logo BMZ Poland

BMZ Poland

Opinie o BMZ Poland

Nick 2017-04-24 21:22
Witam, Czy ktoś wie jak wygląda w tej firmie praca kierownika projektu/produktu? projekt/produkt menadżera? Jest ogłoszenie o prace i jestem ciekaw zarobków i atmosfery w pracy?
8
Hmmmm 2017-05-13 17:43
Pracuję tam od niedawna.
Warunki.... No średnio. Ale na początek już umowa o pracę na okres próbny. Więc zawsze to lepiej niż umowa zlecenie.

Trzeba robić szybko, szybko... I dobrze.
Można łatwo się zniechęcić z racji tempa. To napewno.

Co do atmosfery. Chyba kwestia do jakiej Lini kto trafii. U mnie jest w miarę. Zobaczy się dalej.

1
Joanna 2017-05-15 10:03
@Hmmmm rzeczywiście, to że od razu rozpoczyna się pracę na umowie o pracę na okres próbny to ważna informacja dla osób zainteresowanych pracą w BMZ Poland. Mówisz, że pracujesz w firmie od niedawna. Co możesz powiedzieć o tym jak wygląda wdrażanie nowego pracownika do pracy?
Izuk 2017-05-21 13:26
Witam. Pracuje Pani tam jeszcze?Słyszałam, że te dwunastki to "tylko" do lipca może Pani coś więcej wie? Tak naprawdę to idę tam tylko dlatego bo pilnie potrzebuję kasy, bo niedawno straciłam pracę. Jak tam jest np. z przerwami? I jak wygląda praca przy maszynach dla nowego pracownika?
Izuk 2017-05-21 22:51
To były testy czy już po testach?
Patrycja 2017-05-29 14:42
Cześć
Jak wygląda i ile trwa rozmowa kwalifikacyjna na produkcję?
Ferdek 2017-05-30 19:20
Pewnie liderką jesteś, że tak bronisz
4
Hmmmm 2017-06-01 23:38
Pracuję już w BMZ koło miesiąca. Nie jest tragicznie.... Kwestia przyzwyczajenia. Wcześniej nigdy na produkcji nie pracowałam stąd było mi ciężko wytrzymać pracę stojąca... Teraz lepiej. :) na początek robi się łatwa w miarę robotę. Czyli układa bateryjki. A później przechodzi na inne trochę trudbiejsze rzeczy. Ale na mojej Lini nikt nie popedza na początku jak się czegoś jeszcze nie potrafi.
Opowiem jak to u mnie na początku wyglądało...
Złożyłam CV przez internet, dostałam telefon w celu przyjścia na rozmowę. Ma rozmowie poinformowano mnie o warunkach płacy. Nie jest źle, bo jak pisałam w innym komentarzu ponad minimalna na rękę, umowa o pracę na okres próbny 3 miesięcy. Jeśli się praca spodoba i lider będzie zadowolony kolejna umowa na 3 lata... Na rozmowie potem wzięto mnie na test. Trwał jakieś 20 minut. Pokazano jak układać bateryjki, potem jak się zgrzewa a potem jak lutuje. Jak pokażesz że ogarniasz w miarę to zdajesz test... I możesz dostać skierowanie na badania jeśli też Ci się to wszystko podoba... Potem badania w Gliwicach i szkolenie które trwalo koło 6 godzin... No i następny dzień do pracy...
4
Joanna 2017-06-05 09:34
@Barbaraa a co mogłabyś powiedzieć o tym jak wygląda Twój typowy dzień pracy? Wspominasz, że praca nie jest ciężka. Kto według Ciebie dobrze się w niej odnajdzie?
dydy 2017-06-07 06:36
witam a mam pytanie czy mozna cos kupic w bmz ogniwa plytki itp ?
pestka 2017-06-07 08:26
Kurcze, duzo ostatni hejtu leci na BMZ. Jak ktoś pracował albo pracuje w strefie to wie jakie są tu firmy i możliwości. Ja pracowałam juz w kilku i w BMZ jak do tej pory jest mi najlepiej.
Joanna 2017-06-07 09:02
@pestka Co sprawia, że BMZ Poland pozytywnie wyróżnia się na tle Twoich poprzednich miejsc pracy?
1
pestka 2017-06-08 08:43
Przede wszystkim nie udaje pseudo korporacji i mnie sie to podoba. WIedza kim są i skąd się wywodzą. To co ta firma osiągnęła w polsce w porównaniu z możliwościami które miała to naprawdę imponujące. Ale tak po ludzku powiem że tu ludzi nie opatrzą na ciebie z wyższością !!!. Pracowałam już na produkcji dla kilku firm ze strefy. WIelkie Pany kierowniki nawet ci dzień dobry nie powiedzą. Podoba mi się że tu jest normalnie.
2
gaba 2017-06-08 21:14
Cześć
Dojeżdża może ktoś z Pyskowic ?
Kotoro 2017-06-12 08:34
Hej, my dojeżdżamy do strefy. Jak się chcesz załapać to mamy wolne miejsce, jeśli o to pytasz. Pisz na kotoro97@o2.pl
Nikola 2017-06-12 20:47
Witam czy możecie mi powiedzieć jakie busy jeżdżą z placu Piastów do bmz??
Klaudia93 2017-06-14 16:32
jaką miałam ostatnio sytuację. Byłam na spotkaniu rekrutacyjnym w firmie u kadrowej w takiej firmie ze strefy i mi babeczka mówi - o widze że pani w BMZ pracuję, to bardzo dobrze. Ja sie pytam - a czemu? A ona mi na to, że mają 2 osoby które pracowały w BMZ i się świetnie sprawdzają i że generalnie widza że mają wysokie standardy pracy. I tak mi się miło zrobiło ze ja pierdziele :D
4
Kennedy 2017-06-16 09:09
O ja pierdacze, ja miałem taką samą akcje. MOże byliśmy w tej samej firmie na rozmowie :D
1
Adi 2017-06-21 10:28
Przyjmują ludzi? Są jakies nowe nabory?
Teresa 2017-06-21 13:45
Standardy pracy w domyśle(wspaniali roboto-niewolnicy)
2
FunMan 2017-06-23 08:35
Zgadzam się z ta opinią. Pracuje tam jeden Iron-Man, pięciu CYber- Manów. Wczoraj mijałem się na korytarzu z C3PO i R2D2. Za ochroniarza robi Robo-Cop i słowo daje że wczoraj mi mignął gdzieś koło kibla terminator :D
4
Joanna 2017-06-23 14:11
Obecnie trwa wiele procesów rekrutacyjnych do BMZ Poland. Pojawiły się nowe oferty pracy między innymi na Młodszego specjalistę działu wdrożeń, Magazyniera, czy też do pracy na produkcji. Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda praca w poszczególnych działach firmy. Co możecie podpowiedzieć osobom zainteresowanym właśnie tymi ofertami?
1
JC Rulez 2017-06-24 08:20
czyli w JC Matthey Battery :)
monalisa 2017-06-27 17:16
czesc ja bym była chętna wstępnie, mieszkam w zabrzu. mogę się z gliwic zabierać.
napisz mi meila do dopiszę
nikola 2017-06-28 23:20
A mi się tam praca w BMZ podoba. Biurowi sie nie wywyższają i traktują nas na równi, w przeciwieństwie do jc matey gdzie wcześniej pracowałam. Nie robią z siebie wielkich menadżerów i kierowników, moze to zasługa młodych osób jakie tu pracują. Niejednokrotnie pierwsi mówią dzieńdobry, przepuszczają w drzwiach i generalnie traktują nas jak równych. Jedyne do czego mogę się przyczepić że na hali jest okropnie gorąco... Mówią że na nowej hali ma być klimatyzacja, ale teraz nie da się tam praktycznie wytrzymać :(
Co do samej pracy to nie należy do skomplikowanych i pod względem zarobków może nie jest jakoś super ale też nie jest najgorzej. ogólnie firma na plus.

5
robee2005 2017-07-03 18:02
Pojawiła się oferta Inżynier CAD w BMZ Gliwice. Interesuje mnie to, jednak nie wiem na co mogę liczyć w tej firmie. Czy ktoś ma wiedzę na jakiego rzędu zarobki mogę liczyć? Mnie więcej... No i czy ludzie fajni... Zastanawiam się nad aplikacją gdyż moja aktualna praca zaczęła mnie nudzić...
Joanna 2017-07-04 08:56
@nikola
to ważne, że czujesz że kierownicy są w porządku wobec pracowników. Zawsze mocno wpływa to na atmosferę pracy w firmie.
Wspominałaś o hali. Czy dalej planowane jest założenie klimatyzacji? Wiadomo kiedy warunki się poprawią?
Piszesz też, że praca nie jest skomplikowana. Pracujesz na produkcji? Jeśli tak, to czy oprócz wynagrodzenia możesz liczyć na dodatkowe benefity?
aaa 2017-07-04 15:15
bzdura pracuje tam 4 lata większość liderów to debile brygadzistki jakby rozumy pozjadaly kasa też marna nie mam wiele więcej od pracownika nowego są fajne linie gdzie można się dobrze czuć ale mało takich tam jest i obecnie jestem w trakcie szukania innej pracy znacie może jakieś spoko firmy???
2
Malinka 2017-07-04 18:52
Szukaj, szukaj. Może znajdziesz z takim nastawieniem.
2
Falka 2017-07-07 08:38
Kurde , jak czytam to forum to nie mogę wierzyć że wy piszecie o BMZ. Kurde wiem, że firma ma problemy ale która ich (usunięte przez administratora) nie ma? Z tego co widze to głównie przlewa się tu jad. Weźcie jakoś tak konstruktywnie popatrzcie na sytuacje i potem komentujcie.
Nasty80 2017-07-10 08:30
CHłopie, doradzam, idź na rozmowę i sam zobacz co ci powiedzą. Na goworku to wiesz jak jest, jedni zachwalą inni krytykują. Idź sam obadaj temat
PampeloonaJJ 2017-07-13 08:22
Mnie się pracuje spoko. CO proawda jest to praca biurowa a nie produkcja wiec nie odnoszę się do tych komentarzy ale w obszaże biura jest naprawdę pożadnie. Ostatnio mieliśmy przenoske więc jestem jeszvcze bardziej zachwycona na nowym miejscu :)
Język Polski - trudny jezyk 2017-07-14 10:24
"...ale w obszaże biura jest naprawdę pożadnie."
Widzę, że BMZ zaczyna w tym biurze zatrudniać coraz to lepsze osoby bez znajomości języka Polskiego ;)
6
Asia 2017-07-16 19:36
Witam jakie zarobki brutto ,czy są jakieś premie podobno robią test jak nie zdasz to ci dziekują Jak jest opinia pozdrawiam
PampeloonaJJ 2017-07-18 08:20
" bez znajomości języka Polskiego ;)" nazwy języków piszemy małą literą... :)
1
Kennedy 2017-07-18 11:22
dobre, padłem :)
1
Lol 2017-07-20 13:15
Jak wygląda u was system dwuzmianowy jest to od 6-14 czy 7-19?
Mastodont 2017-07-25 08:29
Hej, prosze o podzielenie sie opiniami. Słyszałem dobre rzeczy o BMZ, tu też można poczytać dobre komentarze, jest też trochę złych. Jak w końcu jest z BMZ, podzieli sie ktos opinią?
AJSO 2017-07-25 23:41
Zmienia się dużo w BMZ ostatnimi czasy. I trzeba powiedzieć z pełną sprawiedliwością że zmienia się zdecydowanie na lepsze. Po przeprowadzce do nowej lokalizacji został rozwiązany problem z miejscami parkingowymi, klimatyzacją i innymi rzeczami z którymi wcześniej był problem. Trzeba powiedzieć że nowy budynek robi wrażenie, jeden z najładniejszych budynków firmowych na strefie zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz. Dużym plusem tej firmy są ludzie którzy w niej pracują, co by o nich nie mówić to młody zmotywowany zespół. Ci ludzie wiedzą skąd są i jak zaczynali, nie ma w tej firmie kierowniczego "wywyższania się", tutaj kierownik/inżynier/dyrektor/pracownik produkcji jest na równym poziomie.
Biorąc pod uwagę jak szybko ta firma się rozwija to ludzie pracujący w tej firmie dają z siebie więcej niż 100% i mówie tu o wszystkich zaczynając od pracowników produkcji poprzez inżynierów i na kierownikach kończąc.
Oczywiście znajdą się ludzie którzy będą narzekać, ale tacy ludzie obojętnie gdzie by nie poszli będą ciągle niezadowoleni. Jest pare rzeczy które pewnie będzie trzeba poprawić i w przyszłości pewnie będą poprawione. Ale rzeczy/ludzi/firm idealnych niestety nie ma ;)
1
Benek 2017-07-26 09:30
Generalnie powiem tak, Brzmi jak jakaś tandetna reklama ale to prawda. Zawsze sie znajdzie jakiś szmalcownik co narzeka pod nosem, a nawet nie pod nosem :). Sporo rzeczy jeszcze do zrobienia i nadrobienia przez BMZ ale cholera, nikt im nie zarzuci braku chęci i ambicji. Poza tym widać że słuchają ludzi, nie tych co wiecznie narzekają ale tych co dają sensowną i konstruktywna krytykę. Za to ich bardzo cenie.
~dłuższy staż :) 2017-07-27 10:01
Generalnie masz rację, i jest to fajna reklama:) ale żeby chwalić się nową siedzibą i pokazywać jak bardzo stawia się na rozwój itp. (bądź co bądź firma rozwinęła się bardzo mocno w ciągu 7 lat) to powinno się również zapewnić pracownikom sprzęt do pracy - zaczynając od np. akcesoriów do sprzątania, rzeczach potrzebnych do produkcji - czy na telefonach kończąc. Nie są to drogie rzeczy, a usprawniają pracę, w której wymaga się też porządku. A propos telefonów - Z jednej siedziby się komuś zabiera, bo nie ma w nowej... a w razie potrzeby skontaktowania się -trzeba dzwonić z prywatnych telefonów. Trochę żenada jak dla mnie. Ktoś chyba szybciej przeprowadzał zmiany niż myślał jak je wprowadzić.
Gdyby nie szary pracownik, który często gęsto myśli za biurowych "specjalistów" i poprawia ich błędy...

Nie narzekam na swoją pracę, przychodzę z chęcią, ale gdyby była jakaś inna organizacja w pewnych kwestiach wszystko byłoby sprawniejsze i łatwiej by się pracowało. Niedoróbki nowego systemu, brak szkoleń - to jedne z podstawowych mankamentów. I trochę marnie premiuje się "starych" pracowników - chociażby za lojalność i wiedzę, ich wkład w tworzenie firmy (bo nie ukrywajmy - firmę tworzą ludzie, zaczynając od najniższego szczebelka w drabince) i ogarnianie bałaganu (bo coś musi być szybko na już czy coś w tym stylu). Ogólnie jednak polecam, ale trzeba być czasami idiotoodpornym ;) ale to chyba w każdym korpo, choć BMZ nie jest jeszcze takim typowym.
Benek 2017-07-27 11:39
Mi się taki cytat przypomina "szmatę mi wyrwał, szmatę, moje narzędzie pracy" :)
1
szkoleniowiec 2017-07-28 11:38
To po co pracujesz tam 4 lata :) Inni nie narzekają tak jak Ty. Najbardziej nie lubię jak ktoś nic nie robi tylko mówi jak jest źle, od narzekania nic się nie zmieni.
1
Złośliwy 2017-07-28 15:05
Dobre, może kolega jest masochistą i lubi jak mu jest źle w pracy a potem wraca do domu i przy kieliszku wina wyładowuje się w necie. Takie "50 twarzy greja" dla dziwaków ;P
1
~dłuższy staż :) 2017-07-29 10:16
Jest też powiedzenie, że żadna praca nie hańbi. W moim poście było o zabraniu telefonów, nie szmat do sprzątania :)
no ale może nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi, tudzież ironii w niej zawartej ;)
Benek 2017-07-31 14:02
no wiesz co, klasyka polskiego kina. "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?"
Mansolit 2017-08-04 08:51
Ja nie wiem co ludzi poycha czasami żeby tak psy wiszać na kimś. MOże to taka nasza typowa ludzka zawiść. Firma daje człowieko pracę, nikt nikomu pistoletu nie przystawia do ©łowy. Nie chcesz tu pracować idz dalej. Ale pracowac i sie skarżyć to takie dziecinne.
1
Malina 2017-08-09 07:33
KOledzy i koleżanki, dojeżdża ktoś od strony Sosnowca do firmy? Chętnie się załapię
MistrzL 2017-08-11 07:49
Hej, wie ktoś jak rozliczać wczasy pod gruszą? Trochę późno ale ja dopiero wybieram sie na urlop.
BMZfan 2017-08-14 07:32
( usunięte przez administratora ) Każdy kto sie czepia to chyba dopiero zaczyna. Weźcie sobie troche popracujcie w innych firmach i zobaczycie potem jaka jest różnica.
Zostaw swoją opinię o BMZ Poland -
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMZ Poland