logo FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o.

FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o.

Rakietowa 2009-10-01 12:33
Tragiczna jest ta firma. Nie odpowiada na wnioski, prośby, wszystko w żółwim tempie załatwiane, albo i nie załatwiane wcale.

Nie polecam nikomu, co więcej na następnym spotkaniu wspólnoty będę wnioskować o zmianę zarządcy
8
eli 2016-10-04 16:12
Niedawno wprowadziłam się do mieszkania gdzie budynkiem zarządza FORUM ZN. Mieszkam tu niespełna 3 m-ce i dużo "ciekawych" rzeczy dowiedziałam się o tej firmie i nie są to opinie pochlebne. Przekonuje się o tym na własnej skórze próbując drugi miesiąc wyjaśnić pewne niejasności dotyczące rozporządzania pieniędzmi wspólnoty. Pani prezes, w rozmowie ze mną czyli z właścicielem mieszkania, zachowuje się tak jakbym jej utrudniała życie i robiła wiele żeby mnie zniechęcić do zadawania pytań. Kiedy próbowałam uzyskać jednoznaczne odpowiedzi to stwierdziła nawet, że czepiam się słówek. Chyba zapomniała się, że zarządza PRYWATNYMI a nie KOMUNALNYMI mieszkaniami. Może czas żeby zmieniła nastawienie albo pracę. Jestem dociekliwa i można powiedzieć, że "upierdliwa" w kwestiach dot. wydatkowania moich pieniędzy więc nie będzie lekko...
13
Własciciel mieszkania 2017-02-20 21:30
Przez długi czas ta firma zajmowała się naszym budynkiem, nic w tym czasie nie zrobili. Odpowiedzi na korespondencję to rzadkość. Panie Administratorki nie maja pojęcia o ustawie o własności lokali ani o gospodarce nieruchomościami, naszą nieruchomość traktowały jak prywatny folwark. Opłaty za czynsz, akcje zimowy itp.. były szokujące nadmienię że nic nie było robione ( w zimie nawet nie były odśnieżane podjazdy, chodniki i droga ). Całkowita ignorancja i arogancja. Nie polecam nikomu, pieniądze wydawane w błoto. Zarządca był bombardowany kilka razy w miesiącu mailami i telefonami w ważnych kwestiach dotyczącymi naszej nieruchomości. Jak grochem o ścianę. Nikomu nie polecam unikajcie i trzymajcie się od nich z daleka ta firma nie nadaj się do niczego tylko do zamknięcia.
5
Forum zarządzanie nieruchomosciami 2017-02-24 16:35
Właściciel firmy Forum , jak i pracownicy tejże , nie dziękują konkurencji ( jak widać - ta nie śpi) za wytężony wysiłek w celu dyskredytacji naszej pracy.Trudno uwierzyć, aby tego rodzaju obrzucanie błotem uprawiali poszukujący pracy. Uprawiają je ci, którzy mają czas i cel zgoła inny , prawda?

Informujemy, iż wystąpiliśmy do administratora strony w celu ujawnienia Państwa danych.
Administrator odmówi, ale sąd nie.

Wówczas postaramy się, aby krzywdzące pomówienia zostały przez Państwa sprostowane.Nawet , gdyby miało to nastąpić za lat 5. Przewidujemy, bowiem, że mimo serdecznych życzeń naszej konkurencji ,nie ulegniemy cyt:"zamknięciu". Przeciwnie - podobnie jak w latach ubiegłych notować będziemy co roku
niewielki, ale jednak, wzrost obrotów. To, że nas nie lubisz droga konkurencjo , nie dziwi - nasze spokojne relacje z aktualnymi klientami , a także perspektywa kolejnych , udanych umów mogą doprowadzać do rozdrażnienia. Sugerujemy konkurencji pracowitość - na rynku jet miejsce dla wszystkich zarządców, którzy szanują pracę i innych.Zamiast tracić czas na nocne obmowy - lepiej odpoczywać , a nazajutrz starannie pracować, tak, aby wasi klienci nie rezygnowali z usług . To, że w następstwie opieszałości szanownej konkurencji szukają i znajdują lepszych zarządców jest słusznym wyborem klienta.

Forum Zarządzanie Nieruchomościami

4
Forum Zarządzanie Nieruchomościami 2017-02-24 16:55
Właścicielu mieszkania - pomawiana przez ciebie firma uprzejmie prosi o ujawnienie imienia i nazwiska a także przedstawienie dowodów potwierdzających zawarte w opinii sformułowania, a także informacji szczegółowych.
Pracownicy Forum Zarządzanie Nieruchomościami , działający w tym sektorze usług od 20 lat , chętnie wyjaśnią Pani/ Panu wątpliwości, jednak musimy wiedzieć kim Pan/Pani jest.
Namawiamy do odwagi, choć jest ona mniej wygodna niż obmowa bez ujawnienia danych...

Forum Zarządzanie Nieruchomościami
4
Forum Zarządzanie Nieruchomościami 2017-02-24 17:12
Dzień dobry,
nazywam się Alina Bilińska i jestem tym prezesem, o którym wspomina Pani w mailu.
Uprzejmie proszę o wskazanie ,kiedy przeprowadzałam z Panią rozmowę telefoniczna i jakiej nieruchomości ona dotyczyła.
Wg mojej wiedzy taka rozmowa nie mogła mieć miejsca. Sprawy rozliczeń prowadzi w spółce 7 osobowy dział księgowy . Nie posiadam wiedzy na temat wysokości opłat, sald właścicieli i kieruję rozmówców do działu księgowego, który udzielając odpowiedzi opiera się na zapisach księgowych dotyczących wpłat naszych 4.200 klientów.

Z Pani postu wnioskuję, że mogło dojść do nieporozumienia - proszę zatem o ujawnienie danych i wątpliwości w sposób umożliwiający odniesienie się do Pani zastrzeżeń - jeżeli jest Pani nasza klientką , wszelkie dane kontaktowe spółki są w pani posiadaniu.

Alina Bilińska

5
Gość 2017-05-17 10:37
Absolutnie nie polecam zarządcy nieruchomości APZ nieruchomości m.in. w Poznaniu. Jest to Firma oszukująca ludzi. Najpierw obiecuje niskie koszty. Po wzięciu Wspólnoty Mieszkaniowej w zarządzanie podnosi koszty (szczególnie koszty centralnego ogrzewania, ponieważ te koszty najtrudniej obliczyć lokatorom, które przypadają na dany lokal). W ten sposób "czyszczą" lokale w budynku zarządzanym przez siebie z lokatorów. Podnoszą koszty lokatorom nie wszystkim od razu, tylko wybranym. Później podnoszą te koszty kolejnym lokatorom.
W ten sposób po kolei "czyszczą" budynek z dotychczas zamieszkałych lokatorów. Oczywiście "pomagają" w sprzedaży dotychczas zajmowanych przez owych lokatorów mieszkań, ponieważ zajmują się tzw. "kompleksowym zarządzaniem", a więc także pośrednictwem kupna - sprzedaży. Ceny sprzedaży mieszkań proponowane przez nich, przy sprzedaży są bardzo małe. Kiedy już pozbędą się lokatora, w to miejsce zakupuje mieszkanie tzw. "inwestor". Bogaty gość, który wynajmuje mieszkanie na rynku i nie obchodzi go wysoki czynsz, za który zapłacą wynajmujący. Poza tym lokator nie wykona nawet remontu mieszkania z udziałem własnych fachowców. Żaden fachowiec z rynku nie chce podjąć się remontu w takim budynku. Wszystko po to, by zmusić lokatora do skorzystania z oferty ich fachowców, którzy są bardzo drodzy.
Jest to jeden wielki oszust i na rynku.
Poprzednia nazwa tego zarządcy to Prestiż nieruchomości. Obecnie połączyli się z inną firmą. Nazwa poprzednia tej firmy to chyba Admiselekt. Obecnie te dwie firmy tworzą Firmę o nazwie APZ Nieruchomości. Oferują "kompleksowe zarządzanie". Czyli nie tylko zarządzanie nieruchomościami, ale także sprzedaż, kupno, wynajem itp. usługi. Oczywiście wszystko za duże pieniądze. Nietrudno się domyślić, że mają interes w tym, żeby "wykończyć" obecnych lokatorów wysokimi kosztami i doprowadzić do konieczności sprzedaży mieszkania, skoro zarabiają także na sprzedaży mieszkań i oferowaniu zakupu innego mieszkania.
Omijać z daleka zarządców zajmujących się takimi "kompleksowymi" usługami, jeżeli nie chcecie Państwo być zmuszeni do opuszczenia własnych mieszkań. Działają podobnie jak "czyściciele" mieszkań. Tyle, że nie wyłączają prądu i gazu, a podnoszą do niebotycznych wysokości opłaty za różne składniki tzw. kiedyś "czynszu", a obecnie są to Fundusz remontowy i Fundusz przeznaczony na zarządzanie.
1
Niki 2017-05-17 10:43
Typowa odpowiedź nowoczesnego zarządcy, który nic nie wiedział i nie odpowiada za nic.
Droga Pani Zarządca nieruchomości odpowiada za udzielenie informacji także przez inną osobę (pracownika) w takim biurze.
Nie wiedziała Pani o tym, że będąc Zarządcą nieruchomości odpowiada Pani za pracę swoich pracowników?
1
Gość1 2017-05-17 14:30
Ciekawe czy pozywanie do Sądu, osób piszących opinie o państwa zarządzie nieruchomościami będzie szło w parze z ujawnieniem prawdziwych informacji o stosowanych przez państwo "metodach" zarządzania.
Sama jestem odbiorcą zarządzania (co prawda innej firmy), ale nie znam takich osób, które byłyby zadowolone z nowoczesnych technik zarządzania nieruchomościami i z zarządzania przez jakiekolwiek firmy zarządzające.
Są one bowiem nastawione na uzyskiwanie dochodów wszelkimi możliwymi sposobami. I to nie są sposoby etyczne.
W Sądzie tą "etykę" też można udowodnić.
Dlatego uważajcie, bo sprawki każdego z tych cwanych Zarządców też przy okazji wyjdą na jaw w Sądzie.
2
Koko 2017-05-17 14:36
Obecne firmy zarządzające nieruchomościami są nastawione tylko na uzyskiwanie dużych korzyści finansowych, a nie na sprawowaniu zarządu tak, aby mieszkańcom żyło się lepiej.
Miałam do czynienia już z kilkoma różnymi zarządcami, którzy tylko czerpali zyski z zarządzania, a nie zajmowali się sprawami, które kierowałam do załatwienia.
Te sprawy nie były rozwiązywane pozytywnie. Sama musiałam je rozwiązywać we własnym zakresie. Oprócz utrudniania przez zarządców wszelkich robót w mieszkaniu, nie uzyskałam żadnego pozytywu ich zarządzania.
Kicz i cwaniactwo. Tyle można powiedzieć o firmach zarządzających nieruchomościami.
4
DZIDA. 2017-07-11 11:42
Forum,
Hmm, ogólnie rzecz biorąc nie robią nic w normalnych terminach wszystko trwa po parę miesięcy a nawet lat.
Nie będę się rozpisywać ale powiem w prost na pewno trzeba ich zmienić jak najszybciej.
Nagmine jest brak odpowiedzi na email ogólnie mają wszystkich gdzieś.

Tak więc wszystko to co ludzie tu piszą to prawda.

Pozdrawiam.
5
Zostaw swoją opinię o FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FORUM Zarządzanie Nieruchomościami Sp. z o.o.