Speedmail

Toruń

Opinie o Speedmail

tommy 2015-11-14 15:48:14
@Frustrant, to jest raczej zrozumiałe, że jesli pracownik jest ciapa i nie pilnuje przesyłek to go spotka jakaś kara, może i 500 zł to dużo, ale jednak powinno zmotywować do pilnowania paczek i podwyższenia jakości usług. Możesz napisać w jaki sposób niby łamią ten kodeks? Bo akurat system kar i nagród go nie łamie.
0
@ frustrant 2015-11-15 09:54:52
Możesz napisać coś więcej, my nic nie poodpisywaliśmy. Ja osobiście czegoś takiego bym nie podpisał, ponieważ widać, iż Speedmail chce się wzbogacić na pracownikach. Robi się wtedy drugi in post. Problemu niby nie ma, ale jak już rzeczywiście coś zgubisz... Motywuje do pracy się pensją, a nie karami.
0
km. 2015-11-24 18:56:25
Większość piszących nie odnosi się konkretnie do miast a punkty partnerskie prowadzone są przez partnerów (różne firmy). Piszący opinie zdają się nie zauważać takiego banału. Jaką wartość mają ich opinie?. Zamiast pisząc o prawach pracowniczych należałoby wygrać sprawę w sądzie i napisać tutaj,że zgodnie z wyrokiem sądu takim i takim. Ktoś takie widział? Łatwo jest pomawiać. Trudniej udowodnić. Kary w tej firmie są niczym w stosunku do konkurencji. Jak ktoś pracował w kilku firmach pocztowych wie o czym mówię. Jaka ignorancja jest w osobach, które uważają że kary są niesłuszne. Zamawiają Państwo paczkę kurierem, za którą płacą pieniądze. Rozumiem, że nie obchodzi Państwa czy paczka dojdzie. Prawda? Powracając do meritum. Praca raczej trudna. Są ludzie którzy dają radę i tacy, którzy nie dają. Dla jednych jest to ciężka praca dla innych nie. Pensje? różne - zależy od ustaleń z właścicielem punktu. Poprzednie lata pokazują, że za grudzień 2-2,5 tyś netto da się zrobić.
0
@ frustrant 2015-11-27 08:50:06
Piszesz głupoty. Skoro firma przemieszcza list polecony i chce za jego zgubienie, np. 200 pln, gdzie nadawcy listu wypłaca odszkodowanie 50 pln, to gdzie tu jest logika? Zatrudnia się oczywiście osoby nieroztargnione itd. Tutaj widać (nie znam szczegółów, a autor posta zamilkł), że ktoś chce się dorobić na garbie innych. Pracuję w punkcie partnerskim i nawet nie słyszałem o takich karach. Oczywiście, należy odpowiadać za swoje czyny, ale czy utrzymując jednocześnie kilki kierowników po drodze? Po drugie mylimy tutaj dostarczenie paczek (bo taka kara to zapewne za to) z np. zgubieniem poleconego, a to dotyczy konkretnie nas. Jak jest inaczej, to czekam na info.
0
oramge 2015-12-02 06:29:45
Jak tam roznoszenie Orange, myślicie, że będzie tego więcej od stycznia?
0
ggh 2015-12-02 13:31:45
wiesz co ja widziałem że kiedyś w firmie szukali kogoś do prowadzenia punktu pocztwoego oraz listonosza w Gdańsku, ale na razie ofert chyba nie mają..
0
nie będzie wiecej orange 2015-12-06 23:12:19
2,5 roku obiecywali, ściemniali, a zawsze jakieś śmiecie się woziło
0
kaka 2015-12-09 18:26:16
oszukuję osoby która pracowała w speedmail kontakt KaKa-Kura@wp.pl
0
kaka 2015-12-09 18:56:52
co nosi speedmail ?? ulotki ??
0
ana 2015-12-12 16:34:23
sluchajcie wedlug mnie to bardzow porzadku, ze firma daje ludziom umowę o pracę nawet na najniższa krajową, poza tym wszystkim zwracaja koszty dojazdów a mało jest takich
0
kkzz 2015-12-21 17:32:36
UPC,Orange,Vectra,Rwe,Toya i wiele innych których nie wymieniłem , to raczej nie są śmieci.A co do Orange to zobaczymy w styczniu.
0
UPCnieśmieć :D 2015-12-21 19:39:08
UPC to nie są śmieci?? Żart stulecia
0
speddamilowceX 2015-12-21 20:14:09
Vectra za nasza pomocą rozniosła sobie w promocyjnej cenie zmiany Regulaminu. I tyle. W moim mieście faktury Vectry dalej noszą z dużymi opóźnieniami pracownicy Vectry.
No zobaczymy w styczniu 2016, na razie nosimy śmieci!!!!!
0
zawsze są testy 2015-12-23 21:45:52
parę dni jest pracy, a za miesiąc się okazuje, że już nie ma listów testowej firmy, albo są w znikomej ilości. ta firma to pralnia pieniedzy, żeruje na naiwnych, 2,5 roku tam pracowałem i przerobilem miliony gadek typu będzie wiecej. najwiecej to jest śmieci superpharmu, gdzie czesto adresy bledne, w sliskim papierze, jakieś kleiki, a ci co zamawiali jakieś malutkie skrzyneczki,
1
xxx 2015-12-30 04:27:14
@zawsze są testy ale zobacz, że pracownikom zapewniają umowy o pracę, więc dbają o to, żeby było stabilne zatrudnienie. Kiedyś to szukali listonoszy, a czy teraz jest jakaś rekrutacja? Dzięki
0
ila 2016-01-04 18:11:23
ale jak to zarabia się po 10 zł? to troche dziwne.. poza tym widziałem nowe oferty i jest coś takiefo jak prowadzenie punktu pocztowego, troch własna działalnośc taka.
0
mets 2016-01-06 21:31:41
nie polecam absolutnie , za miesiac czasu 400 zł , a lataasz jak pies , nie idźcie za żadne skarby!!!
1
momo 2016-01-09 02:20:40
Widocznie nie miałeś przepracowanych wielu godzin, bo nie sądzę, żeby zarobki były tak niskie, 1600 złotych miesięcznie można bez problemu zarobić u nich.
1
pracownik ad'hock 2016-01-09 11:20:22
Wynagrodzenia są dość zróżnicowane. Zależą przede wszystkim od jakości wykonywanej pracy. Kiedy idę na rejon mam roznieść wszystkie listy a nie co drugi list. Chodzi chyba o to aby nikt po mnie nie musiał poprawiać bo to kosztuje przez co dostaję gwarantowaną wartość wpisaną w umowie. Owszem jak ktoś nie wykona pracy w sposób należyty będzie rozliczony systemem, w którym niestety nie będzie kilkunastu złotych na godzinę bo następnego dnia ktoś po takiej osobie musi poprawić i nie zrobi tego za darmo (proszę pojechać do lakiernika i zlecić pomalowanie samochodu. Ten pomaluje połowę i zapłacą Państwo mu całą ustaloną kwotę tak? - czy to nie absurd). Pracownicy różnie mówią o wynagrodzeniach. Są zadowoleni i nie. W punkcie, w którym pracuję osoby mają maks po 130 h pracy (bo więcej się nie chce) więc ciężko, żeby było 2 tyś netto.
0
jestes dzieckiem? 2016-01-10 15:44:29
mets, jak coś piszesz, to pisz, czy miałeś płacone za list, czy za godzinę pracy, czy pracowałes w speedmail czy u agenta itd. Tak sobie rzucić , ze dostałeś 4 paczki za cały miesiąc i nic po za tym, to może dziecko, a nie normalny człowiek!
0
Wiśnik 2016-01-12 14:47:41
To prawda, że zarobki zależą tutaj głównie od tego jak się pracuje, bo gdy się nie wypełni swojej pracy jak należy to nie będą w stanie nam zapłacić tak dużo jak gdybyśmy zrobili wszystko porządnie np. dostarczyli wszystkie listy. Myślę o zatrudnieniu w Speedmail, bo właśnie podoba mi się, iż płacą za wykonaną pracę.
0
spidmail 2016-01-20 17:39:07
Z tego co wiadomo to przesylki Orange i Vectry weszly w Speedmailu na stale.
1
wuwunio 2016-01-20 18:39:33
o w sumie to raczej dobra wiadomość :) ja widzę, że szukają listonosza w szczecinie, zatrudniają oczywiście na umowę o pracę, co jest wielkim plusem ;)
0
orangowy vectrownik 2016-01-21 10:36:15
Zobaczymy, jak będą. Bo ściemy już dużo widzieliśmy. Vectra miała być w styczniu już, przesunięte na luty... i tak do grudnia może ;)
0
olek 2016-01-22 18:58:51
@wuwunio, tez mnie zainteresowała ta ich oferta na listonosza. Szkoda tylko, ze to umowa zlecenie, a nie umowa o prace jak piszesz - także przeczytaj jeszcze raz ogłoszenie tylko uwazniej.
0
spidmail 2016-01-23 14:41:31
Vectra przesunieta na luty, bo nie udalo sie przejąc styczniowego nadania na czas, podobno.Ciekaw jestem jak teraz umowy pozmieniają /umowy zlecenia gdy wejdzie w zycie ustawa o 12zl brutto na godzine/minimum. Jak niby bedzie wygladac forma zatrudnienia pracownika, ktory do tej pory miał wynagrodzenie dniówke 50zl(brutto) badz prace na akord (platne od szt. listu)....
0
hurra 2016-01-24 19:08:19
@olek no dokładnie trzeba się wczytać w ofertę pracy i jest napisane że oferują umowę zlecenie. Szkoda że nie zapewniają żadnego środka transportu a wynagrodzenie jest uzależnione od ilości doręczonej korespondencji
0
tomcio 2016-01-25 12:40:51
20 groszy za zwykly list, pare tylko poleconych , zrezygnowalem odrazu ;d lepiej roznosic ulotki
1
gibs 2016-01-27 21:15:01
w sumie speedmail z tego co wiem to niestety maleje w oczach. Chyba , że trafiają do mnie złe wiadomości. W dodatku cały czas szukają tych listonoszy.
0
Rozczarowany 2016-01-28 23:33:05
Łamane jest prawo pracy, zatrudnia tylko z orzeczeniem, a traktuje jak śmieci,gdzie jest Inspekcja Pracy
1
speddamilowceX 2016-01-29 21:02:05
U mnie w mieście (woj. pomorskie) teraz roznoszą Vectrę sami. Widzę dziś w skrzynkach, jak niosłem Orange... Także z tymi datami coś nie tak.
0
noki 2016-02-01 14:20:47
rozczarowany, a dlaczego tego wszystkiego nie zgłaszacie ? Speedmail na pewno nie płaci tyle co konkurencja, ale zawsze tych listonoszów potrzebują gdzie by nie spojrzeć.
0
ana 2016-02-03 19:04:34
Grosz do grosza i uzbiera się, poza tym gwarantuja zlecenia stałe, nie jakis czas, w dodatku mozesz dac swoja dyspozycyjnosc i pracowac po 8 godzin, jendego dla listy drugiego dnia ulotki.
0
isa 2016-02-08 11:52:13
Umowa o pracę plus system premiowy wydaje się fair. Fakt, że aby ją otrzymać trzeba pokazać swoje umiejętności. Oddziały mają płacone za list nie za pracownika. Jak ktoś roznosi 30 listów dziennie nie może domagać się umowy o pracę ze stałą pensją. Inna sprawa to czas pracy. Są listonosze, którzy mówią mało zarabiamy (1000/1100) netto ale o swoim czasie pracy w miesiącu 90/100h już nie chcą rozmawiać. Jednym słowem jak dbasz tak masz. Ja ciężko pracuję i dobrze zarabiam. W tym samym oddziale są osoby co mają połowę tego co jak ale tylko dlatego, że kiepsko pracują.
0
maryjki z krakowa ;) 2016-02-09 17:20:29
Jak się Wam podobają tzw. Maryjki? Swego czasu InPOst to nosił. Masakra. Na razie tego jest mało, ale.... ;))))))))))))
0
Patryk 2016-02-17 20:26:50
chętnie się dowiem o co chodzi z tymi maryjkami.. sam się zastanawiam nad podjęciem pracy jako listonosz. Pewne stanowisko, tylko dość męczące, ale przynajmniej z przygodami :)
0
niebieksie zło 2016-02-18 08:15:13
Tą prace trzeba lubić, niestety. Przygody? W mieście przygodą jest brak wejścia do klatki, a tak, to ja wiem ;) A te maryjki to przesyłki z przelewami do babć i dziadków, aby wysłali parę groszy na pewien instytut w Krakowie. Takie wyciąganie kaski ;)
0
zwin 2016-02-25 18:03:58
nie wiem jak w innych miastach ale grudziadz odpada odrazu , nie idzcie tam za zadne skarby, lepiej siedziec z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu niz zarabiac na miesiac 400 zł , a w ogloszeniach pisza ze dzienne zarobki od 35 do 120 zł , śmiech na sali , ludzie tam ledwo 10 zł dziennie zarabiaja , kierownictwo smiech na sali , nie polecam nawet wrogowi
1
zetr 2016-03-04 16:35:52
firma śmiech na sali ;D
0
xxx 2016-03-06 19:25:09
120 pln to zarobisz w jednym dniu w miesiącu roznosząc Orange. Inaczej stawki są niższe, bo ile możesz wziąć listów na 1 czy 2 rejony? 100-300... czyli przy dobrym wietrze zarobisz 60 pln (300 x 0,2pln).
0
Moniek 2016-03-09 14:54:36
Małe stawki są w speedmail, ale może sa jakieś sposoby na łączenie tego w jakby większe grupy pieniężne co? W sensie brać dodatkowe zamówienia? Byłoby super
0
nnn 2016-05-08 13:39:47
@Moniek nie jestem pewna czy tego typu możliwość istnieje powiem szczerze. Ale zawsze mozna sie dopytać
0
idą ciężkie czasy 2016-05-17 07:45:18
Inpost wycofuje się do dużych miast. Jak myślicie, będzie to miało wpływ na stawki i postrzeganie Speedmaila? Nie wróży to dobrze dla prywatnych operatorów....
0
edfv 2016-06-16 19:22:48
@idą ciężkie czasy ale powiedz mi skad masz takie informacje?
0
biedaczek 2016-06-19 19:01:39
Komunikat spółki giełdowej Integer.... stąd jest to info. Poczytaj bliźniacze forum in postu, zwolnili większość ludzi, wypowiedzieli umowy np. Polsatowi cyfrowemu, jaja tam się dzieją.
0
dfv 2016-06-19 20:32:58
@biedaczek a czy wiaodmo dlaczego tak sie dzieje czy jest jakis konkrety powod ku temu na przyklad??
0
Patryk 2016-06-20 23:00:04
Ja mam mieć prace tylko okres próbny to 3 dni i dopiero potem umowa, podpisałem na razie tylko pisma o ochronie danych osobowych. Jak jest u nich z wynagrodzeniami, płaca faktycznie od listu?
Ile dostajecie od listu?
Jak wyglada sprawa wypowiedzenia umowy , gdy by sie nie chciało wodolejstwo pracować?
Oszukują jakoś pracownikow?
0
lkkjh 2016-06-20 23:16:55
@Patryk ja o oszustwach nic nie słyszała,m, wiec wątpie. A czy poszukują może teraz ludzi do rpacy? bo intensywnie poszukuję, nie słyszeliscie o czyms?
0
kali 2016-06-21 17:53:01
podejrzewam, że to nic ciężkiego prowadzenie takiego punktu pocztowego, to polega na zasadach franczyzy czy to zupełnie inna forma zakłądnia biznesu i umowy?
0
Dan 2016-06-30 17:02:04
Jak dla mnie to całkiem prosta sprawa, nie wściekajcie się tak bardzo
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail