REAC Components Sp. z o.o.

2.1 Dodaj merytoryczną opinię
baner wywiady

Opinie o REAC Components Sp. z o.o.

Karolina Nowy wpis

Ile zarabiają u Was operatorzy CNC (szczególnie prasy krawędziowej, jak ktoś wie)? Widziałam tu narzekanie, że nowi mają lepiej, niż ci, co pracują od pierwszego dnia firmy. Może więc przedstawcie, to porównamy, a memu chłopakowi będzie materiał do decyzji, czy aplikować do Was ;)

@Karolina

Szanowni Państwo odpowiedzi na tego typu pytania nie będą publikowane, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z firmą, na spotkania rekrutacyjne pozdrawiamy Reac Components

Vienio

Ogólnie praca ok lecz są wyjątki Dużo osób jest niedocenianych łącznie ze mną Pracuje od 1 dnia a uważam że jestem na szarym końcu Człowiek oddał kawal czasu dla tej firmy a nowe osoby mają czasem lepiej na start Trzeba się nad tym zastanowić czemu tak się dzieje a nie pisać że źle ciężko czy coś innego Pozdrawiam i życzę powodzenia

Aleksandra
@Vienio

Co znaczy, że nowe osoby mają lepiej? W czym mają lepiej? Możesz trochę rozwinąć o co chodzi. Kwestia zarobków czy też jakiś innych warunków pracy?

Wilku
@Aleksandra

Nowi pracownicy, którzy kompletnie nie mają pojęcia co z czym się je w reac, dostają na początek takie same lub wyższe stawki godzinowe co pracownicy z kilkuletnim doświadczeniem. To właśnie krzywdzi i zniechęca do pracy.

Emilia Nowy wpis
@Wilku

to tutaj w firmie nikogo wyniki nie obchodzą? bo piszesz o tym co z czym się je czyli twierdzisz, że praca idzie im kiepsko a i tak zarabiają? Co ze szkoleniami?

@Wilku

Szanowni Państwo, dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami a także za zainteresowanie naszą firmą. Widać, że jesteście czynni i dzięki także Wam pozostali mogą nas dostrzec. Staramy się wyciągać wnioski, a każdą negatywną opinię traktować jak wyzwanie, jak wskazówkę, szansę na poprawę swojego wizerunku. Pozdrawiamy Reac Components

ABC..

W końcu ktoś miał odwagę i powiedział kto psuje atmosferę a co za tym idzie warunki pracy na produkcji w zakładzie. Dobrze ten młodzieniec zrobił. Pozdrawiam.

Były pracownik spawalni

Przepracowałem miesiąc i sie zwolniłem. Zarobek uwłacza spawaczowi z dużym doświadczeniem. Podzielam opinie że nie można napić sie kawy. (usunięte przez administratora) nic więcej. Po rozmowie z innymi pracownikami dowidziałem sie ze bylem 4 tym spawaczem który rzucił robote w tej firmie. Wiec sami wyciągnijcie wnioski. Nie zdziwe sie jak ten komentarz zostanie usunięty.

@Były pracownik spawalni

Zakład pracy to nie miejsce spotkań towarzyskich ale miejsce pracy - każdy pracownik ma prawo do przerwy - życzymy smacznej kawy podczas przerwy :)

@REAC Components Sp. z o.o.

Prawo do przerwy a picie kawy siedząc przy kompie podczas pracy, to dwie różniące sie rzeczy.

Firma REAC Components Sp. z o.o. prowadziła rekrutację na stanowisko LIDER ZMIANOWY / BRYGADZISTA. Czy brałeś w niej udział? Możesz opowiedzieć innym o tym, jak było. Czy przebieg rozmowy odpowiadał Twoim potrzebom? Podziel się swoją opinią z innymi.

Jak szefostwo w REAC Components Sp. z o.o. traktuje ludzi?

Kartofel
@Pytanie

Szefostwo w Reac Components traktuję ludzi bardzo dobrze, lepiej niż swoją rodzinę

Ryszard
@Kartofel

Nie wiem czy to sarkazm czy serio tak twierdzisz ;) Powiesz coś więcej o atmosferze?

@Ryszard

Szanowni Państwo, dziękujemy za aktywność i każdą opinię. Odpowiadając na pytanie zacytujemy: „Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził”. Miłego dnia pozdrawiamy Reac Components

Anon

Pozdrowienia dla Tokarzy ????

W odpowiedzi na Pana zapytanie informujemy, że kwestię warunków pracy/finansowych przedstawiamy na wcześniej umówionym spotkaniu rekrutacyjnym - proszę złożyć CV w celu rozpatrzenie Pana kandydatury p.s w naszej firmy każdy pracownik mam prawo do przerwy, która sprzyja napiciu się kawki :) pozdrawiamy Reac Components

Darvin

Praca w porządku i nie jest bardzo ciężka. Płacą na czas. Nie warto jednak się angażować i dawać coś od siebie. Niestety nic z tego człowiek nie ma. Przyjść, zrobić swoje i tyle w temacie.

Łukasz
@Darvin

Praca może nie jest ciężka ale trzeba cały czas zasuwać. Bez ustanku!! Więcej i więcej!!! I ciągle im mało!!! Kawy można napić się tylko na przerwie, strach iść do toalety a brygadzistę interesuje tylko ile zrobiłeś. Normalnie jak w (usunięte przez administratora). Wysokie oczekiwania presja (usunięte przez administratora) i ciągły stres. Taka jest właśnie praca w firmie REAC

@Łukasz

Szanowni Państwo, podejmujecie pracę w zakładzie produkcyjnym, praca w systemie zmianowym - obowiązuje wszystkich regulamin pracy a także Kodeks Pracy! Tak zgadza się, kawę można spożywać tylko w trakcie przerwy - do tego właśnie służy przerwa! :) Reac Components

Czy firma REAC Components Sp. z o.o. udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?

@Pytanie

Szanowni Państwo! Nasza firma ma stabilną sytuację na rynku, zapewniamy bezpieczeństwo finansowe naszym pracownikom. Nawiązując współpracę z nami pracownik może skorzystać z zakładowej pożyczki. pozdrawiamy Reac Components

Spawacz

Witam. Obecnie pracuje za granica. Mam 12 lat ciągłej pracy jako spawacz mag. Głównie przemysł ciężki ( zbiorniki, cysterny, duże konstrukcje stalowe). Spoiny pod badania RT Vt Mt. Pracownik z takim doświadczeniem jak ja może liczyć na godną wypłate?. Powiedzmy na start 4500 zl netto bez nadgodzin?

@Spawacz

Szanowni Państwo, proszę nie zadawać pytań odnośnie warunków finansowych ponieważ nie będziemy udzielać takich informacji w tym miejscu - aplikując do nas np. odpowiadając na nasze zamieszczone ogłoszenia lub bezpośrednio na rekrutacja@reac.pl, zapraszamy wybranych kandydatów na spotkanie do siedziby firmy i wówczas są poruszane tematy warunków zatrudnienia. Z wyrazami szacunku Reac Components

Spawacz
@REAC Components Sp. z o.o.

Zadałem pytanie ponieważ zastanawiałem sie nad zjazdem z emigracji. No ale po rozmowie telefonicznej, wnioskuję że nie ma sensu u was pracować. Zaoferowaliście osobie która ma wszystkie aktualne uprawnienia na MAG i TIG łącznie z grupą materiałową FM3 w HL045 stawke 22 zl brutto. Śmieszne lekko... Życze powodzenia. Pozdrawiam Schweißer 135/141

@Spawacz

Szanowny Opiniodawco, proszę nie kłamać na forum, nie informujemy o wynagrodzeniu podczas rozmowy telefonicznej. Ta kwestia jak i inne odnoście, warunków zatrudnienia są omawiane na spotkaniu w siedzibie firmy. Sądzimy że Pan takiego spotkania z nami nie odbył, lub nawet Pan nie chciał się pofatygować na spotkanie Również pozdrawiamy :)

misia

Nie Polecam tej firmy. Kilka uwag jest dość bardzo istotnych. Moja opinia wywodzi się z tego iż w tej firmie, żeby dostać premię czy też podwyżkę to dostaną tylko wybrane osoby(usunięte przez administratora)Kolejną uwagą to jest to, że normy są z (usunięte przez administratora)wyciągnięte z kosmosu, prawdopodobnie są tak zawyżone, aby nie można było dostać premii. Nowy pracownik, który przychodzi do zakładu dostaje dużą większą stawkę niż niektórzy starzy dobrzy i z fachem pracownicy. Jest to tak skonstruowane, by zatrzymać człowieka. Wracając do podwyżek to że pracowałam kilka lat w tej firmie to podwyżka była co roku, gdzie było ustawowo dawane, i mamy 1 zł brutto. Fajna podwyżka prawda ? Wszystko drożeje a pracownik żyje z wypłaty do wypłaty. W tej firmie jest też duży przemiał ludzi nawet bym rzekła że Bardzo duży. Następną uwagą jest podejście do pracownika, mam na myśli głownie to, że (usunięte przez administratora)ma lekceważące podejście do pracownika, jego obchodzi tylko to, aby normy były zrobione. Rozmowa o podwyżkę to nawet nie ma o co rozmawiać niestety :(. Ważną uwaga i co bardzo jest istotne człowiek przychodzący do zakładu chce się rozwinąć w pracy np. kursy doszkalające czy też zrobienie uprawnień a tutaj jest to, że człowiek przychodzi i ma robić gdzie nawet nie jest doceniany, Na kursy idą tylko spawacze tu bym powiedziała, że wybrani albo ci co mają do odnowienia uprawnienia, a gdzie dla reszty ludzi jakieś kursy ? Słyszałam nie raz, że mi nie są potrzebne. W takim momencie człowiek zaczyna myśleć o zmianie pracy na lepszą gdzie zostanie doceniony i będzie miał możliwość podniesienia swoich kwalifikacji.(usunięte przez administratora).Istotne jest jeszcze, że w firmie panuje ręka, rękę myje. Uważajcie na donosicieli, możecie ich poznać, że zaczynają was pytać o sporo rzeczy. Kilka osób to obserwatorzy są i kombinatorzy. Plus w tej firmie to że jest w miarę czysto. Zmiana powinna być taka, żeby zmienić brygadzistę, a tutaj brygadzista to dobry sąsiad dyrektora to tak w skrócie powiem, resztę domyślcie się sami . Zacznijcie Doceniać dobrych ludzi z fachem w ręku bo to dzięki nim firma jeszcze stoi. Wasza misia

On34

Nie polecam firmy ze względu na bardzo nie przyjazne wrecz negatywne kontakty biuro a produkcja. (usunięte przez administratora) Atmosfera bardzo zła i co do płac wiele jest do źyczenia.

@On34

Szanowny Panie, z uwagi na kulturę nie wypada nam komentować Pana zachowania na spotkaniu rekrutacyjnym. Kwestia ewentualnego zatrudnienia i wynagrodzenia nawet nie została z Panem poruszona ponieważ nie miało to sensu. Życzymy Panu powodzenia w innej organizacji :)

PabLo

Uważam, że praca nie jest ciężka. Trzeba po prostu robić a nie oglądać się czy brygadzista czasami nie idzie. Atmosfera trochę się popsuła, ale mimo tego jest ok. (usunięte przez administratora)W większości zakładów nie ma mowy, aby odejść na chwilę po to by się napić. Są zakłady, że krzywo patrzą na człowieka, gdy wychodzi do toalety. W Reac nie ma z tym problemu. Czysto i pod dachem. Dużą część negatywnych ocen wystawiały chyba osoby, które nie wiedzą co to takiego ciężka praca. Pozdrawiam.

Wanda
@PabLo

Oglądać się czy brygadzista nie idzie? To co Wy tam tacy przestraszeni w tej robocie?

@PabLo

Szanowni Państwo, w zakładach pracy obowiązują normy, standardy. Regulują to przepisy prawa pracy, przepisy BHP oraz wewnątrzzakładowe. Nasza firma w tej kwestii nie odbiega od normy. Życzmy sobie wzajemnie udanej współpracy

Jak wygląda ścieżka kariery w REAC Components Sp. z o.o.? Czy trudno jest zdobyć awans?

@Pytanie

Szanowni Państwo! Wiele osób przez rozwój zawodowy rozumie awans i to najczęściej pionowy. Tymczasem nie jest to jedyna droga rozwoju. Musimy pamiętać, że liczba stanowisk menedżerskich w organizacji jest ograniczona, a rozwój to poszerzanie swoich umiejętności i kompetencji, które są niezbędne do wykonywania zadań na aktualnym i przyszłym stanowisku.

Czy firma REAC Components Sp. z o.o. kieruje się zasadą równości w płacach kobiet i mężczyzn? Chodzi o równorzędne stanowiska.

@Pytanie

Szanowni Państwo, w naszym zakładzie nie zauważyliśmy zjawisk polegające na niesprawiedliwym i nieobiektywnym różnicowaniu ludzi, ze względu na ich osobistą cechę taką jak m.in. płeć, wiek, niepełnosprawność, orientacja seksualna, narodowość, pochodzenie etniczne, religia. Proszę pamiętać, że każdy z nas może stać się zarówno jej ofiarą, jak i być jej świadkiem - warto wówczas zareagować!

sezamek

Niedawno odszedł najlepszy brygadzista. Naprawdę szkoda. Takie samo zdanie ma 3/4 zakładu. Inni mogliby się od Niego uczyć. Miał prawidłowe podejście do ludzi. Przede wszystkim rozmawiał z pracownikami jak również ich szanował. Życzymy powodzenia.

@sezamek

Niezmiernie nam miło słyszeć taką opinię, jednak na niektóre sytuację nie ma się wpływu, życzymy powodzenia wszystkim naszym kolegom/koleżankom, którzy zdecydowali się na rozwijanie kariery, zdobywanie nowych doświadczeń poza naszą organizacją.

@REAC Components Sp. z o.o.

"Miał prawidłowe podejście do ludzi. Przede wszystkim rozmawiał z pracownikami jak również ich szanował" To jednak powinno Państwu dać do myślenia. Pozdrawiam.

@sezamek

Mamy nadzieję, że Pan/Pani także z szacunkiem odnosi się do współpracowników.

@REAC Components Sp. z o.o.

Zawsze z szacunkiem i do każdego. Pozdrawiam

Szanowni Państwo,
średnia wynagrodzenia, która jest podana w ogłoszeniu, to średnia wynagrodzenia na RYNKU W POLSCE!
Ta informacja jest dodana przez portal GoWork.pl.
Firma Reac Components Sp. z o.o. nie ma wpływy na jej treść.
Jak również przepraszamy, że są Państwo wprowadzani w błąd

Z wyrazami szacunku
Reac Components Sp. z o.o.
Olek

Pracowałem tam jakiś czas temu, nie mogłem narzekać na zarobki a atmosfera była Ok,wszędzie są jakieś nie porozumienia I będą, także miło wspominam tam czas pozdrawiam chłopaków którzy mnie jeszcze pamiętają hej

@Olek

Dziękujemy za pozytywną opinię:) Życzymy sobie i innym, aby ludzie nie sugerowali się plotkami bo „Plotka to hydra lernejska o dziewięciu głowach. Nie sposób jej zniszczyć, bo na miejscu jednej odciętej głowy wyrastają dwie nowe”- / Agatha Christie/

Kamil

Witam mam kilka pytań odnośnie pracy jako operator cnc , jakiegi rodzaju są to maszyny , czy jest to praca jako operator/ustawiacz/programista . Czy tzw operator zielonego guzika z wprowadzanie korekt.

@Kamil

Witam, Pracujemy głównie na sterowaniu fanuc i simens ( maszyny maho Daewoo xyz ), jest to oferta dla operatorów bądź dla osób które chcą się przyuczyć do nowego zawodu, zdobyć doświadczenie -

Młody

Opłaca się iść na CNC ?

@Młody

Szanowni Państwo, aktualnie poszukujemy pracowników na stanowisko pomocnik/operator CNC, również do przyuczenia, zapraszamy osoby chętne do kontaktu telefonicznego, lub odpowiadając na nasze zamieszczone ogłoszenia, ustalamy termin spotkania z wybranymi kandydatami, w celu omówienia warunków zatrudnienia pozdrawiamy Reac Components

Łysy
@Młody

Na frezarkach kobiety zasuwają a mężczyźni. . Hm ?

@Łysy

Szanowni Państwo, tego typu uwagi są nie stosowne, jeśli pracownik zauważa nieprawidłowości, ma zastrzeżenia co do warunków pracy, powinien to zgłosić przełożonemu "Łatwo jest hejtować w sieci, a może powinno się poświecić tyle czasu na ulepszanie siebie, by mieć mniej czasu na krytykę? " pozdrawiamy Reac Components

Witam Czy w tej firmie można ubiegać się o przyjęcie na staż wakacyjny w ramach programu „Modernizacja Kształcenia zawodowego w Mieście Zielona Góra"?

@Pytanie

Reac Components nie bierze udziały w takim projekcie pozdrawiamy Reac Components

Etap 1
Etap 2

Zostaw merytoryczną opinię o REAC Components Sp. z o.o. - Zielona Góra

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

• Jak się pracuje w REAC Components Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy REAC Components Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 22.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w REAC Components Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 15, z czego 5 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

REAC Components Sp. z o.o.
Przejdź do nowych opinii