Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Gadki

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 120 ocen.

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.
2 120 6 1

Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Anonim

Jak wygląda praca jako specjalista ds. sprzedaży? Jak pieniądze, dodatki, samochód?

Nick

Nadal zastanawia mnie jak funkcjonuje Raben Transport w Gądkach. Pracownicy pracują całą dobę pod telefonem, a wynagrodzenie minimalne. Możliwości rozwoju tak naprawdę nie ma. No chyba, że ktoś ma zamiar wytrzymać tam 10 lat. Ciężka współpraca, fałszywa atmosfera w pracy. Jednym słowem odradzam pracę w tej śmiesznej firmie.

~anonim

Żal

Zainteresowany

Witam, interesuje mnie jak wygląda praca na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Obsługi Klienta w Czechowicach-Dziedzicach. Jak jest z wdrożeniem do pracy, jakie zarobki?? Czy można liczyć na stawkę 3000 na rękę? Jak z umowami - czasowe śmieciówki czy na stałe? Jaka atmosfera i czy zdarzają się nadgodziny. Proszę o rzetelną opinię. Dzięki.

CzD
@Zainteresowany 27.10.2018 15:04

Zaintersowany, czy byłeś na rozmowie? Ja czekam na odpowiedź już 3 tydzień, mimo że do 2 tygodni miała być decyzja...

Skurrrwiel

Złodziejstwo, nie można mieć na naczepie nic oprócz towaru, bo Ci wszystko ukradną

Fak wam

Odradzam ten kołchoz. A szczególnie fałszywego zyge za h 10 i upośledzonego szrame na h6. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwolnić pseudo kierasów

Orzech

Firma jako taka jest identyczna jak wszystkie tego typu molochy. Cała sytuację w firmie psują ludzie na stanowiskach. Nie mówię tu o tych najwyższych choć oni też swoje cegiełki dokładają, mówię o KZ, PKZ itp. Są to w większości ludzie od pługa oderwani, którzy swoje niskie wykształcenie i jeszcze niższa kulturę osobista pokazują tym że gnoja pracowników i traktują ich nierówno.

ON

dramat - omijajcie z daleka. Brak profesjonalizmu, brak stabilizacji, która to firma się szczyci.

megi

ludzie nienormalni. zero poszanowania drugiego czlowieka Moje sugestie dla Raben Logistics Polska Sp. z o.o.: powinni wymienic zaloge Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: brak profesjonalizmu

Dzik

Brak wózków widłowych, oszukuja ukraina i gruzja w poniedzalki przychodzi pijana, brak jakiej kolwiek dyscypliny , nikt w niczym nie pomoze kazdy kazdego skarży. Samowolka ukraicy wpisuja sobie w listy obecnosci wiekszosc godzin pracy co wogule nie przepracowali,ukraina kradnie wszystko z magazynu i jeszcze wiecej zarabiaja niz polacy kierownictwo ma wikszy szacunek dla ukraica niz polaka. Nikt tam nie panuje nad ta sytuacja.,, firma wisi o krok pod przepascia. Nie polecam.

Wilk

Firma Raben to porażka zero szacunku dla pracownika,atmosfera beznadziejna, pieniadze beznadzejne, przeplyw informacji nie istnieje organizacja pracy porażka, sama ukraina i gruzja . (usunięte przez administratora) brud i masakra szpital psychiatryczny a nie magazyn. Nie polecam

Wilk

Porazka nie polecam firma raben to najgorsza firma w polsce

NI

Witam, Jak dobrze, że już w tej firmie nie pracuję. Bardzo żałuję z perspektywy czasu, że podjąłem chęć współpracy. Sama firma może jest ciekawa no ale ludzie, przełożeni to jakaś masakra. Zaczynając od samej rozmowy rekrutacyjnej to proszę być bardzo uważnym o czym się rozmawia (chodzi mi o warunki zatrudnienia). Po pewnym czasie możesz usłyszeć słowa od osoby z którą miałeś / aś rozmowę rekrutacyjną (uwaga cytuję) „ ja tych słów nie pamiętam”. W moim przypadku tak też to było. Jeżeli dogadasz się w sprawie zatrudnienia (nie polecam) poproś o list intencyjny na @ warto mieć taką podkładkę i nikt w żywe oczy ci się nie wyprze co było ustalone na rozmowie rekrutacyjnej. W chodząc do tej firmy uważaj bo zostajesz sam na pełnym morzu. Stawiają cię za sterami i każą żeglować jak byś już tam przynajmniej jakiś czas pracował. Zero wsparcia, zero szkolenia, zero tolerancji dla nowego pracownika. Moja wypowiedź została skierowana do osób szukających pracy w tej firmie. Jest bardzo dużo w okolicy firm o podobnej branży gdzie może warto się zaczepić – ja osobiście nie polecam w szczególności dział transportu. Pozdrawiam NI

Marcin

Jak wygląda praca jako kierowca na solówce w gądkach?

środkowy palec wam

jak tam rabenie? nadal traktujecie polaków jak bydło? jak tam zyga na 10? zmienił już obywatelstwo na ua? bo tak ich bronił. i szrama na 6 plujacy i seplejący zyzol. nadal przypisuje swoim listy zeby mieli wyzsze normy?

Kalina
@środkowy palec wam 10.08.2018 23:07

Tak szrama daleko jeździ że swoimi ziomalami to muszą mieć wiecej

fck

raben = amazon.

krzysztof

Najgoesza firma , nie wiadomo kiedy dostarczy przesyłkę. Beznadziejny przekaz informacji. unikajcie tej firmy.

Gość..

A co z pracą na stanowisko Specjalista ds. Administracji Magazynowej? Jaka atmosfera i zarobki ?

Były Klient firmy raben

Kontrachenci omijajcie z daleka tą pseudo padło firmę... Najdroższa na rynku a w dodatku bardzo kiepski kontakt z centralą. Do tego na 100% najgorszy system do zamawiania paczek. Zapłacił bym kilka tysięcy złotych / oddał dla kościoła albo pierwszej lepszej osobie gdybym wiedział jak żałosna jest to firma.. Mam same negatywne opinie na ich temat łącznie z wieśniacka obsługa klienta i nie mam tu na myśli ciężko pracujących osób ba Wsi tylko chamskich pracowników firmy raben. Niemiecka dokładność buahahahah Nie wiem jak ten (usunięte przez administratora) sie utrzymuje na rynku

Emilia

Rzetelne opinie osób, które pracują bądź pracowały w firmie Raben są cenną wskazówką dla osób rozważających zatrudnienie. Wiecie, jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzeń? Czy w firmie występują nadgodziny, które są zrekompensowane dodatkowym wynagrodzeniem, czy czasem wolnym? Jak według Was wygląda atmosfera, relacje z przełożonymi, przygotowanie do pracy?

Pracownik
@Emilia 13.07.2018 20:46

W rabenie gadki pomimo ochrony danych te matoly ujawniaja do wiadomosci wszystkich jaka norme czlowiek wyrobil wiec wiadomo jaka ma wyplate

Pracownik
@Emilia 13.07.2018 20:46

Pierwsza leci sprawdzac ekipa wsparcia tak zwane nygusy widzialem kierowce co sie przygla tej kartce z norma di wyplaty i ukraincy oraz inni robia zdjecia tej kartki a tam sa imie nazwisko i norma do wyplaty wszyscy znaja stanowiska kolegow i przedzial stawek wiec latwo policzyc ile zarobil z imienia i nazwiska brodaczu lukaszu interweniuj.pisze brodacz bo ja w przeciwienstwie do raben gadki chronie dane.

zaciekawiony

witam, Jakie są stawki na stanowisku magazyniera? Niedługo mam rozmowę o pracę i nie wiem, czyw ogole warto.

VanDik
@zaciekawiony 28.06.2018 10:30

Słyszałeś taki słynny tekst z filmu :"Run Forest, Ruuun..." Tobie też to radzę, w przeciwnym kierunku do Rabena...

.v

Jak ktoś chce jeszcze pożyć to nie polecam gądek. Ostatnio to pewien ukrainiec prawie zawalił wszystkie regały na hali i nadal tam pracuje

Kaczmarek89
@.v 05.06.2018 20:58

Na jakiej hali to było?

Stary
@Kaczmarek89 07.06.2018 16:30

Na hali X

anty korporacja

podobno kasa sie polepszyła? to prawda?

Pracownik
@anty korporacja 03.10.2017 15:08

prawda:)

sdff
@anty korporacja 03.10.2017 15:08

ale premia się pomniejszyła więc jest mniej niż było !!!

Kuba

Jak dobrze się pracuje to kierownik z całą pewnością doceni, Niektórym wydaje się, że są dobrymi pracownikami i oczekują premii!!

gjj
@Kuba 21.01.2018 11:28

jak ktoś dobrze pracuje to premii i tak nie dostanie bo inny nasroczy więc premia zabrana wszystkim.

malinkaMK

Jakie zarobki na stanowisku młodszy specjalista ds. transportu?

ALEX
@malinkaMK 24.01.2018 10:49

Nie polecam pracy w RABEN (DZIAŁ TRANSPORTU). Podstawowym błędem, który występuje przy wdrożeniu nowego pracownika jest brak szkolenia. Każda z osób (kolegów) ma swoje zadania i nie ma czasu aby spokojnie wytłumaczyć podstawowe zasady (co można, jak można wykonać poprawnie powierzone zadanie). Nowy pracownik nie wie czy dobrze wykonuje swoje zadanie. Nikt nic nie mówi, a po pewnym czasie bez podania przyczyny rozstają się z tobą. Bardzo dziwna atmosfera. Brak wdrożenia dla nowych pracowników. Nie polecam.

.
@malinkaMK 24.01.2018 10:49

Witam Kolego. Szczerze to nie polecam ci pracy w tej organizacji. Zarobki jak sobie wynegocjujesz to może będziesz zadowolony. Tylko uwaga wszystko staraj się mieć potwierdzone na @. Podczas rozmowy możesz zostać oszukany i przy kolejnej rozmowie po okresie próbnym możesz się mocno rozczarować i usłyszeć słowa „ja takich ustaleń nie pamiętam”. Podejmując pracę w tym molochu pozostaniesz sam. Nie będziesz miał wsparcia innych. Brak odpowiedniego szkolenia. Atmosfera fatalna. Po pewnym czasie poczujesz się jak małpa w zoo. Szczególnie to zauważysz jak pani herbatka włoży banany do „magicznego koszyczka”. Osobiście odradzam podjęcie wyzwania. Szkoda czasu dla tak mało atrakcyjnego pracodawcy.

fhh
@. 25.01.2018 18:54

każdego tak kłamią.

Joker

Mam do was pytanie czy warto iść do rabena?Jutro mam rozmowę jako operator wózka,jaką jest atmosfera,jak jest z kasą ile sie dostaję i czy naprawdę jest tak tragicznie?

Bartek
@Joker 18.02.2018 20:32

Chłopie nie polecam. Firma bardzo dziwna no i ludzie fatalni. Uważaj na rekrutacji bo możesz być okłamany. Co innego mówią na rozmowie a co innego w rzeczywistości. Przeczytaj sobie niżej informacje.

Jacek z h 10
@Joker 18.02.2018 20:32

Atmosfera jak za komuny a teraz jeszcze oszukali pracowników (obiecywali podwyżki i na obiecankach się jak zwykle skończyło bo podwyżek nie bedzie) lepiej już szukaj gdzie indziej

SzescNaDziweiec
@Joker 18.02.2018 20:32

Powiem Ci tak, pracownicy każdy miły jak z tobą w twarz rozmawia a gdy się odwrocisz jesteś dosłownie zjedzony. Sa równi i najrówniejsi ale do tych najrówniejszych zwykły śmiertelnik nie ma wstępu. Firma ogólnie nastawiona na wyzysk, jak to w tego typu molochach.

fffffff
@Joker 18.02.2018 20:32

na rozmowie obiecują to i owo, a jak cię już złapią to z tego i owego figa tylko.

Nowy

Witam chciałem się dowiedzieć jak wygląda praca w Rabenie jako operator wózka widłowego? Jakie zarobki?

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Nowy 02.11.2017 20:33

Stawka początkowa to 3000 zł brutto, do tego premia, dodatki za pracę w nocy, itp. Stawka zależy też od doświadczenia. Najlepiej przesłać CV i umówić się na rozmowę o szczegółach:)

,.,.
@Raben Logistics Polska Sp. z o.o. 17.11.2017 23:39

lepiej sobie obejrzyjcie na kamerach jak tzw. "grupa wsparcia" "pracuje" . od hali 6 do hali 10. na 8b (docent) z konsa co 30 min na papieroska oczywiście przez halę 6 zeby nikt nie widział. a inni niech orają

Janurzyna
@,.,. 16.02.2018 19:17

Grupa wsparcia powinna się nazywać "dajcie im spokój, przecież i tak nic nie potrafią". Inni zapiapszaja a oni święte krowy.

anonymous
@,.,. 16.02.2018 19:17

Widzę że nie orasz skoro masz czas obserwować innych. Pamiętaj że norma Ci spada

/
@anonymous 22.03.2018 22:14

wytrzyj się

fffffff
@Nowy 02.11.2017 20:33

nędzne, po podwyżce jest mniej kasy bo zabierają premię za cudze błędy. ktos nasroczy a kasy nie dostanie nikt.

Adam

W jakich godzinach pracuje dyzpozytor transportu krajowego ? Bo jest tylko informacja i pracy zmianowej.

Piotr P

Żenująca firma nie potrafiąca dostarczyć paczki. Konsultanci nagminie kłamią przez infolinię (wtedy kiedy raczą odebrać telefon). Nie polecam. Lepiej wysłać konno.

Rekrut

Mam pytanie. Czy w tej firmie "Raben" pracują tez kobiety? Czytałam w Internecie ze poszukują pracownika magazynowego w Gliwicach. A może pracują na innych stanowiskach pracy? Chciałabym się dowiedzieć jak tam się pracuje, jakie są warunki pracy.

Nowa
@Rekrut 12.05.2018 22:09

Pracuje od niedawna... Nie mam do kogo się odezwać bo dookoła sama Ukraina, praca ciężka bo oni zajmują lepsze stanowiska... Pracuje bo muszę, ale szukam czegoś innego. Ogólnie nie polecam

Zostaw opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Gadki

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.