Fiat Auto Poland
3 314 6 1

Opinie o Fiat Auto Poland

Fiat łamie prawo???E no skąd

Kierownicy i liderzy łażą,i zmuszają pracowników do podpisania urlopu na przyszły rok w styczniu na 2i3 żeby potem pracownik wyczyszczony z urlopu przez fiata robił na okrągło a jak bedzie chciał urlop to usłyszy że są urlopy wstrzymane!!! Co rok to samo!!!Kto się z tym spotkał???Wszyscy!!! Pracodawca nie ma prawa samodzielnie udzielić pracownikowi bez jego zgody urlopu wypoczynkowego poza sytuacją, w której dokonuje tego w okresie wypowiedzenia lub dotyczy to urlopu zaległego. Potem przedstawi że to przeciez pracownicy podpisali i chcieli!!! Związki są czyste fiat też a pracownik dalej w bambuko robiony na własne zyczenie W bielsku można zrobić postoje a w Tychach się nie da??? Ludzie róbmy tak dalej a na pewno będzie nam lepiej podpisujcie bezmyślnie wszystko to co wam dadzą!!!

Wracajta kumy
@Fiat łamie prawo???E no skąd 13.12.2018 16:05

Jak tak wam źle to czemu nie wrócicie na wieś nie ma przymusu tu pracować wracajcie pchać pług i świnie pasac a może koń wypisze wam urlop czeresniaki.

Nie ma jak we Fiacie

Robote macie , zarobiacie duzo . Ludzie przyjechaliscie ze wsi , majster was nauczył wode spuszczac w kiblu , pokazał jak sie kran z wodą odkręca , niektorzy pierwszy razy widzieli auto z bliska. Powinniście całować brame przy wejsciu do zakladu ze macie tak atrakcyjna prace .

Cześć
@Nie ma jak we Fiacie 04.12.2018 23:33

Nie odpisywać. TROL!!!

Darek
@Nie ma jak we Fiacie 04.12.2018 23:33

A tobie repowski psiaczku na pewno jest tam dobrze.

dejavu
@Nie ma jak we Fiacie 04.12.2018 23:33

prosiaczku to ty używasz mój nick?niewolno tak.urlopy i nadgodziny tez podpisujesz za pracowników?nie jesteś u siebie w oborze to nowoczesny zakład wybudowany za czasów gierka edwarda.udanych swiąt i miłego świniobicia .

Kierownik
@dejavu 12.12.2018 09:17

Robotnik po podstawówce teraz masz samochod , zarobileś pracą na niego , a jak jedziesz na wieś w swoje strony to wiocha patrzy na ciebie jakby pan dziedzic rzyjechał . Pomyśl dawniej miałes rower stary po dziadku i stary łach na sobie po bracie . Więc nie biadol i nie stękaj jak stary sklerotyk .

Kinworeik
@Kierownik 13.12.2018 00:08

Nie mogę usnąć. Podono, tak było. Kobza się nazywał :P

Monter

Kierownicy chodzą i namawiają do podpisania urlopu na 2 i 3 stycznia 2019 r,gdzie sa zwiazki pip itd....

Monter
@Monter 11.12.2018 14:13

Ja nie narzekam wcale na wsi musiałem zaprzegac brone do konia o 4 nad ranem i mogłem sobie pomarzyc o jakims urlopie dlatego szanuję kierownikow i dyrekcje fiata że żyje na wysokim poziomie i umiem już siadać na sedesie i kran obsługiwać.

dejavu
@Monter 11.12.2018 20:21

Ja też od młodości chciałem uciec od pługa i gnoja z zawszonej wsi i robić piękne samochody we FIACIE.

Fsmp
@Monter 11.12.2018 20:21

Tempaku chciałbym zobaczyć jak zaprzęgasz brone do konia chyba że jesteś Bronek i przyjaciel zaprzęga ci konia od tyłu?

Fsmp
@Monter 11.12.2018 20:21

Trol od obory w akcji i używa nicka innych osób

Monter
@Fsmp 11.12.2018 23:47

A niech sobie pisze,i tak normalni wiedzą o co chodzi,a trol zostanie trollem,i nic tego nie zmieni.

dejavu
@Monter 11.12.2018 14:13

metalowcy wysylali sms-y do członków związku że jest porozumienie w tej sprawie .a inne związki to ?????

dejav
@dejavu 12.12.2018 09:20

Jak to co. Tyle wiedzą co mają wiedzieć.

Kierownik
@dejav 12.12.2018 11:38

WERBUSY , dziękujcie dyrekcji Fiata , że macie pracę , bo wszędzie bieda i bezrobocie , a wy pracujecie i macie nie złą pensję . Każdy prawie pracownik ma auto , a werbusy z wiosek nauczyli się techniki np; spuszczać wodę w kiblu albo w ŁAZNI natrysk obsługiwać. Ludzie na kolanach idą do pracy z uciechą , bo na wsi szedł za pługiem i konia pchał pod górkę. FIAT uratował temu motłochowi życie. Zgraja pachołków i śmierdzieli ze wsi , nauczy sie wreszcie żyć w warunkach komfortowych.

Miki
@Kierownik 12.12.2018 23:15

:)

dejavu

od nowego roku będzie 1 zmiana dla lanci na montażu .gdzie i jak ludzie maja być przydzieleni włącznie z dozorem jest owiane scisłą tajemnica.jedno jest pewne że będzie duża rotacja kierowników i lderów nie tylko na montażu ale i na lakierni i spawalni.na linii D tez będzie podmiana kierownikow i liderów.

Patola z pincetplusa

Dojadę Was jak nie zobaczę na czas moich pieniędzy, które mi się należą. Płaci mi je nasz kochany rząd. Rząd mnie kocha i docenia moja operatywnosc.Napedzam koniunkturę przemysłu alkoholowego,dzięki mnie ludzie pracujący w rozlewniach alkoholi mają pracę.Również za kilka lat wspomoge służbe zdrowia,będąc ich stałym klientem,bo już siada mi trzustka. Bachorow przybędzie, bo łupie moja staro i na bani i na kacu,juz najstarszy syn bierze ze mnie przykład I siedzi na zasiłku. To pisałem ja,Janusz Patola.Tak wiec,ogarnijcie moja kasę, bo strasznie mnie rura smoli.

Dozorowiec

Zarobki sa wystarczajace , robotnicy pracuja wydajnie dzięki dozorowi .Robotnik musi miec stały nadzór , wtedy nie obija sie i robi jak koń. A jak nie to zapraszam spowrotem na wies do pługa.

Cześć
@Dozorowiec 10.12.2018 18:20

Nie odpowiadać. TROL,!!!

Stachu

Heh nie chce mi sie wierzyć co tu jest powipiswywane pracownik ze stażem 10 lat+ 2100 netto??? Chyba swiezak albo ukra przez agencję. Sam pracuje już 12 lat i nie znam nikogo co by miał mniej podstawy niż 2500 a z dodatkami i robotami spokojnie tysiąc wiecej sam tak mam ,a praca jak to praca sa dni lepsze i gorsze pozdrawiam myślących.

Cześć
@Stachu 01.12.2018 21:52

To policzmy 21 dni 15,10 na godz 18% premi, 250 wysługi po 10 latach pracy odjąć 33%:podatki, składki itd. Ile wyszło? Po ponad 20 latach pracy stawki montera około 16,20zl godz wysluga 430zł. To nie mity to fakty.

dejavu
@Cześć 01.12.2018 22:54

liczyłem przy stawce 15.10 zł. to faktycznie wychodzi 2173 na reke bez soboty wloskiej.tak dobrze zarabiają jeszcze pracownicy biedronki.cała polska chce mieć takie fantastyczne zarobki jak na fiacie i lada moment to będą mieli.a teraz napiszą cos specjaliści od gnoju którzy zarobią 2 razy więcej.

Wojtek
@dejavu 02.12.2018 10:30

Zarobki sa bardzo dobre ,nie mozna narzekać , gdyby były niskie toby swołocz uciekła do swoich bliskich na wieś do pługa .Tam chodzili by w kufajce i filcach od rana do nocy. A tak maja pracę w luxusowych warunkach i godziwą pensję .

Cześć
@Wojtek 02.12.2018 12:27

Nie odpowiadać. TROL!!!

Antoni
@dejavu 02.12.2018 10:30

Moja żona w znanej sieci handlowej ok 1600 na rękę za etat kasjerka magazynier i sprzątaczka w jednym, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Leader
@Antoni 02.12.2018 16:15

No tak a robolą z wioch to się należy milion dolarów za to że porzucili pług i gnoj i nauczyli się przykrecac 2 śrubki na krzyż a juz zapomnieli jak sie bali toalet i natryskow

Cześć
@Leader 02.12.2018 20:13

Nie odpisywać. TROL!!!

Monter
@Antoni 02.12.2018 16:15

Anyek, znam Twoją żonę,tylko zapomniałeś napisać,że pracuje na 1/2 etatu.

Antoni
@Monter 03.12.2018 07:42

Haha na cały czasem wręcz na półtora najniża krajowa co 3 miesiące ma premie jak nie choruje takie to ananasy.

dejavu
@Wojtek 02.12.2018 12:27

ja to mogę robic nawet przy gnoju jak mi dobrze zapłacą.ty na pewno wywodzisz się z rodziny szlacheckiej której komuna odebrała wszystko i zapędziła do prac przy gnoju. i tak za jakiś czas wiocha cie wchłonie.

dejavu
@Leader 02.12.2018 20:13

tak 3 tys. na reke bez sobót to chyba niewygórowana pensja?przyjdz na montaż przykrecic 2 srubki na krzyz.

Spawalnia
@dejavu 09.12.2018 13:04

Bez nadgodzin po 12latach pracy mam około 2400na rękę to kosmos? Ludzie zwalniajacy się z fca i poszli na formpol tam robią to samo i 3200na reke

dejavu

a teraz pytanie dlaczego kierownicy na fiacie musza prosić się liderow aby za nich odwalili papierkowa robote a sami stają na za nich na operacjach za lidera?czyżby to nowa forma rozrywki?nie po to kierownicy kończyli szkoły rolnicze aby się tak zajazdzac.

Spawalnia
@dejavu 09.12.2018 13:22

większość to młodzi kierownicy po szkole I nieznana się na. Niczym A liderzy w większości stare wygi i mają znakomksci

dejavu

z zapytaniem do spawalnii czy to prawda że lancia ma isc po ponad 450 szt. na dobe i ma i tak ma być do 2020 r?

Monter
@dejavu 01.12.2018 09:41

Teoretycznie ,nie wykonalne,mam na myśli,że ma być rozwiązana jedna zmiana,na starej hali(chyba,że coś się zmieniło) Ale może coś być na rzeczy.Z plotek,może wynikać,ze fiat robi auta na "magazyn"tzn,obecnie "połowa"aut idzie na rynki:litwa.rumunia,chile,reunion itd.Są to rynki,na których zamówienia były po kilka sztuk na 3 miesiące. Moim zdaniem,mało prawdopodobne,aby nagle rynek na tych "niszowych" dotąd rynkach,nagle się otworzył,i każdy zapragnął mieć 500,tym bardziej,że 500 jest u nas w porównaniu do zarobków droga,a co dopiero tam. Może to plotki?może spekulacje?Nie wiem,ale nie jest to "normalne"a w każdej plotce,jest odrobina prawdy. Może chodzi,żeby "zrobić"zapas na magazyn,i potem jeszcze po "wygaszeniu"produkcji sprzedawać? Tak jak Tipo,Punto itd... Tak,czy siak,dobrze już dawno nie jest,i raczej nie będzie.

Tedi
@dejavu 01.12.2018 09:41

Podobno mamy robić Fiata Gardinera tak przynajmniej donosi włoska prasa

Spawalnia
@dejavu 01.12.2018 09:41

dejavu ma być jakiś czas bo dopłaty są we Włoszech

Spawalnia
@Spawalnia 04.12.2018 20:45

Na spowalnia pełne 2 że a nieoficjalnie 3zm chorują by zrobić tyle lancji

dejavu
@Tedi 01.12.2018 18:57

tak ogólnie to sciema żeby luziom dać nadzieje aby zostali do końca agonii fiata i się niezwalniali grupowo po dozór niebedzi miał pracy

Cześć
@dejavu 01.12.2018 09:41

450 sztuk na dobę więc to są bajki skoro linia lanci od nowego roku pojedzie na jedną zmianę max 250 sztuk (montaż) obecnie 200 szt

Spawalnia
@Cześć 07.12.2018 20:16

Spowalnia żeby zrobić 250 szt potrzebuje 2 że minimum

Cześć

Jest nowy model na fiacie w Tychach właśnie wyprodukowano kilka sztuk. Żarcik nowa wersja silnika o pojemności 1 litra.

dejavu

urlopy na żądanie nie istnieją,śmierc członka rodziny trzeba zgłaszać 3 miesiące wcześniej[pilne plany produkcyjne] to fiat wybiera pore i czas umierania dla dla denata.zabiegi operacyjne tylko dla pracowników [na emeryturze]idealny pracownik to niechorujący,nie upominający się o podwyzke i proszący się pracodawcę aby dołożył mu więcej roboty. masochiści przybywajcie...…...

Leader
@dejavu 18.11.2018 14:16

Wiadomo że są ścisłe plany produkcyjne których trzeba dotrzymywac bo to duzy nowoczesny zakład a nie twoja obora na wsi

Pawel
@Leader 18.11.2018 15:23

Duży nowoczesny zakład zatrudnia odpowiednią ilość pracowników aby praca odbywała się pięć dni w tygodniu oraz zapewnić urlopowanie pracowników nie powodując braku obsady stanowisk,tyle teoria a praktyka w tym zakładzie nie jesteś człowiekiem jesteś "zasobem ludzkim" dlatego tylu pracowników odchodzi.

dejavu
@Leader 18.11.2018 15:23

nowoczesny zakład może i tak tylko dozór za czasów feudalizmu.w końcu mamy natryski i muszle klozetowe i jeszcze inne cudeńka.cały świat nam zazdrości[trzeci świat]

dejavu

auta z upustem dla pracowników fiata sa mile widziane pod warunkiem że do nich ddoplacisz ponad wartossc auta.kto chce jezdzic fiacikiem musi sporo zabulić.ale spokojnie polacy jeszcze przez 15 lAT BEDA SPROWADZAC AUTA UZYWANE Z ZAGRANICY.radujmy się...

Nie ma jak we Fiacie
@dejavu 25.11.2018 15:01

Lepsze takie ni z woz drabiniasty z twojej z twojej wsi

Pawel
@Nie ma jak we Fiacie 25.11.2018 16:40

Wóz drabiniasty już jest , koń zachorował ale osioł też może być więc co robisz w tym tygodniu? Ps. Owsa i marchewki mam poddostatkiem!

