Magna Car Systems
3 157 6 1

Opinie o Magna Car Systems

Filtruj opinie po kryteriach:

nie interesuj sie
 Opinia

Ciekawe czy dyrektor tu zagląda jeśli rak to niech sie dowie jakiego ma debila za brygadzistę łysego z rudym odcieniem ???? gronek chyba za bajtla był gnębiony na osiedlu i dostawal dziennie po pysku bo teraz sie wyżywa na słabszych fakt jest ich niewielu myśli ze jest liderem to ma wladze i sobie pognebi dziewczyny i czeska i pokrzyczy na korkiego który jak by chciał to ma go na liścia zresztą jak każdy a i szkoda ze dyrektor nie wie jak traktuje on czeska jak go wyzywa ze swoimi przydupasami . Gronek jesteś (usunięte przez administratora) i jak mnie zwolnią lub sam sie zwolnię to (usunięte przez administratora) ci leb obiecuje

Pomocna?
ILUMINAT
 Opinia
@nie interesuj sie 12.02.2019 10:59

Dobrze ,że Czesiu jest jak CESARZ KLAUDIUSZ i nie jednego brygadziste w tym zakładzie już przeżył. Tego fa...też przeżyje ,bo czasy na Magnie się szybko zmieniaja.

Pomocna?
Niki
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@nie interesuj sie 12.02.2019 10:59

Jak chcesz to on cie moze zwolnic i nasrac ci tak w papierach ze cie nigdzie nie przyjma jego wieczne zastraszanie juz nie raz taki tekst slyszelismy na kazdym mitingu prawie !! Bogu firmy mysli ze mu wszystko wolno ze moze wiecej niz sam dyrektor

Pomocna?
Anonimowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Niki 13.02.2019 06:48

Szkoda że ludzie potrafią tu tylko pisać ale z tym trzeba iść wyżej. Jeśli góra nie reaguje to wyżej i wyżej bo taki człowiek to może w zakładzie karnym pracować i tam na ludziach się wyzywać. Bo z takim człowiekiem nie da się pracować .on potrzebuje specjalisty choć nie wiem czy mu pomoże . Zastraszanie , mitingi co godzinie i wykłócanie się z Rafałem to wychodzi mu najlepiej ????

Pomocna?
ILUMINAT
 Opinia
@Anonimowy 13.02.2019 09:45

Jak łysy robi takie mitingi ,to dlaczego nie skorzystacie ostatnio z modnego trędu Czyli nagrywania i przesłania takiej rozmowy do centrali głównej ,nr jest na tablicy lub poszukajcie w internecie,nie jeden z tego skorzystał i dobrze wyszedł Na tym. CAŁA GÓRA TRZĘSIE PORTKAMI ,JAK SŁYSZĄ O CENTRALI ,a na otwartej lini można być anonimowym lub podać swoje nazwisko a problem napewno zostanie rozwiązany.

Pomocna?
Anonimowy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ILUMINAT 13.02.2019 11:40

Gdzie wierszyk ? Można udostępnić jeszcze raz ? ????

Pomocna?
TakNie
jo.
 Opinia
@Anonimowy 13.02.2019 12:41

Proponuje nagrywać i go udupić !. Dlaczego nikt tego nie zrobił przez 3 lata?

Pomocna?
gronek
 Opinia
@Anonimowy 13.02.2019 12:41

Cześć jestem gronek wychowalem się na homera zycie tu to nie bajera już od małego wyzywali mnie od frajera na osiedlu byłem gnebiony i bity śmiały sie ze mnie nawet kobity a ze byle rudy nie chcieli mnie do żadnej ekipy później była szkola tam mieli mnie za matola znów mnie cebuli i poniżali i kradli mi kanapki a ja biegłem z płaczem do matki ojciec mi mówił nie martw sie synu dorośniesz dołączysz do ekipy niebieskich (usunięte przez administratora) ale w policji mnie nie chcieli bo tam już wielu (usunięte przez administratora) wiedz wylądowałem na magnie tam zaczynałem od (usunięte przez administratora) lizania i liderem zostałem dzięki temu nad slabszymi sie znecalem i ludzia zycie uprzykszlem a teraz chce awansować na kierownika zrobię za to szwfowi lodzika po trupach do celu możesz mi mówić nawet (usunięte przez administratora) ja i tak dopne celu i bd miał was nadal za frajerów

Pomocna?
Króliczek
 Opinia
@gronek 13.02.2019 14:25

Wiersz adekwatny do kariery tego człowieka,a Czesiu - Rafał nie jest słabszy od niego ,tylko mądrzejszy !!!!!!!!!!!

Pomocna?
jo.
 Opinia
@Króliczek 13.02.2019 15:31

A do tego wszystkiego jeszcze zarabia po 7 tyś. Podpierdalacz rudy. Teraz poszedł na BMW zeby tam ludzi gnębić.

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@Anonimowy 13.02.2019 09:45

Ci u nas wyżej nie zareagują , to jest jedna wielka klika -kiedyś pisałem masz znajomości, podobasz się,bo za dużo nie gadasz, donosisz na innych to jesteś okey. Idziesz np do kierowniczki i mówisz,że brygadzistka Cię źle traktuje, uważasz to za mobbing i nękanie - hello - na następny dzień dostajesz wypowiedzenie. Uważam,że nie załatwiać sprawy u nas w Magnie bo jesteś z góry przegrany, trzeba dzwonić do centrali. U NAS SĄ UKŁADY !!!

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@ILUMINAT 13.02.2019 00:22

Pozdro dla Czesia, facet pracowity , może trochę dziwny ale jest w porządku, lubię go choć niektórzy mu dokuczają - ale czego się spodziewać po prymitywach.

Pomocna?
On27
 Opinia
@jo. 13.02.2019 15:38

Żeby tam ludzie się nie dali bo to co zrobił na Fiacie przeszło wszystko. Najlepsze pożegnanie na koniec dziękuję za wspólne trzy lata , a jeśli kogoś uraziłem to (usunięte przez administratora) mam ???? czy coś w tym stylu . Podejście lidera pierwsza klasa . Czemu dopiero teraz ludzie o tym mówią . Tylko nie liczni poszli i zareagowali gdyby reszta stanęła za nimi było by może coś wskórane . Bo wie Już Marcin. Kiecok oczywiście nic nie zadziałał... Wie P.Renata i co dalej .? Chyba pozostaje niebieska linia ? Bo jak robiłem na Fiacie to po prostu strawić się nie dalo tych mitingów i podejścia tego człowieka . Dobrze że pracuje na innym projekcie z daleka od tego człowieka

Pomocna?
Inny niż wszyscy.
 Opinia
@On27 13.02.2019 19:02

Z tego co wiem, jest też zwykłym człowiekiem. Nawet sobie nie wyobrażacie jakie jest parcie z góry na brygadzistow i ile razy zbieraja po (usunięte przez administratora) za was. Prawda jest taka że po jakimś czasie każdy pęka i on też pękł. Ja pamiętam jak mówił że każdy ma robić swoje to nikt sie nie dopieprzy do nas. I tak też było ile mozna 3 kierowników co jeden to lepszy. On sobie odpuścił zbierania zeby za swoich ludzi. Nie dziwię mu się, poznałem go jako pracownika produkcji duzo mi pomógł, były zgrzyty jak to w pracy. Pozdrawiam jeden z normalnych pracowników zmiany A.

Pomocna?
On
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Inny niż wszyscy. 13.02.2019 21:47

Jeśli nie radzi sobie na stanowisku Lider to po prostu niech odpuści, a nie ludzi traktuje jak najtańsze ścierwa. Pękł to niech zmieni stanowisko są ludzie którzy się do tego nadają i potrafią normalnie w sposób normalny podchodzić do ludzi , a nie tylko groźby wyzwiska i mitingi na których obraża ludzi !!!! Uważasz że osoby które wypowiadają się negatywnie na Gronka są nienormalni ????? Pomógł tym co (usunięte przez administratora) mu lizali taka prawda ile osób na zmianie A (usunięte przez administratora) mu obrabia a w oczy udają jego najlepszego kolegę ... Falszystwo i tyle . Ale ja wiedziałem i podejrzewałem, że jakis jego lizusek tu coś napiszę

Pomocna?
K.
 Opinia
@Inny niż wszyscy. 13.02.2019 21:47

Nie kąsa się ręki która Cię karmi. Pamiętajcie w firmie wszystko szybko się zmienia, żadna decyzja nie jest decyzją ostateczną.... Jeszcze będziecie cienko piszczeć jak wróci na Fiata

Pomocna?
jo.
 Opinia
@K. 13.02.2019 22:08

Halo. Policja. Proszę przyjechać na forum bo obrażajo. Hahahah...

Pomocna?
Hahaha
 Opinia

MEETING!!. Hahaha

Pomocna?
Hahahah
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Hahaha 13.02.2019 22:51

4 meeetengi w ciągu dnia ????

Pomocna?
ILUMINAT
 Opinia
@obserwator 13.02.2019 18:57

Dzwońcie ,nie bójcie sie tylko do CENTRALI ,a reakcja na jakiekolwiek problemy,skargi jest błyskawiczna i porażająca dla rzekomo nietykalnych cwaniaków . JEŻELI ZECHCECIE ZAPEWNIĄ WAM ANONIMOWOŚĆ !!! Pamiętajcie: OTWARTA LINIA - to Wasz ratunek Otwarta linia ,otwarta linia ,otwarta linia

Pomocna?
Gość
 Opinia
@ILUMINAT 13.02.2019 23:22

Nie mylić komitetu sprawiedliwości z otwartą linią ,dwie różne instytucje... W komitecie sprawiedliwości same (usunięte przez administratora) góry !!!! Oni wam nie pomogą...

Pomocna?
jo.
 Opinia
@Gość 14.02.2019 13:49

W sumie dobra myśl. Zgłoście to do komitetu sprawiedliwości gdzie są ludzie ustawieni przez górę ktorych SAMYCH WYBRALIŚCIE. Hahahha

Pomocna?
Gość
 Opinia
@jo. 14.02.2019 15:50

Nie do Komitetu bo tam są ukochani góry jak łysy ,z szycia itp.. OTWARTA LINIA - dzwonisz sam osobiście ,i tam osobiście mówisz spisują protokuł i jak chcesz zapewniaja ci anonimowość ,czemu nie dzwonicie nie powiecie o mobingach ,o tych wszystkich problemach Oni czyli góra sie tego boi ,nie ta praca to jest inna ,wielce narzekacie ,czemu dajecie sie kopać ,to wy im dokopcie ... PAMIĘTAJCIE O T W A R T A L I N I A Już był ktoś co to zrobił dwa dni wystarczyło i problem był załatwiony. PAMIĘTAJCIE OTWARTA LINIA

Pomocna?
Obserwator
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gość 15.02.2019 18:42

Dokładnie już rozważałem by pójść w tym kierunku . Bo gronek chodzi i udaje jakby nigdy nic się nie stało . Pora chyba na odpowiedni telefon skoro góra nie reaguje ,a wiemy że poszło to już bardzo wysoko i nic temat olany.

Pomocna?
Gość
 Opinia
@Gość 14.02.2019 13:49

PODAJE NR NA OTWARTĄ LINIĘ 00 800-26-31-69-10 magnagbl.com Jak otworzycie strone ,to nad MAGNA, Sa wypisane rożne kraje ,wybieracie ,polski ,np.wybieracie zgłoszenie telefoniczne z prawej strony pisze zaznaczyć -zaznaczacie Polska Tak narzekacie ,to dzwońcie i nie dajcie się kopać...

Pomocna?
Gość
 Opinia
@ILUMINAT 13.02.2019 11:40

Nr infolini 00 800-26-31-69-10 magnagbl.com

Pomocna?
nik
 Opinia
@nie interesuj sie 12.02.2019 10:59

a ten łysy o którym mowa nie przyszedł czasem do was z Leara?

Pomocna?
TakNie
Gość
 Opinia
@nie interesuj sie 12.02.2019 10:59

Dzwońcie na otwartą linie jak widzicie (usunięte przez administratora),(usunięte przez administratora)w premiach ,wynagrodzeniach dzwońcie nie bójcie się bedziecie anonimowi ,nie dajcie sie zastraszyć ...góra się tego boi Nr otwartej linii czyli głównej centrali 00 800 26 31 69 10 Adres , magnagbl.com

Pomocna?
TakNie
Gość
 Opinia
@nie interesuj sie 12.02.2019 10:59

Ktoś ,to chyba czyta bo jak podawalam/podawałem nr tel.na otwartą linię do Centrali głównej ,to nic obraźliwego ani wulgarnego nie było napisane tylko takie słowa jak nieprawidłowości przez góre ...i zostało to usunięte !!! Oni są naprawdę NIENORMALNI !!!

Pomocna?
Kos
 Opinia
@K. 13.02.2019 22:08

Kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada

Pomocna?
lew
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@gronek 13.02.2019 14:25

jestes spoko

Pomocna?
Dystrybutor majonezu
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@nie interesuj sie 12.02.2019 10:59

Widzisz, przynajmniej osiągnął więcej od Ciebie. Żal Ci, prawda?

Pomocna?
Zmotoryzowany
 Opinia

Witam. Prosze o idzielenie odpowiedzi jak wyglada atmosfera w firmie magna. Kierownicy, liderzy czy szanuja ludzi. Czy da sie z ludzmi porozmawiac? Chce sie tam przyjac. Pozdrawiam.

Pomocna?
bmw
 Opinia
@Zmotoryzowany 06.03.2019 19:10

zalezy od działu i brygadzisty polecam gronka

Pomocna?
ktoś
 Opinia
@bmw 07.03.2019 19:53

Ha,ha,ha....... ja polecam Violkę P. szycie (nazywaną prezeską)

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@Zmotoryzowany 06.03.2019 19:10

Co do kierownictwa to nie polecam brygadzisci człowieka mają za nic tak samo "mistrzowie" a co do kierownictwa na wyższym szczeblu to wszystko zależy od tego jak te szczury przekażą wyżej ...

Pomocna?
ciekawy
 Opinia
@bmw 07.03.2019 19:53

Na jakiej zasadzie zostaje się brygadzistą? Jest jakiś konkurs, ktoś ocenia ich pracę i podejście do ludzi? Czy to funkcja dożywotnia i pracownicy nie mogą nic z tym zrobić? Czemu nie ma anonimowych ankiet na temat brygadzistów?

Pomocna?
Ktoś
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zmotoryzowany 06.03.2019 19:10

Atmosfera pozostawia wiele do życzenia. Szkoda nerwów za te 5 minut przerwy więcej. Firmy bym unikał bo nie brakuje miejsc w których się przyjemniej pracuje.

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@ciekawy 11.03.2019 20:09

Podbijam ! Niech ktoś odpowie, na jakiej zasadzie wybiera się brygadzistów i na jak długo? Góra nie widzi,że niektórzy się do tego nie nadają? Czy faktycznie trzeba dzwonić na "telefon zaufania" wyżej? Czemu szefostwo nie chce poznać opinii pracowników na temat brygadzistów? Większość pracowników pracowała na kilku projektach i mogą się wypowiedzieć nie tylko na temat swojego obecnego brygadzisty ale i na temat innych. Warto zrobić ankiety wśród pracowników!

Pomocna?
Daimler
 Opinia
@obserwator 13.03.2019 19:08

Przeciez jest telefon zaufania. Mozna dzwonic, śmiało jest anonimowe.

Pomocna?
TakNie
obserwator
 Opinia
@Daimler 14.03.2019 18:19

Zastanawiam się na jakiej zasadzie i na jak długo zostaje się brygadzistą. Z takim zapytaniem mam dzwonić na telefon zaufania? Nikt z długoletnich pracowników Magny nie może udzielić odpowiedzi na w sumie proste pytanie? Odrębna sprawa to ankiety czy zbieranie anonimowych opinii wśród pracowników.... ale mnie interesuje, czy brygadzistą jest się po prostu po znajomości, dożywotnio czy jednak trzeba się czymś wykazać, startować w konkursie?

Pomocna?
pracujący
 Opinia
@Daimler 14.03.2019 18:19

Jestes pewny,że to anonimowe?

Pomocna?
Senior
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@obserwator 14.03.2019 19:04

Jest niby rekrutacja, ale i tak wszystko ustawione

Pomocna?
Daimler
 Opinia
@pracujący 14.03.2019 20:24

Co masz namysli?

Pomocna?
TakNie
Smolen
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@obserwator 14.03.2019 19:04

Udziele ,brygadzista sie zostaje z sympati mistrza zmiany :) czytaj : wchodzenie w du..e ,donoszenie itp nie ma nic wspolnego staz pracy czy umiejetnosci :)

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@Smolen 16.03.2019 00:22

Tak też myślałem, bo tak to wygląda patrząc na niektórych brygadzistów. Niewłaściwi ludzie na stanowiskach......

Pomocna?
Senior
 Opinia
@Smolen 16.03.2019 00:22

Dokładnie, jak przydziobiesz mozesz awansować, jak robisz swoje i siedzisz cicho jesteś szarakiem az sie nie zwolnisz, jak się odzywasz jesteś niewygodny i albo robia ci pod górkę albo lecisz...

Pomocna?
Smolen
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Panie Marcinie . S na opini pracowniczej tak samo sympatycznie I z sercem Pana ocenia Ci stazy pracownicy ...ktorych tak bardzo docenia Pan ;) Dziekujemy ze jest Pan znami owocnej kariery

Pomocna?
Jo
 Opinia
@Smolen 16.03.2019 00:35

To jakiś cichociemny Typ. Niby chce dobrze ,pomóc A w zasadzie tylko knuje i obserwuje ! Liczy się ilość i cięcia .Więcej nowych więcej reklamacji czyż nie?!

Pomocna?
Smolen
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pan M . Smolen k.k. jak dla mnie powinny sie nim zainteresowac gazety I PIP bo temat by byl gruby .slowa typu starzy pracownicy sa nie wygodni trzeba czystki robic ... plynace z jego ust pracownikowi co robi tam 10 lat cieszko sie slucha od chlopa co robi tam 1,5 roku ...nie polecam zakladu bo pracownik ktory 10 lat poswiecil zakladowi na rozwoj slyszac ze jest nie wygodny I dajac nowej osobie z posrednictwa ta sama stawke to zenada

Pomocna?
Oszukany
 Opinia

Dyrektor zrobił ludzi w ch.. I wogole mam wrażenie, że odkąd łysy jest kierownikiem to w tej firmie jest coraz gorzej.. Najpierw wcielenie części premii do podstawy jako niby podwyżka-tak naprawdę to nie była żadna podwyżka i ludzie na tym nie zyskali nic! Potem nowe zasady premiowania-czyli biegaj jak robocik po wszystkich projektach to dostaniesz 50 zł premii więcej, ale na L4 już iść nie można bo zaraz to stracisz. Ogólnie to od jakiś 2 lat mnie więcej jest tu coraz gorzej. Ludzie są traktowani bez szacunku, zwłaszcza starzy pracownicy dzięki którym tak naprawdę ten zakład jakoś się kula. No, ale wg dyrektora to nie starzy pracownicy tylko nowi są wazniejsi, oni dostali po 300 zł podwyżki jednorazowej, gdzie pracownik z kilku letnim stażem dostał stawkę nowego albo 50 zł brutto więcej. (usunięte przez administratora) się straszny tam robi i podejrzewam, że większość tam trzyma umowa na stałe bo nikt nie chce zaczynać w innej firmie od pośrednika..

Pomocna?
M Power
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Oszukany 01.03.2019 09:26

(usunięte przez administratora)Poprzednik, chociaż słabszy, był ludzom przyjazny. Pozdrawiam z BMW.

Pomocna?
Ja
 Opinia
@M Power 12.03.2019 19:51

Z nim będzie tylko gorzej

Pomocna?
Polak
 Opinia

(usunięte przez administratora)e wyglada Pan na mądrego czlowieka , tym bardziej nie rozumiem dlaczego porównuje nas Pan do Niemców. Czasy się zmieniły i takie porównania sa zwyczajnie nie na miejscu. Wielu z nas zwiedziło różne zakamarki świata wiec prosze nie wciskać wiecej takich propagandowych kitów. Jesteśmy w Polsce i tu są polskie ceny. Skoro tam jest tak super proszę tam wracać.

Pomocna?
Dodatkowy Uczeń
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Polak 28.02.2019 23:22

Zanim zacznie się ta burza, związana z podwyżkami lub ich brakiem: Ludzie, pracujecie na produkcji i narzekacie na zarobki? Pani w szkole mówiła: Uczcie się dzieci. Prawda jest taka, mało kto ma wykształcenie przynajmniej średnie. Nie ma co narzekać, albo się rozwijasz albo co roku marudzisz o podwyżki. Wasze wykształcenie jest adekwatne do zarobków.

Pomocna?
gronek
 Opinia
@Polak 28.02.2019 23:22

Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Ni dzieci nam germanił. Orężny wstanie hufiec nasz, Duch będzie nam hetmanił, Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg… — Tak nam dopomóż Bóg!

Pomocna?
pracująca
 Opinia
@Dodatkowy Uczeń 01.03.2019 02:22

BZDURA ! Człowiek po studiach, dostaje na wstępie najniższą. Takie są realia, zaczynasz od najnizszej lub 100zł wyzszej. Ja mam średnie plus studium pomaturalne i pracuję w Magnie, wykształcenie o niczym nie świadczy, nic Ci to nie daje w dzisiejszych czasach, mając studia czy studium szukasz pracy za jak najwyższą stawkę i o dziwo - produkcja,montaż oferuje więcej niz twoje średnie wykształcenie , takie mamy realia !

Pomocna?
Ania
 Opinia
@pracująca 01.03.2019 18:09

Ja jestem po studiach i pracuję w Magnie , mam 40 lat. Nie moglam znaleźć pracy po kilkunastu latach zajmowania się dziećmi. Jestem szczęśliwa, że mam pracę. Btw na Learze i na FCA pełno ludzi po studiach pracuje.

Pomocna?
Rura
 Opinia
@Dodatkowy Uczeń 01.03.2019 02:22

Ale ty (usunięte przez administratora) łysy !!!

Pomocna?
TakNie
Pała
 Opinia
@Rura 02.03.2019 01:18

(usunięte przez administratora) razem ???

Pomocna?
TakNie
BMW
 Opinia
@Ania 01.03.2019 22:14

Jest pani kolejną przypadkowa osobą na Magnie. Teraz tu wszystkich przyjmują, wszystkich tych, których nie chcą zatrudniać inne firmy. Zbiorowisko ludzi po podstawowkach, byli więźniowie, Ukraincy, a nawet....osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności! Na mojej linii robi babka przez Manpower z orzeczeniem, a wiem, ze jest parę ludzi z grupą na magnie. A będzie jeszcze ich więcej, bo Manpower cgce zwiekszyc zatrudnienie osob z orzeczeniem. Ta firma zaraz padnie

Pomocna?
Ziomek
 Opinia
@BMW 03.03.2019 08:49

To (usunięte przez administratora) i to szybciej niż Nam się wydaje!

Pomocna?
Rura
 Opinia
@gronek 01.03.2019 16:17

Facet jesteś SUPER !!!

Pomocna?
BMW
 Opinia
@BMW 03.03.2019 08:49

Panie Dyrektorze, może się Pan zacznie interesować, kogo agencje przysyłają do nas do pracy? Co na linii robią osoby z wyższym wykształceniem, menele, osoby, ktore całe życie zajmowały się dziećmi czy wreszcie osoby z grupą inwalidzka?może by tak zacząć kontrolować kto do nas idzie do pracy? Podobno nawet już testów manualnych nie ma(a powinny być) i wszystkich na umur się zaatrudnia. Żenada

Pomocna?
Fiat
 Opinia
@BMW 05.03.2019 08:03

Zgadzam się z Tobą chociaż sama pracuję przez agencję już rok na linii Fiata, mam wykształcenie pomaturalne i gdyby nie to, że w poprzedniej pracy (biuro) była redukcja etatów i zwolnienia to myślę,że nie trafiłabym do Magny. Różnie w życiu bywa, podjęłam tutaj pracę bo trzeba za coś żyć i kurcze nie narzekam, fajni ludzie, robota nie najgorsza. Jestem agencyjna ale myślę,że z długim stażem, przechodziłam testy manualne. Sama jestem w szoku jak widzę ludzi, których firma zatrudnia. Na pewno firma powinna zainteresować się kogo agencje zatrudniają,bo coraz lepsze "modele" pracują albo udają, że pracują bo jak mówią mają na wszystko (usunięte przez administratora)

Pomocna?
BMW
 Opinia
@Fiat 06.03.2019 00:31

No ale Pani jednak ma średnie wykształcenie i takie na produkcję może być. Natomiast dla mnie śmieszne jest, że ktoś ma studia i idzie robić na produkcji. Mam również średnie wykształcenie i wstydzilbym się pracować na produkcji, gdybym miał wyższe wykształcenie a do tego 40 lat jak ta pani wyżej. Rozumiem, ze młody zaraz po studiach szuka doświadczenia i wtedy podejmuje pracę na produkcji, ale osoba w średnim wieku?

Pomocna?
Kierownik
 Opinia
@BMW 06.03.2019 08:52

A czemu nie? Praca na produkcji to jakiś powód do wstydu?U nas osoba z wyższym wykształceniem może się rozwinąć i dobrze by bylo mieć w zespole takie osoby. Ja co prawda od niedawna nie pracuję na produkcji, ale mając wyższe wykształcenie dobrych kilka lat pracowałem i tu na Magnie również. Od jakiegoś czasu piastuje lepsze stanowisko ale gdybym nie miał żadnej pracy chętnie pracowalbym na produkcji i w życiu nie pomyslalbym aby tego się wstydzić.

Pomocna?
Senior
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kierownik 07.03.2019 11:02

To nie wstyd...Ale nie po to ktoś się uczy, zdobywa wyższe wykształcenie żeby zaczynać "karierę " w firmie od produkcji, wszystko zależy jak ktoś się szanuje. No ale ze mowa tu o pracy w Magnie...No cóż jak mogą być na stołkach po zawodowce to i na produkcji ludzie po studiach mnie nie zadziwią heh

Pomocna?
Kierownik
 Opinia
@Senior 07.03.2019 11:18

Tylko że życie pisze różne scenariusze i może być tak, że ktoś nie ma innej możliwości bo albo nie może znaleźć pracy zgodnej z wykształceniem albo tak jak wspomniana tu p. Ania po studiach był w domu z dziećmi i po wielu latach bezrobocia cczy raczej opieki nad rodziną jej wyższe wykształcenie już nie ma znaczenia bo nie ma doświadczenia w zawodzie i musi od czegoś zacząć.

Pomocna?
Ania
 Opinia
@Kierownik 07.03.2019 13:15

@BMW szukałam pracy zgodnie z wykształceniem ale na ostatnim roku studiów zaszlam w ciążę, urodzilam najpierw jedno dziecko, później jeszcze dwoje i już nie podjęłam pracy. Dziećmi trzeba było się zająć, nie mamy rodziny na miejscu, mąż pracował do późna, więc nie miałam możliwości pojscia do pracy. Zostałam w domu. Teraz dzieci chodzą do szkoły, mąż pracuje w innej firmie do 15 więc ja też chciałam wyjść z domu. Szukalam pracy w biurze ale nie mam żadnego doświadczenia zawodowego, więc nie moglam znaleźć pracy, a praca jako przedstawiciel handlowy czy telemarketer nie dla mnie, więc zaczęłam szukać pracy na produkcji. I znalazlam w Magnie- nie narzekam ani na pracę, bo jest lekka, na kasę tez. Czy wstydzę się pracy na produkcji? Nie. W moim wieku i tak już nie zrobię kariery ale przynajmniej mam stabilną pracę od kilku miesięcy

Pomocna?
Zainteresowana
 Opinia

Cześć. Jak wygląda dokładnie praca na produkcji w Magna? Są dwie czy trzy zmiany?jak wygląda rekrutacja do pracy? Są testy manualne czy rozmowa?umowy miesięczne przez manpower z tego co wiem. Praca stabilna czy lubią zwalniać?

Pomocna?
Ja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zainteresowana 08.03.2019 10:31

W zależności od zamówień i działów ,raz 2 zmiany czasem zrobią 3 Polecam nie czytać opini tylko spróbować i samemu się przekonać Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia

"panieni" B.M wielki mistrz produkcji jest po zaocznej zawodowce ... tak to jest jak się wchodzi każdemu(usunięte przez administratora)żeby nie robić fizycznie tylko pogardzac ludźmi i zbierać plotki magnowski

Pomocna?
bolo
 Opinia

Ludzie czy ten łysy o którym mowa nie przyszedł czasem z Leara???

Pomocna?
TakNie
Ja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@bolo 04.03.2019 08:52

Nie,dalej u Nas pracujeja

Pomocna?
TakNie
Wilgiriusz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ludzie na Magnie są za bardzo pazerni, dobrze wiedzą że budżet jest ograniczony to jeszcze biorą udział w konkursach. Dwa bony po 50 zł, wiecie co nie macie serca.

Pomocna?
Magna
 Opinia

Ja sie pytam co warte jest stażowe w premii skoro brygadzista może je w każdej chwili zabrać ? Smiechu warte !!!!!! Niemieckie standardy ????!!!!

Pomocna?
Wilgiriusz
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Po dzisiejszych aneksach to może na kartofel salad i parówki nie wystarczyć.

Pomocna?
gronek
 Opinia
@Wilgiriusz 28.02.2019 18:40

A wiedz ludzie aneksy dzisiaj podostawli i z niedowierzania za głowę sie złapali na zebraniu odjęło im mowe bo nie dostali nawet tego co nowi polowe a cena ziemniaków wzrosła chyba jozek każdego z nas ma za osła ale czego spodziewać sie po pazerym szwabie co nawet zaluje grosza swojej babie pewnie nigdy w życiu nie zostawił napiwku w restauracji bo na samą myśl by dostał frustracji ze można tak postąpić dlatego w jego hojność mam prawo wstąpić i przydało by sie go kimś zastąpić

Pomocna?
Kasper
 Opinia
@Wilgiriusz 28.02.2019 18:40

Pracownik kilku letni 5dych, nowocjusz 300, sprawiedliwosc na pierwszym miejscu,kpina i wstyd.

Pomocna?
Ziomek
 Opinia

Halo, ludzie! Co tak ucichliście? Czyżby warunki pracy były takie idealne że przestaliście narzekać? ;)

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@Ziomek 26.02.2019 19:08

Warunki pracy nie są złe, nie jest to praca na akord. Chcesz pracować, dasz radę. Tylko warunki finansowe odbiegają od realiów życiowych i martwi ogólny spadek produkcji w firmie. Nie wiem,czy firma nie ma jakiś problemów z płynnością finansową, bo nie wierzę, że z końcem lutego np na Fiacie jest nagle spadek produkcji a co z BMW? " Szał macicy na ulicy " - zatrudnianie full ludzi, 3 zmiany i co się stało? też mają jakieś wolne i dwie zmiany?

Pomocna?
Ziomek
 Opinia
@obserwator 26.02.2019 20:39

No fakt, zarobki nie najlepsze, nie mówiąc już o tym że w dalszym ciągu nie ma obiecanych aneksów i niektórzy starzy pracownicy mają stawkę niższą niż nowo przyjęci. A co do spadku produkcji to możemy sobie poplotkować bo góra nie powie jak jest naprawdę.

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@Ziomek 26.02.2019 21:07

W czwartek spotkanie z dyrektorem i podobno ma poruszyć sprawę aneksów. Myślę,że w tym temacie spoko,dostaniemy aneksy i wyrównanie. O ile dobrze zrozumiałem to każdy będzie miał stawkę min. 2800 zł, a ci którzy już taką mieli (bo tacy są) dostaną podwyżki indywidualne.

Pomocna?
Ziomek
 Opinia
@obserwator 26.02.2019 21:28

Tak, masz rację. Oby tylko przy tym wyrównaniu gdzieś nasze pieniążki nie zniknęły!

Pomocna?
Piter
 Opinia
@Ziomek 26.02.2019 19:08

Dostali aneksy i zaniemowili z wrazenia hehe

Pomocna?
Ziomek
 Opinia
@Piter 28.02.2019 15:37

Nie spodziewali się że będzie to tak "oszałamiająca" kwota ;)

Pomocna?
rozbawiony
 Opinia

No proszę i wielki mistrz R.D się wyruszył ciekawe kiedy sztuczna szczęka wymieknie B.M ?

Pomocna?
Karina
 Opinia

Hej, jak dostać się do was do pracy ? Przez jakas agencję?sa jakies testy manualne czy inne czy tylko rozmowa?

Pomocna?
TakNie
brutus
 Opinia
@Karina 21.02.2019 18:23

trenkwalder,manpower,randstad itd :) teraz juz chyba testów nie robia ;)

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia
@Karina 21.02.2019 18:23

odradzam pracy w tej firmie z całego serca .....

Pomocna?
pracujący
 Opinia
@Karina 21.02.2019 18:23

Magna się chyba kończy, mniej zmówień, więcej wolnych dni ( urlopy czy chcesz czy nie). Perspektywa nieciekawa.....

Pomocna?
Zainteresowany
 Opinia

Kiedy aneksy ? Kiedy podwyżki ? Kto sie potem doliczy kasy z nadgodzin itp które niby firma ma nadplacic ? Smród wisi w powietrzu ! Nie tylko w szatniach !

Pomocna?
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Anonim
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Myślę , że do takiego miana to Adrianowi daleko . Komuś nie wsmak , że ktoś prawdę napisał na temat Gronka i zemsta musi być . Co do Adriana to odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku !

Pomocna?
gronek
 Opinia

Jeśli Adrian jest podpierdalaczem to ty musisz być niezłym kretaczem jedyne z czym sie kojarzysz z obsranym sraczem nigdy nie słyszałem o donosie od malolata a pracuje tu 4lata a ty jesteś pewnie kolego frajera z homera i strugasz bohatera a go wstydzi sie nawet tata i mama ze wychowali takiego (usunięte przez administratora) musisz mieć brude kolana i usta pełne roboty bo sie bzykacie po katach cioty ale z tego związku nie bd dzieci bo trzeba by je było wyrzucić na śmieci wasi rodzice żałują ze tego nie uczyili by przynajmniej światu przysługę zrobili

Pomocna?
Plum
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@gronek 15.02.2019 08:26

Lizusy musza zapunktowac. A kazdy wie ilu ich ma i ktory najwiecej sie stawia. Mysli ze odwroci uwaod (usunięte przez administratora). Jest nas wiecej niz wy lizaki

Pomocna?
Rambo
 Opinia

Adrian jest ciepłą osobą

Pomocna?
Jo
 Opinia
@Rambo 15.02.2019 10:46

Podobno lubi chłopców

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@Rambo 15.02.2019 10:46

Nie jest ciepłą osobą. (usunięte przez administratora) wiecznie bardzo zajęty i nie ma czasu. Też nie jest ok.

Pomocna?
LubieChopcow
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Jo 15.02.2019 18:02

Ktoś coś?

Pomocna?
pracownik
 Opinia
@Anonim 15.02.2019 07:59

ten koleś się do niczego nie nadaje wiecznie obrażony chodzi jak panienka!

Pomocna?
Pytam
 Opinia

Czy da się wejśc na tere od strony przystanku na Turynskiej? Tam są jakieś dzwiczki na kod

Pomocna?
TakNie
Ja
 Opinia
@Pytam 16.02.2019 22:19

Tak to jest 2 wejście tylko kodu niestety nie pamiętam ,ale powinny być otwarte

Pomocna?
TakNie
Rest
 Opinia
@Pytam 16.02.2019 22:19

Zawsze jest otwarte

Pomocna?
Zza
 Opinia

Nie polecam pracy w tej firmie! Atmosfera tragiczna, ludzie traktowani zupełnie bez szacunku, zarobki śmiesznie niskie, już nie wspominając o ciągłych obietnicach podwyżek i dodatkowych premii bez pokrycia. W mojej opini jedna z gorszych firm pod względem traktowania pracowników z branży automotive w regionie, w Tychach jest dużo więcej bardziej atrakcyjnych pracodawców dlatego nie warto tracić nerwow na prace w Magnie.

Pomocna?
agencyjny
 Opinia
@Zza 21.09.2018 21:46

Pracuję w tej firmie pół roku i faktem jest, że zarobki niskie ale myślę, że atmosfera wśród pracowników spoko i ogólnie nie jest źle chociaż zaczyna niepokoić fakt zatrudniania coraz więcej Ukraińców - firma dostaje 1000zł za zatrudnienie takiego obcokrajowca a powinna podwyższyć nam Polakom stawkę i wtedy mogłoby być lepiej, lepsze zarobki plus fajna atmosfera to i lepsza opinia o firmie, bo pracownik bardziej zadowolony a co za tym idzie i bardziej wydajny. A jeżeli znasz bardziej atrakcyjnych pracodawców w Tychach to napisz, bo Huf czy Maflow to już sama Ukraina. Nawet jak zarobki wyższe to wolę pracować w zakładzie,gdzie jeszcze jest przewaga Polaków.

Pomocna?
Mario
 Opinia
@agencyjny 22.09.2018 01:22

Zarobki musicie wywalczyć sobie sami. Taka jest prawda nikt i nic wam nie pomoże jeśli się nie zorganizujecie. Prawda taka że trzeba założyć związek i tyle. Zainteresowanych jak zapraszam ...

Pomocna?
agencyjny
 Opinia
@Mario 27.09.2018 19:35

Mario, a Ty myślisz,ze ludzie się odważą założyć związek. większość narzeka ale dalej tutaj pracuje. Więc o co chodzi? Mam dosyć to szukam czegos innego. Myślisz,że tacy ludzie byliby w stanie założyć związek??? Strach przed zwolnieniem by ich sparaliżował, są mocni w gębie ale nie jeżeli chodzi o podejmowanie konkretnych decyzji. Zresztą w firmie są układy i układziki, a to pracują koleżaneczki, co gdzieś wcześniej też razem pracowały, (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Antonio
 Opinia

W Tychach związki ? Chyba związek wzajemnej adoracji i kółko modlitewne o kawałek podwyżki.

Pomocna?
obserwator
 Opinia
@Zza 21.09.2018 21:46

PRAWDA, zarobki niskie, robota może nie najgorsza ale zależy gdzie wylądujesz. Najgorzej chyba na szyciu, tam praktycznie same baby a jedna z brygadzistek lubi straszyć zabieraniem premii ale swoje (usunięte przez administratora) kryje chociaż puszczają buble albo spieprzą materiał. Wtedy cisza, ukrywanie tego ale niech zrobi to osoba, która nie donosi a chce po prostu pracować to byłaby afera i oczywiście po premii jak nie po pracy. Niektórzy brygadziści są całkiem spoko ale brygadzistów przydupasów się obawiają, bo nawet brygadziści na siebie nadają. Niektórzy mają przerost ambicji co źle wpływa na załogę, bo jak ludzie chcą pracować i zależy im na pracy to nie powinni być zastraszani, niby zakład fajny, nowoczesny, zwykli pracownicy w większości też to kuźwa znajdą się zawsze (usunięte przez administratora) donosiciele. Ludzkie podejście to podstawa, ludzie wiedzą co mają robić, nie forować dupowłazów bo inni to widzą i po cholerę psuć atmosferę.

Pomocna?
pracujący
 Opinia
@obserwator 02.10.2018 00:27

Dobra rada - siedź cicho i rób swoje, czasami się uśmiechnij i udawaj jak inni, że jest dobrze. Nie ma sensu przejmować się ludźmi, idę do pracy , robię co do mnie należy i mam wyrąbane. Po co dawać ludziom tematy do plotek, powiesz cos nie tak to doniosą. Ja chcę pracować, żeby jakoś żyć a w pracy nie szukam przyjaciół, bo takie czasy, że jeden z drugim w łyżce wody by cię utopił.

Pomocna?
ktoś
 Opinia
@agencyjny 22.09.2018 01:22

czy jest tam praca dla kobiet? Jeżeli tak to jakie stanowsika/ Dzięki za odpowiedź

Pomocna?
TakNie
Lolo
 Opinia
@ktoś 07.10.2018 21:04

Jest praca dla kobiet - na produkcji. Przychodzisz, robisz normę czasem więcej i do domu. Praca jak praca jak chcesz robić to wszędzie dasz radę jak jesteś len to siedź w domu.

Pomocna?
Torello
 Opinia
@Lolo 07.10.2018 22:57

Zgadzam się z tymi słowami.

Pomocna?
Lolo
 Opinia
@Torello 09.10.2018 14:07

bo przyjdzie taka księżna i myśli sobie nie wiadmo co - jak liczy na szczęście to niech w lotka zagra

Pomocna?
ktoś
 Opinia
@Lolo 07.10.2018 22:57

Z innej beczki, czy w zakładzie są samotni/samotne? Można kogoś poznać, bo tylko praca, dom a słyszałem ,że u was są pary,małżeństwa,które poznały się właśnie w pracy. Może dziwne pytanie ale samotnym być źle.

Pomocna?
Kolega