Automotive Lighting

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 439 ocen.

Automotive Lighting
3 439 6 1

Opinie o Automotive Lighting

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Akc

5zł x 160gdz = 800zł 800zł - TYLE PODWYZKI ŻĄDAJĄ W BITRONIE. https://tvs.pl/informacje/spor-zbiorowy-w-bitron-poland-w-sosnowcu-pracownicy-chca-5-zlotych-podwyzki/ Dlaczego u nas mniej? Nikt mnie nie pytal i nie uprzedził ze wystąpią o tyle co bylo powiedziane na zerbaniu. Zanim zaszlam w ciaze i zanim urodzilam zarabialam tyle samo co dziś, czy to normalne?

Pogromca związków
@Akc 17.09.2018 19:58

I to są prawdziwe związki zawodowe potrafią wynająć negocjatora do rozmów a jak to nie przyniesie skutku to będą strajkować nasze związki nigdy nie zrobiły referendum do strajku poprostu najzwyczajniej sie boja wychylac po co nam one ludzie zastanowcie sie nasze chcialy 650 zl to jakas kpina za tak ciazka prace Olek jeszcze moze cos robi ale Elka i ten skrzat leja na wszystko sa przeciwko pracownikombyle swojej pensji pilnowac nie wiem czy zdajecie sobie sprawe ile oni zarabiaja a no 7000 na rączkę co miesiąc i tak dajecie sie im robić .

Jacek
@Akc 17.09.2018 19:58

Z tej firmy doszedłem w 2008 roku widzę ze nic się nie zmieniło stawka niewiele większa ktoś się nieźle nachapal waszym kosztem szczerze to was (usunięte przez administratora) jak młode kotki

anonymous
@Akc 17.09.2018 19:58

Mial byc plantmiting i jakos nie pyklo

Poszukujący

Czytam to forum i czytam. Naprawdę nikt nie jest w stanie powiedzieć jak wygląda sytuacja w logistyce? jaka atmosfera? przybliżone realne zarobki? Bardzo proszę o informacje

AK
@Poszukujący 22.09.2018 16:55

Odpuść sobie prace w tym zakładzie zniszczą cię psychicznie i fizycznie a potem wypiepsza z roboty po co ci to a kokosow nie zarobisz zero perspektyw na przyszłość szukaj dalej byle nie tu.

nobody
@Poszukujący 22.09.2018 16:55

Sytuacja w logistyce wygląda jak w każdym innym dziale tej pożal się boże firmy, czyli ch...o,bo jaka może być sytuacja gdy zarządzają dzieciaki bawiące się w piaskownicy.

Karolina

@Wózek Bardzo proszę, żebyś mimo wszystko nie wypowiadał się o nikim w taki krzywdzący sposób. Jakbyś chciał przekazać nam coś konkretnego odnośnie specyfiki pracy w Automotive Lighting, to oczywiście zachęcam. @leniuch Nie używaj danych personalnych swoich współpracowników - nie jest to zgodne w regulaminem forum. Jak widać, w firmie dużo się dzieje - czy na spotkaniu doszliście do jakiegoś porozumienia?

Zniewolony

Panie i Panowie tutaj nikt nic dla nas nie zrobi. Zostaliśmy niewolnikami tej firmy tylko i wyłącznie na nasze życzenie i przyzwolenie w jaki sposób nas traktują. Może najwyższa pora przestać patrzeć na związki zawodowe i samemu zacząć działać. Ludzie godzą się na przepustki a później płaczą. Jeśli pracujesz pod AL nikt nie może Cię zmusić do przepustki urlopu, nie idę i koniec. Pracodawca ma obowiązek zapewnić prace. Dlaczego godzicie się na jakieś przepustki w środku nocy? Czy ktoś was odwozi do domu wtedy? Napewno nie. Tylko przytakujecie przełożonemu, uśmiechacie się i idziecie do domu o 3 nad ranem. Chcemy wszyscy zmian ale nic w tym kierunku nie robimy tylko narzekamy. To władza jest uzależniona od nas a nie my od niej. Wystarczy odciąć im koryto i odrazu zmieni się ich światopogląd.

nędza
@Zniewolony 13.09.2018 07:38

...nie ma co liczyć na pseudo związki, oni nic nie zrobią, nie ruszą czterech chociaż wszystkie karty w ich rękach, ludzie którzy ostatnio byli się wypisać z tej tandetnej struktury nie usłyszeli nic co by miało świadczyć choć trochę o ich jakimkolwiek zaangażowaniu, wręcz przeciwnie milczenie albo zdenerwowanie, jedynie nowy związek zawodowy najlepiej zewnętrzny , który będzie wiedział od czego jest, po co i dla kogo, a tych ludzi chciałby zobaczyć w pocie i gorącu zasuwających na liniach i maszynach.

