brak logo

Getinge Group Shared Services sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Getinge Group Shared Services sp. z o.o.

admin 2015-08-21 15:35
Wiesz coś na temat firmy Getinge Group Shared Services sp. z o.o., charakteru i warunków pracy? Napisz nam czy warto podjąć zatrudnienie u tego pracodawcy.
22
ola 2015-11-13 11:47
Czy mógłby ktoś napisać jak wygląda atmosfera w firmie w Krakowie? Jakie są zarobki, jak wygląda proces rekrutacji?
5
Kasia 2016-02-20 12:32
Kompletny brak profesjonalizmu ze strony działu HR... poinformowanie o wyniku rekrutacji , rowniez negatywnym, powinno być standardem dla każdej firmy chcącej mieć jakikolwiek prestiż wśród pracodawców na rynku. Zwłaszcza, że konkurencja na rynku centrów świadczących podobne usługi jest spora i sądząc po rozmiarach rekrutacji, która prowadzą od paru miesięcy, wcale nie są tak obleganą przez potencjalnych pracowników firmą... co do samej rozmowy: wyjątkowo niepozytywne wrażenie, atmosfera najgorsza ze wszystkich rozmów rekrutacyjnych, na których byłam w swoim życiu, niektóre pytania niemajace związku z pracą. W skrócie, odradzam zatrudnianie się w tej firmie, jeśli tak ma wyglądać ich podejście do pracownika.
Gosc 2016-03-19 12:48
Jakie pytania pojawiaja sie na rozmowie rekrutacyjnej?
Ak 2016-03-20 13:09
Czy ktoś miał okazję odbywać praktyki/staż w tej firmie? Na jakim poziomie są mniej-więcej zarobki (nie tylko jeśli chodzi o staż, ale też o stanowisko specjalisty)?
1
ad 2016-03-21 21:05
Ktoś wie, ile można zarobić na stanowisku AP Accountant?
Milena 2016-04-06 11:05
Po rozmowie kwalifikacyjnej brak kontaktu z działem HR, głucha cisza, zero informacji.
Gosc 2016-05-03 18:53
Ja dostałam maila z informacja o negatywnym wyniku procesu rekrutacji ale dopiero po miesiacu.
gosc 2016-08-31 22:20
dzial HR-brak informacji zwrotnej-srednio profesjonalne podejscie-bralam udzial w procesie rekrutacyjnym w kwietniu i do tej pory zero odpowiedzi
A. 2016-10-07 14:52
Strasznie mnie wkurza, jak wchodzę znaleźć opinie na temat jakiejś firmy i przeszło połowa jest pisana przez hr-owców tej firmy, udających niby zainteresowanych kandydatów z wyjątkowo szeroką wiedzą na temat wszystkich stanowisk, na które obecnie trwają rekrutacje. Co druga strona z opiniami na goworku to ma, to jakiś pieroński trend - robić firmie sztuczny pozytywny image. Jak ktoś jest wystarczająco kumaty i sprawdził na goworku niejedną firmę, to wyhacza takie fejki bez większego problemu. Koszmarek. Tutaj oczywiście też tak jest.
34567 2016-10-07 18:24
@gość no ale przecież jest tak ze oni z firmy z cala pewnoscia odzywaja się tylko do wybranych osob do tych z którymi chcą podjąć wspolprace tak mi się przynajmniej wydaje nie sadze żeby odzywali się do każdej ososby która wziela udział w procesie rekrutacji
gg 2016-10-24 23:45
firma spoko, korpo jakich w KRK wiele (oczywiście jest w KRK sporo gorszych, znajdą się pewnie i lepsze), płaca przyzwoita (ale bez szału), że tak powiem "średnia półka", socjal taki sobie (standardowy pakiet), stanowiska normalne jak to w księgowości - zależy gdzie trafisz to będziesz mieć sporo pracy albo i luz przez pół miesiąca z kilkoma dniami zamknięcia, które trzeba przetrwać.
Atmosfera też zależy od teamu: w jednym jest spoko, w innym trochę sztywno (bo np. mają tyle roboty że nie mają czasu na fun), no ale zależy co komu pasuje.
HR nie odpowiadają bo pewnie nie nadążają z robotą... może nie chcą mówić NIE, jeśli za miesiąc będą potrzebować kolejną osobę na podobne stanowisko (?) i jeszcze się odezwą.
Ogólnie - polecam, sama jestem zadowolona.
2
Migotka 2017-01-19 20:59
Hej, a mogę wiedzieć, na jakim stanowisku pracujesz ?
kilkuletni pracownik 2017-04-27 19:54
Firma miała bardzo dobry początek, konkurencyjne wynagrodzenie, dobra atmosfera, dbanie o pracowników - startowali, potrzebowali reklamy, i ją sobie zrobili. Z czasem jednak pani dyrektor chciała coraz bardziej zaimponować swoim szwedzkim przełożonym i rozpoczęła cięcie kosztów. Zaczęło się od sztucznego stworzenia dodatkowych stanowiskach i teraz nie awansuje się w systemie Junior - Accountant- Senior, tylko Junior - Experienced Junior - Accountant - Exp Accountant - Senior. Wydłuża to czas awansu, a jednocześnie obniża koszty pracownika - zmyślny fortel! Awansu nie dostaje się za zaangażowanie i wiedzę, a znajomości z kierownictwem i staż pracy. Osoby bez jakiegokolwiek wykształcenia kierunkowego czy kursów, klepiące tylko kilka lat faktury AP potrafią awansować i zarabiać więcej niż ci wykształceni i zasługujący na to. Jeżeli jednak do awansu dochodzi, to kwoty są śmieszne.

Organizowane są co prawda szkolenia, ale pracownicy wysyłani są na nie bezmyślnie. Np. szkolenia z rachunkowości - zrobiono jeden poziom, na który obowiązkowo poszli wszyscy, więc połowa osób (ci po studiach finansowych) się nudziła, a połowa nie miała pojęcia o czym jest mowa. Ale kasa na kurs poszła, więc pracownik powinien się cieszyć, że był, że firma stwarza możliwości!

Jeśli chodzi o same procesy, to z kilkoma wyjątkami, do Polski przeniesiono "linię produkcyjną" księgowości. Głównie działy AP i część obszarów AR. Praca na GL wygląda głównie tak, że klepie się księgowania na zlecenie biznesu, a na zamknięcie wklepuje się do systemu raporty, również przygotowane przez biznes, a wkład intelektualny pracownika ogranicza się do uzgadniania kont.

Do tego dochodzą kolejne pomysły usprawniające kierownictwa: mierzenie czasu procesów, kontrola każdego księgowania przez TL (nawet wykonywanego przez Seniora...), itd.

Firmę można polecić z pewnością stażystom (konkurencyjne stawki na umowie zlecenie) i juniorom, ale osoby chcące pracować na wyższych stanowiskach nie mają tutaj czego szukać.
7
Lidia 2017-07-20 08:48
@kilkuletni pracownik czyli, jeśli dobrze rozumiem, uważasz że ta firma jest dobrym miejscem pracy dla osób, które dopiero zaczynają swoją karierę zawodową. Mógłbyś powiedzieć jak wyglądają pierwsze dni/miesiące nowego pracownika? Czy może on liczyć na wdrożenie do pracy na nowym stanowisku, czy też kursy wprowadzające?
1
Zostaw swoją opinię o Getinge Group Shared Services sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Getinge Group Shared Services sp. z o.o.