logo MEYN POLSKA

MEYN POLSKA

Lębork

Opinie o MEYN POLSKA

Eddek 2016-07-18 10:58:16
Standard firmy to:
3m -próbny
6m-pierwsza
12m-2
I trzecia na stałe czyli prawie po 2 latach dostaniesz umowę :-)
3
Byłem tu 2016-07-18 13:08:38
Że też Ci operatorzy muszą być zawsze tacy chimeryczni????? Panowie Operatorzy CNC czy nie za bardzo wierzycie w swoje umiejętności, wiedzę, fachowość i doświadczenie (rzecz tak bardzo rzadko spotykaną w dzisiejszych czasach)? Jako osoba nie związana z firmą radzę wam popracować parę ładnych lat nabrać doświadczenia i pokory, a wtedy zobaczycie że zawód ten to żadna tam fizyka kwantowa (wiem co mówię). Jak kiedyś ktoś powiedział "nikt nie jest Prymasem i Prymusem, więc nie kąsajcie ręki która.......
6
Byłem tu 2016-07-18 13:09:33
Że też Ci operatorzy muszą być zawsze tacy chimeryczni????? Panowie Operatorzy CNC czy nie za bardzo wierzycie w swoje umiejętności, wiedzę, fachowość i doświadczenie (rzecz tak bardzo rzadko spotykaną w dzisiejszych czasach)? Jako osoba nie związana z firmą radzę wam popracować parę ładnych lat nabrać doświadczenia i pokory, a wtedy zobaczycie że zawód ten to żadna tam fizyka kwantowa (wiem co mówię). Jak kiedyś ktoś powiedział "nikt nie jest Prymasem i Prymusem, więc nie kąsajcie ręki która.......
7
kazik 2016-07-18 19:05:07
nie dostaniesz na stale ja po dwoch latach dalej dostalem na rok
Operator 2016-07-21 18:04:59
Kazik, pewnie masz dwie lewe łapy i tylko marudzić potrafisz, roboty się naucz ... jak byś coś potrafił to by ciebie docenili w jakimś stopniu a ty lewus jesteś i tyle ... zwolnij sie, będzie lepsze powietrze
Ps.
A może byś się przyznał kim jesteś ??? Pewnie taką małą gnidką na którą nikt nie zwraca uwagi i tylko się ślizgasz od 6 do 14:20 i chcesz tutaj zabłysnąć ...
8
kazik 2016-07-21 21:50:04
dwie lewe łapy watpie pracuje jak sie nalezy jakos przez cztery lata nie nazekali tylko po zmianie majstra na jakiegos cwaniaka zaczelo cos byc nie tak... a do przyznanie sie kim jestem zapomnijcie majster napewno sie dowie... j jesli chodzi o docenianie ludzi to w tej firmie tego nie ma zero szacunku dla pracownika nawet usłyszalem tekst ze pracownicy nie moga chorowac a jak dednemu z naszych kolegow po wypadku w pracy zarzucili ze to z jego winy to nawet odszkodowania nie dostanie zreszta to nie jeden przypadek moze czas zglosic to do inspekcji pracy pozdrawiam :-)
8
Operator 2016-07-22 21:14:26
Aha, majster się zmienił ... nie trzeba było staremu majstrowi tyłka obrabiać, wtedy wam nie pasował a teraz " Andrzej wróć " ...
Ps. Krąg poszukiwań zmniejszył się ze 130 osób do około 25 bo jesteś albo z cnc albo z pił ;-)
Również pozdrawiam :-)
5
qwe 2016-08-06 23:51:34
dwuskładnikowe zarobki? Co masz na myśli że będziesz dostawał premie czy brał w łapę? Jak nie znasz się na dokumentacji technicznej, narzędziach pomiarowych czy nie posiadasz wykształcenia technicznego to proponuje załapać się do piekarni na nocki.
2
Pan Roman 2016-08-08 22:07:51
Widać po kom. że najgorzej jest na działach obróbki skrawaniem, czy na pozostałych działach lepiej się pracuje ?
WTF? 2016-08-10 20:18:02
Co jest z tym zakładem że jest tutaj blisko 150 kom. i to w znacznej większości negatywnych i mówiących o sytuacji na produkcji. Może to nie wina majstrów bo ktoś sobie ich wybrał i nimi steruje ( no chyba że z tym sterowaniem jest odwrotnie ) . Ryba psuje się od głowy i nie mam tutaj na myśli karasiowatych ;)
11
Pilarz 2016-08-22 07:22:21
Kozak w necie, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w świecie!
7
kefir 2016-09-03 00:06:58
Jeżeli ktoś potrzebuje narzędzi skrawających dobrych marek takich jak Ghuring,Walter bądź Sandvik to bardzo polecam ten zakład.Można je tam nabyć po bardzo atrakcyjnych cenach tzn.korzystniejszych niż u producenta.Pozdrawiam szeryfów z CNC :-)
7
Pilarz 2016-09-03 00:31:00
Szeryf jest tylko jeden.Naszym krajem też rządzi Jarek a to nie przypadek.
7
Yeti 2016-09-04 10:12:29
O widzę, że się trochę pozmieniało w firmie przez ostatnie czasy, dużo piszecie o dziale CNC tzn. panu Pawłowskim. Zdziwiło mnie to że majstrem został tam pierwszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tej firmy. Parę lat temu jak tam pracowałem a PAN Pawłowski był zwykłym pracownikiem jego plecak pękał w szwach jak wychodził z pracy pod ciężarem gotowych detali przeznaczonych na produkcję zwynietych z regału odkładczego czy wałków nierdzewnych od "biedrony" czy "fuch" wykonywanych po cichu na nocce czy drugiej zmianie.Takie "transporty" po trzy razy dziennie i nikt nie zauważył? Może niech kierownictwo sobie video cofnie i odtworzy. Polecam. Dziwi mnie też to, jak on się wywinął z afery "Adama". Adama zwolnili a obecnego teraz majstra zostawili, choć powinno być całkiem odwrotnie. Dziwne, a zarazem śmieszne. Kto się że mną zgadza kciuk w górę. Zapraszam do dyskusji.
18
Yeti-NL 2016-09-04 15:31:12
O widzę ktoś się pode mnie podszywa,ciekawe kto?Ale ten ktoś zna chyba za mało faktów,c'nie?Owszem pracowałem tam przez długi czas w którym wiele się zmieniło ,niekoniecznie na lepsze,ale to nie znaczy że będę oczerniał firmę w której spędziłem kawałek swojego życia.A jeżeli jakiś palant chce się pode mnie podszywać to niech się zastanowi najpierw kiedy tam pracowałem i wtedy niech pisze co się wydarzyło.
7
Ogi 2016-09-10 09:27:05
Witam, nie dawno skończyłem "przygodę" z firmą Meyn. W sumie więcej nerwów niż to warte... Mobbing to rzecz codzienna... Najchętniej to w 8 godzin zmieścić 12 i po stopach całować że ma się pracę. Zarobki... W Meynie zarabialem ok 1700PLN po zwolnieniu i zatrudnieniu w Trójmieście zarobki za bardzo podobną pracę wynoszą 4500PLN więc... Nie chcą ludzi traktować po ludzku to ludzie uciekają. A co do biurowych to jak przechodzisz obok to traktują Cie jak powietrze... A to tylko kropla w morzu. Zaletą jest tylko i wyłącznie ciepło w zimę.
6
Ogi 2016-09-10 09:27:26
Witam, nie dawno skończyłem "przygodę" z firmą Meyn. W sumie więcej nerwów niż to warte... Mobbing to rzecz codzienna... Najchętniej to w 8 godzin zmieścić 12 i po stopach całować że ma się pracę. Zarobki... W Meynie zarabialem ok 1700PLN po zwolnieniu i zatrudnieniu w Trójmieście zarobki za bardzo podobną pracę wynoszą 4500PLN więc... Nie chcą ludzi traktować po ludzku to ludzie uciekają. A co do biurowych to jak przechodzisz obok to traktują Cie jak powietrze... A to tylko kropla w morzu. Zaletą jest tylko i wyłącznie ciepło w zimę.
4
abcd 2016-09-11 10:55:06
CV możesz składać cały czas. Pracy jest multum. Ludzie są potrzebni , tym bardziej że firma się rozbudowuje. Tyko pytanie jak chcesz pracować? odpowiednio, czy tak jak Ci ludzie piszący powyższe opinie. Pamiętaj, że wszystko sam sobie wypracowujesz. Jedni trwają w stagnacji, bo im się nie chce i narzekają, inni pracują z sensem i zyskują. Mi osobiście praca w "Meynie" odpowiada. Nie patrze na innych i na to co się dzieje wokół ( chyba, że ktoś potrzebuje pomocy ), tylko skupiam się na robocie. Pamiętajcie, że "kolega" który jest obok , który jest tak butny, nie nakarmi Twojej rodziny i nie zaleje Twojego samochodu. Jeśli chodzi o zarobki, to chyba nikt nie wyobraża sobie na starcie stawki Bóg wie jakiej. Do wszystkiego się dochodzi. Pokaż swojemu majstrowi i kierownikowi, iż masz chęci i że warto w Ciebie inwestować.
6
No ten teges 2016-09-11 14:40:54
Bzdury jakies wypisujesz "kolego" kto tam sie czegos dorobil legalnie nie liczac kardy kierowniczej ? Pokazuj kierownikowi i majstrowi co potrafisz to beda Cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ile wlezie lub staniesz sie dla majstra niewygodny i nie ttzeba duzo sie rozpisywać jak to sie zakonczy. Nie trzeba duzo szukac przykladow na dowod tej tezy wystarczy zobaczyc jakie ceregiele przechodzi jeden z nas u Kaszuba za to tylko ze ma wieksze IQ i czelnosc sie odezwac. Prawda o tej firmie jest taka ze żądza nią majstrowie niskich lotów a osoba za nich opdowiedzialna powyżej wala tez nie podskoczy bo nie ma jaj tzn. wiedzy i cech osobowych by je miec. Robta co chceta ale kariera w tej firmie jest prosta i ogolnie stosowana, porobic pare lat, wpisac w CV "korporacja" i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak najdalej. Tylko glupiec mysli ze na Meyn swiat sie konczy. Malo tam bylo mniejszych lub wiekszych fachowcow? ludzi co chcieli cos zmienic, poprawic, co widzieli caly ten absurd ktory kuje w oczy po blizszym poznaniu osob odpowiedzialnych? To jest panstwo w panstwie bo Ci co sa teraz za was odp. nie powinni nawet myc garow w UK a smieja ( swinia ma podobno taki kaszel )Wam sie w twarz jak wypowiesz swoje zdanie. Szkoda tylko Dario ze pozwala na to wszystko byle by wiecej slyszec na ucho bo wydaje sie byc dobrym czlowiekiem. Czysta czy brudna PRAWDA TO ZAWSZE PRAWDA.
12
Mario 2016-09-14 10:22:27
Ach, ten majsterek z CNC to ma wiele za uszami.
Dlaczego on jest jeszcze majstrem i tam pracuję.
4
Bartek 2016-09-16 11:55:02
Widzę że sporo tutaj się piszę o majstru z CNC. Pamiętam jak załatwił jednego kolesia, dlatego że był na kacu w pracy, a sam przychodzi do pracy i czuć było nie raz i nie dwa od niego alkohol, dlatego tez wysyła przydupasów na zebrania.
9
kefir 2016-09-16 17:03:33
Majster z CNC moim skromnym zdaniem nie jest do końca zdrowym człowiekiem,ma widoczne problemy z emocjami i ogólnie z samym sobą ale Meyn jest znany od niedawna z tego ze zatrudnia pracowników z grupami inwalidzkimi, absolwentów OHP itp. Śmiem twierdzić ze majsterek jest przedstawicielem jednej z tych grup.Pytanie tylko jak to zrobił ze został majstrem no i dlaczego tyle pije,co gorsza bezkarnie :-)
7
Mały Fanuk 2016-09-19 21:50:21
A do tego majster CNC baran który nie potrafi programować Na pytania które mu zadawałem na ten temat zbywał mnie śmiechem Pustak nie potrafi odpowiedzieć to wyśmiewa ludzi Na jego szczęście teraz mają licencję na postprocesor na dwie maszyny a używają na wszystkie I idiota dalej może udawać że wszystko potrafi
3
Mały Fanuk 2016-09-19 21:53:21
A do tego majster CNC baran który nie potrafi programować Na pytania które mu zadawałem na ten temat zbywał mnie śmiechem Pustak nie potrafi odpowiedzieć to wyśmiewa ludzi Na jego szczęście teraz mają licencję na postprocesor na dwie maszyny a używają na wszystkie I idiota dalej może udawać że wszystko potrafi
3
ostatni gasi światło 2016-09-20 15:31:15
Z niewolnika nie będzie pracownika " managerze " , chyba pracownicy mają prawo do ludzkiego traktowania mimo międzynarodowej firmy? Ehh szkoda że w NL czy US nikt nie potrafi czytać po Polsku bo sporo by się dowiedzieli czytając ten portal.
6
WATERGATE ;-) 2016-09-22 12:03:53
Umarłym proszę dać spokój, naprawdę proszę :-)
Nic nie robić, nie mieć zmartwień, chłodne piwko w 2016-09-24 12:43:42
Cześć, jak chcesz się tam dostać to po pierwsze musi być etat. Następnie musisz posiadać odpowiednie wykształcenie wyższe ( preferowane techniczne ), znać się na "branży", znać chociaż jeden język obcy w stopniu swobodnej komunikacji, " mieć gadane" i prezencję oraz oczywiście dobrze jak już masz jakieś doświadczenie w tym temacie lub, jeżeli nie posiadasz nic z ww rodzinę w zakładzie która cię wkręci. GOOD LUCK.

PS. "legendy o kasie" chcesz zapłacić komuś żeby tam się dostać bo nie rozumiem.
1
Aha 2016-09-24 20:49:56
Jak to sa dla Ciebie super hiper wymagania to lepiej poszukaj sobie znajomego w firmie co Cie wkręcić na to stanowisko.Historia pokazuje ze moze Ci sie udac.
Zarobki to średnia krajowa.
1
Kiki 2016-09-25 12:27:06
Poszło kilka komentarzy na temat głównego szeryfa z CNC, więc znowu zaczął biegać po hali jak kot z pęcherzem.
6
aha 2016-09-25 14:02:10
nieźle a super-hiper to różnica. Radzę obserwować oferty na stronie internetowej ale jak kogoś nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to raczej nikt się nie zwolni.
Stonka 2016-09-28 14:10:22
Trzeba założyć związki zawodowe!!!!!
8
biedronka 2016-09-29 12:06:24
Dobry pomysł z tym związkiem, o ile tam coś takiego nie działa
krzychu 2016-09-29 17:47:23
bo został wybrany przez przełożonych , i przed nimi się tłumaczy i odpowiada a nie przed wami
4
,PESTYCYD 2016-09-30 12:35:37
Tiaaaa, yhm, yhm, no, no, związek zawodowy. Idzie zima, może spadnie śnieg to se możesz dziurkę w nim wysikać :-)
2
Stary 2016-10-01 13:44:35
Jesteście jak psy co chodzą przy Pańskiej nodze pajace. PS. Smakuję kiełbasa?
5
fajnie :) 2016-10-02 18:30:58
1400 i premia dwa razy w ciągu roku po ok 300pln
Bremenhaven 2016-10-09 10:13:51
Ciekawe rzeczy tu piszesz, ciekawe i prawdziwe niestety. Tak pomyślałem o tym swinskim kaszlu he he dobre, no i to mycie garów w UK. Długo w meyn'ie? A propos mycie garów kojarzysz w jakiś sposób z swinskim kaszlem??????
Mejer 2016-10-24 09:23:40
Ma ktoś może numer do Roberta Marchewki majstra w Variosteel ?
6
Pomocny 2016-10-24 22:20:26
Idz do Roberta na górę się zapytać
6
Mariusz 2016-10-27 22:40:49
Meyn to firma przeciętna lub nawet ciut lepsza od innych w rejonie jednak zarobki nie są wystarczające - szczególnie pracownicy techniczni , biurowi , brygadziści , koordynatorzy powinni zarabiać więcej o około 800-set do 1400 pln (oczywiście Brutto) więcej zależnie od stanowiska , stażu i doświadczenia , na podstawie porównań spoglądając na firmy w tej branży i o tej wielkości . Szkoda by było aby zaczęli się wykruszać ponieważ pracy z nowymi systemami jest coraz więcej , oraz innych obowiązków dochodzi z dnia na dzień . Na produkcji spawaczy czy operatorów to aż nie jest tak źle , zawsze się znajdzie , tym bardziej że co roku przychodzą uczniowie czyli potencjalni nowi pracownicy do przeszkolenia ...
Pozdrawiam i zapraszam do naszej firmy.
12
Pracownik firmy 2016-11-01 10:00:46
Nowi pracownicy po szkole .... dobre hihi ... popracują rok i oczy im się otwierają i uciekają ... z resztą jak wszyscy nowi, Meyn to firma która nie docenia tych wykwalifikowanych pracowników a jak ktoś chce odejść to droga wolna tylko parę pytań dlaczego ktoś chce odejść z takiej "dobrej "firmy ??????? Ciekawe kiedy ktoś w końcu zobaczy że to co wyprawiają ( udogodnienia które znacznie spowalniają produkcję ) to nic dobrego :-(
5
Preview here 2016-11-02 21:46:30
Mariusz gadasz tak bo podobno trochę Ci zmniejszyli podstawę i dali chorągiewkę za przełożonego ale zgodzę się z tobą, w tej firmie nikt z Was się legalnie nie dorobi, no chyba że garba.
Odnośnie uczniów to przychodzą tacy młodzi, ambitni, inteligentni co wywalą po dzwonie na CNC i nie widząc perspektyw ( bez dzwona też ) spadają gdzie się tylko da.
Najgorsze jest to że pracownicy co naprawdę coś potrafią, mają ambicje nie chcą się wiązać z tym zakładem, cała reszta robi swoje i ma gdzieś tą firmę bo wolą stać pod dachem w trakcie zimy ale czy to jest jedyny plus tej firmy że ma dach??
Państwo z biura nie zarabia pewnie kokosów ale siedzą sobie i też robią co im władza mówi bo gdzie tutaj iść... do 3city daleko a w pobliżu nikt nie bierze ich poważnie z ich predyspozycjami.
Od takie życie :)
3/6 gwiazdek za dach i wypłatę na czas ;)
5
Pracownik firmy 2016-11-05 10:32:50
Tak, zawsze się znajdą ... tylko czy coś potrafią ... przypominam kto tu na kogo pracuje bo na pewno nie biurowi na nas " roboli "
6
Sebastian 2016-11-11 06:10:55
Tak to prawda dużo jest takich ćwierkaczy-narzekaczy którzy cały czas buntują , napuszczają na siebie , wypytują o zarobki innych ... takich Klassów ...a oni sami zapierniczają nadgodziny najlepiej w sobotę i w niedziele ,-za kasę to by wszystko zrobili....nawet loda
6
On 2016-11-11 19:58:22
Sebastian jak cie coś boli to zapraszam wiesz przecież gdzie jest moje stanowisko chętnie porozmawiam a nie oczerniasz ludzi za plecami. A może Ty mi zazdroscisz? :-)
6
WAJCHA 2016-11-12 08:19:16
Najgorszym liderem spawaczy to jest kaszub - tak kłamliwego i nieszczerego człowieka to jeszcze nie spotkałem , potrafi się wyprzeć wcześniej wydanych poleceń , a jak się mu powie prawdę w oczy to zrobi swój ''plastikowy uśmiech'' i udaje że deszcz pada . Złapiesz za rękę to powie że nie twoja ręka. Trzeba go nagrywać i puszczać sobie polecenia . Nie potrafi podjąć żadnych decyzji wysyła do kierownika z każdą niewygodną pierdołą...-zero , null . A do tego jeszcze zmusza pracowników do przyjścia w sobotę . Ten brodaty to każe URLOP NA SOBOTĘ wypisać !!! -skandal - jak nie chcę ktoś przyjść - ! zrobiliście wolne soboty ! to niech są wolne - rzecz święta .
10
ALEXXX 2016-11-13 08:32:45
Największy minus tej firmy że na siłę stara się zautomatyzować produkcję a dokładniej zautomatyzować ludzi ,- człowiek nie pamięta co jadł wczoraj na śniadanie albo kolację a dla nich musi pamiętać całą historię produktu najlepiej jeszcze z zeszłego miesiąca-gdzie leży i z czego był zrobiony... Teraz nie jest ważne dobre wykonanie produktu tylko to - by był zaraportowany, by była zamknięta operacja , -wydrukowana naklejka , -żeby był odhaczony i wpisany na listę . Gdyby to jeszcze było na zasadzie jednego kliknięcia ale tak nie jest , -trzeba jak księgowy wpisywać co sie robi , ile się to robi ,przyczyny opóźnienia , przyczyny braków detali i Bóg wie co jeszcze , a czas płynie ... 150-ciu księgowych w zakładzie - każdy gmera w kompie , mizia po ekranie , szuka w skanerze i wprowadza dane , naklejkuje - i jeszcze chore pytania czemu spawałem to dłużej niż czas w karcie produktu - a no dlatego że nie jestem robotem czy klonem pana X który to zczasował a w umowie mam pracę na godziny a nie akord i praca moja jest wykonywana zgodnie z Bhp i należytą starannością ! Tak na koniec to nawet nie można dobrze rozpędzić szlifierki kątowej bo trzeba uważać na wszędzie stojące monitory......a jak się człowiek zapomni to zaraz trzeba skrobać ekran żeby nikt nie widział....
17
BLADY KRIS 2016-11-17 22:51:12
Nie wiadomo czemu wszystkie pajace myślą że wszyscy na produkcji pracują i zarabiają na wszystkich z biura ,- żenujący poziom wiedzy i inteligencji . Gdyby nie MY to byście nie wiedzieli co robić każdego dnia i wedle jakiej dokumentacji , gdyby nie MY to byście nie mieli wypłat na czas , gdyby nie MY to ta firma nie przetrwała by roku , - a może jeszcze zamówienia i zlecenia pracownicy załatwią i zapłacą za swoje babole i zniszczony sprzęt..........zawsze wszystkim mało pieniędzy , zasług i czego to Oni nie robią.....tam na dole!
7
Teodoras 2016-11-21 08:12:23
My????? Pajacu jacy My? Jaką Ty robotę załatwisz? Wracaj do kamer cieciu jeden!!!! Piszesz o dokumentacji??? Gdyby nie ramka na rysunku to pewnie nie wiedziałbys jak na niego patrzeć :-)Przyczepiło się goowno statku i krzyczy płyniemy........
14
Kujawiak 2016-11-28 12:47:02
Panie Pietia Golas zjedz snickersa bo gwiazdorzysz :) Wcale Pan nie pracujesz na " górze " tylko gdzieś "pomiędzy" i nie wiem jaki chcesz osiągnąć cel tym jątrzeniem ale wiem jedno , że jedyne co możesz to dziurkę w śniegu wysikać bo właśnie spadł:-). Kmiocie jeden jeżeli coś Tobie nie pasuje to się zwolni, powietrze będzie lepsze.... ;-)Pozdrawiam Jątrzyciela.....
1
Zostaw swoją opinię o MEYN POLSKA - Lębork
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEYN POLSKA