Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Polimex - Mostostal S.A.

Opinie o Polimex - Mostostal S.A.

Pracowałeś w firmie Polimex - Mostostal S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
stefanekkot - 2014-10-07 09:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem i pracowałem w tej firmie i jedno mogę powiedzieć totalny bajzel jeśli chodzi o płace !!!! Taka duża firma a nie ma przejrzystego systemu wynagradzania - o zgrozo!!!Wcześniej była dyrektorka Stańczyk próbowała to naprawić - ale ja wyrzucono bo wielka szkoda , jej nastepczynie są zielone z zakresu systemów wynagradzania i kompletnie nic już nie zrobiły i nie zrobią !!!!
zdjecie uzytkownika
suspect - 2014-10-10 00:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No a co z Kozienicami??bo nikt nie pisze tutaj a Mostostal ma tam działać??
zdjecie uzytkownika
wariner - 2014-10-10 22:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie wiem, czy słyszeliście, ale 39,79 mln zł z odsetkami ustawowymi ma wypłacić spółce Polimex-Mostostal Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad. Nakaz wypłaty wydano w związku z roszczeniem spółki o zapłatę kary umownej. Kara umowna dotyczy umowy na budowę drogi ekspresowej S-69 z Bielska-Białej do Żywca. Zgodnie z nakazem zapłaty, GDDKiA na rzecz Polimex-Mostostal zapłaci prawie 40 mln zł wraz z odsetkami liczonymi od 4 lutego 2014 roku oraz kosztami procesu. Właśnie 4 lutego bieżącego roku Polimex-Mostostal wraz z słowackim Doprastavem złożyli pozew o zapłatę kary umownej związanej z umową na budowę drogi S-69 Bielsko-Biała – Żywiec – Zwardoń od węzła Mikuszowice do Żywca. Może wyjdą na prostą.
zdjecie uzytkownika
??? - 2014-11-12 11:08:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak z Polimexem? Dzieje się tam coś? Odżywa zakład? Warto się zainteresować pracą u nich?
zdjecie uzytkownika
bieta - 2014-11-12 23:23:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
pozbyli się starej kadry, dyrektorów(pan P. pan M., pan R.- odszedł sam i wielu innych), przyjmują nowych, którzy nie mają pojęcia o firmie
a był taki, który mógł firmę postawić na nogi, ale nie dał się upodlić i odszedł sam
nie ma szefów, którzy by czuli tę firmę , którzy by ją kochali i dlatego nic ci nowi panowie nie zdziałają, bo oni nic do tej firmy nie czują, pachną im tylko wielkie pieniądze, które zdzierają!
zdjecie uzytkownika
francik - 2014-11-19 22:39:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie radzę tam iść pacowałem i wiem jak jest istotnie.Rządzą firmą ludzie , którzy nie mają wystarczającej wiedzy i doświadczenia,żadnych regulacji wewnętrznych - prawo buszu! Poza tym zostali tam sami starzy pracownicy w wieku przedemerytalnym chronieni bo tylko tacy wygodni są dla warszawki. Młodzi , ambitni i dobrzy fachowcy dawno podziękowali za pracę , a firma jeszcze zipie dzięki kasie państwiowej
zdjecie uzytkownika
Realista - 2014-11-27 15:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę o kontakt pracowników firmy Polimex-Mostostal mających wiedzę na temat kontrahentów Polimexu. Szczególnie osoby, które nie widzą dalszej przyszłości związanej ze swoim pracodawcą. Mój adres : blackcandy220@wp.pl
zdjecie uzytkownika
amin - 2014-11-27 22:20:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Realista - 2014-11-27 15:54:15]:
w jakim celu?
zdjecie uzytkownika
tekla - 2014-12-02 19:22:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co to według was znaczy "dziadowska pensja", jak to napisał jeden z użytkowników tutaj na forum. szkoda że tacy dzielni kowboje nie podają konkretnych stawek... ktoś okaże się bardziej kompetentny niż malarz i poda taką stawkę ile bym mogła zarobić w Polimex?a swoją drogą mają fajną rozbudowaną stronę internetową a o pracy w firmie nie ma nic... smuteczek
zdjecie uzytkownika
Realista - 2014-12-09 11:04:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amin - 2014-11-27 22:20:08]:
W celu informacji
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-12-12 17:43:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tekla - 2014-12-02 19:22:09]:
Witam zarobki oscylują pomiędzy 1680-1800 zł .Z setkami tzn pracy w sobote maksymalnie 2200 .
