Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Speedmail

Pracowałeś w firmie Speedmail i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ptero - 2014-10-27 16:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak to poślizgi? tzn. ile dokładnie? to, że płacili 18-20 to i tak był skandal, ile można te śmieszne wypłaty przeliczać?
zdjecie uzytkownika
freddy - 2014-11-01 21:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [finka - 2014-10-16 02:21:35]:
@finka, jak widzisz po ostatnich wypowiedziach to te wolne stanowiska pracy nie mówią raczej o tym , że speedmail ma się dobrze i będzie się dalej rozwijał . Wręcz przeciwnie niestety co raz częściej znaleźć można więcej powodów do narzekań niż żeby o tej firmie powiedzieć czy napisać cokolwiek dobrego
zdjecie uzytkownika
kifro - 2014-11-05 17:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szybki - 2013-06-01 06:06:40]:
Witam Szybki

Mgłbys odezwac sie do Mnie prywatnie na mail odnosnie tego partnertwa. Bo wszedzie szukam info i nigdzie nie moge znalezc , a planuje w to wejsci . z gory dzieki. mail do mnie to kifor28@onet.pl
zdjecie uzytkownika
Poszkodowany - 2014-11-24 12:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
U mnie na początku wszystko miało być super.
Do momentu jak przyszedł czas rozliczeń bardzo dużo wszelakich wymówek... Jak wczytałem wyżej na forum nie jestem 1 osobą poszkodowaną.
Mam Prośbę do osób które były partnerami i mają problem z odzyskaniem swojego wynagrodzenia od firmy Speedmail.
Proszę o kontakt na adres a7thbubu@vp.pl
zdjecie uzytkownika
spidi gonzalez - 2014-11-25 18:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
myslicie ze jjest na prawde sporo takich osob ktore nei dostaly takiego wynagordzenia jakie im sie wydaje ze powinne dosac. jesli tak to faktycznie ciesze sie ze tutaj wszedlem bo tak wlasciewie to nie wiadomo czym teraz sie zajac w tym zyciou bo w kazdej firmie jak sie czyta to narzekaja. a to nie warto tak robi.c prosze pomocy
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-11-28 20:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda, że ma być we wszystkich oddziałach redukcja dla pracowników biurowych w punktach dystrybucyjnych do 1/2 etatu???
zdjecie uzytkownika
Jerry - 2014-11-30 16:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolo - 2014-11-28 20:51:03]:
Nie, do 1/4
zdjecie uzytkownika
rysio - 2014-11-30 19:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jerry - 2014-11-30 16:35:23]:
A co z etatamo koordynatorów ?
zdjecie uzytkownika
POLISZ - 2015-01-18 23:01:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
InPost się z kichał speedmail górą kolejne punkty kolejni klienci odchodzą i przychodzą do speeda
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2015-01-21 20:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Feluś od roboty to jest chłop i traktor a my w Speedmailu pracujemy i tworzymy nowa jakość w usługach pocztowych. Otrzymujemy za to NAGRODY !!!
zdjecie uzytkownika
NIE POLECAM - 2015-01-29 22:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
speedmail to firma która uwielbia poniżać pracowników, wykorzystywać ich i im za to nie płacić NIE PRACUJCIE TAM!!! OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
zdjecie uzytkownika
partner - 2015-01-29 22:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do zadań Partnera należy:

- Organizacja Punktu Dystrybucyjnego
- Rekrutacja osób zajmujących się doręczaniem listów
- Szkolenie listonoszy
- Przyjmowanie, sortowanie i nadzór nad procesem doręczania listów
- Kontrola skuteczności doręczeń
- Proces rozliczania i obsługa zwrotów
- Wydawanie przesyłek awizowanych
- PRACA ZA DARMO 24/7!!!!!!
NIE MIEJCIE NADZIEI NA GODZIWĄ PENSJE!! NA MINIMUM SIĘ NIE WYCIĄGNIE!!
zdjecie uzytkownika
były partner - 2015-02-03 13:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z opinią wyżej. Nie wiem co mnie trzymało w tej firmie tyle czasu ale to mój życiowy błąd, którego długo sobie nie wybaczę.
Współpracowaliśmy z tą firmą długo i na koniec jak złożylismy wypowiedzenie potraktowano nas jak oszustów.
Zabrano nam wynagrodzenie za trzy miesiące i kar nie ma końca...
zdjecie uzytkownika
chętny - 2015-02-03 15:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Teraz są już w Kielcach i szukają listonoszy - warto zaryzykować czy odpuścić?
A poza tym ktoś mi powie w końcu jaka firma kurierska w Polsce jest godna zainteresowania? UPS, GLS, DHL, 7, INPOST, SPEEDMAIL? Z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
ryszard - 2015-02-04 15:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chętny - 2015-02-03 15:58:11]:
Chętny zdecydu sie czego szukasz bo Inpost i Speedmail z kurierstwem nie mają nic wspólnego.
zdjecie uzytkownika
speedee gonzales - 2015-02-04 19:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były partner - 2015-02-03 13:08:42]:
były partnerze a za co tak tam naliczają te kary przy rezygnacji , proszę o szczerą wypowiedź bo zastanawiam się właśnie nad prowadzeniem takiego punktu w Warszawie ??
zdjecie uzytkownika
bruno - 2015-02-08 14:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Warszawie były i są punkty partnerskie, było ich 6, a teraz partnerskich jest 7. CO do prowadzenia punktu w Warszawie nie wiem, ale chyba nikogo teraz tam nie szukają
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-23 16:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostaliście już pita? jest 23 luty, a skrzynka pocztowa pusta...w końcu speed co nie...
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-25 12:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest wykorzystywanie...a jak czegoś nie doręczysz to odrazu ciebie wzywają na komisariat...firma bożal się boże...30 zl za dzień pracy sorki ale to słabość
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-26 10:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
27 luty rano, skrzynka dalej pusta :( jak u was?
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-26 10:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry 26*
zdjecie uzytkownika
gribs - 2015-02-26 16:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Straszne :D
zdjecie uzytkownika
grubas - 2015-02-27 20:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dominik - 2015-02-26 10:54:06]:
Czy skrzynka się zapełniła ?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Luźna rozmowa na temat chęci podjęcia tej pracy.
Pytania: Pytanie czy wiem ile kilometrów robi dziennie listonosz.
zdjecie uzytkownika
A. - 2015-03-31 11:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rafał - 2015-01-21 20:37:01]:
Nowa jakość... Taka jakość, że muszę na przesyłkę czekać 4 dni, bo "akurat listonosz nie ma listów w tej części miasta" :/
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2015-04-09 19:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dominik - 2015-02-26 10:54:06]:
Może wysłali speedmailem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Speedmail?
Zadaj pytanie