Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Speedmail

Pracowałeś w firmie Speedmail i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pomorze3lat - 2015-07-13 22:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-06-22 10:59:49]:
Na litość boską to jakie Ty masz tempo albo jakiego kierownika?? Bez przesady , ja robie i trzy-cztery dzielnice (lajtowe) w 5 godzin i tyle samo jedną dzielnicę (bardzo nielajtową). Skądś Ty wytrzasnął te 10-12h. Fakt, praca średnio zarobkowa. Ale na pewno nie tyle godzinowa. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
vodomen - 2015-07-15 14:10:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam pracowalem jako listonosz w tej firmie dostawalem 1200zl mies praca 5 dni w tyg umowa zlecienie do tego jakies smieszne kary za zgubienie listow itd 500 listow do rozniesienia dziennie moze w sumie az tak wiele to nei jest tyle ze obszar jakis dziwny na pol miasta np centrum plus obrzeza miasta do firmy rowerkiem lub autem pozniej na rejony znow do firmy i do domu autem wogole nie oplacalne
zdjecie uzytkownika
paruszowski - 2015-08-13 00:50:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ten kto w miarę regularnie przegląda portale z ofertami pracy będzie wiedział, że cały czas pojawia się oferta na doręczyciela przesyłek listownych. Nie chcę nic mówić, ale 1200 zł to nie jest to co przeciętnego kandydata może przekonać na zasuwanie 5 dni w tygodniu non stop. Czy coś więcej ponad to można liczyć?
zdjecie uzytkownika
janusz - 2015-08-24 17:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik - 2015-06-22 10:59:49]:
Do tych wszystkich opisów pracy trzeba dodać w jakiej to jest miejscowosci. Łatwo to zrobić zwłaszcza jeżeli jest się byłym pracownikiem. A tak to są jakieś fruwające opinie. Nie wiadomo skąd.
zdjecie uzytkownika
inpostoza wraca? - 2015-09-01 08:22:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez trafiają się wam przesyłki, które powinien nosić inpost? Pozaklejane naszymi naklejkami dane, ze nadano w Inpost sp. z o.o.....
zdjecie uzytkownika
gibs - 2015-09-12 12:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Branża jest moim zdaniem bardzo ciężka. Nawet jeśli niektórzy starają się to wykpić. W poprzedniej firmie nie udało mi się przetrzymać zbyt długo. Mam nadzieje , że tu będzie inaczej. Jest kilku takich dostawców pocztowych i w żadnym do tej pory warunki mi nie odpowiadały. Zobaczymy jak będzie tutaj .
zdjecie uzytkownika
Frustrant - 2015-11-14 07:56:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [janusz - 2015-08-24 17:43:43]:
Nie przestrzegany kodeks pracy w każdym mieście, zmuszeni jesteśmy do podpisania zobowiązania jak zgubisz przesyłkę to kara 500,-
zdjecie uzytkownika
tommy - 2015-11-14 15:48:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Frustrant, to jest raczej zrozumiałe, że jesli pracownik jest ciapa i nie pilnuje przesyłek to go spotka jakaś kara, może i 500 zł to dużo, ale jednak powinno zmotywować do pilnowania paczek i podwyższenia jakości usług. Możesz napisać w jaki sposób niby łamią ten kodeks? Bo akurat system kar i nagród go nie łamie.
zdjecie uzytkownika
@ frustrant - 2015-11-15 09:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Frustrant - 2015-11-14 07:56:01]:
Możesz napisać coś więcej, my nic nie poodpisywaliśmy. Ja osobiście czegoś takiego bym nie podpisał, ponieważ widać, iż Speedmail chce się wzbogacić na pracownikach. Robi się wtedy drugi in post. Problemu niby nie ma, ale jak już rzeczywiście coś zgubisz... Motywuje do pracy się pensją, a nie karami.
zdjecie uzytkownika
km. - 2015-11-24 18:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Większość piszących nie odnosi się konkretnie do miast a punkty partnerskie prowadzone są przez partnerów (różne firmy). Piszący opinie zdają się nie zauważać takiego banału. Jaką wartość mają ich opinie?. Zamiast pisząc o prawach pracowniczych należałoby wygrać sprawę w sądzie i napisać tutaj,że zgodnie z wyrokiem sądu takim i takim. Ktoś takie widział? Łatwo jest pomawiać. Trudniej udowodnić. Kary w tej firmie są niczym w stosunku do konkurencji. Jak ktoś pracował w kilku firmach pocztowych wie o czym mówię. Jaka ignorancja jest w osobach, które uważają że kary są niesłuszne. Zamawiają Państwo paczkę kurierem, za którą płacą pieniądze. Rozumiem, że nie obchodzi Państwa czy paczka dojdzie. Prawda? Powracając do meritum. Praca raczej trudna. Są ludzie którzy dają radę i tacy, którzy nie dają. Dla jednych jest to ciężka praca dla innych nie. Pensje? różne - zależy od ustaleń z właścicielem punktu. Poprzednie lata pokazują, że za grudzień 2-2,5 tyś netto da się zrobić.
zdjecie uzytkownika
@ frustrant - 2015-11-27 08:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [km. - 2015-11-24 18:56:25]:
Piszesz głupoty. Skoro firma przemieszcza list polecony i chce za jego zgubienie, np. 200 pln, gdzie nadawcy listu wypłaca odszkodowanie 50 pln, to gdzie tu jest logika? Zatrudnia się oczywiście osoby nieroztargnione itd. Tutaj widać (nie znam szczegółów, a autor posta zamilkł), że ktoś chce się dorobić na garbie innych. Pracuję w punkcie partnerskim i nawet nie słyszałem o takich karach. Oczywiście, należy odpowiadać za swoje czyny, ale czy utrzymując jednocześnie kilki kierowników po drodze? Po drugie mylimy tutaj dostarczenie paczek (bo taka kara to zapewne za to) z np. zgubieniem poleconego, a to dotyczy konkretnie nas. Jak jest inaczej, to czekam na info.
zdjecie uzytkownika
oramge - 2015-12-02 06:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam roznoszenie Orange, myślicie, że będzie tego więcej od stycznia?
zdjecie uzytkownika
ggh - 2015-12-02 13:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz co ja widziałem że kiedyś w firmie szukali kogoś do prowadzenia punktu pocztwoego oraz listonosza w Gdańsku, ale na razie ofert chyba nie mają..
zdjecie uzytkownika
nie będzie wiecej orange - 2015-12-06 23:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2,5 roku obiecywali, ściemniali, a zawsze jakieś śmiecie się woziło
zdjecie uzytkownika
kaka - 2015-12-09 18:26:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oszukuję osoby która pracowała w speedmail kontakt KaKa-Kura@wp.pl
zdjecie uzytkownika
kaka - 2015-12-09 18:56:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co nosi speedmail ?? ulotki ??
zdjecie uzytkownika
ana - 2015-12-12 16:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sluchajcie wedlug mnie to bardzow porzadku, ze firma daje ludziom umowę o pracę nawet na najniższa krajową, poza tym wszystkim zwracaja koszty dojazdów a mało jest takich
zdjecie uzytkownika
kkzz - 2015-12-21 17:32:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UPC,Orange,Vectra,Rwe,Toya i wiele innych których nie wymieniłem , to raczej nie są śmieci.A co do Orange to zobaczymy w styczniu.
zdjecie uzytkownika
UPCnieśmieć :D - 2015-12-21 19:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UPC to nie są śmieci?? Żart stulecia
zdjecie uzytkownika
speddamilowceX - 2015-12-21 20:14:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vectra za nasza pomocą rozniosła sobie w promocyjnej cenie zmiany Regulaminu. I tyle. W moim mieście faktury Vectry dalej noszą z dużymi opóźnieniami pracownicy Vectry.
No zobaczymy w styczniu 2016, na razie nosimy śmieci!!!!!
zdjecie uzytkownika
zawsze są testy - 2015-12-23 21:45:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
parę dni jest pracy, a za miesiąc się okazuje, że już nie ma listów testowej firmy, albo są w znikomej ilości. ta firma to pralnia pieniedzy, żeruje na naiwnych, 2,5 roku tam pracowałem i przerobilem miliony gadek typu będzie wiecej. najwiecej to jest śmieci superpharmu, gdzie czesto adresy bledne, w sliskim papierze, jakieś kleiki, a ci co zamawiali jakieś malutkie skrzyneczki,
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-12-30 04:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zawsze są testy ale zobacz, że pracownikom zapewniają umowy o pracę, więc dbają o to, żeby było stabilne zatrudnienie. Kiedyś to szukali listonoszy, a czy teraz jest jakaś rekrutacja? Dzięki
zdjecie uzytkownika
ila - 2016-01-04 18:11:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale jak to zarabia się po 10 zł? to troche dziwne.. poza tym widziałem nowe oferty i jest coś takiefo jak prowadzenie punktu pocztowego, troch własna działalnośc taka.
zdjecie uzytkownika
mets - 2016-01-06 21:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie polecam absolutnie , za miesiac czasu 400 zł , a lataasz jak pies , nie idźcie za żadne skarby!!!
zdjecie uzytkownika
momo - 2016-01-09 02:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widocznie nie miałeś przepracowanych wielu godzin, bo nie sądzę, żeby zarobki były tak niskie, 1600 złotych miesięcznie można bez problemu zarobić u nich.
zdjecie uzytkownika
pracownik ad'hock - 2016-01-09 11:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wynagrodzenia są dość zróżnicowane. Zależą przede wszystkim od jakości wykonywanej pracy. Kiedy idę na rejon mam roznieść wszystkie listy a nie co drugi list. Chodzi chyba o to aby nikt po mnie nie musiał poprawiać bo to kosztuje przez co dostaję gwarantowaną wartość wpisaną w umowie. Owszem jak ktoś nie wykona pracy w sposób należyty będzie rozliczony systemem, w którym niestety nie będzie kilkunastu złotych na godzinę bo następnego dnia ktoś po takiej osobie musi poprawić i nie zrobi tego za darmo (proszę pojechać do lakiernika i zlecić pomalowanie samochodu. Ten pomaluje połowę i zapłacą Państwo mu całą ustaloną kwotę tak? - czy to nie absurd). Pracownicy różnie mówią o wynagrodzeniach. Są zadowoleni i nie. W punkcie, w którym pracuję osoby mają maks po 130 h pracy (bo więcej się nie chce) więc ciężko, żeby było 2 tyś netto.
zdjecie uzytkownika
jestes dzieckiem? - 2016-01-10 15:44:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mets - 2016-01-06 21:31:41]:
mets, jak coś piszesz, to pisz, czy miałeś płacone za list, czy za godzinę pracy, czy pracowałes w speedmail czy u agenta itd. Tak sobie rzucić , ze dostałeś 4 paczki za cały miesiąc i nic po za tym, to może dziecko, a nie normalny człowiek!
zdjecie uzytkownika
Wiśnik - 2016-01-12 14:47:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda, że zarobki zależą tutaj głównie od tego jak się pracuje, bo gdy się nie wypełni swojej pracy jak należy to nie będą w stanie nam zapłacić tak dużo jak gdybyśmy zrobili wszystko porządnie np. dostarczyli wszystkie listy. Myślę o zatrudnieniu w Speedmail, bo właśnie podoba mi się, iż płacą za wykonaną pracę.
zdjecie uzytkownika
spidmail - 2016-01-20 17:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z tego co wiadomo to przesylki Orange i Vectry weszly w Speedmailu na stale.
zdjecie uzytkownika
wuwunio - 2016-01-20 18:39:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o w sumie to raczej dobra wiadomość :) ja widzę, że szukają listonosza w szczecinie, zatrudniają oczywiście na umowę o pracę, co jest wielkim plusem ;)
zdjecie uzytkownika
orangowy vectrownik - 2016-01-21 10:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spidmail - 2016-01-20 17:39:07]:
Zobaczymy, jak będą. Bo ściemy już dużo widzieliśmy. Vectra miała być w styczniu już, przesunięte na luty... i tak do grudnia może ;)
zdjecie uzytkownika
olek - 2016-01-22 18:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@wuwunio, tez mnie zainteresowała ta ich oferta na listonosza. Szkoda tylko, ze to umowa zlecenie, a nie umowa o prace jak piszesz - także przeczytaj jeszcze raz ogłoszenie tylko uwazniej.
zdjecie uzytkownika
spidmail - 2016-01-23 14:41:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Vectra przesunieta na luty, bo nie udalo sie przejąc styczniowego nadania na czas, podobno.Ciekaw jestem jak teraz umowy pozmieniają /umowy zlecenia gdy wejdzie w zycie ustawa o 12zl brutto na godzine/minimum. Jak niby bedzie wygladac forma zatrudnienia pracownika, ktory do tej pory miał wynagrodzenie dniówke 50zl(brutto) badz prace na akord (platne od szt. listu)....
zdjecie uzytkownika
hurra - 2016-01-24 19:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olek no dokładnie trzeba się wczytać w ofertę pracy i jest napisane że oferują umowę zlecenie. Szkoda że nie zapewniają żadnego środka transportu a wynagrodzenie jest uzależnione od ilości doręczonej korespondencji
zdjecie uzytkownika
tomcio - 2016-01-25 12:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
20 groszy za zwykly list, pare tylko poleconych , zrezygnowalem odrazu ;d lepiej roznosic ulotki
zdjecie uzytkownika
gibs - 2016-01-27 21:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomcio - 2016-01-25 12:40:51]:
w sumie speedmail z tego co wiem to niestety maleje w oczach. Chyba , że trafiają do mnie złe wiadomości. W dodatku cały czas szukają tych listonoszy.
zdjecie uzytkownika
Rozczarowany - 2016-01-28 23:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Łamane jest prawo pracy, zatrudnia tylko z orzeczeniem, a traktuje jak śmieci,gdzie jest Inspekcja Pracy
zdjecie uzytkownika
speddamilowceX - 2016-01-29 21:02:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [spidmail - 2016-01-23 14:41:31]:
U mnie w mieście (woj. pomorskie) teraz roznoszą Vectrę sami. Widzę dziś w skrzynkach, jak niosłem Orange... Także z tymi datami coś nie tak.
zdjecie uzytkownika
noki - 2016-02-01 14:20:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozczarowany, a dlaczego tego wszystkiego nie zgłaszacie ? Speedmail na pewno nie płaci tyle co konkurencja, ale zawsze tych listonoszów potrzebują gdzie by nie spojrzeć.
zdjecie uzytkownika
ana - 2016-02-03 19:04:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grosz do grosza i uzbiera się, poza tym gwarantuja zlecenia stałe, nie jakis czas, w dodatku mozesz dac swoja dyspozycyjnosc i pracowac po 8 godzin, jendego dla listy drugiego dnia ulotki.
zdjecie uzytkownika
isa - 2016-02-08 11:52:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa o pracę plus system premiowy wydaje się fair. Fakt, że aby ją otrzymać trzeba pokazać swoje umiejętności. Oddziały mają płacone za list nie za pracownika. Jak ktoś roznosi 30 listów dziennie nie może domagać się umowy o pracę ze stałą pensją. Inna sprawa to czas pracy. Są listonosze, którzy mówią mało zarabiamy (1000/1100) netto ale o swoim czasie pracy w miesiącu 90/100h już nie chcą rozmawiać. Jednym słowem jak dbasz tak masz. Ja ciężko pracuję i dobrze zarabiam. W tym samym oddziale są osoby co mają połowę tego co jak ale tylko dlatego, że kiepsko pracują.
zdjecie uzytkownika
maryjki z krakowa ;) - 2016-02-09 17:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się Wam podobają tzw. Maryjki? Swego czasu InPOst to nosił. Masakra. Na razie tego jest mało, ale.... ;))))))))))))
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2016-02-17 20:26:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chętnie się dowiem o co chodzi z tymi maryjkami.. sam się zastanawiam nad podjęciem pracy jako listonosz. Pewne stanowisko, tylko dość męczące, ale przynajmniej z przygodami :)
zdjecie uzytkownika
niebieksie zło - 2016-02-18 08:15:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tą prace trzeba lubić, niestety. Przygody? W mieście przygodą jest brak wejścia do klatki, a tak, to ja wiem ;) A te maryjki to przesyłki z przelewami do babć i dziadków, aby wysłali parę groszy na pewien instytut w Krakowie. Takie wyciąganie kaski ;)
zdjecie uzytkownika
zwin - 2016-02-25 18:03:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie wiem jak w innych miastach ale grudziadz odpada odrazu , nie idzcie tam za zadne skarby, lepiej siedziec z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu niz zarabiac na miesiac 400 zł , a w ogloszeniach pisza ze dzienne zarobki od 35 do 120 zł , śmiech na sali , ludzie tam ledwo 10 zł dziennie zarabiaja , kierownictwo smiech na sali , nie polecam nawet wrogowi
zdjecie uzytkownika
zetr - 2016-03-04 16:35:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma śmiech na sali ;D
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-03-06 19:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
120 pln to zarobisz w jednym dniu w miesiącu roznosząc Orange. Inaczej stawki są niższe, bo ile możesz wziąć listów na 1 czy 2 rejony? 100-300... czyli przy dobrym wietrze zarobisz 60 pln (300 x 0,2pln).
zdjecie uzytkownika
Moniek - 2016-03-09 14:54:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Małe stawki są w speedmail, ale może sa jakieś sposoby na łączenie tego w jakby większe grupy pieniężne co? W sensie brać dodatkowe zamówienia? Byłoby super
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa trwala z 7 min 2 papiery do podpisania i zaczyna pan od pon
Pytania: czy jest pan zainteresowany praca w naszej firmie hmmm skoro tu sie znalazlem to raczej jestem . Czy zna pan miasto , czy ma pan wlasny srodek transportu np rower , przy zarobkach 1200 to raczej auto odpada
zdjecie uzytkownika
nnn - 2016-05-08 13:39:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Moniek nie jestem pewna czy tego typu możliwość istnieje powiem szczerze. Ale zawsze mozna sie dopytać
zdjecie uzytkownika
idą ciężkie czasy - 2016-05-17 07:45:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inpost wycofuje się do dużych miast. Jak myślicie, będzie to miało wpływ na stawki i postrzeganie Speedmaila? Nie wróży to dobrze dla prywatnych operatorów....

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Speedmail!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert