EKO OKNA

Kornice

Opinie o EKO OKNA

J.F 2017-08-07 22:59
Firma heh...dajcie spokój była jest i będzie są ludzie którzy pracują i są tacy którzy nie chcą tam pracować ... nie chwały i też nie narzekajmy zdania są różne ... ja nie polecam ... przereklamowany zakład pracy ... ale trzeba spróbować i przekonać się na sobie by mieć doświadczenie i własne zdanie ... pozdrawiam.
7
Trener 2017-08-09 18:41
Cieszę się, że firma tak mocno postawiła na sprzedaż na eksport. To duża szansa na znaczną poprawę oraz dalszy rozwój. Pracuję tu od dawna i bardzo zależy mi na nowych rynkach zbytu bo to jest podstawa dla naszych produktów. Szkoda, że takie bzdury niektórzy wypisują.
4
Robert 2017-08-09 20:08
Nieudacznicy nie umiecie sami zadzwonic do firmy czy s
A wolne miejsc itp? Zarobki od
Jednego siedemset polskiego srebnego. Zaplecze sicjalne ok.
TOM TOM TOM2 2017-08-15 23:27
witam jak z zarobkami?? po 3 miesiącach można liczyć na 2000zł netto??
2
Niedoszły pracownik 2017-08-16 12:43
Znów szukają specjalisty ds. eksportu? A to dobre... Podpisują z Tobą list intencyjny, odchodzisz z dotychczasowej pracy, a dzień przed rozpoczęciem pracy w Eko Oknach dzwonią i mówią, że jest im przykro, ale nie mogą cię przyjąć, bo zatrudnili zbyt dużo osób. Zostajesz bez pracy i nawet zasiłek dla bezrobotnych nie przysługuje ci przez 90 dni, bo to ty rozwiązałeś umowę z poprzednim pracodawcą. Naprawdę żenada... Uważajcie zanim zdecydujecie się podjąć u nich pracę. Człowiek się dla nich nie liczy.
15
Bozenne 2017-08-18 10:15
A w którym mieście tak Cię załatwili? Bo staram się o pracę jako specjalista ds. eksportu i mogę być w podobnej sytuacji
Tom 2017-08-18 16:05
Proszę o opinie nt. stanowiska specjalisty ds. exportu z językiem obcym. Jakie mogą być widełki? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna. Czy praca jest rozwojowa?
3
Tom 2017-08-18 16:05
Proszę o opinie nt. stanowiska specjalisty ds. exportu z językiem obcym. Jakie mogą być widełki? Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna. Czy praca jest rozwojowa?
Gregor 2017-08-20 17:48
Generalna zasada w każdej firmie to należy wykonywać polecenia przełożonych. Powodzenia w szukaniu takiej żebyś Ty zarządzał.
Mika 2017-08-21 16:39
Zgadza się. Pod warunkiem że przełożony jest uczciwy.
Mika 2017-08-21 16:40
Zgadza się. Pod warunkiem że przełożony jest uczciwy.
5
Tomasz 2017-08-25 23:02
Szukając pracy dowiedziałem się, że EKO OKNA do bardzo dobry pracodawca. Aplikowałem do firmy i teraz czekam na rozmowę. Trochę jestem zniesmaczony wypowiedziami na forum ale można mieć trochę inne zdanie.
1
ZNIESMACZONY 2017-08-28 14:27
to zniesmaczenie przychodzi kiedy już sie tam jest. też tam byłem i wiem ze już nie chce.
6
Igorek 2017-08-31 23:09
Jesteście pewni, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego? W takim razie skąd byłaby opinia o firmie, że jest bardzo dobrym pracodawcą? Może konkurencja próbuje bardzo zaszkodzić firmie EKO OKNA? Nie ma idealnych firm ale nie jest tak źle jak piszą niektórzy.
abcd 2017-09-02 22:28
W firmie aktualnie pracuje ponad 3400 pracowników, zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, szczególnie że na razie w ty roku na same dodatkowe premie dla pracowników właściciel wydał kilkanaście milionów złotych
nick 2017-09-03 07:48
premie nie byly za nic, tylko (w wiekszosci) za ciezka prace, jak dlugo zazdrosnicy czy przelozeni beda jeszcze to wypominac??? a pracownicy chyba maja prawo czuc i wyrazac publicznie niezadowolenie za chocby zmuszanie ich do pracy po 6 dni w tygodniu bez zaplaty za nadgodziny, co chyba nie jest do konca zgodne z prawem pracy ? ludzie to nie roboty a konkurencja w czechach coraz wieksza...
9
irena80 2017-09-04 12:31
Jeśli chodzi sprawę czasu pracy to proszę poczytać przepisy na ten temat, a potem się wypowiadać na forum. Nikt nikogo przecież nie zmusza do pracy w EKO-OKNACH i myślę że jeśli chodzi o zarobki to nie ma co narzekać.
jan o o o o o o 2017-09-04 15:15
Witam chcę złożyć papiery do eko na produkcję mam nadzieję że ktoś mi odpowie czy warto jak warunki pracy i atmosfera?i czy zapiernicz duży jak np w teneco czy może być.Pozdrawiam wszystkich
nick 2017-09-05 00:04
Zgodnie z art. 1511 § 1 KP za pracę w godzinach nadliczbowych, pracownikowi oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje dodatek w wysokości: 1) 100% wynagrodzenia - za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających: - w nocy,- w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy,- w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, 2) 50% wynagrodzenia - za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w każdym innym dniu niż określony w punkcie 1.

lub:

art. 143 kodeksu pracy, rekompensata pracy nadliczbowej w postaci czasu wolnego od pracy nastąpić może albo na wniosek pracownika (art. 143 par. 1 k.p.), albo w wyniku jednostronnej decyzji pracodawcy (art. 143 par. 2 k.p.). W pierwszym przypadku w zamian za przepracowany ponad ustaloną normę czas pracy pracodawca na wniosek pracownika może udzielić mu w tym samym wymiarze czasu wolnego. W drugim w wymiarze o połowę wyższym.

ps. ja juz nie pracuje w eko a to, ze nikt nikogo nie zmusza do pracy w danej firmie nie jest wytlumaczeniem, no chyba ze dni, ktore ludzie obecnie odpracowuja w weekendy (tzw wpisane w grafik) beda liczone w grudniu razy 1 i pol, to wycofuje wczesniejszy komentarz
3
irena80 2017-09-05 08:54
Proponuję doczytać komentarze do KP albo zadzwonić do Inspekcji Pracy po poradę. Za pracę w weekendy pracodawca musi dawać wolne inaczej płaci kary. Dodatki do wynagrodzenia 50% albo 100% owszem są, ale za pracę w zaplanowanym dniu powyżej 8 godz. pracy i płaci się je co miesiąc.
nick 2017-09-06 09:27
a ty w ogole pracujesz w eko ?, bo widze ze nie wiesz o co mi chodzi z tym grudniem...albo sie zgrywasz :) nigdzie nie napisalem, ze nie daja wolnego, tylko ze jezeli wolne nastepuje nie na wniosek pracownika a pracodawcy, za jedna przepracowana godzine nadgodzin przysluguje 1,5 godziny do odebrania...
1
Jerzyk 2017-09-06 22:50
Dla mnie to fajna firma a jak komuś nie pasuje to zawsze może odejść.
janaiaiai 2017-09-07 12:54
Wybieram się na rozmowę na stanowisko pracownik produkcji do eko okien kornice lecz nie mam kompletnie pojęcia o produkcji czy osoba bez doświadczenia da tam sobie radę??i jak tam z nadgodzinami i weekendami?jest przymus?i jaka atmosfera???
Sonia 2017-09-08 21:40
Chcialabym bardzo pracowac w eksporcie. Niestety bardzo duzo pale a podobno w firmie mozna isc na papierosa tylko raz dziennie o 12.00 lub 15.00 czy to prawda? Handlowcy w waszych dzialach pala czy czekaja do 16.00?
Katarzyna 2017-09-10 16:33
Przepraszam jak to rozumiec... Macie kamery w biurze? W jakim celu?
4
Piotr 2017-09-10 16:36
Moze na produkcji sa dobre zarobki. Na eksporcie lipa! Sucha podstawa + nedzna prowizja na waciki.
2
Luka 2017-09-10 22:39
Jesteście przekonani, że nie można napisać on firmie nic pozytywnego? Wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma, może warto pomyśleć co w firmie szwankuje i próbować to poprawić? Czasami warto zawalczyć o pracę i spokojną przyszłość! Przynajmniej takie jest moje zdanie
Renia 2017-09-11 20:33
To prawda ze prowizja wynosi zaledwie 0,3 %? Widzialam ogloszenie o prace ale to chyba pomylka ze ktos napisal na forum o tak niskiej premii...?
4
Aniołek 2017-09-12 10:41
Tak potwierdzam 0,3%, jeżeli wynik zrobisz będziesz miał 0,4% ;)
4
Styrana 2017-09-13 09:07
no i odjąć trzeba reklamacje, które są nie do uniknięcia. I nie są to skromne sumy w PLN tylko okrągłe w EURO ... :-( Trzeba się nieźle natyrać, żeby na koncie bankowym było ciut więcej niż podstawa ...
7
ja 2017-09-14 09:34
