Flextronics - Łódź

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 79 ocen.

Opinie o Flextronics - Łódź

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flextronics - Łódź

Memek

No i co???? Podwyzeczki byly i co? Gownoburza ucichla? Brawa dla wszystkich co wylizali co wylizac mieli i sie skonczyl placz? Fajnie fajnie...

debil jakich mało

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który podszywa się pod inne osoby: jak nie masz jaj żeby się podpisaćpod postem to nie pisz wcale. a pracownicyt flexa mają podwyżki co rok. chyba, że walą w przysłowiowego jana to wtedy nuie mają.

Zenek
@debil jakich mało 2 tygodnie temu
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] który podszywa się pod inne osoby: jak nie masz jaj żeby się podpisaćpod postem t...

Czyli widze ze dobrze lizesz co? Mozesz byc najlepszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] itp, sprzeciwisz sie leaderowi, bedziesz mial inne zdanie to cie upier*** I dostaniesz ocene mniejsza niz 3 i bajo.... A poza tym co za bede strzepil ryja..... Liz co masz lizac i ciesz sie flexowym zyciem...

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@Michał Kudłaty a czemu mają takie same stawki? Na pewno jest to dobra informacja dla pracowników zatrudnianych przez agencję, ale mniej miła dla stałych pracowników. Zatem wiesz czym jest to spowodowane? Czy stali pracownicy nie mają szans na podwyżki?

Compall

Witam , pracuje w firmie o podobnym profilu , ale księgowy zaczyna mnie obrażać, wiec pomyślałem ze czas na zmiany. Moje pytanie czy flex rekrutacje sam przeprowadza czy przez agencję i jaką?

Compal 2
@Compall 3 tygodnie temu
Witam , pracuje w firmie o podobnym profilu , ale księgowy zaczyna mnie obrażać, wiec pomyślałem ze czas na zmiany. Moje pytani...

Ooo widzę że ktoś ma taki sam problem jak ja :) więc dołączam się do pytania

Michał Kudłaty
@Compal 2 4 dni temu
Ooo widzę że ktoś ma taki sam problem jak ja :) więc dołączam się do pytania

Odpowiedz do Twojego pytania jest wyżej troszkę :)

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Na forum toczy się dyskusja apropo poszczególnych pracowników, a to nie jest miejsce do opisywania pracowników a firmę Flextronics - Łódź. Przypominam, że wszystkich użytkowników forum obowiązuje regulamin portalu, który mówi, że nie powinno się opisywać poszczególnych osób. Przez zamieszczeniem opinii należy zapoznać się treścią regulamiu, by nie było takich komenatrzy jak teraz na wątku: http://www.gowork.pl/regulamin Poproszę o opinię i aktualizacje jak wygląda sytuacja w firmie, by osoby poszukujące tam pracy szybko mogły znaleźć odpowiedź.

Zenek
@Aneta 3 tygodnie temu
Na forum toczy się dyskusja apropo poszczególnych pracowników, a to nie jest miejsce do opisywania pracowników a firmę Flextron...

Mysle ze bartkow i michalow w tym corpo jest conajmniej paru wiec ja tu nie widze by byla opisana konkretna osoba... Poza tym to jaka jest wieszkosc osob "rzadzacych" w tej firmie swiadczy o jakosci flexa.

rozgoryczony johny

tak to jest, jak sie samemu nic nie robi, tylko sie na innych spycha

Asan

Pracowałem we flex 1,5 roku z Bartek od samego początku dla mnie był zawsze oki i o co nie poprosiłem pomagał mi . Nie lubiły go osoby które poprostu myślały że kasę dostaną za to że poprostu przyjdą do roboty Bartek jest wymagającym człowiekiem . Sam zap... ze mną na linii nie raz . Użerał się z wszystkimi PANAMI dyrektorami nie chciał bym tego robić za stówę więcej ale podkreślam że to było jakiś czas temu więc mogło się zmienić co do Michała też był zawsze oki pomocny . Widzę że dział się popsuł szkoda ...

Michał Kudła

Chciałbym zauważyć, iż powyższy komentarz nie należy do mnie. Ktoś kto nie ma własnych kochones, żeby się podpisać, nie powinifen się podszywać pod innych. podpisuj się genowefa z albo jakoś inaczej.

Michał Kudła
@Bart 21.09.2017, 22:56
Już się tak nie tłumacz, wszyscy wiemy jaki jesteś.

sobą w przeciwieństwie do Ciebie

Bart
@Michał Kudła 22.09.2017, 17:42
sobą w przeciwieństwie do Ciebie

No zwłaszcza jak chodzisz do J i strzelasz z ucha...

Michał Kudłaty

Bartek, pieniądze za liderowanie należały się mi.

mały szary człowiek

Nie polecam nikomu najgorsza firma w jakiej pracowałem 5 osob siedzi przy biureczku i ogląda filmy na internecie a 3 osoby zasuwają za wszystkich może ktoś z góry przeczyta i popatrzy wreszcie w kamery dział przyjęcia:) Pozdrawiam nie polecam.

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@zenek widocznie Twoja opinia łamała regulamin forum: http://www.gowork.pl/regulamin lub naruszała dobre imię firmy Flextronics - Łódź, czyli ich oczerniała w sposób nieprawdziwy. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem. Wtedy możliwe, że będziesz wiedział dlaczego go usunęli.

Zenek
@Aneta 18.09.2017, 14:23
@zenek widocznie Twoja opinia łamała regulamin forum: http://www.gowork.pl/regulamin lub naruszała dobre imię firmy Flextronics...

Polecam sie tam zatrudnic i pokazac mi co bylo nieprawda z tego co napisalem i zostalo usuniete.

Zenek
@Aneta 18.09.2017, 14:23
@zenek widocznie Twoja opinia łamała regulamin forum: http://www.gowork.pl/regulamin lub naruszała dobre imię firmy Flextronics...

Chcialem jeszcze dodac ze jakis czas temu bylo ponad 65 opinii na temat flexa a teraz nagle ponad 15 zostalo usunietych? Dziwne rzeczy sie tu dzieja ????

zenek

Dlaczego moja opinia zostala usunieta ?????

pracownik
@zenek 12.09.2017, 17:41
Dlaczego moja opinia zostala usunieta ?????

Bo nie jesteś w flexie Bartek a ten portal jest uczciwy

Aneta
użytkownik zarejestrowany

@klimas, czyli nie można liczyć na podwyżkę na umowie w Flextronics - Łódź? Czy wszyscy pracownicy dostają w taki sposób podwyżki? To ważna kwestia do wyjaśnienia.

klimas

Podwyżki rozdawane pod stołem, dla tych co dobrze się podlizują

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń z pracy w Flextronics - Łódź. Rozumiem też, że pewne sytuacje o których piszecie mogą budzić frustracje. Jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi oraz o nie obrażanie i skupianie się na konkretnych pracownikach firmy. Komentarze nie mogą łamać zasad regulaminu, w tym między innymi nie mogą naruszać dóbr osobistych.

Fredi

Ciężka fizycznie i psychicznie praca i uzeranie sie z co poniektorymi rządzącymi imbecylami. Wynagrodzenie po zatrudnieniu przez flextronics od 1700zl netto do 1900 zl dla pracownika ze sporym stażem.Ogolnie bardzo słaba kasa jak na taką prace. Jesli trafisz na wydanie na dzien dobry masz kilkaset palet do ręcznego foliowania ,później idziesz w teren i nachodzisz sie sporo z paleciakiem i skanerem( od dobrych kilku do kilkunastu km dziennie.) Trzeba naszarpac sie z ciezkimi kartonami. Jak jest mniej pracy na dziale ,każą Ci iść na inny dział np na przyjęcie. Tam znow folia ,zdejmowanie tysiecy nielekkich kartonów z tira ,folia, paleciak i transport z pół tonowych jak i nie lepiej podwojnych palet w swoje miejsca na magazynie. Wszystko pod presją czasu !!!Kolesiostwo i kur..stwo ,co miesiąc szukają dziury w całym zeby ujeb..ć Ci i tak żałosna premię. Podejście do pracownika żenujące, nacisk na pozostawanie na nadgodzinach, i zapiera...lanie jak chinol. Dostać urlop graniczy z cudem . Przymusowe soboty i dzień do odbioru w środku tygodnia. Wypłata w terminie. Nie polecam !!!

Fredi

Ciężka fizycznie i psychicznie praca i uzeranie sie z co poniektorymi rządzącymi imbecylami. Wynagrodzenie po zatrudnieniu przez flextronics od 1700zl netto do 1900 zl dla pracownika ze sporym stażem.Ogolnie bardzo słaba kasa jak na taką prace. Jesli trafisz na wydanie na dzien dobry masz kilkaset palet do ręcznego foliowania ,później idziesz w teren i nachodzisz sie sporo z paleciakiem i skanerem( od dobrych kilku do kilkunastu km dziennie.) Trzeba naszarpac sie z ciezkimi kartonami. Jak jest mniej pracy na dziale ,każą Ci iść na inny dział np na przyjęcie. Tam znow folia ,zdejmowanie tysiecy nielekkich kartonów z tira ,folia, paleciak i transport z pół tonowych jak i nie lepiej podwojnych palet w swoje miejsca na magazynie. Wszystko pod presją czasu !!!Kolesiostwo i kur..stwo ,co miesiąc szukają dziury w całym zeby ujeb..ć Ci i tak żałosna premię. Podejście do pracownika żenujące, nacisk na pozostawanie na nadgodzinach, i zapiera...lanie jak chinol. Dostać urlop graniczy z cudem . Przymusowe soboty i dzień do odbioru w środku tygodnia. Wypłata w terminie. Nie polecam !!!

Aneta
użytkownik zarejestrowany

Pracujesz w Flextronics? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń. Jakim pracodawcą jest firma? Czego mogą spodziewać się aplikujący kandydaci?

ed
użytkownik zarejestrowany

@michał ale no to moze ta strona ich po prostu nie działa albo ta jedna konkretna zakładka..no nie wiem

prawda

Poszedłem pracować i nikt z agencji nie gadał nic o sobotach,a tutaj sie okazuje,że są przymusowe...Niby za tę sobotę jest dzień do odbioru w tygodniu ale nie możesz ani "zbierać" tych dni ani nawet wziąć ich w poniedziałek czy piątek bo to zarezerwowane jest dla liderów....Do tego niska pensja jak na taką pracę. Noi jak wyżej napisane, to w większości pracuje tam było bez kultury. Nie polecam, 2 dni i sie nie da wytrzymać

zdegustowany

Było fajnie na początku,ale im dalej w las to więcej się człowiek dowiaduje. Kolesiostwo, potrafią się opierdalać jeden z drugim a potem wypominać,że TY wolno pracujesz i,że oni by zrobili to dawno,tylko jakoś nie robią. Niby pomocni,ale jak się nie patrzy to wielkie zażenowanie,że wgl pyta człowiek o pomoc. Niekompetencja zdarza się często( mówione tak, człowiek zrobi a potem,że nie tak miało być i od nowa). Nieprofesjonalne zachowanie w pracy-myślą,że każdy kto na magazynie pracuje to od razu jest dres i patologia bez kultury,ciagłe bluzgi i prymitywne zachowanie. Zero współpracy, wszyscy chcą wykonywać najprostsze czynności. Pensja to 12zł za godzine brutto. Koleś jeden po 10 latach ma 1700 bez premmi z premią coś koło 2200....Porażka.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

n-X

Nie, absoultnie, przymusowe?? skądże! Ale jak nie zostaniesz, to ładują się z butami w twoje życie osobiste. A dlaczego, a co jest ważniejsze itp itd. Ogólnie, nie raz było tak, że już tam nie pracujący pan K.S. chodził za pracownikami i pytał dlaczego nie zostaje się na nadgodzinach. Na Dell'u 100% nadgodzin jest nieplanowanych, przychodzisz do pracy i bum! dzisiaj nadgodziny. Także nie sciemniaj że nie są przymusowe, kierownictwo mocno naciska na obecność, poważnie przekraczając granice dobrego smaku i stosując mobbing. Praca przez agencje - śmieszne zarobki, dają co prawda umowę o pracę, pierwsza na 2 tygodnie następna co miesiąc. Czy mogę polecić jakiś dział? Napewno nie inbound(przyjęcie), pracownicy spoko, fajni goście, ale liderzy to jakieś chore przypadki. Pan W.S na zmianie A jest fajtłapą, nic nie potrafi załatwić, i chodzi jak naćpany po swoim dziale. Na zmianie B Pan Z.C rzuca bluzgami na lewo i prawo, ponadto zachowuje się jakby miał pernamentny atak wścieklizny. Nie potrafi załatwić spraw w sposób inny niż darcie mordy. Na wydaniu na obu zmianach, podobny poziom debilizmu. Liderzy nie ogarniają, pan S.P. potrafi tylko wprowadzić zamieszanie i nic więcej. Pretensje o nieobecność na nadgodzinach są na porządku dziennym. Jak chcesz umowę na flex, to musisz pytać codziennie, kiedy będą brali. Urlop - problem, zwolnienie lekarskie - problem. Wszyscy przełożeni robią wielką łaskę, jak się na coś zgodzą. Jak nie zap*** to nara. To że praca lekka - sciema. Codziennie robisz mnóstwo kilometrów. Wszechobecne kolesiostwo, jak sam nie będziesz walczył o swoje to zdechniesz w tym padole.

adam

totalne dno. marne zarobki, tylko przez agencje, przymusowe soboty, niekompetentni, znerwicowani i niekulturalnin kierownicy rzucajacy wulgaryzmami na prawo i lewo szczególnie na przyjęciach na zmianie pana " Z ". Zero szacunku dla człowieka

możebytak

Dostałem propozycję pracy w Flextronics na dziale Philips przy kompletacji przy pomocy skanera. Chciałbym by wypowiedział się ktoś na temat tej pracy, tego działu i czy w ogóle warto jest tam iść. Szukam pracy na dłużej. Oczywiście oferta jest przez agencję pracy flexi work. Liczę na opinie.

Toomek123

Witwa pracowalem tam 2tygodnie firma zatrudnia tylko na 2 tygodnie. Nie przedluza umowe . firma krzaj

Ev.
@Toomek123 19.11.2015, 05:58
Witwa pracowalem tam 2tygodnie firma zatrudnia tylko na 2 tygodnie. Nie przedluza umowe . firma krzaj

Jak się nie sprawdzasz to oczywiście, że zatrudnia tylko na 2 tygodnie, a potem z Ciebie rezygnuje ;)

Rafi
@Toomek123 19.11.2015, 05:58
Witwa pracowalem tam 2tygodnie firma zatrudnia tylko na 2 tygodnie. Nie przedluza umowe . firma krzaj

a moze nie chodziles do pracy? itp?

obiektywna

Docelowo- opakowania. Co prawda, jeszcze nie wiem jak strona finansowa, niemniej praca , ludzie - jak najbardziej ok:-) Nikt nie stoi nad głową, nikt nie pogania. Dla tych , którzy szukają pracy w oczekiwaniu na...Polecam

456

We flexie nie będziesz miał stabilności szczególnie przez agencje.

Mhz
użytkownik zarejestrowany

Mam podobne zagadnienie co bartosz, wpis ze stycznia, ze względu na to, że sektor komputerowy siecowy i przemysłowy są bliskie i mi i firmie Flextronics chciałbym zgrubsza dowiedziec sie jak wygladaja perspektywy przyjęć nowych pracowników, specjalizujących się w serwisie części zamiennych i napraw gwarancyjnych.Interesuje mnie Tczew.przed wysłaniem swojego CV chcialbym upewnic sie ,ze Umowa jest godziwa

ziom

A ja słyszałem że Dulka pogonili... może gazował za dużo albo nie doszedl do siebie po baletach :) dorzucić do tego S.P. i gitara

haha

Je...... zmiane A PHILIPS

g_ma

sypiee, koledzy pracujący na philipsie narzekają sam widziałem co się dzieje. SZKODA TYLKO LUDZI TAM PRACUJĄCYCH;] LEPIEJ DLA DELLA ROBIĆ!

trr

Słyszałem, że philips sie sypie?

A

Jeżeli chodzi o obszar produkcji telewizorów to tragedia. Praca mało rozwojowa a nawet można powiedzieć cofająca w rozwoju. Przez 8h wkręcasz śrubki, blaszki albo naklejasz naklejki albo jeszcze inne cuda, jak robot. Oczywiście wszystko to musi być wykonywane bardzo szybko. Praca dla ludzi bez ambicji albo dla ludzi bez żadnego wykształcenia, pracują ludzie co nawet matury nie mają(mimo iż w ogłoszeniach jest, że minimalne wykształcenie to średnie)...Kadra kierownicza niby wykształcenie ma, ale poziom reprezentuje taki sam jak ci bez matury albo i niższy. Nie polecam nawet studentom na wakacje chcących "dorobić", wiele nie zarobicie a umęczycie się strasznie. W agencji powiedzą wam, że pracy będzie na kilka miesięcy a po tygodniu wyślą was do domu bo pracy nie ma...to standard w tej firmie.

GIANNI

Firma, hmm, gdy pracujesz w flxtronics, tragedii nie ma , natomiast jak przez agecje pracy , zarabiasz bez nadgodzin 1280zł netto , nadgodzin mało , prawie wcale, ludzie na podobnym stanowiusku MAGAZYNIER niektórzy w porządku ,gorzej z przełożonymi , moim zdaniem niekompetentni , lepiej ma ten kto bardziej wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bardziej szkodzą i przeszkadzaja w pracy wymyslajac jakieś swoje własne plany na prace itp na stanowiska , chociaz nei maja pojecia o pracy na stanowisku choćby DESPATCH, ale próbują , jedynymi osobami dzieki którym ta gospodarka działa, jest niewielkie grono liderskie co maja pojęcie i świetnie współpracują z zespołem R.P, M.N, J.W. pomagajac i rozwiązujac wszelakie problemy , praca na przeczekanie bo umowy i tak nie zobaczysz.

Ldz

Nie polecam pracy we Flextronics, zwłaszcza w obszarze produkcyjnym gdzie kierownikiem jest Pan Tomasz G. Jedyna możliwość pracy tam to przez agencję pracy za najniższą krajową, z tym, że są tam często przestoje i często wynagrodzenie jest znacznie poniżej tej kwoty. Generalnie obóz pracy, ludzie na kierowniczych stanowiskach to...aż szkoda cokolwiek pisać, można się zastanawiać czy mają w ogóle maturę. Zero pojęcia o zarządzaniu ludźmi i w ogóle o niczym. Tylko normy się liczą w produkcji telewizorów. A obecny lider linii produkcyjnej TV to jedno wielkie dno. Pan Michał zabrania ludziom ze sobą rozmawiać, od linii pozwala odejść minutę przed końcem zmiany, ŻENADA. Nie wiem skąd wzięli takiego głąba. Poza tym umowy są na 2 tygodnie, ale często na tydzień albo na parę dni. Jednodniowe też się zdarzają a później mówią NARA, nie ma pracy. Pan Tomasz G. wtedy z uśmieszkiem życzy wszystkim: Udanego wypoczynku...żenada!

ja
@Ldz 08.05.2014, 15:30
Nie polecam pracy we Flextronics, zwłaszcza w obszarze produkcyjnym gdzie kierownikiem jest Pan Tomasz G. Jedyna możliwość prac...

Wszystko się zgadza w 1000 % ale nie zapominajmy ze umowy, wynagrodzenie itd nie jest winą Flexa tylko tych pożal się boże agencji pracy tymczasowej !!! To one niestety ustalają takie warunki :(

ddd
@ja 09.05.2014, 16:38
Wszystko się zgadza w 1000 % ale nie zapominajmy ze umowy, wynagrodzenie itd nie jest winą Flexa tylko tych pożal się boże agen...

Zarobki są takie bo ludzie się na to godzą! Polacy niestety chyba bardzo lubią robić z siebie murzynów co (usunięte przez administratora)8h dziennie za najniższą krajową! A za ten obóz pracy we Flexie powinni płacić 3 razy tyle. Szkoda czasu tam pracować, lepiej ten czas poświęcić na znalezienie dobrej, stabilnej pracy. (usunięte przez administratora)...w praktyce jest tak, że czy się bardzo starasz czy nie starasz się w ogóle to i tak się ciebie pozbędą, rotacja ludzi jest ogromna.

stop wazeliniarstwu

A co by to zmieniło jakby się podpisał ? Nalotkę byście mu zrobili? Wielcy k**** fachowcy sextronica.

anonim

Czemu się nie podpiszesz brak ci odwagi

philips

Cały ten Philips to śmiech na sali. Ludzie potrafią tam tylko proste rzeczy robić. Jak wystąpi jakiś błąd to nikt nie potrafi sobie z tym poradzić. Kierownik K.S. zero pojęcia o pracy, niedecyzyjny i wiecznie zagubiony. Liderzy R.B. i Z.S. najwięksi konfidenci we flecie. Awans dostali ponieważ sprzedawali kumpli z della do Krystiana. Ogólnie to każdy ma tam zerowe pojęcie o pracy.

txc

We flexie może masz tyci lepiej pod tym względem. Choć do urlopu agencyjni są ostatni. Na żadanie cię nie dotyczy. Najśmiesszniejsza jest premia - 150zł brutto za jakość i wydajność. Jedynie można zarobić tam nadgodzinami. Chcą, żebyś przyszedł w sobotę lub w ndz. A jak nie to szanowny " wielki" kierownik K. powie ci że nie potrzebuje takich ludzi. Radze omijać ten bajzer, praca dobra dla studentów na wakacje nie na stałe. O wiele lepiej pracuje się w azymucie choć trzeba się tam narobić troszkę.

bartek

a czy ktoś pracuje w tej firmie teraz , bądź jakoś w niedalekiej przeszłości ? Jakieś opinie ?

Opinie?
@bartek 02.04.2014, 13:36
a czy ktoś pracuje w tej firmie teraz , bądź jakoś w niedalekiej przeszłości ? Jakieś opinie ?

No przecież masz wszystko pięknie wypisane powyżej - Obóz pracy za 1680 zł. brutto. No chyba że wyrzekniesz się domu, rodziny, przyjaciół i postanowisz zostać zawodowym flexparobkiem robiącym nadgodziny to zarobisz troszkę więcej. :)

Bartek
@Opinie? 06.04.2014, 16:30
No przecież masz wszystko pięknie wypisane powyżej - Obóz pracy za 1680 zł. brutto. No chyba że wyrzekniesz się domu, rodziny,...

Wiesz, w tym momencie pracuje w fedexie za 1200 na ręke i też jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i na prawdę trzeba się narobić, stąd moje pytanie ;p Aaa no i tutaj mam umowe zlecenie bez prawa do chorobowego ani urlopu więc gorzej u Was być nie może chyba ;p

txc

Nie polecam flextronics. Odkąd ruszył philips atmosfera jest beznadziejna na zmianie A. Pracują tam niekompetentni ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o pracy. Codziennie dostają (usunięte przez administratora)od góry za niedopełnienie obowiązków. Kierownik zmiany zero pojęcia o robocie. Chodzi obłąkany po magazynie i nie wie co dalej robić. Ciągle pyta się tych samych rzeczy. Zarobki to najniższa krajowa bez nadgodzin. Myśle, że za takie pieniądze człowiek znajdzie inną pracę, może i nawet lepiej propsperującą. Zatrudnienie przez agencje, na razie nie zanosi się zeby było zatrudnienie przez firmę. Praca może i lekka ale z taką organizacją pracuje się ciężko.

duddy

Jak ci sie nie podoba to (usunięte przez administratora)do anglii wam to nawet 1000zl bym nie zapłacił za takie podejscie(usunięte przez administratora)

Kapitan

Pracuję tam od prawie 3 miesięcy. Pracowałem już w kilku magazynach/zakładach produkcyjnych i muszę powiedzieć, że Flextronics w Łodzi to po prostu raj na ziemi. Jeszcze nie spotkałem się w tego typu zakładach z taką kulturą, szacunkiem do pracownika i miłą atmosferą pracy. Jedyne minusy to te, że jedyna możliwość rozpoczęcia pracy tam jest zatrudnienie poprzez agencję pracy no i zarobki które niestety nie przekraczają (usunięte przez administratora). Jak się jest dobrym to można liczyć później na zatrudnienie już bezpośrednio przez Flexa i wtedy zarobki będą większe. Podsumowując praca tam jest lekka i do tego w miłej atmosferze. Polecam.

KTOS
@Kapitan 01.11.2013, 13:30
Pracuję tam od prawie 3 miesięcy. Pracowałem już w kilku magazynach/zakładach produkcyjnych i muszę powiedzieć, że Flextronics...

GOŚCIU CHYBA NIE W TYM FLEXIE BYŁEŚ

anonim
@Kapitan 01.11.2013, 13:30
Pracuję tam od prawie 3 miesięcy. Pracowałem już w kilku magazynach/zakładach produkcyjnych i muszę powiedzieć, że Flextronics...

Raz: praca jest lekka bo dell odchodzi z łodzi (budują fabrykę w chinach). Jest jeszcze philips ale to raczej drobnica, więc mogą być cięcia w zatrudnieniu (i wtedy zobaczysz ten ich szacunek do pracownika). Dwa: bardzo częsta praktyką jest czekanie ustawowych 18 m-cy (max na taki czas możesz pracować przez agencję) i mówienie nara (popytaj ludzi). Lubią jeszcze mamić, że jak będziesz się starać to przejmą cię wcześniej (w praktyce nie ma miejsca - wiadomo kryzys).

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Xardazz
@txc 27.02.2014, 12:45
1680 brutto plus nadgodziny. Chesz mieć więcej kasy to musisz zostawać do 2 w nocy na nadgodzinach. I tak przez cały tydz....

najwazniejsze ze nikt na ochrone nie narzeka - My dopiero mamy tam cieżko

ochroniarz
@Xardazz 31.08.2014, 12:31
najwazniejsze ze nikt na ochrone nie narzeka - My dopiero mamy tam cieżko

Że niby co takiego w tym ciężkiego?

anonim

Jeżeli jesteś przydupasem i nie masz swojego życia to może i można wytrzymać. Generalnie układy i układziki (jak w większości miejsc). Własne zdanie nie jest mile widziane.Masz robić jak "murzyn" i całować kierownika po rękach że łaskawie możesz tam pracować.Jak się nie podoba to nara (niestety nie szanują pracownika ani człowieka bo mogą przez sytuację gospodarczą przebierać w "murzynach"). A zostanie kierownikiem za "bombonierkę" to klasyka. Nie da się zaplanować niczego.Płaca marna, chyba że nadgodziny bandyckie się robi to łaskawie zapłacą więcej. Odradzam, no chyba że sytuacja przypiliła.

maf

Jeśli chodzi o prace w firmie Flextronics ... No trzeba mieć stalowe nerwy , przede wszystkim zatrudnienie jest możliwe tylko i wyłącznie poprzez firmę pośrednicząca "biuro pracy" MANPOWER. Mowa tu oczywiście o magazynie . Oferowane stanowiska pracy to Przyjęcie towaru (INBOUND) oraz wydanie towaru (OUTBOUND). to oczywiście dwa z możliwych oferowanych stanowisk. Co do samej atmosfery w pracy takowej nie ma , ludzie pracujący tam "tu mam na myśli kadrę kierownicza to znajomi przyjaciele i kumple którzy przenieśli się cala ferajna do Firmy Flextroncs)" CHCESZ ZAROBIĆ? proszę bardzo zasówaj po 10, 12 godzin a dostaniesz mieś. max 1800 zl. Oczywiście wielka łaska możesz przyjść na sobotę niedziele;-) nie zostajesz na nadgodziny nie przyjdziesz w sobotę ? nie masz premii. (usunięte przez administratora)pracowniczy i nieodpowiedzialność osób na stanowiskach o dumnej jakże nazwie SUPERVISOR'ów ;-) Na koniec dodam że pracowałem tam ponad rok starajac sie uzyskac jak najlepsze wyniki posiadając wiedzę o wykonywanej pracy większą niz STARZY WYJADACZE ktorzy robili błedy nawet w słowie RYŻ , bez znajomosci nawet podstaw pracy na komputerze. Po trzynastu miesiącach zwodzenia za nos , ze dostane umowe ze zobaczym i takie tam niedoczekalem sie niestety niczego , odszedlem sam w ostatni dzien mojej umowy od kierownika nie dostalem nawet DZIĘKUJE , wpatrywal sie w swojego laptopa w ktrorym zamiast dzialac i ogarniać co sie dzieje na magazynie przeglądał oferty z prospektów Lidla i tesco. Powiem TAK , JESLI MUSISZ ZAROBIĆ SZYBKA KASĘ , POTRZEBUJESZ PRACY NA DWA MIESIĄCE TO OK, i tak pracownicy randstad manpower zmieniają sie tam i przewijaja kilkadziesiat razy w roku wiec FLEX nie bedzie płakał z tego powodu. JESLI LICZYSZ NA PEWNA PRACE W KADRZE normalnych i pojętnych ludzi , firmy która zapewni ci pieniądze i godne zarobki za prace (tu podkreślam prace odpowiedzialna bo obcujesz z drogimi towarami ) to lepiej odpuscic. POZDRAWIAM CALA ELITE FLEXTRONICS i chłopaków którzy ciężko zasuwają :-)

szarak

(usunięte przez administratora) które należy omijać!! Praca dla desperatów na przetrwanie zarobki do bani i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zarządzany przez baranów liżących dyrektorskie tyłki Ludzi kompetentnych ale wyrażających własne zdanie się zwalnia.Pracy tam lepiej nie szukać

Zostaw opinię o Flextronics - Łódź - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flextronics - Łódź