Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Speedmail

Pracowałeś w firmie Speedmail i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
5 EURO DZIENNIE? - 2014-04-03 12:21:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziko - 2014-04-02 09:54:59]:
To już w Bangladeszu lepiej płacą.
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2014-04-03 17:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ziko - 2014-04-02 09:54:59]:
To już na kebab nie starczy,zostaje tylko kalafior.......
zdjecie uzytkownika
Speedy - 2014-04-10 19:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Zatrudniłam się we Wrocławiu w tej pseudo pocztowej firemce która zapewne niedługo padnie. To co tam się dzieje to aż oczy bolą patrzeć jak mawia klasyk. Ostatnio mieliśmy przeprowadzkę punktu dystrybucyjnego oczywiście na mniejszy metraż, ciśniemy się jak sardynki, kierownik niezły burak do wszystkiego się czepia. A że ktoś za wcześnie kończy, że trzeba brać więcej przesyłek w ogóle nie ma atmosfery tzn jest ale jakaś zgniła. Zaczynamy zazwyczaj o 7, musisz sobie poukładać przesyłki, zeskanować je co zajmuje sporo czasu gdyż działa tylko jeden komputer i tak gdzieś około godziny 10 jesteś w swoim rejonie który jest gigantyczny. Rejony są tak duże, że na swoim spotykam ze czterech normalnych listonoszy. Później jak rozniesiesz co masz roznieść wracasz do punktu dystrybucyjnego aby się rozliczyć co zajmuje kolejne dobre kilkadziesiąt minut. A teraz to na co czekają wszyscy pracownicy czyli wynagrodzenie. Więc tak. Na umowie oczywiście zlecenie podpisywanej na trzy miesiące stawka dzienna wynosi 50 zł brutto czyli jakieś 35 zł na rękę plus 0,20 groszy brutto za każda doręczoną przesyłkę zwykłą i 40 groszy brutto za poleconą których nie ma tak dużo. Dodam, że praca nie jest codziennie, jak nie ma przesyłek nie ma pracy, wiec na kokosy nie tutaj co liczyć. Nie wiem czy można zarobić 1000 zł netto, dodatkowo jest się w pracy cały dzień, zaczynasz o 7 i zanim wrócisz z rejonu, rozliczysz się i wrócisz do domu jest 19. Więc omijajcie to dziadostwo szerokim łukiem, ZWŁASZCZA WROCŁAW(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
jyt - 2014-04-13 06:21:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Speedy - 2014-04-10 19:31:15]:
Który klasyk tak mawia ?
zdjecie uzytkownika
Ryszars - 2014-04-15 11:07:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jyt - 2014-04-13 06:21:56]:
Aż wstyd tego nie iwedzieć a jeszcze się o to pytać ........
zdjecie uzytkownika
em - 2014-04-18 15:30:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Speedy - 2014-04-10 19:31:15]:
Jest to odpowiedni wpis. Jest podana miejscowość. Są podane fakty, szczegóły, opinie. Powinno być jak najwięcej takich wiadomości z całej Polski. Pozytywnych i negatywnych. Byłby wtedy dobry przegląd tego jak się pracuje w Speedmail.
zdjecie uzytkownika
kondzio - 2014-04-19 18:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [em - 2014-04-18 15:30:31]:
Na tym forum najwięcej udzielają się ludzie którym speedmail coś tam złego zrobił,cztyaj wywalił nieroba na zbity ...., i na każdy pozytywny wpis jest od razu riposta.
Pracuje w Warszawie na Bemowie ,w tej chwili zarabiam ponad trzy koła,od czasu umowy z inpostem przesyłek jest tyle że nie da się tego przerobić a i umów z SP jest coraz więcej.
Przychodzę do punktu 6:00-6:30 ,mam gotowe przesyłki ,nic nie muszę skanować,wszystko jest przygotowane ,układam sobie trasę i ok. 8:00 jestem w rejonie,jak kończe wczesniej prosze chłopaków z sortowni zeby zeskanowali mi przesyłki na nastepny dzień i jeszcze tego samego dnia układam sobie trasę
Pewnie że rejony są większe niż np w PP ale listonosze z PP mają po 200-300 poleconych dziennie ,więc to normalne że ich rejony są mniejsze od naszych.
Atmosfera jest super ,szef normalny ,płacą dobrze i w terminie ,czego chcieć więcej :)
Pozdrawiam załogę z Bemowa :)
zdjecie uzytkownika
jyt - 2014-04-19 19:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ryszars - 2014-04-15 11:07:46]:
(usunięte przez administratora), trener trzeciej klasy to dla ciebie klasyk ?
zdjecie uzytkownika
Jarząbek - 2014-05-16 21:17:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci którzy firmie speedmail wciskają szpilki - to nie ludzie to WILKI ! :P
zdjecie uzytkownika
Rozbawiony - 2014-05-30 13:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jyt - 2014-04-19 19:37:06]:
3 koła... buhahaha w szitmejlu...3 koła to masz chyba w rowerze.(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Asia - 2014-06-02 11:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rozbawiony - 2014-05-30 13:16:49]:
W Warszawie spoko zarobisz te trzy koła netto i to bez napinania sie , tyle , ze w cztery miesiące pracy.
zdjecie uzytkownika
ion - 2014-06-25 17:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co nowego we Wrocławiu, Speedy ?
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2014-06-25 22:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas w Szczecinie też były niezłe cyrki "Kierowniczka" przynosiła swoje domowe fochy do pracy. Jakieś czepianie się. Traktowanie różnie ludzi. Było dwóch dupowłazów tzw. "liderów' i wzajemne spijanie sobie z dzióbków. Od jednego non stop czuć było wczorajszym chlaniem. Drugi zgrywał tzw. dużą głowę" po prostu omnibus z topografii miasta. Ten pierwszy robił typową spychologię, a ta baba tylko mu przytakiwała. i wszechwiedzący wujek dobra rada RKO.
zdjecie uzytkownika
Speedy - 2014-06-26 15:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
We Wrocławiu poleciał kierownik pod koniec kwietnia. Tyle jedynie wiem gdyż nie pracuje już w tej śmiesznej firemce.
zdjecie uzytkownika
gosc - 2014-06-27 23:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ooo ale Szczecin ma opinię :)

Widze ze niezle sie tam dzieje... to czemu jiz tam nie pracujesz byly pracowniku?
zdjecie uzytkownika
gibs - 2014-06-28 20:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosc - 2014-06-27 23:03:30]:
poważnie po tym wszystkim co napisał @byłpracownik o pracy w Speedmail Ty jeszcze pytasz czemu tam nie pracuje?
zdjecie uzytkownika
hłehłe - 2014-07-02 20:40:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez miesiąc cisza , aż tu nagle 5 nowych wpisów w dwa dni :))
Co nowego we Wrocławiu hehe ,dobre a speedy jak przystało na ludzika z takim nickiem błyskawicznie odpowiada.
Znajdź sobie inne hobby trollu , odpowiadanie samemu sobie wskazywałoby na poważną chorobę psychiczną,rozdwojenie jaźni występuje przy schizofrenii.
Jak to jest stary, w dni parzyste jesteś ion a w nieparzyste speedy czy na odwrót ? a może jest was więcej :))
Opowiedz nam o tym ,na pewno będzie to ciekawsze niż to co pisałeś do tej pory
zdjecie uzytkownika
henio - 2014-07-03 10:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ogólnie firma tragedia prezesi nie wiem co oni tam jeszcze robia chyba sa po to by ozbijac sie coraz nowszymi infiniti nie maja pojecia o pracy wala scieme a jak cos sie zesra typu nie dotrzymanie terminu zwalaja na ludzi totalny wyzysk duze wymagania za smieszne pieniadze jednyne co jest na plus w tej firmie ze zatrudniaja ladne panie w biurach ale to pewnie pod siebie ciekawe czy cos z tego maja penie tak wlasnie zmienilo sie cos z kadra zenska moze ?
zdjecie uzytkownika
ion - 2014-07-07 14:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hłehłe - 2014-07-02 20:40:39]:
Nie trzeba być chorym psychicznie aby pisać pod różnymi nickami. Na wielu forach różne osoby tak robią i są nawet moderatorzy, którzy blokują wpisy o różniących się nickach wysyłane z komputera o tym samym numerze ID. Ja nie jestem Speedy. Speedy to zapewne osoba, która pracowała w punkcie we Wrocławiu i opisała co się tam działo. A ty kto jesteś ? Chorobliwa podejrzliwość, wręcz urojenia. Może sam cierpisz na zaburzenia psychiczne. Nieraz ludzie pomawiają innych o różne rzeczy aby odwrócić uwagę od siebie. W każdym razie nieciekawy z ciebie osobnik i trzeba współczuć tym, którzy z tobą pracują.
zdjecie uzytkownika
juko - 2014-07-07 19:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiałem się ostatnio nad współpracą ze speedmail w postaci właśnie prowadzenia punktu pocztowego. Mają bardzo dużo ofert takiej współpracy na całą Polskę. Praca i samo prowadzenie takiego punktu nie wyglądają na specjalnie skomplikowane. Ciekawy jestem jednak tylko czy w związku z tym można na tym całkiem nieźle zarobić czy sprawdza się to może tylko w większych miastach. Najbardziej boję się , że niestety sprawdza się ta druga opcja. Jeżeli ktoś z Was prowadzi taki punkt to napiszcie jak to wygląda. pozdro
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-06-30
Żródło: nuzle.pl
Tychy
(Śląskie)
Poszukujemy firm lub osóbzainteresowanych rozszerzeniem swojej działalności o usługipocztowe. Wymagane jest prowadzenie działalności gospodarczej idysponowanie niewielkim lokalem w Tychach lub najbliższychokolicach.Więcej szczegółów nahttp://www.speedmail.pl/dla_partnerow2.phplub kontakt bezpośredni:Wojciech Witekw.witek@speedmail.pl783-700-171
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
antoś - 2014-07-15 10:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ja prowadze taki punkt, niestety nie podam miasta, zebym nie był rozpoznany , ale powiem tak : dooopa ! prezesi robią biznes naszymi rękami , duże listy typu ksiązka A-4 o grubości ksiązki telefonicznej jest traktowana jako list zwykły ! i zapłata oczywiście groszowa. Nie ma mowy wtedy o doręczaniu pieszo, tylko samochodem mozna cos takiego przewozić, speedmail tłumaczy to inwestycją w klienta. Spoko rozumowanie, ale dlaczego to nie oni inwestują ( czyli płaca nam normalnie jak za przesyłkę o wyższym gabarycie ) tylko mamy my inwestować ? A z ich strony gdzie ta inwestycja ? za wszystko płacimy my , nawet za sprzęt , którego nie mozemy uzywać do np swoich spraw, choćby surfować po necie, mimo ze za dostep do internetu abonament płacimy my ? A potrafia też wlepic kary finansowe za nasze błędy Tak czy inaczej ja się juz z tego wymiksowuję , a ty rób jak chcesz.
zdjecie uzytkownika
juko - 2014-07-15 13:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [antoś - 2014-07-15 10:13:58]:
powiem Ci , że chyba skutecznie mnie zniechęciłeś do współpracy ze Speedmail w ten sposób. Szkoda chyba moich nerwów i czasu. A myślałem , że to będzie całkiem fajny pomysł na biznes zwłaszcza , że to bardzo znany już w Polsce operator pocztowy. Troszeczkę poszperałem w internecie i przeczytałem , że Speedmail ma już ponad 100 swoich placówek na terenie całej Polski i w związku z tym myślałem właśnie, że skoro tak wiele osób zdecydowało się na współpracę z nimi to może być to naprawdę opłacalny interes
zdjecie uzytkownika
antoś - 2014-07-17 13:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [juko - 2014-07-15 13:42:00]:
być może i ma 100 punktów, inaczej nie byłoby sensu być operatorem pocztowym, ale nie wiesz czy to ich własne czy partnerskie .
zdjecie uzytkownika
gonzales - 2014-07-18 23:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam z zarobkami? Bo doszły mnie słuchy, że niezła kicha od paru tygodni
zdjecie uzytkownika
franuś - 2014-07-20 19:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kicha. Podobno pan K pożarł się o coś z panem B, a może odwrotnie.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x