logo Polimex - Mostostal S.A.

Polimex - Mostostal S.A.

Siedlce

Opinie o Polimex - Mostostal S.A.

Max 2015-03-11 22:11:10
Pracowników w tej firmie trzyma tylko bezrobocie albo nadzieja że ktoś zrobi porządek z klanami,kolesiostwem.
były malarz 2015-03-22 17:38:41
ja w tym tygodniu dziękuje polimexowi za wspólprace za 7 lat harówki i za nędzne pensje za ostatni rok dziekuje ci zarządzie polimexu ze przejrzałem na oczy i odchodze nara......
pracuję tam. 2015-06-08 10:29:25
są max jaką stawkę dostaniesz to 13zł jak na początek ok. bo ja pracuję tam 5 lat i mam 12!!
1
Czary 2015-07-13 11:39:19
hej czy są na forum jacyś doświadczeni kierownicy budowy którzy praują bądź pracowali w firmie i mogą się coś wypowiedzieć na temat tej oferty http://www.gowork.pl/praca/45;b/antwerpia;l?oferta_opinie=pracuj.pl3988637 zamierzam aplikować i chciałbym się dowiedzieć czego można się spodziewać po pracy w firmie
prac 2015-09-14 12:41:19
Jeżeli chodzi o zarobki to wyzysk w biały dzień, jedna osoba pracuje za pięciu.
4erfcv 2015-09-14 15:43:02
nie wiem czy ktoś z was słyszał ale obecnie bardzo dużo ofert pracy wstawiła firma Polimex-Mostostal S.A., aktualnie można aplikować między innymi na stanowisko specjalisty do spraw budowlanych oraz do spraw kosztorysowania w Kozienicach, specjalisty robót do spraw budowlanych w Antwerpii, specjalisty do spraw BHP w Opolu
1
Marko-1 2015-10-11 10:16:35
Pracowałem w Mostostalu kilka lat i jak chciałem wziąć urlop wypoczynkowy potrzebny mi na dany termin a dokładnie na 1 sierpnia to majster mi nie dał ,wiec wziąłem sobie zwolnienie lekarskie , jak przyszyłem ze zwolnienia do pracy to mnie kierownik zrugał i przeniósł na inne stanowisko pracy w akordzie , ze nie miałem kiedy się załatwić tylko harówa.Wiec odszedłem z Mostostalu.Bo za 10 zł nie ma co.
1
poka 2015-10-14 18:51:57
az sie nei chce wierzyc w niektore koemntarze. wiemy ze praca w Polimex - Mostostal S.A. nie nalezy do najlatwieszych. w koncu firma dziala w branzy budowlanej. do uslug mozna zaliczyc sprzedaz mieszkan, generalne wykonastwo i projektowanie. praca raczj dla wytrwalych. ale dla mnie na plus gdyz sama w tej branzy funcjonuje
Deryk 100 2015-10-19 15:59:35
Witam a może mi ktoś wyjaśni dlaczego za sobote znaczy za godzinny nadliczbowe nie naliczają premii prawdopodobnie powiedział ktoś z zarzadu ze i tak robol zarabia przciez 100%
Deryk 100 2015-10-19 16:07:31
tak nie należy do najłatwiejszych tylko jak się stanie wypadek w pracy to przełożeni przekonują aby nie zgłaszać albo sami zamiatają pod dywan jak mogą
za tą harówę . Pozdrawiam
pawel 2015-11-17 20:43:00
@Deryk 100 , mysle ze jedynymi kompetentnymi osobami ktore udziela ci tej informacji beda osoby z ksiegowosci chyba, bo tutaj malo kto sie raczej zna na ich przepisac ale to w sumie jest ciekawe, mam nadzijee ze ci sie uda,ale ja tez chce zapytac czy osoba zatrudniona na stanowisku starszego specjalisty ma mozliwosc awansu oraz umowy na czas nieokreslony bo chce tam aplikowac
mexa 2015-11-20 00:35:27
@pawel warunki zatrudnienia pewnie wyjaśnią się podczas rozmowy kwalifikacyjnej, bo z tego co widzę to w ogłoszeniu nie ma tych informacji.
kurki 2015-11-22 04:02:26
Mało profesjonalne podejście do pracownika, żeby tak w ciemno iść to jednak nie każdy ma ochotę, część powinni tutaj przedstawić.
MAGMAX 2015-11-22 09:33:02
Witam ktoś może powiedzieć jak jest teraz w firmie POLIMEX Siedlce jak zarabiają nowi spawacze i czy warto sobie zawracać głowę tą firmą ?
olgierd 2015-11-24 07:06:15
z tego co wiem to polimex-mostostal jeszcze nie wyszedł na prosta, to bym kokosów się nie spodziewał.
zaorany 2015-11-24 19:15:08
w Siedlcach to jest tzw.wegetacja niby zlecenia są a wynagrodzenie kiepściutkie cały czas miesza warszawa. W firmie nie było i nie ma do dziś prawdziwego zarządcy , ci co teraz są to pokończyli przeróżne fakultety a tak na prawdę na robocie się w ogóle nie znają .Kierownictwo i pracownicy starzy , którzy zostali to siedzą cicho bo tych co mieli coś do powiedzenia pozwalniali. I zostali sami tatusiowie i mamusie , którzy pilnują swojego i swoich dzieci stołka - jedna klika. I co ciekawe wszyscy starzy uzwiązkowieni formalnie i nieformalnie :)))
2
hgfd 2015-12-08 23:55:34
cześć, na temat zarobków niestety nic nie wiem..ale fakt że ofert pracy to oni teraz mają cała masę na przykłąd na specjalistę do spraw jakości w Opolu
żona mostostalowca 2015-12-17 13:44:03
Wstyd!! Nie dość że ludzie ciężko pracują pensje glodowe a dziś przyszedł świąteczny przelew od PMx ..dziewięćdziesiat złotych.Nie klne bo byłam u spowiedzi...ŻENADA!!!!
zonk 2015-12-19 02:58:37
@żona mostostalowca, a ile normalnie zarabia Twój mąz, bo jesli minimalna krajową 1300 na ręke, to chyba 100 więcej to nie tak mało. Firma miała problemy, prawie upadli, to dobrze, że chociaż tyle dali.
mostostalowiec 2016-01-15 13:11:20
To nie przelew swiąteczny tylko reszta z funduszu socjalnego którą żona mostostalowca już wydała a było-1800 zł
kumaty 2016-01-16 22:13:19
To chyba tylko ty dostałeś 1800 zł bo inni w tym i ja rzeczywiście dostałem z funduszu socjalnego ok 100 zł.
drunik 2016-01-16 23:20:13
@zonk nie przesadzałbym z tym, że prawie upadli, jest to firma budowlana, która zatrudnia wielu pracowników i poszukuje ich także teraz, na magazynie macie 2000 plus premia jakaś.
pra 2016-01-18 08:22:54
A za wczasy ile dostałeś ? To są właśnie te pieniądze z funduszu socjalnego . Mogli w cale nie dać
sa 2016-01-19 21:23:56
-pra. ja kiedyś w podobnej firmie dostawłem 500 zł na rok. Jak to w porównianiu z z polimexem jest, bo moze jeszcze dają jaieś dodatkowe świadczenia hę?
szukam pracy 2016-01-24 15:17:20
A czy dla kobiet jest praca w Polimex-ie?
Byłabym zainteresowana.
olak 2016-01-24 15:20:05
@szukam pracy to zalezy w jakim sektorze tak naparwde szukasz tego zatrudnienia, na pewno jaka specjlasta ds. bhp przyjmuja kobiety nie tylko mezczyzn.
szukam pracy 2016-01-24 16:31:57
slyszałam że spawaja kobiety...doświadczenie mam,bo maz mnie nauczył niestety bez papierka -bo nie wystawi :-)
lukasz 2016-01-28 12:26:49
witam są przyjecia do mostostalu i jakie zarobki na czysto zwykły pracownik bierze do reki
eragon 2016-01-31 21:49:59
do polimexu przyjęcia praktycznie ciagle są lukasz, zależy czego szukasz. teraz mają ofertę do działu kadr, rozliczeń, poligrafii i na budowę na kierownika. z tego co wiem ciężko się tam dostać ale jak raz się uda to dbają o swoich
Monter 2016-02-01 14:06:15
Witam
Nie wiecie może czy szukają obecnie monterów rurociągów do pracy zagranicą?
brno 2016-02-03 11:36:01
Sam się zastanawiam, czy Polimex-Mostostal kogokolwiek teraz szuka.. @Monter tu aktualnych ofert co prawda nie widać, ale podejrzewam, że można bezpośrednio zadzwonić do firmy i się dowiedzieć.
xxxx 2016-02-15 12:01:59
słyszałem że zwalniają majsterka z ocynkowni,za mobing na pracownikach.nareszcie by się coś działo i mieliby większy szacunek do zwykłego pracownika.
0098765 2016-02-15 12:27:47
@brno no oczywscie ze szuka..i to na wiele stanowsiko np. specjslsity do spraw BHP w Płocku napisali ze wymagane jest wykształcenie wyższe kierunkowe..
1
Ja 2016-02-23 08:44:14
Są plusy i minusy pracy w polimex.Jeśli jesteś dobrym fachowcem to możesz liczyć na dobra pensję. Firma opłaca dobre szkolenia. Wypłacana jest tzw. grusza ( za 14 dni ciągłego urlopu dostałem 1700zl ) są bony żywnościowe ( za każdy przepracowany dzień pracy 5-10zł w zależności chyba od oddziału bo chłopaki różnie dostają) Na święta wypłacił każdemu po 100zł więcej. Jesli posyla sie dzieciaka na zielona szkole to zwracaja 100% kosztow. Może to nie sąjakieś rarytasy ale patrząc na innych pracodawców to nie jest źle. Chłopaki na wyjeździe w Niemczech czy Anglii na miesiąc zarabiali na rękę po 10 000zl, firma opłacała dojazd ( lub dawała auta służbowe) oraz zakwaterowanie. Owszem czasem kierownik dzwonił i z urlopu odwoływał ale jeśli odmówił em powrotu raz bo byłem z rodzina na wakacjach to też mnie nie gnoil i normalnie zapytał czy mogę. Nie podoba mi się tu kolesiostwo to fakt i jeszcze to wazeliniarstwo pociotkow oraz donosicielstwo ale z drugiej strony wszędzie tak jest więc...
kama 2016-02-23 10:48:00
O rany, nie sądziłem, że taka firma jest w stanie zapewnić nie dość, że szkolenia to jeszcze bony żywnościowe i zwracają nawet za kolonie dla dzieci. Super, że tak dbają o pracowników.
pracuś 2016-03-02 18:18:31
Witam serdecznie, chciał bym podjąć prace w Polimex-ie i pytanie do was. Nie mam tam nikogo kto mógł by mnie wciągnać szczerze mówie. Powiedźcie czy warto iść do biurowca i zostawić swoje CV? Z góry dzięki za odpowiedź.
EL 2016-03-06 21:57:58
NAJPIERW POSZUKAJ RODZINY BO TO "RODZINNA FIRMA", TU NIE PRZYJMUJE SIĘ SPECJALISTÓW Z DOŚWIADCZENIEM TYLKO KREWNYCH I KOLESIÓW.
BEZ ZNAJOMOŚCI TYLKO OCYNKOWNIA CIĘŻKA PRACA PRZY TRUJĄCYCH OPARACH ZA PSIE PIENIĄDZE
pracus 2016-03-06 23:35:57
Dzięki kolego za info dam na luz z polimexem..
pracownik mostostalu 2016-03-11 14:59:40
Ja tak zrobiłem i pracuję już ... 7 lat :)
hmmm 2016-03-31 20:28:43
Słabo rozwojowa firma, niskie zarobki, ogólnie nie polecam,
Ala 2016-04-06 08:57:16
A może ktoś powiedzieć jakiego rzędu są zarobki pracowników biurowych?
elo 2016-04-08 23:21:59
Wiecie jakich zarobków może się spodziewać specjalista ds. rozliczeń? Pozdrawiam
2
Wiesław 2016-04-21 16:06:33
Słyszałem, że Mostostal wysyła pracowników na obowiązkowe lekcje języka polskiego. Możecie to potwierdzić?
pracownik 2016-04-27 09:57:24
Zarobki jak zarobki ,jak się pracuje to się coś ma , urlop socjalne świadczenia a co mają powiedzieć pracownicy amluxa to tragedia Panie Prezesie POMÓŻ ,zerwij umowę z z taką psełdo firmą daj nam umowę o pracę tą malutką i traktuj nas jak normalnych ludzi
1
3p 2016-05-10 17:39:39
a to na wszystkich stanowiskach takich luksus jest jak tutaj opisujesz? mnie interesuje zatrudnienie jako Specjalista ds. badań nieniszczących i ciekawe jakie miałbym benefity. jak coś to Uprawnienia VT, UT i MT posiadam więc chyba mnie przyjmą
never 2016-05-25 15:00:36
Witam dostałem wiadomość z Mostostalu Polimex ze potrzebują pracowników na ocynkownię?Czy ktoś może mi powiedzieć kto tam pracował jakie sa warunki pracy przełożeni i zarobki?Wiem tylko że jest to praca w systemie 3y zmmianowym.Czyżby zwiększali zatrudnienie ponieważ wzrosła produkcja.Proszę o info.dla never będę bardzooo wdzięczny.nie chcę wpaść w g...no
pr 2016-05-27 12:14:07
Praca jest ciężka ,brudna no i zależy na czyjej zmianie .zarobki 7 % ponad krajową + premie ,ale można dorobić w sobotę są setki. Ludzie się zwalniają i trzeba uzupełnić braki
pr 2016-06-01 08:51:29
Panie Prezesie Nowy zobacz co firma amlux robi z Twoimi starymi przyjaciółmi
POMÓZ BŁAGAMY
odp 2016-06-19 16:39:36
Drogie Panie nie liczcie na zmianę .Na stanowisku zapomina się o rękach do pracy wybronione oczy i uszy i to się liczy
Wid 2016-06-20 14:44:48
Mi się wydaje, że bardzo łatwo tutaj dostać prace, mega dużo ogłoszeń, niektóre są naprawdę fajne, ja polecam próbować bo fajna sprawa, dobra pensja, telefon komórkowy do niektórych ofert dają, a widziałem, ze ktoś tam miał samochód służbowy z tego co wiem
Zostaw swoją opinię o Polimex - Mostostal S.A. - Siedlce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polimex - Mostostal S.A.