brak logo

Odlewnia Żeliwa S.A.

Zawiercie

Opinie o Odlewnia Żeliwa S.A.

Odlewnik 2009-09-16 20:24
Banda rządzaca w odlewni!!!
Zarobki dno!!!
Łączniki sprowadzają z Chin a naszym wciskają kit że niema zamówień!!!
(usunięte przez moderatora).
Za dużo wiesniaków tam robi utrzymujących się z pola a mieszczuchy tyrają za 1200 w warunkach obozowych!
1
opinia o pracodawcy 2009-10-01 12:01
To co się dzieje w odlewni jest absurdalne,zwalnia się pracowników z długoletnim stażem pracy a na to miejsce przyjmuje się nowych z ulicy na umowę zlecenie.Najlepszym wybrykiem Zarządu jest podwyższenie wynagrodzeń dla kierowników o 800zł a pracownikom fizycznym nie wypłaca się od początku roku premii tłumacząc że musimy oszczędzać żeby przetrwać w czasach kryzysu.Fizole zarabiają tu po1000 lub1300 a kierownicy 3000zł.Trzeba się natyrać i nic nie wolno mówić bo cię zwolnią
2
anonim 2009-10-01 12:15
Odlewnik - 2009-09-16 20:24:40

Banda rządzaca w odlewni!!!
Zarobki dno!!!
Łączniki sprowadzają z Chin a naszym wciskają kit że niema zamówień!!!
(usunięte przez moderatora) Za dużo wiesniaków tam robi utrzymujących się z pola a mieszczuchy tyrają za 1200 w warunkach obozowych!


Masz całkowitą racje ja też tam pracuje i tak jest,ludzie się boją odezwać,tu niema jedności za dużo wieśniaków.
1
Nastek 2010-03-30 22:28
Pracuję tam juz pare lat. Generalnie wszystko prawda. Dodam jeszcze tylko, że gospodarka rabunkowa jest tam prowadzona. Inwestycje marginalne. Dojenie na maksa w warunkach pracy jak 100 lat temu.
anonim 2010-04-15 21:52
Dziwne ,pracowalam tam kilka lat temu i wtedy premie byly po 1000 zl,a nawet wieksze.
Bardzo dziwne.
Gajowy 2010-08-04 08:27
Być może kiedyś było lepiej, to już historia. Teraz rządza tu wysokiej klasy "fachowcy" wraz ze sforą swych wysko opłacanych informatorów. Dziadek Ernest przewraca się w grobie widząc jak w majestacie "prawa" marnuje się jego dorobek.Obecny właściciel będący GWARANTEM prowadzenia gospodarki rabunkowej i upodlenia pracowników jest zainteresowany jedynie kupnem nowych samolotów a nie troską o kondycję Odlewni.
mlody 2011-01-17 13:26
Pełna zgoda z twoją opinią na temat tego zakładu
Pszczoła-czy jakiś inny owad :) 2011-01-18 17:38
Spoko ,swietna kompania , wspolpraca ,zrozumienie,harmonia.
Dołącz do Nas.
anonim 2011-01-27 14:44
Mi sie tu podoba!
Bez nazwisk ludzie tylko o was to swiadczy:)
prezes super kadra super.............
Grupa Kapitałowa do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
qwerty 2011-02-24 13:35
Pewnmie prawda co piszecie. Byłem raz w tym zakładzie w sprawie pracy. Zrezygnowałem jak zobaczyłem, że na niektórych maszynach widać "klauzulę komorniczą" .
inżynier 2011-03-24 08:11
dostałam propozycję pracy w odlewni \"na kierowniczym stanowisku\" niestety po tym co zauważyłam odmówiłam.. nie może być dobrze w zakładzie w którym szef nie rozumie że doświadczeni pracownicy produkcji to podstawa firmy i należy sie im szacunek albo chociaż szczerość jak firma ma problemy.. jeśli ktoś ma problemy z wypłatami prosze poczytać o funduszu świadczeń gwarantowanych to często jedyna możliwość odzyskania zaległych wypłat kiedy komornik sobie nie radzi.
1
JA 2011-03-24 14:09
Niestety to prawda.W odlewni tylko szef ma rację,a kto mówi otwarcie co mu się nie podoba , co trzeba zmienić, albo że posunięcia dyrekcji to zmiana na gorsze ,nawet to udowadniając - nie ma tu czego szukać.I wcale nie chodzi o rady laików, tylko ludzi wykształconych i z dużo wiekszym stażem w tej branży niż Pan Prezes.W ocenie ogólnej - brak skali w dół.
1
ktoś 2014-02-23 18:12
witam ja pracowałem w odlewni i fakt nie jest tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale kto powiedział że tak musi być obecnie na rynku pracy jest lipa tak nie ma co wybrzydzać no ale każdy by wolał tylko narzekać ale robić nie ma komu (usunięte przez administratora) no ale puki co odlewnia nadal powoli sie podnosi i może jeszcze bendzie ok
Zbyszek 2014-05-29 11:59
Chyba nic nie staneło, na stronie Odlewnia Żeliwa S.A. ma oferte pracy na stanowisko Technologa, czy jakas praca jest.
zosia 2014-06-03 18:09
praca cały czas jest z tego co widze, w dodatku pojawiają się też nowe ogłoszenia teraz i to w dodatku z różnych działów, chyba warto aplikować, skoro firma się rozrasta - zastanawiam się konkretnie nad asystentką
umieram ze śmiechu 2014-06-03 18:59
Oj, oj nowakowa o jakim ty niebogo rozwoju piszesz:))))))))))))))))))))))
7
greg 2014-10-06 19:28
Zarobki dno. Totalna jałmużna. Ludzie zatrudnieni po znajomosciach na stanowiskach o których nie maja pojęcia. Na stanowiskach wyższych ludzie bez znajomości obsługi komputera w XXI wieku. Ciągła nagonka medialna ,że podwyżki zaraz będą ( ta sama gadka od lat ). Jak ktoś już wcześniej tutaj napisał o przyjezdnych to niestety prawda. Pierwsi do pieniedzy ,a jak przyjdzie ktoś to czas średniowiecza wiesniak klęczy król mówi. Ręce opadają.
3
wacek 2014-12-15 00:48
A co uważasz że nie po znajomości??dlaczego w dziale handlowym pracuje pani tzw.pomyłka która sadzi niesamowite błędy i jest niedorąbana jak kilo gwoździ?oczywiście protegowana z góry krórej nie można ruszyć bo to święta krowa.Ruda następna krowa i jej świta która leży u stóp prezesa jest nietykalna a pojęcia do roboty zero.Przerost formy nad treścią i tylko tyle.Oby upadek jej był bolesny.I rychły mam nadzieję.
6
lolo 2015-02-18 23:52
odlewnia to jeden z tych zakładów co wszelkie gówna kryją w wewnątrz kto tam zapierniczł wie jak jest wszystko wyglada ładnie ale z zewnątrz natomiast po kilku dniach roboty człowiek ma poprostu ochote olać ten zakład kierowniczek wojtuś i jego przydupasy to cała szumowina nic więcej taka prawda
3
lorek 2015-11-01 22:08
1200 złotych dublonów czyli mniej od sprzątaczki.
2
Tom 2016-03-02 23:21
Czy ten truciciel zamilknie,kto pozwala na takie bezprawie
3
Dyla 2016-03-07 11:48
Ja chciałam się dostac tam na praktyki i kiedy zadzwoniłam odebrała pewna pani i zapytała mnie po chamsku czego chce. Ja mówię czy jest możliwość odbycia bezpłatnych praktyk - potrzebne mi były na studnia. Zapytała mnie czy mam tu jakieś znajomości. Opowidziałam, że nie. Rozłączyła sie.
3
Bengal 2016-03-23 20:44
Pewnie ta (usunięte przez administratora) N. odebrała telefon. Normalka. Codzienne życie w zakładzie. Pozmieniali połowę załogi przez 3 lata i większość po znajomości. A szefowa kadr włazi prezesowi tak głęboko, że już światło tam nie sięga.
18
lio 2016-05-21 02:11
Wymień kwotę tego przyzwoitego poziomu europejskiego w tym zakładzie. Pracownicy też chcą się pośmiać.
13
ocen 2016-09-14 15:34
Jeżeli chodzi o te zarobki na prawie europejskim poziomie to chciałem powiedzieć ze prawie w tym przypadku robi bardzo duza roznice bo jak inaczej nazwac wynagrodzenie wysokosci 11,50 zł na godzine w tak ciezkich warunkach pracy. Dlatego dolanczam sie do pytania "lio"
3
pok 2016-09-15 15:23
Doświadczenie u nich zdobyte jest rzeczywiście dość cenne @wsed, a wypłata?
2
POM 2017-01-01 15:25
Syf kiła i mogiła. Kierownictwo z nadania, nie ma pojęcia o swojej robocie.
Koło 10 sty. referendum strajkowe, normalnie Kudłaty osiwieje ze szczęścia.
11
PXCLL 2017-01-25 19:37
Dno
6
Zagubiona Owca 2017-01-26 10:58
6 Stycznia strajk, z założenia 2 dni.
6
123 2017-02-04 14:10
WSZYSCY ALBO NIKT....PAMIETAJCIE,...
4
123 2017-02-06 07:44
M. Janosz wracaj......
15
Banan 2017-04-01 11:10
No i po strajku pierwsze zwolnienia. Zlikwidowano KJ, 10 poszło ajci, już dostali wypowiedzenia.
1
Iwona 2017-04-04 10:14
@Banan możesz powiedzieć coś więcej na temat tego co obecnie dzieje się w firmie?
Banan 2017-04-13 10:22
Dziewczyny z KJ wybierają urlopy. Czeka 20 nowych wakatów :P.
Ot polityka prezesa Jarosława.
1
Iwona 2017-06-07 15:16
@Banan czyli na miejsce osób, które idą na urlop firma będzie potrzebować tymczasowych pracowników? Kiedy w Odlewni Żeliwa rozpoczyna się sezon urlopowy?
4
Iwona 2017-08-17 11:55
W sieci pojawiła się oferta pracy na stanowisko Samodzielnego Księgowego - czy ktoś z forumowiczów może podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z rekrutacją na to stanowisko? Jakich pytań można spodziewać się na rozmowie kwalifikacyjnej? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
taratak 2017-09-08 15:14
Nie bylo by tak zle gdyby nie przestarzaly sprzet na ktorym trzeba pracowac osobna kwestia pozostaje wyplata wynagrodzen.Co uwazam za skandaliczne..Zeby pracownik w dniu wyplaty o 14.30 jeszcze wlasnej kasy nie dostal na konto.TO JEST SKANDAL.Na zachodzie cos takiego jest nie dopomyslenia!!!!!!
Nie dosc ze podle wynagrodzenie to jeszcze laskawcow trzeba prosic zeby wyplacili .Srodki powinny byc dostepne najpozniej rano a nie popoludniu jeszcze wlasnej kasy nie mozesz pobrac z konta.Zenada.
1
taratak 2017-09-08 17:00
1400 zl na reke...porazka.W tym miescie wszedzie tak podle placa.NIe oplaca sie robic w takich warunkach.Sprzataczka na dworcu centralnym w stolicy zarabia wiecej....trezba szukac pracy za granica..w tym miescie jest syf.zmowa pracodawcow zatrudniac ludzi za darmo.
Jestem bardzo rozczarowany.
Iwona 2017-09-19 12:55
@taratak - czyli negatywnie oceniasz kwestię wynagrodzenia w firmie? A jak oceniasz pozostałe warunki zatrudnienia? Czy Odlewnia Żeliwa S.A. zatrudnia swoich pracowników w ramach umowy o pracę? W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o Odlewnia Żeliwa S.A. - Zawiercie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Odlewnia Żeliwa S.A.