Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Speedmail

Pracowałeś w firmie Speedmail i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Rafał - 2015-01-21 20:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Feluś od roboty to jest chłop i traktor a my w Speedmailu pracujemy i tworzymy nowa jakość w usługach pocztowych. Otrzymujemy za to NAGRODY !!!
zdjecie uzytkownika
NIE POLECAM - 2015-01-29 22:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
speedmail to firma która uwielbia poniżać pracowników, wykorzystywać ich i im za to nie płacić NIE PRACUJCIE TAM!!! OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
zdjecie uzytkownika
partner - 2015-01-29 22:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do zadań Partnera należy:

- Organizacja Punktu Dystrybucyjnego
- Rekrutacja osób zajmujących się doręczaniem listów
- Szkolenie listonoszy
- Przyjmowanie, sortowanie i nadzór nad procesem doręczania listów
- Kontrola skuteczności doręczeń
- Proces rozliczania i obsługa zwrotów
- Wydawanie przesyłek awizowanych
- PRACA ZA DARMO 24/7!!!!!!
NIE MIEJCIE NADZIEI NA GODZIWĄ PENSJE!! NA MINIMUM SIĘ NIE WYCIĄGNIE!!
zdjecie uzytkownika
były partner - 2015-02-03 13:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z opinią wyżej. Nie wiem co mnie trzymało w tej firmie tyle czasu ale to mój życiowy błąd, którego długo sobie nie wybaczę.
Współpracowaliśmy z tą firmą długo i na koniec jak złożylismy wypowiedzenie potraktowano nas jak oszustów.
Zabrano nam wynagrodzenie za trzy miesiące i kar nie ma końca...
zdjecie uzytkownika
chętny - 2015-02-03 15:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Teraz są już w Kielcach i szukają listonoszy - warto zaryzykować czy odpuścić?
A poza tym ktoś mi powie w końcu jaka firma kurierska w Polsce jest godna zainteresowania? UPS, GLS, DHL, 7, INPOST, SPEEDMAIL? Z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
ryszard - 2015-02-04 15:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chętny - 2015-02-03 15:58:11]:
Chętny zdecydu sie czego szukasz bo Inpost i Speedmail z kurierstwem nie mają nic wspólnego.
zdjecie uzytkownika
speedee gonzales - 2015-02-04 19:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były partner - 2015-02-03 13:08:42]:
były partnerze a za co tak tam naliczają te kary przy rezygnacji , proszę o szczerą wypowiedź bo zastanawiam się właśnie nad prowadzeniem takiego punktu w Warszawie ??
zdjecie uzytkownika
bruno - 2015-02-08 14:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Warszawie były i są punkty partnerskie, było ich 6, a teraz partnerskich jest 7. CO do prowadzenia punktu w Warszawie nie wiem, ale chyba nikogo teraz tam nie szukają
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-23 16:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostaliście już pita? jest 23 luty, a skrzynka pocztowa pusta...w końcu speed co nie...
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-02-25 12:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jest wykorzystywanie...a jak czegoś nie doręczysz to odrazu ciebie wzywają na komisariat...firma bożal się boże...30 zl za dzień pracy sorki ale to słabość
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-26 10:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
27 luty rano, skrzynka dalej pusta :( jak u was?
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-26 10:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry 26*
zdjecie uzytkownika
gribs - 2015-02-26 16:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Straszne :D
zdjecie uzytkownika
grubas - 2015-02-27 20:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dominik - 2015-02-26 10:54:06]:
Czy skrzynka się zapełniła ?
zdjecie uzytkownika
A. - 2015-03-31 11:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rafał - 2015-01-21 20:37:01]:
Nowa jakość... Taka jakość, że muszę na przesyłkę czekać 4 dni, bo "akurat listonosz nie ma listów w tej części miasta" :/
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2015-04-09 19:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dominik - 2015-02-26 10:54:06]:
Może wysłali speedmailem
zdjecie uzytkownika
były partner - 2015-04-26 19:06:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma pada nie płaci w terminie i zwalnia wszystkich pracowników. Z tego co wiem to praktycznie ze 100 partnerów zostało im z 50 w tym i mnie odstrzelili bo punkt u mnie w mieście nie był rentowny zdaniem wspaniałego rko PW Radę wszystkim uciekać bo pewnie padną za miesiąc lub dwa.
zdjecie uzytkownika
Kermit - 2015-04-28 22:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś kręcisz kolego,nie rentowny ? dla kogo , dla ciebie czy speedmail ?
Przecież wszystkie koszty ponosi partner ,oni nic nie tracą ,wręcz przeciwnie ,zatrudniając partnera zwiększają sobie zasięg.
Pewnie cię zwolnili bo słaby byłeś, a tych partnerów to tam trochę więcej jest niż praktycznie 100 .

pozdro
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-05-05 19:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam współpracy. Przy rozmowach wszystko było pięknie, łatwo szybkie roznoszenie żadnej papierologii tylko skanowanie listów. W praktyce więcej czasu trzeba poświęcić na siedzenie w biurze i zajmowanie się całą otoczką niż rozwożeniem listów a to wszystko za marne grosze. Nakładają kary za byle głupotę a kar nie ma końca. Teraz kary przewyższają już moje wynagrodzenie które zostawało po opłaceniu listonoszy - czas zrezygnować. Wynagrodzenie wypłacane po terminie, wielu prośbach i też nie w całości do tej pory nie mam całości wynagrodzenia sprzed 4 miesięcy. Ciągle szukają powodu by się czepić i nałożyć karę ponadto są pretensje że rko przyjeżdża co dwa tygodnie - jego własna sprawa jak często przyjeżdża. Bez zgody partnera obcinają stawki za listy. Niektóre przesyłki są tak duże, że nie można włożyć ich do skrzynki i trzeba latać do drzwi np na 6 piętro a kogoś i tak w domu nie ma. Oczywiście o tym wszystkim na początku się nie wspomina więc zanim wejdziecie we współpracę zastanówcie się dziesięć razy bo ja odkąd zaczęłam współpracę wciąż dokładam do interesu bo ciągle okazuje się że coś jest potrzebne bądź została nałożona kolejna(wg mnie niesłuszna) kara. Oczywiście rko nie liczy się ze zdaniem partnera i tylko rko ma rację. To też zapamiętajcie, nie rozumieją i nie przyjmują czyichś racji.

NIE POLECAM!!! FIRMA POWOLI STAJE SIĘ NIEWYPŁACALNA!!!
zdjecie uzytkownika
Ryszard - 2015-05-08 19:01:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że Inpost zdeptał ich jak pestycyd stonkę.......to już jest koniec!!!!
zdjecie uzytkownika
cała prawda - 2015-05-11 17:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, ze inpost najprawdopodobniej w II kw. 2016 roku tez będzie miał problemy. Sadówki wygra PP, zostanie im pko bo oraz polkomtel, a tego jest coraz mniej. Powietrze wozić, jak speedmail?
zdjecie uzytkownika
ostatni sprawiedliwy - 2015-05-13 22:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem jako listonosz i ogólnie wiedziałem jaka jest stawka,warunki - podpisując umowę wiesz ile zarobisz... dlatego nie rozumiem narzekania. Tego typu pracę trzeba raczej potraktować jako dodatkową. Jak ktoś w tejże firmie robi 24/7 to chyba nie ma nóg albo po każdy list wraca do biura... Faktem jest, że kiedy zrezygnowałem z tej pracy nie dostałem wynagrodzenia za ostatni miesiąc i już na to nie liczę. Pracę do momentu wypowiedzenia wspominam bardzo dobrze, ekipa była bardzo fajnie zgrana.
zdjecie uzytkownika
żartowniś - 2015-05-20 11:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy centrala płaci partnerowi za listy rozniesione w maju? Którego czerwca?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Podczas rozmowy z RKO wszystko przedstawiał w superlatywach, że można to traktować jako działalność dodatkową a w rzeczywistości od podjęcia współpracy stało się to głównym zajęciem za psie pieniądze wyżyć się z tego nie da ponadto nieustannie nakładane są kary.
Pytania: Luźna rozmowa żadnych trudnych pytań. Trudne pytania zaczynają się po podjęciu współpracy tj podpisaniu umowy.
zdjecie uzytkownika
koniec wykorzystywania - 2015-05-20 19:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczta Polska na kilka dni przed wyborami wygrała konkurs decydujący o być albo nie być 80 tys. pracowników.
Urząd Komunikacji Elektronicznej rozstrzygnął przetarg na tzw. operatora wyznaczonego świadczącego usługi powszechne. Wygrała go Poczta Polska. Było to dla niej być albo nie być.

Polska jako pierwsza w Europie organizowała taki konkurs. Jego wartość to 3 mld zł rocznie.

Dla Poczty Polskiej to tydzień przedwyborczych cudów. Kilka dni temu Centrum Usług Wspólnych, jednostka podległa bezpośrednio Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, unieważniło wart 33 mln zł kontrakt na dostarczanie korespondencji rządowej. Wcześniej wygrała go prywatna poczta InPost. Listy rządowe dalej więc będzie dostarczać Poczta Polska.

Hekatomby nie będzie

O ile przegraną ponad rok temu w przetargu na dostarczanie listów z sądów narodowy operator był w stanie jakoś zamortyzować, m.in. zwiększając udziały w rynku paczek, o tyle porażka w rywalizacji o usługi powszechne oznaczałaby hekatombę.

W sporej części placówek (zwłaszcza wiejskich) Poczta Polska mogłaby otworzyć świetlice, kręgielnie albo sklepy dyskontowe. Nie potrzebowałaby 78 tys. pracowników na etacie, tylko kilkadziesiąt tysięcy mniej. Wcześniej UKE twierdził, że decyzji w tej sprawie możemy się spodziewać w połowie roku.

Pytanie, czy ogłoszenie teraz decyzji to zbieg okoliczności (w końcu prawie mamy połowę roku), czy celowy zabieg przedwyborczy mający na celu zwiększyć szansę prezydenta Bronisława Komorowskiego na wygraną w wyborach? Przynajmniej na razie (a może nigdy) się tego nie dowiemy.

Co to jest operator wyznaczony?

Operator wyznaczony to poczta, która musi świadczyć usługi na terenie całego kraju co najmniej przez pięć dni w tygodniu, przy odpowiednio gęstej sieci (usługa powszechna). Chodzi o to, że dostarczanie listów z dużych miast do dużych miast jest bardzo opłacalne. Ze wsi do wsi - mało.

Dlatego, jeśli operator wyznaczony nie zarabia na usłudze powszechnej, może dostać dofinansowanie. Usługi zaliczane do powszechnych są też zwolnione z VAT, co z kolei zapewnia potężną przewagę w konkursach na dostarczanie korespondencji dla administracji publicznej.

W konkursie na operatora wyznaczonego oprócz rzecz jasna Poczty Polskiej brała udział również Polska Grupa Pocztowa, należąca od grudnia ubiegłego roku do największej prywatnej poczty, czyli InPostu. PGP... nie wierzyła jednak w zwycięstwo. Spółka w enigmatycznym komunikacie prasowym twierdziła, że liczy się z porażką, bo... nie spełnia wszystkich wymogów określonych w dokumentacji konkursowej.

Dlaczego startowała PGP

Dlaczego wobec tego startowała? Aby zwrócić uwagę na to, że wszędzie tam, gdzie jest konkurencja, ceny (w tym ceny Poczty Polskiej) spadają, a jakość usług rośnie. PGP twierdzi, że da się w ramach usługi powszechnej dostarczać paczki czy listy taniej, niż obecnie robi to kontrolowany przez skarb państwa konkurent. Rafał Brzoska, właściciel InPostu i PGP, twierdzi, że w ten sposób skarb państwa straci od 750 do 900 mln zł rocznie, bo tyle jego zdaniem wynosi nieefektywność Poczty Polskiej. Jednak cenowa przewaga prywatnej poczty opiera się na zatrudnianiu ludzi bez etatu. Zamiast własnych placówek korzysta np. z kiosków ruchu.

Sytuacja między obydwoma graczami, czyli Pocztą a Inpostem/PGP, jest bardzo napięta. Walczą ze sobą zacięcie, a ich starcia w przetargach publicznych standardowo kończą się w sądach.
zdjecie uzytkownika
greg - 2015-05-22 15:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Nie polecam firmy totalnie.Wymyslaja cuda na kiju a na koncu i tak zostajesz z niczym.Ostrzegam przyszlych partnerow.Pisza ze praca dodatkowa a zawala was robota nie do wykonania. Kaza zatrudniac po 10 osob a pracy daja dla jednej.Zarobek sredni 1,50 pln na godzine. Czasami to bylo wstyd ludziom dawac wgl.Z mojej strony zapewniam ze jezeli beda probowac otworzyc u nas w miescie ponownie zaraz wybije to nowemu partnerowi z glowy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Speedmail?
Zadaj pytanie
alert