logo TABAK POLSKA Sp. z o.o.

TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o TABAK POLSKA Sp. z o.o.

Daria 2016-09-10 17:39
Trzeba umieć nad tym zapanować :) nic nie jest niemożliwe- trzeba tylko się przyłożyć, niestety taka jest praca w salonikach prasowych, uwierz, że w innych jest tak samo ;) wystarczy przyjść sobie z własnym zeszytem i wszystko notować. Jeśli masz dobrych współpracowników, to wydrukują Ci co masz robić dzień w dzień na swojej zmianie. Krok po kroku :)
Daria 2016-09-10 17:41
Trzeba umieć nad tym zapanować :) nic nie jest niemożliwe- trzeba tylko się przyłożyć, niestety taka jest praca w salonikach prasowych, uwierz, że w innych jest tak samo ;) wystarczy przyjść sobie z własnym zeszytem i wszystko notować. Jeśli masz dobrych współpracowników, to wydrukują Ci co masz robić dzień w dzień na swojej zmianie. Krok po kroku :)
ee 2016-09-17 09:42
Tajemniczy Klient zawsze nagrywa takie wizyty.. Wiem bo kiedyś miałam propozycję pracy z takiej firmy.
Pozdrawiam.


ee 2016-09-17 09:57
A co do konkursów.. Jesteśmy do nich zmuszane, a nawet zastraszane.. Wczoraj przyszedł meil, że jeżeli jakiś tabak nie osiągnie danej sprzedaży dziennej i tygodniowej zostanie mu zabrana premia miesięczna. Dodam, że mamy w tej chwili jeszcze 2 inne konkursy. Każdy tabak ma prawo zdecydować, w którym konkursie będzie brał udział - tak było do tej pory. Niestety Państwo na górze się trochę rozbestwiło..

Pozdrawiam,
Pracownik Tabak
8
tiaaa 2016-09-19 16:21
ee niestety chyba nie wszystkie sklepy decyduja w ktorym konkursie biora udzial :P

A malo tego wygrasz to o nagrode trzeba albo sie prosic albo czekac bardzo dlugo ...
3
Kier 2016-10-21 17:28
Nikomu nie polecam tej pracy. Wykorzystują ludzi jak mogą. Wymagają bardzo dużo a zarobki masakra najniższa krajowa plus śmieszna premia.
I te wieczne meile od Kr o straszeniu zabrania premii -żałosne istny mobbing.
19
ee 2016-10-24 18:58
No niestety. Na nagrody przeważnie trzeba czekać 2 miesiące od zakończenia konkursu..


A co do straszenia to prawda.. Non stop złe wyniki, mała sprzedaż, ale nikt nie rozumie, ze tego szajsu który każą nam sprzedawać nikt nie chce.. I mam tu w tej chwili na myśli e-papierosy..

13
cole 2016-10-25 16:03
Dziewczyny słyszałyście, że mamy zostać obciążone za unieważnienia z lotka, które się zapodzieją/których nie zdamy? ... Nie dość, że obsługujemy to gówno za free to jeszcze to? Ja serio mam dość tego beznadziejnego tabaka. Może jeszcze oddawajmy całe wynagrodzenie "górze"? bo im jeszcze mało...
13
Ww 2016-11-10 18:12
Mam pytanie czy ktoś z Was po negatywnym przejściu wizyty TK został zwolniony z pracy?
Dzięki za odpowiedź
GW 2016-11-11 11:03
Ww przecież podpisałaś dokument o prowadzeniu aktywnej sprzedaży podczas zatrudnienia. Dodatkowo mialaś szkolenia co potwierdzałaś pod listą obecności. Uważam że mogą z tego powodu wypowiedzieć umowę.
cole 2016-11-14 09:12
Myśle, że nie. Szukanie, szkolenia nowych osób i inwentaryzacje po "starych" osobach są finansowo dla nich niewygodne, a jak wiemy tabak złotówki nie przepuści. U nas w saloniku pare osób miało negatywa i jest do tej pory.
3
KARMEN 2016-11-17 09:04
Jak radzicie sobie z nie zdaną prasą? Wykupujecie czy jak KR przyjeżdża to zabiera i dostajecie note?

Zastanawiałam się co dzieję się z tą firmą. Dlaczego tak zaczęli przedmiotowo traktować pracowników! Wiadomo,że to biznes ale czy nie widzą ,że tracą ludzi. Kilkanaście lat temu tego nie było. Był pracownik doceniany.Na święta były bony, można było prosić o pożyczki pracownicze...
Lubię tą pracę, lubie ludzi z którymi pracuje ale nie mogę pogodzić się z takim traktowaniem.
Taka korporacja,tyle salonikow, takie doświadczenie i żadnej nauki. Pozdrawiam pracowników Sklepików;)
19
aniaania 2016-11-17 18:35
witam, mam zacząc prace w Tabak... czy mozesz napisać cos wiecej jak tam jest? z gory dzieki...
cherry 2016-11-26 19:27
Proszę bardzo, ja ci odpiszę. Jesteś odpowiedzialna finansowo za wszystko: niezdaną prasę, przeterminowane towary, wszystko co zostanie skradzione, brak zdrapek, manko. A co do pracy. Klienci, faktury, zamówienia, odpowiadanie na telefony i meile księgowej, która sobie z niczym nie może poradzić, przedstawiciele, raporty i to wszystko na raz. Na koniec dnia przy rozliczeniu biurokracja. Współczuję, bo wiem, że dla nowych osób to masakra. Jednym słowem robisz wszystko, dostajesz grosze. Na święta jedyne co dostajemy to meile z życzeniami. Nawet herbate i cukier musimy sobie same kupować. Życzę wszystkim pracownikom tego jakże zdzierającego z kasy tabaka, żeby znaleźli pracę, na którą każdy zasługuje.
19
pracownica 2016-11-29 10:32
Swieta prawda i racja, no nic dodać nic ująć
6
cole 2016-12-04 07:34
A moge wiedziec jak was strasza z odebraniem premii? U nas nie bylo czegos takiego. U nas to raczej jest zebysmy jeszcze bardziej sie staraly te badziewia sprzedac.
oleczekm 2016-12-14 13:43
Witam!
Zastanawiam się nad podjęciem współpracy z TABAK jako ajent saloniku.
Podzieli się Ktoś Swoim doświadczeniem, Swoimi uwagami, przemyśleniami?
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
kot 2016-12-17 13:40
Serio, nie idź w to. Zbankrutujesz.
7
tabakiera 2016-12-18 18:57
Cześć wszystkim!! Jak tam nastroje przed świętami, którymi powinniśmy się cieszyć a od naszej firmy nie dostaliśmy nic prócz gołej pensji.... Przykro się robi jak widzę, że zarówno osoba na stanowisku kierowniczym jak i sprzątaczki w Kauflandzie wychodzi z paczkami i bonami na święta..... Pozdrawiam
7
oleczekm 2016-12-19 17:05
Kot, jeśli to możliwe to chciałbym trochę więcej konkretów. Da się zrobić?
kot 2016-12-20 14:30
Poczytaj opinie na ten temat w internecie jak kończy się bycie ajentem. Ja tez się zastanawiałam i jak zobaczyłam opinie i pogadałam z osobami, które nimi były, powiedziały mi, że zwariowałam.
Bardzo odbiło sie to na ich zdrowiu, musieli dopłacać do interesu, przez to popadli w długi.
1
dośka 2016-12-27 20:59
mam pytanie:czy wyrabiacie targety i otrzymujecie premię? bo my od pażdziernika nie mamy premii,targety są zawyżone by dodatkowo zaoszczędzić na pracownikach?Żal ...na święta goła wypłata i dalej nie zapowiada się lepiej...śmiech na sali.
4
kachna 2016-12-29 17:39
śmieszne jest to ze nowy pracownik zarabia tyle samo co pracownik z np 2 letnim i więcej stażem :)
5
Lolavanx 2016-12-31 07:54
Ja pracowałam w tabaku 7lat i zarabiam tyle co nowo przyjęci. Taka firma, co poradzisz.
4
gosia2 2017-01-06 01:35
jaki mobing... Pan Ż.. twierdzi że KR ma dobre wyniki i meile nie są zastraszaniem (odebranie premii), szkoda że tylko wg niego. Ale jakim kosztem dobre wyniki?? na pewno nie dzięki KR, ŻAL...
2
Anastazja 2017-01-06 11:48
Nie polecam tej pracy. W Stargardzie jest masakra. Pracujesz bez żadnej przerwy po 9 h dziennie . W salonie powinny pracować 4 osoby a ze nikt nie chce tam robić są 2 które juz złożyły wypowiedzenie. Klient jest ciągle nie ma chwili ze nie ma ludzi w sklepie. Do tego jeździsz w delegacje do Szczecina bo pełny etat oznacza 3/4 w stargardzie i 1/4 w Szcz. Odpowiedzialni jesteśmy za braki wszystkie czyli brakuje kasy to płacisz, nie zdasz gazety bo ktoś źle odłożył a Ty nie znalazlas płacisz. ...
Kierownik regionalny tylko potrafi poniżac cię wymadrzac się i mówić że trzeba polecać każdemu zapalniczki za 3,20 zł jak te same mają w Kaufland po 0,99 zł. . Ludzie śmieją się z tej ceny. A KR potrafi stać przy tb jak obsługujesz i mówić ci wywyzszonym tonem i rozkazujacym ze masz się uśmiechać i proponować zapalniczke.
8
Xxxx 2017-01-08 19:42
Witam. Dwa lata temu zakończyłam pracę z tą firmą po 8 latach. Na koniec współpracy zostałam tak zniesmaczona przez KR panią M.T. która za niepoukładane pakiety papierosów wysoko na półce na zapleczu akurat na mojej zmIanie ukarala mnie zabierając mi 300 zł premii od wynagrodzenia. Nie bylo to słuszne. Z tą panią już nigdy bym nie chciała miec do czynienia. Odkąd ona pełniła obowiązki KR nastał mobbing. Niestety przapłaciłam to utrata zdrowia psychicznego. Z firmy musiałam odejść bo już nie widziałam sensu współpracy.
2
cole 2017-01-10 08:55
U nas niedziela to 10.5 h. Jestes sama, o zjedzeniu czegokolwiek to mozesz pomarzyc. Targety zawyzone. Zgadzam sie w 100000% z tym co napisalas.
Kadrowe maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to ze ktos sie uczy zaocznie. Grafiki sa tragiczne. Gdyby nie kwestia utrzymania sie to poje******m ta robote. Zreszta chyba jak kazdy.
3
KARMEN 2017-01-10 09:44
Witam zainteresowanych. Oraz tych co śledzą forum;) sytuacja w owej firmie powinna trafić na pierwsze strony gazet. Wyzysk , traktowanie przedmiotowo....itp. Firma która zatrudnia ogrom ludzi,firma która jest od ładnych kilku lat na rynku ma pracowników za nic. Dlatego tak prosperuje długo,kosztem ludzi. Ale z drugiej strony ludzie sobie na to pozwolili. Taka jest prawda. Wiadomo nie postawie się bo mnie zwolnią, nie powiem co mi leży na sercu bo "na moje miejsce jest pełno chetnych". Strach=mobbing . Wychodze z założenia ,że uwno da się zrobić. Ludzie piszą, żalą się i na tym koniec. Smutna prawda. Chciałabym doczekać czasów aż jakiś "prawny" człek się za nich weźmie. Co nie będzie się bać, nie stwierdzi że z firmą się nie wygra.....że nie warto. Pracuję tu , lubie swoją załogę, nawet tych"cudownych" klientów;p , KR ? Hmm też może być bo to w sumie żaden KR (żołnierz na posyłki-ale to z koleji jej praca)-będę pracować bo nie dam im satysfakcji , że się zwolnie zastraszana. Ale nie Jesteście firmą godną polecenia. POZDRAWIAM Was Wszystkie Koleżanki. Do usłyszenia w mailach. Może dzisiaj napiszemy do siebie, że któryś sklep chce się pozbyć starej alcyzy;) trzymajcie się-Z głową do góry.
13
cole 2017-01-16 10:05
Kwintesencja wszystkich wpisow :) a prawda to ze od lutego mamy jeszcze numery rejestrowac? Bo tak wyczytalam w meilu.
KARMEN 2017-01-16 11:48
Witam...z tego co wiem,wiemy z koleżankami z pracy , mają wprowadzic. Najpierw sieć orange potem reszta.
Niech wprowadzają co ino;) niech wymyślają, dodają zwykłemu człowiekowi obowiązków. Podnieśli najniższą krajową to i obowiązków musi dojść. A tak serio takich klientów na rejestrację nie będzie dużo,zawsze można powiedzieć awaria terminala;)
Nie przecież nikt tak nie robi;p

Załogo Trafik udanego tygodnia!!! GŁOWA DO GÓRY!

Ale nie takt z mojej strony: oczywiście pozdrawiam również"górę" ;)
1
1,2,2,2 2017-01-17 12:41
dobrze wyczytałaś ........ i oczywiście wszystko w ramach tej nędznej pensji : przyjmowanie rachunków, obsługa lotto , przyjmowanie paczek, i jeszcze rejestracja numerów, z to oczywiście nie ma prowizji, a klient który chce szybko kupić gazetę czy papierosy będzie odchodził, bo nie będzie stał i czekał ..... bo on tylko gazetę no cóż................. gadam, latam pełen serwis ciekawe czy nas jeszcze firma zaskoczy co jeszcze możemy robić za co nam nie będą płacić możemy jeszcze buty naprawiać, spodnie skracać, a w między czasie jeszcze strzyżenie odwalimy i loki zakręcimy
10
Zadowolona 2017-01-18 10:28
Dziewczyny,
tak czytam Wasze opinie i stwierdzam, że mało wiecie na temat tej firmy.
Moim kierownikiem dawno temu była Ma. Tusz. mobbing na mojej osobie był straszny. Skierowany był ze strony kierowniczki regionalnej i osób z zespołu, które właziły jej w tyłek. To była masakra. Gdy zmienili nam kierownika sytuacja uległa zmianie. Nowa kierowniczka okazała się równą babką nieznoszącą donoszenia więc koleżanki z zespołu nie miały pola do popisów. Jednak jedna wyjątkowo wredna nie dawała za wygraną. Szkoda mi było mojego zdrowia więc złożyłam wypowiedzenie.
Co się okazało? Zostałam doceniona i dostałam podwyżkę, oczywiście zarobki w tej firmie to tajemnica więc nie mogłam nikomu o tym powiedzieć.
Wszyscy jednakowo pracują a każdy inaczej zarabia. Satysfakcję mam do dziś (nie pracuję już jakiś czas), że donosicielka A.K. - zainteresowana choć mało inteligentna jak czyta to skojarzy - pracowała tak samo jak ja za dużo mniejsze pieniądze.
1
KARMEN 2017-01-18 12:47
Witam!
Zastanawia mnie skąd stwierdzenie iż mało wiemy o tej firmie? ;)

Tu muszę przyznać racje. Kiedrownik a raczej podejście kierownika regionalnego ma mega znaczenie w relacjach między załogą i a firmą.
My możemy również podziękować iż mamy naprawdę ludzką osobę na owym stanowisku. I z tego miejsca aby nie pisać samych złych rzeczy na ową firme, z ręką na sercu dziękujemy za KR- nam przydzielonego. Pani K.W DZIĘKUJEMY.

Każdy ma coś za uszami, każdy wykonuję swoją prace jak umie i wkłada tyle serca ile uwarza za słuszne.

A wracając do meritum sprawy naprawdę super iż docenili pracownika, jest to raczej wybiórcza jednostka ale liczy się dobra wola KR( w tym przypadku nowego KR).

Pozdrawiam Koleżanki i jak się okazuje kolegę na pokładzie.

cole 2017-01-20 05:50
Dlaczego zoatalas "doceniona" i dostalas podwyzke? Zebys sie nie zwalniala przypadkiem. Zawsze tak robia, ze mna tak bylo i z innymi tez. Nie mysl ze jestes jakas wyjatkowa dla nich. sory.
1
cole 2017-01-20 05:53
Czym jeszcze nas zaskoczy? Hmm moze taniec na rurze. To by tym pazerniakom przynioslo duze zyski :)
1
credo 2017-01-30 10:04
Szkoda że tak późno odeszłaś,masz rację-nie pozwalajmy się dać poniżać,jesli po miesiącu widzimy że nas nie szanują,mało płacą i obarczają wszystkim to rzucać to badziewie,niech szefostwo samo zapiernicza albo zwija ten interes,nie cierpię cwaniaczków dorabiających kosztem innych ludzi,to zwyczajne niewolnictwo-pokazmy takim złym pracodawcom że muszą szanować drugiego człowieka-tak nie może być,a pracujmy tam gdzie nas doceniają i nie traktują jak niewolników-mamy 21wiek!
7
Nowy 2017-02-02 07:37
A można wiedzieć za co dopłacali do interesu.... może zwyczajnie mieli słabych pracowników i nie umieli poradzić sobie ze złodziejstwem. A może za dużo wydawali, więcej niż zarabiali a za mało sami pracowali. Czy ktoś może rozwinąć ten temat bo jest to dla mnie ważne. Trochę więcej konkretów a nie tylko półsłówki
Nowy 2017-02-02 09:48
Chodzi oczywiście o pracę ajenta ale także pracę dziewczyn na sklepie. Czy jest ktoś kto się odważy w szczegółach napisać za co macie odpowiedzialność materialną na umowach bo tak nie do końca mogę zgodzić się z niektórymi wypowiedziami. Padają ostre słowa takie jak mobbing, przekleństwa to musi być fatalnie a jednak pracujecie... nie rozumiem marnować czas na taki szajs
Nowy 2017-02-02 10:15
Proszę o informację ile osób ( pełnych etatów) pracuje przeciętnie w takim punkcie handlowym który jest czynny od 7 do 21 pon-sob. i od 9-19 w niedzielę. Proszę o poważne odpowiedzi ak również informację jak często jest wykonywana inwentaryzacja i kiedy się ona odbywa (dzień czy noc). Dziękuję za pomoc
KARMEN 2017-02-02 11:31
Witam...co Pan(?) zrobi z tymi informacjami?
Na punkcie jest co najmniej 4osoby, co można zaobserwować w danym miejscu,w swojej miejscowości. O ile jest tam punkt. Wielkości etatów uwarunkowane od utargów danego sklepu,od natężenia ruchu. Etaty w każdych punktach indywidualne. Inwentaryzajca raczej tylko roczna,dzienna- chyba że ktoś odchodzi lub wchodzi do zespołu. Zdawczo odbiorcza. Tak , jak prawie we wszystkich placówkach handlowych.

A w niedziele sklep jest czynny w niektórych rejonach od 7-21

Proszę podać maila....będzie prościej.


Lalka 2017-02-02 13:19
Nie pasuje mi styl, którym Nowy pisze. Wg mnie jest to osoba ewidentnie z "góry " więc uważajcie co piszecie, abyście nie zostały zdemaskowane i zwolnione. Zwykły pracownik przyjmujacy się do naszej sieci do pracy nie zadaje takich pytań.
3
Lalka 2017-02-02 13:25
Pyta się ile jest etatów w punktach otwartych od 7 do 21 i od 9 do 19. Osoba odpowiadajaca ze szczegółami jak to wygląda bardzo szybko zostanie zdemaskowana, gdyż punktów otwartych w tych godzinach jest tak naprawdę może z 30 40 procent. Zbyt szczegółowe pytania zadaje jak na pracownika. To jest moje zdanie
3
Nowy 2017-02-02 20:07
Spokojnie moje Panie, nie jestem nikim z góry ewentualnie przyszłym partnerem/ajentem. Dziękuję Karmen za wypowiedź i podpowiedź aby mieć więcej informacji prosto ze źródła na tematy o których warto wiedzieć z obydwu stron. Cenne są wszystkie uwagi, które pomagają uzyskać obraz tego co może mnie czekać we współpracy z firmą Tabak. Dziękuję i życzę wytrwałości
Lolavanx 2017-02-05 11:03
Jak na tym interesie zarobisz, to przyjeżdżam do ciebie i stawiam 2L Finlandię xd 5 lat temu (a był wtedy kryzys) dopytywałam w centrali czy rozważają oddawanie sklepów w ajencje, byłam wieloletnim pracownikiem,punkt był w moim miejscu zamieszkania + zajefajna załoga, która sama jako kierownik sklepu zrekrutowalam. Wtedy mnie wyśmiali, że im się to przecież nie opłaca.. a teraz chcą oddać sklepy, które miały większe obroty niż mój.. widać teraz już im się to opłaca, co znaczy że tobie raczej nie będzie.
1
Nowy 2017-02-06 08:47
Powoli też tak myślę z resztą dzięki informacją od Was moje Panie. Jedyny plus który widzę co do zarobienia to objęcie dwóch punktów w krótkim czasie. Jeżeli by ktoś chciał się ze mną podzielić jeszcze jakimiś informacjami to proszę bezpośrednio na meila norbia3@wp.pl Dziękuję z góry za wszelkie opinie
elle 2017-02-15 17:25
witam. Jestem zainteresowana ajencją , czy wiecie może jakie są wymogi? wykształcenie , doświadczenie , ile kaucji itd, z góry dziękuję i pozdrawiam
nowa 2017-02-22 12:06
czy ktoś wie co z pitami ?
1
emka 2017-02-23 21:00
Jak to co?Jak zwykle dostaniemy ostatniego lutego...Jak co roku...
3
dd 2017-02-28 13:16
pracowałam w tej firmie 2 lata i całe moje szczęście że miałam możliwość zmianny pracy. Na początku było ok, ale potem jakies widzimisie firmy zaczęły być frustrująca, zwłaszcza przy nowych warunkach pracy (rok 2016). Zostawiłam tam 4 osoby - jedna przyszła na moje miejsce. W grudniu otrzymałam od jednej telefon że dostały rozwiązanie umowy za porozumieniem stron. Fajnie firma zostawia na lodzi ludzi. A dzień wcześniej, w weekend miały robioną inwentaryzję, przez ludzi z zewnątrz a co się potem okazało nowych pracowników, bo firma zatrundiła kierownika punktu. Niestety dziewczyny podpisały, a mogły by ugrać okres wypowiedzenie, wraz z odprawą, która oczywiście dostały...
Teraz już prawie 3 miesiące dostają note na wysoką kwotę.. a tak naprawdę one nie liczyły tylko nowe pracownice, i na dodatek w weekend. Kto normalny robi w weekend inwentaryzacje.
Ale mniejsza ztym, ta firma zeszła na... liczy się pieniądz, wyzysk itd.
A rozmowy po zlozeniu wypowiedzenia sa bez sensowe, nagłe propozycje zostania kierownikiem czy jakas podwyzka to smiech na sali.
Nie polecam tej firmy, pracy, chyba że ktoś lubi się napracować za darmo :)
1
Zostaw swoją opinię o TABAK POLSKA Sp. z o.o. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TABAK POLSKA Sp. z o.o.