logo CLAVEY MAINTENANCE SERVICE SP. Z O.O.

CLAVEY MAINTENANCE SERVICE SP. Z O.O.

Swarzędz

Opinie o CLAVEY MAINTENANCE SERVICE SP. Z O.O.

Adek 1479 2016-09-08 23:25:35
Już byłem nawet na rozmowie i idę od 1 do pracy. I dlatego jestem ciekaw, bo wiIadomo jak to na rozmowie różne rzeczy mówią. A jak wygląda sprawa z podwyżkami?
polak 2016-09-09 22:52:19
odradzam serdecznie te firme.niepowazni ludzie i nieprofesjonalnie pracuja. Osoby delegowane przez niemiecki zarzad rzadko kiedy maja wyzsze wyksztalcenie a jesli juz to na miernym poziome.Odradzam
2
nu 2016-09-18 22:05:15
szukają mechanikow, elektrykow i prawdopodobnie jeszcze automatykow ale tutaj wymagają wyższe lub doświadczenie w branży. Socjali narazie brak we Wrześni, firma w trakcie organizacji. Nadgodziny 25zł brutto za godzine. Praca lekka i przyjemna...to że nie ma ofert nie znaczy ze nie szukaja, wrecz przeciwnie maja tyle cv ze nie musza wystawiac ofert.....Pozdrawiam
nu 2016-09-18 22:09:18
podwyzki po 3 miesiacach pracy srednio 300zł brutto, nastepnie po szkoleniach.... atmosfera dopisuje, zdarzaja sie ludzie ktorzy narzekaja i krzycza jak zle i nie dobrze, robic swoje i miec to gdzies, naprawde macie szanse pracowac z górną półką technologiczna i tego wam w cv nie zabiorą!!!
4
Adek 1479 2016-09-19 22:09:15
A jak wygląda sprawa z nadgodzinami? Jaki system prac? To prawda że trzeba pracować w weekend? A jak sprawa z umową lojalnościowa?
1
Xxx 2016-09-21 23:44:55
Czyli nadgodzin nie ma? A jak praca w weekendy?
A idzie jakoś dorobić do pensji?
xxx 2016-09-30 17:03:03
Podobno mają wprowadzić jakieś premie. Czy to prawda?
xxx 2016-10-02 11:42:14
Mówili mi tak na rozmowie.
Pozdrawiam
xxx 2016-10-02 16:29:49
Zależy ile dla ciebie jest w porządku. Ja trochę żałuje że się zgodziłem zero premii, zero nadgodzin.. Tylko goła pensja.. ok. 2500 netto
1
Xxx 2016-10-02 20:32:01
Tylko goła pensja.
Pozdrawiam
1
Xxx 2016-10-02 21:11:59
Tak. Brak jakiegokolwiek systemu premiowego, jak i zero nadgodzin. Jak idziesz w weekend to masz wolny dzień w tygodniu.. Cóż miejmy nadzieję że będą jakieś premie... Ciekawe co z socialem..
1
Xxx 2016-10-02 21:44:21
Dwa dni w miesiącu. Za to masz dwa wolne dni w tygodniu.
xxxxxxxxxx 2016-10-05 14:51:39
Dwa dni w miesiącu pracujące weekendy? To są jakieś kpiny?
W praktyce pracujesz wszystkie 3 weekendy w miesiącu z czego tylko jeden masz wolny.
Socjali brak!, nadgodzin brak!
Za weekendy odbierasz dni wolne w tygodniu.
O kawie w pracy zapomnij, wytyczają tobie godziny na to kiedy możesz pić kawę i zjeść śniadanie, a jeśli jesz poźniej, masz pisać dlaczego zjadłeś o 10 a nie o 9 tak jak ustalone.
Pensja Goła bez niczego!
Obiecują na rozmowach bardzo wiele... Premie! podwyżki! Socjale! a po zatrudnieniu okazuje sie że nie ma nic.
7
xxxxxxxxxx 2016-10-05 14:59:39
Clavey nie ma pracowników!!! Nikt tam nie chce pracować! przyjmują ludzi bezpośrednio po szkole!
Po kierunkach mechaniki jak i elektryki.
4
Xxx 2016-10-05 16:58:56
Cóż coraz bardziej żałuję zmiany pracy.. Brak jakiejkolwiek socialnych i premii.. Zero nadgodzin..
2
UT PWR 2016-10-07 20:00:32
Jak czytam te wasze opinie to sadze ze dziecmi jestescie. Przeciez mozecie sie zwolnic i innej pracy poszukac nikt was nie trzyma tylko słychac jak to zle i nie dobrze zalosni jestescie. A z drugiej strony jakie nadgodziny maja byc jak produkcja nie ruszyla jeszcze i co chciales robic? Albo premie za co siedzenie na warsztacie caly dzien....
5
Axel 777 2016-10-11 08:56:33
Pracuję krótko w clavey volkswagen białołężyce.
I jest ok
2
od listopada 2016-10-13 15:38:56
Witam. Mam iść do Białężyc od listopada. Ty jak długo pracujesz i jakie były początki w tym zakładzie? Wiem jak to wygląda w Swarzędzu, bo tam z ludźmi rozmawiałem, ale interesuje mnie atmosfera i ogólnie wszystko odnośnie Białężyc.
Witam 2016-10-14 03:02:21
Także idę od listopada 2 zaczynam od godziny 8;00. Ile ci zaoferowali?
od listopada 2016-10-14 17:06:47
Dokładnie tak samo. Drugiego listopada na ósmą rano mam być. Około 3 k brutto zaoferowali a na rozmowie byłem już w czerwcu. Na jakie idziesz stanowisko? Wtedy mówili, że od listopada sporo osób mają zatrudnić. No i ciekaw jestem jak to wygląda od strony takiej typowo międzyludzkiej. Z różnymi już ludźmi pracowałem w życiu i twierdzę, że atmosfera jest ważniejsza niż kasa.
Qwerty 2016-10-15 04:58:54
Jeżeli liczysz na socjal to zgłoś się do opieki społecznej po zapomogę. Nadgodziny , oczywiście że ich nie ma, bo podpisywales umowę o pracę na wymiar czasu pracy zgodny z kodeksem pracy.
3
mechatronic 2016-10-16 16:36:18
Szczerze odradzam dane przedsiębiorstwo każdemu, kto ma zamiar osobistego rozwoju i poczucie szacunku do siebie samego. Zarząd nie traktuje pracowników fair a o wynagrodzeniu relatywnemu do pracy można zapomnieć. Pozdrawiam!
4
Yui 2016-10-16 16:44:18
Jeśli ktoś chce to możliwości rozwoju są. Fakt jest taki, ze nie każdy sie do rozwoju nadaje.
4
One 2016-10-17 22:22:44
Na 10 wypłata a dostajesz zawsze koło 7. Nie ma problemu.
buuuu 2016-10-19 12:53:47
co wy piszecie,,,,,,,,,, jak nie wiecie dokladnie jak placa to lepiej sie nie odzywac, nadgodziny platne soboty platne
Grabaż 2016-10-19 15:50:38
@buuuu

No oczywiście że nadgodziny płatne -0%
soboty i niedziele - 0%
Czego więcej chcieć.
4
Eloo 2016-10-20 17:42:05
A jak spawacze tam mają płacone
xxx 2016-10-20 19:38:00
Przecież wedle prawa nadgodziny muszę być płacone jako 50% lub 100% jak się nie myle?
1
LI 2016-10-21 21:12:35
Jakie stwaki sa dla spawaczy ?
Co jest spwane i jaka metoda ?
Kokos 2016-10-28 08:54:54
Firma nie dba o pracownika brak motywacji i brak podwyżek ile wyszarpiesz to twoje, brak doceniania przez przełożonych ( ogólnie mają w nosie czy pracujesz czy się zwolnisz ).
8
Peugeot 2016-10-30 17:27:33
Witam dostałem ofertę na mistrza zmiany czy możecie mi powiedzieć ile mogę wołać na początek. Dzięki za info.
mechatronic 2016-10-30 22:32:31
Jakie i na jakiej podstawie dla szanującego się pracownika?
1
que 2016-10-31 00:51:40
To proszę wymień konkretnie jakie możliwości rozwoju oferuje firma! Jak dla mnie żadne. Z perspektywy czasu stwierdzam, że w tej firmie pracownik się uwstecznia!
4
dfb 2016-11-02 17:07:35
Byłem na rozmowie w sprawie pracy dość niedawno dlatego napisze swoją skromną opinię .Podobno szukają pracowników i ogłaszają sie wszędzie wiec na pewno nie jest za***iście. Rozmowa na średnim poziome i luźna , miałem wrażenie że gość z którym rozmawiałem wg. nie czytał mojego cv i nie wie po co tu jestem, ale był w porządku to oczywiście na plus. Jednak firma nie zachęciła niczym oprócz podobno "możliwej ścieżki rozwoju". Mają się odezwać - zobaczymy , ale raczej spisuję na straty. Nie wiem jak jest na umowie z VW ale podejrzewam że takie warunki na jakich można było pracować 5 czy 10 lat temu to już historia .... a clavey to firma która ma przynosić niższe koszty pracowników dla VW Poznań wiec zawsze będzie słabo. Podobno idzie wyciągnąć z nadgodzinami ok 3000zł jako mechanik czy tam ktoś inny , ale praca w niedziele, soboty .... czy warto ?
3
Xx 2016-11-03 22:55:36
Nie pracujemy w weekend. Nadgodziny Narazie brak. Zobaczymy Jak ruszy produkcja
Rozeznany 2016-11-05 00:38:04
Oczywiście, że VW proponuje atrakcyjniejsze warunki pracy i płacy, dlatego ja będę aplikował bezpośrednio do VW. Wam też polecam. Pozdrawiam!
3
Młody 2016-11-05 19:40:30
Ogólnie to ta firma to porażka pracuję krótko w tej firmie i nie wiem co ja tu robię lakiernia to jeden wielki syf, stary kordynator + jego kleszcz nic nie ogarniał, mam nadzieję że nowy Kordi zrobi porządek z nim...
biuro obiecuje ale z tego nic nie ma jeżeli chcesz przyjść do tej pracy i być na każdym kroku dołowany to firma clavey zaprasza !
9
Go pro 2016-11-10 21:53:07
Najbardziej zadowolonym pracownikiem w claveyu jest krol drewna wywoz. Pelna dyspozycyjnosc w obrocie elementami drewnianymi. Nic cale dnie nie robi tylko czeka na telefon czy luźne palety nie leża na obiekcie i moze przywłaszczyc. Ale taki juz charakter lezy to bierze.
