brak logo

Lubatex

Lubawka

Opinie o Lubatex

Giba 2012-10-11 21:37:10
[usunięte przez moderatora] nie zwaza na zdrowie swoich pracowników dla niego liczy sie tylko zleeecenie i kasa z której żałuje zaplacic osoba pracujacym na kazdym kroku szuka cos zeby tylko nie zaplacic nawet za nadgodziny przez ponad 2 miesiace liczyl tak aby bylo jak najtaniej a nie przepisowo... Nie poleca pracy w tej firmie...
3
lubik 2012-10-23 21:21:38
bzdura totalna!!!!!!
1
Misia 2012-11-12 12:44:00
Jak się komuś pracować nie chce to wymyśla bajki, że głowa mała. Lubatex to najlepsza firma na naszym terenie. Praca w niej jest super!!!
1
Karlajna 2014-07-09 21:24:15
Praca w firmie LUBATEX chociażby dla mnie jest w porządku. Szef również. Oczywiście jest akord,czy dniówka,zależy na jakim stanowisku się jest.Zanim poszłam do Lubatexu słyszałam złe opinie,ale zazwyczaj tych ludzi którzy nigdy tam nie pracowali. Chciałam iść do pracy i nie narzekam ,cieszę się że tam wylądowałam. Aktualnie szyje na maszynie,kiedy nigdy wcześniej nie miałam styczności z maszyną do szycia. Nowe umiejętności zawsze w życiu się przydadzą. I potwierdzę to iż " kto chce pracować to znajdzie pracę i nie będzie marudził" Przede wszystkim trzeba być szczerym i nie bać się kontaktu z ludźmi takimi jak prezes czy kierowniczka bo stres przed tymi osobami nie pomaga w pracy :D Polecam tego pracodawcę.
2
GINA 2014-09-25 11:33:47
OPINIA DLACZEGO ZABIERA SIĘ Z SOCJALU LUDZIOM WCZASY POD GRUSZĄ ,SOCJAL JEST NIE DO RUSZENIA ,MUSI NAM TO WYJAŚNIĆ INSPEKTOR PRACY TAK SAMO BONY NA ŚWIĘTA TO RÓWNIEŻ JEST SOCJAL.KTO BIERZE TE PIENIĄDZE,CHCESZ STRACIĆ ZDROWIE PRZYJMIJ SIĘ DO LUBATEXU,NIE JEST TAM TAK RÓŻOWO JAK PISZECIE.W BIURKU SZEFA TO STUDIO NAGRAŃ JESTEŚ FILMOWANA PRZEZ OSIEM GODZIN.NAJWIĘCEJ MA DO GADANIA TA CO NIE MA RODZINY I NIE WIE CO TO JEST DZIECKO WYCHOWYWAĆ ,SOBOTY WSZYSTKIE PRACUJĄCE NAWET NA DRUGĄ ZMIANĘ,ŻYCIE RODZINNE DLA NAS NIE ISTNIEJE,BO W SOBOTY DO ROBOTY.
2
bzdury 2015-01-15 18:25:17
za każdy dzień chorobowego zabiera z premii półrocznej 50zł a więc gdy ktoś poważnie zachoruje(a nie oszukujmy się tam jest większość kobiet które mają problemy ginekologiczne bo dźwigają w pracy)to są uznawane za nierobów i wszystkie przywileje tracą.Prezes ma niedobraną kadrę brygadzistek niedouczonych i niemających szacunku do pracowników,ogólnie atmosfera jest podła i nikt nie zwróci zdrowia tym nieszczęsnym kobietom.W gazetach wypisują same superlatywy jaki to "super" pracodawca że dopłaca do wczasów pod gruszą a w tym "obozie"nigdy żadnych wczasów pod gruszą nie było! bo urlop trwa tylko 10 dni a żeby wypłacić za wczasy pod gruszą urlop musi być 14-dniowy(minimum)A chwalą ten (usunięte przez administratora)tylko te panie które mają posadkę u szefa czyli brygadzistki włażące mu w dupę,a uwierzcie mi to są same "czarne wazeliny"Wczasach komuny pracowałam w zakładach tzw fabrykach, ale takiego syfu żaden zakład nigdy w życiu nikomu nie narobił.Szkoda że takich czasów się doczekaliśmy ale pamiętajmy mamy tylko jedno życie i jedno zdrowie.
2
Bialy murzyn 2015-02-06 21:17:26
Pracowalam tam i podziekowal.pieklo na ziemi.Ludzie umieja sie odezwac na przerwie a w oczy ich paralizuje przed "bossem",ktory przechodzi przez zaklad z glowa w dol jak by go zawialo bo nieumi popatrzec prosto w twarz robolowi,ktory zapiepsza na jego nieziemskie zabawki skutery sniezne itp,itd.brak slow.nie polecm tego pracodawcy dziadyga i tyle.Temat rzeka.
2
gina 2015-02-07 16:20:34
TO JEST CYRK A NIE ZAKŁAD TAM TYLKO LIZUSY MAJĄ DOBRZE,SZEW PRZYJMUJE SWOJĄ RODZINKĘ KTÓRZY NIE MAJĄ ZIELONEGO POJĘCIA O TEJ PRACY ,A DOBRYCH LUDZI ZWALNIA.NIE POLECAM TEGO ZAKŁADU,LUDZIE RATUJCIE SIĘ OD LUBATEXU TAM PRACOWNIK JEST NIKIM.
2
Krystyna z Gazowni 2015-05-14 20:06:12
Prawda o Lubatexie jest taka, że to dobry zakład. Jak każdy ma swoje plusy i minusy, Ja pracuję tam już 3 lata i jedyne na co mogę narzekać, to brak kultury wśród "biurowych" i brak doświadczenia osób powołanych na majstrowe. Stawki są różne, ale nie oszukujmy się każdy rozgarnięty, sprawny "osobnik" tę "dniówkę" wyrobi. Najbardziej narzekają ludzie którym się nie chce pracować W OGÓLE i szukają nie wiadomo czego. Najlepiej siedzieli by w domu i zbierali pieniądze.. Traktują nasz zakład jak obóz pracy.. Więc pytam się do cholery gdzie na naszym terenie ludzie mają na święta Bożego Narodzenia prawie 20 dni wolnego?? No pytam się gdzie? Bo jak zarabiają tam 2 tysiące i szef kłania się na każdym kroku to spokojnie mogę się przenieść. NIE ZNAJDZIECIE takiego zakładu w pobliżu. I nie wiem czy w ogóle taki jest. Wiadomo, lekko nie jest, ale sam pobyt w miejscu pracy przez 8 godzin jest męczący, nawet gdybyśmy mieli tam tylko siedzieć. Myślicie że np w miejskich spożywczakach dziewczyny mają lekko? Nie dość że pracują od poniedziałku do soboty to jeszcze w niedziele chodzą! I za jakie robią pieniądze? 1300? Godne pożałowania. A prezes kulturę ma, ale jak każdy ma gorsze dni.. Gdybyś miał piękny sad i codziennie 5 osób pytałoby czy mogłoby zerwać sobie jabłko, czy nie wkurzył byś się w końcu? Brak zrozumienia i chęci z waszej strony. Ja Lubatex POLECAM! :)
2
ziko 2016-02-18 12:48:17
Ludzie pracować trzeba ale ten zakład to jest jedna wielka pomyłka ,tam żądzą majstrowe i kadrowa która się zachowuje jakby wszystkie rozumy pozjadała ,straszą i wykorzystują ludzi na maxa co chwile karetki w zakładzie bo z ludzmi się nie liczą ,w gazecie piszą-atrakcyjne wynagrodzenie a to nie prawda ,majstrowe mają swoich pupilków i nie traktują wszystkich równo nie jedna powinna zasuwać na produkcji .Panie Kubacki weż się pan za to bonie będzie pan miał murzynów do pracy a to że się odtrąca za chorobowe z premii ludzie dobrze wiedzą że z socjalu nie wolno jeden anonim do pip -głównej i wraca pan wszystko ludziom ogólnie ten zakład to -reka reke myje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
ket 2016-07-03 15:07:27
co do majstrowych to sie zgodze nie ma tam normalnej kobiety na tym stanowisku. Tez sie zastanawiam czym kieruje sie zarzad wybierajac osoby na to stanowisko. zadna z nich nie umie byc szczera i zachowuja sie jakby placily nam wyplaty z wlasnej kieszeni,wystarczy pare dni dobrze zarobic zaraz obcinaja stawki za sztuke. W tym zakladzie jest praca na akord wiec jesli ktos zapiernicza to po to by zarobic a nie zeby obcinali stawki. Ale co do prezesa to sie nie zgodze nie jest zly,obstawiam ze wiekszosci rzeczy ktore dzieja sie na zakladzie on nie wie bo nikt nie ma odwagi isc do niego i z nim pogadac. Jesli idzie sie do niego bez krzyku mozna duzo zalatwic tylko trzeba rozmawiac z nim bez emocji.
2
aaab 2016-08-02 19:33:54
dorzucaja premie fakt na swieta BozegoNarodzenia i wakacje ale wystarcza 2 tygodnie l4 i premi nie widzisz. jest jeszcze premia od akordu ale najpierw musisz wypracowac ponad najnizsza krajowa zeby ja dostac. i nic wiecej nie dostaniesz.
aaaaaa 2016-08-14 16:56:58
zalezy ile zarobisz. Tam dokladnie nie dojdziesz jak oni to licza bo niby to jest od 1 do 5% za wypracowanie najnizszej. czyli jak najnizsza jest`1350 a ty wyciagniesz 1550 to premie masz te np.5% od tych 200zl. ale to ile % dostaniesz zalezy od majstrowej ona Ci to przyznaje czyli np.jak klócisz sie z nia o byle co wtedy zamiast 5% mozesz dostac 1% od tych 200zl
aaaaaa 2016-09-13 22:34:55
widzisz pytanie u gory?? jest prozba o to jak wyglada taka premia i cala reszta. nikt nie mowi ze jest zle.
jik 2016-09-18 22:31:05
Ja to chętnie bym znalazł zatrudnienie jako młodszy operator produkcji, bo przecież doskonale wiedzą jak zadbać o niezłą pracę. Wiecie jednak czy wypłata jest w pełni terminowa? Chętnie bym się załapał, bo żeby było wszystko na czas to dla mnie jest istotne.
kh 2016-11-04 17:26:03
wyplate 10 masz zawsze na koncie. czasem wczesniej ale nigdy pozniej.
1
Zostaw swoją opinię o Lubatex - Lubawka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lubatex