brak logo

Sunnyline Computer Products Poland Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Sunnyline Computer Products Poland Sp. z o.o.

były pracownik 2014-11-04 08:01
Jeżeli chcesz być szanowany i dostawać godziwe wynagrodzenie za swoją pracę to zdecydowanie, nie możesz tu pracować. Chamstwo, prostactwo, prymitywizm - słowa, które najlepiej opisują tą firmę. Panujący tam klimat można porównać do czasów niewolnictwa, a praca tam jest jak praca na polu bawełny. Ludzie w biurach zarabiają tyle samo co magazynierzy... Zdanie ma tylko jedna osoba, która zielonego pojęcia nie ma o niczym. NIE POLECAM - BURACTWO !
10
Szyna 2014-11-04 13:43
Nikomu nie polecam tej firmy, zasady człowieczeństwa są im bardzo obce, traktują ludzi jak zwierzęta... Pieniądze nigdy nie są na koncie o czasie, nie dbają w ogóle o pracowników, obiecują złote góry na rozmowach kwalifikacyjnych których nigdy nie spełniają. W przeciągu ostatniego roku odeszło z tej firmy około 10 osób to chyba o czymś świadczy... Nie ma co liczyć na podwyżki inflacyjne. Podwyżka to 100 zł netto wybłagane i wyżebrane raz na 3 lata...
6
Olo 2015-01-19 16:52
Nikomu nie polecam tej firmy,traktuja ludzi przedmiotowo ,pracując tam straciłem mój czas większe możliwości rozwoju miałbym pracując w Biedronce. Szefostwo kompletne Buraki i prostaki zapatrzone w siebie napychając sobie kieszenie, pracownika mają w (usunięte przez administratora) na św Bożego Narodzenia wyrzygane 100 zł podwyżki wyżebrane raz na 5 lat 100 zł brutto.W przeciągu ostatniego roku odeszło z tej firmy około 10 osób to chyba o czymś świadczy.Pracownicy z wielo letnim stażem odchodzili z uśmiechem na ustach.Apel do młodych ludzi jesli chcesz pracować w dobrej firmie z możliwością rozwoju za godziwe pieniadze NIE POLECAM stracisz swój czas !
8
Mati 2015-02-18 20:38
Dołanczajac się do wypowiedzi Kolegów szczerze nie polecam pensja głodowa
-premia - brak
-fundusz socjalny-brak
-o podwyżkach nie wspomne
-prezenty świateczne-od tego roku-brak
-atmosfera w firnie od 0-10 to 2
jednym słowem mała rodzinno-garażowa firemka buraczana z której MASOWO UCIEKAJĄ PRACOWNICY,spełniajac sie w innych firmach!!!!!!!!!!
4
Paweł 2015-02-26 13:13
Pracowałem tam kilka lat temu:
1. Bardzo niskie zarobki, brak szans na rozwój i wzrost zarobków.
2. Układy.
3. Fatalna atmosfera.
4. Zarząd (Andrzej i Mariusz) - mentalność typowego małego "prywaciarza"
5. Oszczędności na czym się da z wyjątkiem aut dla zarządu:)
4
Plin 2015-07-19 22:58
Tak sobie czytam i czytam i jakbym w innej firmie pracował. Praca 5 dni w tygodniu, bez nadgodzin a jeśli by się coś wydarzyło to są płatne. O urlop bez problemu idzie się dogadać, łącznie z tym jak trzeba na pół dnia gdzieś wyskoczyć. Biura klimatyzowane. Narobić na handlówce się trzeba, ale zasady są jasne od samego początku, jest podstawa, prowizja i premia. Mam wrażenie, że niektórzy chcieliby dostawać kasę na zasadzie "czy się stoi czy się leży, gruba pensja się należy". A dodatkowo nigdzie indziej nie pracowali i nie przerabiali różnych dziwnych sytuacji które tu nie mają miejsca.
1
ital 2015-07-20 08:11
Praca w Sunnyline to sama przyjemność: ludzkie podejście do pracownika, dobra atmosfera i jasne zasady wynagradzania. Wiadomo, że trzeba się narobić, ale na tym ma polegać praca. Komunizm już za nami i nie ma pierdzenia w stołek i zgarniania wypłaty. Osoby ambitne i pracowite są w Sunnyline zauważane i doceniane.
Ci Co wypowiadają się negatywnie nie sprostali wymaganiom i są rozgoryczeni.
2
Criss 2015-07-30 23:56
W Sunnyline pracowałem kilka lat na magazynie i ciężko mi było się rozstać firmą, ale zmieniałem miejsce zamieszkania.
Plusów mnóstwo:
- ludzka atmosfera
- dobrze płatne nadgodziny
- super warunki pracy
Minusów prawie co nic:
- ciężka praca przy rozładunku kontenerów
1
Mateusz 2015-07-31 19:38
Miałem okazję pracować w firmie Sunnyline i na podstawie tych doświadczeń mogę z czystym sumieniem polecić pracę w tej firmie. Życzliwa atmosfera, dobre wynagrodzenie i kontaktowi ludzie. Polecam!
1
Bart 2015-08-02 23:20
Pracowałem w Sunnyline i nie mogę powiedzieć złego słowa o tej firmie. Całkiem niezłe pieniądze, sympatyczna atmosfera, polecam tego pracodawcę!
Zdziwiony 2015-08-14 20:33
Do Hania ty chyba masz rozkaz wpisywania pozytywnych opinii o tej firmie bo tam nie ma zadowolonych ludzi!!!
3
Zdziwiony 2015-08-14 20:37
Do bart ty nigdy w tej firmie nie pracowałeś bo Każdy z pracowników którzy z tamtad uciekli to robili z uśmiechem na twarzy przychylam się do negatywnych opinii o tej firmie bo są prawdziwe a pozytywne są wystawiane przez zarząd lub przez pracowników którym to nakazano tak działa ta firma
2
Zdziwiony zdziwionym 2015-08-17 12:04
Zdziwiony, ty chyba żartujesz, tak jak bart pracowałem w Sunnyline i nie uciekałem w popłochu. Ta firma jest naprawdę dobrym miejscem pracy, więc nie wiem czego się czepiasz chłopie
PR 2015-08-28 21:51
Wiele z tych pozytywnych opinii to czysty PR dla poprawy wizerunku firmy. Prawda jest taka, że są tam pewne układy.. Są osoby, które zarobią dość dobrze, ale większość ma niskie wypłaty i nikłe szansy polepszenia statusu (o socjalnych dodatkach zapomnijcie). Oczywiście "góra" myśli, że wszystkie niepowodzenia firmy to wina innych.. a prawda jest taka, że "ryba psuję się od głowy". Generalnie w firmie panuje marazm i słaba atmosfera - bez kluczowych zmian personalnych nie wróżę dobrej przyszłości.
5
Tata muminka 2015-09-13 20:43
Niestety zgadzam się z opinią że wszystkie pozytyw wypisane powyżej to czysty PR. Mógłbym nawet wymienić imię i nazwisko osoby która to napisała. Szczerze? Nie znam osoby,która dobrze wspomina pracę w tej firmę. Każdy którą ją opuścił jest teraz szczęśliwy i z uśmiechem chodzi do pracy. Brakuje tam spójnej wizji rozwoju, wszystko robione jest na szybko i na łapu capu bezkonkretnego planu działania co zresztą widać. Zgadzam się również z opinią że ryba psuje się od głowy...
Bardzo marne zarobki, tak jak ktoś wyzej napisał ludzie w biurach dostaja tyle co magazynierzy... Jedyny pozytyw tej firmy to fakt że niedaleko jest bar picollini, który dowiezie 2 daniowy obiad za 10 zł
4
Bart 2 2015-09-13 20:45
Trochę pracowałem w tej firmie i nie znam żadnego Barta...
1
MRC 2016-01-25 13:09
Fascynujące jest z jakim zacietrzewieniem wypowiadają się ludzie którzy od lat już w firmie nie pracują. Nie dopuszczają do siebie myśli, że cokolwiek się w niej zmieniło. Ciekawe co piszą o swoich bieżących pracodawcach. Jak znam życie to pewnie równie źle. To tak dla przemyślenia dla tych którzy takimi opiniami się kierują. A dla zainteresowanych - w firmie zaszło dużo zmian pozytywnych, między innymi przez wymianę części załogi, w tym kierowniczej. Zostali Ci którym chce się pracować i szukają sposobów a nie powodów.
1
Nick Carter 2016-01-28 21:50
Według mnie właśnie po to jest ta strona, żeby każdy mógł się wypowiedzieć o danej firmie. Wszyscy pracownicy którzy odeszli z tej firmy aktualnie zarabiają o wiele więcej pieniędzy i są ludzmi spełnionymi zawodowo, pną się do góry i robią kariere - są doceniani. Śmieszą mnie teksty w stylu:

"... w firmie zaszło dużo zmian pozytywnych, między innymi przez wymianę części załogi, w tym kierowniczej."

Załoga kierownicza sama odeszła, zresztą jak wszyscy pracownicy, którzy już tam nie pracują... Niestety w dalszym ciągu trzeba tam wymienić pewną osobę żeby było tam normalnie...
7
Biker 2016-05-30 12:38
No właśnie, kogo trzeba wymienić? Może już nie pracuje nawet? Pytam bo znajomy mówił, że szukają handlowców a on tam krótko pracuje więc może nie wie o kogo chodzi?
1
robert 2016-07-06 18:54
Handlowca szukali i owszem @Biker ale już dawno temu chyba około roku jakoś tak wiem już trochę minęło, teraz z tego co wiem to nie ma u nich wolnych etatów niestety
Joanna 2017-05-09 13:57
Pracujesz w Sunnyline Computer Products Poland? Co możesz powiedzieć o możliwościach jakie oferuje firma? Podziel się informacjami na temat tego jak wygląda praca w Twoim dziale.
wąsaty 2017-09-16 04:14
firma rodzinna, Szanuja ludzi którzy pracuja dłużej niż "przygoda" i odbicie sie z bezrobocia. Jeżeli pracujesz dłużej jest szansa na podwyżke ale sam musisz to wydeptać. Warunki pracy i klimat 9,5/10 zależy na co liczysz, ogolnie polecam na start, nie oczekuj kokosów odrazu, pozdrawiam szefów, nie kadre ;)
Joanna 2017-09-18 08:48
@wąsaty to dobrze brzmi. Widzę, że jesteś zadowolony ze współpracy z firmą Sunnyline Computer Products Poland. Czyli polecałbyś pracodawcę? Czy mógłbyś podać cechy szczególne, które cenisz u tego pracodawcy oprócz tego co już wymieniłeś? Czyli nie lubisz swoich współpracowników skoro ich nie pozdrawiasz? Każda dodatkowa informacja może być ważna dla osób zastanawiających się nad złożeniem aplikacji, na któreś ze stanowisk: http://www.sunnyline.com.pl/o-firmie/rekrutacja/.
Zostaw swoją opinię o Sunnyline Computer Products Poland Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sunnyline Computer Products Poland Sp. z o.o.