Hokuspokus 2016-11-16 22:30:57
od stycznia podwyżka ?
Marcin 2016-11-22 10:32:08
Ta firma to mega porażka, każdemu radzę omijać z daleka...
5
Gnida 2016-11-22 23:25:47
Ludzie mają nie pokolei w glowie pozdrawiam pana wyzej, kazdy patrzy podpierdzielic, walka o wzgledy ludzi z VW. A firma dobra polecam mozna sie rozwinąć
1
gosc 2016-11-23 08:15:32
, nie polecam.
Lakiernie omijać z daleka... I kleszcza, brygadzista, zawodowy kierowca podobno... Bez doświadczenie w ogóle w utrzymaniu ruchu, a myśli że wszystko wie..
A zarząd? Totalna porażka. Jeśli chcesz mieć zdrowie i spokój omijaj firmę...
6
praciwnik 2016-11-23 08:25:16
, Gnida" Chyba jesteś z biura jeśli twierdzisz że ta firma jest fajna. Bo w biurze to na pewno macie dobrze .
Nadgodziny ?- brak
Socjal-brak
Premi- brak
Dodatków -brak
Praca w niedzielę i święta za dzień wolny w tygodniu.
Jak pytasz o podwyżkę to mówią że jest dużo chętnych na twoje miejsce...
Nadal twierdzisz że firma jest fajna?
7
bezrobotny przez claveya 2016-11-23 17:35:22
We Wrześni totalny syf, tyle w temacie.
4
darek 2016-11-25 15:37:12
Mam spotkanie w tej Firmie . Jak wyglada takie z spotkanie.Kontrol Jakości lub Wózkowy
darek 2016-11-25 15:46:33
Jak wyglada Rozmowa Kwalifikacyjna.W tej Firmie CLAVEY
gostek 2016-11-25 20:05:25
Dokładnie tak jak piszesz, firma dno bez perspektyw ani na dobre zarobki, ani na rozwój ani na długoterinowe zatrudnienie. Z resztą to powykonawca dla VW dlatego obniżają koszty jak mogą na ludziach, tak aby VW ich trzymało. Muszą być tansi od ludzi z vw i jeszcze zarząd musi z tego mieć zysk to mozna sobie wyobrazic jak jest, kompetencyjnie u góry też bardzo słabo... fakty mówia same za siebie, to nie jest dobra firma.
3
horuz 2016-12-01 21:02:33
Bardzo kiepski pracodawca, przysłowiowy syf kiła i mogiła, nigdy więcej takich firm.
3
Pyr 2016-12-02 21:58:41
Ludzie ok, choc wiadomo jak wszedzie sa i tacy co donosami probuja zaistniec, bo nic innego nie maja do zaoferowania. Trzeba uwazac.
Ci wyzej to juz kompletne dno. Nikt nie wie na czym oni sie znaja, wiec i nie ma od kogo sie uczyc.
Place slabe/bardzo slabe. Mozna wpasc w depresje ze wszyscy dookola oprocz firm sprzatajacych maja chyba wiecej i nawet tego nie jestem pewien.
Praca srednio ciekawa.
Rozwoj brak.
Szkolenia jakies sa, wiadomo ze nie takie jak vw ale cos mozna zobaczyc.
Podejscie do pracownika zenujace w porownaniu do pensji i obowiazkow.
Stresu na razie brak.

Ale jak nie ma akternatywy to kazda praca ok.
2
DR 2016-12-02 22:26:43
Cienizna, nie warto zawracać sobie nimi głowy..
Zostaw swoją opinię o CLAVEY MAINTENANCE SERVICE SP. Z O.O. - Swarzędz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CLAVEY MAINTENANCE SERVICE SP. Z O.O.