brak logo

Tonnies Fleisch

RHEDA-WIEDENBRUCK

Opinie o Tonnies Fleisch

zniesmaczony 2016-02-23 13:57
tak miało być ładnie.. pojechałem pracowałem mies. wracam a oni kpinę sobie robią i mówią ze nie mam gdzie nocować. i żebym w samochodzie przenocował albo w hotelu.. :D pięknie.. a w pracy też traktują cie jak woła. wszędzie tak upiększają a w rzeczywistości to prawdziwa rzeźnia,ale dla ludzi.
4
złodziej 2016-02-23 14:00
proszę uważać na naciągacza w Kole.. Hubercik niby łatwi taką zajebistą robotę a w rzeczywistości tylko zgarnia kasę i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cię ma. juz go nie obchodzi czy wyjedziesz czy nie.. mógłby ktos mu narobić koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Eldo 2016-03-01 15:32
Najwiekszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki mozna sobie wyobrazic,wywiaza cie na mieszkanie do 15 km od tunisu i musisz sobie radzic sam zeby dotrzec do pracy,bez auta to masakra,ludzie na hotelu to hieny w wiekszosci,krana,chleja,w pracy to samo,najgorzej na rozbiorze.Stoja nad toba i sie dra.zarobki w porownaniu do tej meczarni gorzej niz smieszne,,za l4 mi nie zaplacili do tej pory,a minelo pare miesiecy. Jak jechalem tam i czytalem te komentarze to myslalem ze pisza to ludzie ktorym sie nie chce robic,ale sie pomylilem,,odradzam kazdemu jechanie tam,,w biurze polacy gadaja ze soba po niemiecku.
6
damian 2016-03-07 09:34
Zna ktoś aktualny numer do biura
szuka pracy 2016-03-18 11:18
Podobno w koncowce lutego w Tonnies Rheda byl pozar. To prawda?
1
Bartek 2016-03-30 10:25
Witam czy ktoś wyjezdza 4 kwietnia do Rheda-Wiedenbrück ?
monika 2016-04-10 18:12
witam
prosze o kontak osoby która tam pracuje na @ monia1985_1989@o2.pl
a najlepiiej prosze o numer telefonu chce sie dowiedziec pare rzeczy
08/15 2016-04-27 10:57
nie
1
Anka 2016-04-28 13:47
Ludzie, 15 km od Rhedy macie przyzwoite Zakłady Mięsne!
Hotel spacerkiem 5 min. od zakładów, umowa o pracę, wszystko jest! nie dajcie się wyzyskiwać. Ja tez pracowałam w Tonnies i dałam sobie spokój. Pracuje tutaj już 5 miesiąc i jest naprawdę o niebo lepiej. Szukajcie kontaktu do firmy JOB COMPLEX
13
roland 2016-05-09 18:42
nie wiesz jak sie dostac do roboty do tonnisa mieszkam w redzie i chce isc tam do pracy
Muszek 2016-05-16 22:18
Witam,
zaczynam pracę w Tönnies Fleisch 30 maja 2016, czy jedzie ktoś z Katowic lub okolic do Rhedy?

Pozdrawiam,
Zbyszek
Muszek 2016-05-16 22:19
Witam,
zaczynam pracę w Tönnies Fleisch 30 maja 2016, czy jedzie ktoś z Katowic lub okolic do Rhedy w tym okresie?

Pozdrawiam,
Zbyszek
serum 2016-05-17 11:02
witam mam termin tez na 30 maja jestem z kujawsko-pomorskiego
Muszek 2016-05-17 19:42
Witam,
a czy Pan jedzie autem i na którym przejściu przekracza granicę?

Pozdrawiam,
Zbyszek
serum 2016-05-18 17:11
niestety nie tez szukam kogos kto pojedzie swoim autem
Muszek 2016-05-22 10:43
Rozumiem,
dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia :)
Serum 2016-05-26 09:52
Witam muszek zrezygnowales z wyjazdu
Muszek 2016-05-26 11:18
Witam,

nie zrezygnowałem, znalazłem jedynie przewoźnika, którym pojadę do Rhedy, koszt 280 zł w jedną stronę z Katowic do Rhedy.

Pozdrawiam
gosc89 2016-06-01 18:24
Witam , warunki mieszkaniowe fatalne , zbiorowisko róznych ludzi DSI nawet nie robi ludziom badan przed przystąpieniem do pracy w zakladach mięsnych masz rece nogi ( usunięte przez administratora ) jak beduin w polu . na umowie masz 8.60 a na reke dostajesz 5 euro . kroją na wszystkim . każdemu odradzam tą pracę .
4
Tomek 2016-06-03 10:44
zaraz koło Rhedy jsest westphal w herzebroku. tam dostajesz 8,50 na reke na dzoen dobry. 5 euro? to ponizej godnosci ludzkiej.
3
Atix 2016-06-27 13:19
Witam pracowałem tam i mogę wam powiedzieć coś o niej praca jest ciezka ale idzie pracowac jeżeli trafi sie na wporządku brygadzistów i pracowników ale to co robią z naszymi wyplatami to smieszne obnizyli stawki do 5.2 euro za godzine i po przekroczonych 200 godzin na miesiac jeszcze jest jakis wysoki podatek to co pisali o mieszkaniach darmowych mieli wprowadzić -100 euro za mieszkanie gdzie mieszkaja w nich 10 ludzi nie dbaja. nie wieszcie tez w dowozy do pracy napewno ich nie ma trzeba kombinowac dowoz z innymi ludzmi .
M 2016-07-10 07:48
Teraz potrącają z wypłaty 100€ i tak jest na umowie.. Z czego niedawno dowiedziałam się, że ma być podwyżka do 150€... 8.60 brutto netto wychodzi jakies 6.40
Szerszen 2016-07-10 12:34
To malo ja nastawialem Sie na 8Euro na reke to newer Sie nie oplaca wyjerzac Jak dają 6 euro
obozpracy 2016-07-30 21:20
Nie przynoście wstydu Polsce niech uchodzcy tam pracuja
1
Mushec 2016-07-31 11:01
Witam,
postanowilem podzielic sie opinia na temat Tonnies Fleisch w Rhedzie w imieniu mojego taty.
Tata przepracowal tam niespelna poltora miesiaca gdyz dluzej juz nie byl w stanie.
Praca okazala sie bardzo ciezka, po kilku dniach pracy przy rozbiorce miesa, zostal przeniesiony do dzialu pakowania gdyz pracowal ponoc za wolno.
Po kilku tygodniach pracy przy przerzucania wielu ton kazdego tygodnia kierownik dzialu pakowania stwierdzil,ze tata pracuje za wolno na co tata odpowiedzial,ze szybciej juz nie moze. Kierownik odrzekl,ze w takim razie ma isc do biura, rozliczyc sie i skonczyc prace. Tak tez zrobil.
Przez pierwszy miesiac zarobil 900 EUR, nie zostalo mu policzonych 20h godzin nadgodzin. Dodatkowo firma przez pierwsze dwa miesiace potraca z pensji ok. 150 EUR o czym nie mowi, ale wyplaca je osobom, ktore przepracuja przynajmniej 3 miesiace.
Firma gwarantuje zakwaterowanie,ale warunki mieszkalne sa bardzo trudne: wiele osob w pokojach, brud, bardzo kiepskie warunki sanitarne. Najgorsze, ze firma nie gwarantuje transportu do pracy,a komunikacja publiczna na tej trasie nie istnieje, trzeba jechac autostrada. Jesli ktos nie ma samochodu, jest zmuszony do zorganizowania sobie transportu z innymi wspolpracownikami, ktorzy posiadaja swoj samochod. Nie jest to latwe z uwagi na fakt, ze niektore dzialy zaczynaja zmiane o 3, 4 rano.
Osoby majace male dzieci, dostaja ponoc jakies dodatki przez co sa w stanie wyciagnac ok. 1300,1400 EUR na miesiac.
Tata po powrocie stwierdzil, ze byl to najgorszy miesiac jego zycia, wrecz horrror, liczylismy,ze uda sie tam wytrzymac ok.3 miesiace, a potem zmienic pracodawce.
Kolega, ktory zaczal prace tego samego dnia co tata zakonczyl wspolprace 3 tygodnie pozniej niz tata.
Obecnie jestesmy na etapie poszukiwania nowej pracy w Niemczech/za granica.
Przedstawiam szczera opinie, wiadomo, ze taka praca lepsza niz jej brak, ale jesli ktos ma inne oferty to radze sie dobrze zastanowic.

Pozdrawiam,
Mushec
7
Atsam46 2016-08-02 16:59
Jade do tunisu 14 sierpnia z kuj-pom moge zabrac jedna osobe kontakt atsam@poczta.fm
Samoa22 2016-08-02 20:19
W większości jak tutaj piszą, to czysta prawda, byłem,pracowałem, przeżyłem, zarobki, ok 1000,1300 euro na miesiąc miałem, warunki mogły być lepsze, ale trafiłem na fajnych chłopaków, nie było problemów większych, co weekend nastukani jak messershmity:-),dziewczyny łatwe jak mało gdzie:-), same się pchają na ostrze:-), dla kawalera fajna sprawa, ale i za zajętych się brały, a w druga stronę tak samo było, nawet zajęte były brane pod uwagę, szybko znajdowały pocieszycieli, bliskich przyjaciół, w pierwszy dzień sam poznałem kobietę co że mną przyjechała, a na następny dUet już mnie zapraszała na kawę do siebie:-), na marginesie zdrowa była,znam też smutne przypadku, kobiety, dziewczyny tam pracujące, mają częsta przypadłość zachodzenua w ciążę(nie planowaną) a co się z tym wiąże , wszyscy wiedzą, naocznie znałem dwie co tak zrobiły, żeby w Polsce,lub partner się nie dowiedzieli o wyskoku:-(ogólnie nie polecam, Auschwitz XXI wieku, dobrowolny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cieszę się że udało mi się zakończyć już ten rok:-)
4
Atsam46 2016-08-03 08:30
Do Patryk. Zostaw nr tel na mailu jak cos to sie zgadamy
Deemann 2016-08-03 17:10
Powie ktos jak jest na froscie?? Wybieram sie na ten dział
mareczekjasiu1 2016-08-04 15:04
pracowalem w Tunisie 7 lat przeszedlem 3 dzialy TK SB i Chiny pracowalo sie po 12gdz 7 dni w tygodniu ale w tamtym czasie to jest 6 lat temu wyciagalem nawet do 1550 e na reke do pracy mialem 15min spacerkiem to co ludzie pisza ze to kolchoz to maja racje po przejsciu na niemieckie warunki zmienily sie godziny pracy po 8 gdz ale i wyplaty spadly do 900 1000 e jesli ktos jest mlody a najlepiej para jest szansa zarobienia samemu tam zyc i wysylac rodzinie to tyle samo zarabiam w Polsce ogolnie nie polecam
5
mareczekjasiu1 2016-08-04 15:06
pracowalem w Tunisie 7 lat przeszedlem 3 dzialy TK SB i Chiny pracowalo sie po 12gdz 7 dni w tygodniu ale w tamtym czasie to jest 6 lat temu wyciagalem nawet do 1550 e na reke do pracy mialem 15min spacerkiem to co ludzie pisza ze to kolchoz to maja racje po przejsciu na niemieckie warunki zmienily sie godziny pracy po 8 gdz ale i wyplaty spadly do 900 1000 e jesli ktos jest mlody a najlepiej para jest szansa zarobienia samemu tam zyc i wysylac rodzinie to tyle samo zarabiam w Polsce ogolnie nie polecam
2
tuuun 2016-08-18 10:06
112
Jonasz 2016-08-19 14:01
No ciekawe komentarze naprawdę teraz to sie zastanawiam nad wyjazdem

Mam być 29.08, ale teraz to przedyskutuje z resztą ekipy
1
Serum 2016-09-02 20:38
Witam zniesmaczony widzę że poznales Panią m.pełną seksapilu w innym tego słowa znaczeniu współczuje brak słów na to coś
1
Moniaaa 2016-10-01 21:08
Zastanawiam się nad pracą tam. Jak to jest z mieszkaniem i panującymi warunkami? Coś jest załatwione przez firmę czy na własną rękę? I ewentualnie czy jest ktoś może zainteresowany pracą lub też pracuje i w najbliższym czasie będzie jechać z Polski tam z warmińsko - mazurskiego?
hehe 2016-10-09 18:22
Ważne dla mnie jest to, żeb wypłata jest u nich terminowa, bo dbanie o prawidłowe warunki finansowe jest dość ważne.
2
Poblo 2016-11-04 09:57
Wolne miejsce mam jadę z okolic szczecina na 07.11
Jarek 2016-11-08 11:46
Witam,mam pytanie napisz mi jak tam jest bo mam wyjechać teraz w niedzielę ale opinie są nie zawesołe
Gandalf 2016-12-28 21:40
Jadę do pracy jako kierowca c+e jakieś opinie ktoś coś wie
sala 2017-01-02 15:37
witam czy ktos moglby mi napisac cos o rafale -łysy pracuje w tunis fleish w niemczech
marcin 2017-01-05 21:45
witam posiadam busa do przeprowadzek prosze pisac a na pewno odezwie sie
Tomek 2017-01-17 14:11
Mam wyjechać jako Pakowacz - Magazynier
DSI-GmbH & CO. KG. Rheda-Wiedenbrück

Może ktoś coś opowiedzieć o tej pracy ? bo to chyba nie wykrawanie czy coś tylko jakieś magazyny, jak zakwaterowanie i praca ?
niewiedzący 2017-01-18 10:35
Kiedy jedziesz? my też z chłopakiem wyjeżdżamy 23 i chciałabym się coś dowiedzieć
ANONIM561341 2017-01-19 14:32
Tez miałem wyjechać teraz na 23 na pokowacz/magazynier ,ale jak czytam te opinie to juz mi sie odechciało. patola
exoop 2017-01-20 16:57
Niech ktos opisuje cos jak tam jest aktualnie, bo trace wiare w to zeby jechac. Zakwaterowanie, ile godzin, jakie warunki pracy?
Dasmisse 2017-01-24 10:40
Ja odradzam, byłem tam miesiąc, warunki mieszkalne fatalne, w ogóle polacy większość to wieśniaki którzy tylko myślą o chlaniu, patologie. Jak ktoś zatkał kibel to dni trzeba było iść do lasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie żartuje i jeszcze zabrali po 50 euro 8 osobom za odetkanie. Firma ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polaków chociaż firma jest polska, jak nie masz własnego samochodu to nawet nie jedź bo nie gwarantują transportu pierwsze dni musiałem iśc z buta godzine czasu drogi do pracy, w pracy wiadomo cwaniactwo i szmacenie, w pracy w rozbiórce jak robiłem przy karkówce nie było źle ale tez fajnie nie było, było znośnie i trzeba sie nauczyć ostrzyć nóż, lepszy rozbiór niż dział pakowanie miesięcznie wyjdzie ci 1100 - 1150 euro, nie polecam, naprawdę jak chcesz coś wiedzieć to napisz do mnie na maila Vearo1@interia.pl
MARIAN 2017-01-25 09:44
Byłem tam 3 miesiace w 2016 roku , nie dałem rady więcej .
Bez auta nawet się nie wybieraj , ja akurat miałem po 4 km wiec szedłem z buta, nie raz w nocy bo na hali trzeba było być o 2:45 …. Dział pakowania SB , Wyzysk , bluzgi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] XXI wieku , naprawdę nie polecam , nie warto , jak już uderzać do Holandii , nigdy więcej żadne mieso etc .

Na mieszkaniach chlew , trafisz na libacje masz przekichane , panienki też sprowadzają ( a w Polsce maz i dziecko ) przykro na to było patrzeć .

Tyle.

Pozdrawiam

Marian z Głogowa .
2
miro 2017-01-27 18:31
Ludzie jesteście dorośli nie pracujcie w obozie, niech sami wezmą się do roboty, miejcie swoją godność.
1
jarosław kobyliński 2017-02-15 20:51
ja pracowałem 2 tam lata na uboiu wcale nieiest tak rzle iak ktosz hce to pracuie i tyle z miłom heciom bym tam wrucił
Damian 2017-03-23 10:49
Witam wybieram sie tam ktos do pracy dnia 3.04.2017? Jade wlasnym samochodem jedzie ktos z krakowa I okolic? Pisac moze ktos ze mna zarezykuje I pojedzie hAhaha. Pozdrawiam Damian
Zostaw swoją opinię o Tonnies Fleisch - RHEDA-WIEDENBRUCK
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tonnies Fleisch