Szalona
@Zniewolony 13.09.2018 07:38

Wywalaja ludzi na przepustki z braku pracy .To dlaczego na przepustkach jest napisane sprawy osobiste to jakis żart .a potem wyciągają konsekwencję

anonymous
@nędza 13.09.2018 10:38

Serio bylo spotkanie przed związkami? Nie pytam o to na stolowce

leniuch
@anonymous 14.09.2018 15:14

...to szybkie spotkanie na stołówce pokazało prawdziwe oblicze związków. Ci którzy jeszcze się łudzą,że ci ludzie reprezentują tych co im płacą i coś dla was załatwią powinni się ocknąć i otworzyć oczy. Elka która miała tym razem dużo do powiedzenia, ale nie przyszła tam dla was, przyszła razem z dyrekcją. Ona była tam przeciw nam wszystkim. Było widać wyraźnie jak jest to wszystko związane i w jak silnym układzie są z tymi co rządzą. Jedna wielka klika. Oby związki tego zakładu w takiej postaci upadły a oni trafili zapieprzać na linie gdzie przecież jest tak wspaniale.

Wózek

Każdy kto jest w związkach w tym zakładzie powinien mieć wypisane na czole OSIOŁ. Jak można płacić chociaż złotówkę na tych nierobów. Ale skoro nie potraficie się wypisać to faktycznie, płaćcie dalej i piszcie na forum jakie to związki są złe. Naprawdę wstyd mi za was

Karolina

@lol O czym konkretnie piszesz? Z Twojego wpisu wynika, że w Automotive Lighting dzieje się coś poważnego. Możesz na to nieco przybliżyć? @Szalona Piszesz, że zwalniają ludzi, ponieważ po prostu nie ma tam pracy. Jak zatem myślisz - z czego może wynikać aż tak zła sytuacja w tej firmie? Chodzi o sposób zarządzania nią, czy o coś więcej? @Eustachy spod pachy Nie rozumiem motywacji Twojego posta. Co chciałeś nam poprzez niego przekazać?

lol

dzięki wszystkim za to co dziś było oczywiście dla odważnych a ich chyba było wielu .Brawo pokazaliśmy im trochę hala A .Wszyscy byli posrani widać było latali od 10 jak kot z pęchęrzem i tak mamy im pokazywac . PROSZĘ ZORGANIZOWALI SIĘ W CIĄGU 3 GODZ ZEBRANIA DZiś pokazali jak się nas boją

Rudy102

A jakie są wasze opinie na temat końca płatnych nadgodzin?? Wszystko do odbioru

nina
@Rudy102 05.09.2018 07:39

..to pokazuje , że zarządzają nieudacznicy którzy sami nie wiedzą co mają chyba robić, może grunt pod nogami się sypie i szuka sie kasy gdzie się da, pytanie czy to dotyczy wszystkich czy tylko jak to bywa zwykle pracowników na liniach a technolodzy , wcm i inni stójkowi którzy w niedziele przychodzą pośmierdzieć do pracy i bardziej poszwendać się po hali też będą odbierać, bo jakoś śmie wątpić.

anonymous
@nina 05.09.2018 12:31

Ja szlyszalam że to przez grubego z napylarek, tego co juz gruby nie jest. Podobno kilka razy zostal przycięty jak leniwie pracuje w niedzielę i sie ktos zdenerwował

Dobroczyńca
@Rudy102 05.09.2018 07:39

Niech tym (usunięte przez administratora) z biurowca co zarabiają więcej niż 5 tys zabierają a nie ludziom co gola wypłata wyjdzie ok.2100-2300 . (usunięte przez administratora) przychodzą w niedzielę na rano odbijają się karta i siedzą na stołówce nic nie robią a kasa leci. Ostatnia niedziela linię nie pracowały na parkingu aut masa a na halach cisza. Panie dyrektorze kiedy pan przejrzy na oczy ze (usunięte przez administratora) robia ten zakład w (usunięte przez administratora) a porządni ludzie co robia swoje a nawet więcej dostają po (usunięte przez administratora) i nie są docenione.

Kroplówka
@anonymous 05.09.2018 14:51

Przez tego obiboka co więcej gada i narzeka niż pracuje ? Niech sie ten Skup... za robotę weznie a nie caly czas lata w tą i w tą jakby rozwolnienie mial. Na stołówce też caly czas tylko on

Mrówa
@Kroplówka 05.09.2018 18:12

Myślę ze tu nie chodzi o tego nieroba, ktory jest w tym fachu najlepszy ale wydaje mi się o biernosc związków, tzw szewca komucha który majac metr 50 w kapeluszu przywitac sie nie potrafi i całą jego spółkę. Buc myśli że jest niewiadomo jaka wazna osobistoscia bo chodzi dumny jak walesa po polu ale juz takim hojrakiem nie jest zeby isc do dyr i sie postawic, tam leb spuszcza i tylko przytakuje

Wódka
@Mrówa 05.09.2018 18:58

Może czas żeby duża grupa ich odwiedzić i zadać szereg niewygodnych pytań....

Nikt
@Wódka 05.09.2018 19:04

To może ustalić jakiś dzień w przyszłym tygodniu i wybrać się do tych pseudo związków z pytaniami co dalej będą robić w imię tych co za....dalają na ten zakład a nie nierobów takich jak oni co tylko pierdzą w stołek

anonymous
@Nikt 06.09.2018 12:34

Proponuję dwa terminy tzn godziny w poniedziałek tak zeby wszystkie zmiany moglynsie załapać. Gdz 13.20 - zm 3 i 2 i 14.20 dla zmiany 1. Jak bedzie grupka ludzi przypadkowych bedzie razniej. Koniec z klamstwami. Niech kazdy wezmie ze soba dlugopis

Sandacz
@anonymous 06.09.2018 15:14

Mam nadzieję że na tym zebraniu ze związkami w poniedziałek będzie jak najwięcej osób, żeby znowu kitów nie wciskali, po za tym ja deklaruje się do wypisania, jezeli przynajmniej dwie, trzy inne osoby też będą chętne. Mam dosyć pitolelenia - co będzie lub co chcą zrobić, interesuje mnie to co jest tu i teraz a nie bajeczki. A teksty typu - nie mozemy tak bo bedą redukcje czy zwolnienia mnie już mulą. Jakie refukcje i zwolnienia jak nie ma chętych do pracy a niektórzy po oaru dniach odchodzą? Jedne z najpopularniejszych wymówek i tlumaczen związkow legły w gruzach

Coś TamWiem
@nina 05.09.2018 12:31

Z tego co się mniej więcej orientuje brak podwyżek tyczy się pracowników z maszyn. Reszta w styczniu dostanie podwyżki.

Antoni
@Coś TamWiem 07.09.2018 16:34

Jak zwykle szlachta się bogaci a ci na dole drabiny mają ochlapy żeby móc przedłużyć egzystencję...... Takie są realia w ALP

Włodek
@Coś TamWiem 07.09.2018 16:34

Reszta czyli kto, garstka bo większość pracuje na maszynach.

Mający nadzieję
@anonymous 06.09.2018 15:14

Mam nadzieję ze nie będę tam sam stał. Do zobaczenia w poniedziałek!!!! Fajnie byloby gdyby nagłośnić te posty zeby jak najwięcej osób wiedziało

xvy
@Rudy102 05.09.2018 07:39

Żeby w ścianę:(((

Pila
@xvy 09.09.2018 20:38

Żadne zęby w ścianę, tylko rozmowa ze związkami po ktorej w poniedziałek bez względu na jej tok się wypisze. Ktoś chętny?

MATEUSZ
@Pila 09.09.2018 23:06

Mi tam związki dużo pomogly

Szalona
@MATEUSZ 10.09.2018 12:28

Hahaha ciekawe kiedy ?

anonymous

Hehehehhh drugi juz raz słyszalam że ludzie się zgadali i dwa razy w tygodniu - poniedziałki i czwartki ok 14.10 będą chodzili sie wypisywać ze związków. Chodzi o to ze w grupie sila, grupie nikt ciemnoty niewciśnie. I dobrze.. aż zaloje ze mnie przy tym nie będzie za kazdym razem. Nie warto nawet w glupie dyskusje sie wdawac i sluchac czego to oni w planie nie maja, czego nie planuja zrobic lub ze czegos nie moga bo troszcza sie o zwolnienienia, hahahhha. Ciekawa jestem kto by tu pracowal i skad by chetnych wzieli. Ciesze sie ze ludzie wreszcie przejrzeli na oczy i nam nadzieję ze odwiedzin w poniedziałki i czwartki bedzie jak najwięcej.

Nikt
@anonymous 13.09.2018 11:50

Tylko pytanie ile tych ludzi tak naprawdę idzie się wypisać bo mówić to jedno a zrobić to drugie

Eustachy spod pachy

Krew krew Krew !

Heniek

Karp i Zniewolony Napisaliście dużo i głupio.Żal mi was.

Karp

ELKA, co w norze z dala od pracownikow zaszyta!!!!! Czy ty widzisz co sie wgl wyprawia ??? Co to maja byc za przepustki po 15min, i narzucane dni wolne bo roboty nie ma????? Wez sie babo za robote bo od tego jestes zeby nikt nie ucierpial z zalogi. Dlaczego nie ma placonego postojowego?????? Co bedzie w grudniu??? Z czego ludxie wolne wezma?????????????? Wez sie ku.....a do roboty !!!!! Dlaczego ty tam siedzisz za pieniadze zakladu a nic nie robisz??????? ludzie co tu sie wydziewa?? Czy nikt nie ma juz jaj zeby sie postawic i isc do nich w 30 osob i zapytac wprost: co dla nas robicie??????? Niech ta trojka z budy pojdzie na przymusowe przepustki nieodpłatne albo 3 dni pod rzad na wolne tzw niechciane!!!!!!1111 dno, dno, dno totalne!! W czasie gdy nas sie urlopuje sa 3 osoby ktore siedza tylko na (usunięte przez administratora) i ich nie widsc tam gdzie byc powinno!! Oni nie beda w styczniu sie martwic z rscji na ewentualne bezplatne w grudniu. Ba! Malo tego beda dumni ze smieszne bony z WASZYCH skladek wam dali i wtedy wyjda dumnie jak papier na hale pokazsc sie i rozdsc bony... smiech na sali. Ocknijcie sieeeeeeeeee... o czym myslicie wychodzac na przymusowa przepustke zecswiadomoscia ze bedzie 1 dniowka mniej??? Wezyscy myslimy o tym samym, a oni??? Oni nie maja takiego problemu bo ich to nie dotyczy a klan ustawiony jest tak ze nikt nie tknie???

Związki
@Karp 29.08.2018 17:39

Bydło nie jest po to żeby dyskutować tylko po to by robić

anonymous
@Związki 29.08.2018 18:23

Kogo nazywasz bydlem ?

nikt
@Karp 29.08.2018 17:39

Zamiast pisać to zbierz ekipę i do związków.Niech wreszcie ruszą (usunięte przez administratora) a nie co miesiąc płacisz daninę na nierobów i płaczesz.Sami jesteście sobie winni podpisując bezpłatne pod koniec roku .

Serniczek
@nikt 30.08.2018 16:12

Ciekawe jak to jest siedzieć sobie w klimatyzowanym biurze z dala od produkcji, i sącząc soczek gapić się swoimi wyłupiastymi oczami na smutnych ludzi ktorzy idą do roboty, albo na tych wyrzuconych na przymusowe przepustki, w czasie gdy gapiacy sie nic kompletnie nie robi i zbijając baki zarabia gruby hajs

Kasia

Kiedy administracja przejdzie na system czterobrygadowym ? czy te zmiany są konieczne?

Pracownik
@Kasia 11.09.2018 11:24

Ludzie stracili zdrowie w tej firmie a teraz stracą życie towarzyskie i rodzinne.... Ale cóż takie czasy trzeba nas wycisnac jak cytrynki

Kasia
@Pracownik 11.09.2018 12:08

To właśnie ja zauważyłam,że dużo ludzi wchodzi do zakładu o kulach , zgarbieni niektórzy mają też ''kuku'' nie mówiąc ,że dużo moich koleżanek ma żylaki na nogach.Sytuacja w firmie musi się zmienić.Ludzie nie mogą tracić zdrowia kosztem lamp samochodowych.

anonymous
@Kasia 11.09.2018 11:24

Jaka znów czterobrygadówka? Nie siej fermentu

Vladek

Polecam posłuchać https://finanse.wp.pl/pracodawcy-narzekaja-na-brak-pracownikow-ekonomista-kpi-chyba-niewolnikow-6293781201790593v

Adela
@Vladek 10.09.2018 11:45

Dlaczego w obecnej sytuacji związki nie postawią sie murem? Chcialam napisac raz a porzadnie ale nie przypominam sobie zeby kiedykolwiek sie postawili. Nieroby z szopy po prawej stronie, to najlepsza chwila zeby coś zrobic i macie ku temu argumenty, a wy co robicie?

Karolina

@Nowy Widzę, że chciałbyś rozpocząć pracę w Automotive Lighting - to dobrze. Zdecydowałeś się już zatem na aplikowanie, czy jeszcze pozostaje to w Twoich planach? Jednocześnie wszystkim użytkownikom forum przypominam o regulaminie Gowork, do którego należy się stosować https://www.gowork.pl/regulamin Zabronione jest zatem używanie wulgarnego słownictwa i wzajemne obrażanie się.

Nowy

Część mam pytanko a jak wygląda praca w logistyce bo mam uprawnienia i chciałbym tam się dostać ?

anonymous
@Nowy 02.09.2018 21:54

Roboty ci nie braknie

Nowy
@anonymous 03.09.2018 19:39

A możesz mi napisać jak warunki jacy ludzie tam pracuja?

pracownik
@Nowy 04.09.2018 14:48

...poczytaj sobie to forum to się dowiesz...

Nowy
@pracownik 04.09.2018 14:55

No właśnie czytam ale o logistyce nic takiego nie mam tylko sama praktycznie produkcja

anonymous

Anonymous .dzbanie ! z toy toya pompa wybiera widać żeś pociotek i bierzesz pieniądze za nic jak ja tu pracowałem to ty g.... w papierki zawijałeś

anonymous
@anonymous 31.08.2018 19:44

A twoj stary zaloje ze nie spi rdo il jak miales sie urodzic

anonymous
@anonymous 31.08.2018 19:44

Gruby uspokuj sie bo internet nie jest anonimowy

Stary

będzie co raz gorzej jak z łebków którzy nie dawali rady na prostych maszynach ,nie wyrabiali się na dawnych czasach cyklów zrobili kierowników [hala c),a jakie mają ...wizje.........żenada ,ale na przyszłość papier kierownika mają.

anonymous
@Stary 30.08.2018 00:00

Śmieszny jesteś, ty nawet w 1/100im do pięt nie dorastasz. W zyciu ci zapewne nie wyszlo i teraz zal (usunięte przez administratora) sciska ze nadal przy taśmie stoisz i plsczesz, a im sie udalo cos w zyciu osiągnąć. Ty z takim placzem nadajesz sie co najwyżej do wybierania gow en z toytoya

Mariola

I znowu to samo a związki mają to widocznie głęboko w du..e w poniedziałek poinformowano nas że czwartek i piątek będzie wolne i mamy wziąść urlopy dlatego że stany muszą poschodzic ja się pytam jakim prawem to robią przecież jak byk jest w kodeksie pracy że jak nie ma pracy to pracodawca musi zapłacić postojowe dlaczego musimy brać urlop co na to.zwiazki dlaczego nie reagują dlaczego kierownictwo nas tak traktuje czy to się kiedyś zmieni zaczną dla nas coś związki robić.

anonymous
@Mariola 29.08.2018 11:12

A od czego macie PIP?

anonymous
@Mariola 29.08.2018 11:12

Nawet w biedronce dzialaja tak jak nalezy zwiazki.

Nick

M. Przywara z hali A to skur...

Karolina

@Libe Automotive Lighting prowadzi w chwili obecnej procesy rekrutacyjne. Zauważyłam to ostatnio na ich oficjalnej stronie internetowej https://www.al-lighting.com/ Zdecydujesz się na aplikowanie? @szalona Rozumiem Twoje rozżalenie, jednak pamiętaj, że na forum należy posługiwać się stosownym słownictwem. Nadmieniasz, że firma nie daje umów. Nie jest to zgodne z Kodeksem Pracy - czy zgłosiłaś to gdzieś?

Ojojoj

Jakim prawem wysyła sie ludzi na przepustki podczas rozdania pracy, w kodeksie i ukladzie zbiorczym jest napisane ze dopiero po 3 godzinach? Zwiazki nawet tego nie potrafia dopilnować?

Bocian

A jak jest w dziale r&d??

Projektant powierzchni płaskih
@Bocian 20.06.2018 21:20

w R&D jest fajnie, własna stołówka, własne toalety (z miekkim papierem, nie co to ten zielony na produkcji) do tego wygodne fotele, pokój ciszy, pokój relaksu (na dniu rodzinnym były piłkarzyki) niestety ostatnio ekspres do kawy coś szwankuje, ale dajemy radę !

Andrzej krytyk
@Projektant powierzchni płaskih 21.06.2018 20:03

R&D to faktycznie kraina mlekiem i miodem płynąca. Tylko z pozoru, bo atmosfera fatalna. Elektronicy już się ulotnili. Nawet dyrektor opuszcza statek. Domek z kart się sypie, a wszyscy udają że jest ok.

anonymous
@Andrzej krytyk 18.08.2018 14:56

Jaki dyrektor? W r&d nie ma dyrektora tylko kierownik nieuku

anonymous

W związku z tym że na forum można pisac co jest OK a co nie I co poprawia nam warunki pracy proponuję głosowanie na Miss i mistera hali A, B, C. :) oczywiście bez nazwisk Jeżeli chodzi o Halę B to wg mnie Karolinka i Agnieszka

Ktoś
@anonymous 12.08.2018 19:51

Hala A, Marta co tak nie dawno nazwisko zmienila:) szczuplutka, wysoka, PIĘKNA :)

Tawerna
@anonymous 12.08.2018 19:51

Arek technolog wcm hala c ???? tych oczów nic nie zastąpi

ss white
@anonymous 12.08.2018 19:51

wszystkie kobietki z C są piękne :)

Eustachy
@anonymous 12.08.2018 19:51

Karolinka? Chyba jesteś nieprzytomny.

anonymous
@Eustachy 20.08.2018 13:45

Dlaczego nie?

Gutek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Interesuje mnie umowę proponują?Jakieś wskazówki o zarobkach?

szalona
@Gutek 15.08.2018 13:34

zarobki pożal się boże umów nie daja (usunięte przez administratora) się przez agencje wyzysk czysty zmuszają do wekendów które sa do odbiórek

Libe

Czy są aktualnie przyjęcia i jakie agencje prowadzą rekrutację?

Slicznotka

zapraszamy do zakladu wszystkich cpunow ,alkoholikow,alimenciarzy,dewiantow sexualnych i prawiczkow.bedziecie idealnie pasowac do ekipy...

Szczypiorek

Misterem jest Dyrektor ponieważ to on za wszystko odpowiada i za to bierze wynagrodzenie.

Zamężna
@Szczypiorek 13.08.2018 08:51

Dyrcio akurat podoba się paniom ;)

Koza

Jeszcze z 1,5 roku temu bylo tu znośnie, ze wskazaniem na dobra zmianę a teraz ? Nie wiem co się zmienilo ale przez ten czas wszystko zaczelo isc w zlym kierunku

anonymous
@Koza 17.07.2018 10:21

ameryki toś ty nie odkrył(a)

Koz
@Koza 17.07.2018 10:21

Dyrektor się zmienił... ????????????

Tramwaj

Też myslicie ze fajnie byloby gdyby zorganizowali u nas dzien o nazwie: powiedz bez jakiejkolwiek konsekwencji swojemu przelozonemu co tylko chcesz ?

pracownik
@Tramwaj 08.08.2018 09:47

Jak najbardziej ????

Zostaw opinię o Automotive Lighting - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Automotive Lighting