brak logo

Forbis Group Sp. z o.o

Warszawa

Opinie o Forbis Group Sp. z o.o

toto 2014-06-18 10:49
W firmie panuje chaos i nieprzyjemna atmosfera. Brak profesjonalizmu firmy, trzeba nadrabiać dobrą miną przed klientem. Umowy śmieciowe.
28
gwint 2014-11-07 18:38
Potwierdzam brak profesjonalizmu firmy. Pozorka, oszukiwanie klienta.
Odradzam
11
zenek 2015-05-08 18:36
Pracuje w tej firmie 3 m-ce brak profesjonalizmu ,fuszerka na każdym kroku. Brak profesjonalnego zarzadzania zasobami ludzkimi, umowy śmieciowe, wynagrodzenie niepłacone w terminie, brak narzędzi do pracy , obiecują wiele a robią niewiele, bardzo duża rotacja. Pieniądze za pracę nieadekwatne do wymagań i oczekiwań jakie stawia zarząd i kierownictwo firmy. Radzę omijać tę firmę z daleka szkoda na nich czasu i nerw.
10
latour 2015-06-22 17:45
Forbis to nieporozumienie. Zero ogarnięcia projektu. Nie polecam jako wykonawcy - będąc pośrednio ich klientem - wszystko po terminie, w kawałkach, niezgodne ze specyfikacjami, 3 miesiące poprawek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] koszmarny, kierownicy nic nie wiedzą, nie mają pojęcia o niczym, kłamią w żywe oczy, monterzy nieco nadrabiali, ale jak nie ma materiałów, to cudów się nie wymysli. Słuchając rozmów pracowników na budowie apartamentowca w Warszawie na której Forbis wykonywał kuchnie trudno byłoby polecić ten bajzel komukolwiek także do pracy.
10
Luh 2015-07-28 19:04
Panie Zenku :)
Napisał Pan nie o tej firmie co trzeba... U nas płacą w terminie i "narzędzia" dostarcza firma (komputer + Stół) przecież to firma projektowa. Rotacja jest jakaś ale głównie są to praktykanci którzy nie przechodzą na zatrudnienie stałe po okresie próbnym. A robimy aż nadto pracy jest od groma....
Pozdrawiam
3
Podwykowawca 2015-12-11 17:48
Jak widać przeważają opinie negatywne a i ja taką opinię jako podwykonawca mam.
Każda praca na wczoraj a zapłata na kiedyś - termin trudny do określenia. Jedyne wyjście to 100% przedpłaty. Dziwne także jest, że przed oddaniem pracy kontakt z każdym "kierownikiem" bezproblemowy i o każdej porze ale już po oddaniu to tak jakby wszyscy zapadli się pod ziemię. Telefonów nie odbierają ani też nie oddzwaniają. Bardzo trudno nazwać to inaczej jak totalna ściema.
15
Monika 2016-02-22 11:31
Miałam styczność z Forbisem przez kilka miesięcy, chyba w najwiekszym okresie wzrostu. rotacja ludzi jest duza, ale kiedy juz ktos sie sprawdzi i mu zaufaja, pracownik jest docenienany. bardzo luzna atmosfera pracy, to na duzy plus.
3
Wiktoria 2016-02-28 19:53
Polecam tę firmę, bardzo dobra współpraca i płatności w terminie.
3
Maxis 2016-03-16 19:56
Bardzo ciekawe doświadczenie. Nie jest to pracodawca idealny, jednak czy tacy istnieją?
1
454LS6 2016-06-29 16:12
@grina - Minął miesiąc i znowu jest rekrutacja na stanowisko Specjalisty ds. Zakupów. Jakaś losowa sytuacja, czy coś niedobrego się dzieje? Zastanawiam się nad aplikowaniem, ale nie chciałbym trafić z deszczu pod rynnę...
1
jonsnow 2016-07-07 15:12
UWAGA! w firmie nie ma możliwości zatrudnienia na umowę inną niż umowa zlecenie! ostrzegam. Mi gdy byłem na studiach to odpowiadało, ale teraz...
5
gregor 2016-07-11 18:14
To nie jest tak. Z tego co wiem wszystko jest zależne od stanowiska i z każdym jest do ustalane indywidualnie.
3
Dorothy 2016-07-11 18:20
A jak się wahają zarobki dla początkujących?
zeus2 2016-08-27 10:16
Kolega mi opowiadał, że dostał najlepsza oferte z wszystkich biur, w ktorych byl, ale mial juz doswiadczenie w projektowaniu dla branzy retail...
5
kajetan 2016-09-21 14:35
jak dla mnie firma ok. pracowalem miesiac, bo trafila mi sie lepsza fucha za granica, ale milo wspominam.
3
eryk ba 2016-10-16 18:10
2jasnowow ale co tam umowa jak konkurencyjne wynagrodzenie oraz niezbędne narzędzia prac i prywatna opieka medyczna
Olo 2016-11-15 23:41
nie wspominam dobrze tej pracy.
7
pm-jarek 2016-11-21 14:14
jako PM można zarobić tam bardzo dobrze. Pracy jest od groma, stresu dużo, ale na koniec miesiaca czlowiek sie usmiecha :)
5
Pracownik 2016-11-29 10:43
Większość opinii na Go Worku pochodzi od osób, którym coś nie pasuje. Osoby zadowolone rzadko wpisują tu komentarze, zgodnie z jedną z teorii w marketingu, że pozytywną oceną człowiek dzieli się z trzema osobami, a negatywną z jedenastoma...

Prawda zazwyczaj leży gdzieś po środku, ale generalnie praca w Forbis ma dużo plusów. Przede wszystkim bardzo pozytywna atmosfera wśród samych pracowników, dobre zarobki i naprawdę można się tu rozwijać i uczestniczyć w dużych, ciekawych projektach. Wypłata zawsze w terminie, brak korporacyjnego reżimu
5
Gość 2017-05-13 13:51
Ile jest w stanie zarobić junior project manager? Czy zeczywiscie płacą dobrze? A jakies premie to sa? Wiadomo ze motywacja musi jesli pracownik ma dobrze i z chęcią pracowac.
Gość 2017-05-16 14:21
Pracowałam w Forbisie.

Czytając powyższe komentarze to w sumie większość to prawda.
Pracując jako PM można zarobić tam bardzo dobrze, chociaż i tak większość pracy za nich robią architekci, Nie zgodzę się że panuje tu bardzo pozytywna atmosfera, no chyba że pracownicy sami się ingerują i dobrze dogadują również w pracy.
Luźne godziny pracy:od 9:00- do 17:00 ja niestety musiałam zostawać do 20:00 kilka razy a niektórzy siedzą po 12 godzin w pracy.
Co do rozwoju, jako architekt w sumie mogę powiedzieć że zależy pod czyją opiekę trafisz. Większość osób jak przyjdziesz do pracy mają Cię gdzieś ale jest jedna Architektka (pozdrawiam I.), od której można się bardzo dużo nauczyć. Reszta uczy się nadal od niej.
Co do rozwijania, zależy to do którego pokoju trafisz. Projekty różnie, czasem ciekawe czasem mniej, zależy od klientów. Bardzo często są to bardzo ciężkie przypadki, których nikt poza Forbisem nie chce.
Wypłata prawie zawsze w terminie, chyba że po terminie to też się często zdarza.
Brak korporacyjnego reżimu owszem ale ogólnie często w sumie zawsze brak komunikacji, "Góra", pracownicy, "Dyrektorzy".
1
Gość 2017-05-18 14:22
Czasami rzeczywiście trzeba siedzieć po godzinach, ale wynika to trochę ze specyfiki branży. Inaczej wygląda praca dla indywidualnego klienta przy projekcie mieszkania i inaczej dla np sieci sklepów, która ma swoje terminy narzucone przez galerię handlową. Jeżeli chcesz projektować wnętrza komercyjne, musisz się z tym liczyć. Ale nadgodziny są płatne, a i podstawa jest wyższa niż wielu kolegów po fachu. Praca wymagająca, ale satysfakcjonująca. Można tu zbudować sobie całkiem imponujące portfolio.
Nigdy nie dostałam wypłaty z opóźnieniem. Odpowiadając na Twoje pytanie - PMowie mają premie od zrealizowanych tematów, nie wiem jak dokładnie jest wyliczana, ale generalnie można dobrze zarobić.
Filip 2017-08-17 09:19
jak sie przychodzi do pracy po okresie próbnym kim sie jest? i ile sie zarabia na start?
Gość 2017-08-21 13:31
Zarobki zależą od stanowiska i posiadanych kompetencji... Po okresie próbnym (zazwyczaj 3 miesiące) masz przedłużaną umowę na czas nieokreślony i dostajesz podwyżkę
tomasz 2017-09-13 10:17
w tym przypadku (kuchnie w apartamentowcu) nawaliła ekipa budowlana, która współpracowała z Forbisem pierwszy i ostatni raz. Skarg było wiele, firma nigdy więcej nie wzięła tej ekipy do żadnej realizacji. Każdemu zdarzają się fuckupy. Ważne żeby wyciągać wnioski
Zostaw swoją opinię o Forbis Group Sp. z o.o - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Forbis Group Sp. z o.o