Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BMZ Poland

Pracowałeś w firmie BMZ Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ktoś2 - 2015-03-29 13:01:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
renatko zajmij się wreszcie pracą bo ręce opadają nad tym twoim nic nierobieniem. I nie podawaj się na forum za zadowolonych pracowników bo dajesz nieobiektywny obraz tej firmy a forum ma służyć by przestrzec ludzi przed tym zakładem. CZ.powinna się ogarnąć bo wygląda jakby to ona była z produkcji.A cały biurowy zarząd jak się wchodzi na hale to się mówi: dzień dobry. Jak już chwalicie się wykształceniem na fb czy goldenline to to wykształcenie zobowiązuje by mieć kulturę osobistą i podstawowe zachowania społeczne. Najlepszy człowiek bmz to człowiek o pseudonimie "inżynier" koleś bez internetu to zginie bo skąd czerpać będzie wszystkie genialne pomysły, bardzo podobało mi się jak wchodził na linię z kafelkom i miną, że wymyślił coś genialnego. I na takich ludzi to mają pieniądze a na podwyżki dla ludzi z produkcji to nie a to dzięki nim ten zakład zarabia.
zdjecie uzytkownika
dobry dzień - 2015-03-30 21:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A coś wiecie może co na tej drugiej hali się dzieję? kto tam z kim? Bo bardzo mnie ciekawi . Poszły tam i słuch o nich zaginął. Przynajmniej tu mamy od nich spokój
zdjecie uzytkownika
tez ktos:) - 2015-04-01 17:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktoś - 2015-03-29 12:42:16]:
Nie kazdy wynajmuje mieszkanie. Czynsz wynosi polowe mniej:)
zdjecie uzytkownika
oooooo - 2015-04-02 11:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma okropna atmosfera okropna .Liderzy stoja całe 8 godzin zzałozonymi rekami itylko bata im brakuje zeby poganiacpracowników .Premie za wszystko zabieraja więc pracuje się za 1300zl. a najgorsze jest to jak liderem zostanie zwykly pracownik bo sie podlize kierownikowi lub brygadzistce i juz jest tragedia.omijajcie BMZ z daleka.
zdjecie uzytkownika
lunatyk - 2015-04-04 11:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ZYCZE WSZYSTKIM PRACOWNIKOM BMZ RADOSNYCH SWIAT WIELKANOCNYCH .BADZCIE MILI I SERDECZNI DLA WSZYSTKICH! A BEDZIE WAM TO ODDANE.!
zdjecie uzytkownika
uwolniona - 2015-04-09 14:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najgorsza firma na strefie ekonomicznej,atmosfera ciężka, o wszystko trzeba walczyć,przepływ informacji okropny, niezorganizowana, niekompetentni liderzy wyżywający się na współpracownikach .... presja , wyśmiewanie , zastraszanie to domena tej firmy , odradzam , chyba że chcecie sobie zszargać nerwy :)vuVW
zdjecie uzytkownika
lunatyk - 2015-04-09 18:15:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dobry dzień - 2015-03-30 21:50:12]:
jak ty stad pojdziesz ,ale nie do tulipana to bedziemy od ciebie mieli spokoj swiety! wscibski typie! Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny z,,tulipana,,smutno jest bez Was!moze jeszcze kiedys popracujemy razem!
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2015-04-10 10:11:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lunatyk - 2015-04-09 18:15:03]:
Ja własnie z PUP Świętochłowice czytam że potrzebują pracowników produkcji ino nie uśmiecha mi się dojeżdzać z Świętochłowic do Gliwic kawał drogi autobusami ?? to ponad 3 godziny w jedną stronę
zdjecie uzytkownika
lunatyk - 2015-04-10 18:36:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bezrobotny - 2015-04-10 10:11:19]:
Czesc bezrobotny z Swietochlowic z tego co wiem to sa osoby ktore jada z Twojego miasta samochodem ,zreszta wiekszosc ludzi dojezdza samochodami np.z Bytomia,Tarnowskich Gor,Zabrza,Piekary ,musisz sie dowiedziec na miejscu.powodzenia
zdjecie uzytkownika
lunatyk - 2015-04-10 18:50:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [uwolniona - 2015-04-09 14:51:53]:
Skoro BMZ ,,jest najgorsza firma na strefie,, wg.Ciebie to znaczy ze wszystkie juz oblecialas .Dobrze ze STREFA UWOLNILA SIE OD Ciebie.lataj dalej.wg.mnie, to Ci sie robic nie chcialo! vuVVV
zdjecie uzytkownika
rudzielec - 2015-04-20 12:08:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tofaktnajgorsza firma .Mobing zastraszanie i rzeczywisty oboz pracy.Liderki ktorym mezowie doprawiaja rogi wyzywaja sie w pracy.Pracuja tam te ktorym to odpowiada ilubia jak sie je poniza i gnebi.Beznadzieja.
