logo Lafarge Kruszywa i Beton

Lafarge Kruszywa i Beton

Warszawa

Opinie o Lafarge Kruszywa i Beton

kolonia POlandia 2015-03-14 08:42
robota na gruszce min 15 godzin na dobe do 18 skrobanie gruszki mycie tarczki za okno lub bez karty, sypanie wlukien i drutow do betonu za fri, podstawianie poiemnika do betonu na budowach za darmo BRAK HAKOWYCH NA BUDOWACH WARSZAWKA
2
sobinson 2015-03-22 20:20
(2015-03-22 15:24:10) Jesli to bylo spotkanie ostatniej szansy, to na pewno wszystko pojdzie po mysli biznesmenow. Zeby bylo jeszcze zabawniej mozna kupic jedna pare bialych gumowcow na dwoch przewoznikow, zalozyc po gumowcu na glowe i bedziecie wygladali, jak Smurfy. Zawsze to bedzie jakas zmiana, ktora moze poprawic nastroje wsrod kierowcow i zachodnich przewoznikow.


Rozumiem, ze jak ty splajtowałeś to przez pół roku chodziłeś z kondomem na głowie. A to po to żeby pokazać jak się czujesz. Ech jaka nienawiść przemawia tymi ustami. Jak to możliwe że innym się udało a ja zaliczyłem glebę. Ja im teraz pokażę, ja ich zniszczę, wykończę. Niech maja tak samo jak ja. Tak to wygląda kolego.
1
AKOR 2015-07-25 20:11
Poradzi sobie ale to psuje waszej firmie opinię i stawia ją mimo sporych jak na polskie realia pieniędzy na niskim poziomie w rankingu preferowanych pracodawców. Wizerunek firmy jest w dzisiejszych czasach ważny.
realista 2015-12-20 14:51
W betonach jest najgorzej.Zamiast zająć się produkcją i podzielić się zyskami z pracownikami to lepiej niech węzły nic nie robią albo wykorzystują małą część mocy przerobowej a dyrektorzy jeżdżą i kontrolują porządki i nie pytają się czemu jest mała produkcja .
2
kukiz 2016-02-01 09:46
wszystko byłoby dobrze, gdyby nie te absurdalne wymagania bhp, wszedzie pasy w aucie toż kuriozum...
2
dcdc 2016-02-05 21:20
dał nogę istne wariatkowo
2
cscs 2016-02-11 20:06
duch - 2016-02-08 19:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kali - 2016-02-07 15:54:53]:
Kali nie masz racji Lafarge nie jest jednych z lepszych tylko jednym z gorszych.Jak by była jedną z lepszych nie było by takiego przemiału ludzi jak jest dotychczas.Sprzęt jaki posiadają jest przeważnie stary a jak jest nowszy to wyrzucają z niego zaawansowane oprogramowanie i wkładają swój zacofany program do szpiegowania operatorów chyba nazywa się BCXM. I następny temat chyba nie szukają operatorów tylko ludzi którzy będą robili na tych co siedzą w biurach, bo ludzi pracy nie szanuję taka firma jak Lafarge.
zdjecie uzytkownika
nolen - 2016-02-11 20:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator odwala robotę za całe biuro bo oni muszą miec czas na jezdzenie za kierowcami betonomieszarek czy jezdza w pasach, okulary kask kamizelka na budowach, siedzenie w laptopach obserwowac kamery
5
ccss 2016-02-12 17:59
Pronto ty jesteś jakiś niepełnosprytny? Od kiedy praca w korporacji jest taka zajebi...a, oszukują nawet przy rozmowie wstępnej po to że jak Ciebie już mają to będziesz pracował bo albo się gdzieś rzuciłeś pracę albo jej nie masz.
3
mjkm 2016-02-13 18:28
you tube szalona betoniarka
lafarge
4
adi 2016-02-14 16:50
I przez takich jak ty Morek psuję się rynek pracy operatorów albo nie potrafisz docenić swojego fachu jak go w ogóle masz.Operator węzła jest to bardzo odpowiedzialna praca a zatem powinna dobrze płatna.Twój błąd może narazić na poważne straty albo nawet katastrofę budowlaną. W Lafarge nikt tego nie docenia myślą sobie ci za biurkami że dadzą operatorom zarobić 2tys i będą produkować i sprzedawać z uśmiechem na twarzy .
4
adi 2016-02-17 21:59
Ewik to jesteś boot i piszesz głupoty
nowe i stare 2016-02-18 21:32
premia wirtualna kaski okulary kamizelki ,zamawiasz piach cemet pisanie e maili w nieskonczonosc , malowanie sprzatanie itp
3
loioliol 2016-02-20 23:43
Sześć rumaków, kareta, muzyka z „Ojca chrzestnego” i płatki róż. Tak żegnano... szefa mafii. Władze Rzymu oburzone
DV CDV 2016-03-02 21:14
ci co mają doswiatcaenie nie bedą pchac się w takie GuWNO
1
DV CDV 2016-03-02 21:17
BEZ DOSWIADCZENIA NA NAUKE MALOWANIA TRAWY NA ZIELONO
2
Jarek OOOO 2016-03-05 21:33
loliolo - 2016-02-20 23:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sześć rumaków, kareta, muzyka z „Ojca chrzestnego” i płatki róż. Tak żegnano... szefa mafii. Władze Rzymu oburzone
Kurs projektowania ogrodów Warszawa - 80h kod zawodu: 216201
Kurs projektowania wnętrz Warszawa - 140h tylko 1899zł Zaświadczenie MEN
Kurs krawiecki z projektowaniem odzieży Warszawa 160h
Kurs zarządzania nieruchomościami Warszawa 60h
Kurs Florystyki I i II stopnia Warszawa 100h
Zobacz wszystkie! (213)
zdjecie uzytkownika
adme - 2016-03-05 00:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pożegnano upadły Lafarge Holcim w którym nie ma szans na poprawę i życzę i powodzenia w szukaniu ludzi do pracy których nie szanują.
zdjecie uzytkownika
24 h tarczki za okno - 2016-03-05 21:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sami młodzi i naiwni Praculiki
1
lord G Ó wn o 2016-03-08 22:27
Kierownik Białorusin , wenzłowi Ukraina ,kierowcy Malezja taka swietlana przyszłosc będzie w koloni POPisLandi
2
Pan WASZ lol 2016-04-02 17:10
kto za 2700 zł będzie tyrał słoiki się cenią
1
led 2016-04-03 08:46
umowa o prace to nie wynagrodzenie teraz na wsi zarobi 2500 to po co jechac do słoikowa
2
$$ 2016-04-05 21:17
~lubiem chlopcuf
2016-04-04 21:21:47 ORANIE GRUŻKOWOZEM 24/7 TACHO ZA OKNO BRAK WYPLAT ALBO DO 1500 ZA MIESIECZNA ORKE CO NA UMOWIE NA RATY BRAK SZACUNKU DLA GRUŻKOWYCH PRZEZ SŁOIKOWO Tylko ON ON ON PO GODZINACH DOJENIE PALIWKA CO 3 DNI I CHOWANIE PO BAGAZNIKACH STRASZENIE BHP WYSOKIE KARY ZA BRAK ZAPIETYCH PASOW OKULARKI BUTY KAMIZELKA KASK DO 1500ZL/DZIEN OD BHP ZA PRACE W BŁOCIE BRAK POSZANOWANIA DLA GRUŻKOWYCH ZNIEWOLENIE UPODLENIE KOPANIE JAK SMIECIA PRZEZ GUMOFILCÓW Z CALEJ RODZINKI. PL [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I PSYHIATRYK SZUKANIE FRAJEROW CO DYMAJA PO 18 GODZIN ZA FRII I SPIA NA WEZLE. NON STOP CASTING NA GRUZKOWYCH DLA DAJACYCH DYMAC SIE W *
3
Rico 2016-04-07 12:46
Wie ktoś może na ile może liczyć nowo przyjęty inż. górnik na żwirowni ? Po ile godzin się średnio pracuje dziennie ? Jaka atmosfera panuje w kruszywach obecnie ? Czy poważnie podchodzą do wdrożenia nowych, czy po prostu sam sobie będę musiał poradzić ?
3
przyszly operator? 2016-04-13 17:45
widze, ze w slad za iloscia obowiazkow dla operatora w koncu proponuja dobre wynagrodzenie
chetny 2016-04-13 17:50
ile moge dostac z uprawnieniami?
no no 2016-05-02 22:29
$$$
sdfghyjukl 2016-06-07 22:20

2016-05-22 09:29:31 Jedynie danie uprawnień Sądu, Policji, CBA wraz z możliwością prowokacji, nagrywania i wprowadzania agentów do firm jako pracowników pozwoli na skuteczne wyeliminowanie patologi jaka istnieje nie tylko w transporcie. Licencja jak i Certyfikat powinny być na wyłącznie na właściciela firmy bez prawnej możliwości pozostawienia w przypadku ujawnienia nadużyć. Jednocześnie idąc ścieżką zdrowego rozsądku i zwyczajnej, ludzkiej uczciwości należy w Kodeksie Pracy zapisać że łamanie praw pracowniczych jest ZBRODNIĄ PRZECIWKO NARODOWI POLSKIEMU ściganą z urzędu która nie ulega przedawnieniu. Nie powinno być również ŻADNEJ prawnej możliwości w przypadku likwidacji czy skalkulowanego bankructwa otworzenia nowej firmy dopóki właściciel nie rozliczy się do ostatniej złotówki z pracownikami.
1
ŻĄDŁO
2016-05-22 10:05:35 Jednocześnie wprowadzenie zapisów o wynagrodzeniu pod szczególną ochroną sprawi, że w przypadku upadłości firmy i (lub) wprowadzenia syndyka, to PRACOWNIKOM jako najbardziej poszkodowanym będą wypłacane odzyskane przez syndyka pieniądze. Obecnie jest tak że w pierwszej kolejności odzyskane pieniądze idą na wynagrodzenie syndyka, a on ma czas przez co sprawy toczą się latami, następne są banki oraz udziałowcy firmy, a na szarym końcu jeśli coś zostanie- pracownik. Przeważnie nic nie zostaje. Przykład ; Firma WRODZIEJ z Siemianowic Śląskich ul. Chemiczna. Zaplanowana upadłość, okradzenie wielu ludzi poprzez niewypłacenie wynagrodzenia, wyprowadzenie całego majątku i dalsze nieskrępowane funkcjonowanie w tym samym miejscu pod nazwą ASM METALLE. A parszywe złodziejskie ptaszyska śmieją się innym w twarz mając za sobą bandyckie prawo pozwalające złodziejom na bezkarność.
4
PRACUŚ 2016-06-16 06:48
SI E PYTAM GDZIE BO NIE U MNIE. CO TO JEST ŁAPANKA WYPISYWANIE GŁUPOT.
1
Kary ? 2016-07-04 10:42
Zlikwidować Kaliningrad. To nie jest ziemia ruska, ani radziecka. To bezprawny łup wojenny, jak Wyspy Kurylskie i terytorium Finlandii. Kaliningrad 200 lat należał do Polski. Rosja jest sprawcą 2 wojny światowej na równo z Hitlerem. Oprócz sprawstwa wojny ograbiła Polskę z 1/2 terytorium i ogołociła ziemie odzyskane ze wszystkiego. Szkody wojenne wyrządzone Polsce i Polakom to 1 bilion USD. Rosja nie zapłaciła odszkodowania wojennego. Rosja nie miała procesu norymberskiego.
4
Kiedy skonczy sie komuna 2016-07-06 10:44
Podwykonawcy Lafarge zaczynają zatrudniać Ukrainców , za takiego pracownika nie trzeba płacic ZUSU są konkuręcją dla POlskiego pracownika tak nas wydymało PO PSL AWS ITP
4
1kdkd 2016-07-22 21:28
Praculik takich firm to bardzo duży KREDYT to z pół roku popracuje
4
sanse 2016-08-15 09:57
Polacy w firmach prywatnych i prowadzący DG muszą Długo pracować, a Mało zarabiać,i mieć potem malutkie emerytury,
bo każdy z nich ma na utrzymaniu Pasozytów Urzedasów z Rodzinami, całkowicie Nieproduktywnych, a wręcz szkodzących gospodarce durnymi przepisami i ich egzekwowaniem,a do tego armię Wcześniejszych Emerytów Mundurowych i Uprzywilejowanych,
którzy jeszcze dorabiać na etacie czy własnym DG mogą, Próżniaków Sędziów i Prokuratorów którzy proste sprawy ciągną latami, o Kościele , czy Krusie nie wspomnę !!!
I dlatego praca w Polsce jest tak wysoko opodatkowana i Ozusowana na 70% !!,
podczas gdy w normalnych krajach to maks. 35% !!!!
Gdyby nie te w/w Grupy Pasożytów ,najniższa płaca w Polsce spokojnie wychodziłaby na poziomie 1200-1300€
4
loinnn 2016-09-24 23:16
Rozszerzyć ten zakaz na całe miasto, włącznie z ćwierć obwodnicami.
3
Grzegorz 2016-10-07 08:44
nie polecam pracy w tej firmie na stanowisku operator węzła betoniarskiego, zakres obowiązków to: od sprzątania toalet poprzez zamiatanie placu, wypełniania stosu papierów z tabelkami, i dopiero na samym końcu jest kręcenie betonu. Operator w tej firmie to najgorsze zło, jest od wszystkiego. Zarobki na rękę 3300 zł z czego 1000 zł musisz wydać na dojazdy do pracy i przemieszczanie się między wytworniami. Nadgodziny nie płatne, wszystkie do odbioru w stosunku 1:1. Praca po za domem w delegacji. Nie miła atmosfera w pracy, ludzie pracujący w tej firmie mają kompleksy wyższości nie wszyscy, ale większość.
Jedynym plusem w tej firmie to jest rygorystyczne przestrzeganie BHP.
Nie polecam tej firmy, stąd tak duża liczba ofert pracy na operatora, gdyż nikt o zdrowych zmysłach nie będzie tam pracował.
7
Andrzej86 2016-10-20 11:34
Hej, a jak jest z laborantami?
rob 2016-10-22 20:26
Jak rygorystyczne Bhp jest plusem to chyba ty jesteś botem albo się przewróciłeś i nie wiesz co piszesz.
3
жорсткий 2016-12-14 20:38
nie polecam. 2 kursy na 16 godzin pracy. dziadostwo i patologia, ktora nie da Ci zarobic bo sama musi sie zawsze nachłapac. tylko metry metry metry sami wywoża na pompy a Tobie dają kibel do wywiezienia(rodzinka). jedyne co to sie oplaci to ON doić i beton do żyda wyworze codziennie jak bhpowiec śpi i nie widzi gpsa, a tak to kibel i upodlenie psychiczne jak jestes tam świeżakiem
4
Zgłoś miewolnictwo PL 2016-12-20 21:26
z kar od roboli urządzili sobie zarobek kary do 1000zł
5
a kuku 2016-12-26 20:12
W ramach programu "Mieszkanie plus" na Odolanach ma powstać aż 30 tys. mieszkań. Mają to być niskie, 3-, 4-piętrowe bloki. Bez piwnic i garaży. Powstaną za to garaże piętrowe - poinformowało wczoraj radio RMF FM.

Program "Mieszkanie plus" zakłada budowę tanich mieszkań na wynajem z możliwością ich wykupienia (czynsz za 50-metrowe mieszkanie ma wynieść ok. tys. zł). Pierwsi lokatorzy mają wprowadzić się do nich w 2019 r

Według RMF FM na Odolanach bloki staną na gruntach, które należą do Polskich Kolei Państwowych.
2
Optymista 2017-01-04 20:52

A co to ma wspólnego z Lafarge mam nadzieją że beton będzie dostarczała firma która szanuje ludzi pracy :)
1
nik 2017-01-15 19:31
Lafarge może tym sposobem zmiejszyć cenę transportu betonu o 26%
6
greghtrgfrhjgf 2017-01-20 13:46
xero 2017-01-14 10:51:31 ~Daniel Kołakowski
2012-02-18 20:39:42 Witam,
Jak zabezpieczycie Państwo baki to polecam zalać do nich ENVIROX i oszczędności się podwoją. Raz 8% - to co zlewał sobie kierowca, i dwa średnio 9% oszczędności jakie daje stosowanie nano-katalizatora ENVIROX (jest to dwutlenek ceru w skali nano). Zapraszam na www. envirox. pl bądź proszę pisać na maila d. kolakowski@polwat. com, daniel. kolakowski@dtdk. pl, tel. 515-187-667.
Pozdrawiam i do usłyszenia 5 odpowiedz
rtey 2017-01-15 19:29:14 Lafarge może tym sposobem zmiejszyć cenę transportu betonu o 26%
7
wow 2017-01-30 07:07
Lafarge nie ma swojego transportu także twoja reklama nie powinna tu być .Jak by mieli swój transport to cena betonu musiała być co najmniej 2 razy droższa bo obsada kierowców na jednej "gruszce "powinna być potrójna :)
3
bgbgrr 2017-02-15 22:06
tory już zabiera kolej
Mieszkania plus powstaną na Odolanach - Wola - TVN Warszawa
tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,mieszkania-plus-powstana-na-odolanach,2236..
2
do Francji spowrotem 2017-02-16 09:44
i wagony zabierają zostanie pusty plac
3
vdvdvd 2017-02-20 11:24
To ile jednego dnia mogą zabrać kierowcy za niby BHP 500 zł czy 1500 zł
To jakiś absurd ?
3
Iwona 2017-02-27 16:10
http://www.lafarge.pl/wps/portal/pl/9-dolacz-do_nas Na stronie internetowej firmy Lafarge Kruszywa i Beton można znaleźć informacje na temat obecnie prowadzonej rekrutacji. Co myślicie o oferowanych warunkach? Możecie podpowiedzieć osobom zainteresowanym aplikacją na któreś ze stanowisk?
rgnhgfnhjgfrhgf 2017-03-11 09:36
Patologia karać po 1000 ZŁ
1
Iwona 2017-03-13 08:52
@rgnhgfnhjgfrhgf mógłbyś wyjaśnić o jakiej sytuacji mówisz?
prosta matematyka 2017-04-08 22:20
rgnhgfnhjgfrhgf 2017-03-11 09:36 Patologia karać po 1000 ZŁ

pewnie chodziło komuś np za brak okularów ochronnych 500 zł + brak kasku = 1000 zł
1
Iwona 2017-04-10 08:53
@prosta matematyka rozumiem, że w firmie stosowane są kary za brak odpowiedniej odzieży ochronnej. Często zdarzają się takie sytuacje?
Viki 2017-04-27 14:04
Ja miałam kontakt jedynie z recepcją, telefoniczny. Nie powiem, kultura jak beton! cha, cha, cha. Pani usłyszawszy skąd dzwonię, za pierwszym razem rozłączyła się, a za drugim - rzuciła wrednie słuchawką. A dzwoniłam z uprzejmym pytaniem, czy byliby zainteresowani w br. skorzystaniem z kursów językowych. Nie wysyłam nikomu żadnego spamu, jak ktoś nie zainteresowany - nie nagabuję. Bo i po co, na siłę nikogo nie zwerbujesz.
Zostaw swoją opinię o Lafarge Kruszywa i Beton - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lafarge Kruszywa i Beton