Spawalnia
@dejavu 25.11.2018 15:01

Biegiem o czym mówisz Dostałem 13tys upust na nowe Tipo Fakt inne fabryki dają większe upust ale wielu moich znajomych kupuje fiaty

Monter
@Spawalnia 25.11.2018 22:22

A gdzie kupowales?W Pszczynie?

dejavu
@Nie ma jak we Fiacie 25.11.2018 16:40

teraz tendencje na wsi się zmieniły.to teraz na wsi straszą dorośli dzieci że jak będą nieposłuszne to będą zapieprzac na fiacie.

Cisza bo wrócisz do pługa
@Monter 26.11.2018 06:21

We FIACIE jest dobrze i stać ludzi na nowe auta jak się nie pije wódki

Spawalnia
@Monter 26.11.2018 06:21

W centrum sprzedaży BB Nikt niema Co lepszej ceny Fiat zastrzegam sobie to z salonami

dejavu
@Cisza bo wrócisz do pługa 26.11.2018 17:39

to prawda co piszesz jakby ludzie zrezygnowali z alkoholu,zapłaty za czynsz nowych ubran i mniej wydawali na jedzenie to po paru latach mieli by nowiutkie auto z salonu.dodam ze na dzieciach trzeba oszczedzac najbardziej niech sobie znajdą jakąs prace dorywczą .jak chcą skonczyc podstawówke to do roboty!

4931

Czyli, stało się. Tyska montownia max jeszcze 3 lata będzie istnieć do wygaszenia 500. Około 20000 ludzi będzie na bruku a może i więcej.

Monter
@4931 28.11.2018 08:47

Zapewne nie tylko tyska.włosi którzy tu przyjeźdzają,też mówią, że fiat do zamknięcia idzie.

Spawalnia
@4931 28.11.2018 08:47

Kupi to inny właściciel i tyle

dejavu
@Spawalnia 30.11.2018 13:06

ponoc żydowska finasjera jest zainteresowana oni mają łeb do tego co z tym zakładem zrobić.

MAX

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Wymienić dozór który jest chamski,w wielu przypadkach niekompetentny

dejavu
@MAX 29.11.2018 13:50

dozór ma być chamski i niekompetentny tylko takich pracodawca potrzebuje w tej firmie.oni są tylko pionkami na tej szachownicy.jak ich wymienia to jeszcze na bardziej ześwirowanych.

Cisza bo wrócisz do pługa
@dejavu 30.11.2018 09:35

Dozór jest dobry tylko robole narzekają bo już zapomnieli jak to się chodzi za koniem i przełzucac gnoj widłami

Takasytuacjia
@MAX 29.11.2018 13:50

Godnie płacić 23 zl/h to już powoli standard a on oni zatrzymali się na 16zl/h

dejavu
@Cisza bo wrócisz do pługa 30.11.2018 21:03

osobo. miedzy wyrazami używaj wulgarnych wyrazów typu (usunięte przez administratora).poprawna polszczyzna jak na twój majestat.to nas kreci.dozór jest spoko po godzinach pracy. w pracy to już inna osoba [ pewnie cierpi na rozdwojenie jażni] napisz kilka zdan z nowymi wyrazami i NIECH WIOCHA BĘDZIE Z TOBĄ!

dejavu
@Cisza bo wrócisz do pługa 30.11.2018 21:03

osobo weż sobie urlop na telefon i się powieś [chyba że pracodawca go ci odmówi -pilne plany produkcyjne].a jak będą zamykac fiata to popełnij sepuku [śmierc z honorem]fiat się skończy to niemasz po co żyć.

Fiat chlebodawca

We FIACIE robotnicy że wsi maja jak w raju bo zarobki są świetne i umia już korzystać z toalet i natryskow co u nich na wsi było nie znane.

Cześć
@Fiat chlebodawca 30.11.2018 15:11

Nie odpisywać. TROL.

dejavu
@Fiat chlebodawca 30.11.2018 15:11

a czy to prawda że cyklon B też jest cacy? robotnicy ze wsi mają lepiej a robotnicy z miasta mają jeszcze lepiej? teraz na fiacie sprzątaczki już niesprzątają wc[ nowa firma scarlet] bo obory się niesprząta.świnie rządzą! ma być chlew. a jeżeli o natryski to sikają tam dlatego jest przydzial klapków kąpielowych.chlew na całego.żeby nie kartki na sok to już dawno bym oszalał.

Monter

Chciałem powiedzieć że te złe opinie o FIACIE to nieprawda . Dawniej musiałem o 4 rano chodzić do krow a potem gnoj przezucac widlami i później chodzić za plugiem cały dzień a teraz mam dobra pracę za godziwe pieniądze. Kierownictwo i liderzy to ludzie o złotym sercu zawsze gdy trzeba pomogą i pociesza dobrym słowem a także nauczyli mnie korzystać z toalet bo tego na wsi nie miałem a dziś żyje w komfortowych warunkach i nie noszę już kufajek tylko dobre ubrania a moje kumy na wsi myślą że z Ameryki przyjechał. Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracowników FIATA a w szczególności pana dyrektora który drodzy mi jest niż łojciec.

Cześć
@Monter 05.12.2018 22:15

Nie odpisywać. TROL!!!

Leader
@Monter 05.12.2018 22:15

To święta prawda. Po przyjeździe do fabryki umiałem tylko grzebać patykiem w kałuży. Na szczęście brygadzista wziął mnie pod swoje skrzydła i nauczył kablować, potem jeszcze doszło wazelinowanie komu trzeba i człowiek teraz żyje jak pączek w maśle. Natrysk mam w pracy więc oszczędzam na wodzie. W ciuchach roboczych chodzę do kościoła i na zakupy żeby wszyscy wiedzieli gdzie pracuję i jaki mam dobrobyt. Teraz czuję, że żyję.

dejavu
@Monter 05.12.2018 22:15

Ja do FIATA przyjechałem w kufajce i filcach ze starą walizką po dziadku a dziś mam samochód zarabiam dobre pieniądze oraz umiem już spuszczać wodę w toalecie i odkręcić kran a wcześniej to chodziłem do wygodki za obora przy gnoju. Dziękuję serdecznie w imieniu swoim i wszystkich kumów dyrekcji i kierownictwu FIATA że mamy tak dobrze.

Cześć
@dejavu 06.12.2018 01:46

Nie odpowiadać. TROL. Jeden pajac a podpisuje się inaczej.

Cześć
@Cześć 06.12.2018 08:08

To ja troluje bo FIAT mnie wywalił za picie bimbru w pracy i muszę znów przerzucać gnój i pasac świnie i chodzić do wygodki za oborą

dejavu
@Cześć 06.12.2018 08:08

jakiś troll podpisuje się za nas i wypisuje o swoich przeżyciach jak jeszcze był gnojkiem.zamnie napisał co ciekawe o godzinie 01;46 .ten koszmar niepozwala mu spac w nocy.musimy być potężnym zagrożeniem dla tego typu ludzi.pewnie spi w koszulce z napisem konstytucja.trollu co to piszesz kładz się o przyzwoitej porze do snu[pewnie koszmar o powrocie na wioche niepozwala mu zasnąć] i tak tego forum niezbojkotujesz.byc może gość cierpi na 3 krotne roztrojnienie jażni.ten troll nawet z rodzicami nieutrzymuje kontaktu bo z wiochy pochodzą.pewnie do świtu będzie coś wypisywał[niedziwie się -jak tu zasnąć]

Cześć
@dejavu 06.12.2018 16:39

Schizofrenia paranoidalna (lęki, koszmary, bezsenność) z tąd te nocne wypociny biedak sam nie wie kim jest i dlatego co komentarz to inny podpis tylko jako admin strony się nadawał.

dejavu

a teraz pytanie dla zorientowanych? czy brygadzista we fiacie jest liczony do planu i dlaczego jedni brygadziści pracują na operacji a inni chodza z rekami w kieszeniach i narzekają że ciężko jest?????????????

Monter
@dejavu 06.12.2018 16:45

Jest liczony do planu,tam gdzie robią, to nie ma ludzi,i jest to sytuacja CORAZ częstrza. W statusie fiata,brygadzista jest liczony do planu,ale jest "niepracujący"tzn,nie powinien robić na operacji,ale to tylko teoria.

Spawalnia
@dejavu 06.12.2018 16:45

Liczony jest 4h do planu Jedni robią inni nie

Lakierniczka

Bardzo proszę o rzetelną odpowiedź. Czy to prawda że FCA ma przejść w koreańskie ręce? Strasznie się denerwuję, byłam ostatnio u kierownika i pytałam. On mówi, że pod kominem już się jakieś negocjacje odbywają.

Fsm
@Lakierniczka 06.12.2018 08:50

Bajki a gdyby nawet to może być tylko lepiej bo dno już osiągnęliśmy.

dejavu
@Lakierniczka 06.12.2018 08:50

koleżanko nie jedż z kierownikiem pod komin już jeden kierowmik wywiózł pracownice pod komin i tam się działo.teraz nie jest kierownikiem tylko liderem[ tzw afera kominowa na montażu] niedaj się wykorzystać.chyba ktoś o tym słyszał?

Monter
@dejavu 06.12.2018 16:57

Potem chodziły wycieczki,i oglądały tę Panią, było jej naprawdę głupio:-)

Spawalnia
@Lakierniczka 06.12.2018 08:50

nic takiego nie ma miejsca

Nie ma jak we Fiacie

Wiem że jestem kretynem, na fiacie nigdy nie byłem ale taką mam pracę aby podtrzymywać dyskusje na forum bo za to mi płacą.

FIAT to jest to

Robotnicy po podstawówce że wsi bardzo sobie cenią Fiata bo wcześniej umieli tylko powiedzieć wio i prr do konia a tu nauczyli się roboty i żyją jak w Ameryce a nie jak wcześniej przy pługa i gnoja.

Cześć
@FIAT to jest to 03.12.2018 18:11

Nie odpisywać. TROL!!!

FIAT to jest to
@Cześć 03.12.2018 18:15

Dzięki FIATOWI masz mieszkanie samochód i umiesz już obsługiwać spłuczke i prysznic w łaźni FIAT dał ci więcej niż twój łojciec i matula bo wyciągnął cię z nędzy i pokazał CYWILIZACJĘ

Cześć
@FIAT to jest to 03.12.2018 18:39

Nie odpisywać. TROL!!!

4931

2000 zł czyli około 1300zl na rękę, tyle pod choinkę

Takasytuacjia

Przepracowalem na fiaci 15 lat. Już tam nie pracuje i jestem szczęśliwy. Ale opiszę sytuacjie jaka tam panuje. Otuz widziałem jak ta fabryka się rozwiala technologicznie i jaka atmosfera"rodzinna"tam panowała do pewnego czasu. Wszystko zaczęło się sypać ok 4-5lat temu. Podwyżek nie było, rotacjie(przenoszenie ludzi po wydziałach, kombinacji że zmiana, likwidacja 3 zmiany, z tego co wiem zaczyna się pomału likwidacji 2 zmiany, grupowe zwolnienia) było fajnie przez 10 lat do tego momentu co opisałem powyżej. Ten rok to już pomału apogeum, a mianowicie-początek roku likwidacji Comau-firmy córki Fiata, pol roku później sprzedaż magneti marelli japonczykom-firmy córki Fiata,obecnie brak pomysłu na nowy samochód. Pracownicy mają dostać w przyszłym roku po ok 3000 brutto rekonwalescencji za brak podwyżek, chyba tylko po to im to teraz obiecane żeby nie zaczęli się pomału zwalniać. Aha no i już zaczynają likwidować 2 zmianę. Uważam że ten tyski Fiat pójdzie na sprzedaż albo do likwidacji. Likwidacji tak dużego zakładu nie robi się z dnia dzień.... Pamiętam jak się tam przyjmował to te 15 lat temu to naprawdę było coś być pracownikiem Fiata a dziś tam brakuje rąk do pracy,lydzie już madrzeja i ni chcą pracować za 2500 netto. Ale wlochom to nie na rękę,

Paweł

Fiat Tychy jest jak Tytanic który nabiera wody z tą różnicą że ktoś odkrecił kran i dlatego nabiera wody powoli, właśnie zapadła decyzja o pandzie która zostaje we włoskiej fabryce afc fca Tychy idzie na dno!

były pracownik
@Paweł 27.11.2018 20:15

Miały być elektryczne auta na otarcie łez, coś wiadomo w tym temacie? Ile jeszcze Lancia pociągnie? Pozdrawiam normalnych

Pawel
@były pracownik 27.11.2018 22:59

Elektryk również będzie produkowany u makaroniarzy. Lancia jest produkowana tylko na rynek włoski a popyt spada ale jeszcze przyszły rok pociągnie ale na jednej zmianie.

Monter
@Pawel 28.11.2018 06:55

"ALA"elektryk ma wejść w styczniu (pierwsze testowe sztuki,takie są plotki) Nie jest to w pełni elektryk,można powiedzieć,że taka "ala"hybrydka,jak w "japońcach" Mowa o 500 produkowanej w Tychach,wspomaganej,przez silnik elektryczny Pełny elektryk 500 e jest produkowany w mexyku,ale jest tak drogi,że raczej w Tychach nie będzie produkowany,bo w Europie nie znalazł by nabywców. Są to informacje ogólnie dostępne: (usunięte przez administratora)

Monter
@Monter 28.11.2018 16:08

Usunięte przez administratora zostały linki ,do prezentacji fiata 500 e produkowanej w Mexyku,są to ogólnie dostępne informacje ,więc pytanie : dlaczego nie można zamieszczać linków do w/w informacji???? A "gościa"w postaci "gnoja"ze wsi tolerujecie???!!! Wyszukajcie sobie sami fiat 500 e w Google,bo Go Work,cenzuruje ,już wszystko"oprócz "usera "wrócisz do gnoja" itd.itd

FIAT OK

Monter Paweł itd. Kumy we FIACIE warunki pracy są lepsze niż we Włoszech a nawet lepsze jak Niemcy w volskwagenie także nie nazekajta a zarobki są najlepsze w POLSCE tak żyjemy w Polsce jak wam się nie podoba to jedzcie do Niemca rwac szparagi w końcu to wasze klimaty tylko smrodu gnoja brak.

Monter
@FIAT OK 27.11.2018 17:03

Na szparagach w niemcach???W porównaniu do zarobków we fiucie to jeszcze nam 100 lat brakuje!!! (2100 na rękę) A do zarobków w volkswagenie to i nawet 200 lat. Gratuluję porównania:-) (usunięte przez administratora)

dejavu
@FIAT OK 27.11.2018 17:03

ty koles jesteś w wieku przedemerytalnym zanim zamkną ci fabrykę?czy będzie trzeba wracac na wioche z twoich koszmarów.jak się załapiesz na emeryture to masz szczęście.

Bla bla car

Z tego co wiem a wiem dużo w tej sprawie pan Monter powoli się będzie wypalał bo kontakty z go work spowodują kto wysyłała to szystko... Oj będzie kolega miał ciepelko :D nie rozumiem, skoro tak chłopie narzekasz to po co tam siedzisz. Co ty chłopie wstajesz codziennie i tak narzekasz ? To jest nie do wytrzymania, wątpię że jesteś jakaś osoba z długim stażem a jak już tak to współczuję kolega z pracy, którzy codziennie słuchają twoich narzekań. a przepraszam Ty jeszcze żyjesz tym forum i bardzo czynnie się tu udzielasz i chyba własnego życia nie masz bo czym było by życie bez przepracowania 8 godzin na fiacie i odpisywania na forum i gnojenia wszystkich. Skoro jesteś taki wspaniałomyślny to powiedz wszystkim forumowiczom szczerze dlaczego tam ciągle pracujesz ? Podaj sensowny argument

Monter
@Bla bla car 27.11.2018 11:47

Gnoisz i ponizasz pracowników,to ty,nie ja,wypisujesz,że przyjechali że wsi,fiat im życie uratował,że do gnije wrócą.itd itd Na fiacie,nie ma ani dobrej pracy,ani tym bardziej zarobków,i doskonale o tym wiesz,a wypisując tego typu bzdury,jesteś zwykłym płatnym trollem, co zresztą to forum,już dawno zauważyło. Myślisz,że jak za każdym razem będziesz się inaczej podpisywał,to nikt się nie zorientuje,że jesteś tym samym płatnym trollem.

Lepszy FIAT niż pług
@Monter 27.11.2018 12:13

We FIACIE jest dobra praca i świetne zarobki dzięki czemu masz mieszkanie z toaletą i ciepła wodą i samochód a przyjechałes z wiochy w jednych gaciach i z walizką starych łachow a toaletę miałeś za.obora koło gnoja.

Monter
@Lepszy FIAT niż pług 27.11.2018 14:49

Na fiacie nie ma dobrej pracy,jest coraz większy zapiernicz,o czym świadczy,duża ilość osób,które odchodzą z tej wspaniałej firmy,po za tym wieczne straszenie,krzyki i same słowa na k....O zarobkach,lepiej nie wspominać,żenada..

Obserwator z długim stażem

Robotnicy nie narzekajcie tu macie dobre zarobki i na wszystko was stać a pamiętam jak przyjechalscie w kufajkach i z walizką po dziadku niektórzy z was jak zobaczyli kibelek to chcieli się w nim myć a innym musiałem tłumaczyć że tam nie żyją diabły FIAT wyrwał was z tej ciemnoty i zacofania i pozwolił na godne życie więc dziekujcie dyrekcji i kierownictwo że macie tak dobrze.

dejavu

fiat to globalna wioska to gdzie chcecie nas odsyłac?

Monter
@dejavu 26.11.2018 11:50

Wiocha raczej:-)

Karolcia

W FIACIE jest ok, może na początku pensja nie zachwyca ale wraz ze stażem pracy dochodzą różne premie i dodatki także idzie wyjść na swoje dotego opieka medyczna na miejscu zniżki na samochody itd. Także nie ma co narzekać a ta/ te osoba/osoby co tu tak narzekają że nie mają pieniedzy to pewnie stali bywalcy codziennych ,,parkingowych melanzykow" ktore potrafią się przeciągnąć 2 godziny od końca ponoć tak wyczerpującej zmiany :)

ulalalala
@Karolcia 18.11.2018 13:48

LOL zniżki na samochody? Chyba w auto-komisie jak się dogadasz ze sprzedającym. Opieka medyczna ma miejscu czytaj zakładowa przychodnia to fakt, tylko pytanie czy cię tam wyleczą. Dodatki i premie, dzięki nim idzie wyjść na swoje po jakim czasie? Jak klepsydrę informującą o twoim zgodnie powieszą na bramie?

Gosikersik
@Karolcia 18.11.2018 13:48

Hej Karolcia ,prawie ze wszystkim się z Tobą zgadzam ale co do tych zniżek do zakupu samochodu to takowych nie ma.Bo te zniżki co oferuje FCA to samochód się kupi za te same pieniądze bez zniżek co FCA oferuje ze zniżkami więc gdzie tu masz zniżki a wiem coś na ten temat bo za długo tu pracuję .Więc jak nie wiesz to nie pisz głupot a co do reszt to masz rację i się z Tobą zgadzam

Pawel
@Gosikersik 20.11.2018 13:59

Jaka jest różnica finansowa między pracownikiem pracującym jeden miesiąc a pracującym dziesięć lat? A potem walnij się młotkiem w dynie zanim powiesz że się zgadzasz. Chyba niemasz pojęcia o firmie

Prawda o Fiacie
@Pawel 20.11.2018 14:39

Gdyby nie FIAT to być 10 lat gnoj widłami przezucał nie wiedział co to toaleta

Pawel
@Prawda o Fiacie 20.11.2018 15:56

Ciota skoro tak jesteś zafascynowany fiatem to powiedz gdzie jest tak "super "na której linii 1,2,3,4 albo który odcinek A,B,C,D,E,F może chociaż nazwisko team lidera lub superwaizera?

Prawda o Fiacie
@Pawel 20.11.2018 17:18

Wszędzie lepiej niż w oborze z gnojem jak miałeś w dzieciństwie

Gosikersik
@Pawel 20.11.2018 14:39

Chciałam Ci powiedzieć że Ty nie masz porównania jak wyglada praca w innych zakładach i tam również trzeba tak samo pracowac za zaplecza takiego dla pracowników nie ma

Monter
@Gosikersik 20.11.2018 19:48

A o jakim zapleczu mowa?

Pawel
@Gosikersik 20.11.2018 19:48

Ile ty masz lat, gdzie pracujesz bo same bzdury wypisujesz a na fiacie napewno nie pracujesz.

Gosikersik
@Pawel 20.11.2018 22:08

Ty i ten Twój Monter to tylko cały czas narzekacie i wyzywacie wszystkich i odsyłacie wszystkich do gnoju .Widocznie to wasze pochodzenie jest ze wsi- co wcale u normalnych ludzi nie jest wstydliwe ich pochodzenie .Cały czas narzekacie ,nic Wam nie pasuje. Jak już wcześniej pisałam Monterowi po prostu się zwolnij- nikt nie trzyma Cię na Fiacie z przymusu jak jest Ci tak bardzo żle.Poszukaj sobie jak twierdzisz innej pracy w innym zakładzie.A co do mojej pracy to znam go od podszewki.I wiem że nie zawsze było dobrze i nieraz były złe dni i miałam dość.Więc ocknijcie się wreszcie i przestańcie narzekać

Pawel
@Gosikersik 21.11.2018 12:32

Więc pochwal się JAKIE I GDZIE jest to cudne stanowisko pracy chociaż która linia 1,2,3,4 albo odcinek A. B. C. D. E lub nazwisko superwajzera!

Monter
@Pawel 21.11.2018 14:25

Gosia pracuje w rejestracji w przychodni zakładowej:-) Czasami przyszło 4 pacjetow-i to były te "najgorsze"dni,było ciężko.

Gosikersik
@Monter 21.11.2018 18:32

Mylisz się bo do przychodni to zachodzę tyko na badania raz na dwa lata i tyle mnie tam widzą.A co do pracy to znam montaż lakiernie spawalnie tłocznie a myślę że ty w połowie nie pracowałeś na tych wydziałach ewentualnie na jednym którym pracujesz.I jak widzisz to conieco popracowalam i znam pracę fizyczną a nie narzekam ewntualnie na zarobki bo mogłyby być conieco wyższe

Pawel
@Gosikersik 21.11.2018 20:42

Dużo napisałaś ale nic z tego nie wynika tyle to każdy może powiedzieć nawet nie znając zakładu, szczegóły stanowiska pracy!!! "kłamczucho"

Spawalnia
@Pawel 20.11.2018 14:39

Taka że po 10latach masz 250zl stazowego

Monter

Podobno liderzy dostali podwyżki po 2zł do stawki jeśli to prawda to pytam się za co????????????

Pracownik
@Monter 20.11.2018 08:08

Bo to się Fiatowi opłaca. Lepiej dać podwyżkę liderom i kierownikom,żeby lepiej gnoili pracowników. Tak jest polityka tej firmy niestety,a przecież to pracownik spawalni,lakierni i montażu,musi (usunięte przez administratora) na tych nierobów. A i tak wiecznie mało i mało!!! Do zajechania jeden krok,ciekawe,ile jeszcze to ludzie będą wytrzymywać???

Prawda o Fiacie
@Monter 20.11.2018 08:08

Lider ma odpowiedzialna prace , musi czuwać nad tokiem produkcji .Robol ma klapy na oczach , stoi jak koń przy dyszlu , nawet nie wie co robi .A lider musi mysleć i organizować prace temu koniowi . Bez lidera robota by leżała na łopatkach , bo robol musi mieć nad łbem bata.

Prawda o Fiacie

Proszę jaki filozof od pola i gnoja co byś Ty robił gdyby nie FIAT

Pawel
@Prawda o Fiacie 20.11.2018 17:45

Widzę że masz uraz z dzieciństwa do pola i gnoja ale truskaweczki, warzywka pychotka wychowane na gnoju.Bez fiata da się żyć a bez pola i gnoja już nie bardzo!

Spawalnia
@Monter 20.11.2018 08:08

Tak Prawda znam 3 liderów i każdy potwierdził podwyżkę 2zl

Zainteresowana

Hallloo ! Są może jakieś przyjęcia na fiata dla kobiet ? Ktoś coś ?

Pawel
@Zainteresowana 23.11.2018 01:16

Do fiata nie ma przyjęć a do innych firm to musisz szukać ofert przez pośrednika np. Adeco.

Spawalnia
@Zainteresowana 23.11.2018 01:16

Gi Group tam patrz

Zostaw opinię o Fiat Auto Poland - Tychy

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fiat Auto Poland