brak logo

Global Cosmed Group

Radom

Opinie o Global Cosmed Group

syndrom programisty z radwaga 2017-05-08 12:57
tak jest ziomuś, to radomskie rozgrywki jak w NHL. Myślała skubana jakby tu cebuli naobierać najniższym kosztem Krystyna Biznesu. Jej dziadek był partyzantem, stąd te jej cechy charakteru...
1
lol 2017-05-08 14:08
Jeśli jest tak, jak mówisz i możesz to udowodnić, to warto podjąć kroki prawne.
Bobi 2017-05-19 16:37
Mistrzowie to nie roby siedzą w tej kańciapie i bawią się komórką za co oni biorą kasę za 8 h leżenia
5
Momi 2017-05-19 19:23
Podpisuję się po tym w 200%
2
zażenowany 2017-05-20 19:22
A teraz zatrudnili pseudo dyrektorka - człowiek porażka
3 minuty rozmowy z nim i się wszystkiego odechciewa. A wiecie czym się zajmuje?
Spisuje rolki na polpakach , no całkowity odlot. Ja też tak chcę, 10 minut roboty i z 7 tysi na rękę. Ciekawe czy prezes wie, że główny dyrektor zatrudnił takiego nieudacznika - przecież my wszyscy musimy teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na jego pensję.
Porażka, nie będzie dobrze...
12
Bobi 2017-05-23 15:30
A ten nowy pseudo mistrz to następna porażka. Skąd oni ich biorą
lajcik 2017-05-24 10:47
Firma się sama unicestwia niestety.
"Stefana na brygadzistę "
10
Slot 2017-06-22 21:30
Witam
Poproszę o informację na temat pracy PH Global. Zostałem zaproszony na rozmowy. Jak przebiega rekrutacja jakieś dziwne pytania scenki itp. Jak atmosfera w firmie jaka kaska warunki narzędzia. Dziękuje i pozdrawiam
Guys 2017-06-22 21:36
A na jakie stanowisko startujesz?
Slot 2017-06-22 23:15
Przedstawiciel Handlowy
Guys 2017-06-23 00:11
Ostatnio była zmiana stanowisk na samej górze. Poprzednia pani prezes wzięła ze sobą przedstawicieli handlowych, a teraz na szybkiego szukają nowych. Nie wiem jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna oraz jaka jest pensja. Natomiast wiem że kierownictwo nie ma szacunku dla ludzi.
6
Slot 2017-06-23 14:01
Dziękuję kolego za pomoc. A gdzie ich wzięła na wakacje ???? ???? ? Czy ktoś może ma jakieś aktualne informacje na temat firmy? Pozdrawiam
Slot 2017-06-26 15:52
Nikt nic nie wie?
Dan 2017-06-26 17:27
Kolego nie ma sensu zawracać sobie głowy taką podłą firmą.
2
Slot 2017-06-26 22:53
Kolego a coś więcej? Bo szukam pracy a zostałem bez
lajcik 2017-06-27 20:00
Była pani prezes zabrała część ekipy do firmy Boruta-Zachem ;)
StaryPracownik 2017-07-02 18:30
Atmosfera na produkcji niezbyt przyjemna - ludzie negatywnie nastawieni zarówno do siebie ( zjawisko szczególnie zauważalne pomiędzy zmianami ) jak i do przełożonych . Narzekacie na Kierownika i Mistrzów - idźcie do innej pracy , to zobaczymy , kto będzie tolerował taką postawę . Wylecicie w mgnieniu oka i to dyscyplinarnie . Poprzedni Mistrz zrezygnował przez Wasze zachowanie i stosunek do pracy , nowy dopiero się uczy , dwóch pozostałych też jest w porządku . Nikt się nie zastanowił , że mogli Nam zatrudnić jakichś ,,GESTAPOWCÓW,, - wykończcie następnych , to z pewnością tak będzie i jeszcze za nimi zatęsknicie . Część załogi rzeczywiście jest fajna i chce pracować . Bardzo duża zawiść wśród kobiet . Pracuję wiele lat i mogę stwierdzić , że ogólnie jest w porządku . Kto uczciwie pracuje , ten nie ma powodów do narzekań - pensje całkiem przyzwoite oczywiście jak na Radom z wyjątkiem Polpaków - tam 3000 zł netto to norma . Polecam wszystkim , którzy chcą pracować a nie się opierda..ć .
4
nowypracownik 2017-07-03 10:05
Brexit na początku roku zachowywał się właśnie jak "Gesta-powiec", a teraz ma na wszystko wyje....ne. Jak dla mnie cała ta wymiana brygadzistów była bez sensu. Ci nowi na niczym się nie znają i w niczym nie pomogą.
1
Stefanino 2017-07-03 15:38
prawda jest taka ze polpakowcy maja tyle co napisal starypracownik netto miesiecznie. trzeba miec tylko chec przychodzic do pracy
Bry 2017-07-05 11:28
Witam. Poproszę o opinie na temat pracy w firmie global na stanowisko przedstawiciela handlowego od sieci dziękuję i pozdrawiam
dno 2017-07-05 15:08
Firma idzie na dno, więc szukaj pracy gdzie indziej
apart 2017-07-05 15:55
StaryPracowniku czemu piszesz takie bzdury że ludzie wykoczyli poprzedniego mistrza.
Bry 2017-07-06 22:07
Kolego a możesz to jakoś rozwinąć. Pozdrawiam
bnm 2017-07-11 09:02
A jak praca w laboratorium i zarobki?
Echo 2017-07-11 11:36
W laboratorium dziewczyny mają luz - kaweczka, herbateczka i ciasteczka. Zarobki niezłe - ponad 2 tysiące.
4
biuro 2017-07-11 20:06
noj bedzie sie wdrazal 5 lat jak kierownik i brygadzisci
Bobi 2017-07-12 13:14
Uwaga na stałego brygadziste i jego przydupasow bo strzelają z ucha
15
Kojot 2017-08-29 22:13
Krajewski to największa mandat w tym zakładzie pilnuj ie sie
7
Wielki Wróbel 2017-09-12 20:52
Byłem dzisiaj na rozmowie o prace w firmie Global Cosmed./ magazynier z up na wózki z obsługa boczniaka.

Zaproponowali mi 2400brutto, w systemie 3zmiany.
Śmiech na sali, w tych czasach rachunków się nie opłaci za takie grosze. Nadmienię ze jestem kawalerem. Za odpowiedzialność trzeba płacić ????

Nigdy nie wierzcie w obietnice premii. To ściema, zawsze kasa na umowie to kasa na koncie.

Wychodząc z firmy zagailem chwilkę z pracownica firmy powiedziała ze ludzie odchodzą z niej, wcale mnie to nie dziwi bo z takich pieniędzy nic nie ma.

Na rozmowie sami przyznali się ze większość opinii pewnie jest prawdziwa ( szok ) ale przynajmniej nie kłamią.



Faktycznie firma idzie na dno
Jest kupa firm o podobnym systemie zatrudnienia.



Polak to najgorszy gad sam swojego zniszczy kosztem własnych korzyści.
Aby jemu było dobrze.......
6
Katarzynka 2017-09-13 21:00
Na jakie stanowisko aplikowałeś??
Krzysztof Mazur 2017-09-13 22:50
Dobry wieczór

Witam Pana serdecznie i jest niezmiernie przykro, że nie miał Pan cywilnej odwagi powiedzieć tego co Pan tutaj napisał podczas wczorajszej rozmowy.

Pomimo tego dziękuję również za ten komentarz bo jest on dla firmy, a głównie dla mnie szczególnie cenny.

Jednocześnie wyjaśniam, że otrzymał Pan informację, że jest to oferta pracy tylko na pewien okres ( 3 miesiące ), a nie na stałe oraz o możliwości otrzymania premii już po jednym miesiącu pracy ( jesteśmy właśnie na etapie wprowadzania nowego systemu wynagrodzeń, który będzie zawierał także premie ).

Został Pan również poinformowany o możliwości / opcji zatrudnienia na stałe po w/w okresie, ale nie pytał Pan o warunki tego zatrudnienia ( jaki okres i jakie wynagrodzenie ).

Co do opinii na temat firmy, to przekazałem Panu informację, że ja jestem nową osobą w firmie i do tematów z przeszłości trudno jest mi się odnieść, może rzeczywiście jest w tych opiniach trochę prawdy, ale to już historia i obecnie firma przechodzi zdecydowaną metamorfozę i ma obrany konkretny kierunek rozwoju, co w najbliższej przyszłości pozwoli również na zmiany dotyczące lepszych warunków dla pracowników

Życzę Panu Wszystkiego najlepszego w poszukiwaniu nowej pracy
5
Marker 2017-09-14 18:40
To proszę zapewnić lepsze warunki pracy i płacy ludziom na produkcji, a nie tylko na magazynie. Przecież to miedzy innymi dzięki ludziom z produkcji macie pracę na magazynie.
7
pracownik 2017-09-15 19:38
Jeśli twierdzisz, że pracownicy na produkcji mają źle, to chyba to jest Twoja pierwsza praca...
Mało widziałeś i nie wiesz jak się naprawdę pracuje.
2
Bobi 2017-09-18 08:04
Jest tak dobrze że odchodzi bardzo dużo starych pracowników z każdego działu
2
Wielki Wrobel 2017-09-18 14:29
Witam
Bylem pare dni temu na rozmowie o prace w tej firmie.

Gdyby ktos potrzebowal to odrazu rozwieje jego watpliwosci szukaja nie na stale tylko na okres wzmozonej pracy.

Za prace na magazynier oferuja 2400brutto.
Mowia tez cos o pomysle premii.
Ale nie jestem zwolennikiem obietnice rachunkow wam nie zaplaca.
To co na papierze to na koncie
Wiec do reki 1738zl57gr.
Zastanawia mnie tylko jedno czemu nikt nie pomyslal o jednym magazynier, ktory swietnie jezdzi wozkiem bocznym i innymi powinien otrzymac odpowiednie wynagrodzenie a tego sie nie stosuje.
To czemu zwykly obibok bez odpowiedzialnosci co ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak w casto ma lepiej od kumatego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ego pracownika.
4
Programista Wyklęty 2017-09-18 16:54
bo kierowniki się nie znają. Ja tak samo jako kumaty miałem w radwagu, niestety kto dobrze przyliże ten ma kase, kto się stawia, bo widzi nieuczciwość ten przegrywa, lepiej być nieukiem, bo wtedy tak czy siak wiesz, że musisz komuś przylizać i napić się z kimś wódeczki, żeby coś osiągnąć. Człowiek z kwalifikacjami ma dylemat, budować marketing specjalisty czy lizusa...
2
Aga 2017-09-18 18:33
A jak jest na labolatorum? ile osób pracuje na jednej zmianie?
2
Wielki Wrobel 2017-09-21 10:41

Wszystko sie zgadza, tylko czemu Pan nie zrezugnuje z Swojej pensji do minimum kosztem staran wzgledem otrzymania premii. Bedzie to rowniez uczciwe.

Nawet ta pensja 2400brutto plus 300pln ( obiecane ) jest nie adekwatna wzgledem wykonywanej pracy w systemie 3 zm.

Powiem jeszcze raz trzeba podnosic pensje brutto nie obiecywac premie, one nie wchodza w faktyczny zarobek.
Zaplacicie pracownikowi 2500netto, zeby mogl zyc, dopiero omyslicie o premii.

Lub bierzcie ludzi z indii
3
Wielki Wrobel 2017-09-21 10:50
Pan Panie szanowny, pracownikowi obieca 300pln premii, a sam z przyjemnoscia za prowadzenie polityki gnebienia mas, przytuli 4tys premii.
Kupi pioro mont blanc, polozy na biurku
I bedzie sie podniecal ,, jestem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> A pracownik moze jesc gruz....

Typowy Polak
1
anonim 2017-09-22 15:05
Ponawiam pytanie, wie ktoś jak jest stanowisku laboranta?
KAM-el 2017-10-05 14:14
Jakie warunki proponuje firma na stanowisku KEY ACCOUNT MANAGER-a, i ogólnie jaka atmosfera panuje w Firmie. Jak z realizacją targetów i dostępnością towaru. Będę wdzięczy za info.
pracownik 2017-10-09 04:55
Pracuje już pare lat na stanowisku magazynier mam umowę na czas nie określony wszystkie socjale premia na święta wczasy pod grusza i kartę multisportu tak owszem na początku nie ma rewelacji jeżeli chodzi o zarobki ale to jest okres do roku premia była zawsze czasem nawet śmieszna teraz bardziej się ustabilizowalo ludzie którzy pracują na produkcji to potwierdzą tak stali pracownicy odchodzą powod jak zwykle kasa czemu bo pamiętam jak nie dawno ci stali pracownicy zarabiali od 3000 do 4000 tys teraz firma ma słabsze lata i zlikwidowano akord a każdy wie że człowiek się przyzwyczaja do dobrego teraz ludzie zarabiają podstawę taką jaką się zgodzili z tego co wiem to od 2500 do 2800 brutto więc nie ma co oceniać po relacjach byłych pracowników tylko tych co nadal pracują ja na dzień dzisiejszy cieszę się że mam stałą pracę i stabilność której ciężko znaleźć w Radomiu
1
Bobi 2017-10-09 07:16
Co ty piszesz za bzdury akord był i jest nierobie z magazynu
pracownik 2017-10-09 11:38
Każdy może swoje zdanie wypowiedzieć ja twierdze że jak tak jest źle w firmie szefostwo jest do bani praca płaca do bani to dlaczego tam nadal pracuje tyle ludzi miedzy innym ty bobi zawsze jest tak że każdy narzeka na prace ale jak mi było by tak źle to znalazł bym sobie inną prace nie twierdze że ta praca jest super też ma swoje minusy kierownictwo nie ma najmniejszego pojęcia co robi zazwyczaj szary pracownik wie więcej od jakiegoś kierownika i boli to człowieka że zarabia więcej a nie wie co robi powiem tak pracowałem w różnych firmach w Radomiu nie raz prosiłem o swoją kasę nie raz zapier..... jak biały murzyn i nawet ani razu doceniony nie byłem każdy wie jak jest z pracą w Radomiu niby się poprawiło ale żeby trafić na dobrego pracodawce to trzeba mieć szczęście tu chociaż jest stabilność nigdy nie miałem problemów z tytułu wypłat a kasę zarabiam taką jaką się zgodziłem przyjmując się do pracy wiec nie wiem dlaczego narzekasz tak bardzo przecież wiedziałeś co podpisujesz jak się zatrudniałeś nikt cię nie zmuszał a obłuda jest w tedy gdy wszystkich próbujesz zniechęcić do pracy a sam nadal pracujesz pozdrawiam
Speed 2017-10-09 11:50
Od 3 do 4 tysięcy to zarabiali brygadziści a nie pracownicy produkcji
pracownik 2017-10-09 12:39
nie prawda zobacz sam komentarze że na polpakach można zarobić 3000 zł netto do tej pory tylko każdy zarabia adekwatnie do swoich umiejętność nie każdy się nadaje na to stanowisko przypomnę wpisy jeszcze tak nie dawno jak każdy chwalił global i trzeba mieć znajomości lub kogoś z rodziny żeby tam się dostać owszem tak było do czasu kiedy prezesem został K M teraz każdy ma szanse spróbować bez znajomości jeśli komuś się nie spodoba nie musi tam pracować na siłę a po za tym jeśli twierdzisz że brygadziści tyle zarabiają a ty byś chciał zarabiać jak oni przecież możesz spróbować swoich sił na tym stanowisku aplikuj chyba że wolisz stanąć w koncie pomamrotać pod nosem gorzkie żale wylać na internet zamiast wziąć sprawy we własne rece
Bobi 2017-10-09 13:56
Czy ja napisałem że narzekam na zarobki
Speed 2017-10-10 16:54
Na polpakach zarabiają tyle ile napisałeś ale mi chodziło o zwykłe maszyny na których pracuje więcej osób niż na polpakach. Na brygadzistę nie mam zamiaru startować bo nie o to mi w moim porzednim wpisie chodziło.
Co za kolo 2017-10-17 22:08
Szkoda ze jeszcze Ci nie dali używanej opony od stara.
(karta multi sportu) będzie dodawal.
W akordzie masz wszystko w multi.
Elohim 2017-10-17 22:18
Co ty klepiesz od lat były regularne ogłoszenia do Global Cosmed, magazyn produkcja, żadna złota praca ani po znajomosci do obozu pracy, za pensje 2300 brutto, gdzie ty pracowałeś wcześniej, w homoncie, co ty możesz wiedzieć o pracy ( za pieniążki 2400 brutto ) to się siedzi przed magazynem na ławeczce , czasem popracuje.
Wiesni..u
Zostaw swoją opinię o Global Cosmed Group - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Cosmed Group