brak logo

Mostostal Warszawa S.A.

Warszawa

Opinie o Mostostal Warszawa S.A.

anty-mmostostal 2013-01-05 16:17:00
witam
Ja również jestem byłym pracownikiem MW.Pracowałem dla centrali w Wawie.Musze powiedziec ze firma przyjazna pracownikowi o ile pracownik zna swoje prawa.Co do ludzi i kontaktów persolancyh to bywa z tym róznie.Zreszta jak w kazdej frmie w PL.Prawda jest ze sa "pieski"na zawolanie "gory".Mysle ze hiszpan nie długo im wszystkim da radę.
Ocena dostaeczny,przerost biurokracji!!!i dlatego oceniam tak Państwowo!!
Wiosna ludów 2013-03-17 10:08:32
Hej, luknij co znalazłem i dowiedziałem się (usunięte przez administratora)
1
bezrobotny 2013-03-23 19:49:11
wspaniała firma która potrafi robić tylko wałki na podwykonawcach
dzieki za rozwalenie mojej firmy - ponad 50 osób na bruk
1
CYLA TO WI 2013-06-12 22:35:13
Mostozłom hehehe(usunięte przez administratora) , na niczym sie nie znają , wykiwać , kombinować wszystkich w koło maja za nic kadra siedzi w Wawie i udaje że wszytko jest dobrze ale ludzie wiedzą , że Mostozłomu juz nie ma kary jakie na dzien dzisiejszy za opóźnienia musi zapłacić MW to ponad miliard złotych (usunięte przez administratora) niczego od kilku lat nie wykonali w terminie i za kwotę z umowy zawsze dają minimum na przetargu a potem Inwestroa skubią z kasy i podwykonawców BANDA ZŁODZIEJI
1
podwykonawca 2013-07-22 20:29:07
Mostostal na dzien dzisiejszy nie jest w stanie wyplacac w terminie wyplat swoim pracownikow, wiec dla potencjalnych podwykonawcow to samobojstwo. Kierownictwo to kretacze, przeciagaja odbiory, niszcza wieczorami poprawki, ktore podlegaly odbiorom w dniu nastepnym - sam bylem swiadkiem, porannych odciskow buciorow na posadzkach.
Firma trup, inwestycja station w Tychach stoi, zwalili 4 miesiace temu budynki i lezy kupa gruzu, ktora proboja teraz sprzedac - zalosne.

Dla podwykonawcow jedna rada uciekac, dla potencjalnych pracownikow to juz po temacie, bo planuja ograniczac zaloge.
pracownik 2013-08-06 18:52:21
z tym zaleganiem wypłat to przesadziłeś, pracuję jeszcze w mostku i od 5 lat nie było ani dnia opóźnienia - wręcz przeciwnie nawet nieraz jeden dwa dni szybciej. A co do podwykonawców to faktycznie - zaległości są poważne jeśli chodzi o terminy. Ale cóż skoro "góra" myśli tylko o tym jak jeszcze dostać na kolejny miesiąc pensyjkę, a nie o podniesieniu takiej marki jak "Mostostal" i uregulowaniu zadłużeń to za niedługo będzie pewnie kolejna wielka upadłość kolejnego budowlanego potentata. Zszargali sobie opinię na rynku i teraz na słowo "mostostal" dostaje większość drgawek.
kibol 2013-10-09 13:53:42
jesli chodzi ,,ubrania zawsze byl nowe... ale lapowki to normalka ,,, firma grzy......eu jest tego znana ma wszstkich kieszeni od kerownika do dyrektora ,,,,budowy na ktorej jest, ty pracujesz 8 godz prywaciasz ma na papierku 12 tym byl na budowe 7 godzin papier wszystko przyjmie ,,, a oni maja glebokie kieszenie ,,,bana kierownicza ,,,prezes przychodzi jest nie caly rok bierze 2,200 miliona zl i nowe A 6 ,, to gdzie mam byc dobrze w Mostostalu tam sie kae sie robi ,, Byli dyrektorzy(usunięte przez administratora).. sa teaz na Warszawskim M kolejne stacje buduja i kase maja jest PO UKLADY ,,,moze juz nie dlugo zastuka ABW,,, ZASTUKA DO DRZWI ,,, TYLKO NIECH SZYBKO PAPIERKI SPALA NA MYSIADLE ,,,, BO TROSZKE TAM JUZ JEST..
Kieleccok 2013-11-04 22:54:40
Mostostal to jedna wielka kupa. Owszem w delegacji dało się zarobić.Kadra z Konstruktorsiej w Warszawie to masakra. Zwłaszcza pewna Pani z kadr i Były dyro z drogówki. Ale to już nieważne bo pewnie w przyszłym roku takiej firmy jak Mostostal Warszawa będziemy szukać tylko w opcji "PRZESZŁOŚĆ"
1
Były pracownik 2013-11-13 23:43:13
Kolego, co się dziwisz opiniom niepochlebnym. Przecież nie masz chyba zamiaru się tam zatrudniać kiedy w firmie trwają zwolnienia grupowe. Łącznie zwolnią ponad 1000 osób. I nie ważne kogo byle ilość zwolnionych zgadzała się z tym co zadeklarowali do Hiszpanii. Chora atmosfera, ludzie ludziom wilkiem, albo jeszcze gorzej. Pracowałem tam kilka dobrych lat i cieszę się że mnie zwolnili, przynajmniej jeszcze dostałem odprawę bo za chwilę nie wiadomo jak będzie. Okręt tonie i będzie niebawem na dnie zwłaszcza że nic nowego nie kontraktują. Korupstwo tam było, jest i będzie a każdy prezes patrzy tylko co by tu dla siebie jeszcze ugrać, a na żadnej naprawie mu nie zależy. A panią (usunięte przez administratora) z kadr kopną w (usunięte przez administratora) tak samo i z takim samym szacunkiem jak ona traktowała innych. Żenada.
Bezrobotny 2014-03-25 19:16:29
UWAGA: NOWA, OGÓLNOKRAJOWA AKCJA INTERNAUTÓW Zbliżają się Eurowybory i wielu polityków (szczególnie tych, których za bardzo nie lubimy) szuka tam sobie ciepłej posadki. Szanowni Internauci, zróbmy im wszystkim niespodziankę i głosujmy solidarnie na osoby z poza politycznego establishmentu, czyli na tych z dalszymi numerami na listach wyborczych albo na tych z mało znanych partii. To ma być dla obecnej klasy politycznej ostrzeżenie. Jak trzeba będzie, powtórka nastąpi w przyszłorocznych wyborach do naszego parlamentu. To, co ostatnio w Sejmie działo się w sprawie niepełnosprawnych to szczyt obłudy, hipokryzji oraz wręcz bezczelności ze strony obecnej władzy. SIŁA NASZA JEST W INTERNECIE. PORADZILIŚMY SOBIE W SPRAWIE ACTA, PORADZIMY SOBIE TEŻ Z POLITYKAMI. PROŚBA DO WSZYSTKICH ABY TEGO POSTA LUB COŚ O PODOBNEJ TREŚCI - ZAMIEŚCIĆ NA WSZELKICH MOŻLIWYCH PORTALACH I FORACH INTERNETOWYCH.
GLOBAL INKASO 2014-04-29 12:08:55
Global Inkaso oferuje szybką, tanią i skuteczną windykację należności na każdym etapie sprawy.
MAMY DOŚWIADCZENIE W WINDYKACJI MOSTOSTALU WARSZAWA! DZIAŁALIŚMY W IMIENIU WIERZYCIELI!
Profesjonalnie reprezentujemy Klienta zarówno w postępowaniu polubownym, postępowaniu sądowym, jak również w postępowaniu egzekucyjnym.!
Posiadamy szereg wypracowanych metod działania w zależności od stopnia trudności powierzonych spraw
W celu zapewnienia jak najwyższej skuteczności windykacji wierzytelności, dostosowujemy strategię działania do określonego rodzaju spraw, jak i oczekiwań Klienta.


Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych, a wynagrodzenie prowizyjne należne jest wyłącznie od wyegzekwowanej kwoty (succes fee).

Zapraszamy do kontaktu:
Global Inkaso
ul. Ostrowskiego 30 lok. 304
53-254 Wrocław

tel.: +48 71 79 66 000
kom.: +48 608 691 334

e-mail: kontakt@globalinkaso.pl
www.globalinkaso.pl
1
xxxx 2014-05-14 10:06:12
Też byłem pracownikiem Mostostalu z przelewami było ok zawsze na czas,co do atmosfery podzielam opinie,no cóż tak już jest w korporacjach, da się wytrzymać.W Polsce nie mamy stabilności (my budowlańcy, i nie tylko) i tu jest problem.Wałki korupcje wszędźie są nic nowego.Nie mniej jednak chętnie bym tam chciał pracować z powrotem.Nie każdemu da się dogodzić, wiadomo lekko nie jest.A zarządzanie nie należy do banalnych spraw (ci u góry też mają ciśnienia)tyle że lepsza pozycja i kontrola nad wszystkim ja ich rozumiem.Lepiej pracować i narzekać niż wcale nie pracować.Pozdrawiam wszystkich. xxxx
GLOBAL INKASO 2014-07-31 11:06:55
Global Inkaso oferuje szybką, tanią i skuteczną windykację należności na każdym etapie sprawy. Specjalizujemy się w windykacji w branży transportowej!! Profesjonalnie reprezentujemy Klienta zarówno w postępowaniu polubownym, postępowaniu sądowym, jak również w postępowaniu egzekucyjnym.! Posiadamy szereg wypracowanych metod działania w zależności od stopnia trudności powierzonych spraw W celu zapewnienia jak najwyższej skuteczności windykacji wierzytelności, dostosowujemy strategię działania do określonego rodzaju spraw, jak i oczekiwań Klienta. Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych, a wynagrodzenie prowizyjne należne jest wyłącznie od wyegzekwowanej kwoty (succes fee). (usunięte przez administratora)
Piotr 2015-01-30 12:35:08
Życzę Mostostalowi jak najlepiej jako powykonawca znam wiele firm budowlanych, ale tylko tej firmie mogę z czystym sercem wydać pozytywną opinię. Dobrze wykonana praca tylko w tej firmie została w całości zapłacona i doceniona przez jej szefów. Powodzenia i podziękowania. Niech dobry los Wam sprzyja.
Student 2015-02-24 10:32:55
Witam, Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie? Chciałbym kandydować do niej na stanowisko inżyniera.
atlas 2016-02-10 16:17:29
Specjalista, Dział Analiz i Rozwoju, płaca b.dobra powyżej średniej, świetna atmosfera pracy, praca lekka głównie pisanie maili i załatwianie prostych spraw, angielski wymagany im wyżej tym lepiej bo używa się codziennie
1
mostostalowiec 2016-03-15 21:22:00
Prawo Pracy w tej firmie jest pojęciem abstrakcyjnym. Dziennie nadgodzin minimum 3 (oczywiście nie rozliczane), zaległe urlopy z 3 lat bez możliwości ich wykorzystania, parę lat pracy i żadnego szkolenia poza obowiązkowym bhp, a słowo premia to nie istnieje nawet na święta. Do tego malownicze podróże na budowy na drugi koniec Polski oczywiście bez delegacji i samochodów.
To są warunki pracy w mostostalu i dotyczy wielu osób z dużym stażem, o których można powiedzieć, że przyczyniły się dla firmy. Zresztą teraz niby "stawiają na młodych". Wiecie dlaczego? Bo starsi pracownicy już wytrzymać nie moga i sukcesywnie odchodzą, a młodym się wydaje, że ta nazwa to dobra marka. Stąd takie zatrzęsienie ofert pracy.
Nie polecam, praca w tej firmie grozi frustracją - pracownik z 5-cio letnim stażem.
3
Inny Mostostalowiec 2016-03-22 10:26:51
Pracuję w Mosto od 6 lat.
Sprawa nadgodzin została rozwiązana w następujący sposób - z naszej podstawy zostało wydzielone ok 10% jej wysokości i nazwano to "ryczałtem za nadgodziny". Tym samym pomniejszyli sobie koszty związane z ZUSem, a my pracujemy tyle ile zażyczy sobie tego przełożony.
