logo Tonnies Fleisch

Tonnies Fleisch

RHEDA-WIEDENBRUCK

Opinie o Tonnies Fleisch

Gandalf 2016-12-28 21:40
Jadę do pracy jako kierowca c+e jakieś opinie ktoś coś wie
sala 2017-01-02 15:37
witam czy ktos moglby mi napisac cos o rafale -łysy pracuje w tunis fleish w niemczech
marcin 2017-01-05 21:45
witam posiadam busa do przeprowadzek prosze pisac a na pewno odezwie sie
Tomek 2017-01-17 14:11
Mam wyjechać jako Pakowacz - Magazynier
DSI-GmbH & CO. KG. Rheda-Wiedenbrück

Może ktoś coś opowiedzieć o tej pracy ? bo to chyba nie wykrawanie czy coś tylko jakieś magazyny, jak zakwaterowanie i praca ?
niewiedzący 2017-01-18 10:35
Kiedy jedziesz? my też z chłopakiem wyjeżdżamy 23 i chciałabym się coś dowiedzieć
ANONIM561341 2017-01-19 14:32
Tez miałem wyjechać teraz na 23 na pokowacz/magazynier ,ale jak czytam te opinie to juz mi sie odechciało. patola
exoop 2017-01-20 16:57
Niech ktos opisuje cos jak tam jest aktualnie, bo trace wiare w to zeby jechac. Zakwaterowanie, ile godzin, jakie warunki pracy?
2
Dasmisse 2017-01-24 10:40
Ja odradzam, byłem tam miesiąc, warunki mieszkalne fatalne, w ogóle polacy większość to wieśniaki którzy tylko myślą o chlaniu, patologie. Jak ktoś zatkał kibel to dni trzeba było iść do lasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie żartuje i jeszcze zabrali po 50 euro 8 osobom za odetkanie. Firma ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] polaków chociaż firma jest polska, jak nie masz własnego samochodu to nawet nie jedź bo nie gwarantują transportu pierwsze dni musiałem iśc z buta godzine czasu drogi do pracy, w pracy wiadomo cwaniactwo i szmacenie, w pracy w rozbiórce jak robiłem przy karkówce nie było źle ale tez fajnie nie było, było znośnie i trzeba sie nauczyć ostrzyć nóż, lepszy rozbiór niż dział pakowanie miesięcznie wyjdzie ci 1100 - 1150 euro, nie polecam, naprawdę jak chcesz coś wiedzieć to napisz do mnie na maila Vearo1@interia.pl
1
MARIAN 2017-01-25 09:44
Byłem tam 3 miesiace w 2016 roku , nie dałem rady więcej .
Bez auta nawet się nie wybieraj , ja akurat miałem po 4 km wiec szedłem z buta, nie raz w nocy bo na hali trzeba było być o 2:45 …. Dział pakowania SB , Wyzysk , bluzgi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] XXI wieku , naprawdę nie polecam , nie warto , jak już uderzać do Holandii , nigdy więcej żadne mieso etc .

Na mieszkaniach chlew , trafisz na libacje masz przekichane , panienki też sprowadzają ( a w Polsce maz i dziecko ) przykro na to było patrzeć .

Tyle.

Pozdrawiam

Marian z Głogowa .
4
miro 2017-01-27 18:31
Ludzie jesteście dorośli nie pracujcie w obozie, niech sami wezmą się do roboty, miejcie swoją godność.
5
jarosław kobyliński 2017-02-15 20:51
ja pracowałem 2 tam lata na uboiu wcale nieiest tak rzle iak ktosz hce to pracuie i tyle z miłom heciom bym tam wrucił
Damian 2017-03-23 10:49
Witam wybieram sie tam ktos do pracy dnia 3.04.2017? Jade wlasnym samochodem jedzie ktos z krakowa I okolic? Pisac moze ktos ze mna zarezykuje I pojedzie hAhaha. Pozdrawiam Damian
Mati 2017-03-30 13:05
napisz tutaj później co o tym sądzisz jak tam dotrzesz :) czy warto czy jest kiepsko i jak z noclegami :)
maciej11 2017-04-07 23:52
znasz namiary ?
1
ssetlak 2017-04-16 18:31
Witam

Czy jedzie ktoś do pracy na 24 kwietnia ???? DSI GmbH Kupferstrasse 11A 33378 Rheda-Wiedenbrück.
Proszę o kontakt ssetlak@o2.pl

Zzzz 2017-04-18 07:04
6e i 100 za mieszkanie dojazd we wlasnym zakresie
Cezary 2017-04-19 14:55
Wyjeżdzam z łódzkiego do tej pracy 24.4.2017. Jeśli byłby ktoś chętny się zabrać 724004266
E 2017-04-20 19:28
Jak ktoś zainteresowany pracą proszę dzwonić( usunięte przez administratora ) Mogę załatwić pracę w lepszych miejscach niż Tunis za normalne pieniądze
1
kasia 2017-04-21 17:27
Witam czy moglabym prosic o jakies namiary
PRAWDA 2017 2017-04-23 20:25
Witam wszystkich i przestrzegam przed tym zakładem!!!(oczywiście każdy z was może próbować powodzenia;) )Praca wyglada tak przyjeżdzacie na miejsce P.od BHP opowiada o BhP wypisuje z wami kontrakty zawoża was do"lekarza" wszystko ok legal:)
Ja pojechałem na rozbiór jak by ktoś pytał bo można na pakowanie lub paletowy tzw Amaizowy.Przydzielili mieszkania...to powiem tak jak tam zajechałem do miejscowości Verl ok 16km od zakładu(dodam że jedzie sie autobana takze autobusem rowerem nie ma opcji) to wieżcie mi na słowo czegos takiego nie widziałem jeszcze kilka bloków jeden przy drugim same chłopaki rumuni 75% polacy ruski litwini ukraincy ale to nic ze mieszanka kulturowa,niestety ale wiekszosc cpuny pijacy bojki na ulicach w blokach to codziennosc widok siedzacych rumunow na ulicach w grupach nawalonych to o tam,w mieszkaniu do ktorego trafiłem nie było nikogo bo chlopaki byli w pracy,za to zastale co?obsrane łóżko w drugim pokoju strzykawka na łóżku syf wybite okno wilgoc i walajace sie puszki po browarach:)w skrócie na pisze ze ludzie ktorzy trafili do Rhede byli zadowoleni z warunków i mieli rzut beretem do pracy takze z buta kawalek.Jezeli chodzi o dziewczyny zony ja bym ni chu... nie poscil tam do pracy.Zarobki rozbior niby ok 1200 1300euro tak mowia heh odlicz mieszkanie 100euro,za buty 30 5za media i ciaglejestes straszony karami i to jakimi..nie robisz tam po 8 godz w srode po srednio 6 a tak to 10 11 12,o pracy nie musze sie wypowiacac ze tempo jest tak nie ludzkiea ludzie tak robia pod gorke tzn polak polakowi polaka popedza nie ma taryfy ulgowej,ty nie chodzi o taryfy ulgowe bo wszedzie trzeba zapierdzielac ja robilem na budowach to znam ciezka prace ale nie to!!!chcesz do kibla to afera jak..bo mieso tasma leci koledzy cie jada jak szmate z kazdej strony a ty kur dokad nie bedziemy jeb.. za ciebie.ale to pikus zeby isc do kibla to min 15min zdejmi rekawice metalowa kolczuge umyj rece umyj noze wez ze soba idz je umyj przypnij kludka a wez zostaw to stepia ci jak mi ze ich nie na ostrzyz i bedziesz rwac to mieso i reka ci odpadnie albo ukradna ci noze kazde sa takie same to nie poznasz,przerwy 2 po 30 min hahaha wyobraz sobie to co napisalem o wyjsciu do kibla ta procedure tyle ze przed toba wszyscy musza zrobic to samo takze z przerwy zostaje ci jak sie wyrobisz z czasem 10 min max 15 jak masz blisko.dobra rada jak tam bedziesz i juz wiesz ze ci nie wyszlo to idz po 200 zaliczki i dzida do kraju bo tak bedzie problem z kasa jak porzucisz.ogolnie to sa wypłacalni nie mozna powiedziec i wszystko legal ale nikomu nie zycze tam trafic chyba ze na pakowanie to poklepiesz dziewczyny po dupakch bo i ztym nie ma tam problemow nie narobisz sie ale jedziesz po 11 12 godz dziennie i slaba kasa 800 minus te potracenia.pozdrawiam
5
magda 2017-04-28 13:50
a nadal jest na dziele chiny? uważajcie na nia jest tak fałszywya ze szok mysli ze jest królową a pracownika którego niezna albo jak jest nowy to jest okropna z wyjątkiem facetów jakby mogła to by zrobiła ..... krótko pracowałam ale miałam z nia do czynnienia . słyszałam ze jest brygadzistką ale niewiem czy to prawda. wyzej s... niz d... ma pinda jedna. kolezaneczka ani brygadzistki by najmniej tak było jaj ja jeszcze pracowałam tam.
daniel 2017-05-03 21:08
Jestem zainteresowany pracą jakbyś mógł załatwić,coś normalnego to daj znać,jakoś się dogadamy.
Grze 2017-05-04 13:08
Jedzie ktoś ze śląska albo okolic na 8 maja? chetnie się zabiore tel; 796503369
mkk 2017-05-04 22:36
witam wybieram się do pracy do tonnies ;myślę że dam rade na rozbiorze ale może coś więcej o majstrach jakie podejście do ludzi i ewentualnie kogo się wystrzegać w końcu jak przełozony w porządku to i robota jakoś leci
Grzes 2017-05-09 14:17
Witam, wyjazd mi się przełożył na 15 maja tak więc ponawiam pytanie czy jedzie ktoś samochodem ze śląska albo okolic tel:796503369
Grzes 2017-05-09 14:18
Witam, wyjazd mi się przełożył na 15 maja tak więc ponawiam pytanie czy jedzie ktoś samochodem ze śląska albo okolic tel:796503369
Tomasz Gandzel 2017-05-12 13:49
Tak byłem tam 2 miesiące horror
3
Agnieszka 2017-05-30 15:17
Witam . Czy ktoś może obiektywnie napisać coś o tej pracy ? Mam tam pracować od 12.06 i z tego co mi w agencji mówili to trochę inaczej to wszystko wyglada.
irys 2017-05-30 21:14
Ludzie do jakiej roboty wy jedziecie.Do Tunisu????????. Porażka .Będzie ciężki szok.
2
F.ck 2017-05-31 17:35
Nie polecam . Byłem 3 dni i z długami wróciłem do polski.
4
Ewelina7202 2017-06-07 15:24
Pojechałam tam do pracy na wakacje rok temu. Obiecali nam, że jako para dostaniemy pokój razem, dzień przed wyjazdem dzwoniłam do nich i powiedzieli mi, że dostane pokój z chłopakiem natomiast dzień później po przyjeździe do niemiec Pan bez żadnego wytłumaczenia zakwaterował nas 20km od siebie. Trafiłam na dział gdzie godziny pracy nie były normowane i na nockach mogłam skończyć o 2 w nocy albo o 6 i nikogo nie interesowało,że do mieszkania mam 10km i będe musiała iść sama nocą przez jakieś zadupie. Mieszkania strasznie zasyfione, materace na łóżkach chyba nie były wymieniane od 10 lat,takiego brudu nigdy nie widziałam. Stawka nie miejscu oczywiście okazała sie niższa niż w mailach nas zapewniano. Serdecznie nie polecam, tego dnia co my przyjmowało sie 60 innych osób, a dwa dni później kiedy zobaczyli co tam sie dzieje z 60 osób zrobiło sie 5. Zdecydowanie nie polecam!
4
Tomasz Warszawa 2017-06-15 11:47
Syf, kila i mogila. Robota dla jeleni, nieudacznikow i frajerow za 800-1000 euro do lapy. Jest 3300-4200 do reki za ostry zapierdziel 180 godzin. Wstajesz o 3- 4 rano, tryb zmianowy, szesc dni w tygodniu. Wrzucaja Cie do kwater, gdzie w trzypokojowym mieszkaniu mieszka do 10 osob, lozka pietrowe, materace tak brudne, ze zarazy mozna dostac. Pokoje niezamykane, kradna wszystko bo patole tam przyjezdzaja, zarcie z lodowki, gacie, kasa, komorki. Do wyboru. Lodowki stare, tv nie ma, w Polsce Ukraincy powaznie mowie, maja lepsze warunki. Jak zdobylem klucz, to madrale z biura mowia, ze nic, ze kradna, nie mozna zamykac. Inspekcje jak do dzieci wchodza i za nieumyty talerz, czy nieposcielone lozko 100 euro kary. Kwatery najczesciej oddalone o kilkanascie km od miesiarni i jezeli nawali Ci samochod lub kierowca Cie oleje, za nieprzybycie do roboty 200 euro kary. W robocie zapieprz jak w kamieniolomach, tempo, kierownictwo polactwo chamskie i prostackie. Na dziale Holandia wielka dama Ania, Lucek, i jeszcze jeden chudy pajac z krzywymi nogami laske robia, jezeli pytasz sie o godziny i prosisz o wykaz. Masz byc dyspozycyjny, tyrac po 12-13 godzin. Panny wagowe chamskie prostaczki, malo ogolnie ludzi wporzo. Na 10 osob 7 to zjeby, a wliczalem brata i siebie. Rotacja tak duza, ze w trzypokojowym mieszkaniu przez 3 miesiace przewalilo sie z 25 osob. Cpuny, zule, zlodzieje i inna cholota. W biurze jeszcze lepsza patologia robiaca laske. Jak zachorujesz na pare dni, to wypad do Polski. Wniosek. Jak masz zarobic 3500-4500 przy duzym szczesciu, bo nie dostaniesz kary, to lepiej w Polsce siedziec. Nawet ciec ma teraz 2500, a nie stracisz tyle zdrowia i jestes u siebie w Polsce jak pan. Nagdodziny obowiazkowe, nie ekstra platne w swiniarni.
5
Tomasz Warszawa 2017-06-15 11:56
Wocilem z bratem z tego syfu i w Polsce teraz jest tyle roboty, ze te 4000 tysie to niech sobie wsadza w .... W Polsce sie poprawilo i nie oplaca sie robic za 4000 w swiniarskim syfie z kretynami, jezeli tu 3000 lekko.
Nie jedzcie tam!
4
arko 2017-06-15 12:16
Praca ( usunięte przez administratora ) dojazd we własnym zakresie, jak auto siądzie 100 euro kary, zarobisz góra 1100 euro, biały skafander i smród mięsa, ugniatanie mięsa, podawanie kist, czasmi się modlisz by godziny wyrobić i zmieścić się w 1000 euro, na dziale Holandia chamscy brygadziści, zamiast atmosfere trzymać fajną pawianują, ogólnie, jak ktoś chce tam jechac to niech pomyśli, bo do samego biura jest kawał drogi, a a powiedzą ma pan/i przyjechać i musisz tam być, jak ktoś lubi cięzko tyrac i wąchac mięso to może jechać
3
tomasz wawa 2017-06-15 12:23
Jeszcze na kazdym dziale za darmo przed i po robocie sprzatasz po 30 min codziennie i jestes pomiatany jak .... przez miesiac sprzatasz za darmo kilkanascie godzin.
2
gorek 2017-06-25 23:33
ciężka praca czeka tam rodaków ale jak tam z brygadzistami czy tam majstrami w razie czego można na nich liczyć jeśli będę czegos potrzebował?
POX 2017-07-11 23:25
SUPER, SWIETNIE, ZALEZY GDZIE TRAFISZ :p
"AREBEIT MACHT FREI"
1
POX 2017-07-11 23:29
ROZUMIEM, ZE ORTOGRAFIA, I ZAZYLOSC Z ZAKLADEM TO ZART TAKI NIESMACZNY
"AREBEIT MACHT FREI"
1
kto 2017-07-13 15:47
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a namieszkaniach cyrki chlew jesli chcesz zdradzic zone lub meza to praca w sam raz do ciebie
2
Karollo34 2017-07-20 10:49
Pewnie ze bys wrócił czereśniaku bez znajomości podstaw ortografii.Nadajesz sie widac tylko do rypania jak biały mudżyn i jestes wtedy dumny ze jestes potrzebny haha...
Marta 2017-07-25 11:17
Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z Tonnies Fleisch? Jakie warunki zatrudnienia zostały zaproponowane przez pracodawcę? Czy firma zapewnia zakwaterowanie? Te merytoryczne informacje będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w Tonnies Fleisch.
Grys 2017-08-01 08:33
Odpuść sobie! Ja byłem w niemczech praca zaczyna się tam dopiero za tydzień. Straciłem tylko pieniądze. Polacy przyjechali tydzień temu i nie wiadomo kiedy zaczną pracę, śpią po korytarzach bo nie mają domków. Radzę poszukać gdzieś indziej i omijać z daleka firmę CONSING jest to prawdopodobnie firma przez którą będziecie jechać, uważajcie też na firmy które są z Warendorf. Jeżeli jest tam Paweł lub firma ma taki sam nr jak CONSING to uciekajcie.
Marzycielka88 2017-08-03 15:02
Z tego co wiem to rozne firmy tam pracuja, ja akurat nie pracowalam przez firme CONSING tylko DSI, daja umowe o prace takze o ubezpieczenie nie musisz sie juz martwic a wyplaty tez placi w terminie. Nasz domek byl w Rhedzie, szlo sie jakies 30 min spacerkiem do pracy, ale z tego co wiem inne dziewczyny z pracy mialy dalej, inne blizej. Na brak godzin narzekac nie mozna, wrecz przeciwnie, ale o to chodzi zeby jechac i zarobic a nie siedziec na tylku.
sim 2017-08-04 21:59
byłem miałem pracować na pakowaniu a wzieli mnie jako wykrawacza na taśmę 5 dni i wróciłem do kraju to co gościu pisze to prawda nie wierzcie co wam obiecują byłem i widziałem
Nana 2017-08-05 01:13
Ja i mój chłopak szukaliśmy pracy na wakacje, ogłoszenie znaleźliśmy na stronie olx. Zamieścił je tam pośrednik z Bydgoszczy. Zadzwoniliśmy dowiedzieliśmy się co i jak i postanowiliśmy pojechać. 20.07.2017 r. dotarliśmy na podany adres. Na miejscu odwiedziliśmy się, że będziemy pracować po 12 h, w tym za dwie nie będą nam płacić, ponieważ to będzie nasze wolne, kwatera miała kosztować 400 euro, a nie tak jak pośrednik powiedział 200 euro, stawka godzinowa odbiegała od ustalonej przez telefon. Ale to było nic :) Pan Piotr, który bardzo niemiło i z wielką łaską odpowiadał na nasze pytania kazał się nam od razu rozpakowywać. Ale, że nas ,, coś" tchnęło postanowiliśmy najpierw zobaczyć ,, kwaterę". Większego syfu nie widziałam na oczy ! Pan Piotr L. wszedł sobie do mieszkania jakby nigdy nic. Mieliśmy mieszkać w mieszkaniu z dwoma Ukraińcami, czy tam Rumunami bez zamknięcia w pokoju. Wszystko brudne, śmierdzące, aż strach tam czegoś było do tchnąć. Na ,,gazówce " stał garnek, na ogni, z którego kipiało coś pomarańczowego, a w mieszkaniu nikogo nie było. Na podłodze i na ścianach karaluchy a z futryny wychodzące małe, czarne robaczki. Jak to zobaczyłam zaparło mi dech w piersi. Zaczęliśmy najeżdżać na Pana Piotra, po czym on zdeptując karalucha na podłodze powiedział ,, To te jeban* Rumuni te karaluchy przynieśli". Jak najszybciej wyszliśmy z tego pomieszczenie, aby zadzwonić do naszego pośrednika. Jednak pośrednik miał nas w dupi* i powiedział, że mamy sobie sami radzić. Oto tak z zamiarem zarobku wróciliśmy z gołymi kieszeniami do domu. Na szczęście mieliśmy swój samochód i mogliśmy wrócić.
Kasia 2017-08-07 08:44
Hej :) Ja z trochę innej beczki.
Piszę do tych ludzi, którzy trochę w Rhedzie przebywali i znają to miasto lepiej :)
Jeden gościu opowiadał, że właśnie w Rhedzie jest jakiś wielki plac z różnymi uzywanymi rzeczami typu : pralki lodówki rowery kosiarki i wiele, wiele innych , wszystkie takie ,które Niemcy oddali i na tym placu prawdopodobnie można to kupić...
Wiecie może gdzie to dokładniej jest, bo Rheda jest w sumie duża i przejeżdżając nic takiego nie znaleźliśmy.
Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc :)

Pozdrawiam serdecznie
Marzycielka88 2017-08-07 11:32
Przez jaka forme mieliscie pracowac ?? trzeba uwazac na oszustow posrednikow. Najlepiej bezposrednio w firmach podpisywac umowy.
Stolica 2017-08-09 12:28
Zyje na swiecie 40 lat, a takiego badziewia nie widzialem, pracowalem pare miesiecy. Tyrka, zly klimat, kasa 900 -1000euro czyli kolo 4000 pln, ucieklem i jestem zadowolony. Chrzanic DSI! Szkoda czasu i sil za taka kase.
Pirul6 2017-08-10 12:29
Jedzie ktoś w terminach 14.08 lub 21.08?
Marecki 2017-08-17 12:37
Witam wszystkich,
Nabijacie się z ludzi którzy robią błędy ortograficzne, wyzywacie ludzi którzy pracuj na własne utrzymanie, ja pracuje na dziale Azji od 4 lat obecnie 3 zmiany 7,5 godz. efektywnej pracy chcesz robić nadgodzin? to robisz nie to nie. nie do końca 1 sobotę musisz pracować na naszym dziale.
Co do mieszkań faktycznie nie jest ciekawie w Verl , ale jak pójdziesz do biura to zmienia ci kwaterunek.
DSI zatrudnia miedzy 1300 -1600 pracowników w sezonie, jak widać wpisy są pojedynczych ex pracowników, fakt to ludzie którzy przyjechali zarobić a nie pracować, najlepiej weekend wolny i do Holandii do coffeeshop, oczywiście każdy był młody ale nie pisz bzdur ze w Polsce jako magazynier dostaniesz 3000 -4000 na rękę bo to nie prawda chyba ze pracujesz 15 lat w państwowej firmie.
W DSI co na pewno masz to:
Wyplata na kont nie do ręki I to punktualnie ma być do 15 każdego mc jest dużo wcześniej
Pełne wynagrodzenie rozliczone na papierze z ubezpieczeniem i podatkiem.
Wszystkie świadczenia odprowadzone na czas
Rozliczenie roczne ile na rentę, ile na podatek, zwrot podatku na koniec roku po rozliczeniu.

Każda roboczo godzina na taśmie jest rozliczona (masz na koniec MC możliwość kontroli godzin i podpisujesz ze się zgadzają , jak nie idziesz do biura i korygują brakujące godziny)

Czemu nikt nie pisze ze zarabia 8,75-15,00 euro brutto i daje to miedzy 1530-3000 euro brutto z tego jest prawie 200-500 euro w mc podatku który rozliczasz na koniec roku masz znów 2000-4000 Euro zwrotu?

Ludzie takie bzdury piszą tylko mało laty które maja prace w d… jak ktoś chce pracować i zarabiać to nie ma problemu
1
Zostaw swoją opinię o Tonnies Fleisch - RHEDA-WIEDENBRUCK
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tonnies Fleisch