brak logo

Tonnies Fleisch

RHEDA-WIEDENBRUCK

Opinie o Tonnies Fleisch

zanielokojona 2015-10-15 12:14:10
Witam. Czy tam naprawde jest az tak zle? Bo moj maz ma jechac ale po tym co tu przeczytalam to nie wiem czy to jest taki dobry pomysl.... :/
lubelanka 2015-10-16 19:31:44
Bylam widzialam pracowalam . Niech Bog broni i trzyma w opieceLubelakow.
1
.... 2015-10-16 23:52:03
Pokaż firmę która nie ma złej opini! Każdy gada ze to ze tamto... Transport w swoim zakresie firma od początku o tym mówi a ktoś się żali ze zostawiają cie 15km od firmy i radzi sobie Sam ale przecież informują cie o tym jesteś dorosły wiedz co oczekujesz od ludzi jedziesz tam zapierdala* tak jak wszędzie e Polsce źle w Niemczech źle.. Czego wy oczekujecie.. Niech zamiana ulice na pewno będzie lepiej sojedzie będzie źle wróci.. wypowiada się ktoś kto był ok ale ile z siebie dal to duża różnica. A co do mieszkań to nie firma je niszczy yo nie firma w nich mieszka tylko ludzie którzy się w niej zatrudniają nie sprzątasz ty i ktoś nie będzie tego robił..
2
radek 2015-10-18 16:52:47
hej powiedzcie cos wiecej o tych wyjazdach, jezdzicie wszyscy w sensie wszystkih wysyłają tam na umowy do pracy na ubojnik, czy są różne działy i czy tylko w okolice Rhedy czy tez jakies inne, na jakiej to dziala zasDZIE, jak tam aplikować, nie wiem czy sie oplaca, czy to praca sezonowa, jakiś kontrakt, napiszcie
rzeznik 2015-10-20 13:49:42
odradzam roboty w tej sasranej firmie chcesz byc niewolnikiem ta firma jest idealna dla ciebie nawet na wysranie sie niemasz czasu a co mowic o kan apce kradna noze wszystko nawet rekawiczki i kanapki zero pomocy ze strony biura najgorszy jest burak ten z biura rusek udajacego niemiecka podrobke owczarka jego lac tyllko w leb wynagrodzenia z sobotami 1100 euro porazka naprawde strasza cie karami choc nie maja prawa nic takiego zrobic jestes chory to ich to nie interesuje radzisz sobie sam poprostu jestes bialym murzynem
3
rzeznik 2015-10-20 13:55:30
do pracy biora kogo popadnie nawet po 65 roku zycia slepy gluchy nawet kobiety w ciazy naprawde placa euro 7 ero do reki ale zapierdziel nie da sie tego opisac poprostu odradzam chyba ze jestes glupi to jedz i strac czas zdrowie i pieniadze ja wrocilem w pt pozdrawiam a i na przerwe jak chcesz isc to trzeba biegnac zeeby miec pzerwy chociaz 8 minut
1
NNNNNNNNNN 2015-10-31 18:18:20
Jezeli jedziecie do rhedy i prace załatwiacie przez Marinę nie wiezcie w ani jedno słowo kłamie i wyludza pieniadze,dopiero na miejscu okazuje sie dużo ważnych spraw czyste oszustwo i złodziejstwo nic wiecej
Poznanianka 2015-11-11 16:41:15
Mój mąż jest tam drugi dzień,praktycznie odkąd wyjechał nie mam z nim kontaktu(nikły),wiem tylko,ze robi popołudniowa zmianę,która zaczyna się o 12 w południe,a kończy o 23.30,telefony mają pozamykane w szafkach,ale to normalka bo w Polsce też tak jest.Z negatywnych opinii,które tutaj wyczytałam bardzo dużo się zgadza.Mój mąż określił to jednym słowem Auschwitz-w pierwszy dzień dostali już w d... mój mąż mówił,ze nie moze ruszać rękoma(rozbieracz-wykrawacz)i nogi strasznie bolą,a mąż jest facetem silnym fizycznie,pracował już jako brukarz,budowlaniec,więc ciężkiej pracy się nie boi,acha jeśli ktoś nie dał rady,a chciałby wrócić to albo na własny koszt albo niestety musi wytrzymać tam 2 tygodnie,bo po 2 tygodniach autokar jedzie do Polski.Zastanawiam się czy męża nie będę musiała ściągać szybciej do domu.

Nie zdążyłam zapytać o warunki mieszkalne,ale internetu nie ma,każdy musi załatwić sobie we własnym zakresie,tak samo nie wiem jak to wygląda z drogą do pracy,jak się dowiem to napiszę
Poznanianka 2015-11-11 16:45:43
Mój mąż jest tam drugi dzień,praktycznie odkąd wyjechał nie mam z nim kontaktu(nikły),wiem tylko,ze robi popołudniowa zmianę,która zaczyna się o 12 w południe,a kończy o 23.30,telefony mają pozamykane w szafkach,ale to normalka bo w Polsce też tak jest.Z negatywnych opinii,które tutaj wyczytałam bardzo dużo się zgadza.Mój mąż określił to jednym słowem Auschwitz-w pierwszy dzień dostali już w d... mój mąż mówił,ze nie moze ruszać rękoma(rozbieracz-wykrawacz)i nogi strasznie bolą,a mąż jest facetem silnym fizycznie,pracował już jako brukarz,budowlaniec,więc ciężkiej pracy się nie boi,acha jeśli ktoś nie dał rady,a chciałby wrócić to albo na własny koszt albo niestety musi wytrzymać tam 2 tygodnie,bo po 2 tygodniach autokar jedzie do Polski.Zastanawiam się czy męża nie będę musiała ściągać szybciej do domu.
Nie zdążyłam zapytać o warunki mieszkalne,ale internetu nie ma,każdy musi załatwić sobie we własnym zakresie,tak samo nie wiem jak to wygląda z drogą do pracy,jak się dowiem to napiszę
piotr 2015-11-13 17:56:10
prawda w 100%
Karolina 2015-11-14 07:36:56
DSI GmbH & CO. KG kupferstrasse 11 A Rheda Wiedenbruck. Bardzo bym prosiła o opinie tej firmy... Był ktoś?
Arek 2015-11-18 22:27:10
Witam, pracowałem przez dwa miesiące, jednym słowem masakra, nie polecam nikomu. Byłem zatrudniony przez pośrednika DSI. Miałem wypadek w pracy i dwa tygodnie w szpitalu, "panowie" z DSI od razu chcieli rozwiązywać umowę, nic nie rozwiązałem ale dziwnym trafem podczas pobytu w szpitalu z mieszkania zgineła mi moja umowa o pracę. Mam prośbę, czy ma ktoś z was ten niemiecki nip tego DSI GmbH & Co.Kg. Bo nie mogę przedłużyć zwolnienia w Polsce.
2
kel 2015-11-23 16:25:40
ja ówarzam ze ardzo mi sie podobają tunisy niż jakieś inne zakłady pracowałem tam rok czas było super le zjechałem d tunisu we weisenfelss tam jest najlepiej pozdro:)
2
robert 2015-11-24 16:03:57
Pracuje w Tunisie juz okolo 3,5 mies. i nie jest az tak zle. Robie duzo godzin, ale wyplata zawsze punktualnie na 10 jest na kontcie. Mieszkania sa jakie sa. Nie jest zaden luksus, tylko proste mieszkania. Troche odnowilismy i zalozylismy sobie internet. niczego nam nie brakuje. jedyny problem to dojazd do pracy, ale tez dalismy rade sie zorganisowac, lecz musze powiedziec, ze wiedzialem ze mnie bedzie to czekalo, jak wyjezdzam bez samochodu do innego kraju.

Praca jest ciezka, ale w polsce tez nie moglem innej pracy znalesc. Placa 8,60 euro i mieszkanie jest bezplatne. A w polsce jeszcze nie mialem oferty ze placa mi 35-40 euro i za mieszkanie. Tak dlugo jak sie nie zmieni sytuacja w polsce mam nadzieje ze bede mogl dalej pracowac w Tunisie.
Patryk 2015-11-30 13:45:09
O i wreszcie jakiś dobry post, dziękuję @robert - czyli kasę płacą, nie jest źle, da się zamieszkać gdzieś i jeszcze w mieszkaniu mieć względne wygody. To cenne informacje
Orzech 2015-11-30 17:33:04
Witam, muszę dojechać do Rheda-Wiedenbrück na 7 listopada z Pomorza, wybiera się ktoś może? Albo może znacie jakieś dobre opcje dojazdu?
radek 2015-12-10 16:56:22
dokładnie nie kazdy oczekuje luksusow, wiadomo ze nie jedzie sie tam by zwiedzac i lezec w domu a pracowac, a przede wszystkim wiekszosc dnia i tak spedza sie w pracy
mario 2015-12-27 22:19:37
Odradzam,pracowałem 2 lata za grosze,najlepiej wyjeżdżajcie w parach bo baby same wchodzą chłopom do łóżek i odwrotnie.jest tam pare takich lafirynd niestety.max 1100 euro,,NIE POLECAM 1!!!! szukajcie innych miejsc pracy,nie rheda !!!!!
Sjs 2016-01-02 16:49:54
@mario maksymalnie 1100 euro to na miesiąc mam rozumieć? Jeśli tak, to moim zdaniem wcale nie są takie złe pieniądze, a wręcz przeciwnie! Tym bardziej, że euro obecnie dość wysoko stoi.
dsikora 2016-01-18 15:26:39
Witam gdzie można znaleźć ofertę pracy z tej firmy
chciałbym zacząć tam pracować od marca i nie wiem gdzie szukać oferty
informacji jak się tam dostać
Hub3432 2016-02-07 13:52:15
Uwaga na posrednikow same zlodziejstwo i klamczuchy!!!!!!!!!!! mialem jechac ale w ostatniej chwili zrezygnowalem i dobrze zrobilem potrojny negatyw!!!!
1
zniesmaczony 2016-02-23 13:57:02
tak miało być ładnie.. pojechałem pracowałem mies. wracam a oni kpinę sobie robią i mówią ze nie mam gdzie nocować. i żebym w samochodzie przenocował albo w hotelu.. :D pięknie.. a w pracy też traktują cie jak woła. wszędzie tak upiększają a w rzeczywistości to prawdziwa rzeźnia,ale dla ludzi.
1
złodziej 2016-02-23 14:00:16
proszę uważać na naciągacza w Kole.. Hubercik niby łatwi taką zajebistą robotę a w rzeczywistości tylko zgarnia kasę i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cię ma. juz go nie obchodzi czy wyjedziesz czy nie.. mógłby ktos mu narobić koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Eldo 2016-03-01 15:32:35
Najwiekszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki mozna sobie wyobrazic,wywiaza cie na mieszkanie do 15 km od tunisu i musisz sobie radzic sam zeby dotrzec do pracy,bez auta to masakra,ludzie na hotelu to hieny w wiekszosci,krana,chleja,w pracy to samo,najgorzej na rozbiorze.Stoja nad toba i sie dra.zarobki w porownaniu do tej meczarni gorzej niz smieszne,,za l4 mi nie zaplacili do tej pory,a minelo pare miesiecy. Jak jechalem tam i czytalem te komentarze to myslalem ze pisza to ludzie ktorym sie nie chce robic,ale sie pomylilem,,odradzam kazdemu jechanie tam,,w biurze polacy gadaja ze soba po niemiecku.
1
damian 2016-03-07 09:34:14
Zna ktoś aktualny numer do biura
szuka pracy 2016-03-18 11:18:13
Podobno w koncowce lutego w Tonnies Rheda byl pozar. To prawda?
1
Bartek 2016-03-30 10:25:05
Witam czy ktoś wyjezdza 4 kwietnia do Rheda-Wiedenbrück ?
piggy 2016-04-07 08:42:21
kochani, chyba im się się bardzo dobrze powodzi bo gdzieś na portalach spożywczych czytałaś że chcieli przejąć inną firmę z branży mięsnej dużą, to prawda?
2
monika 2016-04-10 18:12:53
witam
prosze o kontak osoby która tam pracuje na @ monia1985_1989@o2.pl
a najlepiiej prosze o numer telefonu chce sie dowiedziec pare rzeczy
08/15 2016-04-27 10:57:56
nie
1
Anka 2016-04-28 13:47:18
Ludzie, 15 km od Rhedy macie przyzwoite Zakłady Mięsne!
Hotel spacerkiem 5 min. od zakładów, umowa o pracę, wszystko jest! nie dajcie się wyzyskiwać. Ja tez pracowałam w Tonnies i dałam sobie spokój. Pracuje tutaj już 5 miesiąc i jest naprawdę o niebo lepiej. Szukajcie kontaktu do firmy JOB COMPLEX
roland 2016-05-09 18:42:01
nie wiesz jak sie dostac do roboty do tonnisa mieszkam w redzie i chce isc tam do pracy
pozdro 2016-05-10 14:27:16
Najlepiej to chyba osobiście @ronald bo ostatnio zero ofert pracy
Muszek 2016-05-16 22:18:12
Witam,
zaczynam pracę w Tönnies Fleisch 30 maja 2016, czy jedzie ktoś z Katowic lub okolic do Rhedy?

Pozdrawiam,
Zbyszek
Muszek 2016-05-16 22:19:29
Witam,
zaczynam pracę w Tönnies Fleisch 30 maja 2016, czy jedzie ktoś z Katowic lub okolic do Rhedy w tym okresie?

Pozdrawiam,
Zbyszek
serum 2016-05-17 11:02:32
witam mam termin tez na 30 maja jestem z kujawsko-pomorskiego
Muszek 2016-05-17 19:42:52
Witam,
a czy Pan jedzie autem i na którym przejściu przekracza granicę?

Pozdrawiam,
Zbyszek
serum 2016-05-18 17:11:17
niestety nie tez szukam kogos kto pojedzie swoim autem
Muszek 2016-05-22 10:43:44
Rozumiem,
dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia :)
Serum 2016-05-26 09:52:55
Witam muszek zrezygnowales z wyjazdu
Muszek 2016-05-26 11:18:21
Witam,

nie zrezygnowałem, znalazłem jedynie przewoźnika, którym pojadę do Rhedy, koszt 280 zł w jedną stronę z Katowic do Rhedy.

Pozdrawiam
gosc89 2016-06-01 18:24:59
Witam , warunki mieszkaniowe fatalne , zbiorowisko róznych ludzi DSI nawet nie robi ludziom badan przed przystąpieniem do pracy w zakladach mięsnych masz rece nogi ( usunięte przez administratora ) jak beduin w polu . na umowie masz 8.60 a na reke dostajesz 5 euro . kroją na wszystkim . każdemu odradzam tą pracę .
1
Tomek 2016-06-03 10:44:20
zaraz koło Rhedy jsest westphal w herzebroku. tam dostajesz 8,50 na reke na dzoen dobry. 5 euro? to ponizej godnosci ludzkiej.
Atix 2016-06-27 13:19:39
Witam pracowałem tam i mogę wam powiedzieć coś o niej praca jest ciezka ale idzie pracowac jeżeli trafi sie na wporządku brygadzistów i pracowników ale to co robią z naszymi wyplatami to smieszne obnizyli stawki do 5.2 euro za godzine i po przekroczonych 200 godzin na miesiac jeszcze jest jakis wysoki podatek to co pisali o mieszkaniach darmowych mieli wprowadzić -100 euro za mieszkanie gdzie mieszkaja w nich 10 ludzi nie dbaja. nie wieszcie tez w dowozy do pracy napewno ich nie ma trzeba kombinowac dowoz z innymi ludzmi .
12 2016-07-06 21:01:54
To nawet na 5 euro za godzine nie opłacasie wyjezdzać.
M 2016-07-10 07:48:06
Teraz potrącają z wypłaty 100€ i tak jest na umowie.. Z czego niedawno dowiedziałam się, że ma być podwyżka do 150€... 8.60 brutto netto wychodzi jakies 6.40
Szerszen 2016-07-10 12:34:28
To malo ja nastawialem Sie na 8Euro na reke to newer Sie nie oplaca wyjerzac Jak dają 6 euro
Ewelinaanilewe 2016-07-11 09:31:50
DSI-GmbH & CO. KG
przyjechałam do niech do pracy wraz z partnerem równo tydzień temu. Miły Pan przez telefon jak i mailach obiecywał, że dostaniemy dla siebie pokój 2 osobowy, będziemy pracować na te same zmiany, po 8 h 5 dni w tygodniu,
