraińców to możecie sobie wyobrazić co tam jest.. co na zasadzie jak polak by robił na Ukrainie haha.. nie wspomnę o zaklamanej trójcy menadżerów co tną koszta po ludziach ustalają dzikie zmiany i fauszywie się uśmiechają. Na h7 jest masakra za mało miejsca na mag ciągły bałagan coo za tym idzie toksyczna atmosfera powodowana brakiem możliwości wyrobienia premi ponieważ system pracy na skanerze w wiecznym bałaganie jest poprostu oszukany . Do tego dużo czekania za samą praca w biurze za tym aż naczepa pojawi się przy rampie a już nie wspomnę o szukaniu towaru gdzieś po konsolidacjach na logistyce.. opisywana jest h dziennie gdzie sama odprawa trwa nie raz po 20 minut ogólnie..

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fistaszek
 Opinia
@Juzszefsamsobie 22.09.2018 16:01

Odpisywane jest 1.5h a odprawy bardzo rzadko trwają tyle czasu chyba, że sami mamy jakieś tematy do omówienia. Narzekają Ci którzy najwięcej czasu tracą na bajerze i fajce idealnie nie jest to fakt, ale pokaż miejsce gdzie tak jest. Postawcie się w sytuacji osob funkcyjnych którzy nierzadko pracują 8h w ciaglym napięciu, presją czasu i naciskom z każdej dosłownie strony. Ponadto proponuję zwrócić też uwagę na higienę osobistą a w szczegolnosci pranie odzieży roboczej.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rysia z taxi
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Fistaszek 27.09.2018 01:49

firma powinna miec umowę z pralnią na pranie ubrań roboczych skoro ubrania są własnością firmy(trzema oddać po zwolnieniu) , pobrudziły się w firmie podczas świadczenia usług dla firmy to dla czego osoba prywatna ma sponsorować pranie we wlasnej pracle za własne pieniądze i z własnym proszkiem skoro prywatnie ich nie pobrudziła ? Bądzmy ludżmi rozumnymi a nie korpo-lemingami funkcujnymi .Skoro funkcyjni mają takie podejście to masakra

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były pracownik
 Opinia

@Iza kim Ty jesteś, że zadajesz tyle żałosnych pytań ? Prawda jest taka jaką tutaj opisują. Nie wysilaj się na forum tylko pomyślcie za zmianą kadry kierowniczej w Olsztynie i Pikutkowie

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dar
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Były pracownik 27.09.2018 19:51

W olsztynie to kadrę kirowniczą

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rysia z taxi
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Były pracownik 27.09.2018 19:51

W Olsztynie według mnie (usunięte przez administratora)za długo pracuje na swoim stanowisku ......brak rotacji chociażby awansu na tym stanowisku stwarza pozory władzy niemalże totalitarnej co w dzisiejszych czasach bywa co najmniej zaskakujące....i na pewno nie jest zdrowe !

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nena
 Opinia

Proszę o opinię na temat pracy w Lisim Ogonie jako operator wózka widłowego

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nina
 Opinia

Kiedy w końcu weźmiecie się za tych obleśnych kierowników ? Pikutkowo dramat, co on wyprawia to się w głowie nie mieści, podobnie jest w Bydgoszczy i w Olsztynie. Dalej tak te palety kradną ? Ewald by mógł się za to zabrać

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kolo
 Opinia
@Nina 15.10.2018 14:30

Co masz na myśli że to samo w Bydgoszczy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
były
 Opinia

dalej tam przychodza przewoznicy KTORZYPO CUD WSPÓLPRACY SPŁACAJA DŁUGI LATAMI ??????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
konrath
 Opinia

Jesli tam się pracuje, jak wysyłanie są paczki to nie polacam..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kordynator
 Opinia

Witam, Ja nie polecam firmy, z wielku względów. Mianowicie wyrabianie jakiś wskaźników aby otrzymać premię. 3 pracuje reszta ma w (usunięte przez administratora) i takim sposobem nikt nie dostaje malo tego nikt nie wie jak ta premia jest wyliczana. Kierownik oczywiscie nabiera wody w usta.Firma nie jest prorodzina. Kobieta w ciąży nie przedłuża sie umów. Dostaniesz umowę ale przyjdz ,już ,teraz a jak nie to tam jest brama. Proszę sie 3 razy zastanowic zanim złoży sie w tym zakładzie CV.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
JożinzBażin
 Opinia

Pracowałem jako magazynier i szczerze odradzam. Jeździłem tzw. rydwanem i po 3 tygodniach zacząłem odczuwać straszny ból kręgosłupa a jestem wysportowanym i zdrowym młodym człowiekiem. Trzeba mieć kręgosłup z gumy aby wytrzymać takie obciążenie i być mega zdesperowanym aby tam pracować. Przednie "koła" = rolki - zero amortyzacji a do tego na hali leżą rozwalone palety, towar, klocki od palet, deski, gwoździe i po tym wszyscy jeżdżą bo szybko trzeba rozładować i załadować niekończącą się kolejkę ciężarówek. Przejazd między alejkami jest zastawiany przez towar bo aż tyle tego a ty rydwanem w tym labiryncie podskakujesz na każdym gufnie i uderzasz miednicą o ochraniacze rydwanu na każdym zakręcie. Nie taka praca za takie pieniądze. Do tego kadra zarządzająca z Wąchocka chyba. Jak ktoś chce po ciężkim dniu pracy na zakończenie zamiatać teren pod rampami i plac z kipów bo takie widzi mi się ma kierownik zmiany to śmiało niech aplikuje. Dużo ludzi się zatrudnia, po krótkim okresie rzuca L4 i wypowiedzenie. Oferty pracy na portalach pojawiają się i znikają co chwilę - taki przemiał mają a to chyba najlepszy wyznacznik tego jak tam jest.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szydzias89
 Opinia
@JożinzBażin 28.11.2018 10:27

A na jakim magazynie pracowałeś? Bo na 7 na tranzycie to jest masakra

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan
 Opinia
@JożinzBażin 28.11.2018 10:27

Pracodawca, widząc tendencję rotacyjną wśród zatrudnionych pracowników, stara się może poprawić warunki zatrudnienia, aby za tego rodzaju pracę były korzystniejsze? Może sami staraliście się ubiegać o wyższe wynagrodzenie? Jeżeli tak to, jaka była odpowiedź pracodawcy? Ciekawi mnie, jak to wygląda.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
trezus
 Opinia

Nie polecam tej firmy Moje sugestie dla Raben Logistics Polska Sp. z o.o.: Dyrekcja powinna więcej przychodzić na halę a nie tylko z wizytacją raz na pół roku Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Cofnąć niektórych kierowników na magazyn jako zwykłych pracowników

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
jeszcze pracujący
 Opinia

Wywalić kierownictwo hali 5 - tranzyt, nierobią nic żeby poprawić warunki tam panujące, (usunięte przez administratora) brak Polaków 90% Ukraińców którzy zaczynają robić co im się podoba. Napisał jeszcze tam pracujący

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan
 Opinia
@jeszcze pracujący 15.10.2018 18:18

Jak długo pracujesz już w firmie Raben Logistics Polska? Czy od czasów Twojego zatrudnienia udało Ci się awansować na wyższe stanowisko i automatycznie otrzymać wyższe wynagrodzenie? Przedstaw, proszę, jakie są możliwości w tym zakresie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kierowca
 Opinia

Witam. Czy jako kierowca pełniący usługi transportowe pod Rabenem to możemy ubiegać się o karty multisport?

Pomocna?
TakNie
Nina
 Opinia
@Kierowca 02.10.2018 15:32

Zapomnij

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Fak wam
 Opinia

Pseudokierownictwo to nawet do łopaty się nie nadają. Moje sugestie dla Raben Logistics Polska Sp. z o.o.: Szanujcie polakow. Jesteśmy w Polsce Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wymiana kz na h6 i h10

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Marcin
 Opinia

Jak wygląda praca jako kierowca na solówce w gądkach?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
hgh
 Opinia
@Marcin 25.09.2018 15:00

Tak wyglada ze lepiej omijac prace jako szary kierowca. Lepiej szukaj pracy gdzie sie nie jezdzi pod rabenem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DZIAŁ TRANSPORTU GĄDKI
 Opinia

Witam, Jak dobrze, że już w tej firmie nie pracuję. Bardzo żałuję z perspektywy czasu, że podjąłem chęć współpracy. Sama firma może jest ciekawa no ale ludzie, przełożeni to jakaś masakra. Zaczynając od samej rozmowy rekrutacyjnej to proszę być bardzo uważnym o czym się rozmawia (chodzi mi o warunki zatrudnienia). Po pewnym czasie możesz usłyszeć słowa od osoby z którą miałeś / aś rozmowę rekrutacyjną (uwaga cytuję) „ ja tych słów nie pamiętam”. W moim przypadku tak też to było. Jeżeli dogadasz się w sprawie zatrudnienia (nie polecam) poproś o list intencyjny na @ warto mieć taką podkładkę i nikt w żywe oczy ci się nie wyprze co było ustalone na rozmowie rekrutacyjnej. W chodząc do tej firmy uważaj bo zostajesz sam na pełnym morzu. Stawiają cię za sterami i każą żeglować jak byś już tam przynajmniej jakiś czas pracował. Zero wsparcia, zero szkolenia, zero tolerancji dla nowego pracownika. Moja wypowiedź została skierowana do osób szukających pracy w tej firmie. Jest bardzo dużo w okolicy firm o podobnej branży gdzie może warto się zaczepić – ja osobiście nie polecam w szczególności dział transportu. Pozdrawiam NI

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

@Juzszefsamsobie, dziękuję za odpowiedź i sprecyzowanie omawianej kwestii. @Fistaszek, możesz nam przybliżyć, jak wygląda praca osób "funkcyjnych"? Znasz może ich warunki zatrudnienia oraz ogólne obowiązki w ciągu dnia? Jeżeli tak to zachęcam, abyś opisał, jak to wygląda. @Były pracownik, zadaję dużo szczegółowych pytań, ponieważ chcę, aby w wątku czytelnicy mieli rzetelne i uzasadnione informacje na temat pracy w firmie Raben Logistics Polska. Dlatego tak często poruszam kwestie ściśle związane z pracą w tej firmie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szefsamsobie
 Opinia

Co do social dofinansowan kart multisport czy nawet prezentów pieniężnych wszystko jest zależne od tego ile kasy na osobę w gospodarstwie domowym jeśli nie ujawnisz guzik dostaniesz a po co ?.. po to by pracodawca znał status społeczny twój i osób ci najblizszych.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

@DonKichote, nie jestem pracownikiem firmy Raben Logistics Polska. Nie jestem również w żaden sposób powiązana z tą firmą. Zadaję pytania, ponieważ staram się pomóc osobom, które przeglądają ten wątek i rozważają podjęcie zatrudnienia w tej firmie. @tranzyt, możesz dokładnie przedstawić, jak wyglądają warunki zatrudnienia w tej firmie dla pracowników, którzy pracują na magazynie? Podziel się swoją opinią na ten temat. @Juzszefsamsobie, czy jesteś w stanie dokładnie przedstawić, jak wyglądają obowiązki, które należy wypełnić, aby móc ubiegać się o premię w danym miesiącu rozliczeniowym?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Juzszefsamsobie
 Opinia
@Iza 23.09.2018 16:26

Dostajesz listę zaladunkowa na której jest spis przesyłek które masz załadować na dany rejon szukasz towaru i ładuje sz odbijając na skaner każda paletę każdy ten skan zalicza się do twoje frekwencji tyle w teorii a praktyka to już inna bajka opisana w poprzednim wpisie w małym stopniu oszukanygo systemu premiowane.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

@Już nie klientka, spotkały Cię jakieś nieprzyjemności związane z firmą Raben Logistics Polska? Przedstawisz bardziej szczegółowo, czego one dotyczyły? @DonKichote, mam nadzieję, że ktoś z użytkowników, który ma informacje na ten temat, podzieli się nimi tutaj na forum. Ja chciałabym wiedzieć, dlaczego akurat praca w firmie Raben Logistics Polska Cie zainteresowała?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DonKichote
 Opinia
@Iza 16.09.2018 13:22

Dlaczego chciałabyś wiedzieć ? Jesteś HR z Rabena ?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
DonKichote
 Opinia

Chcę aplikować na koordynatora ds. kluczowych klientów w Pile. Czy ktoś może coś mi napisać na temat warunków pracy ? Warto ? Dużo tu opinii negatywnych dlatego proszę o szczere odpowiedzi, waham się bo nie wiem czy nie zmarnuje swojego czasu.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Już nie klientka
 Opinia

Masakra i żenada .Szef firmy posuwa się do wrzeszczenia na klienta . Zalecam pomoc lekarską .Żal pracowników. SZANUJCIE SIĘ PANOWIE I NIE DAJCIE (usunięte przez administratora). Z daleka od tej pseudo firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iza
 Opinia

@ktos, na czym polegają trudności z obecną współpracą, która kształtuje się na linii pracownik - kierownictwo? Są jakieś powody, dlaczego wyraziłeś taką opinię o tym aspekcie pracy w firmie Raben Logistics Polska? @kierman, informuje Cie, że opinie mogą zostać usunięte przez administratora portalu z uwagi na to, iż łamią regulamin, który obowiązuje nas wszystkich. Warto, więc przed dodaniem wpisu zapoznać się z jego brzmieniem, aby na przyszłość uniknąć takiej sytuacji https://www.gowork.pl/regulamin

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Robakowo

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny