brak logo

MEYN POLSKA

Lębork

Opinie o MEYN POLSKA

lisek 2016-07-17 18:47:14
ciekawe czy umowa na tym stanowisku jest od razu czy po próbnym?
Eddek 2016-07-18 10:58:16
Standard firmy to:
3m -próbny
6m-pierwsza
12m-2
I trzecia na stałe czyli prawie po 2 latach dostaniesz umowę :-)
2
Man 2016-07-18 11:33:25
Hmmm, powiem Ci że teraz jak to czytam to mi się to wydaje dość długim terminem, można powiedzieć, że w takim razie jest to troszeczkę nieprzyjemnie zrobione
Byłem tu 2016-07-18 13:08:38
Że też Ci operatorzy muszą być zawsze tacy chimeryczni????? Panowie Operatorzy CNC czy nie za bardzo wierzycie w swoje umiejętności, wiedzę, fachowość i doświadczenie (rzecz tak bardzo rzadko spotykaną w dzisiejszych czasach)? Jako osoba nie związana z firmą radzę wam popracować parę ładnych lat nabrać doświadczenia i pokory, a wtedy zobaczycie że zawód ten to żadna tam fizyka kwantowa (wiem co mówię). Jak kiedyś ktoś powiedział "nikt nie jest Prymasem i Prymusem, więc nie kąsajcie ręki która.......
2
Byłem tu 2016-07-18 13:09:33
Że też Ci operatorzy muszą być zawsze tacy chimeryczni????? Panowie Operatorzy CNC czy nie za bardzo wierzycie w swoje umiejętności, wiedzę, fachowość i doświadczenie (rzecz tak bardzo rzadko spotykaną w dzisiejszych czasach)? Jako osoba nie związana z firmą radzę wam popracować parę ładnych lat nabrać doświadczenia i pokory, a wtedy zobaczycie że zawód ten to żadna tam fizyka kwantowa (wiem co mówię). Jak kiedyś ktoś powiedział "nikt nie jest Prymasem i Prymusem, więc nie kąsajcie ręki która.......
3
romeko 2016-07-18 13:09:44
Kontroler Jakości teraz jest u nich poszukiwany! wymagania to na pewno wykształcenie minimum średnie techniczne no i teżumiejętność biegłego posługiwania się rysunkiem oraz dokumentacją techniczną, to sa chyba takie dwa najwazniejsze punkty wydaje mi się.
kazik 2016-07-18 19:05:07
nie dostaniesz na stale ja po dwoch latach dalej dostalem na rok
romeko 2016-07-18 23:20:16
Może zniżki się pojawią, ale bardziej interesują mnie ich oferty pracy.
Operator 2016-07-21 18:04:59
Kazik, pewnie masz dwie lewe łapy i tylko marudzić potrafisz, roboty się naucz ... jak byś coś potrafił to by ciebie docenili w jakimś stopniu a ty lewus jesteś i tyle ... zwolnij sie, będzie lepsze powietrze
Ps.
A może byś się przyznał kim jesteś ??? Pewnie taką małą gnidką na którą nikt nie zwraca uwagi i tylko się ślizgasz od 6 do 14:20 i chcesz tutaj zabłysnąć ...
2
kazik 2016-07-21 21:50:04
dwie lewe łapy watpie pracuje jak sie nalezy jakos przez cztery lata nie nazekali tylko po zmianie majstra na jakiegos cwaniaka zaczelo cos byc nie tak... a do przyznanie sie kim jestem zapomnijcie majster napewno sie dowie... j jesli chodzi o docenianie ludzi to w tej firmie tego nie ma zero szacunku dla pracownika nawet usłyszalem tekst ze pracownicy nie moga chorowac a jak dednemu z naszych kolegow po wypadku w pracy zarzucili ze to z jego winy to nawet odszkodowania nie dostanie zreszta to nie jeden przypadek moze czas zglosic to do inspekcji pracy pozdrawiam :-)
8
Operator 2016-07-22 21:14:26
Aha, majster się zmienił ... nie trzeba było staremu majstrowi tyłka obrabiać, wtedy wam nie pasował a teraz " Andrzej wróć " ...
Ps. Krąg poszukiwań zmniejszył się ze 130 osób do około 25 bo jesteś albo z cnc albo z pił ;-)
Również pozdrawiam :-)
1
ful 2016-08-01 14:18:41
Zastanawiam się jednak czy jest szansa, żeby znaleźć zatrudnienie u nich, wiecie? Ja to bym się chętnie załapał, bo kontroler jakości na pewno może liczyć na dwuskładnikowe zarobki, co jest teraz rzadkością w dzisiejszych czasach. Wypłata pewnie dobra.
qwe 2016-08-06 23:51:34
dwuskładnikowe zarobki? Co masz na myśli że będziesz dostawał premie czy brał w łapę? Jak nie znasz się na dokumentacji technicznej, narzędziach pomiarowych czy nie posiadasz wykształcenia technicznego to proponuje załapać się do piekarni na nocki.
2
bali 2016-08-07 10:34:51
@qwe nie sądzę, żeby tu chodziło @ful o braniu pieniędzy pod stołem. Ja też słyszałem, ze faktycznie tu w MEYN POLSKA można się spodziewać premii dodatkowo oprócz podstawowego wynagrodzenia.
Pan Roman 2016-08-08 22:07:51
Widać po kom. że najgorzej jest na działach obróbki skrawaniem, czy na pozostałych działach lepiej się pracuje ?
Zno 2016-08-09 13:14:10
Wiesz co, no do obróbki skrawaniem to trzeba faktycznie mieć trochę doświadczenia, nie powiem, że nie, nie są to tak mega super proste rzeczy, ale jakię bardzo trudne to też nie
1
WTF? 2016-08-10 20:18:02
Co jest z tym zakładem że jest tutaj blisko 150 kom. i to w znacznej większości negatywnych i mówiących o sytuacji na produkcji. Może to nie wina majstrów bo ktoś sobie ich wybrał i nimi steruje ( no chyba że z tym sterowaniem jest odwrotnie ) . Ryba psuje się od głowy i nie mam tutaj na myśli karasiowatych ;)
11
edf 2016-08-10 21:50:57
@WTF? no wiesz taka jest prawda ze tyle ile sie ludzi to tyle opinii nie ma sie co dziwiac prawda?:):)
1
Pilarz 2016-08-22 07:22:21
Kozak w necie, a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w świecie!
2
Nu 2016-08-29 15:30:14
No co ja mogę powiedzieć, generalnie to wszystko jest tutaj całkowicie w porządku
kefir 2016-09-03 00:06:58
Jeżeli ktoś potrzebuje narzędzi skrawających dobrych marek takich jak Ghuring,Walter bądź Sandvik to bardzo polecam ten zakład.Można je tam nabyć po bardzo atrakcyjnych cenach tzn.korzystniejszych niż u producenta.Pozdrawiam szeryfów z CNC :-)
7
Pilarz 2016-09-03 00:31:00
Szeryf jest tylko jeden.Naszym krajem też rządzi Jarek a to nie przypadek.
3
Yeti 2016-09-04 10:12:29
O widzę, że się trochę pozmieniało w firmie przez ostatnie czasy, dużo piszecie o dziale CNC tzn. panu Pawłowskim. Zdziwiło mnie to że majstrem został tam pierwszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tej firmy. Parę lat temu jak tam pracowałem a PAN Pawłowski był zwykłym pracownikiem jego plecak pękał w szwach jak wychodził z pracy pod ciężarem gotowych detali przeznaczonych na produkcję zwynietych z regału odkładczego czy wałków nierdzewnych od "biedrony" czy "fuch" wykonywanych po cichu na nocce czy drugiej zmianie.Takie "transporty" po trzy razy dziennie i nikt nie zauważył? Może niech kierownictwo sobie video cofnie i odtworzy. Polecam. Dziwi mnie też to, jak on się wywinął z afery "Adama". Adama zwolnili a obecnego teraz majstra zostawili, choć powinno być całkiem odwrotnie. Dziwne, a zarazem śmieszne. Kto się że mną zgadza kciuk w górę. Zapraszam do dyskusji.
15
Yeti-NL 2016-09-04 15:31:12
O widzę ktoś się pode mnie podszywa,ciekawe kto?Ale ten ktoś zna chyba za mało faktów,c'nie?Owszem pracowałem tam przez długi czas w którym wiele się zmieniło ,niekoniecznie na lepsze,ale to nie znaczy że będę oczerniał firmę w której spędziłem kawałek swojego życia.A jeżeli jakiś palant chce się pode mnie podszywać to niech się zastanowi najpierw kiedy tam pracowałem i wtedy niech pisze co się wydarzyło.
1
As 2016-09-05 21:35:48
MEYN POLSKA z tego co wiem to naprawdę urocza sprawa i nie wiem czy ktos się u Ciebie podszywa, moim zdaniem nie, to anonimowe forum przecież taka rzecz i tyle, nie ma co za mocno nad tym dumać z tego co wiem, ja polecam z całym sercem się im przyjrzeć
2
Ogi 2016-09-10 09:27:05
Witam, nie dawno skończyłem "przygodę" z firmą Meyn. W sumie więcej nerwów niż to warte... Mobbing to rzecz codzienna... Najchętniej to w 8 godzin zmieścić 12 i po stopach całować że ma się pracę. Zarobki... W Meynie zarabialem ok 1700PLN po zwolnieniu i zatrudnieniu w Trójmieście zarobki za bardzo podobną pracę wynoszą 4500PLN więc... Nie chcą ludzi traktować po ludzku to ludzie uciekają. A co do biurowych to jak przechodzisz obok to traktują Cie jak powietrze... A to tylko kropla w morzu. Zaletą jest tylko i wyłącznie ciepło w zimę.
2
Ogi 2016-09-10 09:27:26
Witam, nie dawno skończyłem "przygodę" z firmą Meyn. W sumie więcej nerwów niż to warte... Mobbing to rzecz codzienna... Najchętniej to w 8 godzin zmieścić 12 i po stopach całować że ma się pracę. Zarobki... W Meynie zarabialem ok 1700PLN po zwolnieniu i zatrudnieniu w Trójmieście zarobki za bardzo podobną pracę wynoszą 4500PLN więc... Nie chcą ludzi traktować po ludzku to ludzie uciekają. A co do biurowych to jak przechodzisz obok to traktują Cie jak powietrze... A to tylko kropla w morzu. Zaletą jest tylko i wyłącznie ciepło w zimę.
1
bali 2016-09-10 10:05:39
Jak sytuacja z nowymi rekrutacjami w MEYN POLSKA? Można się spodziewać jakiś nowych ofert pracy jakoś niedługo?
abcd 2016-09-11 10:55:06
CV możesz składać cały czas. Pracy jest multum. Ludzie są potrzebni , tym bardziej że firma się rozbudowuje. Tyko pytanie jak chcesz pracować? odpowiednio, czy tak jak Ci ludzie piszący powyższe opinie. Pamiętaj, że wszystko sam sobie wypracowujesz. Jedni trwają w stagnacji, bo im się nie chce i narzekają, inni pracują z sensem i zyskują. Mi osobiście praca w "Meynie" odpowiada. Nie patrze na innych i na to co się dzieje wokół ( chyba, że ktoś potrzebuje pomocy ), tylko skupiam się na robocie. Pamiętajcie, że "kolega" który jest obok , który jest tak butny, nie nakarmi Twojej rodziny i nie zaleje Twojego samochodu. Jeśli chodzi o zarobki, to chyba nikt nie wyobraża sobie na starcie stawki Bóg wie jakiej. Do wszystkiego się dochodzi. Pokaż swojemu majstrowi i kierownikowi, iż masz chęci i że warto w Ciebie inwestować.
No ten teges 2016-09-11 14:40:54
Bzdury jakies wypisujesz "kolego" kto tam sie czegos dorobil legalnie nie liczac kardy kierowniczej ? Pokazuj kierownikowi i majstrowi co potrafisz to beda Cie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ile wlezie lub staniesz sie dla majstra niewygodny i nie ttzeba duzo sie rozpisywać jak to sie zakonczy. Nie trzeba duzo szukac przykladow na dowod tej tezy wystarczy zobaczyc jakie ceregiele przechodzi jeden z nas u Kaszuba za to tylko ze ma wieksze IQ i czelnosc sie odezwac. Prawda o tej firmie jest taka ze żądza nią majstrowie niskich lotów a osoba za nich opdowiedzialna powyżej wala tez nie podskoczy bo nie ma jaj tzn. wiedzy i cech osobowych by je miec. Robta co chceta ale kariera w tej firmie jest prosta i ogolnie stosowana, porobic pare lat, wpisac w CV "korporacja" i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak najdalej. Tylko glupiec mysli ze na Meyn swiat sie konczy. Malo tam bylo mniejszych lub wiekszych fachowcow? ludzi co chcieli cos zmienic, poprawic, co widzieli caly ten absurd ktory kuje w oczy po blizszym poznaniu osob odpowiedzialnych? To jest panstwo w panstwie bo Ci co sa teraz za was odp. nie powinni nawet myc garow w UK a smieja ( swinia ma podobno taki kaszel )Wam sie w twarz jak wypowiesz swoje zdanie. Szkoda tylko Dario ze pozwala na to wszystko byle by wiecej slyszec na ucho bo wydaje sie byc dobrym czlowiekiem. Czysta czy brudna PRAWDA TO ZAWSZE PRAWDA.
9
ff 2016-09-12 15:59:45
no wlasnie o po prostu tzeb wiedzieć gdzie tez takie oferty pracy można znaleźć prawda? bo z tego co się oreintuje to tutaj na gowork żadne ostatnio oferty pracy się jakos nie pojawily przecież a z tego co wiem to tutaj zawsze te najnowsze to jendka sa
milo 2016-09-12 21:50:57
f wejdx na ich stronę i zakładkę kariera, tam jest cąłkiem sporo nowych ogłoszen o pracę w tej firmie obecnie
Mario 2016-09-14 10:22:27
Ach, ten majsterek z CNC to ma wiele za uszami.
Dlaczego on jest jeszcze majstrem i tam pracuję.
2
shhh 2016-09-15 22:48:10
Widocznie nie pokazują się u nich ostatnio oferty pracy, bo każdy dba o stabilne warunki, a to dobry znak, że dopisuje każdemu atmosfera teraz. A socjale?
Bartek 2016-09-16 11:55:02
Widzę że sporo tutaj się piszę o majstru z CNC. Pamiętam jak załatwił jednego kolesia, dlatego że był na kacu w pracy, a sam przychodzi do pracy i czuć było nie raz i nie dwa od niego alkohol, dlatego tez wysyła przydupasów na zebrania.
7
kefir 2016-09-16 17:03:33
Majster z CNC moim skromnym zdaniem nie jest do końca zdrowym człowiekiem,ma widoczne problemy z emocjami i ogólnie z samym sobą ale Meyn jest znany od niedawna z tego ze zatrudnia pracowników z grupami inwalidzkimi, absolwentów OHP itp. Śmiem twierdzić ze majsterek jest przedstawicielem jednej z tych grup.Pytanie tylko jak to zrobił ze został majstrem no i dlaczego tyle pije,co gorsza bezkarnie :-)
5
beza 2016-09-19 14:54:52
a ta atmosfera to w jakim sensie dopisuje czy możesz wyjaśnić?
Mały Fanuk 2016-09-19 21:50:21
A do tego majster CNC baran który nie potrafi programować Na pytania które mu zadawałem na ten temat zbywał mnie śmiechem Pustak nie potrafi odpowiedzieć to wyśmiewa ludzi Na jego szczęście teraz mają licencję na postprocesor na dwie maszyny a używają na wszystkie I idiota dalej może udawać że wszystko potrafi
Mały Fanuk 2016-09-19 21:53:21
A do tego majster CNC baran który nie potrafi programować Na pytania które mu zadawałem na ten temat zbywał mnie śmiechem Pustak nie potrafi odpowiedzieć to wyśmiewa ludzi Na jego szczęście teraz mają licencję na postprocesor na dwie maszyny a używają na wszystkie I idiota dalej może udawać że wszystko potrafi
1
kawa 2016-09-19 22:39:12
ta firma maszyny i urządzenia dla przemysłu spożywczego produkuje więc nie wiem dlaczego ty tutaj zadajesz pytanie o tak drugorzędne kwestia jak atmosfera w pracy, to nie spotkania na ploteczki ani nie kółko gospodyń wiejskich tylko międzynarodowA GRUPA
ostatni gasi światło 2016-09-20 15:31:15
Z niewolnika nie będzie pracownika " managerze " , chyba pracownicy mają prawo do ludzkiego traktowania mimo międzynarodowej firmy? Ehh szkoda że w NL czy US nikt nie potrafi czytać po Polsku bo sporo by się dowiedzieli czytając ten portal.
4
WATERGATE ;-) 2016-09-22 12:03:53
Umarłym proszę dać spokój, naprawdę proszę :-)
somalia 2016-09-23 22:41:35
ciekawi mnie co trzeba zrobić i jakie spełniać predyspozycje żeby się do was do pracy dostać na stanowisko pracownika w dziale zakupów,legendy się o kasie słyszy
Nic nie robić, nie mieć zmartwień, chłodne piwko w 2016-09-24 12:43:42
Cześć, jak chcesz się tam dostać to po pierwsze musi być etat. Następnie musisz posiadać odpowiednie wykształcenie wyższe ( preferowane techniczne ), znać się na "branży", znać chociaż jeden język obcy w stopniu swobodnej komunikacji, " mieć gadane" i prezencję oraz oczywiście dobrze jak już masz jakieś doświadczenie w tym temacie lub, jeżeli nie posiadasz nic z ww rodzinę w zakładzie która cię wkręci. GOOD LUCK.

PS. "legendy o kasie" chcesz zapłacić komuś żeby tam się dostać bo nie rozumiem.
fsjbk 2016-09-24 15:30:44
@ Nic nie robić, nie mieć zmartwień, chłodne piwko w - no właśnie skoro sa takie wymagania, to jakie sa zarobki? Chyba w takim razie jakieś super hiper
Aha 2016-09-24 20:49:56
Jak to sa dla Ciebie super hiper wymagania to lepiej poszukaj sobie znajomego w firmie co Cie wkręcić na to stanowisko.Historia pokazuje ze moze Ci sie udac.
Zarobki to średnia krajowa.
1
akahnd 2016-09-24 23:16:52
@ Aha -n średniaaa krajowa to uważam, że naprawde nieźle ! a poszukują może kogoś teraz do pracy? bo jeśli tak, to ja byłabym bardzo chętna żebyv aplikować
Kiki 2016-09-25 12:27:06
Poszło kilka komentarzy na temat głównego szeryfa z CNC, więc znowu zaczął biegać po hali jak kot z pęcherzem.
3
aha 2016-09-25 14:02:10
nieźle a super-hiper to różnica. Radzę obserwować oferty na stronie internetowej ale jak kogoś nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to raczej nikt się nie zwolni.
soya 2016-09-25 19:28:33
ciekawi mnie kiedy będzie jakaś aktualizacja strony internetowej firmy. aktualności zamieniły się już w archiwum
Zostaw swoją opinię o MEYN POLSKA - Lębork
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEYN POLSKA