A jakiej podstawy można się spodziewać w eksporcie ?
hans 2017-09-14 11:37
Polecam czujność na rozmowie kwalifikacyjnej (handlówka) ... obietnice mają się NIJAK do rzeczywistości
11
Anita 2017-09-15 22:23
Ktoś wie jaka jest podstawa na stanowisku Specjalista ds. exportu na rynek niemiecki?
Basia 2017-09-16 16:58
Zastanawiasz sie czy chcesz pracowac w eko oknach? Zapewniam Cie ze nie chcesz!!!
10
nick 2017-09-19 15:16
W tej firmie pracują neandertalce tzw. kierownicy , którzy za 3,5 tysiąca netto są w stanie zagryzc tych co pracują za 2 tysiące netto. Totalna porażka i zero kontroli nad tym co się w tej firmie dzieje.
7
Arek 2017-09-19 18:34
Czy to prawda że szykują się wreszcie zmiany w kierownictwie eksportu? To byłaby super nowina ...
5
folochron 2017-09-20 20:31
aż tak źle?
2
##### 2017-09-20 21:55
Nie polecam tej firmy.
11
Korba 2017-10-03 17:18
EKO OKNA zatrudnia ponad 3 tysiące osób więc zawsze może kilka być nieusatysfakcjonowanych z pracy. Takie ryzyko jest zawsze, generalnie firma bardzo się rozwija.
Tomek 2017-10-04 20:29
Witam wszystkich. Interesuje mnie stanowisko specjalista ds. exportu na rynek niemiecki, jednak czytając komentarze jestem trochę zaniepokojony. Pracuję w konkurencyjnej firmie na tym samym stanowisku, staż pracy 3 lata. Ktoś wcześniej wspomniał, że kierownik zarabia 3,5 tys netto. Obecnie moje zarobki na tym stanowisku kształtują się w przedziale 3200-3600 netto, zależy od premii, jednak 3200 jest to minimum. W związku z tym moje pytanie brzmi czy warto w ogóle aplikować na to stanowisko skoro zwykły kierownik zarabia porównywalnie? w takim razie jakie zarobki są na tym stanowisku? czy ktoś mógłby wypowiedzieć się rzetelnie na ten temat?
kaśka 2017-10-05 08:30
Nie zostań tam gdzie jesteś
2
Tomek 2017-10-05 09:49
Kaśka prosiłem o rzetelną odpowiedź, a nie na poziomie gimnazjum. Jeśli możesz to sprecyzuj wypowiedź.
... 2017-10-05 11:50
nie polecam.
3
@@@@ 2017-10-06 15:14
firma gdzie się mnóstwo ludzi przewinęło i przewija. To mówi samo za siebie.
#### 2017-10-08 13:43
przereklamowana firma.
2
Tymon 2017-10-10 11:46
Jesteście pewni, że nie można napisać coś pozytywnego o firmie?
#### 2017-10-11 07:52
ogólnie nie polecam.
2
bbb 2017-10-15 15:38
Interesuje mnie stanowisko specjalisty ds. exportu w oddziale w Katowicach, czy jest może pracownik, który jest w stanie rzetelnie i konkretnie opisać warunki pracy? Jakiej pensji można się spodziewać? Czy szkolenia produktowe/ językowe są wystarczające czy trzeba doszkalać się we własnym zakresie? Jak wygląda uczestnictwo w targach, czy "młody" pracownik też ma możliwość wyjazdu? Jak wygląda rozmowa rekrutacyjna? Dziękuję za wszystkie komentarze.
Konrad 2017-10-17 10:05
Świetna firma, ma już swoją pozycję chociaż konkurencja jest dobra.
Zosia 2017-10-17 15:59
Firma ok dba o pracownika. Bdb wynagrodzenie. Socjal umowa na stale po 12 mc. Stołówka pracownicza przewozy
Polecam
Zostaw swoją opinię o EKO OKNA - Kornice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EKO OKNA