Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Speedmail

Pracowałeś w firmie Speedmail i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
partner - 2015-01-29 22:43:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Do zadań Partnera należy:

- Organizacja Punktu Dystrybucyjnego
- Rekrutacja osób zajmujących się doręczaniem listów
- Szkolenie listonoszy
- Przyjmowanie, sortowanie i nadzór nad procesem doręczania listów
- Kontrola skuteczności doręczeń
- Proces rozliczania i obsługa zwrotów
- Wydawanie przesyłek awizowanych
- PRACA ZA DARMO 24/7!!!!!!
NIE MIEJCIE NADZIEI NA GODZIWĄ PENSJE!! NA MINIMUM SIĘ NIE WYCIĄGNIE!!
zdjecie uzytkownika
były partner - 2015-02-03 13:08:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z opinią wyżej. Nie wiem co mnie trzymało w tej firmie tyle czasu ale to mój życiowy błąd, którego długo sobie nie wybaczę.
Współpracowaliśmy z tą firmą długo i na koniec jak złożylismy wypowiedzenie potraktowano nas jak oszustów.
Zabrano nam wynagrodzenie za trzy miesiące i kar nie ma końca...
zdjecie uzytkownika
chętny - 2015-02-03 15:58:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
Teraz są już w Kielcach i szukają listonoszy - warto zaryzykować czy odpuścić?
A poza tym ktoś mi powie w końcu jaka firma kurierska w Polsce jest godna zainteresowania? UPS, GLS, DHL, 7, INPOST, SPEEDMAIL? Z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
ryszard - 2015-02-04 15:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chętny - 2015-02-03 15:58:11]:
Chętny zdecydu sie czego szukasz bo Inpost i Speedmail z kurierstwem nie mają nic wspólnego.
zdjecie uzytkownika
speedee gonzales - 2015-02-04 19:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były partner - 2015-02-03 13:08:42]:
były partnerze a za co tak tam naliczają te kary przy rezygnacji , proszę o szczerą wypowiedź bo zastanawiam się właśnie nad prowadzeniem takiego punktu w Warszawie ??
zdjecie uzytkownika
bruno - 2015-02-08 14:45:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Warszawie były i są punkty partnerskie, było ich 6, a teraz partnerskich jest 7. CO do prowadzenia punktu w Warszawie nie wiem, ale chyba nikogo teraz tam nie szukają
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-23 16:30:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dostaliście już pita? jest 23 luty, a skrzynka pocztowa pusta...w końcu speed co nie...
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-26 10:53:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
27 luty rano, skrzynka dalej pusta :( jak u was?
zdjecie uzytkownika
Dominik - 2015-02-26 10:54:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry 26*
zdjecie uzytkownika
gribs - 2015-02-26 16:37:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Straszne :D
zdjecie uzytkownika
grubas - 2015-02-27 20:06:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dominik - 2015-02-26 10:54:06]:
Czy skrzynka się zapełniła ?
zdjecie uzytkownika
A. - 2015-03-31 11:18:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rafał - 2015-01-21 20:37:01]:
Nowa jakość... Taka jakość, że muszę na przesyłkę czekać 4 dni, bo "akurat listonosz nie ma listów w tej części miasta" :/
zdjecie uzytkownika
jasiu - 2015-04-09 19:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dominik - 2015-02-26 10:54:06]:
Może wysłali speedmailem
zdjecie uzytkownika
Kermit - 2015-04-28 22:48:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coś kręcisz kolego,nie rentowny ? dla kogo , dla ciebie czy speedmail ?
Przecież wszystkie koszty ponosi partner ,oni nic nie tracą ,wręcz przeciwnie ,zatrudniając partnera zwiększają sobie zasięg.
Pewnie cię zwolnili bo słaby byłeś, a tych partnerów to tam trochę więcej jest niż praktycznie 100 .

pozdro
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-05-05 19:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam współpracy. Przy rozmowach wszystko było pięknie, łatwo szybkie roznoszenie żadnej papierologii tylko skanowanie listów. W praktyce więcej czasu trzeba poświęcić na siedzenie w biurze i zajmowanie się całą otoczką niż rozwożeniem listów a to wszystko za marne grosze. Nakładają kary za byle głupotę a kar nie ma końca. Teraz kary przewyższają już moje wynagrodzenie które zostawało po opłaceniu listonoszy - czas zrezygnować. Wynagrodzenie wypłacane po terminie, wielu prośbach i też nie w całości do tej pory nie mam całości wynagrodzenia sprzed 4 miesięcy. Ciągle szukają powodu by się czepić i nałożyć karę ponadto są pretensje że rko przyjeżdża co dwa tygodnie - jego własna sprawa jak często przyjeżdża. Bez zgody partnera obcinają stawki za listy. Niektóre przesyłki są tak duże, że nie można włożyć ich do skrzynki i trzeba latać do drzwi np na 6 piętro a kogoś i tak w domu nie ma. Oczywiście o tym wszystkim na początku się nie wspomina więc zanim wejdziecie we współpracę zastanówcie się dziesięć razy bo ja odkąd zaczęłam współpracę wciąż dokładam do interesu bo ciągle okazuje się że coś jest potrzebne bądź została nałożona kolejna(wg mnie niesłuszna) kara. Oczywiście rko nie liczy się ze zdaniem partnera i tylko rko ma rację. To też zapamiętajcie, nie rozumieją i nie przyjmują czyichś racji.

NIE POLECAM!!! FIRMA POWOLI STAJE SIĘ NIEWYPŁACALNA!!!
zdjecie uzytkownika
cała prawda - 2015-05-11 17:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, ze inpost najprawdopodobniej w II kw. 2016 roku tez będzie miał problemy. Sadówki wygra PP, zostanie im pko bo oraz polkomtel, a tego jest coraz mniej. Powietrze wozić, jak speedmail?
zdjecie uzytkownika
ostatni sprawiedliwy - 2015-05-13 22:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałem jako listonosz i ogólnie wiedziałem jaka jest stawka,warunki - podpisując umowę wiesz ile zarobisz... dlatego nie rozumiem narzekania. Tego typu pracę trzeba raczej potraktować jako dodatkową. Jak ktoś w tejże firmie robi 24/7 to chyba nie ma nóg albo po każdy list wraca do biura... Faktem jest, że kiedy zrezygnowałem z tej pracy nie dostałem wynagrodzenia za ostatni miesiąc i już na to nie liczę. Pracę do momentu wypowiedzenia wspominam bardzo dobrze, ekipa była bardzo fajnie zgrana.
zdjecie uzytkownika
żartowniś - 2015-05-20 11:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy centrala płaci partnerowi za listy rozniesione w maju? Którego czerwca?
zdjecie uzytkownika
greg - 2015-05-22 15:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Nie polecam firmy totalnie.Wymyslaja cuda na kiju a na koncu i tak zostajesz z niczym.Ostrzegam przyszlych partnerow.Pisza ze praca dodatkowa a zawala was robota nie do wykonania. Kaza zatrudniac po 10 osob a pracy daja dla jednej.Zarobek sredni (usunięte przez administratora)Czasami to bylo wstyd ludziom dawac wgl.Z mojej strony zapewniam ze jezeli beda probowac otworzyc u nas w miescie ponownie zaraz wybije to nowemu partnerowi z glowy.
zdjecie uzytkownika
yanka barszczykówna - 2015-06-11 19:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@greg to ty chyba cuda na kiju chyba wymyślasz, proszę cię oszczędź nam tego., nie wierzę że można gdziekolwiek 1,5zł za godzinę, prawo na to nie pozwala. jak np. teraz szukają listonoszy w katowicach to wiem że zarabiają oni o wiele więcej. ale jak zaakceptujesz umowę zlecenie to okej http://www.gowork.pl/praca_podglad,5858427?keywords=®ion=katowice
zdjecie uzytkownika
killer listów - 2015-06-12 20:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [yanka barszczykówna - 2015-06-11 19:14:11]:
Jakie prawo? Zakładasz działalność, świadczysz usługi dla speedmail i ... No właśnie, tutaj stoimy przed tym I, że zarobić nie idzie.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2015-06-22 10:59:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam firmy speedmail! płacą grosze... wyzysk, praca po 10-12h dziennie. Czasami zdarza się, że do przejścia jest 8 rejonów oczywiście pieszo... lepiej roznosić ulotki niż pracować w tej firmie!
zdjecie uzytkownika
tin tin - 2015-07-11 22:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-06-22 10:59:49]:
zgadzam się z tym z @były pracownik , że tragedia jest jeśli chodzi o brak jakiegokolwiek tranpsortu. Wiadomo , że swoje trzeba wychodzić jako listonosz , ale bez przesady nie po takich wielkich rejonach. A speedmail w dalszym ciągu poszukuje nowych pracowników. Oczywiście w związku z doręczaniem przesyłek listownych
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa trwala z 7 min 2 papiery do podpisania i zaczyna pan od pon
Pytania: czy jest pan zainteresowany praca w naszej firmie hmmm skoro tu sie znalazlem to raczej jestem . Czy zna pan miasto , czy ma pan wlasny srodek transportu np rower , przy zarobkach 1200 to raczej auto odpada
zdjecie uzytkownika
Pomorze3lat - 2015-07-13 22:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-06-22 10:59:49]:
Na litość boską to jakie Ty masz tempo albo jakiego kierownika?? Bez przesady , ja robie i trzy-cztery dzielnice (lajtowe) w 5 godzin i tyle samo jedną dzielnicę (bardzo nielajtową). Skądś Ty wytrzasnął te 10-12h. Fakt, praca średnio zarobkowa. Ale na pewno nie tyle godzinowa. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
vodomen - 2015-07-15 14:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam pracowalem jako listonosz w tej firmie dostawalem 1200zl mies praca 5 dni w tyg umowa zlecienie do tego jakies smieszne kary za zgubienie listow itd 500 listow do rozniesienia dziennie moze w sumie az tak wiele to nei jest tyle ze obszar jakis dziwny na pol miasta np centrum plus obrzeza miasta do firmy rowerkiem lub autem pozniej na rejony znow do firmy i do domu autem wogole nie oplacalne
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Speedmail?
Zadaj pytanie
alert