brak logo

BMZ Poland

Opinie o BMZ Poland

myśliwy 2015-07-17 13:36
coś musiała nawyrabiać ta Pani , że w większości o niej mowa. Ruda szalona musi być mocna
1
lunatyk 2015-07-27 19:29
No i doczekalem się!Mam podwyzkę!!!premii,stawki,i płacą ...za soboty!Jak mowi pismo..proscie a będzie wam dane.,,.Jestem zadowolony.pozdrawiam wszystkich zadowolonych ,nie zadowolonych tez co mi tam.
kasia 2015-08-01 15:52
ile lunatyk 80 zł na rękę???
1
Ona 2015-08-14 11:05
Czytam te opinie i mam wrażenie jakbym pracowała w całkiem innej firmie. Nie zgadzam się z tym co ludzie piszą ( nie ze wszystkim ) Pracuje w tam 2 lata i wcale nie narzekam. Nie jest to prawdą, że liderzy nic nie robią. Zapierdzielają na linii tak samo reszta zespołu. Wiadomo, że są wyjątki np. pan Łukasz. Wszystko zależy od człowieka czy robotę ma we krwi czy w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ogólnie polecam pracę w Bmz choćby dlatego, że dają umowy na 3 lata, co jest już rzadko spotykane. Dookoła sami pośrednicy i proponują umowy na 2 tygodnie lub tygodniowe. Ludzie tak narzekają na płace a wszyscy doskonale wiedzą jakie są realia. Nie ma takiej firmy co da na produkcji 2000 na rękę i to jeszcze przez pośrednika. Jeśli komuś się nie podoba i gardzi tym 1700 zł to przecież droga wolna.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu nowej, lepszej pracy...
~zadowolona 2015-08-14 22:34
Zgadzam się z Ona. Nie wrzucam wszystkich do jednego worka ale jak się mimochodem was posłucha to wiecznie nrzekanie, narzekanie i jeszcze raz narzekanie, jak to jest źle. Nawet jak lody dają na przerwach w upały, to słychać marudzenie, że zimne muszą w pośpiechu jeść...Ludzie trochę pokory i samokrytyki. Lepiej iść do marketu i mieć wolne tylko w ustawowo wolne dni w roku? Za samo przychodzenie do pracy nie dają pieniędzy niestety. Weźcie się w garść i dajcie coś od siebie, nie tylko wykrzywione narzekaniem twarze. Jak się was czasem słucha na przerwach to się odechciewa robić cokolwiek. Skoro macie takie aspiracje to czemu nie pracujecie gdzie indziej, w biurze itp? Podpisuję się pod postem koleżanki i pozdrawiam zadowolonych ;)
1
Pk 2015-09-15 09:27
Witam wie ktoś jak dojechać do tej firmy z Rudy Śląskiej ? to praca na dwie zmiany po 12 godzin ? czy dwa razy po 8 godzin ? pytam bo ja z Rudy i zupełnie na Gliwicach się nie znam , nie boje sie ciężkiej pracy dlatego chętnie bym tu złożył cv tylko nie wiem czy do jadę ;/ będzie mi miło jak by mi ktoś pomógł i udzielił odpowiedzi Pozdrawiam .
3
~pracownik 2015-09-30 19:55
Z Rudy śl. idzie dojechać autobusem, są dwie zmiany po 8h. Duzo ludzi jest tez z Zabrza czy Bytomia wiec moze moglbys sie z kims dogadac, kiedys pracowal jeden kolega z Rudy i wiem, że podróż zajmowała trochę czasu. Tym bardziej ze pierwsza zmiana zaczyna nietypowo bo 5:45 a autobusy sa raczej poustawiane na 6:00. z Rudy czyms do Zabrza (ewentualnie Gliwic) i przesiadka na pl.Piastow w kierunku Os. Warynskiego kursy wydluzone do strefy (brzezinka przemyska lub Kleszczow Petla).
Nieznajoma 2015-10-12 23:25
Pozrdowienia dla pana Michała z PM od dziewczyn z jego "ulubionej linii" :D
6
K 2015-10-22 17:51
mam 4 wolne miejsca w somochodzie jak jest ktos zainteresowany dojazdem. mam teraz ranna zmiane.
2
mm 2015-10-23 15:29
witam. szukam chetnych osob ktore by chcialy dojezdzac do pracy samochodem, mam 4-6 wolnych miejsc, dojezdzam z knurowa. nastepny tydzien mnam na 2 zmiane.
titi 2015-11-03 15:57
czy pracuje w bmz ktos z knurowa?
domiś 2015-11-19 17:38
Nadal masz miejsca w samochodzie na dojazd z Knurowa bo byłabym chetna razem z koleżanką
nowy 2015-12-06 13:52
Witam wszystkich Forumowiczów. Obecnie trwa nabór na stanowisko elektromontera zestawów specjalnych. Chcałbym zapytać czy elektryk bez większego doświadczenia da sobie radę, jakie jest średnie wynagrodzenie na tym stanowisku, jaka panuje atmosfera wśród współpracowników tego działu. Pozdrawiam Wszystkich
hadgvasd 2015-12-08 14:48
Hej, jeździ ktoś z Chorzowa samochodem ?
ciekawa 2015-12-09 12:14
Hej, jak to w końcu z tymi zarobkami,socjalem i pracującymi sobotami jest w tej firmie??Jest zorganizowany przez pracodawcę dojazd?(w ednej z ofert pracy taki punkt umieszczono).Czy staż ma znaczenie co do pensji?są jakieś związki zawodowe?może czas nad tym popracować?
4
szukająca 2015-12-13 12:49
jeździ ktoś z Bytomia?jak jest z dojazdem miejskimi?ma ktoś wolne miejsce w aucie?
Joseph 2015-12-17 20:17
Hejo, a ja mam pytanie z innej beczki. Aktualnie studiuje na Polsl na wydziale mechanicznym-technologicznym i chcialbym podjac prace w charakterze stazu/praktyk w bmz-poland w dziale technicznym/projektowym najlepiej. I mam pare pytan w zwiazku z tym:
1) Czy jest w ogole mozliwosc zrobienia stazu/praktyk w bmz-poland?
2) Czym w ogole sie tam zajmuje dzial techniczny?
3) Czy jest jakas rozmowa kwalifikacyjna?
4) Jakie sa tam zarobki?
5) Jaka panuje atmosfera w dziale technicznym?
6) Ktos mowil ze przyjmuja glownie inzynierow elektronikow czy to prawda?
7) Jaki zakres wiedzy trzeba miec zeby tam aplikowac na praktyki/staz?
8) Czy wymagaja znajomosci jezykow obcych?

Pytan wiem ze duzo, ale jakby ktos mi udzielil odpowiedzi bylbym wdzieczny :)
rijana 2015-12-23 12:50
zapytaj panią bożenkę - ona ci odpowie
Joseph 2015-12-25 22:50
Nikt się nie wypowie?

@Rijana Kto to jest Bożenka? To kierowniczka inżynierów?
headhunter 2015-12-29 08:00
Joseph, ucz się, już na tym etapie nie przeszedłbyś żadnej rekrutacji!!!!"chcialbym podjac prace w charakterze stazu/praktyk w bmz-poland w dziale technicznym/projektowym najlepiej" "Czym w ogole sie tam zajmuje dzial techniczny?" Bardzo czegoś chcesz, ale już przebierasz, bo "najlepiej", natomiast w ogóle nie znasz firmy, nie zainteresowałeś się, chcesz pracować w dziale, a nie wiesz, czy taki jest.....ble-ble-ble-ble...W końcu, jak ci zależy, to podnieś du*ę, pokaż zainteresowanie,zadzwoń, umów się,przyjedź i spytaj na miejscu odpowiednich ludzi.
md 2015-12-30 12:24
Mam pytanie.Szukam pracy i chciałabym wiedzieć,czy warto się w tej firmie zatrudnić. Jakie tam są zarobki? Jak wygląda praca dla Kobiet? Jaka jest atmosfera w pracy? W jakich godzinach są zmiany? I jak jest z dojazdem? Jestem z Knurowa i nie mam samochodu
headhunter 2015-12-30 19:39
Zmiany standardowo: 6-14, 14-22, 22-6, trzeba być wcześniej o 10 minut. Wypłata z premią, jak się wyrabia norma, 2700 brutto, czasami można dorobić w soboty. W okresie próbnym premii nie ma. Z tego co wiem, są ludzie z Knurowa, które dojeżdżają samochodami; jak nie, to do Gliwic autobusami, i dalej autobusami linii 699, 692, 280. Praca wymaga zdolności i sprawności manualnych, cały czas na nogach. Atmosfera,: albo siedzisz w plotach i wszystkim się przyjmujesz i interesujesz, bo kobiet są setki i się znajdą wśród nich i złośliwe, i zawistne, kłótliwe i narzekalskie, albo robisz swoje i nie wnikasz w układy i układziki. Dużo fajnych dziewczyn w BMZ też pracuje, których pozdrawiam serdecznie i podziwiam, bo ja długo nie wytrzymałam tam fizycznie, bardziej lubiłam ludzi, jak pracę.
Ewa 2015-12-31 11:49
Ja tez zastanawiałam się,nad pracę w tej firmie.Jak pracuje się w tej firmie w Gliwicach? Jak tam jest traktowany zwykły pracownik przez pracodawcę?
headhunter 2015-12-31 11:53
Szczęśliwego Nowego Roku! Wysokich zarobków, premii, sukcesów i braku reklamacji! Nowych projektów i wysokich zysków! Zespołu zgranego niepodzielonego! Zadowolenia z pracy!!!!!
ja 2016-01-11 21:26
Są ludzie z Bytomia!
Oria 2016-01-25 00:14
Joseph widzę że nikt ci nie odpisał na pytania. nie pracuje w dziale technicznym tylko na produkcji ale na codzień mamy styczność z PMami więc to co wiem ci odpowiem.

1) Czy jest w ogole mozliwosc zrobienia stazu/praktyk w bmz-poland?

Musisz zadzwonić i się dowiedzieć tak jak ci już radzili.

2) Czym w ogole sie tam zajmuje dzial techniczny?

Projektują oni to co my robimy na produkcji, czyli zestawy baterii do różnych urządzeń. W ogóle u nas technicznych nazywa się PM'ami czyli project managerami (kierownikami projektów).

3) Czy jest jakas rozmowa kwalifikacyjna?

Pewnie jest, dziwne by było gdyby brali tam każdego z ulicy

4) Jakie sa tam zarobki?

To wiedzą chyba tylko PM-y ile oni tam zarabiają. I pewnie żaden z nich się tutaj w tej kwestii nie wypowie...

5) Jaka panuje atmosfera w dziale technicznym?

W tym dziale technicznym jest ich tam chyba kilkunastu są to osoby w różnym wieku, niektórzy chyba dopiero co po studiach. Generalnie zależy od osoby, ale ci młodsi są zdecydowanie fajniejsi :)

6) Ktos mowil ze przyjmuja glownie inzynierow elektronikow czy to prawda?

To by sie zgadzało bo firma zajmuje się elektroniką

7) Jaki zakres wiedzy trzeba miec zeby tam aplikowac na praktyki/staz?

To by trzeba było spytac sie pm-ów.

8) Czy wymagaja znajomosci jezykow obcych?

Na pewno angielskiego bo klientów mamy z całego świata i często nas odwiedzają.
~bmz 2016-02-12 23:36
Chyba masz nieaktualne informacje - nie ma zmiany nocnej. Nocki bywały w przypadku nadgodzin, ale to wyjątkowo jak trzeba nadgonić z produkcją.2700 brutto z premią - tak, ale dla pracownika pracującego 4 lata i więcej...
co do ludzi - racja, polecam robić swoje i nie wdawać się w układziki plotkujących:)
madzia 2016-02-18 20:50
witam wszystkich ktos wie jak pracuje sie na tulipan-park w bmz bo tam mam zamiar sie wybrac do pracy Polecacie???z góry dziękuje za odpowiedzi
transport? 2016-03-04 16:01
Hej.Dojezdza ktos z Bytomia, kto ma wolne miejsca w aucie?
Transport Ona 2016-03-08 15:26
Witam czy ktoś dojeżdża z Rudy Śląskiej ? Może ktoś ma wolne miejsce w aucie?Pozdrawiam ;)
PYSIA 2016-04-12 13:53
witam własnie poszukują ludzi na produkcję proszę napiszcie jakie teraz panują tam warunki jaka płaca ? premie za co i ile? jaki czas dają na robienie normy? przerwy 2 czy jedna? praca pod agencje czy pod firmę ? z góry dziękuję
BYLY PRACOWNIK 2016-05-20 01:53
PANIE (usunięte przez administratora) SPALIL PAN BMZ NA CALEJ LINI ZWAJNIAJAC BOGUSIE I SWOJEGO KOMPANA
ZAL SIE CZYTA OPINI
PRACOWNICA OD PIERWSZEGO DNIA OTWARCIA TEJ FATALNEJ FIRMY
PAMIETA PAN I.P
~bmz 2016-05-25 23:06
@Sebastian - nie wiem niestety jak sprawa z premiami wygląda u pracowników biurowych, a z tego co wiem inżynier programista "łapie się" do tej kategorii. Sądzę, że będą to raczej większe pieniądze i inny system premiowy.
Jeśli chodzi o premie na produkcji to zależy od różnych rzeczy - stażu pracy, braku wyprodukowanych bubli, wyrobieniu normy,układów z liderkami...
@BYLY PRACOWNIK
nie pisz bzdur, ja Cię proszę...może BMZ nie jest wymarzonym miejscem pracy większości zatrudnionych tam osób, ale określanie jej mianem fatalnej to lekka przesada. Musieli Ci zaleźć bardzo za skórę, że tak piszesz. Zwolnili kilka osób pracujących od początku i jakoś żałoby nie było. Co do Bogusi i kompana (podejrzewam, że chodzi Ci o Mirka ;) )to się nie wypowiadam, układy i układziki są wszędzie, były i będą, nie tylko tutaj.
Pozdrawiam zadowolonych :)
Żółtodziub 2016-06-05 20:46
Mam pytanie? Warto aplikować do BMZ?? Mam doświadczenie na produkcji bardzo duże i raczej pracy się nie boję.
Jak wygląda praca na produkcji?? Jest to praca na taśmie(Lini) że przez 8h stoisz i robisz cały czas to samo, czy może jest różnorodność pracy?
Jaki jest przebieg rekrutacji? Jaka jest pierwsza stawka brutto?? Bo nie pytam ile się zarabia bo wiadomo sprawa indywidualna.

Pozdrawiam,
ciekawa 2016-06-18 16:54
a jak to jest z pracownikami biurowymi ( stanowiska w księgowości/ finansach/controllingu najniższego szczebla gdzie nie wymagaja doswiadczenia)? ile mozna dostac na okresie probnym? czy zwykle bez problemu przedluzaja umowe czy raczej nie? mozna liczyc na pomoc, na wprowadzenie do swoich obowiazkow czy maja czlowieka gdzies?
mmm 2016-06-23 21:55
Zadzwon podpytaj się, spróbuj. Nikt ci tutaj nie powie o zarobkach ani jak tam naprawde jest.
Basik2812 2016-09-13 15:54
Może ktoś opisać jak wyglądają testy na pracownika produkcyjnego?
Nick 2016-09-23 19:11
Czy ktoś wie jak wygląda praca Project managera w tej firmie oraz jakie są stawki? Widziałem kiedyś ogłoszenie i pytam z czystej ciekawości.
Beata 2016-09-28 13:03
Szukam pracy na strefie .Może ktoś mi doradzi,w której tam firmie opłaca się zatrudnić . W której firmie choć trochę więcej płacą i nie poniżają za bardzo pracownika .Pracy się nie boję, tylko chodzi mi o lepsze warunki pracy.
mati 2016-10-02 18:22
Witam. Jak kształtują się zarobki na produkcji ? Czy są tylko stanowiska stojące czy może siedzace tez się znajdą ? Pozdrawiam .
kiss me 2016-10-02 18:29
Specjalista ds. zakupów strategicznych na pewno ma zapewnione odpowiednie zarobki, a skoro premia jest normalnie doliczona to jeszcze lepiej o nich świadczy. Wiedzą, że dwuskładnikowe zarobki to dobry znak.
Ewa 2016-12-09 14:26
Witam,
czy mogłabym prosić o informację jakie są godziny pracy biura?
ola 2016-12-09 23:44
8-16 z reguły.
1
Życzliwa 2016-12-10 21:35
NIE POLECAM !!!!!
Moim zdaniem najgorszy zakład na całej strefie, obóz pracy to mało powiedziane ludzi traktuje się jak śmieci podaj, przynieś, pozamiataj... zero szacunku a wynagrodzenie jest poniżające za niebezpieczne warunki pracy i to prawda Liderzy czują się tam jak bogowie tylko norma norma i nic po za tym NIE POLECAM OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!!! Jak już doczeka się premii to i tak nie ma co na nią liczyć ponieważ za byle co jest zabierana !!! Wstyd że taka firma jeszcze istnieje !!!
2
Ania 2017-01-15 20:09
hej wszystkim pracuję już na produkcji 1,5 roku i zastanawiam sie nad zmianą zakładu bo nie ukrywajmy najniższa krajowa bez żadnych premii (taką płace mamy na obecnym zakładzie) nie zachwyca i poszukuję czegoś normalniejszego gdzie choć troche doceniaja pracownika który nie rewiruje i sumiennie spełnia swoje obowiązki. Jest ktos w stanie pokazac mi rzeczywisty obraz firmy BMZ?
nick 123 2017-01-29 21:31
Witam. Dojezdzam z knurowa swoim autem. Mam 4 wolne miejsca. Moze ktos chce sie zgadac i dojezdzac ze mna ?
kasia 2017-02-05 15:29
pracujesz na tulipanie w bmz? od niedawna zaczełam prace szukam kogos na dojazdy równiez
wiosza9459 2017-02-05 19:32
witam jestem z knurowa powiedz mi jak tam się pracuje?
Zainteresowana 2017-02-20 21:01
Witam czy nadal masz wolne miejsce w aucie z Knurowa i na której jesteś zmianie bo ja od 27.02 mam na drugą zmianę
binhjgdthhsa 2017-02-26 00:10
Ja mam od 27.02 na pierwsza zmiane i mam 2 miejsca
Zostaw swoją opinię o BMZ Poland -
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMZ Poland