Fiat Auto Poland

Adres: Grażyńskiego 141, 43-300 Tychy

NIP: 5470048627 KRS: 0000019628

Fiat Auto Poland
3 579 2197 5 1

Opinie o Fiat Auto Poland

Filtruj opinie po kryteriach:

dejavu
 Opinia

WE FIACIE , mozna pracować spokojnie do emerytury , zarobki sa wystarczające , każdy robotnik ma samochód i mieszka w komfortowych warunkach , swołocz się nauczyła kultury i posługiwania kranem i spłuczką w kiblu , a pamietamy jak przyjechali do pracy , w kufajce i z walizką starych łachów

Pomocna?
Tak3Nie3
Monter
 Opinia
@dejavu 18.06.2019 18:23

Na terenach przemysłowych w jedenej z firm,pracownicy podpisali oświadczenie,że nie biorą odpowiedzialności,za jakość!W związku z dużą ilością reklamacji,i braków,które robią Ukraińcy. Ciekawe,kiedy na fiacie będzie takie oświadczenie:-)

Pomocna?
Tak5Nie2
Gienia
 Opinia

Związki tłumią nastroje pracowników .Jeżeli związek jest na etacie zakladu , dostał lokal , telefon i niezłą pensje to czyje ma interesy bronić ? Kto wie ? Związek wiele nie może albo nic , bo sie może narazić , czyli podpaśc i po kadencji idzie na tasme .Więc związkowcy ida na hale aby tłumaczyć , wyjaśniać , bo robole z produkcji zadaje pytania i trzeba cos im powiedzieć. Gdyby związki były niezalezne i miały siedzibe nie w zakładzie , toby mogły ostro negocjować rozne postulaty.

Pomocna?
Tak13Nie5
gorąc jest duży
 Opinia

Dospawali was do bramy zakładu czy jak? Jęczycie jak życiowi nieudacznicy, innej pracy nie umiecie znaleźć?

Pomocna?
Tak12Nie1
dejavu
 Opinia
@gorąc jest duży 15.06.2019 20:15

trzeba walczyć w zakładzie o poprawe warunków to może będzie lepiej!ja kraju nieopuszcze i będę walczył o lepsze jutro.co jak w Polsce się niepodoba to mam opuścić ten kraj?!były zabory w Polsce i komunizm to polacy zostali i walczyli o ten kraj aby ich dzieci i wnuki miały lepiej.

Pomocna?
Tak7Nie4
Metalowiec
 Opinia
@dejavu 16.06.2019 14:00

Idź spać solidaruchu boś pijany i bredzisz jutro będziesz się znów poczuł na zmianie od tej siwuchy buhaha

Pomocna?
Tak5Nie6
Gienia
 Opinia

Każdy doskonale wie o tym, że Solidarność to ma tylko nazwę i mało ma wspólnego z tą Solidarnością, która walczyła przeciwko komunistycznemu reżimowi oraz, która walczyła o dobro robotników. Obecna Solidarność to PIS-owska tuba, która popiera wszystko co robi (usunięte przez administratora) rządzący. Trochę to smutne ale niestety prawdziwe.

Pomocna?
Tak19Nie10
Monter
 Opinia
@Gienia 11.06.2019 18:29

Dozorowiec,a kto teraz "walczy"o dobro robotników??? Nikt!!! Na szczęście,robotnik ,jest teraz mądry,i sam potrafi zadbać o siebie!!! Prawda???

Pomocna?
Tak12Nie13
Dzięki Fiatowi
 Opinia
@Monter 11.06.2019 19:07

Fiat dba o swoich pracowników którzy dzięki niemu wyrwali się z czworaków i maja swietna pensje i lekka pracę a nie pług i gnoj a ich dzieci nie grzebią patykiem w kałuży i niedługo zastąpią ich na linii we wspaniałym FIACIE.

Pomocna?
Tak12Nie11
Monter
 Opinia
@Dzięki Fiatowi 12.06.2019 14:03

Fiat dba o pracowników ??? Zwłaszcza teraz jak na halach +40 W nosie mają pracowników!!! Co jest może zmniejszony plan,ze względu na wysokie temperatury??? Kiedyś jak były takie upały,to straż pożarna polewała blachy na dachu wodą,żeby zchłodzić temperaturę!!!! A teraz oszczędności,i nawet tego nie robią!!! Jak padnie pracownik,to na jego miejsce wezmą dwóch "niepanimaju" Choć i oni ostatnio się burzą,ze w takich temperaturach trzeba tyrać normalnie!!! Tak właśnie fiat dba:-(

Pomocna?
Tak14Nie12
Dzięki Fiatowi
 Opinia
@Monter 12.06.2019 15:57

Oj już nie narzekaj robotniku dawniej byś padł w polu za pługiem a tu masz luksusy

Pomocna?
Tak10Nie11
Monter
 Opinia
@Dzięki Fiatowi 12.06.2019 19:18

To nie narzekanie,to fakty!!! Co fiat robi,żeby polepszyć warunki pracy w takim upale??? Ano nic!!! A mógłby!!! Na hali D jest system schładzania nadmuchiwanego powietrza!!! Tak, tak!!! Ci którzy pracują dłużej,powinni pamiętać,jak hala D została oddana do użytku,czuć było duuuużą różnicę,jak się wchodziło ,ze "starej"hali-na halę D!!! Ci którzy pracują na hali D,niech spojrzą,do góry,nad głowy,jak wyglądają systemy dystrybucji powietrza(centrale wywiewne) To nie jest tylko do ogrzewania!!! Ale też do chłodzenia !!! Ale,żeby to działało.potrzeba pracy pomp,które tłoczą wodę,a to już koszty!!! Więcej w tym temacie ,mogli by wypowiedzieć się pracownicy UR,podać szczegóły,dane itd...

Pomocna?
Tak14Nie10
We FIACIE jak w raju
 Opinia
@Monter 12.06.2019 20:12

A w oborze pełnej gnoja masz chłodzenie ? Chyba jak kŕowy machaja ogonami . Nie narzekaj we Fiacie masz za dobrze

Pomocna?
Tak11Nie9
Tak to wyglada w skrocie
 Opinia
@Monter 12.06.2019 20:12

Zwiazki zawodowe moga ta sprawe zalatwic w zasadzie "od reki"......,no,ale jednak nie zalatwia i chyba wszyscy wiedza dlaczego.Nic nie zrobia w kwesti podwyzek plac[konkretnych],ani tez poprawy warunkow pracy.Dlatego jest to zastanawiajace,ze ludzie nie wypisuja sie z nich masowo. Odpowiedz wydaje sie byc przerazajaca:pracownicy zatrudnieni w FCA Poland maja 2-wu cyfrowe IQ.Oczywiscie polscy pracownicy,bo wyglada na to,ze nawet panowie ze wschodu sa bardziej kumaci i nie daja sie robic w trabe,jak Polacy.

Pomocna?
Tak3Nie11
dejavu
 Opinia
@Monter 12.06.2019 20:12

to temat tabu,ale też pamiętam że latem było chłodniejsze powietrze z początku produkcji forda ka na linii d.ale że dozór pamięta jesczcze czasy STALINA to robotnicy w takich luksusowych warunkach nie mogą pracować.pracownicy robili sobie klimatyzatory z [beczka z wodą+ sprężone powietrze]ale tego zakazali bo jest klimatyzacja na stołówce oraz wymogi BHP .trzeba czekać na oberwanie chmury nad fiatem oraz burze z piorunami to pracownicy się trochę schłodzą.woda ze żródełka bez ograniczeń!

Pomocna?
Tak10Nie8
Tak to wyglada w skrocie
 Opinia
@Monter 12.06.2019 15:57

I w dalszym ciagu w hali Montazu dmuchawy pracuja caly czas na 1 i 2 zmianie ? Przeciez one zaciagaja gorace powietrze z dachu i wtlaczaja je do srodka hali,podwyzszajac przez to temperature.Absurd totalny.Nie ma tam jakiejs kompetentnej osoby z zarzadu,ktora rozumie ten temat i wykona wlasciwe kroki w tej sprawie ? Wymiane powietrza mozna przeprowadzic w przerwie miedzy zmianami i nie ma obawy,ze ludzie beda sie dusic z braku ....tlenu[ha,ha]...Dla porownania mozna sie przejsc po hali tloczni,np. tam gdzie sa tory kolejowe i od razu widac[czuc] roznice.Tam nie ma nadmuchow z gory i przez to temperatura jest w srodku nizsza.No,ale tak poza tym FIAT przez te wszystkie lata osiagnal kolosalne zyski z tej fabryki w Tychach,wiec mogl juz dawno zainwestowac w klimatyzacje,ale nie musi tego robic,bo zwiazki zawodowe siedza cichutko i sami pracownicy tez nie domagaja sie poprawy warunkow pracy[i placy-konkretnej]...,a sluzy do tego STRAJK.

Pomocna?
Tak8Nie8
Metalowiec
 Opinia
@Tak to wyglada w skrocie 13.06.2019 11:37

Solidaruchy pomodlcie się o deszcz to wam najlepiej wychodzi buhaha.

Pomocna?
Tak9Nie8
Kris
 Opinia
@We FIACIE jak w raju 12.06.2019 22:25

Janek k przestan głupoty wypisywac,bo sam niedlugo wrócisz do tej obory

Pomocna?
Tak7Nie6
Metalowiec
 Opinia
@Kris 13.06.2019 14:31

Raczej wy tam wrócicie solimarność bojownicy gnojowicy

Pomocna?
Tak6Nie3
Pewny
 Opinia
@Gienia 11.06.2019 18:29

To źle czy dobrze że popiera PiS bo byś miał zamiast Ukraińców na zakładzie ciapatych avi raczej nie robili by nic tylko byli w niedługim czasie twoim kierownikom straszysz ludzi dobrymi ludźmi i otwartymi sercami co ci solidarnośc zaszkodziła to że chcieli 1000 zlbpodwyzki

Pomocna?
Tak7Nie5
Pewny
 Opinia
@Metalowiec 13.06.2019 14:44

I (usunięte przez administratora) masz za bramą nawet nie będziesz wiedział kiedy

Pomocna?
Tak5Nie4
Pewny
 Opinia
@Gienia 11.06.2019 18:29

Czemu masz problem do s coś widzę że ci to przeszkadza dać wam bata to byś pogonił tak Pogoń se żonę (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie5
Pewny
 Opinia
@Metalowiec 13.06.2019 11:42

Nóż w plecy i za ryj do gnoja jakim jest po

Pomocna?
Tak6Nie5
Pewny
 Opinia
@We FIACIE jak w raju 12.06.2019 22:25

Wboborze który muchy odganiają a mleko twoje dziecko piję z tego syfu jaki odpisujesz?

Pomocna?
Tak6Nie4
Taka prawda
 Opinia
@We FIACIE jak w raju 12.06.2019 22:25

Jaki ty (usunięte przez administratora) jesteś!

Pomocna?
Tak4Nie3
Fso
 Opinia
@Taka prawda 15.06.2019 00:30

Cicho bo wrócisz do pługa wsiowy chamie

Pomocna?
Tak2Nie4
Monter
 Opinia
@Fso 15.06.2019 13:49

Nowe powiedzenie ukraińskich kolegów: Lepiej zeżreć żarcie psa, Niż rabotać w fca! Buhahahahaha Nieźle to wymyślili! buhahahahaha

Pomocna?
Tak5Nie3
Dozorowiec
 Opinia
@Monter 15.06.2019 14:06

Lepsze w Fiacie nadgodziny niż na roli wiejskie syny

Pomocna?
Tak5Nie4
dejavu
 Opinia
@Gienia 11.06.2019 18:29

co dyrekcja nakazuje zwalczanie solidarnośći w zakładzie ?jak ktoś chce to może opuścić związek.teraz nie ma komunistycznego reżimu bo przenieśli się reżimowcy jak fiat i wszelka władza reżimowska zarządza polską ekonomicznie.tu robotników zwalcza się jak zaraze-tylko ktoś musi produkować auta,czyli my!robole muszą pracować w najgorszych warunkach bo się nieuczyl [itylko skończyli zawodowke i średnie].wałesa też ujawnił swoje prawdziwe JA.teraz najgorsze upały na halach to roboli trzeba dobić gorącem organizując soboty włoskie.a umysłowi siedzą w klatkach z klimą i twierdzą że upały są do zniesienia to można podkręcić linie na (usunięte przez administratora) to ich nie zabije!

Pomocna?
Tak5Nie1
dejavu
 Opinia
@Monter 15.06.2019 14:06

ukraińcy co robią na cięższych operacjach to nadgodziny olewają bo 8 godz. w takie upały im wystarcza.i wolą iść na piwo po 8 godz. niż tu pracować po 12-13 godz. dziennie, to pracownicy co pracują więcej niż 3-miechy].kto tu dłużej pracuje to nadgodziny oleje jak robi na linii.jak ukraińcy tu będą pracować kilka lat to się zasymilują i nadgodziny oleją wielkim sikiem.i trzeba będzie zatrudnić ukrainne tylko na 3-miechy zanim się pokapują o co w tym biega.byli ukraincy co stwierdzili że nawet jak zarobią 1000$ to i tak to za mało za taki zapieprz.

Pomocna?
Tak4Nie1
Team leader
 Opinia

Buhaha soryy ale nie wytrzymalem !! mamy taka polewke czytajac wasze wypociny podczas codziennej pracy w FCA ze nie wytrzymalem i musialem podzielic sie swoja radoscia buhaha wezcie sie do uczciwej pracy nieroby ! a nie strajkowac buhaha o ile to mozna nazwac strajkiem! Pozdrawiam

Pomocna?
Tak11Nie8
Monter
 Opinia
@Team leader 10.06.2019 12:45

Jak taki cwany jesteś,to pogoń do roboty,kolegów że wschodu;-) Cwaniaczku:-) Buhahahahaha

Pomocna?
Tak13Nie6
Gienia
 Opinia
@Monter 10.06.2019 14:02

Przede wszystkim musimy pogonić nierobów czyli sie wypisać ze związku S bo nic nie walczą a kase ciągną. stracą etat i zacznie sie im grunt palic pod nogami.

Pomocna?
Tak10Nie9
Monter
 Opinia
@Gienia 10.06.2019 16:01

Masz rację!!! Gonić nierobów!!! Dozorowce!!!! Poszoł won!!! Dozorowce, to najgorsze nieroby są:-) Albo weźcie się do roboty,i namówcie "wschodnich kolegów"do normalnego trynia:-)

Pomocna?
Tak10Nie8
Dozorowiec
 Opinia
@Monter 10.06.2019 16:21

Przede wszystkim należy pogonić do roboty robotników.ze wsi co zapomnieli tu co robota z pługiem bo maju tu jak w raju.

Pomocna?
Tak10Nie10
Pewny
 Opinia
@Gienia 10.06.2019 16:01

Żal ci dup.sciska (usunięte przez administratora) z innych związków metalowych

Pomocna?
Tak5Nie2
Pewny
 Opinia
@Gienia 10.06.2019 16:01

Czemu nie mówisz o sobie tylko musimy co ty nakazujesz jakim prawem

Pomocna?
Tak6Nie2
Pewny
 Opinia
@Gienia 10.06.2019 16:01

Inne za to kupiły auta a nudna wandzia się rozchorowała i zestresowała kmicie

Pomocna?
Tak5Nie2
Pewny
 Opinia
@Dozorowiec 10.06.2019 20:13

Sam się go najlepiej swój cień i nie wracaj bo gryze

Pomocna?
Tak5Nie2
Pewny
 Opinia
@Gienia 10.06.2019 16:01

To się wypisz ktoś ci coś każe

Pomocna?
Tak5Nie2
dejavu
 Opinia
@Dozorowiec 10.06.2019 20:13

wciąż podejmę się pańskiego leczenia z wiochofibii za darmo!nr telef. podałem wcześniej.jak dobrze pomagać ludziom! !

Pomocna?
Tak3Nie1
Fiacik
 Opinia

Moim zdaniem trzeba się cieszyć z pracy. Po pewnym czasie możemy np. liczyć na awans i tym samym jeszcze lepsze zarobki.

Pomocna?
Tak6Nie8
Monter
 Opinia
@Fiacik 14.06.2019 17:20

Janek Kulicki(hodowca kur pseudonim zm B L D) przestań pisać głupoty!!! Jaki awans???? W tej firmie,nie ma lepszych zarobków !!! Przyjmujesz się,i do 15 LAT!!!!!!Nie dostajesz ŻADNEJ PODWYŻKI !!! Kto dostał podwyżkę indywidualną w ostatnim czasie??? NIKT!!!

Pomocna?
Tak11Nie5
FIAT OK
 Opinia
@Monter 14.06.2019 19:37

Gdyby nie FIAT to większośc musiała by wracac na role i do lepianek .Robotnicy po zawodówce co przyjechali ze wsi tutaj do pracy teraz narzekaja że mało mają pieniedzy... .A na wsi byś mial więcej ? chyba przy wywożeniu gnoja albo koszeniu trawy kosą . Zjechali sie do pracy do miasta ludziska , zobaczyli cywilizacyjny tryb zycia , pokupowali sobie nowe łachy , telewizory i niektorzy nawet samochody. Pojechali do swoich rodzin na wieś i tam wszyscy niedowierzają , bo wyjechali szmaciarze obdarci z walzką pożyczoną od dziadka a przyjezdzaja juz nie w gumowcach tylko w adidasach. Także WIOCHA nie narzekajcie bo tu macie raj na ziemi , na wsi byś chodził nieogolony z łopatą i widłami caly dzien , a tu masz komfort .Łazienki , natryski , bufecik ...a na wsi bar jeden , i byś patrzył jak inni piją piwo , a ty byś sie wtedy drapał po łbie zawszonym.

Pomocna?
Tak5Nie9
Z biura
 Opinia
@Monter 14.06.2019 19:37

Każdy dostaję tyle ile jest wart dla pracodawcy no ale zamiast się uczyć i podnosić kwalifikacje lepiej siedziec narzekać typowa filozofia nieroba

Pomocna?
Tak5Nie8
Dominik
 Opinia

Czy ktoś wie, czy przyjmują pracowników na okres wakacyjny? Jeśli tak, to jak najlepiej się skontaktować, by zostać przyjętym? I czy praca nie jest wstrzymana poprzez urlopy końcem lipca - początkiem sierpnia?

Pomocna?
Tak1Nie
Monter
 Opinia
@Dominik 12.06.2019 13:27

Przerwa jest od końca lipca do połowy sierpnia Co do samego zatrudnienia na wakacje ,fiat zatrudnia przez pośrednika Adeko,i są to umowy podpisywane z miesiaca na miesiac,wiec chyba nie powinno byc problemu.oczywiscie przez okres przerwy nie dostaniesz wynagrodzenia:-(

Pomocna?
Tak1Nie
Dominik
 Opinia
@Monter 12.06.2019 15:38

Dziękuję za informację

Pomocna?
TakNie
Zadowolony
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Świetny koncern, świetny pracodawca. Rewelacyjna i przyjazna pracownikom kadra zarządzająca. Wyśmienite zarobki i zadowalające coroczne podwyżki. Firma z przyszłością.

Pomocna?
Tak7Nie12
Zadowolony
 Opinia
@Zadowolony 23.05.2019 15:07

Wpis powyżej,dotyczy firmy AUDI w Niemczech. Na fiacie,nowoprzyjety 2100 zł msc na rękę.

Pomocna?
Tak13Nie6
Zadowolony
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Zadowolony 23.05.2019 15:38

(usunięte przez administratora)Fiat to nie tylko fizyczni z montażu ( patrz nazwa działu).

Pomocna?
Tak7Nie7
Cześć
 Opinia
@Zadowolony 23.05.2019 15:07

Dozorowiec czy to ty? Czy inna 3(usunięte przez administratora) nie pracująca w zakładzie pisze bzdety?

Pomocna?
Tak9Nie5
Monter
 Opinia
@Cześć 23.05.2019 15:57

Zapewne dozorowiec,nowej roboty szuka Buhahahahaha I jak sobota?wolna:-)?

Pomocna?
Tak9Nie3
Monter
 Opinia

Cyrylicą to napisz,bo tylko Ukraińcy jeszcze w to wierzą:-) Buhahahahaha

Pomocna?
Tak8Nie3
Zadowolony
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Monter 23.05.2019 16:30

Robotniku małym wioskowym rozumku spytaj się w REPO jakie są departamenty w FCA Poland . Nie chciało się w szkole nosić teczki, trzeba przykręcac śrubeczki :)

Pomocna?
Tak6Nie9
REPO
 Opinia

Potwierdzamy ,jest taki departament na fiacie. Mamy jeszcze wolne etaty,w departamencie NCIS! Świetna praca,mega zarobki, Aplikuj natychmiast

Pomocna?
Tak11Nie5
Kris
 Opinia

Dozorowiec dał upust swojej elokwencji hehe

Pomocna?
Tak6Nie5
dejavu
 Opinia
@Zadowolony 23.05.2019 15:38

Niemcy taką kase mogą zarobić u nas-ale nie!bedziemy na zasikach w Niemczech.wolą biede klepać u siebie.a fiat tak dużo oferuje.

Pomocna?
Tak7Nie3
Gienia
 Opinia
@dejavu 08.06.2019 18:43

Oho już pijany solidaruch piszę jakiś bełkot pewnie z Żywca ci to się umieją bawić za kasę naiwniakow. Kiedy jakieś konkretne podwyżki za co płacimy składki ? Na wasze biura auta wycieczki i chlanie ?

Pomocna?
Tak7Nie7
Cześć.
 Opinia
@Gienia 08.06.2019 19:00

Gienia ja nadal czekam w wiadomym miejscu, czy się boisz i masz pełne majty czy nie masz pojęcia gdzie to jest bo nigdy nie byłeś na fiacie?

Pomocna?
Tak7Nie1
Monter
 Opinia
@Gienia 08.06.2019 19:00

Jak o PODWYŻKI walczyłaś??? Czekałaś aż inni za Ciebie je załatwią,A teraz pytasz o PODWYŻKI??? Idź kromki spytaj,kiedy będą.

Pomocna?
Tak6Nie1
Monter
 Opinia
@Cześć. 08.06.2019 21:47

Gienia była dziś na paradzie równości w Warszawie:-) Bo przecież Gienia,to transwestyta Dozorowiec z rozdwojeniem jaźni:-) Lub Gender ???? Jak to jest ,naprawdę Dozorowiec ,z tobą??? Kim jesteś??? Masz jajka,miedzy nogami jeszcze??? Buhahahahahaha!!! Dozorowca,było łatwo zauważyć,na tej paradzie,bo jako jedyny,szedł,z widłami,i taczką gnoju:-) Potem gnój,podsypał pod tęczą:-)Żeby kwiatuszki ładnie rosły:-) Buhahahahahahaha!!!

Pomocna?
Tak9Nie2
dejavu
 Opinia
@Gienia 08.06.2019 19:00

GIENIA daj więcej czadu to nas kręci!teraz wypiłem 2 piwa i siwuchę z dozorowcem w na SKYPE .jestem pod wpływem alkoholu-nawet dyrektor kromka delektuje się swoimi trunkami na SKYPE.to forum tylko dla profesjonalistów!chlapnij coś teraz i dołącz do dyskusji-bo na trzeżwo tego nie ogarniesz!

Pomocna?
Tak8Nie2
Pewny
 Opinia
@Zadowolony 23.05.2019 15:07

Ludzie w tej firmie mają zryte czaszki sami nie potrafią myśleć

Pomocna?
Tak3Nie3
Monter
 Opinia
@Pewny 10.06.2019 10:09

Zwłaszcza dozorowcy mają zryte czaszki ,i to właśnie przez ta firme:-)

Pomocna?
Tak6Nie1
Dzięki Fiatowi
Nazwa działu: Montaż
 Opinia

Niektorzy narzekają że im jest żle . FIAT dobrze płaci za prace , górnik pod ziemią ma dużo mniej i tak nie narzeka ja wy tutaj. Pamiętam dawno temu jak ktoś mial malucha to był bogaty , a teraz to panda już nie wystarcza marzy sie TIPO....Nie narzekajcie ludzie , macie tu jak w raju , praca jest , warunki socjalne bardzo dobre , przewóz za darmo , premie , ulgi na samochody .FIAT to jest jedyna fabryka . Naprawde nie ma nigdzie takich zarobków ani przywilejów . Fiat ma dobrą zaloge , ludzie sa wyselekcjonowani , najlepsi zostali , obiboki , kombinatorzy i zlodzieje poszli na bruk . Tak samo lejby , nieroby i ślizgacze .Teraz każdy z was ma powody do dumy że ma prace i nie musi sie wałęsać po ulicach i szukac puszek na złom . Dzięki dozorowi ktory was nauczył dobrej roboty , dyscypliny bo zjechala sie szarańcza z całego kraju do pracy , różne gamonie , nieuki i bezmózgowcy ..... .teraz macie prace i pensje wiekszą niż górnicy. Nauczyliście sie obsługiwać krany z wodą i spuszczac w kiblu wode . Niektórzy pierwszy raz jechali autobusem , też tacy byli . Nie śmiejcie sie to święta prawda.

Pomocna?
Tak5Nie16
1
Monter
 Opinia
@Dzięki Fiatowi 20.05.2019 09:56

Najwięcej przywilejów mają teraz Ukraińcy: Przewóz za darmo,posiłek ,mieszkanie za darmo,a ostatnio nawet dostali bilety za frre na MŚ FIFA U-20: Katar - Ukraina w Tychach!!! Brawo fiat!!! Słuchajcie dalej dozorowca,a poniżą was do końca!!!

Pomocna?
Tak13Nie4
Fso
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Monter 20.05.2019 10:50

Widocznie pracują lepiej od ciebie rasisto z Gnojowic Małych.

Pomocna?
Tak3Nie14
2
Pytak
 Opinia
@Monter 20.05.2019 10:50

Fakt Polak w swoim kraju ma gorzej,a Ukraińcówi jak roboty chcą dołożyć to niepanimaju!Albo jak coś puści to ma w (usunięte przez administratora) A Polak musi się tłumaczyć

Pomocna?
Tak11Nie3
Monter
 Opinia
@Pytak 20.05.2019 13:56

Dzisiaj na 1-ej zmianie,montaż zrobił tyle,za ile fiat płaci! CZYLI POŁOWĘ PLANU!!!

Pomocna?
Tak11Nie3
Umysłowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Monter 20.05.2019 16:39

Ciekawie że najwięcej jęczą i naskakuja na fiata jak i Ukraińców ci co mają niską ocenę pracownika czyli partacze i obiboki więc i najniższą grupę wynagrodzenia i nardzo dobrze. Wy rzeczywiście nadajecie się tylko do pługa i nie zdziwcie się jak niedługo fiat wam podziekuje .

Pomocna?
Tak4Nie13
1
Kris
 Opinia
@Umysłowy 20.05.2019 19:11

Jak narazie,to ludzie dziękują fiatowi,i odchodzą , a wy w te miejsca licznie zatrudniacie Ukraińców,bo już nie ma chętnych do pracy w tej firmie.

Pomocna?
Tak9Nie2
Jan
 Opinia
@Umysłowy 20.05.2019 19:11

Dajcie odprawy jak parę lat wstecz a wszyscy stąd ucieknie Po fiacie będzie bolał tylko wiatr hehe

Pomocna?
Tak11Nie2
monter
 Opinia
@Dzięki Fiatowi 20.05.2019 09:56

Dozorowiec najpierw pisze,że Fiat ma najlepszą,wyselekcjonowaną załogę,Za chwilę mówi,że pracują tam gamonie,nieuki i bezmózgowce.Dozorowiec...po takiej wypowiedzi to Ciebie wszyscy mają za DEBILA.Jesteś tak żałosny,jak cały ten dozór po szkołach wieczorowych...

Pomocna?
Tak13Nie2
Jan
 Opinia
@Umysłowy 20.05.2019 19:11

Będą te odprawy?bo się chce zwolnić i nie wiem czy czekać?

Pomocna?
Tak10Nie1
Metalowiec
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jan 21.05.2019 16:12

Tak będą, paczka słodyczy od Wandzi oraz kufajka i gumofilce.

Pomocna?
Tak2Nie9
2
Monter
 Opinia
@Jan 21.05.2019 16:12

Ci co złożyli wypowiedzenia przed podpisaniem porozumienia,nie dostali wyrównania za przepracowane soboty od początku roku, także na odprawy nie ma co liczyć taki dobry ten fiat

Pomocna?
Tak9Nie
Jan
 Opinia
@Metalowiec 21.05.2019 16:40

Kufajke to wezmę od majstra z budy,bo tam wisi,a teraz ciepło to w niej nie chodzi hehe

Pomocna?
Tak7Nie
dejavu
 Opinia
@Jan 20.05.2019 21:56

odprawy to już koniec !tylko zamkniecie zakładu to może zagwarantować!róbmy auta metodą na Ukraińca to mamy wielkie szanse na OFF PLANT.

Pomocna?
Tak7Nie
Monter
 Opinia

Kto by chciał zarabiać tyle??? CYTAT Z 2009 ROKU!!! A to było 10 LAT TEMU!!!!! "Nieuzasadniona zazdrość włoskich robotników" Dlaczego jedyne samochody, które idą jak woda, czyli 500 i Pandę, Fiat produkuje wyłącznie w Polsce ?" - pyta 44-letni(usunięte przez administratora), pracujący w Pomigliano d'Arco od dwunastu lat. Przed kryzysem (usunięte przez administratora)zarabiał 1200 euro miesięcznie. Teraz, gdy skazany jest na bezczynność, dostaje tylko 676 euro. I zaczyna zazdrościć kolegom z Polski. Chcąc dowiedzieć się, dlaczego Fiat woli produkować w naszym kraju, robotnicy spod Neapolu wysłali tam jednego z kolegów na przeszpiegi. Dowiedział się on, że zarobki w Tychach czy Bielsku wynoszą 400 euro miesięcznie. I że pieniądze te warte są więcej w Polsce, niż we Włoszech. Pytam publicznie kto robi wodę z mózgu włoskim pracownikom koncernu Fiata? Czy powiedział ktoś tym pracownikom iż Polski pracownik FAP zarabia 400 euro na rękę ale za przepracowane 27 dni w miesiącu? Czy to sa takie wielkie pieniądze? Czy nie ma róznicy dla Włocha w tym, że siedząc w domu z rodziną dostaje więcej niż Polak pracujący 216 godzin miesięcznie? Po zatym to nie prawda iż siła nabywcza pieniądza tych naszych 400 euro jest większa od ich wynagrodzenia za siedzenie w domu. (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie3
Monter
 Opinia
@Monter 22.05.2019 01:17

Dzisiaj zajumali mi 5% premi,za to że nie przyszłem 4 maja:-) Buhahahahaha Fiat to jednak firmą z ogromnym poczuciem humoru:-) Buhahahahaha Żenada normalnie:-) Buhahahahaha

Pomocna?
Tak12Nie4
Dozorowiec
Nazwa działu: Montaż
 Opinia

Bardzo dobry idź się poskarż krowie w oborze.

Pomocna?
Tak4Nie11
2
monter
 Opinia

(usunięte przez administratora) Śmiać mi się z tego chce Wydaje im się że ktoś się wystraszy??? Stare pierdziele i ich przestażałe metody. Buhahahahaha

Pomocna?
Tak12Nie3
Cześć
 Opinia
@monter 22.05.2019 17:38

Nadgodziny w Fca są stałym planowanym elementem pracy trwającym wiele lat co jest sprzeczne z przepisami. A pismo do pracowników jest formą zastraszenia ich czyli (usunięte przez administratora)co też jest złamaniem przepisów.

Pomocna?
Tak15Nie3
Monter
 Opinia
@Cześć 22.05.2019 18:00

może sobota będzie wolna Pracownicy systemy zapowiedzieli że jak nie dostaną podwyżek,to nie przychodzą w sobotę:-)

Pomocna?
Tak11Nie3
Dozorowiec
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Monter 22.05.2019 18:31

Robotnicy gdzie wy pojedziecie jak FIAT was zwolni? FIAT dobrze płaci za lekką i przyjemną pracę co to sobota w przyjemnej hali w porównaniu do pługa i gnoja świątek piątek czy niedziela. Przemyslcie to za nim będzie za późno bo wrócicie na wieś lub zbierać puszki na złom.

Pomocna?
Tak4Nie11
1
Kris
 Opinia
@Dozorowiec 22.05.2019 19:58

Fiat nie zwalnia,to ludzie zwalniają się z fiata.

Pomocna?
Tak11Nie3
Cześć
 Opinia
@Dozorowiec 22.05.2019 19:58

3,14zdy nie zabierają głosu jak dorośli dyskutują, CYKOR ja dalej czekam gotowy do dyskusji w wiadomym miejscu.

Pomocna?
Tak9Nie2
(Ś)fiatowiec
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Cześć 22.05.2019 18:00

Dlaczego Bolki,Lolki i inne Wandy Bandy nie zgłoszą do sądu,ze fiat w sposób zaplanowany,prowadzi produkcję przez sześć dni w tygodniu.To trwa juz dwadzieścia lat!Dlaczego nie złożą pozwu w sądzie?A to dlatego,że Związki zawodowe i poracodawca to jeden organizm...Myślmy logicznie.Co mają związki z pracodawcy?Mają wyplatę(emeryturę),nagrody,samochody imprezy,wycieczki.Co mają ze zwyklego robotnika?Skladkę parę zlotych.Więc czyich interesow będą bronić związki zawodowe?Ludzie myślcie.Gdyby Wanda chciała,to dawno by wygrała w sądzie o organizowanie sześciodniowego tygodnia pracy.Ona tego nie potrzebuje.Od dwudziestu lat walczy,żąda,domaga się,niczego nie podpisuje i...świetnie z tego żyje...

Pomocna?
Tak12Nie1
Monter
 Opinia
@Dozorowiec 22.05.2019 19:58

Dozorowiec,ty się o siebie martw!!! Znam osobiście dwóch kierowników,którym fiat powiedział Pa Pa:-) Jeden pracuje w ochronie w Obi(starym, na Bielskiej) Drugi kierownik końcówki "rok",jest portierem w szpitalu wojewódzkim. Znasz ich na pewno:-) Wolny rynek pracy,zweryfikował "profesjonalizm"kierowników z fiata,i dlatego ,szybko znaleźli pracę ,zgodnie ze swoimi kwalifikacjami:-)

Pomocna?
Tak9Nie2
dejavu
 Opinia
@Dozorowiec 22.05.2019 19:58

panie dozorowiec o robotników się nie martw!pytanie gdzie dozorowcy znajdą prace?teraz na wioche żeby wrócić trzeba znać się na mechanizacji i innych bajerach.puszki po piwie nieopłacalne dla współczesnego menela. w czasie II wojny światowej szczęśliwi ludzie w (usunięte przez administratora) w MAJDANKU zrobili bunt i uciekli z tamtego dobrobytu.PŁUG I GNÓJ to herb szlacheckiego pochodzenia DOZOROWCA oraz siwucha do wypicia po ciężkim dniu pracy przy oborniku.

Pomocna?
Tak5Nie
monter
 Opinia

I co z sobotą?Przychodzi sistema?

Pomocna?
Tak5Nie6
Cześć
 Opinia
@monter 24.05.2019 13:02

Tak przychodzi, dostali kasę prawie jak na fiacie.

Pomocna?
Tak6Nie4
Monter
 Opinia
@Cześć 24.05.2019 14:21

wystraszyli się że nie przyjdą,i nie przeciagali-) Wyrównanie też dostanie Systems,jak na fiacie?

Pomocna?
Tak6Nie5
Burak
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Cześć 24.05.2019 14:21

Nasi wschodni sąsiedzi przestali chodzić ze spuszczonymi głowami i prosić o zatrudnienie. Coraz częściej to oni stawiają warunki. Zgadują się na facebookowych grupach, radzą gdzie i ile można wyciągnąć od pracodawcy. O ich interesy dba dodatkowo Międzyzakładowy Związek Zawodowy Pracowników Ukraińskich w Polsce. Zaczynają się ostre negocjacje. Wiedzą, że polskie firmy stoją pod ścianą. Ukraińcy poczynają sobie coraz śmielej, bo wiedzą, że polskie firmy są na nich skazane. Dane GUS-u wskazują, że na rynku brakuje 170 tys. osób. A będzie jeszcze gorzej, bo nasi rodacy nie zamierzają wracać z emigracji, a popyt na pracowników rośnie w tempie 17 proc. rocznie. Według Związku Przedsiębiorców i Pracodawców aby utrzymać tempo wzrostu gospodarczego, Polska w ciągu kolejnych 10 lat będzie potrzebowała ok. 5 milionów pracowników.

Pomocna?
Tak8Nie6
1
Burak
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@monter 24.05.2019 13:02

Nasi wschodni sąsiedzi przestali chodzić ze spuszczonymi głowami i prosić o zatrudnienie. Coraz częściej to oni stawiają warunki. Zgadują się na facebookowych grupach, radzą gdzie i ile można wyciągnąć od pracodawcy. O ich interesy dba dodatkowo Międzyzakładowy Związek Zawodowy Pracowników Ukraińskich w Polsce. Zaczynają się ostre negocjacje. Wiedzą, że polskie firmy stoją pod ścianą. Ukraińcy poczynają sobie coraz śmielej, bo wiedzą, że polskie firmy są na nich skazane. Dane GUS-u wskazują, że na rynku brakuje 170 tys. osób. A będzie jeszcze gorzej, bo nasi rodacy nie zamierzają wracać z emigracji, a popyt na pracowników rośnie w tempie 17 proc. rocznie. Według Związku Przedsiębiorców i Pracodawców aby utrzymać tempo wzrostu gospodarczego, Polska w ciągu kolejnych 10 lat będzie potrzebowała ok. 5 milionów pracowników.

Pomocna?
Tak8Nie4
Burak
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@monter 24.05.2019 13:02

Co te związki podpisali jakie podwyżki zaraz ją wezmą na ppk czyli emeryturę od 1 lipca i co gamonie dalej słuchajcie metalowców i innych a (usunięte przez administratora)mówiła że to mało to ją zdradzili kurw.

Pomocna?
Tak7Nie5
Burak
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Burak 24.05.2019 15:38

Co te związki zawodowe podpisali zaraz wam wezmą ta podwyżkę na ppk gamonie dalej słuchajcie związków a Wanda mówiła wam przecież że to mało to ją zdradzili ale macie więcej kasy dobrze wam tak gamonie ten z metalowców dostał samochody za was a wy dostaliście podwyżkę na papierze teraz dostaniecie podwyżkę następna za 10 lat przyjelisvie to do wiadomości

Pomocna?
Tak6Nie6
Monter
 Opinia
@Burak 24.05.2019 15:30

Już doszło do precedensu Pracownik ukraiński,ma lepsze warunki,jak nowozatrudniony Polak! 2100 na rękę, mieszkanie za FREE,przewóz i posiłek,ma pracownik z Ukrainy! A nowozatrudniony Polak tylko 2100! Skąd ta nierówność ???

Pomocna?
Tak7Nie6
1
Gienia
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Burak 24.05.2019 15:58

A ile Wanda z Mietkiem aut pobrali to o tym cisza tak, wszystkie te związki to pić na wodę dla naiwnych wpłscajcie dalej na ich biura i wycieczki tylko potem nie narzekajcie na pieniądze jak stać was na taki sponsoring.

Pomocna?
Tak7Nie5
Monter
 Opinia
@Gienia 24.05.2019 19:17

A Ty co zrobiłaś żeby były PODWYŻKI???

Pomocna?
Tak5Nie6
Monter
 Opinia
@Gienia 24.05.2019 19:17

Zarabiasz 500 euro Włoch 10 lat temu 1200euro! Widzisz przepaść płacową??? Tam jak związki mowiły:strajk!To ludzie rzucali narzędzia i szli strajkować! A Ty że strachu,zabrzyzgałaś majty,i polecialaś się wypisać. To dzięki takim jak,ty nie ma pieniędzy konkretnych.

Pomocna?
Tak6Nie5
Cześć
 Opinia
@Gienia 24.05.2019 19:17

Kto wyr@chał pracowników przy poprzedniej smiesznej podwyżce i zablokował podwyżki na wiele lat, teraz kto wyr@chał pracowników i podpisał wszystko, kto dostaje samochody służbowe? Dlatego bardziej szanuje prostytutki niż niektóre związki zawodowe bo one biorą kasę i możesz por@chać a związki biorą kasę i r@chają pracowników!

Pomocna?
Tak12Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gienia
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Monter 24.05.2019 20:17

A co ja mogę i jako zwyķly członek, MY WÓDY Z ZARZĄDEM NIE PIJEMY jak ty spasiony solidaruchu a w gacie to cię MATKA WYRZYGAŁA ,dozorowiec ma racje banda wsiowych chamow.

Pomocna?
Tak5Nie7
Gienia
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Gienia 24.05.2019 23:25

Tak w ogóle to po co nam tu związki my zwykli pracownicy nic z tego nie mamy za to ta stara lampucera i jeś kapciowi maja tu. od lat takie Dolce Vita jakiego w słonecznej Italiinie widzieli.

Pomocna?
Tak6Nie6
Monter
 Opinia
@Gienia 24.05.2019 23:45

Pochlebne wpisy,to specjalna komórka,od Public relations (PR) (z ang. relacje publiczne, kontakty z otoczeniem), imagistyka społeczna -,kształtowanie stosunków publicznie działającego podmiotu z jego otoczeniem. Celem działań public relations jest dbałość o dobry wizerunek, akceptację i życzliwość wobec działań firmy!!!!!! Wpisy Gieni ,Dozorowca ,mają na celu ,ośmieszyć,wydrwić,poniżyć,itd... wpisy prawdziwych opinii ,na temat danego pracodawcy,w celu wykreowania pozytywnego wizerunku firmy!!!

Pomocna?
Tak6Nie4
szczery
 Opinia

Desperacja sięga zenitu:-) Buhahahahahaha!!!!

Pomocna?
Tak5Nie3
dejavu
 Opinia
@Gienia 24.05.2019 23:25

jeżeli twoja matka jest w trakcie poszukiwania pracy to do fiata na produkcje -okres letni na zakładzie jest dobry na cere oraz celuitys.pod lipkami dozór namawia do imprez integracyjnych z wódą na czele,za szklanke wódkii polacy będą pracować za ukrainne i donosić na kolegów co się opieprzają.jeden monter tak się schlał ostatnio pod lipkami że rodzine pobił po imprezie pod lipkami i teraz odpoczywa 3-miechy w areszcie.

Pomocna?
Tak5Nie1
dejavu
 Opinia
@Cześć 24.05.2019 14:21

czy tempo na produkcji jest tematem TABU jak pedofilia w kościele???

Pomocna?
Tak5Nie1
Dozorowiec
 Opinia
@dejavu 08.06.2019 18:10

Pod lipkami to ty siwuche walisz na wsi prosty chamie z kumami co podstawówke zaocznie dzięki FIATOWI skończyłeś , gdyby nie FIAT to byś dalej pod obora walił do dziury w ziemi zamiast do WC gdzie jak żeś tu przyjechał chciałeś łepetyne myć.

Pomocna?
Tak1Nie4
Cześć.
 Opinia
@dejavu 08.06.2019 18:13

Oczywiście awarie małe postoje a potem power na maxa, jakość - bez komentarza, Ukraina ucieka na l-4 a upały się dopiero zaczynają.

Pomocna?
Tak4Nie
dejavu
 Opinia
@Dozorowiec 08.06.2019 18:22

panie dozorowiec -do kierownika z inicjałami W C trzeba się zwrócić on z wiochy i wszelkich rad na ten temat udzieli!pod lipkami też bywa.a ta siwucha to w jakim narzeczu-suahili?były tu kiedyś sracze na skoczka[kible] ale zainteresowanych było mało i tylko dozór tam czuł się jak u mamy i zastąpili to muszlami klozetowymi.kierownictwo tu porobiło kariery na fiacie i jak teraz odwiedzają rodzinne strony to sołtys stoi na baczność z kwiatami.to oni sól naszej ziemi!nawet policja zatrzymując dozór za przekroczenie prędkości wymięka bo zaraz okazują przepustke FCAi informuje -pilne plany produkcyjne proszę nieutrudniać wykonywania planu produkcyjnego bo ich zwolnią[policje]

Pomocna?
Tak3Nie
Monter
 Opinia

Co do jakości!!! dejavu i Cześć ma 100% racji!!! Nie liczy się jakość!!! Tylko sztuka auta!!! A teraz "trochę"historii!!! W Bielsku,kiedyś produkowano Uno,Sienę i Palio Weekend!!! I był,to strzał w dziesiątkę w tamtych czasach!!! Były ,to auta tanie ,przestronne ,i konkurencja nie miała tańszej,lepszej oferty!!! Ale przy "podejściu"zarządzających tam Dozorowców ,że liczy się "sztuka"a nie jakość,doprowadzili,do tego,że włosi uznali,że Polacy nie potrafią produkować "większych"aut!!! Jakość była tragiczna,dzięki Dozorowcom!!! Przenieśli produkcję do Serbii Turcji!!!(Albea,Linea itd..) Teraz historia się powtarza:-( Dzięki Dozorowcom i Ukraińcom,jakość spadnie do poziomu "0" jak kiedyś w Bielsku!!! Szukajcie nowej pracy!!! Bo FCA już długo "nie pociągnie"przy takim zarządzaniu!!!

Pomocna?
Tak5Nie
monter
 Opinia

Cytat: Wp Finanse "Polski robotnik, tani robotnik. Powód? W dwóch krajach Unii same dodatki do płacy są wyższe niż cała pensja w Polsce. Szczególnie w fabrykach płaci się u nas grosze. Robotnicy zarabiają zaledwie jedną trzecią tego co w Unii, choć produktywność jest wyższa od tej we Wspólnocie-podaje Eurostat.I jest to najwyższy wzrost produktywności w Europie. Skoro jest tak dobrze, to dlaczego zarabiamy wciąż tak mało? Wszystko wskazuje na to, że za rzadko zmieniamy pracę. Ten sam Eurostat podaje, że pod względem godzinowego kosztu pracy zajmujemy szóste miejsce od końca w Europie. Gorzej niż my za wykonane obowiązki są wynagradzani tylko: Bułgarzy, Rumuni, Litwini, Węgrzy i Łotysze." Koniec cytatu!!!

Pomocna?
Tak10Nie3
Dozorowiec
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@monter 15.05.2019 15:34

Monter pierunie gdzie moje pieniądze za naukę obsługi kibla i umywalki ? 1500.€ mc tyle wynosi przeciętnie wynagrodzenie przedszkolanki w unii razy 20 lat. Kto mi za to zapłaci robotnicy jak to nie wchodzi w obowiązki dozoru i fiat nie zapłaci za to. Jutro zapisuję się do (usunięte przez administratora)dość wyzysku.

Pomocna?
Tak3Nie5
1
Pytak
 Opinia
@Dozorowiec 15.05.2019 18:58

Do köłka różańcowego się zapisz. Relikcie komuny!!!

Pomocna?
Tak8Nie2
dejavu
 Opinia
@Dozorowiec 15.05.2019 18:58

panie dozorowiec umuwiliśmy się telefonicznie że 5 ton gnoju zniknie z obornika mojej ciotki.do tej pory gnój zalega na oborniku.a zapewniał mnie pan telofonicznie że firma jest solidna i zajmuje się tym od pradziada tą profesją.zamiast zająć się utylizacją 5 ton gnoju to siedzi pan sobie przy komputerze i pisze jakieś pierdoły.oj! powrzewracało się ludziom z tego dobrobytu w Polsce!

Pomocna?
Tak7Nie1
monter
 Opinia

Niedługo w tym całym fiacie będą sami Ukraińcy bo za takie traktowanie Polaków to wszyscy się zwolnią bo ileż można. Dlaczego jeden monter musi wszystko a inny nic nie zrobi bo jest ze wschodu Nie dziwię się że pracownicy coraz bardziej robią co chcą i pyskują do kierowników. Kierownik nie ma szacunku do niego on nie będzie miał do kierownika prosta piłka. Źle się dzieje, naprawdę żle,czy ONI tego nie widzą ,sami doprowadzą firme do ruiny. Na niczym im nie zależy...na ludziach na produkcji dosłownie na niczym ,siedzą sobie na wygodnych stołeczkach i wymyślają coraz to nowe "ulepszenia".A pracownicy ...co tam pracownicy nie ten to przyjdzie następny na jego miejsce 10 "ni panimaju" nie ważnie że nic nie potrafią zrobić, fuchy puszczają ,jeszcze MY musimy im pomagać,odwalać za nich robotę ,a przecież mamy jedną wypłatę .

Pomocna?
Tak7Nie4
Bolo
 Opinia
@monter 27.05.2019 18:43

To jest wina ludzi bo pokazuje jeden przed drugim że może więcej robić ,a to zakabluje na kolegę . Kierownictwo korzysta na braku jedności i zgrania.Poki tego nie będzie nikt nie będzie z wami się liczył.

Pomocna?
Tak9Nie4
dejavu
 Opinia
@monter 27.05.2019 18:43

zarządowi fca chodzi o to aby polacy się pozwalniali a na ich miejsca przyjdą obcokrajowcy.tylko dyrekcja będzie przyzwoicie zarabiać a kierownicy i liderzy jak im 2.5- 3 tys niestarcza to też się mogą zwolnić,zawsze mogą pracować po 12 godz. dziennie aby na chleb starczało!jeszcze liderzy wymuszają na polskich pracownikach aby wyłapywali fuchy po ukraińskich braciach to bezrobocie gwarantowane.bezrozumne istoty poobsadzane na stanowiskach liderów[ale takie są wybierane do zarządzania]przepraszam liderów o podobnym myśleniu jak ja.

Pomocna?
Tak2Nie
Umysłowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Fiat to swietna firma , praca dla ambitnych i chcących pracować i zarobić. Ogólnie polecam i niema co sugerować co piszą te fizole z linii granatem od pługa oderwane i tak mają tu za dobrze.

Monter
 Opinia
@Umysłowy 09.05.2019 20:29

Tani jak pracownik fiata. Nasza stawka godzinowa jest na szarym końcu Unii. Godzina pracy duńskiego pracownika kosztuje 45 euro, Belga - 40, a w Niemca - 35. Słoweńska godzina pracy kosztuje 18,3 euro, czeska 12,7, estońska 12,6, a chorwacka - 10,9. Polska jest niestety na szarym końcu tego zestawienia. W fiacie natomiast koszt godziny pracy nie przekracza nawet 4 euro!!! Tyle w kwestji "dobrych zarobków "w FCA!!! W gliwicach,natomiast wprowadzenie produkcji dużych samochodów dostawczych marek Peugeot, Citroën, Opel zapewni ponad 10-letnią perspektywę produkcyjną dla zakładu. Pracownik Opla,za takie pieniądze,jakie "płacą"na fiacie,nawet,by sobie budzika nie nastawił,żeby wstać do roboty!!! Śmieją,się z naszych zarobków,zresztą nie tylko oni:-( W Tychach w FCA,nie ma zadnej perspektywy!!! Ile będzie sie sprzedawać 13 letni model 500??? Rok,może dwa!!!

Pomocna?
Tak19Nie9
Dozorowiec
 Opinia
@Monter 09.05.2019 23:20

Niemcy 35 euro/ h haha, to jedź kumie w szwabii nie ma kto szparagów zbierać tam się nie spocisz i dostaniesz .... 5 euro i latryne za 1 euro za skorzystanie koło obory gdzie gnojem zalatuje tak jak lubisz więc poczujesz się spełniony .

Gienia
Nazwa działu: Montaż
 Opinia

Do budy solidaruchu i tam ujadac.

Cześć
 Opinia
@Gienia 13.05.2019 12:45

Nie mogę iść do budy bo tam już jest jakaś (usunięte przez administratora) karmiona z ręki dyrektora i dziwnie szczeka tylko na solidarność a reszta związków (zdrajców podpisujacych WSZYSTKO )jest ok! Chcesz podyskutować to czekam po pracy koło ubikacji na placu autobusowym!

Pomocna?
Tak15Nie11
Cześć
 Opinia
@Dozorowiec 10.05.2019 11:28

Zapraszam po pracy pod ubikacją na placu autobusowym podyskutujemy. (biała czapka czerwona bluza)

Pomocna?
Tak13Nie6
Dozorowiec
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Cześć 14.05.2019 23:39

Co ty masz z tą ubikacja że wszystkich tam zapraszasz ? Czyżby pleban na wsi jedyny taka miał i się tam z tobą zamykał i tak ci się spodobało że wstapiłes do solidarności która zamiast pracowników to broni takich plebanow ? Weź se montera to się pobawicie drażkami tylko nie mów nikomu.

Pomocna?
Tak5Nie13
1
Cześć
 Opinia
@Dozorowiec 15.05.2019 11:07

Gienia, Dozorowiec zaproszenie do dyskusji nadal aktualne w wiadomym miejscu!

Pomocna?
Tak12Nie4
Dozorowiec
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Cześć 17.05.2019 07:24

Robotnicy przyjechaliscie do Fiata w jednych gaciach i z walizką starych łachów . Nauczyłem was obslugiwac kran w umywalni i wodę spuszczac w kiblu , bo dla was to było obce . W domu u siebie chodziliscie do obory się zalatwiac a tutaj sa kraniki ,umywalka i ciepła woda.

Pomocna?
Tak7Nie9
2
Dozorowiec
 Opinia
@Dozorowiec 17.05.2019 11:11

Coraz więcej Ukraińców,czyżby problemy z zatrudnieniem Polaków były??? Za 2100 już nie ma chętnych do tyrana na tym zakładzie.

Pomocna?
Tak9Nie4
Monter
Nazwa działu: Montaż
 Opinia
@Dozorowiec 17.05.2019 12:15

Ja tam jestem wdzięczny FIATOWI bo mnie wyciągnął z wiochy i teraz mam dobrą pensje i warunki pracy nie to co robota z pługiem i gnojem.

Pomocna?
Tak5Nie8
Cześć.
 Opinia
@Dozorowiec 17.05.2019 11:11

Masz jakieś zwarcie w mózgu i się powtarzasz, tekst powyżej wstawileś dziesiąty raz. "burza mózgów" jest Ci bardzo potrzebna.

Pomocna?
Tak9Nie2
Monter
 Opinia
@Cześć. 18.05.2019 07:18

Podsłuchałem kiedyś w przychodni,jak dwóch lekarzy rozmawiało,że nie spotkali się z tym,aby dozorowiec na fiacie posiadał mózg To prawda,ja też się z tym nie spotkalem:-)

Pomocna?
Tak9Nie2
Marzena
 Opinia
@Umysłowy 09.05.2019 20:29

Pracowałam w tym zakladzie dwa miesiące, i odradzam każdemu kto ceni swoje zdrowie fizyczne jak i psychyczne. Wyplata za miesiąc to niecałe 2200 Nie wierzcie w zapewnienia pośrednika, ze dobrze płacą, że są dodatki,premie i inne benefity. Teraz mam normalna prace,w której można porozmawiać z kierownikiem,nie tak jak w FCA, gdzie kierownicy to zwykle gbury chamskienie nie mające pojęcia o pracy i rozwiązywaniu problemów. Myślałam, z e popracuje dłużej w FCA, a le to nie ma sensu,bo tam nic się nie zmieni,może być jedynie gorzej.

Pomocna?
Tak11Nie1
Dzięki Fiatowi
 Opinia
@Marzena 20.05.2019 07:08

A gdzie byś miała lepiej na wsi przy dojeniu krow czy młuceniu zboża cepem. FIAT dobrze płaci za pracę i każdy robotnik ma mieszkanie z toaletą i ciepła wodą nie tak jak na wsi wychodek za obora koło gnoja.

Pomocna?
Tak2Nie7
1
Pytak
 Opinia
@Marzena 20.05.2019 07:08

Gdzie teraz pracujesz?

Pomocna?
Tak2Nie1
Pracownik
 Opinia
@Cześć 17.05.2019 07:24

Gienia dozorowiec to ta sama osoba

Pomocna?
Tak3Nie1
dejavu
 Opinia
@Umysłowy 09.05.2019 20:29

TAK ,TAK jedna znajlepszych firm w promieniu 1.4 km od fiata.reszta to buractwo.ambitni z ukrainy przybywajcie!

Pomocna?
Tak2Nie1
dejavu
 Opinia
@Dozorowiec 17.05.2019 11:11

panie dozorowiec! jakiś lis porywa kury z zagajnika ?czy są jakieś metody na walke z tym szkodnikiem?moja daleka ciotka ma ten problem.ja powiedziałem jej że skontaktuje się z expertem w tej dziedzinie-on wszystko wie o życiu na wsi.nawet jej powiedziałem ,że lisy karmiły go piersią jak był niemowlakiem[niczym ROMULUSA]proszę o szybką odpowiedź.chodzi o życie kurczaków.-to nie żarty!

Pomocna?
Tak3Nie1
Fiacik
Nazwa działu: Montaż
 Opinia

Normalna praca w zakładzie, atmosfera okej, przynajmniej tam gdzie ja trafiłem, praca czasem ciężka, czasem mniej, zależy. Warunki płacowe ma się od razu przedstawione, jak im wyskakuje w systemie ze dany pracownik ma dostać podwyżkę, to ja dostaje, ja jak na razie żadnych problemów z dogadywaniem się z kierownictwem Itp nie mam. Fiat dba o swoich pracowników tylko wiecznie biedna i pokrzywdzona Solidarność szuka dziury w całym.

Pomocna?
Tak11Nie12
Cześć
 Opinia
@Fiacik 26.05.2019 19:50

Wpis ukazał się trzeci raz ale dotyczy innego zakładu motoryzacyjnego, w FCA jest dokładnie odwrotnie i wiedzą o tym doskonale pracownicy a wpis umieszcza płatny trol który nigdy nie był na fiacie i nie ma pojęcia o pracy w zakładzie.

Pomocna?
Tak9Nie7
Monter
 Opinia
@Cześć 27.05.2019 00:05

Nie znam nikogo,kto by dostał podwyżkę indywidualną w tym kieracie:-) Nowoprzyjety na start dostaje 2100,i to już stawka jest na zawsze:-) Czasami nowoprzyjety wytrzymuje godzinę I i dziękuję za takie tyranie:-)

Pomocna?
Tak12Nie8
1
Monter
 Opinia

320 razy włazić do rozgrzanej karoserji,to jest ten fiatowski raj:-) +40 na hali i Spocony pracownik,jest faktycznie w siódmym raju:-)

Pomocna?
Tak11Nie5
Fso
 Opinia
@Cześć 27.05.2019 00:05

Nie pucuj się (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie5
Fso
 Opinia
@Monter 27.05.2019 12:20

Nie przesadzaj nie jest tak źle lato szybko mija a co mają powiedzieć ci co na budowach robią

Pomocna?
Tak5Nie6
Monter
 Opinia
@Fso 27.05.2019 15:51

Ci co na budowach robią,to na świeżym powietrzu pracują,a na fiacie +40 zaduch w hali i masz 320 razy włazić do nagrzanego nadwozia ,co ty dozorowcu porównujesz do budowlańca??? Przyjdź i się przekonaj już teraz,a będzie gorzej,bo roboty wciąż dokładają!!! Budowlaniec nie zarabia w dzisiejszych czasach 2100 na rękę

Pomocna?
Tak6Nie4
Monter
 Opinia
@Fso 27.05.2019 15:49

2100 na rękę fiat płaci,za tyranie 6 dni w tygodniu!!!!

Pomocna?
Tak4Nie4
Cześć
 Opinia
@Fso 27.05.2019 15:49

Najpierw ZATRUDNIJ się na fiacie a potem zobaczymy (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie5
dejavu
 Opinia
@Fiacik 26.05.2019 19:50

tak,tak -normalna praca jak na (usunięte przez administratora) o dobrowolnym zatrudnieniu! koreańczyczy z korei pn. mogą nam tylko pozazdrościć! wieki KIM dorównał Europie wschodnij. chwalmy GO!

Pomocna?
Tak1Nie
Zdziwiony
 Opinia

Ktoś tu kogoś robi w balona. Narzekacie że mało zarabiacie a dzisiaj się dowiedziałam że na spawalni chłopaki z trzyletnim stażem zarabiają po 3500 zł . Na co wy narzekacie?

Pomocna?
Tak6Nie9
Monter
 Opinia
@Zdziwiony 30.05.2019 12:08

Przyjmij się,a przekonasz się ile zarobisz Ktoś Ci wcisnoł kit:-)

Pomocna?
Tak12Nie4
Fso
 Opinia
@Zdziwiony 30.05.2019 12:08

Zgadzam się 3500 netto z premią. W miesiącu z sobotami kwota może dojść do 4000 netto, trzeba tylko umieć coś więcej niż tylko przekręcić 2 śrubki i narzekać.

Pomocna?
Tak5Nie5
Monter
 Opinia
@Fso 31.05.2019 14:16

Ci co tu tyraja,wiedza że to ci piszesz,to bzdury! A nowoprzyjeci którzy uwierzą ,w te cudowne zarobki na rozmowie rekrutacyjnej,szybko od kolegow sie dowiaduja ile sie faktycznie tutaj zarabia!!! Albo przekonują się 10-go:-) I tyle ich widxieli:-)

Pomocna?
Tak4Nie2
Monter
 Opinia
@Monter 31.05.2019 15:48

Na FIACIE jest dobrze bo jak by było źle toby swołocz pouciekała na wieś do pługa i gnoja

Pomocna?
Tak5Nie4
dejavu
 Opinia
@Zdziwiony 30.05.2019 12:08

temperatura 35 st. Celsjusza w okresie letnim oraz podkręcone tempo produkcyjne ze względu na awarie urządzeń wymusza w na załoge podwójne zaangażowanie. byli polacy z agencji pracy porobili chwile i zniknęli -nawet jakby zarobili 3.5 tys , zł na miech to i tak tej kasy nie chcą za taki nadmierny wysiłek.dlatego ukraincy tu są ale tylko najbardziej wytrwali tu dorobią dlużej niż 3 -miesiace

Pomocna?
Tak1Nie
Fso
 Opinia

Jaki spokój kundle z bandy Wandy skończyły ujadać

Pomocna?
Tak7Nie6
fsk
 Opinia
@Fso 03.06.2019 17:49

Tak prostacko to umie pisać,tylko jedna ci,,,pa ukrywająca się pod nickiem "dozorowiec"...Oj dozorowiec ale z ciebie "Zero"...jak ty do lustra możesz spojrzeć.Jak twoja rodzina się ciebie nie wstydzi...

Pomocna?
Tak7Nie4
Dozorowiec
 Opinia
@fsk 04.06.2019 23:36

Robotnicy przyjechaliscie do Fiata w jednych gaciach i z walizką starych łachów . Nauczyłem was obslugiwac kran w umywalni i wodę spuszczac w kiblu , bo dla was to było obce . W domu u siebie chodziliscie do obory się zalatwiac a tutaj sa kraniki ,umywalka i ciepła woda.

Pomocna?
Tak5Nie3
dejavu
 Opinia
@Dozorowiec 06.06.2019 12:56

panie dozorowiec chciałem zaciągnąć jezyka od experta -czy rolnicy w obecnych czasach mogą wylewać (usunięte przez administratora) i gnój na swoje pola uprawne cała nadzieja w tobie. potem śmierdzi to w promieniu kilku kilometrów ?prawnicy są bezradni -tylko ty znasz się na tym.daj odpoeiedż to tych więśniaków zmieciemy z powierzchni ziemi.

Pomocna?
Tak3Nie
monter
 Opinia

Kolejni koledzy ze wschodu zasili montaż:-) A nas będą rzucać po montażu ,albo innych wydziałach:-( Szanuj Ukraińca swego,a polaka zajedź do upadłego:-) Taka nowa polityka personalna fiata:-) Zobaczymy,czy słuszna?Na dłuższą metę. Sa oni zatrudniani masowo,aby "odrobić"straty planu!!! Liczoni są do planu,a my jak robiliśmy swoje,teraz będziemy robić szybciej:-( Roboty nie ujmą,a tempo szybsze:-(

Pomocna?
Tak12Nie6
monter
 Opinia
@monter 30.05.2019 16:08

Ale i tak się cieszę bo nie muszę w polu robić i gnoja przerzucać robotę mam dobro i zarabiam pieniążki dzięki FIATOWI.

Pomocna?
Tak4Nie9
Miki
 Opinia
@monter 30.05.2019 16:08

Od was zależy czy będzie robić za nich , ale pewnie jak zawsze pospuszczacie głowy i będą dalej was (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie2
dejavu
 Opinia
@monter 30.05.2019 16:08

co ta dyrekcja wyprawia zatrudniając pracowników ze wschodniej granicy.wprowadzają liderów i kierownikow do furii.nowi pracownicy sobie spokojnie pracują bez względu na mobing.jak się niewyrobią to trudno lider pomoże.oczywiście wyrzuci z siebie kilka okrutnych przekleństw .kierownicy też pomagają nowym aby wykonać plan oraz niepewna sytuacja etatów po fuzji fiacika z renówką.dozór ma ich już ich serdecznie dość bo jeszcze dowalą do pieca i puszczą jakieś fuchy.teraz poobsadzali ich na stanowiskach gdzie można zatrzymać linie w chwili zjazdu stanowiskowego i leci tam zaraz kierownictwo i tłumaczy im że tak się nierobi a oni dalej swoje.a dyrekcja informuje kierowników że ma dla nich dobre wieści bo zatrudnili nową grupe ukraincow.kierownictwo z zaciśniętymi zębami przyjmuje to do wiadomości.polakom dowalać roboty na max aby pokryć straty w ludziach to nowa wizja zakładu o najostrzejszym rygorze.

Pomocna?
Tak12Nie3
Monter
 Opinia
@dejavu 01.06.2019 11:37

Nie żal mi ani liderów,ani kierowników!! Najpierw "powycinali"ludzi,potem dowalili roboty,tak że dużo ludzi odeszło,to niech się teraz wqr... ją:-) Tylko tych szkoda,co jeszcze pracują,"-(

Pomocna?
Tak12Nie2
dejavu
 Opinia
@Monter 01.06.2019 12:11

teraz były nieposkrecane śruby w klasie REPORT ale dyrekcja przymyka na to oko jeśli wykonują to ukraińcy.kontrola jakości wylapuje nieprzypietą spinke[nic znaczącego] ale robi z tego schede.ukraińcy pomogą zamknąć ten zakład lub sprzedać ze względu na fatalną jakość aut.dzieki nim będziemy bezrobotnymi.wlosi nie mają się obawiać o prace .polacy rękami Ukraińców zamkną ten zakład bo będziemy na szarym końcu w grupie FCA.każdy pracownik liniowy widizał co ukraina puszcza za jakość aut bo oni przyjechali na 3 -mies. i nara szukaj ich na ukrainie.jak kierownicy tłumaczą dyrekcji że fatalna jakość aut spowodowana jest nadmierną ekspancją obcokrajowców to dyrekcja zatrudnia ją większą ilośc. brawo zamknijmy ten zakład na życzenie zarządu fca poland.

Pomocna?
Tak2Nie
monter
 Opinia

Ogólnie jest dobrze , jest praca i godziwe wynagrodzenie .Ci co przyjechali do pracy ze wsi to teraz żyja na wysokim poziomie .Juz nie noszą waciaków ani trampek do pracy .A po wypłacie zaglądaja do sklepów i węszą coby tu kupić , bo zaopatrzenie jak w Ameryce nie takie jak u nich na wsi że w sklepie jest łopata , grabie sól ......ocet i chabanina na mielone.. .Oby tak dalej to na wieś już nie wrócim ani do pługa ani do gnoja.

Pomocna?
Tak7Nie1
fsk
 Opinia

W Fca(dawny Fiat)nastał paradoks..Fca nie chce,rozwiązywać umów z pracownikami za porozumieniem stron,więc pracownicy porzucają pracę.Jak to świadczy o firmie...ja nie panimaju...a kromka panimaju?

Pomocna?
Tak5Nie7
Monter
 Opinia
@fsk 04.06.2019 23:48

Ludzie robią dobrze uciekając Fiat się kończy o czym świadczy próba fuzji z renault . "Nie będzie nowych Alf, Fiatów i Maserati do 2020 r. Ale koncern FCA chce zarabiać! Jak? To dobre pytanie, ale na szczęście nie do nas. Pierwszy kwartał 2019 r. był dla FCA zły. Teraz przedstawiciele koncernu ogłaszają, że najpóźniej do ostatniego kwartału uda mi się odzyskać rentowność. FCA liczy po cichu na to, że cała sprzedaż w wzrośnie – szacuje się, że do końca roku ma to być około 3 procent FCA zanotowała bowiem przez pierwsze trzy miesiące 2019 r. stratę 19 milionów euro. Sprzedaż spadła w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce. Przez ten sam okres minionego roku koncern zanotował zysk w wysokości 182 mln euro!" (usunięte przez administratora)