PG SILESIA

Adres: Górnicza 60, 43-502 Czechowice-Dziedzice

NIP: 6521705143 KRS: 0000341002

PG SILESIA
3 1117 5525 5 1

Opinie o PG SILESIA

Filtruj opinie po kryteriach:

Wiktor
 Opinia

Kasa za węgiel już jest ????????????

Pomocna?
TakNie
mirek
 Opinia

A Gienek z przodka co wrzesień odchodzi na emeryture ciekawe czy w tym roku odejdzie stary GRZYB.

Pomocna?
Tak5Nie1
Bone
 Opinia

Ale ci strażnicy na bramie PG to kapusie w czwartek chłopaki żegnali kolegę i mu trochę postrzekali A te kapusie na Milicjie zadzwonily

Pomocna?
Tak10Nie3
Bone
 Opinia
@Bone 21.06.2019 16:08

Sorry pozstrzelali

Pomocna?
TakNie1
....
 Opinia
@Bone 21.06.2019 16:08

Milicje? ????Milicji juz nie ma od 1990 tak dla twojej swiadomosci ,ale tak pracujesz pod ziemia to moglo ci coś umknąć...

Pomocna?
Tak4Nie7
Bone
 Opinia
@.... 22.06.2019 07:22

Strazniku nie idź tą drogą

Pomocna?
Tak4Nie2
Nie lubię Piasta
 Opinia
@.... 22.06.2019 07:22

Ja pracuje pod ziemią A Ty robisz za ciecia na bramie To ja mam jaja Ty czychasz na pijaczkow

Pomocna?
Tak10Nie2
Rob
 Opinia

Kasa za węgiel już na koncie????

Pomocna?
Tak5Nie3
Bone
 Opinia
@Rob 21.06.2019 14:07

Za tydzień dopiero

Pomocna?
Tak2Nie1
w silesi liczą się tylko metry
 Opinia

Koledzy jak się nazywa górnik, który zginął w silesii teraz?

Pomocna?
Tak1Nie9
Janek
 Opinia
@w silesi liczą się tylko metry 19.06.2019 12:54

Sp Maciek Wróbel

Pomocna?
Tak2Nie7
Tom
 Opinia
@w silesi liczą się tylko metry 19.06.2019 12:54

Maciej W

Pomocna?
Tak2Nie
Lolek
 Opinia
@Tom 20.06.2019 11:37

O Jakich Ty metrach (usunięte przez administratora) jak to się stało na stacji materiałowej ????

Pomocna?
TakNie2
Marek
 Opinia

Kiedy płacą węgiel? I kiedy ten nierob DJ wraca?

Pomocna?
Tak2Nie3
Merek ze pszczyny
 Opinia

Chopy kiedy płacą dutki za węgiel???

Pomocna?
Tak3Nie11
Bone
 Opinia
@Merek ze pszczyny 17.06.2019 08:03

Do 30 czerwca

Pomocna?
Tak5Nie6
 Opinia
@Merek ze pszczyny 17.06.2019 08:03

jak robię od 1 lipca 2018 pod PG to dostanę pełny deputat?

Pomocna?
TakNie7
Bone
 Opinia
@Qń 17.06.2019 15:59

Nie dostaniesz bo w pg są dziwne reguly Dostaniesz za 2019 w 2020 Bo żeby dostać ochlapy za węgiel musisz przepracować cały rok

Pomocna?
Tak2Nie6
Qn
 Opinia
@Bone 17.06.2019 18:06

Dzwonilem do 111 i bone glupoty opowiadasz ????

Pomocna?
Tak1Nie2
Krtek
 Opinia

[*]

Pomocna?
Tak2Nie5
Kolega
 Opinia
@Krtek 18.06.2019 07:50

Żegnaj Macku Niech ci leka ziemia synek będzie Spoczywaj w Pokoju ????????????????????

Pomocna?
Tak10Nie2
Imprezowicz
 Opinia

Piknik rodzinny... Dwie ku.. y co tańczyły ubrane jak te przy drodze. Dzieci się ino pytały co to za,, panie"... Kiełbasa z grilla wielkości baterii AA . Śmiech wstyd i płacz. Food traki nawet nie dojechały ! ???? Budka z lodami niemiała prądu przez połowę imprezy... Piknik rewelacyjny ???? ????

Pomocna?
Tak11Nie3
Majkel
 Opinia
@Imprezowicz 16.06.2019 11:44

To nie jest hejt żeby nie było. Otóż nasza kopalnia pompuje wiele milionów na dobry PR , drużyny sportowe , imprezy masowe - Dni Czechowic a dla swoich pracowników , którzy generują "zyski" organizuje takie coś. Wstyd . Widać po takich zachowaniach jak nas traktują. Kopalnia oplakatowana wydarzeniem jakby nie wiem co to było a co to było każdy uczestnik widział. Live is brutal

Pomocna?
Tak11Nie5
Krtek
 Opinia
@Imprezowicz 16.06.2019 11:44

Powieście sobie nad łóżkiem i zamiast pacierza powtarzać jak MANTRĘ a nie narzekać • Marinov wskazuje, że PG Silesia jest jedną z najlepszych polskich kopalń pod względem efektywności. • W 2018 roku udało się jej osiągnąć wynik ponad 900 ton węgla netto na etat. • W tym roku, dzięki zaangażowaniu załogi i odpowiedniemu zarządzaniu, zamierza zbliżyć się do poziomu 950 ton węgla netto na etat. Jakie priorytety stawia sobie Przedsiębiorstwo Górnicze Silesia na rok 2019? - W PG Silesia kontynuujemy przyjętą politykę firmy, która zakłada umocnienie pozycji PG Silesia na rynku węgla kamiennego w Polsce. Już teraz nasza kopalnia jest jedną z najlepszych w kraju pod kątem efektywności, a także stosowanego w niej sprzętu. Chcemy utrzymać ten trend. Bez wątpienia jesteśmy ważnym elementem łańcucha energetycznego w Polsce i chcemy nim pozostać. A plany operacyjne? - W tym roku planujemy wydobyć około 2,8 mln ton węgla brutto, co daje nam około 1,5 mln ton czystego węgla. Dla zapewnienia odpowiedniej ilości frontów eksploatacyjnych na przyszłość, w tym roku chcemy wykonać około 11 km prac przygotowawczych. W tym miesiącu planujemy wystartować z eksploatacją kolejnej ściany i od tego momentu wydobycie kopalni będzie prowadzone z dwóch ścian na pełną wydajność skipu. Dodatkowo cały czas realizujemy kluczowe inwestycje. Jest to przede wszystkim ciągła modernizacja zakładu przeróbki mechanicznej węgla. Dzięki tej inwestycji będziemy mogli zwiększyć i tak imponującą już wydajność, a także dostosować naszą produkcję do obecnych trendów i oczekiwań naszych odbiorców. Jesteśmy również w trakcie realizacji inwestycji, jaką jest budowa nowej stacji wentylatorów głównych w miejscowości Rudołtowice. - W PG Silesia mamy bardzo konkretne plany na następne 10 lat i chcemy je konsekwentnie realizować. Zawarliśmy długoterminowe kontrakty, a to daje nam możliwość spokojnego planowania dalszego rozwoju. Z nową koncesją, która pozwoli nam planować wydobycie do roku 2044, będziemy mogli pomyśleć o kolejnych inwestycjach niezbędnych dla procesu wydobywczego – mam tu na myśli choćby pogłębianie szybu. Należy pamiętać, że PG Silesia to nie tylko miejsce pracy dla niemal 1,7 tysiąca osób. To także stabilny dostawca paliwa energetycznego dla polskich elektrowni oraz stymulator rozwoju Czechowic-Dziedzic i ich okolic. Jak przedstawia się w PG Silesia kwestia wydajności na jednego pracownika? - Jak już wyżej wspominałem, PG Silesia jest jedną z najlepszych polskich kopalń pod względem efektywności. W ubiegłym roku udało nam się osiągnąć wynik ponad 900 ton węgla netto na etat. W tym roku, dzięki zaangażowaniu załogi i odpowiedniemu zarządzaniu, chcemy zbliżyć się do poziomu 950 ton węgla netto na etat. Jeśli szczęście górnicze będzie nam sprzyjać i wszystko pójdzie zgodnie z planem, wierzę, że nam się uda. Czy macie problem z zatrudnianiem pracowników? - Obecna sytuacja na rynku pracy odbija się na wszystkich spółkach w takim samym stopniu. Wszędzie brakuje rąk do pracy - nie tylko w górnictwie, ale i w innych branżach da się zauważyć lukę pokoleniową. I jak na to reagujecie? - My staramy się być konkurencyjni i oferować perspektywiczną pracę. Dodatkowo wprowadziliśmy szereg programów aktywizujących naszych pracowników, a nowo przyjętym gwarantujemy wsparcie w uzyskaniu uprawnień górniczych. Wszystko to sprawia, iż na ten moment nie mamy problemu z poziomem zatrudnienia w kopalni. Jakie zmiany na rynku powinny zajść z perspektywy PG Silesia? - Widać, że Polska ciągle zmaga się z napływem węgla z zagranicy. Myślę, że to nasz wspólny cel, by zapotrzebowanie na węgiel w pierwszej kolejności uzupełniać z własnych, dostępnych u nas zasobów. Dlatego też tak ważne jest rozwijanie branży, unowocześnianie jej i podnoszenie efektywności. Polskie kopalnie powinny udostępniać nowe obszary, wprowadzać innowacyjne rozwiązania, modernizować swoją infrastrukturę i podnosić efektywność. Dzięki temu branża stanie się bardziej konkurencyjna i być może to właśnie wpłynie na zahamowanie napływu węgla z Rosji. Wszystko to jednak wymaga żmudnej pracy, ogromnych nakładów finansowych, ale także odpowiedniego zarządzania. To znaczy? - Bez wątpienia stosowany w PG Silesia system pracy 24/7 to przyszłość branży górniczej. Chcąc mówić o rozwoju branży, musimy pamiętać o zmianach właśnie w organizacji pracy. Wspólnie także powinniśmy dbać o wizerunek węgla jako paliwa energetycznego. Wszyscy wiemy, że Polska „węglem stoi”. Węgiel jest podstawowym elementem miksu energetycznego w Polsce i nie zmieni się to na pewno w ciągu kolejnych lat. Naszym zadaniem jest uświadamianie ludzi, że węgiel sam w sobie nie jest zły. Co więcej, dla Polski jest on gwarantem bezpieczeństwa i niezależności energetycznej kraju. Problem natomiast stanowią stare piece i palone w nich śmieci. To należy eliminować. Rozmawiał: Jerzy Dudała www.wnp.pl

Pomocna?
Tak2Nie9
Bone
 Opinia
@Imprezowicz 16.06.2019 11:44

I teraz sobie pomysl jak traktuje ciebie pracodawca PG Zrobione na pokaz A wycenione będzie na tyś złotych

Pomocna?
Tak4Nie4
Bone
 Opinia
@Imprezowicz 16.06.2019 11:44

W jakiej kwocie były talony na ten piknik?

Pomocna?
TakNie3
Tomasz
 Opinia
@Krtek 16.06.2019 13:52

Wprowadzili system niszczenia rodzin i samych pracujacych oraz zlodziejskie premie i kase za praxe hahahaha chlopie powies sie na drzewie na wsi!

Pomocna?
Tak1Nie5
MD
 Opinia

Tak jest idźcie do budowlani nikt na siłę tu nie musi pracować. A jednak pracujecie czyli nie jest tak źle. To że jsw płaci lepiej każdy wie a dostać się jest ciężko więc puki co trzeba tyrać bo lebsza praca na dole niż 12 na budowie

Pomocna?
Tak7Nie13
1
Romek
 Opinia

Zalosne jest to co niektorzy tu wypisuja przeciez jak jest tak zle to po tu tu pracujecie nikt na siłę nikogo nie trzyma. Kto chce niech sie zwolni i idzie robic gdzie indziej rynek pracy jest wolny. A niektorzy tak pisza jakby ich tam na sile kazali robic. Zwalniajcie sie!!!

Pomocna?
Tak12Nie13
Blaber
 Opinia
@Romek 14.06.2019 11:48

Ty to masz najwięcej do powiedzenia przybledo Gdyby nie starzy pracownicy z starej Silesi dziś nadal zbierał byś puszki po piwie

Pomocna?
Tak10Nie6
Olo
 Opinia

Witam, Interesuję mnie podjęcie pracy w PG Silesia. Doświadczenia górniczego brak, staż pracy 20 lat w innej branży, wiek 40 lat. Wykształcenie wyższe techniczne. Na co można liczyć $$$?? I jak to jest z tą emeryturą. Znalazłem coś takiego: Emerytura górnicza dotyczy osoby która: ukończyła 55 lat i udowodniła okres pracy górniczej wynoszący, łącznie z okresami pracy równorzędnej, co najmniej 20 lat dla kobiet i 25 lat dla mężczyzn, w tym co najmniej 10 lat pracy górniczej ukończyła 50 lat i udowodniła okres pracy górniczej wynoszący, łącznie z okresami pracy równorzędnej, co najmniej 20 lat dla kobiet i 25 lat dla mężczyzn, w tym co najmniej 15 lat pracy górniczej bez względu na wiek i zajmowane stanowisko, która wykonywała pracę górniczą pod ziemią stale i w pełnym wymiarze czasu pracy przez okres co najmniej 25 lat.

Pomocna?
Tak1Nie7
Krtek
 Opinia
@Olo 10.06.2019 08:37

nie pchaj się wyższe wykształcenie nie branżowe nic nie da

Pomocna?
Tak3Nie5
Olo
 Opinia
@Krtek 10.06.2019 13:37

A pomijając wykształcenie wiek nie jest problemem aby iść pracować na dół. No i na co możne liczyć świeży pracownik??

Pomocna?
Tak2Nie5
Janek
 Opinia
@Olo 10.06.2019 08:37

Masz teraz 40 lat i jak się zatrudnisz do pracy w górnictwie jako pracownik dolowy nie przejdziesz na emeryturę w wieku 55 lat będziesz musiał pracować do 60 roku życia bo nie będziesz miał dniówek emerytalnych Masz możliwość jedynie w ratownictwie wystarczy 15 lat byciem członkiem drużyny ratowniczej by przejść na emeryturę w wieku 50 lat życia lub 55 lat Ale w tych 15 latach jest jeszcze jeden warunek czyste 15 lat ratownictwa bez chorobowego

Pomocna?
Tak6Nie
Tom
 Opinia
@Olo 10.06.2019 08:37

z wyższym wykształceniem technicznym możesz aplikować do działu Energomechanicznego (elektrycy powierzchnia/dół, mechanicy) w zależności jaki kierunek studiów. Kilkumiesięczny staż pracy w oddziale, postem stwierdzenie kwalifikacji w urzędzie górniczym i możesz zostać osobą dozoru.

Pomocna?
Tak2Nie3
Tubis
 Opinia
@Tom 12.06.2019 13:52

Wszyscy do tepego dozoru A kto będzie pracował by was wyzywać

Pomocna?
Tak10Nie3
Rudzianin85
 Opinia

Szczęśc Boże.Do której brygady isc w przewozie?czy ktos z okolic Rudy Śląskiej,zawsze sie idzie dogadac jeśli chodzi o przejazd.pozdrawiam

Pomocna?
TakNie9
Przewoźnik
 Opinia
@Rudzianin85 10.06.2019 19:27

Dogadaj się z Kierownikiem że brygade wybierzesz sobie po jakimś czasie i tyle. Pewnie i tak przez pierwsze dwa tygodnie będziesz miał na rano szkoleniowki! To się zorientuje co i jak! Jaką stawkę Ci zaproponowali "na początek"?!

Pomocna?
Tak2Nie5
Rudzianin85
 Opinia
@Przewoźnik 11.06.2019 07:47

Jeszcze nic nie podpisalem.Do piatku mam dac znac czy sie zgadzam na ich warunki.Jaka stawka niewiem ale mi wyliczyli ze z kartkami mnie okolo 3800 wyjdzie na reke.

Pomocna?
TakNie16
ChesteR
 Opinia
@Rudzianin85 11.06.2019 09:01

Zrobisz największy błąd życiowy jeśli się tam przyjmiesz

Pomocna?
Tak13Nie1
Jonny
 Opinia
@Rudzianin85 10.06.2019 19:27

Może nie najgorszy błąd w życiu ale z PG SILESIA to faktycznie raczej ludzie "uciekają" jak tylko mogą!!!!! 4ro brygadowka, chory dozór, płaca nie adekwatna do wymagań i zagrożeń, premia zabierana z byle powodu, lizo-dupctwo i (usunięte przez administratora) na każdym kroku, nie sprawne maszyny i urządzenia byle jechało na danej zmianie! TAK TO SIĘ KRĘCI I POMYKA BYLE DO PRZODU! A wypadków na "parkingu" to chyba nikt nie policz?!? TAKI NIEBEZPIECZNY SKUBANIEC JEST POWINNI GO ZAMKNĄĆ

Pomocna?
Tak18Nie2
cuiekaj z pg
 Opinia
@Przewoźnik 11.06.2019 07:47

jak nie pogonisz sam kierownika to cie oleje i bedziesz chodzic na rano na te psuedo-szkolenie! on nie ma nikogo na zerowce bo nikt wtedy nie jest w stanie zarobic zadnych pieniedzy!!!!!!!!

Pomocna?
Tak1Nie1
Były z PG
 Opinia
@Rudzianin85 11.06.2019 09:01

Nie rób tego błędu

Pomocna?
Tak6Nie1
Rudzianin85
 Opinia
@Były z PG 12.06.2019 16:54

Dlaczego?

Pomocna?
TakNie1
ChesteR
 Opinia
@Rudzianin85 12.06.2019 19:20

Przejrzyj kilka stron tego forum a się dowiesz

Pomocna?
Tak2Nie1
G ŁOS ROZZSADKU
 Opinia
@Rudzianin85 12.06.2019 19:20

Przyjmij ofertę! Popracujesz jakiś czas! Nabierzesz doświadczenia, zobaczysz co to prywatna Kopalnia "nic dobrego"! Pochytasz sobie coś bliżej i za lepsze pieniądze i jesteś wygrany!!! Na siłę przecież nikt Cię tu nie będzie trzymał a możliwość jest 1000 albo więcej! MAMY RYNEK PRACOWNIKA JAK NA RAZIE I TRZEBA KORZYSTAĆ PÓKI MOŻNA. Tutaj naprawdę kłamią w żywe oczy i nie ma się co przejmować co kto pomyśli jak przerobisz 3mce i zrezygnujesz TAKIE MOJE ZDANIE!!!!!!!!

Pomocna?
Tak5Nie4
Marek
 Opinia

Kiedy DJ wraca?

Pomocna?
Tak1Nie1
Skubidu
 Opinia
@Marek 12.06.2019 22:22

DJ teraz ma lato On nie pracuje w tych letnich miesiącach

Pomocna?
Tak4Nie1
Oszukany przez pg silesia
 Opinia

Nie polecam firmy PG silesia Mam nadzieję że Gmina Goczałkowice zablokuje prawo wydobycia tej nie Polskiej Firmie

Pomocna?
Tak28Nie3
ChesteR
 Opinia
@Oszukany przez pg silesia 11.06.2019 13:47

Może szerzej opowiesz o swoich doświadczeniach?

Pomocna?
Tak4Nie3
Oszukany przez pg
 Opinia
@ChesteR 11.06.2019 21:55

Pracowałem 5 lat w pg i to co obiecywano przy rozmowie wstępnej ,nic się nie sprawdzilo w czasie mojej 5 letniej pracy na pg Teraz w JSW pracuje i inny świat Zarabiam o 3500 netto więcej niż w tym pg

Pomocna?
Tak25Nie4
Grzegorz
 Opinia

Dziękuję PG Silesi za współpracę Spotykamy się w sądzie pracy

Pomocna?
Tak34Nie3
Dziadzia
 Opinia

Wy polaczki musicie na nas robić . Ja jestem Dyrusiem który wszystkie rozumy pozjadał i zęby zjadłem na gornictwie , do ściany trzeba karoce zaprzegać bo już stary jestem a moi ziomkowie z firmy B****V to najlepsza firma na ziemi pojmujecie ?????

Pomocna?
Tak5Nie7
1
Poddany dozór
 Opinia
@Dziadzia 09.06.2019 17:24

Ah pojmujemy, pojmujemy nasz wszech oceny panie i władco...

Pomocna?
TakNie2
TRYTEK
 Opinia

W okolicach lutego mieliście wypadek, typek się pomóc poslizgnal i wciągnęła mu rękę, wie ktoś coś więcej? Dużo takich incydentów macie?

Pomocna?
Tak8Nie4
inspektor BHP
 Opinia
@TRYTEK 08.06.2019 14:18

nie interesuj się bo kociej mordy dostaniesz

Pomocna?
Tak2Nie10
Rudzianin85
 Opinia

Szczęść Boże.Mam pare pytań i proszę o szczere odpowiedzi. Dostalem propozycje na oddział przewozu,mam górnika i 7 lat stażu na dole.Jestem z Rudy Śląskiej i niewiem czy bedzie mi sie oplacało codziennie dojeżdzać 50km w jedną strone. Na co mogę liczyć tzn.ile na ręke?jaki system zmianowy.bony, itd.pozdrawiam

Pomocna?
TakNie11
Bone
 Opinia
@Rudzianin85 06.06.2019 19:44

System zmianowym 7/24 Bony żywnościowe 20 zł Wczasy pod gruszą 900 zł na rękę Węgiel 2700 netto Barborka Zależy jaki kontrakt dostaniesz Zarobek na przewozie średnio 3800 netto do wypłaty

Pomocna?
Tak4Nie11
Bone
 Opinia
@Rudzianin85 06.06.2019 19:44

Jeszcze dodatek za przepracowany S/N 120 bruto

Pomocna?
Tak5Nie10
Przewoźnik
 Opinia
@Bone 06.06.2019 21:11

A ha 3800netto?!? W przewozie. Ale "kolega" pojechał! Chyba że to koleżanka z rekrutacji TO PRZEPRASZAM bo z kartkami to 3800 prawie że wyjdzie!

Pomocna?
Tak16Nie1
Rudzianin85
 Opinia

Może ktoś wie czy jest jakiś pracownik co dojeżdza z Rudy ślaskiej lub okolic??

Pomocna?
TakNie2
Hajer
 Opinia

Pany gdzie bardziej sie oplaca isc na silesii do sciany czy do przodka gdzie lepsza atmosfera i czy zarobek duzo sie rozni czy nie

Pomocna?
Tak1Nie27
Kombajnerz
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja
@Hajer 01.05.2019 12:01

Jak masz wybór to tylko G1!

Pomocna?
Tak2Nie12
Krtek
 Opinia
@Hajer 01.05.2019 12:01

Atmosfera???? Chłopie jak chcesz dobrą atmosferę to zacznij grać w piłkę nożną może kiedyś będziesz grał w reprezentacji Polski a tam niejaki Peszko odpowiedzialny jest za robienie dobrej atmosfery

Pomocna?
Tak21Nie1
tobiasz
 Opinia
@Hajer 01.05.2019 12:01

Wszędzie ale nie do SILESIA!!! Bedą na każdym kroku Cie (usunięte przez administratora) na premii i nic nie zarobisz z tego co ci słodkie dziewczynki obiecały w rekrutacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak30Nie1
Janek
 Opinia
@Hajer 01.05.2019 12:01

Do Rtownikow Ale pod KSRG

Pomocna?
Tak6Nie10
Bone
 Opinia
@Kombajnerz 02.05.2019 21:37

Masz rację A szczególnie na zerowke Bo tam same lizusy którzy bez mydla wchodzą od łazienego do dyrekcji w pupę

Pomocna?
Tak6Nie1
Dreher
 Opinia

Robota na dole jako spawacz z wadą wzroku możliwa?

Pomocna?
Tak1Nie6
Bone
 Opinia
@Dreher 05.06.2019 07:39

Co Ty chcesz kopalnię wysadzić Niema takiego stanowiska jak spawacz na dole kopalni Jest ale na powieszni

Pomocna?
Tak7Nie
Dreher
 Opinia
@Bone 05.06.2019 11:35

Eh inaczej, na dole jako ślusarz z wadą wzroku i czy warto jako spawacz na powierzchni.

Pomocna?
TakNie3
Dreher
 Opinia
@Dreher 05.06.2019 11:53

Boicie/ wstydzicie się wypowiadać?

Pomocna?
TakNie1
ChesteR
 Opinia
@Dreher 05.06.2019 19:37

Daruj sobie ta cała Silesie

Pomocna?
Tak6Nie
Dreher
 Opinia
@ChesteR 05.06.2019 21:47

Dlaczego?

Pomocna?
Tak1Nie
Jarzabek
 Opinia
@Dreher 05.06.2019 22:47

Po prostu dlatego,że jeżeli jeztwś pewien sqoich umiejętności,to poszukaj pracy gdzie indziej.Napewbo więcej zarobisz.

Pomocna?
Tak7Nie
tymek
 Opinia
@Dreher 05.06.2019 19:37

Jak przejdziesz badania to chyba bedziesz mogl pracować na dole! Chyba nie sadzisz ze ktos z piszacych na forum wyrazi Ci zgode?! Jezeli jej potrzebujesz ja wyrazam. Obys mnie tylko nie pomylił ze stojakiem ;-)

Pomocna?
Tak5Nie
Weld
 Opinia

Warto być spawaczem na powierzchni?

Pomocna?
TakNie1
Wt
 Opinia

Jak zrobię porzucenie to wypłaca węgiel czy lepiej poczekać

Pomocna?
Tak5Nie2
Bone
 Opinia
@Wt 03.06.2019 10:01

Zaczekaj bo do końca człowiek nie wie w jakie oni karty grają

Pomocna?
Tak5Nie
Jarzabek
 Opinia
@Wt 03.06.2019 10:01

Hej.Jeśli jeateś zdecydowany na taki krok,to poczekaj,aż pieniądze wpłyną na konto.

Pomocna?
Tak5Nie
Zainteresowany
 Opinia

Jaka jest roznica miedzy wydobyciem lub przodkiem a przewozem jako zwykly Gornik będzie 1000zl roznicy ?

Pomocna?
Tak9Nie
 Opinia
@Zainteresowany 30.05.2019 12:14

Na początek to samo

Pomocna?
Tak4Nie
Rycho
 Opinia
@Zainteresowany 30.05.2019 12:14

Sciana i przodki stoja najlepiej. Przewóz to oddział pomocniczy wiec i zarobki są niższe. Chyba ze jestes toromistrzem, prowadzisz przebudowy lub masz "pochytane" z kierownikiem...to jest szansa że zarobisz. W przewozie są tacy co chodzą tylko na pierwszą zmiane i jezdżą kolejkami z Dyrekcją ale...muszą donosic swojskie "produkty" tam gdzie trzeba. Donośić to duze slowo...;-)Chyba napisałem jasno...ufff.

Pomocna?
Tak25Nie1
Tubis
 Opinia
@Rycho 30.05.2019 21:41

Idź na ratownika na wstępie dostajesz 4900 brutto plus premia plus 27 z dodatku jak idziesz w zastepie zarobek około 5300 netto

Pomocna?
Tak13Nie3
ChesteR
 Opinia
@Tubis 31.05.2019 11:00

Jakim cudem netto więcej niż brutto?

Pomocna?
TakNie
Bone
 Opinia
@ChesteR 01.06.2019 19:28

Zobacz stawka 4900 + 20% =5880 Ratownicy robią z 5 dniówek SN 120×5=600 Dodatki nocne + Dodatek aparatowy 22 zł + 15 Zł za 30 minut dyżuru zmianowego daje sumę przy 21 dniowkach daje 777zl Daje to sumę bazową 7257 brutto minus 31% daje sumę netto 5007 do tego dolicz że ratownik jeszcze w miesiącu przepracuje 2 dniowki na polecenie pracy to daje te 5300 netto do wypłaty

Pomocna?
Tak3Nie2
pg bez dozoru!!!!
 Opinia

Dajcie spokój chłopa. Godziny nocne, nadliczbówki i inne przywileje gwarantuje Kodeks pracy, a nie Związki Zawodowe. Ja chciałem z innej beczki. Praca na PG SILESIA jest KOOL. Szczególnie na tzw. "przeróbce'. (usunięte przez administratora)

Przeróbkara
 Opinia
@pg bez dozoru!!!! 31.05.2019 17:35

Z autopsji? Mam rozumieć, że do łopaty byłeś za cienki i tobie żadna nie dała ani nie obciągnęła nawet za pieniądze? Teraz swoją frustrację wylewasz na forum

Pomocna?
Tak25Nie3
Daro
 Opinia

Jakie zarobki w scianie mam 5 lat doswiadczenia we wnece posiadam gornika. Jezdzi kots moze z okolic Cieszyna

Pomocna?
Tak3Nie1
Slusarz
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Panowie czyli podwyżki deputatu nie będzie. Prawda jest taka że dopóki związki zawodowe będą opłacane i utrzymywane przez kopalnię a nie tylko ze składek członków to nam nic nie załatwią a jak już coś zrobią to tylko minimum żeby było się czym chwalić. Panowie dopóki tego wszyscy nie zrozumia nie będzie dobrze bo związki nie będą gryzly ręki która je bardzo dobrze karmi tylko po to żeby nam było lepiej.

Pomocna?
Tak32Nie58
Stefan
 Opinia
@Slusarz 23.05.2019 18:18

Kolego, proszę nie wrzucać wszystkich związków zawodowych do jednego wora, i w końcu wypisz sie z Kadry...

Pomocna?
Tak50Nie9
Rycho
 Opinia
@Slusarz 23.05.2019 18:18

Napisalem o zwiazku a nie o związkach. Nie wszysko kolego do jednego worka. Mozna idac twoim tokiem rozumowania napiasać rownież, ze to co wynegocjuja powinno nalezec sie tylko tym co przynalezą do zwiazku x,y,czy z. Myśle ze wlasnie tak powinno to wygladać moze wowczas byloby bardziej sprawiedliwie. Co do pytania kolegi... Stawka w scianie czy w przodku to ok 4,200zł brutto + do 20% + inne dodatki. Górnik ma ok 3,500zł + te same dodatki. Jest jeszcze Barbórka, Deputat weglowy, kartki zywnosciowe, bony na swieta i Barborkowe oraz wczasy pod gruszą i inne swiadczenia z socjalnego.

Pomocna?
Tak42Nie9
Slusarz
 Opinia
@Stefan 24.05.2019 13:15

Nie należę do żadnego związku a przynajmniej dopóki nie zmieni się stan o którym pisałem wcześniej

Pomocna?
Tak10Nie41
Goral
 Opinia
@Slusarz 23.05.2019 18:18

Już dawno pisałem ze nic nie załatwią. Jedni biuro podróży KADRA a drudzy AGENCJA UBEZPIECZEŃ SOLIDARNOŚĆ .

Pomocna?
Tak16Nie46
Rycho
 Opinia
@Slusarz 24.05.2019 20:53

Czyli pasozyt. Taka pijawka na zdrowym ciele. Załatwia to tez dostane. Nie załatwią to nic mnie to nie kosztuje a moge na opiniach napisać ze nic nie robią. I tak wkolo Macieju.... Anonimowo mozna tak wiele zdziałać i opluwać. Prawda?

Pomocna?
Tak41Nie12
Rycho
 Opinia
@Goral 24.05.2019 21:59

Co byś nie zrobił to i tak bedzie zle. Gorolowi nie dogodzisz. ;-)

Pomocna?
Tak40Nie12
Gieniu
 Opinia
@Slusarz 23.05.2019 18:18

Ciężko oj ciężko jest się wypisać ze związku!!! Wiem to po swoim przypadku. Ale już jestem wolny od tej zarazy!!!! Sama idea związków jest słuszna tylko że u nas się to całkiem popierniczylo. OK 700zł rocznie na DARMOZJADÓW TO PRZESADA!!!!

Pomocna?
Tak16Nie42
Gieniu
 Opinia

Ale ja na prawdę jestem szczęśliwy że się udało mi w końcu uwolnić od płacenia na "związki" NAPRAWDĘ NAPRAWDĘ! " Mogę się pochwalić że Sam Sobie zrobiłem podwyżkę o ok. 700zł rocznie NETTO!!! Brawo ja" MAMY TO" Chciało by się NAPISAĆ. PS. NIKOGO ALE TO ABSOLUTNIE NIKOGO KTO PRACUJE NA DOLE I WYPRACOWYWUJE ZYSKI DLA PG SILESIA NIE MOŻNA NAZYWAĆ DARMOZJADEM! W przeciwieństwie do innych którzy biorą sporą kasę i nie potrafią załatwić GODNEJ PODWYŻKI WĘGLA K. U. R. W. A na 300kg! SZOK!! MAMY TO-ŻENADA

Pomocna?
Tak12Nie39
Mariolka
 Opinia
@Gieniu 29.05.2019 03:48

Gieniu. Brawo! To zeby było calkowicie fer to oddaj to co wynegocjowały Ci te zle zwiazki zawodowe czyli: caly deputat weglowy, bony swiateczne, barborke, tzw "didatkowy urlop", jubileusze, odprawe emerytalną, kwote za bony zywnosciowe, dodadki dla przodowego, instruktora, sanitariusza czy dodatek nocny. TERAZ PO ODLICZENIU TEGO MOZESZ DUMNIE WZIASC SWOJA WYPLATE. Szczesc Boze.

Pomocna?
Tak33Nie5
Mariolka
 Opinia
@Gieniu 29.05.2019 03:48

PG Silesia nie ma zyskow. Musisz jeszcze mocniej i wiecej pracować Gieniu.

Pomocna?
Tak33Nie
Goral
 Opinia
@Gieniu 29.05.2019 03:48

Brawo Gieniu! Masz rację mu jesteśmy darmozjadami którzy (usunięte przez administratora) w weekendy za marnie grosze w (usunięte przez administratora) systemie 24/7 i nic nie robią dla PG . A nasi górnicy z basztowki to są bohaterowie negocjacje w ciężkich warunkach w nocy w weekendy wyjazdy na wycieczki kuligi .A my narzekamy 270-290 do 8ton brawo wy mamy to

Pomocna?
Tak7Nie26
Mariolka
 Opinia
@Goral 29.05.2019 18:01

Rozumie goralu ze o systemie pracy jaki panuje w pgs dowiedziales sie wczoraj z tablicy ogloszen przy straznicy w mijscowosci ktorej mieszkasz? Twoj kolega Gieniu nazwal kogos darmozjadem przez to chyba sam sie nim stał. Kazdy ma swoja prace do wykonania i nie masz prawa go rozliczac. Moze nawet jest tak, jak piszesz o tej banszlowce i jak tam dlugo i kiedy sie pracuje. Pamietaj! Zawsze mozesz cala kwote( rowniez ta wynegocjowaną co rok) przekazac np na ta Twoja Remize Strazacka. Ten marny ochlap na pewno im sie przyda.

Pomocna?
Tak14Nie4
Goral
 Opinia
@Mariolka 30.05.2019 08:51

Mariolka gdzie Ty żyjesz chyba w kosmosie jaki węgiel chyba że te darmozjady nie umieją liczyć 2700-2800 za 8 ton przyniase Ci ta kasę i kup mi 8ton węgla jeżeli chodzi o dodatkowy urlop to dlaczego na PG nie można go podzielić na 4-4 lub 5-3 nie wiem skąd się wzięłaś na tej kopalni albo pracujemy w innych firmach.Bony świąteczne barbukowe smiech na sali dadza 150-200 zł a premię (usunięte przez administratora) i sa do przodu. Więc przestań (usunięte przez administratora) .

Pomocna?
Tak2Nie8
dragon
 Opinia

głupiutccy jestescie . Niektóre wpisy tutaj.... ah szkoda słow. ROZUMIECIE , ZE JESTESMY PRYWATNA KOPALNIA? NASZ pracodawca nie chce nam placic wegla w kartkach czy fizycznie zebyscie mogli sprzedawac. Zreszta nie mamy drobnicy . nie pamietacie jak płaciliscie podatki od tony pod koniec roku za węgiel w kartkach?? Węgiel został wynegocjowany za czasów Arka K. z Solidarnoscia kiedy On całkowicie chciał usunąć Go z Układu Zbiorowego ibotak naprawde nie jest on OBOWIAZKIEM do wynagrodzenia. To TYLKO tradycja górnicza i powinniscie sie cieszyc ze w ogole go MACIE w prywatnej kopalnii. w przeciagu 3 lat dostaniecie kolo 800 zł netto podwyzki . to mało ? ? ? Polacy to śmieszny naród - wiecznie niezadowolony i skrzywiony ze w ogole zyje. GÓRNICY USMIECH! cieszcie sie z tego co macie. przejrzyjcie na oczy kto o was walczy . a gdzie pozostali byli i podrozowali ;) 3majcie sie

Pomocna?
Tak42Nie9
Bercik
 Opinia
@dragon 29.05.2019 13:37

Dobrze cieszyć się z tego co masz Dadzą wypłatę bez premi ciesz się Bo masz pracę A co do kartek to na Silesi podatek był rozlorzony na 12 wypłat A tak wogule to się rozoedz A ściana sama Cię znajdzie

Pomocna?
Tak22Nie
Ekonom akrobata
 Opinia

Wszystko spoko ale jak można napisać w ulotce że do kieszeni w 2019 roku trafi 4000 ?!?!?! Panowie jak chcecie być traktowani poważnie . Do kieszeni trafi kwota podana wyżej pomniejszona o podatek , taka zagrywka śmierdzi chu*em

Pomocna?
Tak6Nie38
Rycho
 Opinia
@Ekonom akrobata 29.05.2019 15:14

Zawsze jest podawana kwota brutto. Na pit~ecie też ją masz, Jak się przyjmowałes proponowali Ci kwotę netto czy brutto,

Pomocna?
Tak31Nie5

Zostaw opinię o PG SILESIA - Czechowice-Dziedzice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej