Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna

Lisie Kąty

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 19 ocen.

Opinie o Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna

ondoroku

Pracuje od roku i pensje mam zawsze co do dnia i nigdy się nie spóźnili jedynie kierownik do zmiany ale tragedi niema jak porównaniu do innych najważniejsze z premią na czas

Natalia

Wcześniej tę sprawę poruszał @Marcin, @alec, więc możesz tam znaleźć szczegółowe informacje. Odnośnie samej pracy to @Katarzyna nie widziałam wcześniej Twojej odpowiedzi, możesz wyjaśnić dlaczego chcesz zmienić pracę w Odlewni Żeliwa Lisie Kąty?

Alec

Ile mozna zarobic ww laboratorium?

Natalia

Na stronie internetowej Odlewni @Ola, można wysyłać cv, co prawda jak pisałam wcześniej rekrutacjo otwartej nie ma, ale też nic nie stoi na drodze, żeby takie zgłoszenie wysłać. Firma gromadzi zapewne bazę, do której przy ewentualnej rekrutacji będzie mogła się odnieść.

Ola

Ktos wie czy w najblizszym czasie beda przyjmowac kobiety, oprocz rdzeniarni?

Natalia

@Katarzyna w sieci nie widać ofert pracy, więc najpewniej jest kontaktować się bezpośrednio z firmą. W dziale kadr powinni przestawić Ci aktualne informacje. Pracowałaś już kiedyś w podobnym miejscu?

Katarzyma
@Natalia 24.08.2017 07:00
@Katarzyna w sieci nie widać ofert pracy, więc najpewniej jest kontaktować się bezpośrednio z firmą. W dziale kadr powinni prze...

Tak, pracowalam, a wlasciwie pracuje. Chce zmienic prace.

Katarzyma

A czy na magazynie pracuja kobiety? Jesli tak to czym sie zajmuja? Zarobki takie jak mezczyzni? W jaki sposob mozna aplikowac do firmy?

Natalia

@Marcin dzięki za tę odpowiedź bo z niej inni pracownicy mogą dowiedzieć się konkretów dotyczących pracy w Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty. Powiedz tylko jeszcze na jaki socjal i ubezpieczenie można tutaj liczyć?

Michael

Witam.Chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają warunki pracy w odlewni i oczywiście jak z płacami oraz ile godzin trzeba pracować .Z góry dziękuję .

Marcin
@Michael 25.07.2017 15:19
Witam.Chciałbym się dowiedzieć jak wyglądają warunki pracy w odlewni i oczywiście jak z płacami oraz ile godzin trzeba pracować...

Wszystko zalezy od dzialu na ktory aplikujesz.Od magszynu az po ladowacza wsadu.Polecam magazyn gdyz tam praca jest na dwie zmiany,pakujesz towar,liczys,,opisujesz markerem na etykiecie i odwozisz wozkiem paletowym elektrycznym ,fajna sprawa.Praca od pon do sob w tym jedna sob wolna w miesiacu Zarobki od 2700-2900.Praca na produkcji jest ciezka i niewiele wiecej platna.Ladowacz wsadu ma ok 3100-3300 ale musi miec kregoslup z gumy i twarda psychike,nie polecam tego dzialu.Najlepiej isc na wozki widlowe jak nasz wprawe albo jak masz kurs na cnc frezer automatyk to tez fajna kasa i nie tak ciezka.

Michael79
@Marcin 29.07.2017 22:37
Wszystko zalezy od dzialu na ktory aplikujesz.Od magszynu az po ladowacza wsadu.Polecam magazyn gdyz tam praca jest na dwie zmi...

Dzięki

Natalia

Czy sytuacja jakoś się wyjaśniła i znalazła swój finał? Jak wyglądają aktualne warunki zatrudnienia proponowane nowym pracownikom?

basia

też podobne plotki słyszałam i się chciałam upewnić co i jak. bo symowi szukam teraz po studiach właśnie takiego zajęcia. co prawda w ofercie pracy na swojej stronien internetowej napisali że dają "atrakcyjne formy wynagrodzenia" ale to jednak mało konkretu

Pytanie

czy to prawda że na stanowisku technologa odlewnictwa można zarobić aż 7ooo netto (na początku)?

praca

Co Ty bredzisz? Jaka praca w zawodzie? W odlewni? Heh kobiety pracuja tu tylko w laboratorium i na rdzeniarni ( to nie jest praca w zawodzie ) no i ksiegowe nie ksiegowe. I nie ma co tu porownywac pracy ksiegowej do pracy na rdzeniarni. Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj kolezanko. Praca dla kobiet nie jest tu ani latwa ani przyjemna. Ale pracowac trzeba . Nie ma co wybrzydzac w dziesijszych czasach. Powstanie niedlugo nowa firma wiec pewne wiekszosc ludzi poucieka z odlewni. Placa sie zgorszyla i to bardzo. A wiadomo ze kazdy chcialby zarobic jakies godne pieniadze za ta ciezka haruwke tutaj.

praca

Co Ty bredzisz? Jaka praca w zawodzie? W odlewni? Heh kobiety pracuja tu tylko w laboratorium i na rdzeniarni ( to nie jest praca w zawodzie ) no i ksiegowe nie ksiegowe. I nie ma co tu porownywac pracy ksiegowej do pracy na rdzeniarni. Jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj kolezanko.

praca

Kobietki tylko na rdzeniarnie.jesli jestes silna babka i nie straszne ci upaly do 300 stopni przy maszynce to dawaj :D zarobki smieszne jak na warunki tam panujace.

pracownik

polecam prace, lepsza taka niz siedzenie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i narzekanie ze nie ma pracy , w dziejszych czasach nie ma co wybrzydzac. :) w Odlewni poprawiło się , kierownicy okej , zalezy od humoru ( ale to chyba jak kazdy człowiek ) kasa na koncie przed 10 kazdego miesiaca :) z urlopami tez sie poprawiło , kto chce to idzie , jego urlop i jego wolne, wystarczy sie postawic a nie siedziec jak piesek potulnie i słuchac kierownika. mooj urlop i ide , nie ma pracwa ci zabronic. Szefostwo w porzadku, nawet i do pogadania. fakt faktem robisz bardzo duzo godzin w tygodniu/miesiacu ale nie mała kase dostajesz, moze kiedys było gorzej ale teraz jest w miare okej, jeszcze zalezy jaki dział. Bo w odlewni sa rowni i rowniejsi np. sa tacy co weekend zaczynaja w piatek o 12 a tacy co w ogole go nie maja... takze jezeli nie masz rodziny , nudzi ci sie w domu , nie masz co zrobic z wolnym czasem , zapraszamy do odlewni . wtedy zatesknisz za wolnym dniem , odpoczynkiem z rodzina i dziecmi :)

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

ok. 3 tys

pit

Hej Ile mozna zarobic na cnc maszynach,dzial sie nazywa chyba Modelarnia Dzieki i Pozdrawiam

dostawca

Wirma dno , kierownictwo kłamie jak znut. Jako dostawca z towarem który sami zamawiają stoje po 3lub 7 godzin pod rozładunkiem, spedycje informują źe juz niema mnie a dalej jestem. Ludzie boją się wszystkiego nawet prawde powiedzieć.

pracownik

Przyjdz praca to praca a ludzie sa nie istotni

gosc:)

Robic wam sie nie chce idzcie do WZPOW w Kwidzynie za 1200zl w systemie:)

aaa

to chore co tu pisza. praca po 200 godzin w miesiacu w niedziele i swieta za 2000zl. to nie jest rewelacja.ciagły wyscig po wyższe normy i brak szacunku, a urlop to dostaje sie wtedy kiedy kierownikowi pasuje albo jak pracy jest mniej.to jest odlewnia

gosc

a wyglada praca jako sprzataczka bo chcialam sprobowac sie tam zatrodnic.

XXXXXX
@gosc 25.03.2015 12:03
a wyglada praca jako sprzataczka bo chcialam sprobowac sie tam zatrodnic.

No widzisz każdy wie o kogo chodzi:)))I nic z tym nie robi. Masz racje że na układy nie ma rady....Ciekawe jaka by była kierownika mina jak by dowiedział się ,że cały zakład się z niego śmieje , bo brygadzista na forum opowiada ,że kierownik siedzi u niego w kieszeni:))) Każdy podniecony bo niby Pan...jest zaje....Ale to tylko przykrywka bo z nudów wymyśla takie historie wyssane z palca, że głowa boli....(Ale wiadomo z nudów palma mu bije)a czasy dopisywane i sztuki dopisywane dla Pań z czołówek to już norma:)))Bo czasem mają takie wyniki, że jakby 12h stały na maxa to przy tych wynikach by się po......:) A jeszcze mają czas żeby wypić z dwa razy kawke i skończyć na 2 godz przed:) dziwne co hehehhe:))i normy 130%%% lub więcej:))) fałsz, fałsz i jeszcze raz fałsz:))))ALE widać Pan Kierownik lubi jak się go w kokosa robi:))) i jak jedna Pani się do niego wdzięczy:DDDDDD aż wszystko się podnosi na ten widok jak się migdolą....Pozdro dla PANA F.:))));DDDDDDDDDD

człowiekprawy
@XXXXXX 22.04.2015 19:12
No widzisz każdy wie o kogo chodzi:)))I nic z tym nie robi. Masz racje że na układy nie ma rady....Ciekawe jaka by była kierown...

Jeśli jest tak jak piszesz to napisz anonimowego maila do szefostwa.Ja tak zrobiłem około trzech lat temu z pewną osobą i sprawa się wyjaśniła.

xxxx

praca niezbyt wymagająca....ale tam jest istny wyścig szczurów.....szkoda tylko, że firma eliminuje ludzi którzy pracują uczciwie i wykonują normy a zostawia osoby które nie wyrabiają nawet planów w 80%:)) Jest zawiść, zazdrość i chamstwo jednego z brygadzistów -który nie robi nic , wpisuje lewe czasy, ściemnia ale o dziwo dalej pracuje bo nie ma większych ambicji... Bo w każdej innej pracy wyleciał by prędzej niż myśli:)))Proponuję bardziej się temu Panu przyjrzeć:)))) a kierownikowi otworzyć oczy bo raczej ma zamknięte...:))

pracownik
@xxxx 10.03.2015 21:33
praca niezbyt wymagająca....ale tam jest istny wyścig szczurów.....szkoda tylko, że firma eliminuje ludzi którzy pracują uczciw...

chyba wiem o kim mowa,ale na uklady nie ma rady a kierownik i tak nie zareaguje, a co do firmy to praca dla ludzi z charakterem wyplaty moze nie za duze {zalezy na jakim dziale pracujesz}ale sa na czas a jesli chodzi o prostakow ktorzy sie tylko slizgaja jest ich pelno w tym zakladzie pracy pozdrawiam

Jarek

Firma godna poszanowania dobra płaca i kierownictwo z ktorym mozna sie swietnie porozumiec

ja

Widzę że 3 ostatnie pozytywne opinie wystawił ktoś z kierownictwa. Ludzie ten zakład to obóz pracy! Przymusowe zapieprzanie po 7-8 zmian w tygodniu,warunki pracy zwykłego pracownika ciężkie,zero wolnego,kierownictwo traktuje ludzi gorzej niż narzędzia czy szmaty.Wypłaty obliczane z kosmosu bo na umowie 3zl/godzine

atoś
@ja 08.08.2014 16:26
Widzę że 3 ostatnie pozytywne opinie wystawił ktoś z kierownictwa. Ludzie ten zakład to obóz pracy! Przymusowe zapieprzanie po...

Zapraszam do kontaktu: sl90@o2.pl Utwierdzę Cię w przekonaniu, że nie jestem z kierownictwa. Jak się nie znasz, to się nie wypowiadaj.

Bann
@ja 08.08.2014 16:26
Widzę że 3 ostatnie pozytywne opinie wystawił ktoś z kierownictwa. Ludzie ten zakład to obóz pracy! Przymusowe zapieprzanie po...

Nie no kolego nie przesadzaj,widać że jesteś sceptycznie nastawiony.W Lisich przestrzegają przepisów a o ile wiem to podana płaca oraz godziny są niedopuszczalne

atoś

Zatrudniono mnie na praktyki w dziale projektów i chociaż firma nie musiała, zapłaciła mi za nie, co jest rzeczą nieczęstą. Sprzęt pierwszej klasy, ustawiczny rozwój, darmowy autobus dla pracowników. Bajka.

Mario

Praca jak praca, na pewno dobre warunki sanitarne, od 20 lat tyle ile pracuje pieniądze zawsze w ten sam ustalony dzień. Z szefami co dziwne można normalnie porozmawiać. Ciężki dojazd ale podstawiają autobusy więc to jest plus

ja

Bardzo miło pracowało mi się w tej firmie, pamiętam początki. Szybko się rozwija,szefostwo miłe oraz wyrozumiałe. Nigdy nie miałem problemów w sprawie o urlop. Szczerze poleca,godna płaca. Pieniądze zawsze na czas. Godne warunki pracy.

jjjjjj

ta firma to jedna porazka

Zostaw opinię o Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna - Lisie Kąty

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Odlewnia Żeliwa Lisie Kąty S. i B. Mioduszewscy Sp. Jawna