FAF POLSKA

Zielona Góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 88 ocen.

Opinie o FAF POLSKA

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FAF POLSKA

amg&syn

W tym roku jak każdy wie- pracownicy ukraińscy są w szczególnie zaproszeni na wigilię zakładową. Wpadłem na pomysł obdarowania wszystkich pracowników firmy karpiami chociaż wole filety :D Za rok ogłoszenie duszpasterskie będzie brzmiało następująco: Zapraszam wszystkich zatrudnionych Ukraińców w FAF POLSKA oraz ich "pracodawców" na wigilię. Pracownicy polscy mogą w tym czasie dorobić na nadgodzinach- zapłatą za to będzie możliwość przygarnięcia kropka ukraińskiego do domu i zapewnienia każdemu z osobna godnych warunków na jakie zasługują nasi przyjaciele za granicy na czas świąt.

Maja

Na stronie firmy można obecnie znaleźć oferty pracy na liczne stanowiska. Poszukiwani są m.in. kandydaci na stanowiska Spawacz, Elektromonter, Inżynier Montażu, Monter, Lakiernik. W samej treści ofert nie ma jednak wielu informacji na temat tego, co oferuje pracodawca. Jest tylko podkreślone, że jest to zatrudnienie na podstawie umowy o pracę. Możecie powiedzieć coś więcej na temat tego, na co mogą liczyć nowi pracownicy? Ważna będzie też informacja na temat samej pracy. Czy praca na tych stanowiskach odbywa się w stałych godzinach, czy też może jest to system zmianowy? Jak pracodawca podchodzi do osób, które zawodu dopiero chcą się nauczyć i nie mają wcześniejszego doświadczenia?

ZIBI

Moze ktos wypowie sie rzetelnie o tej logistyce bo rozwazam wyslanie CV na jakie zarobki mozna liczyc jak naprawde wygladaja te szkolenia czy atmosfera pracy jest przyjazna itd.

Pseudodonosiciel

A ja to se tak myśle ze ta cała logistyka toto To ludzie od tego jankiela som To on im płaci swoje żeby oni tam rzondzili a potem to on to weźmie i tom logistykę i calom firmę i wszystko I puści tego bąka na prezesa go puści

obserwator
@Pseudodonosiciel 07.11.2017 23:38
A ja to se tak myśle ze ta cała logistyka toto To ludzie od tego jankiela som To on im płaci swoje żeby oni tam rzondzili a po...

Ale wiesz, że publiczne zniesławienie to powód do postępowania sądowego !!!!! Chyba, że się z tym liczysz i jesteś majętny i stać cię na KOSZTY !!!

Huberto

Łubu dubu,łubu dubu niech żyje nam Andrzej -prezes klubu,niech żyje nam!

kaczorek

A moim zdaniem najlepiej aplikować na dział zaopatrzenia, dobre wynagrodzenie oraz praca w miłej atmosferze, dodatkowo duże możliwości dorobienia w nadgodzinach - polecam

Siwy

Kicia-to dlatego ze Pan Kiero Andrzej nie ma wsparcia i sam musi walczyc z kłopotami .na szczęście wygrywa

kicia

Logistyka w tej firmie to tak jak praca w wykopaliskach hihi ............... widzę jak chłopaki latają za zleceniami ...............

Boroh

A według mojego uznania najlepszym działem w FaFie jest dział technologiczny!!!

dino

Od 2017 roku jest nowy Kierownik Logistyki Pan Andrzej - wywalił pseudodonosicieli i zrobił porządek na nowo powstałym dziale. Donosiciele jak miel... powrócili tam gdzie ich miejsce. Wreszcie nowy dział został postawiony na nogi. Pan Andrzej dba o swoją kadrę i za to mu dzięki.

damian
@dartanian 03.11.2017 18:55
słyszałem o podwyżkach pensji oraz o szkoleniach dla działu logistyki w fafie i podobno mają jeszcze jeden wakat - to zasługa k...

to prawda - aplikuj

produkcja
@damian 03.11.2017 18:57
to prawda - aplikuj

pracuje na innym dziale ale potwierdzam to pisze się tu

Maja

@antyco masz na myśli? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o obecnej sytuacji w firmie? Takie dodatkowe informacje mogą być cenne dla osób, które zastanawiają się nad dołączeniem do FAF POLSKA.

anty

co się dzieje z tą firmą dlaczego opanowała ją grupa terrorystów

fgfg

nawet jak uprawnień nie masz to szybko ci je zrobią jak po szynie

Maja

A co możecie powiedzieć o możliwościach rozwoju jakie mają pracownicy firmy? Na jakie szkolenia mogą liczyć?

lodzio miodzio ;d
@Maja 30.03.2017 09:40
A co możecie powiedzieć o możliwościach rozwoju jakie mają pracownicy firmy? Na jakie szkolenia mogą liczyć?...

możesz liczyć na operatora widlakow i tej szyny co po scianie sie suwa :D

Maciej

Dzień dobry, chciałbym złożyć CV na stanowisko montera, czy może mi ktoś opisać na czym polega praca i jakie są stawki?

Ja
@Maciej 02.03.2017 23:45
Dzień dobry, chciałbym złożyć CV na stanowisko montera, czy może mi ktoś opisać na czym polega praca i jakie są stawki?...

Na dobry początek 2400 brutto

Może pracownik

Siema chłopaki z fafu, powiedzcie jak wygląda praca w tej firmie ile się zarabia jako elektromonter?

Elektryk
@Może pracownik 27.11.2016 10:46
Siema chłopaki z fafu, powiedzcie jak wygląda praca w tej firmie ile się zarabia jako elektromonter?

Gówno się zarabia.

timek

No włąsnie widziałem ogłoszenie na Magazyniera, wiec jak to prawda o czym piszesz ,ze stawka po 3 miesiacac 3300brutto to aplikuje!

Myt

Sytuacja pracowników w firmie może się już tylko pogorszyć. Jedynym działem do którego warto przystąpić w firmie FAF-Polska jest nowo powstały dział logistyczny. Nabór wciąż trwa i zarobki też całkiem spoko, na początek niska stawka bo trzeba odsiać ziarno od plew, po 3 miesiącach stawka 3300brutto, do tego firma przeszła na system podwyżek z matczynej firmy, czy się stoi czy się leży 5 % rocznie się należy. Czyli pewna podwyżka co roku w wysokości 165zł brutto.

wolsiak

To jeszcze tam pracuje Bojka? I pewnie dalej daje tej swojej tłustej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na każdym kroku.

Wredna suzi

Fakt co dzieje się w Faf przechodzi ludzkie wyobrażenia teraz firma FaFX przejął rządzenie ludzie z faf juz nie zarobią dobrze bo każde stanowisko na produkcji obstawia jankiel Ukraincami o sobocie możesz zapomnieć kierownik Balcerowicz. .. jak dziecko w przedszkolu lata za małym jankielem i wali zdjęcia na tablecie posłuszny piesek a swoich pracowników ma w czterech literach ... Produkcję odmawiam ale jak już faf to na montaż jest tam inny kierownik pan Grzegorz który dba o swojego pracownika i jest w stanie zrobić dużo i cieszy się dobrą opinią choć jest wymagający czasem ponadto to warto pracować pod jego kierownictwem oby się nie zepsuł. Wracając do produkcji nie dajcie się zwieść miła gadka na początku i tak będziecie jeba ni w du pe a pan Balcerowicz jest pajacykiem wiszący na sznureczkach pod zadam pana treli.

Obiektywny

Firma FAF-Polska została przejęta przez zielonogórskiego bandytę Leszka Trelę zwanego Jankiele. To już koniec tej firmy. Pozdrawiam starą ekipę.

byly spawacz w Fafie

Siemano asy.Pracowalem w fafie w latach 2008-2009.Ktos z starej ekipy zostal? Widze ze ladnie sie pozmienialo.Zarobek 2 tys na reke byl w latach kiedy ja pracowalem.Czyli 7-8 lat temu!.Kibel widze jest.Dalej debil kierownik co calibra kiedys jezdzil jest na stanowisku?.Pozdro huligani

obecny pracownik
@byly spawacz w Fafie 24.01.2016 15:00
Siemano asy.Pracowalem w fafie w latach 2008-2009.Ktos z starej ekipy zostal? Widze ze ladnie sie pozmienialo.Zarobek 2 tys na...

Siema Asie po przeczytaniu kawałka forum nie dowiesz jak jest naprawdę

byly spawacz w Fafie

Siemano asy.Pracowalem w fafie w latach 2008-2009.Ktos z starej ekipy zostal? Widze ze ladnie sie pozmienialo.Zarobek 2 tys na reke byl w latach kiedy ja pracowalem.Czyli 7-8 lat temu!.Kibel widze jest.Dalej debil kierownik co calibra kiedys jezdzil jest na stanowisku?.Pozdro huligani

Wybujana

2000 tysiące na rękę to nie mają pracownicy którzy mają staż ponad dwa lata co za buce 2000zl brutto odjąć podatek VAT i inne wszystkie kategorie płatnicze na nasze państwo zostanie jakieś 1480 zł .... a w dzisiejszych czasach to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie podetrzesz bo jak wpłyną na konto to ich nie ma ... Prezes firmy jest spoko kierownik produkcji totalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak miał by jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to może i był by inny ale jaka by chciała takiego kretyna portfel wypchany nie pomoże, jak nie zmieni nastawienia do ludzi to w końcu ktoś się za niego weźmie. Wredna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Obiektywny

Dzień z życia firmy: Zmian jest wiele w przeciągu pół roku firma zmieniła się bardzo. Czy na lepszy czy gorsze to pokaże czas. Plusem jest to, że firma ciągle jest otwarta na przyjmowanie nowych pracowników. Umowa o pracę jest tu standardem, jednak zarobki bardzo słabe w tej chwili "nowi" otrzymają ok 2500brutto na produkcji zaś 2000brutto na montażu. W ostatnim czasie zauważyć można coraz to większe ilości pracowników z Ukrainy, co może nieco martwić. Coraz bardziej daje się we znaki brak poszanowania pracownika(mam tu na myśli mam problemy chociażby przy wydawaniu urlopów na prośbę pracownika), bardzo źle to świadczy o kierownictwu FAF - Polska.

Daniel

Sytuacja na dzien dzisiejszy jest inna, firma mocno się zmieniła. Aktualnie zamówień jest mnóstwo i o pracę nie trzeba się obawiać. Patrząc przez pryzmat Zielonej Góry to zdecydowanie polecam tę firmę.

wybujana

FaF jest jak jest kiedyś tam pracowałem i jedno co mi na myśl przychodzi że kierownicy to dupo lizy a jak jest problem to gonią na pracowników ... a z tego co słyszałem że w biurze to sie jak szczury gniotą i przyjmują zbedne osoby sami rzadzący a robić nie ma komu lepiej ludzią dali by na produkcji a nie pompują w głąbów i podpierdalaczy !!! cyrk jak huj doczepić kółka i niech jada w huj!!! hahaha... wredna Suka

pracownik faf

Do kiero W - jak coś piszesz o FAFie to pisz prawdę hale owszem komuna ale zimą jest co najmniej 14 + latem gorąco ale 40 + nigdy nie było ! Biura i socjalne warunki po remoncie bardzo przyzwoite. Organizacja pracy - w każdej firmie są niedociągnięcia ale jak tobie jest tak żle - to znajdź sobie lepszą.

kiero W.

Hala duża ... ale standard wczesna komuna czyli zimą +5* a latem + 40* :)Jakość? hmm wszystko robione na łapu capu, kierowca czeka na elementy, które są na szybkiego spawane i względnie czyszczone :) Jeśli chcesz zobaczyć jak firma nie powinna funkcjonować to trzeba udać się do FAF :) A najnowsze kontenery są ekstra ! Już prawie do złudzenia przypominają biura.

Izmar

Jeżeli już nie poszukują to znaczy że kogoś znaleźli. Ta osoba, która uzyskała takie stanowisko w poprzedniej rekrutacji mogłaby tutaj napisać co i jak wygląda w tej firmie, żeby ewentualnie inni również mogli podjąć decyzję czy chcieliby tu pracować i być w jakiś sposób związani z tą zielonogórską firmą.

mintaj

chcialbym zlozyc swoje cv na stanowisko lakiernika.moze mi ktos napisac jak wyglada praca lakiernika i jakie sa warunki placowe.z gory dziekuje.

hajzer

Ile mozna zarobic jako lakiernik?

obserwator..

Od niedawna wlaścicielem Faf jest firma Wirtgen. Wydaje się że dzięki temu firma powinna się rozwinąć w niedługim okresie czasu. Jednak jak na razie zaczęły sie zwolnienia. Oczywiście znowu kierownik zakładu zakręcił prezesem a ten zwolnił bez głowy tych co na to nie zasłużyli. Z tym prezesem który w tej chwili prezesuje firma daleko nie zajdzie i nie wykorzysta swojego potencjału. Jego lewe interesy ze znamym kryminalistą Jankielem to chleb powszedni. Księgowa która się im sprzeciwiła długo nie popracowała. Poprzedni Prezes orientował się w produkcji i montażu, obecny nie ma o tym pojęcia i daje się wodzić za nos wszystkim kierownikom komórek.

spawacz

pracowalem tam prawie 4 lata. Biura sa w kontenerach.

odkierownika

dokładnie, domagamy się informacji od kierownika

Kierownik

firma zajmująca się konstrukcjami stalowymi nie potrafiła sobie schodów zrobić do baraków. A właśnie czemu nikt nie pisze o tym, że firma "międzynarodowa" ma biura w kontenerach? wygląda to zupełnie jak kańciapa Mietka co stróżuje na budowie A18 pod Ostrowem.

kapusta

nowe schody w firmie były w 4 D projektowane i co z tego wyszło nikt nie wie

bezrobotny

przyjmuja moze lakiernikow?jezeli tak to jakie sa zarobki i czas pracy.prosze o odpowiedz.

migmagspaw

Witam!Pracowałem w faf-ie praca fajna atmosfera super ale nie traktuje się ludzi tak że daje się umowę na 5 lat a po 3 miesiącach zwalnia.

ergonomia

a jak wyglada praca lakiernikow i wynagrodzenie?

MaRAK

Witam ponownie Czy ktokolwiek udzieli mi szczegółowych informacji na emailu? marcinrak56@gmail.com

Fossil

"Budda" W Gubinie aby zarabiać w miesiąc pensję dosłownie dwa razy większą niż w faf'ie to trzeba coś więcej potrafić :) wiem z własnego doświadczenia. Do Gubina nie przyjeżdża się na mile spędzone 8 godzin ale na to aby za dobre pieniądze dać dobrą i wydajną pracę ! Fakt, że porównując te dwa przedsiębiorstwa, funkcjonujące na podobnych zasadach, można pokusić się o zestawienie ze sobą Ursusa C 330 z Audi A6 Pana "Bojki" ;P niby jedno jeździ i drugie ... ale technologia, komfort no i myśl ludzka to dwa zupełnie inne końce kija :) Miłych niedzieli, weekendów i reszty nienormowanego czasu pracy :)

zaorany
@Fossil 08.04.2014 23:52
"Budda" W Gubinie aby zarabiać w miesiąc pensję dosłownie dwa razy większą niż w faf'ie to trzeba coś więcej pot...

fossil po twoim poście i ksywie wiemy kim jesteś nie porównuj ursusa C 330 do tej pięknej firmy bo on nie miał tylu roboczo godzin co my od czasu swojej produkcji

Fossil
@zaorany 10.04.2014 22:00
fossil po twoim poście i ksywie wiemy kim jesteś nie porównuj ursusa C 330 do tej pięknej firmy bo on nie miał tylu roboczo go...

Coś w tym jest

dawanie premii ??

od 6 lat tu pracuje a pamiętam tylko 3 może 4 premie od początku chyba mam słabą pamięć bo na prawo a tym bardziej na lewo to nie rozdają MOJA chyba coś ci się pokiełbasiło

Moja

Zastanawiał się ktoś skąd się biorą pieniądze na ciągłe premie, zamiast podwyżek rozdawanie premii na lewo i prawo. Cytuje: "Czesto pracodawcy używają odliczenia premii jako możliwości odliczenia podatku. Często robią to przy użyciu umowy timesharingu, dzięki której mają długoletnie odliczenie sporych kosztów, a wyjazd zakupiony w ramach timesharingu dają właśnie w premii pracownikom, dzięki czemu podwójnie odliczają to co i tak muszą zapłacić, mądre rozwiązanie" Nie wiem czy FAF tak robi, ale tak chętne dawanie premii jest co najmniej dziwne.

budda

(usunięte przez administratora)wszyscy do gubina tam w miecha wyciagne tyle co tu przez 2.zostawic ta rozpadajaca sie amatorska firme z fikcyjnymi stanowiskami gdzie pieniadze wydaje sie w bloto a nie inwestuje w ludzi.juz nie dlugo prezes i jego pacholki beda pracowac na produkcji i montazu bo nie bedzie komu.i jeszcze jedno zeby w ponad 70-cio osobowej firmie nie bylo stolowki kibla i prysznicow tylko smierdzaca prowizorka,dachu ktory ciagle przecieka podczas deszczu to jest paranoja ale kasa na okamerowanie wszystkiego i ciaglych imprez z jankielem jest.zarobki marne dlatego coraz wiecej ludzi spierdala gdzie placa wiecej.

MaRAK
@budda 15.02.2014 13:00
(usunięte przez administratora)wszyscy do gubina tam w miecha wyciagne tyle co tu przez 2.zostawic ta rozpadajaca sie amatorska...

Witam budda czy mógł byś udzielić mi więcej informacji na emailu ?? marcinrak56@gmail.com

Fossil

Moim zdaniem "majster r" to jedyny człowiek na produkcji, który logicznie i bez zbędnej biurokracji potrafi rozwiązywać problemy. Ma specyficzną osobowość, to fakt ale więcej jest na plus niż minus. Winą są dziwne terminy szalonych zleceń, amatorskie podejście kierownictwa i szefa produkcji. Brak jakiejkolwiek kontroli jakości na etapie początkowego montażu. Gdyby nie doświadczenie zawodowe części kadry spawającej jakość połączeń spawanych byłaby porównywalna z produkcją ogrodzeń działkowych. Zmiana "szefa produkcji" a tym samym wprowadzenie zmian w toku produkcji pozwoliłaby na dużo lepsze wykorzystanie możliwości firmy. Uważam, że zrezygnowanie ze spawalnika z "dyplomem" na osobę z zewnątrz byłaby o wiele korzystniejsza patrząc na wzgląd finansowy jak i komfort załogi. Jedno to dyplomy a drugie to intuicyjne serce do zarządzania ludzmi, którzy bardziej są rodziną niż szeregowymi pracownikami w wielkiej instytucji bo takową firma nie jest.

były FaF

do roboty !!! a jak się nie podoba zawsze możecie się zwolnić a nie biadolić,za to co robicie i tak dostajecie dobre wynagrodzenie w porównaniu z tym co się dzieje w zielonej Górze.

precz z nim

zatrudniacie nowych pracowników a roman zrezygnował przez majstra r który jeździł po nim jak po ścierce ale majster się wyparł wszystkiego jak zawsze. majster r nie nadaje się do kierowania ludźmi. nawet kierownik a wcześniej majster nie wypowiadał się pochlebnie na temat majstra r ale teraz już trzymają sztamę więc wszystko jest ok majster r nie jest nawet lubiany wśród załogi ma problemy nawet z programem AutoCAD musi mieć niezłe plecy że go tu trzymają ps. proszę się przyjrzeć poszanowaniu pracowników przez majstra r bo nie ma go wo gule

opcja

tekra wita was

Głos z hali

juz nikt nic nie pisze o tym co się w fafie pisze bo wszystkich zwolniono.

Zostaw opinię o FAF POLSKA - Zielona Góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FAF POLSKA