brak logo

IMI Consulting sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o IMI Consulting sp. z o.o.

smi 2009-08-19 12:35:13
nie polecam ,kręcenie na porządku dziennym
ona 2009-10-13 21:50:15
ja również nie polecam tej firmy, jeden wielki ( usunięte przez administratora )przynajmniej za moich czasów, nic nikomu niemożna było zrobić najlepiej siedzieć przy biurku i zasuwać 8 godz., mile widziane nadgodziny niepłatne
A 2009-10-28 12:08:21
ja również nie polecam... [usuięte przez moderatora], nadgodziny niepłatne :/ ogólnie porażka.
IMI 2010-06-08 17:06:04
Straszna atmosfera w biurze, zgadzam się z poprzednimi opiniami że to był prawie ( usunięte przez administratora ), nadgodziny oczywiście niepłatne, za punktualne wyjście o 17 od razu dostawało się reprymendę, wyjście do łazienki czy na 10 minutową przerwę raz w ciągu dnia aby coś zjeść to też dla szefowej od razu był problem. ( usunięte przez administratora ) nie zrozumiała do tej pory ze aby pracownik był efektywny i skuteczny w działaniu musi być przede wszystkim szanowany a atmosfera w biurze sprzyjająca pracy.
1ksiegowa 2010-10-09 23:22:58
Witam
prosilabym o wiecej opini na temat tej firmy, wlasnie dali ogloszenie,iz poszujuja pracownika do biura .Mialam wielka ochote wyslac CV , ale powyzsze opinie lekko mnie przerazily.Prosze czy ktos jeszcze pracowal w tej spolce, bede wdzieczna za rzetelne opinie.
pozdrawiam
kkkkkkkkk 2010-10-29 09:41:32
Witam

Jestem pracownikiem tej Spółki od kilku lat. Nie zauważyłam, by opisane wyżej zachowania i sytuacje miały miejsce.W przeciwnym razie już dawno bym tutaj nie pracowała. Jak w każdej firmie są lepsze i gorsze dni, ale wiadomo pracować trzeba. Nikt za siedzenie przy kawie całymi dniami nie będzie przecież płacił.W firmie pracują w większości młode osoby, atmosfera w pracy zależy od każdego z nas.
anonim 2011-02-02 11:31:29
Tak zgadzam się z opiniami negatywnymi jak najbardziej takiej atmosfery jaka panowała w tym biurze to przez 20 lat pracy zawodowej nie widziałam koszmar. Brak kultury najlepiej praca non stop wieczne niezadowolenie nie polecam nie tam nigdy
1
księgowa 2011-02-02 11:45:20
Jeśli pracujesz tam kilka lat to podziwiam dla mnie osobiście była tam zbyt toksyczna atmosfera akurat pracować lubię i potrafię ale do pracy lubię chodzić z przyjemnością a tutaj to było zło konieczne .
Rotacja mówi sama za siebie.
AG 2011-02-10 12:53:03
Zdecydowanie potwierdzam - firma bardzo( usunięte przez administratora ) Co prawda nie pracowałam tam, ale współpracowałam z nimi i sposób w jaki traktuje się klientów jest nie do zaakceptowania. Widać, że pracowników traktuje się tak samo.
Aaa 2011-04-18 23:11:17
Nie polecam tej firmy, wszystkie powyższe wpisy są prawdziwe. ( usunięte przez administratora ) Przy tym atmosfera fatalna!!!
Aaaa 2011-04-18 23:16:20
To kłamstwo i próba wybielania. Nikt w tej firmie długo się nie utrzymuje. Niestety gorszych dni jest wiecej niż dobrych, a Pani ( usunięte przez administratora )ma tych złych dni sporo, nie szanuje pracownikow, nie płaci za nadgodziny .
Anonimowo 2011-06-10 23:03:39
Niestety powyższe opinie są prawdziwe, szefowa przejawia notoryczny brak szacunku i nie płaci za nadgodziny, nie polecam...
MM 2011-09-29 15:43:00
Zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami o pracodawcy. Człowiek = maszyna. Maszyna nie ma prawa do niczego prócz pracy, oczywiście niby wszystko można ale każdy krok jest obserwowany (nie tylko przez szefową). Praca typowa na akord (ale nie płatna jak za akord) czym więcej tym lepiej nie ważne jak. Nie polecam!
ks 2012-04-19 16:21:29
Nie polecam! Nadgodziny niepłatne, [usunięte przez moderatora], pracy więcej niż ludzi. Na rozmowie kwalifikacyjnej jedno w rzeczywistości drugie.
kaaa 2012-07-24 08:57:08
zgadzam sie z Tobą , brak szacunku dla pracownika, nadgodziny niepłatne,
1
nip 2012-08-23 09:48:12
Nareszcie ktoś napisał prawdę o Pani [usunięte przez moderatora]
Po pierwsze nikt w firmie imi consulting nie pracuje od 10-ciu lat, a po drugie Pani [usunięte przez moderatora] sama nie wie czego chce, raz mówi tak a za chwilę tak, już nie raz dziewczyny płakały przez Panią [usunięte przez moderatora] ale cóż się dziwić jak Pani [usunięte przezmoderatora] jest sama z dziećmi to musi wyładować się na kimś a najlepszymi workami treningowymi są pracownice.
Na rozmowie o pracę atmosfera jest miła i sympatyczna, bo Pani [usunięte przez moderatora] potrzebuje pracownika ale jak już zostajesz zatrudniony to czar pryska, już nie jest tak miło i sympatycznie. To jest praca dla ludzi o mocnych i stalowych nerwach. Normalni ludzie tam nie pracują długo.
Wynagrodzenie jak wynagrodzenie bez szału, chyba że przypadniesz do gustu ( tzn. będziesz donosić co się dzieje i kto co mówi w biurze, a już jest kilka takich osób )Pani[usunięte przez moderatora] wtedy możesz liczyć na premie[usunięte przez moderatora]
Pracy ogólnie jest bardzo dużo, wręcz do nie przerobienia ale Panią [usunięte przez moderatora] to w ogóle nie obchodzi, masz siedzieć i robić swoje, a jak się nie wyrabiasz to siedź w biurze do nocy, nikogo to nie obchodzi. Z resztą dziewczyny też Panią [usunięte przez moderatora] do tego przyzwyczaiły, człowiek -robot. Jak nie masz życia prywatnego to siedź i klep, bo tam nie pracują księgowe tylko KLEPACZE!!!
Klienci mile widziani tylko tacy to płacą i co mają kasę, a Ci to mają problemy z płatnościami najlepiej aby nie pokazywali się w biurze, są traktowani jak intruzi.
Ogólnie to ciężko pracuje się w takich warunkach.
1
lucy 2012-10-23 22:12:14
Mc - 2012-07-11 11:57:29

Wszystkim niezadowolonym z pracy w IMI dziuniom poprzewracało się w głowach. Fakt, że do swoich obowiązków należy przywiązywać wagę i się do nich przykładać - niestety nie do wszystkich trafia. Współpracuję z IMI od ponad 10-ciu lat. Atmosfera pracy bywała różna, jednak kiedy wykonuje się swoją pracę profesjonalnie i z zaangażowaniem - wysiłki są doceniane. A atmosfera w robocie = humory pracowników.

Z szefową można się dogadać w każdej praktycznie sprawie i problemie. Negocjuje się trudno ale mając odpowiednie argumenty i nie kombinując wychodzi się na swoje. Praca zdecydowanie nie dla leserek, amatorek, lawirantek i leni.
nie jest możliwe, żebyś współpracowała ani pracowała tam od 10 lat, po za ty nie uważam, żeby pracowały tam leserki ani lawirantki.
2
ANDZIA 2012-10-24 09:59:58
Czytając wasze opinie włosy jeżą mi się na głowie. Mam pytanie czy rzeczywiście jest tam tak źle.
1
andzia1 2012-10-24 14:49:09
złóz tam swoją aplikację a wtedy sama się zapewne przekonasz,
3
rd 2013-01-02 14:10:16
Niestety opinie o firmie IMI na tej stronie są prawdziwe.
Pracownik zarzucany jest ilością pracy nie do ogarnięcia co wpływa na siedzenie po godzinach ( nieodpłatnie) jak również na jakość wykonywanej pracy. Klient traktowany jest z góry, ważne byle płacił - a jak czegoś potrzebuje to zawsze jest problem. Bardzo toksyczna atmosfera. Nie polecam ani pracownikom i tym bardziej klientom za niską jakość usług. Niemiła szefowa jak i jej pracownicy, zestresowani i opryskliwi. Dziwne, że jeszcze na rynku.
1
luz 2013-01-13 00:50:13
Miejmy nadzieję, że [usunięte przez moderatora]. weźmie sobie do serca powyzsze opinie i atmosfera w biurze się poprawi, bo jak narazie jest fatalna,a krzycząc na pracowników nic się nie polepszy.
3
Nici 2013-04-24 21:58:27
Ja się dziwie, ze ta firma jeszcze funkcjonuje.... Nie polecam nikomu.
2
gruba 2013-05-29 11:25:29
Moje doświadczenie z Firmą I.M.I. jest niestety negatywne. Doświadczyłam [usunięte przez moderatora] ze strony Pani, która początkowo wydawała się być ok. Niestety szybko pokazała swoje prawdziwe oblicze. Człowiek dla niej się nie liczy! Nie polecam tej Firmy, ponieważ pracując tam można nabawić się nerwicy.
3
ph02 2013-07-01 19:33:06
Witam. Dziś byłam na rozmowie o pracę. Co prawda atmosfera było miła. Szybka, treściwa rozmowa... Jednak to co przeczytałam tutaj zaszokowało mnie i dało dużo do myślenia :/
anonim 2013-07-04 12:10:28
nie zaproponowano żadnej stawki, tylko zapytano o oczekiwania finansowe, a o premii w ogóle nie było tematu....
1
eve 2013-07-05 08:28:16
z przerwami bywało różnie, raczej nie były dobrze widziane, lepiej natomiast praca w nadgodzinach niepłatnych.
3
anne 2013-12-03 20:49:42
Nie polecam tego pracodawcy, na początku jest miło, ale później czar pryska, praca w nadgodzinach, nie masz rodziny to siedzisz i klepiesz, pracy jest więcej niż osób tam pracujących.
Pani jest miła ale tylko na początku, (usunięte przez administratora), mówi jedno a później zmienia zdanie.
3
anonim 2013-12-12 23:22:47
Straszna atmosfera(usunięte przez administratora)Szefowa jak szefowa ma biznes i go prowadzi. Cały problem tej firmy to pewna pani która, zamiast współpracować z całym zespołem, snuje intrygi, donosi a co gorsza za każdym razem przedstawia "swoją" prawdę szefowej tak by wina nigdy nie była po jej stronie. I ta już ma odpowiednie zdanie na twój temat. Miejmy nadzieję że szefowa kiedyś otworzy szeroko oczy. (usunięte przez administratora) Nie polecam.
6
anonim 2013-12-18 20:07:18
Moje doświadczenie z Firmą I.( usunięte przez administratora ) niestety negatywne. Doświadczyłam dużo złego ze strony pewnej Pani, która początkowo wydawała się być ok. Ale niestety szybko pokazała swoje prawdziwe oblicze. Człowiek dla niej się nie liczy! Szefowa też raczej nie zwraca uwagi na pracowników dla niej liczy się tylko płatność od klienta, jakość świadczonych usług jest bardzo niska. ( i nie wynika do z niewiedzy pracowników, ale z nadmiaru obowiązków, pracy jest tak dużo że prawie codziennie siedzisz po godzinach niepłatnych oczywiście!) Nie polecam tej Firmy, ponieważ pracując tam można nabawić się nerwicy.
5
wwwww 2013-12-23 18:58:14
Prawowałam w tej firmie, radzę zastanowić się osobom podejmującym tam pracę, szefowa traktuje swoich pracowników jak śmieci, potrafi zwyzywać, brak kultury, a jej chamstwo wychodzi na każdym kroku, myśli że jest jedynym pracodawcą na rynku, nie polecam, w ciągu roku przewija się ok. 16 osób, rotacja mówi sama za siebie.
3
i_tak_zgadniecie_kto 2013-12-26 20:51:29
Niestety, w pełni zgadzam się z wcześniejszymi opiniami.
Mnie osobiście zależało głównie na epizodzie doświadczenia w biurze rachunkowym, a nie na płacy i stabilności zatrudnienia, dlatego mogłam traktować humory przełożonych (często poniżej jakiegokolwiek wyobrażalnego poziomu) z przymrużeniem oka.
Nie polecam natomiast tej firmy nikomu, komu zależy na godziwych zarobkach, "normalnej" atmosferze pracy oraz wzajemnym szacunku.
4
ttttt 2013-12-28 23:07:29
Wszystkie opinie napisane wyżej to "święta" prawda, nie polecam nikomu pracować w takiej firmie, Pani myśli że jest pępkiem świata, człowiek się dla niej nie liczy. atmosfera w pracy jest ciężka, nie do zniesienia, nikt tam dłużej nie wytrzymuje, dlatego odradzam podejmować tam pracy.
3
operator 2014-01-04 10:50:48
Dlaczego nie wpisów dotyczących pozytywnej sytuacji w firmie? natomiast pojawiają się negatywne opinie, szukanie winnych, opisywanie o niestosownym zachowaniu. Odpowiedź jest bardzo prosta. Osoby dokonujące wpisów czują się bezkarne i uważają, że jeżeli napiszą nieprawdę i oszkalują innych, to nikt i nic im nie zrobi - pamiętajcie, że jest to mylne wyobrażenie.
5
anonim 2014-01-05 16:31:46
Nie ma pozytywnych wpisów o atmosferze w tej firmie, ponieważ tak atmosfera tam nie istnieje!!!! I nie chodzi tu o szukanie winnych, czy o bezkarność osób piszących, wszystkie powyższe opinie niestety są prawdziwe.
4
operator 2014-01-07 07:00:50
Nie mam w zwyczaju podszywac się pod kogoś a także nie muszę tłumaczyć się czy jestem moderatorem czy operatorem sieci.znam firmę od wielu lat i zdegustowany to jestem wypowiedziami. Dalej uważam że są nie rzetelnie.
3
hehe 2014-01-08 08:14:41
Zdegustowani to są wszyscy, którzy tam pracowali, na swoim przykładzie powiem tylko tyle, że każdy jest człowiekiem i nikt nikogo nie powinien wyzywać od "głupków", obrażanie ludzi jest na porządku dziennym.
7
andzia 2014-03-07 20:36:34
Powiem tak jeśli ktoś planuje współpracę z tą firmą niech się mocno zastanowi. Niestety i ja miałam nieprzyjemność pracy w tej firmie między 2011 a 2012 rokiem i wszystkie powyższe opinie są prawdziwe. Nie boję się odpowiedzialności karnej za jakiekolwiek negatywne opinie o tej firmie gdyż są one jak najbardziej prawdziwe. (usunięte przez administratora)
laki 2014-05-07 23:05:08
@opetator, może i jest Pan związany z firmą,ale nie sądzę, żeby Pan w niej pracował. Nie wiem jak jest teraz,ale kiedyś z założenia mężczyźni nie byli zatrudniani.żaden facet nie pozwoliłby sobie na taki brak szacunku. Dziwi się Pan, że osoby wpisujące tu komentarze podają mało wiarygodne nicki? Gdyby Pan tam pracował to by się Pan nie dziwił. O wiek też nie pytam, bo zatrudniane były głównie młode, naiwne osoby. A teraz rzeczowo: wynagrodzenie nie było najgorsze, ale atmosfera nie do wytrzymania. Słabsze płakały o kątach,mocniejsze się zwalniały. A te,które zostawały szybko pokazywały swoje pazury. Nikt tu nie tworzy czarnego pr.to nie jest duża firma, a ilość komentarzy mówi wszystko. Z resztą, może coś się w firmie zmieniło, niech każdy się przekona na własnej skórze,a potem wystawi komentarz, może następnym razem pozytywny....
5
ola 2014-10-09 23:06:45
Pracowałam w firmie w 2014r. Potwierdzam, praca po godzinach codziennie, niepłatnych. Atmosfera okropna.
Nikto 2014-11-13 23:05:12
Mialalam nieprzyjemnosc pracowac w tej firmie kilka lat temu. Smutne, ze nic sie nie zmienilo... Nadal kable w biurze i praca na akord. Nikt problemow nie zglasza bo wlascicielka wie jak miec porzadek kadrowy w papierach ... I pupilkow po swojej stronie... A dziewczyny przychodzily i odchodzily szybko bo mlode to i pewnie nie chcialy bic sie z (usunięte przez administratora). Nie polecam ani pracownikom ani klientom. Ci ostatni naiwni i nieswiadomi bo obcokrajowcy...
mała 2014-11-15 08:44:35
Pracowałam w imi jakis czas temu i jedynym plusem byly zarobki. Pensja zawsze na czas. Niestety pomimo tego nie polecam nikomu
Atmosfera trudna, starzy pracownicy potrafili chować dokumenty, podkładac świnie, mówić nie prawdę szefowej aby tylko odwrócić uwagę od siebie. Kierowniczka działu księgowego miała podstawową wiedzę i opierala sie na nie aktualnych przepisach. Zwrócenie uwagi na problemy i niezgodne z prawem działanie kończyło się nagonką
Poza tym po przepracowaniu jakiegoś czasu ciągłe intrygi pracowników i wybuchy szefowej sprawiają ze popadasz w paranoje. Jeśli wiec masz doświadczenie i wiedzę unikaj tego miejsca
Jeśli natomiast umiesz manipulować i nie wiesz za wiele to jest szansa, że popracujesz z rok i nikt się nie zorientuje a jeśli zostaniesz pupilkiem ktoś inny będzie poprawial twoje błędy a ty będziesz spokojnie pracować dalej.
1
ona 2014-11-20 12:08:22
Nie wiem dlaczego taka debata na temat nadgodzin niepłatnych, przeciez w dzisiejszych czasach to norma. W każdej firmie pracy jest więcej niż czasu, a w biurze rachunkowym to już norma. Poza tym trzeba pamiętać ze w pracy księgowej jest taki goracy okres i wtedy trzeba trochę więcej poświęcić czasu na te wszystkie zamknięcia roku.
pan kalkulator 2014-12-27 22:27:40
jestem po księgowości, właśnie skończyłam uniwerek, znam dość dobrze język włoski, z angielskim trochę słabiej ale o drogę się dogadam, czy aktualnie mam szansę dostać jakiekolwiek zatrudnienie w IMI Consulting? i ewentualnie oczywiście napiszcie tez prosze na jakie mogę liczyć stanowisko na początku i jakie warunki
robercik78 2015-02-26 00:17:35
no a tak ogólnie to jakie najlepiej mieć wykształcenie albo doświadczenie zawodowe żeby zdobyć zatrudnienie w IMI Consulting sp. z o.o.? bo jestem szczerze bardzo zainteresowany. drogi panie kalkul;atorze, chyba ten twój angielski to wydaje mi się że fajnie ale nie do tej branży, liczy są uniwersalne
Bodzio 2015-03-13 01:13:56
IMI Consulting świadczy usługi doradcze dla przedsiębiorców w Warszawie. Odnoszę wrażenie, że coraz częściej tego typu świadczenia są potrzebne osobom prowadzącym biznes, aby nie wprowadzać zbyt dużej jednostkowej nerwowości, która mogłaby się skończyć tylko zamknięciem działalności. Swoją drogą ciekawe ile pracownicy IMI wyciągają miesięcznie?
2
konsult 2015-03-31 01:00:24
sporo teraz takich firm konsultingowych powstało, bo jest na to zapotrzebowanie. nie ma sie co temu dziwic bo biznesmeni korystaja z uslug takich firm. tak wlasciwie to tutaj sie pojawilem dlatego ze chcialbym rozpcozac przygode z taka firma i uszkam opinii na temat dzialania takiej firmy jak IMI consulting
olka 2016-06-18 13:53:02
Nie polecam , bardzo chora atmosfera , zbyt dużo pracy aby wykonać ją dobrze , niepłatne codzienne nadgodziny , Pani właścicielka ma już bardzo złą opinię w US w Warszawie. Kłamie klientom aby tylko osiągnąć swój cel - korzystając z tego , ze są obcokrajowcami i po prostu jej ufają. Co mądrzejsi klienci rezygnują.
3
asia 2016-06-18 13:56:01
olka' serio? mialam nadzieję, że wszystko jest ok, pracowala tam moja znajoma nie slyszlama nigdy zadnych jakis negatwynych opinii ani opowiesci, a masz wogole umowe?
agata 2016-11-09 19:30:47
mogę jedynie potwierdzić wszystkie negatywne opinie o tym biurze, pracy bardzo dużo, można nocować w biurze, przykre jest to, że ludzi uczciwych ma się za śmieci. a debila, wazeliniarza i prostaka za super pracownika.... tylko dlatego, ze jest donosicielem, dla mnie strata czasu i zdrowia.
3
Zostaw swoją opinię o IMI Consulting sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IMI Consulting sp. z o.o.