Fiat Auto Poland

Tychy

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 306 ocen.

Fiat Auto Poland
3 306 6 1

Opinie o Fiat Auto Poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dozór

Zarobki sa wystarczajace , robotnicy robia jak woły dzięki dozorowi .Robotnik musi miec na łbem bata , wtedy nie obija sie i robi jak koń. A jak nie do paszoł wont , na wies do pługa.

dejavu

czy ktoś potwierdza program dobrowolnych odejść na wiosne 2019 r.dla pracowników?oraz produkcji lanci tylko na jedną zmiane.linia D na 3 zmiany.

FIAT to jest to

Gdyby nie FIAT to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

Pracownik

Do moderatora,P.Natali Jeśli strona ma dalej istnieć,i być dalej wiarygodnym żródłem inforacji,proszę o usunięcie wpisów użytkowników: NIE MA JAK NA FIACIE ROZCZAROWANA KIEROWNIK TEAM LEADER KAROL FIAT CHEBODAWCA DOZÓR MUSI BYĆ Jest to ewidętna PROWOKACJA nie mająca nic wspólnego z realiami Zachowanie w/w "wpisów " doprowadzi GOWORK do poziomu np portalu "NASZA KLASA"których już nikt nie czyta.

mirek
@Pracownik 15.09.2018 01:22

Ja jestem zadowolny 2,5 tysi na raczke nie jest zle,w ochronie mialem 1500 zl.Pozdrawiam zarzad Mirek Kawiorski.

Spawalnia
@mirek 16.09.2018 21:41

2500 z 4 sobotami to nie cud nad Wisłą Lear z takimi nadgodzinami to 4200

Ja
@mirek 16.09.2018 21:41

2.5 tys. chyba z 4 sobotami.

Marian

Fiat płaci bardzo dobrze najlepiej na Śląsku ci co przyjechali ze wsi nie moga narzekać bo wyrwali sie z biedy i ciemnoty juz nie musza chodzić za koniem tylko jeżdżą autem i maja luksusowe toalety i krany z wodą a nie latryna i studnia jak un8ch na wsi

Operator maszyn

Widzę tu wpis osoby z firmy Koreańskiej Kwangjin Poland Tychy i zgadzam się z wypowiedzią. Firma płaci żałosne pieniądze, obecnie zatrudnia ukrainki/ukrainców, gdzie dla Polaków brakuje pracy i wysyłają ludzi na przepustki lub wolne. Soboty są tylko zarezerwowane dla ukrainy a my Polacy mamy cieszyć się z wynagrodzenia rzędu 1550zł/1700 zł i to wszystko.

okok

Nie uwierzcie może ale w firmie koreańskiej w Tychach KWANGIN na lini ludzie zarabiają 1550 zł na rękę! Ludzie nie wiedzą komu nasrac na biurko! A w ROSIE wypłatę masz w kopercie pod stołem i na picie rocznym 23000zl .

Spawalnia
@okok 16.09.2018 22:02

Nie pisz bzdur Najniższa krajowa to około 1700 na reke Na FCA bez nadgodzin i wyścigi lat masz 1800 więc pomysl

anonymous
@okok 16.09.2018 22:02

To prawda, gdyż przy zarobku 2100 zł brutto na rękę dostaje się 1530 zł netto! To firma, która płaci najmniej z wszystkich innych.

Nie ma jak we Fiacie

Robote macie , zarobiacie duzo . Ludzie przyjechaliscie ze wsi , majster was nauczył wode spuszczac w kiblu , pokazał jak sie kran z wodą odkręca , niektorzy pierwszy razy widzieli auto z bliska. Powinniście całować brame przy wejsciu do zakladu ze macie tak atrakcyjna prace .

Rozczarowana

Wiecie jak tak czytam co tu piszecie....śmiechawa mnie bierze! zarabiacie chyba najwieksze pieniadze sposrod innych firm i narzekacie bo zapiepsz na linii? A gdzie nie ma zasuwania,w ktorym zakladzie? Napiszecie - w zadnym! A byliscie? widzieliscie? zasuwaliscie? Nawet jesli te zasuwanie jest kaszką z mleczkiem w porownaniu z FAP to teraz pogadajcie o kasie,gdzie indziej nawet jesli praca jest lzejsza to i zarobki sa mniejsze.Jestem codzien na Fiacie,pracuje w innej firmie i wiecie co? za 160 przepracowanych godzin naprawde ciezkiej charowy zarobilam 1200zl!! Jesli do cholery moj zarobek jest mega,to zapraszam osoby chetne ktore sie ze mna zamienia!A co? ktos zapyta,co takiego robisz ze uwazasz ze zasuwasz bardziej niz jakis monter na linii? a no se ta wasza linie zasilam przemierzajac codzien dziesiatki km z obladowanym w detale paleciaczkiem i wiecie co?pot leje mi sie po plecach chyba 3 razy bardziej niz wam,jezor mi wisi,w glowie sie kreci i sil brakuje za UWAGA promocja majowa 1200 zl! I wiecie co? W (usunięte przez administratora) mam ta robote!pracuje w niej jakis czas, ludzilam sie ze uda mi sie ktoregos dnia zajac miejsce obok was.Ale niestety nie ma szans,nie masz plecow jak lotnisko,szwagra dyrektora-zapomnij. To wielka niesprawiedliwosc! na linni robia wszyscy ktorzy sa niezadowoleni ze swoich zarobkow- ok 3tyszl w zaleznosci oo lat pracy.Proponuje! zwolnijcie sie !Dajcie nam swoje stanowiska pracy! ucze sie expresem i w szybkim czasie opanuje to co wy po 3-5 lat dzien w dzien robicie! bo nie twierdze ze wasza praca nie jest ciezka bo jest! ale tu przemawiaja pieniadze ktore sa naprawde niemale i docencie to ze mozecie je tam zarabiac.I tak oto znow powtorzy sie powiedzonko,WSZEDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA to idzcie sobie do lepszej pracy a nam - podarujcie swoje miejsce pracy i swoj zarobek! ja bede bardzo zadowolona i bede zasuwac spocona z tym samym wywalonym jezorem i tym samym zapalem ktory podarowywalam codzien firmie w ktorej pracuje -Jeszcze- i codzien ludze sie ze ktos mnie w tym waszym tlumie dostrzeze w koncu i da mozliwosc udowodnienia ze nie jestem gorsza od was. Do pana Fiat chlebodawca- jesli potrzebujecie chocby jedna osobe do pracy na linii to ja jestem chetna! problem w tym ze nie mam znajomosci!Ale jak sie wprowadza na linie ludzi ktorzy sa po znajomosciach to sie im chyba robic nie chce czy cus bo mozliwe ze sa tam ze wzgledu na zarobki ale do tej pracy kompletnie sie nie nadaja potem bo paniom sie tipsy lamia,panowie przecieli paluszek. za marne 2.5 - 3 tys zl. Masakra ! mozna by wiele pisac.

Cześć
@Rozczarowana 04.09.2018 03:14

Bajki to ty możesz dzieciom opowiadać przyjmowano nawet kryminalistuw bo NIKT NIE CHCIAŁ SIĘ PRZYJĄĆ DO PRACY a kto się zatrudnił zaraz rezygnował max po pierwszej wypłacie. Widać że jesteś płatnym trolem.

Karol
@Cześć 04.09.2018 07:05

Przyjmuja tylko przez agencje

Pracownik
@Rozczarowana 04.09.2018 03:14

Niezła ściema, nawet nie wiesz, że najniższa płaca to 1540 zł, nawet na zleceniu za te same godziny. 1200 zł Ha, ha! Pokaż mi u kogoś 3 tyś bez przerobinych sobót.

Karol
@Pracownik 04.09.2018 21:03

Tak powinno byc ale dobrze wiem że te agencje kantuja jak sie da zwłaszcza tych z UA, po za tym nikt nie ma mniej niz 2,5 k za prace pon - pt jesli twierdzisz ze masz mniej to na pewno nie pracojesz w FAP tylko u podwykonawcy

Pawel
@Karol 04.09.2018 22:24

To policz 15,10zł /godz +18 %premiera + 70zł dodatku produkcyjnego i co zatkało kakao.

Karol
@Pawel 04.09.2018 22:36

Jak długo pracujesz ?

Pawel
@Karol 05.09.2018 10:43

Pracuje ponad 20 lat moja stawka 16,24 zł / godz dodatkowo mam 432zł wysługi bez nadgodzin nie przekrocze 2500zł netto a ty?

Kierownik
@Pawel 05.09.2018 12:52

To nie pij tyle zobaczysz ile odłożysz widzę was codziennie na kacu cieszcie się że to zarząd toleruję, ogólnie firma dobrze płaci najlepiej na Slasku. Teraz narzekacie a pamietam jak wyście tu przyjechali 20 lat temu w kufajkach i filcach jakscie mnie po rękach całowali że takie luxusowe umywalnie macie a ja wam tłumaczyłem że łeb się pod prysznicem myje a nie w kiblu . Także nie narzekaj tu masz mieszkanie samochód czyste ciuchy a u ciebie na wsi ciemnota ,obora i beczka na kał.

Pawel
@Kierownik 05.09.2018 15:39

UWAGA PŁATNY TROL KOMENTATOR W AKCJI.

Team leader
@Pawel 05.09.2018 16:04

Pawel czy może Janusz wyluzuj bo się spocisz i ci się te walonki do D.. przykleja haha

Spawalnia
@Karol 04.09.2018 22:24

Ja pracuje 17lat 4soboty i 2800 Więc gdzie te 3 tysięcy?

Już nie narzekajta
@Spawalnia 12.09.2018 09:25

Nie pij tyle wódki to nierobie

Byly pracownik FCA

W roku 2019 wysokosc placy minimalnej[stawka godzinowa] bedzie wynosic 14,70 zlotych.Czyli prawie tyle samo,co ....u Was...,ha,ha ??? Czy Wy jestescie slepi i macie klapki na oczach,i nie rozumiecie jak jestescie robieni w jajo przez zwiazki zawodowe,ktore kompletnie nic nie potrafia dla Was zalatwic ? Przeciez juz niedlugo Wasze pensje zrownaja sie w 100% z pensja minimalna,ha,ha ? To jest jakies chore.Pracowac w takim gigancie motoryzacyjnym jak FIAT[ktory wykupil Chryslera]za takie smieszne grosieta,jak jakas zwykla sprzataczka w biurze ? Wy powinniscie zarabiac nie mniej niz 25 zeta/godzine !!!!! Dlaczego nie wypiszecie sie WSZYSCY z tych nieudolnych zwiazkow zawodowych i nie pogonicie SOLIDARNOSCI,SIERPNIA80 i innych za brame ? Wystarcza Wam ta lipna paczka na swieta z czekoladami i cukierkami,jaka dostajecie na koniec roku,ktora zeby bylo smieszniej jest kupiona za Wasze skladki czlonkowskie ? Ludzie,obudzcie sie w koncu i nie robcie wiochy,czy Wy jestescie juz calkiem nienormalni,ze tolerujecie ta patologie w FCA ?

Leader
@Byly pracownik FCA 12.09.2018 12:12

I co Fiat Cię wywalił i wróciłeś na wioche kury machać nierobie super haha

Cześć

Osoby chętne do pracy w tym zakładzie niech przeczytają wypociny Leadera i inne co czeka pracowników tego "cyrku"i jak są postrzegani przez przełożonych (kierownik, leader) co świadczyć może o ich znikomej inteligencji. Jest to wspaniała reklama zakładu pracy. ZASTANÓW SIĘ CZY WARTO TAM PRACOWAĆ MAJĄC TAKICH PRZEŁOŻONYCH!!!

Spawalnia
@Cześć 02.09.2018 23:04

Poprostu dozur nic nie robi Liderzy którzy niby nieistnieje wraz z kierownikiem są od gnebienia ludzi i od podnoszenia norm

Karol
@Spawalnia 12.09.2018 09:29

U mnie na lini kierownik , ciężko pracuje umyslowo , obserwuje np:pracę robotników , i czuwa aby wszystkie zadania były dobrze wykonane. Po ciżekiej pracy pan kierownik idzie na zasłużony odpoczynek do domu . Wspólczuje dozorowi , oni są bardzo umęczeni po pracy .

Fiat chlebodawca

We Fiacie jest najlepiej sa dobre pieniadze a praca nie jest ciężka ci co przyjechali że wsi nie mogą narzekać bo u nich jest obora wiadro na kał waciaki i filce na nogach a tu poznali cywilizację.

We Fiacie jak na wczasach

Nie narzekajta , macie dobre pensje i (usunięte przez administratora) robita , tylko się opierdalata , ja wszystko widzę i obserwuje wy hoooje jedne .

Spawalnia
@We Fiacie jak na wczasach 07.09.2018 15:54

Napisz proszę na jakimś stanowisku pracujesz i jak wydział bo chętnie posiedze Jak Ty

dejavu

piszą tu o chołocie i burakach z fiata i tak dyrekcja postrzega oraz dozór pracowników fizycznych.najlepszym dobrem dla fizycznych jest praca w nadgodzinach szczególnie w upały.

Spawalnia
@dejavu 03.09.2018 11:54

Dyrektor na podwyżki powiedział że soboty są i mamy się cieszyć Haha

Team leader

buhaha soryy ale nie wytrzymalem !! mamy taka polewke czytajac wasze wypociny podczas codziennej pracy w FAP ze nie wytrzymalem i musialem podzielic sie swoja radoscia buhaha wezcie sie do uczciwej pracy nieroby !

Nie narzekajta

Werbusy przyjechaliscie do FIATA ze wsi gdzie przezucaliscie gnój łopata a tu robicie wspaniałe samochody sami takie macie a przede wszystkim poznaliscie CYWILIZACJE jak sie siada na sedesie i odkreca kran w umywalni . Juz nie pamietacie jak w dziecinstwie grzebaliscie patykiem w kałuzy ? A tu macie wszysko jak w ameryce mieszkania telewizory i czyste gacie a nie walonki zmieniane tylko na swieta kufajke i filce na nogach.

Cześć
@Nie narzekajta 03.09.2018 13:07

UWAGA!!! PŁATNY TROL, KOMENTATOR NA ZLECENIE.

Nie ma jak we Fiacie
@Cześć 03.09.2018 22:26

Nie podoba sie to won na wioche bykom jaja bujac

Cześć
@Nie ma jak we Fiacie 04.09.2018 00:52

PŁATNY TROLU widzę że teraz podszywasz się także pod płeć żeńską ale czytając te bzdury każdy się zorientuje.

Spadaj za brame
@Cześć 04.09.2018 07:22

Nie podoba sie to sie zwolnij nik cie tu na sile nie tzyma wioskowy głupku

Cześć
@Spadaj za brame 04.09.2018 15:12

UWAGA!! PŁATNY TROL KOMENTATOR. Jeszcze mu słoma z buta wystaje!

Dozór musi być

Kierownik ma odpowiedzialna prace , musi czuwać nad tokiem produkcji .Robol ma klapy na oczach , stoi jak koń przy dyszlu , nawet nie wie co robi .A kierownik musi mysleć i organizować prace temu koniowi . Bez kierownika robota by leżała na łopatkach , bo robol musi mieć nad łbem bata.

Pawel
@Dozór musi być 01.09.2018 10:31

"kierownik musi myśleć" cholera coś nowego jak bezmózga istota może myśleć.... "bez kierownika robota by leżała...." z pewnością są potrzebni jak prostytutce majtki. Po twoich komentarzach widzę że jesteś brakujacym ogniwem teorii Darwina.

Dozór musi być
@Pawel 01.09.2018 22:16

Kierownik pilnuje swoich robotników na zmianie , aby pracowali wydajnie i dobrze. A jeżeli ktoś chce w pracy sie opier-al-ać , to zostanie przeniesiony do innej cięzkie pracy / za karę / tam juz nie będzie się smial i obijał . KIEROWNIK na zmianie jest bardzo potrzebny , bez niego robota lezy na łopatkach . ROBOLE z wiochy od gnoja potrzebują bata i surowej dyscypliny .

Leader
@Pawel 01.09.2018 22:16

Nie narzekajcie tyle na kierowników, oni maja najbardziej odpowiedzialna pracę , widze jak oni stale obserwują czy praownik coś nie spier-olił , czy pracownik siedzi czy ma luzy , bo jak sie obija to mu trzeba roboty dołożyć

Pawel
@Leader 02.09.2018 19:00

Widzę że nie masz pojęcia o czym piszesz obijać to potrafią właśnie kierownicy i niektórzy liderzy. Jak jest problem z detalami czy montażem to kierownicy wysyłają lidera do pracowników czy jest możliwość rozwiązania problemu gdyż nie posiadają umiejętności montażu a tylko sam opis operacji.

Pawel
@Dozór musi być 02.09.2018 17:53

"zostanie przeniesiony do innej ciężkiej pracy" na montażu znajdź matole lekką pracę. "kierownik na zmianie jest bardzo potrzebny"bzdura wyjeżdżając w delegację na miesiąc czy dwa to byle lider go zastępuje a pracownik orientuje się że kierownika brakuje po kilku dniach.

Ja cie zwolnie za brame
@Pawel 02.09.2018 22:30

U mnie na lini kierownik , ciężko pracuje umyslowo , obserwuje np:pracę robotników , i czuwa aby wszystkie zadania były dobrze wykonane. Po ciżekiej pracy pan kierownik idzie na zasłużony odpoczynek do domu . Wspólczuje dozorowi , oni są bardzo umęczeni po pracy .

Pawel
@Ja cie zwolnie za brame 03.09.2018 00:53

No pewnie siedzenie w klimatyzowanym pomieszczeniu i stukanie w klawisze jest bardziej męczące niż zapier...lanie wrytm linii w temperaturze ponad 30 stopni. Zmień lekarstwa bo coś nie bardzo jesteś zorientowany w rzeczywistości lub jesteś płatnym trolem i bredzisz...... Trafiłem!!! Ile płacą za pisanie takich bzdur?

Jozio z tasmy
@Pawel 03.09.2018 07:18

Kierownik czuwa nad produkcja i patrzy czy robole czegos nie partola bo ich nic nie obchodzi tylko jak sie do bujac do konca zmiany. Gdyby nie on to by linia nie szla zaklad by padl a te gamonie robotniki by z placzem wracali na wies do pola. Kierownik jest jak ojciec pokazal fizycznym jak sie kozysta z toalety i natryskow dlatego wszyscy szanoja I podziwiaja prace kierownikow

Pawel
@Jozio z tasmy 03.09.2018 13:13

Piszesz pełno komentarzy ale pod każdym inaczej się podpisujesz ale treść komentarza pozostaje podobna czyli obrażać zwykłych pracowników i wychwalać kierownictwo i dyrekcje a ty nawet nie pracujesz w tym zakładzie płatny TROLU!!!

Jozio z tasmy
@Pawel 03.09.2018 16:09

Ja nie narzekam wcale zarobki sa najlepsze w branży auto moto w Polsce ale niektorym to nie dogodzisz gdzie bys mial wiecej ? W skupie jajek czy za koszenie trawy kosa ? Ludzie ucieklis cie ze swoich wioch bo tam nie ma perspektyw FIAT was przygarnoł dał wam prace i godziwe zarobki. Tam miałes rower po dziadku i stary łach po bracie a tu mieszkanie samochód telewizor a najważniejsze ze w koncu umiecie siadac na sedesie i obsugiwac krany , powinniscie dziekowac dyrekcji i kierownictwu że tak wam życie sie poprawiło

Cześć
@Jozio z tasmy 03.09.2018 20:03

Uwaga!!! PLATNY TROL KOMENTATOR .

Cześć
@Dozór musi być 01.09.2018 10:31

UWAGA!!! PŁATNY TROL, KOMENTATOR NA ZLECENIE.

Nie ma jak we Fiacie
@Cześć 03.09.2018 22:27

Nie narzekaj we FIACIE jest swietnie masz dobre zarobki I warunki do zycia jak sie nie podoba to wracaj na wies krowy pasać

dejavu

KIEROWNIK NIE MYŚLI. ON NON STOP KOMBINUJE ABY PRACOWAŁO SIE CORAZ GORZEJ! DZIEKUJE BARDZO!

Badacz

Co za burak co jego rodzina sama pewnie miała łazienkę za stodołą czy za familokiem pod hałdą wypisuje te bzdety o wieśniakach co przyjeżdżają do pracy do zakładów Fiata ? Rzeczywiście zakład nr II FSM w Tychach został tak niefortunnie wybudowany że z braku miejscowej siły roboczej musiano sprowadzić kilka tysięcy ludzi z całej Polski oraz dowozić ludzi z Oświęcimia i okolic oraz z powiatu Bielsko Biała. I prawda że można było zaobserwować (usunięte przez administratora) niektórych strażników na bramach czy prymitywizm i buractwo brygadzistów czy mistrzów i kierowników, pracowników biurowych czy nawet pracowników przychodni zakładowej. Zresztą duża część pracowników spółek Fiata co przechodzi na emeryturę wyjeżdża z powrotem w swoje strony

Kierownik
@Badacz 26.08.2018 10:45

To prawda , że nauczyliśmy ludzi kultury , pierwszy raz jak weszli do ubikacji , to pytali sie mnnie , jak się wodę spuszcza. Ta ciemnota ze wsi potrzebują bata , nieroby wykolejone muszą się nauczyć dyscypliny , jak nie to na wiochę z powrotem i do pługa i do wideł , za bramę z kopniakiem w szmaty śmierdzące .

Abecadło
@Kierownik 26.08.2018 17:42

Jeżeli serio jesteś kierownikiem i wypisujesz tutaj te wszystkie bzdury to gratuluję zdobycia stanowiska po znajomości, bo widać po wpisach, że straszny burak jesteś.

były
@Abecadło 01.09.2018 14:11

Wiecie czemu nigdy nie będzie dobrze na fiacie? Łykacie jak pelikany bez zastanowienia wpisy jakiegoś anonimowego gościa w internecie. Tak samo wierzycie we wszystko co wam powiedzą Włosi, przełożeni albo związki. Tylko tyle i aż tyle. Miał być nowy model, teraz niby elektryczne samochody, ciekawe w co jeszcze uwierzycie i będzie czekać nie wiadomo na co, a śruba będzie przykręcana jeszcze bardziej.

Leader
@były 01.09.2018 16:47

We Fiacie nie jest zle bo jakby było zle to swołocz uciekła by na wieś do pługa i gnoja a tak to maja umywaleczki i toalety a nie chodzic za stodołe i wode ze studni w wiadrach tachac.

Fiat uratował wam zycie

Gdyby nie FIAT to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

Abecadło
@Fiat uratował wam zycie 27.08.2018 10:27

Gościu, ale obrażasz ludzi ze wsi, a sam mieszkasz w największym zadupiu Śląska, więc o czym my tu mówimy?

Z dyrekcji

Odpowiedz12 94 zgłośgość 26.08.2018 22:19 Ja jadę z żoną na wakacje do Włoch,Francji, Hiszpanii, a następnie do Australii nad Dunaj. Ale spokojnie rok jeszcze długi myślę, że zwiedzimy jeszcze Amerykę Południową, Japonię, Afrykę. Sąsiadom niezły gul skoczył. Jak im opowiadaliśmy o naszych planach to facet cały się spocił i zrobił czerwony. Potem słyszeliśmy z podwórka jak żona go ochrzania od góry do dołu, że jej nie zabiera na takie ekskluzywne wakacje jak ja. Nie każdy ma takie wysokie i powarzane stanowisko jak ja. W końcu znam 7 języków, skończyłem prawo, ekonomię i zarządzanie. Jakieś pytania? Odpowiem na karzde.

Hahaha !
@Z dyrekcji 27.08.2018 14:56

rzeczywiście - Australia leży nad Dunajem małolacie co nawet dobrze po polsku nie umiesz pisać i nie umiesz sensownie zmyślać

Fiat chlebodawca

Fiat ostatnio dużo pomaga pracownikom .Pensje za prace sa bardzo wysokie nawet chyba najwyższe na śląsku. Praca nie jest ani trudna ani ciężka .Kobiety wykonuja prace mozna powiedziec na luzie a męzczyzni nawet nie czuja zmęczenia po zmianie .Efektem tego dobrego zamopoczucia w zakladzie jest fakt , że nikt niechce zmieniac zakladu i szukac innej pracy. Z okazji swiąt FIAT dal premie pracownikom .Dbalośc FIATA o ludzi pracy jest na najwyższym poziomie .Dlatego wszyscy pracownicy oddawaja szacunek i najwyższe uznanie dla kierownictwa zakładu .Robotnicy sa wdzięczni że maja prace i wysokie wynagrodzenie. Gdyby nie FIAT toby większośc ludzi wrociła tam skąd przyszła czyli na wieś .Tam trudno byłoby sobie przypomnieć i trwać w prymitywnych warunkach , brak prądu , do sklepu po ocet trzeba jechac godzine rowerem , zamiast WC to beczka na odchody. Pomyślcie jak tu FIAT wam pokazał cywilizacje i nowoczesnośc. Zamiast isc do obory zostawić kał , to tu idziesz do luxusowego WC.

Pawel
@Fiat chlebodawca 20.08.2018 21:55

Czego się najarałeś, jakie dopalacze braleś ze tak się naćpałeś pier....lisz jak potłuczony zarobki prawie 2500 zł bez nadgodzin po 23 latach pracy, nowoprzyjety 15,10 zł /godz a po 10 latach pracy stawka ta sama. Praca lekka? Nawet Ukraina po postoju olała ten zakład a wypowiedzenia się posypały. Jeszcze trochę i trzeba będzie zamknąć ten cyrk z powodu braku "zwierząt" do tresowania.

Byly Fiatowiec
@Pawel 20.08.2018 22:45

Eeee,tam,zwyczajnie sobie zazartowal.Chociaz nieswiadomie,czesciowo napisal prawde o tej firmie,szkoda tylko,ze juz dawno nieaktualna.W drugim zdaniu jest wzmianka o "wysokich pensjach,chyba nawet najwyzszych na slasku....".Faktycznie,tak bylo.......,ale ponad 25 lat temu.FSM to BYLA potega i rewelacyjny pracodawca.

We Fiacie jak w raju
@Pawel 20.08.2018 22:45

Niektorzy narzekają że im jest żle . FIAT dobrze płaci za prace , górnik pod ziemią ma dużo mniej i tak nie narzeka ja wy tutaj. Pamiętam dawno temu jak ktoś mial malucha to był bogaty , a teraz to punto już nie wystarcza marzy sie Tipo ....Nie narzekajcie ludzie , macie tu jak w raju , praca jest , warunki socjalne bardzo dobre , przewóz za darmo , premie , ulgi na samochody .FIAT to jest jedyna fabryka . Naprawde nie ma nigdzie takich zarobków ani przywilejów . Fiat ma dobrą zaloge , ludzie sa wyselekcjonowani , najlepsi zostali , obiboki , kombinatorzy i zlodzieje poszli na bruk . Tak samo lejby , nieroby i ślizgacze .Teraz każdy z was ma powody do dumy że ma prace i nie musi sie wałęsać po ulicach i szukac puszek na złom . Dzięki dozorowi ktory was nauczył dobrej roboty , dyscypliny bo zjechala sie szarańcza z całego kraju do pracy , różne gamonie , nieuki i bezmózgowcy ..... .teraz macie prace i pensje wiekszą niż górnicy. Nauczyliście sie obsługiwać krany z wodą i spuszczac w kiblu wode . Niektórzy pierwszy raz jechali autobusem , też tacy byli . Nie śmiejcie sie to święta prawda.

Ze spawalni
@We Fiacie jak w raju 21.08.2018 13:41

Ile kosztuje taki wpis?

Ja nie narzekam wcale
@Ze spawalni 22.08.2018 10:05

Ogólnie jest dobrze , jest praca i godziwe wynagrodzenie .Ci co przyjechali do pracy ze wsi to teraz żyja na wysokim poziomie .Juz nie noszą waciaków ani trampek do pracy .A po wypłacie zaglądaja do sklepów i węszą coby tu kupić , bo zaopatrzenie jak w Ameryce nie takie jak u nich na wsi że w sklepie jest łopata , grabie sól ......ocet i chabanina na mielone.. .Oby tak dalej to na wieś już nie wrócim ani do pługa ani do gnoja.

Prawda
@Ja nie narzekam wcale 22.08.2018 12:50

ze wsi ty (usunięte przez administratora) przyjeżdżali tutaj od 1973 do 1993 roku. Potem już nie

Macie za dobrze
@Prawda 25.08.2018 13:58

Dobrze , już tak robotnicy nie narzekajcie , macie się za dobrze . jak FIAT wam kopnie w śmierdzące łachy , to pojedziecie kible myć do Niemiec .

15.10brutto
@Fiat chlebodawca 20.08.2018 21:55

Tak wysokie pensje robię tam 10lat i mam 15.10brutto za godz.pracy plus premia i wysługę lat(liczone po 5latach)co mi daje 2180 netto (na rękę) od pon-pt albo 2800z 4 sobotami więc nie pier**l tu głupot bo albo Jesteś "spoza"fiata albo z dyrekcji.

Leader
@15.10brutto 26.08.2018 22:33

Zarobki sa wystarczajace , robotnicy robia jak woły dzięki dozorowi .Robotnik musi miec na łbem bata , wtedy nie obija sie i robi jak koń. A jak nie do paszoł wont , na wies do pługa.

Wolisz iśc do pługa ?

We Fiacie nie jest żle , zarabiacie jak górnicy , bo gdyby było tak żle toby wszyscy pouciekali do pługa i do gnoja na wieś.

H
@Wolisz iśc do pługa ? 26.08.2018 17:54

A na ta chwile zwolniło się ponad 300osób bo tak jest super w fiat auto Poland Tychy (pracownik)

Daniel

Nawet dobra firma nie spełni oczekiwań osób, które wbrew sobie muszą pracować i to jest ten problem!

monter
@Daniel 24.08.2018 21:25

REPO jak zawsze czuwa; wzorowa postawa zostanie wynagrodzona biletem do kina i uściskiem dłoni dyrektora

Fiat uratował mi życie
@monter 24.08.2018 22:28

Ostatnio szwagra namawiałem tu do roboty, on na wsi biedę klepie , chodzi ubrany jak szmaciarz .We Fiacie zarobi dobrze i nawet sie bardzo nie urobi . Dawają tu premie i można sporo odłożyć jak sie nie pije wódki .

monter
@Fiat uratował mi życie 24.08.2018 22:43

Prawidło, zakład potrzebuje solidnych i pracowitych. W nagrodę za zasługi zazna kultury i godziwej pensji. Przełożeni zawsze służą pomocą i dobrą radą, niejeden chciałby mieć takich rodziców. Dyrektor kilka razy w miesiącu pracuje na montażu z innymi pracownikami, słucha ich uwag i sugestii. Dzięki temu na bieżąco rozwiązywane są wszystkie problemy i pracuje się na naprawdę wysokim poziomie.

Przypomnij sobie
@monter 25.08.2018 14:44

Robotnik po podstawówce teraz masz samochod , zarobileś pracą na niego , a jak jedziesz na wieś w swoje strony to wiocha patrzy na ciebie jakbyś z Ameryki przyjechał . Pomyśl dawniej miałes rower stary po dziadku i stary łach na sobie po bracie . Więc nie biadol i nie stękaj jak stary sklerotyk .

monter
@Przypomnij sobie 26.08.2018 18:36

Znam takiego co jak usłyszał, że można dostać ręcznik z przydziału i pantofle kąpielowe to od razu rzucił pracę w kombinacie i aż z Nowej Huty przyjechał. I to nie byle kto, bo technikum elektryczne ma skończone. Nie tylko ludzie ze wsi tu pracują małorolny przyjacielu.

Jest dobrze

Zarobki sa bardzo dobre ,nie mozna narzekać , gdyby były niskie toby swołocz uciekła do swoich bliskich na wieś do pługa .Tam chodzili by w kufajce i filcach od rana do nocy. A tak maja pracę w luxusowych warunkach i godziwą pensję .

Cześć

Ciekawe ile i kto płaci pajacykowi który obraża pracowników i wychwala ten zakład czyżby dyrekcja??? chce wszystkie opinie sprowadzić do poziomu szamba!

Xxx
@Cześć 25.08.2018 13:52

Natalia się za mało starała to ją wymienili na tego pajaca ;-)

Cześć
@Xxx 25.08.2018 16:24

Wolałem panią Natalie, przynajmniej była kulturalna. A te bzdury wypisuje jeden płatny troll z Bielska już go koledzy namierzyli o 6 rano zapukają i wejdą z drzwiami!

Dzięki Fiatowi
@Cześć 25.08.2018 13:52

WERBUSY , dziękujcie dyrekcji Fiata , że macie pracę , bo wszędzie bieda i bezrobocie , a wy pracujecie i macie nie złą pensję . Każdy prawie pracownik ma auto , a werbusy z wiosek nauczyli się techniki np; spuszczać wodę w kiblu albo w ŁAZNI natrysk obsługiwać. Ludzie na kolanach idą do pracy z uciechą , bo na wsi szedł za pługiem i konia pchał pod górkę. FIAT uratował temu motłochowi życie ))) Zgraja pachołków i śmierdzieli ze wsi , nauczy sie wreszcie żyć w warunkach komfortowych.

We Fiacie jak na wczasach

Do Fiata przyjechała do pracy chołota , nieroby , nieuki i nawet lejby , chcieli sie nauczyć roboty i zarabiać pieniądze. Częśc zaraz zostala wyrzucona za bramę , dla oszołomów tutaj miejsca nie ma. , lejby i obiboki i kombinatorzy , tez kopa dostali .Reszta nie moze narzekac , bo przyjechali w kufajkach , a lider ich nauczyl siadania w WC na sedesie i jak sie obsługuje spłuczke i kran w umywalni. Swołocz jak teraz jedzie w rodzinne strony / już nie w kufajce i w starych trampkach / tylko jada autem .. .........wita ich sołtys i pospólstwo wiejskie

od pracy tutaj zwariowałem
@We Fiacie jak na wczasach 21.08.2018 14:08

Święte słowa. Po tym jak zaznali cywilizacji i dobrobytu, osoby te okazują swoją wyższość (słuszną skądinąd) na każdym kroku każdemu, kto ośmieli się przyjść do tego przybytku szczęścia. Czy to w sprawie pracy, czy też jako osoba mająca wykonać prace remontowe albo dostawca materiałów na produkcję. Każdy kto nie ma firmowej przepustki musi wiedzieć, że zatrudnione tutaj osoby to nie byle kto. Ty szary człowieku z nie wiadomo skąd masz się kłaniać w pas każdemu, kto jest tutaj zatrudniony. Czy to pracownik produkcji, ochroniarz (jestem pewien, że gdyby mieli broń to by często jej używali wobec obcych) czy nie daj Bóg dyrektor, który stanie na twojej drodze. Tak więc pamiętajcie ludzie, fabryka daje dobrobyt i ludzie żyją dostatnio, z dumą tworząc obiekt pożądania czyli pojazd silnikowy, który zawiezie swojego posiadacza na wyżyny szczęścia.

Leader
@od pracy tutaj zwariowałem 21.08.2018 21:40

WE FIACIE , mozna pracować spokojnie do emerytury , zarobki sa wystarczające , każdy robotnik ma samochód i mieszka w komfortowych warunkach , swołocz się nauczyła kultury i posługiwania kranem i spłuczką w kiblu , a pamietamy jak przyjechali do pracy , w kufajce i z walizką starych łachów

DM
@Leader 22.08.2018 12:56

Nie wiem co ty bierzesz. Ale na pewno ci to szkodzi.Zmniejsz dawkę albo zmień dealera leaderze.

Nie ma jak we Fiacie
@DM 22.08.2018 20:38

Robote macie , zarobiacie duzo . Ludzie przyjechaliscie ze wsi , majster was nauczył wode spuszczac w kiblu , pokazał jak sie kran z wodą odkręca , niektorzy pierwszy razy widzieli auto z bliska. Powinniście całować brame przy wejsciu do zakladu ze macie tak atrakcyjna prace .

Polak
@We Fiacie jak na wczasach 21.08.2018 14:08

możesz głupi ślązaku wstrzymać się z tymi bredniami ? Od początku czyli od 1975 roku cała kadra techniczna w FSM a później FIAT to byli Polacy. Hanysów tam było niewielu i do tej pory jest mało. Przypominam ze Fiat to włoska firma a nie firma stworzona przez jakiś "naród śląski" którego nie ma i nie będzie

Żona

Mąż z ponad 20-sto letnim stażem dzwoni do kierownika poinformować, że ma L4 (wypadek-nie ból gardła), a on na to czy wie, że spotkają się w sądzie, zwolnienie z pracy za chorobowe. Zastraszanie pracowników non stop!

Leader
@Żona 23.08.2018 21:48

Po swiętach przyjechali werbusy z matka i ojcem ,pokazywali zaklad że tu pracują . Monter w tajmenicy mi powiedział, ze matula mu powiedziała synu, codziennie przed praca i po pracv całuj majstra i brygadzistę w gołą d , ze jeszcze ci daje pracę , bo u nas, na wsi bieda , konie pozdychały a na traktor nie ma pieniedzy i pracuj nawet za 1000 zł/mies to jest wiecej niż na wsi,

Żona
@Leader 24.08.2018 13:05

To niech oni całują pracowników w (usunięte przez administratora) bo jak ich braknie to pójdą na linie robić.

Leader
@Żona 24.08.2018 22:27

Robotnicy przyjechaliscie do Fiata w jednych gaciach i z walizką starych łachów . Nauczyłem was obslugiwac kran w umywalni i wodę spuszczac w kiblu , bo dla was to było obce . W domu u siebie chodziliscie do obory się zalatwiac a tutaj sa kraniki ,umywalka i ciepła woda.

Tychy,obudzcie sie w koncu

Bedzie strajk we wloskim oddziale Fiat-a,w Melfi,z powodu szastania kasa na pilkarzyka Ronaldo,przy jednoczesnym oszczedzaniu na pracownikach koncernu.Moze by tak pracownicy FCA POLAND dolaczyli do protestu,bo sa robieni w jajeczko w sprawie podwyzek plac od wielu,wielu lat....... ?

były
@Tychy,obudzcie sie w koncu 13.07.2018 14:12

Nic takiego nie nastąpi, ci którzy nie zgadzają się na złe traktowanie odchodzą. Reszta zostaje, narzeka i ma nadzieję, że los się kiedyś odmieni

Byly Fiatowiec
@były 13.07.2018 22:30

"los sie kiedys odmieni"....jedynie na gorsze...,he,he....Nie wierze w to,ze sa tam jacys naiwniacy,ktorzy mysla,ze bedzie jakas poprawa[konkretna]-finansowa i ogolnie jesli chodzi o specyfike pracy.Dobrze to juz bylo....Czasy FSM i poczatek lat 90-tych ubieglego wieku,to byl zloty okres dla zatrudnionych w tej firmie.Zarobki byly tam wtedy dosc dobre[w porownaniu do pozostalych zakladow pracy w okolicy[a nawet w skali kraju]..,i dodatkowo ludzie nie byli tak poganiani w robocie,jak obecnie,nie bylo mobbingu,zastraszania itp.dziwnych historii.....

Lewy
@Byly Fiatowiec 14.07.2018 10:51

W FCA trzeba zamienić menadżerów bo to tałatajstwo które rządzi nie szanuje ludzi, ale im życie też wystawi rachunek za wszystkie świństwa które zrobili.

Już nie narzekajta
@Tychy,obudzcie sie w koncu 13.07.2018 14:12

Już tyle nie narzekajta. Tu macie wszystko , prace i pieniądze. Warunki pracy komfortowe , szatnia , umywalnia , kible że nawet w domu takiego nie masz, w domu walisz do wiadra , juz też zapomniales jak ci matka polewała plecy wiadrem z wodą przy kąpieli . A tu nauczyli cie obsługiwania kranu i zamiast chleba z łojem .....tu jesz szynke.

Natalia

@Byly Fiatowiec, czy w tamtym okresie była możliwość otrzymania premii za nadgodziny? A może pracownikom były udzielane dodatkowe profity? Zachęcam Cię do odpowiedzi na te pytania. Twoja wypowiedź może okazać się pomocna dla osób poszukujących pracy w Fiat Auto Poland.

Byly Fiatowiec
@Natalia 18.06.2018 22:46

NIKOMU NIE polecam,a wrecz odradzam podjecie tam pracy.20-30 lat temu to byla zupelnie inna[normalna] fabryka,teraz dzieja sie tam nieciekawe rzeczy.Maksymalny wyzysk pracownika:znaczne podniesienie norm pracy,przy jednoczesnym braku podwyzek plac[konkretnych podwyzek,od co najmniej 10 lat.]Do tego dochodzi mobbing,zastraszanie i utrudnianie zycia pracujacym tam osobom:wprowadzenie 10-godzinnych dniowek.

Arlet
@Natalia 18.06.2018 22:46

Natalia a ty co tuba propagandowa dyrekcji, idź na linię i zapierd.....aj

Zostaw opinię o Fiat Auto Poland - Tychy

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fiat Auto Poland