brak logo

kalter

Białystok

Opinie o kalter

Jacek 2011-10-03 12:52:16
Czy ktos sie orientuje jakie zarobki ma w tej firmie inzynier na budowie?Jaka panuje tam atmosfera?
1
anon 2012-07-24 12:11:29
Krig - 2012-07-04 23:48:34

jeśli lubisz pracować kilkanaście godzin dziennie za 2000 zł brutto jako inżynier, bez premii, nadgodzin i słowa pochwały, a zamiast tego wysłuchiwać, jak źle pacujesz, i po tym całym kieracie dostajesz wypowiedzenie z mową, jaki to z Ciebie kiepski pracownik, to oczywiście nadajesz się do pracy w tej \"firnie\".
Michał nie bądź taki rozgoryczony. Nie udało się w KALTERZE sprubój w POLBUDZIE - biorą wszystkich, zwolnionych też.
3
KOSA 2013-01-16 10:19:03
nikomu nie polecam pracy w firmie Kalter Ciągle są tylko pretensje i krzyki ze jest źle Jesli ktoś rozważa tam pracę niech mocno się wczesniej zastanowi bo później bedzie za pozno
1
bok 2013-07-08 15:46:22
pracowalem jako podwykonawca niepolecam kierownictwo zle wycenilo budowc a puzniej musi wyjsc na swoje to niewyplaci faktury i gra ale sprawa jest w sadzie to zobaczymy ja niepolecam
1
bok 2013-07-08 16:27:21
rozmawialem z chlopakami troche marudzili ale jak to karzdy ale wyplat niepodawali
anonimek 2013-09-04 21:04:53
Firma działająca na zasadzie"karać za byle co" "oszczędnosci!!!!!
alkomacik bez podejrzenia.nieporządek w miejscu pracy.w czasie
pracy .ogólnie wszystko żle wykonane Panom inżynierom .bardzo młodym przydałały by się inne przykazania od dyrekcji niż wykazywanie się szukaniem"dziury w całym"pracując na premię"Jako reprezentanci
Polski wschodniej stosują zasady :małego Stalinizmu"-może się coś znajdzie.Rzetelna firma w rankingu. dla pracujących "polski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2013-09-29 21:38:31
Podzielam opinie podane powyzej,a natomiast jest tak,ciagle malo zrobione,a dokladnie jak to okreslil jeden z inzynierow"panowie na tej budowie sa dwa tepa wykonywanych prac,wolny i bardzo wolny"pomimo to ze czas pracy dziennie zadko kiedy miescil sie w dziesieciu godzinach,czterascie dwanascie to standart w tej firmie,przeciesz ludzie to nie roboty,a co karania pracownikow to jest ulubione zajecie inzynierow,ciagle zastraszanie w stylu jak nie zrobisz czegos to inaczej pogadamy(czyli mandat za byle co)krótko mówiąc paranoja.Można by dobra książkę na ten temat napisać,szkoda słów,a wnioski niech każdy sam wyciągnie.
2
aaa 2014-04-09 15:17:28
Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą jako podwykonawca, czy płaca w terminie czy nie ma sztucznych problemow z odbiorami, Z góry dziękuję
jeden z wielu 2014-05-17 15:02:40
wszyscy winni procz gory
1
mac 2014-05-21 16:53:38
Pracowałem jako inżynier. Delegacja w Warszawie, na początek 2500 brutto plus delegacja, później 3000 brutto plus delegacja. Dyrektor to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kontraktowy jeszcze większa. Ogólnie było spoko, miałem dobrego kierownika budowy i dobrych kolegów inżynierów (był jeden hitlerowiec helmut ale na szczęście go po jakimś czasie przenieśli), budowa powolna więc bez większych stresów. Sporo się nauczyłem. To tyle z moich doświadczeń.
5
gosc 2014-09-25 12:26:53
Sam sposób rekrutacji pozostawia wiele do życzenia. Panienka umawia się na spotkanie, Ty kombinujesz jak się urwać z roboty, po czym ani be ani me spotkania nie ma ludzi tez. Zupełny brak profesjonalizmu!!!
9
ktoś 2014-09-26 08:05:31
Jeżeli lubicie być krytykowani, poniżani, glebieni i pracować na innych za marne grosze to polecam prace w tej pseudo korporacji
6
ktoś 2014-11-04 11:19:30
A co wujek Sokół zapłacił za wystawienie opini... hehe
2
sokół fanclub 2014-12-04 16:20:42
Jak ten pan tam pracuje to nie polecam pracy osobom, którzy wejdą pod jego skrzydła;)
nick 2014-12-18 19:17:05
pracuję na budowie prowadzonej p/KALTER.ogólnie :na budowie nerwówka,bo wciąż żle, kszywo,nidokładnie,starajcie się lepiej.często alkomcik-żeby złapać jelenia do darmowego sprzątania p/kilka dni.Kary:otworzenie okna na bud-1000zł,akochol-1000zł,niezamknięcie drzwi do bud-500zł,.młode kadry mają wyprane mózgi co do tego,bardziej dezorganizują roboty niż je prowadzą,po prostu brak praktyki.niektórzy mimo "inżynierostwa"są bez pomyślunku -tylko tak jak w książkach napisane.w razie jakichś problemów-brak decyzji,tylko straszenie wielkimi karami.nieważne ze czegoś nie praktykuje się od daaawna,cza robić bo pani z kaltera rozkazuje i tak musi być.ogólnie kadry technnicze cienkie zawodowo.zwykłe wykształciuchy a nie myślący inżynierowie!
2
ex pracownik 2015-01-21 22:26:33
Pracowałem w firmie Kalter przez spory okres czasu jako inż. budowy. Z pewnością nie jest to firma dla ludzi miękkich psychicznie i podejmujących nieprzemyślane decyzje. Płaca... jw. inż. około 3-3,5 na rękę łącznie z delegacją, moim zdaniem stawka spora biorąc pod uwagę, że zatrudnia się często ludzi prosto po studiach i to, że w obecnej firmie wcale więcej nie mam ;). Jeśli chodzi o kary... straszenie jak najbardziej, ale niech któryś podwykonawca wypowie się, czy cokolwiek mu naprawdę urwali przez bhp, alk, etc. :)z tego co wiem podwykonawcy nie mieli żadnych problemów z płatnościami- oczywiście mówimy o fachowcach, jeśli ktoś psuje robotę, opóźnia harmonogram, to niech nie roni łez, że zatrzymuje mu się kasę. Młodym inżynierom polecam przeżyć "kalterowską szkołę życia" wiele się można nauczyć trafiając pod odpowiednie skrzydła. Pozdrawiam wszystkich tych, którzy przeżyli "piekło Kalteru" ;)
nicki 2015-01-29 20:58:33
Pracowałem w firmie Kalter, na kilku budowach. Kierownictwo jest tak przestraszone dyrektorem, że muszą karać podwykonawców, żeby utrzymać swoje kadry, inżynierów, kierowników itd.. Karają za byle co. Mandat 1000 zł za porządek, 1000 zł brak deski BHP, 500 zł brak okularów ochronnych. Przy każdej podpisanej umowie podwykonawca płaci za wywóz gruzu. Dodatkowe roboty w umowie 5% wartości umowy. To są roboty które trzeba zrobić za darmo. Kiedy zbliża się koniec budowy, kierownicy wzywają firmy sprzątające na koszt podwykonawców.
a 2015-02-04 09:14:51
Najgorsza firma w jakiej pracowałam. Brak odpowiednio przygotowanego stanowiska pracy (rozwalone krzesła, lepiąca się klawiatura). Sporządzanie kosztorysów w Excelu!!! Konieczność zostawania po godzinach (oczywiście za darmo) plus laptop pod pachę i dalej praca w domu. Bardzo słabe zarobki. Bardzo nerwowa atmosfera. Ładniejsze dziewczyny w sukienkach (przyzwoitych i poprawnych) bardzo drażniły panią kadrową. Dostałam nawet opierdziel za zbyt częste chodzenie do toalety.
No i oczywiście hit: "na budowę kobiet nie przyjmujemy". Jakoś później na budowie w innej firmie się sprawdziłam. Nie wiem jakie warunki są w nowej siedzibie ale z całego serca nie polecam pracy w tej firmie.
5
Znawca 2015-02-05 13:25:55
O teraz dużo się zmieniło na budowę przyjmują same kobiety , jest natomiast jeden warunek musi mieć wymiary 90/60/90 i być najlepiej blondynką, pozostałe nie mają szans
1
a 2015-03-09 10:54:43
w czasie kryzysu lepiej było mieć marne pieniądze, niż żadne
cos bym kupił 2015-04-23 20:16:17
Jak z kondycją finansową tej firmy? Budując kończa w terminie czy mają jakieś obsuwy, kto jest właścicielem, czy wartou nich kupić dol z wodą i czekać 3lata az skończą inwetycje i nie zwieją?
007 2015-08-31 19:20:01
Szukaja bo obecny nie wytrzymal w tym domu wariatow i odchodzi. Jesli lubisz hard core to wal.
Dudu 2015-10-28 18:38:01
Ciągłe cięcie kosztów pomimo podpisanej umowy, redukcja uzgodnionej kwoty prawie o 40%. Musieliśmy zrezygnować ze współpracy jako podwykonawca
1
kevin 2015-12-23 21:52:44
firma jak każda, są plusy i minusy, można się dużo nauczyć; jeśli ktoś trafi na fajnych ludzie można złożyć zespół i jest nieźle, niestety ludzie zmieniają się szybko z różnych powodów; jeśli ktoś zna gumisie to jest tam księciunio i toudi;) zapewniają sporo uśmiechu, polecam dla ludzi z dużym dystansem do życia
kevin 2015-12-30 19:22:46
zależy od stanowiska, chyba tylko kierownicy kontraktu są na kontraktach; warto spróbować, szukają bo jest duża rotacja, ale jeśli wpasujesz się w sposób działania firmy i ogarniasz swoje tematy to ok, wszystko zależy na jakich ludzi trafisz, ale to jak wszędzie, powodzenia
kevin 2016-02-04 22:17:15
Szukaja bo duzo osob odeszlo, popatrz na stronie pracuj.pl, tam sa ogloszenia, i beda nadal szukac w najblizszym czasie
zbyszko 2016-02-06 19:52:06
ogłoszeń o prace nie ma bo jak twierdzi w-ce prezes - ma całą szufladę CV inżynierów na miejsce obecnych pracowników. Generalnie nie polecam, ze względu na podejście do ludzi jak i zarobki. Pracownik (czy to inżynier, czy kierownik) niewiele w tej firmie znaczy, dopiero kiedy masowo zwalnia się kadra zarząd zaczyna panikować. Pytając o podwyżkę po 2 latach pracy można usłyszeć, że jak chcesz to sie zwolnij bo na twoje miejsce juz mają chętnego za niższą stawkę. W firmie o takich obrotach takie skąpstwo na wypłaty to nieporozumienie.
1
Franek 2016-02-06 23:48:04
Zbyszko, a gdzie płacą więcej, pracowałem w tej firmie jako kierownik robót za 5800 brutto + delegacja. W obecnej firmie zarabiam 8000 brutto bez delegacji, obiecywali mi złote góry i znowu muszę szukać roboty, bo mój kierownik to oszołomem. Teraz bym wrócił do kalter, bo atmosfera była lepsza.
1
inż 2016-02-07 13:29:52
Nie pracowałem i pewnie nie będę pracował w tej firmie. Czytając opinie widzę jeden wniosek: zamiast narzekać weźcie się do roboty. Pracowałem już sporo na budowie i jeśli jest naprawdę solidny pracownik to każdy kierownik go dostrzeże i doceni, a większości to patałachy, po pracy narzędzia gdzie bądź bo nie moje, dlatego za to płacicie, jedźcie na zachód przekonacie się jak naprawdę pracuje się, za nic nie odpowiadacie nawet głupiego kasku na tępy łeb nie chce się włożyć bo i tak kierownik za was odpowiada, cwaniaczki do pracy.
kevin 2016-02-07 18:25:55
otóż inż z tym dostrzeżeniem to tak jak wcześniej inni pisali, jak składasz wymówienie pracy to wtedy dopiero wszyscy widzą jaki cenny jesteś, stara prawda, firma to ludzie a nie logo, firma jest naprawdę poukładana, dobra szkoła dla inżyniera, jedynie brak umiejętności, wiedzy a może tylko chęci w zarządzaniu ludźmi, jak ktoś jest dobry w tym co robi to poradzi sobie zawsze, jedni to widzą wcześniej inni nie dostrzegają, kadra która pracuje minimum 2-3 lata w tej firmie to naprawdę solidni i przeszkoleni inżynierowie których warto zatrudniać, a odchodzą nie ze względu na zarobki;)
kevin 2016-02-07 18:30:16
niezależnie czy jest ogłoszenie czy nie składaj papiery, kto nie próbuje ten nie ma, kadry z tego co wiem raczej przeglądają wszystkie oferty jakie wpływają
Nafibud 2016-04-24 21:09:47
Proszę zerknąć na firmę NAFIBUD - założyciel Robert Micał wytwór Unibepu,rozłożył firmę Polbud w 2014 teraz rozłożył firmę Nafibud.Biznesmen z Bielska Podlaskiego.
luj 2016-04-28 10:25:27
nie polecam, napiszą w ogłoszeniu "atrakcyjne wynagrodzenie" hahaha na kasie jest więcej
3
Ouzy 2016-06-30 17:05:53
Pod Kalterem jako podwykonawca zrobiliśmy juz przez iles lat około 12 budynków,,pod tym względem nigdy nie było problemów od strony finansowej..i za to Kalterowi szacunek...pieniadze zawsze na czas a czasem i przed czasem.....
Fakt młoda ich kadra czasem rozbawia całe towarzystwo na budowie...młodzi po studiach nie znajacy realia budowy....nie potrafiacy czytac rysunków....natomiast zastepuja to karami...wykazuja sie w byle karach....Bhp porzadki pierdoły ..czyms sie musza wykazywac...do paru kierowników starej kadry szacun
2
były 2016-09-21 16:51:17
Kalter to jest firma kant i oszust traktowanie ludzi jak smieci chetnie bym tam sklepał pare ryjów
4
Pracownik 2016-09-24 12:40:14
Atmosfera pomiędzy pracownikami 6+
Atmosfera pomiędzy pracownikami - podwładny ( przełożony ) 2+
Pensja na Warszawę 3+ ( ale za to zawsze na czas 6+ )
Polecam Firmę
1
nick 2016-10-24 11:39:44
A jakie warunki finansowe oferują na Warszawę na Inżyniera?
Z góry dzięki za podpowiedzi
1
inż 2016-10-31 15:34:45
3,5k na łapkę
byly 2016-11-14 15:41:38
chyba za 2 miesiace
1
badacz 2016-11-16 19:30:49
ILE ZARABIA MENAGER / KIEROWNIK BUDOWY ? NETTO oczywiście ...
byly 2016-11-18 13:53:23
Prace w serwisie gwarancyjnym - duża rotacja pracowników
Praca nie adekwatna do wynagrodzenia [ Więcej płacą w supermarkecie ]
1
Zostaw swoją opinię o kalter - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie kalter