Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Speedmail

Pracowałeś w firmie Speedmail i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ion - 2014-07-07 14:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hłehłe - 2014-07-02 20:40:39]:
Nie trzeba być chorym psychicznie aby pisać pod różnymi nickami. Na wielu forach różne osoby tak robią i są nawet moderatorzy, którzy blokują wpisy o różniących się nickach wysyłane z komputera o tym samym numerze ID. Ja nie jestem Speedy. Speedy to zapewne osoba, która pracowała w punkcie we Wrocławiu i opisała co się tam działo. A ty kto jesteś ? Chorobliwa podejrzliwość, wręcz urojenia. Może sam cierpisz na zaburzenia psychiczne. Nieraz ludzie pomawiają innych o różne rzeczy aby odwrócić uwagę od siebie. W każdym razie nieciekawy z ciebie osobnik i trzeba współczuć tym, którzy z tobą pracują.
zdjecie uzytkownika
juko - 2014-07-07 19:16:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiałem się ostatnio nad współpracą ze speedmail w postaci właśnie prowadzenia punktu pocztowego. Mają bardzo dużo ofert takiej współpracy na całą Polskę. Praca i samo prowadzenie takiego punktu nie wyglądają na specjalnie skomplikowane. Ciekawy jestem jednak tylko czy w związku z tym można na tym całkiem nieźle zarobić czy sprawdza się to może tylko w większych miastach. Najbardziej boję się , że niestety sprawdza się ta druga opcja. Jeżeli ktoś z Was prowadzi taki punkt to napiszcie jak to wygląda. pozdro
zdjecie uzytkownika
antoś - 2014-07-15 10:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
ja prowadze taki punkt, niestety nie podam miasta, zebym nie był rozpoznany , ale powiem tak : dooopa ! prezesi robią biznes naszymi rękami , duże listy typu ksiązka A-4 o grubości ksiązki telefonicznej jest traktowana jako list zwykły ! i zapłata oczywiście groszowa. Nie ma mowy wtedy o doręczaniu pieszo, tylko samochodem mozna cos takiego przewozić, speedmail tłumaczy to inwestycją w klienta. Spoko rozumowanie, ale dlaczego to nie oni inwestują ( czyli płaca nam normalnie jak za przesyłkę o wyższym gabarycie ) tylko mamy my inwestować ? A z ich strony gdzie ta inwestycja ? za wszystko płacimy my , nawet za sprzęt , którego nie mozemy uzywać do np swoich spraw, choćby surfować po necie, mimo ze za dostep do internetu abonament płacimy my ? A potrafia też wlepic kary finansowe za nasze błędy Tak czy inaczej ja się juz z tego wymiksowuję , a ty rób jak chcesz.
zdjecie uzytkownika
juko - 2014-07-15 13:42:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [antoś - 2014-07-15 10:13:58]:
powiem Ci , że chyba skutecznie mnie zniechęciłeś do współpracy ze Speedmail w ten sposób. Szkoda chyba moich nerwów i czasu. A myślałem , że to będzie całkiem fajny pomysł na biznes zwłaszcza , że to bardzo znany już w Polsce operator pocztowy. Troszeczkę poszperałem w internecie i przeczytałem , że Speedmail ma już ponad 100 swoich placówek na terenie całej Polski i w związku z tym myślałem właśnie, że skoro tak wiele osób zdecydowało się na współpracę z nimi to może być to naprawdę opłacalny interes
zdjecie uzytkownika
antoś - 2014-07-17 13:22:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [juko - 2014-07-15 13:42:00]:
być może i ma 100 punktów, inaczej nie byłoby sensu być operatorem pocztowym, ale nie wiesz czy to ich własne czy partnerskie .
zdjecie uzytkownika
gonzales - 2014-07-18 23:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam z zarobkami? Bo doszły mnie słuchy, że niezła kicha od paru tygodni
zdjecie uzytkownika
franuś - 2014-07-20 19:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kicha. Podobno pan K pożarł się o coś z panem B, a może odwrotnie.
zdjecie uzytkownika
tomtom - 2014-08-26 22:18:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Pracowałem tam ok. tygodnia i podziękowałem. Tam 1000zł się nie zarobi i trzeba od rana do wieczora jeździć, ja jeździłem rowerem. To niech teraz deszcz przypier... to się można pokitrać w gacie!!! żeby 50zł zarobić to tzreba ponad 100listów rozwieść. KPINA !!! Nie polecam. I to jeszcze rozliczanie się po robocie. Jak juz tu któryś kolega wspomniał... Praca od 8 do 19. Ja w pierwszymm dniu zarobiłem 10zł. Bardzo się cieszyłem z moich osiągnięć. Pozdrawiam Piotrków Tryb. Trzymajcie się, ma teraz codziennie padać deszcz.
zdjecie uzytkownika
rating - 2014-08-27 15:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tomtom - 2014-08-26 22:18:46]:
jeżeli rozwoziłeś wszystko rowerem to chyba nie powinno Cię dziwić , że nie rozwiozłeś wystarczająco dużo listów... inną sprawą jest to , że stawką od dostarczonego listu jest śmieszna i jesli nie zostanie zmieniona to naprawdę nie będzie miał im kto tych listów dostarczać. A wtedy speedmail szybciej zniknie niż się pojawił
zdjecie uzytkownika
smalltown boy - 2014-09-14 20:37:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno listonosze mają dostać służbowe infiniti prawda to ?? a koordynatory aston martony ?? a góra małe chińskie samochodziki na akumulatorki...
zdjecie uzytkownika
Ptero - 2014-10-01 22:17:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ta firma jeszcze żyje?
zdjecie uzytkownika
pablo - 2014-10-07 14:10:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, jeszcze istnieje i się rozwija.
zdjecie uzytkownika
Ptero - 2014-10-08 20:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
rozwija? pdc wróciło? haha
zdjecie uzytkownika
Ptero - 2014-10-14 21:46:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ostatnio dużo spaceruję w mieście, a listonoszy tej firmy nie widzę
zdjecie uzytkownika
finka - 2014-10-16 02:21:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ptero - 2014-10-14 21:46:16]:
Speedmail poszukuje kolejnych listonoszy do pracy w katowicach. Także skoro jednak szukają nowych ludzi do pracy do znaczy, że nie wiedzie im się chyba tak najgorzej jak wiele osób już przypuszczało na tym forum. Oczywiście praca nie jest tu wymarzona , ale nie można oczekiwać cudów na stanowisku listonosza
zdjecie uzytkownika
gościsław - 2014-10-20 17:07:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
No tak, ale już drugi miesiąc pod rząd poślizgi z "wypłatą". Dobrze ktoś napisał jak oczekujesz terminowości, najlepiej zacznij od siebie, a nie płacę na ostatnią chwilę lub z poślizgami, a od pracownika termin!!!
zdjecie uzytkownika
Ptero - 2014-10-27 16:25:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak to poślizgi? tzn. ile dokładnie? to, że płacili 18-20 to i tak był skandal, ile można te śmieszne wypłaty przeliczać?
zdjecie uzytkownika
freddy - 2014-11-01 21:40:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [finka - 2014-10-16 02:21:35]:
@finka, jak widzisz po ostatnich wypowiedziach to te wolne stanowiska pracy nie mówią raczej o tym , że speedmail ma się dobrze i będzie się dalej rozwijał . Wręcz przeciwnie niestety co raz częściej znaleźć można więcej powodów do narzekań niż żeby o tej firmie powiedzieć czy napisać cokolwiek dobrego
zdjecie uzytkownika
kifro - 2014-11-05 17:12:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szybki - 2013-06-01 06:06:40]:
Witam Szybki

Mgłbys odezwac sie do Mnie prywatnie na mail odnosnie tego partnertwa. Bo wszedzie szukam info i nigdzie nie moge znalezc , a planuje w to wejsci . z gory dzieki. mail do mnie to kifor28@onet.pl
zdjecie uzytkownika
Poszkodowany - 2014-11-24 12:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
U mnie na początku wszystko miało być super.
Do momentu jak przyszedł czas rozliczeń bardzo dużo wszelakich wymówek... Jak wczytałem wyżej na forum nie jestem 1 osobą poszkodowaną.
Mam Prośbę do osób które były partnerami i mają problem z odzyskaniem swojego wynagrodzenia od firmy Speedmail.
Proszę o kontakt na adres a7thbubu@vp.pl
zdjecie uzytkownika
spidi gonzalez - 2014-11-25 18:42:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
myslicie ze jjest na prawde sporo takich osob ktore nei dostaly takiego wynagordzenia jakie im sie wydaje ze powinne dosac. jesli tak to faktycznie ciesze sie ze tutaj wszedlem bo tak wlasciewie to nie wiadomo czym teraz sie zajac w tym zyciou bo w kazdej firmie jak sie czyta to narzekaja. a to nie warto tak robi.c prosze pomocy
zdjecie uzytkownika
bolo - 2014-11-28 20:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy to prawda, że ma być we wszystkich oddziałach redukcja dla pracowników biurowych w punktach dystrybucyjnych do 1/2 etatu???
zdjecie uzytkownika
Jerry - 2014-11-30 16:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bolo - 2014-11-28 20:51:03]:
Nie, do 1/4
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Luźna rozmowa na temat chęci podjęcia tej pracy.
Pytania: Pytanie czy wiem ile kilometrów robi dziennie listonosz.
zdjecie uzytkownika
rysio - 2014-11-30 19:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jerry - 2014-11-30 16:35:23]:
A co z etatamo koordynatorów ?
zdjecie uzytkownika
gościsław - 2014-12-19 18:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I znów to samo czas "wypłat" i wielkie (usunięte przez administratora), jak co miesiąc. A w poniedziałek znowu wielkie wymagania i strojenie fochów: zrób to zrób tamto. A może zamiast tego trzeba przycinać jełopstwo w piotrkowie, żeby płacili na czas. Jak wspominałem wcześniej : Chcesz terminowości przesyłek to zacznij od siebie głupi (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Speedmail
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Speedmail?
Zadaj pytanie
x