logo BMZ Poland

BMZ Poland

Opinie o BMZ Poland

Kennedy 2017-07-18 11:22
dobre, padłem :)
1
Lol 2017-07-20 13:15
Jak wygląda u was system dwuzmianowy jest to od 6-14 czy 7-19?
2
Mastodont 2017-07-25 08:29
Hej, prosze o podzielenie sie opiniami. Słyszałem dobre rzeczy o BMZ, tu też można poczytać dobre komentarze, jest też trochę złych. Jak w końcu jest z BMZ, podzieli sie ktos opinią?
AJSO 2017-07-25 23:41
Zmienia się dużo w BMZ ostatnimi czasy. I trzeba powiedzieć z pełną sprawiedliwością że zmienia się zdecydowanie na lepsze. Po przeprowadzce do nowej lokalizacji został rozwiązany problem z miejscami parkingowymi, klimatyzacją i innymi rzeczami z którymi wcześniej był problem. Trzeba powiedzieć że nowy budynek robi wrażenie, jeden z najładniejszych budynków firmowych na strefie zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz. Dużym plusem tej firmy są ludzie którzy w niej pracują, co by o nich nie mówić to młody zmotywowany zespół. Ci ludzie wiedzą skąd są i jak zaczynali, nie ma w tej firmie kierowniczego "wywyższania się", tutaj kierownik/inżynier/dyrektor/pracownik produkcji jest na równym poziomie.
Biorąc pod uwagę jak szybko ta firma się rozwija to ludzie pracujący w tej firmie dają z siebie więcej niż 100% i mówie tu o wszystkich zaczynając od pracowników produkcji poprzez inżynierów i na kierownikach kończąc.
Oczywiście znajdą się ludzie którzy będą narzekać, ale tacy ludzie obojętnie gdzie by nie poszli będą ciągle niezadowoleni. Jest pare rzeczy które pewnie będzie trzeba poprawić i w przyszłości pewnie będą poprawione. Ale rzeczy/ludzi/firm idealnych niestety nie ma ;)
4
Benek 2017-07-26 09:30
Generalnie powiem tak, Brzmi jak jakaś tandetna reklama ale to prawda. Zawsze sie znajdzie jakiś szmalcownik co narzeka pod nosem, a nawet nie pod nosem :). Sporo rzeczy jeszcze do zrobienia i nadrobienia przez BMZ ale cholera, nikt im nie zarzuci braku chęci i ambicji. Poza tym widać że słuchają ludzi, nie tych co wiecznie narzekają ale tych co dają sensowną i konstruktywna krytykę. Za to ich bardzo cenie.
1
~dłuższy staż :) 2017-07-27 10:01
Generalnie masz rację, i jest to fajna reklama:) ale żeby chwalić się nową siedzibą i pokazywać jak bardzo stawia się na rozwój itp. (bądź co bądź firma rozwinęła się bardzo mocno w ciągu 7 lat) to powinno się również zapewnić pracownikom sprzęt do pracy - zaczynając od np. akcesoriów do sprzątania, rzeczach potrzebnych do produkcji - czy na telefonach kończąc. Nie są to drogie rzeczy, a usprawniają pracę, w której wymaga się też porządku. A propos telefonów - Z jednej siedziby się komuś zabiera, bo nie ma w nowej... a w razie potrzeby skontaktowania się -trzeba dzwonić z prywatnych telefonów. Trochę żenada jak dla mnie. Ktoś chyba szybciej przeprowadzał zmiany niż myślał jak je wprowadzić.
Gdyby nie szary pracownik, który często gęsto myśli za biurowych "specjalistów" i poprawia ich błędy...

Nie narzekam na swoją pracę, przychodzę z chęcią, ale gdyby była jakaś inna organizacja w pewnych kwestiach wszystko byłoby sprawniejsze i łatwiej by się pracowało. Niedoróbki nowego systemu, brak szkoleń - to jedne z podstawowych mankamentów. I trochę marnie premiuje się "starych" pracowników - chociażby za lojalność i wiedzę, ich wkład w tworzenie firmy (bo nie ukrywajmy - firmę tworzą ludzie, zaczynając od najniższego szczebelka w drabince) i ogarnianie bałaganu (bo coś musi być szybko na już czy coś w tym stylu). Ogólnie jednak polecam, ale trzeba być czasami idiotoodpornym ;) ale to chyba w każdym korpo, choć BMZ nie jest jeszcze takim typowym.
2
Benek 2017-07-27 11:39
Mi się taki cytat przypomina "szmatę mi wyrwał, szmatę, moje narzędzie pracy" :)
2
szkoleniowiec 2017-07-28 11:38
To po co pracujesz tam 4 lata :) Inni nie narzekają tak jak Ty. Najbardziej nie lubię jak ktoś nic nie robi tylko mówi jak jest źle, od narzekania nic się nie zmieni.
2
Złośliwy 2017-07-28 15:05
Dobre, może kolega jest masochistą i lubi jak mu jest źle w pracy a potem wraca do domu i przy kieliszku wina wyładowuje się w necie. Takie "50 twarzy greja" dla dziwaków ;P
2
~dłuższy staż :) 2017-07-29 10:16
Jest też powiedzenie, że żadna praca nie hańbi. W moim poście było o zabraniu telefonów, nie szmat do sprzątania :)
no ale może nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi, tudzież ironii w niej zawartej ;)
Benek 2017-07-31 14:02
no wiesz co, klasyka polskiego kina. "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?"
Mansolit 2017-08-04 08:51
Ja nie wiem co ludzi poycha czasami żeby tak psy wiszać na kimś. MOże to taka nasza typowa ludzka zawiść. Firma daje człowieko pracę, nikt nikomu pistoletu nie przystawia do ©łowy. Nie chcesz tu pracować idz dalej. Ale pracowac i sie skarżyć to takie dziecinne.
3
Malina 2017-08-09 07:33
KOledzy i koleżanki, dojeżdża ktoś od strony Sosnowca do firmy? Chętnie się załapię
MistrzL 2017-08-11 07:49
Hej, wie ktoś jak rozliczać wczasy pod gruszą? Trochę późno ale ja dopiero wybieram sie na urlop.
BMZfan 2017-08-14 07:32
( usunięte przez administratora ) Każdy kto sie czepia to chyba dopiero zaczyna. Weźcie sobie troche popracujcie w innych firmach i zobaczycie potem jaka jest różnica.
2
Lazy 2017-08-22 17:31
Ja pracuję w BMZ Poland już 3 miesięcy i jak do tej pory to najlepsza praca jaką miałam. Co prawda zarobki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywają, ale praca jest naprawdę świetna. Nie na wszystkich liniach trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] można trafić na taką, na której jest spokojna praca. Na linii zawsze są krzesła, w przypadku zmęczenia można usiąść, a nogi i tak po jakimś czasie przyzwyczajają się do 8 godzinnego stania. Atmosfera jest naprawdę dobra, można sobie pożartować z pracownikami kadr, a nawet z prezesem, który ostatnio dość często kręci się po hali.
1
Lazy 2017-08-22 17:36
Jest premia, 200 zł brutto. Jeśli zrobisz bubla i twojego powodu zatrzymają paletę odbierają ci z premii 20%. Po rozmowie kwalifikacyjnej idzie się na hale na testy, z reguły są dość łatwe, ale zależy też na jaką linie trafisz. Moje testy nie trwały nawet 20 minut, a słyszałam, że inni siedzieli po 2 godziny.
Katarakta 2017-08-23 07:22
Zgadzam się. Bez lizusostwa i włażenia tam gdzie nie chciał bym włazić ale firma jest naprawdę na poziomie. Jak ktoś sobie popracuje w kilku firmach w strefie to ma dopiero rozróżnienie. BMZ polecam
Piterson 2017-08-25 09:06
Hej, jak wygląda praca w dziale inżynieryjnym. Proszę o pomoc i opinie
Mientus 2017-08-25 16:27
Bardzo, bardzo przyzwoicie :). A o co konkretnie pytasz?
Piterson 2017-08-28 08:15
Jacy są ludzie, jaka atmosfera, czy można się rozwinąć zawodowo?
Luśka 2017-08-29 00:15
Akurat w dziale technicznym pracują fajne chłopaki, mają tam spoko atmosfere (przynajmniej tak mówią) i bardzo miłego szefa działu. Chyba najsympatyczniejszy dział w firmie... Ale pewnie osoby które tam pracują powiedzą ci coś więcej,
3
Greenstone 2017-09-05 09:39
generalnie z tego co się zorientowałem wszyscy są 'znośni' ale część osób nawet bardzo sympatyczna. jak chodzi o rozwój to i tak wszystko zależy od twojego zaangażowania..
Sandra 2017-09-05 16:07
witam dzisiaj byłam na rozmowie
przeszłam testy balam się jak nie wiem ale nie było źle . dostałam skierowanoe na badania i myślę że od poniedziałku zacznę. :)
Jestem z zabrza może ktos by chcial dorzucac sie do paliwa i jeździć ze mną. Zobaczymy jak zaczne jak będzie ;)
elka 2017-09-07 21:42
Witam czym zajmuje się produkcja czy praca jest w warunkach szkodliwych?I czy jest dodatek szkodliwy wyplacany.Pozdrawiam
Waldek 2017-09-08 15:19
Cześć. Co produkują huty to nie jest raczej wielka tajemnica :P ale żeby nie było że jestem ignorantem skopiuje Ci ze strony firmy:

"Składają się z czterech głównych działów: stalowni, walcowni, rurowni, działu drutów, powiązanych ze sobą ogólnym technologicznym łańcuchem produkcji. W swojej ofercie zawiera kęsy i kęsiska COS, pręty żebrowane, pręty okrągłe, walcówkę oraz rury gorącowalcowane bez szwu. Są jednym z największych producentów drutów nisko- i wysokowęglowych, sprężynowych, drutów dla urządzeń wysokociśnieniowych oraz kordów dla opon samochodowych"

A co do 'szkodliwego' dodatku to takich szkód chyba nie przewidują xD
pozdrawiam!
Ktoś 2017-09-10 11:00
Mylisz firmy drogi Waldku. BMZ Poland w Gliwicach zajmuje sie produkcja akumulatorów LI-ion do rożnych zastosowań. To nie jest żadna huta...
jurand 2017-09-11 10:47
Może potrzebowali szybko podjąć decyzję? Chociaż koniec końców moim zdaniem super sprawa że Ci mówią od razu "dzięki mamy kogoś lepszego" niż czekanie 2 tyg. na odpowiedź i przypominanie się żeby ktoś łaskawie powiedział mi że mnie nie zatrudnią.. ide chcą pracuje nie chcą mam jasną kwestię od razu dla mnie bomba
Sprinter 2017-09-11 19:09
Chyba nie dokładnie przeczytałaś wypowiedź, proponuje żebyś jeszcze raz przeczytała, a później się wypowiedziała. I tak właśnie wygląda rekrutacja do tej firmy, przyjmują osoby które czytają bez zrozumienia, bez obrazy, ale własnie takie osoby jak Ty testują innych. Odradzam .
1
jurand 2017-09-12 09:26
jak śmiesz zarzucać mi brak czytania ze zrozumieniem?:) mam nick JURAND jestem FACETEM. nic dziwnego że Cie nie wzięli skoro tak ogarniasz. jeszcze skraj hipokryzji wytykać mi a samemu robić to samo. powodzenia w szukaniu zatrudnienia tam, gdzie sie nadasz.
Bartek 2017-09-12 11:32
Tak się składa że ją przyjęli, jak byś przeczytała ze zrozumieniem to byś wiedziała. Proszę nie ośmieszać się na forum.
1
Kim 2017-09-14 09:39
Dajcie sobie siana. na rozmowie byla? byla. pracuje? ktoś pisał że pracuje więc nie rozumiem w czym problem. ja wole na rozmowie konkrety i zawsze o nie prosze a dostaje wiadro wody więc podejście w bmz mi się podoba konkretnie. trudno zeby ci robili cale szkolenie BHP na rozmowie kwalifikacyjnej i testach otrząśnij sie dziewczyno..
1
Konegunda 2017-09-14 13:53
Nie wiem w czym problem, każdy może napisać jak wyglądają rekrutacje. Atakujecie kogoś bez powodu. Jak i na forum, tak i w pracy. Po to forum jest.
1
prawda 2017-09-15 09:45
ale kim jest kandydat na rozmowie kwalifikacyjnej zeby podwazac czyjes kompetencje po kilkunastu minutach rozmowy.. no bez jaj.. jak jej nauczyciel w szkole moze robic testy a w pracy nie wolno sprawdzac jej umiejetnosci no to proponuje wrocic do szkoly. jeszcze oburzenie ze byli lepsi i ujecie tego jako 'minusu' procesu rekrutacyjnego. ludziom sie w glowach poprzewracalo od nagonki medialnej na poprawnosc polityczna i wydaje im sie ze kazdy bedzie ich omijal jak (wiadomo co) na chodniku zeby przypadkiem nie urazic. chore!
1
jakie zarobki ????? 2017-09-19 16:14
każdy pisze o tej firmie , ale w każdej prawdopodobnie jest tak samo. zarobki się różnia .Z tym pytaniem spotkałem się wiele razy i na nie nikt nie uzyskał odpowiedzi .Zapytam raz jeszcze , ile można zarobić bez sobót ?? a i z sobotami także .....Niektórzy chętni, potencjalni pracownicy gdzieś pracują i to jest najważniejsze pytanie , bo jak można zmienić pracę z lepiej płatnej na gorszą ???????????
2
Zapytanie 2017-09-21 17:24
Zapytanie ? Gdzie się zakład znajduje ,czy przez work .pl prace zalatwia się,jakie godziny pracy ,czy oplaca sie podjac prace z okolic Chorzowa ???
Rybson 2017-09-25 08:31
Kurde ludzie, ja nierozumie skąd tu tyle nienawiści. Na prawdę fajna firma, pogadajcie z pracownikami. Młoda ekipa, wynagrodzenia na poziomie. Trudno w strefie szukać porównywalnych
Kasia 2017-09-26 21:52
Pozdrawiam ekipę z księgowości z BMZ- Best time in my life :D
KacperRyx 2017-09-27 07:10
to co można śmiało powiedzieć pod adresem BMZ to to, że jest to niesamowicie rozwojowa firma, tak pod kątem produktu który tworzą jak i samego podejścia do tematu.
Racławik 2017-09-29 08:02
Podobno szują dużo inżynierów, również takich bez większego doświadczenia. Czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej o tych działach w firmie?
Penelopa 2017-10-07 14:47
Beznadziejna firma, atmosfera jeszcze gorsza. Praca stojąca mało płatna.
Nikola 2017-10-08 23:37
Inżynierów praca stojąca i mało płatna? Zobacz w takim razie na ich samochody pod firmą. Na biednych to oni nie wyglądają. I przecież oni siedzą w biurze to jak możliwe że ich praca jest stojca?
Manila 2017-10-10 22:11
Pojecahłaś dziewczyno, może pracujesz na portierni to masz prace stojącą ;)
Zawiedziona 2017-10-10 23:50
Praca nie jest zła tylko niestety zarobki bardzo kiepskie na firmę rozwijającą sie w takim tempie, szczycą się nową siedzibą i że są tacy zajefajni a produkcji nie doceniają. Jak tak dalej będzie to wszyscy dobrzy i doświadczeni pracownicy się zwolnią i ciekawe jak wtedy bmz pociągnie może 12 albo soboty, tego też ludzie mają dosyć. Tyle co na 12 powinniśmy zarabiać normalmie. Czas najwyższy aby kierownictwo zastanowiło się nad pożądnymi podwyżkami.
1
Mina 2017-10-12 06:53
Nie do końca sie z Tobą zgadzam, tzn. podwyżke zawsze chętnie przywitam, żeby było jasne :)
WIdziałam jak się zarabia w Gliwicach bo miałam wątpliwą przyjemność pracować już w kilku miejscach i bywa naprawdę różnie. Raz tylko zdarzyło mi się pracować w miejscu w którym wynagrodzenia były wyższe ale za to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] był tam straszny i przełożony był nie do wytrzymania i mobbing nie był dla niego obcym pojęciem. Kasa to nie wszystko, trzeba mieć swoją godność.
Marta 2017-10-12 15:47
Ważna jest kasa i godność źle szukałeś jak ci tak dobrze jest to sobie pracuj nikt ci nie broni.
Restor 2017-10-16 22:46
Polecam. Pracuję 2 miesiące, narazie bez wpadki. Zobaczymy co będzie za kolejne 2
Adam. 2017-10-18 07:57
Chciałbym wyrazić swoją opinię o firmie BMZ. Praca do lekkich nie należy, nie da się ukryć. Prawdą jest też że do pracy gonią. Z drugiej strony firma ma jak na strefe jedne z lepszych wynagrodzeń . Na rozwiązania komunikacyjne i usprawniające pracę związane z zakładem też nie ma co narzekać. Jednym słowem powiem tak, dla tych którym się chce pracować polecam. Ci którzy wolą się poobijać, myślę że znajdą inne miejsca gdzie można robić dużo mnie (za mniejszą kasę).
Antek 2017-10-18 08:24
Witam
Czy sa przyjecia do BMZ?
Jakie zarobki na start?
Kams 2017-10-18 13:39
Ile mialbym na start jak bym sie zatrudnił
Zostaw swoją opinię o BMZ Poland -
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMZ Poland