arsanit

Siemianowice Śląskie

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 108 ocen.

Opinie o arsanit

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie arsanit

Joanna

@karolinka to bardzo dziwne, bo jak firma dostaje nagrody to pracują na nią wszyscy pracownicy. Sam zarząd nie zapracowałaby na takie wyróżnienie. A jednak wydawałoby się, że jak ludzie pracują efektywnie to są zadowoleni. Co o tym sądzisz? Dlaczego pracownicy arsanit pracują tak dobrze, skoro według Ciebie nie mają powodów?

Joanna

Arsanit dostał za rok 2016 utytułowany Wielkim Modernizatorem od Brylantu Polskiej Gospodarki https://arsanit.pl/brylant-polskiej-gospodarki-wielki-modernizator-polski-2016/ Czy takie nagrody wpływają jakoś na jakość pracy w firmie? Czy są jakieś podwyżki czy więcej zatrudnień, w momencie gdy firma uzyskuje jakąś nagrodę?

karolinka
@Joanna 13.11.2017 14:10
Arsanit dostał za rok 2016 utytułowany Wielkim Modernizatorem od Brylantu Polskiej Gospodarki https://arsanit.pl/brylan...

jakość = nie podwyżki = nie zatrudnienie = wzrasta

Prezes ...salsa

Tynki Firmy ARSANIT są bardzo soczyste i pięknie wyglądają na elewacjach!!!No i NAZWA ARSANIT to jak GRANIT w kamieniu.BRAWO ARSANIT!WAS trudno zepsuć na Elewacji,no chyba ,że (usunięte przez administratora) pryska ,jak ziemnioki bryzgane?!

Joanna

@Ave widzę, że niestety jeszcze nikt Ci nie odpowiedział. Czy kontaktowałeś się bezpośrednio z firmą? Jakich odpowiedzi Ci udzielono? Również chętnie dowiemy się więcej o tym, jak wygląda praca kierowcy.

Szofer Styropianowy
@Joanna 13.07.2017 08:55
@Ave widzę, że niestety jeszcze nikt Ci nie odpowiedział. Czy kontaktowałeś się bezpośrednio z firmą? Jakich odpowiedzi Ci udz...

O zarobkach nikt nie napisze, bo mamy podpisane oświadczenia o poufności odnośnie osiąganych zarobków ;)

Rozbawiony
@Ave 13.07.2017 16:29
Dowiedziałem się jedynie od kierowcy na parkingu, że śmigają z styropianem po budowach i czasami po hurtowniach, praca od ponie...

Zastanow sie czy napewno chcesz pracowac..bo teraz podobno jazda na czechy i robia po 800-1100km za 150 zl ha ha i jeszcze rozladuj:)

Joanna

@Ostatni mochikanin gdyby część załogi się zwolniła to wtedy kto by pracował w Arsanit? Czy w sprawie podwyżek były jakieś rozmowy z przełożonym? Czy to pewne, że nie ma szans na nie? To ważne informacje dla osób, które planowały tam podjąć pracę.

Ostatni mochikanin

Odradzam tą firme każdemu.wyzysk na każdym kroku,firma niby sie rozwija a wypłaty na produkcji stoją w miejscu.podwyżki można się spodziewać tylko wtedy gdy część załogi sie zwolni,nawet kierownik pracuje w wszystkie weekendy zamiast dać zarobić zwykłemu pracownikowi.patologia...

Adam

Nie poleciłbym firmy,nikomu za żadne skarby,wyzysk za marne pieniądze najczęściej najniższa krajową,wszędzie Cię obserwują łącznie z dyrektorem przez swoje kamery,chodzą za Tobą sprawdzają czy pracujesz,poganiają Cię,pytają gdzie jesteś,najlepiej jakbyś nie korzystał z wc ,zimą nie możesz się ogrzać gdy,dokuczają warunki atmosferyczne deszcz,śnieg,mróz ktoś Cię zaraz wypatrzy jest wtedy awantura nie przyjemna w relacjach,ktoś udziela Ci upomnienia że przerwa dla Ciebie śniadaniowa trwa 30min to jest ten czas dla Ciebie ,straszą restrykcjami kodeksem pracy wywołują strach w Tobie,musisz być potulny ,widziałem że nie którzy pracownicy nie mają odpowiedniego stanowiska,nie którzy kierownicy to gbury nie ma dobrych relacji,firma ogólnie pozornie nowoczesna wypłaty na czas,składki odprowadzane na ZUS ale relacje to niewolnictwo i upodlenie,pozostawia wiele do życzenia,wykorzystają Cię chociaż chciałbyś dobrze pracować,nie ma do Ciebie szacunku do Ciebie,poprzez to rotacja jest ludzi jest bardzo duża ,ciągle jest ktoś nowy.

Denis Rozrabiaka
@Adam 16.07.2017 13:35
Nie poleciłbym firmy,nikomu za żadne skarby,wyzysk za marne pieniądze najczęściej najniższa krajową,wszędzie Cię obserwują łącz...

Można się z Tobą w większości tez zgodzić, a dodałbym jeszcze fakt, że pracuje się praktycznie na najniższej krajowej, co w tak dużej firmie raczej nie powinno mieć miejsca. Duży plus to terminowość wypłat, ale ich wysokość...

Ave

Witam wszystkich! Czy możecie powiedzieć, jak w Arsanicie wygląda praca jako kierowca CE? Chodzi o godziny pracy, dni, trasy (kraj, eu?) pieniążki ;) Pozdrawiam

anonim

(usunięte przez administratora)

znam gościa

rabin jest z Nowej Rudy ale reszta sie zgadza haha

znam gościa

rebe podbniez ostro sprzedaje tynki na dolnym ślasku, tu sprzeda trzy metry, tam cztery i tak grosz do grosza i bedzie kokosza hahaha

Joanna

Obecnie firma poszukuje osoby na stanowisko Pracownik Działu Logistyki. Jak wygląda praca w firmie w tym charakterze? Czego mogą spodziewać się aplikujący?

znawca

te derechory handlowe regionalne to chyba takie od wolnych sobót haha

rynkowiec

firma znana praktycznie tylko na Górnym Śląsku, w reszcie kraju prawie biały kruk, handlowców terenowych zatrudniaja tylko na samozatrudnieniu bez gwarancji dłuższej pracy, przy braku wyników rozwiązują umowę po kilku miesiącach, typowa lokalna mała firma polskiej chemii budowlanej, mają jeszcze drugi zakład w Koninie, ale na północy Polski ich obecność na rynku jest śladowa

Przebudzona

Dyrektor jak śpi to nie przeszkadza, auta nie mają GPS-ów, przez pięć lat reanimują nieroba, czy można sobie wyobrazić lepsze warunki do pracy?:-) Chyba będę aplikowała:-)))) Słyszałam, że podobno jeszcze nieźle płacą :-)

znam temat
@Przebudzona 02.03.2017 06:57
Dyrektor jak śpi to nie przeszkadza, auta nie mają GPS-ów, przez pięć lat reanimują nieroba, czy można sobie wyobrazić lepsze w...

auta może i nie mają, ale telefony mają na pewno haha

ENTER1

Ten dyrektor to śpioch, ale sen ma czujny:-) Potrafił wyczuć nieroba spragnionego socjalu...

LoBO

Witam odnośnie pracy Handlowca - Nie polecam ! Zero Zero Zero social ! brak urlopów! zakładaj firmę i jazda ! i jeszcze jak Wam się trafi Dyrektor z Krakowa( Majki) który nic nie robi a wszyscy myśla że pracuje i pomaga :) ale mozna autem firmowycm jeżdzić od krakowa do świnoujścia i tak Dyr z Krk się nie kapnie bo śpi do 10:00

anonim

(usunięte przez administratora)

znam temat

za czapke gruszek miesięcznie i monitoring masz wbudowany w pyte! popytaj ludzi z innych polskich amazownów jak tam sie pracuje i jak wielka jest rotacja ludzie, myślisz, że dlaczego amazon ucieka z innych europejskich krajów i przenosi sie do Polski? żeby ludziom dać dobrą prace???!!!

hanys przodowy

a wiela płacą handlowcom terenowym?

2po

czy nadal szukacie kierowcy kat. C+E w ruchu krajowym? zastanawiam się czy jako kobieta mam szansę na takie stanowisko

anonim

(usunięte przez administratora)

Ktoś

Nie wydaje mi się żeby chodziło o konkretny dział tylko o nastawienie ludzi do pracy. Jeśli tytuluje post "ktos" to chyba oznacza że chce pozostać osoba anonimowa. A jedynie próbuje pokazać ze nie taki diabeł straszny. Poza tym pracownicy potrzebni są w każdym dziale. Jeżeli wszyscy pracowalibysmy w jednym, to chyba nie miało by to sensu. Pozdrawiam.

Ktoś

Ja nie pracuję na produkcji, więc nie wiem jak tam płacą i jak traktują ludzi. W dziale, w którym jestem naprawdę nie ma na co narzekać. Wypłaty są zawsze na czas, a nawet przed czasem. Płacone są nadgodziny, przyznawane sprawiedliwe premie. Umowa od razu o prace. Kierownika produkcji znam, myślę, że jest w porządku. Przede wszystkim uważam, że atmosfera jest przyjazna. Na pewno nikt tutaj po sobie nie krzyczy i się na sobie nie wyżywa, a jest to bardzo ważne w pracy. Myślę, że "złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy". Jeżeli komuś się nie chce pracować, to nie odnajdzie się nigdzie. Może nie ma zbyt obszernego pakietu socjalnego ( w sumie wcale), ale wierzę, że do wielu rzeczy dojdziemy. Stale się rozwijamy, dlatego potrzebujemy nowych ludzi do pracy. Powiem tak, naprawdę nie ma na co narzekać, są naprawdę miejsca, gdzie pracuje się gorzej, trzeba prosić się o pieniądze itd. Więc nie narzekać i do roboty !!!

kalofis

praca syf ciagle poszukaja na produkcje kazdy odchodzi po jednym dniu niczego sie nie nauczyli :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((9

sun

A moze ktos napisac cos wiecej na temat stanowiska kierowca C+E.? Czy moze ktos napisac obiektywna opinie dotyczaca tego stanowiska?

Smok

Idź snajper i powodzenia bo bedzie ci potrzebne. Gdybym pracował miesiąc,dwa,pol roku,mógłbyś powiedzieć ze ktoś mnie rozliczył z efektów i sie skończyło a nie po 5-u latach.

demon

ile zarabia taki doradca techniczno-handlowy

Teodor

Dynamiczny rozwój jest, ale firm konkurencyjnych, którzy tez produkują styropian,a im wieksza konkurecja tym gorzej na rynku ,mniej pracy,mniej pieniedzy,

moder

Jest jakaś szansa na zatrudnie w Arsanit?? Słyszałem od znajomych, że w Arsanit zarabia się 2500-3000 na rękę. Taka praca by mi odpowiadała.

Bomba

Hahahahahahahahahaha Arsanit to tylko imprezy dla klientów i ludzi z zewnątrz. Co do pracy to kiepska.

żeluś

PRACA DLA AMBITNYCHDRTN

bolek

Te okrutne teksty to jest prawda a wasze premie są wdawane na bankietach i festynaw m.i. w koninie z udziałem pewnego kabaretu co nazwa tyczy się chyba ba napewno kierotnictwa (paranapewnonormalni) aco do kompetencji kierownictwa to szkoda pisać

pieniadze

nie dziwie sie ze wszyscy sie pytaja o pieniadze bo rpzeciez faktycznie bez pieniedzy to ciezko sie zyje poweidczie mi cos wiecej an temat samej rpacy kierwcy czy wo gole istnieje szansa dostania takiej pracy mam nadzieje ze sie mi uda i dostane cos takiego z gory dziekuje za pomoc i mysle ze ktos ise zlituje .

anonim

(usunięte przez administratora)

bolek

Terminowosść wypła t tych zapomug to ta bo jest co do mobingu oj oj jest na maxa

smok

Oj głupich nie sieją jak widać.Idź zobacz jak się pracuje potem się wymądrzaj

snajper

Ciekawe opinie nie powiem- Smok wydaje sie jednym z tych ktorych rozliczono za efekty jego pracy - inni pewno podobnie - wszyscy be itp itd nikt nie mowi ze w firmie pracuje grubo ponad 100 ludzi ze otwieraja 2 fabryke na dniach, ze beda budowac 3 fabryke - czy wszyscy tam pracujacy sa tak nie zadowoleni czy po prostu robia swoje ... z tego co mi wiadomo to wiele osob pracuje tam wiele lat wiec nie dajmy sie zwiesc tym co zaczeli i uciekli z podwinietymi ogonami bo mydlo w kiblu bylo w plynie a nie w kostce .... nikt nie zmusza nikogo zawsze mozna isc do sspozywczego na kase :) ...

hanys przodowy
@snajper 01.03.2017 21:17
o miastowy jest buhhahahaa - ćwiok to cie zrobił hehhhh ale nie w mieście buhahaha

tyś chyba z przerywanego, ciśnienia brakło i robota całkiem spitolona!

snajper
@hanys przodowy 03.03.2017 15:56
tyś chyba z przerywanego, ciśnienia brakło i robota całkiem spitolona!

buhahaha ... z przerywanego ... ciśnienia brakło buhahhaa chyba ci się bateryjka wyczerpuje heheheh ale lepiej z przerywanego jak mówisz o mnie - niż jak w twoim przypadku z zabawy w słoneczko w stodole buhhahahaha

byłem pracowałem

cały czas jest to samo tam Panowie nie ma co tam iść - magazyn ruina gorzej niż było obowiązki mają chłopaki za całą firme, a pewnie jedne z najmniejszych pensji ! Ktoś pytał jak zarabiaja mistrzowie wiec odpowiadam że ok 2200 brutto na umowie plus premia od stanowiska(chyba). Jako kierowca nie wiem jaka jest praca, wiem, że czasem jeżdżą w sobotę lub w w jakieś dni po świetach jak 99% firmy ma wolne - ale zdaje mi sie ze to raz na jakis czas, ale jest - jak z kasa nie wiem - ale każa wybierac urlopu w zime jak nie ma kursów.

alex

sa bo widzialem stare ogloszenie o prace dla mistrza do arsanitu

alex

czy nikt nie wie ile zarabiaja mistrzowie zmiany w arsanicie ??

Gall Anonim
@alex 03.02.2014 23:07
czy nikt nie wie ile zarabiaja mistrzowie zmiany w arsanicie ??

Może nie mają mistrzów :)

alex

A jakie zarobki maja mistrzowie ?

smok

Pracowałem długo jako handlowiec i powiem tak,było różnie raz lepiej raz gorzej,ale ogólnie szło pracować i zarobić,póki nie zaczęli się w firmie panoszyć nowopozyskani menagerowie.Popsuła się atmosfera i stosunki a szkoda bo jak mawiał wieszcz-ARSANIT MA ZA SOBĄ SZCZĘŚLIWĄ PRZYSZŁOŚĆ.

pracowałem

Witam Nie polecam tej firmy istny wyzysk na sezon masakra co tam sie dzieje na magazynie to już w ogóle woła o pomste do nieba . Tylko dla tych dlugotrwale bezrobotnych albo zaczynajacych prace nikt kto poznal jak ma funkcjonowac porzadna firma tam nie ma prawa pracowac chyba ze chce byc (usunięte przez administratora)

byłem pracowałem

nie byłem jeszcze, dostajesz 1800 na poczatek brutto i chyba umowe o prace nie wiem jak teraz jest. niby sa jakies premie ale w sezonie przeważnie biorą Ci no chyba ze jestes bezbłędny w co watpie gdyz jest tyle roboty ze o pomyłke nie trudno wiec w sumie premie sa wirtualne. bonusów zadnych czasem i zjeść nie ma czasu.

byłem pracowałem

witam, pracowałem pewnien okres w arsanicie na magazynie i moge powiedzieć jedno - dicz jaka tam panuje przez "logistyka" to jest smieszne, ze jeden czlowiek tak moze sobie robic co chce, a "władza" czyt. (usunięte przez moderatora)pozwala na to - bo to kumple. Na magazynie chora robota wszystko na raz lider czy kierownik chyba ma na imie (usunięte przez moderatora) jakich mało, klnie, krzyczy i stawia fochy po prostu czlowiek jest beznadziejny komplikuje atmosfere tam. nie polecam za tak smieszne pieniadze (ok 1300 zl).

Pablo

Kazdy z was ktory daje takie opinie o firmie ARSANIT , nic o niej nie wie cwoki itd !!!! POZDRO dla starej ekipy !!!!!!!!!!!!!

Richat

nie zgadzam sie z toba !!! jezeli cos potrzeba to tego niema , temat zarobkow pominmy

byłu

Co do kierownictwa do najgorszy jest ten który nic nie robi a tylko mędrkuje tak się dziwnie złożyło ze ostatnio poznałem kogoś z łodzi który opowiedział mi parę historii o(usunięte przez moderatora). Teraz już wiem co to leczenie kompleksów ze szkoły z pracy na monitoringu umierałem ze śmiechu pozdrowienia dla M

Były pracownik

To nieprawda! Na rozmowie kwalifikacyjnej nie przekazuje się uczciwych informacji o warunkach pracy oraz o tym w jaki sposób podczas pracy pracownicy są poniżani przez jednego z "mistrzów" zmianowych. Człowiek ten używa wulgarnych wyrazów, obraża i poniża pracowników. W trakcie mojej bytności w zakładzie odeszło bezpośrednio z tego powodu około kilkunastu nowych pracowników! Trzymajcie się z dala od tej firmy!!!

jony

witam , a jak tam kierowcy zarabiają bo widziałem ogłoszenie że potrzebują .

niet polecam

w tej firmie jest brak systemu motywacyjnego-niby sa jakies premie ale i tak Ci uwala za cos zawsze sie znajdzie powod, smieszne pieniadze za obowiazki ktore zrzucaja Ci na plecy 1300 zl to jest smiech na sali nie polecam tej firmy (usunięte przez moderatora)

LUPE FUESNTE

PRACA DLA LUDZI BEZ AMBICJI!!!NIE POLECAM

Pracownik

Pracowałem w Arsanicie na magazynie (styropiany) praca trochę ciężka, , 1100zł miesięcznie bodajże. Jak ktoś lubi pracę na magazynie to powiem szczerze że nie jest tam aż tak źle. Zarobki małe, praca czasami bywa ciężka. Trzy zmiany (nocki najcięższe), ale warto spróbować i przekonać się samemu ;)

ARSANIT

Witam. O warunkach pracy i płacy zawsze informujemy na rozmowach kwalifikacyjnych, ponadto praca, którą trzeba wykonywać jest pokazana interesantom w praktyce. Przykro Nam, że po mimo tego wszystkiego ktoś decyduje się na prace u Nas, a po zaledwie jednym dniu przepracowanym na następny nie przychodzi i wypisuje bzdurne rzeczy na temat firmy. Pozdrawiam.

Pppp
@ARSANIT 07.03.2013 10:28
Witam. O warunkach pracy i płacy zawsze informujemy na rozmowach kwalifikacyjnych, ponadto praca, którą trzeba wykonywać jest...

,,Przykro Nam, że po mimo tego wszystkiego ktoś decyduje się na prace u Nas" - za takie pieniądze to powinno być Wam bardzo przykro, wstyd w ogóle to powinniście zamknąć interes jak jest Was nie stać uczciwie zapłacić za uczciwą prace, a nie samemu się tylko obławiać!

nikon

Szkoda gadać ludzie zarabiają tam grosze a robią jak za 5 a umowa wiadomo o dzieło i tylko tyle

Zostaw opinię o arsanit - Siemianowice Śląskie

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie arsanit