Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tonnies Fleisch

Pracowałeś w firmie Tonnies Fleisch i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
gumac - 2015-05-16 16:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [frycu - 2015-05-14 09:50:57]:
ja tez na ten dziem mam tam byc
zdjecie uzytkownika
beata - 2015-05-22 09:21:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gumac - 2015-05-16 16:46:21]:
bylam tam nie caly miesiac jadac tam czytalam opinie na forum ale ciezko bylo w to uwierzc ale na miejscu juz podczas przyjmowania nas traktowanie bylo ponizej ludzkiej godnosci pracowalam na wieprzowinie przy nozu.musisz caly miech przerobic zeby ci zaplacili za chorobowe ja mialam zapalenie oskrzeli bylam na l4 powyzej 7 dni chorobowego placisz dziennie 10euro za hotel zarobki warunki tragiczne wrocilam z placzem do domu poryli mi psychike polacy na liniach produkcyjnych sa tyranami chcesz to jedz sam sie przekonaj tak jak ja powodzenia w oswiecimiu
zdjecie uzytkownika
asss - 2015-05-22 10:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [frycu - 2015-05-14 09:50:57]:
siema ja tez na 1 czerwca
zdjecie uzytkownika
donald - 2015-05-24 22:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Parobku polski kiedy zrozumiesz że w kategorii szacunku jesteś o 3 klasy niżej od murzyna. D*py podmywac i mieso obierac panom niemcom a do poganiania są służalcze polaczki.
zdjecie uzytkownika
pawel - 2015-05-26 19:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam może ktoś jedzie na 1 czerwca do pracy jestem z koła z wielkopolski i chciałbym się z kimś zabrać
zdjecie uzytkownika
fabian29 - 2015-05-28 14:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś z wielkopolski na 1 czerwca lu z Łodzi do pracy samochodem i ma wolne miejsca ? to proszę o kontakt
zdjecie uzytkownika
marcinek - 2015-05-28 16:42:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gumac - 2015-05-16 16:46:21]:
hej jedziesz własnym autem skąd jesteś? Skąd jesteś pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
seba27 - 2015-05-28 22:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyjeżdżam również 1 czerwca tylko,że busem chciałbym się z kimś dogadać co do dojazdów z hotelu do zakładu pracy mój emeil to seba27pol@o2.pl
zdjecie uzytkownika
Zynuś - 2015-06-10 16:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam, Tönnies w Rheda-Wiedenbrück to nie jest sielanka, pracuje się teoretycznie za 8 euro brutto (po wypłacie powiem dokładnie ile się zarabia), pracuje się od godziny 4-15 bądź od 16-3 z czego ma się dwie przerwy po pół godziny które nie są wliczane w czas pracy, oraz przysłowiowe "ogarnianie sprzetu" pół godziny przed pracą które również robimy za darmochę.

Co do przerwy, czas przerwy jest liczony od odejścia od lini produkcyjnej, ok. 20 min schodzi dojście do stołówki, czyli w praktyce zostaje na tylko 10 minut na odsapnięcie, zjedzenie czegoś i ew. zapalenie papierosa.

Większość polaków na taśmach produkcyjnych to prze skurwysyny, wyżywają się na tobie oraz dołują psychicznie, mimo iż się nie wyrabiasz (bo np. jesteś nowy) to mają to w dupie, i się na Ciebie wydzierają.

Temperatura w granicach 1-2 stopni celcjusza, a gdy się włącza klimatyzacja jest dodatkowo zimno, ponieważ dmucha wiatr z klimy, od wysychają oczy i bolą.

Zapierdziel straszny, przez pierwsze dni boli wszystko nawet włosy (to nie żart).

Jeżeli nie posiadasz poważnych problemów finansowych to odradzam pracę tutaj!!!!

Jeżeli jednak chcesz się przekonać czy pisze prawdę przyjedz, lecz rozwiązanie umowy podlega dodatkowej karze finansowej w wysokości jednej miesięcznej pensji.

Ale jeśli chce nadal tu przyjechać zaopatrz się:
- Białe baaaaaardzo ciepłe rzeczy.
- Jak na dłużej to Polska telewizja satelitarna (np. Cyfrowy Polsat), bo cię szlak trafi od niemieckiej telewizji.
- Nowy numer Niemiecki z LYCAMOBILE lub z LEBARA (jeśli chcesz dzwonić do Polsji jak najtaniej, ok 10-20euro starter)
- Internet E-Plus (chyba najlepszy bo masz 5gb za 35euro) + Modem USB 30euro (modem najlepiej kupić w Polsce i z nim przyjechać)
- I konto WALUTOWE otworzone w Polsce (Zabierz ze sobą numer swojego konta oraz numer SFIWT czy cóś)
- EUROPEJSKI Akt zawarcia małżeństwa, oryginał, bo kserokopii nie uznają.
- Akt urodzenia dziecka.
- A właśnie ważne, przy meldunku nie podawajcie, że jesteście katolikami ponieważ odbiją wam z wypłaty trochę kasy na rzecz kościoła (a w niedziele i świeta i tak pójdziesz do pracy)

Bardzo dużo formalności do załatwienia po biurach które wykonujesz samodzielnie, wiec musisz znać choćby podstawy angielskiego/niemieckiego

OK i ja ze swojej strony życzę CI bardzo dużo wytrwałości, zdrowia, i nerwów do tej roboty.

Pozdrawiam Zynuś
zdjecie uzytkownika
kathe - 2015-06-10 23:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktos do rhedy na 6 lipiec z tarnowa lu przejezdza?
zdjecie uzytkownika
jaa - 2015-06-11 00:34:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zynus masz racje pracowalem kilkanascie dni i dziekuje piszesz dokladnie jak tam jest , ja rowniez odradzam ale i tak wiem ze wiekszosc pojedzie z mojej grupy bylo 70 osob dwa tygodnie i zostalo 12 ci co musza ( komrniki kredyty itp0
zdjecie uzytkownika
01742465737 - 2015-06-13 13:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przejazdy dla pracownikow Tönnies Fleisch na trasie Rheda-Poznan-Warszawa.Wyjazdy co piatek,powrot ndz.wieczor.Rheda-Drezden-Wroclaw.Wyjazd pt.wieczor-powrot ndz.wieczor.
zdjecie uzytkownika
zxc1205 - 2015-06-14 15:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadę tam po 23.06. Czytając opinie odechciewa się. Ile godzin tam pracujecie dziennie? Ile dni w tygodniu? Opłaca się aż tak zasuwać za te kilka euro? Jakby ktoś jechał zabrałbym się z nim. Okolice tarnowa, krakowa.
zdjecie uzytkownika
mcm - 2015-06-14 19:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuje sie od 10-14 godzin dziennie to i tak zalezy jaki dział bo czasem wiecej i od 6-7 dni w tygodniu. To zalezy komu sie opłaca....
zdjecie uzytkownika
janusz - 2015-06-24 09:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jaa - 2015-06-11 00:34:27]:
wybieram się na 06.07 jadę z Chełma woj. lubelskie. kawał świata....ale lepiej być na miejscu ponoć zmotoryzowanym w razie potrzeby piszcie na e-maila: agnisia33@vp.pl pozdrawiam Janusz
zdjecie uzytkownika
pani helga - 2015-06-26 12:58:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie robiłam już na produkcji wieprzowiny i wołowiny, praca nie jest lekka, wymaga pewne odporności psychicznej, a @mcm jak się robi 14 godzin dziennie to sporo i trzeba bardzo twardym być. ja jednak spróbuję, bo ta firma to dla mnie szansa jako przedstawieciel wielkiego europejskiego koncernu. jak się chce to i w mięsie się karierę zrobi
zdjecie uzytkownika
pani helga - 2015-06-26 13:01:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sumie robiłam już na produkcji wieprzowiny i wołowiny, praca nie jest lekka, wymaga pewne odporności psychicznej, a @mcm jak się robi 14 godzin dziennie to sporo i trzeba bardzo twardym być. ja jednak spróbuję, bo ta firma to dla mnie szansa jako przedstawieciel wielkiego europejskiego koncernu. jak się chce to i w mięsie się karierę zrobi
zdjecie uzytkownika
mcm - 2015-06-26 20:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pani helga - 2015-06-26 13:01:22]:
to jest napisane bez sensu ale ok jak bylas to jak sprobujesz widze psychika zryta
zdjecie uzytkownika
Zynuś - 2015-07-02 00:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@mcm zgadam sie
@pani helga Ja jakos odnioslem wrazenie jakbyc nyla conajmniej przedstawicielem handlowym probujacym od dolu dostac sie do tonnies, tak nie ma, nie ma czegos takiego jak Awans. Na tej firmie sie nie da zrobic kariery, chocby nie wiem jak sie chcialo, tytaj najlepiej przyjechac, odkuc sie, przelicznik zrobi zwoje i zawijac jak najdalej z tad, to nie jest praca, to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
Ja osobiscie z tad spadam po wyplacie, no nie ma sensu tu siedziec dluze, jak masz dobra psychike to przerob miesiac albo dwa i uciekaj jak cie nie trzymaja kredyty, albo do pierwszej zaliczki.

OSTRZEGAM PRZED TYM OBOZEM PRACY

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Robin Hodd - 2015-07-02 14:20:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z mojej miejscowości pracuje w tym obozie kilku chłopaków. Dziwię się im, że mając w Polsce po 2500 PLN pojechali tam. Do tego są palący i pijący. Suma sumarum zostaje mniej niż w Polsce. Cudze chwalicie swojego nie znacie.
zdjecie uzytkownika
Benek - 2015-07-03 13:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo Polacy żadnej pracy się nie boją. Są silni i przyzwyczajeni do przeciwności. I są nie do zajechania.
zdjecie uzytkownika
sss - 2015-07-04 18:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i oswiecim byl treblinka dachauu riwensbruck katyn charkow syberia i nadal niczego sie nie nauczyli i nie naucza a szkoda aaaaaaaaaaaa
zdjecie uzytkownika
Marek Suchy - 2015-07-04 21:01:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale jaja! Zarobki z 1980 roku. 4.86 Euro netto. Robota dla ludzi z wyrokami.
zdjecie uzytkownika
aiwenhol - 2015-07-05 07:25:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Robin Hodd - 2015-07-02 14:20:59]:
Kupia starego passata oczywiscie TDI a rece po pracy w wiadrze z zimna woda trzymaja,lub masci bengaj.Wielcy kontraktowcy ,jeden chce byc lepszy od drugiego,kto szybciej,palanty,buraki.A niemcom pasuje.po co dwoch na stanowisku jak burak z polski zrobi to sam.
zdjecie uzytkownika
hehe - 2015-07-10 23:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kathe - 2015-06-10 23:26:27]:
chłopaku na czym ty robiłes że bardzo ciepłe ciuchy trzeba zabrac?praca na klepce i będziesz pracował w samej bluzie bo pot zaleje ci oczy!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tonnies Fleisch

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Tonnies Fleisch?
Zadaj pytanie
alert