Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o BMZ Poland

Pracowałeś w firmie BMZ Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-11-05 00:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Siemka, Interesuje mnie podjęcie pracy w BMZ Poland, mam niezbyt duży bagaż doświadczenia. Czy przyjmują osoby z takim doświadczeniem na staż z ewentualną późniejszą współpracą na dłużej? Jakie dają wynagrodzenie na początek? Stali pracownicy mają dość mieszane zdanie o firmie ale może na niezbyt długi okres i zdobycie doświadczenia BMZ się nadaje? Byłbym wdzięczny za podpowiedź
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-11-29 15:53:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BMZ już coraz bardziej schodzi na psy, w tym roku już nawet paczek dla dzieci na mikołaja nie ma, wstydziliby się.
zdjecie uzytkownika
lunatyk - 2014-12-01 18:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
bardzo chcialbym miec wolne miedzy swietami jak wiekszosc z nas tez trzymam urlop na ta okazje .czy nasz zaklad bedzie w tej mniejszosci pracujacej.wiekszosc zakladow ma zaplanowane urlopy.
zdjecie uzytkownika
cytrtn - 2014-12-06 17:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co jeszcze nie tak jest w tej firmie poszukuje pracy i dobrze byłoby wiedziec takze jaka jest atmosfera w pracy czy mozna liczyc na pomoc takze pracodawcy, czy umowe zawieraja na cały etat? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju? dziekuje bardzo za odpowedz.
zdjecie uzytkownika
cytrtn - 2014-12-06 17:20:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a co jeszcze nie tak jest w tej firmie poszukuje pracy i dobrze byłoby wiedziec takze jaka jest atmosfera w pracy czy mozna liczyc na pomoc takze pracodawcy, czy umowe zawieraja na cały etat? jakie kompetencje wymaga pracodawca od przyszłego pracownika czy istnieją szanse rozwoju? dziekuje bardzo za odpowedz.
zdjecie uzytkownika
pracownik:) - 2015-02-03 15:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pytasz co jest nie tak...jest kilka rzeczy, ale myślę że w każdej innej dużej firmie coś się znajdzie. Atmosfera - większość pracowników to kobiety, więc czasami jest jakieś spięcie, ale to chyba normalne:)teraz większość osób jest zatrudniana przez agencję, po kilku miesiącach można przejść pod firmę. Rotacja też jest dość duża, bo nie wszystkim odpowiadają warunki i kasa. Ale jeśli widzą co podpisują, za ile będą pracować nie rozumiem pretensji. Oczywiście zależy też u jakiego lidera jesteś itp. Zależy też czy będziesz pracownikiem fizycznym czy biurowym, tu na pewno jest różnica w wynagrodzeniu. Podsumowując dobrze mi się tam pracuje, czasem się ponarzeka ale koniec końców nie jest źle. Pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-02-04 13:01:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a słuchajcie, może zadam typowe pytanie i oczywiste, no ale jednak jestem ciekawy - lepiej zarabia pracownik biurowy czy ten fizyczny? bo w 4 firmach spotkałem się z różnymi wynagordzeniami i teraz tak myśle w którą strone pójsć, bo mam odpowiednie kompetencje i tu i tu tak naprawde i kalkuluje teraz.
zdjecie uzytkownika
~pracownik - 2015-02-05 15:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [olek - 2015-02-04 13:01:41]:
Nie sądzę, żeby jakiś specjalista w biurze pracował za 1300 netto:)ale może się mylę:)
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-02-06 16:28:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, wlasnie dostalem od nich oferte pracy jako magazynier, czy ktos sie orientuje jak jest stawka na tym stanowisku? i jakie warunki ogolne?
zdjecie uzytkownika
ggfy - 2015-02-18 23:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dolaczam się do pytania Pana nade mna
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-02-25 13:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no własnie, nikt chyba nie za bardzo chce się o nich wypowiadac - troche to zastnawiające jest czemu właściwie? też szuka pracy jako magazynier i tak trafiłem do nich, ale chciałem jeszcze poznac inne zdania osób, które tutaj faktycznie pracowały i maja juz konkretne doświadczenie w tym temacie, ktoś taki jest?
zdjecie uzytkownika
~asd - 2015-02-27 12:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo nie dla wszystkich jest to firma marzenie, proste:) większość narzeka, ale nie zwolni się i nie idzie gdzie indziej, bo tak jest wygodnie. Takich, którzy sami się zwolnili można policzyć na palcach. Firma nie jest zła, ale niektórzy nie nadają się na pewne stanowiska i zaczyna się robić chaos, o przepływie informacji nie wspomnę. Mnie póki co dobrze się pracuje, ale jak nic się nie zmieni to nie wiem czy nie zmienię pracy. Wszystko zależy od ludzi na jakich się trafi.
zdjecie uzytkownika
smiech - 2015-02-27 16:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do magazynu:tragedia nie wiem skąd tych tepych ludzi biorą..masakra..patrzą na kartki i w regały i znów w kartki...i tak az czas zarcia przyjdzie..jedna z top 10 najgorszych firm pod względem zaladunkow.
zdjecie uzytkownika
^bmz - 2015-02-28 00:42:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [smiech - 2015-02-27 16:30:20]:
A kim jesteś kierowcą z zewnątrz? Czy byłeś/jestes pracownikiem? albo w zyciu na zadnym magazynie nie byles i cwaniakujesz:) Gwarantuje Ci,że nikt nie patrzy tępo w kartki:)są numery lokalizacji,komponentów czy gotowych palet itp.A Największy minus to słaby przepływ informacji i czasem robi się chaos. I nie obrażaj mi tu kolegów z magazynu bo są spoko:)
zdjecie uzytkownika
rodney - 2015-03-13 02:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze, że są jakieś dziwne rozbieżności co do pracy tego magazynu w BMZ Poland, ale już nie ważne. Może wiecie, czy poszukują magazynierów? Szukam pracy i zastanawiam się nad tą firmą. Czy oni oferują umowy o prace, czy jednak maks na co można liczyć to jakieś zlecenie? Jakiś system socjalny jest? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-17 01:28:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gratuluję tym 2 mądrym paniom,które nie poddały się reżimowi panującemu w tej firmie dotyczącemu zmuszania do darmowych sobót. Jestem dumna,że tak młode osoby umiały zawalczyć o szacunek i nie bały się powiedzieć gnidzie i czekańskiej swego zdania na temat chodzenia w darmowe soboty.Gratuluję i życzę im powodzenia. Są wzorami do naśladowania. Uważam,że dając im wypowiedzenia wyświadczyli im przysługę, nie muszą już siedzieć w tym gównie.
zdjecie uzytkownika
~tez pracownik - 2015-03-17 20:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-03-17 01:28:40]:
Nikomu sie nie usmiecha przychodzic w soboty, ale z tego co wiem to niektorzy maja je wyplacane. Powinno byc jak juz to sprawiediwie, a nie jedni sa traktowani lepiej (m.in. ci zatrudnieni przez agencje) a inni gorzej. Młode osoby sie postawily?ja też bym zawalczyła i pewnie nie tylko ja, ale jak masz siebie samego na utrzymaniu do tego rachunki i żadnej pewnej pracy na oku, poddajesz sie woli pracodawcy. Gdybym mieszkala z rodzicami i zarabiala tylko "na waciki", tez bym podziekowala, niestety jestem w mniej komfortowej sytuacji i biore co mam.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-18 19:06:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po ich zwolnieniu renata postraszyła, że każda następna osoba,która nie przyjdzie pójdzie do zwolnienia. I co zrobiliśmy NIC. A wystarczyło się postawić,wszystkich na raz nie zwolnią. Można w tej sprawie zgłosić się do związków, ale wolimy siedzieć cicho. Znasz te osoby,że mówisz na co zarabiają?? Praca za 1200 zł jest wszędzie, ale jak ta durna, ciemna, masa siedzicie i nic nie robicie, nawet cv nigdzie nie wysyłacie, to nic dziwnego,że nie macie pracy na oku. Dlatego ciesze się,że niebawem się zwalniam. A traktują was jak szmaty, więc lepiej by wam wyszła praca w burdelu, też jak szmaty traktują ale za lepszą kasę,doświadczenie już macie. Poddawajcie się dalej to za niedługo będziecie chodzić i w niedziele i święta. I całować dyrektorka po tyłu, w podzięce za prace. W BMZ jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo sami na to pozwoliliście, by wam weszli na głowę.
zdjecie uzytkownika
~tez pracownik - 2015-03-19 22:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-03-18 19:06:05]:
1200zł plus premia. Jak tak sobie podliczysz to jednak jest ciut więcej, aczkolwiek szału nie robi to fakt. Droga koleżanko - to nie jest tak, że wszyscy są ciemni i się boją, żyjemy w wolnym kraju i jest wybór - można się zwolnić. Straszyć to można małe dzieci. Nawet gdybyśmy się postawili to i tak znalazłby się jeden taki, który by się wyłamał, gwarantuję Ci. Zresztą niektóre z naszych koleżanek zachowują się i wyglądają tak (absolutnie nie oceniam nikogo za wygląd jakim jest człowiekiem) że mam ochotę powiedzieć że Bóg to widzi i nie grzmi, naprawdę ręce opadają.
Nie wiem jaka była sytuacja osób, które się zwolniły, ale ja np. mam zobowiązania i nie rzucę pracy z dnia na dzień jeśli nie mam 100% gwarancji na jakąś inną pewną,a nie usmiecha mi się żyć w imię zasady "jakoś to będzie" bo bank mi nie powie ok, poczekamy aż pani coś znajdzie i zacznie nam płacić:) Zwróć tylko uwagę, że dużo pracuje ludzi młodych, co albo się uczą, albo po prostu nie są na swoim i mieszkają z rodzicami i podejrzewam, że nie zostaną na lodzie jeśli nagle zechcą zmienić pracę.
Co do doświadczenia - mają je co niektóre "damy" w kablowaniu jedna na drugą, bo w łyżce wody mogłybyście kogoś utopić za podpieprzenie co zrobił a czego nie i co powiedział. Za długo tam pracuję żeby się wkręcać w dyskusje o bzdurach, zatem kończę temat, Robię swoje i nie patrzę na innych i mam spokój. I proszę nie wrzucaj mnie do jednego worka z doświadczonymi o których piszesz. Pozdrawiam:)
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-03-21 08:56:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie ta firma zniszczyła fizycznie i psychicznie. Zwolniłam nie mając nic na oku , a mam na utrzymaniu rodzinę i dom ( no mam tez męża ). Swoją drogą pozdrawiam wszystkich niekompetentnych liderów z którymi przyszło mi pracować. Większość z Was potrafi tylko narzekać i marudzić że nie lepszej pracy a jest i to dużo. Ja znalazłam robotę już 3 dni po zwolnieniu a 2 tyg. później już pracowałam. Zarabiam teraz 2000 i nikt mnie poniża , nie wykorzystuje i nie traktuje mnie jak szmaty!!! Nikt mnie nie zastrasza przez to lepsze są moje wyniki w pracy!!! Może praca jest dużo cięzsza fizycznie , ale za to atmosfera super. Tam gdzie ludzie godnie zarabiają nikt na drugiego wilkiem nie patrzy!!!
Szkoda tylko że firma nie widzi że traci dobrych pracowników , co gorsza wykwalifikowanych pracowników , na których poświęcili czas na szkolenia. Moim zdaniem w BMZ nigdy nie będzie dobrze bo góra nie szanuje pracowników , a to tylko dzięki nim firma istnieje. NIE MA PRACOWNIKÓW PRODUKCJI = NIE MA PRODUKTU.
Mam nadzieję ,że kiedyś się to zmieni i zostaniecie docenione... jak nie życzę powodzenia w szukaniu innej lepszej pracy. Obyście trafiły tak jak ja :) Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
była pracownica - 2015-03-22 14:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja równiez uważam że jeśli sie tylko chce to prace można znależć na BMZ życie sie nie kończy no chyba że człowiek psychicznie sie podłamie a tam to szybko mozna sie znależć w psychicznym dołku.Dyrektor jeżeli wogóle tego człowieka można dyrektorem nazwać (zero inteligencji chyba w domu go rodzice zapomnieli nauczyc szacunku do dugiej osoby zreszta jak i Czekanską) na miejscu tego człowieka nie przyznalabym sie ze jestem przedstawicielem tej firmy. Firmy z której ludzie uciekaja jak tylko mogą a on nic nie robi żeby ich zatrzymać i to właśnie świadczy o jego nieudolności jak i Czekańskiej w prowadzeniu firmy.Kazdy dobrze prosperujacy dyrektor dba o dobro firmy o pracowników którzy bądz co bądz pracują na niego ale on widac nie potrafi sam myślec robi to za niego Czekańska i jak widać z efektami zerowymi.Dalej jak wchodziłam na hale i słyszalam że mam sie bać Marka i Renaty ( gwiazdy tej firmy) to krew mnie zalewała człowiek do pracy ma podchodzić wypoczęty i niezestresowany a tu od razu z nóg zcina i człowiekowi wszystkiego się odechciewa.Marek prócz podglądania w swoim komputerku (nawet w domu czego mu robic nie wolno)nie robi nic więcej a Renatę pierwszą bym na linie postawiła dla przykładu bo nie ma tam chyba wikszej zakłamanej osoby jak ona udającej że zjadła wszystkie rozumy.Pracy jak można przestawianie palety pracą nazwać chwyta sie tylko jak jakaś delegacja przyjedzie żeby ja może ktoś zauważył.No i na koniec ci niektórzy liderzy potrafiący 8 godzin przestac z rekoma w kieszeniach bo jak uważaja oni sie już dość napracowali i to tylko dla niektórych kilka lat pracy a oni tacy przepracowani co bedzie po kilkunastu latach bedą musieli poleżeć na lini oczywiście nie można wszystkich liderów do jednego worka włożyc bo są i tacy którzy od dzwonka do dzwonka pracują i tu ukłon w ich stronę.wracająć do dzieczyn które dostały wypowiedzenie za postawienie sie Czekanskiej i nie przyjście w sobote do pracy gratulacje za odwagę zdążyłam je poznać i wiem że nie przychodziły do pracy zarabiać na waciki bo na waciki to ulotki by roznosiły a nie stały 8 godzin w zanieczyszczonej hali od cyny one przychodziły pracować ale widać szybko sie zorientowały jaki rezim panuje na tym zakładzie za pozwoleniem przełożonych i pokazały że nie można sie ich bać . Uważam że to one te walke wygrały a nie Czekanska i reszta a pracę znajdą a może już znalazły.
zdjecie uzytkownika
~ja - 2015-03-22 15:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doczepiliscie sie wacikow. Niewazne, na co kto zarabia. Nikt nie bral slubu z BMZ zeby tam dozywotnio pracowac. Ja wiem tylko ze troche osob z towarzystwa to ludzie mieszkajacy z rodzicami i tak naprawde nie musza sie martwic co wloza do gara i czym nakarmia dzieci. Pracy jest duzo, jak ktos chce to znajdzie.
Czekanska i jeszcze kilka osob z biura powinni isc na jakies lekcje z dobrego wychowania bo nawet powiedzenie zwyklego "dzien dobry" sprawia problem...Nie wiem jak mozna sie emocjonowac straszeniem Markiem, Renata czy kimkolwiek...smiac mi sie chce z waszych wypowiedzi. Malujecie taki obraz tej firmy jakby to nie wiem jaki byl [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Prawda jest taka, ze wszystko trzeba brac z dystansem i przymruzeniem oka i nie stresowac sie, a jak lider jest do d*** i caly czas gnoi ludzi trzeba to zglosic odpowiedniej osobie i powinien wyleciec, byli juz nie tacy chojracy w tej firmie. Rozumiem, ze za lepsza kase maja prawo wymagac, ale nie zarabiaja 4 tys. i praktycznie jada na tym samym wozku co jego podwladni. Ludzie, wyluzujcie i przestancie sie stresowac takimi bzdurami naprawde.
zdjecie uzytkownika
lunatyk - 2015-03-22 16:15:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lunatyk - 2014-12-01 18:40:51]:
Czy w naszej firmie beda podwyzki premii dla pracownikow produkcji bo slyszalem ze liderzy juz dostali?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Jako takiej rozmowy kwalifikacyjnej nie ma - liczy się wynik testów na hali produkcyjnej
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Znajomy BMZ-u - 2015-03-26 14:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę powiedzcie mi że zle przeczytałem ? to scierwo rude CZ . jeszcze jest w BMZ? to powiem tak że wasz prezes jest chyba bardzo slepy że ją jeszcze szmate trzymma tak tak i zdania nie zmienie bo ja z tą kobietą widziałem się raptem 4 razy w dość przykrych okolicznościach i powiem tylko to taki typ latającego kur......a ale skoro prezes firmy BMZ ją jeszcze trzyma tzn że jest lepsza jak ALGIDA a czemu tak piszę to wszyscy chyba wiedzą na co ona łapie facetów a po drugie jeśli was kierownik nie potrafi uszanować a do tego jeszcze odzywa się w sposób wulgarny tzn że stosuje mobing psychiczny co jest karalne prawda jest taka że jakby to odemnie zależało nie pracowałbym z takimi idiotami jak cała kadra zarządzająca bo oni wychodzą z założenia że każdego można zastąpić a i owszem ale gdy masz już dobrych ludzi to ich szanuj pokaz im ze ci na nich zależy ale w tej firmie rządzą nieudaczniki i ludzie niby po prawie i dziennikarstwie i pytam po raz któryś jaK dziennikarz ma być dobrym prezesem ? dodp.NIGDY gdy swoją działalność opiera nie na kompetencjach pani Rudej kiedyś była jak by co, a wiece że co rude to zaj....... bo fałszywe i tak rzeczywiście w BMZ było ,niech pani CZ.przypomni sobie swoje początki w tej firmie jak było ale fakt jest taki że gdy ona tzn ruda przeszła to waszemu ;prezesowi po prostu odjebało na maxa, a i p. prezesie żeby była jasność nie jestem i nie byłem pana pracownikiem a może to i dobrze bo mam wybuchowy charakter i może bym komuś przyjebał tak porządnie a już wiem ten kierownik to chyba marek ma na imię chyba zapomnił jak z dziewczynami w barze gdzie ponoć prezes robił wtedy jeszcze spotkania dla pracowników to co z drugą się mamlał a potem szybki numerek w WC tak tak i takie rzeczy były ciekawe czy te laski same chciały się mu przypodobać czy on taki ogier był ?tego nie wiem ale może on już nie pracuje w tym syfie no ale mogę się mylić a więc do ludzi pracujących na taśmie - nie poddawajcie się na wszystko i wszystkich jest paragraf życzę wam dziewczyny wytrwałości i odporności psychicznej oj bo będzie wam potrzebna i wesołych świąt a i gnać te liderki pseudo niech [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] troszkę na swoje pensje
zdjecie uzytkownika
janek - 2015-03-27 17:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, chyba atmosfer w firmie to do najlepszych chyba teraz nie zależy. Nie wiem jak wszystko wygląda, bo chciałbym już zacząc jakąś bardziej konkretną pracę, a nie tymczasową jednak. je,s.i macie takie oferty pracy to będe bardzo wdzięcnzy za każda nową informacje i pozdrawiam Was serdecznie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMZ Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy BMZ Poland?
Zadaj pytanie