logo MEYN POLSKA

MEYN POLSKA

Lębork

Opinie o MEYN POLSKA

Bartek 2016-09-16 11:55
Widzę że sporo tutaj się piszę o majstru z CNC. Pamiętam jak załatwił jednego kolesia, dlatego że był na kacu w pracy, a sam przychodzi do pracy i czuć było nie raz i nie dwa od niego alkohol, dlatego tez wysyła przydupasów na zebrania.
13
kefir 2016-09-16 17:03
Majster z CNC moim skromnym zdaniem nie jest do końca zdrowym człowiekiem,ma widoczne problemy z emocjami i ogólnie z samym sobą ale Meyn jest znany od niedawna z tego ze zatrudnia pracowników z grupami inwalidzkimi, absolwentów OHP itp. Śmiem twierdzić ze majsterek jest przedstawicielem jednej z tych grup.Pytanie tylko jak to zrobił ze został majstrem no i dlaczego tyle pije,co gorsza bezkarnie :-)
10
Mały Fanuk 2016-09-19 21:50
A do tego majster CNC baran który nie potrafi programować Na pytania które mu zadawałem na ten temat zbywał mnie śmiechem Pustak nie potrafi odpowiedzieć to wyśmiewa ludzi Na jego szczęście teraz mają licencję na postprocesor na dwie maszyny a używają na wszystkie I idiota dalej może udawać że wszystko potrafi
5
Mały Fanuk 2016-09-19 21:53
A do tego majster CNC baran który nie potrafi programować Na pytania które mu zadawałem na ten temat zbywał mnie śmiechem Pustak nie potrafi odpowiedzieć to wyśmiewa ludzi Na jego szczęście teraz mają licencję na postprocesor na dwie maszyny a używają na wszystkie I idiota dalej może udawać że wszystko potrafi
6
ostatni gasi światło 2016-09-20 15:31
Z niewolnika nie będzie pracownika " managerze " , chyba pracownicy mają prawo do ludzkiego traktowania mimo międzynarodowej firmy? Ehh szkoda że w NL czy US nikt nie potrafi czytać po Polsku bo sporo by się dowiedzieli czytając ten portal.
7
WATERGATE ;-) 2016-09-22 12:03
Umarłym proszę dać spokój, naprawdę proszę :-)
Nic nie robić, nie mieć zmartwień, chłodne piwko w 2016-09-24 12:43
Cześć, jak chcesz się tam dostać to po pierwsze musi być etat. Następnie musisz posiadać odpowiednie wykształcenie wyższe ( preferowane techniczne ), znać się na "branży", znać chociaż jeden język obcy w stopniu swobodnej komunikacji, " mieć gadane" i prezencję oraz oczywiście dobrze jak już masz jakieś doświadczenie w tym temacie lub, jeżeli nie posiadasz nic z ww rodzinę w zakładzie która cię wkręci. GOOD LUCK.

PS. "legendy o kasie" chcesz zapłacić komuś żeby tam się dostać bo nie rozumiem.
1
Aha 2016-09-24 20:49
Jak to sa dla Ciebie super hiper wymagania to lepiej poszukaj sobie znajomego w firmie co Cie wkręcić na to stanowisko.Historia pokazuje ze moze Ci sie udac.
Zarobki to średnia krajowa.
2
Kiki 2016-09-25 12:27
Poszło kilka komentarzy na temat głównego szeryfa z CNC, więc znowu zaczął biegać po hali jak kot z pęcherzem.
8
aha 2016-09-25 14:02
nieźle a super-hiper to różnica. Radzę obserwować oferty na stronie internetowej ale jak kogoś nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to raczej nikt się nie zwolni.
Stonka 2016-09-28 14:10
Trzeba założyć związki zawodowe!!!!!
8
biedronka 2016-09-29 12:06
Dobry pomysł z tym związkiem, o ile tam coś takiego nie działa
krzychu 2016-09-29 17:47
bo został wybrany przez przełożonych , i przed nimi się tłumaczy i odpowiada a nie przed wami
4
,PESTYCYD 2016-09-30 12:35
Tiaaaa, yhm, yhm, no, no, związek zawodowy. Idzie zima, może spadnie śnieg to se możesz dziurkę w nim wysikać :-)
2
Stary 2016-10-01 13:44
Jesteście jak psy co chodzą przy Pańskiej nodze pajace. PS. Smakuję kiełbasa?
7
fajnie :) 2016-10-02 18:30
1400 i premia dwa razy w ciągu roku po ok 300pln
Bremenhaven 2016-10-09 10:13
Ciekawe rzeczy tu piszesz, ciekawe i prawdziwe niestety. Tak pomyślałem o tym swinskim kaszlu he he dobre, no i to mycie garów w UK. Długo w meyn'ie? A propos mycie garów kojarzysz w jakiś sposób z swinskim kaszlem??????
Mejer 2016-10-24 09:23
Ma ktoś może numer do Roberta Marchewki majstra w Variosteel ?
6
Pomocny 2016-10-24 22:20
Idz do Roberta na górę się zapytać
6
Mariusz 2016-10-27 22:40
Meyn to firma przeciętna lub nawet ciut lepsza od innych w rejonie jednak zarobki nie są wystarczające - szczególnie pracownicy techniczni , biurowi , brygadziści , koordynatorzy powinni zarabiać więcej o około 800-set do 1400 pln (oczywiście Brutto) więcej zależnie od stanowiska , stażu i doświadczenia , na podstawie porównań spoglądając na firmy w tej branży i o tej wielkości . Szkoda by było aby zaczęli się wykruszać ponieważ pracy z nowymi systemami jest coraz więcej , oraz innych obowiązków dochodzi z dnia na dzień . Na produkcji spawaczy czy operatorów to aż nie jest tak źle , zawsze się znajdzie , tym bardziej że co roku przychodzą uczniowie czyli potencjalni nowi pracownicy do przeszkolenia ...
Pozdrawiam i zapraszam do naszej firmy.
13
Pracownik firmy 2016-11-01 10:00
Nowi pracownicy po szkole .... dobre hihi ... popracują rok i oczy im się otwierają i uciekają ... z resztą jak wszyscy nowi, Meyn to firma która nie docenia tych wykwalifikowanych pracowników a jak ktoś chce odejść to droga wolna tylko parę pytań dlaczego ktoś chce odejść z takiej "dobrej "firmy ??????? Ciekawe kiedy ktoś w końcu zobaczy że to co wyprawiają ( udogodnienia które znacznie spowalniają produkcję ) to nic dobrego :-(
6
Preview here 2016-11-02 21:46
Mariusz gadasz tak bo podobno trochę Ci zmniejszyli podstawę i dali chorągiewkę za przełożonego ale zgodzę się z tobą, w tej firmie nikt z Was się legalnie nie dorobi, no chyba że garba.
Odnośnie uczniów to przychodzą tacy młodzi, ambitni, inteligentni co wywalą po dzwonie na CNC i nie widząc perspektyw ( bez dzwona też ) spadają gdzie się tylko da.
Najgorsze jest to że pracownicy co naprawdę coś potrafią, mają ambicje nie chcą się wiązać z tym zakładem, cała reszta robi swoje i ma gdzieś tą firmę bo wolą stać pod dachem w trakcie zimy ale czy to jest jedyny plus tej firmy że ma dach??
Państwo z biura nie zarabia pewnie kokosów ale siedzą sobie i też robią co im władza mówi bo gdzie tutaj iść... do 3city daleko a w pobliżu nikt nie bierze ich poważnie z ich predyspozycjami.
Od takie życie :)
3/6 gwiazdek za dach i wypłatę na czas ;)
6
Pracownik firmy 2016-11-05 10:32
Tak, zawsze się znajdą ... tylko czy coś potrafią ... przypominam kto tu na kogo pracuje bo na pewno nie biurowi na nas " roboli "
6
Sebastian 2016-11-11 06:10
Tak to prawda dużo jest takich ćwierkaczy-narzekaczy którzy cały czas buntują , napuszczają na siebie , wypytują o zarobki innych ... takich Klassów ...a oni sami zapierniczają nadgodziny najlepiej w sobotę i w niedziele ,-za kasę to by wszystko zrobili....nawet loda
7
On 2016-11-11 19:58
Sebastian jak cie coś boli to zapraszam wiesz przecież gdzie jest moje stanowisko chętnie porozmawiam a nie oczerniasz ludzi za plecami. A może Ty mi zazdroscisz? :-)
6
WAJCHA 2016-11-12 08:19
Najgorszym liderem spawaczy to jest kaszub - tak kłamliwego i nieszczerego człowieka to jeszcze nie spotkałem , potrafi się wyprzeć wcześniej wydanych poleceń , a jak się mu powie prawdę w oczy to zrobi swój ''plastikowy uśmiech'' i udaje że deszcz pada . Złapiesz za rękę to powie że nie twoja ręka. Trzeba go nagrywać i puszczać sobie polecenia . Nie potrafi podjąć żadnych decyzji wysyła do kierownika z każdą niewygodną pierdołą...-zero , null . A do tego jeszcze zmusza pracowników do przyjścia w sobotę . Ten brodaty to każe URLOP NA SOBOTĘ wypisać !!! -skandal - jak nie chcę ktoś przyjść - ! zrobiliście wolne soboty ! to niech są wolne - rzecz święta .
13
ALEXXX 2016-11-13 08:32
Największy minus tej firmy że na siłę stara się zautomatyzować produkcję a dokładniej zautomatyzować ludzi ,- człowiek nie pamięta co jadł wczoraj na śniadanie albo kolację a dla nich musi pamiętać całą historię produktu najlepiej jeszcze z zeszłego miesiąca-gdzie leży i z czego był zrobiony... Teraz nie jest ważne dobre wykonanie produktu tylko to - by był zaraportowany, by była zamknięta operacja , -wydrukowana naklejka , -żeby był odhaczony i wpisany na listę . Gdyby to jeszcze było na zasadzie jednego kliknięcia ale tak nie jest , -trzeba jak księgowy wpisywać co sie robi , ile się to robi ,przyczyny opóźnienia , przyczyny braków detali i Bóg wie co jeszcze , a czas płynie ... 150-ciu księgowych w zakładzie - każdy gmera w kompie , mizia po ekranie , szuka w skanerze i wprowadza dane , naklejkuje - i jeszcze chore pytania czemu spawałem to dłużej niż czas w karcie produktu - a no dlatego że nie jestem robotem czy klonem pana X który to zczasował a w umowie mam pracę na godziny a nie akord i praca moja jest wykonywana zgodnie z Bhp i należytą starannością ! Tak na koniec to nawet nie można dobrze rozpędzić szlifierki kątowej bo trzeba uważać na wszędzie stojące monitory......a jak się człowiek zapomni to zaraz trzeba skrobać ekran żeby nikt nie widział....
21
BLADY KRIS 2016-11-17 22:51
Nie wiadomo czemu wszystkie pajace myślą że wszyscy na produkcji pracują i zarabiają na wszystkich z biura ,- żenujący poziom wiedzy i inteligencji . Gdyby nie MY to byście nie wiedzieli co robić każdego dnia i wedle jakiej dokumentacji , gdyby nie MY to byście nie mieli wypłat na czas , gdyby nie MY to ta firma nie przetrwała by roku , - a może jeszcze zamówienia i zlecenia pracownicy załatwią i zapłacą za swoje babole i zniszczony sprzęt..........zawsze wszystkim mało pieniędzy , zasług i czego to Oni nie robią.....tam na dole!
8
Teodoras 2016-11-21 08:12
My????? Pajacu jacy My? Jaką Ty robotę załatwisz? Wracaj do kamer cieciu jeden!!!! Piszesz o dokumentacji??? Gdyby nie ramka na rysunku to pewnie nie wiedziałbys jak na niego patrzeć :-)Przyczepiło się goowno statku i krzyczy płyniemy........
24
Kujawiak 2016-11-28 12:47
Panie Pietia Golas zjedz snickersa bo gwiazdorzysz :) Wcale Pan nie pracujesz na " górze " tylko gdzieś "pomiędzy" i nie wiem jaki chcesz osiągnąć cel tym jątrzeniem ale wiem jedno , że jedyne co możesz to dziurkę w śniegu wysikać bo właśnie spadł:-). Kmiocie jeden jeżeli coś Tobie nie pasuje to się zwolni, powietrze będzie lepsze.... ;-)Pozdrawiam Jątrzyciela.....
3
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma 2017-01-29 22:10
Byle do 5-tego i się zacznie... PS. Inflacja 2016 -0,6%
2
Sprawiedliwy 2017-01-31 01:06
Nie oczekujemy podwyżek wielkich. Skoro nowo zatrudnieni dostają 2800 brutto a chłopaki po 2-3 latach maja 2500-2700. I to mają chłopaki Z Doświadczeniem którzy robią "robotę". Dajcie kiedyś takiemu nowemu taka prace jak koledze na spawalni za 2500. Boicie się rezultatu? To samo tyczy się każdego działu. Zwalniacie ludzi który cos potrafią bo myślicie i jesteście przekonani że młody da radę zrobicie co stary.. I kontrolerzy jakości. Jak ktoś z cnc może być kontrolerem jak nie ma Istotnego pojęcia o spawaniu i metodach tam stosowanych. to jest chore. Firma szkoli w każdym zakresie. Jak ktoś kiedyś powiedział, tafirma nadaje się do zdobycia doświadczenia oraz uprawnień. Jedyni którzy potrafią się postawic "majstrom" na spawalni to jest Sebastian Kulesza u Kaszuba i Dariusz Widowisk u Brody..a nie chrzesniak "Japa".. U Was Japa u nas Żaba..
6
Sprawiedliwy 2017-01-31 01:19
I jeszcze magazyn to jest firma w firmie.? Mają przerwę w czasie produkcji, kończą o 16. A reszta firmy do której pracuje.? No chyba kogoś popierdolilo...i z łaska co kolwiek wydają.. Największy leser to Marcin. Wszystko zanieść odnies na miejsce.. Pani władca. Tak nie powinno być. ale firmie to pasuje..
9
Zadowolony 2017-02-01 16:04
Uwaga!!! Kolejne znaczące podwyżki w firmie Meyn okazały się ponownie kupą śmiechu (z przewagą kupy) bynajmniej na produkcji. Dziękujemy - kto popiera łapka w górę.
37
Hajs 2017-02-28 13:51
To jakie były te podwyżki ? Słyszałem ze nie az takie małe jak twierdzi kolega wyżej
2
Spawacz Tig 2017-03-03 06:25
Prawda jest ze Meyn chce zatrudnić 30 spawaczy? Szukam pracy i zastanawiam sie czy to dobry wybór jak ktos moze cos wiecej napisac to bd wdzieczny. Chyba ze znacie jakies podobne firmy w pobliżu o podobnej specyfice pracy?
Pracownik 2017-03-12 21:09
Zależy dla kogo
Aneta 2017-03-30 09:59
Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Inżynier ds. przygotowania produkcji. Czego mogą spodziewać się osoby składające swoją aplikacje?
2
Pracownik 2017-04-04 10:12
Niespełnionych obietnic
15
adada 2017-04-25 13:56
A coś więcej .... Jakie wynagrodzenie i zakres obowiązków
Pracownik 2017-05-11 22:42
Hmmm, wynagrodzenie ?
Stary to zarobi a młody niech zapomni hihi
A zakres obowiązków bardzo szeroki od zamiatanie do spawania jeśli chodzi o inne stanowiska to najlepiej osobiście podejść
Obozowy 2017-07-01 10:32
Inflacją tłumaczysz te zdechłe podwyżki a sobie dajecie 2 x w roku.......
9
Aneta 2017-07-18 08:41
Jeszcze trochę ponad tydzień można aplikować na stanowisko SPECJALISTA - PRACOWNIK ADMINISTRACJI. A jak wygląda praca w tym dziale? Ktoś z Was pracuje w administracji i mógłby powiedzieć coś więcej o swojej pracy?
1
Pracownik 2017-07-25 18:03
Moze ktos mi wyjasnic po co firma Meyn zatrudniła firme, która ma wyjaśnić dlaczego odchodzą ludzie. Jesli chodzi o dział cnc to jasne jest że ludzie odchodzą przez majstra. Jesli stawia się osobe na nieodpowiednim stanowisku to content (usunięte przez administratora) jest, że nie wszystko będzie się grało Człowiek ten ma problemy z psychiką i nie jest do końca zdrowym osobnikiem. Kto za 2 tys zł będzie użerał sie z takim człowiekiem. Pozdrawiam negatywego bohatera tego postu. :)
26
Goose ;-) 2017-08-06 20:53
Tak, masz rację. Najpierw sprytnie wykańczał konkurencję (nawet tą która nie chciała nią być). Teraz jest pewnie kulą u nogi zwierzchnikow. *KTO MIECZEM WOJUJE......
11
Yeti nl 2017-08-13 02:21
Hehe,jeszcze żyję.
1
Aneta 2017-09-06 15:16
@Pracownik to może zwróćcie się do pracodawcy i powiedzcie jakie zmiany powinien wprowadzić jak chce, żeby ludzie nie odchodzili? Czy uważasz to za dobry pomysł? MEYN POLSKA ma ofertę na konstruktora (http://www.gowork.pl/praca/inne;b/lebork;l?oferta_opinie=pracuj.pl5492583). Czy uważasz, ze jakby ktoś myślał nad tą praca to powinien spróbować?
1
Heniu 2017-09-12 12:47
Szanowna Pani Aneto,
Zauważyłem, że przejawia Pani ogromne zainteresowanie każdą z pojawiajacych się w meyn ofert pracy. Musi być Pani wszechstronnie wyksztalconą osobą ( specjalista ds. administracji, konstruktor, inżynier ds. przygotowania produkcji). Szukamy właśnie takich osob jak Pani. Proszę aplikować!

Co do propozycji zman.. W lipcu przeprowadzono audyt dotyczący "dlaczego pracownicy odchodzą? Jak ich zatrzymać? ". Każdy miał możliwość wyrażenia swojego zdania, niezadowolenia czy też "ZADOWOLENIA" :)
Mieliśmy otrzymać wyniki audytu ale niestety nic nie wiemy. Zamiecione pod dywan, a wszystko załatwia sie po cichu żeby przypadkiem nikt się nie dowiedział że kolega został doceniony :)

ONE MEYN !
1
Malutki 2017-09-12 13:12
Po co był ten audyt ? Karasiątko jak chce wiedzieć prawdę o swoim najlepszym majstrze (cnc) niech zadzwoni do byłych pracowników to się nasłucha paru epitetów na jego temat Tyle że on ma to w du...e on jest od tego aby je..ł ludzi ! Atmosfera to coś czego ta firma nie miała i nie będzie miała bo ryba psuje się od głowy
5
Aneta 2017-09-21 13:51
@Heniu jestem moderatorem forum gowork.pl, dlatego zadaję pytania i interesują mnie różne stanowiska pracy. Chcę pomóc osobom zainteresowanym pracą w MEYN POLSKA w zdobyciu jak największej ilości informacji. A z tymi wynikami audytu nikt nie może się zapoznać? Prosiliście o wgląd do niego?
Zostaw swoją opinię o MEYN POLSKA - Lębork
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEYN POLSKA