zdjecie uzytkownika
pani wiesława sztuka - 2015-04-22 16:40:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dowiedziałam się właśnie że bmz podobno poszukuje pracownika produkcji w gliwicach, proszę napiszcie coś na ten temat więcej jeśli posiadacie jakąś super wiedzę
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-04-22 21:02:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lunatyk - 2015-04-10 18:50:47]:
zastanów się, bronisz firmy która nikogo nie szanuje i z nikim się nie liczy , myślisz ze z Tobą jest inaczej? :) ile osób się zwolniło w przeciągu ostatnich 2-3 miesięcy , to raczej o czymś świadczy :) powodzenia
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-05-26 19:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To możesz kolego napisac ile tych osób sie zwolniło i dlaczego? Bo ja nie pracuje w BMZ, to i nie wiem jak tutaj aktualnie z warunkami i nie rozumiem niektórych aluzji, a rozważam aplikację - mają kilka ogłoszeń do Gliwic. Jak tez wygląda to nie szanowanie pracownika tutaj? Pozdrawiam i z góry dzieki za informacje.
zdjecie uzytkownika
Wniosek - 2015-05-27 15:49:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma powinna dbać o pracowników.A z tego co ja zaobserwowałam to jest inaczej.A to do niczego dobrego nie prowadzi.
zdjecie uzytkownika
~moje zdanie - 2015-05-27 22:20:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz mało która firma dba o ludzi, dba raczej o swój interes. A szkoda, bo to dzięki pracownikom właśnie ma zyski. Gdyby podwyższyli pensje o parę stówek, każdy przychodziłby bez marudzenia. No ale jesteśmy w Polsce. Życzę więcej zatrzymanych palet i reklamacji;) może wtedy ktoś zrozumie, że lepiej zainwestować w wykwalifikowanego pracownika, który pracuje już kilka (naście) miesięcy czy kilka lat a nie brać kogokolwiek z ulicy, bo z całym szacunkiem nie każdy się nadaje na produkcję,to po pierwsze, a ludzi też trzeba wyszkolić. To kolejne koszty i czas. Gdybyście docenili tych ludzi, którzy od kilku lat są z wami i naprawdę przykładają się do swojej pracy byłoby super. Bo podejściem w stylu"na wasze miejsce przyjdą inni" nic nie osiągniecie. Przez kilka ostatnich miesięcy przez firmę przewalają się tabuny nowych ludzi, z których tylko garstka zostaje, bo albo się nie nadają, albo przecenili swoje umiejętności, albo znaleźli coś lepiej płatnego, albo są po prostu leniami, którzy myślą,"przyjdę, odp*** swoje a i tak należy się wypłata. I właśnie tacy najbardziej mnie wku**** bo ja robię swoją robotę sumiennie, a ktoś robi dobre wrażenie i popodpiera blaty przez większość dniówki i weźmie te same pieniądze za opierd*** się.
Ryba psuje się od głowy - proponuję wymienić kilka osób w biurze, ze szczególnym wskazaniem na panią Cz., bo odkąd jest w firmie, to wszystko zaczyna się sypać.Nigdy nie zwerbują na długo ludzi, większość pracowników to ludzie młodzi - studiujący albo na tzw.dorobku, więc każdy grosz się liczy i ludzie szukają lepiej płatnej pracy. Każdy chciałby w życiu móc coś kupić bez brania kredytów albo odłożyć coś z wypłaty, to chyba logiczne.
@olek - pytasz ile się zwolniło i dlaczego - dużo osób. Nie każdemu pasuje praca stojąca i poniekąd automatyczna - pracujesz na linii produkcyjnej.Przerwa 20min. zakaz używania tel.komórkowych na hali - nie wszystkim odpowiada taki system. Niektóre laski myślą, że będą stały z rączkami w górze i ładnie wyglądały - niestety, to nie ten adres:) trochę trzeba dać od siebie w tej pracy.Chociaż i tak tu produkcja nie ma źle, nie leci sobie taśma i nie robisz jak mały motorek żeby się wyrobić:)
Nie szanowanie pracownika - m.in. przez w/w przeze mnie panią z działu HR, lekceważenie problemów i brak chęci dogadania się w różnych kwestiach.
Boli też to, że nowi ludzie nie respektują w większości tego, co starsi stażem im mówią i pokazują, nie, oni wiedzą lepiej. Ja z pokorą przyjmowałam uwagi i sugestie innych i wyciągałam wnioski.
Oby tylko nie było w bmz gorzej,bo choć szału nie ma, to lubię swoją pracę, mam w miarę blisko do domu i pracuję z fajnymi ludźmi. Swoją drogą porównując zarobki do innych firm na strefie nie wypada to tak najgorzej,albo na tle biedronek czy np. innych sklepów płaca jest podobna. A w porównaniu do np. pracy w handlu - dużo lżejsza.
zdjecie uzytkownika
mysliwy - 2015-06-10 14:26:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kim jest ta tajemnicza pani cz.
zdjecie uzytkownika
st - 2015-06-26 00:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, ja się zastanawiam, czy nie spróbowac przyjść do BMZ na płątny staż w dziale produkcji jak w ogłoszeniu http://www.praca.pl/platny-staz-w-dziale-produkcji_732030.html . W sumie nie wymagaja zbyt wiele, chyba wystarcza zdolności manualne. Chciałbym dorobić przez wakacje, to prosiłbym o informację ile orientacyjnie płaca na takim stażu.
zdjecie uzytkownika
Przyjaciel BMZ - 2015-06-28 13:06:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej myśliwy ty jeszcze nie wiesz kim jest panicz? to ja ci powiem tak po krótce jestto największy ku.......on jakiego BMZ zatrudnił ,gdy ją spotkasz na swej drodze to lepiej spi.......ac bo to wredne naturalne RUDE BABSKO nie jedna dziewczyna przez nią wylała morze łez gdyby ode mnie to zależało to już bym ją dawno rudzielca usadził ale nie mogę bo tam nie pracuje ale lepiej się orientuje w ich strukturach niż sami myślą a po drugie tak jak pisałem już kiedyś Ona to chyba jest lepsza niż ALGIDA I KORAL razem wzięci bo Prezes tej firmy to chyba nie widzi co się dzieje w tej firmie albo to Ona ma na niego jakieś HAKI dosłownie i on się jej po prostu BOI!!!!!!!! bo normalny prezes nie pozwoliłby na takie szarganie opinii firmy już nie tylko w obrębie maist ościennych ale i wjewodztwie wszyscy gdy słyszą słowo BMZ to pierwsze hasło pada jak tam pani CZ> i Marek to dwójka ludzi którzy powinni byliby pierwsi opuscic szeregi BMZ i wtedy było by ok tak jak na początku tej firmy gdy o Cz.nikt jeszcze nie słyszał i nie pisał,prezesie obudż się bo to już jest ten dzwonek kiedy pani CZ wysadzi cię z siodła tej firmy.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-17 13:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
myśliwy - 2015-07-17 13:36:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coś musiała nawyrabiać ta Pani , że w większości o niej mowa. Ruda szalona musi być mocna
zdjecie uzytkownika
lunatyk - 2015-07-27 19:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i doczekalem się!Mam podwyzkę!!!premii,stawki,i płacą ...za soboty!Jak mowi pismo..proscie a będzie wam dane.,,.Jestem zadowolony.pozdrawiam wszystkich zadowolonych ,nie zadowolonych tez co mi tam.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-08-01 15:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lunatyk - 2015-07-27 19:29:33]:
ile lunatyk 80 zł na rękę???
zdjecie uzytkownika
Ona - 2015-08-14 11:05:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te opinie i mam wrażenie jakbym pracowała w całkiem innej firmie. Nie zgadzam się z tym co ludzie piszą ( nie ze wszystkim ) Pracuje w tam 2 lata i wcale nie narzekam. Nie jest to prawdą, że liderzy nic nie robią. Zapierdzielają na linii tak samo reszta zespołu. Wiadomo, że są wyjątki np. pan Łukasz. Wszystko zależy od człowieka czy robotę ma we krwi czy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ogólnie polecam pracę w Bmz choćby dlatego, że dają umowy na 3 lata, co jest już rzadko spotykane. Dookoła sami pośrednicy i proponują umowy na 2 tygodnie lub tygodniowe. Ludzie tak narzekają na płace a wszyscy doskonale wiedzą jakie są realia. Nie ma takiej firmy co da na produkcji 2000 na rękę i to jeszcze przez pośrednika. Jeśli komuś się nie podoba i gardzi tym 1700 zł to przecież droga wolna.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu nowej, lepszej pracy...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jako takiej rozmowy kwalifikacyjnej nie ma - liczy się wynik testów na hali produkcyjnej
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-14 22:33:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
~zadowolona - 2015-08-14 22:34:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z Ona. Nie wrzucam wszystkich do jednego worka ale jak się mimochodem was posłucha to wiecznie nrzekanie, narzekanie i jeszcze raz narzekanie, jak to jest źle. Nawet jak lody dają na przerwach w upały, to słychać marudzenie, że zimne muszą w pośpiechu jeść...Ludzie trochę pokory i samokrytyki. Lepiej iść do marketu i mieć wolne tylko w ustawowo wolne dni w roku? Za samo przychodzenie do pracy nie dają pieniędzy niestety. Weźcie się w garść i dajcie coś od siebie, nie tylko wykrzywione narzekaniem twarze. Jak się was czasem słucha na przerwach to się odechciewa robić cokolwiek. Skoro macie takie aspiracje to czemu nie pracujecie gdzie indziej, w biurze itp? Podpisuję się pod postem koleżanki i pozdrawiam zadowolonych ;)
zdjecie uzytkownika
Ini - 2015-08-19 11:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ona - 2015-08-14 11:05:53]:
hej, miło się czyta zadowolone komentarze. Fajnie, że napisałeś bo wiadomo, że lepiej jest obsmarować firmę niż napisać coś miłego. Ja po twoim komentarzu zaaplikowałem do BMZ na stanowisko Specjalista ds. Zakupów i Zamówień z językiem chińskim bardzo jestem ciekaw jakie są na tym stanowisku zarobki.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMZ Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BMZ Poland?
Zadaj pytanie
alert