Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MEYN POLSKA

Pracowałeś w firmie MEYN POLSKA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Alonzo - 2015-12-06 19:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co ci ludzie za bzdury wygadują
zdjecie uzytkownika
Zama - 2015-12-13 22:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@Alonzo ludzie lubią wygadywać bzdury bo z nieróbstwa mają za dużo czasu chyba. Ja jestem zdania, że MEyn jest fajną firmą, pracowąłem tam zaraz po szkole, płacili na czas.
zdjecie uzytkownika
leskor - 2016-03-07 20:05:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zama, a wiesz czy w obecnych latach też jst znośnie ? Poszukują teraz konstruktora, przy czym wymagają minimum 2 lat doświadczenia. Dorzucając do tego wykształcenie techniczne myślę, że jest szansa na podjęcie pracy.
zdjecie uzytkownika
cyryl - 2016-03-12 10:24:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@leskor a masz jakieś pojęcie o projektowaniu w środowisku 2D / 3D, AutoCad , programach Catia oraz Inventor,? Bo tego też wymagają. Aha dołóż jeszcze angielski
zdjecie uzytkownika
ola m. - 2016-03-14 18:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Posiadanie 2 letniego doświadczenia nie stanowi dużego wymogu do spełnienia, bo normalnie oczekują dużo wyższego. Można i tak liczyć na różne szkolenia i nawet na benefity typu dofinansowanie dojazdów do pracy.
zdjecie uzytkownika
meiki - 2016-03-16 20:27:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co do samego doświadczenia @ola m. to myślę, że dwa lata spokojnie wystarczy. No ale oprócz tego potrzebne także jest wykształcenie wyższe techniczne. Bez tego ani rusz
zdjecie uzytkownika
troszk - 2016-03-18 20:46:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no dokładnie, w końcu to stanowisko konstruktora :) fajnie, że praca jest w lęborku, oraz że zapewniają zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na czas nieokreślony
zdjecie uzytkownika
młot - 2016-03-20 20:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem w ciężkim szoku szczerze mówiąc @troszk.. Umowa o pracę i to na czas nieokreślony na starcie, to bardzo rzadko spotykane zjawisko :) wielki plus
zdjecie uzytkownika
Nóźka - 2016-04-20 10:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe kto tam tak( usunięte przez administratora )ten stwór bajkowy ma już wiele osób na sumieniu ;)
zdjecie uzytkownika
Zama - 2016-04-20 11:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiesz co, nikt, to jakaś głupia plotka, którą jeszcze rozsiewasz
zdjecie uzytkownika
Nóżka - 2016-04-20 11:20:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nosił wilk razy kilka....... -wspomnisz kiedyś te słowa ;)Będzie jeszcze tu wesoło :)
zdjecie uzytkownika
prawdaTYLKOprawda - 2016-04-28 22:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że nikt nie jest w stanie napisać czegoś sensownego o pracy w tej firmie... Wiec może Ja... Zapewne uznacie mnie za kolejną osobę która narzeka ale może przeczytają to osoby wyżej postawione w firmie i coś zrozumieją. Bo tak na prawdę dzieję sie co raz gorzej. Większość pracowników biurowych uważa sie za lepszych a tak na prawde 3/4 z nich nie poradziłoby sobie na produkcji ( papierek nie czyni Cie lepszym człowiekiem i pracownikiem). Podwyżki okazały się żartem, ale tylko dla pracowników produkcyjnych, dlaczego ? a może mamy sie cieszyć z tych 30-50zł brutto? Przy 500zł biura to jednak przepaść... Wymogi są co raz większe, wymyślane są rzeczy tak głupie że wszyscy sie z nich śmieją, ale przestrzegać trzeba... Najbardziej to szaleje Kordynator P... - Kordynator do spraw niepotrzebnych- bo tak o Tobie mówią chłopie... Cały dom masz pewnie w naklejkach żeby nie zapomnieć że komputer to komputer a żona to żona, wstyd.. Wyszukujecie problemów to poszukajcie ich w biurze. Czy nie widzicie że utrudniacie nam prace?! Zainteresujcie sie w końcu ludzmi a nie słupkami. Czy nie wiecie ze zadowolony pracownik to dobry pracownik. Ciągle stoicie z batem nad nami... Firma ma rekordowe zyski ale produkcja tego nie odczuwa, bo to pewnie biuro wszystko wypracowało. Ludzie odchodzą i będą odchodzić bo są sfrustrowani , a brakiem szacunku i pogardą nic nie ugracie. Dobrze wiecie jak ciężko o sensownego i doświadczonego pracownika produkcyjnego, a Ci młodzi zaraz po szkole to nie to samo. Kiedyś praca w Meynie była czymś a teraz dużo osób słysząc meyn mówi "nie dzięki"... Nie zapomnijcie że my tez mamy rodziny, cele, marzenia. Myślicie ze nadgodzinami "udobruchacie" ludzi? Te przy niskich stawkach tez nie mają większego znaczenia. Zadowolone jest tylko biuro, oni siedzą i sie smieja. Tam nie ma takiej rotacji, trzymają się stołków jak mogą... Ale przy ich stawkach nic dziwnego. Proponuje aby w biurach siedzieli w okularach ochronnych przez 8-10 godzin. Niech zobaczą co to ból oczu.

Zapraszam do dyskusji. Przeoczyłem, zapewne trochę rzeczy ale to z uwagi na zmęczenie więc możecie liczyć na to ze bedzie tego wiecej.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
prawdaTYLKOprawda - 2016-04-28 22:19:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coraz* naprawdę* szybko pisałem i takie dwa babole się wkradły
zdjecie uzytkownika
Ed3k - 2016-05-04 09:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie sądzę żeby biurowi mieli taki miód może poza kadrą zarządzająca ale wiadomo... trzymają sie mocno bo gdzie oni robotę znajdą jak na niczym sie nie znają :-P
zdjecie uzytkownika
KAMA - 2016-05-10 09:22:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ed3k' przeciez szukają do swojej firmy specjalistów z branży przemysłowej, ludzi z doświadczeniem oraz pojęciem do pracy. Poza tym ich zakłady są również w USA.
zdjecie uzytkownika
całaprawda - 2016-05-14 17:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opiszę jak wygląda praca na dziale obróbki skrawaniem. Na początku wszystko wydaje się być super, pięknie. Wystarczy pół roku, aby zobaczyć jak majster traktuje ludzi. Na tym dziale są dwie grupy. Grupa majstra i jego pupile oraz grupa, ktora jest cały czas szkalowana i sprawdzana. Aby się dostać do jego grupy trzeba donosić na innych kolegów, ktorych majster nie lubi. Pupile są za to wynagradzani premią, którą załatwia majster. Atmosfera na dziale jest tragiczna. Strach rozmawiać z kimkolwiek, bo nie wiadomo czy majster albo ktoryś jego pupil nie stoi za plecami. To jaki stosunek ma do pracowników majster to kolejny minus pracy na tym dziale. Przychodzi i sprawdza pracowników telefony, jeśli ktoś zostawił włączony wyświetlacz. Zdarzało sie rownież że przeklina do pracownika. Co jakiś czas upatruje sobie jakaś osobę i ją gnębi i prześladuje, co można nazwać mobbingiem. Osobiście znam trzy osoby, które właśnie przez niego odeszły, a ciekawe ilu musiało być ich predzej. Dodam jeszcze że robi sobie zakłady czy dręczony pracownik odejdzie. Dziwię się że ktoś taki jak ten człowiek jest majstrem. Zawiść, mściwość, wymyślanie róznych konspiracji, przeglądanie kamer i bieganie do góry, aby donośić na swoich pracowników to jego codzienne zadania. Na tokarkach razem z programistą tokarek cnc prawie codzienne na pierwszej zmianie są robione "fuchy", a potem są pretensje do pracowników że się nie wyrabiają. Ten koleś prowadzi konflikty nie tylko ze swoimi pracownikami, ale także z ludzmi z biura, magazynierami, utrzymaniem ruchu. Gdyby nie ten człowiek to na dziale byłaby o wiele milsza atmosfera, a i ludzie nie odchodziliby z tego działu.
zdjecie uzytkownika
Całekłamstwo - 2016-05-16 09:02:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hm, panie Całaprawda majster na dziale Cnc czyli pierwszym łagrze na hali to wybitny fachowiec o nieposzlakowanej opini w branży. Jego znajomość materii obróbki z skrawaniem jest niesamowita, a On sam jest nieograniczenie miłosierny ( a może niemiłosiernie ograniczony - już mi się pomyliło), więc nie uwierzę w jakieś tam prześladowania ;)
zdjecie uzytkownika
Smiechu warte - 2016-05-16 11:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki wybitny fachowiec że nosi tylko detale na maszyny. Dobrze napisał, a wierzyć sobie może kto chcę. Opinie każdy moze dodać.
zdjecie uzytkownika
zozoleee - 2016-05-16 15:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Piszecie głupoty. Majster to dobry, ambitny człowiek - oby więcej takich ludzi. Jest odpowiedzialnym pracownikiem. Wprowadził szereg usprawnień , przez co ułatwił,skoordynował i przyspieszył postępy w pracy,a jako majster jest bezkonfliktowy oraz szybko nawiązuje kontakt z innymi ludźmi i co najważniejsze szanuje. Najprawdopodobniej pisze to zawistna osoba,której nie podoba się ta praca ,nie chce zwyczajnie pracować i wymyśla niestworzone historie... Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Całekłamstwo - 2016-05-16 21:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie śmiechu warte! Nie dzwigasz czytanego tekstu?
zdjecie uzytkownika
szaryczlowieczek - 2016-05-16 23:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wpis pana „zozoleee” tylko potwierdza to co zostało już napisane. To jest opis idealnego majstra, do którego naszemu majstrowi bardzo daleko. Panie „zozoleee” nie uratowałeś sytuacji tym wpisem, ten opis jest zbyt doskonały ;]. Nasz majster ma problemy z zarządzaniem trudnymi ludźmi, pyskatymi, którzy „nie dają sobie w kasze dmuchać”, którzy z łatwością odpowiadają chamsko na chamstwo (łatwo jest zarządzać spokojnymi posłusznymi pracownikami). Stąd te całe wpisy i afery. Daleko się w ten sposób nie zajedzie, tylko wrogów sobie narobił (nie tylko na swoim dziale, ale i poza nim). Miejmy nadzieję , że majster pójdzie po rozum do głowy i zacznie przyzwoicie traktować swoich ludzi, innych pracowników, bez względu na to czy lubi czy nie. Każdemu należy się szacunek.
Mimo wszystko, potencjalnym kandydatom do pracy, czytających te opinie, polecam tą firmę. Według mnie nie jest aż tak tragicznie, da się normalnie pracować i zdobywać cenne doświadczenie. Oprócz tych tutaj opisanych sytuacji, jest wiele plusów wynikających z bycia pracownikiem firmy. Jeżeli jesteś pracowity i ambitny, a nie masz jeszcze zbyt dużych umiejętności, nic się nie martw, nauczą cię. Osoby doświadczone za to mogą spróbować negocjować warunki zatrudnienia ;)
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
reszta calej prawdy - 2016-05-17 04:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
-płacz i rozpacz i pisanie najczarniejszych scenariuszy o gnębieniu i jeszcze mobbingu nawet...he dajcie spokój . Dzieciak siedzi między maszynami na krześle z telefonem i słuchawkami w uszach i nie reaguje na alarmy maszyn gdzie trzeba nadzorować ich prace - gdzie jest ?? - w pracy czy w kawiarence internetowej a jak się zwróci uwagę razy kilka to krzywda się dzieje...- o inne rzeczy tak samo...
Popracuje młodziak rok, może trochę dłużej i trwa w przekonaniu że wszystkie rozumy pozjadał...Chamskie i pyskate osoby próbują ustawiać pracę po swojemu
i tak by im było wygodniej - tak,tak po stronie pracowników są także trudne i pyskate osoby (same wyżej to napisały) nie tylko majster . A jak im się nie uda to same się zwalniają...wymyślają i wylewają wiadra pomyj i żale...
zdjecie uzytkownika
Do reszta całej prawdy - 2016-05-17 10:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to pan?Panie Jarząbek? Wiem, wiem pomagasz koledze z biurka obok, no tak, słusznie, czas na fuchy musi się znaleźć ;)Jeśli chodzi o majstra to nic do niego nie mam, bo jest taki jaki powinien być tu majster, czyli mierny, bierny ale wierny. Widać dział Cnc ma już takie szczęście do majstrów.....Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Tysiąc EURO - 2016-05-17 13:56:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O, widzę ciekawa dyskusja się toczy,-czyli jakieś powody były że ukrócili gościowi nieróbstwo. Znakiem tego jeszcze pracy nie może znaleźć i się wyzłośliwia...Zawsze to jakiś sposób na dowartosciowanie się po przegranej...
zdjecie uzytkownika
ojejciu - 2016-05-17 15:56:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesteśmy wszyscy dorośli a zachowujemy się jak dzieci. Nikt chyba nie słyszał w przedszkolu że będzie w życiu kolorowo, jak i w pracy. Zamiast pisać rzetelnie, to opisujecie kogoś w samych minusach albo plusach.
Nikt nikogo na siłę tam nie trzyma, trzeba wykonywać polecenia przełożonych i to wystarczy, a jak będzie problem że "za wolno, i za mało" to radzę to puścić jednym uchem i wypuścić drugim, róbmy swoje i tyle :) Kto lepiej będzie wiedział jak coś wykonać jak nie my? Biurowi nie mają zielonego pojęcia o produkcji, także nie widzę żadnego problemu żeby się czymś stresować czy przejmować.
zdjecie uzytkownika
Lider - 2016-05-17 18:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [całaprawda - 2016-05-14 17:36:15]:
- na pewno w następnej pracy będziesz mądrzejszy i dwa razy się zastanowisz zanim coś zrobisz wbrew zasadom pracy w firmie
zdjecie uzytkownika
że_co_? - 2016-05-17 19:37:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
widać że dalej nic nie rozumiecie, tutaj nie chodzi o jakiegoś chłopaczka tylko o godne traktowanie pracowników ( a raczej jego brak ) na pewnym dziale przez pewne osoby, kiedy wy przejrzycie na oczy? jak zostaniecie z samymi uczniami na praktycznie najbardziej wymagającym dziale ? ile to już osób odeszło z firmy a ile ich jeszcze stracicie?
PS. Panie " całaprawda", sama prawda.
zdjecie uzytkownika
dla_jasności - 2016-05-17 20:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gościu swoją robote robił. Gorzej jak na pierwszej zmianie przez 3 godziny trzepano fuchy, wtedy to najlepiej wine zwalić na pracownika. Po drugie nigdzie w regulaminie nie ma że nie wolno mieć telefonu. Skoro operatorzy nie mogą mieć telefonu to czemu majster i programista CNC mogą siedzieć na youtube i allegro w czasie pracy. Nikt nikomu nie ukrocil nierobstwa, tylko owy pracownik sam odszedł i prace dawno znalazł.
zdjecie uzytkownika
dla_jasności - 2016-05-17 20:22:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A i zeby bylo jasne. Nikt nie robi tego złośliwie, tylko na prośbę kolegów, którzy tam zostali i nie są w grupie majstra. Którzy muszą to nadal znosić.
zdjecie uzytkownika
Operator - 2016-05-17 21:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ad.1 Odnosząc się do opini o nick-u "reszta calej prawdy"
-"siedzi między maszynami na krześle" siedzy między ponieważ jest operatorem dwóch a nie raz trzech maszyn , gdzie osoba zewnątrz by mogła to odebrać, że siedzi może gdzieś w zakamarku i się kryje; na krześle ?! przecież niby jest zakaz siedzenia, "mało masz roboty - gratuj" operator-ślusarz; na temat krzeseł przy maszynach też ciężko cokolwiek zdziałać, nawet w niejednym dyskancie są krzesła przy kasach, a praca wykonana, może operator ma jeszcze po uzbrojeniu maszyny nią krecić zamiast silnika :D
Ad. 2
"Niemniej jednak całkowity zakaz używania telefonów komórkowych mógłby być uznany za niezgodny z prawem, gdyż art. 49 Konstytucji zapewnia każdemu wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach wskazanych w ustawie i w sposób w niej określony."
