logo TABAK POLSKA Sp. z o.o.

TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o TABAK POLSKA Sp. z o.o.

ona225 2017-06-02 17:56
Nikt nie przejął, ale widniejemy na liście. Chcemy wiedzieć, które sklepy zostały oddane. Piszecie o Włocławku, ale nie pisze o nikim więcej. Który jeszcze? Jak się z nimi skontaktować?
Wzorowy były pracownik 2017-06-02 21:14
Zapytaj kochanie swojego KR - na pewno udzieli ci rzetelnej odpowiedzi
2
Wzorowy były pracownik 2017-06-02 21:20
Podam swoją miejscowość po rozprawie w sądzie. Powodzenia życzę zwolnionym pracownikom :)
3
Aga 2017-06-03 11:30
Ja też udzielę więcej informacji po swojej rozprawie. Podam swoje miasto jak i wszystkie te o których wiem , a trochę ich jest
3
ona225 2017-06-03 15:11
I takie gadanie z Wami. Tajemnice na miarę Amber Gold robicie. Czego się obawiacie, bo nie rozumie dalej. Podanie miejscowości z których zwolnione zostałyście, nie stanowi żadnego zagrożenia przecież. Więcej: nie jest to wstanie Wam zaszkodzić. Ani na drodze cywilno prawnej, ani na żadnej innej. Robicie hallo to chociaż mówcie w którym kościele dzwoni. Przestrzegacie o solidarność wołacie. A utajniacie skąd Was wykurzono. Bez sensu. Zamieszanie siejecie o równość wołacie, po kontach się chowacie, jakby sprawa na tle karnym się działa.. Szkoda strzępić język i łamać pazury na klawiaturze dla takiej dyskusji.
1
ona225 2017-06-03 15:21
"powiem jak będzie po rozprawie".. z cyklu: "powiem jak ty powiesz"
czysta dziecinada. O dane personalne nikt was nie prosi. O miejscowość się rozchodzi. a wy zachowujecie się tak, jakby ktoś was zastraszać i gnębić miał. gdzie tu logika (?)
ona225 2017-06-03 15:23
dzięki za rade, nie omieszkam tak zrobić :)
2
123123 2017-06-04 13:42
Wystarczy wejść w odpowiednia zakładkę w AX i tam jest wyszczególnione które punkty są już przejęte przez ajenta , a przecież każda z was ma dostęp w pracy do komputera,
2
ona225 2017-06-04 20:25
bardzo proszę o instrukcje ja to zrobić :P
nickiland 2017-06-04 20:32
Dziewczyny pytanie z innej beczki...czy wy też musicie przychodzić na wieczorna inwentaryzację gotówki co miesiąc? Np macie na rano ...wracacie do domu i znowu do pracy...to masakra jakas...
1
kira 2017-06-06 10:11
Z tego co widzę 18 sklepów ma ajenta. Wchodzicie dziewczyny w Sprzedaż detaliczna -> tabak psd i tam w ostatniej rubryczce macie czy jest partner czy nie.

Jeśli chodzi o inwentaryzacje gotówki wcale nie muszą być dwie osoby, wystarczy ze jedna zliczy a druga może sprawdzić rano czy się zgadza. U nas w ogóle liczy tylko jedna osoba a druga się podpisuje. Pracujemy razem od kilku lat i bardzo sobie ufamy i nigdy nie było żadnych przypałów żeby zginęło choćby 5 zł, ale to trzeba mieć zgraną i zaufaną ekipę.
6
Xyzzz 2017-06-06 10:29
Czy można Cię prosić abyś wypisała tu te 18 sklepów? Bardzo proszę
2
Wzorowy były pracownik 2017-06-06 11:55
Ja się nie wychylam nikomu niedoradzam... Czytam te wszystkie opinie często z przymrużeniem oka, choć wiele jest też prawdziwych. Wiem swoje a sprawę i tak mam wygraną bo firma obeszla bokiem przepisy i tyle w temacie. Jeśli trafi na was że potraktują was przez ajenta - tak jak nas, to życzę wam wytrwalosci i powodzenia. Tyle z mojej strony. Po co ci wiedzieć skąd mnie zwolniono - kociej mordki dostaniesz z tej ciekawości ... Pracuj sobie dalej i bądź zadowolona. Miłego dnia.
5
kira 2017-06-06 11:55
Piotrków Trybunalski, Włocławek, Jabłonna, Wodzisław Śląski, Szczecin, Jelenia Góra, Goleniów, Warszawa2, Skarżysko Kamienna, Radom, Świnoujście, Dąbrowa2, Dzierżoniów, Oborniki Wielkopolskie, Warszawa5, Płock2, Wołomin, Wrocław2
5
Xyzzz 2017-06-06 12:03
Dzięki.
A Gryfice? Chyba też powinny być...
kira 2017-06-06 13:02
póki co nie są oznaczone w AX
ona225 2017-06-06 13:06
No i takie coś lubię :) krótko i na temat. Bardzo Ci dziękuje i pozdrawiam serdecznie.
1
ona225 2017-06-06 13:39
Ty tak serio pytasz po co chce wiedzieć? Cóż ciekawość..przezorność. Może komuś ta wiedza się przyda, jeżeli napotka taką nieprzyjemność to będzie wiedzieć do kogo się uśmiechnąć i o rade poprosić. Czy nie o solidarność chodzi, skoro ostrzegacie Nas przed takim traktowaniem i o czujność namawiacie (?) Dajmy na to, że kogoś spotka coś podobnego to przynajmniej będzie wiadomo gdzie szukać kogoś z "podobnym niechlubnym doświadczeniem". A puki co, ta współpraca tu wewnętrznej solidarność jest jakimś niejasnym dla mnie lamentem, utrudniana przez niektóre. Zamiast walić prosto z mostu to jakąś sensacje tworzycie bez konkretów :) I tyle. A pracować sobie pracuje, a jak mnie zwolnią: to zwolnią, gryź się z nikim nie będę. Kapitalizm broni się swoimi prawami. Praca to praca, nie ta to będzie następna. Jakiś czas temu nauczyłam się sentymenty trzymać w domu. Przywiązana to mogę być do rodziny, a nie do stołka, którym pracodawca kręci. A zawiść zostawiam lepszym:). Taka rada ode mnie: pamiętaj, że od pewności siebie do arogancji jest cienka linia. Życzę CI oczywiście jak najlepiej, ale z obserwacji systemu, patrząc na rynek pracy i wewnętrzną, niejednokrotnie przewrotną politykę dzisiejszej koniunktury gospodarczej, jak i aspekt prawny, który każdego dotyczy, mogę stwierdzić jedno: nie chwali się dnia, przed zachodem słońca, bo zostaniesz z gównem na ręce i nie połapiesz się w co się masz wytrzeć, aby nie ubrudzić się jeszcze mocniej.
Pozdrawiam
2
Bronka 2017-06-07 12:26
Kira ty sie nie boisz? przecież ty podajesz wewnętrzne dane firmy. To są poufne informacje z AX. ja na miejscu Tabaka to bym znalazła twoje IP i podała cie o to do sądu. Naprawdę ludzie pomyślunku za grosz nie macie. Tylko sensacji szukacie. zastanówcie sie 5 razy co tu piszecie bo możecie sobie biedy narobić przez głupotę.
2
ona225 2017-06-07 19:03
Co Ty za bzdety piszesz... Jakie wewnętrzne poufne dane firmy? Nie jest sensacją ani tajemnicą które oddziały Tabak oddał w ajencje. Jest to ogólnodostępna informacja, wystarczy skontaktować się z działem obsługi klienta. Tyle w temacie. A Ty mylisz pojęcia. Z czym do sądu? Nie ośmieszaj się. Program AX to program informatyczny który wspomaga zarządzanie procesów gospodarczych danej firmy. Pytanie jak z niego korzystać, aby dobrze się nim posługiwać, nie jest zbrodniom. Dwa: nawet na stronie Tabak (ogłoszenie o ajenta) masz podane jakie formy wsparcia masz oferowane ze strony firmy. W tym masz również informacje na jakim programie będziesz pracować, jeżeli się podejmiesz takowej współpracy. Widzisz gdzieś coś niestosownego? Koleżanka powiedziała tylko jak znaleźć "listę" sklepów w którą zakładkę wejść itd. Informacja które są to sklepy, też nie zakłada jej sznura na szyje. Bo prawda jest taka: że chociażbyś oddzwoniła wszystkie sklepy z pytaniem kto jest ajentem danego sklepu to nie dość, że uzyskasz pożądaną informacje to jeszcze z danymi personalnymi partnera biznesowego hahaha. O
Dajmy na to, że KIRA właśnie tak zrobiła, po czym sporządziła ją i podzieliła się informacją tutaj :) i po problemie.
4
Hatice 2017-06-07 21:45
Hej madralo .poczytaj wcześniejsze posty przynajmniej dwie osoby podawały maila do kontaktu w sprawie zwolnień. Po to aby sobie pomagać. A ty pięknie piszesz posty ale masz problem z ich czytaniem. Pozdrawiam. Hatice
5
Wzorowy były pracownik ???? 2017-06-07 23:16
Kochanie jakbyś była na bieżąco to zauwazylabys, to co dziewczyny wypisaly na tym forum. Są podane dwa konkretne maile poprzez które uzyskasz na pewno niezbędne dla ciebie informacje i gwarantuje że są to poszkodowani pracownicy - nikt z centrali ! Jeśli chcesz wiedzieć kto, co i gdzie - wypadało by się "przedstawić", tego przeciez od nas oczekujesz... Nikomu, absolutnie nikomu nie zycze zakończenia współpracy w taki sposób, jaki spotkał nas ! I życzę wam pracy na godnych warunkach i za godne wynagrodzenie (oczywiście pomijam tu warunki ujednolicone - liczę że kojarzysz o czym pisze- bo to godny pieniądz niestety nie jest- mogłabym tu mnóstwo nowinek wypisać ale braknie miejsca niestety)... Mało tego każdy logicznie myślący pracownik winien znać swoje prawa i "liznac" choć odrobinke KP. Jeśli będziesz potrzebować porady, od tego są radcy prawni i adwokaci czy też PIP...  Nikt tu - jak to nazwalas- nie lamentuje a konkrety są ale nie na tym forum - dlatego wspomniałam wyżej o podanych wcześniej mailach. Aby zaspokoić twoja ciekawosc: sentymentu niemam do pracy tylko do ludzi, których poznałam, z którymi pracowało mi się naprawdę dobrze przez tyyyle lat i tego będzie brakowalo. Rady przyjmuje zawsze z podziękowaniem natomiast arogancja jest mi obca na szczęście... Pewność siebie to siła charakteru :) ... Raczej nie "chwale dnia przed...." tylko realnie reaguje na bagatelizowanie zapisów i np. KP i tylko tyle...
Na szczęście tu gdzie przebywam pracy jest mnóstwo od umów o pracę po umowy o dzieło - do wyboru :) ... Cóż mogę jeszcze dodac na zakończenie hmmm... Miłego wieczoru wszystkim :)
7
Wzorowy były pracownik 2017-06-07 23:21
Heloooł Hatice ???? !
2
kira 2017-06-08 08:00
Nie boję się ponieważ nie podaje poufnych info firmy. Są to informacje ogólnodostępne, nawet na ich stronie internetowej. Nie podaje tutaj procedur pakowania pieniędzy, obrotów firmy czy innych takich. Poza tym jak masz trochę oleju w głowie to w internecie znajdziesz wszystko, nawet te info najbardziej szczegółowe dotyczące firmy. Trochę znam AX i wierz mi, że nawet 80% informacji jaka jest zawarta w tym programie nie jest dla nas pracowników dostępna.
Ja myślę dziewczyny że nie ma co się obrażać, wyzywać itp. Każdy ma prawo napisać swoją opinię. Jednym pracuje się lepiej, innym gorzej. Nie ma co porównywać saloniku A do B bo różne czynniki wpływają na naszą pracę m.in obrót sklepu co za tym ilość klientów, ilość dostaw, obroty na lotto, KR czy nawet ekipa z którą współpracujecie, oraz wiele wiele innych. W jednym sklepie można paść ze zmęczenia natomiast w innym zanudzać się na śmierć.
Jeżeli chodzi o ajenturę, to tak jak napisał "wzorowy były pracownik" jak zwolnią to trudno znajdzie się inna praca. Nie dają tutaj aż tak świetnych warunków aby było czego żałować. Tylko ekipy żal ;)
Na miejscu z każdej z was może nie siałabym paniki ale miała na uwadze, że ajent może pojawić się u każdej ze sklepów, bo tabak dąży do całkowitej pracy partnerskiej. Nie nastąpi to w ciągu pół roku ale może to potrwać nawet kilka lat, wszystko zależy jak szybko znajdą chętnych.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę wytrwałości i cierpliwości w pracy :)
4
JA 2017-06-08 15:30
Uwaga . Już ajenci w kilku sklepach szukają pracowników. To szybko się wykruszyła nowa załoga . Szukają oczywiście za najniższe krajowe wynagrodzenie. I teraz ajenci będą się borykać z rotacją personelu, kłopotami finansowymi bo w końcu żeby zatrzymać kogoś na dłużej będą musieli podnieść stawkę. Nowe osoby w ekipie to najczęściej też chaos, bałagan w dokumentacji, błędy we wprowadzaniu zamówień i faktur , masakra na inwentaryzacjach - tak więc współczuję wam ajenci. I jeszcze wasz czas poświęcany na szkolenie każdej nowej osoby - jak sami jeszcze nie ogarniacie tematu. Po to wam właśnie firma oddała swoje sklepy- zeby to byl wasz problem a nie firmy ktora nigdy nie byla sklonna podnieść wynagrodzeń i docenić pracowników- potem zaczną się problemy rodem z "Żabki" . POWODZENIA MIMO WSZYSTKO I TYLKO MĄDRYCH DECYZJI
14
kika 2017-06-09 19:34
Mądrze gada, polać jej ;) !
7
gość 123 2017-06-16 14:50
Witam,
Rekrutacja na stanowisko kierownika operacyjnego.
Proszę o informację nt warunków, przebiegu rekrutacji, wynagrodzenia

za merytoryczne odpowiedzi z góry dziękuję

pozdrawiam
tabtab 2017-06-17 11:51
Kierownik operacyjny to wyżej niż KR, a KR średnio miesięcznie wg moich przypuszczeń 4000-5000 miesięcznie na rękę wyciągnie .
4
Ja 2017-06-17 12:18
Na pewno nie w tej firmie ....
3
tatatata 2017-06-17 15:49
Czytajcie ze zrozumieniem średnio miesięcznie.
Piłują sprzedaż ostatnio, a to oznacza jedno -podwyżki KR i raczej ich premie to nie 10% miesięcznie do wynagrodzenia, obrywy na pewno większe są (niekoniecznie miesięcznie- przecież są mozliwości dodatków rocznych, kwartalnych). A do tego dodatkowo bony za konkursy - pracownice-mrówki bon 50 czy 100zł, a KR kilka stówek. Jak się uśredni wyjdzie to co napisał tabtab. Także mrówki pracownice do roboty co nastukacie to kierownictwo się wzbogaci. Ale to nie zmienia faktu, że za ladą 1500 do niewiele ponad 2000,00.
4
dadada 2017-06-17 15:58
jak by dołożyć jeszcze korzystanie z samochodu służbowego ( a jak znam życie korzystają , do sklepiku,, do cioci kloci, a może do kosmetyczki, po ciuchy-sklep 50km oddalony- nie szkodzi służbowe paliwo...) i komórka-to bez problemu tyle będzie
5
Ja 2017-06-17 16:26
wiadomo ze KR musi zarabiac wiecej niz zwykła ekspedientka- rozumiem do 50 %, ale wiecej nie rozumiem- co takiego nadzwyczajnego robi? przewiezie ze sklepu do sklepu towar (niczym goniec), posprawdza porzadki, zwolni pracownika, wyszkoli nowego-od lat ten sam system- wiec co to za specjalne zasługi..... Ktoś powie startuj na kierownika- odpowiem : nie, bo nie mam osobie wysokiego mniemania i chciałabym dla wszystkich dobrze. Ale jak świat światem pracownik musi się narobić, a kierownik "od kasy", im wyżej tym więcej- czy w tej firmie czy innej ta zasada jest niezmienna.
2
Były pracownik 22 2017-06-18 21:06
A dlaczego akurat Gryfice?
2
nikt 2017-06-18 21:44
A skąd wiesz o tych bonach ? Bo o premiach coś mi się obiło. Zresztą co tu roztrząsać.
Takie rzeczy wychodzą przez przypadek, a po drugie w całej Polsce pracuje klikaset osób w Tabaku, kolejne kilkaset pewnie to ci już nie pracujący obecnie - a w efekcie okazuje się , że : ta jest z rodziny, ta koleżanką z pracy, ta znajomą rodziców - i każdy coś wie, coś powie i wieści po Polsce idą....... mniej lub bardziej prawdziwe
2
gość 123 2017-06-20 21:42
Dziękuje za opinie
Czy dział HR jest w miarę kompetentny czy życiorysy ocenia po zdjęciach a nie kwalifikacjach?
Dodatkowo uważam ze przywileje auto służbowe itp powinny być wykorzystywane wyłącznie do celów służbowych, są na to odpowiednie narzędzia do monitorowania i zarządzania
W ten sposób optymalizuje się koszty prosty sposób na osCEdnosci a kasa zostaje u pracodawcy

PoZdrawiam
Koralik 2017-06-21 14:46
Warszawa bo sama pracuje u Ajenta ☺️☺️
kagalaya 2017-06-26 11:21
witam,chcialam spytac czy sa tu sklepy,w ktorych inwenture przeprowadzila zewnetrzna firma a mimo to nie zostaly przejete przez ajenta
××××× 2017-07-05 18:34
Hej ludzie,
Uwazajcie na tego pracodawce nie polecam pracujesz 9h nie masz przerwy nie ma jak wyjsc do toalety za wszystko trzeba płacić a wykręca Cie tak aby dla nich było dobrze.A nie daj boze jak przyjdzie Ajent zrobia wszystko żeby Cie zwolnic i to jeszcze z Twojej winy nie zatrudniajcie sie w tym zakładzie omijajcie ogłoszenia szerokim łukiem to jest obóz pracy nic wiecej.
4
Admjp 2017-07-05 18:38
Poczekaj aż Ajent do was przyjdzie potraktuja Was jak smieci
4
Admjp 2017-07-06 08:43
Uważajcie zwolnia Was za porozumieniem stron nie musicie tego podpisywac ale na wypowiedzeniu zrobia wszystko aby byla wasza wina okropny zaklad pracy
5
Paulina 2017-07-07 18:55
Jak śmieci traktują ludzi!!! Zwalniają jednych za nic, złodziei trzymają żeby kradli a inni żeby spłacali noty, w tym czasie pzeksiegowuja towary i bez wiedzy pracowników robią sztuczne przyjęcia których nie widzimy. Przyjmują kabli do starej załogi i stosują mobbing, żeby sami się zwalniali, bo poszła fama że za dużo ludzi w jednym czasie zwolnili. Temat dla Uwagi!!!
8
Beata 2017-07-10 20:00
Mam pytanie czy sklepy otrzymały już bony za marcową akcję BAT - sprzedaż tytoni nevada, pall mall, viceroy ???
Z góry wam dziękuję za odpowiedź.
@mózg sklepu 2017-07-14 10:14
Beznadziejna firma zwolnią Cię z byle jakiego powodu jak tylko przyjdzie Ajent , który tak naprwadę nie wie na co się pisze mało tego uważajcie bo są zdolni dać dyscyplinarkę nawet za to , że wyjdzie sie do toalety a biedny klient nie poczeka 2 min.!!!!!! żenada NIE POLECAM tzrymajcie sie od nich jak najdalej !!!!!!!!!
4
gosc 2017-07-14 16:01
Jeśli Cie zwolnili Napisz na meila kowal353@onet.pl lub Magdam0@vp.pl .Pozdrawiam.
2
żaneta 2017-07-17 11:30
Żenada to jest to co ty piszesz. Nie spotkalam sie z drugą firmą która tak dba o przestrzeganie prawa. Dyscyplinarka za wyjście do toalety. Człowieku ty chyba nie wiesz co to znaczy dyscyplinarka. Tacy jak ty wprowadzają ludzi w błąd. Jak dobrze pracujesz i w sklepie jest sprzedaż niikt ci nie przyprowadzi ajenta ani nie da dyscyplinarki
1
były pracownik 2017-07-17 13:17
Nie masz racji , bo dlaczego znaleźli Ajentów w sklepach, które wyrabiały targety . A wiem z kilku źródeł, że ich powody zwolnienia były mocno naciągane bo nawet dobrze nie sprawdzili zarzutów do konkretnych osób, Sprawa w sądzie .
6
Marchewka 2017-07-17 17:39
Witam wszystkich.
Chciałabym się dowiedzieć ile zarabiacie brutto jako ekspedientki?
Ja 2017-07-18 23:00
2000 brutto. Do tego płacisz za wszelkie manka , za niezdaną prasę, za brakujące zdrapki które się np skleiły i za to co nakradną klienci.
Były też pomysły aby pracownik płacił za przeterminowane słodycze, napoje, leki czy prezerwatywy ( pracownik nie sprzedał więc jego wina albo zamówił za dużo) . Ogólnie paranoja. NIE POLECAM TEGO PRACODAWCY.
5
Ccxxx 2017-07-19 23:16
Uwierz mi że jeśli znajdą Ajenta w danym mieście to na pewno go przyprowadzą i jeszcze zwolnią dobrych pracowników wmawiając im winę (szukają powodów na siłę, aby nie wypłacać odpraw) . Stało się tak np w sklepie który był w pierwszej trzydziestce pod względem obrotów (25, 26 miejsce) i który miał bardzo dobrą pracowitą załogę od wielu lat (powiedzmy że ok 10lat) . Byli to ludzie dla których praca była ważniejsza niż zdrowie i życie prywatne a pomimo to zostali tak perfidnie potraktowani. W wielu sklepach było podobnie, tylko wymyślane powody zwolnienia inne . I rowniez dawane dyscyplinarki za bezsensowne przewinienia także niestety niektórzy wiedzą o czym piszą i nie wyssali tego z palca. Sprawa oczywiście trafiła do Sądu Pracy i jest w toku. I wiem że nie tylko w tym jednym sklepie. A zwolnionych niesłusznie z tabaka zapraszam na maile które były podawane wcześniej.
5
Zostaw swoją opinię o TABAK POLSKA Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.