ARTEK Centrum Dystrybucji Mięsa

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 81 ocen.

ARTEK Centrum Dystrybucji Mięsa
3 81 6 1

Opinie o ARTEK Centrum Dystrybucji Mięsa

Rrr

Wyzysk, mobing, kolesiostwo, w miesiącu faktycznie masz może 3dni wolnego, najniższa krajowa reszta w premi będziesz tyral cały miesiąc a coś się kierownikowi na koniec nie spodoba lub będzie chciał dać większą premie koledze to dostaniesz pół lub w ogóle nie dostaniesz premii a bedziesz bardzo często tyrał za niego.. Kierownicy tam to analfabeci cześć nawet średniego nie ma, przy tym awansowali dzięki teściowej... Ogólnie będą z ciebie robić idiote chodź sami nimi są. Fałszowanie kart pracy jest codziennością. Odmrazanie i odświeżanie starego mięsa w kantorku koło rozbioru to norma poprostu codzienność. Codzienne lizanie du.. sobie nawzajem od dyrektorów po kierowników to jedna wielka smyranina nie powiem co na ich wyjazdach się dzieje... Jak tam już nie pracujesz to się z tego śmiejesz że byłeś częścią tego (usunięte przez administratora) Jak zależy ci na życiu osobistym i rodzinnym to nie polecam. Kierowcy jeżdżą czasem za pół darmo robią popołudnie i g.. Za to dostają. Opinie pozytywne o tej firmie to bzdury sami sobie je piszą bo nikt kto tam pracuje nie będzie miał dobrego zdania o firmie.

Patrycja

@Mloda1009, dziękuję za Twój komentarz, z Twojej wypowiedzi można wnioskować, że jest miła atmosfera w miejscu pracy, to również bardzo dobra informacja dla osób zainteresowanych pracą w ARTEK, gdyż atmosfera odgrywa w miejscu pracy coraz ważniejszą rolę. Jakie jeszcze zalety możesz wymienić tego pracodawcy?

Patrycja

@Ja, dziękuję za Twoją odpowiedź. To bardzo dobra informacja dla osób zainteresowanych podjęciem pracy u tego pracodawcy, że firma płaci za nadgodziny i nie ma problemu z urlopem. Możesz nam jeszcze powiedzieć czy firma ma system benefitów pozapłacowych dla swoich pracowników oraz pakiet świadczeń socjalnych?

Mloda1009
@Patrycja 06.08.2018 15:47

W zeszłym roku dostaliśmy na święta paczki i to było wszystko. Powiem tak jeżeli ktoś myśli że za siedzenie w sklepie płaca to się gruba mylą:-/ bo żeby zarobić trzeba się narobić ale jak jest miła atmosfera to inaczej Ci się pracuje.

Norbi

Zastanawiam się czy tak dobrze wam się pracuje i dlatego nikt nie pisze?

Ja
@Norbi 09.06.2018 18:27

Mi pracuje sie bardzo dobrze.Polecam. Wszytko tez zalezy od załogi.

Mloda1009
@Ja 25.06.2018 08:35

Dokładnie dużo zależy od zespołu z jakim się pracuje :-) chciałam zmienić pracę,ale nie oszukujmy się Żubr dobrze płaci bo przeszło 2 na rękę samej podstawy na cały etat to wydaje mi się że to dobre wynagrodzenie.

Anita

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?

Mloda1009
@Anita 20.07.2018 19:16

Firma cały czas prowadzi rekrutację. :-) jest ciężko w pracy,ale żeby zarobić trzeba się narobić:-) są plany miesięczne do wyrobienia i od tego jest premia. Wiadomo,że są miesiące gdzie się nie wyrobi planu :-( ale i tak wypłata jest dobra.

Patrycja

@Ja Napisz, proszę, trochę więcej szczegółów. Jakie rzeczy sprawiają, że pracuje Ci się dobrze? Czy grafik jest dobry, czy są w nim uwzględniane prośby pracowników, czy urlopy są udzielane w terminach uzgodnionych z pracownikami, a nie narzuconych, czy wynagrodzenia są na czas, czy firma daje możliwości rozwoju, awansu, czy atmosfera w pracy jest dobra? Będziemy ci wdzięczni za wszelkie informacje o bieżącej sytuacji pracowników w ARTEK Centrum Dystrybucji Mięsa.

Ja
@Patrycja 25.06.2018 09:53

Jak jest zgrana załoga i dba się o rotacje towaru i zamawia z głową to na sklepie nie ma starego mięsa. Zwroty też są, za nadgodziny płacą i to nawet ładnie. Termin urlopu same sobie wybieramy.

Patrycja

@jasiek a Ty długo już pracujesz w firmie? Możesz powiedzieć jak Ty oceniasz ARTEK Centrum Dystrybucji Mięsa jako pracodawcę? Czy Ciebie spotkała sytuacja, jaką opisujesz?

X
@Patrycja 25.09.2017 11:18

Witam.Pracuje bardzo długo w firmie.Lubie strasznie swoją pracę lecz ostatnio coś zaczyna się psuć.Nie ma ludzi do pracy i my pracownicy którzy zostaliśmy myślę z bardzo dużym doświadczeniem w swojej branży dostajemy tak naprawdę po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Musimy wykonywać swoją pracę za dwóch i nie możemy wykazywac nadgodzin.Nie jesteśmy wcale doceniani choćby głupie bony na święta czy paczki dla dzieci to już jest bardzo duża motywacja.Nigdy nie myślałam o zmianie pracy ale ostatnio rozważam ta decyzję.

Ziuta
@X 05.10.2017 09:06

Witam,pracuje już w tej firmie parę ładnych lat i stwierdzam,że czas na zmianę.Juz kiedyś chciałam odejść ale tak się złożyło,że zastałam w ciążę i po macierzyńskim wróciłam.Ale to był błąd.Teraz jestem definitywnie nastawiona na zmianę bo coraz bardziej wymagają,a marne grosze dostajemy.W innym sklepie też takie wynagrodzenie dostanę za mniej odpowiedzialną pracę w sensie nie robienia zamówień i przyjmowania towaru,brak odpowiedzialności materialnej.Trzeba się tu głowic co zrobić z niesprzedanym mięsem bo zwrotów nie ma,narzucają dodatkowy towar jaki im zalega na firmie,a my musimy go sprzedać.Trzeba mieć w lasach ulozone według śmieszniej standaryzacji.Brak słów na tą firmę.Taka wielka firma,a nie ma socjalnego? Żadnych bonów czy pączek na święta. Każą z popudniowki na rano przyjść,po skończonym miesiącu pracy każą kierownikom pisać na nowo listę pracy za poprzedni miesiąc by nie było takiej sytuacji ze zmianami.Jak brakuje jakieś osoby z załogi to każą robić nadgodziny nawet nie pytając się czy chcemy.Pracujemy na maszynach nie spełniające wymogów bhp.Juz nie jedna osoba ucieła sobie palca na krajalnicy. Nie doceniają pracownika w żaden sposób. Ogólnie nie polecam pracy w tej firmie.

Jerzy

Jak już ktoś odszedł z firmy z jakichś powodów to teraz oczernia?

ja123

hej wszystkim . Jeżeli by ktoś mógł niech opowie o pracy w Nowej Soli mi chodzi tylko o stanowisko sprzedawca z góry dziękuje :)

Ja
@ja123 03.10.2017 06:18

Mi pracuje się super. Tylko zależy na który sklep trafisz.

Szczęśliwy były pracownik

Mobbing, oszustwa na pracownikach i klientach, zastraszanie pracowników, zaniżanie wypłat. NIE POLECAM! Mrożenie śmierdzącego mięsa to standard, rozmrażanie i płukanie w occie aby na koniec to co się nie sprzeda zmielić i sprzedać jako świeże. Sezon grillowy - smierdząca karkówka , łopatka i wszystkie starocie sprzedawane jako karkówka na grilla. Fałszowanie kart pracy. Zmuszanie do wybierania dni urlopowych w/g potrzeb kierowcictwa tak samo jak układanie grafików. Urlop w lato- tylko dla kierowników reszcie się nie należy. będąc praconwnikiem nie wolno się sprzeciwić niczemu, począwszy od zmiany w grafiku bądź terminu urlopu skończywszy na odmówieniu sprzedaży starego towaru, bo kierowniczka zabiera premię . Machloje, mobbing, zastraszanie, poniżanie i manipulacja. (usunięte przez administratora) i nic wiecej. Cieszę się, że opuściłam wasze szeregi !

Ja
@Szczęśliwy były pracownik 15.05.2018 11:51

U mnie w pracy tak nie ma. Jest spoko, urlopy wszystko Ok

Patrycja

@Bartek, pierwsze wrażenie jest bardzo ważne i dobrze , że w Twoim przypadku jest ono pozytywne. Daj koniecznie znać za jakiś czas jaka wyglądają Twoim zdaniem realia pracy w ARTEK. @były, rozwiń swoja wypowiedź proszę. Co firma ta powinna zmienić, by pracowało się tam lepiej?

Bartek

Cóż można powiedzieć jak się krótko pracuje? Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy.

Administrator

Wiarygodne opinie dotyczące pracy w przedsiębiorstwie, to cenna wskazówka dla osób, które rozważają zatrudnienie w firmie. Posiadasz informacje na temat atmosfery panującej w ARTEK Centrum Dystrybucji Mięsa? Napisz o tym!

były
@Administrator 13.04.2018 09:26

pracowałam krótko - nie polecam

Remiks

Podpowiedzcie czy warto starać się o prace w firmie? Może dowiem się coś więcej?

JA

@TUZINEK EWKA DALEJ TAKA JEBNIĘTA?

Lubuskie
@JA 23.12.2016 17:25

Która??

Patrycja

@anonymous jak rozumiem myślisz o zmianie pracy ze względu na brak doceniania długoletnich pracowników. Czy jednak próbowałaś rozmawiać na ten temat ze swoim przełożonym? Piszesz o tym, że szef nie wie, jak wygląda praca na jego sklepach. Czy jeśli i tak planujesz zmianę pracy, to warto spróbować porozmawiać o Twoich dotychczasowych warunkach zatrudnienia, bo jak sama wspominasz, gdybyś czuła się doceniona, to w pracy byś została.

kurarosołowa
@Patrycja 24.11.2017 11:46

witam a jak sie pracuje w sulechowie na stoisku ,jaka atmosfera .

Marucha

Witam serdecznie chciała bym podjąć pracę w charakterze sprzedawcy. Czy ktoś może napisać jak to wygląda ? Głównie chodzi mi o atmosferę i traktowanie człowieka.

anonymous
@Marucha 11.10.2017 17:29

Witam.Praca fajna jesli to lubisz.Przede wszystkim cierpliwość do klientów.Nie na duży sklep tylko na mniejszy tak samo na tym wyjdziesz.Większe sklepy nie wyrabiaja narzuconych kosmicznych planów i zarabiają mniej od tych mniejszych a narobią się podwójnie.Nie dawaj się kierowniczce walcz o swoje bo tutaj każdy patrzy tylko na siebie.

Patrycja

@X dziękuję za odpowiedź. Czyli brak pracowników sprawia, że pozostali w firmie przejmują ich część obowiązków. Rozumiem, że przed zwiększeniem intensywności pracy byłaś z niej zadowolona. Od jak dawna trwa taka sytuacja? W związku z tym pewnie firma poszukuje nowych osób do pracy. Na stronie internetowej Artek można znaleźć oferty pracy do wielu działów w firmie. Mogłabyś też powiedzieć coś więcej o swojej pracy? Jak wygląda Twój typowy dzień? Takie informacje mogą być pomocne dla osób, które zastanawiają się dołączeniem do firmy.

anonymous
@Patrycja 05.10.2017 13:22

Witam.Kiedys na sklepie bylo nas 8 osób teraz zostalo 6.Na rano przychodzilysmy w 3 osoby teraz w 2.Przychodzilysmy na 5.30 teraz na 4.30.Firma dala podwyżkę od września którą miałyśmy odczuć.Nic z tego.Dostajemy plany miesięczne które nie są realne do wykonania.Dwoimy się troimy polecamy towar nawzajem się nakrecamy i tak nic z tego.Po 15 latach w pracy dostac podstawe za niewykonane plany to absurd.Firma nie widzi co się dzieje że ceny grają największą w tym rolę.Duży wpływ ma również kierowniczka.Jeśli ona ma wszystko gdzieś to tym bardziej reszta.Wiem ze się powtarzam ale naprawdę lubię to co robie od 16 roku życia pracuje w tej branży a w firmie jestem 15 lat wiem już trochę co nie co.Ale myślę że tak być nie może.Sklepy które mają większe obroty nie zrobią planu zarobią mniej od mniejszych sklepów które zrobią plan o 100.000 mniejszy.Mam juz dosyć.Już nie wspomnę że pracujemy bez dwóch etatów i nic z tego nie mamy a praca jest nadal taka sama.A na marginesie firma oczekuje od nas abyśmy szkoliły dziewczyny na komputerach tylko pytanie kiedy?Jestem osobą bardziej skryta która nie powie nic w oczy ale ogólnie jeśli firma doceniła by pracowników z wiekszym doświadczenie ze starzem to nie myślała bym o zmianie pracy.Szkoda mi ale nigdy tak nie było jak jest teraz.Szef nic nie wie co się dzieje na jego sklepach.Zero zainteresowania.

Patrycja

@Witaminaco rozumiesz mówiąc, że firma nie docenia pracowników? Czego według Ciebie brakuje w ARTEK? Merytoryczne komentarze, które pokażą słabe i mocne strony firmy będą cenne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem w niej pracy.

Witamina

Nie polecam, wyzysk, brak szacunku, obiecują złote góry a przy wypłacie zdziwienie. Nie doceniają pracowników i to się na nich odbija :) Samemu niech pracują na stanowisku kierowcy od 21 do 12 rano i jeszcze popołudniówkę od razu załadować i do 18 rozwozić :)

Zainteresowany

Potrzebują przedstawiciela handlowego...czy ktoś coś wie na temat tego typu pracy? Zarobki?

Były pracownik

Dramat pod każdym względem !!!!!!

hejo

Hej, ale wiecie jakich średnich zarobków można się spodziewać jako początkujący sprzedawca? W końcu ważne jest to, że oprócz dobrej podstawy są jeszcze jakieś premie do tego, to wążne jest dla każdego pracownika.

Jarek

Słyszałem, że w firmie artek jest dużo godzin pracy, trochę trudne warunki, ale wynagrodzenia są bardzo dobre, czasami powyżej średniej krajowej. Jeżeli to prawda to myślę o angazu tam

anonim

(usunięte przez administratora)

ziuta

Uwierz w te negatywy osobiscie pracuje juz kilka lat w tym bagnie ale koniec tego kończę z tym.Odkąd zmieniła nam się koordynatorka to nie da się pracować, ciągle coś jej nie pasuje, ale jak coś potrzebuje to odrazu jest miła dla tej osoby.

ziuta

Ta firma to niewypał, nie polecam tam pracy.Jeden wielki wyzysk, ciągłe manka, za które trzeba słono płacić.Ciągłe narzekanie koordynatorki, że ciągle coś jest źle ułożone itp.Koordynatorka na Poznaniu to też niewypał, nie zna się na pracy za ladą a się ciągle udziela,że coś jej nie pasuje.Ciagła praca po godzinach, listy obecności ciągle przepisywane są by inspekcja pracy nie dopatrzyła się, że są przekręty z godzinami pracy (dziś idziesz na 13:30-21:30 a na następny dzień idziesz na 5:30-13:30 i czasami w ten dzień przychodzisz na 17 na inwentaryzacje i do wieczora).Nakazują sprzedać dana ilość danych wędlin w ciągu miesiąca dając w nagrodę 1 zł za sprzedany kilkogram, a koordynatorka dostaje mega duże ilości bonów do siebie za to,że dany rejon tyle sprzedał. I kto tu ma najwieksze zyski? Bonów ani paczek na święta już bardzo dawno nie było. Szef nie widzi co się dzieje na sklepach ważne że interes sie jakoś kręci. A o urlopach to zapomnijcie, nie chcą dawać twierdząc, że nie ma ludzi na ten czas więc pracować trzeba cały czas.To jest mega nieporozumienie.Tu musi zabrać się za to wszystko jakaś odpowiednia instytucja bo tak dalej nie może być,jesteśmy tylko ludźmi a nie robotami.

Mariola

Byłam zachwycona obsługą i samym sklepem na Zdrojowej w Zielonej Górze. Ale to już w czasie przeszłym niestety. Zmieniła się obsługa i zaraz widać to w sklepie: zmienił się zapach, towar byle jak wystawiony w ladach, obsługa nic nie umie, w trakcie mojej obecności w sklepie ktoś oddawał sprzedane mu nieświeże mięso - katastrofa. Kiedy tylko trafiłam na kogoś z poprzedniej obsługi - zaraz " na patrz widać" odmianę - ktoś kto umie i komu się chce. Może trzeba dbać o obsługę w sklepie bo to ona właśnie tworzy wizerunek marki. Jeśli o nich nie zadbacie dobrzy uciekną a zostaną tylko tacy którym się nie chce, bądź nie umieją, bądź do niczego się nie nadają. Doceńcie proszę tych których my klienci również doceniamy.

neapol

nie polecam nikomu kto ceni swój czas i pieniądze . Chyba , że lubisz przyjść sobie do pracy na 20 , wyjść np o 6 rano i na 12 wrócić na renament ( to tak dla przykładu ) . Wieczne ucinanie premii , godziny nadliczbowe , brak szacunku ze strony kierownictwa , fałszowanie list obecności żeby w papierach grało ... długo by ta wymieniać ..Tak było za moich czasów . Czy teraz też tak jest ? Nie wiem . Wyleciałem za pyskowanie i sprzeciwianie się wobec polityce tej chorej firmy

Zocha

Brak realizacji zamówień od stałych klientów,zmieniła się kierowniczka z Leszna z Zamenhofa i jest bałagan

?

żartowniś

Zostaw opinię o ARTEK Centrum Dystrybucji Mięsa - Zielona Góra

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARTEK Centrum Dystrybucji Mięsa