KWK Brzeszcze
3 163 6 1

Opinie o KWK Brzeszcze

Młody 119

Witam. W których sklepach można zrealizować bonu z Sug-u? Bo nic nie pisze? Dzięki za odpowiedź pozdro

silesia

wiadomo moze czy Sug da jakiś prezencik na święta w postaci kasy ?

sss
@silesia 10.12.2018 10:05

Tak , są bony ale wartości nie znam bo dziś odbiorę

sss
@silesia 10.12.2018 10:05

250 zł

Basia

Szczęść Boże, Mam pytanie. Jestem kobietą co żadnej pracy się nie boi. Czy jest na Śląski gdzieś sortowania (nie wiem czy tak to się nazywa) węgla do której przyjmują kobiety? Będę wdzięczna za każdą informację. Pozdrawiam

brzeszcz
@Basia 05.12.2018 12:06

podanie do sugu w Jaworznie maja siedzibę

Nowy

Wiadomo cos o balonqch na barborke i kartkach na swieta?

Kicur

Witam czy ktos wie czy sa przyjecia na dol.

Bakuś
@Kicur 10.11.2018 21:37

Są przez firmy. Może ktoś się wypowie tutaj która lepsza ? Liner czy Remagum ?

elektromonter
@Kicur 10.11.2018 21:37

Jak w każdym zakładzie, przyjmują zwłaszcza na dół. Kryteria: - brak znajomości i umiejętności górniczych: SUG (najniższa stawka), Remagum, Linter ( nie jest tak źle) - podstawowe umiejętności górnicze lecz brak znajomości: SUG (najniższa stawka), Remagum, Linter ( wyższa stawka) -brak znajomości i umiejętności górniczych lecz masz znajomego"" wójka"" średni dozór: SUG 3-mc i TAURON (......BĘDĘ ROBIŁ NIC NIE BĘDĘ ROBIŁ......) -brak znajomości i umiejętności górniczych lecz masz znajomego"" wójka"" WYSOKI dozór:Od razu TAURON (......BĘDĘ ROBIŁ NIC NIE BĘDĘ ROBIŁ......) Od lat nic się w tym temacie nie zmieniło.

Ktosik

Witam. A są może przyjęcia dla kobiet?.

Bakuś
@Ktosik 11.06.2018 18:44

Są. Ściana czeka

Marek
@Bakuś 09.11.2018 13:07

Masz informacje dotyczące aktualnych rekrutacji? Czy mógłbyś się podzielić tą wiedzą? Na jakie stanowiska są przyjmowani pracownicy? Czy w biurze też są wolne wakaty? Ja nie znalazłem żadnych ogłoszeń o pracę, ale Ty znając firmę od środka masz aktualne wiadomości. Zachęcam Cię do tego.

Paweł1990
@Ktosik 11.06.2018 18:44

Coś słabo szukacie: http://www.tauron-wydobycie.pl/kariera https://sug.org.pl/#section-5

Młody.

.Witam. Pytanie do osób pracujących w Sug-u: czy wiadomo kiedy będą płacić za soboty przerobione w 3 kwartale? Dzięki za odpowiedź pozdr

Brzeszcze

Witam czy to prawda że Brzeszcze od nowego roku idą pod pgg

silesianin

Zarobki faktycznie nie są złe , w tym roku były dwie podwyżki płac , ale niema 14 ,jest barbórka ,węgiel i flaps 20zł za dniówkę.

ślusarz p/z

Na silesi ja pracuje 8 lat do systemu pracy idzie się przyzwyczaić kasa jak na kopalnie pgg czy tauron jest najlepsza na silesi ,lepiej mają tylko jsw robota jak wszędzie raz lepiej raz gorzej wypłata 4900-5300 zależy ile sobót i niedziel przeważnie 4/5 dodatkowo płatne w tygodniu wybierasz .

Karl Toko Ekambi
@ślusarz p/z 05.10.2018 13:31

5 tysi na rękę, naprawdę grubo

gornik

Takze idziemy od nowego roku pod silesie bedzie dobrze

nadsztygar

brzeszcze maja laczyc sie z Silesia Czechowice Dziedzice od nowego roku zadne Pgg nie oni sprzedali i maja spokoj ale bedzie lepiej nam bo Silesia dobrze stoi glowa do gory w biurze wszyscy o tym mowia ale nie wolno rozpowiadac dolowym a to jest nie uniknione

Jshshs
@nadsztygar 27.09.2018 19:57

Tak najlepiej bedzie nam u prywaciorza... brawo brawo. Chcecie robic 4 brygadowke jak silesia?

nadsztygar
@Jshshs 28.09.2018 07:09

na silesi wszyscy juz mowia o przejeciu brzeszcz maja isc tam przodki od nowego roku u nas juz bylo zebranie na ten temat takze na 100 procent silesia a smiac sie chce ze taki gupoty pisze ktos ze do pgg oni sprzedali bo nie byla rentowna a teraz by chcieli chyba ze do SRK ha ha ha

Kukuu
@nadsztygar 27.09.2018 19:57

Pierwsze sylysze o czyms takim zeby po cichu nas oddali w inne rece. Jakos u mnie w biurze nikt o tym nie gada a raczej by mi powiedzieli

Inżynier
@nadsztygar 27.09.2018 19:57

Te nadsztygar weź nie(usunięte przez administratora) takich głupot bo Silesia nic o tym nie gada a po drugie nie PGG sprzedało brzeszcze tylko kompania

kombajnista

Orientuje cie się czy będą przyjęcia w najbliższym czasie pod tauron? Czy kopalnie brzeszcze przejmuje PGG?

Gornik
@kombajnista 26.09.2018 15:08

Po nowym roku Brzeszcze przechodzą do Pgg.

Kukuu
@Gornik 27.09.2018 10:10

Z kad niby takie info pleciesz bzdury

Gornik
@Kukuu 27.09.2018 17:29

Pleciesz bzdury? W całym Pgg otym się mówi, a uwas oczywiście nic??

robert
@Gornik 27.09.2018 18:22

ale gupoty piszecie wogule pgg nie jest z brzeszczami nie zainteresowane a o brzeszczach slyszalem ze do silesi

Dominika

@Paweł1990, jako pracownik firmy mógłbyś napisać, czy są obecnie prowadzone rekrutacje, a jeśli tak to na jakie stanowiska? Praca jest dwu, czy trzy zmianowa? Można liczyć na premie lub inne pozapłacowe dodatki do wynagrodzenia? Pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie i umowy długoterminowe? Czekam na Twoją opinię.

Paweł1990
@Dominika 22.09.2018 17:10

Rekrutacje do Spółki Usług Górniczych są prowadzone cały czas, widać to choćby po liście ogłoszeń firmy na olx. Praca jest dla prawie wszystkich czterozmianowa - 6:00, 12:00, 18:00, 24:00. Premie oczywiście istnieją, jednak nie są zbyt wysokie. Starsi pracownicy mogą liczyć na kilkuletnie, a nawet bezterminowe umowy, jednak bardzo niewiele osób chce takie podpisywać.

Sługgg

Nie robcie ludziom wody z mozgu. Na poczatku dostawalem jako gornik 2200 zrobilem dopuszczenie do pracy jako.gornik po 3 msc 2600-2700. Pracuje 2 lata za 24 dni robocze (2swieta) wzialem nie cale 3350. Niezarobisz jak prawdziwy gornik ale nie pier..cie ze w sugu.pracuje sie za 2000. Wszystko zalezy od kierownika jak znasz sie na robocie wezmiesz wiecej , kierownik zalatwi jakas dodatkowa premie czy wyzsza stawke jak jestes matoł dostaniesz 2400. Elektryk z tego co wiem jak masz papiery i dopuszczenia zarobisz jak gornik. przyszlosci w sugu nie ma ale zawsze juz masz doswiadczenie i masz co wpisac w papierach. Je..ac SUG!!!!!!!!

Spólka Ubogich Górników
@Sługgg 09.09.2018 08:33

(usunięte przez administratora) Ja jestem w brygadzie ścianowej od roku i wypłata zawsze taka sama 127 zł * ilosć dni roboczych. Za sierpień 25 dni roboczych (3 święta ale jedna wybitka) = 3175 zł. Robiłem na guziku wypłata była stówke mniejsza,więc pytanie, warto było zmieniać? ...

Sługgg
@Spólka Ubogich Górników 15.09.2018 16:38

Dniowka 127 zl? To masz nie pelną premie!!! 134 zl z groszami to pelna premia. Ile masz na kwitku premi? Ja mam z reguly kolo 1000- 1100

Bshshdhshshs
@Sługgg 18.09.2018 16:03

Tez tak mniej wiecej biore kolo 135 zl dniowka z reguly na rano czasem tydzien nocek oddzial szybowy

SUG
@Sługgg 18.09.2018 16:03

700-800

Sug 2

Dzwonili już może do kogoś? Z elektryktów lub teletechników?

Tom

Kiedy mają płacić premię jednorazową ?

Paweł1990
@Tom 14.09.2018 16:14

Rok temu była 29 września (w SUGu oczywiście). Miałem prawie 700 zł netto (żadnych l4, UŻ, UB, krwi...) W tym roku ma być podobnie. Zapytaj w ZZ, najlepiej w Solidarności.

Adam

a najmniejsze szychty to jakie sug wpisuje 1.5 czy 1.8 czy mniejsze odpiszcie prosze bo mysle sie przyjac

elektromonter
@Adam 01.08.2018 21:37

0,5 i 0,7 to będziesz miał przynieść, aby mieć 1,5 czy 1,8 haha najpierw się przyjmij porób, a potem powiedzą ci czy się nadajesz.

Wojt
@elektromonter 02.08.2018 01:26

(usunięte przez administratora) z taurona nascpane

Mlody

Witajcie panowie.Ile zarobki elektromonter albo teletechnik w tauronie pod ziemią bez doświadczenia dołowego na start?

aewf
@Mlody 20.08.2018 17:30

2200-2500

raw
@aewf 20.08.2018 21:14

Po 10 latach z 2900.

Mlody
@aewf 20.08.2018 21:14

To kwota netto? Jakie są umowy? Od pełnej stawki? Na czas nieokreślony?

Paweł1990
@Mlody 21.08.2018 15:46

Pierwszą umowę dostaniesz na 3 miesiące, kolejną prawdopodobnie do końca tego roku. Zarobek netto może się znacząco różnić w zależności od premii, ilości dni roboczych w miesiącu, liczby przepracowanych świąt no i ewentualnych potrąceń. W każdym razie 2500 zł netto (w SUGu, innej opcji nie ma) jest osiągalne. O Barbórce, 14-stce, deputacie węglowym i innych przywilejach zapomnij.

Sug5
@Paweł1990 23.08.2018 13:41

Kolega napisał że w tauronie maży sie mu przyjęcie z obecnej rekrutacji tak jak 100 innym ale z sugu z doświadczeniem.i kolega bez doświadczenia chciałby zarabiać niewiadomo ile. kolege trzeba ściągnąć na ziemie ponieważ w tauronie sie dobrze nie zarabia tak samo jak w sugu chcesz zarabiac idz do firmy remagum lub lintera tam zarabiają po 4tys w linterze mają kartki po 34zł sodexo a pod kopalnią 18.99 do sklepów społem w których jest drożyzna ceny wywindowane do góry

Mlody
@Sug5 24.08.2018 18:00

Kapitalna odpowiedz.Dzieki wielkie.Myślałem że na start sie liźnie 2600 na ręke ale widze ciężko bo robota no dole nawet pod firmą powinna być sowicie płacona...Ciekaw jestem czy jako zielony jak złoże CV to ktoś odpowie pewnie nie☺

tgdfbv
@Mlody 28.08.2018 18:08

Do Sugu od ręki Cię wezmą.

Mlody
@tgdfbv 29.08.2018 02:49

Skąd taka pewność.?

qwerty
@Mlody 29.08.2018 14:20

Bo do SUGu biorą wszystkich, tam już nikt nie chce pracować, tak więc nowe miejsca stale się zwalniają.

Mlody
@qwerty 30.08.2018 12:47

A warunki płac bez doświadczenia? Pytam tu nie w Sugu na gowork bo cos czuje ze koloryzują.

qwerty
@Mlody 30.08.2018 17:49

Pierwsza wypłata ok. 1900 zł, kolejne na max 2200 zł.

Sug5
@Mlody 29.08.2018 14:20

Bo biorą ludzi z ulicy

Darek

Podpowiedzcie czy potrzebują aktualnie ludzi i do jakiej roboty? Jaka umowa.

fsdv
@Darek 25.08.2018 17:04

Umowa o prace, stawka bez górnika 14,90 zł brutto na godzine, tj około 10-11 zł na rękę.

Mlody
@fsdv 28.08.2018 11:55

Trudno kurs górnika zrobić?

edwa
@Mlody 29.08.2018 16:46

Nie, pół roku zaocznie do szkoły. Potem będziesz miał 12-13 zł na godzine.

Mlody
@edwa 30.08.2018 12:04

Warto?

gsd
@Mlody 30.08.2018 17:50

Nie, lepiej idz zrob slusarza i elektryka, bo znajdziesz prace w lepszych zawodach.

Rado

Tauron to ciula na wyplatach wszystkich to sa zlodzieje i tyle

Patola tauron
@Rado 02.08.2018 11:07

Ciekawe ktory zwiazek zablokowal podwyzki w tym roku dla kopalni a sugoli to mi szkoda chlopaki (usunięte przez administratora) za grosze a i tak pod kopalnie nie przejda ida tylko ci z plecami nawet ludzi wybranych przez kierownika oddzialu sie skresla haha i daja swoich

CZYTELNIK
@Patola tauron 10.08.2018 16:09

POPIERAM TO JEST PRAWDA

Górnik
@Rado 02.08.2018 11:07

Pgg kopalnia Ziemowit 4892 zł - ostatni ror z wypłaty w tym 2 święta, praca na przodku. Kiedyś pracowałem na brzeszczach i mam tam mnóstwo znajomych i szkoda mi ze was tak traktują... ale pgg szuka fachowców wiec zapraszam

Kukuu
@Górnik 11.08.2018 22:38

Bo na brzeszczach dalej sie zarabia to co w 2010roku tylko kartki podniosly zydy

Grz
@Górnik 11.08.2018 22:38

Na Ziemowicie podobno przyjmują ale na Piast to nie do końca wiadomo. W sumie to już jest połączona kopalnia KWK Piast-Ziemowit. Skąd masz takie info że szukają fachowców pod Pgg ?

Górnik
@Grz 12.08.2018 11:44

Pracuje tam już prawie rok na Ziemowicie i widzę ze co chwile przychodzą jacyś nowi pracownicy... przeważnie są to ludzie którzy pracowali po jakich firmach „kogucik” maja doświadczenie w górnictwie wiec są przyjmowani..sporo tez jest młodych chłopaków prosto po szkołach. Sytuacja w pgg bardzo się poprawia, wszystko to co się teraz dzieje jest bardzo na +. Rozszerzają program pgg familly gdzie np masz zniżkę na każdy litr paliwa 8gr na stacjach Orlen czy masz zniżki w restauracjach, basenach i wielu różnych dziedzinach... program ten cały czas się rozszerza. Za niedługo będzie podpisany nowy układ zbiorowy który będzie promował pracowników za ich charakter pracy jak i miejsce gdzie oni pracują, wielu na tym zyska na przodkach czy ścianie. W końcu zaczynamy zarabiać tam jak ludzie a nie jak niewolnicy. Słyszałem ze ludzie składają podania również bezpośrednio do związków i udaje im się dostać. Panowie spróbować można! Jedno jest pewne..do Tauronu nigdy bym już nie wrócił.. jest to spółka koleżeńska gdzie każdy kazedmu myje raczki nie dając przy tym zarobić ludzia oraz jak słyszę o tych chłopakach ze sugu co ciężka pracują i nie chcą ich przyjąć to bardzo mi ich szkoda nie zasługują na takie traktowanie..

Grz
@Górnik 13.08.2018 16:50

Możesz podać swój e - mail ??. Priv

Wojt
@Grz 13.08.2018 21:27

Przy Ziemowicie gdzieś są związki czy gdzieś dalej ?.

Luki

Witam. Są przyjęcia na kopalnie ? Interesuje mnie praca jako mechanik może ktoś opowiedzieć czym się zajmuje itp ?.

Rado
@Luki 09.08.2018 21:52

Pod sug raczej sa a zajmuja sie naprawa konserwacja i skladaniem sprzetu

Luki
@Rado 10.08.2018 16:12

Pod kopalnie nie da rady ?. Praca na dole czy u góry na warsztacie gdzieś??

Rado
@Luki 10.08.2018 16:26

Pod sugiem to na dole.na warsztacie u gory tez robia dolowcy ale raczej z pod kopalni i z plecami. Niby tauron bierze ludzi z sugu ale to tez po znajomosciach chyba ze jestes wybitnym fachowcem to cie wezme po 2 latach heh

Luki
@Rado 11.08.2018 11:57

Skąd taka pewność że po 2 latach bd mógł przejść pod kopalnie?

Rado
@Luki 12.08.2018 16:44

Nie ma pewnosci hehe ale wczesniej nie licz

qwerty
@Luki 12.08.2018 16:44

Możesz pracować nawet 5 lat pod SUGiem i nie mieć szans na przyjęcie pod Tauron.

Bartek

co za gupoty wypisujecje ze brzeszcze do pgg sprzedali tauronowi on zainwestowal a takich gupot nie wypisujcje podobno jak juz cos to kopalnia czechowice dziedzice silesia moze kupic

Gornik
@Bartek 29.07.2018 21:23

Niby co zainwestowali? Kopalnię przejęli za 1zl, kopalnia bez inwestycji w pogłębiania szybów,itd.. maszyny? Każda kopalnia inwestuję w maszyny heh stacja odmetowania? Dawno zrobiona..

Sug7
@Gornik 29.07.2018 21:52

I 145milionów pomocy publicznej które tauron musiał zwrócić za srk i kwk to że poszło za symboliczną złotówke to jest dla picu tylko

Rado
@Sug7 30.07.2018 09:14

Ale dostal ponoc 400mln tauron na brzeszcze tak klysz mowil kiedys na masowce jak kwk b nie wchodzila w tauron wydobycie

Nowa

Witam mam pytanie na temat pracy na przerobce kwk brzeszcze??

Sug
@Nowa 01.08.2018 10:27

A co chcesz wiedzieć

mirek

ja pracuje w sugu 2 mies a szychty mam1.8 spoko

Adam

a o co O.5czy O.7 o co to chodzi

elektromonter
@Adam 02.08.2018 01:43

Po pytaniu wnioskuje ,że się do SUG-u nadajesz, przyjęty haha

Adam

a w sugu jak jest naliczana szychta 1.5 i 1.8 czy wogole napiszcie bo mysle sie przyjac

elektromonter
@Adam 01.08.2018 07:06

Oczywiście ,że jest jak ci się należy, ale trzeba tego pilnować.

Dominika

Na stronie firmy są aktualne ogłoszenia o pracę na stanowiska: robotnik górniczy pod ziemią, młodszy górnik pod ziemią, pracownik serwisu sprzątającego. Czy ktoś z użytkowników forum jest zainteresowany ta pracą i będzie aplikować? Jeśli tak, napiszcie jakie warunki zaproponował pracodawca i jakich kwalifikacji wymagał od pracownika na te stanowiska? @postronny, mógłbyś coś dodać na temat warunków pracy? Rozumiem, że system zmianowy jest dosyć meczący. Czy dostajesz jakieś dodatki do wynagrodzenia takie jak premie lub pakiet socjalny? Podziel się swoim doświadczeniem.

Adrian

prawdopodobnie z PG SILESIA tez slyszalem nadsztygarzy wiedza ale nic nie mowia jak zwykle dowiemy sie w ostatniej chwilia moze bedzie nam lepiej bo na silesi nie jest zle

postronny
@Adrian 30.07.2018 22:20

Tylko system 24/7 stopniowo wykańcza każdego z osobna, chyba, że nie lubicie spędzać czasu z rodziną.

Bartek

brzeszcze maja laczyc sie z silesia od nastepnego roku moze bedzie nam lepiej tylko tyle ze w kazdej porze moga cie przezucic na kopalnie czechowice lub Brzeszcze

www
@Bartek 30.07.2018 15:19

To by już było o tym wiadomo oficjalnie jak coś.

Zostaw opinię o KWK Brzeszcze - Brzeszcze

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KWK Brzeszcze