ARSANIT

• Rogoźnik
  • Bytom
  • Będzin

3. Opinie o pracodawcach Siemianowice Śląskie
  5. Opinie o ARSANIT Sp. z o.o.

Opinie o ARSANIT Siemianowice Śląskie

Nie przegap nowości o ARSANIT Sp. z o.o.!

nikoś

22.10.2018 12:53

proszę o info jak wygląda praca w Arsanit Doradca Regionalny- warunki -płace- samochody
Handlowiec

02.08.2021 15:31

Płace adekwatne do włożonego zaangażowania - premie uznaniowe są wypłacane za dobre wyniki sprzedaży, a to mocno motywuje! Samochody aktualnie to Toyoty Hybrid, więc Lux.
Alberto.

02.08.2021 20:06

Dział handlowy pracuje na własnej działalności gospodarczej. Płace od średniej krajowej w górę. Samochody dla Doradców Regionalnych to Rapidy, Astry, Corolle (większość w automatach.) Praca wymaga dużego zaangażowania. Jeżeli lubisz handel i masz motywację to możesz nieźle zarobić. Zarówno pensja jak i premie kwartalne i półroczne cieszą i wpływają w terminie. Ludzie pracują po kilkanaście lat i chwalą sobie Arsanit.To nie jest łatwa praca ale daje dużo satysfakcji. Są pakiety medyczne i sportowe. Integracja na super poziomie.
Zadowolona

02.08.2021 15:25

Szkoda, że wypowiadają się głównie osoby, które z jakichś powodów już u nas nie pracują i psują nam opinię nieprawdziwymi informacjami... dla odmiany opowiem o plusach - mamy elastyczne godziny pracy, w wyjątkowych okolicznościach możliwa praca zdalna, są owocowe WTORKI i CZWARTKI, prywatny pakiet medyczny w ENEL-MED, pakiety OK System z dofinansowaniem, ubezpieczenie na życie, wyjazdy integracyjne i miłą atmosferę! Czasem zazdroszczę samej sobie ;-)
Hulk

02.08.2021 17:10

Wyjątkowe okoliczności jak sama nazwa wskazuje zdarzają się a w wyjątkowych (nieczęstych) okolicznościach ;-) Gwarantowany jest podstawowy pakiet medyczny, z możliwością rozszerzenia go wedle potrzeb za drobną miesięczną opłatą. Długo by pisać, co obejmuje - 10 specjalistów, morfologię, podstawowe badania diagnostyczne, przegląd stomatologiczny... Dział Kadr Ci wszystko wytłumaczy w momencie podpisywania umowy.

19.07.2018 09:10

Arsanit ma opinię dobrego pracodawcy i jesli komuś nie odpowiada praca to może ja zmienić!
Jataman

02.08.2021 15:32

Dokładnie! I zrobić miejsce osobom, które docenią sobie takie fajne warunki pracy, o których pisała wyżej "Zadowolona" :-) Ja się nigdzie nie wybieram, grzeję stołeczek, bo mi tu dobrze hehe
Dima

27.04.2018 08:46

Witam mam pytanie.A kierowcy podobno slabe zarobki ..ktos cos wie.

29.11.2018 21:18

Marność i lipa, wierz mi.
Szymuś

02.08.2021 15:15

Moja kobita nie narzeka, jak wracam z wypłatą;) Jeżdżę z Arsanitem od 4 lat...

08.09.2019 11:59

Zastanawia mnie, dlaczego na GoWork.pl mamy od roku ciszę, jeśli chodzi o opinie wystawiane tej firmie przez jej pracowników. Nie widzę też w sieci aktualnych ogłoszeń o pracę w Arsanit. Będę wdzięczna za sygnały o tym, co się obecnie dzieje u tego pracodawcy.
Smokkrakow

26.01.2020 18:37

Żadnego szkolenia,katalogi w bagażnik i radź sobie...
Handlowiec

02.08.2021 15:03

Przykro mi, że masz takie zdanie... Każdy handlowiec ma na początku 2-dniowe wprowadzenie do firmy - przechodzi przez wszystkie działy oraz produkcję i laboratorium, gdzie otrzymuje pakiet informacji i niezbędnych materiałów. Z każdym pytaniem zawsze można przedzwonić do dziewczyn w Marketingu - są bardzo pomocne i wszystko wytłumaczą! Szok - swoje wizytówki otrzymałam już pierwszego dnia pracy! Takiego podejścia do pracownika inne firmy powinny się uczyć!
Slabo

02.03.2020 11:52

2tysie na reke za prace na dworze ,slabiutko
Magazynier

02.08.2021 14:56

Ale z tego co pamiętam, to było chyba na przełomie 2012/13... ;-)
Nina

08.09.2020 22:08

Witam. Znalazłam ofertę pracy do działu obsługi klienta w Siemianowicach. Czy ktoś może się wypowie jak się pracuje i jak to wygląda od środka. Będę wdzięczna i z góry dziękuję.
Martyna

02.08.2021 14:54

Pracuje się przy komputerze :) A od środka wygląda normalnie - są biurka, krzesła... A tak na poważnie to drugiej tak przyjaznej ekipy nie znajdziesz!
Konrad

25.02.2021 14:02

Jakie są u was mniej więcej widełki?
Widełek

02.08.2021 14:51

Na tak mało sprecyzowane pytanie trudno odpowiedzieć ;) Chodzi o produkcję / magazyn / laboratorium / BOK?

02.08.2021 11:43

Czy firma Arsanit udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?
Zadowolona

02.08.2021 14:49

Mamy ubezpieczenie na życie, prywatną opiekę medyczną w Enel-Medzie, pakiety sportowe z dofinansowaniem i 2x w tygodniu owoce :-)
Real

03.02.2021 12:02

Jakie są proponowane widełki wynagrodzenia proponowane przez firmę Arsenit na stanowisku Pracownik Działu Obsługi Klienta w Siemianowicach nie podano w ogłoszeniu i nie wiem czy warto tracić czas na rozstrzygnięcie naboru? Pojawiło się ogłoszenie, jestem na etapie szukania pracy.

03.02.2021 13:19

Dzień dobry, zachęcamy do kontaktu poprzez aplikowanie na wskazane stanowisko. Ps. Nazwa firmy to Arsanit nie Arsenit :-)

02.10.2020 11:54

Czy można liczyć w Arsanit na prywatną opiekę medyczną?
Miła

02.10.2020 12:38

Jest podstawowy pakiet medyczny w Enel-Medzie, który można rozszerzyć za dodatkową comiesięczną opłatą, która nie jest wygórowana :)

18.09.2018 19:05

@Znam bylem, czy możesz napisać coś więcej na ten temat? Twoja wypowiedź nie zawiera konkretów, więc może rozwiniesz swoją wypowiedź o Twoje doświadczenia związane z arsanit? Zachęcam Ciebie byś napisał, jaka atmosfera panuje w firmie. Interesująca byłaby również Twoja opinia o tym pracodawcy.

29.11.2018 21:15

Poświęciłem im kilka lat życia i uwierz, nie warto. Dyrektor K. zatrudnił sobie pseudo-dyrektora regionu np w małopolskim niejakiego M.,który jedyne co potrafi to udawać ze się na czymś zna i czymś zajmuje, a najlepiej potrafił zawsze robić dobre wrażenie.
Życzliwy

28.11.2018 21:36

Firma o nieugruntowanej pozycji na rynku . Z bardzo dużym przerostem formy nad treścią , a dlaczego ? Nie przygotowana na współpracę z klientami pod każdym względem . Brak możliwości realizacji zamówień - nieudolność produkcyjna , wieczny brak towaru. Problemy z logistyką ( nie czytać zły logistyk , bo bardzo dobry) raczej brak środków na realizację transportów , to uwaga do Dyrekcji , która jeśli nie przyjrzy się problemowi to straci znaczną grupę klientów , no chyba , że satysfakcjonuje ich klient płacący po 200-300 dniach po terminie ...Gratulacje! A na dzień dzisiejszy to ich kluczowy odbiorca . Używając tytułu (usunięte przez administratora)mam tu na myśli tylko i wyłącznie takiego , którego pasją są góry i to on powinien przyjrzeć się z kim pracuje!!!! Jeśli trafisz do zespołu (usunięte przez administratora) . , który poza próbą robienia dobrego wrażenia oraz robienia z siebie wyjazdowego (usunięte przez administratora)to SZCZERZE WSPÓŁCZUJĘ , jedyne co mogę zagwarantować to to , że może będziesz pracować 3mce na pseudo warunkach czyli samozatrudnieniu. A potem... Jak nie będziesz (usunięte przez administratora)to zrobi z Ciebie nieudacznika i osobę , która nic nie wniosła do firmy . A tak naprawdę sam nie ma podstawowej wiedzy , już nie chodzi nawet o znajomo9śc produktów choćby w stopniu podstawowym ale co najważniejsze NIE DZIAŁA DLA DOBRA ZESPOŁU to bardzo słaby-mierny menager tylko nieuczciwie przypisuje sobie zasługi wszystkich pozostałych ….a siebie koloryzuje w oczach (usunięte przez administratora) , aż dziw bierze , że ten, tak inteligentny człowiek jeszcze się nie zorientował kogo zatrudnił na pół polski . Dalej...jeśli nie sprzedaż czegoś w okresie 3mcy to również możesz liczyć na zwolnienie , no chyba , że (usunięte przez administratora). zaproponuje abyś sprzedał coś za darmo jeśli inaczej nie umiesz :))))) . Reasumując uważaj do czyjego zespołu trafiasz bo w przeciwnym razie możesz liczyć na obłudę , hipokryzję (usunięte przez administratora), którego ulubionym zajęciem są wyjazdy służbowe , na które z całą pewnością nie zasłużył ….hmmmm oby nie spiekł się w tej KENII niech kupi kremik z filtrem i uważana swoje "bujne " włosy bo co pozostanie (usunięte przez administratora) !!!! Wszystkim pracującym w zespołach przepraszam za określenie pozostałych Dyrektorów Regionu życzę samych sukcesów i trzymam kciuki , powodzenia :)))))

30.08.2018 11:58

Znam bylem

01.09.2018 13:50

Sa takie firmy
Konin

19.07.2018 08:48

A tak na marginesie jeśli tam jest tak źle to czemu się nie zwolnice grupowo znajdziecie inną pracę dla chcącego nic trudnego a wtedy firma się zastanowić czy dać podwyżkę czy nie jak nie to nara prawda jest taka że państwowe firmy są do (usunięte przez administratora) jeśli chodzi o pracownika fizycznego a co do biura to mają wszystko a ty jesteś od tego by na nich robić i mają cię w (usunięte przez administratora) Czy ty masz co zjeść czy nie i za co zapłacić rachunki aniepwiac już o tych co mają kredyt na mieszkanie
Konin

19.07.2018 08:42

Jadę dzis na rozmowę w Koninie do tej ffaajjnneejj firmy zobaczymy co mi zaproponują bo jeśli mniej niż mam to ......
Porter

10.06.2018 10:34

Witam wam koledzy. Jakbyście mi jakieś fajne radyjko i skaner załatwili byłbym wdzięczny.
Jarek

19.04.2018 09:44

W Koninie atmosfera fajna ,szefostwo wymagające i napracować się trzeba ale wypłata ok polecam oczywiście nieroby zawsze będą płakać.
kandydat

20.03.2018 14:11

Arsanit szuka DTH na mazowieckie, czy warto iść tam do pracy?
Gustaw fachowiec

09.02.2018 20:52

Proszę o informację na temat DTH pomorskie - chce aplikować pytanie czy warto
Robson

12.02.2018 12:46

Moim zdaniem: Jeśli chcesz aplikować, bo nie boisz się pracować, to warto... Jeśli nie chcesz i szukasz dziury w całym, to nie warto...

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ARSANIT?

Kontakt - ARSANIT Sp. z o.o.

Obwodowa 17 41-100 Siemianowice Śląskie

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

13.12.2017 10:34

@karolinka to bardzo dziwne, bo jak firma dostaje nagrody to pracują na nią wszyscy pracownicy. Sam zarząd nie zapracowałaby na takie wyróżnienie. A jednak wydawałoby się, że jak ludzie pracują efektywnie to są zadowoleni. Co o tym sądzisz? Dlaczego pracownicy arsanit pracują tak dobrze, skoro według Ciebie nie mają powodów?
karolinka

12.01.2018 08:35

te wyróżnienia-nagrody to jest śmiech na sali ... idziesz kupujesz masz... są nawet takie że za darmo byle byś chciała wziąść.... hehehe a pracowników handlowych arasnit ma dobrych przynajmniej na razie .... pracują bo nazwisko sie ma jedno a miejsc pracy tysiące... dlatego sie pracuje tak dobrze...

13.11.2017 14:10

Arsanit dostał za rok 2016 utytułowany Wielkim Modernizatorem od Brylantu Polskiej Gospodarki https://arsanit.pl/brylant-polskiej-gospodarki-wielki-modernizator-polski-2016/ Czy takie nagrody wpływają jakoś na jakość pracy w firmie? Czy są jakieś podwyżki czy więcej zatrudnień, w momencie gdy firma uzyskuje jakąś nagrodę?
karolinka

27.11.2017 17:00

jakość = nie podwyżki = nie zatrudnienie = wzrasta
Prezes ...salsa

26.11.2017 17:59

Tynki Firmy ARSANIT są bardzo soczyste i pięknie wyglądają na elewacjach!!!No i NAZWA ARSANIT to jak GRANIT w kamieniu.BRAWO ARSANIT!WAS trudno zepsuć na Elewacji,no chyba ,że (usunięte przez administratora) pryska ,jak ziemnioki bryzgane?!

13.07.2017 08:55

@Ave widzę, że niestety jeszcze nikt Ci nie odpowiedział. Czy kontaktowałeś się bezpośrednio z firmą? Jakich odpowiedzi Ci udzielono? Również chętnie dowiemy się więcej o tym, jak wygląda praca kierowcy.
Szofer Styropianowy

15.07.2017 10:56

O zarobkach nikt nie napisze, bo mamy podpisane oświadczenia o poufności odnośnie osiąganych zarobków ;)
Rozbawiony

08.11.2017 19:53

Zastanow sie czy napewno chcesz pracowac..bo teraz podobno jazda na czechy i robia po 800-1100km za 150 zl ha ha i jeszcze rozladuj:)
Ostatni mochikanin

06.08.2017 16:43

Odradzam tą firme każdemu.wyzysk na każdym kroku,firma niby sie rozwija a wypłaty na produkcji stoją w miejscu.podwyżki można się spodziewać tylko wtedy gdy część załogi sie zwolni,nawet kierownik pracuje w wszystkie weekendy zamiast dać zarobić zwykłemu pracownikowi.patologia...

16.07.2017 13:35

Nie poleciłbym firmy,nikomu za żadne skarby,wyzysk za marne pieniądze najczęściej najniższa krajową,wszędzie Cię obserwują łącznie z dyrektorem przez swoje kamery,chodzą za Tobą sprawdzają czy pracujesz,poganiają Cię,pytają gdzie jesteś,najlepiej jakbyś nie korzystał z wc ,zimą nie możesz się ogrzać gdy,dokuczają warunki atmosferyczne deszcz,śnieg,mróz ktoś Cię zaraz wypatrzy jest wtedy awantura nie przyjemna w relacjach,ktoś udziela Ci upomnienia że przerwa dla Ciebie śniadaniowa trwa 30min to jest ten czas dla Ciebie ,straszą restrykcjami kodeksem pracy wywołują strach w Tobie,musisz być potulny ,widziałem że nie którzy pracownicy nie mają odpowiedniego stanowiska,nie którzy kierownicy to gbury nie ma dobrych relacji,firma ogólnie pozornie nowoczesna wypłaty na czas,składki odprowadzane na ZUS ale relacje to niewolnictwo i upodlenie,pozostawia wiele do życzenia,wykorzystają Cię chociaż chciałbyś dobrze pracować,nie ma do Ciebie szacunku do Ciebie,poprzez to rotacja jest ludzi jest bardzo duża ,ciągle jest ktoś nowy.
Denis Rozrabiaka

18.07.2017 09:41

Można się z Tobą w większości tez zgodzić, a dodałbym jeszcze fakt, że pracuje się praktycznie na najniższej krajowej, co w tak dużej firmie raczej nie powinno mieć miejsca. Duży plus to terminowość wypłat, ale ich wysokość...
Ave

29.06.2017 22:20

Witam wszystkich! Czy możecie powiedzieć, jak w Arsanicie wygląda praca jako kierowca CE? Chodzi o godziny pracy, dni, trasy (kraj, eu?) pieniążki ;) Pozdrawiam

04.05.2017 23:31

znam gościa

10.05.2017 14:58

rabin jest z Nowej Rudy ale reszta sie zgadza haha
znam gościa

22.05.2017 15:01

rebe podbniez ostro sprzedaje tynki na dolnym ślasku, tu sprzeda trzy metry, tam cztery i tak grosz do grosza i bedzie kokosza hahaha
znawca

21.03.2017 17:47

te derechory handlowe regionalne to chyba takie od wolnych sobót haha
rynkowiec

15.03.2017 15:37

firma znana praktycznie tylko na Górnym Śląsku, w reszcie kraju prawie biały kruk, handlowców terenowych zatrudniaja tylko na samozatrudnieniu bez gwarancji dłuższej pracy, przy braku wyników rozwiązują umowę po kilku miesiącach, typowa lokalna mała firma polskiej chemii budowlanej, mają jeszcze drugi zakład w Koninie, ale na północy Polski ich obecność na rynku jest śladowa
Przebudzona

02.03.2017 06:57

Dyrektor jak śpi to nie przeszkadza, auta nie mają GPS-ów, przez pięć lat reanimują nieroba, czy można sobie wyobrazić lepsze warunki do pracy?:-) Chyba będę aplikowała:-)))) Słyszałam, że podobno jeszcze nieźle płacą :-)
znam temat

04.03.2017 12:04

auta może i nie mają, ale telefony mają na pewno haha
ENTER1

01.03.2017 20:49

Ten dyrektor to śpioch, ale sen ma czujny:-) Potrafił wyczuć nieroba spragnionego socjalu...
LoBO

28.02.2017 00:36

Witam odnośnie pracy Handlowca - Nie polecam ! Zero Zero Zero social ! brak urlopów! zakładaj firmę i jazda ! i jeszcze jak Wam się trafi Dyrektor z Krakowa( Majki) który nic nie robi a wszyscy myśla że pracuje i pomaga :) ale mozna autem firmowycm jeżdzić od krakowa do świnoujścia i tak Dyr z Krk się nie kapnie bo śpi do 10:00

21.02.2017 11:15

znam temat

21.02.2017 14:29

za czapke gruszek miesięcznie i monitoring masz wbudowany w pyte! popytaj ludzi z innych polskich amazownów jak tam sie pracuje i jak wielka jest rotacja ludzie, myślisz, że dlaczego amazon ucieka z innych europejskich krajów i przenosi sie do Polski? żeby ludziom dać dobrą prace???!!!
hanys przodowy

20.02.2017 15:59

a wiela płacą handlowcom terenowym?
2po

18.10.2016 10:18

czy nadal szukacie kierowcy kat. C+E w ruchu krajowym? zastanawiam się czy jako kobieta mam szansę na takie stanowisko

15.10.2016 09:17

Ktoś

15.10.2016 09:51

Nie wydaje mi się żeby chodziło o konkretny dział tylko o nastawienie ludzi do pracy. Jeśli tytuluje post "ktos" to chyba oznacza że chce pozostać osoba anonimowa. A jedynie próbuje pokazać ze nie taki diabeł straszny. Poza tym pracownicy potrzebni są w każdym dziale. Jeżeli wszyscy pracowalibysmy w jednym, to chyba nie miało by to sensu. Pozdrawiam.
Ktoś

14.10.2016 23:59

Ja nie pracuję na produkcji, więc nie wiem jak tam płacą i jak traktują ludzi. W dziale, w którym jestem naprawdę nie ma na co narzekać. Wypłaty są zawsze na czas, a nawet przed czasem. Płacone są nadgodziny, przyznawane sprawiedliwe premie. Umowa od razu o prace. Kierownika produkcji znam, myślę, że jest w porządku. Przede wszystkim uważam, że atmosfera jest przyjazna. Na pewno nikt tutaj po sobie nie krzyczy i się na sobie nie wyżywa, a jest to bardzo ważne w pracy. Myślę, że "złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy". Jeżeli komuś się nie chce pracować, to nie odnajdzie się nigdzie. Może nie ma zbyt obszernego pakietu socjalnego ( w sumie wcale), ale wierzę, że do wielu rzeczy dojdziemy. Stale się rozwijamy, dlatego potrzebujemy nowych ludzi do pracy. Powiem tak, naprawdę nie ma na co narzekać, są naprawdę miejsca, gdzie pracuje się gorzej, trzeba prosić się o pieniądze itd. Więc nie narzekać i do roboty !!!
kalofis

18.06.2016 11:14

praca syf ciagle poszukaja na produkcje kazdy odchodzi po jednym dniu niczego sie nie nauczyli :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((9
sun

21.01.2016 19:24

A moze ktos napisac cos wiecej na temat stanowiska kierowca C+E.? Czy moze ktos napisac obiektywna opinie dotyczaca tego stanowiska?

Zostaw merytoryczną opinię o ARSANIT Sp. z o.o.