Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: TABAK POLSKA Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
cole - 2016-03-31 20:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobieto. Nie daj sie nabrac na te nadgodziny.... zrobia wszystko zeby ci wiecej nie zaplacic. A nawet jesli to duzo nie dostaniesz takze nie napalaj sie. Oni tylko dbaja o swoj interes maja gdzies pracownika.
zdjecie uzytkownika
ooo - 2016-03-31 21:08:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz to mają tylko ogłoszenie na sprzedawców @ulakk. Dobrz,e że opórcz niezłych zarobków można liczyć na zatrudnienie w ramach umowy o pracę. Taka stabilność to rzadkosć.
zdjecie uzytkownika
cole - 2016-04-01 06:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam nadzieje ze o tych zarobkach to byl sarkazm... tu nie ma dobrych zarobkow. A premia wynosi ok 70 zl po opodatkowaniu... I powiem ci tak: bez umowy o prace zaden normalny czlowiek nie pisal by sie na taka odpowiedzialnosc jaka tam jest.
zdjecie uzytkownika
adam - 2016-04-02 21:17:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa o pracę to gwarancja stabilności zatrudnienia @ooo, masz rację to dzisiaj nie jest powszechne, tym bardziej jet to dobra oferta , o jakich zarobkach myślałeś?
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-04 07:58:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja tez uwazam ze tabak daje dobrą ofertę. Oprócz umowy o pracę ja doceniam też grafik. Zawsze mozna się z kadrową dogadać jak potrzebujesz wolne. Wysylanie próśb do grafiku przed kwartałem to w innych firmach fanaberie. W Tabaku jest też dobra atmosfera-w sklepie i też w kontakcie z centralą. Z tym nie spotkałam sie gdzieindziej. Ale fakt że praca nie jest łatwa, bo jest dużo różnych obowiązków, ale przynajmniej sie nie nudzisz i czegos nauczysz.
zdjecie uzytkownika
Ela - 2016-04-04 21:28:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie czaje jak to w końcu jest dają te premie czy nie dają @cole wnioskuję, że u nich pracowałaś jeśli jesteś tak obeznana powiesz mi jeszcze czy na sprzedawcę mogę liczyć na umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-05 07:54:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja Ci odpowiem na pytanie. Twoje wynagrodzenie składa się ze stałej podstawy wynagrodzenia i premii targetowej. Premia targetowa przysługuje pod warunkiem wypracowania planu sprzedaży przez sklep(tzw. target marży). Trzeba skupic się na towarach ktore mają najwyższą marżę. Na razie z tego co piszą są dobre wyniki. Mało jest sklepów które nie wyrabiają targetów i nie dostają premii. Najlepiej skupić się na sprzedaży gazet-bo łatwo je sprzedać i można proponować do każdego zakupu.
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-05 08:22:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i jeszcze zapomniałam dodać, że zawsze Tabak daje umowę o pracę. Tylko na okresie wdrożenia (ok. 2 tygodnie) jest umowa zlecenie, żeby kandydat poznał pracę i był pewien, że chce pracować w Tabaku (jest dużo obowiązków poza sprzedażą)
zdjecie uzytkownika
cole - 2016-04-06 11:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokladnie. 2 tyg. Umowa zlecenie (uczysz sie) potem umowa o prace. Wynagrodzenie najnizsza krajowa (jak masz caly etat) plus ewentualna premia, ktora po opodatkowaniu wynosi ok 70 zl...
zdjecie uzytkownika
coke - 2016-04-06 11:32:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dogadanie sie z centrala jest dobre? A z ktorej strony? Kadrowa i ksiegowa nie kumate rob za nie wszystko. Wszystko co ci napisza w meilu masz zrobic na juz. A kadrowa? Grafiku nie pografi ulozyc.... moze my po prostu mamy pecha. Ale sadzac po wpisach innych osob to widze ze nie tylko my
zdjecie uzytkownika
brawo ja - 2016-04-18 14:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona97 - 2016-02-23 09:40:03]:
to prawda , ale żeby zatrudnić koordynatora kierowników regionalych to pieniązki sa :) a jesli chodzi o wysylanie poczty to musicie wiedziec , ze mozecie wychodzić w czasie pracy i to na tyle czasu ile wam zajmuje dotarcie do poczty pieszo . W Zduńskiej Woli pytałyśmy o wszystko i tak nam pozwolono z wroclawia.Pytajcie każdą rzecz bo nawet nie wiecie co możecie.a do póki nie drążycie będziecie wykorzystywane .
zdjecie uzytkownika
brawo JA - 2016-04-18 15:38:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli chodzi o obowiązki to o wszystko dzwońcie i pytajcie . wyjścia na poczte lub w innych sprawach dot.pracy są odbywane w godz. pracy
na pocztę poświęcamy tyle czasu ile zajmuje dojście pieszo do poczty i stanie w kolejce ok .15 min. My w Zduńskiej Woli miałyśmy taką info od dyrekcji według obowiązujących przepisów.Jak się nie spytacie to wasza strata.Jak zostajecie dłużej jak w grafiku piszecie do kadr i dostaniecie nadgodziny lub odbiór godzin.Jak delegacja to stawiać warunek , że w formie płatnych nadgodzin. Trzeba tylko stanowczo ,ale kulturalnie okreslić swoje oczekiwanie .Przysługa za przysługę. My tak robiłyśmy i nie było odmowy , nie bać się , nie zwolnią ,bo tak szybko nie wyszkolą nowego pracownika.to sa straty dla firmy .Walczcie i pytajcie dosłownie o każdą pierdołę, bo to ma znaczenie.Na wszystko jest przepis .Za szkolenie pracowników też powinniście mieć placone dodatkowa premię.Jeśli nie to wszystko jasne.
zdjecie uzytkownika
cole - 2016-04-18 22:13:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak po prostu mozemy isc na poczte? Raczej jesli oni nie robia problemow to namolni klienci beda robic... a jesli chodzi o to ze jakos tak wypadnie i zostaniesz dluzej to jak to rozwiazuja? Jakos ciezko mi uwierzyc ze tak latwo ze swoimi pieniazkami sie rozstana...
zdjecie uzytkownika
ona_97 - 2016-04-21 11:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dziewczyny musicie spowiadać się kierownikowi z utargu ze swojej zmiany? My musimy po każdej zmianie pisać sms jaki był utarg.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-04-26 19:20:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno nikt nic nie dostanie, bo cała firma nie przekroczyła progu. Z drugiej strony na rozliczenie z totalizatora czeka się dluuuuugo. Pamiętam jak kiedyś był konkurs na sprzedaż kaskady. Czekalysmy na kasę chyba 2-3 miesiące. A ostatnio w sprzedaży weekendowej wygralysmy gadżety, po kubku chyba. Do dziś ich nie dostalysmy..
zdjecie uzytkownika
wazka - 2016-04-26 21:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [cole - 2016-04-18 22:13:45]:
jeśli pracujesz do 14.30 to wychodzisz wczesniej jak przyjdzie III zm i ju ż nie wracasz do pracy to proste.
zdjecie uzytkownika
cole - 2016-04-27 21:59:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poczekamy zobaczymy. Aczkolwiek watpie, ze cokolwiek dostaniemy. Widze ze moje komentarze sa notorycznie usuwane. Oczywiscie lepiej usuwac niewygodna dla siebie prawde. Ta firma jest tak zalosna ze brak mi slow. Wazne zeby swoje d py napchac... pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
x - 2016-04-28 07:24:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cole nic dziwnego że twoje komentarze są usuwane, skoro twoje komentarze są na tak żałosnym poziomie. Wez ty lepiej sobie zmien tą prace i będziesz miała problem z głowy. skoro gdzie indziej jest tak kolorowo to na co czekasz
zdjecie uzytkownika
ona97 - 2016-04-29 19:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po pierwsze "tę pracę" a po drugie to sio z tego forum kierowniku regionalny.
zdjecie uzytkownika
wabik - 2016-04-29 21:30:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2016-04-05 07:54:05]:
ta odpowiedź to chyba pisana przez regionalnego , cos mi tak śmierdzi .
to wstyd dla was dyrekcjo , aby pracownicy sie starali , a
potem mieli premię opodatkowaną, wszelkie konkursy sa dochodem dla firmy ,a od tego też podatek .Co sprawia ,że w chwili zwolnienia z pracy nie otrzymuje się zwrotu ZFŚS .z tego są płacone nasze opodatkowane nagrody :) jakby tak ktoś się postarał to móglby firmę w niezłe problemy wtopić .Kiedyś na taka osobę trafia i nie tęgą będą miec minkę .

zdjecie uzytkownika
wabik - 2016-04-29 21:31:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [x - 2016-04-05 07:54:05]:
ta odpowiedź to chyba pisana przez regionalnego , cos mi tak śmierdzi .
to wstyd dla was dyrekcjo , aby pracownicy sie starali , a
potem mieli premię opodatkowaną, wszelkie konkursy sa dochodem dla firmy ,a od tego też podatek .Co sprawia ,że w chwili zwolnienia z pracy nie otrzymuje się zwrotu ZFŚS .z tego są płacone nasze opodatkowane nagrody :) jakby tak ktoś się postarał to móglby firmę w niezłe problemy wtopić .Kiedyś na taka osobę trafia i nie tęgą będą miec minkę .

zdjecie uzytkownika
cole - 2016-04-30 05:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sa na zalosnym poziomie? (czyli jestem na tym samym poziomie co tabak) A niech beda, tylko dlaczego wszyscy sie ze mna zgadzaja? A z twoim komentarzem jakos zaden inny sie nie pokrywa? Ocieplanie wizerunku przy takich staraniach ''gory'' nic nie da. wiec zapraszam na jakies forum dla kierownikow....
zdjecie uzytkownika
Lolavanx - 2016-05-01 19:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wabik - 2016-04-29 21:31:13]:
Od 2014 nie ma w tabaku zakladowego funduszu swiadczen socjalnych,zostal zawieszony w styczniu
zdjecie uzytkownika
Damian - 2016-05-04 21:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, że nie mają świadczeń socjalnych, to jednak mogło zachęcać wiele osób do podjęcia tutaj pracy @Lolavanx :)
zdjecie uzytkownika
cole - 2016-05-05 05:52:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem ci ze jedna jaskolka wiosnu nie czyni. Tzn samym funduszem przy "wspanialej" reszcie wiele nie osiagna... milego dnia mimo beznadziejnej kumulacji....
zdjecie uzytkownika
kacha - 2016-05-05 14:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cole' długo pracowałeś? Ile daja na poczatek Ksiegowej?
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-05-05 23:03:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
60 mln w lotto. Powodzenia!!! Cały dzień przy maszynie ZA DARMO!
zdjecie uzytkownika
cole - 2016-05-08 08:06:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z ust mi wyjelas stanie za friko... pomysl jaka za ta kumulacje bysmy wyplate dostaly... aczkolwiek zawsze mozna to wylaczyc i sobie zjesc. A co do "kachy" pracuje wystarczajaco dlugo zeby wiedziec jak jest. Ze 2 lata bedzie. Chociaz niektorzy maja dosc juz na poczatku :) ksiegowa nie mam pojecia ile zarabia. Pewnie jak wiekszosc ponad 2000 moze 2500
zdjecie uzytkownika
Lolavanx - 2016-05-08 10:01:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Lolavanx - 2016-05-01 19:57:51]:
Owszem,gdyby rozporzadzano nim tak jak w innych firmach,a nie jak to bylo w tabaku.choc w sumie kiedy sie zatrudnialam do tabaka byly placone wczasy pod grusza;-) . teraz pracuje w firmie ktora daje paczki i bony na oba swieta, placi na wczasy pod grusza niezaleznie od zarobkow, organizuje imprezy integracyjne gdzie trunki leja sie za darmo a zarcie ful wypas..uciekajcie z tabaka jak mozecie, ja tam zmarnowalam 7 dlugich lat.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-05-08 19:43:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś to nawet u nas za lotto płacili :) ale to było olaboga... 9 lat temu może. Można było godnie zarobić. A teraz? Brak słów.
zdjecie uzytkownika
tia - 2016-05-09 10:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lola a gdzie taki wypas daja :)?
zdjecie uzytkownika
samira - 2016-05-10 21:56:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lolavanx - 2016-05-08 10:01:43]:
JA ZMARNOWAŁAM 6 ALE WARTO BYŁO CZEKAĆ TEŻ MAM PRACĘ Z TAKIM WYPASEM JESZCZE PLUS 13
zdjecie uzytkownika
cole - 2016-05-20 05:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To gratuluje i zycze sukcesow :) a jak jest w koncu z tymi towarami przeterminowanymi? Dostal ktos kiedys note za to?
zdjecie uzytkownika
ila - 2016-06-02 23:21:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja, gdybym tylko miał wątpliwości co do tego, czy właściciel firmy jest w porządku, zaciągnąłbym porady prawnej. Nie mówię o zgłaszaniu się do sądu, ale pracownik powinien znać swoje prawa i obowiązki. Bo o tym chyba też się za często zapomina ;) pzdr.
zdjecie uzytkownika
tabakiera - 2016-06-09 17:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie jak to jest z towarami na plusie? Miałyśmy inw. i księgowa napisała,że nic nie przeksięguje wiecie szt. dodatnia na szt. ujemną żeby zmniejszyc trochę braki. To co oni robią z towarem na plusie?
zdjecie uzytkownika
e4 - 2016-06-09 20:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja swoje prawa znam i liczę jak zatrudnię się jako sprzedawca, bo takich osób teraz poszukujecie, to będa należycie przestrzegane - a możecie mi powiedziec czy sprzedawca u was ma gołą pensję czy jakieś premie prowizje?
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2016-06-10 21:28:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za bzdura!!!! Podniesie alarm, bo ona musi tak zrobić. Przecież nie przyjadą i wam tego nie zabiorą z punktu! Nam to księgowa wyrownywala wszystko po inwentaryzacji, bo sprobowalaby tego nie zrobić :) a kogo macie za kiegowa? Nie jaka panią E.O.?
zdjecie uzytkownika
madel - 2016-06-10 22:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jednak przyjacielu pozostaje nadal zagadkę, wyłącznie tyle napisali w ofercie pracy że piszukują kogoś na cały etat do salonu prasowego we Wrocławiu i zero info o jakichkolwiek warunkach zatrudnienia
zdjecie uzytkownika
tabakiera - 2016-06-12 10:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie my mamy jakąś inną. Napisali nam,że wynik inw. to jest już po odjęciu dodatnich towarów. Ja już zgłupiałam szczerze mówiąc nie wierzę im w te ich inw. non stop cuda nie widy w tej księgowości. Że już nie wspomnę o tym, że przerwa w pracy przysługuje tylko wtedy gdy są dwie osoby na sklepie. Czyli idiotycznie albo czekasz całą zmianę,żeby odsapnąć albo na samym początku zmiany chwila przerwy i potem biduj do konca roboty. A w niedziele robicie przerwe? W końcu to 10,5h a jesteśmy same. Ja od dziś zacznę sobie robić. Bez przesady takie jest prawo pracownika.
zdjecie uzytkownika
ila - 2016-06-12 22:54:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Świetnie, że atmosfera teraz u nich dopisuje. TO dobry znak.
zdjecie uzytkownika
gumisia - 2016-06-16 16:32:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej potrzebuje wytłumaczenia odnośnie urlopu wypoczynkowego. Wszędzie gdzie do tej pracowałam a był to zawsze handel urlop wypoczynkowy był 10 dni urlopu + 4 dni wolne które wypadały z grafiku. U nas teraz jak się okazuje trzeba wykorzystać całe 14 dni urlopu. Po rozmowie telefonicznej z kadrową dowiedziałyśmy się że nie wypoczniemy jak będziemy miały wolne... Nie jestem w stanie zrozumieć przecież nie pracujemy 7 dni w tygodniu zawsze są te 2 dni wolnego więc i urlop powinien być wpisywany tylko na dni pracujące prawda??? Dlaczego więc są nam odbierane 4 dni z naszego wypracowanego urlopu???
zdjecie uzytkownika
tyhju - 2016-06-16 17:00:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no pewnie ze tak uwazam ze to jest jedna z wazniejszych rzeczy
zdjecie uzytkownika
cole - 2016-06-17 08:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tabakiera to o czym ty mowisz to kompensata. Za plus wchodzi za minus. Ale tylko wtedy jak produkt jest podobny i ma ta sama cene. To czego macie za duzo wychodzi wam na plus. I zmniejsza brak. Tyle
zdjecie uzytkownika
93 - 2016-06-17 08:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ila atmosfera to kwestia drugorzędna, najważniejsze że są dobre warunki w ich salonach prasowychy
zdjecie uzytkownika
taba - 2016-06-17 16:00:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty chyba nic nie rozumiesz jeżeli chodzi o urlopy. Każdemu pracownikowi należy się raz w roku nieprzerwany 14 dniowy (dni kalendarzowe) urlop. Planujesz sobie urlop - powiedzmy od 1 do 14 lipca. Sprawdzasz na grafiku wzorcowych ile dni ci pobierze ( powinno być 80h czyli 10 dni pociągnie ci z twojego urlopu na 2016 r.).
zdjecie uzytkownika
kacha - 2016-06-17 16:24:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a włąsnie etraz szukają kogos na stanwosiko Partnera Biznesowego czy to podobe zadania jak na PRZEDSTAWICIELA?
zdjecie uzytkownika
Lolavanx - 2016-06-19 20:05:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kacha - 2016-06-17 16:24:04]:
Nie,szukaja ajenta.czyli prywatnego przedsiebiorce ktory poprowadzi dla tabaka kiosk, ze swoja ekipa. Albo z aktualnie pracujaca,bo jak tabak ich pozwalnia,nowy wlasciciel chetnie je zatrudni na zlecenie za 5 zl na godzine.innymi slowy pozbywaja sie nierentownych tabakow,szukajac jeleni ktorzy beda dokladac z wlasnej kieszeni do lipnego interesu.
zdjecie uzytkownika
efrgthy - 2016-06-19 20:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kacha no wiesz co teraz juz przedstawiciela handlowego nie szukaja
zdjecie uzytkownika
k. - 2016-06-20 19:06:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już wiem jak jest z tymi przeterminowanymi towarami. nie dostaniecie osobnej noty. te kwoty są nabijane do kwoty brakow na inwentaryzacji. nieświadomie płacicie za to... powodzenia
zdjecie uzytkownika
erthy - 2016-06-20 20:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no nie ale szukaja partnera biznesowego w Żaganiu oferuja w pełni wyposażony salonik w atrakcyjnej lokalizacji

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert