logo Tonnies Fleisch

Tonnies Fleisch

RHEDA-WIEDENBRUCK

Opinie o Tonnies Fleisch

Muszek 2016-05-22 10:43
Rozumiem,
dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia :)
Serum 2016-05-26 09:52
Witam muszek zrezygnowales z wyjazdu
Muszek 2016-05-26 11:18
Witam,

nie zrezygnowałem, znalazłem jedynie przewoźnika, którym pojadę do Rhedy, koszt 280 zł w jedną stronę z Katowic do Rhedy.

Pozdrawiam
gosc89 2016-06-01 18:24
Witam , warunki mieszkaniowe fatalne , zbiorowisko róznych ludzi DSI nawet nie robi ludziom badan przed przystąpieniem do pracy w zakladach mięsnych masz rece nogi ( usunięte przez administratora ) jak beduin w polu . na umowie masz 8.60 a na reke dostajesz 5 euro . kroją na wszystkim . każdemu odradzam tą pracę .
5
Tomek 2016-06-03 10:44
zaraz koło Rhedy jsest westphal w herzebroku. tam dostajesz 8,50 na reke na dzoen dobry. 5 euro? to ponizej godnosci ludzkiej.
4
Atix 2016-06-27 13:19
Witam pracowałem tam i mogę wam powiedzieć coś o niej praca jest ciezka ale idzie pracowac jeżeli trafi sie na wporządku brygadzistów i pracowników ale to co robią z naszymi wyplatami to smieszne obnizyli stawki do 5.2 euro za godzine i po przekroczonych 200 godzin na miesiac jeszcze jest jakis wysoki podatek to co pisali o mieszkaniach darmowych mieli wprowadzić -100 euro za mieszkanie gdzie mieszkaja w nich 10 ludzi nie dbaja. nie wieszcie tez w dowozy do pracy napewno ich nie ma trzeba kombinowac dowoz z innymi ludzmi .
M 2016-07-10 07:48
Teraz potrącają z wypłaty 100€ i tak jest na umowie.. Z czego niedawno dowiedziałam się, że ma być podwyżka do 150€... 8.60 brutto netto wychodzi jakies 6.40
Szerszen 2016-07-10 12:34
To malo ja nastawialem Sie na 8Euro na reke to newer Sie nie oplaca wyjerzac Jak dają 6 euro
obozpracy 2016-07-30 21:20
Nie przynoście wstydu Polsce niech uchodzcy tam pracuja
3
Mushec 2016-07-31 11:01
Witam,
postanowilem podzielic sie opinia na temat Tonnies Fleisch w Rhedzie w imieniu mojego taty.
Tata przepracowal tam niespelna poltora miesiaca gdyz dluzej juz nie byl w stanie.
Praca okazala sie bardzo ciezka, po kilku dniach pracy przy rozbiorce miesa, zostal przeniesiony do dzialu pakowania gdyz pracowal ponoc za wolno.
Po kilku tygodniach pracy przy przerzucania wielu ton kazdego tygodnia kierownik dzialu pakowania stwierdzil,ze tata pracuje za wolno na co tata odpowiedzial,ze szybciej juz nie moze. Kierownik odrzekl,ze w takim razie ma isc do biura, rozliczyc sie i skonczyc prace. Tak tez zrobil.
Przez pierwszy miesiac zarobil 900 EUR, nie zostalo mu policzonych 20h godzin nadgodzin. Dodatkowo firma przez pierwsze dwa miesiace potraca z pensji ok. 150 EUR o czym nie mowi, ale wyplaca je osobom, ktore przepracuja przynajmniej 3 miesiace.
Firma gwarantuje zakwaterowanie,ale warunki mieszkalne sa bardzo trudne: wiele osob w pokojach, brud, bardzo kiepskie warunki sanitarne. Najgorsze, ze firma nie gwarantuje transportu do pracy,a komunikacja publiczna na tej trasie nie istnieje, trzeba jechac autostrada. Jesli ktos nie ma samochodu, jest zmuszony do zorganizowania sobie transportu z innymi wspolpracownikami, ktorzy posiadaja swoj samochod. Nie jest to latwe z uwagi na fakt, ze niektore dzialy zaczynaja zmiane o 3, 4 rano.
Osoby majace male dzieci, dostaja ponoc jakies dodatki przez co sa w stanie wyciagnac ok. 1300,1400 EUR na miesiac.
Tata po powrocie stwierdzil, ze byl to najgorszy miesiac jego zycia, wrecz horrror, liczylismy,ze uda sie tam wytrzymac ok.3 miesiace, a potem zmienic pracodawce.
Kolega, ktory zaczal prace tego samego dnia co tata zakonczyl wspolprace 3 tygodnie pozniej niz tata.
Obecnie jestesmy na etapie poszukiwania nowej pracy w Niemczech/za granica.
Przedstawiam szczera opinie, wiadomo, ze taka praca lepsza niz jej brak, ale jesli ktos ma inne oferty to radze sie dobrze zastanowic.

Pozdrawiam,
Mushec
11
Atsam46 2016-08-02 16:59
Jade do tunisu 14 sierpnia z kuj-pom moge zabrac jedna osobe kontakt atsam@poczta.fm
Samoa22 2016-08-02 20:19
W większości jak tutaj piszą, to czysta prawda, byłem,pracowałem, przeżyłem, zarobki, ok 1000,1300 euro na miesiąc miałem, warunki mogły być lepsze, ale trafiłem na fajnych chłopaków, nie było problemów większych, co weekend nastukani jak messershmity:-),dziewczyny łatwe jak mało gdzie:-), same się pchają na ostrze:-), dla kawalera fajna sprawa, ale i za zajętych się brały, a w druga stronę tak samo było, nawet zajęte były brane pod uwagę, szybko znajdowały pocieszycieli, bliskich przyjaciół, w pierwszy dzień sam poznałem kobietę co że mną przyjechała, a na następny dUet już mnie zapraszała na kawę do siebie:-), na marginesie zdrowa była,znam też smutne przypadku, kobiety, dziewczyny tam pracujące, mają częsta przypadłość zachodzenua w ciążę(nie planowaną) a co się z tym wiąże , wszyscy wiedzą, naocznie znałem dwie co tak zrobiły, żeby w Polsce,lub partner się nie dowiedzieli o wyskoku:-(ogólnie nie polecam, Auschwitz XXI wieku, dobrowolny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cieszę się że udało mi się zakończyć już ten rok:-)
5
Atsam46 2016-08-03 08:30
Do Patryk. Zostaw nr tel na mailu jak cos to sie zgadamy
1
Deemann 2016-08-03 17:10
Powie ktos jak jest na froscie?? Wybieram sie na ten dział
mareczekjasiu1 2016-08-04 15:04
pracowalem w Tunisie 7 lat przeszedlem 3 dzialy TK SB i Chiny pracowalo sie po 12gdz 7 dni w tygodniu ale w tamtym czasie to jest 6 lat temu wyciagalem nawet do 1550 e na reke do pracy mialem 15min spacerkiem to co ludzie pisza ze to kolchoz to maja racje po przejsciu na niemieckie warunki zmienily sie godziny pracy po 8 gdz ale i wyplaty spadly do 900 1000 e jesli ktos jest mlody a najlepiej para jest szansa zarobienia samemu tam zyc i wysylac rodzinie to tyle samo zarabiam w Polsce ogolnie nie polecam
6
mareczekjasiu1 2016-08-04 15:06
pracowalem w Tunisie 7 lat przeszedlem 3 dzialy TK SB i Chiny pracowalo sie po 12gdz 7 dni w tygodniu ale w tamtym czasie to jest 6 lat temu wyciagalem nawet do 1550 e na reke do pracy mialem 15min spacerkiem to co ludzie pisza ze to kolchoz to maja racje po przejsciu na niemieckie warunki zmienily sie godziny pracy po 8 gdz ale i wyplaty spadly do 900 1000 e jesli ktos jest mlody a najlepiej para jest szansa zarobienia samemu tam zyc i wysylac rodzinie to tyle samo zarabiam w Polsce ogolnie nie polecam
3
tuuun 2016-08-18 10:06
112
Jonasz 2016-08-19 14:01
No ciekawe komentarze naprawdę teraz to sie zastanawiam nad wyjazdem

Mam być 29.08, ale teraz to przedyskutuje z resztą ekipy
2
Serum 2016-09-02 20:38
Witam zniesmaczony widzę że poznales Panią m.pełną seksapilu w innym tego słowa znaczeniu współczuje brak słów na to coś
1
Moniaaa 2016-10-01 21:08
Zastanawiam się nad pracą tam. Jak to jest z mieszkaniem i panującymi warunkami? Coś jest załatwione przez firmę czy na własną rękę? I ewentualnie czy jest ktoś może zainteresowany pracą lub też pracuje i w najbliższym czasie będzie jechać z Polski tam z warmińsko - mazurskiego?
hehe 2016-10-09 18:22
Ważne dla mnie jest to, żeb wypłata jest u nich terminowa, bo dbanie o prawidłowe warunki finansowe jest dość ważne.
2
Poblo 2016-11-04 09:57
Wolne miejsce mam jadę z okolic szczecina na 07.11
Jarek 2016-11-08 11:46
Witam,mam pytanie napisz mi jak tam jest bo mam wyjechać teraz w niedzielę ale opinie są nie zawesołe
Gandalf 2016-12-28 21:40
Jadę do pracy jako kierowca c+e jakieś opinie ktoś coś wie
sala 2017-01-02 15:37
witam czy ktos moglby mi napisac cos o rafale -łysy pracuje w tunis fleish w niemczech
marcin 2017-01-05 21:45
witam posiadam busa do przeprowadzek prosze pisac a na pewno odezwie sie
Tomek 2017-01-17 14:11
Mam wyjechać jako Pakowacz - Magazynier
DSI-GmbH & CO. KG. Rheda-Wiedenbrück

Może ktoś coś opowiedzieć o tej pracy ? bo to chyba nie wykrawanie czy coś tylko jakieś magazyny, jak zakwaterowanie i praca ?
niewiedzący 2017-01-18 10:35
Kiedy jedziesz? my też z chłopakiem wyjeżdżamy 23 i chciałabym się coś dowiedzieć
ANONIM561341 2017-01-19 14:32
Tez miałem wyjechać teraz na 23 na pokowacz/magazynier ,ale jak czytam te opinie to juz mi sie odechciało. patola
exoop 2017-01-20 16:57
Niech ktos opisuje cos jak tam jest aktualnie, bo trace wiare w to zeby jechac. Zakwaterowanie, ile godzin, jakie warunki pracy?
Dasmisse 2017-01-24 10:40
Ja odradzam, byłem tam miesiąc, warunki mieszkalne fatalne, w ogóle polacy większość to wieśniaki którzy tylko myślą o chlaniu, patologie. Jak ktoś zatkał kibel to dni trzeba było iść do lasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie żartuje i jeszcze zabrali po 50 euro 8 osobom za odetkanie. Firma ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polaków chociaż firma jest polska, jak nie masz własnego samochodu to nawet nie jedź bo nie gwarantują transportu pierwsze dni musiałem iśc z buta godzine czasu drogi do pracy, w pracy wiadomo cwaniactwo i szmacenie, w pracy w rozbiórce jak robiłem przy karkówce nie było źle ale tez fajnie nie było, było znośnie i trzeba sie nauczyć ostrzyć nóż, lepszy rozbiór niż dział pakowanie miesięcznie wyjdzie ci 1100 - 1150 euro, nie polecam, naprawdę jak chcesz coś wiedzieć to napisz do mnie na maila Vearo1@interia.pl
MARIAN 2017-01-25 09:44
Byłem tam 3 miesiace w 2016 roku , nie dałem rady więcej .
Bez auta nawet się nie wybieraj , ja akurat miałem po 4 km wiec szedłem z buta, nie raz w nocy bo na hali trzeba było być o 2:45 …. Dział pakowania SB , Wyzysk , bluzgi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] XXI wieku , naprawdę nie polecam , nie warto , jak już uderzać do Holandii , nigdy więcej żadne mieso etc .

Na mieszkaniach chlew , trafisz na libacje masz przekichane , panienki też sprowadzają ( a w Polsce maz i dziecko ) przykro na to było patrzeć .

Tyle.

Pozdrawiam

Marian z Głogowa .
2
miro 2017-01-27 18:31
Ludzie jesteście dorośli nie pracujcie w obozie, niech sami wezmą się do roboty, miejcie swoją godność.
1
jarosław kobyliński 2017-02-15 20:51
ja pracowałem 2 tam lata na uboiu wcale nieiest tak rzle iak ktosz hce to pracuie i tyle z miłom heciom bym tam wrucił
Damian 2017-03-23 10:49
Witam wybieram sie tam ktos do pracy dnia 3.04.2017? Jade wlasnym samochodem jedzie ktos z krakowa I okolic? Pisac moze ktos ze mna zarezykuje I pojedzie hAhaha. Pozdrawiam Damian
Mati 2017-03-30 13:05
napisz tutaj później co o tym sądzisz jak tam dotrzesz :) czy warto czy jest kiepsko i jak z noclegami :)
maciej11 2017-04-07 23:52
znasz namiary ?
1
ssetlak 2017-04-16 18:31
Witam

Czy jedzie ktoś do pracy na 24 kwietnia ???? DSI GmbH Kupferstrasse 11A 33378 Rheda-Wiedenbrück.
Proszę o kontakt ssetlak@o2.pl

Zzzz 2017-04-18 07:04
6e i 100 za mieszkanie dojazd we wlasnym zakresie
Cezary 2017-04-19 14:55
Wyjeżdzam z łódzkiego do tej pracy 24.4.2017. Jeśli byłby ktoś chętny się zabrać 724004266
E 2017-04-20 19:28
Jak ktoś zainteresowany pracą proszę dzwonić( usunięte przez administratora ) Mogę załatwić pracę w lepszych miejscach niż Tunis za normalne pieniądze
kasia 2017-04-21 17:27
Witam czy moglabym prosic o jakies namiary
PRAWDA 2017 2017-04-23 20:25
Witam wszystkich i przestrzegam przed tym zakładem!!!(oczywiście każdy z was może próbować powodzenia;) )Praca wyglada tak przyjeżdzacie na miejsce P.od BHP opowiada o BhP wypisuje z wami kontrakty zawoża was do"lekarza" wszystko ok legal:)
Ja pojechałem na rozbiór jak by ktoś pytał bo można na pakowanie lub paletowy tzw Amaizowy.Przydzielili mieszkania...to powiem tak jak tam zajechałem do miejscowości Verl ok 16km od zakładu(dodam że jedzie sie autobana takze autobusem rowerem nie ma opcji) to wieżcie mi na słowo czegos takiego nie widziałem jeszcze kilka bloków jeden przy drugim same chłopaki rumuni 75% polacy ruski litwini ukraincy ale to nic ze mieszanka kulturowa,niestety ale wiekszosc cpuny pijacy bojki na ulicach w blokach to codziennosc widok siedzacych rumunow na ulicach w grupach nawalonych to o tam,w mieszkaniu do ktorego trafiłem nie było nikogo bo chlopaki byli w pracy,za to zastale co?obsrane łóżko w drugim pokoju strzykawka na łóżku syf wybite okno wilgoc i walajace sie puszki po browarach:)w skrócie na pisze ze ludzie ktorzy trafili do Rhede byli zadowoleni z warunków i mieli rzut beretem do pracy takze z buta kawalek.Jezeli chodzi o dziewczyny zony ja bym ni chu... nie poscil tam do pracy.Zarobki rozbior niby ok 1200 1300euro tak mowia heh odlicz mieszkanie 100euro,za buty 30 5za media i ciaglejestes straszony karami i to jakimi..nie robisz tam po 8 godz w srode po srednio 6 a tak to 10 11 12,o pracy nie musze sie wypowiacac ze tempo jest tak nie ludzkiea ludzie tak robia pod gorke tzn polak polakowi polaka popedza nie ma taryfy ulgowej,ty nie chodzi o taryfy ulgowe bo wszedzie trzeba zapierdzielac ja robilem na budowach to znam ciezka prace ale nie to!!!chcesz do kibla to afera jak..bo mieso tasma leci koledzy cie jada jak szmate z kazdej strony a ty kur dokad nie bedziemy jeb.. za ciebie.ale to pikus zeby isc do kibla to min 15min zdejmi rekawice metalowa kolczuge umyj rece umyj noze wez ze soba idz je umyj przypnij kludka a wez zostaw to stepia ci jak mi ze ich nie na ostrzyz i bedziesz rwac to mieso i reka ci odpadnie albo ukradna ci noze kazde sa takie same to nie poznasz,przerwy 2 po 30 min hahaha wyobraz sobie to co napisalem o wyjsciu do kibla ta procedure tyle ze przed toba wszyscy musza zrobic to samo takze z przerwy zostaje ci jak sie wyrobisz z czasem 10 min max 15 jak masz blisko.dobra rada jak tam bedziesz i juz wiesz ze ci nie wyszlo to idz po 200 zaliczki i dzida do kraju bo tak bedzie problem z kasa jak porzucisz.ogolnie to sa wypłacalni nie mozna powiedziec i wszystko legal ale nikomu nie zycze tam trafic chyba ze na pakowanie to poklepiesz dziewczyny po dupakch bo i ztym nie ma tam problemow nie narobisz sie ale jedziesz po 11 12 godz dziennie i slaba kasa 800 minus te potracenia.pozdrawiam
1
magda 2017-04-28 13:50
a nadal jest na dziele chiny? uważajcie na nia jest tak fałszywya ze szok mysli ze jest królową a pracownika którego niezna albo jak jest nowy to jest okropna z wyjątkiem facetów jakby mogła to by zrobiła ..... krótko pracowałam ale miałam z nia do czynnienia . słyszałam ze jest brygadzistką ale niewiem czy to prawda. wyzej s... niz d... ma pinda jedna. kolezaneczka ani brygadzistki by najmniej tak było jaj ja jeszcze pracowałam tam.
daniel 2017-05-03 21:08
Jestem zainteresowany pracą jakbyś mógł załatwić,coś normalnego to daj znać,jakoś się dogadamy.
Grze 2017-05-04 13:08
Jedzie ktoś ze śląska albo okolic na 8 maja? chetnie się zabiore tel; 796503369
mkk 2017-05-04 22:36
witam wybieram się do pracy do tonnies ;myślę że dam rade na rozbiorze ale może coś więcej o majstrach jakie podejście do ludzi i ewentualnie kogo się wystrzegać w końcu jak przełozony w porządku to i robota jakoś leci
Grzes 2017-05-09 14:17
Witam, wyjazd mi się przełożył na 15 maja tak więc ponawiam pytanie czy jedzie ktoś samochodem ze śląska albo okolic tel:796503369
Grzes 2017-05-09 14:18
Witam, wyjazd mi się przełożył na 15 maja tak więc ponawiam pytanie czy jedzie ktoś samochodem ze śląska albo okolic tel:796503369
Tomasz Gandzel 2017-05-12 13:49
Tak byłem tam 2 miesiące horror
Zostaw swoją opinię o Tonnies Fleisch - RHEDA-WIEDENBRUCK
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tonnies Fleisch