Kiedy dotarliśmy na miejsce w "biurze" a raczej baraku była grupa około 40 sobób które tak jak przyjechały do pracy. Podpisywaliśmy tam umowy i załatwialiśmy różne formalności, pod koniec tego spotkania kiedy rozdawali klucze okazało sie, że upsss ale jednak nie bedziemy mieszkać razem. Poszłam do dalszej części biur żeby to wyjaśnić, tam Pan powiedział mi, że wtorek środa będzie dla nas wolny pókój. (oczywiście w mailach pisali ze w mieszkaniach dla par są 2,3 pokoje 2 pokojowe jednak okazuje sie ze w jednym mieszkaniu jest tych pokoi 6,7... ile ludzi mozna pomieścic w jednym mieszkaniu)
Uspokojona informacją że najpóźniej za dwa dni bedzie "mieszkanie" poszłam do innego Pana z tego też pośrednictwa odebrac klucz od mojego pokoju, spytałam sie czy nie bedzie problemu jeśli przez te dwa dni (zanim nie dostaniemy wspólnego pokoju) bedziemy mieszkac u kolegi to będzie problem?
Facet zaczął na mnie krzyczeć ze to nie bedzie dwa dni, że nie może mi tego obiecac bo to moze byc pół roku albo rok.
do środy było załatwianie formalności i rzeczywiście tak jak obiecywali pomagali w tym, tylko umawiali sie z nami pod zakładem który był nieraz i po 17 km od niektórych z nas , wszyscy byliśœmy punktulanie mimo iz nie mielismy auta ,a panowie z firmy DSI-GmbH & CO. KG spóźniali sie po pól godziny.

Tak przetrwaliśmy do czwartku, kiedy to poszłam rozwiazać z nimi umowe, otwarcie móœiac ze chodzi o zakwaterowanie, o to ze bede konczyła o roznych zmianach z partnerem (a nie bede sama wracac o 3 w nocy 10 km przzez pola). Pani Beatka w biurze powiedziała mi ze pokojowe parowe maja dla pracowników z kwalifikacjami, kiedy spytałam sie jej po co w takim razie mi je obiecywali, przeciez widzieli moje cv. to powiedziała że pokoje dla par to ona moze dawac stałym pracownikom a nie komuś nowemu, po raz kolejny dlaczego piszac ze mna maile dwa dni przed moim przyjazdem tam dalej potwierdzali ze dostane ten pokój.
Następna sprawa według tego co mówili nam pracownicy firmy, na wiecej niz 1000 eu nie ma co liczyc.
Co do godzin idziesz na 18 i nigdy nie wiadomo czy skoczysz o 2 czy 0 6 nad ranem.
Serdecznie nie polecam, Ewelina
3
smao 2016-07-13 21:34:41
Rzeczywiście są dośc popularni, ale najlepszym dowodem na to że się dobrze dzieje jest brak jakiejkolwiek oferty pracy. Przecież atmosfera przyczynia się do sukcesu firmy, zwłaszcza, że każdy buduje dobre relacje.
obozpracy 2016-07-30 21:20:09
Nie przynoście wstydu Polsce niech uchodzcy tam pracuja
Zostaw swoją opinię o Tonnies Fleisch - RHEDA-WIEDENBRUCK
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tonnies Fleisch