brak logo

MEYN POLSKA

Lębork

Opinie o MEYN POLSKA

że_co_? 2016-05-17 19:37:14
widać że dalej nic nie rozumiecie, tutaj nie chodzi o jakiegoś chłopaczka tylko o godne traktowanie pracowników ( a raczej jego brak ) na pewnym dziale przez pewne osoby, kiedy wy przejrzycie na oczy? jak zostaniecie z samymi uczniami na praktycznie najbardziej wymagającym dziale ? ile to już osób odeszło z firmy a ile ich jeszcze stracicie?
PS. Panie " całaprawda", sama prawda.
1
dla_jasności 2016-05-17 20:19:36
Gościu swoją robote robił. Gorzej jak na pierwszej zmianie przez 3 godziny trzepano fuchy, wtedy to najlepiej wine zwalić na pracownika. Po drugie nigdzie w regulaminie nie ma że nie wolno mieć telefonu. Skoro operatorzy nie mogą mieć telefonu to czemu majster i programista CNC mogą siedzieć na youtube i allegro w czasie pracy. Nikt nikomu nie ukrocil nierobstwa, tylko owy pracownik sam odszedł i prace dawno znalazł.
1
dla_jasności 2016-05-17 20:22:15
A i zeby bylo jasne. Nikt nie robi tego złośliwie, tylko na prośbę kolegów, którzy tam zostali i nie są w grupie majstra. Którzy muszą to nadal znosić.
Operator 2016-05-17 21:31:10
Ad.1 Odnosząc się do opini o nick-u "reszta calej prawdy"
-"siedzi między maszynami na krześle" siedzy między ponieważ jest operatorem dwóch a nie raz trzech maszyn , gdzie osoba zewnątrz by mogła to odebrać, że siedzi może gdzieś w zakamarku i się kryje; na krześle ?! przecież niby jest zakaz siedzenia, "mało masz roboty - gratuj" operator-ślusarz; na temat krzeseł przy maszynach też ciężko cokolwiek zdziałać, nawet w niejednym dyskancie są krzesła przy kasach, a praca wykonana, może operator ma jeszcze po uzbrojeniu maszyny nią krecić zamiast silnika :D
Ad. 2
"Niemniej jednak całkowity zakaz używania telefonów komórkowych mógłby być uznany za niezgodny z prawem, gdyż art. 49 Konstytucji zapewnia każdemu wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach wskazanych w ustawie i w sposób w niej określony."
To już sami odbierzcie, jak chcecie
Ad. 3
Reasumując to co wydarzyło się tutaj (opinie), widać, że jest problem jednak z komunikacją na dziale, na forum człowiek jest anonimowy, gdzie wie, że nie będzie miał żadnych konfliktów albo nieprzyjemności od strony przełożonej, bo w końcu nie wie kto był tego autorem. A może tak wprowadzić ankiety anonimowe na dziele na temat innych osób, czy osoby przełożonej. Pomysł warty Kaizen-u, nie sądze, bo może tylko pozostać w pamięci autora, i ślad po nim zaginął.

Praca nie jest ciężko, jest pod dachem, jest ciepło, ale tylko w zimie.
Pieniądze zawsze na czas, to się też liczy.
Nikomu bym nie polecił, ani nie odradził tego zakładu.
Chyba faktycznie trzeba było się trzymać tej opini "puścić jednym uchem i wypuścić drugim, róbmy swoje i tyle"
1
Do operator 2016-05-18 11:07:16
Taaa, anonimowe ankiety już tu były i jak się okazało były one srednioanonimowe . Przy tak permanetnej inwigilacji jaka tu panuje to anonimowe ankiety włóż między bajki! Napisałeś Pan, Panie wątpliwy Operatorze bardzo obszerny tekst i w bardzo wysublimowany sposób przemycasz w nim taką oto informacje -"siedzcie cicho i pracujcie" -sprytne lecz nie do końca. Pamiętaj, Nikompetentny przełożony to kara dla pracownika! Pozdrawiam ;)
Do zozoleee 2016-05-18 13:39:17
Powiedz jeszcze ze majster koło wymyślił! Daj spokój, "Zajkowski" daj spokój, proszę Cię ;)
Do szaryczłowieczek 2016-05-18 17:09:52
Hm, świetny wpis, taki sprytny, rzekłbym nawet taki godny menadżera niskich lotów. To ryba psuje się od głowy a później to już idzie do samej d...:)Pozdrawiam :)
sporo niejasności 2016-05-18 17:57:12
-Majster wydaje się być odpowiedzialnym człowiekiem , wiadomo nie ma ludzi doskonałych ale daje sobie radę nawet z ludźmi nie do końca uczciwymi a że to im się nie podoba to ich sprawa niech jęczą i piszą co chcą...
1
wsio ryba 2016-05-18 20:04:29
-Go Work to ciekawy portal - to takie wasze..MEYN ON SOCIAL MEDIA .Wracając do tematu to Firma jest jak najbardziej OK. Jak na to z góry spojrzeć to ta "jadka" przypomina napinkę kilku pracowników którzy chcieliby ułożyć system pracy po swojemu albo którym coś nie poszło... Jak wszędzie są gdzieś jakieś zgrzyty , ale nic to nie zmieni ! Dzisiejsze prowadzenie firmy (ciągle rozrastającej się ) , to nie to co było jeszcze dwa-trzy lata temu , są ciągłe zmiany i będą następne . Prawdą jest że po ostatnich podwyżkach widać także zmiany w myśli przewodniej firmy -JAK ZAROBIĆ ! ...i się nie podzielić . Jak co roku "rekordy obrotów" a podwyżki najsłabsze od lat !(kiedyś były co pół roku) -myślę że to się zmieni by następnym razem "blue nissan" nie musiał porównywać zarobków produkcja-biuro (50 do 500) . Jest to jedna z przyczyn takiej napinki między ludźmi . Teraz temat fachowców :) -jak poczytać i posłuchać to mamy fachowców sporo i to różnej maści:
-fachowcy od roznoszenia detali
-fachowcy od fuch
-fachowcy od telefonów
-fachowcy od brania w łapę od kooperantów
-fachowcy od jątrzenia (drill AMC)
-fachowcy od naklejek ( mistrz oklejania )
-fachowcy od wyprzedaży w magazynie ( typu wszystko po dyszce )
-fachowcy od nicnierobienia
-fachowcy od wszystkiego i niczego
-dilerzy
-maklerzy
Trzeba brać to z przymrużeniem oka jak ktoś wcześniej napisał jednym uchem wleci -drugim wyleci bo można się porzygać... :). Jak komuś się nie podoba to jak w MasterChef oddać fartucha! i go out.. :)
Nóżka 2016-05-18 22:33:10
Ooooooooo! Beret spada od samego czytania...:) Coś wam dosypują do tych obiadów czy co....?
Ad vocem do brania w łapę 2016-05-19 08:32:05
Nikt tu na tym forum nie wspominał o jakiejś korupcji, więc uważaj na słowa Panie Wsiok Ryba. Chcesz pewnie skierować dyskusję na inny temat. Pisano tu o robieniu fuch, więc....? Czyżby odezwały się nożyce?
1
Kowal 2016-05-19 10:37:46
Też słyszałem że tak kieszonki kieszonki im się otwierają że aż prywaciarze olewają taką kooperacje...
2
Same nożyce 2016-05-19 20:47:42
-najlepiej potnijcie się nawzajem...
"lepiej czasami się nie odzywać i wydawać się głupim niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości..." :)
1
xyz 2016-05-21 10:32:19
ja słyszałem że 2+2=5 , ale ile w tym prawdy?

Na dziale obróbczym zrobiło się żle, ludzie są sami sobie winni, czemu?
( usunięte przez administratora ) Jeśli któryś nie zrozumie, to wcale się nie zdziwię, narka
na koniec 2016-05-22 02:13:49
Brawo!, brawo!! cóż za piękna akcja mająca na celu eliminację osób o wątpliwej reputacji,ręce same składają się do oklasków ale niestety prawda jest inna. Zamiast zwrócić uwagę osób decyzyjnych na liczne grono podejrzanych o karygodne czyny właśnie daliście im ręcznik i mydło aby mogli te " brudne " ręce umyć i wsadzić głęboko w kieszenie ( pewnie znowu je wyciągną ale będą bardziej ostrożni ). Sądziliście że wasze wpisy zainspirują kardę do działania albo zwrócenia uwagi na poruszane tutaj problemy które nie tylko my widzimy ale już od dawna mówi połowa miasta? to jesteście w błędzie. Prawda jest taka że oni te wasze "informację" wkładają między bajki oraz umacniają się w przekonaniu że na " dole" są same nieroby co nic innego by nie robiły tylko kombinowały jak najbardziej oczernić firmę. Na zdrowy rozsądek jaki menadzer zajmie się tak poważnymi sprawami jak łapówkarstwo czy mobbing bazując na anonimowych wpisach na forum? czy wy nie widzicie że oni nawet nie chcą poruszać tego tematu bo to przecież pod ich skrzydłami mają się dziać takie straszne rzeczy i oni jako przełożeni by tego nie zauważyli? to tak jak sam sobie bys zawiązał pętle na szyje... Jeżeli faktycznie działaliście dla " dobra " firmy to są inne sposoby na zwrócenie uwagi znane jeszcze za czasów "czerwonej zarazy " . Myśleliście że *ydymacie Freda a to Fredy *ydymały was i do jeszcze waszymi własnymi wpisami.
PS. Firma fajna, płacą na czas, jest jakiś tam socjal, pod dachem, ciepło ( zwłaszcza latem :P ), ciuchy i niezbędny sprzęt tez dostajesz, tylko ta kasa.. dużo mówią o 3miejskich zarobkach i niby jakie to eldorado finansowe tutaj mamy ale chyba prawda jest inna skoro pracownicy z kilkuletnim stażem zarabiają tyle co kasjerka w markecie, lecz jest to do wytłumaczenia skoro na każdym przystanku w okolicy stoją ludzie którzy są gotowi rzucić wszystko aby tylko dołączyć do naszej " rodziny ". Piękne czasy gdy z dumą w głosie wypowiadało się nazwę Naszego zakładu już dawno minęły i chyba tak szybko nie wrócą.
Nie pozdrawiam
2
Z biura 2016-05-22 11:39:51
Muszę przyznać iż dość ciekawe wypowiedzi tutaj umieszczacie (szczególnie spodobała mi się opinia o mnie - jeden z fachowców :) ). Czytając to wszystko nasuwa mi się jedno pytanie: Czemu to nie jest zgłaszane na bieżąco do odpowiednich osób/działów?
Gosc 2016-05-22 13:42:04
Był kiedyś taki co zgłaszał że majster go prześladuje i jak skończył ? Nie przedłużyli mu umowy. Tak się kończy jak się narzeka na majstra, najlepiej cicho siedzieć i robić swoje. To co jest napisane to prawda i żadne pozytywne opinie pisane przez ludzi z biura tego nie zmienią.
Odp 2016-05-22 18:40:26
Ponieważ menadzerowie nie chcą o tym slyszec bo przeciez jak to pod ich skrzydlami dzieje sie cos złego i oni by tego nie widzieli ? Praca jaka wykonuja osoby podlegle jest tak naprawde ich praca wiec jaki jest sens krecenie bata na siebie samych? Z fartem " biurowy " i badzcie bardzie wyrafinowani w swoich "interesach "
1
ii 2016-05-24 17:22:20
Jak wachaja sie zarobki nowych pracownikow, z 2 letnim doswiadczeniem, moze ktos podac + / -?
1
robot 2016-05-24 22:08:25
Dostaniesz 2300 brutto i masę zadań. Zastanów się kolego
2
ii 2016-06-10 15:18:27
dziekuje bardzo za odpowiedz
edf 2016-06-18 15:18:57
@robot no alee to co uwazacie ze na poczatek te ponad 2 tysiace to jest malo? ja uwazam ze calkiem sporo
robot 2016-06-20 10:34:55
To jest 1650 zł na rękę, więc utrzymaj rodzinę za te grosze. Powodzenia
3
spocony 2016-06-21 11:51:48
Radzę się zastanowić, ciepło się zrobiło, w hali na obróbce nie mniej niż 35 stopni, a brak notorycznego i wręcz obsesyjnego popędzania (wyzysku*) byłby niezgodny z ideą majstra i/lub firmy.
Zepsujesz detal to Ci Dyrektor każe po godzinach przyjść i naprawiać - tak przynajmniej to majster pracownikowi przedstawia. No chyba, że element zepsuje pupil, wtedy kierownikowi się mówi, że każdy po trochu się przyczynił. - to jest fakt, nie opinia.

@Edf zauważa, że kasa dobra. Zapewne bowiem pracuje w innej firmie i za mniejszą stawkę. Hehe. Zapraszamy na produkcję :)
Cały powiat wie, że więcej niż w Meyn nigdzie nie zarobisz, a na Twoje miejsce jest pięciu chętnych przy bramie. - to jest opinia, NIE fakt(y).


*stosunek praca/płaca
5
Zama 2016-07-06 21:03:36
Wiesz co, no to powiem Ci że jeśli nie mniej niż 36 stopni to słabo brzmi, ale tak jest zawsze czy tylko w te przypadkowe bardzo gorące dni, bo tu zazanczę nie ma ich dużo
Fanuc 2016-07-11 22:30:53
Potwierdzam
Szukał gamoń pretekstów rok I znalazł Najgorsze jest to że szef produkcji mu wierzy A pracowałem z jego ojcem - człowiek instytucja Dlatego stracił w moich oczach
Dwa detale które zrobiłem niezgodnie ale nie do końca z mojej winy Niestety narzędzia też się zużywają (wiertła) Teraz to ja jestem majstrem i programistą w innej firmie Jestem szanowany i dobrze opłacany Wniosek : pier...cie go a jeżeli macie pojęcie o robocie to sobie poradzicie Ja byłem zagrożeniem dla jego posady Mówiłem mu prosto w oczy co o nim sądzę Na szczęście szybciej szukałem pracy i wysyłałem cv -ki .
4
Pracownik 2016-07-13 13:26:46
Odkąd napisano na forum o robieniu fuszek przez majstra i programiste (cnc), to skończyło się lewe źródło dochodu dla tych dwóch kolesi. Czyżby strach ich obleciał o korytko.
KAMA 2016-07-13 20:01:33
No i bardzo dobrze, bo zazwyczaj mało jest tym ktorzy mają dużo, ale jak cos to kazdy narzeka ze ma male pensje i sie mu zle w firmie wiedzie, bardzo dobrze ze w koncu takim osobom ktore chca sie wtaki a nie inny sposob dorobic na koszt firmy zostalo to ukrucone.
ktosik 2016-07-14 09:06:25
A narzędzia dalej są wynoszone z firmy.
kazik 2016-07-14 21:02:22
witam pracuje w tej firmie i nie radze nikomu podjac tam pracy sam mysle o zwolnieniu jak najszybciej po zmianie majstra na dziale gradowanie lasery jest masakra chłopak (majster) podpierda... wlasnych pracowników swojemu kierownikowi bez podania konkretnej przyczyny a podczas rozmowy prosto w oczy wszystkiego sie wypiera ale napewno zrobia z nim porzadek
12
Dfv 2016-07-14 22:59:42
Tez to zauważyłem ze jak jest dobrze to nikt o tym nie pisze
Tak Na prawdę 2016-07-15 22:27:23
Brawo!, brawo!! cóż za piękna akcja mająca na celu eliminację osób o wątpliwej reputacji,ręce same składają się do oklasków ale niestety prawda jest inna. Zamiast zwrócić uwagę osób decyzyjnych na liczne grono podejrzanych o karygodne czyny właśnie daliście im ręcznik i mydło aby mogli te " brudne " ręce umyć i wsadzić głęboko w kieszenie ( pewnie znowu je wyciągną ale będą bardziej ostrożni ). Prawda jest taka że oni te wasze "informację" wkładają między bajki oraz umacniają się w przekonaniu że na " dole" są same nieroby co nic innego by nie robiły tylko kombinowały jak najbardziej oczernić firmę. Na zdrowy rozsądek jaki menadzer zajmie się tak poważnymi sprawami jak łapówkarstwo czy mobbing bazując na anonimowych wpisach na forum? czy wy nie widzicie że oni nawet nie chcą poruszać tego tematu bo to przecież pod ich skrzydłami mają się dziać takie straszne rzeczy i oni jako przełożeni by tego nie zauważyli? to tak jak sam sobie bys zawiązał pętle na szyje... Jeżeli faktycznie działaliście dla " dobra " firmy to są inne sposoby na zwrócenie uwagi znane jeszcze za czasów "czerwonej zarazy " . Myśleliście że *ydymacie Freda a to Fredy *ydymały was i do jeszcze waszymi własnymi wpisami.
PS. Firma fajna, płacą na czas, jest jakiś tam socjal, pod dachem, ciepło ( zwłaszcza latem :P ), ciuchy i niezbędny sprzęt tez dostajesz, tylko ta kasa.. dużo mówią o 3miejskich zarobkach i niby jakie to eldorado finansowe tutaj mamy ale chyba prawda jest inna skoro pracownicy z kilkuletnim stażem zarabiają tyle co kasjerka w markecie, lecz jest to do wytłumaczenia skoro na każdym przystanku w okolicy stoją ludzie którzy są gotowi rzucić wszystko aby tylko dołączyć do naszej " rodziny ". Piękne czasy gdy z dumą w głosie wypowiadało się nazwę Naszego zakładu już dawno minęły i chyba tak szybko nie wrócą.
Nie pozdrawiam
1
dzz 2016-07-15 23:20:59
A czy oferta pracy na kontrolera jakości jest wciąż aktualna?
Prawda całej prawdy 2016-07-16 10:48:54
A mogę wiedzieć Kaźmirz kto z kim zrobi porządek ??? Swoją drogą idź precz jak się tobie nie podoba ... Mi się nie podoba bardzo wiele rzeczy ( uprawnień ) w tej firmie ale nie blecze jak potłuczony na lewo i prawo .. Mamusi się jeszcze poskarżyć możesz ;-)
Klam 2016-07-16 22:06:30
No dajcie spokoj, normanie się pracuje, nic wielkiego się nie dzieje, sprawa jest prosta, przyjemna, wesoła, ja uwazam, że tak jest najlepiej i najprzyjemniej
Wieliczka 2016-07-16 22:10:13
Czyli standard ... - Mądrzy , sprytni i zaradni - solą w oku ciamajd , niedorajd i obiboków... ha ha ha
2
filo 2016-07-17 13:46:17
myslę że jak teraz jest rekrutacja u was w firmie na kontrolera jakości to żadna ciamajda i obibok się nie dostanie, tacy to już przy prowadzeniu dokumentacji jakościowej odpadną, albo nie będą narzędzi pomarowych umieli obrobić
kazik 2016-07-17 18:26:51
tak ty jestes pewnie kolejnym tamponem wchodzacym im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam panuje same kolezenstwo jak lizesz tak pracujesz i masz
1
kazik 2016-07-17 18:35:37
pewnie ze pujde cwaniaczku i jeszcze zobaczymy kto bedzie sie mamusi tłumaczył ta firma to totalne dno dozo obiecuja a wiecej wymagaja potrafia tylko pieniadze potracac za jakies głupoty jeszcze troche a bedziemy musieli do toalety sie odbijac na wejscie i bedzie nam czas liczony
1
lisek 2016-07-17 18:47:14
ciekawe czy umowa na tym stanowisku jest od razu czy po próbnym?
Eddek 2016-07-18 10:58:16
Standard firmy to:
3m -próbny
6m-pierwsza
12m-2
I trzecia na stałe czyli prawie po 2 latach dostaniesz umowę :-)
1
Man 2016-07-18 11:33:25
Hmmm, powiem Ci że teraz jak to czytam to mi się to wydaje dość długim terminem, można powiedzieć, że w takim razie jest to troszeczkę nieprzyjemnie zrobione
Byłem tu 2016-07-18 13:08:38
Że też Ci operatorzy muszą być zawsze tacy chimeryczni????? Panowie Operatorzy CNC czy nie za bardzo wierzycie w swoje umiejętności, wiedzę, fachowość i doświadczenie (rzecz tak bardzo rzadko spotykaną w dzisiejszych czasach)? Jako osoba nie związana z firmą radzę wam popracować parę ładnych lat nabrać doświadczenia i pokory, a wtedy zobaczycie że zawód ten to żadna tam fizyka kwantowa (wiem co mówię). Jak kiedyś ktoś powiedział "nikt nie jest Prymasem i Prymusem, więc nie kąsajcie ręki która.......
2
Byłem tu 2016-07-18 13:09:33
Że też Ci operatorzy muszą być zawsze tacy chimeryczni????? Panowie Operatorzy CNC czy nie za bardzo wierzycie w swoje umiejętności, wiedzę, fachowość i doświadczenie (rzecz tak bardzo rzadko spotykaną w dzisiejszych czasach)? Jako osoba nie związana z firmą radzę wam popracować parę ładnych lat nabrać doświadczenia i pokory, a wtedy zobaczycie że zawód ten to żadna tam fizyka kwantowa (wiem co mówię). Jak kiedyś ktoś powiedział "nikt nie jest Prymasem i Prymusem, więc nie kąsajcie ręki która.......
2
romeko 2016-07-18 13:09:44
Kontroler Jakości teraz jest u nich poszukiwany! wymagania to na pewno wykształcenie minimum średnie techniczne no i teżumiejętność biegłego posługiwania się rysunkiem oraz dokumentacją techniczną, to sa chyba takie dwa najwazniejsze punkty wydaje mi się.
kazik 2016-07-18 19:05:07
nie dostaniesz na stale ja po dwoch latach dalej dostalem na rok
romeko 2016-07-18 23:20:16
Może zniżki się pojawią, ale bardziej interesują mnie ich oferty pracy.
Operator 2016-07-21 18:04:59
Kazik, pewnie masz dwie lewe łapy i tylko marudzić potrafisz, roboty się naucz ... jak byś coś potrafił to by ciebie docenili w jakimś stopniu a ty lewus jesteś i tyle ... zwolnij sie, będzie lepsze powietrze
Ps.
A może byś się przyznał kim jesteś ??? Pewnie taką małą gnidką na którą nikt nie zwraca uwagi i tylko się ślizgasz od 6 do 14:20 i chcesz tutaj zabłysnąć ...
2
kazik 2016-07-21 21:50:04
dwie lewe łapy watpie pracuje jak sie nalezy jakos przez cztery lata nie nazekali tylko po zmianie majstra na jakiegos cwaniaka zaczelo cos byc nie tak... a do przyznanie sie kim jestem zapomnijcie majster napewno sie dowie... j jesli chodzi o docenianie ludzi to w tej firmie tego nie ma zero szacunku dla pracownika nawet usłyszalem tekst ze pracownicy nie moga chorowac a jak dednemu z naszych kolegow po wypadku w pracy zarzucili ze to z jego winy to nawet odszkodowania nie dostanie zreszta to nie jeden przypadek moze czas zglosic to do inspekcji pracy pozdrawiam :-)
4
Operator 2016-07-22 21:14:26
Aha, majster się zmienił ... nie trzeba było staremu majstrowi tyłka obrabiać, wtedy wam nie pasował a teraz " Andrzej wróć " ...
Ps. Krąg poszukiwań zmniejszył się ze 130 osób do około 25 bo jesteś albo z cnc albo z pił ;-)
Również pozdrawiam :-)
1
Zostaw swoją opinię o MEYN POLSKA - Lębork
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEYN POLSKA