logo MEDIAMASS

MEDIAMASS

Bytom

Opinie o MEDIAMASS

cytryna54 2015-10-15 14:16:10
Pracodawca wie, kogo szuka, ma konkretne wymogi, bez zbędnej paplaniny. Rozmowa rekrutacyjna krótka, zwięzła i na temat. Atmosfera luźna. Widać, że firma rozwija się i ma potencjał. Ja tej pracy nie dostałam, ale już zazdroszczę tej osobie, której się udało :( PS. Aplikujcie, próbujcie!
Monika 2015-12-21 14:45:24
Zdecydowanie odradzam. Aplikowałam do w/w firmy na stanowisko Specjalista ds. Content Marketingu/ Redaktor Treści. Odezwano się natychmiast, poproszono o napisanie kilku tekstów przed rozmową, dostarczyłam pięć artykułów różnotematycznych.
Rozmowa konwencjonalna, typowa. Pan, który ją prowadził aprobatywnie ocenił napisane przeze mnie teksty i zażyczył sobie czterech kolejnych, zasugerowano mi współpracę na umowę o dzieło i błyskawicznie, wieczorem tego samego dnia, dostarczono doprecyzowane tematy na maila. Równie szybko odesłałam kolejne teksty. Następnie zapadła cisza. Po moich mailowych prośbach osoba rekrutująca prosiła o cierpliwość, a wreszcie poinformowała mnie, że szefostwo z żalem dziękuje, bo zmienił się aktualny profil firmy (sic!).
Ogłoszenie widoczne na stronie internetowej firmy widnieje już trzeci miesiąc i ma się nieźle. Dziwnym trafem nikt nie spełnił, nie tak znów "wyśrubowanych", wymagań. Wnioski pozostawiam czytającym.
JJ 2016-01-13 09:18:59
Proszę uważać na tę firmę, wykorzystują naiwność ludzi, którzy szukają pracy. Aplikowałem do nich na praktyki z możliwością zatrudnienia. Na pierwszej rozmowie dowiedziałem się, że 90% zespołu zaczynało od praktyk i to normalne. Firma ciągle się rozwija, więc cały czas szukają kogoś nowego do pracy. Przez miesiąc pisałem dla nich teksty, które potem publikowali na stronach swoich klientów. Czasami wymagały one kosmetycznych poprawek, ale w pierwszym mailu dowiedziałem się, że przełożony jest zaskoczony tym, że tak dobrze piszę. Podkreślę - trwało to miesiąc. Po miesiącu wysłałem maila z zapytaniem, co dalej. Na drugiej rozmowie już nie było tak przyjemnie. Nagle okazało się, że zmienił się profil firmy, obecnie nie planują nikogo zatrudniać, a moje teksty były słabe. Jako absolwentowi polonistyki, powiedziano mi, że mogą wykorzystać zaledwie 5% moich umiejętności (wspomnę też, że od prawie roku pracuję jako redaktor). Zaproponowano mi jeszcze dwa miesiące bezpłatnych praktyk w biurze, a potem się zobaczy. Na mój argument, że to 3 miesiące pracy za darmo usłyszałem, że przecież na studiach też się nikomu nie płaci. Zastanawiam się, czy nie zgłosić całej sprawy do Państwowej Inspekcji Pracy. Ogłoszenie o ich praktykach wisi od ponad roku, ciekawe, ilu takich naiwnych już wykorzystali.
JJ 2016-01-16 20:55:24
Miło, że któryś z pracowników broni firmy :) Coś takiego jak bezpłatne praktyki nie istnieje (polecam zapoznać się z prawem pracy), bezpłatny jest wolontariat. A jeżeli mediamass tak bardzo lubi edukować, niech założy szkołę. I proszę nie pisać już przychylnych komentarzy o sobie. Podobno macie mnóstwo pracy w firmie, więc nie traćcie czasu na takie działania, bo czuć na kilometr, że wpis jest utworzony pod dyktando. Takie praktyki to zwykłe oszustwo!
Kaja 2016-01-24 14:41:05
A ja widziałam, że poszukują specjalisty ds. content marketingu. Zarobki od 1500 do 3000 (pewnie brutto). Ciekawe od czego zależy wysokość stawki...
Indent 2016-01-28 11:39:00
Udałem się na rozmowę na temat stażu płatnego w w/w firmie parę dni temu. Zaproponowano mi 600pln na rękę, umowa podpisywana z miesiąca na miesiąc (umowa zlecenie).
1
mm 2016-02-04 09:28:59
ciekawi klienci, kiepskie zarobki, brak szacunku do pracowników, brak możliwości rozwoju, przyjmowanie na bezpłatne praktyki
VeniVidiVici 2016-02-24 13:55:09
Pracownicy są fundamentem każdej organizacji. Nie wystarczy postawić przed kimś PC. Samo się nie zrobi. Pracodawca, który nie dba o dalszy rozwój swoich pracowników, nie dba o rozwój i interesy firmy. Nie ma mowy o premiach, jeśli nie ma wyników. Nie ma wyników, jeśli nie inwestuje się w zespół. Ilu darmowych pracowników musi się przewinąć przez waszą firmę, by w końco to do was dotarło? Może też więcej uśmiechu na co dzień i mniej szeptania po kątach na temat nowych pracowników sprawi, że nie będą chcieli uciekać.
Karol-cza-k 2016-02-24 14:34:20
To prawda ! Nie dość ,że nie szkolą to jeszcze wymagają znajomości programów biurowych i programów graficznych !!!!!!
~K 2016-03-06 20:52:59
Niedawno zakończyłam współpracę z Mediamassem i muszę stwierdzić, że opinie wyrażane na tym profilu są trochę przesadzone. Każdy z nas ma inne wyobrażenia 'pracy idealnej', o ile takowa istnieje, ale ta firma naprawdę nie zasługuje na takie szkalowanie. Odniosę się do działu content, bo nie do końca znam realia innych działów, a tym bardziej stanowiska Programista HTML, które przytaczane jest co drugą wypowiedź. Ale do dzieła:
1) Nikt nie wymagał ode mnie znajomości programów graficznych, a tym bardziej biurowych. Wykonywałam tylko tę pracę, która była przypisana mojemu stanowisku, czyli tworzyłam content. Grafikami i ich obróbką zajmuje się osobny dział, który jest dla contentowców zawsze pod ręką;
2) Zarobki - jakiekolwiek by nie były, zawsze są na czas. Firma zatrudnia na umowę o pracę, więc nie bawi się w śmieciówki - to też duży +. Nie są to wygórowane kwoty - nie będę nikomu ściemniać, jednak jeżeli ktoś szuka w miarę stabilnej pracy z pewnym wynagrodzeniem, to tutaj może ją znaleźć. Ja pracowałam na umowę zlecenie, ale jestem studentką i miałam możliwość wychodzenia na zajęcia wtedy, kiedy było to konieczne - kolejny +;
3)Nie spotkałam się z jakąś rażącą niekompetencją ze strony kierownictwa i nikt nie czytał mi żywcem tekstów blogowych. Jeżeli potrzebowałam pomocy czy rady zwracałam się do mojego kierownika, który jeżeli tylko miał czas - rozmawiał ze mną i wszystko mi tłumaczył;
4)Rozwój... Myślę, że to w dużym stopniu leży w gestii samych pracowników (oni sami wiedzą co jest im najbardziej potrzebne). Jednak mieliśmy wykupiony dostęp do portalu marketingowego i do szkoleń, z których - ze względu na małą ilość czasu - zrobiliśmy jedno. Ale może to się jeszcze poprawi? Ja w każdym razie już tego nie uświadczę;
5)Na temat premii niestety nie mogę się wypowiedzieć z własnego doświadczenia, jednak funkcjonuje coś takiego;
6)Dział contentu na pewno nie szepcze po kątach. Mieliśmy w pracy super atmosferę i naprawdę świetnie się dogadywaliśmy. Więc co jak co, ale pod względem uśmiechu, radości, porozumienia i sympatii byliśmy nie do pobicia :)

Przechodząc ad rem:
- Jeżeli jesteś na początku swojej kariery, chcesz zdobyć doświadczenie i jednocześnie poprzebywać trochę w fajnej atmosferze z super zespołem contentu (pozdrawiam!), to myślę, że to naprawdę dobry wybór na debiut.
- Jeżeli natomiast jesteś doświadczonym contentowcem, to obawiam się, że możesz szybko się wypalić - ale oczywiście to tylko moje zdanie i istnieje szansa, że idealnie odnajdziesz się w tej firmie.

Ja ostatnie pół roku bardzo sobie cenię, bo poznałam świetne osoby, podszkoliłam się w pisaniu tekstów i poznałam branże, dla których do tej pory nie było dane mi pracować. Teraz wyruszam na podbój innych obszarów gospodarki :)
3
Majk 2016-03-10 09:12:54
Firma ma potencjał ale absolutny brak organizacji, słabe wynagrodzenia (usunięte przez administratora) Szkoda.
Maq 2016-03-10 15:39:52
Też zostałem oszukany przez tę firmę. Miesiąc pracy za darmo i nagle z dnia na dzień zmieniły się ich plany. Nie dajcie się naciągnąć na darmowe praktyki, bo obietnica pracy to tylko gadanie!
withme 2016-05-08 12:57:22
@eko no rzeczywiście trochę czasu minęło od ich ostatniej rekrutacji.
Zostaw swoją opinię o MEDIAMASS - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MEDIAMASS