Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Trans-Jan Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Trans-Jan Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
olo - 2016-01-05 20:59:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, kiedy rusza Staszic...? bo tego kryzysu dłużej nie da sie wytrzymać w tej firmie...szczególnie na Silesii, niech zwolnienia pracowników którzy dobrowolnie bedą sie zwalniać ( SUG-Brzeszcze)dadzą władzy do myślenia!!! poZdrawiam.
zdjecie uzytkownika
rudik - 2016-01-10 02:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma w końcu wstanie na nogi, wcześniej dawali radę to i teraz sobie poradzą. Mi jednak atmosfera w tej firmie bardzo przypadła do gustu, Warto się utrzymać.
zdjecie uzytkownika
Mikołaj - 2016-01-10 21:56:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rudy - 2015-12-09 21:20:08]:
..nie czepiaj się ortografi,bo to nie najważniesze u Górnika-to nie Miodki.
zdjecie uzytkownika
Grzesiek - 2016-01-11 21:54:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ci co mają jakieś umiejętności i kwalifikacje - pouciekają albo już pouciekali. Zostaną zapchaj dziury i dozór bo tego w TJ zawsze było do oporu i mają pieniądze żeby utrzymywać zastępy białych drzymających sobie pod telefonami.
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-01-12 14:35:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Umiejetnosci i kwalifikacje? Z tych ktorzy odchodza to jednostki, cala reszta to ludzie ktorzy wiecznie robia bokami i nie potrafia przepracowac calego tygodnia bez urlopu na zadanie albo kacowego odrabiania w sobote. Wieczne narzekanie, ze w innych firmach lepiej a jak w tj bylo dobrze to drzwi do przyjecia sie nie zamykaly, a jak trzeba przeczekac slaby okres to pierwsi do plakania. Tak jest z weglem, raz lepiej raz gorzej. Najciekawsi sa goscie ze stazami po rok, 1,5 po pseudo technikach ktorzy uwazaj, ze powinni zarabiac minimum 4k bo inaczej to zle. Gratuluje podejscia i powodzenia z takimi roszczeniami, daleko nie zajdziecie. Takich gosci ogladalem przez lata i to byli pierwsi do odpraw, jakos potem wracali dorobic do emerytury bo biznesy nie byly takie wspaniale jak im sie wydawalo ( nie dalo sie drzemac na guziku i sciemniac przy lopacie).
zdjecie uzytkownika
terefere - 2016-01-13 08:46:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marian - 2016-01-12 14:35:47]:
Bredzisz marianie, bredzisz... Ten słaby okres przeczekujemy już od za długiego czasu a tendencja dalej spadkowa. I nie zanosi się na zwyżkową bo wystarczy zerknąć na ceny węgla na rynkach, które również szybują w dół. Mamy wolny rynek i nie wymagaj od ludzi, którzy mają rodziny na utrzymaniu, że ,,trzeba przeczekać" - no chyba, że sam jesteś emerytem i sobie dorabiasz bo Ci w TJ mają akurat dobrze. Nie wymienię z nazwisk bo nie chce nikogo szkalować ale sporo jest takich właśnie pawulonków siedzących sobie po napędach z wyśrubowanymi stawkami, którzy zarabiają o 30% więcej niż tych młodych, którzy zasuwają na nich w przodku. I nie powinna mieć tu znaczenia szkoła bo płaci się za wykonywaną pracę a nie staż na kopalni, koneksje z nadsztygarami czy inne bzdety. A 4K w naszej firmie to mało kto widzi większość zarabia teraz połowę z tego (jak dobry miesiąc jest).
zdjecie uzytkownika
marian - 2016-01-13 09:56:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiscie, masz racje w kwesti znizki ceny wegla ale to wlasnie jest normalna cena. Ludzie sa poprostu przyzwyczajeni do tego, ze w gornictwie place sa tak wywindowane do gory przez okresowe zwyzki. Teraz place sie poprostu urealnily. Jesli ktos twierdzi, ze zarobi wiecej gdzie w innym zawodzie to nikt mu nie zabrania. Jednak prawda jest taka, ze wieksza czesc tych ludzi narzekajacych na place nie nadaje sie do innej roboty, przykre ale to prawda. Sa w tym zawodzieprace wymagajace wiedzy i doswiadczenia ale cala reszta to proste prace i powtarzalne czynnosci wymagajace jedynie sprawnosci fizycznej. W innych zawodach ciezko sciemniac jak w naszym, sami dobrze o tym wiecie.
Co do plac zaleznych od stazu pracy to nie zartuj, bo dobry gornik z 10 letnim stazem ktory wykona kazda prace jest bez porownania z mlodziakiem ktory pracuje rok. Moze jak bedzie jak mowisz zapierniczal w robocie to sie czegos za pare lat nauczy i bedzie mial wartosc jako pracownik. Ale do tego trzeba troche pokory a nie tylko roszczeniowych postaw, ze zawsze malo. Koniec koncow, nie ma zawodu w ktorym swierzak ma jakiekolwiek prawo twierdzic, ze ma zarabiac wiecej niz ktos z wiekszym stazem i doswiadczeniem. Bo ci co siedza na guzikach tez kiedys zapierniczali na przodku na starych z guzikow. Tak to dziala, a jak takiej specyfiki tego zawodu ktos nie potrafi zaakceptowac to moze sie nie nadaje i znajdzie szczescie w innym fachu skoro uwaza sie za takie "zywe srebro" z niego
zdjecie uzytkownika
terefere - 2016-01-13 11:25:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marian - 2016-01-13 09:56:44]:
Aha czyli zarobki w granicach 1500zł to wg. Ciebie coś urealnionego...
Powiem Ci tak... Pani w Biedronce zarobi więcej, gamoń wykładający towar w Tesco też i wydaje mi się, że taki kopalniany osiołek, który się na niczym nie zna z wykładaniem towaru by sobie poradził. A na obecną sytuację narzeka każdy i ten osiołek i ten ,,wybitnie uzdolniony". Czasy ściemniania też powoli odchodzą w siną dal - no chyba, że pracujesz w dozorze bo tego ci kwiatu drzemającego pod telefonami u nas akurat dostatek jak już ktoś napisał wyżej aż sam zachodzę w głowę jak to możliwe, że tak wielki przelicznik osób dozoru przypadających na pracownika jest w naszej firmie i akurat ci panowie należą do elYty narzekających :) I ja się nie dziwię świeżakowi, który zapiernicza w przodku czy na ścianie, że mu się nie podoba, że pawulon drzemiący na napędzie zarabia o połowę więcej od niego. Polskie prawo pracy reguluje także dość konkretnie sytuacje gdzie dwóch pracowników wykonujących taką samą pracę, na takim samym stanowisku ma tak różne wynagrodzenia doinformuj się troszkę w tym temacie zanim coś znowu palniesz. Wynagrodzenie za pracę to płaca za to co robisz a nie jakie masz zasługi i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu do tego powinna mieć specyfika zawodu, który właśnie z powodu takich durnowatych, komunistycznych zasad podupadł tak bardzo.
zdjecie uzytkownika
kiloff - 2016-01-14 11:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyzysk jakich malo.jeden pan na wysokim stanowisku zarabial 10tys .jak mu obnizyli wyplate to się strasznie oburzyl...i to jeszcze emeryt gorniczy.a właśnie co maja powiedziec ludzie którzy 1500zl zarabiaja...a tu jest pare osob co sieja propagande jak ruscy.ze sciemnianie trudny okres itd.moze za poprawienie wizerunku firmy maja jakies profity...generalnie kazdy mysli tu o sobie a ten robol ma zawsze przej..reka reke myje poprostu ale do czasu wszystko. ..
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2016-01-17 01:29:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale to jak jest tak naprawdę @kiloff bo wydaje mi się że coś wiesz, czyli co, pensja jest od 1500zł do 10 000? To niezły rozstrzał, powiedz mi jak to działa
zdjecie uzytkownika
kiloff - 2016-01-18 09:07:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to jest naprawdę to ci nikt nie powie wiadomo ze ludzie co duzo zarabiaja nie lubia sie tym chwalić. .niech zarabiaja i w h..wiecej ale jak robol ma troche ponad 10procent tego a praca fizyczna to chyba cos tu nie tak.czyz nie
zdjecie uzytkownika
pyrol - 2016-02-10 16:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepszym wyjsciem bylo by nie zjechac raz drugi..zrobic maly strajk w calym tj.ale pracuja tu tez przydupasy kierownikow szefow...i ta wyplata:wygrana w konkursie:haha paranoja
zdjecie uzytkownika
SILESIAN - 2016-02-10 16:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zŁODZIEJE 1600 ZŁ ZA CAŁY MIESIAC HARÓwKI NA ŚCIANIE....MASAKRA, BEDĄ SIę sMARZYĆ W PIEKLE KIEDYŚ , PONIŻENIE PRACOWNIKA.
zdjecie uzytkownika
75am - 2016-02-10 16:07:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pyrol masz racje o tym strajku
zdjecie uzytkownika
wesola - 2016-02-10 16:12:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak i na silesii tak i na wesolej zlodzieje.robic tylko sb nd sb nd a kasy na koncie nie ma a gonia cie jak szmate.1700z dwoma sb i 4 dni w przodku ro jest chore...
zdjecie uzytkownika
pip - 2016-02-10 16:14:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Strajk Strajk
zdjecie uzytkownika
wesoly_janek - 2016-02-10 16:30:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
inne firmy czekaja na was, chyba was nikt nie trzyma. Ale pamietajcie, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma!
zdjecie uzytkownika
przodowy - 2016-02-10 18:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale w innych firmach nie ma konkursow
zdjecie uzytkownika
deks - 2016-02-10 18:06:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na zdrowie z naszych potów szefowie
zdjecie uzytkownika
wesoly_janek - 2016-02-11 14:51:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Narzekaja lesery i bulowicze. Pracujac uczciwie da sie normalnie zarobic, a majac wieczne pretensje niebardzo. Pan ktory byl na silesi i teraz na wesolej i sie zali, ze zlodzieje sciemnial przy robocie jak malo kto! Panowie, przeciez dpzor to widzi i raportuje, bo do tego jest zobowiazany ! Jak ktos zazdrosci to trzeba bylo choc troche sie pouczyc a nie teraz narzekac. Nie sciemniac tylko pracowac, wszyscy pracujemy na swoje wyplaty, skonczyly sie wyplaty "czy sie stoi czy sie lezy", to jest firma a nie kopalnia. Wiekszosc narzekajacych niech sie zastanowi dlaczego pracuje w firmie a nie na kopalni. Wszyscy wiemy o co chodzi. skoro rzeczywiscie jest tak zle to na kase do biedry. Aaaa no nie, zapomnialem, tam sie nie da tak sciemniac jak na kopalni i spac na "tasmie". Pozdrawiam tych ktorzy pracuja na reszte a nie przezywajacych 4 dni w przodku !
zdjecie uzytkownika
ziga - 2016-02-11 19:53:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak rzadko tu sie zgodze. Pracujesz uczciwie, bormalnie zarobisz. Duzo jest sciemniaczy co sie tylko nagadac potrafia a jak przyjdzie co robic to lewe lapy. Robilem na silesi, wesolej i staszicu, wszedzie to samo tyle ze na silesie pomimo tego ze jest autobus na wszystkie zmiany to ludzie to olewaja, szczegolnie w swietA, niestety. A potem wielkie placze, szef ustala za co sie placi. Jak sie nie podoba i nie chcesz robic to wypad, a nie jak byly z Tj co robi w mse pisac po scianach :)
zdjecie uzytkownika
ty - 2016-02-11 20:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo, pozsrdrawiamy Zbycha bo nawet zlapany za reke mowi "to nie ja sztygar, ja robie", a lapy czarne od mazaka
:) a ze kabel to inna baja :)
zdjecie uzytkownika
Meryl - 2016-02-12 16:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty chyba z księżyca spadles eunuchu!!!! Napewno jestes przydupasem....
zdjecie uzytkownika
Meryl do zigi i wesołego: - 2016-02-12 16:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gnoje pewnie z dozoru i na emeryturze...nie interesuje was ze mamy takie marne zarobki...byle dolac!!!wyssac krew z człowieka..(caly je..ny dozór z Kwk makoszowy,,Andrzej Alkomat Malaria'' i Rysiu Tadzinski) walcie się cwaniaki..my tez zrobimy konkurs
zdjecie uzytkownika
ryl - 2016-02-13 16:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zostaną najlepsi i oni beda zarabiać.... a ja sie tam widze:)
zdjecie uzytkownika
szuiraM - 2016-02-14 17:14:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Panie " Meryl" zamiast wypisywac i szukac winnych w Internecie zmien prace mi tez nie podobaja sie warunki na jakich pracuje wiec z tego co widac zostaje tylko szukanie nowej pracy bo wypisywanie w necie zadnego skutku dla nas nie przyniesie.:/
zdjecie uzytkownika
Dawid - 2016-02-15 12:27:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że chyba zeszliśmy mocno z tematu rozmowy o Trans-Jan i zszedliśmy w jakieś mało ciekawe rejony, no co mogę Wam powiedzieć moi drodzy, chyba nic
zdjecie uzytkownika
Majgens - 2016-02-21 12:14:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chociaż ładną kadrową mają buahahha
zdjecie uzytkownika
sroka - 2016-02-29 22:33:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Bóg zapłać!!! Udało mi się spierdolić z tej pseudo górniczej firmy!
zdjecie uzytkownika
Krzychu - 2016-03-10 18:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie szuiraM przestań pan pieprzyć bzdury. Umowa o prace obowiązuje nie jedną stronę ale obydwie. Pracownik ma starannie wykonywać zlecone prace a pracodawca ma zadbać takie rzeczy jak środki ochrony osobistej BHP i stworzyć w miarę dobre warunki pracy. I wiesz pan jak to na takiej Silesi wyglądało jak tam robiłem? Jedna łopata na 2 napędy a później pretensje, że słabo poczyszczone a rękawiczki to miałeś jak sobie z domu przyniosłeś. O dysproporcjach w wynagrodzeniu między pracownikami wykonującymi taką samą pracą z taką samą stawką nie wspomnę. Kto bardziej włazi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ten lepiej zarobi - tam się nie liczyło kto jak pracuje.
zdjecie uzytkownika
koniu - 2016-03-10 18:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema pracujac w tran=jan na kop P,G Silezia zarobki sa pod psem nawet 1500 zL niemozna wyciAgnac a dozur pg silezia to wykorzystuja nas ze po dniuwcze niemamy siły sie kapac w domach niejeden mo larmo z żona o tAa wyplate
zdjecie uzytkownika
koniu - 2016-03-10 18:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
siema pracujac w tran=jan na kop P,G Silezia zarobki sa pod psem nawet 1500 zL niemozna wyciAgnac a dozur pg silezia to wykorzystuja nas ze po dniuwcze niemamy siły sie kapac w domach niejeden mo larmo z żona o tAa wyplate
zdjecie uzytkownika
spprytny - 2016-03-10 18:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koniu masz racje co sie w tej firmie dzieje jeden ino cyrk jest szok co znami robia na siniema zarobku a zaronki na silezji to tak wyglada jak by chlopy chodzili na zlom wiem ze dobrych górników się pozbydą zastana ino przydupasy bracia górbicy przenyscie to
zdjecie uzytkownika
Żona Górnika - 2016-03-10 19:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Święta racja mąż pracuje na wieczorku to jakaś kpina 1700zł w przodku za cały miesiąc jebaczki??? I jeszcze ten przelew wygrana w konkursie to jest śmiechu warte co oni robią aż żal mi męża puszczać do pracy za taką kasę
zdjecie uzytkownika
Żona Górnika - 2016-03-10 19:38:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trans-jan wstyd by wam było taka kasę płacić Górnika za ciężka pracę kasjerka w supermarkecie więcej zarobi wstyd wstyd szkoda tylko górników że ryzykuja życie za taką kasę!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Byfyyyj - 2016-03-10 21:55:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak maja byc dobre zarobki jak w tej firmie na 3 pracownikow przypada 1 osoba dozoru hahahahaha Musicie na nich wszystkich przeciez zarobic najpierw a co zostanie to dla was.
zdjecie uzytkownika
Lidka - 2016-03-11 21:03:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak mają byc dobre, jak ktoś się musi dowartościować, bo całe życie jest mały, gruby, głupi i na dodatek sepleni hahahahah, tylko na biedzie ludzkiej... Niestety. Karma powraca :)
zdjecie uzytkownika
maz gornik - 2016-03-13 12:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety ja pracuje w gzugu i tez ciężko 2k wyciągnąć wniosę jest taki ze trzeba pierdolic to cale górnictwo przebranzowic sie za wczasy bo to bardzo poniżające pracować p/z za 1,6 do 1.9 kto tak ma dla mnie jest ciulem ze za tyle robi na dole sami daje ci się wyzyskiwać
zdjecie uzytkownika
Saszka - 2016-03-13 20:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [maz gornik - 2016-03-13 12:53:05]:
Dobrze napisane. Polscy "przedsiembiorcy" pod żydo-komunistycznym sztandarem ustalili na swoich zebraniach kwoty jakie będą płacić pracownikom za bardzo ciężką a zarazem niebezpieczną pracę. W tym przypadku oscyluje ona właśnie w granicach 2 tys zł. Jest to nie do przyjęcia. Dwa tysiące złotych zarabiałem w 2006 roku jako nowo przyjęty w firmie górniczej przy budowaniu kolejki podwieszanej i budowaniu Gwarka. Z roku na rok wypłaty są niższe. Nie ma tutaj tłumaczeń, że trzeba robić, bo nie będzie co do gara włożyć, bo i TAK NIE BĘDZIE!!!!! Te świnie tylko na to liczą! Przyjdziecie do pracy za kilka lat i zamiast wypłaty będziecie dostawać dwie bułki z pasztetem i po pracy zupę pomidorową a "przedsiembiorca" dalej będzie jeździł mercedesem i narzekał jaki jest biedny. To jest dół, nie ma tam zabawy! Oni wam płacą 2000zł a z Was ciężko pracujących ludzi mają 5 razy tyle. Nie pracujcie dla takich wieśniaków. Zrozumcie w końcu, że Polak nie jest niewolnikiem!!!!!! Ma być godnie wynagradzany!
zdjecie uzytkownika
BIEDAK - 2016-03-21 19:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRZEZ TRAN JAN TO NAWET NA CHLEB I OPŁATY BRAKUJE KTO WIDZIOŁ ZEBY CAŁY CZOS BRAC NA SZTCHTE CHLEB JES ZE SMALCEM JAK GO MOSZ BRACIA GÓRMICY CZA COS ZROBIC ZTYM ZAROBKAMI I NAJ JEST TA RUGO POŁOWA WYPŁATY CO POSZŁY DO DYREKCJI NA WCZASY
zdjecie uzytkownika
pytlo - 2016-04-01 09:51:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest ok w innych firmach gorzej.nie pasuje to sie zwalniam a nie narzekam
zdjecie uzytkownika
pracujacy - 2016-04-01 20:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
narzekaja zazwyczaj nieroby. Kokosow nie ma tego co bylo wczesniej ale da sie wyzyc. Pszynajmniej na wesolej. Na bokach (transport) zawsze powyzej 2,2 tys. a ze swietami prawie 3 tys. a widze ze najwiecej nazekaja ci na obsludze co jak ide z transportu to spia albo ich juz nie ma na stanowisku. pany wiecej roboty mniej gadania...
zdjecie uzytkownika
od lat - 2016-04-08 22:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to skoro ostatecznie mozna liczyć na zarobki na poziomie 3 tysięcy @pracujący, to nie ma co narzekać, bo pewnie dają do tego jeszcze jakieś premie.
zdjecie uzytkownika
transwestiten-jan... - 2016-04-08 22:20:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie 3 tys? Jaka premia? Wygrana w konkursie? Emerycie pier..... panowie oszukuja nas i skarb państwa!!!!!!
zdjecie uzytkownika
transwestiten-jan... - 2016-04-08 22:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie 3 tys? Jaka premia? Wygrana w konkursie? Emerycie pier..... panowie oszukuja nas i skarb państwa!!!!!!
zdjecie uzytkownika
roman dupoliz - 2016-04-11 12:16:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
3 tys? chyba rubli. lidka zmień coś, tylko ty możesz uratować jan trans heszke w meszke!!!!
