Opinie o Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.

Joker

Mam do was pytanie czy warto iść do rabena?Jutro mam rozmowę jako operator wózka,jaką jest atmosfera,jak jest z kasą ile sie dostaję i czy naprawdę jest tak tragicznie?

Bartek
@Joker 18.02.2018 20:32

Chłopie nie polecam. Firma bardzo dziwna no i ludzie fatalni. Uważaj na rekrutacji bo możesz być okłamany. Co innego mówią na rozmowie a co innego w rzeczywistości. Przeczytaj sobie niżej informacje.

Jacek z h 10
@Joker 18.02.2018 20:32

Atmosfera jak za komuny a teraz jeszcze oszukali pracowników (obiecywali podwyżki i na obiecankach się jak zwykle skończyło bo podwyżek nie bedzie) lepiej już szukaj gdzie indziej

Nowy

Witam chciałem się dowiedzieć jak wygląda praca w Rabenie jako operator wózka widłowego? Jakie zarobki?

Raben Logistics Polska Sp. z o.o.
pracodawca
@Nowy 02.11.2017 20:33

Stawka początkowa to 3000 zł brutto, do tego premia, dodatki za pracę w nocy, itp. Stawka zależy też od doświadczenia. Najlepiej przesłać CV i umówić się na rozmowę o szczegółach:)

,.,.
@Raben Logistics Polska Sp. z o.o. 17.11.2017 23:39

lepiej sobie obejrzyjcie na kamerach jak tzw. "grupa wsparcia" "pracuje" . od hali 6 do hali 10. na 8b (docent) z konsa co 30 min na papieroska oczywiście przez halę 6 zeby nikt nie widział. a inni niech orają

malinkaMK

Jakie zarobki na stanowisku młodszy specjalista ds. transportu?

ALEX
@malinkaMK 24.01.2018 10:49

Nie polecam pracy w RABEN (DZIAŁ TRANSPORTU). Podstawowym błędem, który występuje przy wdrożeniu nowego pracownika jest brak szkolenia. Każda z osób (kolegów) ma swoje zadania i nie ma czasu aby spokojnie wytłumaczyć podstawowe zasady (co można, jak można wykonać poprawnie powierzone zadanie). Nowy pracownik nie wie czy dobrze wykonuje swoje zadanie. Nikt nic nie mówi, a po pewnym czasie bez podania przyczyny rozstają się z tobą. Bardzo dziwna atmosfera. Brak wdrożenia dla nowych pracowników. Nie polecam.

.
@malinkaMK 24.01.2018 10:49

Witam Kolego. Szczerze to nie polecam ci pracy w tej organizacji. Zarobki jak sobie wynegocjujesz to może będziesz zadowolony. Tylko uwaga wszystko staraj się mieć potwierdzone na @. Podczas rozmowy możesz zostać oszukany i przy kolejnej rozmowie po okresie próbnym możesz się mocno rozczarować i usłyszeć słowa „ja takich ustaleń nie pamiętam”. Podejmując pracę w tym molochu pozostaniesz sam. Nie będziesz miał wsparcia innych. Brak odpowiedniego szkolenia. Atmosfera fatalna. Po pewnym czasie poczujesz się jak małpa w zoo. Szczególnie to zauważysz jak pani herbatka włoży banany do „magicznego koszyczka”. Osobiście odradzam podjęcie wyzwania. Szkoda czasu dla tak mało atrakcyjnego pracodawcy.

Kucharz

A jak tam Pawoł zwany Szramą? Nadal mięso do siatek pakuję żeby mieć na niedzielny obiad? A piwko nadal w plastikowe butelki przelewa? Nadal mieli jęzorem jak patrzy się w monitor jakby szyfrowal tajne pliki?

Kucharz

A jak tam Pawoł zwany Szramą? Nadal mięso do siatek pakuję żeby mieć na niedzielny obiad? A piwko nadal w plastikowe butelki przelewa? Nadal mieli jęzorem jak patrzy się w monitor jakby szyfrowal tajne pliki?

Kuba

Jak dobrze się pracuje to kierownik z całą pewnością doceni, Niektórym wydaje się, że są dobrymi pracownikami i oczekują premii!!

??

czy można sie dostać do pracy na magazynie bez doświadczenia? Czy tylko jak zna się kogoś? Znajomy kumpla jest na hali 10 i podobno trzeba znać kogoś lub mieszkać w Kórniku?

Stary

Miały być podwyżki a skończyło się na obiecana. Jak zwykle. Poza tym teraz żeby wyrobić normę to trzeba iść do kierownika o nr dobrej listy. Jak pracujesz uczciwie to możesz o premii pomarzyć

Wizza

Planowanie,logistyka w Gądkach to jedna wielka masakra kto tych ludzi zatrudnia trutnie w ulu mają wiecej rozumu niż ci pożal się Boże spedytorzy. Dadzą ci trasę ale zapomnij o jakiej kolejek pomocy jak coś się zesr... telefony milczą sam siebie radz oni wydali i już załatwione

Gość

Żeby nie Simon to wujek by chodził bez premii co miesiąc śpi po nockach

fckupa

dostali łykacze

anty korporacja

podobno kasa sie polepszyła? to prawda?

Pracownik
@anty korporacja 03.10.2017 15:08

prawda:)

Mateusz

Czy jest może ktoś z okolic Jarocina lub Środa Wlkp dojeżdżajacy do pracy w okolice Robakowo-Gądki. Poszukuję osoby/osob do współdzielenia tej trasy aby umniejszyc koszty dojazdu. Moje godziny pracy to 8-16. Proszę o info zainteresowanych tutaj, wówczas podam na priv ewentualny kontakt

Xxx

Hala 7 i 5 gadki powiem tak żal. Pl . Normy praktycznie nie do zrobienia , planowanie nadgodzin , wieczne wymagania , oszczędzanie na pracowniczych premiach.. dużo by tu wymieniać.. nie polecam tych hali więcej zarabisz w firmie sprzątającej no chyba że zadowala cie to że proponują dłuższą przerwę na kanapkę. Haha

Gość

Proponuję udać się do pracy do Raben w Choroszczy na pracownika magazynowego tam zobaczysz jaki jest dramat. Nie dość że jest hamstwo ze strony magazynierow, to jest brak kultury strony kierowców. Kierowcy wózków widłowych nic nie mają do powiedzenia. Tam rządzą przewoźnicy i kierowcy, a przydałoby z tym fantem coś zrobić. A koordynatorzy zmiany to ciule i przydupasy kierowców, są skłonni wejść im tak głęboko w d...e że poczuli by aż żołądek, żeby było tylko wszystko wporzadku, a czasami sami nie wiedzą co się dzieje na ich zmianie. Brak kontroli ze strony odgórnej ze strony szefa Według niego wszystko jest wporzadku, a niestety nie jest. Stan wózków widłowych jest taki, że można komuś zrobić krzywdę. Nie nadają się do pracy a są dalej używane, Łyse opony, zjechane widły, brudne i zaniedbane. Totalny złom. Ktoś powinien się tym zająć, przydałaby się konkretna kontrola z Pip i Udt, na temat używanego sprzętu, oj była by ogromna kara. Nowy pracownik przychodzi do pracy popatrzy co tam się dzieje i ucieka. Wytrzymują max 1 miesiąc. To nie są warunki pracy dla normalnych ludzi. Jeśli masz szukać coś konkretnego, to omijaj ten zakład Raben w Choroszczy z daleka, bo po pewnym czasie i tak nie wytrzymasz. Znajdź sobie coś lepszego i olej ta firmę z daleka.

Bolek2

Ciśnienie jakie jest nakładane na pracowników magazynowych jest poniżej wszelkiej krytyki. Do tego kasa za mała jak na ten nawal pracy... Jednym słowem dramat.

Julietta

Wie ktoś ide zarabia sie w dziale administracji transportu lub dziale transportu?

.

Jedni donoszą i dzwonią podawając się za osobę szukająca prace i dostają podwyżkę a ci co pracują uczciwie nie dostają nic. Źal

ExRobol

Jeśli w przeciągu 3 miesięcy zwalnia się 6 osób ze stażem 10 lat +, i sa to pracownicy dobrzy bądź bardzo dobrzy, znaczy się ze firma nie ma przyszłości. Albo co gorsza ma w poważaniu profesjonalnych i zaufanych ludzi, no ale przecież im trzeba zapłacić więcej niż nowemu....A no tak przepraszam zatem.

też ex pracownik
@ExRobol 21.02.2017 08:56

To zależy... starzy najczęściej wiedzą jak oszukać, żeby się nie narobić. są pewni swojego miejsca i często przeginają w drugą stronę, zaangażowanie siada i nagle dziwią się, że nie są przez kierownictwo traktowani jak złote jaja. idą na rynek a potem żałują, bo gdzie indziej okazuje się, jest tak samo albo gorzej... wszystko ma swoje dwie strony. punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...

n
@też ex pracownik 21.02.2017 11:04

tylko że taki nowy dostanie tyle co stary a nie umie nic

ona75432

Prosty temat, dział obsługi klienta to jeden wielki młynek ludzi. Albo zwalniają Cie bez powodu z dnia na dzień albo sam odchodzisz. Kasa marna a stres duży no bo plany,zadania trzeba wykonać. Co do magazynu to praca zmianowa, czasem jedno zmianowa na chore godziny typu, 17ta, 21, 2,4rano i tak całe miesiące na jedną z tych godzin. Płace tez nie powalają, wyjsc ponad 2tys nie zawsze sie uda no chyba ze szarpiesz nadgodziny. W zimę arktyka na magazynie a w lato karaiby. Do tego brud.

beznicku

Witam, ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak wygląda praca oraz przede wszystkim zarobki na dziale Pracownika Magazynu Części Zamiennych w Gądkach ? Poproszę o konkrety. Pozdrawiam.

zainteresowany

a jak wygląda praca w Dziale Obsługi Klienta?

guma

Praca git. Można pić

lepper

''super'' firma ''super'' kierownictwo ''super''michaś z hali 8b

stary pracownik

adios raben

Log

pracują na magzaynie jakieś kobiety ?? jakie sa stanowiska oprócz wózkowych :))) Pytam konkretnie o Gliwice. Pozdro

10 lat i koniec

zarząd nie widzi problemów, więc jak ta firma ma funkcjonować. wszyscy się zwalniają bo zamiast więcej zarabiać to im pracujesz dłużej tym zarabiasz mniej

Pracownik

W Rabenie jest ok

1
@Pracownik 03.06.2016 21:35

jak jesteś na rencie

Kandydat do pracy

Jak chcesz zarabiać to idź na paleciarnie

Kandydat do pracy

Koledzy i koleżanki mam pytanie,jak można dostać się na ten dział ,co zajmuje się paletami,bo słyszałem że zarobki tam są bardzo wysokie (usunięte przez administratora)z dodatkami za ciężka pracę ,napisze ktoś do kogo się zgłosić

Kandydat do pracy

Koledzy i koleżanki mam pytanie,jak można dostać się na ten dział ,co zajmuje się paletami,bo słyszałem że zarobki tam są bardzo wysokie ok 6 tys z dodatkami za ciężka pracę ,napisze ktoś do kogo się zgłosić

;0

jak tam na gądkach nic się nie dzieje,czy już wszyscy się zwolnili???

,
@;0 24.05.2016 18:37

domino się zaczęło. a na dobre to się zacznie jak będą dawać te "wyrównania" w czerwcu

Snake

Masz rację. Niestety ludzie boją się zmian nawet jak im co dzień się na łeb pluje to wola sprawdzoną ślinę niż nowa.

;0

wystarczy że ktoś dorzuci trochę do pieca a już rusza lawina,wokół Rabena budują się nowe magazyny,kto odważny już poszedł(stawki na dzień dobry lepsze) większe możliwości rozwoju.Po co tam pracujecie skoro jest tak żle

-
@;0 05.05.2016 19:51

bo pseudokierasy robią problemy ze zwolnieniem. tak robi np kj z h 8b udaje że nie widzi problemów a ludzię odchodzą nawet jak nie dostaną wypowiedzenia

Bajo Bongo

'Ktoś oceniał magazynierów, ich umiejętności, doświadczenie i pracę" Poleciałeś po całości :) Jakie ocenianie? Jakie sprawdzanie? Tu wszystko jest przyznawane z logiką równą psychiatrykowi. Jeden robi nadgodziny i nikt go nie docenia a inny wali głupa i praktycznie zero nadgodzin i ma lepszą podstawę. Inny robi tylko jedną robotę na jednym wózku i ma więcej niż ten co zapieprza na każdym wózku i robi wszystko. Tutaj sprawiedliwe ocenianie nigdy nie istniało . . . ZAPAMIĘTAJCIE TO SOBIE ! ! Kto ma dostać podwyżkę to dostanie a kto nie to już się znajdzie na to takie uzasadnienie żeby było po Bożemu !!!!!

/

w tej firmie jest zupełnie inaczej niż w życiu. Normalnie to jak robisz wszystko to zarabiasz więcej, a w Rabenie w Gądkach jak robisz dużo więcej niż inni "magazynierzy" to zarabiasz mniej niż oni. Umiesz wszystko a podstawę masz jakbyś się dopiero zatrudnił. A taki pracownik ze stanowiskiem magazyniera nie wie nawet jak ma robić proste rzeczy jak np. rozładunek lub załadunek auta. Przydałaby się jakaś weryfikacja tych stanowisk

***
@wujek 28.04.2016 19:22

czyli wg ciebie "magazynier" co siedzi po parę godzin na kawce lub żre owoce umie więcej od uczciwie pracujących. Temat był już nie raz poruszany i zamiatany pod dywan. Ale już nie długo. Bo będzie coś czego się nie spodziewają, i zobaczymy wtedy ich doświadczenie i umiejętności

[]
@wujek 28.04.2016 19:22

Śmieszy mnie ta twoja wypowiedz że ktoś ich oceniał. Jakie doświadczenie i umiejętności. Chyba że w piciu kawy i siedzeniu na paletach. Widocznie jesteś osobą pokroju gruzina i innych martynków bo oninie (jednemu cały czas żle bo coś musi zrobić a drugi więcej gra w pasjansa niż wyjaśnia)

halo

Witam ile można dostać premii na stanowiska biurowych ?

rych

zarobisz tyle o ile a atmosfera ok - ale zalezy gdzie trafisz

ciekawy bardzo

Witam wszystkich mam pytanie ile sie zarobi na rękę w Rabenie w Gądkach na stanowisku pracownik magazynu i jaka jest atmosfera w pracy ?????

q
@ciekawy bardzo 18.02.2016 18:02

na dojazdy ci starczy i na tym koniec

anonim

(usunięte przez administratora)

.

chyba nie wiesz na co się piszesz. atrakcyjne wynagrodzenie to będziesz miał jedynie na papierku, bo realnie nie jesteś wstanie normy wyrobić. a jak coś ci nie będzie pasowało to powiedzą "ciesz się że masz pracę". no chyba że lubisz pracę w napiętej atmosferze bo jest tam pełno ukraińców

zbigi

a jak wygląda praca w działach związanych z informatyka, obsluga systemu? Ktos wie. Szukaja wdrozeniowca aplikacji.

pracownik magazynowy

robisz 10 lat masz podstawę jakbyś się dopiero zatrudnił. bo podobno nowi umieją to co ty. niech zrobią testy tych wszystkich "magazynierów" z ich umiejętności, bo niby dlaczego ktoś kto ma stanowisko "pracownik magazynowy" i ma niższą podstawę wie i umie więcej od tego co ma "magazyniera"

.

jak to jest że ktoś kto robi 2 lata, na wysokim wozie nigdy nie siedział mixy robi z błędami i nie wyrabia normy ma większą podstawę co ktoś co robi praktycznie wszystko z wyrobioną normą i bez błędów no i oczywiście pracuje prawie 10 lat. Kumpel kierownika? To nie PRL

stary

zero doceniania pracowników. najlepiej to robić i siedzieć cicho a oni i tak nawet nie podziękują. Nieważne ile lat robisz to i tak masz podstawę jak nowy.

.

widze ze posty zle oceniających firmę już nie są wyświetlane. ale czekamy tylko aż będzie wiecej pracy. zobaczymy kto zostanie z rękoma w nocniku za te śmiesznę "angaże".Kierownictwo chyba bedzie na magazynach bo nikogo więcej nie będzie. ale sami tego chcieli

zobaczymy kto straci więcej

teraz czekać aż będzie więcej pracy i "na razie raben" za ten brak szacunku do pracowników. Wielkie "angaże" a pracownicy z dawnej hali 9 zostali oszukani. zacznie się praca to zapraszamy kierownictwo na magazyny (usunięte przez administratora)

były

Będziesz sam szukał roboty to zobaczysz. Ja się zwolniłem i nie żałuję. Chyba że dalej chcesz robić w tym syfie i na narzekać dalej. Faktycznie raben ma szarego pracownika za nic. Oczekuje od niego pełnej dyspozycyjności i posłuszności. (usunięte przez administratora)

]

Proponuje po prostu olać inwenturę Nivei. Ciekawe jak szybko znajdą ludzi na ten weekend do pracy. Albo zaczną nas traktować normalnie a nie byle tylko nas uje..ć na premii. I zaczynamy "pracować" tak jak "działa" ten badziewny system czyli każdy wie jak

obcy

Wszyscy o tym głośno mówią,czy Prezes(PRACODAWCA ROKU-DO CZEGOŚ TO ZOBOWIĄZUJE,,,PRAWDA ??????) nie zdaje sobie sprawy że ktoś uparcie dąży do oszczędności ale skutki robią się odwrotne.Mam wrażenie jakby chcieli położyć firmę na łopatki bo ku temu wszystko idzie

Czeski Krecik
@obcy 13.11.2015 18:53

PRACODAWCA ROKU no właśnie!! Tan tytuł nie jest przyznawany od roboli z całej Polski tylko od innych kasiastych żyjących w chmurach biznesmenów. Tego tytułu nie dostaję się za to że jest się dobrym dla swoich roboli chociaż nazwa jest myląca, ten tytuł dostaję się za rozwój i dobre zyski firmy i dlatego właśnie walą nas po kieszeni z prawa i lewa żeby firma wyciskała jak największy zysk i potem statystyki firmy są takie że każdy gada: Ooooo ci to mają prężną firmę, właściciel to ma łeb na karku i wie jak robić biznes. Nooo wiedzą, wiedzą i dlatego jest tak jak jest. Przecież sobie z talerza nie wezmą, zabiorą robolowi bo przecież bułkę może robol jeść suchą po co od razu masłem smarować!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

/

oni i tak czytać nie umieją. a co dopiero maile odbierać

Zostaw opinię o Raben Logistics Polska Sp. z o.o. - Gadki

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Raben Logistics Polska Sp. z o.o.