Gdy już zaczniesz tam pracowac, to niezaleznie od tego czy masz lat 24 czy 54, twoim miejscem pracy raz jest Gdańsk a raz Kielce. I czasem masz tydzień na to, by stawić się w nowym miejscu "bo jesteś pilnie potrzebny". Delegacje nie są wypłacane - tworzone są aneksy do umówy, zmieniające miejsce pracy. Fakt - nie trzeba tego podpisywać, ale wiąże się to z rozwiązaniem umowy.
Podsumowując - Mostostal to kolesiostwo. I brak szacunku dla pracownika. Niestety. Wszystko zaczęło się walić na przełomie 2010/2011. I ten stan dala trwa. NIE POLECAM.
1
mostostalowiec 2016-04-02 18:49:09
Takie są realia, nadgodziny powinny być dokumentowane i rozliczane wg Prawa Pracy. Wobec pracowników nie stosuje się ani jednego, ani drugiego, każda próba związana ze składaniem dokumentów z nadgodzinami kończyła sie dla większości osób rozmowami z szefem/dyrektorem, że "tak nie może być, bo na budowach tak się pracuje itp.". Za nagdodziny to praktycznie druga pensja wychodzi, pozostaje tylko sąd.

Inny mostostalowcu - nie słyszałem o 10%, nigdy nie dostałem takiego papieru i na paskach też nie ma o tym wzmianki.
1
zainteresowany MK 2016-04-23 21:35:10
A ile zarabia inżynier budowy w Mostostalu teraz?
ekonomista 2016-04-24 09:42:07
Dużo bardzo dużo
ok 2016-05-01 23:01:32
Inżynier budowy zarabia ok. 3000 - 4000 brutto w zależności od doświadczenia.
zainteresowany MK 2016-05-02 14:19:43
dzięki za odp... ale jest to kwota bez nadgodzin?
Takitam 2016-06-07 21:11:08
Pytanie: Nie poszukują teraz asystenta Kierownika Kontraktu? Inżyniera Projektu?
KIM 2016-06-10 15:16:31
Dostałem u nich pracę inżynier-majster budowy za 2500zł netto-czytaj do ręki,bez kwatery. Na budowie była to najniższa pensja. Robotnicy mnie wyśmiali. Nadgodzin jest duuużo. Niestety są niepłatne. A jak byłem wcześniej u nich na tych śmiesznych rozmowach kwalifikacyjnych to patrzyli się na mnie wilczym wzrokiem.Wiadomo polaczki.
KIM 2016-06-13 20:34:20
Napisałem wyraźnie. Pensja inżyniera,majstra budowy po studiach które są bardzo ciężkie i już z paroletnim doświadczeniem w zawodzie 2tyś zł netto,na czysto,do ręki. BEZ dodatków. Godzin duużo i niby do odbioru,spróbuj odebrać. pensja Tyle co salowa w szpitalu albo sprzątaczka w hipermarkecie. Bardzo nieprzyjemni w rozmowie na budowie,patrzą wilczym wzrokiem. Cieśle-zbrojarze u podwykonawców zarabiają 3,5-4 tyś na rękę,kwatera i dojazd busem służbowym,robotnicy się nabijają na budowie z inżynierów i ich zarobków. Taka jest prawda. Idź przekonasz się.
KIM 2016-06-16 15:41:25
Inżynier budowy lub odpowiednio majster budowy to NIE JEST FIZYCZNE stanowisko a NAROBIĆ TO FAKTYCZNIE TRZA SIĘ DUŻO NAROBIĆ!!!
maka 2016-06-16 15:44:22
W biurze to co innego-8 godzinek,soboty wolne,ciepło i klimatyzacja,może i więcej płacą w całej Polsce,ha,ha,ha,ha,ha,ha !!!
1
KIM 2016-06-16 18:02:10
A KIEROWNIK chce żebym robił a nie pasuje mu odmówić,żalił się że 9,5 roku czekał na awans,szkoda mi go i pomogę mu.Byłem kiedyś wolontariuszem to teraz ciutkę też można. Wychowałem się na filmach Człowiek z żelaza,Baza ludzi umarłych,Wajdy i Hłaski. Nożeczywiście młode pokolenie chce tyle co ludzie na zachodzie Europy i JA to popieram,ceny u nas przecież takie same co w Niemczech,benzyne to nawet dużo droższą mamy -do naszych zarobków,a chleb też drogi w Polsce,za 1kg w Deutschland płaciłem 90 centów,to w Polsce płacę dużo więcej. Robie bo robie na tych budowach,od małego nauczony roboty w polu i na budowie,dziadek był cieśla dachowy,brał mnie w wakacje na dachy,od 16 roku życia robie,na wyjazd nad morze za swoje,motor za swoje.Fakultet mam ukończony dobry,sam prof.Witkowski mnie chwalił bardzo za statykę,mechanikę budowli,było tak że z konstrukcji metalowych tylko JA jeden odpowiedziałem,rozwiązałem zadanie na tablicy,dr hb. nie mógł wyjść z podziwu, a u prof.Paulo też miałem same 4, do stypendium brakło mi 0,2 pkt na 4 roku. Tata mi nie pomagał,sam musiałem iść do przodu,przełamać los. Dziekan mnie bardzo cenił na wydziale,do tej pory mam kontakt. Na budowie to śmieją się Ci zbrojarze że zarabiam 2tyś. No co ja poradzę-taki los? Wierzę bardzo w plan Morawieckiego,bardzo wierzę,wierzę w Polskę naszych marzeń i snów! W PIS bardzo wierzę! W siebie najbardziej i w Transcendentnego Dyrektora na Samej Górze! Kolega mnie ciągnie do Anglii za foremana,2400 funtów na miesiąc.Może i warto. Szkoda że w Polsce tak jest-jak jest.
fart 2016-06-16 18:54:24
to przyjmuj się szybko póki to widzisz!!!!
rokita 2016-06-16 19:00:20
ty dobze widzis chyba w okularach patrzysz,a tak na marginesie to sam z siebie te bzdury piszesz czy na Konstruktorskiej ci kazali od PR? leć z uprawnieniami zobaczysz jakie kokosy że w koszu nie pomieścisz,jak się komu poszcześci bedzie kierownikiem robót od rana do nocy a i w sobotę też trzeba a co zdziwko? hi,hi,hi,hi,hi,hi,hi
gość 2016-06-16 19:03:22
przyjmuj się szybciutko,posada jak marzenie od rana do nocy na budowie.
beny 2016-06-16 19:07:17
to może dla ciebie w sam raz robota,wzrok masz trochę słaby ale w okularach można,a kasa jaka chyba ogromna, ale trzeba się spieszyć,może przyjmą,jakie to byłoby szczęście,
zen1 2016-06-16 22:01:52
o ta oferta wyśmienita,rodzinę utrzymasz za to i siebie,a jaki prestiż,ja staję w kolejkę jako pierwszy. maliniak z 40 latka uśmiałby się. na ciecia za 2500 nie macie nic?
bugi 2016-06-16 23:14:16
a ty w ogloszeniach robisz? pisać potrafisz? jesteś fizyczny pracownik czy raczej psychiczny
KIM 2016-06-17 08:52:09
Zakładam że jest Pan inteligentnym człowiekiem,jeśli jeszcze ma pan wątpliwości to może trzeba się przyjąć do roboty. A wszystkim którzy nie dostają kasy za nadgodziny i inne sprawy jak są poważniejsze-ostro do PIP,Związków Zawodowych,Sąd Pracy,jeśli jest dowód. Nie odchodzić z podkulonymi ogonami tylko walczyć o prawdę i uczciwość. W innych firmach widziałem jak podostawali wyroki i grzywny za takie sprawy,a nawet za mobbing psychiczny to zaraz siedli na d. A na kierownika trzeba myślę próbować. Kierownik to chyba nic nie robi tylko wydaje polecenia. W muratorze ostatnio czytałem że kierownik bud. zarabia w Polsce 8 tyś zł, ale nie pisali czy za 2 czy za 1 miesiąc. ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha
2
ghdg 2016-06-17 12:53:54
te skórę trzeba mieć grubą,nie zazdroszczę
ghgwb 2016-06-17 14:20:13
przejdź piętro niżej do kadr to może ci powiedzą albo do asystenta zarządu,albo na przerwie zapytaj na parterze w barze,tu na forum to nie
wolny 2016-07-31 11:50:57
Omijajcie ta firmę jak chcecie pracować w normalnych warunkach, zatrudniłem się na inżyniera bud., przepracowałem 3 miesiące okresu próbnego potem, prawdopodobnie w wyniku braku innej na dany moment opcji, przedłuzyłem umowę. Po 4 miesiącach się zwolniłem.
Płaca w Warszawie 3500 brutto, podobno niektórzy są w stanie więcej wynegocjować ale to zakres 500 zł brutto więcej
Godziny - około 10-11 godzin dziennie, nie wolno się wychylać z rozliczeniami i nikt nie dostawał za nadgodziny rekompensaty, urlopów raczej nie dają, większość ma ogromne ilości zaległych dni
Jest naprawdę słabo, nie wierzcie w nic co opowiadają na rozmowach rekrutacyjnych.
5
do ryś 2016-08-11 19:33:41
Bo wszyscy co chwile popracują się zwalniają i cały czas potrzeba narybku na wypełnianie stanowisk.
3
Obserwator 2016-09-13 17:53:46
Prosze tak nie narzekać. Wysokie szczeble na budowach to dodatkowe profity od hurtowni. Jest dodatkowa kasa, wyjazdy, itp. Pewnie nie wszędzie tak jest, ale Panowie z samego centrum Polski wiedza o co chodzi:)
inż budowy 2016-09-20 14:31:20
jestem inż budowy do pensji trzeba doliczyć opiekę medyczną kartę multisport, dofinansowanie na kulturę. Wracając do firmy ogólnie nie jest źle, ale da się wyczuć lekki chaos, nikt nic nie wie decyzje są zmieniane 3 razy w tygodniu mam dosyć ale na pensję nie narzekam :)
wendy 2016-09-25 14:41:15
co to znaczy dobre benefity? bo jeżeli to multisport, dofinansowanie biletów, "opieka" medyczna i karty na świeta to nie jest więcej jak 1000 zł rocznie
adam 2016-09-29 11:35:04
Pojawiła się ostatnio oferta - Specjalista ds. Ofertowania - branża ogólnobudowlana, miejsce pracy: Kraków. Na jakie zarobki może liczyć kosztorysant z 2-3 letnim doświadczeniem w tej firmie? Jakie są warunki pracy, atmosfera?
zainteresowany MK 2016-10-18 17:43:20
kurcze tyle różnych opinii... ale z rozeznania małego wiem też że nie jest aż tak źle... zależy od budowy chyba, miejsca gdzie się trafi
dud 2016-10-18 21:40:38
O takich rzeczach i tak najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich @romek, bo przecież wiedzą jak zadbać o niezłe zatrudnienie. Ważne dla mnie jest to, żeby wypłata była adekwatna do powierzanych zadań, wiecie czy jest to w pełni możliwe? Pozdrawiam
Nicki Cruz 2016-11-17 15:11:03
ale jaja,ale jaja,ale jaja,ale jaja!
Nicki Cruz 2016-11-17 15:14:18
ale jaja,ale jaja,ale jaja,ale jaja !!
Mark 2016-11-27 11:18:11
To co tu czytam to aż głowa boli. Pensja dla inżynierów 2,5-3 tyś po 11 godź dziennie praca?? To szok jakiś!! To jest pensja równa pomocnikowi zbrojarskiemu lub ciesielskiemu. Fachowcy cieśle-zbrojarze mają teraz po 20-23 zł netto na godź. miesięcznie to jest 4 tyś netto. To jest chory system płac i rachuby,degradacja kadry technicznej,dno. żeby kierow. robót zarabiał tyle co cieśla czy murarz 4 tyś. To jest chore. Świat do góry nogami!!! Szacunku nie ma. Pyskują do człowieka,zęby szczerzą kły...
4
bezrobotny 2016-12-01 21:22:55
Firma próbuje ostatnio poprawić swój PR ale ta ilość ogłoszeń o pracę, pomimo braku zleceń, jest zastanawiająca...
Zostaw swoją opinię o Mostostal Warszawa S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Warszawa S.A.