Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MEYN POLSKA

Pracowałeś w firmie MEYN POLSKA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-26 00:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usuniete przez administratora) zatrudnieni poganiacze - usprawniacze i zieloni koordynatorzy(usuniete przez administratora)
zdjecie uzytkownika
blady kris - 2011-05-26 00:27:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co wy chcecie !!! - wy jedne... nasz dyrektor jest najlepszy .''Cichoszept''
zdjecie uzytkownika
spawacz - 2011-09-23 19:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cała firma to jakieś nieporozumienie na pierwszy rzut oka jest ok. ale zaraz sie okazuje o co chodzi. (usuniete przez administratora)
zdjecie uzytkownika
robak - 2011-09-28 18:43:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o jakich osobach piszesz z biura?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-05-28 17:35:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak nie pasuje to zmień robotę nikt cie na siłę nie trzyma:) tym co pasuje niech zostaną i problem rozwiązany:)
zdjecie uzytkownika
taki sobie - 2012-05-29 22:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie jest ok. Tutaj dopiero stanąłem finasowo na nogi. A ci co tak mocno narzekają chyba nie pracowali u prawdziwego "prywaciarza". Zresztą nie ma przymusu pracy w tej firmie ;). Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-28 17:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakie pieniądze można zarobić w tej firmie ? Jak wyglądają relacje pracowników z przełożonym (podobno bardzo się zmieniło po zmianie starego szefa). Będę wdzięczny za info.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-07-03 18:21:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coraz więcej ludzi przegląda na oczy i się zwalnia a pieniądze hehe ....... Coraz mniejsze wbrew pozorom nie ma już sobót pracujących nadgodzin . Zarobki co do tamtego roku to nawet 1500 zł mniej więc co tu dużo pisać . Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-03 20:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak szefostwo traktuje pracowników? W sensie jest jakaś straszna napinka czy jest trochę luzu i da się normalnie pracować?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-07-03 21:16:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy od działu , osoby , stanowiska , umiejętności i czego ktoś chce :-)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-03 21:39:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak generalnie pytam jak wyglądają relacje pomiędzy pracodawcą a pracownikami. I jak wyglądają pensje w porównaniu z innymi firmami z branży?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-07-04 09:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Relacje jak dla mnie spoko a kasa hmmm ... Chyba zaczynają sie od 1900 albo 2000 brutto a żeby zarabiać 3000 netto to dopiero po 10 latach stażu ją pracuję ledwie 4 i mi dużo brakuje ..... Pozdeawiam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-07 20:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jakieś możliwości rozwoju/awansu?Oferowane są jakieś kursy czy inne szkolenia dla pracowników? :)
zdjecie uzytkownika
kaszub - 2013-07-14 14:10:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To po kolejnych czterech latach zoriętujesz się że od kiedy jest nowy dyrektor to dobre zarobki się skończyły :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-24 15:43:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xxx a jaką umowę dostaje się na początku pracy w firmie Meyn Polska? po jakim czasie można przejść na umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-11 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z laptopem/telefonem itp?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-02-22 18:09:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odnośnie tej spinki w zależności od działu, chciałbym wysłać CV na spawacza, jak to wygląda na tym dziale.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-04-23 21:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zakład jest jednym z najbardziej dbających o dobro pracownika w Lęborku, Pracownicy mają zapewnione bogate zaplecze socjalne, paczki, kursy, rejsy, karnety, imprezy. Wynagrodzenia są jedne z wyższych na lokalnym rynku i są płacone w terminie, pracownicy są zatrudniani na umowę o pracę. Dba się o bezpieczeństwo pracownika, atmosfera w pracy jest przyjazna, pracownicy są wysyłani na szkolenia, a kierownicy łącznie z Dyrektorem ich szanują.
zdjecie uzytkownika
Hektar - 2014-06-25 00:37:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No no ,oprócz zapewnionego bogatego zaplecza socjalnego (jak ..paczki,kursy,rejsy,karnety )- są też imprezy na dzień dziecka.. tylko jedzenie i picie trzeba wziąść , swoje kiełbaski i kije - GRILL ROZPALONY GRATIS !
zdjecie uzytkownika
Radek - 2014-10-18 21:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Meyn Polska sp. z o.o. jest samodzielnym zakładem produkcyjnym wchodzącym w skład grupy MEYN mającej swoje zakłady m.in.: w Holandii, USA oraz Polsce. Produkują maszyny i urządzenia dla przemysłu spożywczego. Dodatkowo na rynku polskim wykonują inne elementy i urządzenia na zlecenia swoich klientów w bardzo szerokim zakresie. Począwszy od prostych elementów poprzez projektowanie i budowa kompletnych instalacji do montażu u klienta.
zdjecie uzytkownika
Waldek - 2014-11-05 21:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej wszystkim :) czytam te posty i widzę, że raczej pozytywne wrażenia macie co do pracy w MEYN POLSKA, bo właśnie się zastanawiałem się nad tym czy warto wysłać cv na dział produkcji, a dokładniej montera. Czy wie ktoś jakie pieniądze można zarobić w tym miejscu ? jak wygląda tydzień pracy ? Dzięki za odp :)
zdjecie uzytkownika
buli - 2015-01-17 23:25:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Waldek - 2014-11-05 21:52:23]:
wiesz co @waldek wydaje mi się , że w Meyn Polska znajdziesz zarówno sfrustrowanych pracą w tym miejscu, jak i osoby , które naprawdę dobrze się tutaj czują. Wiadomo , że ludzie którzy mieli większe ambicje niż praca tutaj na produkcji , nie będą raczej zbyt zadowoleni z życia, ale inni raczej nie narzekają
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-02-03 17:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no tak, przecież czasem jest tak, ze to sami headhunterzy się odzywają do kogoś patrząc po tym co ma na profilach społecznościowych czy linedlin na przykład, takich typowo zawodowych już i nie zawsze oni musza dawać ogłoszenie do tego, jak sami szukają to jest to rekrutacaj ukryta, moze u nich też tak to działa.
zdjecie uzytkownika
Osik - 2015-04-09 17:48:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No na produkcji to raczej dużo nie zarobisz, nie tylko w tej firmie ale w każdej innej na stanowiskach produkcyjnych. Trzeba wyrabiać normy a nie zawsze jest łatwo. Masz zły dzień a nadal musisz pracować jak robot. Bez pracy nie ma kołaczy. Jeśli jesteś pracowity i masz motywacje to powinieneś sobie dać radę.
zdjecie uzytkownika
ronlej - 2015-04-24 17:33:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tylko że w Meyn Polska można pracować nie tylko na produkcji bo nawet teraz znalazłem u nich ogłoszenie dla Pracownika Administracyjnego, więc może tutaj coś lepiej jest ?
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2015-09-28 19:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W tej firmie to pracują sami kolesie Majstrem na obróbce jest oszołom który nie potrafi programować tylko roznosi detale po maszynach Ale jak go zapyta kierownik to oczywiście wszystko wie Jest zakaz zadawania pytań o rozmowach nie ma mowy Mobing pełną parą Wszyscy narzekają ale trzymają się stołków Jeżeli jesteś kolegą mojstra to możesz wszystko: psuć detale nie wyrabiać normy itp Ale jak się ciebie boi bo wiesz więcej to robi ci opinię debila i każdą sztukę zepsutą zapisuje i przy przedłużaniu umowy pokazuje Nie polecam tej firmy nikomu Wyścig szczurów - szkoda nerwów
zdjecie uzytkownika
majark - 2015-09-28 22:09:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przejrzałem parę komentarzy i zauważyłem że przejawia się tutaj słowo mobing. Przecież nie można ot tak oskarżać firmę, nie mając dobrych podstaw ani argumentów. Niezbyt rodzinna atmosfera nie oznacza od razu, że trzeba ich całkowicie przekreślać. Każda firma ma jakieś plusy i zalety, a lepiej się skupiać na pozytywach.
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-10-31 16:54:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Przejawia" się słowo mobbing Uff nie mogę Kolego to wszechobecna praktyka w tej firmie Powiedz dlaczego nie ma na produkcji od kogo się uczyć ? Wszyscy którzy mieli coś w głowie lub kilku letnią praktykę się zwolnili bądź o dziwo ich zwolnili Bo mieli dość "za mało za wolno" Niestety w tej firmie jest więcej minusów Chcesz tam pracować napisz podanie na pewno cie przyjmą Przyjmują kury kaczki świnie i wszystkich kto tylko się nawinie cha cha cha
zdjecie uzytkownika
Narka - 2015-10-31 23:02:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Daniel wydaje mi się, że koledze powyżej chodziło o to, że ludzie wręcz nadużywają słowa mobbing, często nie znając jego znaczenia. Mobbing to przestępstwo, więc jeśli uważacie, że ktoś w firmie stosuje mobbing, to już dawno powinniście coś z tym zrobić. Nie mylmy mobbingu z niewłaściwym zarządzaniem firmą i ludźmi..
zdjecie uzytkownika
Daniel - 2015-11-02 19:56:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Zgodnie z definicją zawartą w Kodeksie pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegająca na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." i tego właśnie tam doświadczałem
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-11-06 12:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś z was pracował jako kontroler jakości? Widziałem w ofercie opis stanowiska i osoba zatrudniona tutaj bedzie odpowiedzialna za kontrole towarów dostarczonych przez dostawców wewnętrznych jak i zewnętrznych na podstawie dokumentacji technicznej i planów kontroli dostaw, kontrole faz procesu produkcji, prace kontrolne przy elementach gotowych do wysyłki, wiec sporo.
zdjecie uzytkownika
romeko - 2015-11-10 02:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o prace kontrolne przy elementach gotowych do wysyłki to jest to jeden z podstawowych obowiązków.
zdjecie uzytkownika
bali - 2015-11-12 14:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiec mozna sie samego wiele nauczyc, zdobyc jakies doswiadczenie jezeli ktos nie posiada, przyuczyc sie nawet, no i samameu sie ustala tryb swojej pracy
zdjecie uzytkownika
Robak - 2015-11-12 20:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba raczej nie ustalasz sam sobie trybu bo jest uzalezniony od ilosci wysylek
zdjecie uzytkownika
ff - 2015-11-14 19:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@miki ja się zastanaiwam czy oni tam na tym stanowisku oferują może umowę o pracę czy umowę zlecenie
zdjecie uzytkownika
Braclav - 2015-11-21 14:08:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jak obecnie wygląda sytuacja w pracy na obróbce CNC, jakie są średnie zarobki, jaka jest atmosfera pracy?
zdjecie uzytkownika
buli - 2015-12-03 19:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie mówią , że praca w tym miejscu daje dużo satysfakcji. Mnie jednak interesuje raczej to jak ta satysfakcja ma się do rzeczywistych warunków na jakich przychodzi im pracować.
zdjecie uzytkownika
Alonzo - 2015-12-06 19:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ci ludzie za bzdury wygadują
zdjecie uzytkownika
Zama - 2015-12-13 22:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Alonzo ludzie lubią wygadywać bzdury bo z nieróbstwa mają za dużo czasu chyba. Ja jestem zdania, że MEyn jest fajną firmą, pracowąłem tam zaraz po szkole, płacili na czas.
zdjecie uzytkownika
leskor - 2016-03-07 20:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zama, a wiesz czy w obecnych latach też jst znośnie ? Poszukują teraz konstruktora, przy czym wymagają minimum 2 lat doświadczenia. Dorzucając do tego wykształcenie techniczne myślę, że jest szansa na podjęcie pracy.
zdjecie uzytkownika
cyryl - 2016-03-12 10:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@leskor a masz jakieś pojęcie o projektowaniu w środowisku 2D / 3D, AutoCad , programach Catia oraz Inventor,? Bo tego też wymagają. Aha dołóż jeszcze angielski
zdjecie uzytkownika
ola m. - 2016-03-14 18:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posiadanie 2 letniego doświadczenia nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, bo normalnie oczekują dużo wyższego. Można i tak liczyć na różne szkolenia i nawet na benefity typu dofinansowanie dojazdów do pracy.
zdjecie uzytkownika
meiki - 2016-03-16 20:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do samego doświadczenia @ola m. to myślę, że dwa lata spokojnie wystarczy. No ale oprócz tego potrzebne także jest wykształcenie wyższe techniczne. Bez tego ani rusz
zdjecie uzytkownika
troszk - 2016-03-18 20:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dokładnie, w końcu to stanowisko konstruktora :) fajnie, że praca jest w lęborku, oraz że zapewniają zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na czas nieokreślony
zdjecie uzytkownika
młot - 2016-03-20 20:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w ciężkim szoku szczerze mówiąc @troszk.. Umowa o pracę i to na czas nieokreślony na starcie, to bardzo rzadko spotykane zjawisko :) wielki plus
zdjecie uzytkownika
Nóźka - 2016-04-20 10:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe kto tam tak( usunięte przez administratora )ten stwór bajkowy ma już wiele osób na sumieniu ;)
zdjecie uzytkownika
Zama - 2016-04-20 11:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co, nikt, to jakaś głupia plotka, którą jeszcze rozsiewasz
zdjecie uzytkownika
Nóżka - 2016-04-20 11:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nosił wilk razy kilka....... -wspomnisz kiedyś te słowa ;)Będzie jeszcze tu wesoło :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: jakiś tam niby kierownik pokazuje rysunek i układasz stalowe elementy zgodnie z rysunkiem tech ( uwaga rys wg rzut ang. ) proponuje sobie przypomnieć rodzaje oraz grubości linii na rysunku oraz co oznaczają bo jest to bardzo przydatne przy ich "zabawach " rekrutacyjnych.
PS. Proszę się nie zrażać cyklicznym wytrzeszczem oczu u rekrutera podobno to przez te nowe okulary.
Pytania: Czy potrafię wykonywac pracę na stanowisku na jakie aplikuje itp
zdjecie uzytkownika
prawdaTYLKOprawda - 2016-04-28 22:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że nikt nie jest w stanie napisać czegoś sensownego o pracy w tej firmie... Wiec może Ja... Zapewne uznacie mnie za kolejną osobę która narzeka ale może przeczytają to osoby wyżej postawione w firmie i coś zrozumieją. Bo tak na prawdę dzieję sie co raz gorzej. Większość pracowników biurowych uważa sie za lepszych a tak na prawde 3/4 z nich nie poradziłoby sobie na produkcji ( papierek nie czyni Cie lepszym człowiekiem i pracownikiem). Podwyżki okazały się żartem, ale tylko dla pracowników produkcyjnych, dlaczego ? a może mamy sie cieszyć z tych 30-50zł brutto? Przy 500zł biura to jednak przepaść... Wymogi są co raz większe, wymyślane są rzeczy tak głupie że wszyscy sie z nich śmieją, ale przestrzegać trzeba... Najbardziej to szaleje Kordynator P... - Kordynator do spraw niepotrzebnych- bo tak o Tobie mówią chłopie... Cały dom masz pewnie w naklejkach żeby nie zapomnieć że komputer to komputer a żona to żona, wstyd.. Wyszukujecie problemów to poszukajcie ich w biurze. Czy nie widzicie że utrudniacie nam prace?! Zainteresujcie sie w końcu ludzmi a nie słupkami. Czy nie wiecie ze zadowolony pracownik to dobry pracownik. Ciągle stoicie z batem nad nami... Firma ma rekordowe zyski ale produkcja tego nie odczuwa, bo to pewnie biuro wszystko wypracowało. Ludzie odchodzą i będą odchodzić bo są sfrustrowani , a brakiem szacunku i pogardą nic nie ugracie. Dobrze wiecie jak ciężko o sensownego i doświadczonego pracownika produkcyjnego, a Ci młodzi zaraz po szkole to nie to samo. Kiedyś praca w Meynie była czymś a teraz dużo osób słysząc meyn mówi "nie dzięki"... Nie zapomnijcie że my tez mamy rodziny, cele, marzenia. Myślicie ze nadgodzinami "udobruchacie" ludzi? Te przy niskich stawkach tez nie mają większego znaczenia. Zadowolone jest tylko biuro, oni siedzą i sie smieja. Tam nie ma takiej rotacji, trzymają się stołków jak mogą... Ale przy ich stawkach nic dziwnego. Proponuje aby w biurach siedzieli w okularach ochronnych przez 8-10 godzin. Niech zobaczą co to ból oczu.

Zapraszam do dyskusji. Przeoczyłem, zapewne trochę rzeczy ale to z uwagi na zmęczenie więc możecie liczyć na to ze bedzie tego wiecej.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
prawdaTYLKOprawda - 2016-04-28 22:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coraz* naprawdę* szybko pisałem i takie dwa babole się wkradły

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie MEYN POLSKA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEYN POLSKA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert