Zakłady Mięsne Viando

Radojewice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 259 ocen.

Opinie o Zakłady Mięsne Viando

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Viando

Zuzanna

@życzliwy nazywając firmie burakami, jedynie ich obrażasz, a nie mówisz konkretniej nic osobie, która szuka możliwości zatrudnienia w tych okolicach. Możesz napisać dokładniej - co sprawia, że w ten konkretny sposób ocenisz Zakłady Mięsne Viando?

Zuzanna

@ciekawski a pytasz bo wiesz, że firma będzie poszukiwała takich pracowników? Obecnie można wziąć udział w rekrutacjach na stanowisko przedstawiciela handlowego albo sprzedawcy. Czy proces rekrutacyjny w Zakłady Mięsne Viando jest wieloetapowy?

CIEKAWSKI

A JAK TAM WYGLADA PRACA ELEKTRONIKA /INFORMTYKA? CIEKAWA PRACA ZA GODNA PENSJE?

Zuzanna

@Renia tworząc takie nazewnictwo można obrazić niektórych pracowników.. Zakłady Mięsne Viando w ofertach pracy wyraźnie zaznacza, że zatrudnia swoich pracowników na zasadzie doświadczenia w branży mięsnej, więc jednak każdy pracownik musi mieć jakąś wiedzę. Jakie warunki pracy mają Ci ludzie na produkcji?

Renia

dzień dobry chciałabym pracować jako maskotka paroweczka dałoby radę pozdro

Rzeźnik

Pracowałem w Viando na stanowisku przedstawiciela. Szczerze NIE POLECAM pracy w tej firmie. To nawet nie jest komuna ale średniowiecze. Jest Państwo właściciele na wsi a reszta pracowników to wasale. O obiecanej umowie o pracę można zapomnieć, zero premii, zero wymian towaru, nawet nie wiesz co sprzedajesz bo żadnych gratisów - zupełnie żadnego wsparcia marketingowego. Samochody - stare graty na wykończeniu - podbijane na lewo dowody rejestracyjne. Pracujące soboty za które nikt nigdy Ci nie zapłaci. Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy w tym czymś. Z normalnie prosperującą firmą VIANDO nie ma zupełnie nic wspólnego. Odradzam

Olg
@Rzeźnik 17.05.2017 15:11
Pracowałem w Viando na stanowisku przedstawiciela. Szczerze NIE POLECAM pracy w tej firmie. To nawet nie jest komuna ale średni...

Proszę nie obrazac wasali .Ja. bym niżej obstawiala mianowicie chłopi na folwarku panszczyznianym .Oczywiście nie obrazajac nikogo tylko bronie wasala.Proszę przyjrzec się kto tam pracuję. Ludzie po podstawowkach nic wspolnego z fachowoscia tak naprawde nie maja.Coś jakby ja nie wiem na fachowcow nie stac ich bylo no nie wiem trudno okreslic

Zuzanna

@mariolaszyszkowskapróbowałaś skontaktować się w tej sprawie bezpośrednio z firmą? Kontakt znajdziesz między innymi na stronie internetowej http://viando.pl/kontakt/

Rafal

Czy w tym roku parowki fimy beda na bolidach F1 tak fajnie wtedy sie ogladalo panie Krzysztofie

mariolaszyszkowska

REKLAMACJA : W dniu 22 kwietnia br. kupiłam w sklepie w Inowrocławiu dla czteroletniego dziecka parówki z cielęciną . Miały termin do spożycia do 28.04. 2017 r.- masa netto 0,303 kg - nr partii 100. Okazały się niejadalne dla dziecka z powodu nadmiaru soli. To pierwszy taki przypadek, chłopiec bardzo lubił te parówki i często mu je kupowałam. Pamiętajcie, że te parówki kupuje się przede wszystkim dla dzieci i ludzi starszych i pilnujcie receptur ! Mariola Szyszkowska

Yogi
@mariolaszyszkowska 27.04.2017 07:18
REKLAMACJA : W dniu 22 kwietnia br. kupiłam w sklepie w Inowrocławiu dla czteroletniego dziecka parówki z cielęciną . Miały t...

No witam odpowie ktos na temat tych parowek no. Co sie tam wyrabia

viando
@Yogi 27.04.2017 23:17
No witam odpowie ktos na temat tych parowek no. Co sie tam wyrabia

Witam, proszę o kontakt w tej sprawie na viando@viando.pl

zootechnik

warunki pracy (bhp i pomieszczenia) beznadziejne, brud srmór i ubóstwo, padlina na słoncu, wypalanie odpadów w kontenerze, okropne traktowanie zwierzat

Zuzanna

@FirmaKrzakco masz na myśli? Pracujesz w Viando? Chętnie dowiemy się więcej o sytuacji w firmie.

colders

jak wyglada praca technologa, aktualnie poszukują święzej krwi. Proszę o solidne wypowiedzi

FirmaKrzak

KompletnaDezorganizacja. To jest hit co tam sie dzieje.

Zuzanna

Śledzicie aktualności na temat firmy? Zachęcam do zaglądania na stronę internetową firmy http://viando.pl/aktualnosci/ Pracujesz w firmie Viando? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie.

Rafal

Wroce i piec mnie to chociaz chca przyjac a ty klamiesz na temat firmy a trzymasz sie nogami i recami gdzie takiego ronchla z pgru przyjma ani wygladu ani kasy nawet nie masz gdzie mieszkac

Rafalek
@Rafal 10.01.2017 18:25
Wroce i piec mnie to chociaz chca przyjac a ty klamiesz na temat firmy a trzymasz sie nogami i recami gdzie takiego ronchla z p...

Brawo Ty brawo Ja haha

Absolwentka

Jak wygląda praca w chlewni w Radojewicach w charakterze zootechnika?

Rafal
@Absolwentka 31.12.2016 21:37
Jak wygląda praca w chlewni w Radojewicach w charakterze zootechnika?

Wy to macie l( usunięte przez administratora ) Co tak narzekacie nie podoba sie wypad zobaczymy kto w inowroclawiu da ci 2500 za 8 godzin .Tak 8 jestes w pracy osle 9 9.5 godziny bo zamiast pracowac to po kiblach lazisz usiasc zamiast w domu z rodzina posiedziec. Pgr zawsze byl pgr malo chlopakow z inowroclawia a szkoda miastowy to porzadny chlopak

biały murzyn

w tej firmie 60 procent załogi to Ukraińcy co pracuja jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 1400 netto na rekę. a "szefowa" rozbija się po ekskluzywnych butikach w poznaniu.

iveco

kierowcy maja dobrze kradną co popadnie i ile wlezie skrzynki palety mieso nie wspominajac o paliwe viando dobrze o tym wie i nic z tym nie robi bo wszyscy kierowcy by odeszli taka prawda jedna mafia.

Driver
@iveco 03.12.2016 13:08
kierowcy maja dobrze kradną co popadnie i ile wlezie skrzynki palety mieso nie wspominajac o paliwe viando dobrze o tym wie i n...

Jak wygląda praca kierowcy w Viando? Warto składać CV na to stanowisko?

Stop

firma tragedia ,płaca tragedia , oszuści a ci co tu piszą ze jest ok to ( usunięte przez administratora ) pupile z rodziny

nowy

Umowa(zlecenie) którą dostaniecie na początek to coś co nie można nazwać nawet umową :bez warunków, bez kompletu składek,bez konkretnej kwoty, godzin czy też etatu ,za którą równie dobrze możecie dostać jakąkolwiek kwotę. Jeżeli chcesz określenie konkretów to konkretnie kończysz pracę i to jedyny konkret i czytelność w tej firmie. Jedyną osobą od której możesz coś się dowiedzieć to szefowa która będzie zniesmaczona że w ogóle masz czelność się o cokolwiek ją spytać, potraktuję Cię jak szmatę- słoma z butów to delikatne określenie. Badania lekarskie musisz zapłacić sam być może ktoś odda Ci za parę miesięcy. Na samym zakładzie ogólnie przyjęty bałagan a zasady istnieją tylko dla reguły bo muszą być. Zasady higieny także pozostawiają wiele do życzenia jak na obecne czasy. Pozdrawiam

nowy

Umowa(zlecenie) którą dostaniecie na początek to coś co nie można nazwać nawet umową :bez warunków, bez kompletu składek,bez konkretnej kwoty, godzin czy też etatu ,za którą równie dobrze możecie dostać jakąkolwiek kwotę. Jeżeli chcesz określenie konkretów to konkretnie kończysz pracę i to jedyny konkret i czytelność w tej firmie. Jedyną osobą od której możesz coś się dowiedzieć to szefowa która będzie zniesmaczona że w ogóle masz czelność się o cokolwiek ją spytać, potraktuję Cię jak szmatę- słoma z butów to delikatne określenie. Badania lekarskie musisz zapłacić sam być może ktoś odda Ci za parę miesięcy. Na samym zakładzie ogólnie przyjęty bałagan a zasady istnieją tylko dla reguły bo muszą być. Zasady higieny także pozostawiają wiele do życzenia jak na obecne czasy. Pozdrawiam

JANIIISOBIESKI

produkcjajeśli lubisz pracować ze starymi grzybami w przedziale 39-70 lat narzekających na tempo pracy które sobie sami ustawili,strajki ,żale i takie tam nie wiem do kogo przecież oni chcą tyrać po tyle godz. bo zarobila jak typowa wieś nie szanując swego wolnego czasu karaluchy jedne jeszcze płaczecie tam i robicie kupke z papieroskiem ? ale musi walić z jamy gębowej guma nic nie pomoże haha może podpaski zmieniacie .Do pracodawcy nie miałem nic do zarzucenia bo umowa była w miare nie znałem za bardzo i wypłata była na czas gdyby nie ludzie z PGRÓW bym robił napewno po 8h max 9te robił bym dalej ,2 ludzi mądrych reszta robocopy .Ich przerwy ,odkładanie,żale , kupki co wy biegunke macie gdyby nie to było by ok .3,5 na5.

anonim

(usunięte przez administratora)

arek

Wiesz aż taki zdesperowany nie jestem żeby zaraz iść z cv trzeba popytać co jak za ile fachowiec kosztuje

arek

Poszukuje pracy jako wykrawacz nie orientuje sie ktos czy potrzeba ludzi do zm viando ile placa tak mniej wiecej oplaci sie

Info

Którego dnia miesiąca jest zawsze wypłata?

Gość xD

Bez zmian

Gość xD

Tak

pracownik

Dzisiaj odeszła fajna dziewczyna z płac.Jedyna która wiedziała co robi.Szacun za wiedze.

Gość xD

A jeden dzień urlopu np. raz w miesiącu

Gość xD

Witam. Ciekawi mnie tylko jedno. Jakim cudem firma Viando omija przepisy prawa pracy - 7 dniowy tydzień pracy ( tj. 56 godz.)

pracownik

Teraz zmieniła się kadra w płacach.To się zacznie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Maciej

Proszę o informację na jakie zarobki netto można liczyć ? 1350 ?

Kisiel

Szukają informatyka. Czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć sie jak wygląda tam praca w IT ?

życzliwy
@Kisiel 04.05.2016 19:43
Szukają informatyka. Czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć sie jak wygląda tam praca w IT ?

szukają pewnie jelenia, który będzie pracował za pół darmo, szukaj porządnych firm, a nie buraków

tomtom

uważajcie na tą firmę, na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują umowę o pracę i dobrą stawkę a w rzeczywistości umowa-zlecenie bez wpisanej stawki na umowie, niby najniższa krajowa, szefowa nie ma pojęcie o zarządzaniu, ale wie za to jak oszukiwać pracowników, sporo osób z tej firmy uciekło i jest na wypowiedzeniu, za badania lekarskie nie oddają, za nadgodziny nie płacą, czas powiadomić inspekcję pracy...

maciej

nie zgadzam się z Waszymi negatywnymi opiniami. Są ludzie co pracują tutaj kilka , kilkanaście lat sam jestem tyle. Jak ktoś nie mając kwalifikacji ma za duże mniemanie o sobie to tak wypisuje. Niestety w firmie prywatnej musimy sami na siebie zarobić. Viando w perspektywie innych firm nie jest takie złe. Pracować trzeba wszędzie

kristo
@maciej 14.02.2016 00:50
nie zgadzam się z Waszymi negatywnymi opiniami. Są ludzie co pracują tutaj kilka , kilkanaście lat sam jestem tyle. Jak ktoś ni...

jak 3 raz wrócileś do tej firmy to co masz pisać

maciej

nie zgadzam się z Waszymi negatywnymi opiniami. Są ludzie co pracują tutaj kilka , kilkanaście lat sam jestem tyle. Jak ktoś nie mając kwalifikacji ma za duże mniemanie o sobie to tak wypisuje. Niestety w firmie prywatnej musimy sami na siebie zarobić. Viando w perspektywie innych firm nie jest takie złe. Pracować trzeba wszędzie

ona113

Dziękuje a jak wygląda sprawa z dojazdem,ponieważ nie posiadam własnego auta.

ona113

a jak sie pracuje na produkcij w Radojewicach ?

anonim

(usunięte przez administratora)

max

wazelina

dred

Nie wciskaj kitu, kto w tej dziadowskiej firemce przepracował chociaż jeden miesiąc, to dobrze wie jak w viando jest naprawdę. Nerwowa atmosfera, praca po 10 - 16 godzin (NIE PŁACĄ ZA NADGODZINY!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Głodowe pensje i traktowanie pracowników jak śmieci.

wdzieczny

po co tak psiocic na temat naszego szefostwa nie podobalo sie zrezygnowales no i nara a nie wypisujesz jak to wszystko zle dookola a tylko ty najlepszy nikt nikogo na sile nie trzyma nie wiem czy ktos przywiazany lancuchem jest ludzie pracowali i beda pracowac za tak dobre wynagrodzenie jak na inowroclaw rewelacja !!ja jestem zadowolony super pozdrowionka dla szefowstwa klaniam sie

wdzieczny

co to jest te +1 zaglosowalem na cos co to jest

wdzieczny

pracowac nie uciekac bardzo fajna praca mila atmosfera przepieknie sniadanie darmowe palce lizac a zarobki srednia krajowa lux

www

uciekać, uciekać, uciekać..........w nic co mówią nie wierzyć............uciekać!!!!!!!!!!!

plik

nie tylko Pania mnie dzis tez juz drugi raz oszukala na wadze a na solankowej klada nóż na wage

br

Ale nie w tej firmie. Jesteś nikim i nikt Ci się nie pyta. Nie masz nic do gadania. Masz pracować i być za to wdzięczny. Dobrych warunków pracy tam nie ma.

anonim

(usunięte przez administratora)

dred

Nie wciskaj kitu.

Mm

Pracowałam tam 3 miesiące. To co tam się dzieje to jest...........brakuje słowa aby to określić. Młodzi właściciele nie mają kompletnie pojęcia jak należy prowadzić firmę. Nie mają żadnej koncepcji, wizji i pomysłu na firmę. Nie szanują żadnych pracowników, nie interesuje ich niczyje zdanie, wszytko wiedzą lepiej. Za wszystko co tylko można finansowo obciążają pracowników, nawet jeśli to nie ich wina. Praca od poniedziałku do niedzieli, tak jak ktoś wcześniej napisał. Nadgodziny, niekiedy zmiany trwające po 16 godzin są traktowane jak coś normalnego. Wykorzystują ludzi na maksa a jak się ktoś postawi to wypad. Nie przyjmują zwrotów starego mięsa ze sklepów, które sami tam wysyłają i obciążają tym pracowników. W firmie ciągle nerwówka. Firma ma potencjał ale cokolwiek chciałoby się zmienić to na końcu szef wie lepiej. Jak ci się coś uda to przypiszą sobie, jak sami coś skopią to poszukają winnego aby go obciążyć. Jedyny plus, to wypłata zawsze na czas. Generalnie to unikać jak ognia !!!

WWW

Zgadzam się ze wcześniejszą opinią. Jeśli cenisz swoje życie prywatne to nie polecam pracy w tej firmie. Prezesi nie szanują swoich pracowników liczą się tylko dla nich wyniki nic więcej ich nie obchodzi. Jedno wielkie zakłamanie i brak profesjonalizmu w wykonywani swojej pracy. Nadgodziny nie są płacone a co najgorsze nie zostajesz za nie nawet doceniony, tak ma być przecież to naturalne!!!!!!!!. Ja osobiście nie polecam jak macie ochotę to próbujcie ale szkoda czasu a przede wszystkim nerwów

przeniesione

Witam,dla zainteresowanych pracą na stanowisku handlowca na Dolnym Śląsku:rozmowa kwalifikacyjna-jeden etap,obiecywana umowa o pracę i nieograniczone możliwości zarobku,awanse na stanowisko kierownika. Po czasie okazuję się, że firma daje trzy umowy zlecenie na okresie próbnym po czym przechodzi się na działalność gospodarczą. Kasa w zależności od obrotu-we Wrocławiu bardzo niska. Ceny mięsa i wędlin-jedne z najdroższych na rynku. Auta:dojechane i poobijane fabie kombi, wkrótce oklejane w parówki cielęce. Praca od pon do niedzieli. Firma nie ma kasy na akcje degustacyjne,brak pakietów i promocji,brak wyrównań i gratisów. Polityka firmy-jak najwięcej za jak najtaniej, znajomość marki-bardzo słaba. Akcje weekendowe organizuje handlowiec,oczywiście bezpłatnie. Problemy z logistyką: towar nie dojeżdża w ilościach zamawianych-trzeba się tłumaczyć i przepraszać klientów,dodatkowo kierowcy nie wyrabiają z dostawami, handlowiec wstaje o 3 w nocy i odbiera towar od kierowcy po czym sam zawozi towar do klientów odbierając dodatkowo kasę. Spotkanie firmowe w soboty-w tyg.trzeba... a na spotkaniach pojazd i obelgi przez prezesa, że za niska sprzedaż. Prezes nie przyjmuje do wiadomości żadnych argumentów!!! Nie osiągnięcie planu w pierwszym miesiącu skutkuje zwolnieniem. Odradzam każdemu kto szuka pracy na stałe, kto ceni sobie życie prywatne i dobrą atmosferę w pracy. K... na każdym kroku,brak poszanowanie pracownika. Za pracę od pon-do niedzieli i w nocy-śmieszne pieniądze. Praca dobra na przeczekanie aż nie znajdzie się czegoś innego.

anka

wróciła Justynka sławna i wiadomo co i jak

Zostaw opinię o Zakłady Mięsne Viando - Radojewice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakłady Mięsne Viando