CLAVEY

Poznań

Opinie o CLAVEY

Xxx 2017-01-09 22:01
Od kiedy niby we Wrześni jest premia i Social
6
Tomek 2017-01-18 10:05
Niestety ale to nie jest dobra firma, małe zarobki, brak rozwoju, brak stabilności
16
Jony zapado 2017-01-25 19:26
Na menadżera należy dobrze się wysławiać po Polskiemu :-D
2
Jony zapado 2017-01-25 19:31
Na menadżera należy dobrze się wysławiać po Polskiemu :-D
3
Jonas 2017-01-30 21:28
jak tam panowie na wrześni? z tego co widzę to totalny syf, jak odchodziłem w zeszłym roku to obiecywali premie i podwyżki :) dziś jest 30 stycznia a gdy rozmawiam z chłopakami to nadal nic, nie dostali.. Ogólnie współczuje, a kobiety i osoby które pracują w biurze lepiej niech sie zwolnią bo nic nie potrafią załatwić :)
6
Ambitny 2017-02-01 16:02
Pisanie to niewszystko. Umie inne rzeczy robic i muj Szef to chwali. A ty nie siedz tu tylko pracuj jak chcesz zajonc moje miejsce.
6
adam 2017-02-02 02:29
Chłopie nie pisz więcej bo Twój analfabetyzm aż razi w oczy... Faktycznie Clavey schodzi na psy mając kogoś takiego w swojej kadrze
5
podly 2017-02-02 16:30
jak na brygadzistę masz wspaniała ortografie
3
A. 2017-02-03 23:38
Moji ludzie wiedzom, ze pieski szczekajom a my robimy dalej sfoje. Morzecie miec pretensje tylko do siebie.
6
To ja 2017-02-04 11:45
Sorry a skąd wiadomo czy ten geniusz z ortografii jest z Clavey? Może to jakiś idiota który specjalnie chce psuć opinię i żeby każdy myślał jacy idioci tam pracują. Ciekawe że CV z błędami . Pozdrawiam ekipę bo pracują tam też solidni pracownicy.
2
Marcin 2017-02-05 22:22
a tam, najważniejsze, że jak mówi to go można zrozumieć, pisać nie musi jak literat.
4
Xxx 2017-02-09 13:32
Obiecali premie.. mieliśmy dostać z wypłatą 10 lutego. I wiecie co dostaliśmy? Wielkie zero! Nie polecam.. Nie ma to jak kłamać pracowników..
10
Nil 2017-02-12 00:38
Doszły premie :)
2
Kos 2017-02-15 20:10
Jedynie w jedności siła pamiętajcie --- !!!!
1
Maras 2017-02-17 09:29
Ciągle nas kiwają :(
5
Ja 2017-02-20 16:35
Na razie jest tylko niepewność jak się ułoży nikt nie wie
4
Primo victoria 2017-03-12 22:19
Pracownicy clavey kto jest za wprowadzeniem w życie związków zawodowych ,następnie wystosowaniem do osób kompetentnych pisma w formie negocjacji w w/w piśmie zaproponujemy warunki dotyczące wynagrodzenia oraz rozliczania czasu pracy pozdrawiam
7
Za 2017-03-14 21:34
To jest w sumie łatwe do zorbienia a w jednosci siła!
2
polonista 2017-03-19 21:53
Tłuku jeden, nie nadajesz się nawet na robola od czarnej roboty w kanalizacji ściekowej. NAJPIERW NAUCZ SIĘ PISAĆ PO POLSKU MATOLE.
2
prawdziwy 2017-03-20 11:09
Ci co chcą więcej zarabiać bez własnego wkładu, ambicji i honoru to do VW na linie produkcyjną. Stójcie sobie przy zgrzewarce lub montujcie swoje dwie śrubki przez 8 h dziennie a czasem nawet 12h. No ale płacą nadgodziny...zobaczymy jak szybko wam się znudzą nadgodziny. Z takich ludzi jak Wy dobrych pracowników nie będzie, jedynie hieny, które chcą kasę za nic. Przyznajcie się przed lustrem, że przychodzicie z pracy zmęczeni i nic wam się nie chce to lustro pęknie. Jakbyście pracowali w prywatnej firmie, gdzie szef stałby nad głową to brakowałoby wam Claveya. Prawda jest taka, że jakbyście się uparli to przez cały dzień nic byście nie robili a jeszcze narzekacie!!! Do budowlanki zapraszam nosić kanoldy. Niestety nadeszły czasy, że muszą płacić nadgodziny pracownikom, którym się to nie należy!!!
6
piotr2 2017-03-20 13:55
Czy pracując w Clavey można bez problemów przenieść się do VW w przypadku otrzymania od niech oferty pracy? Czy Clavey z VW nie mają podpisanej żadnej umowy dotyczącej "niepodbieraniu" sobie pracowników ?

Będę wdzięczny za odpowiedź
6
Yo 2017-03-30 22:06
Wypowiedzenie, na co czekasz ?
1
prawdziwy 2017-04-04 08:51
nie przejdziesz
1
110% normy 2017-04-05 20:35
Ludzie zadnych zwionskow. To wyzyskiwacze. Pracujmy wytrfale a bendzie w firmie co raz lepiej.
1
Kuba 2017-04-12 09:36
Ktoś powie jakie szefostwojest , jak się tam traktuje ludzi?
1
Byyy 2017-04-20 22:22
Nie polecam.. Nie warto
5
pośrednicy 2017-04-22 17:17
Ta cała firma to w sumie taka agencja pracy robią jako pośredniak i podwykonawca taniej siły roboczej dla vw. Zarabiają tym pośrednictwem na vw i na ludziach..
8
Samoj 2017-05-13 23:19
Szanowni Państwo, jestem pracownikiem Clavey'a. Tym samym podpisuję się pod większością negatywnych komentarzy zamieszczonych na temat CPP. Przede wszystkim firmie można zarzucić brak szacunku do pracowników. Praca rzeczywiście z nową technologią, ale nie przekłada się to na rozwój osobisty. Zarobki moim zdaniem niezadawalające. W najbliższym czasie planuję złożenie wypowiedzenia. Z tych i innych powodów absolutnie nie polecam firmy dla nowych pracowników. P.S. Ze względu na stanowisko jestem po rozmowach z kadrą zarządzającą, która też zastanawia się nad rozwiązaniem umowy o pracę, co stanowi dobitny dowód na warunki pracy w spółce Clavey PP. Pozdrawiam!
6
Karol 2017-05-16 07:41
Nie warto szkoda czasu..
4
Michu 2017-05-21 21:24
dokładnie, dlatego jest jak jest, nie polecam
5
Zawiedziony 2017-05-22 19:46
Multisport też obiecywali, a wyszło jak zwykle...
2
Adam 2017-05-23 10:12
Wady:
- brak porządnego zarządzania, chaos decyzyjny na każdym kroku,
- spychanie odpowiedzialności za chaos decyzyjny na pracowników,
- związki zawodowe współpracują bardzo ściśle z firmą za czym idzie brak walki o polepszenie warunków pracy oraz płacy.
- brak dobrego pakietu socjalnego wiążącego pracownika z firmą,
- system pracy 4 brygadowy,
- niskie stany osobowe w brygadach a co za tym idzie pressing na garstkę ludzi na wykonywanie zadań w sposób chaotyczny i stresujący.
- brak jakiejkolwiek polityki zarządzania zasobami ludzkimi,
16
JFK 2017-05-26 11:53
Obiecanki cacanki, a głupiemu radość, z dala od takich
11
Lipa 2017-05-29 10:01
Lipa, omijać!
16
Karolina 2017-07-24 10:32
Czy na kazdym stanowisku panują inne warunki? Być może doswiadczenie oraz kwalifikacje są wyznaczniem umów? Napiszcie jak to wszystko wyglada od strony , podanie kwoty wynagrodzenia to wazna sprawa dla osób chcących podjać pracę w Clawey.
1
Czarny 2017-08-03 13:05
Witam...pracowałem w tej firmie w Swarzędzu,w utrzymaniu ruchu....zgadzam się,świątek,piątek do pracy,zarobki bez podwyżek,tylko do wybranych i to po cichu,aby się nie rozniosło...żadnych premi,czy socjalu na święta.....nie polecam,tam są układy jak za komuny...
5
Zdegustowany obietnicami 2017-08-12 08:16
Mielismy spotkania na temat tego co bysmy chcieli. Bylo mowione o dofinansowaniu obiadow czy o multisporcie. Nie rozumiem po co to jak od pol roku temat umarl, pewnie zarzad jeszcze nie podjal decyzji. W innych firmach takie cos dostaje sie na start a tu patrza jak na czlowieku zaoszczedzic kazda zlotowke. Naprawde slabo inne firmy oferuja lepsze warunki, chyba nadszedl czas na zmiane. To co ludzie pisza tu o firmie, zarzadzaniu itp. To niestety prawda...
6
Hftyy 2017-08-25 21:04
Wywalili ostatnia opinie. A ja się z nią zgadzam. (usunięte przez administratora) Jak przyjedzie teraz to mu wygarniemy. (usunięte przez administratora) .
1
CLAVEY 2017-08-28 13:21 [pracodawca]
Szanowni Państwo,
Wszelkie informacje i zapytania prosimy kierować na nasz adres mailowy cms@clavey.eu lub zapraszamy na rozmowę do naszego biura.
Chętnie porozmawiamy na ważne dla Państwa tematy.
Zespół Clavey
Alan 2017-08-28 21:35
Jestem chetny na dojazdy z Poznania okolic Piatkowa lub okolic do wrzesni ? Email boga3@onet.pl
Qstt 2017-08-31 23:44
Brygadzista dziś mówił ze bedą kolejne zwolnienia w QS. Dzięcioł zaczął robić czystki. Zapisujcie się do Solidarności. Ja dziś dzwoniłem i wystarczy jeden papier wypisać.
4
Ter 2017-09-02 14:10
Tez uważam ze musimy się zapisać. Solidarność wywalczyła ładne warunki dla utrzymania ruchu.
Alek jak my chcemy to trzeba się zapisać.
5
Nick 2017-09-06 19:14
Solidarność ma obowiązek działać w imienu pracowników całej firmy, a nie jednego działu. Nic dla nas nie zrobią, dopóki nie opłacimy składek. A zwolnienia będą tak czy siak - nie ma roboty, nie ma na wypłaty. Kierownicy pierdzą w krzesła, to skąd mają mieć kontrakty?
7
Olo 2017-09-07 07:09
Popieram
1
qwer 2017-09-09 06:19
A może również Ty byś też ruszył głową i poszukał pomysłu na prace zlecone?
Im więcej będzie ludzi z pomysłami, tym pewniejsze Wasze zatrudnienie.
Jak będziesz miał lepsze pomysły od swojego kierownika, to możesz sam nim zostać!
Nick 2017-09-09 12:56
Widzę, że wpis kierownictwo zabolał! Nie zatrudniałem się na stanowisko handlowca, tylko jako normalny pracownik, więc nie będę wykonywał roboty za kogoś. Nie mam tego w zakresie obowiązków. Zwalniając jednego leniwego kierownika oszczędzicie pięć innych miejsc pracy dla ludzi, którzy dobrze pracują. Zapraszamy na rozmowy, chętnie wymienimy opinie. Byle tylko była to rozmowa, a nie monolog z elementami zastraszania zwolnieniami, jak to już było!
8
Cvt 2017-09-13 16:48
Popieram. Im więcej kierowników i ich asystentek tym zleceń mniej. Do tego nie słuchają ludzi tylko monologi.
Tylko Solidarność moza nas uratować
6
Tymi 2017-10-03 23:08
Już październik a tu nic nie słychać o grupach wynagrodzeń i podwyżkach w QS. Szef od QS obiecał to na tym słynnym monologu.
Wiecie coś więcej?
4
Arek 2017-10-12 15:03
Dobre sobie ;)
Blabla 2017-10-13 20:04
Pewnie będą razem ze świątecznym ;) Obiecanki cacanki.
1
Zostaw swoją opinię o CLAVEY - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLAVEY