JTI Polska

Gostków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 185 ocen.

JTI Polska
3 185 6 1

Opinie o JTI Polska

Noryh

Czy tak mamy zglaszac przypadki mobbingu? W tej firmie tylko procent konczy sie zwolnieniem, zarzad pozwala na mobbing mimo wyraznych zgloszen nieprawidlowasci Twierdza ze to taki stylem zarzadzania zespolem - ktokolwiek pracowal z "krulem północy" potwierdzi zr jego metody tylo ponizaly ludzi. Najlepsza menadżera z konkurencji, tak chwalona wszędzie nic nie zrobila powtarzała nam że traktuje sprawe powaznie i jej tak nie zostawi ale zostawila i to caly teren. Na jej pech w nowym tez nie radzila z zespolem i wciagneli ja do biura dobrzr ze juz tam widza jej brak kompetencji Do setwisu: Nie zostawie wam moich danych, nie jestescie wiarygodni. Mozecie byc oplacani przrz jti.

Marta

@Kandydat, czy pracę w firmie JTI Polska można ocenić jako stabilne miejsce pracy? Osoby, które cenią sobie pewną i stałą pracę, będą mogły być spełnione w tej firmie? @DOLNYŚLĄSK, możesz przybliżyć, jak dokładnie wyglądają świadczenia socjalne, które oferuje firma JTI Polska zatrudnionym pracownikom?

Franek

Witam. Szukam oferty na zachodniopomorskie lub lubuskie. Jakaś inf bede wdzięczny. Pozdro

Peer
@Franek 12.10.2018 12:56

Franek jaki region/miasto Cie interesuje?

Franek
@Peer 12.10.2018 20:20

Szczecin-Gorzów

Fred
@Franek 13.10.2018 09:40

Aplikuj na Wrocław , pewnie za chwile bedzie jakiś wakat ...????????????

Franek
@Fred 13.10.2018 17:05

Tylko Gorzów Szczecin w najgorszym Szczecinek

DOLNYŚLĄSK

Panie i panowie, jeżeli chodzi o Wrocław to jest człowiek, który już się wypalił i niestety jest największym demotywatorem dla przedstawicieli, których w ostatnich latach przewinęło się ich dużo. I nie znaczy, że byli źli i nie chciało im się pracować. Mimo benefitów, socjalu i wielu innych pozytywów pozapłacowych zdrowie, szacunek, komfort psychiczny i prywatny czas jest najważniejszy. A wierzcie mi, jest dużo firm, w których można lepiej zarobić i nie czuć się szanowanym. Piszę o Wrocławiu a jak jest w innych regionach tego nie wiem. Osobiście omijałbym szerokim łukiem. Pozdrawiam...

Marta

@Santo, dziękuję za Twoją opinię na temat pracy w firmie JTI Polska. Jak myślisz, czy osoby, które chciałyby rozpocząć karierę zawodową na stanowisku przedstawiciela handlowego mają szansę poradzić sobie w tym miejscu pracy? Czy raczej odradzałbyś pracę w tym miejscu osobom, które nie posiadają doświadczenia?

Santo
@Marta 13.09.2018 08:45

Osobiście Twoje pytania brzmią mi bardzo korporacyjnie i odpowiadając na nie czuje się jakbym brał udział w ustawionej dyskusji - a taka nie jest. Natomiast skoro już pytasz to bez zbędnego wychwalania pod niebiosa zdecydowanie polecam. Ja tak zaczynałem i nauczyłem się mnóstwo rzeczy, które teraz wykorzystuje w innych firmach. Poza tym potencjalny pracownik z tytoniowki zawsze jest dobrze postrzegany potem np w farmacji a nawet branży technicznej. Ale... (zawsze jest jakies ale) trzeba trafić na porządnego przełożonego, który wytłumaczy, pokaże, nauczy. Bo jak się trafi na jakiegoś lesera to (usunięte przez administratora) zbita. Ale z drugiej strony leserzy nie biorą ludzi bez doświadczenia bo za dużo roboty z tym. Wola kogoś z doświadczeniem, złymi nawykami... mogą mu wtedy dać sprzęt, puścić na 2-3 dni z kimś z zespołu i jedz walcz w terenie. To jest trochę smutne. Natomiast jeśli się uda wyczuć na rozmowie ze ma się do czynienia z dobrym przełożonym, który jest zaangażowany w prace, wymaga i daje od siebie to mistrzostwo świata :)!

anonymous
@Santo 19.09.2018 20:24

Możesz wyjasnić co sie dzieje na Wrocławiu i w okolicach? Cały czas są ogłoszenia z ofertami pracy w okolicy.Firma rozwija siły sprzedażowe? Czy zwyczajnie jest szefem jakimś (usunięte przez administratora)

Kandydat
@anonymous 26.09.2018 14:57

W Fmcg rotacja jest w zasadzie twraz duża wszędzie, obenie pracuję dla konkurencji i wiem że była ostatnio rekrutacja na ph do Wro ale jeżeli zatrudniają do pracy takich ph jak ten co pracuje na Biskupinie to mnie nie dziwi że już go nie ma, u nas 3 miesiecy by nie dotrwał.

anonymous
@Kandydat 28.09.2018 06:30

Tam jest kiła i mogiła, szef znany na wrocławiu to nikt sensowny już nawet nie aplikuje.

MR
@anonymous 02.10.2018 09:31

Nie obrażaj ludzi, którzy tam pracują. Dorośnij najpierw, wiemy kim jesteś.

Set
@anonymous 02.10.2018 09:31

Dokładnie jak tobie się nie chciało pracować to nie znaczy ze kazdy tak ma.

gastro
@anonymous 02.10.2018 09:31

Dokładnie , coś musi być na rzeczy, chciałem jakiś czas temu złożyć CV, mam spore doświadczenie, zarobki i socjal mają z tego co mi wiadomo dosyć fajny, wcześniej popytałem ludzi z branży, ale każdy kogo bym nie pytał odradzał mi aplikowanie na Wrocław, ponoć ich kiero to totalny wariat, całe szczęście że wybiłem to sobie z głowy jak dowiedziałem się co on wyprawia, chyba gorzej niż w najgorszym korpo

Kamelczanel
@gastro 09.10.2018 20:33

Co do rotacji to wszytko zależy od kierownika, przykład z Wrocławia, w jednym zespole stała ekipa w drugim w ciągu dwóch lat dwa razy zmienił się cały zespół . Odpowiedzcie sobie sami czy z ludźmi czy ich szefem jest coś nie tak

Pr
@Kamelczanel 09.10.2018 21:54

Nie znasz szczegółów to się nie wypowiadaj, to my za ciebie musielismy pracować na twoim terenie bo nigdy nie dawałeś sobie rady i nie chciało ci się pracować, nie dorosłeś do takiej pracy a teraz gorzkie żale...

Kamelczanel
@Pr 11.10.2018 12:23

Tłumaczy się winny ale źle kombinujesz bo na moje szczęście nie mieliśmy okazji pracować razem. Obserwuję z boku za to bardzo uważnie. Pozdrawiam Opole

Jti

Szalała mysza szalała a potem się oddała hej

Powodów
@Jti 06.10.2018 15:40

I nadal szaleje,żenada

Anonim
@Powodów 10.10.2018 13:31

Jedna dziurka ,dwa serdelki

Pimpon

Czy jest ktoś w stanie opisać jak wygląda praca na produkcji? Jakie warunki ( płaca, umowa, dojazdy, atmosfera)

Jaaaaaaaa

Pytam już po raz kolejny ale widzę tutaj tylko plotki. Czy jet jedna osoba która potrafi powiedzieć o zarobkach lider lub kierownik zmiany jaka atmosfera na produkcji??!!!

Zenek
@Jaaaaaaaa 04.10.2018 10:16

Zdobadz numer do pracownika lub spotkaj sie z nim i pogadaj a nie fora czytasz tu nic konkretnego sie nie dowiesz, same skrajne oceny ludzi ktorzy kochaja to robote lub ludzi ktorzy nie dali rady i narzekaja Albo zglos sie na rekrutacje to sie wszystkiego dowiedz.... A prawda jest ze forum to 99% plotki i obawy...

Zenek
@Jaaaaaaaa 04.10.2018 10:16

Zdobadz numer do pracownika lub spotkaj sie z nim i pogadaj a nie fora czytasz tu nic konkretnego sie nie dowiesz, same skrajne oceny ludzi ktorzy kochaja to robote lub ludzi ktorzy nie dali rady i narzekaja Albo zglos sie na rekrutacje to sie wszystkiego dowiedz.... A prawda jest ze forum to 99% plotki i obawy...

Jaaaaaa
@Zenek 04.10.2018 12:08

Znam takie fora ale czy nie Można napisać po prostu operator ma tyle i tyle a tyle ma kierownik atmosfera jest taka i taka benefity i premie takie. Plotki swoją drogą a reszty dowiem się na rozmowie

Amanda
@Jaaaaaa 04.10.2018 12:13

A od kiedy to upubliczniane są dane firm dotyczące płac na poszczególnych stanowiskach pracy ? I kto ci prawdę powie ile zarabia. Ciemnotę wciskają na forach i nic więcej. Podejdź do rekrytacji to będziesz miał pogląd na wszystko. Po to w sumie są.

Jaaaaaa
@Amanda 04.10.2018 13:05

Ludzie piszą takie rzeczy to normalne nikt nie mówi o dokładnych danych podaję się je w przybliżeniu daje to pogląd na firmę ogólnie oraz na możliwości podczas rekrutacji. U publiczna ie informacji o zarobkach kurdree przecież po to idziemy do pracy ażeby zarobić pieniążki. A sądzę że i tak większą firm ma duże potrzeby kadrowe więc nikt nie musi martwić się o to że straci pracę.

Www
@Jaaaaaa 04.10.2018 13:29

Widzę nastepna osoba bardzo roszczeniowa , miej odwagę i umów się na rozmowę wszystkiego się dowiesz trzeba tylko poświęcić chwilę i oczywiście spełniać wymagania. Nic prostszego.

Wwa
@Jaaaaaaaa 04.10.2018 10:16

Operator 4600 lider 10000 kierownik 18000 prezesa też :-)

anonymous
@Wwa 05.10.2018 18:00

Dowcipas

Jaaaaaa
@Wwa 05.10.2018 18:00

Wooow. Kolego rozmowa swoją drogą ale fajnie jest wiedzieć cokolwiek.

Szary

Witam chce podjąć pracę na produkcji. Jakieś małe i formacje stawka czy jest premia %

svetlana

Pracowałem po nad 5 lat i było dobrze, nie pamietam dnia zebym pracował dłużej niż 6-7h a wyniki same dojezdzały. Podstawa na poczatek niezla, do 4500 brutto wynegocjujesz i premia od 0-60% podstawy w zaleznosci od rankingu. Do tego deputat - dwa pakiety, enel med, multisport, octavia do uzytku prywatnego z tankowaniem za free, bardzo dobre wsparcie dla klientow z bagaznika - praktycznie tylko glab nie dobuduje z takimi gratisami. Minusy - dziwne dzialania trade marketingowego, częste auduty ASM, dziwna polityka personalna pozwalająca z dnia na dzien ASM pozbyć się TMA, duża ilość ASM bez wykształcenia i zdolności do zarządzania zespołem, ASM w zespole to "przekazywacz informacji z góry", ktory jezdzie ksiazkowo - coaching, rozwijanie TMA oraz wsparcie, w razie obrony stołka potrafi wyrzucic pol zespolu. Ogółnie wśród ASM panuje polityka że PH jest dobry jak jego ostatni miesiac i audyt, przyklad moich kolegow - mozesz pracowac wzorowo pare lat, dostaniesz audyt sprzed dwoch dni gdzie brakuje 2 paczek do wymagane zapasu i ASM/FOM juz grozi Ci wylotem. Ogolnie to polecam, jezeli jestes obyty w korpo swiecie to z latwoscia uda Ci się robić wyniki i prześlizgiwać te dziwne kontrole, audyty, jazdy wspolne z ASM, rozwojowo tez swietnie, pare osob ode mnie awansowalo - tylko trzeba chciec. Ja odszedlem sam i minimalnie zaluje z powodu swietnego zespolu ( poza ASM), ale ciesze sie pracą bez kontroli.

Monika
@svetlana 30.09.2018 10:13

Witaj, Mam prośbę, odnośnie przebiegu rekrutacji na stanowisko PH - jak ten proces wygląda? Pozdrawiam Monika

anonim

(usunięte przez administratora)

Mafiozo

Ladnie tak krytykować kolezanke z pracy ?

Amonim
@Mafiozo 23.07.2018 15:48

Zasłużone

Anonim

Pewnie dopóki portfel dzwoni

anonymous

Fabryka czy biuro Warszawa?

Powodów
@Mafiozo 23.07.2018 15:48

Biedna myszka..lektura się nie spodobała ?

Jti
@Mafiozo 23.07.2018 15:48

O kim mowa? Bo o jednej to słyszałem

Kolega były
@Powodów 08.08.2018 19:50

Ta kobieta nie wywołuje uśmiechu na mojej twarzy , bułkę przez bibułke a w rzeczywistości szm....…..

Anonim
@Powodów 08.08.2018 19:50

Najlepszego dupodajkooo

Jti
@Jti 09.08.2018 23:20

Tleniona mysza

Anonim
@Jti 14.08.2018 10:21

Aaa.. ta z Powodowa.,zepsute dziecko swoich rodziców

Anonim
@Anonim 15.08.2018 12:44

No Agnieszka,niby ładna a taka pusta...ps.ciekawe na jak długo ten powrót do,,,..

anonymous
@Anonim 23.08.2018 15:43

Niedługo

Jti
@Anonim 23.08.2018 15:43

A mnie to lata niech se daje na lewo i na prawo widocznie tak lubi pozdrowienia Aga

anonymous
@Anonim 15.08.2018 12:44

Ha ha

anonymous
@Jti 01.09.2018 15:16

Dobre

Jti
@Powodów 08.08.2018 19:50

Na pole

Marta

@Kandydat, wiesz może, dlaczego obecnie są tak duże rotacje w branży, którą reprezentują pracownicy zatrudnieni w firmie JTI Polska? Jest to związane z dużą liczbą obowiązków, która przypada na pracowników, czy może wpływają na to inne czynniki? @svetlana, co było głównym powodem tego, że mimo tylu plusów zdecydowałaś się na odejście z firmy JTI Polska? Otrzymałaś lepszą propozycję pracy? @anonymous, czemu tak uważasz? Masz jakieś potwierdzenie tego, że tak jest? Uzasadnij swoją wypowiedź na ten temat.

Kandydat
@Marta 03.10.2018 11:17

Marta wiem tylko ze rotacja w fmcg jest obecnie duze wszedzie znam osoby z jti i z tego co mowia to pracy jest sporo to fakt ale firma godnie wynagradza uczciwych i zaangazowanych pracownikow wiem tez ze firma nie poblaza ludziom ktorzy nieuczciwie podchodza do pracy

Ja

Czy może napisać ktoś o zarobkach na prudukcji ile zarabia lider zmiany jakie warunki??

Beata

Na jakie wynagrodzenie i dodatki może liczyć nowo przyjety pracownik produkcji. Z góry dziękuję za informację.

Marta

@Santo, moje pytania mogą wydawać się bardzo wnikliwe, ponieważ staram się, aby w tym wątku pojawiły się informacje, które mają pomóc użytkownikom w podjęciu decyzji o ewentualnym zatrudnieniu w firmie JTI Polska. Możesz napisać, jak wyglądały warunki zatrudnienia w okresie, kiedy pracowałeś w tej firmie? Stawka wynagrodzenia była konkurencyjna, porównując ze stawkami rynkowymi?

JAN II KRÓL

Witam. Proszę o szczera odpowiedz - jakie zarobki są na produkcji zaczynając on najniższych stanowisk kończąc na Team Liderze. Obchodzą mnie tylko realne odpowiedzi bez zbędnych komentarzy.

Marta

@CIEKAWSKI, skąd masz informację, że ciężko dostać premie za pracę w firmie JTI Polska? Są to informacje prosto od osób, które zatrudnione są bezpośrednio w tej firmie? Może przekazane przez Ciebie informacje pochodzą z innego źródła?

CIEKAWSKI

Słuchajcie, ciekawi mnie praca na produkcji. Operator Maszyn lub na wózek widłowy. Mówi się, że ponoć dają dobre pieniądze, ale że kontrola czasu pracy na maksa i premie tylko obiecują ale ciężko dostać. Napiszcie jakie są podstawy?

Plo

To prawda, że w tji w horeca jeżdżą BMW 4 coupé ?

Ambasador firmy

Pracuję w tej firmie od dobrych kilku lat i nie ukrywam, że z rozbawieniem czytam niektóre komentarze. Nie chcę nikogo obrażać, ale niektórzy brzmią jak banda frustratów, którzy najprawdopodobniej nie dali sobie rady w pracy. Niestety czasy się zmieniły i praca PH ewoluowała - jest to tylko jeżdżenie od punktu do punktu i spisywanie stanów z przerwą na drzemkę w samochodzie. PH musi wykazać się charyzmą, inteligencją, umiejętnościami negocjacyjnymi i sprzedażowymi. Detaliści są coraz bardziej wymagający i większość już nie przekona się do zakupu na tzw. "piękne oczy". Nie zgodzę się z przeczytanymi na forum opiniami o fikcyjnych możliwościach rozwoju. Ktoś kto nie korzysta z możliwości może sobie sam podziękować, nie raz spotkałam się, że szkolenia są traktowane jak dzień wolny od pracy, a nie okazję do nauczenia się czegoś nowego. Praca w JTI dała mi możliwości rozwoju na wielu polach - mocno inwestują w szkolenia dla pracowników i są dobierane do indywidualnych potrzeb. Średnio w roku 2-3 szkolenia w większości zewnętrze prowadzone przez profesjonalne szkoły i zakończone certyfikatem, który już z człowiekiem zostaje na zawsze. W JTI mamy również możliwość pracy z ludźmi z innych działów co pozwala na poszerzenie horyzontów, wymianę doświadczeń, całoroczny mentoring. Możliwość darmowej lub dofinansowanej nauki języka angielskiego dla każdego, z czego też się nie korzysta na tyle ile można. Pracownicy, którzy tutaj szumnie wygłaszają tutaj swoje opinie sami nie chcą poświęcić swojego czasu na dokształcenie, więc darujcie sobie robienie "dobrej reklamy". To ludzie z grupy, którym się wszystko należy za nic i nie potrafią docenić samochodu służbowego do PEŁNEGO użytkowania prywatnie bez dopłat, pakietu sportowego, opieki medycznej, comiesięcznego deputatu, prezentów od HR dwa razy w roku, nie wspominając o standardowych prezentach świątecznych oraz szkoleniach/nauce, która ma niewymierną korzyść. Polecam pracę w tej firmie osobom, którym chce się pracować i potrafią się zaangażować, a nie tylko narzekać i siać defetyzm. Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania to proszę o odpowiedź pod powyższą opinią. AAaaaa i nie jestem pracownikiem Działu HR, pracuję w Polsce Zachodniej. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia!

Były TMA dolnośląskie

Praca PH. Pracy dość dużo. Możliwością otrzymania premii jest spełnienie zawsze około kilkunastu warunków. Np. Odwiedzenie konkretnej liczby klientów ( często po 15-16 wizyt dziennie), ułożenie konkretnych ilości merchy w konkretnej strefie, sprzedaż preselingowa, odwiedzenie w różnych tygodniach sklepów z podpisanymi Umowami, założyć wszystkie programy przewidziane na cykl i je rozliczyć itd. Wtedy masz szanse zawalczyć o bonus, na który składa się rankin z zadań przewidzianych na dany cykl czyli np. Utrzymanie abstrakcyjnego wzrostu, sprzedaż w nowych wariantów itd. I w tym wszystkim gdy zamiast 300 wizyt w miesiącu zrobisz 299 niestety, ale o bonusie zapomnij. Poza tymi smaczkami ciagłe audyty, presja, wysłanie zdjęcie z każdej wizyty i zastanawianie się do ostatniego dnia miesiąca czy dostaniesz premie. Oczywiście są i plusy, skoda octavia do użytku prywatnego, opieka medyczna, multisport, deputat. Dla mnie jednak presja, niepewności wielkości wypłaty i dość sztywne ramy pracy były wystarczającym argumentem by odejść.

Santo
@Były TMA dolnośląskie 07.08.2018 12:42

Właśnie rozmawiam sobie z kolega który nadal pracuje w firmie i analizujemy Twój komentarz i wspólnie chcemy pogratulować inteligencji... zwłaszcza za ta jedna brakująca wizytę do premii. Hahaha

Anonim - Polska Centralna

Pracuje w tej firmie i z własnego doświadczenia nie polecam. Na pierwszy rzut oka wydaje się być to firma dająca możliwości rozwoju, z perspektywami na dłużej, jednak po wejściu w struktury firmy wszystko się weryfikuje. W moim przypadku moja przełożona nie ma kompletnie kompetencji, przez prawie rok odkąd pełni swoje stanowisko nie było sytuacji żeby w jakikolwiek sposób wspomogła moja prace, posłużyła rada, dała wsparcie - wręcz odwrotnie, a w momencie kiedy komunikuje jakiś problem słyszę tylko: ZGŁOŚ TO NA HELPDESK. Przez cały okres jej urzędowania (rok) spędziła ze mną 1 dzień i 2h w terenie. Nie ma pojęcia o rzeczywistej pracy mojej i mojego zespołu, ale przy najmniejszym problemie rozwiązaniem jest ZWOLNIENIE. Problem ze współpraca z tą osobą był zgłaszany do osoby wyższej szczeblem przez innych współpracowników, jednak wychodzi na to ze nie wszyscy dostają prace w tej firmie przez uczciwe przejście rekrutacji - znajomosci są na porządku dziennym. Ostatnio w innym dziale mialo miejsce zwolnienia za mobbing, takich przypadków jest dużo więcej w tej firmie, ale ‚góra’ przymyka na to oko, a pracownik boi się za każdym razem zgłosić naruszenie, bo nie wiadomo kto z kim zna się bardziej prywatnie niż służbowo i komu takie zgłoszenie wyjdzie na gorsze. Jeśli chodzi o mój dział, na początku roku przechodziliśmy zewnętrzny „test” kompetencji - powyżej opisywana przelozona wypadła najsłabiej w kraju, mimo wszystko nie otworzyło to oczu nikomu wyżej. Zarobki w porównaniu do innych firm tytoniowych są niskie, wymagania za to zazwyczaj wyższe. Oczywiście benefity takie jak samochód sluzbowy, opieka medyczna, ubezpieczenie na życie jak najbardziej są, w zależności od zajmowanego stanowiska odpowiednio płatne. Jesli jest to jedyna opcja podjęcia pracy dla kogoś z Państwa to oczywiście lepiej mieć prace niż jej nie mieć, ale jesli wahają się Państwo między firmą JTI a inną firmą (szczególnie z branży tytoniowej) to ja odradzam firmę JTI - strata czasu, nerwów i energii.

Ciekawska
@Anonim - Polska Centralna 31.08.2018 09:29

Piszesz o "super menadżerce" z konkurencji za którą płaczą zespoły jak od nich odchodzi? :)

Ja
@Anonim - Polska Centralna 31.08.2018 09:29

Czyli generalnie boli Cię menadżerka a nie firma - takie moje zdanie.

Santo

Prace w JTI na przedstawicielu handlowym oceniam bardzo pozytywnie. Bawią mnie Wasze niektóre komentarze i niestworzone historie o 14 godzinach w pracy itp. Jak ja tam byłem przedstawicielem to potrafiłem wziąć maksymalna premie, zająć miejsce w czołowej 10tce rankingu i o 16 być w domu. Myśle ze jest to w szczególności kwestia poukładania sobie terenu, dobrego planowania pracy i podejścia. Owszem są osoby, które pracują do 19 - zawsze je uważałem za słabe i roztrzepane. Żeby uprzedzić Wasz atak to w firmie już nie pracuje, odszedłem na właśnie życzenie do całkowicie innej branży, która moim zdaniem jest bardziej rozwojowa. Wracając do JTI i pracy na przedstawicielu to nie znajdziecie w FMCG drugiej takiej pracy z tak dobrym stosunkiem wkładanej pracy do zarobków - w ogóle nie wiem czy gdziekolwiek w FMCG tak dobrze płaca i dają tak dobre samochody. Dodatkowo można dostać się tu nawet bez doświadczenia - wystarczy pokazać na rozmowie ze jest się dobrym materiałem na handlowca. Powodzenia :)

Warszawa
@Santo 01.08.2018 21:47

Zgadzam się całkowicie z przedmówcą. Pracowałem już w wielu korporacjach jako PH i stwierdzam że to najlepsza firma którą śmiało mogę polecieć. Podstawa pensji porównywalna lub lepsza w tym segmencie firm, samochód nowe modele skody octavia kombi na własny użytek, karta multsport, opieka medyczna enel med, deputat papierosowy dwa pakiety miesięcznie, kasa na święta, paczki słodyczy dla dzieci. Praca o wiele mniej stresujące niż w poprzednich firmach, mniej telefonów od klientów większą swoboda do działania. Targety i zadania do zrealizowania grunt to dobre zaplanowanie pracy. Wspomniane wcześniej w komentarzach audyty oczywiście występują ale jeśli ktoś pracuje uczciwie to nie ma się czego obawiać. Jeszcze w żadnej firmie nie widziałem tyle wsparcia dla klientów dzięki któremu można zbudować pozytywne relacje lub osiągnąć zaplanowany cel biznesowy. Można na wszystko narzekać ale "wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma "

Santo
@Warszawa 01.09.2018 17:40

No i wreszcie ktoś normalny :) a jak z Warszawy to nawet się znamy i może kiedyś się zgadamy przypadkowo ze obaj coś tu napisaliśmy :) pozdro

Marta

@Anonim, proszę, aby nie wypowiadać się o osobach, które nie uczestniczą w dyskusji a tym bardziej nie ocenić ich w taki sposób, gdyż nie mają możliwości ustosunkowania się do takich komentarzu. Piszmy w swoich opiniach ogólnie o pracy w firmie JTI Polska a nie o poszczególnych osobach z nią związanych. @Santo, dziękuję za sprecyzowanie informacji. Mam prośbę, żebyś napisał jeszcze, jakie kryteria należy spełnić, aby móc otrzymać podwyżkę po tym wspomnianym przez Ciebie czasie? Po pół roku oceniana jest Twoja praca przez przełożonych i to oni decydują o tym, czy zasługujesz na podwyżkę wynagrodzenia? Czy może inne kryteria o tym decydują?

Santo
@Marta 28.08.2018 12:26

O podwyżce decydują Twoje wyniki, a przez to miejsca osiągane w rankingach. Z tego liczy się średnia ocen i od odpowiedniej (jak dla mnie niewysokiej) oceny) otrzymujesz podwyżkę. Szczerze nie wiem od czego jej wysokość jest uzależniona ale ja dostawałem zawsze między 200 a 350 zł brutto. P.s strasznie bym chciał pogadać z osobami tak negatywnie wypowiadającymi się i poznać ich historie. Bo nawet teraz jak rozmawiam z tymi nadal pracującymi to według mnie Ci dobrzy są zadowoleni z pracy a Ci słabi nie. I tak jest w większości firm - jak ktoś jest słaby sprzedażowo i nie umie budować relacji oraz pozytywnego odbioru własnej osoby to nigdy nie zrobi wyników i nigdy nie zarobi. Kluczem jest doprowadzenie terenu do takiego momentu ze klienci trzymają fajki Twojej firmy sami z siebie a Ty wpadasz się przywitać, poprawić cenę i lecisz dalej. Wtedy 15 wizyt kończysz o 14 i cześć czapka, po temacie. A jak pracujesz rzetelnie cały czas bez ściemniania to żaden audyt Ci nie straszny. Zastanowicie się po co to wszystko pisze. Po odejściu z JTI trafiłem do niepoważnej firmy, przez co dość szybko musiałem szukać kolejnej pracy. Czytając opinie doszedłem do wniosku ze na każda firmę wypisywane są tylko negatywne komentarze piszące przez osoby słabe, czyli takie które sobie nieporadzily. Postanowiłem to zmienić i pisać szczerze jak jest. A ze do powiedzenia najwiecej mam na temat JTI to sobie tak tu pisze i śmieje się z tych narzekających :))

Poziomka

Witam a co myslicie o pracowniku produkcji chce sie zatrudnic i kazde info cenne

Marta

@anonymous, nie jestem osobą z biura, ponieważ w żaden sposób nie mam powiązania z pracą w firmie JTI Polska. Staram się uzyskać merytoryczne informacje, aby osoby, które czytają ten wątek miały jasny obraz tego, jak wyglądają warunki zatrudnienia w tej firmie. @Anonim - Polska Centralna, dziękuję za Twoją wypowiedź i opisanie tego, jak wygląda praca w firmie JTI Polska. Chciałabym, abyś wyraził swoje zdanie na temat, czy osoby młode bez doświadczenia mogą liczyć na zatrudnienie w tej firmie? Jeżeli tak to, czy firma pomoże im w rozwoju zawodowym? Mogą liczyć na wsparcie i odpowiednie wprowadzenie w zakres obowiązków? @Warszawa, możesz napisać coś więcej na temat zarobków za pracę na stanowisku przedstawiciela handlowego w firmie JTI Polska? Każdego miesiąca udaje się bez problemu zrealizować "targety", które są wymagane, aby móc otrzymać premię? Przedstaw, proszę, jak to wygląda szczegółowo.

anonymous

@Marta na kilometr śmierdzisz biurem???? Cenzura cały czas na czasie , najlepiej pójść na rozmowę i zobaczyć jak wszystko wyglada a okazji nie brakuje bo ogłoszeń jest cały czas sporo .

Marta

@Były TMA dolnośląskie, dziękuję za przedstawienie tego, jak wygląda praca w firmie JTI Polska na stanowisku przedstawiciela handlowego. Zacząłeś pisać o premiach i bonusach, które można uzyskać pracując na tym stanowisku, jednak nie uzupełniłeś swoich informacji, jak wyglądają konkretnie te bonusy? Pracownik, który spełni wymagania postawione przez pracodawcę, jakiej wysokości może otrzymać bonus? Interesuje mnie również, jak wygląda sprawa z urlopami na tym stanowisku? Można bez problemu otrzymać dzień wolny od pracy w wyjątkowych sytuacjach? Zachęcam do uzupełnienia opinii o te kwestie. @Wariat, czyli można stwierdzić, że jest to dobre miejsce pracy, dla osób młodych, które chcą nabyć niezbędnego doświadczenia na stanowisku przedstawiciela handlowego? @Anonim, proszę wyważać słownictwo, którym posługujesz się na forum publicznym, ponieważ takie wpisy mogą zostać usunięte przez administratora portalu.

Santo
@Marta 14.08.2018 10:49

Maksymalna premia to 60% Twojej podstawy. Co pół roku masz szanse na podwyżkę. Przychodząc do firmy na PH myśle ze możesz liczyć na podstawę około 4000-4200 brutto w zależności od regionu. Jestem chyba pierwsza i jedyna osoba nie pracująca w tej firmie a pisząca o niej pozytywnie. Cała reszta to chyba Ci wyrzuceni z roboty po audytach bo zamiast sprzedawać to woleli scieme walić - nie tedy droga... pisze już tu ostatni raz bo nie chce mi się Wam na sile wkładać. Chcecie to sami dotrzyjcie do PH nadal pracujących, tylko do tych dobrych PH a nie zjebow utrzymujących się w firmie na farcie i zapytajcie ich co sadza o swojej pracy. PS samochodu można używać prywatnie dowoli, tankować w niedziele i święta oraz na urlopie - jeździsz do znudzenia

Stary
@Santo 24.08.2018 23:50

Nic dodać nic ująć

Marta

@Mr.X, czy audyty oraz regularne wycieczki innych współpracowników, którzy są zatrudnieni w firmie JTI Polska odbywały się w trakcie normalnych godzin pracy w dni powszednie? Czy może były organizowane po pracy i udział w nich był obowiązkowy? Sprecyzuj opisaną przez Ciebie kwestię dotyczących tego aspektu pracy.

Johny

Jeśli chodzi o PH - nie polecam nikomu. Praca po 14 godzin dziennie, totalna inwigilacja plany nie do realizacji. Po pracy liczne zadania dodatkowe, więc kolejne godziny wpadają. Atmosfera beznadziejna, przełożeni (usunięte przez administratora) co innego mówią co innego robią. Wszyscy ASM zakłamują raporty, od tego uzależniona jest ich premia. Rotacja uzależniona od widzi mi się przełożonych karierowiczów. Zwykli PH non stop audyty, a audyty powinno robić się po pracy w ternie ASM tam dopiero są oszustwa. ASM potrafi wyjechać w teren i nagle 20% wzrostu, tylko po to żeby wskoczyć wyżej w rankingu ASM. Ale co złego to PH zakłamywał raporty. Totalne dno, brak możliwości rozwoju ( ten jest możliwy tylko na papierze ) wszechobecne kolesiostwo.

Józek
@Johny 26.06.2018 20:09

Gdzie stosują takie praktyki?

Józek
@Johny 26.06.2018 20:09

Gdzie tak robią? U nas tak nie ma ;)

Nico
@Józek 27.06.2018 23:22

U nas też nie

Johny
@Józek 27.06.2018 23:00

Zobaczcie sobie wyniki, regiony gdzie idzie słabo i nagle ogromny wzrost i ASM rośnie w górę. I to nie wynika z odjechanych tras 61 czy 31 :)

Johny
@Józek 27.06.2018 23:00

Po za tym panie z Hr dwa razy odpisałeś na ten post podpisujac sie tak samo.

Anonim
@Nico 28.06.2018 12:02

Jasiek Józek... coś czesto to się powtarza

I

HR wypisuje tylko papier. Widocznie osoby zainteresowane nie wiedzą lub jest im z tym wygodnie :-

anonymous
@I 09.07.2018 21:16

Firma ma juz i tak duze problemy z wynikami zatrudnienia, nie chca pogarszać statystyk. HR juz za to odpowiedzial, nikt nie chce ryzykowac swoim stanowiskiem w biurze dla tego co dzieje się w polu.

Anonim
@anonymous 24.07.2018 08:53

A jednak ktoś podjął decyzje bo wyżej wymienionym pracownik już nie pracuje w JTI. Bardzo dobrze !

Mr.X
@Johny 26.06.2018 20:09

Ot i całe JTI!, oczywiście jeżeli chodzi o perspektywę PH,ja bym jeszcze dodał do tematyki audytow,regularne terenowe wycieczki marketingu i spółki, parostatkiem oczywiście- towarzystwo całkowicie oderwane od rzeczywistości, żyjące w zestawieniach i prezentacjach. Wyszukiwanie problemów na siłę i ostatnio bardzo popularne wynoszenie do rangi niemalże afery, jakiś nic nie znaczących pierdół. Szastanie na lewo i prawo upomnieniami,naganami, straszenie konsekwencjami.

Zostaw opinię o JTI Polska - Gostków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JTI Polska