brak logo

Fonon Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Fonon Sp. z o.o.

rozczarowany 2013-11-21 09:49:40
Obiecano mi pracę na umowę zlecenie na okresie próbnym. Okazało się, że otrzymałem umowę o dzieło, a dwutygodniowy okres próbny był pozbawiony jakiegokolwiek szkolenia merytorycznego z produktów itp. Przychodziło się przez 2 tygodnie na 8 do 16 otrzymywało się telefon, laptopa i bazę. Tak naprawdę człowiek walczy by się wykazać i zapełniał im bazę klientami. Po okresie próbnym nie tylko ja, ale i jeszcze jedna osoba usłyszeliśmy, że teraz przychodzą "następni" na próbę i potem się do nas odezwą. Oczywiście nie odezwał się nikt. Zalecam ostrożność.
4
Seto 2014-02-21 17:12:50
Witam
zdecydowanie zgadzam się z poprzednikiem firma prowadzi rekrutacje, obiecuje umowę o pracę i 2 tygodniowy okres próbny. W rzeczywistości po 2 tygodniowym okresie próbnym nie ma co liczyć na stałą umowę tylko na kolejne miesiące "próbne" na umowę o dzieło. Praca polega na zapełnianiu bazy kontaktów. Pracodawca kompletnie nie godny zaufania, Jeżeli zostaniecie zaproszeni na okres próbny radzę ustalić na początku warunki pracy, gdyż szkoda marnować czas.
6
gosia 2014-03-19 11:13:54
To straszna firma naciąga młodych ludzi!
1
mlodyzdolnypracownik 2014-03-28 12:19:06
witam nie polecam w żadnym wypadku ! umowa na zlecenie , masa nadgodzin
2
elgie 2014-04-04 10:55:05
Firma wszechstronna i ciekawa, np. jako jedyna firma na świecie produkuje takie rzeczy -> www.la-ds.com. Pracuję w niej prawie od początku i jestem bardzo zadowolony. Dziwne opinie powyżej, bo ja jestem zatrudniony na umowę o pracę jak zdecydowana większość pracowników. Ogólnie bardzo dobre warunki pracy, nowy budynek, super atmosfera i dobre relacje z szefami, ogólnie jest bardzo pozytywnie :)
2
gliwiczanin 2014-04-04 22:40:16
potwierdzam- fajna firma !!!
6
wojtek 2014-05-14 13:30:19
Fajna FIRMA? Zatrudni spawaczy TIG z 3 letnim doświadczeniem za 10zł brutto na godz! Na czas określony? Super firma!!!
1
andrzej. 2014-08-04 16:53:26
Witam
zdecydowanie zgadzam się z poprzednikiem firma prowadzi rekrutacje, obiecuje umowę o pracę i 2 tygodniowy okres próbny. W rzeczywistości po 2 tygodniowym okresie próbnym nie ma co liczyć na stałą umowę tylko na kolejne miesiące "próbne" na umowę o dzieło. Praca polega na zapełnianiu bazy kontaktów. Pracodawca kompletnie nie godny zaufania, Jeżeli zostaniecie zaproszeni na okres próbny radzę ustalić na początku warunki pracy, gdyż szkoda marnować czas.
szok! 2015-05-04 13:25:25
firma sprawia wrażenie poważnej i uczciwej. nic bardziej mylnego. oszustwa z wypłacaniem wynagrodzeń, zmiany decyzji. na wszystko koniecznie podpisana umowa.
2
ziomek 2015-05-17 14:18:37
jedyna taka firma na swiecie dobre ale jaja Sudmok czegos ty sie najarał
ziomek 2015-05-25 18:38:15
fonet tam jest taka rotacja pracowników ze ogłoszenie wisi cały czas POWODZENIA
2
ziomek 2015-06-20 13:26:24
ciekawe kiedy tam wpadnie urząd skarbowy bo PIP już był
ziomek 2015-07-20 12:38:35
dziwne ale znowu zwalniają, a ogłoszenia wiszą że zatrudnią, chora firma
1
mono 2015-07-20 22:17:53
Firma tragiczna, nie polecam nikomu. O umowie innej niż "o dzieło" można zapomnieć.
Aż dziw, że z takimi problemami finansowymi to coś nadal istnieje.
1
malarz 2015-07-25 16:43:26
już się kończy,a tych dwóch pajaców robi pod siebie i wyje,to kara za traktowanie pracowników.Bo jak sie ma syf dziedzicznie zamiast mozgu to tak sie konczy
1
ziom 2015-08-23 09:53:39
bo zwolnili dyrektora finansowego,omijajcie tą firmę z daleka, tam plagiat goni plagiat
ziom 2015-10-16 15:58:38
tam starymi pracownikami są tylko szczury i myszy he he bo nie dały sie zwolnic
ziom 2015-11-06 14:00:46
poczytajcie jakie bzdury wypisują o swojej firmie CZOLOWY PRODUCENT HE HE ALE CZEGO BUBLI TAKICH JAK W RYBNIKU CZY W KATOWICACH NIE WSPOMNE O OLSZTYNIE NIE POLECAM STRATA CZASU I ZDROWIA
2
łysy 2016-01-22 17:38:23
zwolniłem się z tej firmy sam jako ostatni ze starych pracowników i bardzo sie z tego ciesze , nie polecam tej firmy
łysy 2016-01-22 17:41:43
zwolniłem się z tej firmy sam jako ostatni ze starych pracowników i bardzo sie z tego ciesze , nie polecam tej firmy
1
Kali 2016-07-07 22:06:46
Nie polecam. Organizacja firmy to istna komedia, do tego brak szacunku do pracownika, wręcz chamstwo. Płaca normalna, bez rewelacji - podstawa na umowie o prace (najniższa krajowa) + reszta na śmieciówce. Godziny pracy mocno ponad normę. Generalnie w pracy nic człowiek nowego się nie nauczy, brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju. Bardzo duża rotacja pracowników. Wszystkie negatywne opinie nie biorą się z powietrza. Naprawdę radzę omijać tę firmę z daleka, zwłaszcza jeżeli jesteś inżynierem. Na portalu sprawdźcie opinie o Fulco / Fonon - to te same firmy.
2
gość 2016-07-07 23:05:14
Pewnie, że wraz ze zwiększeniem obowiązków czy prestiżu zatrudnienia można liczyć na dodatkowe wynagrodzenie czy benefity doliczane do podstawy zarobków.
Zostaw swoją opinię o Fonon Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fonon Sp. z o.o.