Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Speedmail

Pracowałeś w firmie Speedmail i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Speedy - 2014-06-26 15:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We Wrocławiu poleciał kierownik pod koniec kwietnia. Tyle jedynie wiem gdyż nie pracuje już w tej śmiesznej firemce.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-06-27 23:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ooo ale Szczecin ma opinię :)

Widze ze niezle sie tam dzieje... to czemu jiz tam nie pracujesz byly pracowniku?
zdjecie uzytkownika
gibs - 2014-06-28 20:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-06-27 23:03:30]:
poważnie po tym wszystkim co napisał @byłpracownik o pracy w Speedmail Ty jeszcze pytasz czemu tam nie pracuje?
zdjecie uzytkownika
hłehłe - 2014-07-02 20:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez miesiąc cisza , aż tu nagle 5 nowych wpisów w dwa dni :))
Co nowego we Wrocławiu hehe ,dobre a speedy jak przystało na ludzika z takim nickiem błyskawicznie odpowiada.
Znajdź sobie inne hobby trollu , odpowiadanie samemu sobie wskazywałoby na poważną chorobę psychiczną,rozdwojenie jaźni występuje przy schizofrenii.
Jak to jest stary, w dni parzyste jesteś ion a w nieparzyste speedy czy na odwrót ? a może jest was więcej :))
Opowiedz nam o tym ,na pewno będzie to ciekawsze niż to co pisałeś do tej pory
zdjecie uzytkownika
henio - 2014-07-03 10:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ogólnie firma tragedia prezesi nie wiem co oni tam jeszcze robia chyba sa po to by ozbijac sie coraz nowszymi infiniti nie maja pojecia o pracy wala scieme a jak cos sie zesra typu nie dotrzymanie terminu zwalaja na ludzi totalny wyzysk duze wymagania za smieszne pieniadze jednyne co jest na plus w tej firmie ze zatrudniaja ladne panie w biurach ale to pewnie pod siebie ciekawe czy cos z tego maja penie tak wlasnie zmienilo sie cos z kadra zenska moze ?
zdjecie uzytkownika
ion - 2014-07-07 14:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hłehłe - 2014-07-02 20:40:39]:
Nie trzeba być chorym psychicznie aby pisać pod różnymi nickami. Na wielu forach różne osoby tak robią i są nawet moderatorzy, którzy blokują wpisy o różniących się nickach wysyłane z komputera o tym samym numerze ID. Ja nie jestem Speedy. Speedy to zapewne osoba, która pracowała w punkcie we Wrocławiu i opisała co się tam działo. A ty kto jesteś ? Chorobliwa podejrzliwość, wręcz urojenia. Może sam cierpisz na zaburzenia psychiczne. Nieraz ludzie pomawiają innych o różne rzeczy aby odwrócić uwagę od siebie. W każdym razie nieciekawy z ciebie osobnik i trzeba współczuć tym, którzy z tobą pracują.
zdjecie uzytkownika
juko - 2014-07-07 19:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiałem się ostatnio nad współpracą ze speedmail w postaci właśnie prowadzenia punktu pocztowego. Mają bardzo dużo ofert takiej współpracy na całą Polskę. Praca i samo prowadzenie takiego punktu nie wyglądają na specjalnie skomplikowane. Ciekawy jestem jednak tylko czy w związku z tym można na tym całkiem nieźle zarobić czy sprawdza się to może tylko w większych miastach. Najbardziej boję się , że niestety sprawdza się ta druga opcja. Jeżeli ktoś z Was prowadzi taki punkt to napiszcie jak to wygląda. pozdro
zdjecie uzytkownika
antoś - 2014-07-15 10:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ja prowadze taki punkt, niestety nie podam miasta, zebym nie był rozpoznany , ale powiem tak : dooopa ! prezesi robią biznes naszymi rękami , duże listy typu ksiązka A-4 o grubości ksiązki telefonicznej jest traktowana jako list zwykły ! i zapłata oczywiście groszowa. Nie ma mowy wtedy o doręczaniu pieszo, tylko samochodem mozna cos takiego przewozić, speedmail tłumaczy to inwestycją w klienta. Spoko rozumowanie, ale dlaczego to nie oni inwestują ( czyli płaca nam normalnie jak za przesyłkę o wyższym gabarycie ) tylko mamy my inwestować ? A z ich strony gdzie ta inwestycja ? za wszystko płacimy my , nawet za sprzęt , którego nie mozemy uzywać do np swoich spraw, choćby surfować po necie, mimo ze za dostep do internetu abonament płacimy my ? A potrafia też wlepic kary finansowe za nasze błędy Tak czy inaczej ja się juz z tego wymiksowuję , a ty rób jak chcesz.
zdjecie uzytkownika
juko - 2014-07-15 13:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [antoś - 2014-07-15 10:13:58]:
powiem Ci , że chyba skutecznie mnie zniechęciłeś do współpracy ze Speedmail w ten sposób. Szkoda chyba moich nerwów i czasu. A myślałem , że to będzie całkiem fajny pomysł na biznes zwłaszcza , że to bardzo znany już w Polsce operator pocztowy. Troszeczkę poszperałem w internecie i przeczytałem , że Speedmail ma już ponad 100 swoich placówek na terenie całej Polski i w związku z tym myślałem właśnie, że skoro tak wiele osób zdecydowało się na współpracę z nimi to może być to naprawdę opłacalny interes
zdjecie uzytkownika
antoś - 2014-07-17 13:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [juko - 2014-07-15 13:42:00]:
być może i ma 100 punktów, inaczej nie byłoby sensu być operatorem pocztowym, ale nie wiesz czy to ich własne czy partnerskie .
zdjecie uzytkownika
gonzales - 2014-07-18 23:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam z zarobkami? Bo doszły mnie słuchy, że niezła kicha od paru tygodni
zdjecie uzytkownika
franuś - 2014-07-20 19:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kicha. Podobno pan K pożarł się o coś z panem B, a może odwrotnie.
zdjecie uzytkownika
tomtom - 2014-08-26 22:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Pracowałem tam ok. tygodnia i podziękowałem. Tam 1000zł się nie zarobi i trzeba od rana do wieczora jeździć, ja jeździłem rowerem. To niech teraz deszcz przypier... to się można pokitrać w gacie!!! żeby 50zł zarobić to tzreba ponad 100listów rozwieść. KPINA !!! Nie polecam. I to jeszcze rozliczanie się po robocie. Jak juz tu któryś kolega wspomniał... Praca od 8 do 19. Ja w pierwszymm dniu zarobiłem 10zł. Bardzo się cieszyłem z moich osiągnięć. Pozdrawiam Piotrków Tryb. Trzymajcie się, ma teraz codziennie padać deszcz.
zdjecie uzytkownika
rating - 2014-08-27 15:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tomtom - 2014-08-26 22:18:46]:
jeżeli rozwoziłeś wszystko rowerem to chyba nie powinno Cię dziwić , że nie rozwiozłeś wystarczająco dużo listów... inną sprawą jest to , że stawką od dostarczonego listu jest śmieszna i jesli nie zostanie zmieniona to naprawdę nie będzie miał im kto tych listów dostarczać. A wtedy speedmail szybciej zniknie niż się pojawił
zdjecie uzytkownika
smalltown boy - 2014-09-14 20:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno listonosze mają dostać służbowe infiniti prawda to ?? a koordynatory aston martony ?? a góra małe chińskie samochodziki na akumulatorki...
zdjecie uzytkownika
henio - 2014-09-17 14:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie omijajce ta firme szerokim lukiem wszedzie gdzie moge bede to pisal tam sie nic nie trzyma kupy prezesi pan w potrafi robic tylko dzieci podobno znow ma kolejne i to mu sie chwali i nie ch przytm zostanie jestto gosc ktory na niczym sie nie zna wybil sie tym ze podpierdzielal ludzi szedl po trupach do celu on nie ma pojecia o tym co sie dzieje w firmie zlewa wszystkich i wszystko ludzie mieli nadzieje ze ten drugi jest ciut madzrzejszy ale tak nie jet chyba ze pan w tak sytuacjeprzedstawia jemu a on na tym zeruje wiec jesli tak jest to powodzenia ludzie ktorzy znimi pracujecie spytajcie sie icho podstawoowe sprawy dotyczace firmy zaden znich nie ma pojeca o niczym wysluguja sie ludzmi sa tepakami i doprowadzajafirme do upadku laczego pan b nie wypieprzy ich na zbity pysk a conajmniej pana w nastepna bajka to przedstawiciele regonalni no to juz jest przegiecie jzedza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robia karza ludzi jakby byli bogami i dziela sie kasa ajuz najlepszym zjebem jest ten nowy co niby z konkurencji przyszedl zjeb niewiasta z warszawy ktory robi z siebie poliglote a po polsku sie wypowiedziec nie potrafi i jzcze jakby tego bylo malo robia sobie w hotelach spotkania ipan w pije znimi do upadlego za firmowa kase ludzie ze to jescze sie kreci to cud to sie do gazet nadaje koncze bo sie zygac juz chce ludzie ktorzy tam pracujecie szukajcie innej pracy szczrze gdzie indziej jest lepiej przynajmniej przelozeni sa bardziej ludzcy wiedza co sie dzieje w firmie i nie okradajajej o srodka szanuja ludzi przedewszystkim!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
stefcio - 2014-09-19 16:40:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [henio - 2014-09-17 14:16:40]:
I jeszcze frajer dęty zaczyna zalegać z "wypłatami".Dziś ostatni dzień płatności i doopa. A frajerzyna chce, żeby dotrzymywać terminów z dostarczaniem listów. A moja rada dla pseudoprezesika masz wymagania zacznij od siebie ty stary zj..ie.
zdjecie uzytkownika
Ptero - 2014-10-01 22:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma jeszcze żyje?
zdjecie uzytkownika
pablo - 2014-10-07 14:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, jeszcze istnieje i się rozwija.
zdjecie uzytkownika
Ptero - 2014-10-08 20:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rozwija? pdc wróciło? haha
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2014-10-10 17:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rak też się rozwija..
zdjecie uzytkownika
Ptero - 2014-10-14 21:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ostatnio dużo spaceruję w mieście, a listonoszy tej firmy nie widzę
zdjecie uzytkownika
finka - 2014-10-16 02:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ptero - 2014-10-14 21:46:16]:
Speedmail poszukuje kolejnych listonoszy do pracy w katowicach. Także skoro jednak szukają nowych ludzi do pracy do znaczy, że nie wiedzie im się chyba tak najgorzej jak wiele osób już przypuszczało na tym forum. Oczywiście praca nie jest tu wymarzona , ale nie można oczekiwać cudów na stanowisku listonosza
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-10-01
Żródło: Gowork.pl
Katowice
(śląskie)
Ogólnopolska firma świadcząca usługi pocztowe SPEEDMAIL oferuje pracę na stanowisku LISTONOSZ. Od kandydatów oczekujemy: - znajomości topografii jednego z miast: Katowice, Chorzów, Ruda Śląska, Siemianowice Śląskie, Świętochłowice - dyspozycyjności - sumienności i zaangażowania w powierzone zadania - mile widziane jest posiadanie własnego środka transportu np.: rower, skuter,motor, samochód  Oferujemy: - zatrudnie
zdjecie uzytkownika
gościu - 2014-10-18 23:22:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
poszukują nowych pracowników bo starzy nie chcą pracować za śmieszne pieniądze! wyzysk! firma śmieć nie polecam nikomu ani partnerstwa ani pracy w speedkupie
zdjecie uzytkownika
gościsław - 2014-10-20 17:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No tak, ale już drugi miesiąc pod rząd poślizgi z "wypłatą". Dobrze ktoś napisał jak oczekujesz terminowości, najlepiej zacznij od siebie, a nie płacę na ostatnią chwilę lub z poślizgami, a od pracownika termin!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x