logo Lafarge Kruszywa i Beton

Lafarge Kruszywa i Beton

Warszawa

Opinie o Lafarge Kruszywa i Beton

anonim 2012-03-09 12:03:21
Wydaje mi się, że sytuacja trochę się zmieniła. W Warszawie atmosfera pracy jest fatalna. Zmiany reorganizacyjne, przeprowadzane przez nowego CEO, zbyt powolne. Brak bieżącego informowania pracowników. Zwolnienia długoletnich pracowników - ekspertów - nie poprawiają tam atmosfery. Generalnie: nie polecam.
1
nnnnn 2014-07-26 15:00:54
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierowcy na gruszkach 24 h tarczki za okno przeladownia kruszyw na grodziskiej 24 h niby bhp lipa gdzie pip
1
FFFFF 2014-07-27 09:21:03
TYLKO bhp i rogi od paszportow
1
lysy 2014-07-27 09:24:46
Popieram...nigdy więcej Lafarge !!!!! Mam zrujnowaną psychikę .... otarłam się o MOBBING, przykre ale prawdziwe.
1
niewolica lafarge 2014-07-27 10:34:29
Odradzam prace w tej firmie na stanowiskach niższego szczebla czyli operator węzła lub ładowarki.Praca na telefon o godzinie 16-18 dowiadujesz się jak masz przyjść do pracy a wyjdziesz jak skończysz nawet po 24h normalka w tej firmie czyli życia prywatnego sobie nie zaplanujesz.Obowiązków bedzięsz miał jak na trzech etatach bo trzeba pracować po to żeby w biurze się nie przepracowli z paznokciami lub kawkami jedno co się zmieni w tej firmie to na pewno dołożą ci obowiązków.
1
byly 2014-09-16 23:55:22
Odradzam firmę pracowałem parę lat na średnim szczeblu, Mobing mobing mobing, Ładna strona www i ładne idee a w praktyce gorzej jak u prywaciarza. W pracy liczy się polityka i kolesiostwo a nie praca. Nadgodzin nie chcą płacić. Chore procedury, stos papierków masz podpisać o odpowiadać za wszystko ale najlepiej abyś się nie oficjalnie do procedur nie stosował ale jak by coś się stało to Cie pogrzebią żywcem... Nie liczy się, człowiek.... Polecam dla samobójców i desperatów.
2
Pracownik 2014-09-18 20:19:55
Popieram opinie innych nie polecam pracodawcy procedury bhp tylko na pokaz. Na pewno nikomu nie polecę pracy w Lafarge firma nastawiona na wyzysk pracownika a gdy już nie daje rady od razu zwolnić z wymyślonych sobie przyczyn.
gwer 2015-02-10 22:05:38
kary od nowego roku wzrosly brak okularow 600zl kasku 800 kamizelka 600 buty 900 pojazd na chodzie bez kierowcy w kabinie lub pozostawienie otwartej kabiny 1200zl 120 nowych kar smieszna firemka na dobe moga ukarac do 1500 zl brak zapietych pasow po placu 1300 zl lub do zwolnienia
2
cccc 2015-03-12 21:09:25
Byli pracownicy skarżą Lafarge

23 kwietnia 2008 | Kariera i Biznes | Elżbieta Glapiak
Setki tysięcy złotych odszkodowań za lata upokorzeń. Znany producent materiałów budowlanych może słono zapłacić za tolerowanie praktyk mobbingowych byłego prezesa

– Teraz weszliście do Unii Europejskiej, mogę was wszystkich zwolnić i zatrudnić obcokrajowców – w ten sposób zwracał się do swoich polskich podwładnych Jean Michel Desmoutier, kiedy (2000 – 2004) kierował spółką Lafarge Polska. Teraz byli pracownicy procesują się z firmą o sute odszkodowania za lata upokorzeń.

Desmoutier wyjechał już z Polski, centrala wysłała go do pracy na inny kontynent. Jednak mimo że od jego wyjazdu minęły już trzy lata, byli pracownicy, którzy zebrali w sobie tyle sił i odwagi, aby wystąpić na drogę sądową, wracają do tamtych wydarzeń i żądają zadośćuczynienia.
2
hhjk 2015-03-12 21:13:40
Teraz nowe sloiki twardy zajac ,gumowce zalewaja POlandie rusy
1
kolonia POlandia 2015-03-14 08:42:52
robota na gruszce min 15 godzin na dobe do 18 skrobanie gruszki mycie tarczki za okno lub bez karty, sypanie wlukien i drutow do betonu za fri, podstawianie poiemnika do betonu na budowach za darmo BRAK HAKOWYCH NA BUDOWACH WARSZAWKA
2
sobinson 2015-03-22 20:20:33
(2015-03-22 15:24:10) Jesli to bylo spotkanie ostatniej szansy, to na pewno wszystko pojdzie po mysli biznesmenow. Zeby bylo jeszcze zabawniej mozna kupic jedna pare bialych gumowcow na dwoch przewoznikow, zalozyc po gumowcu na glowe i bedziecie wygladali, jak Smurfy. Zawsze to bedzie jakas zmiana, ktora moze poprawic nastroje wsrod kierowcow i zachodnich przewoznikow.


Rozumiem, ze jak ty splajtowałeś to przez pół roku chodziłeś z kondomem na głowie. A to po to żeby pokazać jak się czujesz. Ech jaka nienawiść przemawia tymi ustami. Jak to możliwe że innym się udało a ja zaliczyłem glebę. Ja im teraz pokażę, ja ich zniszczę, wykończę. Niech maja tak samo jak ja. Tak to wygląda kolego.
1
AKOR 2015-07-25 20:11:49
Poradzi sobie ale to psuje waszej firmie opinię i stawia ją mimo sporych jak na polskie realia pieniędzy na niskim poziomie w rankingu preferowanych pracodawców. Wizerunek firmy jest w dzisiejszych czasach ważny.
realista 2015-12-20 14:51:00
W betonach jest najgorzej.Zamiast zająć się produkcją i podzielić się zyskami z pracownikami to lepiej niech węzły nic nie robią albo wykorzystują małą część mocy przerobowej a dyrektorzy jeżdżą i kontrolują porządki i nie pytają się czemu jest mała produkcja .
1
kukiz 2016-02-01 09:46:13
wszystko byłoby dobrze, gdyby nie te absurdalne wymagania bhp, wszedzie pasy w aucie toż kuriozum...
1
dcdc 2016-02-05 21:20:07
dał nogę istne wariatkowo
1
cscs 2016-02-11 20:06:48
duch - 2016-02-08 19:30:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kali - 2016-02-07 15:54:53]:
Kali nie masz racji Lafarge nie jest jednych z lepszych tylko jednym z gorszych.Jak by była jedną z lepszych nie było by takiego przemiału ludzi jak jest dotychczas.Sprzęt jaki posiadają jest przeważnie stary a jak jest nowszy to wyrzucają z niego zaawansowane oprogramowanie i wkładają swój zacofany program do szpiegowania operatorów chyba nazywa się BCXM. I następny temat chyba nie szukają operatorów tylko ludzi którzy będą robili na tych co siedzą w biurach, bo ludzi pracy nie szanuję taka firma jak Lafarge.
zdjecie uzytkownika
nolen - 2016-02-11 20:04:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator odwala robotę za całe biuro bo oni muszą miec czas na jezdzenie za kierowcami betonomieszarek czy jezdza w pasach, okulary kask kamizelka na budowach, siedzenie w laptopach obserwowac kamery
3
ccss 2016-02-12 17:59:48
Pronto ty jesteś jakiś niepełnosprytny? Od kiedy praca w korporacji jest taka zajebi...a, oszukują nawet przy rozmowie wstępnej po to że jak Ciebie już mają to będziesz pracował bo albo się gdzieś rzuciłeś pracę albo jej nie masz.
2
mjkm 2016-02-13 18:28:22
you tube szalona betoniarka
lafarge
3
adi 2016-02-14 16:50:14
I przez takich jak ty Morek psuję się rynek pracy operatorów albo nie potrafisz docenić swojego fachu jak go w ogóle masz.Operator węzła jest to bardzo odpowiedzialna praca a zatem powinna dobrze płatna.Twój błąd może narazić na poważne straty albo nawet katastrofę budowlaną. W Lafarge nikt tego nie docenia myślą sobie ci za biurkami że dadzą operatorom zarobić 2tys i będą produkować i sprzedawać z uśmiechem na twarzy .
2
adi 2016-02-17 21:59:36
Ewik to jesteś boot i piszesz głupoty
nowe i stare 2016-02-18 21:32:25
premia wirtualna kaski okulary kamizelki ,zamawiasz piach cemet pisanie e maili w nieskonczonosc , malowanie sprzatanie itp
2
loioliol 2016-02-20 23:43:19
Sześć rumaków, kareta, muzyka z „Ojca chrzestnego” i płatki róż. Tak żegnano... szefa mafii. Władze Rzymu oburzone
DV CDV 2016-03-02 21:14:38
ci co mają doswiatcaenie nie bedą pchac się w takie GuWNO
1
DV CDV 2016-03-02 21:17:00
BEZ DOSWIADCZENIA NA NAUKE MALOWANIA TRAWY NA ZIELONO
2
Jarek OOOO 2016-03-05 21:33:57
loliolo - 2016-02-20 23:44:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sześć rumaków, kareta, muzyka z „Ojca chrzestnego” i płatki róż. Tak żegnano... szefa mafii. Władze Rzymu oburzone
Kurs projektowania ogrodów Warszawa - 80h kod zawodu: 216201
Kurs projektowania wnętrz Warszawa - 140h tylko 1899zł Zaświadczenie MEN
Kurs krawiecki z projektowaniem odzieży Warszawa 160h
Kurs zarządzania nieruchomościami Warszawa 60h
Kurs Florystyki I i II stopnia Warszawa 100h
Zobacz wszystkie! (213)
zdjecie uzytkownika
adme - 2016-03-05 00:05:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak pożegnano upadły Lafarge Holcim w którym nie ma szans na poprawę i życzę i powodzenia w szukaniu ludzi do pracy których nie szanują.
zdjecie uzytkownika
24 h tarczki za okno - 2016-03-05 21:30:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sami młodzi i naiwni Praculiki
1
lord G Ó wn o 2016-03-08 22:27:09
Kierownik Białorusin , wenzłowi Ukraina ,kierowcy Malezja taka swietlana przyszłosc będzie w koloni POPisLandi
2
Pan WASZ lol 2016-04-02 17:10:12
kto za 2700 zł będzie tyrał słoiki się cenią
1
led 2016-04-03 08:46:58
umowa o prace to nie wynagrodzenie teraz na wsi zarobi 2500 to po co jechac do słoikowa
2
$$ 2016-04-05 21:17:38
~lubiem chlopcuf
2016-04-04 21:21:47 ORANIE GRUŻKOWOZEM 24/7 TACHO ZA OKNO BRAK WYPLAT ALBO DO 1500 ZA MIESIECZNA ORKE CO NA UMOWIE NA RATY BRAK SZACUNKU DLA GRUŻKOWYCH PRZEZ SŁOIKOWO Tylko ON ON ON PO GODZINACH DOJENIE PALIWKA CO 3 DNI I CHOWANIE PO BAGAZNIKACH STRASZENIE BHP WYSOKIE KARY ZA BRAK ZAPIETYCH PASOW OKULARKI BUTY KAMIZELKA KASK DO 1500ZL/DZIEN OD BHP ZA PRACE W BŁOCIE BRAK POSZANOWANIA DLA GRUŻKOWYCH ZNIEWOLENIE UPODLENIE KOPANIE JAK SMIECIA PRZEZ GUMOFILCÓW Z CALEJ RODZINKI. PL [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I PSYHIATRYK SZUKANIE FRAJEROW CO DYMAJA PO 18 GODZIN ZA FRII I SPIA NA WEZLE. NON STOP CASTING NA GRUZKOWYCH DLA DAJACYCH DYMAC SIE W *
2
Rico 2016-04-07 12:46:30
Wie ktoś może na ile może liczyć nowo przyjęty inż. górnik na żwirowni ? Po ile godzin się średnio pracuje dziennie ? Jaka atmosfera panuje w kruszywach obecnie ? Czy poważnie podchodzą do wdrożenia nowych, czy po prostu sam sobie będę musiał poradzić ?
1
przyszly operator? 2016-04-13 17:45:24
widze, ze w slad za iloscia obowiazkow dla operatora w koncu proponuja dobre wynagrodzenie
chetny 2016-04-13 17:50:38
ile moge dostac z uprawnieniami?
no no 2016-05-02 22:29:49
$$$
sdfghyjukl 2016-06-07 22:20:18

2016-05-22 09:29:31 Jedynie danie uprawnień Sądu, Policji, CBA wraz z możliwością prowokacji, nagrywania i wprowadzania agentów do firm jako pracowników pozwoli na skuteczne wyeliminowanie patologi jaka istnieje nie tylko w transporcie. Licencja jak i Certyfikat powinny być na wyłącznie na właściciela firmy bez prawnej możliwości pozostawienia w przypadku ujawnienia nadużyć. Jednocześnie idąc ścieżką zdrowego rozsądku i zwyczajnej, ludzkiej uczciwości należy w Kodeksie Pracy zapisać że łamanie praw pracowniczych jest ZBRODNIĄ PRZECIWKO NARODOWI POLSKIEMU ściganą z urzędu która nie ulega przedawnieniu. Nie powinno być również ŻADNEJ prawnej możliwości w przypadku likwidacji czy skalkulowanego bankructwa otworzenia nowej firmy dopóki właściciel nie rozliczy się do ostatniej złotówki z pracownikami.
1
ŻĄDŁO
2016-05-22 10:05:35 Jednocześnie wprowadzenie zapisów o wynagrodzeniu pod szczególną ochroną sprawi, że w przypadku upadłości firmy i (lub) wprowadzenia syndyka, to PRACOWNIKOM jako najbardziej poszkodowanym będą wypłacane odzyskane przez syndyka pieniądze. Obecnie jest tak że w pierwszej kolejności odzyskane pieniądze idą na wynagrodzenie syndyka, a on ma czas przez co sprawy toczą się latami, następne są banki oraz udziałowcy firmy, a na szarym końcu jeśli coś zostanie- pracownik. Przeważnie nic nie zostaje. Przykład ; Firma WRODZIEJ z Siemianowic Śląskich ul. Chemiczna. Zaplanowana upadłość, okradzenie wielu ludzi poprzez niewypłacenie wynagrodzenia, wyprowadzenie całego majątku i dalsze nieskrępowane funkcjonowanie w tym samym miejscu pod nazwą ASM METALLE. A parszywe złodziejskie ptaszyska śmieją się innym w twarz mając za sobą bandyckie prawo pozwalające złodziejom na bezkarność.
2
PRACUŚ 2016-06-16 06:48:29
SI E PYTAM GDZIE BO NIE U MNIE. CO TO JEST ŁAPANKA WYPISYWANIE GŁUPOT.
1
Kary ? 2016-07-04 10:42:47
Zlikwidować Kaliningrad. To nie jest ziemia ruska, ani radziecka. To bezprawny łup wojenny, jak Wyspy Kurylskie i terytorium Finlandii. Kaliningrad 200 lat należał do Polski. Rosja jest sprawcą 2 wojny światowej na równo z Hitlerem. Oprócz sprawstwa wojny ograbiła Polskę z 1/2 terytorium i ogołociła ziemie odzyskane ze wszystkiego. Szkody wojenne wyrządzone Polsce i Polakom to 1 bilion USD. Rosja nie zapłaciła odszkodowania wojennego. Rosja nie miała procesu norymberskiego.
2
Kiedy skonczy sie komuna 2016-07-06 10:44:16
Podwykonawcy Lafarge zaczynają zatrudniać Ukrainców , za takiego pracownika nie trzeba płacic ZUSU są konkuręcją dla POlskiego pracownika tak nas wydymało PO PSL AWS ITP
2
1kdkd 2016-07-22 21:28:44
Praculik takich firm to bardzo duży KREDYT to z pół roku popracuje
2
sanse 2016-08-15 09:57:06
Polacy w firmach prywatnych i prowadzący DG muszą Długo pracować, a Mało zarabiać,i mieć potem malutkie emerytury,
bo każdy z nich ma na utrzymaniu Pasozytów Urzedasów z Rodzinami, całkowicie Nieproduktywnych, a wręcz szkodzących gospodarce durnymi przepisami i ich egzekwowaniem,a do tego armię Wcześniejszych Emerytów Mundurowych i Uprzywilejowanych,
którzy jeszcze dorabiać na etacie czy własnym DG mogą, Próżniaków Sędziów i Prokuratorów którzy proste sprawy ciągną latami, o Kościele , czy Krusie nie wspomnę !!!
I dlatego praca w Polsce jest tak wysoko opodatkowana i Ozusowana na 70% !!,
podczas gdy w normalnych krajach to maks. 35% !!!!
Gdyby nie te w/w Grupy Pasożytów ,najniższa płaca w Polsce spokojnie wychodziłaby na poziomie 1200-1300€
2
loinnn 2016-09-24 23:16:16
Rozszerzyć ten zakaz na całe miasto, włącznie z ćwierć obwodnicami.
2
Grzegorz 2016-10-07 08:44:29
nie polecam pracy w tej firmie na stanowisku operator węzła betoniarskiego, zakres obowiązków to: od sprzątania toalet poprzez zamiatanie placu, wypełniania stosu papierów z tabelkami, i dopiero na samym końcu jest kręcenie betonu. Operator w tej firmie to najgorsze zło, jest od wszystkiego. Zarobki na rękę 3300 zł z czego 1000 zł musisz wydać na dojazdy do pracy i przemieszczanie się między wytworniami. Nadgodziny nie płatne, wszystkie do odbioru w stosunku 1:1. Praca po za domem w delegacji. Nie miła atmosfera w pracy, ludzie pracujący w tej firmie mają kompleksy wyższości nie wszyscy, ale większość.
Jedynym plusem w tej firmie to jest rygorystyczne przestrzeganie BHP.
Nie polecam tej firmy, stąd tak duża liczba ofert pracy na operatora, gdyż nikt o zdrowych zmysłach nie będzie tam pracował.
4
Andrzej86 2016-10-20 11:34:04
Hej, a jak jest z laborantami?
rob 2016-10-22 20:26:25
Jak rygorystyczne Bhp jest plusem to chyba ty jesteś botem albo się przewróciłeś i nie wiesz co piszesz.
2
Zostaw swoją opinię o Lafarge Kruszywa i Beton - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lafarge Kruszywa i Beton