Plastic Components and modules Poland S.A.

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 37 ocen.

Opinie o Plastic Components and modules Poland S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastic Components and modules Poland S.A.

Kevin

Jasne że usłyszycie. Szanować się to istotna sprawa spędzamy tam trochę czasu czasem mniej niż z rodziną a nawet zawsze mniej :-)

Czerwony

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na tym forum nocuje. Znowu tsza iść do roboty.

Maja
użytkownik zarejestrowany

@Kevin rozumiem, że w Twoim odczuciu firma zmieniła się? Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy.

Kevin

Praca jak każda inna, wszędzie jest walka szczurów. Maja czlowieka za nic a pensja? moze kiedys byla dobra.. teraz wszedzie tyle daja,umowy smiech na sali... żenada. Laski jakby mogły to za trzech by robily,biegiem bo chodzic chyba zabronili.

pasztet

Służę na lewo

Żenada

Śmieszna firma i w życiu nie polecę tam pracy. Jak szukają ludzi, żeby im wyrobili ilości, to biorą wszystkich jak leci, a później? Wyrzucają i radź sobie. Teraz był taki incydent - wywalić ludzi przed świętami, niech biedują, a w połowie grudnia dzwoni kobieta z GIGroup i wciska kity o powrót. Wyśmiałem i skwitowałem odpowiednio. Umowy na tydzień, nawet na 2 dni. Wstyd było by mi podać komuś taką umowę do podpisania. Mądrzy ludzie ominą to, jak i całe GI z daleka. Won z wyzyskiwaczami. Czemu dyrektora (de facto chama) z twarzą jak kot perski nie zwolnią. Pozdrawiam kumatych.

DyrektÓr
@Żenada 26.12.2016, 22:09
Śmieszna firma i w życiu nie polecę tam pracy. Jak szukają ludzi, żeby im wyrobili ilości, to biorą wszystkich jak leci, a późn...

Dokładnie tak jest. Zwolnić ludzi w listopadzie, dzwonić przed świętami czy nie wrócą w styczniu powyrabiać ilości hahaha. Totalne kino i typowa Polska

mikexxxx
@Żenada 26.12.2016, 22:09
Śmieszna firma i w życiu nie polecę tam pracy. Jak szukają ludzi, żeby im wyrobili ilości, to biorą wszystkich jak leci, a późn...

k koncu tos inteligenty napisal..mamy te same myslenie..omijak agencje pracy,kapitalistow itp

kaja
użytkownik zarejestrowany

Napisz do nich, wiadziałam wcześniej, że poszukiwali ludzi do pracy głownie na produkcję, wiec byc może teraz również xoxo'

stary wyjadacz

Przechodzimy drodzy państwa z umów 2 tygodniowych na tygodniowe , na obecną chwilę zwolnienia wstrzymane także na PCFS jesteśmy po szyje w gównie ale dajemy rade :)

pracownik miesiąca

No to czas na parę nie dobrych słów o lakierni automatycznej nr 15

zaq

Panie i Panowie z PCFS! Chyba pomyliliście profil. To strona PCMP. Pozdrawiam koleżanki

marcin90

zapraszam do Saint-Gobain jak sie nie podoba tępe obsrance

marcin90
@nowy pracownik 07.06.2016, 08:25
noo pucuj sie pucuj

zawsze sie znajda takie lewary jak ty bez pojęcia o pracy, ktorym wszystko nie pasuje i najlepiej by lezeli i dostawali za to kase.

Noi?
@marcin90 06.06.2016, 23:48
zapraszam do Saint-Gobain jak sie nie podoba tępe obsrance

W Saint - Gobain przynajmniej nie wyrzucą cię bo ich rów zaswędział tępa strzało. Rób tam jak kiep na 2 dniowych umowach ale nie zarażaj tym innych.

operatorka klejarki

Słyszeliście ze maja byc powtórki tych sławnych ,słynnych testów ?

xxxx123

Pozdrowienia dla małej złośliwej blondyny z hali B.

xxxx123

Mamy wyrażać swoją opinie na temat pracy a nie o osobach i jeszcze sypać nazwiskami najlepiej niech każdy skupi się na sobie i zajmie swoją pracą a opinie o osobach zachowa dla siebie.

Halinka

Chciałam pozdrowić seksownego Alexa z hali A

Stary

Jesteście wszyscy p....... zamiast tworzyć zgrana zmianę to się błotem obrzucacie. To już jest nudne

1234

Zgadza się, gość jest spoko znaleźliśmy se kozła ofiarnego i robicie zamieszanie przez jedną fr..... z listw co miała okres. Mało razy nam d... obronił przed działa? Nikt z nas by nie chciał być brygadzista . Są dużo gorsi od niego obok jak Pan D.M. z morda do każdego i chamskie odzywkami, M.M obok na hali machajacy rękami i wszyscy się go boja ale tego nikt nie widzi tylko się uparliscie na jednym.

Spokrewniony

Żona mi mówiła że straszyć ludzi lubi, pan Marek P. Zwłaszcza niektóre kobiety, inne mają lżej od reszty.

Pracownik GG

Praca spoko, zarobki też. Tylko szkoda, że nie doceniają i nie biorą ludzi pod zakład za to jak pracują... Najpierw brali wszystkich jak popadnie, a teraz zrobili testy, które oblało 40 z 82 osób. Laskom, które przeszły pod zakład lub zdały testy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się poprzewracało zadzierają nosa jakie to one mądre, tylko i tak pusto w głowach mają i dwie lewe ręce do roboty. A ten kto zapier... od samego początku zostanie wyrzucony na zbity pysk. Nawet ci co pracują po 5-8 lat. Jest szansa, że przetrwają do końca roku pod drugim pośrednikiem pod warunkiem, że będą zamówienia. Chłopaki natomiast którzy zdali dobrze testy sami "awansowali" się na leaderów i brygadzistów, rządzą ludźmi nie mając o niczym pojęcia. Praca w sam raz dla obiboków, wielkimi brzuchami, którzy nie mogą za dużo się schylać bo się trochę spocą i zasapią. Starsze babki mają więcej siły i zapier... za dwóch, a taki z wielkim tyłkiem i brzuchem siedzi na d... na najlżejszej maszynie i śmieje się pod nosem, jak tym starszym kobietom pod po d... się leje. Nawet nie podejdzie i nie spyta czy pomóc. Szkoda, że firma nie docenia dobrych ludzi po ich ciężkiej pracy

zadowolony

Odnosnie M. Poręba przypominam ze zlosliwosc jest cecha ludzi inteligentnych, jesli ktos nie potrafi wybrnac to pewnie testu tez nie przejdzie. Nikt tez nie przychodzi do pracy rozpieszczac pracownikow, to jest przełożony, nie kolega. Podejrzewam ze zlosliwe komentarze dotyczace M. Poreby pochodzą od pracownikow ktorzy nie maja pojecia co to mobbing za to maja dwie lewe rece. No cóż, nie kazdy nadaje sie do tej pracy a Marek ma wyjątkową cierpliwosc do nowych, nie zawsze zdolnych pracownikow. Jak kazdy ma prawo do gorszego dnia ale pracujac w roznych podobnych zakladach uwazam ze to wlasciwy człowiek na wlasciwym miejscu. Oczywiscie stara sie naklaniac do przyjscia w soboty ale jesli ktos nie moze to poprostu nie przychodzi i nie jest to problem. Biorac pod uwage ze pracuje z bababi nie dziwcie sie ze nie reaguje na kazdy kaprys. Uwazam ze jest to jeden z lepszych zakladow w ktorych pracowalem, jak w kazdej duzej grupie ludzi zdarzaja sie konflikty i nie da sie kazdego kochac ale atmosfera jest dosc miła, do pracy idzie sie bez przymusu, a i pieniadze sa dosc dobre.

xxxx123
@zadowolony 18.05.2016, 16:17
Odnosnie M. Poręba przypominam ze zlosliwosc jest cecha ludzi inteligentnych, jesli ktos nie potrafi wybrnac to pewnie testu te...

M.Poręba to fajny brygadzista jedyne tylko to że nie jest zbyt obiektywny ale ja nie narzekam do pracy przychodzi się pracować a nie kolesiostwem i bojami zajmować fakt że pracownik jest pracownikiem a jak by nie patrzeć nie powinno się spoufalać z brygadzistą tak jak to robią niektórzy pewno że inni mają lżej ale jak to kiedyś powiedział że to brygadzista decyduje kto gdzie pracuje,kto przychodzi do pracy w sobote szczególnie na ranną zmiane i kto ma lżej dziś bo kursuje.p.Marku więcej obiektywizmu .Odnośnie P.Kierownika jest super więcej szacunku kierownik to kierownik cofnijcie się do czasu kiedy go z nami nie było chodziliście jak trusie to teraz nie narzekajcie.

Stary pracownik

Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, są tacy co mają ambicje i pracują.

stary
@Stary pracownik 18.05.2016, 09:22
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, są tacy co mają ambicje i pracują.

pewnie jestes pociotem kogos lub przydupasem,wiec do Ciebie takie informacje nie dochodza!!

Xxxxxxxx

Jedyny który tu wyzywa i kopie co popadnie to P.Paliga.

zeus

Jeżeli uważasz, że nie jest tak źle, to pooracuj jak ja,u debila Indyka pod kierownictwem Czerwonego ,ograniczonego buraka. Masz jeszcze wybór, możesz iść do Daria ,który ma problemy żeby się podpisać nie robiąc błędu i kierownika Od Grabek, który w ogóle nie wie co się dzieje, czgo od niego wymagają i za co jest odpowiedzialny. Nie znam Cię ,ale gorąco pozdrawiam, nie daj się nieudacznikom.

nowy pracownik

dzieje sie kochani w tym zakladzie

anonim

(usunięte przez administratora)

yyyyyy

Nie ten zakład

Nowy

Jak czytam te bzdury to mi się ....... Robi. Robię na listwach od roku i nie widziałam żeby ktoś kogoś wyzywał czy czymś zucal . Mało tego jeden z nich jest na maszynach i nie ma już wspólnego z nami. Bujdy wyssane z palca pewnie kogoś z innej zmiany . Prawda o firmie taka ze weekendy trzeba pracować a ggroup prawie zawsze. Z drugiej strony kasa z weekendami fajna a bez mała ale i tak lepsza niż 1300 w sklepie od rana do wieczora. Firma nas tylko oszukała wprowadziła testy po których jak ktoś nie zda to mogą mu nie przedłużyć umowy.

nowy pracownik

testy, WCM ,i największe ciśnienie na pracowników z Gi Group ,Porażka.

kkk

dno syf malaria głęboka komuna chwwd

nowy pracownik

Witam na prawdę odradzam prace w tej firmie , stres jest taki ze szkoda gadać o ludziach co tam pracuja juz nie wspomne , jak wgl mozna ich tak nazwać , kazdy kazdego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciągle straszenie ze nie przedluzą umowę i żeby sie ogarnąć bo sie pożegnamy , rzucają cie ciągle na inne stanowiska bez instruktażu stanowiskowego i wszystkie weekendy trzeba robić ,ci co maja umowy na stałe maja wyyjebane ciągle L4 lub lataja na fajeczke , mlodzi maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo jak nie to odrazu leci do brygadzisty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] porażka

mati

Tylko jeden kierownik zmianowy był tam na poziomie ,znał się na tym co robił i potrafił współpracować ze swoją załogą.Szanował ludzi a ludzie szanowali jego i wskaźniki też miał najlepsze.Pozdrowienia dla Mariusza G.

zeus
@mati 17.03.2016, 22:29
Tylko jeden kierownik zmianowy był tam na poziomie ,znał się na tym co robił i potrafił współpracować ze swoją załogą.Szanował...

Zgodzę się mati. Mariusz rzeczywiście był spoko ale jego już nie ma. Pozostał nam jeszcze jedyny normalny z kierowników Krzysztof J.

pracownik z umową na stałe

Kochani proszę się wypowiadać na forum , ostatnio były przyjęcia i cisza ? :D

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

nowy pracownik

na 2 tygodnie nie na 6 miesięcy umowa

ted

Jak wyglada stawka w plastic componets oraz atmosfera i praca na produkcji

Zniesmaczony
@nowy pracownik 03.02.2016, 08:23
praca jest taka , stres powyżej normy , straszenie ze ci umowy nie przedłużą , tyrasz w pocie czoła , a ci z umowami na stałe...

No jeszcze na wtrysku to jako tako ale na montażu to juz syf totalny ta liderka to prawie z krzesła spada jak śpi na nockach ,rumience se wymaluje i lata za chlopami dobrze że juz chociaż na jej romans patzec nie musimy gdzie jest kierownik ze tego lesera di roboty nie zagoni

Abc
@Zniesmaczony 21.07.2016, 16:16
No jeszcze na wtrysku to jako tako ale na montażu to juz syf totalny ta liderka to prawie z krzesła spada jak śpi na nockach ,r...

Nierób z postawionym kołnierzem,podpordlacz z malą inteligencja a wielką buzią.jak już dziub nie pomaga musi się łzami zalać .

mizsczu

firma porazka wywalaja polowe zderzakow na smietnik a ludziom placa jak psom szczegolnie w technologii

KM1

Eunuch czyli czechu jest nikim nie przejmowac sie śmieciami :)

bambus23

wszystko co wyżej napisane to prawda omijać tą firmę z daleka!

pracownik

Gi group zatrudnia obecnie, jeśli jesteś robotem, nie ulegasz presji nie męczysz się i łatwo znosisz wyzwiska to ciebie szukają!:) Przychodzą tu ludzie i nawet po 1 dniówce uciekają, może 2 na 8 zostaje, totalna selekcja albo robisz jak robot albo nie masz tu czego szukać! zależy na którą maszynę i jaką zmianę trafisz,ale później i tak ganiają cię po wszystkich maszynach, niektórzy pracownicy wyżywają się od początku na nowych, pierwsze słowa jakie usłyszałem: &quot [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] młody masz szybko się uczyć i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ja nie mam czasu cie uczyć" i notoryczne nękania i wyzywania ubliżania, doprowadził mnie gość do takiego stresu że miałem ochotę mu wy**bać, zbeształem go jak psa i się odczepił, mówią na niego eunuch:) bo to baran jakich mało. Jakiekolwiek skargi do gi group spływają po pani z agencji jak po kaczce, nie interesuje ją to że pracownik jest nękany, wyzywany, poniżany i lekceważony, ważne jest to żeby klient był zadowolony! Norma to 350-400 zderzaków na 7h. Zapraszam:)

wybitny pracownik
@pracownik 02.07.2015, 17:23
Gi group zatrudnia obecnie, jeśli jesteś robotem, nie ulegasz presji nie męczysz się i łatwo znosisz wyzwiska to ciebie szukaj...

Dokładnie taak jest jak napisałeś takich obsrańców jak tam dawno nie widziałem porazka totalna syf

bolo

ty baranie trzeba ich zgłaszac do pipu bo robią co chcą jak nie masz pleców to jesteś w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] będziesz jebał świątek piątek i niedzielę Ludzie nawet jeżeli jesteście zatrudnieni przez pośrednika to zgłaszajcie każdą nieprawidłowośc do państwowej inspekcji pracy bo jak będziecie niepotrzebni to i tak was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

darecki

jak na razie po miesiacu wydaje sie byc calkiem spoko moze i robota nie lekka bo goraco na hali w chuhuhuh ale da sie zniesc ogólnie jestem zadowolony

Marenak
użytkownik zarejestrowany

Podejrzewam, że osoby spoza Zagłębia niezbyt chętnie podejmują pracę w Sosnowcu, ale tak szczerze - czy możemy teraz te uprzedzenia sobie odłożyć na bok - czy można tam zdobyć odpowiednie doświadczenie, aby w przyszłości liczyć na jakieś lepsze wynagrodzenie i stanowisko? Mam nadzieję, że plastic components and modules stwarza takie możliwości..

fred

Firma traktuje ludzi jak zwierzeta kiedy potrzebuje to zatrudnia na tydzien a jesli okazuje sie ze dzisiaj jestes niepotrzebny to dzwonia godzine przed twoja zmiana by cie poinformowac ze juz nie pracujesz. Moze pieniadze sa nie male lecz 2 tygodnie pracujesz a 2siedzisz w domu. Prawda jesli znasz brygadziste badz kierownika to prace bedziesz miec jesli nie znasz nikogo to nie omijaj to miejsc zdala. Tam bedziesz rzecza nie pracownikiem.

były pracownik

Niestety nie polecam,pracowałem tam 4 miesiące i tuż przed postojem z dnia na dzień zwolnili mnie i kilku innych pracowników "bo na razie jesteśmy nie potrzebni".to co ja mam powiedzieć żonie i dzieckuże przez miesiąc nie będziemy jeść?na odchodnym określili się tak "jak będą zamówienia to zadzwonimy"...żenada

bbb
@były pracownik 05.08.2014, 12:09
Niestety nie polecam,pracowałem tam 4 miesiące i tuż przed postojem z dnia na dzień zwolnili mnie i kilku innych pracowników &q...

Dokładnie zgadzam się jak nie postoje to zwolnienia....dziś pracujesz jutro wylatujesz....umowy kilku dniowe nawet 2 dniowe się zdarzały. Przyjmują ludzi za chwile zwalniają i tak w kółko. Radzę omijać szerokim łukiem tą firmę

Porażka
@były pracownik 05.08.2014, 12:09
Niestety nie polecam,pracowałem tam 4 miesiące i tuż przed postojem z dnia na dzień zwolnili mnie i kilku innych pracowników &q...

Zenada to mało powiedziane też dostałam ( usunięte przez administratora ) po 3 miesiącach, a za co bo nie mam pleców i nie wylizałam wszystkim rowów tak jak inni specjaliści w tej dziedzinie. Jednak są zakłady gdzie nie wymagają lizania niczego można mówić co się myśli, fakt za mniejszą kasę, ale każdy wybiera co chce albo duża kasa i robota na 3 miesiące stres nerwy i wyścig szczurów albo mniejsza kasa spokój święty i stabilizacja

xx

Teraz sa przyjecia przez gi groupa stawka 12,87 + 23%premi + jakies dodatki do prania i za bezproblemowa produkcje. 7maj niby zwiazki maja prowadzic rozmowy o podwyzki ale oni nic nie potrafia zalatwic. Pozdrawiam

kery

Witam, chciałem się zapytać czy można się zatrudnić w tej firmie przez pośrednika.

kolo

to ciesz się że nie robisz teraz mała kasa firma dno

były pracownik lakierni manualnej

super firma super kasa super praca szkoda że już tam nie pracuje

Zostaw opinię o Plastic Components and modules Poland S.A. - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plastic Components and modules Poland S.A.