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2016-04-17 14:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O co chodzi z tym konkursem???
zdjecie uzytkownika
Mikołaj - 2016-04-24 21:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich.
Trans-Jan ?.
Ta firma wygrała Przetarg na świadczenie Usług utrzymania ruchu KWK Boże Dary i...."obsługuje"w/w b.kopalnię....dalej w większości SRK Bytom pomimo,że Przetarg wygrała firma Trans-Jan !.Co jest grane ?.Na Boże Dary przyjmują ludzi pomimo,że obecnie jest przerost zatrudnienia !.Kto stoi za tym,by przyjmować ludzi"na stan" do b.KWK Boże Dary,a innym dawać 1,lub 2 tygodnie wolnego ,bo ma być zatrudnionych na dpbę 37 ludzi,a naprzyjmowali 2 x więcej !?.W firmie Trans-Jan pracują ludzie(są zatrudnieni na Umowy Zlecenia) ludzie co na codzień pracują na innych kopalniach na pełych etatach !,a na tych samych stanowiskach zatrudniani są w KWK Boże Dary (!?).Trzeba poinforować PIP ,bo układy i kolesiostwo w KWK Boże Dary obecnie to jakiś absurd !.Przyjmują (pracują)ludzie bez żadnego przygotowania zawodowego ! -z tzw."ulicy"!....Poza Emerytami zatrudnionymi w tej firmie,którzy mają"przeszłość"i uprawnienia w Górnictwie,to w/w wspomniane osoby to jakaś paranoja !.Kto się zna z pewnymi ludżmi "zarządzającymi"obecnie utrzymaniem i obsługą ruchu w obecnej KWK Boże Dary-ten jest przyjęty do pracy.Trans-Janie !:Wygraliście Przetarg na utrzymanie i obsługę KWK Boże Dary,więc dlaczego SRK Bytom przyjmuje i wciska Wam na pu potęgę ludzi i stworzył już 2 krotnie przerost w zatrudnieniu !!!?.Dokąd zmierza polityka w zatrudnianiu obecnie ludzi na KWK Boże Dary !?.Mieli "obsługiwać "Emeryci obecną KWK Boże Dary,a większość zatrudnionych obecnie,to SRK Bytom.Zróbcie jakiś porządek-albo Trans-Jan,albo SRK Bytom !.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa kwalifikacyjna to kpina. Facet, który drze się po ludziach (bodajże Głowacki nazwisko jego) bo niedowidzi pisma na formularzu i wielkie pretensje, że ktoś nie pisze drukowanymi literami. Tak szybko jak weszłem - tak szybko podziękowałem za pracę i opuściłem biuro.
Pytania: Dlaczego ku*** nie piszecie drukowanymi literami?
zdjecie uzytkownika
Rambo - 2016-04-24 23:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Mikołaj - 2016-04-24 21:00:44]:
A co PIP zrobi? Przyjdzie i da karę w wysokości 2000 tysięcy, gruba zapłaci śmiejąc się w mordę i tyle będzie z tego. Tutaj jest poważniejszy problem, tutaj rząd trzeba zmienić! Rząd na to pozwala bo zadaniem rządu jest likwidacja kopalń ażeby szwaby mogły je wykupić i wtedy będą się opłacały :) Z Bożymi Darami to jeden wielki wał, piszę tutaj o jej likwidacji, gdyż w złożach jest 200 milionów ton węgla czyli gdzieś 100 lat fedrowania... Kiedyś obiło mi się o uszy że miała firma bądź dwie firmy wykupić tą kopalnie w naszym kraju przy obecnym "rządzie" wszystko możliwe.
zdjecie uzytkownika
krzycho - 2016-04-28 19:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A naczelny trębacz-nieudacznik Piotrus Baczek robi jeszcze w TJ?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Trans-Jan Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Trans-Jan Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert