logo TABAK POLSKA Sp. z o.o.

TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Irmina 2017-05-08 15:58
Masz błąd w mailu, nie mogę wysłać . Jeśli są osoby chętne do pozwu to ja składam, więc zapraszam
3
kowal 2017-05-08 19:51
Możesz napisać na kowal353@onet.pl. Też szukamy zwolnionych
4
ja 2017-05-08 20:15
zaraz wyjdzie pozew zbiorowy :)
5
kagalaya 2017-05-08 23:20
a co moga pokazac w druga strone?
3
Magdam 2017-05-09 08:18
Mój adres mailowy Magdam0@vp.pl czytaj Magdam zero .pozdrawiam
2
To Ja... Ta Zła 2017-05-09 21:17
Witajcie, jestem jedną ze zwolnionych pracowników. Jest mi troche przykro że firma tak nas paskudnie potraktowala - ta praca to był drugi dom - lubiłam tam być. Nie rozumiem komentarzy typu brak czasu na wyjście do toalety, czy brak czasu na posiłek. Heloł przerwa jest wypracowana i należy się jak psu buda ! Nigdy nie miałam problemu z wyjściem - zamykam sklep - jest przerwa i tyle w temacie... Fakt trochę obowiązków było i przybyło na przykładzie lat spędzonych w tabaku... Najniższych zarobków też nie miałam - trzeba umieć mówić i dążyć do tego aby było lepiej. No przyznam niewyparzony język też mam- zazwyczaj nie milczę gdy coś mi się nie podoba ale to już indywidualne podejście i taki charakter. Nie podoba mi się to, że firma Tabak Polska ma pracowników za głupków. Szanowni przedstawiciele firmy, my zwolnieni pracownicy znamy się na przepisach prawa i prawach pracownika lepiej niż wasi wew. prawnicy i nie damy się oszukać. Nie podoba mi się, że firma kręci z okresami wypowiedzenia - ale ten kto wie co iak może z tego tytułu domagać się odszkodowania. Nie podoba mi się w jaki sposób są rozwiązywane umowy ! Nie podoba mi się ze firma chce zatrzymać w "kieszeni" należne nam odprawy... Całe szczęście moi drodzy, mamy ze sobą kontakt i możemy sobie nawzajem pomóc - nie podam do sb maila bo jestem w kontakcie m.in. poprzez maile kowal i magdam0 a z niektórymi z was tel. a to już wystarczy ... Życzę sobie i wam wytrwalosci w sądzie i walczcie o swoje ! A ajentom życzę cudu bo na pewno się przyda - nie bede się rozpisywać dlaczego bo przekonacie się szybciej niż myślicie ... A firmie Tabak Polska sp.zo.o. we Wrocławiu nie życzę nic dobrego za taktyki które stosują wobec nas... Ale mi " poemat" wyszedł
12
Magdam 2017-05-10 00:21
Cudnie to ujelas droga koleżanko. Cała prawda .trzymajmy się razem to damy rade .
9
kowal 2017-05-10 11:24
Lepiej nie można było tego napisać, Dobrze że jesteśmy razem.
6
JA 2017-05-10 13:48
Kolejne poszkodowane sklepy , zwolnione załogi - zgłaszajcie się pod podane wyżej maile .
Niech ta pseudo firma się nauczy ze ludzi trzeba szanować. I jeżeli należą się odprawy to trzeba je wypłacić a nie kombinować. Takie coś powinno być karane bo jest to oszustwo.
8
Alicja 2017-05-17 11:25
Po Waszych wpisach wnioskuję, że TABAK POLSKA Sp. z o.o. zwolnił ostatnio wiele pracowników. Czy zwolnienia pojawiły się w całej firmie, czy w konkretnych działach? Jaka była ich przyczyna?
1
Kama 2017-05-17 11:42
Dziewczyny, nie przesadzajcie. Pytałam się w biurze i powiedzieli mi, że wymieniają tylko tam załogi, gdzie nie ma standardów, aktywnej sprzedaży itp. Jeśli ktoś jest zaangażowany i jest dobrym sprzedawcą, to nie ma się czego obawiać. Ale jeśli ktoś przychodzi do pracy za karę i odburkuje tylko do klientów, to przecież nikt nie będzie takiej osoby zatrudniał w żadnej firmie. To że ktoś wcześniej nie był zwolniony to tylko szczecie. Nie rozumiem was, tak strasznie narzekacie, że praca niefajna, a jak was zwolnią, to się trzymacie rękami i nogami, że niesłusznie. Może wiec praca w Tabaku nie była taka zła? Mnie się tam dobrze pracuje, mamy super zgrana załogę, a to podstawa. Wszystkie się staramy, zarabiamy nieźle. Ale jak rozmawiam ze swoją KR to w niektórych sklepach jest niezły bałagan i rozp...iel i pewnie tam zwalniają ludzi. a idźcie sobie do sądu, tyle że oni maja zdjęcia, jak wyglądał sklep za waszej pracy. Tylko stracicie pieniądze. wiadomo, nikt nie lubi porażki, ale może lepiej się nie kompromitować dodatkowo. To że Włocławek się przyznaje do zwolnień, to tylko źle o nich świadczy.
3
Aga 2017-05-17 12:36
Powiem Tobie tak: możesz się bardzo zdziwić jak pewnego dnia pojawią się u Ciebie i zwolnią całą załogę. I wtedy dopiero zrozumiesz co czują Ci rozgoryczeni pracownicy zwolnionych sklepów. Nikt z nas nigdy wcześniej nie narzekał na swoją pracę pomimo że lekko nie było. Może jedynie odrobinę na wynagrodzenia. Ale kochało się to miejsce, te obowiązki, to tempo, po prostu tę pracę. Jeśli ktoś Tobie powiedział ,że w tych zwolnionych sklepach nie było zaangażowania, standardów, ciężkiej pracy i uśmiechu do klienta to mija się z prawdą. Najprawdopodobniej po to , aby właśnie Cię uspokoić, ze Ciebie i Twojego sklepu to na pewno nie spotka. Mogłabym długo pisać, jak firma perfidnie potraktowała ludzi, jak trzymali wszystko w tajemnicy kilka miesięcy, jak okłamywali pracowników (a sami oczekują uczciwosci), Jak specjalnie dali podwyżki i to spore , żeby nie było rotacji w punkcie , a za plecami już szkolili Ajentów. I w końcu jakie dali wypowiedzenia. Przyczyny wzięte z kosmosu, żeby tylko nie wypłacić pracownikom NALEŻNYCH odpraw. Ja pogodziłam się ze zwolnieniem , nawet uważam, że moja sytuacja teraz będzie lepsza , a mąż zatarł ręce z radości ze skończyłam pracę w tym kołchozie , bo sama nigdy bym nie odeszła, Ale absolutnie nie zgodzę się na niesprawiedliwe podejście i obarczanie nas winą. Dają duze podwyżki , dają pochwały, sam Dyrektor powiedział prosto w oczy ze jest ze sklepu bardzo zadowolony a dwa -trzy miesiące później wysyła KR z wypowiedzeniem . Ja poswiecałam się do tego stopnia że praktycznie nie wychodziłam do toalety, nie jadałam śniadań albo robiłam to o 13.00, przychodziłam do pracy chora albo z bólem, przychodziłam w wolne albo urlop , jeśli sklep potrzebował pomocy, ciągle wisiałam na tel albo mailu . Powiem Tobie ze robiłam dużo więcej niż było to wymagane zakresem obowiązków. W miesiacu wygrywalam nawet 3 konkursy - to chyba swiadczy jakos o moim zaangazowaniu
10
Aga 2017-05-17 12:52
Na koniec apel do sklepów: jeśli w sklepie pojawia się ktoś z biura kto mierzy meble witrynę, zakłada monitoring itp to warto wiedzieć że właśnie szykują sklep dla ajenta. Rozmawiam z wieloma sklepami i wiem że robią to na ok miesiąc przed wręczeniem wypowiedzenia.
Piszcie o takich sytuacjach na podane wyżej maile Kowal i Magdam. Zgłaszajcie się także zwolnieni już pracownicy. Kilka sklepów złożyło już pozwy do sądu pracy , pomożemy wam .
Uważajcie także prosze na inwentaryzacjach . Bo raptem po inwenturze wysyłają noty na duże kwoty do sklepów gdzie nigdy wcześniej nie było not obciazeniowych. Nie dajcie się. W jednym sklepie było większe manko, dziewczyny zaczęły krzyczeć że to niemożliwe i raptem się zrobiło ok. Księgowa odkryła podwójnie wprowadzoną fakturę z eurocash - ciekawe jakim cudem zdublowaną jak to przechodzi przez Edi i nigdy wcześniej nic takiego się nie wydarzyło, A na fakturze same papierosy i tytonie czyli towary do obciążenia .
Wierzę że sąd pracy udowodni rację zwolnionych pracowników. Prawnicy mówią ze sa na to ogromne szanse.
Więc zgłaszajcie się. Niech prawda wyjdzie na jaw !!!
5
kowal 2017-05-17 16:44
Aga w całości popieram to co napisałaś. Firma kłamie.
We Włocławku przez 6 msc tylko raz nie był wyrobiony target, było zaangażowanie i zawsze uśmiech dla klienta.Dziewczyny nie chorowały , nie było tam zwolnien L4 -przychodziły chore do pracy , przychodziły do pracy bo ją lubiły pomimo niskiego wynagrodzenia , ekipa była b.zgrana.
Kama piszesz bzdury nie życzę Ci żebyś przeszła przez to co pozwalniane dziewczyny, myslisz że oni się przyznają , w calej Polsce szukają Ajentów a jak tylko znajdą to zwalniają pracowników i naprawde nie liczy sie to jak pracowałaś , liczy się tylko zysk.
5
gość 2017-05-17 16:52
A może przyznały się do zwolnienia bo nie mają się czego obawiać ? Naprawdę jesteś tak naiwna , bo rozumiem żeby to był jeden sklep ale jest ich coraz więcej. Niech ci dalej Tabak mydli oczy .
5
~ Juz spokojniejsza ! 2017-05-17 17:14
Albo jesteś naiwna i nie widzisz co dzieje się wokół, albo jesteś kimś z centrali, albo też zacnym ajentem ... Uważasz, że wina jest pracowników - na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski ?! Odpowiedz mi proszę: Jak można zwolnić dlugoletnich pracowników, którzy miesiąc w miesiąc wyrabiają coraz to wyższe targety ?! A przecież to jest najważniejsze !! Jak można zwolnić pracowników, którzy braków w towarach mieli tyle co wcale ?! Jak można zwolnić pracowników, którzy dostali podwyżki za wzorową pracę ?! Jak można zwolnić pracowników, którzy przeszli wizytę tajemniczego pozytywnie ?! ... Zastanów się najpierw co chcesz napisać bo chyba zbyt długo nie pracujesz, albo jesteś zaslepiona albo jeszcze co innego ... Ja już jestem poza tym wszystkim - już nie płacze nad rozlanym mlekiem
7
Ewa 2017-05-17 18:20
Poczytałam komentarze i tak patrzę że my jako jedyny sklep dostał odprawy i normalne wypowiedzenia ale tez chcieli nam wręczyć za porozumieniem stron. Myslalby kto że my głupie i podpiszemy. Ja już też nie płacze za nimi było minęło ale żal pozostał. Wróciłam z macierzyńskiego bo sami tego chcieli. Sami zadzwonili a półtora roku out bez uprzedzenia. Szybka inwentura i jeszcze KR okłamała mnie że moje klucze są jej potrzebne bo Kaufland wymienia zamki a pytałam czy zamierza mnie zwolnić. Długo by pisać łącznie byłam ich pracownikiem prawie 7 lat. Jedyne dobre wspomnienia mam takie że kadrowa rozmawiała ze mną ludzkim głosem i traktowała mnie jak czlowieka. Już nie będę pisać co P. Marcin W. zrobił z moimi prywatnymi rzeczami kiedy wpadł i robił swoje "porządki".... a bylam na L4 po operacji i nawet nie mialam pojęcia o tym że właśnie nas wywalili.... je****ć ich!
6
kagalaya 2017-05-18 11:19
jak mogli zwolnic cie gdy byas na l4?najpierw piszesz o kierowniku jako o kobiecie a potem,ze pan M.W.,o co chodzi?
1
Aga 2017-05-21 00:08
Może ja odpowiem: przy inwentaryzacji, przy wręczeniu wypowiedzenia a potem sprzątaniu dla ajenta, wymianie stojaków itp pojawia się drugi KR albo nawet dwóch. Stąd też najpierw mowa o KR kobiecie , a potem o p. Marcinie który np robił wielkie porządki i wszystko "wyrzucił " .
Ewa nie napisała że dostała wypowiedzenie na l4 . Ona była w szpitalu, a w sklepie już dokonywały się zmiany , a wypowiedzenie mogła otrzymac od razu po powrocie z chorobowego.
2
ktosia 2017-05-22 12:37
Hejka

U nas właśnie przyszedł mail żeby spusac ile regałów mamy szrokich wąskich i co do naprawy.wiec obawiam sie ze ajent sie znalazł. Ogłoszenie juz jakis czas bylo ze szukaja do naszego sklepu.
Czas szukac nowej pracy
2
jednak nie ajent 2017-05-22 18:15
witajecie jestem , a być moze byłem kandydatem na ajenta\tke w łodzi (uwaga łódź szukaja już na wasze miejsce ludzi) lecz po tym co czytam to współpraca z ta firmą jest zła i już nie chcę więcej z nimi negocjować ,a dobre pieniązki obiecywali . pozdrawiam
3
Ja 2017-05-22 21:38
Dobre pieniążki ha ha
2
JPK 2017-05-22 21:54
Cześć

Głupoty opowiadacie. Dwa lata temu też podawałyśmy pomiary mebli, w zeszłym roku i w tym. To nic dziwnego, przecież punktu są remontowane od 5 lat, wiec pora na kolejne. Będą wymieniane regały papierosowe - tytoniowe, bo tak nakazuje ustawa. A meble prasowe na metalowe, gdyż w moim punkcie tak są połamane, ze to normalne.
siejecie tylko panikę. Dajcie innym pracować.
2
Ja 2017-05-23 01:09
Oj dostaniesz wypowiedzenie, wejdzie Ajent i inaczej będziesz mówić. Kiedy była wymiana mebli to była. Teraz to mierzenie i inne czynności zmierzają do oddania sklepu Ajentowi . Pracuj sobie pracuj. Kto Ci nie daje. Nikt nie sieje paniki tylko zwolnione sklepy mówią o swojej sytuacji i mają chyba do tego prawo.
2
Werka 2017-05-23 05:49
Jest akcja wymiany mebli papierosowych w zwiazku z ustawa, w Olawie i Olesnicy juz zrobiona, czeka to pewnie cala Polske i przy okazji wymieniaja stare meble i oswietlenie w najstarszych sklepach. Jakos po wymianie mebli nie przyszedl ajent, bo nie ma to nic jedno z drugim wspólnego. W ogole tych sklepow z ajetem jest kilka w calej Polsce.
1
NIKI 2017-05-23 05:58
Czesc a jaka jest roznica, że ktos zostanie zwolniony i na jego miejsce bedzie zatrudniony inny pracownik czy ajent? Nie rozumiem?
1
Magda 2017-05-23 06:13
W naszej załodze pracuje sie super, jesteśmy w miarę nowym sklepem, mamy świetną KR. Rozmawialam z dyrekcją i u nas ajenta nie szukają, ogłoszenia sa po prostu dane na całą Polske. Ale jezdziny na delegację do sklepu niedaleko to tam wiem, ze ajenta szukają, ale tam się przyda, bo zaloga jest beznadziejna, zero podejscia do klienta, do pracy przychodzą jak za karę, tylko narzekają, a w sklepie brud i słabe zatowarowanie. Gdyby to był mój biznes sama bym tam wymieniała załogę.
Rozmawiałam z dyrektor, miła kobieta, wszystko nam wyjaśniła w sprawie ajentow. Nie siejcie paniki, na razie tylko kilka sklepow zwolnili, jesli to takie sklepy do których trzeba jeździć na delegacje a sprzedaż spada, to niestety mieli rację.
2
Gość 2017-05-23 06:17
Hej. U nas zwolnili kolezanke i zatrudnili jogos na jej miejsce, a ona myslala ze zostala zwolniona przez ajenta i napisala tak do sadu pracy. No i dostala odpowiedź taka, ze tylko sie zblaznila. Bo przecież zaden ajent nie przyszedl.
1
Ja 2017-05-23 06:19
Nie ma żadnej różnicy. Jak jesteś zatrudniona na czas określony mogą cie zwolnić bez podania przyczyn i na twoje miejsce kogos zatrudnic, czy to będzie nowy pracownik czy ajent dla Ciebie bez zmaczenia.
1
Miła 2017-05-23 06:24
Czesc ja tez potwierdzam ze jest akcja wymiany regałów papierosowych i podswietlania regalow z prasą. Dlatego liczyli regały.
2
Ktoś 2017-05-23 06:26
U nas tez jest super załoga i dobrze się pracuje.
1
Ania 2017-05-23 06:42
U nas to samo. Mogliby znaleźć ajenta w tych slabych sklepach, bo nie uśmiecha nam się jeżdżenie na delegacje. Jesli nie ma gdzieś dobrych pracowników to ajent jest pomyslem ok.
2
Amy 2017-05-23 06:43
Czesc, nas tez czela wymiama mebli na fajki. Mają byc nowoczesne z podświetleniem i regaly na prasę tez.
1
lola 2017-05-23 10:27
a propo osób które narzekają, że nie mają chwili aby zjeść lub nie mają czasu na przerwę - dziewczyny nie dajcie się nabijać w balona że nie wolno nam wyjść. Regulamin tej firmy wyraźnie mówi o tym że przy minimum 6 godzinnej zmianie należy nam się 15 min przerwy a przy 10cio godzinnej 30 min (paragraf 10, punkt 5). ja z przerwy korzystam jeżeli potrzebuję bez względu czy jest dużo ludzi czy ich nie ma bo nikt mi potem zdrowia nie zwróci jak będę miała problemy z żołądkiem albo układem moczowym. Poza tym przerwą nie można zaczynać pracy ani jej kończyć bo przerwa ma być mniej więcej w połowie pracy, więc gadanie niektórych KR o tym żeby przerwę robić jak dopiero przyjdzie koleżanka zakładając że jest się razem na zmianie tylko godzinę lub pół jest co najmniej śmieszne...
2
Madzia 2017-05-23 12:03
Ja tez nie mam problemów z organizowaniem sobie przerwy.
1
Ewka 2017-05-23 12:05
O, napisali mail o tych meblach. Jednak remonty, a nie ajenci.
1
Nick 2017-05-23 12:06
Hej. Mi się w miarę dobrze pracuje. Przede wszystkim lubię kontakt z klientem.
1
Marzenka 2017-05-23 13:37
Magda, zgadzam sie w 100%. U nas też super załoga, super KR. i też mamy dość jeżdżenia w delegacje do tych sklepów gdzie załodze nie chce się pracować. Nie dziwie sie że w tych sklepach oni szukają ajenta. Po prostu nie maja wyjscia, przecież sklep musi być otwarty. Jak nie ma ludzi do pracy to co mają zrobić. Ja z tej pracy jestem zadowolona ale wszystkie sie staramy i na pewno u nas zmian nie bedzie bo KR nas zapewnił
1
Ja 2017-05-23 14:11
Uhm. Zapewnił. U nas też zapewniał. Nawet mówił że nie ma chętnych na ajenta i ze nie mamy się czym przejmować. Mówił też że jeśli już dojdzie do tego to nas wcześniej poinformuje żeby sobie szukać nowej pracy. Gowno prawda. I informuję, że mowa o sklepie bardzo dobrym (pod względem obrotów w pierwszej dwudzistce) i w pełni zaangażowanej załodze . Po czym zwolniono całą załogę znienacka i z pogwałceniem prawa !!!! Jeszcze się przekonacie i będziecie tu niedługo inaczej pisać hi hi
5
JPK 2017-05-23 21:42
.Ciekawe jaki wynik inwentaryzacyjny. Można mieć duże obroty a nic nie robić, tylko zamówić towar a reszta się sprzedaje, bo tyle klientów. A gdzie sprzedaż komplementarna?Nie wierzę w to co piszesz.
1
Ja 2017-05-23 23:07
Tak tak. Miec duże obroty i nic nie robić
.DOBRE SOBIE . To moze obroty same się robią, towar sam się zamawia, rozkłada na półkach i podaje klientom. Uwierz mi że jak są duże obroty to pot po tyłku spływa tyle jest do zrobienia.
A towar przyjeżdża codziennie i to w kosmicznych ilościach , zamawiane tak aby nigdy niczego nie brakło (nawet z 10 kartonow). Te obroty biorą się rowniez ze sprzedaży aktywnej. A wynik inw w granicach 0,06% więc bardzo dobry. Możesz nie wierzyć. Twoja sprawa. Tez kiedyś myślałam że tabak to dobry pracodawca ale na własnej skórze przekonałam się że tak nie jest. I tylko żal zostaje że tyle lat poświęcenia i ciężkiej pracy dla kogoś kto tego nie docenia. A napisałam tutaj ku przestrodze dla innych a nie po to aby z Tobą dyskutować.
4
Ajent? 2017-05-24 04:03
Czy ktoś z ajentow mógłby podesłać na priv więcej informacji na temat realnych możliwości zarobku przy prowadzeniu punktu sprzedaży?
Wiem, że to zależy od punktu -
w moim przypadku rozważam Łódź. Moj mail; mike_iri@yahoo.ie
Marzenka 2017-05-24 11:02
mówcie sobie co chcecie, ja lubie ta pracę. Pracuje od prawie 6 lat, wszystko zależy od dobrej organizacji i aktywnej sprzedaży. jak zaloga jest zorganizowana i ma dobre wyniki to na pewno nic jej nie grozi. tabak strzeli sobie w kolano zamieniajac na ajenta. A na tym forum i tak pisza ci co sa nie zadowoleni bo my polacy tacy jestesmy że tylko nażekamy a jak nam dobrze to nic nie mowimy.
1
Lola 2017-05-25 17:10
A jak to możliwe ze szukają do wszystkich punktów? ?
1
Marzenka 2017-05-26 11:54
Lola, a skąd ty to wiesz? ale glupoty piszesz i wprowadzasz ludzi w blad i siejesz niepotrzebnie panike. Cala siec ma 156 sklepow gdzie ty tyle ogłoszeń widzisz. pewnie szukają tam, gdzie nie mogą znaleźc ludzi do pracy i w nowych sklepach.
1
Lola 2017-05-26 14:45
Po pierwsze nie sieje paniki po drugie gdybym nie widziala to nie pisalabym. Jeszcze niedawno było ogłoszenie na pracuj.pl ze szukają ajentów do swoich sklepów i była tam lista prawie wszystkich miast w jednym ogloszeniu. Poza tym to co piszą dziewczyny to chyba nie przypadek...
5
Ewa 2017-05-27 11:21
Lola ma racje sama widziałam , że szukaja Partnerów biznesowych, były wymienione prawie wszystkie sklepy. A że firma się nie przyznaje nic dziwnego , przecież musieli by wypłacać odprawy a tak po cichu znajdą Ajenta i znajdą śmieszny powód do zwolnienia, i ile kasy zarobią bo przecież dla nich tylko to się liczy.
1
gosc 2017-05-27 11:24
2
Mala_mi 2017-05-27 23:09
Witam dziewczyny! Mam pytanie, czy zabranie z punktu maszyny LVM na coś wspólnego z przejęciem punktu przez ajenta?
Jpk 2017-05-28 13:41
Maszyny wycofują bo Kaufand chce mieć czyste pasaże. U nas od początku roku nie można nic wystawiać. Z tego co wiem to dzieje się to we wszystkich marketach nawet tam gdzie nie mamy punktów. Np. Kaufland Toruń a tam sklepu nie mamy więc nie panikujcie.
1
Zostaw swoją opinię o TABAK POLSKA Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.