Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Polimex - Mostostal S.A.

Pracowałeś w firmie Polimex - Mostostal S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
&szmal& - 2014-03-27 18:55:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjaśnienia odnośnie budów("...idż na budowę zarobisz dwa razy tyle...."), wcale nie jest tam kolorowo. Dla starych pracowników którzy przenoszą się na budowę nie należ się nic (mieszkanie, delegacja, diety). Z waway do największej obecnie budowy w pxms dojeżdżasz na własny koszt, dodam jeszcze za jałmużną wypłatę jaka tam się zarabia. Nowych żarzących w wawy to nie obchodzi. Maja gdzieś pracowników.
zdjecie uzytkownika
&szmal& - 2014-03-27 18:59:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyjaśnienia odnośnie budów("...idż na budowę zarobisz dwa razy tyle...."), wcale nie jest kolorowo. Dla starych pracowników którzy przenoszą się na budowę nic się nie należy(mieszkanie, delegacja, diety). Z waway do największej obecnie budowy w pxms dojeżdżasz na własny koszt, dodam jeszcze za jałmużną wypłatę jaką tam się zarabia. Nowych żarzących z wawy nic nie obchodzi. Maja gdzieś pracowników.
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-04-12 12:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownicy po kilka miesięcy pracują za granicą bez urlopu i możliwości odwiedzenia rodziny.Chcesz jechać to pakuj się. Bilet w jedną stronę.
zdjecie uzytkownika
kre tyn - 2014-04-22 19:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Nick - 2014-04-12 12:39:15]:
a rodzina nie może odwiedzić ciebie?
zdjecie uzytkownika
szas - 2014-04-25 10:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bez przyszlosci, brak perspektyw
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-05-03 07:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje na malarni i zastanawia mnie fakt że ocynkownia ma premi 4 zł a my malarze i monterzy którzy narobią się tak samo jak na ocynkowni mają premi 1.4zł...gdzie sens takiego podziału czy ktoś mi odpowie?????
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-05-03 07:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracuje na malarni i zastanawia mnie dlaczego ocynkownia ma premi 4 zł a malarze i monterzy którzy narobią się tak samo mają1.4 zł gdzie jest sens tego podziału czy ktos mi odpowie???????
zdjecie uzytkownika
moro - 2014-05-03 19:06:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [&szmal& - 2014-03-27 18:59:06]:
Pracownicy Polimexu przez ostatnie lata chyba nie zauważyli, ze oprócz wynagrodzenia premii stazowego odpraw należy solidnie pracować i być lojalnym wobec swojego zakładu, a nie wynosić do domu śrubek, ręczników itp. Podcinacie gałązkę na której siedzicie. A może ktoś z Was zastanowił się co robią ludzie na dworcu PKP rano i dokąd jadą. I zapewniam Was, że ze swojego wynagrodzenia kupują bilet i codziennie spędzają 4 godz. w pociągu aby wyżywić swoje rodziny.
A tu oburzenie trzeba zapłacić za dojazd do pracy. Dojeżdzam od 17 lat i nawet nie pomyślałem aby prosić pracodawcę o zwrot kasy za bilet. Taka jest rzeczywistość. Chcesz mieć pracę i kasę trzeba czasami za coś zapłacić lub dać od siebie.
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-05-04 15:53:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [moro - 2014-05-03 19:06:24]:
pasuje do ciebie nazwa filmu/MILCZENIE OWIEC/takim podejsciem tracimy my wszyscy pracownicy .Moze masz na godzine 20 zł i rekami nogami trzymasz się tego zakładu bo ja pracuje 9 lat wciągu tego czasu byłem moze 30 dni na zwolnieniu .Łapałem setki w soboty niedziele i nie mam sobie nic do zarzucenia . CO DO SRUBEK to lepiej przyjrzyj sie kierownictwu firmy bo tam sie dopiero kradnie .Teraz zarabiam 1800 zł i mam jeszcze moze skakac ze szczęscia . Wtym wszystkim mi chodzi że jest za duża rozbieznosc pomiędzy wysokoscią premi na ocynkowni a malarni .Kolega malarz chciał się przeniesc na ocynkownie i wiesz co mu powiedział kierownik .TY JESTES POTRZEBNY TU JAKO MALARZ !!!! więc oco chodzi jesli jest potrzebny to jest fachowcem a jak jest fachowcem to dlaczego ma dziadowską premie.Na ocynkowni może pracowac nawet człowiek z ulicy nie przeszkolony bez doswiadczenia aby był tylko silny.Na malarza trzeba uzcyc sie malowac przynajmniej 2 lata.
zdjecie uzytkownika
dojeżdżający do wawy - 2014-05-21 15:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Współczuję Wam, ale rzeczywiście, poprzednie wpisy wskazują, że ktoś Was mocno rozpieścił....teraz jest powrót do rzeczywistości. A to boli..
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-05-31 22:39:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak polimex mostostal nadal płaci te 1800 na reke to wcale nie jest tak tragicznie, myslałem, że zeszli już do minimalnej krajowej.
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-06-22 19:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcin - 2014-05-31 22:39:14]:
Po 1 lipca zarobki spadną do najnizszej krajowej!!!
zdjecie uzytkownika
moro - 2014-07-08 20:12:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malarz - 2014-05-04 15:53:53]:
skoro jak twierdzisz kierownictwo kradnie to bez skrupułów wynoście nadal z zakładu ręczniki, rekawice itp. wszystko co się zmieści w plecakach, torbach, aż w końcu rozgrabicie wszystko. Jest tylko pytanie gdzie będziecie pracować, bo kierownictwo pracę sobie znajdzie. Kiedyś był potężny Stalchemak, co dzisiaj z niego zostało? Tam "odbierano sobie premie" w naturze tak samo tłumacząc sobie zwykłą kradzież bo czy jest to śrubka czy betonowy słup, który sobie przywłaszczasz jest to po prostu kradzież.
zdjecie uzytkownika
jad - 2014-07-09 02:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i jak, zarobki to najniższa krajowa teraz? To nadal uczciwa stawka, nic na to nie poradzimy. Widac ratuja firmę wszelkimi kosztami, mniej juz nie zapłacą.
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-07-11 15:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki ,zarobki. dziś wiemy ze wypłata wstrzymana.ciekawe kiedy zapłaca ,ludzie maja kredyty,powietrzem na malarni zyc nie bedziemy.w gazecie p.o.prezesa sie wypowiadał ze siedlce od lutego zyski przynosza
zdjecie uzytkownika
ocynkownia - 2014-07-11 18:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [malarz - 2014-05-03 07:10:33]:
a był sens jak malarnia miała po 4 ,5 ,6 a ocynkownia 2,3 zł
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-07-11 22:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ocynkownia - 2014-07-11 18:58:37]:
Masz racje nie było sensu powinny byc premie dla wszystkich pracowników zblizone do siebie .Bo np.kratki mają 4 zł ocynkownia tez dużo malarnia 2zł a magazyn0.80 gr o ironio!!!!!!!! Jak spojrzeć się w oczy pracownikowi z magazynu z taką premią który musi tak samo napie....jak my a nawet gorzej.Moja propzycja -wyrównać premie dla wszystkich.Jesli chodzi o fakt że dawniej malarnia miała 5.6 zł a ocynkownia 2 zł to w dórzej mierze była zasłóga pani A.WRÓBEL która potrafiła dla swego wydziału coś wywalczyc a dzisiejsi kierownikowie co ......nic
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-07-12 21:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chwila, czyli macie premiową stawke godzinową? Co w ogóle trzeba zrobic, aby uzyskac premię? Bo nawet jak to 1-4 zł to przy 160h miesięcznie wychodzi całkiem dobra kwota...
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-07-13 17:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcin - 2014-07-12 21:21:08]:
to jest tak że mamy stawke godzinową,do tego doliczana jest premia czyli te od 1-4zł do godziny.70%premii masz napewno a 30%dostajesz jeżeli twoi przełrzeni na dziale na jakim pracujesz uznają że ci sie należy
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-07-13 21:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To uczciwe, bo zawsze masz pewność wypracowania premii, a 30% uznaniówki to zawsze coś. Gorzej, że firma ma problemy i nie wiadomo nic o jej przyszłości.
zdjecie uzytkownika
malarz - 2014-07-15 20:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marcin - 2014-07-13 21:04:05]:
Siema marcin jak mówisz że premia to niezła sumka to jesteś w błędzie ostatnio premia oscyluje pomiędzy 250-300zł jak uważasz że 300zł dodanych do 1300zł wypłaty po wszystkich składkach i podatkach to wporządku to wez te pieniądze połóż zonie na stół w dniu wypłaty i......i rok czasu spisz sam !!!!ps. moja spi zemną bo się oswoiła z dziadowską pensją.
zdjecie uzytkownika
irek - 2014-07-21 21:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polimex-mostostal to firma, która wiele przeszła. Trzeba zrozumiec, że byli jeszcze miesiąc temu bliscy upadkowi. Płaca nadal zgodnie z prawem, ponad minimalna krajowa to chyba dużo w obecnej sytuacji. Może jeszcze czekają ich lepsze czasy. Teraz sporo czytałem o sprzedażach niektórych nieruchomości. Chociaz z drugiej strony dzisiaj ich akcje na giełdzie osiągnęły najniższy poziom od roku, co nie wygląda zbyt fajnie.
zdjecie uzytkownika
stefanekkot - 2014-10-07 09:31:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem i pracowałem w tej firmie i jedno mogę powiedzieć totalny bajzel jeśli chodzi o płace !!!! Taka duża firma a nie ma przejrzystego systemu wynagradzania - o zgrozo!!!Wcześniej była dyrektorka Stańczyk próbowała to naprawić - ale ja wyrzucono bo wielka szkoda , jej nastepczynie są zielone z zakresu systemów wynagradzania i kompletnie nic już nie zrobiły i nie zrobią !!!!
zdjecie uzytkownika
suspect - 2014-10-10 00:09:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No a co z Kozienicami??bo nikt nie pisze tutaj a Mostostal ma tam działać??
zdjecie uzytkownika
wariner - 2014-10-10 22:45:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nie wiem, czy słyszeliście, ale 39,79 mln zł z odsetkami ustawowymi ma wypłacić spółce Polimex-Mostostal Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad. Nakaz wypłaty wydano w związku z roszczeniem spółki o zapłatę kary umownej. Kara umowna dotyczy umowy na budowę drogi ekspresowej S-69 z Bielska-Białej do Żywca. Zgodnie z nakazem zapłaty, GDDKiA na rzecz Polimex-Mostostal zapłaci prawie 40 mln zł wraz z odsetkami liczonymi od 4 lutego 2014 roku oraz kosztami procesu. Właśnie 4 lutego bieżącego roku Polimex-Mostostal wraz z słowackim Doprastavem złożyli pozew o zapłatę kary umownej związanej z umową na budowę drogi S-69 Bielsko-Biała – Żywiec – Zwardoń od węzła Mikuszowice do Żywca. Może wyjdą na prostą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polimex - Mostostal S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x