zdjecie uzytkownika
HAHAHA - 2014-12-19 14:55:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DALEJ ZATRUDNIAJCIE TAM CAŁE RODZINY,CÓRKI,WUJKÓW,MATKI,BABKI-ZŁODZIEJE NIEKOMPETETNI,SAMI LUDZIE DO TEGO DOPROWADZILI,CIĄGLE BYŁO MAŁO, A TAK NAPRAWDE WIADOMO JAKIE PREMIJKI CO NIEKTORZY KOMUCHOWIE BRALI,BRAK SLOW,NAPRAWDE BRAK SLOW
zdjecie uzytkownika
Byly pracownik - 2015-01-05 13:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma to jedna wielka masakra, mam na mysli zaklad w Siedlcach. Zwolnili moja zone, a na jej miejsce zatrudnili synka kierownika, bo biedny w Wawie nie mogl sobie poradzic. Malo tego - to jeszcze ten synus rozpowiada ze w Siedlcach lepsza pensje dostal niz w Wawie. Szkoda gadac... Dyrektor R. chyba dlugo tam nie posiedzi...
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-01-09 23:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dyrektor R. dawno już odszedł , bo nie dał się upokorzyć
zdjecie uzytkownika
Byly pracownik - 2015-01-20 13:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-01-09 23:17:48]:
Mialem na mysli Piotra R. zdaje sie ze jeszcze jest dyrektorem, na poczatku stycznia sprawowal tam funkcje, z reszta to jego ponoc byla sprawka tych list do zwolnien grupowych, i zatrudnianie nowych pracownikow po znajomosci. Jesli ta firma bedzie polegac tylko na znajomosci i kolesiostwie - to naprawde szkoda zachodu...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-13 15:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,czy sa przyjecia do tej firmy jak tam z zarobkami ?Prosze o odpowiedz
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-19 17:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-02-13 15:53:07]:
Witam poczekaj do wiosny będzie zbiór truskawki zarobisz o wiele więcej!
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2015-03-05 17:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie szukajcie tam pracy totalna masakra. Fizycznym z każdym miesiącem zmniejszają premie. No chyba że ktoś ma tam mamę, tatę na stanowisku to nie narzeka. Teraz nawet rękawice są wydawane na zapisy. Pracownik fizyczny bez protekcji jest w mniemaniu kadry kierowniczej nikim. Ja odchodzę z tej firmy
zdjecie uzytkownika
Mag 2 - 2015-03-10 10:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale to w końcu są te przyjęcia czy nie?????? Ja Pracuje w ZNTK MM i tu też jest Kure.... i patologia
zdjecie uzytkownika
Max - 2015-03-11 22:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowników w tej firmie trzyma tylko bezrobocie albo nadzieja że ktoś zrobi porządek z klanami,kolesiostwem.
zdjecie uzytkownika
były malarz - 2015-03-22 17:38:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja w tym tygodniu dziękuje polimexowi za wspólprace za 7 lat harówki i za nędzne pensje za ostatni rok dziekuje ci zarządzie polimexu ze przejrzałem na oczy i odchodze nara......
zdjecie uzytkownika
pracuję tam. - 2015-06-08 10:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Mag 2 - 2015-03-10 10:57:01]:
są max jaką stawkę dostaniesz to 13zł jak na początek ok. bo ja pracuję tam 5 lat i mam 12!!
zdjecie uzytkownika
Czary - 2015-07-13 11:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej czy są na forum jacyś doświadczeni kierownicy budowy którzy praują bądź pracowali w firmie i mogą się coś wypowiedzieć na temat tej oferty http://www.gowork.pl/praca/45;b/antwerpia;l?oferta_opinie=pracuj.pl3988637 zamierzam aplikować i chciałbym się dowiedzieć czego można się spodziewać po pracy w firmie
zdjecie uzytkownika
prac - 2015-09-14 12:41:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli chodzi o zarobki to wyzysk w biały dzień, jedna osoba pracuje za pięciu.
zdjecie uzytkownika
4erfcv - 2015-09-14 15:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem czy ktoś z was słyszał ale obecnie bardzo dużo ofert pracy wstawiła firma Polimex-Mostostal S.A., aktualnie można aplikować między innymi na stanowisko specjalisty do spraw budowlanych oraz do spraw kosztorysowania w Kozienicach, specjalisty robót do spraw budowlanych w Antwerpii, specjalisty do spraw BHP w Opolu
zdjecie uzytkownika
Marko-1 - 2015-10-11 10:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w Mostostalu kilka lat i jak chciałem wziąć urlop wypoczynkowy potrzebny mi na dany termin a dokładnie na 1 sierpnia to majster mi nie dał ,wiec wziąłem sobie zwolnienie lekarskie , jak przyszyłem ze zwolnienia do pracy to mnie kierownik zrugał i przeniósł na inne stanowisko pracy w akordzie , ze nie miałem kiedy się załatwić tylko harówa.Wiec odszedłem z Mostostalu.Bo za 10 zł nie ma co.
zdjecie uzytkownika
poka - 2015-10-14 18:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
az sie nei chce wierzyc w niektore koemntarze. wiemy ze praca w Polimex - Mostostal S.A. nie nalezy do najlatwieszych. w koncu firma dziala w branzy budowlanej. do uslug mozna zaliczyc sprzedaz mieszkan, generalne wykonastwo i projektowanie. praca raczj dla wytrwalych. ale dla mnie na plus gdyz sama w tej branzy funcjonuje
zdjecie uzytkownika
Deryk 100 - 2015-10-19 15:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam a może mi ktoś wyjaśni dlaczego za sobote znaczy za godzinny nadliczbowe nie naliczają premii prawdopodobnie powiedział ktoś z zarzadu ze i tak robol zarabia przciez 100%
zdjecie uzytkownika
Deryk 100 - 2015-10-19 16:07:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poka - 2015-10-14 18:51:57]:
tak nie należy do najłatwiejszych tylko jak się stanie wypadek w pracy to przełożeni przekonują aby nie zgłaszać albo sami zamiatają pod dywan jak mogą
za tą harówę . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-11-17 20:43:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Deryk 100 , mysle ze jedynymi kompetentnymi osobami ktore udziela ci tej informacji beda osoby z ksiegowosci chyba, bo tutaj malo kto sie raczej zna na ich przepisac ale to w sumie jest ciekawe, mam nadzijee ze ci sie uda,ale ja tez chce zapytac czy osoba zatrudniona na stanowisku starszego specjalisty ma mozliwosc awansu oraz umowy na czas nieokreslony bo chce tam aplikowac
zdjecie uzytkownika
mexa - 2015-11-20 00:35:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pawel warunki zatrudnienia pewnie wyjaśnią się podczas rozmowy kwalifikacyjnej, bo z tego co widzę to w ogłoszeniu nie ma tych informacji.
zdjecie uzytkownika
kurki - 2015-11-22 04:02:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało profesjonalne podejście do pracownika, żeby tak w ciemno iść to jednak nie każdy ma ochotę, część powinni tutaj przedstawić.
zdjecie uzytkownika
MAGMAX - 2015-11-22 09:33:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam ktoś może powiedzieć jak jest teraz w firmie POLIMEX Siedlce jak zarabiają nowi spawacze i czy warto sobie zawracać głowę tą firmą ?
zdjecie uzytkownika
olgierd - 2015-11-24 07:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem to polimex-mostostal jeszcze nie wyszedł na prosta, to bym kokosów się nie spodziewał.
zdjecie uzytkownika
zaorany - 2015-11-24 19:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
w Siedlcach to jest tzw.wegetacja niby zlecenia są a wynagrodzenie kiepściutkie cały czas miesza warszawa. W firmie nie było i nie ma do dziś prawdziwego zarządcy , ci co teraz są to pokończyli przeróżne fakultety a tak na prawdę na robocie się w ogóle nie znają .Kierownictwo i pracownicy starzy , którzy zostali to siedzą cicho bo tych co mieli coś do powiedzenia pozwalniali. I zostali sami tatusiowie i mamusie , którzy pilnują swojego i swoich dzieci stołka - jedna klika. I co ciekawe wszyscy starzy uzwiązkowieni formalnie i nieformalnie :)))
zdjecie uzytkownika
hgfd - 2015-12-08 23:55:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, na temat zarobków niestety nic nie wiem..ale fakt że ofert pracy to oni teraz mają cała masę na przykłąd na specjalistę do spraw jakości w Opolu
zdjecie uzytkownika
żona mostostalowca - 2015-12-17 13:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wstyd!! Nie dość że ludzie ciężko pracują pensje glodowe a dziś przyszedł świąteczny przelew od PMx ..dziewięćdziesiat złotych.Nie klne bo byłam u spowiedzi...ŻENADA!!!!
zdjecie uzytkownika
zonk - 2015-12-19 02:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@żona mostostalowca, a ile normalnie zarabia Twój mąz, bo jesli minimalna krajową 1300 na ręke, to chyba 100 więcej to nie tak mało. Firma miała problemy, prawie upadli, to dobrze, że chociaż tyle dali.
zdjecie uzytkownika
mostostalowiec - 2016-01-15 13:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [żona mostostalowca - 2015-12-17 13:44:03]:
To nie przelew swiąteczny tylko reszta z funduszu socjalnego którą żona mostostalowca już wydała a było-1800 zł
zdjecie uzytkownika
kumaty - 2016-01-16 22:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To chyba tylko ty dostałeś 1800 zł bo inni w tym i ja rzeczywiście dostałem z funduszu socjalnego ok 100 zł.
zdjecie uzytkownika
drunik - 2016-01-16 23:20:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zonk nie przesadzałbym z tym, że prawie upadli, jest to firma budowlana, która zatrudnia wielu pracowników i poszukuje ich także teraz, na magazynie macie 2000 plus premia jakaś.
zdjecie uzytkownika
pra - 2016-01-18 08:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kumaty - 2016-01-16 22:13:19]:
A za wczasy ile dostałeś ? To są właśnie te pieniądze z funduszu socjalnego . Mogli w cale nie dać
zdjecie uzytkownika
sa - 2016-01-19 21:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-pra. ja kiedyś w podobnej firmie dostawłem 500 zł na rok. Jak to w porównianiu z z polimexem jest, bo moze jeszcze dają jaieś dodatkowe świadczenia hę?
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2016-01-24 15:17:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy dla kobiet jest praca w Polimex-ie?
Byłabym zainteresowana.
zdjecie uzytkownika
olak - 2016-01-24 15:20:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@szukam pracy to zalezy w jakim sektorze tak naparwde szukasz tego zatrudnienia, na pewno jaka specjlasta ds. bhp przyjmuja kobiety nie tylko mezczyzn.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2016-01-24 16:31:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olak - 2016-01-24 15:20:05]:
slyszałam że spawaja kobiety...doświadczenie mam,bo maz mnie nauczył niestety bez papierka -bo nie wystawi :-)
zdjecie uzytkownika
lukasz - 2016-01-28 12:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam są przyjecia do mostostalu i jakie zarobki na czysto zwykły pracownik bierze do reki
zdjecie uzytkownika
eragon - 2016-01-31 21:49:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do polimexu przyjęcia praktycznie ciagle są lukasz, zależy czego szukasz. teraz mają ofertę do działu kadr, rozliczeń, poligrafii i na budowę na kierownika. z tego co wiem ciężko się tam dostać ale jak raz się uda to dbają o swoich
zdjecie uzytkownika
Monter - 2016-02-01 14:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Nie wiecie może czy szukają obecnie monterów rurociągów do pracy zagranicą?
zdjecie uzytkownika
brno - 2016-02-03 11:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sam się zastanawiam, czy Polimex-Mostostal kogokolwiek teraz szuka.. @Monter tu aktualnych ofert co prawda nie widać, ale podejrzewam, że można bezpośrednio zadzwonić do firmy i się dowiedzieć.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Polimex - Mostostal S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polimex - Mostostal S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert