logo FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o.

FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o.

Rakietowa 2009-10-01 12:33
Tragiczna jest ta firma. Nie odpowiada na wnioski, prośby, wszystko w żółwim tempie załatwiane, albo i nie załatwiane wcale.

Nie polecam nikomu, co więcej na następnym spotkaniu wspólnoty będę wnioskować o zmianę zarządcy
6
eli 2016-10-04 16:12
Niedawno wprowadziłam się do mieszkania gdzie budynkiem zarządza FORUM ZN. Mieszkam tu niespełna 3 m-ce i dużo "ciekawych" rzeczy dowiedziałam się o tej firmie i nie są to opinie pochlebne. Przekonuje się o tym na własnej skórze próbując drugi miesiąc wyjaśnić pewne niejasności dotyczące rozporządzania pieniędzmi wspólnoty. Pani prezes, w rozmowie ze mną czyli z właścicielem mieszkania, zachowuje się tak jakbym jej utrudniała życie i robiła wiele żeby mnie zniechęcić do zadawania pytań. Kiedy próbowałam uzyskać jednoznaczne odpowiedzi to stwierdziła nawet, że czepiam się słówek. Chyba zapomniała się, że zarządza PRYWATNYMI a nie KOMUNALNYMI mieszkaniami. Może czas żeby zmieniła nastawienie albo pracę. Jestem dociekliwa i można powiedzieć, że "upierdliwa" w kwestiach dot. wydatkowania moich pieniędzy więc nie będzie lekko...
9
Własciciel mieszkania 2017-02-20 21:30
Przez długi czas ta firma zajmowała się naszym budynkiem, nic w tym czasie nie zrobili. Odpowiedzi na korespondencję to rzadkość. Panie Administratorki nie maja pojęcia o ustawie o własności lokali ani o gospodarce nieruchomościami, naszą nieruchomość traktowały jak prywatny folwark. Opłaty za czynsz, akcje zimowy itp.. były szokujące nadmienię że nic nie było robione ( w zimie nawet nie były odśnieżane podjazdy, chodniki i droga ). Całkowita ignorancja i arogancja. Nie polecam nikomu, pieniądze wydawane w błoto. Zarządca był bombardowany kilka razy w miesiącu mailami i telefonami w ważnych kwestiach dotyczącymi naszej nieruchomości. Jak grochem o ścianę. Nikomu nie polecam unikajcie i trzymajcie się od nich z daleka ta firma nie nadaj się do niczego tylko do zamknięcia.
1
Forum zarządzanie nieruchomosciami 2017-02-24 16:35
Właściciel firmy Forum , jak i pracownicy tejże , nie dziękują konkurencji ( jak widać - ta nie śpi) za wytężony wysiłek w celu dyskredytacji naszej pracy.Trudno uwierzyć, aby tego rodzaju obrzucanie błotem uprawiali poszukujący pracy. Uprawiają je ci, którzy mają czas i cel zgoła inny , prawda?

Informujemy, iż wystąpiliśmy do administratora strony w celu ujawnienia Państwa danych.
Administrator odmówi, ale sąd nie.

Wówczas postaramy się, aby krzywdzące pomówienia zostały przez Państwa sprostowane.Nawet , gdyby miało to nastąpić za lat 5. Przewidujemy, bowiem, że mimo serdecznych życzeń naszej konkurencji ,nie ulegniemy cyt:"zamknięciu". Przeciwnie - podobnie jak w latach ubiegłych notować będziemy co roku
niewielki, ale jednak, wzrost obrotów. To, że nas nie lubisz droga konkurencjo , nie dziwi - nasze spokojne relacje z aktualnymi klientami , a także perspektywa kolejnych , udanych umów mogą doprowadzać do rozdrażnienia. Sugerujemy konkurencji pracowitość - na rynku jet miejsce dla wszystkich zarządców, którzy szanują pracę i innych.Zamiast tracić czas na nocne obmowy - lepiej odpoczywać , a nazajutrz starannie pracować, tak, aby wasi klienci nie rezygnowali z usług . To, że w następstwie opieszałości szanownej konkurencji szukają i znajdują lepszych zarządców jest słusznym wyborem klienta.

Forum Zarządzanie Nieruchomościami

4
Forum Zarządzanie Nieruchomościami 2017-02-24 16:55
Właścicielu mieszkania - pomawiana przez ciebie firma uprzejmie prosi o ujawnienie imienia i nazwiska a także przedstawienie dowodów potwierdzających zawarte w opinii sformułowania, a także informacji szczegółowych.
Pracownicy Forum Zarządzanie Nieruchomościami , działający w tym sektorze usług od 20 lat , chętnie wyjaśnią Pani/ Panu wątpliwości, jednak musimy wiedzieć kim Pan/Pani jest.
Namawiamy do odwagi, choć jest ona mniej wygodna niż obmowa bez ujawnienia danych...

Forum Zarządzanie Nieruchomościami
4
Forum Zarządzanie Nieruchomościami 2017-02-24 17:12
Dzień dobry,
nazywam się Alina Bilińska i jestem tym prezesem, o którym wspomina Pani w mailu.
Uprzejmie proszę o wskazanie ,kiedy przeprowadzałam z Panią rozmowę telefoniczna i jakiej nieruchomości ona dotyczyła.
Wg mojej wiedzy taka rozmowa nie mogła mieć miejsca. Sprawy rozliczeń prowadzi w spółce 7 osobowy dział księgowy . Nie posiadam wiedzy na temat wysokości opłat, sald właścicieli i kieruję rozmówców do działu księgowego, który udzielając odpowiedzi opiera się na zapisach księgowych dotyczących wpłat naszych 4.200 klientów.

Z Pani postu wnioskuję, że mogło dojść do nieporozumienia - proszę zatem o ujawnienie danych i wątpliwości w sposób umożliwiający odniesienie się do Pani zastrzeżeń - jeżeli jest Pani nasza klientką , wszelkie dane kontaktowe spółki są w pani posiadaniu.

Alina Bilińska

5
Gość 2017-05-17 10:37
Absolutnie nie polecam zarządcy nieruchomości APZ nieruchomości m.in. w Poznaniu. Jest to Firma oszukująca ludzi. Najpierw obiecuje niskie koszty. Po wzięciu Wspólnoty Mieszkaniowej w zarządzanie podnosi koszty (szczególnie koszty centralnego ogrzewania, ponieważ te koszty najtrudniej obliczyć lokatorom, które przypadają na dany lokal). W ten sposób "czyszczą" lokale w budynku zarządzanym przez siebie z lokatorów. Podnoszą koszty lokatorom nie wszystkim od razu, tylko wybranym. Później podnoszą te koszty kolejnym lokatorom.
W ten sposób po kolei "czyszczą" budynek z dotychczas zamieszkałych lokatorów. Oczywiście "pomagają" w sprzedaży dotychczas zajmowanych przez owych lokatorów mieszkań, ponieważ zajmują się tzw. "kompleksowym zarządzaniem", a więc także pośrednictwem kupna - sprzedaży. Ceny sprzedaży mieszkań proponowane przez nich, przy sprzedaży są bardzo małe. Kiedy już pozbędą się lokatora, w to miejsce zakupuje mieszkanie tzw. "inwestor". Bogaty gość, który wynajmuje mieszkanie na rynku i nie obchodzi go wysoki czynsz, za który zapłacą wynajmujący. Poza tym lokator nie wykona nawet remontu mieszkania z udziałem własnych fachowców. Żaden fachowiec z rynku nie chce podjąć się remontu w takim budynku. Wszystko po to, by zmusić lokatora do skorzystania z oferty ich fachowców, którzy są bardzo drodzy.
Jest to jeden wielki oszust i na rynku.
Poprzednia nazwa tego zarządcy to Prestiż nieruchomości. Obecnie połączyli się z inną firmą. Nazwa poprzednia tej firmy to chyba Admiselekt. Obecnie te dwie firmy tworzą Firmę o nazwie APZ Nieruchomości. Oferują "kompleksowe zarządzanie". Czyli nie tylko zarządzanie nieruchomościami, ale także sprzedaż, kupno, wynajem itp. usługi. Oczywiście wszystko za duże pieniądze. Nietrudno się domyślić, że mają interes w tym, żeby "wykończyć" obecnych lokatorów wysokimi kosztami i doprowadzić do konieczności sprzedaży mieszkania, skoro zarabiają także na sprzedaży mieszkań i oferowaniu zakupu innego mieszkania.
Omijać z daleka zarządców zajmujących się takimi "kompleksowymi" usługami, jeżeli nie chcecie Państwo być zmuszeni do opuszczenia własnych mieszkań. Działają podobnie jak "czyściciele" mieszkań. Tyle, że nie wyłączają prądu i gazu, a podnoszą do niebotycznych wysokości opłaty za różne składniki tzw. kiedyś "czynszu", a obecnie są to Fundusz remontowy i Fundusz przeznaczony na zarządzanie.
1
Niki 2017-05-17 10:43
Typowa odpowiedź nowoczesnego zarządcy, który nic nie wiedział i nie odpowiada za nic.
Droga Pani Zarządca nieruchomości odpowiada za udzielenie informacji także przez inną osobę (pracownika) w takim biurze.
Nie wiedziała Pani o tym, że będąc Zarządcą nieruchomości odpowiada Pani za pracę swoich pracowników?
1
Gość1 2017-05-17 14:30
Ciekawe czy pozywanie do Sądu, osób piszących opinie o państwa zarządzie nieruchomościami będzie szło w parze z ujawnieniem prawdziwych informacji o stosowanych przez państwo "metodach" zarządzania.
Sama jestem odbiorcą zarządzania (co prawda innej firmy), ale nie znam takich osób, które byłyby zadowolone z nowoczesnych technik zarządzania nieruchomościami i z zarządzania przez jakiekolwiek firmy zarządzające.
Są one bowiem nastawione na uzyskiwanie dochodów wszelkimi możliwymi sposobami. I to nie są sposoby etyczne.
W Sądzie tą "etykę" też można udowodnić.
Dlatego uważajcie, bo sprawki każdego z tych cwanych Zarządców też przy okazji wyjdą na jaw w Sądzie.
1
Koko 2017-05-17 14:36
Obecne firmy zarządzające nieruchomościami są nastawione tylko na uzyskiwanie dużych korzyści finansowych, a nie na sprawowaniu zarządu tak, aby mieszkańcom żyło się lepiej.
Miałam do czynienia już z kilkoma różnymi zarządcami, którzy tylko czerpali zyski z zarządzania, a nie zajmowali się sprawami, które kierowałam do załatwienia.
Te sprawy nie były rozwiązywane pozytywnie. Sama musiałam je rozwiązywać we własnym zakresie. Oprócz utrudniania przez zarządców wszelkich robót w mieszkaniu, nie uzyskałam żadnego pozytywu ich zarządzania.
Kicz i cwaniactwo. Tyle można powiedzieć o firmach zarządzających nieruchomościami.
1
DZIDA. 2017-07-11 11:42
Forum,
Hmm, ogólnie rzecz biorąc nie robią nic w normalnych terminach wszystko trwa po parę miesięcy a nawet lat.
Nie będę się rozpisywać ale powiem w prost na pewno trzeba ich zmienić jak najszybciej.
Nagmine jest brak odpowiedzi na email ogólnie mają wszystkich gdzieś.

Tak więc wszystko to co ludzie tu piszą to prawda.

Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o.