Delphi Poland SA

Gdańsk

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 178 ocen.

Opinie o Delphi Poland SA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland SA

wujo

naprawdę jest tak źle? nie ma tu nikogo, kto by dobre słowo napisał? :)

Horror

Umowa o pracę to jakiś żart, ten kto ją układał może jej użyć jako papier toaletowy. Z taka umową jedyne co można to iść do sądu bo to zwykłe wykorzystywanie ludzi. Ani razu nie byłem na stanowisku, do którego mnie zatrudniono. Robiłem jak murzyn, żeby przez ostatnie 3 dni pracy mi grożono obciętą pensją tylko dlatego, że jestem chory co mam w papierach i paru czynności nie mogę przez to wykonywać. Poganiali mnie, straszyli i na koniec ucięli wypłatę czyli tak jakbym przez tydzień pracował za darmo. Pracowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nikomu nie polecam, ta firma to dno dna. Kurs BHP? Każdy taki sam, każdy równy, właśnie ty się liczysz. Właśnie TY będziesz ZNISZCZONY psychicznie, fizycznie i do tego będziesz biedny. Brygadziści? Tylko poganiają i obgadują za plecami. Koordynatorzy? Jakiś dramat i rozpacz. Wszyscy tacy mili, tacy super. Wszyscy mają Cię gdzieś bo jesteś tylko trybikiem, którego wyrzucą kiedy im się podoba. Mam bąble, blizny, odciski, oczy bolą, pocisz się, dusisz i nawet przez 8 h nie możesz usiąść tylko stoisz w miejscu. Drogie Delphi, mam nadzieję, że ktoś kiedyś was pociągnie do odpowiedzialności karnej. Gdybym miał czas i pieniądze to bym to sam zrobił ale jestem tylko tym niezastąpionym wyrzuconym na krzywy pysk murzynem. Bez pozdrowień, obyście upadli.

Paulina

@hafnir, a nad jakim stanowiskiem się zastanawiasz? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy czy atmosfera zależne są od obejmowanego stanowiska. Piszesz, że wcześniej już pracowałaś w Delphi Poland SA. Jak wspominasz ten okres? Dlaczego zrezygnowałaś z pracy?

Paulina

Ostatnio pojawiły się nowe oferty pracy! Znajdziecie je na portalach ogłoszeniowych ;) Któreś szczególnie wpadło Wam w oko?

Antek Sz.

25km chodziłeś w 8 godzin? Pewnie krokomierz gratulację :D Wózek po 200-250kg?:D jezusie :D co za bzdury Ty chłopcze napisałeś :D skrzynki/kartony nie ważą więcej niż 12-15kg (większość 7-10kg), na wózku max 15 kartonów/skrzynek. Teoretycznie wyjdzie Tobie ponad 200kg tylko wytłumacz mi jeżeli robiłeś te 25km to jakim cudem cały czas miałeś po pełny wózek?

Motyl wewnętrzny

Pracowałem w Delphi przez 4 miesiące jako "motyl wewnętrzny". Dla niezorientowanych - woźny. Pracy nie poleciłbym najgorszemu wrogowi. Polegała na pchaniu rozklekotanego wózka, obciążonego do granic możliwości ( po 200 - 250 kg ). Obliczyliśmy z kolegami, że w ciągu 8 godzinnej zmiany bez nadgodzin pokonywaliśmy 25 kilometrów. To tyle co z Gdańska do Kartuz. Minimalna krajowa, niby na umowę o pracę ale akordowa, sztucznie zawyżane normy. Często poruszana sprawa nadgodzin i pracujących sobót ( minimum 2 w miesiącu ) to prawda. Nadgodziny owszem płatne ustawowo, ale praca zbyt ciężka żeby robić to stale. Premia tzw uznaniowa, czyli wiadomo jaka - niewidzialna. Kolejna sprawa to wszechobecny mobbing. Panie które tam pracują jako brygadzistki i zastępczynie trzeba by przebadać psychiatrycznie - jakość pracy na pewno by wzrosła, jakby część wyleciała. Wytrzymałem 4 miesiące, i tak długo. A jak ktoś chce zarobić na wakacje, to może równie dobrze robić cokolwiek innego - nawet w fast-foodach jest lepiej niż w Delphi.

hej
@byly 04.12.2016 09:15
Swieta racja kolezanko tam panuje mobing ,donosicielstwo,brygadzistki po podstawuwce czesto nie potrafiace nawet sie dobrze wys...

,,były"-słownik się kłania. nawet w podstawówce uczą ,że nie piszę się ,, po podstawuwce"

zenon
@Motyl wewnętrzny 03.12.2016 18:20
Pracowałem w Delphi przez 4 miesiące jako "motyl wewnętrzny". Dla niezorientowanych - woźny. Pracy nie poleciłbym...

Kto ciebie uczył liczyć?

kiki

"Moi drodzy, po co kłótnie, Po co wasze swary głupie, Wnet i tak zginiemy w zupie!” A Maniek zgarnie premie za to, że po cichu załatwił całą sprawę a my nic nie zrobiliśmy kiedy zwalniał ludzi

Serena

Odradzam pracę w tej firmie. Człowieka mają za nic. Pracuję na kittingu. Najpierw ma się różne zmiany ale potem non stop tą samą zmianę masz w zależności do jakiej brygady jesteś przypisany. Jeśli masz 1 brygadę to non stop ranne, 2 to non stop drugie, 3 non stop nocki.

Kazik88
@Serena66 03.02.2017 13:47
Tak tylko że ci powiem że najpierw na 8:00 przychodziłam. Potem że miałam przyjść na inną godzinę. Jak pytałam brygadzistki o...

Ty tępa dzido nie wierzę w to co czytam od kiedy numer brygady oznacza numer zmiany jakbyś była w 31 brygadzie to przychodzilabys na 31 zmianę.Wystarczy trochę pomyśleć.

Osoba czytająca o Delphi
@Kazik88 08.02.2017 14:43
Ty tępa dzido nie wierzę w to co czytam od kiedy numer brygady oznacza numer zmiany jakbyś była w 31 brygadzie to przychodzilab...

Witam serdecznie, podejrzewam że pracuje Pan w firmie Delphi, bo tylko osoba pracująca tam może tak bronić pracodawcy. Właśnie zobrazował Pan poziom niektórych pracowników. Ujmę to w jednym życzliwym słowie: ŻENADA. Tak taki poziom Pan reprezentuje. Sposób pisania do Kobiety, która napisała post w sposób kulturalny. Niepozdrawiam. Napisałam ten komentarz badając opinię o firmie i skutecznie Pan zniechęca.

pikawa

jasne, a dlaczego by nie.. Tym bardziej, że to chyba centrala firmy, więc na pewno warto spróbować swoich sił w tym miejscu :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Poszkodowany

Szanowny @dpl, w trakcie rozmowy wspomniana wyżej reprezentantka Serwisu Personalnego okazała się być mało profesjonalna. Na kwestie finansowe zareagowała paniczną demagogią (że niby będzie konieczny drugi etap rekrutacji) i równie charakterystycznymi wypiekami na twarzy podkreślonymi wydatnie białym fartuchem. Z brakiem doświadczenia w tym przypadku można sobie poradzić doskonale. Po prostu, na poważne rozmowy z kandydatami na stanowiska managerskie nie należy przysyłać asystentów ds. rekrutacji. W swojej karierze zajmowałem się rekrutacją na stanowiska w mid-management w skali międzynarodowej. I wiem, że poważnych kandydatów traktuje się z szacunkiem. Nie zaś wysyłając powierzchowny feedback już po zatrudnieniu na dane stanowisko innego specjalisty. Gdzie więc drugi etap procesu rekrutacyjnego pani (usunięte przez administratora)?

Poszkodowany

Aplikowałem na stanowisko specjalisty. Pani (usunięte przez administratora) dowiedziawszy się o moich oczekiwaniach finansowych, pogubiła się, a poetycko to ujmując to "wysypały się jej kredki z plecaka". Nie chcę propagować hejtu, uważam jednakże, że młodzież nie powinna rekrutować specjalistów. Pani (usunięte przez administratora) powinna jeszcze dużo popracować w procesach rekrutacyjnych na mid-management i na operatorów produkcji zanim otrzyma możliwość rekrutowania kadr. Taki proces rekrutacyjny bardzo rzutuje na cały obraz firmy. Jestem zdegustowany zachowanie młodej i niedoświadczonej dziewuchy, która na kasie w Biedronce powinna pracować a nie panoszyć się w firmie produkcyjnej o międzynarodowej renomie. Czekam na odpowiedz z HR centrali na Europę, bo takie przypadki nota bene dyskryminujące specjalistów nie powinny mieć miejsca, nawet jeśli odział w Gdańsku pragnie ciąć koszta. Ocena, która jedynie przez szacunek dla ludzi na produkcji jest mierna, dobrze oddaje moje odczucia związane z Delphi.

eldo

Zgadzam sie z opinia dalia jest straszne napięcie zapierniczasz na dziale montazu na 3 stanowiskach bo nie ma chętnych do pracy szok narobisz nie jak wół jeszcze w soboty potrafią cie wpisac gdzie to nie jest obowiązkowe . Jestes osobą początkujaca zapierniczasz jak bys tam pracowal z 20 lat ,jakby nie ta prędkosc i te dziwaczne normy bylo by ok ale cóz:(

eldo

Zgadzam sie z opinia dalia jest straszne napięcie zapierniczasz na dziale montazu na 3 stanowiskach bo nie ma chętnych do pracy szok narobisz nie jak wół jeszcze w soboty potrafią cie wpisac gdzie to nie jest obowiązkowe . Jestes osobą początkujaca zapierniczasz jak bys tam pracowal z 20 lat ,jakby nie ta prędkosc i te dziwaczne normy bylo by ok ale cóz:(

dalia

Pracowałam w Delphi ponad rok czasu. Dział montażu. Praca nie jest ciezka, ludzie sa rozni, jeden ci pomoze, drugi wrecz przeciwnie. Trzeba uwazac. Zmuszaja do pracy w soboty, niby powiedziane jest ze tylko dla chetnych, ale jesli nie przyjdziesz to nie masz premi, brygadzistka krzywo patrzy i umowy nie sa przedluzane. Najgorsze jest wmawianie ze dostanie sie umowe, trzeba z 2,5 roku przepracowac zeby dostac umowe z Delphi i to tez tylko na pol roku. Tak daja tylko na msc, badz 3 msce. Praca na chwile, na wakacje ok, na dluzej nie polecam.

ziutek

Ale wy z tym IT to mówicie chyba o centrum technicznym w Krakowie. Tam moze i jest fajnie, ale w praca w Gdansku to inna bajka. Tu jest głównie montaz - praca fizyczna, nocne zmiany, niskie pensje a ostatnio nawet desant z Ukrainy

eldo

dzieki za podpowiedz :)slyszalam rozne opinie i jest mało młodziezy na tej linii same starsze osoby ciekawe czemu eh .

eldo

jak sie pracuje na lini montażu?

Elżbieta

nie zgadzam się z wami ---pracuję tu +--10 lat - praca ciekawa -trzeba mieć zdolności manualne-- a ludzie jak ludzie wszystko zależy od was--sami stwarzają taką atmosferę - dziewczyny same się obgadujecie-same sączycie jadem jedna do drugiej po co ?? dzięki tej pracy macie na chleb same tu pracujecie kupę lat i obrzucacie się błotem tu pracujecie i nie zamierzacie się zwalniać dlaczego??skoro tu tak żle...najgorszy ten kto we własne gniazdo brużdzi przyjdżcie zobaczycie nie jest w firmie tak żle ja osobiście polecam

ufo

Pracowałem 5 miesięcy, ODRADZAM, praca jak w chińskiej fabryce, cały czas stoją nad głową i popędzają, żeby normy wyśrubować, nerwówka, kasa tragiczna, kierwonictwo zabija wzrokiem. krótkie przerwy na które trzeba biec zeby zdazyc zjesc.

rozczarowany

A jak i kto ma ich sprawdzać i za co? Zatrudniaja przez agencje pracy, bez zobowiazan.Agencje pracy tymczasowej funkcjonuja na innym kodeksie pracy, to sa inne umowy inne warunki.Jak ktos nie ma o tym pojecia to niech sie z tematem zapozna i nie daje sobie do myslenia tylko kodeks pracy przeczyta.

rozczarowany

Delphi zwalnia kiedy chce i kogo chce .Oczywiście to zadanie także zleca agencji.Bez powodu , bez wyjaśnienia kierowniczka każe zwolnić, a potem chodzi i narzeka ze mało ludzi na zmianie. Mało tego każa jeszcze samym sobie pisać wypowiedzenia. Ciekawe co na to szefostwo żenada

Przemo

Rozmowę kwalifikacyjną przeszedłem gdzie skierowano mnie na szkolenie BHP. Siedziałem na nim pięć godzin gdzie po nim miałem mieć pokazane stanowisko pracy. Nie doszło do tego gdyż liderka mnie zawołała na osobności i oznajmiła, że kierownictwo nie wyraziło zgody na zatrudnienie. Z jakich przyczyn? Z takich, że mam orzeczenie o niepełnosprawności i nie mogę robić nocek i nadgodzin, i przysługuje mi dodatkowa przerwa. Skoro nie chcieli mnie zatrudnić to nie będę dla nich "białym murzynem" gdzie oni takich "jeleni" poszukują. Najlepsze jest to, że na szkoleniu podkreślali, iż każdy pracownik jest traktowany na równi. I pani ze szkolenia zwierzyła się, że "pracuje by mieć co do gara włożyć". Porównując jej pensje i zwykłego pracownika na produkcji (szaraczka) to ją stać codziennie na trzy obiady. Po co ta cała gadka o bliźnich i wzajemnym szacunku. Zwyczajne wykorzystywanie- wilk w owczej skórze.

byly
@Przemo 13.10.2015 19:18
Rozmowę kwalifikacyjną przeszedłem gdzie skierowano mnie na szkolenie BHP. Siedziałem na nim pięć godzin gdzie po nim miałem mi...

To jest caly dllphi masz wielkie szczescie ze tam nie pracujesz jak bys poznal zasady pracy liderki jej stosunek do zwyklego pr4acownika to bys dopiero wiedzial gdzie pracujesz nie muwie o wszystkich liderkach niekture sa naprawde wporzadku ale sz tam takie zolzy ze szkoda gadac

eldo

NO @Franek racja słyszalam od kolezanki ktora tam pracuje ze jest ok ale zobaczyc trzeba samej:)

eldo

jak pracuje sie w delfi?

kolo

Mam pytania o pracę na stanowisku technik utrzymania produkcji. Jak w praktyce wygląda ta praca, wymagania, zarobki, atmosfera ?

Szymon Cyrenejczyk

Czy to prawda, ze od lipca ma ruszyc system czterobrygadowy w na PSA?

Zosia

Ogólnie praca w Delphi nie jest ciężka... Najgorsze jest napięcie psychiczne i mobbing wywierany przez brygadzistki. Nie pozdrawiam Pani (usunięte przez administratora). z oddziału w Gdańsku (przez Pania Delphi straciło wielu dobrych pracowników)

hafnir
@Zosia 22.04.2015 21:24
Ogólnie praca w Delphi nie jest ciężka... Najgorsze jest napięcie psychiczne i mobbing wywierany przez brygadzistki. Nie pozdra...

Moge poprosic na priv o wiecej info Pracowalam dawno temu,pomyslalam o powrocie Czyzby nic sie nie zmienilo?

były pracownik

Ja wam dam dobry przykład i dobrą rade, jesli nie chcecie pracowac jak biali murzyni nie skladajcie tam cv, dostaniecie bez nadgodzin 1250zl na reke, 0 premii jakichkolwiek, praca ciezka na serwisie, ukladarkach, klinczu, pakowanie, wkladanie do pieca chlodnic itp przede wszytkim bardzo goraco. kierownicy rozni, niektorzy sa naprawde ok tak samo jak liderzy, ale niektorzy po prostu masakra, ze lepiej unikac takich osób na 100kilometrów. normy wysokie, bo i na klinczach i ukladarkach 800sztuk na 8 h musisz zrobic, na serwisie musisz sie nachodzic, na piecu jak ejstes to ok 2 tys sztuk wlozyc do pieca a taka chlodnica z ramka wazy ok 6 km wiec 2 tys razy 6 juz masz 12 ton w ciagu 8 h :) jesli chodzi o bhp to jest na naprawde wysokim poziomie poczawszy od stroju ochronnego oi okularow skonczywszy na toaletach. Naprawde trzeba sie zastanowic czy tam chce ktos isc za 1250zl. no i umowy nie sa smieciowe, bo umowy o prace wszytkie skladki masz odprowadzane z tym, ze co tydzien podpisujesz umowe, jak sie sprawdzisz to co miesiac. jesli ktos chce uzyskac wiecej infoirmacji niech napisze na e maila kuli997@wp.pl

anna

przed podjęciem tej pracy nie czytałam opinii w necie, pewnie jakbym przeczytała to bym zrezygnowała przed rozmową jeszcze a tak przekonałam sie na własnej skórze, że prawdą jest co ludzie o tej firmie piszą, traumę przeżyłam wręcz załamanie nerwowe..ludzie którzy piastują kierownicze stanowiska w ogóle nie są przygotowani do tej pracy, jeśli nie mają w tym kierunku wykształcenia to może przynajmniej jakieś szkolenia delphi powinna im zorganizowac, bo zupełnie ci ludzie nie nadają sie do kierowania innymi przeklinają, wyzywają pracowników, obgadują do innych pracowników, sami wywołują większość konfliktów między operatorkami zamiast łagodzić, żyją aferami zamiast odpowiednio organizować prace swoją i podległych im ludzi jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

anna

zastanów sie 100razy zanim tam pójdziesz do pracy

...

mozna jakies namiary prosic np nr telefonu by moc zadzwonic i zapytac sie o prace??? z gory dziekuje

buntownik z wyboru

Nigdy więcej w tym delphi.Praca w 4 brygadówce za najniższą krajową to jakaś pomyłka.8 godzin stresu i mobingu.Bałagan to mają tam jak w jakimś burdelu tylko dziwek brak.Co chwila robią jakieś bezsensowne audyty bo w biórze to im się nudzi.Cięgle czegoś brakuje głupich przekładek do skrzynek, i protensje o to że linia stanie bo ktoś gdzie indziej wrzucił materiał.Brygadzistki dalej srają niż widzą.

Mądrala

Najgorsze miejsce w jakim kiedykolwiek byłam. Atmosfera tragiczna, mobbing, kłótnie i ogromny pośpiech. Jeśli trafisz na normalną brygadzistkę - może być znośnie, jesli nie - szukaj innej pracy, bo psychika na tym ucierpi. Niejednokrotnie płakałam i widziałam łzy innych kobiet poniżonych przez brygadzistkę czy liniową. Plusy - możesz dorobić do pensji biorąc nadgodziny.

JOKER

Wpadnij do pracy do DELPHI Ostrów...a Zdzisio z Iwonką dają Ci 25zł podwyżki:) To jest dopiero skok na kasę :)

WtryskarkiRuuulez

Praca jak praca co prawda monotonna , Brygadzistki i liniowe nie ogarniaja swoich obowiazkow , duuuzo uzywkowych osob :P , plus nie widoczne premie dodać szeeeeefostwo ktory sie wywyzsza mega preeemki za nic i wgl :> czyli opertorzy traktowani jak shiiiiit i zyd w birkenau :> pozdro 700

nie ufny

ja tez jestem bardzo nieufny co do takich pojedynczych wypowiedzi dlatego warto czytac w roznych miesjcach i rozne wypowiedzi ludzi to wtedy mozna sobie wyciagnac jedno stawnoisko chyba takie najbardziej neutralne. a tutaj moze jeszcze ktos powie na temat pracy w delphi bo mnie interesuje ta firma i opinie o niej..?

DRAGO
@nie ufny 15.01.2015 13:33
ja tez jestem bardzo nieufny co do takich pojedynczych wypowiedzi dlatego warto czytac w roznych miesjcach i rozne wypowiedzi l...

Prawda !!!!! Ja to samo właśnie stosuję : czytam różne opinie na ten temat i na koniec mniej-więcej wyrobię sobie na ten temat swoje zdanie !!!!! Osobiście myślę , że nie jest tak źle , jak niektórzy piszą , bo jakby było naprawdę tak źle , jak jest opisywane , to by dawno różne inspekcje kontroli za to by się wzięły-i by było o tym głośno !!!!! A jakoś dotąd o tym ani widu , ani słychu-daje to do myślenia , prawda ?!!!?

Szukający pracy

Nie polecam tej firmy nikomu! Jest to jedna z wielu firm, która nie chce przyjmować do pracy specjalistów z doświadczeniem i wysoko wykształconych a oferty, jakie zamieszcza w internecie są chyba tylko "dla jaj". Podejrzewam, iż przyjmowani są "swoi". Inne firmy, które praktykują w ten sposób to np. Mahle Polska Sp. z o.o. z Krotoszyna i Steria Polska Sp. z o. o. z Katowic. Zresztą, taka jest cała III Rzeczpospolita! Jedna wielka mafia i kumoterstwo!

JKube

Etat inżyniera jakości na pierwsza prace bardzo dobra. Dość odpowiedzialna, gdyż jedt sie na 1 linii ognia na produkcji a jest tam jak w kotle. Uczy odporności na stres, pracy pod presja czasu i szybkości podejmowania ważnych decyzji. Ze względu na to ze Delphi jest wielka firma z wieloma pracownikami z rożnych kręgów , praca ta uczy także życia, głownie asertywności, cwaniactwa, pewności siebie i relacji międzyludzkich. Osoba skryta w sobie, słabo adymilujaca sie z otoczeniem moze miec bardzo cieżko. Wręcz psychicznie moze pęknąć. Zarobki jak wszędzie na początek. Dwójka z przodu netto jest.

ja to ja

Pracowałam w Delphi rok. Pracowałam na PCBA i powiem, że bardzo dobrze mi się pracowało. Mili współpracownicy, jak i osoby wyższe szczeblem; nie wymagali od nas pracy ponad siły czy inne takie. Szkoda jedynie, że zarobki nie te, a osoby pracujące przez CRS nie miały szansy nawet na normalną umowę o pracę, a ludzie z innych pośredniaków nie miały co liczyć na awans, pomimo zdobycia odpowiednich tytułów w trakcie pracy w firmie... I tu był wielki minus.

xxxxx

Kto ma chociaż trochę oleju w głowie w życiu nie pójdzie do tak ' wspaniałej ' firmy jaką jest Delphi. Wykorzystywanie pracownika na poziomie hard. Już nie wspomnę o tym, że nieważne jak będziesz się starać, a i tak będzie źle. Zostawałam nadgodziny, soboty i wgl, a gówno z tego miałam. W szczególności omijajcie przerób ;) Tam działy się najgorsze cuda. Nie licząc niektórych ludzi, z którymi pracowałam, nie miałam po co tam przychodzić. A na zarobki ( pomijając umowę z Delphi ) nie ma co liczyć. I tu nie chodzi o bycie leniwym. To po prostu obóz pracy. Nic więcej.

hela
@xxxxx 29.07.2014 18:55
Kto ma chociaż trochę oleju w głowie w życiu nie pójdzie do tak ' wspaniałej ' firmy jaką jest Delphi. Wykorzystywani...

umowa w Delphi niczego nie zmienia, bo panie ktore pracuja na umowie z Delphi po 5- 7 lat pracy maja dalej najnizsza krajową, tu sie płaci nie za pracę a za znajomości i układy !!!

yyy

uciekajcie !!!! uciekajcie !!!

ŁUCJA

Pracowała w Delphi w Gdańsku niecały miesiąc- do zakończenia pierwszej umowy i nigdy więcej. Miało być składanie przełączników z elementów, a była praca na 2 stanowiskach (jednoczesnie)tzw. "kamerek". Tzw."przeszkolenie" to pokazanie co i jak, a później nerwowe uwagi, że "kamerki" nie moga mieć przerw w pracy, czyli działac mają cały czas, oprócz przydziałowych przerw w pracy dla pracowników oczywiscie. Skanowanie jednoczesnie na 2 stanowiskach, patrzenie na 2 monitory umieszczone u góry , wkładanie przełączników do 2 urządzeń.Dźwiganie i wymiana ciężkich matryc.Wszystko za niewiele więcej niż najniższa srednia krajowa. Polecam te pracę tylko desperatom.

Niedzwiec
@ŁUCJA 02.05.2014 07:32
Pracowała w Delphi w Gdańsku niecały miesiąc- do zakończenia pierwszej umowy i nigdy więcej. Miało być składanie przełączników...

Praca na kamerach to najprostsza praca w Delphi. Chyba prostsza jest składanie kartonów do pakowania. Matryce moze ciężkie ale waza max 3-4kg tyle co większe zakupy w spozywczaku. I nie zmienia sie ich co chwile ale co pare godzin w zależności od potrzeb produkcji. Kamera stać nie moze bo brygadzistka musi wiedzieć ile zeszło i odpowiada za przestoje i sie z tego tłumaczy. Dodatkowo zawyroniebie normy LSA sa punkty do premii. Nie stoi sie 8 h przy kamerach bo jest rotacja na tester funkcyjny przy którym sie siedzi. No i jest rotacja co około 2-3h. Nie mozna sie spodziewać kokosy za wkładanie przełącznika do maszyny i wyjmowania

takijakiś
@Niedzwiec 11.11.2014 03:09
Praca na kamerach to najprostsza praca w Delphi. Chyba prostsza jest składanie kartonów do pakowania. Matryce moze ciężkie ale...

2 lata temu był ten sam wpis - firma dno!

Basia45

Ja pracuję w Delphi i bardzo chwale sobie to zajecie ( a zaznacze,ze nie jestem brygadzistka,tylko operatorem na smt).az zal Was czytac,leniom nigdzie nie chce się pracować tylko by chcieli otrzymywać kase za lezenie na (usunięte przez administratora)ogarnijcie się ludzie!!!!!!

Ciekawy

Ile idzie zarobić w tej całej firmie Delphi

Długoletni pracownik

Pracuję w tej firmie ponad 10 lat i niestety za leżenie nigdzie nie płacą,a jak się komuś praca nie podoba to można zawsze znalżć coś innego ale tak na marginesie za leżenie nigdzie nie płacą.Pozdrawiam wszystkie koleżanki z firmy

xxxx

sadzac po opisach to tragedia jestem juz po szkoleniu i jakk narazie jest fajnie wyrabiam sie :)

XXXX

a jesli ktos sie nie wyrobi co wtedy? np.jak bedzie do zrobienia 100 wiazek

modliszka
@XXXX 02.02.2014 19:55
a jesli ktos sie nie wyrobi co wtedy? np.jak bedzie do zrobienia 100 wiazek

nie robi się tam wiązek tylko przełączniki , płytki itd. po pierwsze na początku masz szkolenie i nabiera się wprawy robiąc coś jakiś czas , a tak w ogóle to nikt nikomu głowy nie urywa tak jak to co poniektórzy opisują

xxx to ja

prawda boli (usunięte przez administratora)

pacynka

a jest taki dzial w tej firmie?

Zostaw opinię o Delphi Poland SA - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Delphi Poland SA