brak logo

ETW (Explore the World)

Szczecin

Opinie o ETW (Explore the World)

Michał 2011-05-06 16:58:03
Castello Village??? Polecam z czystym sercem w zeszłym roku tam byłem !!!! SUPER HOTE, SUPER ATMOSFERA, SUPER WARUNKI !!! W tym juz koncze studia i nie moge:-(( NAJFAJNIEJSZY OKRES MOJEGO ŻYCIA MIAŁ MIEJSCE W CASTELLO!!!!! POZDRO !
natalia 2011-05-06 20:50:15
hej, ja najprawdopodobniej lecę w czerwcu na krete- maritimo beach hotel- może ktoś był? mam pracowac na stanoiwsku kelnerki i wsumie, czytając powyższe wypowiedzi mam mieszane uczucia, bo nie wiem, czego się spodziewać..
Mariusz 2011-06-14 19:51:37
Heeyy ;)
Dostałem ofertę: Hotel Galini Sea View na Krecie.Wylatuję 20.06 z Warszawy leci ktoś w tym lub podobnym terminie??? A może ktoś z was już tam był?
Piszcie (usunięte przez administratora)
Pozdro ;)
ona 2011-06-23 12:58:51
Ja również nie polecam współpracy z tą firmą!!!!!! Krętacze sami! Tyle nerwów... Obiecywali, obiecywali i nic z tego nie wyszło. Zostałam na lodzie bez pracy, bez wakacji...I jeszcze nie chcą oddać kasy cwaniaki jedne! Czytajcie kontrakt uważnie, bo kręcą jak mogą! Ale ja będę walczyć o kasę, nie daruje im na pewno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szkoda czasu i zdrowia na nich naprawdę..... za rok spróbuję ale z inną firmą
Mateusz 2011-07-03 13:12:57
Czy w ogóle dostał ktoś ofertę wyjazdu na wyspy w czerwcu i lipcu ? ja czekam już miesiąc i cisza, babeczka z ETW ciąle przekłada terminy dostania oferty. Znalazł się ktoś może w takiej sytuacji jak ja ?
j 2011-07-03 16:03:49
hello,

u mnie też było trochę z tym zamieszania ale oferte dostałam gdzies ostatecznie ok. 20 czerwca ale wtedy z kolei przekładali mi termin wyjzdu. ale w pt dostałam już konkretną date i szczegóły i na dniach ruszam. mam nadzieje ze wszystko bedzie OK
Mateusz 2011-07-03 16:08:23
ooo ale Ci super , a do jakiego hotelu wbijasz? i na 3 miechy ?
justyna 2011-07-03 16:11:16
villa kelly na paros, zapowiada się super i podobno jest już tam jeszcze jedna dziewczyna wiec przynajmniej towarzystwo bedzie;)
Mateusz 2011-07-03 16:22:03
To gratuluje i powodzenia, ja sie chyba nie doczekam tej oferty :P Pozdro
Amika 2011-07-05 14:19:24
do ona ; a ciekawe dlaczego nie dostałaś tej oferty ja mam 3 znajome, które z etw wyjechały ich znajome tez wyjechały ,wiec ciekawe dlaczego dla ciebie zabrakło miejsc...
justyna 2011-07-29 20:35:21
witam,
ja obecnie przebywam na paros i jestem zadowolona,na prawde nie moge narzekac. mysle ze duzo zalezy od szczescia. jesli chodzi o wczesniejsze posty to trzeba po prostu uwaznie czytac kontrakty,liczylam sie z tym ze moze nie wypalic i pierwsza rata przepadnie.pozdrawiam
1
Kaźmiera 2011-08-02 17:23:45
jak ktos chce leciec to poleci ! ja zapisalam sie 4 dni temu i lece jutro !
1
cala prawda o etw 2012-06-15 22:18:11
To wszystko prawda.(usunięte przez administratora)! Ja z koleżanką miałam jechać, a 5 dni przed wyjazdem piszą nam, że zrywają z nami umowy jak już my połowę rzeczy załatwiłyśmy, wydałyśmy pieniądze. Bałagan i nie organizacja. Jedno mówią inne robią. Nic się kupy nie trzyma. Całkiem inna treść jest w umowie między nimi a inna z menagerem hotelu. Nikomu nie polecam naprawdę. Więcej nerwów się człowiek nabawi. Teraz załatwiamy wyjazd z innym biurem. Bo ETW jest nieodpowiedzialnie i w ogólnie nie dba o swoich klientów.
student 2012-06-27 12:50:31
Hej wszystkim!
Czekam własnie na propozycje praktyki z ETW.
Czytam wasze opinie i mam mieszane uczucia.
Gdyby mi nie wypaliło,znacie może inne firmy które organizują praktyki studenckie za granicą?(obojętnie jakie państwo)
pat 2012-07-08 02:23:27
do student :
Hej, ja również czekam na ofertę od ETW... jak u Ciebie sytuacja wygląda ? udalo się już coś załatwić czy nadal czekasz ?
pozdr. patka ;)
dżaw 2012-07-20 11:56:39
Odradzam każdemu współpracę z tą firmą!! W formularzu zaznaczyłam gotowość do wyjazdu dnia 1 lipca, natomiast dnia 21 czerwca otrzymałam od nich \"ofertę\", a właściwie wstępne zapytanie czy mogłabym wyjechać 25 czerwca. Oczywiście nie wyraziłam na to zgody ze względu na sesję egzaminacyjną oraz obronę pracy magisterskiej, o czym etw doskonale wiedziało! Więcej ofert mi nie przedstawiono, nie zwrócono mi również części I raty i w dodatku postraszono, że organizacja grecka będzie domagała się zwrotu należności na poczet zakupionych biletów do Grecji! W regulaminie nie ma o tym mowy, w dodatku jak można domagać się zwrotu kosztów zakupionych biletów skoro \"ofertę\" odrzuciłam! Kpina i żal. Nie polecam nikomu.
żamojda 2012-07-21 23:14:07
Jej; ja też czekałam z koleżanką na ofertę dosyć długo, bo pod koniec kwietnia się zapisałam, kazali czekać, i czekać aż wreszcie oferta przyszła.Fakt czasu mało miałyśmy na formalności, ale wiedziałyśmy ,że w związku z sytuacją to będzie wyjazd na ostatnią chwilę, byłyśmy mentalnie przygotowane więc pozałatwiałyśmy i w poniedziałek lot ; Hotel znamy, bo znajoma nasza była tam rok temu. Ogólnie to z tego co słyszałam od znajomych ze szkoły, to większość czekała niektórzy od 3 miesiecy ,ale jak już pojechali to są zadowoleni i że hotele ETW ma dobre, więc ja tam jestem zadowolona,że będe miała wakacje; A umowy wiadomo czytać trzeba :) Pozdrawiam i do zobaczenia w Grecji !!!!
1
Akaa 2013-04-24 15:23:19
A czy wybiera się ktoś może w tym roku na praktyki z Explore The World? :)
1
Nana 2013-05-15 15:10:07
hey !

Ja dostałam namiary od koleżanki z zeszłego roku, co była na Santorini , wszystko ok było , więc i ja w tym roku lecę czekam na ofertę i jestem dobrej myśli , pozdrawiam wszystkich!
cześć 2013-05-24 15:34:13
ja też w tym roku lece do Santorini i moje pytanie jest takie jak ważny jest poziom języka angielskiego. Trzeba mieć go doskonale opanowanego? Uczyłam się cały czas języka niemieckiego teraz zaczęłam się uczyć czy będzie mi ciężko ??
Marika 2013-06-24 14:57:39
Witajcie ; jestem na Krecie i mój poziom ang. był komunikatywny , dosłałam ETW zaświadczenie od mojego lektora angielskiego z oceną dobrą ,więc to wystarcza bo jestem kelnerką i dogaduję się :) zresztą tam jest masa turystów, których językiem ojczystym też nie jest angielski .Pozdrawiam i miłych wakacji życzę !
Anonim 2013-09-04 11:15:04
Jak z czasem pracy w ETW (Explore the World) Szczecin?
prima_ballerina 2013-11-18 12:50:58
wróciłam w październiku ze słonecznej Krety , z hotelu do którego wyjechałam w czerwcu; Polecam wszystkim, ktrórzy chcą coś fajnego zrobić w wakacje, odważcie się i bierzcie los w swoje ręce; ETW godne polecenia ;firma fair, uczcciwa i rzetelna a hotele super - znajomi byli na santorini .Nie ma się czego bać ; wiadomo,że pracować trzeba,ale wszystko zgodne z kontraktem ..juz zapisuje się na przyszły rok
prima_ballerina 2014-02-18 15:58:24
hej hej - no ja pracowałam jako kelnerka i wcześniej miałam doświadczenie z McDonalda tam pracowałam w czasie studiów no i plus szkoła turystczna, z podstawową znajomością ang to raczej nie masz co liczyć na stanowisko w obsłudze klienta ja zdawałam maturę roszerzoną na 95 % i w szkole poziom upper interdediate i to mogę powiedzieć ,że w świecie rzeczywistym mój ang nie był jakiś super na wysokim poziomie bo wiadomo,że inaczej w życiu to wygląda a inaczej ze szkolnej ławy;Ale nawet dla ciebie podstwowoa znajomość będzie trochę nie za bardzo bo jak się np. dogadasz na lotnisku czy w hotelu ?ja bym sie bała z podstawową znajomością jechać, ale próbuj jak się czujesz na siłach ...pozdrowionka !
2
eddy 2014-03-16 12:11:52
Explore the world ma bardzo ciekawy program dla absolwentów, mnie zainteresowali, myślicie, że warto z nimi współpracować, czy to taki pic na wodę?
Kwka 2014-03-17 23:54:18
Wydaje się ciekawą propozycją, ale nie wiem czy to dla absolwentów czy dalszych celów z tą firmą jest dobry pomysłżeby się wiązać. Powodzenia.
aa 2014-03-31 13:03:38
Czy ktoś jedzie w tym roku na praktyki?
asia 2014-04-19 21:01:42
płacą, ale mało... w porównaniu z innym zatrudnieniem za granicą - dementuję, właśnie istnieje taki trend, żeby za praktyki nie płacić w ogóle i dlatego się zastanawiam nad tym wyjazdem. przysłali mi już umowę przedwstępną, ale muszę ją opłacić 300 zł, więc chciałam podpytać czy warto i jak tak czytam na tym forum, to chyba nie bardzo :/ na innym było więcej pozytywnych opinii... ;)
aa 2014-05-05 13:18:16
Asia, decydujesz się jechać? Ja już wpłaciłam, czekam na konkrety od firmy.
miłoszek 2014-05-27 16:30:09
czesc wszystkim - na ja tez sie obawialem tej zaliczki,ale moi znajomi z nimi byli, znajomi znajomych, więc myślę ze nie ma sie co obawiać, a ta zaliczka to jak mi znajoma mówiła w sumie działa w dwie strony, bo jak mnie zaakceptują i dostaje umowę to znaczy że czekam na ofertę i mam jej gwarancję, a dla firmy też to działa,bo jak już ofertę przedstawiają to ludzie się nie rozmyślają, czy znajdują coś innego.Takie czasy więc każdy się zabezpiecza , a jak ktoś jedzie wcześniej i dostaję feedback,że wszystko gra to nie ma powodu do zmartwień,Czekam na ofertę i już się cieszę na wakacje.Pozdrawiam wszystkich
prima_ballerina 2014-05-27 16:38:03
to nie jest praca tylko praktyka - nie czytacie umów, info a potem macie pretensje, nie wiadomo do kogo .Ja dostawalam też napiwki i jeśli dla ciebie 450 euro masc gdzie masz spanie i jedzenia na praktyce mało to rzeczywiście nie komentuje tego...ja wolę jechać gdzieś gdzie mam kontakt z ludzmi,porozumiewam się w języku obcym, mam szanasę na zwiedzanie a nie pracować w truskawkach, i spać na materacu w kampingu 10 osobowym! jedz nad nasz Bałtyk i zobacz jak licealiści robią i ile zarabiają za 14 godzin pracy dziennej !
1
aa 2014-05-31 18:18:51
Mogę prosić jakiś kontakt do osoby, która jedzie w tym roku na te praktyki?
miłoszek 2014-06-26 15:32:18
ja oferte swoja mam i gotuje sie na wyjazd !!!
Weronika 2014-08-02 10:46:15
A mam pytanie dotyczące dojazdu na miejsce. Jak to wygląda? Trzeba sobie samemu szukać lot i później w Grecji transport z lotniska do hotelu, czy załatwiane to jest też przez firmę ETW?
to jaaaa 2014-08-03 18:46:22
a w jaki sposób sprawdzają naszą znajomość języka?
martin 2015-01-10 17:04:50
No właśnie, bo jak tak czytam o Explore the World, to naprawdę brzmi interesująco i ciekawie, był ktos ostatnio na takim wyjeździe? Naprawdę da się i dorobić i zwiedzić trochę świata? W ogóle to jaki poziom angielskiego potrzeba i czy tylko z angielskim sobie na takim wyjeździe poradzę? Pozdrawiam serdecznie.
Monia 2015-02-14 11:52:02
Ja wróciłam z Chalkidiki - byłam z nimi już drugi raz,moja znajomość angielskiego to poziom mniej więcej B1 dzięki Grecji przygotowuje się teraz do egzaminu FCE- nie zarobisz kokosów, bo to praktyka, ale dla mnie najważniejsze było wykorzystanie czasu jaki dają studia na : praktykę (CV wygląda o niebo lepiej), poznanie innej kultury i pracy , pozwiedzanie Grecji i SZLIFOWANIE ANGIELSKIEGO! Teraz zaczynam prace zawodową i wiele zawdzięczam praktykom w Grecji.Dzięki ETW!!!!
2
anna 2015-03-16 10:44:52
ja wyjeżdżam z ETW na praktyki z uczelni i z tego co mi wiadomo to praktykant nie jest pracownikiem.Mam znajomych co z nimi po raz drugi i trzeci jadą, chwalą sobie, wyjazd jest zorganizowany, hotele w porządku więc nie widzę powodu aby nie skorzystać i czegoś się nie nauczyć
1
alfreda 2015-04-16 18:18:52
Dokładnie! żyjemy w 2015 roku czytaj Fejsa, opinie, jak firma istnieje i ludzie wyjeżdżają to jakie masz haczyki ?
Wienio 2016-05-14 20:15:14
No ja uwazam, że bardzo spoko można się tutaj dorobić, nie ma powodu się w ogóle bać tej pracy, jest git
Zostaw swoją opinię o ETW (Explore the World) - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ETW (Explore the World)