To już sami odbierzcie, jak chcecie
Ad. 3
Reasumując to co wydarzyło się tutaj (opinie), widać, że jest problem jednak z komunikacją na dziale, na forum człowiek jest anonimowy, gdzie wie, że nie będzie miał żadnych konfliktów albo nieprzyjemności od strony przełożonej, bo w końcu nie wie kto był tego autorem. A może tak wprowadzić ankiety anonimowe na dziele na temat innych osób, czy osoby przełożonej. Pomysł warty Kaizen-u, nie sądze, bo może tylko pozostać w pamięci autora, i ślad po nim zaginął.

Praca nie jest ciężko, jest pod dachem, jest ciepło, ale tylko w zimie.
Pieniądze zawsze na czas, to się też liczy.
Nikomu bym nie polecił, ani nie odradził tego zakładu.
Chyba faktycznie trzeba było się trzymać tej opini "puścić jednym uchem i wypuścić drugim, róbmy swoje i tyle"
zdjecie uzytkownika
Do operator - 2016-05-18 11:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taaa, anonimowe ankiety już tu były i jak się okazało były one srednioanonimowe . Przy tak permanetnej inwigilacji jaka tu panuje to anonimowe ankiety włóż między bajki! Napisałeś Pan, Panie wątpliwy Operatorze bardzo obszerny tekst i w bardzo wysublimowany sposób przemycasz w nim taką oto informacje -"siedzcie cicho i pracujcie" -sprytne lecz nie do końca. Pamiętaj, Nikompetentny przełożony to kara dla pracownika! Pozdrawiam ;)
zdjecie uzytkownika
Do zozoleee - 2016-05-18 13:39:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedz jeszcze ze majster koło wymyślił! Daj spokój, "Zajkowski" daj spokój, proszę Cię ;)
zdjecie uzytkownika
Do szaryczłowieczek - 2016-05-18 17:09:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hm, świetny wpis, taki sprytny, rzekłbym nawet taki godny menadżera niskich lotów. To ryba psuje się od głowy a później to już idzie do samej d...:)Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
sporo niejasności - 2016-05-18 17:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-Majster wydaje się być odpowiedzialnym człowiekiem , wiadomo nie ma ludzi doskonałych ale daje sobie radę nawet z ludźmi nie do końca uczciwymi a że to im się nie podoba to ich sprawa niech jęczą i piszą co chcą...
zdjecie uzytkownika
wsio ryba - 2016-05-18 20:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-Go Work to ciekawy portal - to takie wasze..MEYN ON SOCIAL MEDIA .Wracając do tematu to Firma jest jak najbardziej OK. Jak na to z góry spojrzeć to ta "jadka" przypomina napinkę kilku pracowników którzy chcieliby ułożyć system pracy po swojemu albo którym coś nie poszło... Jak wszędzie są gdzieś jakieś zgrzyty , ale nic to nie zmieni ! Dzisiejsze prowadzenie firmy (ciągle rozrastającej się ) , to nie to co było jeszcze dwa-trzy lata temu , są ciągłe zmiany i będą następne . Prawdą jest że po ostatnich podwyżkach widać także zmiany w myśli przewodniej firmy -JAK ZAROBIĆ ! ...i się nie podzielić . Jak co roku "rekordy obrotów" a podwyżki najsłabsze od lat !(kiedyś były co pół roku) -myślę że to się zmieni by następnym razem "blue nissan" nie musiał porównywać zarobków produkcja-biuro (50 do 500) . Jest to jedna z przyczyn takiej napinki między ludźmi . Teraz temat fachowców :) -jak poczytać i posłuchać to mamy fachowców sporo i to różnej maści:
-fachowcy od roznoszenia detali
-fachowcy od fuch
-fachowcy od telefonów
-fachowcy od brania w łapę od kooperantów
-fachowcy od jątrzenia (drill AMC)
-fachowcy od naklejek ( mistrz oklejania )
-fachowcy od wyprzedaży w magazynie ( typu wszystko po dyszce )
-fachowcy od nicnierobienia
-fachowcy od wszystkiego i niczego
-dilerzy
-maklerzy
Trzeba brać to z przymrużeniem oka jak ktoś wcześniej napisał jednym uchem wleci -drugim wyleci bo można się porzygać... :). Jak komuś się nie podoba to jak w MasterChef oddać fartucha! i go out.. :)
zdjecie uzytkownika
Nóżka - 2016-05-18 22:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ooooooooo! Beret spada od samego czytania...:) Coś wam dosypują do tych obiadów czy co....?
zdjecie uzytkownika
Ad vocem do brania w łapę - 2016-05-19 08:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikt tu na tym forum nie wspominał o jakiejś korupcji, więc uważaj na słowa Panie Wsiok Ryba. Chcesz pewnie skierować dyskusję na inny temat. Pisano tu o robieniu fuch, więc....? Czyżby odezwały się nożyce?
zdjecie uzytkownika
Kowal - 2016-05-19 10:37:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też słyszałem że tak kieszonki kieszonki im się otwierają że aż prywaciarze olewają taką kooperacje...
zdjecie uzytkownika
Same nożyce - 2016-05-19 20:47:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
-najlepiej potnijcie się nawzajem...
"lepiej czasami się nie odzywać i wydawać się głupim niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości..." :)
zdjecie uzytkownika
xyz - 2016-05-21 10:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja słyszałem że 2+2=5 , ale ile w tym prawdy?

Na dziale obróbczym zrobiło się żle, ludzie są sami sobie winni, czemu?
( usunięte przez administratora ) Jeśli któryś nie zrozumie, to wcale się nie zdziwię, narka
zdjecie uzytkownika
na koniec - 2016-05-22 02:13:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Brawo!, brawo!! cóż za piękna akcja mająca na celu eliminację osób o wątpliwej reputacji,ręce same składają się do oklasków ale niestety prawda jest inna. Zamiast zwrócić uwagę osób decyzyjnych na liczne grono podejrzanych o karygodne czyny właśnie daliście im ręcznik i mydło aby mogli te " brudne " ręce umyć i wsadzić głęboko w kieszenie ( pewnie znowu je wyciągną ale będą bardziej ostrożni ). Sądziliście że wasze wpisy zainspirują kardę do działania albo zwrócenia uwagi na poruszane tutaj problemy które nie tylko my widzimy ale już od dawna mówi połowa miasta? to jesteście w błędzie. Prawda jest taka że oni te wasze "informację" wkładają między bajki oraz umacniają się w przekonaniu że na " dole" są same nieroby co nic innego by nie robiły tylko kombinowały jak najbardziej oczernić firmę. Na zdrowy rozsądek jaki menadzer zajmie się tak poważnymi sprawami jak łapówkarstwo czy mobbing bazując na anonimowych wpisach na forum? czy wy nie widzicie że oni nawet nie chcą poruszać tego tematu bo to przecież pod ich skrzydłami mają się dziać takie straszne rzeczy i oni jako przełożeni by tego nie zauważyli? to tak jak sam sobie bys zawiązał pętle na szyje... Jeżeli faktycznie działaliście dla " dobra " firmy to są inne sposoby na zwrócenie uwagi znane jeszcze za czasów "czerwonej zarazy " . Myśleliście że *ydymacie Freda a to Fredy *ydymały was i do jeszcze waszymi własnymi wpisami.
PS. Firma fajna, płacą na czas, jest jakiś tam socjal, pod dachem, ciepło ( zwłaszcza latem :P ), ciuchy i niezbędny sprzęt tez dostajesz, tylko ta kasa.. dużo mówią o 3miejskich zarobkach i niby jakie to eldorado finansowe tutaj mamy ale chyba prawda jest inna skoro pracownicy z kilkuletnim stażem zarabiają tyle co kasjerka w markecie, lecz jest to do wytłumaczenia skoro na każdym przystanku w okolicy stoją ludzie którzy są gotowi rzucić wszystko aby tylko dołączyć do naszej " rodziny ". Piękne czasy gdy z dumą w głosie wypowiadało się nazwę Naszego zakładu już dawno minęły i chyba tak szybko nie wrócą.
Nie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Z biura - 2016-05-22 11:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Muszę przyznać iż dość ciekawe wypowiedzi tutaj umieszczacie (szczególnie spodobała mi się opinia o mnie - jeden z fachowców :) ). Czytając to wszystko nasuwa mi się jedno pytanie: Czemu to nie jest zgłaszane na bieżąco do odpowiednich osób/działów?
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2016-05-22 13:42:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Był kiedyś taki co zgłaszał że majster go prześladuje i jak skończył ? Nie przedłużyli mu umowy. Tak się kończy jak się narzeka na majstra, najlepiej cicho siedzieć i robić swoje. To co jest napisane to prawda i żadne pozytywne opinie pisane przez ludzi z biura tego nie zmienią.
zdjecie uzytkownika
Odp - 2016-05-22 18:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ponieważ menadzerowie nie chcą o tym slyszec bo przeciez jak to pod ich skrzydlami dzieje sie cos złego i oni by tego nie widzieli ? Praca jaka wykonuja osoby podlegle jest tak naprawde ich praca wiec jaki jest sens krecenie bata na siebie samych? Z fartem " biurowy " i badzcie bardzie wyrafinowani w swoich "interesach "
zdjecie uzytkownika
ii - 2016-05-24 17:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wachaja sie zarobki nowych pracownikow, z 2 letnim doswiadczeniem, moze ktos podac + / -?
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-05-24 22:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostaniesz 2300 brutto i masę zadań. Zastanów się kolego
zdjecie uzytkownika
ii - 2016-06-10 15:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziekuje bardzo za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
edf - 2016-06-18 15:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robot no alee to co uwazacie ze na poczatek te ponad 2 tysiace to jest malo? ja uwazam ze calkiem sporo
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: jakiś tam niby kierownik pokazuje rysunek i układasz stalowe elementy zgodnie z rysunkiem tech ( uwaga rys wg rzut ang. ) proponuje sobie przypomnieć rodzaje oraz grubości linii na rysunku oraz co oznaczają bo jest to bardzo przydatne przy ich "zabawach " rekrutacyjnych.
PS. Proszę się nie zrażać cyklicznym wytrzeszczem oczu u rekrutera podobno to przez te nowe okulary.
Pytania: Czy potrafię wykonywac pracę na stanowisku na jakie aplikuje itp
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-06-20 10:34:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest 1650 zł na rękę, więc utrzymaj rodzinę za te grosze. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
spocony - 2016-06-21 11:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Radzę się zastanowić, ciepło się zrobiło, w hali na obróbce nie mniej niż 35 stopni, a brak notorycznego i wręcz obsesyjnego popędzania (wyzysku*) byłby niezgodny z ideą majstra i/lub firmy.
Zepsujesz detal to Ci Dyrektor każe po godzinach przyjść i naprawiać - tak przynajmniej to majster pracownikowi przedstawia. No chyba, że element zepsuje pupil, wtedy kierownikowi się mówi, że każdy po trochu się przyczynił. - to jest fakt, nie opinia.

@Edf zauważa, że kasa dobra. Zapewne bowiem pracuje w innej firmie i za mniejszą stawkę. Hehe. Zapraszamy na produkcję :)
Cały powiat wie, że więcej niż w Meyn nigdzie nie zarobisz, a na Twoje miejsce jest pięciu chętnych przy bramie. - to jest opinia, NIE fakt(y).


*stosunek praca/płaca

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie MEYN POLSKA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEYN POLSKA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert