brak logo

Tonnies Fleisch

RHEDA-WIEDENBRUCK

Opinie o Tonnies Fleisch

Orzech 2015-11-30 17:33:04
Witam, muszę dojechać do Rheda-Wiedenbrück na 7 listopada z Pomorza, wybiera się ktoś może? Albo może znacie jakieś dobre opcje dojazdu?
radek 2015-12-10 16:56:22
dokładnie nie kazdy oczekuje luksusow, wiadomo ze nie jedzie sie tam by zwiedzac i lezec w domu a pracowac, a przede wszystkim wiekszosc dnia i tak spedza sie w pracy
mario 2015-12-27 22:19:37
Odradzam,pracowałem 2 lata za grosze,najlepiej wyjeżdżajcie w parach bo baby same wchodzą chłopom do łóżek i odwrotnie.jest tam pare takich lafirynd niestety.max 1100 euro,,NIE POLECAM 1!!!! szukajcie innych miejsc pracy,nie rheda !!!!!
Sjs 2016-01-02 16:49:54
@mario maksymalnie 1100 euro to na miesiąc mam rozumieć? Jeśli tak, to moim zdaniem wcale nie są takie złe pieniądze, a wręcz przeciwnie! Tym bardziej, że euro obecnie dość wysoko stoi.
dsikora 2016-01-18 15:26:39
Witam gdzie można znaleźć ofertę pracy z tej firmy
chciałbym zacząć tam pracować od marca i nie wiem gdzie szukać oferty
informacji jak się tam dostać
1
Hub3432 2016-02-07 13:52:15
Uwaga na posrednikow same zlodziejstwo i klamczuchy!!!!!!!!!!! mialem jechac ale w ostatniej chwili zrezygnowalem i dobrze zrobilem potrojny negatyw!!!!
2
zniesmaczony 2016-02-23 13:57:02
tak miało być ładnie.. pojechałem pracowałem mies. wracam a oni kpinę sobie robią i mówią ze nie mam gdzie nocować. i żebym w samochodzie przenocował albo w hotelu.. :D pięknie.. a w pracy też traktują cie jak woła. wszędzie tak upiększają a w rzeczywistości to prawdziwa rzeźnia,ale dla ludzi.
2
złodziej 2016-02-23 14:00:16
proszę uważać na naciągacza w Kole.. Hubercik niby łatwi taką zajebistą robotę a w rzeczywistości tylko zgarnia kasę i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cię ma. juz go nie obchodzi czy wyjedziesz czy nie.. mógłby ktos mu narobić koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Eldo 2016-03-01 15:32:35
Najwiekszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki mozna sobie wyobrazic,wywiaza cie na mieszkanie do 15 km od tunisu i musisz sobie radzic sam zeby dotrzec do pracy,bez auta to masakra,ludzie na hotelu to hieny w wiekszosci,krana,chleja,w pracy to samo,najgorzej na rozbiorze.Stoja nad toba i sie dra.zarobki w porownaniu do tej meczarni gorzej niz smieszne,,za l4 mi nie zaplacili do tej pory,a minelo pare miesiecy. Jak jechalem tam i czytalem te komentarze to myslalem ze pisza to ludzie ktorym sie nie chce robic,ale sie pomylilem,,odradzam kazdemu jechanie tam,,w biurze polacy gadaja ze soba po niemiecku.
2
damian 2016-03-07 09:34:14
Zna ktoś aktualny numer do biura
szuka pracy 2016-03-18 11:18:13
Podobno w koncowce lutego w Tonnies Rheda byl pozar. To prawda?
1
Bartek 2016-03-30 10:25:05
Witam czy ktoś wyjezdza 4 kwietnia do Rheda-Wiedenbrück ?
piggy 2016-04-07 08:42:21
kochani, chyba im się się bardzo dobrze powodzi bo gdzieś na portalach spożywczych czytałaś że chcieli przejąć inną firmę z branży mięsnej dużą, to prawda?
3
monika 2016-04-10 18:12:53
witam
prosze o kontak osoby która tam pracuje na @ monia1985_1989@o2.pl
a najlepiiej prosze o numer telefonu chce sie dowiedziec pare rzeczy
08/15 2016-04-27 10:57:56
nie
1
Anka 2016-04-28 13:47:18
Ludzie, 15 km od Rhedy macie przyzwoite Zakłady Mięsne!
Hotel spacerkiem 5 min. od zakładów, umowa o pracę, wszystko jest! nie dajcie się wyzyskiwać. Ja tez pracowałam w Tonnies i dałam sobie spokój. Pracuje tutaj już 5 miesiąc i jest naprawdę o niebo lepiej. Szukajcie kontaktu do firmy JOB COMPLEX
1
roland 2016-05-09 18:42:01
nie wiesz jak sie dostac do roboty do tonnisa mieszkam w redzie i chce isc tam do pracy
pozdro 2016-05-10 14:27:16
Najlepiej to chyba osobiście @ronald bo ostatnio zero ofert pracy
Muszek 2016-05-16 22:18:12
Witam,
zaczynam pracę w Tönnies Fleisch 30 maja 2016, czy jedzie ktoś z Katowic lub okolic do Rhedy?

Pozdrawiam,
Zbyszek
Muszek 2016-05-16 22:19:29
Witam,
zaczynam pracę w Tönnies Fleisch 30 maja 2016, czy jedzie ktoś z Katowic lub okolic do Rhedy w tym okresie?

Pozdrawiam,
Zbyszek
serum 2016-05-17 11:02:32
witam mam termin tez na 30 maja jestem z kujawsko-pomorskiego
Muszek 2016-05-17 19:42:52
Witam,
a czy Pan jedzie autem i na którym przejściu przekracza granicę?

Pozdrawiam,
Zbyszek
serum 2016-05-18 17:11:17
niestety nie tez szukam kogos kto pojedzie swoim autem
Muszek 2016-05-22 10:43:44
Rozumiem,
dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia :)
Serum 2016-05-26 09:52:55
Witam muszek zrezygnowales z wyjazdu
Muszek 2016-05-26 11:18:21
Witam,

nie zrezygnowałem, znalazłem jedynie przewoźnika, którym pojadę do Rhedy, koszt 280 zł w jedną stronę z Katowic do Rhedy.

Pozdrawiam
gosc89 2016-06-01 18:24:59
Witam , warunki mieszkaniowe fatalne , zbiorowisko róznych ludzi DSI nawet nie robi ludziom badan przed przystąpieniem do pracy w zakladach mięsnych masz rece nogi ( usunięte przez administratora ) jak beduin w polu . na umowie masz 8.60 a na reke dostajesz 5 euro . kroją na wszystkim . każdemu odradzam tą pracę .
2
Tomek 2016-06-03 10:44:20
zaraz koło Rhedy jsest westphal w herzebroku. tam dostajesz 8,50 na reke na dzoen dobry. 5 euro? to ponizej godnosci ludzkiej.
Atix 2016-06-27 13:19:39
Witam pracowałem tam i mogę wam powiedzieć coś o niej praca jest ciezka ale idzie pracowac jeżeli trafi sie na wporządku brygadzistów i pracowników ale to co robią z naszymi wyplatami to smieszne obnizyli stawki do 5.2 euro za godzine i po przekroczonych 200 godzin na miesiac jeszcze jest jakis wysoki podatek to co pisali o mieszkaniach darmowych mieli wprowadzić -100 euro za mieszkanie gdzie mieszkaja w nich 10 ludzi nie dbaja. nie wieszcie tez w dowozy do pracy napewno ich nie ma trzeba kombinowac dowoz z innymi ludzmi .
12 2016-07-06 21:01:54
To nawet na 5 euro za godzine nie opłacasie wyjezdzać.
M 2016-07-10 07:48:06
Teraz potrącają z wypłaty 100€ i tak jest na umowie.. Z czego niedawno dowiedziałam się, że ma być podwyżka do 150€... 8.60 brutto netto wychodzi jakies 6.40
Szerszen 2016-07-10 12:34:28
To malo ja nastawialem Sie na 8Euro na reke to newer Sie nie oplaca wyjerzac Jak dają 6 euro
Ewelinaanilewe 2016-07-11 09:31:50
DSI-GmbH & CO. KG
przyjechałam do niech do pracy wraz z partnerem równo tydzień temu. Miły Pan przez telefon jak i mailach obiecywał, że dostaniemy dla siebie pokój 2 osobowy, będziemy pracować na te same zmiany, po 8 h 5 dni w tygodniu,
Kiedy dotarliśmy na miejsce w "biurze" a raczej baraku była grupa około 40 sobób które tak jak przyjechały do pracy. Podpisywaliśmy tam umowy i załatwialiśmy różne formalności, pod koniec tego spotkania kiedy rozdawali klucze okazało sie, że upsss ale jednak nie bedziemy mieszkać razem. Poszłam do dalszej części biur żeby to wyjaśnić, tam Pan powiedział mi, że wtorek środa będzie dla nas wolny pókój. (oczywiście w mailach pisali ze w mieszkaniach dla par są 2,3 pokoje 2 pokojowe jednak okazuje sie ze w jednym mieszkaniu jest tych pokoi 6,7... ile ludzi mozna pomieścic w jednym mieszkaniu)
Uspokojona informacją że najpóźniej za dwa dni bedzie "mieszkanie" poszłam do innego Pana z tego też pośrednictwa odebrac klucz od mojego pokoju, spytałam sie czy nie bedzie problemu jeśli przez te dwa dni (zanim nie dostaniemy wspólnego pokoju) bedziemy mieszkac u kolegi to będzie problem?
Facet zaczął na mnie krzyczeć ze to nie bedzie dwa dni, że nie może mi tego obiecac bo to moze byc pół roku albo rok.
do środy było załatwianie formalności i rzeczywiście tak jak obiecywali pomagali w tym, tylko umawiali sie z nami pod zakładem który był nieraz i po 17 km od niektórych z nas , wszyscy byliśœmy punktulanie mimo iz nie mielismy auta ,a panowie z firmy DSI-GmbH & CO. KG spóźniali sie po pól godziny.

Tak przetrwaliśmy do czwartku, kiedy to poszłam rozwiazać z nimi umowe, otwarcie móœiac ze chodzi o zakwaterowanie, o to ze bede konczyła o roznych zmianach z partnerem (a nie bede sama wracac o 3 w nocy 10 km przzez pola). Pani Beatka w biurze powiedziała mi ze pokojowe parowe maja dla pracowników z kwalifikacjami, kiedy spytałam sie jej po co w takim razie mi je obiecywali, przeciez widzieli moje cv. to powiedziała że pokoje dla par to ona moze dawac stałym pracownikom a nie komuś nowemu, po raz kolejny dlaczego piszac ze mna maile dwa dni przed moim przyjazdem tam dalej potwierdzali ze dostane ten pokój.
Następna sprawa według tego co mówili nam pracownicy firmy, na wiecej niz 1000 eu nie ma co liczyc.
Co do godzin idziesz na 18 i nigdy nie wiadomo czy skoczysz o 2 czy 0 6 nad ranem.
Serdecznie nie polecam, Ewelina
4
smao 2016-07-13 21:34:41
Rzeczywiście są dośc popularni, ale najlepszym dowodem na to że się dobrze dzieje jest brak jakiejkolwiek oferty pracy. Przecież atmosfera przyczynia się do sukcesu firmy, zwłaszcza, że każdy buduje dobre relacje.
obozpracy 2016-07-30 21:20:09
Nie przynoście wstydu Polsce niech uchodzcy tam pracuja
1
Mushec 2016-07-31 11:01:02
Witam,
postanowilem podzielic sie opinia na temat Tonnies Fleisch w Rhedzie w imieniu mojego taty.
Tata przepracowal tam niespelna poltora miesiaca gdyz dluzej juz nie byl w stanie.
Praca okazala sie bardzo ciezka, po kilku dniach pracy przy rozbiorce miesa, zostal przeniesiony do dzialu pakowania gdyz pracowal ponoc za wolno.
Po kilku tygodniach pracy przy przerzucania wielu ton kazdego tygodnia kierownik dzialu pakowania stwierdzil,ze tata pracuje za wolno na co tata odpowiedzial,ze szybciej juz nie moze. Kierownik odrzekl,ze w takim razie ma isc do biura, rozliczyc sie i skonczyc prace. Tak tez zrobil.
Przez pierwszy miesiac zarobil 900 EUR, nie zostalo mu policzonych 20h godzin nadgodzin. Dodatkowo firma przez pierwsze dwa miesiace potraca z pensji ok. 150 EUR o czym nie mowi, ale wyplaca je osobom, ktore przepracuja przynajmniej 3 miesiace.
Firma gwarantuje zakwaterowanie,ale warunki mieszkalne sa bardzo trudne: wiele osob w pokojach, brud, bardzo kiepskie warunki sanitarne. Najgorsze, ze firma nie gwarantuje transportu do pracy,a komunikacja publiczna na tej trasie nie istnieje, trzeba jechac autostrada. Jesli ktos nie ma samochodu, jest zmuszony do zorganizowania sobie transportu z innymi wspolpracownikami, ktorzy posiadaja swoj samochod. Nie jest to latwe z uwagi na fakt, ze niektore dzialy zaczynaja zmiane o 3, 4 rano.
Osoby majace male dzieci, dostaja ponoc jakies dodatki przez co sa w stanie wyciagnac ok. 1300,1400 EUR na miesiac.
Tata po powrocie stwierdzil, ze byl to najgorszy miesiac jego zycia, wrecz horrror, liczylismy,ze uda sie tam wytrzymac ok.3 miesiace, a potem zmienic pracodawce.
Kolega, ktory zaczal prace tego samego dnia co tata zakonczyl wspolprace 3 tygodnie pozniej niz tata.
Obecnie jestesmy na etapie poszukiwania nowej pracy w Niemczech/za granica.
Przedstawiam szczera opinie, wiadomo, ze taka praca lepsza niz jej brak, ale jesli ktos ma inne oferty to radze sie dobrze zastanowic.

Pozdrawiam,
Mushec
smao 2016-08-01 16:42:27
Jako największa agencja marketingu rzeczywiście bardzo wysoko stoją na rynku, co dowodzi temu, że klienci im ufają, a ich współrpacownikom odpowiadają zarobki jaka firma jest im w stanie zapewnić teraz.
Atsam46 2016-08-02 16:59:28
Jade do tunisu 14 sierpnia z kuj-pom moge zabrac jedna osobe kontakt atsam@poczta.fm
Patryk 2016-08-02 19:44:31
O to bardzo miłe, powiedz czy sie już ktoś zgłosił, bo jeśli nei to ja się odezwę w ciągu kilku dni, więc oby było trochę wolnego, więc na spokojnie..
Samoa22 2016-08-02 20:19:11
W większości jak tutaj piszą, to czysta prawda, byłem,pracowałem, przeżyłem, zarobki, ok 1000,1300 euro na miesiąc miałem, warunki mogły być lepsze, ale trafiłem na fajnych chłopaków, nie było problemów większych, co weekend nastukani jak messershmity:-),dziewczyny łatwe jak mało gdzie:-), same się pchają na ostrze:-), dla kawalera fajna sprawa, ale i za zajętych się brały, a w druga stronę tak samo było, nawet zajęte były brane pod uwagę, szybko znajdowały pocieszycieli, bliskich przyjaciół, w pierwszy dzień sam poznałem kobietę co że mną przyjechała, a na następny dUet już mnie zapraszała na kawę do siebie:-), na marginesie zdrowa była,znam też smutne przypadku, kobiety, dziewczyny tam pracujące, mają częsta przypadłość zachodzenua w ciążę(nie planowaną) a co się z tym wiąże , wszyscy wiedzą, naocznie znałem dwie co tak zrobiły, żeby w Polsce,lub partner się nie dowiedzieli o wyskoku:-(ogólnie nie polecam, Auschwitz XXI wieku, dobrowolny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cieszę się że udało mi się zakończyć już ten rok:-)
Atsam46 2016-08-03 08:30:21
Do Patryk. Zostaw nr tel na mailu jak cos to sie zgadamy
Deemann 2016-08-03 17:10:44
Powie ktos jak jest na froscie?? Wybieram sie na ten dział
Hubko 2016-08-03 21:53:00
Kurcze czytam wasze komentarze i mam mieszane uczucia co do niektórych. Dziwią mnie wasze spostrzeżenia narzekania itp praca do lekkich nie należy trzeba się z tym liczyć. Wie ktoś czy mają oferty aktualne na stronie
mareczekjasiu1 2016-08-04 15:04:56
pracowalem w Tunisie 7 lat przeszedlem 3 dzialy TK SB i Chiny pracowalo sie po 12gdz 7 dni w tygodniu ale w tamtym czasie to jest 6 lat temu wyciagalem nawet do 1550 e na reke do pracy mialem 15min spacerkiem to co ludzie pisza ze to kolchoz to maja racje po przejsciu na niemieckie warunki zmienily sie godziny pracy po 8 gdz ale i wyplaty spadly do 900 1000 e jesli ktos jest mlody a najlepiej para jest szansa zarobienia samemu tam zyc i wysylac rodzinie to tyle samo zarabiam w Polsce ogolnie nie polecam
mareczekjasiu1 2016-08-04 15:06:18
pracowalem w Tunisie 7 lat przeszedlem 3 dzialy TK SB i Chiny pracowalo sie po 12gdz 7 dni w tygodniu ale w tamtym czasie to jest 6 lat temu wyciagalem nawet do 1550 e na reke do pracy mialem 15min spacerkiem to co ludzie pisza ze to kolchoz to maja racje po przejsciu na niemieckie warunki zmienily sie godziny pracy po 8 gdz ale i wyplaty spadly do 900 1000 e jesli ktos jest mlody a najlepiej para jest szansa zarobienia samemu tam zyc i wysylac rodzinie to tyle samo zarabiam w Polsce ogolnie nie polecam
5o 2016-08-04 23:13:16
@Hubko mimo wszystko najlepiej miec jednka swoje zdanie
tuuun 2016-08-18 10:06:22
112
234 2016-08-18 21:38:33
nie no wiadomo ze tak nie ma tez chyba sensu porownywac i brak pod uwagę tak w 100 % zdania innych tez
Jonasz 2016-08-19 14:01:23
No ciekawe komentarze naprawdę teraz to sie zastanawiam nad wyjazdem

Mam być 29.08, ale teraz to przedyskutuje z resztą ekipy
smao 2016-08-19 14:26:17
Atmosfera opiera się na rzeczywiście pozytwnych relacjach, więc nie ma co narzekać.
Zostaw swoją opinię o Tonnies Fleisch - RHEDA-WIEDENBRUCK
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tonnies Fleisch