Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-01-07 11:00:21 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o ETW (Explore the World) - Szczecin. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
oszukana - 2009-08-02 16:19:59 odpowiedz | cytuj
nikomu nie polecam wspolpracy z ta firma !! ja przez ta firme mialam dość nerwow, wszystko wydaje sie piekne gorzej jest w praktyce ! a ta kobieta co siedzi w tym biurze glubi sie w tym co mówi! krętacze i tyle na ten temat!!
maudy - 2009-09-14 16:36:47 odpowiedz | cytuj
z wiazku z tym ze dostaje maila z pytaniami na temat tych prkatyk. Mialam byc na prkatykach 4 miesiace a bylam 3 tygodnie. Okazalo sie ze po 3 tyogdniach pracuje zbyt wolno i dlatego mam isc do menagera zeby dal mi inna robote w hotelu . Tak mowil barman ktory sie mna opiekowa. Menager hotelu mi mowi ze pracy nie ma i ze mam wracac do domu, oczywiscie hoteli mi nie zapalci ze wzgledu na to ze mi kupili bilet lotniczy . Zadna z osob waznejszych bedacyh tam nie interesowala sie tym chociazby jak doajde na lotninsko. Jak rozmawialam z biurem to oni mi powiedzieli ze powodem mojego zwolnienia jest " spoznianie sie, bycie w zlym humorze i zbyt dlugie siedzenie na internecie' ( internet byl tam nasza jedyna rozrywka) zadna z osob bedacych w hotelu nigdy o tym nie wspomniala . Fakt faktem ze zrobilam zle , ze wyjechalam bez zadnych papierow na to ale maialam tego koszmaru dosyc , zrobili ze mnie tam smiecia ( w sumie po za prkatykantami , ktorzy tam byli i 3 barmanami i kucharza ktorzy jakos sie mna interesowali to nie bylo ludzi ktorych co kolwiek obchodzi po za pieniedzmi). Spakowalam swoje rzeczy i wrocilam do kraju ( bilet mialam oplacony przez nich) podejrzewam ze to byl prawdziwy powod , nie chcieli mi zaplacic bo jest kryzys dlatego znalezli smieszny powod i przyspozyli mi same nerwy. Juz na poczatku chodzily poglosy ze beda nas wczesniej do domu wysylac bo jest za duzo pracownikow a za malo gosci hotelowych. Menager z tego co wiem tez chcial zwolnic pokojowki wlasnie za to ze po 3 tygodniach za wolno sprzataja.
Wiele osob pewnie bedzie pisac ze pojechalam tam na wakacje czy cos , w takim razie mowie ze to byly moje najgorsze wakacje w zyciu. Pracowalam tak jak moglam i niektorzy byli zadowoleni z mojej pracy , goscie hotelowi darzyli mnie sympatia ale oni nie mieli nic do gadania.
Gdybym trafila do innego hotelu, gdzie kierwonictwo rozumie to ze na prkatykach sie dopiero uczy , to bym za rok pojechala z nowu . Bo to wszystko zalezy tylko od tego jak sie trafi w hotelu na ludzi. Moi znajomi jezdzili na prkatyki i mieli wszystko swietnie zorganizowane i wracali szczesliwi, PO roku jechali znowu .
A tak wogule to bylam w hotelu na Corfu Nissaki Beach Hotel

napisalm tutaj bo nie chce wiedcej dostawac maili dotyczacych tego wszystkiego. Jest mnostwo stron dotyczacych praktyk w grecji tak samo jak jest wiele opini pozytywnych i negatywnych.
Natalia85 - 2009-10-20 17:01:50 odpowiedz | cytuj
ja mam pozytywne wrażenia z tą firmą, zresztą moja koleżanka także a właśnie przedwczoraj wróciłyśmy z KOS w hotelu obie odbywałyśmy praktyki jako pokojówki.wszystko było jak należy, więc jesteśmy zadowolone.
Emila Ostrowska_poznań - 2009-10-20 20:36:40 odpowiedz | cytuj
Witam,
I ja także pragnę wyrazić się pozytywnie o ETW ze szczecina, za którą obecne wakacje spędziłam na Krecie.
Nie mam nic do zarzucenia, ponieważ moja letnia praca zorganizowana została solidnie, zaś w hotelu przestrzegane wszelkie warunki zgodnie z kontraktem.
Ja mam pozytywne zdanie i będę polecała i firmę i sam Hotel.
Patrycja starzynska - 2009-11-26 15:30:33 odpowiedz | cytuj
Potwierdzam powyższe - przed miesiącem wyjechałam na staż zimowy w Arachova resort do tej pory jestem w hotelu - - i na dodatek wszystko jest w porządku ! Nikt mi nie obiecywał gruszek na wierzbie , niespelnionych obietnic nie robil, zaś ja sama byłam wcześniej na podobnym wyjeżdzie i znałam jego realia może dlatego nie nastawiałam się ,że wszystko będzie idealne tylko miałam świadomość ,że to także praca a może przede wszystkim,. Biuro kontaktuje się ze mną zapytując jak przebiega staż , z warunków wyjazdu wywiązali się tak jak zapewniali.Więc postanowiłam dodać swoje 5 groszy skoro wszystko jest ok dlaczego nie mialabym podzielić się tym z innymi.
mismismis - 2010-07-13 17:07:12 odpowiedz | cytuj
Nie polecam! na stronie etw obiecywano wspanialy czas na wyspach greckich, pokoje z klima i tv, mila atmosfere i wiele innych cudownosci. Rzeczywistosc okazala sie brutalna. Pokoj dostalysmy w piwnicy, bez okna, smierdzacy grzybem, z karaluchami i myszami! nie musze chyba dodawac ze o klimatyzacji nie bylo mowy... praca strasznie ciezka(pokojowka), ponad sily i do tego w upale. Pracowalysmy tak samo ciezko i duzo jak zatrudnione na stale pokojowki z tym ze nam placono 1.92 euro za godzine a im 6. Do tego przelozona nami pomiatala, krzyczala na nas... masakra jakas. Manager nic sobie z naszych skarg nie robil. Ponizone, wyglodzone i zmeczone wrocilysmy do Polski. Naprawde nie warto, ETW tez nic sobie z tego nie zrobilo, zadnej pomocy od nich nie uzyskalysmy. Szukajcie pracy za granica ale NIE z ETW. A jak chcecie ryzykowac to omijajcie Lavris Hotel na Krecie!
Ania , Wyszogród - 2010-07-15 18:18:24 odpowiedz | cytuj
My zaś obecnie przebywamy w Hotelu Cretan Dream na Krecie także jako pokojowe i także z Explore the World i warunki mamy dobre: brak klimy nam nie przeszkadza, pokój też mamy na lekkim dołku z małym oknem, ale nam nikt nie obiecywał wyjazdu na wypoczynek gdybyśmy tego szukały to byśmy sobie z siostrą wczasy wykupiły. W każdym bądż razie jesteśmy zadowolone a przebywamy w hotelu od maja i do października co najmniej pobędziemy . Przed wyjazdem dostałyśmy ofertę z opisem warunków , a że już byłyśmy wcześniej m.in. w USA, UK to wiemy czego się spodziewać zaś Grecja i hotel przy innych wyjazdach wypada naprawdę dobrze pod kątem warunków i atmosfery.Pozdrawiamy, Ania i Kinga
Paweł, Łódź - 2010-07-16 12:57:47 odpowiedz | cytuj
Ja w swoim życiu wiele wyeżdżałem na tego typu programy ,wiele widziałem zarówno ze strony organizatora jak i uczestnika i tak czytam te fora i czytam..wiem jedno - najważniejsza jest odwaga cywilna i głośne mówienie o problemach ,mam pytanie do maudy,tej pani z lavris i oszukanej DLACZEGO nie podacie swoich personaliów, dlaczego się nie przedstawicie choćby z imienia? łatwo zakryć się za nic nie mówiącym nickiem i wysuwać swoje pretensje ,wyrzuty itd i obsmarowywać ile wlezie ....i nie mam zamiaru nikogo bronić po prostu w swoich wyborach nie kieruje się tego typu lakonicznymi wypowiedziami osób bez tożsamości ,bo wiele się napatrzyłem i wiem że często a nawet zawsze KAŻDY KIJ MA DWA KOŃCE .
mismismis - 2010-07-20 16:37:48 odpowiedz | cytuj
Chcę sprostować mój poprzedni wpis o tym, iż nie uzyskałyśmy pomocy ze ze strony ETW. ETW podjęlo działanie mające na celu znalezienie dla nas nowego hotelu do pracy, okazało zainteresowanie naszą sprawą. Zdajemy sobie sprawę z tego, że winy za niepowodzenie nie ponosi ETW.
anonim - 2010-07-30 13:52:10 odpowiedz | cytuj
polecam firme ETW, jesli ktos chce rzeczywiscie odkrywac bardzo maly skrawek Swiata w postaci terenu hotelu, w ktorym ma pracowac i niczego poza tym..zalecam uwazne przeczytanie kontraktu ( ktory wydaje sie byc jedynie dokumentem dla pracodawcy a nie gwarancja godziwych warunkow dla pracownika) oraz potrojne sprawdzanie wszystkiego, uzbrojenie sie w anielska cierpliwosc i nie liczenie na spelnienie warunkow zapisanych na stronie internetowej reklamujacej oferte. Rowniez bylam wczesniej na podobnych wyjazdach i nigdy nie mialam gorszych warunkow i mniej czasu dla siebie, nie bylam tak oklamywana i traktowana. Ciezka praca nie jest mi obca, ale nie zgodze sie na bycie niewolnikiem i lamanie warunkow kontraktu bez konsekwencji.
Lucy - 2010-09-03 21:02:08 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich forumowiczów :-)

Pragnę podzielić się swoimi wrażeniami i doświadczeniami związanymi właśnie z udziałem w pracy wakacyjnej w Grecji, z których wróciłam kilka dni temu....
Zanim zdecydowałam się na wyjazd wcześniej nie czytałam forów ...pewnie dlatego wylądowałam w Hotelu Nissaki Beach na Korfu z explore the world, z którego przedwcześnie wróciła maudy.
Chciałabym w tym miejscu co nieco opowiedzieć o swoim wyjeżdzie do tego hotelu. Przede wszystkim wyspa przepiękna , myślę że jedna z najbardziej urokliwych w Grecji, zaś samą praktykę oceniam na PLUS. Klimatyzacji w pokoju nie było, ale przez ten fakt nie będę narzekać, ponieważ inne kwestie zakwaterowania zgadzały się z tym co na stronie podają: pokój 2-osobowy , z łazienką, tv i warunki może nie hotelu 5***** ,ale bardzo przyzwoite, wyżywienie naprawdę super : posiłki zawsze były ciepłe, urozmaicone , a napoje bez ograniczeń. Pracowałam jako kelnerka i na barze lipiec jest najgorszym miesiącem, bo najwięcej gości ,dlatego też to czas dłużej pracy ,ale i napiwków. Manager i przełożeni nie zmieniali się od kilku lat i naprawdę trudno mi zrozumieć ,że maudy nie ze swojej winy wróciła po 3 tygodniach, ponieważ manager był wyrozumiałym i sympatycznym człowiekiem, z którym nieraz my studenci mogliśmy pożartować, czy jak coś komuś nie pasowało ,to wyjaśnić.Nas była piątka z Polski, i 3 z nas zaproponowano powrót za rok. W każdym bądź razie ja jestem usatysfakcjonowana z moich wakacji, wróciłąm bogatsza o nowe doświadczenia, referencje , zaliczone praktyki, bo nie dodałam,że studiuje turystykę, opalona no i z zapasowym planem na wakacje za rok.Jakby ktoś miał jakieś pytania odnośnie Grecji, organizacji wyjazdu, itd.to zapraszam do kontaktu ze mną na prv.: lucja_nainska@wp.pl , Pozdrawiam Łucja.
mismismis - 2010-10-28 14:14:25 odpowiedz | cytuj
Pawle, czy jesteś jedynym przedstawicielem tego imienia w Łodzi? W jakim stopniu podanie imienia i miasta jest ujawnieniem danych personalnych i w jaki sposób wpływa na treść opinii?
Dla Twojej satysfakcji- Paulina, Zielona Góra.
Znajdziesz mnie?
Paweł Raciborski, Łodź - 2010-11-02 14:39:12 odpowiedz | cytuj
a choćby w takim, że znając Twoje imie i nazwisko rzeczowy podmiot jest w stanie zweryfikować fakt , czy rzeczywiście fakty podane przez daną osobę są prawdziwe czy nie i odpowiednio się do tego odnieść,czy też wyciągnąć konsekwencje. Pisać na czyjś temat można sobie dowolnie z różnych powodów, choćby z takich ,że masz dziś zły humor i chcesz komuś dowalić , siedząc za ekranem swego kompa gdzie nikt o Tobie nic nie wie jest o wiele prościej. I raz jeszcze podkreślam nie mam zamiaru,ani intencji nikogo bronić, ale z własnego doświadczenia wiem, jakie takie informacje na ogólnodostępnych formach mogą komuś zaszkodzić, dlatego zachęcam dzielmy się informacjami, byle by prawdziwymi. Zaś Paulin z Zielonej Góry są tysiące, o ile o tyle mam z tego satysfakcje, a Ty odwagę...
juszeg - 2011-04-06 18:50:35 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich,

chciałabym Was zapytac o Wasze doswiadczenia z ta firma, polecacie czy raczej nie?? czy wybiera sie ktos z nimi do grecji w tym roku??
anonim - 2011-04-06 21:15:41 odpowiedz | cytuj
hey, ja sie wlasnie wybieram w lipcu na wyjazd do Grwcji z ta firma... i tez wlasnie przegladam opinie na ten temat :) widze ze sa podzielone...:P
olka - 2011-04-06 22:56:53 odpowiedz | cytuj
Ludzie, podzielcie sie opiniami na temat wyjazdow z firma ETW pls. W tym roku sie wybieram i chcialabym sie troche wiecej dowiedziec :) pozdr! Olka
Ania_Mania - 2011-04-13 18:31:14 odpowiedz | cytuj
hej, hej

ja też lece w czerwcu , oferte mam już (Magda hotel, Kreta) , a zapisałam się z polecenia koleżanki, ona też od kogoś się dowiedziała, zatem sie nie obawiam. Robili też prezentacje w naszej szkole, pani w dziekanacie mówiła ,że współpracują od dwóch lat z etw jest nie jest źle !Pozdrowionka i miłych wakacji !
anonim - 2011-04-30 12:12:10 odpowiedz | cytuj
siemanko czy ktos jedzie na krete do hotelu Castello Village dostalem oferte praktyk i lece w czerwcu jesli ktos smiga w to samo miejsce to pme acabfromjungle@gmail.com
mariusz ;) - 2011-04-30 14:42:26 odpowiedz | cytuj
hej słuchajcie..leci ktoś w lipcu z etw na kretę ( to mój prawdopodobny kierunek,bo jeszcze nie dostałem oferty od tego biura)..wylatuję na początku lipca albo pod koniec czerwca z warszawy..jak ktoś leci w tym terminie to odezwijcie się :)
marco93@onet.pl
paulina - 2011-04-30 16:50:45 odpowiedz | cytuj
a ktos na paros sie wybiera?
Master - 2011-05-03 22:16:21 odpowiedz | cytuj
Ja z koleżanką lecimy do Kyllini na początku czerwca:) Leci ktoś?
Michał - 2011-05-06 16:58:03 odpowiedz | cytuj
Castello Village??? Polecam z czystym sercem w zeszłym roku tam byłem !!!! SUPER HOTE, SUPER ATMOSFERA, SUPER WARUNKI !!! W tym juz koncze studia i nie moge:-(( NAJFAJNIEJSZY OKRES MOJEGO ŻYCIA MIAŁ MIEJSCE W CASTELLO!!!!! POZDRO !
natalia - 2011-05-06 20:50:15 odpowiedz | cytuj
hej, ja najprawdopodobniej lecę w czerwcu na krete- maritimo beach hotel- może ktoś był? mam pracowac na stanoiwsku kelnerki i wsumie, czytając powyższe wypowiedzi mam mieszane uczucia, bo nie wiem, czego się spodziewać..
Mariusz - 2011-06-14 19:51:37 odpowiedz | cytuj
Heeyy ;)
Dostałem ofertę: Hotel Galini Sea View na Krecie.Wylatuję 20.06 z Warszawy leci ktoś w tym lub podobnym terminie??? A może ktoś z was już tam był?
Piszcie na gg:35639287
Pozdro ;)