KWK Brzeszcze

Brzeszcze

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 157 ocen.

KWK Brzeszcze
3 157

Opinie o KWK Brzeszcze

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KWK Brzeszcze

Swiadomy

Ludzie nie dajcie sie nabrać... Z tym ze kopalnie ma wziąć jsw lub ktoś inny... Pomyślcie, czemu tauron miał by sprzedawać kopalnię skoro zainwestował sporo pieniedzy i feldruje w najlepszym pokładzie i przynosi mu to dobre zyski... Puścili propagandę, żebyście sie bali on pracę i nie walczyli o pieniądze i byli cicho...

   
Ktosik

Witam. A są może przyjęcia dla kobiet?.

   
Nowy

Jak wypłaty w sugu? Bedzie wypłacona premia od wydobycia? Ile maja dac na wczasy?

   
Sug
@Nowy 07.06.2018 21:05

Szału nie ma z wypłatą 2200 z 4 świętami na powierzchni premia sierpień wrzesień dopiero

   
hajer

tzn.Brzeszcze do pgg lub jsw, raczej prędzej do pgg, jsw wydobywa głownie wegiel koksujący... Janiana Srk a Sobieski zostaje w Tauronie..

   
fsd
@hajer 22.04.2018 18:02

Janina Od lipca sierpnia będzie fedrować z tego co widać na 3 ściany, jak się wyrobią. W 2016, jak 3 ściany fedrowały to było 16 do 18 tys ton wydobycia dobowego. Ludzi na janinie jest 2100.

   
zenek

kopalnia piast i zimowit chca kupic niemcy wreszcie gornicy naucza sie roboty a temu gornikowi 27 co mu zgniotlo noge na nocce na kopalni zimowit byl piiany impreza na kopalni to standart siedza nic nie robia polowa tam powinna zginac ha ha ha

   
zenek
@dawid 01.06.2018 14:24

ale on niestety jeszcze zyje ha ha ha

   
juzek

witajcie...mnie załatwili pięknie...kobieta w kadrach u której byłem 2 razy pytać o jubileusz zapewniła mnie że w maju do wypłaty dostanę ...A TU wielki (H)okazuje się że nie zalicza tauron okresu jak ktoś był kiedyś na bezrobociu ja tego nie kumam bo to mam uregulowane w stażu pracy...nie mam teraz na debet...i jestem w czarnej D....pozdro!!!

   
wdfszcx
@juzek 10.05.2018 10:47

Tak wynika z układu zbiorowego, tylko okresy pracy. Max 5 lat innej roboty nie górniczej, ale roboty nie bezrobocia. I szkoła do tego max 4 lata.

   
Wojtek

Witam serdecznie chcialbym zapytac o zarobki w kopalni brzeszcze dla osoby ktora dopiero zaczynalaby w tym fachu ... pozdrawiam wszystkich

   
juzek
@Wojtek 29.04.2018 07:47

lepiej nie pytaj......

   
wojtek

co to nas obchodzi ze byl wstrzas zginal 38 letni to przecierzstarszy doswiadczony mlody nie byl 18 lat przerobione zus sie bedzie cieszyl mlody niebyl gorzej by bylo jak by mial 20 lat to nic nie uzyl zycia a taki byl juz u schylku

   
rafal
@elektromonter 07.05.2018 08:39

chyba zebym byl taki gopi jak wy 6 tys na reke w biurze maklerkim i nie musze sie babrac jak wy a z was mozemy tylko sie posmiac z kolegami i ze idziecie na smierc to czeba byc niepowaznym ale to wasza zmiana a ja tak grzeje weglem a warszawa ma was w (usunięte przez administratora) ha ha ha

   
rafal

te warszawiaki sie tylko z nas smieja a kopalnie maja w nosie i dlatego z nas sie smieja w garniakach siedza w biurach i zarabiaja 6 tys gazem grzeja a nas biedakow za nic

   
elektromonter
@rafal 08.05.2018 20:41

Opowiadsz, ten warszawiok to jakio farbowany tympy paciulok, a stolice to widzioł na widokówce haha.

   
Zbynio

Czy sytuacja w firmie uspokoiła się? warto starać się o pracę?

   
dobrze_poinformowany

słyszałem że Brzeszcze do s\Silesii mają iść, Janina pod LW BOGDANKA a Sobieskim interesują się Turkowie. Pozdrawiam

   
esz.ty

Ktoś walnie głupotę a szerokie grono już to łapie i podaje dalej... brawo wy.

   
górnik

KwK Brzeszcze mają przejść do Pgg lub JSW.....Nie wiadomo jeszcze konkretnie do której z tych spółek..

   
Paweł1990
@Oloolo097 22.04.2018 09:37

Owszem, natomiast Janina do SRK, a Sobieskiego przejmują Niemcy. Pamiętajcie też, że niedawno udowodniono, iż Ziemia jest płaska. https://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24/istnieje-zewnetrzna-krawedz-swiata-200-dowodow-na-to-ze-ziemia-jest-plaska,122,2191

   
gosc11

Czy pracownicy sugu mogą odejdc na emeryturę po 25 latach pracy? Proszę o odpowiedź

   
górnik
@gosc11 19.04.2018 17:28

Tak. Każdy kto pracuje na dole w pełnym wymiarze, ma prawo po 25 latach iść na emeryturę górniczą.

   
anonymous

Witam, czy ktoś się wybiera z Jaworzna na szkolenie BHP do Brzeszcz - praca z Sug. w Dniach 5-6 kwietnia i mógłbym się z nim zabrać? Za paliwo oczywiście oddam

   
nowy_b

Witam, czy ktoś wie, kiedy będą szkolenia BHP organizowane przez SUG. Jestem już po badaniach i kazali czekać na telefon?

   
górnik
@gorzka prawda 31.03.2018 19:52

SUG jest ściśle powiązana z Tauron Wydobycie, więc zyski sugu są zyskami Taurona????

   
robert

teraz do srk poszla kopalnia wieczorek a do konca 2020 maja przejsc 3 kopalnie z srk z pgg takze to jest koniec pgg a w tym ma byc piast zimowit w srk daje jeszcze 5 lat a o kopalniach bedzie jeszcze wspomnienie

   
kwksuszi

Witam. Powie ktoś ile tak naprawdę można zarobić w ścianie na zg brzeszcze? Czy to na wnęce czy przy kombajnie.

   
Kwksuszi
@Borysek 30.03.2018 23:00

Dzięki za info.

   
Sugowiec

Jest tu ktoś ze SUGu zainteresowany pracą na Słowacji, pojawiły się plakaty na Janinie że dobre zarobki (kolega mi potwierdził bo tam robi, 5,5 - 6,5 tys można zarobić za 20 dni). Szukam osoby/osób z którymi mógłbym zjeżdżać do Polski bo nie mam auta.

   
debil
@Sugowiec 28.03.2018 13:36

6 tys chyba brutto....

   
SK robol

Panowie jak mała kasa to SUG ma fajną opcję na Słowacji teraz, początkowo stawki były niskie ale teraz 6 tys na rękę można wyciągnąć za jakieś 20 dni przepracowanych, tylko trzeba robić, nie kombinować. Składki w polsce odprowadzone i zawsze mozna wrócić po jakimś czasie znowu na polskie kopalnie. Sprawdzona informacja bo pracuję tam, ale od początku zatrudnienia ani dnia nie chorowałem. Więc nie pierolić tutaj, tylko ostro pracować, każdy jest kowalem swojego losu...

   
Sugowiec
@SK robol 28.03.2018 13:21

SK robol skąd ty jeździsz?

   
Zbych

Panowie,jakie firmy pracują na Brzeszczach aktualnie i gdzie ewentualnie można złożyć papiery?W sensie,która firma jest warta zainteresowania.Mam przerobione trzy lata na dole.

   
dasdas
@Zbych 23.03.2018 23:27

Linter na janinie na budowie przenośników i pobierki hazemagiem pare wnęk wypłaty 2-3 święta 3200-4000, kartki 30 sodexo, przodki kartki 34 zł sodexo, odstawa 20 chyba. Wypłaty większe zależne od metrów. Ogólnie w Linterze metry dają pieniądze, nie raz są premie za ponad norme, ale to jebaką trzeba być nie złą. Nie ma źle, ale jak szukasz grania w (usunięte przez administratora) to tu kasy nie na robisz, tu ludzie są nastawieni na kase i metry. Spokojnej roboty szukaj w sugu.

   
Dominika

Aktualnie jest prowadzona rekrutacja w KWK Brzeszcze - poszukiwany jest między innymi Inspektor nadzoru inwestycyjnego pod ziemią. Znacie kogoś, kto pracował na tym stanowisku? A może sami zamierzacie aplikować? Jakie warunki są oferowane przez tego pracodawcę?

   
Nick

Ja robię w sugu praktycznie od początku i co? I g*wno.Podobnie jak kolega niżej. Człowiek myślał, że będzie robił w sugu to go pierwsze wezmą pod kopalnie przed innymi ludźmi. Wydymali nad po całości. Przyjęli ludzi co nie odróżnią górnego zamka od dolnego, ludzi którzy bez starania dostali to, o co my staraliśmy sie od dawna. Ogólnie temat nadaje sie do telewizji. To państwówka, był casting zadawali pytania, pytali o staż, pytali o papiery i dostawałeś za to jakieś cyferki ale po c*uj? Po uja skoro w końcowym rozrachunku i tak tą całą szopką ktoś namieszał i przyjęli SWOICH. Powinni przyjechać sprawdzić papiery większości tych nowaków porównać z resztą albo wynikami tej ich pier**** punktacji i kazać im odpowiedzieć na pytanie jakimi kryteriami przyjmowali. Wujek? Sąsiad? Nadsztygar czy kur** babka matki. Jak tak to wszystko działa, to ja nie widze przyszłości dla tej kopalni. Skoro tak wykwalifikowaną kadrę pracowniczą przyjmują pod swój dach, to liczą chyba, że węgiel sam będzie im wpadał do skipu. Panowie orać gnojami niech zobaczą co im wujek załatwił, by z (usunięte przez administratora) szczewo wyszło, a kopalni życzę szerokości bo przez lata nic sie nie zmienilo ZNAJOMOŚCI > DOŚWIADCZENIA I UPRAWNIEŃ.

   
Paweł1990
@Debil 17.03.2018 18:29

A żebyś wiedział, że pójdę, muszę tylko poczekać aż mi wyrobią wszystkie uprawnienia, bo tylko to mnie trzyma (w tych biurowcach to guzdrają się miesiącami z najprostrzymi sprawami).

   
Pan nowy.

Panowie jakie sa zarobki nowego elektromontera lub elektryka na Brzeszczach? Trudno sie dostac bez uprawnien?

   
Pan Nowy
@Eko 09.03.2018 14:11

A po pierwszym roku bez uprawnień górnika na jakie kwoty można liczyć?..Jakie za elektryka, jakie za elektromontera a jakie za ślusarza?

   
patryk

moj szwagier robi na fiacie tychy z 1 sobota na reke 4 tys co dzien po 8 godz jest majstrem i narzeka ze malo maja miec podwyzki w marcu i jeszcze narzekaja ja mu mowie ze z 3 sobotami 2tys 800 a on mi nato ze gornicy powinni zarabiac na reke 1tys 900 zl bo nic nie robicie i sie smieje ha ha ha dziady rabane

   
Janek
@patryk 14.03.2018 17:16

Powiedz żeby ci robotę załatwił,ciul z fiata

   
eskeree

Panowie , warto iść na kierunek technik górnictwa czy nie? Bo chciałbym pracować na kopalni ale powiedzcir mi jak to jest

   
Eko
@eskeree 11.03.2018 17:40

Lepiej idź za mechanika i elektryka to bd miał lżej. I zawsze masz możliwość się przebranżowic ,a z kopalniami może różnie być.

   
Sama prawda

Witajcie nowoprzyjęci na przodkach przez wujka z solidarności i wujka z władz kopalni! to jak potraktowali nas chlopakakow którzy przez 2 lata pracowali na przodkach można nazwać wielkim poniżeniem... przez cały czas ciężko tyralismy i byliśmy zaangażowani w to co robimy bo mówiono nam ze dzięki temu dostaniemy się pod tauron i będziemy mieć pierwszeństwo w przyjęciach a wyszło tak ze zatrudnili osoby po znajomościach...zostawiajac nas na lodzie...wydymali nas z pełna świadomością tego czynu. Ci ludzi co przyszli to jedna wielka zbieranina którzy nie znają się na robocie i widza przodek pierwszy raz na oczy a przypomnę ze były to przyjęcia typowo na GRP. Teraz tymi ludźmi będę sobie pracować!! Dozór pewnie sobie myśli ze my sugole będziemy ich teraz szkolić i pokazywać co i jak :D ale jak to?!przeciez to sami fachowcy sa którzy zostali wciągnięci przez Tauron :D Niech sobie radzą!!! Teraz to wy będziecie (usunięte przez administratora) a my będziemy pracować tak jak nas potraktowano... chłopaki którzy liczyli na przyjęcie będą się pomału wykruszać i zwalniać a kopalnia zostanie z tym co sobie zatrudniła. Także jeżeli liczyć ze przez sug i sumienna prace dostaniesz prace w Tauronie a nie masz wujka lub cioci to możesz grubo się rozczarować. Nie polecam firmy Sug! Bardzo słabo płaca i poniewierają ludźmi... Pozdrawiam!

   
Były sługa
@Sama prawda 09.03.2018 17:28

Uczciwie pracowałem w sugu na przodkach i się dostałem. Ale z tamtymi "fachowcami" to prawda

   
Ciekawy

Po ile sa kartki zywnosciowe pod Tauronem?

   
23
@Ciekawy 06.03.2018 17:12

18,90

   
rafal

ha ha pisalem ze do mnie dzwonili z taurona 2 tyg temu a pracowalem 1 miesiac w sugu a od 1 marca pod tauronem a wy dalej miejcie nadzieje a mi zalatwil wujek i tak to wyglada nara

   
Ryl
@rafal 04.03.2018 17:38

Przecież to norma Brzeszcze to rodzinny biznes

   
Fred

Caly ten sug to porazka.wyplaty marne.

   
tornister andruta
@anonymous 28.02.2018 19:06

bystry jak woda w kiblu

   

Zostaw opinię o KWK Brzeszcze - Brzeszcze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KWK Brzeszcze