Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: EKO OKNA

zdjecie uzytkownika
jogi - 2015-01-25 19:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JA CHCE DODAC ZE W EKO OKNACH PRACUJE SIE NA PIERWSZYCH ZMIANACH SOBOTY I NOCKI ZACZYNA SIE OD NIEDZIELI CZYLI 2 SOBOTY JAKO 50 DAJE NAM 24 NADGODZINY I 2 NIEDZIELE 100 CO DAJE NAM 32 NADGODZINY CZYLI ŁĄCZNIE WYCHODZI NAM 168 GODZIN NORMALNYCH + 52 NADGODZINY + DODATEK NOCNY ŁĄCZNIE GODZIN PRZEPRACOWANYCH W MIESIĄCU WYCHODZI 220 A WYPŁATA 1300 TO CHYBA NAJNIŻSZA KRAJOWA W EKO OKNACH JEST NA POZIOMIE 800 ZŁ NETTO + NADGODZINY I DODATEK NOCNY - 50ZŁ AUTOBUS WYCHODZI 1250 ZŁ NETTO ZA 220 GODZIN PRZY TYCH GODZINACH PRACOWNIK POWINIEN STARTOWAC OD 2000 TYS ZŁ 1300 PODSTAWY + 700 NADGODZINY NIESTETY TU NADGODZIN NIE PŁACĄ TAKA JEST NIESTETY POLITYKA W POLSCE ZAMIAST SIĘ ROZWIJA Z ZAROBKAMI TO SIE COFAMY NIESTETY TO SĄ FAKTY NIE PODWAŻALNE LICZBY NIE KŁAMIĄ POZDRAWIAM SERDECZNIE :)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-25 19:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [edek - 2015-01-25 18:56:49]:
Aha..a premii ile średnio wychodzi na miesiąc na szkoleniu,opakowaniu,zabijaniu listwami?
zdjecie uzytkownika
jogi - 2015-01-25 20:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
srednio to 150 zł bo mozesz dostac 50 zł tak jak teraz sezon zimowy to marne premie wychodza ale jak jestes nowy to po 3 miesiacach premie dopiero
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-25 20:41:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jogi - 2015-01-25 20:07:30]:
Stawkę mam mieć nieco wyższą na starcie z racji iż robie obecnie w oknach i coś potrafie.Premie mam chyba od razu tyle że jest płacona po drugim miesiącu dopiero.
Z tymi nadgodzinami to nie jest tak, że jak pracuje w soboty to mam to póżniej wypłacane jako dzień wolny/płatny ??
zdjecie uzytkownika
jogi - 2015-01-25 21:56:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra nie poto (usunięte przez administratora)po 6 dni w tygodniu na trzy zmiany 220 godzin zeby zarobic 1300 a w zime robic 3 tygodnie wybrac te nadgodziny i tez zarobic 1300 martwy sezon trwa do kwietnia wiec nadgodziny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w styczniu a do kwietnia biora mi mój urlop który mam przeznaczony na wakacje ale w sumie po co mi urlop który mi przysługóje. W sezonie naje...bie nadgodzin to dopiero bede miał urlop w styczniu a od lutego do kwietnia pół urlopu wyje...bane nie chodzi oto zeby sie narobic a nie zarobic godnie za wykonana prace niestety ja nic wiecej nie chce od pracodawcy niech mi tylko zapłaci za wykonana prace a nie wieczne kombinowanie tak to wszystko wyglada pokrecone to wszystko jak baranie ja...ja ha ha ha ha CO Z TEGO ZE ROBISZ 6 DNI W TYGODNIU NA TRZY ZMIANY JAK POGAN 220 GODZIN I TAK MASZ 1300 TO NIE JEST ZYCIE NA GODNYM POZIOMIE ZA TA TYRANIE .DZIEKUJE PRAWDA KOLE ALE NIESTETY TAK TO WSZYSTKO WYGLADA JUZ CHYBA JASNIEJ NIE MOZNA WYTLUMACZYC SYSTEMU PRACY W POLSCE.a cha zapytaj sie czy sa wczasy pod grusza ha ha ha ha
zdjecie uzytkownika
pracus - 2015-01-25 22:05:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
500 osób ha ha ha ha chyba 50 bo jest martwy sezon ale propaganda musi działac nowa chala otwrta sirodki unijne wydane na tworzenie nowych miejsc pracy teraz trzeba wywiazac sie z obowiazków wzgledem UE jak nie to zabiora dofinansowanie.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-26 00:46:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracus - 2015-01-25 22:05:12]:
wczasy pod gruszą powiadasz ..hahaha.no to ładnie haha
to dobrze tam macie.
A tak poważnie to już sam nie wiem czy zmieniać moją obecna prace bo to co bede miał po roku w eko mam teraz w innej firmie.
Liczyłem średnio na 300,400zł premi co miesiąc w sezonie ale skoro średnio jej wychodzi 150zł a w zimie i 50zł wyjść potrafi to szału nie ma.
zdjecie uzytkownika
edek - 2015-01-26 05:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jogi - 2015-01-25 21:56:10]:
świeżak musisz jeszcze troche popracować, szczególnie nad ortografią, z reguły jest jedna pracująca sobota w miesiącu+ dodatkowa niedzielna nocka, wszystkie nadgodziny są "do wybrania", sposów rozliczania jest zgodny z aktualnym kodeksem pracy. Z reguły soboty pracujące zaczynają się na przełomie maja i czerwca, teraz to raczej pojedyńcze przypadki że trzeba w sobotę procować
zdjecie uzytkownika
wrocławiak - 2015-01-27 20:22:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
eko okna we wrocławiu? jakiś nowy oddział? pojawiły się ogłoszenia na wrocek że szukaja specjalistów do sprzedaży eksportowej, ktoś cos wie? chyba ze zamiast biur, praca z domu
zdjecie uzytkownika
bezimienna - 2015-01-27 20:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-25 19:54:22]:
jogi wydaje mi się że jesteś zwykłym internetowym trollem.
Od kiedy stawka minimalna w Pl to 1300 brutto? W eko-oknach decyzją zarządu są określone stawki minimalne dotyczące każdego ! pracownika zależnie od stażu.. i nie jest to 850 zł na rękę :P
Eko Okna są zdecydowanie najlepiej płacącym zakładem w okolicy, ale niektórym pewnie się wydaje że na starcie złote góry za darmo dostaną...
zdjecie uzytkownika
jogi - 2015-01-27 22:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JAK TO MÓWIA DOBRY START (usunięte przez administratora) WART DLATEGO 1300 220 GODZIN I HEJA
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2015-01-27 23:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy w wakacje można dostać urlop tak zwane wczasy pod gruszą albo urlopy sa wstrzymane ze względu na sezon
zdjecie uzytkownika
bnbbvb - 2015-01-28 06:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie w wakacje jest tylko 5 dni urlopu a o wczasach pod grusza nie ma mowy
zdjecie uzytkownika
vidic100 - 2015-01-28 17:14:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ktoś moze tu z Wodzislawia Sląskiego ? Mogę kogos odciążyć kosztami dojazdu. pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-01-28 20:44:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [vidic100 - 2015-01-28 17:14:12]:
tablica ogłoszeń na stołówce może pomóc.

Plan jest taki iż we Wrosławiu powstanie mały zakład wspomagający Kornice ale znając realia wielkich miast będzie problem ze znalezieniem doświadczonej kadry za "kornickie" wynagrodzenie.
wczasów "Pod gruszą" już nie ma, ale osobiście wolę dostać premię rozwojową oraz świąteczną na święta (większość pracowników była zapewne bardzo zadowolana z wysokości tych premii)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-28 22:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marian - 2015-01-28 20:44:57]:
Tak,ja jestem z Wodzia.Jeżdże od poniedziałku na 14.
Jak ci pasuje to ..nagrania0@vp.pl


zdjecie uzytkownika
hejomer - 2015-01-29 17:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jogi a kto Ci każe w soboty pracowac i nocki w niedziele ?
To nie jest obowiązkowe, najwyżej mogą Ci premię zabrac, jak nie przyjdziesz.
I jaki urlop zabierają.. max 2 dni na mies, reszta to postojowe 60%.
zdjecie uzytkownika
@jogi - 2015-01-29 18:25:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kto ci takich bzdur na opowiadał. w sezonie jeżeli się zdarzy to 2soboty +1niedziela czyli 24h i to dzięki tuskowi nie są nad godziny gdyż okres rozliczeniowy wynosi 12mc. czyli łącznie max190h/m . Co do wypłaty to po roku masz 2*tyle co w zakładzie z cukierkami w raciborzu. co do premii (ja pracuje 13mc )jest równie 400-1000brutto na moim dziale a szklenie i pakowanie ma jeszcze więcej (ale zdrowia szkoda).ty prawdopodobnie nie nadajesz się lub już zostajes odrzucony przez firmę, w ostatnio czasie na moja zmianę przyjęło się 3chłopaków ,jeden uciekł w czasie pracy z zakładu 2gi po jednym dniu zrezygnował ha ha ha
zdjecie uzytkownika
wrocławiak - 2015-01-29 20:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Marian dzięki za info, no masz racje że za "kornickie" wynagrodzenie to tu nie znajdą, ale specjalistów jest od groma hehe...
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-01-29 20:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wrocławiak - 2015-01-29 20:03:24]:
W firmie pracuje już kilku przyjezdnych specjalistów (z różnych rejonów kraju, od Kalisza, przez Łódź, Kraków itp , realia są takie, że większość z nich pracuje w eko bo "u siebie" się nie sprawdzili. Podpisują umowę, wskakują jako "kierownik" by się z czasem skompromitować brakiem doświadczenia i logicznego myślenia. Od jutra wchodzi w życie podział produkcji na dwa osobne, niezależne zakłady więc już niedługo okaże się, który zakład i jego kierownictwo sobie lepiej poradzi.
zdjecie uzytkownika
ela - 2015-01-30 09:29:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to prawda że w EKO już nie przyjmują?
zdjecie uzytkownika
window cleaner - 2015-01-30 13:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Jak wygląda praca jako elektryk? Bo na rozmowie wiele informacji nie udzielono, i czy sa mozliwosci rozwoju? Jakie kierownictwo?
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-01-30 18:32:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no w łódzkim troche tych specjalistów jest, branża wszechobecna to i ludzi sie sporo przewinelo
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Po zlożeniu CV w firmie dostałem telefon po tygodniu, rozmowa w miłej atmosferze i szczególowo wszystko wytlumaczono, o co mozna sie starac a o co nie.
Pytania: Czy mam zamiar związac sie z firma na dłuzsze lata co bardzo mnie zdziwilo, bo rzadko sie zdarza ze pracodawca tak podchodzi do ludzi.
zdjecie uzytkownika
abcd - 2015-01-30 19:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ela - 2015-01-30 09:29:02]:
w poniedziałem pracę rozpoczęło 14 osób, w przyszły poniedziałek też ktoś zaczyna przygodę w eko
zdjecie uzytkownika
jogi - 2015-01-30 22:03:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
albo jesteś niedorozwinięty albo wiesz że cię dymają po pierwsze sobota i niedziela jest dniem wolnym na odpoczynek i dla rodziny a jezeli juz mam przychodzic to bynajmniej niech uczciwie zapłacą za sobotę 50 a za niedziele 100 a tu jest do wybrania urlop 1 do 1 a nie jest to traktowane jako nadgodzina i to nie jest tak ze mozesz sobie go wybierac kiedy chcesz bo jest 12 miesieczny okres rozliczeniowy w sezone mozesz zapomniec o tym urlopie po drugie debilu tusk pracodawcy nie broni wypłacac nadgodzin tzn 50 za soboty a 100 za niedziele tylko w ustawie sa widełki dla pracodawcy z których moze skorzystac mianowicie okres rozliczeniowy ostatecznie pracodawca decyduje w jaki sposób bedzie cie wynagradzał za ciezka prace w soboty i w niedziele w eko oknach jest wybrany wariant najbardziej niekorzystny dla pracownika po trzecie sa podrzucane listy do podpisania pracownika na soboty i niedziele ten kto sie wyłamuje to moze zapomniec o przedłuzeniu umowy i jeszcze dodałes ze moga ci premie zabrac i dalej twierdzisz ze nie jest obowiazkowe to jest szantazowanie ludzi a jak przepracujesz uczciwie 168 godzin to premi nie ma bo nie przyszłes w niedziele a po czwarte buraku premia wychodzi srednia dla pracowników 100-250 zł max a mozesz miec 50 zł przyjdzie duza reklamacja i mozesz byc na minusie i to dopiero po trzech miesiacach a ty chyba sie prujesz za kase w kiblu to moze wychodzisz 1000 zł dzieki i pozdro
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKO OKNA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EKO OKNA?
Zadaj pytanie
x