brak logo

Cegelec Sp. z o.o.

Katowice

Opinie o Cegelec Sp. z o.o.

xxx 2013-04-09 10:20:46
Nie nie i jeszcze raz nie.
aBCX 2013-06-20 20:53:48
xxx - 2013-04-09 10:20:46

Nie nie i jeszcze raz nie.

Widzę, że byłeś na rozmowie? Jak wrażenia? :)
lolek 2013-06-29 19:08:27
a ja pracuje w Cegelec i jestem zadowolony :)
2
hanys 2014-08-01 23:46:45
Cóż,ja już nie pracuję więc mogę mówić prawdę-jest tragicznie-nawet nie chodzi o zarobki, tylko o traktowanie ludzi-jeśli nie jesteś z rodziny-to jesteś szmatą. Jest parę gwiazd, które jadą na rąbaniu opinii ludziom, którzy zasuwają i są lojalni oraz na wazeliniarstwie.Nie liczy się twoja fachowość tylko czy się pewnym osobom podobasz-a pewnym osobom nie podoba się nikt. Atmosfera zerowa, kierownictwo to strusie, głowa w piachu.W tym roku odeszło dwóch kierowników.Wielka jest tylko nazwa.
1
Cml 2014-08-18 14:33:39
Witam,
Też kiedys byłem na rozmowe w tej firmie. Moje wrażenia z rozmowy są nastepujące. Jezeli firma ma takie samo podejscie do pracownika jak na rozmowie to wielkie współczucia dla pracujacych. Rozbawiały mnie teksty typu: "Jak ktos pracuje u mnie", "oczekuje wartości dodanej" - czyli mam być wtyczką, która ma załatwiać kontakty od mojej poprzedniej firmy. Warunki ustalone telefonicznie ulegają znacznej modyfikacji na rozmowie - nie interesuje mnie w tym przypadku kwestia czy to headhunter zle poinformował firme czy firma robi sobie jaja. Mam nadzieje ze to tylko wrazenia z rozmowy i ze w firmie nie jest az tak zle.
1
GHGboi 2014-09-02 03:57:54
Firma niby zagraniczna, ale kierownictwo polskie (usunięte przez administratora) Nie polecam, nie pchajcie się tam, (usunięte przez administratora)Szkód czasu i zdrowia.
1
pq 2014-09-13 09:19:21
Niestety potwierdzam opinie moich przedmówców. Mentalny wycisk, poniżanie, chamstwo i wycieczki personalne na każdym kroku. Jeśli nie włazisz w (wiadomą część ciała) rodzinie, która opanowała firmę, to jesteś baranem, leniem, nierobem albo pastuchem (to są słowa kierownika szczebel niżej niż zarząd). Nie wrócę tam za żadne skarby świata!
4
bonzo 2014-10-21 20:23:28
Tak jak to ktoś pięknie określił wyżej - wielka jest tylko nazwa tej firmy. Szkoda czasu i słów na wymienianie tego co pokraczne.
2
rhol771 2015-01-20 09:12:26
W 2014 roku odeszli ostatni normalni ludzie z kierownictwa.
Reszta traktuje innych bez szacunku, permanentnie krytykuje wszelkie działania, a pod niebiosa gloryfikuje swoją rodzinę. Nowy kierownik projektu zrobiony z brygadzisty nie ma zielonego pojęcia o swoich obowiązkach i współpracy z ludźmi, do tego ma zerowy szacunek dla współpracowników. Gość od naganiania klientów jest bezmyślnym ignorantem.
Szefostwo jest toksyczne i żąda poświęceń dla wymyślonych spraw, wykorzystuje ludzi i sprzęt dla swoich korzyści. takie małe polskie piekiełko...
1
ON 2015-04-06 21:28:53
Widać tę patologię na terenie Hamiltona we Wrocławiu. Zatrudnili tam cwaniaka-badylarza i nieroba.......Prywatny folwark.
1
who knows 2015-04-29 07:09:46
Jaka jest teraz sytuacja w firmie Cegelec w K-ce. Może ktoś wie jakiego rzędu są zarobi na poziomie inżyniera lub kierownika?
ja 2015-05-10 00:12:54
Pracowałem ale za żadne pieniądze nie wrócę do kompani braci , wszystko prawda poza jednym postem że sie podoba napewno to napisał pan K
Zdziwiona 2015-05-21 14:58:04
Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii.
Myślę, że wszystko to jest pisane przez jedną i tą samą osobę. Ja pracuję w cegelec ponad rok i jestem bardzo zadowolona. A z pewnością do atmosfery panującej w pracy nie mam nic do zarzucenia.
3
zatroskany 2015-06-20 16:20:49
Halo Berlin, halo Berlin, słabo Cię ostatnio słychać, mam nadzieję że zapłaciłeś rachunek za internet. Napisz coś ciekawego.
pracownik 2015-07-14 23:57:02
Jeśli ktoś był w HS Wrocław, to wie jak jest na prawdę.
Tylko ratownicy projektów mogą mieć złe zdanie o ekipie z Wrocławia.
Chłopaki robią dobrą robotę, zostawieni sami sobie.
Tylko jakiś baran z krainy szerokich liści może pisać takie bzdety.
zero dla debila 2015-07-15 00:34:33
ostatnia opinia jest zajebista i zgadzam sie z nią, ale ta poprzednia babeczka była chyba u wróżbity Macieja albo u Smigola, a ten jak wyżej opisane sprzedał wszystkich a był to zwykły robol z firmy konkurencyjnej gdzie juz nikt z nim nie chce prac0wać, nawet podwykonawcy i ich ludzie którzy mieli już wcześniej z nógłby przygnieśćim do czynienia twierdzą że to debil pierwszej klasy nazwany przez Braci ,,Smigolem"ludzie z obcych firm pytaja gdzie to produkują takich kierowników co znaków na scianach nie widzą dobrze ze taki duzy i namalowany nie metalowy bo Debila mógłby przygnieść hehehehehehehehehe
smigolowski 2015-09-04 10:33:24
zacznijcie rozrozniac oddzialy: w Katowicach jest ok, w Gliwicach jest beznadziejnie.
W Katowicach pracuja normalni ludzie na pozioie, w Gliwicach nie ma czego szukac, rozgonic na cztery wiatry i zaorac, bo sloma z butow wystaje polowie pracownikow K.
2
rozczarowany 2015-09-05 11:26:44
Pracuje w firmie Cegelec w Gliwicach i uważam że większość wypowiedzi jest
fałszem zgadzam się z użytkownik naot i przyznam mu 100% racje Firma Cegelec
nikomu nie płaci za siedzenie i obijanie gruch czasy komuny się skończyły
Ja osobiście jestem zadowolony, początki były trudne ale z czasem sorry, napływem wiedzy i umiejętności szkoleń jest coraz lepiej Kierownictwo Gliwice jest kompetentne-kilkoma słowami odpowiednie osoby na odpowiednich stanowiskach
Są wymagający lecz pomimo tego chętnie służą pomocą w realizacji powierzonych zadań i projektów.Dają możliwości rozwoju jakimi są szkolenia a tym samym podnoszą kwalifikację pracowników co wpływa na podwyższenie zarobków pracy.
1
obiektywny 2016-01-24 02:01:01
Pozytywy w firmie to wypłata na czas(nawet przed-płynność finansowa) i kilka osób tam pracujących, luźne godziny pracy ,premie kwartalne(żadnej rewelacji),różnorodność tematów(zawsze jest coś do zrobienia i jakiś temat do realizacji- brak przestojów) , ciekawe delegacje(tylko krajowe).Pisanie wypowiedzi w stylu "niskie stawki" to głupota dostajesz tyle ile wynegocjujesz nikt nie zmusza do pracy ...Zdrowe podejście do regulaminu , z załatwianiem spraw prywatnych raczej nie ma problemu,brak rygorystycznego przestrzegania zasad i kontroli godzin pracy -ukierunkowanie na cel ,terminowość i jakość (o to trzeba przyznać dbają). Atutem maja być narzędzia pracy (telefon , laptop ,auto) dla mnie to jest śmieszne bo w tego typu pracy to przedmioty niezbędne.Brak wypłacanych nadgodzin i praca na projektach "ku chwale ojczyzny"..Atmosfera w firmie delikatnie ujmując "ciężka" .Kadra kierownicza lekko mówiąc nieporozumienie..brak zdolności interpersonalnych , w przypadku braku rzeczowej argumentacji nadrabianie krzykiem i wyzwiskami.Brak brania odpowiedzialności za swoje decyzje i zasłanianie się podwładnymi.Przeświadczenie o swojej wyższości i nieomylności z racji stanowiska co niejednokrotnie bywa wręcz żałosne.Niejednokrotnie brak jakiegokolwiek wsparcia w realizacji wspólnych zadań ( rady typu znajdź sobie na serwerze).Firma nieduża w Katowicach pracuje tylko kilka osób, grupa Vinci dla pracowników to tylko ładny znaczek na wizytówce i możliwość wpisania w CV,innych benefitów brak(Pudel nie wiem co Ci naobiecywali ale nie liczyłbym na wiele;) ) Duża rotacja pracowników ( Pudel nie zastanawia Cię czemu często szukają pracowników? ).Relacje miedzy pracownikami różne , jak już wspomniałem jest kilka osób wartościowych , pozostali no cóż wyścig szczurów ..sprzedadzą Cie dla własnych celów. Układy i układziki w firmie na porządku dziennym jeśli masz kogoś znajomego (a kolesiostwa tam nie brakuje) to masz święty spokój jeśli nie no cóż...Praca dla kogoś ktoś jej potrzebuje ale gdy planuje się zmienić obecną raczej nie polecam.
2
waldek 2016-01-30 13:28:12
Firma obecnie bardzo dynamicznie się rozwija. Wchodzą do nowych sektorów i rozwijają te w których byli mocno obecni dotychczas. Mają unikalny profil ponieważ łączą utrzymanie ruchu, serwisy, transfery maszyn z wykonawstwem i integracją wszystkich instalacji wewnętrznych. Co ciekawe mają spore zasoby własnych wysoko wykwalifikowanych pracowników (około 100 na etacie) i zatrudniają ich w oparciu o pełne umowy o pracę - żadnego płacenia pod stołem, oszukiwania na godzinach itd. Nie jest to oczywiście firma idealna i mogli by np. więcej płacić bo stawki nie są rewelacyjne ale ważna jest stabilność zatrudnienia. Niewątpliwe problemem jest nepotyzm w niektórych działach i promowanie układów rodzinnych to drażni wielu wartościowych pracowników.
1
zkrainyszerokichlisci 2016-04-01 20:14:44
@george

między 5 a 8k [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa
zdziwiony 2016-04-11 09:49:21
chyba brutto..;)
ja 2016-05-17 18:16:37
Tak wypłaty są na czas... z tym zależy na pracownikach to chyba firmy pomyliłeś..
rik 2016-05-28 12:21:16
A jak tam wasza opinia o dyrekcji, normalni czy jacyś zwichrowani ? Pytam bo ostatnio miałem psychola za szefa i nie chciałbym znów na takiego trefić.
wika 2016-05-30 22:52:22
zależy o którego pytasz ;)
inz 2016-06-06 08:03:29
Pytanie - jaki jest poziom zarobków brutto na stanowisku kierownika projektu (składowa stała i zmienna) ?
Fintch 2016-07-01 13:17:16
Firma ostatnio bardzo dynamicznie się rozwija. Mają nową siedzibę na Krasińskiego 29. Obecnie występują pod brandem ACTEMIUM. Ciągle słychać o jakiś nowych rekrutacjach wiec pewnie pozyskali nowe kontrakty. Co do zarobków to z tego co wiem to naprawdę duże wynagrodzenia zaczynaj się u nich po okresie próbnym a ten do łatwych nie należy. Najpierw umowa na czas określony później druga na czas określony (tylko w wyjątkowych przypadkach na nieokreślony) ale jak już działasz na stałe i jesteś sprawdzony to wynagrodzenia znacznie powyżej średniej.
Fintch 2016-07-07 19:35:44
wygląda to tak że zaczyna się tendencja w której promowani są ludzie którzy są gotowi poświecić się dla firmy. Nie każdemu to odpowiada. Dodatkowo zmiana ta zachodzi bardzo powoli. Ci którzy chcą być przeciętni tj. praca 8-16 na kokosy nie mają co liczyć. Ale jeżeli są dobrzy na stabilne zatrudnienie tak. Natomiast Ci którzy chcą się mocno zaangażować i powalczyć mają nieograniczone możliwości. Ale nie każdy chce brać udział w wyścigu i nie dla każdego kariera jest najważniejsza. W końcu jest to big corpo a w zasadzie jego część. Z drugiej strony dziwne i aż wstyd że wciąż nie rozwiązali problemu z istniejącym tam starym układem rodzinnym tkz. "braci" , bardzo psuje to wizerunek nowoczesnej firmy.
rozczarowany 2016-07-08 15:14:37
Witam Sorry Fintch nie wiem czy to wstyd nawiązując do istniejących tam układów tkz. " braci"
chyba z nimi nie pracowałeś albo masz jakąś schizę Nie jestem wazeliną ale Ja w przeciwieństwie do ciebie z nimi pracowałem Są to pracownicy (chłopaki )dla których "niema rzeczy niemożliwych "Jeżeli jedziesz z nimi na projekt to wiadomo że jest on wykonany od A-Z tylko jest mały problem wiele osób pracujących z nimi nie nadąża za ich tempem pracy i tu może być problem!!! Wracając do początku twojej opinii faktycznie można zarobić dużo tylko ze trzeba pracować nie 8 godzin tylko więcej kosztem
rodziny. Uważam ze praca idealna jest dla kawalerki i osób nie mających żadnych zobowiązań
1
tez ktoś 2016-09-10 15:27:13
z tą atmosferą to nie bardzo trafiles. Chyba ze lubisz taką "grobową".
frania nie tylko do prania 2016-10-04 20:40:49
... to chyba siedzisz w biurze caly czas i i przebywasz w tej grobowej atmosferze. Posiedz torche na projektach to poczujesz ten "smak" dobrej atmosfery. Twoj opis swiadczy ze jestes chyba jednym z kilku osobnikow ktorzy nie maja pojecia o tym czym byla naprawde DOBRA ATMOSFERA przed przyjsciem pewnego pana i jego "dobrej zmiany" ktora coraz mocniej wprowadza
2
xyz 2016-10-04 22:07:05
Zastanawiam się na złożeniem dokumentów do Katowic - czy ktos moze mi powiedziec jakiego rzedu sa premie kwartalne (realnie). (usunięte przez administratora)
3
pytajacy 2016-10-09 01:31:54
Pytanie o organizacje pracy dla kierownikow projektu - czy to jest 100% delegacja czy tryb mieszany. ? Jak czesto widujecie dom ? Jaki zasięg terytorialny ? Sląsk czy cała Polska ? Pytam bo pracuje w podobnej firmie u nas jest to niestety 100% w delegacji, a teraz chciałbym byc blizej domu.
józik 2016-10-19 21:01:20
Co tam się dzieje w tej firmie ?
kontrol 2016-10-20 13:13:23
józik :)
nie interesuj się tylko weź się za prace.Mniej będziesz wiedział dłużnej będziesz pracował.
odkrywca 2016-11-05 14:54:35
pod Nickiem fintch tudzież waldek ukrywa się nasz poczciwy, były już dyrektor operacyjny.
stolzpowylamywanyminogami 2016-11-12 21:18:42
Zdecydowanie za dużo "gwiazd" święcących swym (sztucznym)uśmiechem ktorym próbują tuszować i tak nieudolnie robioną pracę. Na temat dyżurnych krzykaczy i ich socjotechniki w tej firmie szkoda się rozpisywać.
zdecydowanieNIE 2016-12-01 09:00:53
Zdecydowanie nie polecam. Brak kompetencji osób zarządzających, fatalna atmosfera, brak perspektyw i jasnej koncepcji. Dla osób ambitnych i chcących się rozwijać - zdecydowanie odradzam
1
Zostaw swoją opinię o Cegelec Sp. z o.o. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cegelec Sp. z o.o.