Camo Milan Bolf

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 53 ocen.

Camo Milan Bolf
2 53 6 1

Opinie o Camo Milan Bolf

Natalia

@K, we wpisach na forum należy unikać używania słów wulgarnych. Język polski jest bogaty i wszystko da się wyrazić w sposób kulturalny. Komentarze zawierające przekleństwa łamią regulamin serwisu. Proszę Cię, abyś formułując przyszłe wypowiedzi, pamiętał o mojej uwadze.

J.

Oj oj… długoletnich pracowników tam już jest garstka. Do @Anka, jeśli tam nadal pracujesz to doskonale wiesz jaki był przemiał osób w BOKu, nie wspominając, że prawie wszystkich z tych "stałych pracowników" tam nie ma co najmniej od zeszłego roku łącznie z kierownikami działów. :) Co do terminowego wypłacania wynagrodzeń, żaden atut firmy, a jest to obowiązek.

K
@J. 04.06.2018 14:19

Nie wiem skąd "J" ma takie informacje, pracuję w Denley już kilka lat, kierownicy się wcale nie zmienili, są ci sami co byli wcześniej a co do BOK - może kilka osób odeszło (niektóre są po prostu na zwolnieniu z powodu ciąży). Stek bzdur po prostu.

Pracownik
@K 29.06.2018 15:57

Stek bzdur? Serio? Dostajesz premię za pozytywy o firmie na forum? :) Z tym odchodzeniem z powodu ciąż to jest własnie stek bzdur. Ludzie odchodzą stąd do LEPSZEJ PRACY! Nie ma podwyżek, możliwości awansu czy w ogóle negocjacji. Nie ma. Po prostu. Zero socjalu czy w ogóle czegokolwiek w stronę pracownika. Pracownik ma się cieszyć że ma pracę i tyle.

@K
@Pracownik 20.07.2018 16:51

Owszem, niektórzy szukają innej pracy, inni odchodzą bo znajdują coś lepiej płatnego, ale nie ulega wątpliwości, ze niektóre młode pracownice są na macierzyńskich i tyle - tak jest wszędzie - taki rynek pracy. Podwyżki jak najbardziej są, może nie dla wszystkich - bo docenia się dobrych pracowników. Socjal - może i nie ma, ale za to atmosfera jest super i wiele innych pozytywnych rzeczy. Twoja opinia jest z palca wyssana i tyle.

K
@@K 03.09.2018 13:17

Wyssana z palca? Oby (usunięte przez administratora) docenił Twoje starania na goworku bo jakoś CAŁĄ RESZTĘ w swojej firmie ma gdzieś :) Nawet nie ma pojęcia kto dla niego pracuje i kto (usunięte przez administratora) naprawdę. Jeśli uważasz, że docenia się tylko dobrych pracowników i dlatego nie ma podwyżek to obraziłaś/łeś kilka naprawdę oddanych osób które POMIMO WSZYSTKO jeszcze tam siedzą za psie grosze i kiepskie warunki ( niektórzy od wielu lat). Sugeruje otworzyć oczy i rozejrzeć się bo czasy się zmieniły i umowa o pracę czy wynagrodzenie na czas to nie łaska za którą trzeba dziękować i wysłuchiwać, że kiedyś nawet tego w Bolfie nie było. To się ludziom po prostu za pracę należy.

A.

Praca jak praca, wymagają dużo, ale płacić by chcieli jak najmniej. Mi, jako wykwalifikowanemu informatykowi zaproponowali nieco ponad minimalną krajową, dlatego nie przedłużyłem z nimi umowy po okresie próbnym. Warunki też takie sobie, w jednym biurze pracuje 30 osób. Wiem, że ludzie się stamtąd zwalniają, bo teraz jest bardzo łatwo dostać dużo lepiej płatną pracę.

K.

Pracowałam już w kilku zielonogórskich firmach i w Denleyu nie jest ani lepiej ani gorzej niż w pozostałych. Jest standardowo. Pracuję w magazynie. Wypłata jest ok. Oczywiście zawsze mogłoby być lepiej, ale w wielu innych firmach stawki są gorsze. Atmosfera też jest ok. Jak jest jakiś problem zawsze można iść do przełożonego i go wyjaśnić. Kwestia dobrych chęci. Nie wiem jak jest w innych działach, ale z doświadczenia wiem, że najwięcej narzekają Ci, którym po prostu nie chce pracować. A gdyby faktycznie byłoby tak źle, to firma nie zatrudniałaby aż 100 osób, tylko każdy poszukałby sobie czegoś innego (akurat w ZG pracy nie brakuje). @Natalia gdybyś była zainteresowana ofertami, to znajdziesz je tutaj: https://www.denley.pl/Kariera-cterms-pol-95.html

meme
@K. 25.06.2018 09:48

ciekawe, że dokładnie taka sama opinia jest w e obuwie

KAro
@K. 25.06.2018 09:48

Mogę coś powiedzieć o pracy w Biurze Obsługi Klienta, pracuję drugi rok i prawda jest taka, że ile osób tyle opinii. Część osób narzeka z zasady na wszystko, zawsze - bez względu na warunki, jak podwyżka to za niska, jak premia - to za mała. Ja przez te dwa lata dostałam 2 podwyżki i byłam raz na szkoleniu, atmosfera jest ok. Pracę mogę polecić

Natalia

@FLOB, dziękuję za Twoją szczegółową opinię. Jak wygląda według Ciebie atmosfera w pracy i relacje pracowników z przełożonym? Jesteś z nich zadowolony? Czy prócz wynagrodzenia można liczyć na dodatkowe bonusy typu premie, ekstra płatne nadgodziny lub pakiet socjalny? Jeśli masz jakieś informację na temat nowych rekrutacji do firmy napisz o nich. Ta informacja pomoże innym użytkownikom forum poszukującym pracy.

FLOB
@Natalia 24.06.2018 19:05

Atmosfera w pracy obecnie jest bardzo zła. Jest bardzo dużo odejść. Relacje z przełożonymi w dużej mierze zależą od działu w jakim się pracuje. Są działy lepsze i takie mniej lepsze :) Pakietu socjalnego nie ma w ogóle, nadgodziny jeżeli się ma to są zawsze dodatkowo płatne.

E...
@Natalia 24.06.2018 19:05

Atmosfera jest słabawa bo pracownicy nie są motywowani w żaden sposób. Wcale nie ma żadnych awansów, premii i w ogóle doceniania pracowników - to są bzdety pisane na zlecenie. Nie ma pakietu socjalnego ani żadnych dodatkowych benefitów. Wykazywanie się w pracy skutkuje scedowaniem na ciebie obowiązków. Negocjacje nie wchodzą w grę. Jesteś i się ciesz a jak nie to wypad - bo są inni chętni :) Nikt nie zabiega o pracownika, są to są. Płatne nadgodziny, wypłata na czas i umowa o prace to nie jest bonus - to obowiązek pracodawcy!

ktoś
@E... 24.06.2018 20:07

potwierdzam to co napisała Natalia, pracownik ma się cieszyć, że ma pracę w końcu nie ma ludzi niezastąpionych Brak premii, brak podwyżek, brak socjalu, niska pensja, premia świąteczna tak niska, że to zwyczajnie żenujące Nikt nie zabiega o długoletnich pracowników, lepiej takiego zwolnić i poszukać nowego niż dać podwyżkę ... to smutne

x
@E... 24.06.2018 20:07

w dstreet to samo

M.

Pracowałam w Denley około 2 temu w obsłudze klienta. Miło wspominam tę firmę. Wiadomo, były lepsze i gorsze dni. Czasami był luz, a czasami trzeba było zacisnąć zęby. Pod tym względem firma nie różni się od innych. Ja zdobyłam doświadczenie, na którym mi zależało. I z tego jestem zadowolona. Dzięki temu znalazłam lepszą pracę we Wrocławiu. Zdecydowanie na plus, jest to, że firma płaci za każdą nadgodzinę i wysyła pracowników na szkolenia (ja przynajmniej miałam okazję z takiego skorzystać).

Michu
@M. 30.07.2018 12:46

Zgadzam się, u mnie było podobnie. Pracowałem ok roku w Denley w dziale obsługi klienta i po tym czasie szybko znalazłem pracę w Poznaniu, już na wyższym stanowisku. Przez ten rok byłem na jednym szkoleniu w Warszawie.

Natalia

Czy ktoś z pracowników firmy, którzy odwiedzają to forum, mógłby dodać więcej konkretów dotyczących zatrudnienia? Czy są obecnie prowadzone rekrutację w tej firmie i na jakie stanowiska? Czy są przyjmowani pracownicy z orzeczeniem o niepełnosprawności ze stopniem lekkim lub umiarkowanym? Te informacje będą bardzo przydatne dla potencjalnych pracowników, którzy poszukują zatrudnienia.

FLOB
@Natalia 14.06.2018 21:05

Jak chyba każda większa firma również i BOLF cały czas rekrutuje nowych pracowników. Oferty są zamieszczone na stronie firmowej oraz w serwisach z ofertami pracy. W firmie pracują osoby niepełnosprawne. Pracownik refundowany jest zawsze mile widziany. Według mojej wiedzy nie zatrudniamy na staże i praktyki. Tylko umowy zlecenie albo o pracę. Studenci raczej nie są preferowani. Wyjątek to chyba jedynie sklep stacjonarny.

Natalia

@Baska, dziękuje Ci za Twoją wyczerpująca opinię o pracy. Może dodałbyś jeszcze, czy firma jest zainteresowana przyjmowaniem większej ilości studentów na staż i czy te praktyki są płatne? @Ada Ka, i jak, zdecydowałaś się na aplikowanie? Jeśli zaczniesz pracę w tej firmie to daj znać jak oceniasz proces rekrutacji i pierwsze dni!

Baska
@Natalia 08.06.2018 17:02

Generalnie wszystko zależy od ich aktualnego zapotrzebowania i od tego w czym Ty się specjalizujesz. Dlatego nie odpowiem Ci na to pytanie. Najlepiej napisać do nich maila z Twoją propozycją :)

Ada Ka

Chciałabym podjąć pracę w Denley na wakacje w sklepie stacjonarnym. Wiecie jakie warunki trzeba spełniać? Ja jestem studentką 3 roku administracji, pracowałam już w kilku sklepach jako ekspedientka.

Krzysiek
@Ada Ka 04.06.2018 19:10

Z tego co się orientuję, tam jest stała ekipa ekspedientek. Ale zawsze można przesłać do nich maila z pytaniem. Może akurat szukają pomocy na wakacje.

B.
@Ada Ka 04.06.2018 19:10

Odradzam , serio :D

Karcia
@Ada Ka 04.06.2018 19:10

@Ada Ka myślę, że jak najbardziej. Moja sistra pracowała tam studiując na IV roku, można się dogadać co do godzin pracy. Nie ma problemów z wolnym, urlopami etc.

Baska
@Karcia 07.06.2018 10:39

Ja teraz pracuję w Denleyu w niepelnym wymiarze godzin, bo właśnie kończę studia. Warto zacząć pracę podczas studiów, bo potem jest otwarta droga do zatrudnienia w pełnym wymiarze. W kwestii godzin zawsze można się dogadac. Akurat mnie się dobrze pracuje w Denley.

Tomasz

Może ktoś słyszał czy firma na jakieś oferty pracy?

Gabi
@Tomasz 25.05.2018 21:39

Tutaj znajdziesz: https://www.denley.pl/Kariera-cterms-pol-95.html aktualne oferty pracy. Często je aktualizują. Ja sama znalazłam pracę u nich przez olx. Pracuję na magazynie od 3 miesięcy jest ok.

Anka

Czytam Wasze nieprzychylne opinie i wydaje mi się, że są pisane przez konkurencję. W Denleyu pracuję od roku w dziale sprzedaży i nie mogę na nic narzekać. Wypłata jest ok. Zawsze na czas. Godziny pracy to 7:00 -15:00, ale mogę je dostosować, kiedy mam taką potrzebę. W grudniu dostałam świąteczną premię. To prawda, nie ma takich dodatków jak np. karta multisport. Jednak mimo wszystko polecam tę firmę i myślę, że jeszcze przez kilka najbliższych lat tutaj popracuję. Denley to duża firma, zatrudnia ponad 100 pracowników i jakoś nie widzę, żeby zbyt często się zmieniali. Są tutaj osoby, które pracują od powstania firmy. Gdyby było tak źle jak piszecie, na pewno nikt ze stałych pracowników nie byłby tutaj tak długo. Dlatego zastanawia mnie skąd biorą się takie krytyczne opinie.

Natalia

@Ewela, zmartwiła mnie Twoja opinia. Jak długo już tam pracujesz i co należy do Twoich obowiązków? Jesteś pewna, że nie ma możliwości żadnej negocjacji z pracodawcą? Wydawałby się, że w obecnych czasach pracodawcy zależy na solidnym pracowniku, w którego się inwestuje w imię dobra firmy. A jak z czasem pracy i grafikiem? Czy można ustalić go indywidualnie pod pracownika, czy jest narzucony z góry?

Natalia

Czy ktoś kto pracuje w tej firmie mógłby dodać jakąś solidną opinię o pracy tam? Dużo czytałam w internecie na temat tej firmy i wydaje mi, że jest całkiem ok. Jenak opinia kogoś kto tam pracuje byłaby bezcenna. potrzebuję jakichś konkretów dotyczących drogi i możliwości awansu. Do @A piszesz, że na podwyżkę nie ma co liczyć, a jak długo tam pracujesz i czy starałaś się o wyższe wynagrodzenie? Napisz coś o tym. Pozdrawiam,

max
@Natalia 27.05.2018 19:03

Niestety na podwyżkę nie ma co liczyć. O awansach zapomnij. Czytałem te wszystkie pozytywne opinie i jestem pewien, że piszą je właściciele firmy albo osoby z firmy na polecenie odgórne.

Ewela
@Natalia 27.05.2018 19:03

Nie ma żadnego zaplecza socjalnego, jedyne co mamy zapewnione to woda, resztę trzeba sobie kupić. Żadnych bonów, kart, premii czy podwyżek, nawet z okazji świąt :( Możliwości negocjacji są zerowe bo przy tak dużej licznie pracowników nie zrobisz nikomu różnicy i nikt cie nie doceni bo jak nie ty to ktoś inny. Nie znam nikogo kto by awansował, dostał jakieś szkolenie czy podwyżkę.

Wiki

Jaką macie atmosferę? Czy coś z socjalu macie?

Marcin
@Wiki 13.05.2018 19:03

Atmosfera w Denley.pl jest ok. Kierownicy traktują zespół po partnersku i z szacunkiem. To całkiem spora firma, ale nie ma tutaj typowego korporacyjnego wyścigu szczurów. Ja pracuję w dziale językowym od roku i jestem zadowolony.

Waldi

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Czy trudno jest się dostać?

anonymous
@Waldi 18.04.2018 17:52

Z tego co wiem firma ciągle rekrutuje. Widziałam ich ostatnio na Targach Pracy na Uniwersytecie Zielonogórskim. Czy trudno? Wszystko pewnie zależy od Twoich kompetencji i ich zapotrzebowania. Ja osobiście słyszałam dosyć dobre opinie o Denley'u. Teraz jeszcze nie szukam stałej pracy, ale w przyszłości wezmę ich pod uwagę. A jakie stanowisko Cię interesuje?

Monika

Zastanawiam się nad złożeniem CV do Denleya, bo szukają specjalisty z francuskim... Może ktoś tam pracował i opowie jak jest?

Dzekki
@Monika 30.01.2018 15:18

Ja nie polecam, Atmosfera bardzo slaba. Kierownictwo również. Panie z kadr nie miłe ogólnie słabo

Randos
@Dzekki 08.02.2018 23:21

A ja przeciwnie, pracuję w dziale językowym (nie francuskim) i jestem bardzo zadowolony, praca 7-15, dwie przerwy po 15 minut, szkolenia, podwyżki i kierownicy, z którymi można się dogadać. Pracuję 1,5 roku.

Alicja
@Randos 12.03.2018 10:37

Ja w Denley.pl pracuję od roku i zamierzam zostać tam dłużej. Pracuję w dziele obsługi klienta. Atmosfera w porządku. Na kierownictowo też nie mogę narzekać. Plusem są regularne podwyżki i płatne nadgodziny.

Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji do Camo Milan Bolf? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

Natalia

@Marcin a jak wyglądały warunki zatrudnienia w Camo Milan Bolf (Denley)? Mógłbyś rozwinąć kwestę możliwości rozwoju, jaką zapewniał pracodawca? Informacje te będą pomocne dla osób, które są zainteresowane rozpoczęciem pracy w tej firmie :)

Marcin
@Natalia 21.07.2017 13:03

Natalio jeśli chodzi o warunki zatrudnienia powiem tak: zarabiałem przyzwoite pieniądze jak na województwo lubuskie, pracowałem od poniedziałku do piątku no i najważniejsze miałem umowę na czas nieokreślony a to bardzo rzadko spotykane w dzisiejszych czasach. Jeśli chodzi o możliwość rozwoju to awansowałem oraz brałem udział w szkoleniach.

Marcin

Ja pracowałem kilka lat w Denley ale ze względu na zmianę miejsca zamieszkania musiałem znaleźć inną pracę a szkoda bo bardzo sobie chwaliłem tamtą pracę ze względu na możliwość rozwoju.

nicas

Wysłałem cv do sklepu stacjonarnego denley. słyszałem pozytywne opinie. Wiecie coś nt. pracy tam?

Ellin

@z poza układu - oczywiście, że tak, ale nie wszędzie to jest chleb powszedni. Mój mąż pracuje drugi rok w Denley, ma porównanie jak wygląda rynek w pracy w zg i okolicach - jedno mogę powiedzieć, firma dba o pracownika. Stałe umowy, płaca na czas, urlopy, nagrody i płatne nadgodziny to norma.

natan

@papiez, wiele zależy od podejścia pracownika. Najłatwiej jest narzekać. Umowa, podwyżki, urlopy - wszystko zawsze było do negocjacji. Rotacje zdarzają się wszędzie, takie czasy.

z poza układu
@natan 06.11.2016 14:03

"Takie czasy"...dlatego opinie są tak cenne, by zawczasu oprzeć się próbom wyzysku i nie wdepnąć na minę z napisem "obiecujemy złote góry". Odnośnie negocjacji podwyżek to choćby odbywały się codziennie na zasadzie "Podwyżka? Niee!" to jestem skłonny w nie uwierzyć...ale umowa, urlopy? To się należy jak psu micha przy normalnym traktowaniu ludzi...

natan

@papiez, wiele zależy od podejścia pracownika. Najłatwiej jest narzekać. Umowa, podwyżki, urlopy - wszystko zawsze było do negocjacji. Rotacje zdarzają się wszędzie, takie czasy.

Papież

Zastanawiajaca jest ogromna rotacja pracowników na magazynie. Podwyżki? Można zapomnieć. Chęć urlopu, czy czegokolwiek? Także można zapomnieć chyba, że jest się pupilkiem kierownika. Kierownictwo to osoby bez odpowiedniego wykształcenia. Praca ciężka zarobki mało adekwatne. Jak.dla faceta 1500 to żaden pieniądz, lepiej się zwolnić nic tyrac za taki psi pieniądz. Na lato bywało 36 stopni na magazynie, na zimę koszmar ludzie w czapkach i szalikach a w łazienkach nawet ciepłej wody w kranie nie było. NIE POLECAM pomiataja pracownikami jak chcą.

natan

Pracowałem kiedyś w denley dwa i pół roku. Wszystko, co piszą poprzednicy to 100% prawdy. Pieniądze adekwatne do powierzanych zadań, w pierwszym miesiącu umowa o pracę i dobra atmosfera - to już całkiem niezły start. Dobry kierownik wymagający od innych, ale od siebie też. Gdyby nie to, że musiałem przeprowadzić się do innego miasta na pewno zostałbym w tej firmie na dłużej.

michu

witam wszystkich. jestem pracownikiem magazynu denley już dość długo (ponad 3 lata) i mogę każdemu polecić. Na plus na pewno: - Stabilna praca - Płaca na czas - Podwyżki - Umowa o pracę - Możliwość zamiany z osobą z działu. Minusy, jak wszędzie się zdarzają, ale to raczej wynika ze zmęczenia/gorszego dnia w pracy. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.

pola

dorzucają - wszystgko zależy od stażu pracy i zaangażowania. Są lepsze i gorsze dni, ale ogólnie jestem zadowolona z pracy w denley.

Jankes

Pracuję w Denley na pełen etat już 4 rok. Firma umożliwia pracownikom rozwój. Dużo robi też pozytywna atmosfera, mamy świetny team. Pomagamy sobie wzajemnie i żyjemy w zgodzie.

ciekawska

a czy jest tu ktoś, kto pracował jako sprzedawca w sklepie stacjonarnym??

Hania

podłączam się do kolegi. jak Placa?i czy dają jakieś premie czy coś podobnego?

Zostaw opinię o Camo Milan Bolf - Zielona Góra

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Camo Milan Bolf