Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki

3 Dodaj opinię
Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki
3 43 6 1

Opinie o Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki

Mala

Lubię atmosferę w Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki za: Polecam gorąco tego pracodawcę pracuje u niego 5 lat super atmosfera duże zarobki Lubię atmosferę w Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki za: Polecam gorąco tego pracodawcę pracuje u niego 5 lat super atmosfera duże zarobki

Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki
pracodawca
@Mala 15.11.2018 15:33

Dziękujemy za opinię.

Zadowolona pracownica

Przed wysłaniem C.V na ogłoszenie o pracę w Lubi, zrobiłam rozeznanie wśród znajomych i w necie. Tutaj widziałam opinie dobre i złe. Złe dotyczą raczej dawnych lat, ale widzę, że od 2-3 lat jest bardzo dobrze w tej firmie. Dzięki, że komuś się chce pisać. To była najlepsza decyzja zawodowa w moim życiu. Zrezygnowałam z pracy w Biedronce, gdzie niby jest fajny socjal (odciągany pod koniec roku od premii) na pracę w Lubi. Pierwszy raz mogę powiedzieć, że lubię to co robię. Lubię swoją pracę! Jestem traktowana jak człowiek a nie jak kolejny pracownik! Nie wiem jakie szkolenia przechodzą kierownicy tych sklepów, ale moja kierowniczka jest genialna, empatyczna, zawsze pomoże, zmotywuje a poza swoją pracą zasuwa z nami na sklepie, też przyjmuje dostawy. Fajny jest też pakiet rabatów dla pracowników Lubi. Mogę taniej chodzić do fryzjera czy innych firm, sklepów. Ja polecam, wciągnęłam już siostrę.

Marika
@Zadowolona pracownica 21.02.2018 08:57

Dokładnie tak. Też jestem zadowolona z pracy w tej firmie. Polecam.

Lubi pozdrawia
@Zadowolona pracownica 21.02.2018 08:57

Ja też lubię pracować w Lubi. Zrymowało się nawet :) Mam porównanie z innymi sieciami i nikt mi nie powie, że jest inaczej. Polecam! Umowa o pracę, zlecenie z opłaconym Zusem tylko przez max m-c żeby wyszkolić pracownika, socjal, fajna atmosfera, życzenia do grafiku, premie. Porządna firma jak na olsztyńskie warunki. Będę bronić pana Głowackiego, jako pracodawcy, bo to solidny człowiek!

Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki
pracodawca
@Lubi pozdrawia 09.04.2018 08:44

Dziękujemy za odpowiedzi. Dobre lub złe, ważne, żeby były prawdziwe.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Ks
@Zainteresowany 22.04.2018 12:18

Tak

Olek
@Ks 24.04.2018 23:52

Jak wszędzie. To branża, która najbardziej rotuje.

Jaaa
@Zainteresowany 22.04.2018 12:18

Chyba tak, bo ciągle otwieramy nowe sklepy. Zaczyna się sezon urlopowy, komunijny, ślubny i też będzie potrzebne zastępstwo. Jak ktoś fajnie popracuje, to zostanie z nami na dłużej.

ajak
@Zainteresowany 22.04.2018 12:18

Tak sezon urlopowy, to potrzeba jest dziury w grafiku połatać a ruch cały czas taki sam. Mamy sporo ogłoszeń na Lubi i na Mazurki. Sprzedawca, Kasjer, pomoc do wykładania towaru, Fakturzystki, kierowca. Oj dzieje się.

Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki
pracodawca
@ajak 28.05.2018 11:47

Bieżące ogłoszenia pracy w naszej firmie znajdziesz na http://www.lubisklep.pl zakładka Praca.

Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki
pracodawca
@Zainteresowany 22.04.2018 12:18

Proszę wysłać C.V na adres email: hr@lubisklep.pl

Aneta

@Olo to brzmi naprawdę bardzo dobrze. Atmosfera w pracy to coś, co wpływa na jakość pracy każdego dnia. A możesz napisać kilka słów na temat procesu rekrutacyjnego w Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki? Czy jest to jedna rozmowa, a może kilka etapów? Gdzie najlepiej poszukiwać ofert pracy?

Olo
@Aneta 28.05.2018 09:19

Pierwszy etap, to wysłanie C.V, bieżące ogłoszenia są na naszej stronie www, na naszym FB LUBI lub MAZUREK lub na portalach typu olx. Potem rozmowa z rekruterem w naszym biurze i kolejna w kierownikiem danego sklepu. Ostatnio nie jest łatwo dostać się do nas do pracy, jest niezłe sito. Możemy pochwalić się sprzedawcami z doświadczeniem i pasującymi do naszego zespołu. Muszą to być osoby bezkonfliktowe, pracowite. Za to zostaną pensję większą niż u konkurencji.

Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki
pracodawca
@Olo 28.05.2018 11:42

Najlepiej poszukać świeżych ofert na http://www.lubisklep.pl lub portalu olx, gowork, lento.

Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki
pracodawca
Szanowni Państwo, w związku z licznymi dyskusjami w wątku opinie na temat pracy w Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki, informujemy iż z przyjemnością odpowiemy na wszelkie pytania i wątpliwości. 
Jako pracodawca, zapraszamy do konstruktywnej i merytorycznej dyskusji.
   
Aneta

@Olo dzięki za informacje. Czy w takim razie w Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki zdarza się, aby firma zatrudniła pracownika bez większego doświadczenia zawodowego? To będzie bardzo ważna informacja dla innych osób, które są zainteresowane pracą u tego pracodawcy. Często stoją one na początku swojej kariery zawodowej. A może firma organizuje jakieś staże?

Olo
@Aneta 04.06.2018 10:08

Tak, zatrudniamy bez doświadczenia. Okres szkoleniowy na umowę zlecenie np.na 1 m-c. Na małych sklepach jest możliwość przyuczenia. Obecnie robimy extra nabór na okres wakacyjny, żeby nasi pracownicy też mogli skorzystać z urlopu.

Paulina
@Aneta 04.06.2018 10:08

Ja pracowałam w lubi bez zadnego doswiadczenia w handlu ;) wiec zatrudniaja i bez doswiadczenia

Iza
@Paulina 02.10.2018 11:12

Czasami liczą się chęci i motywacja. Ja bardzo chciałam pracować, właściwie musiałam. Byłam zdeterminowana do pracy, bo miałam kredyt na karku i rodzinę. W tej firmie zaczynałam od małego sklepu, zupełnie bez doświadczenia, prosto po studiach. To miała być praca na chwilę a po roku awansowałam na zastępcę kierownika sklepu sklepu. Także polecam próbować.

arkadius

W firmie Głowacki jest zatrudniona do pisania pozytywnych opinii i komentarzy dno jak wszędzie Lubi lub Mazurki połowa Olsztyna tam pracowała czekają aż drugą połowę zatrudnią

Obecna od 17 lat pracownica
@arkadius 20.08.2018 18:47

Pewnie dlatego pukają do nas pracownicy z dużych sieci. Nic bardziej motywująco niż konkurencyjne zarobki i ludzkie traktowanie nie działa na pracownika. Dziękuję za uwagę i zapraszam do pracy w naszych sklepach.

Olex
@arkadius 20.08.2018 18:47

U nas w Lubi można zarobić, jest fajna atmosfera, ciekawa praca i awanse. Także zapraszam niedowiarków, sami sprawdźcie nasze stawki i dopiero napiszcie opinię. Pozdrawiamy i zapraszamy :)

unikajcie krętaczy

MOWA TUTAJ O SKLEPIE LUBI OLSZTYN. Obiecują około 1900 a dokładniej minimalna +premie.W tym trzeba przepracować 2 niedziele wolne od handlu dodatkowo-czyli nadgodziny. Wychodzi dokładnie minimalna 1530+360 zł za 2 niedziele(podstawa x200% jak napisane jest w prawie za niedziele) a te niedziele traktują jako premię która często potrafią zabrać czyli jakby nie patrzeć-okradają Cię z twoich własnych zariobionych pieniędzy które zarabia się na nadgodzinach.

Zuzka
@unikajcie krętaczy 11.06.2018 17:42

Pani rekrutantka pisze takie pozytywne opinie jaki to cudowny pracodawca a to jest jedna wielka ściema

Praco
@unikajcie krętaczy 11.06.2018 17:42

Bzdura! Widać, że tej odpowiedzi nie napisał nasz pracownik. Ciekawe skąd biorą się u mnie stawki powyżej 2000zł na rękę? Na pewno nie z nadgodzin, bo ich nie robię. Nadgodziny jak i ewentualna praca w niehandlowe niedziele są dobrowolne. U nas są zapisy, ale ja ich nie biorę, bo mam czas dla dzieci. Zamiast wypisywać brednie, to niech Pani @unikajcie krętaczy oraz @Zuzka przepracuje cały miesiąc na umowie o pracę i sprawdzi na własnym koncie. Nawet podane w komentarzu stawki nie zgadzają się, więc śmieszne.

Alex
@unikajcie krętaczy 11.06.2018 17:42

Ostatnio przeszło do nas wielu pracowników ze Srołem, sRastów, oDójki itp... to żal ściska, że fajni i doświadczeni pracownicy uciekają do Lubi. Uciekają i będą to robić masowo, bo w tej firmie za solidną pracę, dobrze płacą! Nie oszukujmy się, sprzedawca w spożywce to bardzo ciężka praca i za śmieszne 1530zł nie da się tak pracować, ale już prawie dwa razy tyle w Lubi, to można się poświęcić prawda?

Lila
@Alex 14.06.2018 11:29

Sama niedawno przeszłam do LUBI z dużej sieciówki i jestem zaskoczona, że można tak pozytywnie pracować a pierwsza wypłata była ogromnym zaskoczeniem! Zabrałam ze sobą psiapsiółkę, pracuje na innym LUBI i też jest zadowolona. Ryłyśmy 12 lat za najniższą krajową a teraz mamy pracodawcę bajkę. Nie zgodzę się z powyższymi wypowiedziami, bo to zwyczajnie nie prawda! Polecam z czystym sumieniem!

Kiero
@unikajcie krętaczy 11.06.2018 17:42

Oj konkurencja.... Nie spodziewałam się, że tak nisko upadniecie i będziecie pisać takie opinie. Sami załóżcie profil i zobaczymy, co myślą o was pracownicy. Chętnie poczytam, dowiem się prawdy. Zresztą znam ją od naszych nowych a waszych byłych pracowników. Wasze stawki poniżej krytyki i minimum przeżycia. U nas w Lubi można zarobić, jest fajna atmosfera, ciekawa praca i awanse. Także zapraszam niedowiarków, sami sprawdźcie nasze stawki i dopiero napiszcie opinię. Pozdrawiamy i zapraszamy :)

Olex
@Alex 14.06.2018 11:29

Alex to w Lubi można zarobić 3000zł?

Pozdro
@Zuzka 12.06.2018 10:35

Co jest ściemą? Dobre zarobki powyżej 2000zł? Fajna atmosfera? Może pracodawca Ci się nie podoba, fakt o kulach chodzi a jednak potrafi podejść do każdego pracownika i porozmawiać z każdym. A teraz zastanów się nad tym ile Ty dałeś/dałaś firmie? Bilans jest raczej na plus na firmy. Pozdrawiam.

Pracownik lubi

Praca przyjemna, 2000+ na reke to nie jest szczyt marzen jak w innych sieciowkach tylko norma. Mozna dorobic w swieta jesli ma sie ochote i jest to dobrze wynagorodzone. Jesli ktos jest uczciwy i pracowity z pewnoscia sie odnajdzie nawet bez doswiadczenia. Polecam.

anonymous

Próbowałam dostać się na sklep przy ul.Pstrowskiego i Pułaskiego oba Lubi i nie jest łatwo. Przyjmują tylko osoby z dużym doświadczeniem. Moje 6m-cy w Żabce i Lewiatanie to za mało, ale podobało mi się na pokazowych. Fajnie tam mają zorganizowaną pracę. Obie kierowniczki miłe, konkretne. Widać, że ekipy na sklepach zgrane, uśmiechnięte, lubią swoją pracę. Bardzo dobre stawki proponują. Zaczęłam marzyć o pracy w Lubi. Także jak ktoś jest z branży i wiele lat w tym pracuje, to ma szansę na pracę w Lubi.

Edzia

A jakie pensje proponują na stanowisko kierownika bo chciałabym złożyć CV ale nie wiem czy jest sens może któraś z pań bądź panów kierowników mógłby napisać coś o pracy w tej firmie ? Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi te pozytywne i negatywne też mnie interesują pozdrawiam Edyta

Ewcia
@Edzia 27.02.2018 20:17

Nie sądzę, aby ktoś chciał się w necie chwalić zarobkami. Najlepiej idź na rozmowę i dowiedz się.

Kiero
@Edzia 27.02.2018 20:17

Powiem ci, że przyzwoite te pensje na kierowniczych stanowiskach, do tego bogata premia. Można zarobić i można się wykazać. Swoją pensje negocjowałam...

Kiero
@Kiero 13.04.2018 12:08

Latami pracowałam na swoją pensję. W Olsztynie nikt nie ma tak wysokich, tylko LUBI. Za tym idzie wieloletnie doświadczenie w pracy jako kierownik. Nowy pewnie zacznie z niższego pułapu, ale możliwości w górę są praktycznie nieograniczone.

Zenek

Jaka macie atmosferę w pracy?

Olo
@Zenek 17.05.2018 08:59

Jak w rodzinie. Każdy każdego zna, integrujemy się, pomagamy sobie. Wiele zależy od ludzi na danym sklepie, bo na każdym pracuje się inaczej.

Kiero
@Olo 25.05.2018 10:56

Potwierdzam, mamy bardzo zgrany zespół, dlatego ostrożnie dobieramy nowych pracowników.

Piter

Jak na olsztyńskie warunki, to jest naprawdę niezła firma. Płaci na czas i zawsze z górką, umowa o pracę. Jak otworzą nowy sklep lub ktoś odejdzie to jest możliwość awansu. Tutaj ludzie pracują latami. Rotują jedynie studenci na umowę zlecenie i to pewnie oni piszą niepochlebne opinie, chociaż dziwię im się, bo mają możliwość zostać i przejść na etat. Jak nie dogadujesz się z kierowniczką, to prosisz szefa lub babkę od rekrutacji o zmianę sklepu. Nie ma zapieprzu i tyle fizycznej pracy jak w Biedrze czy innych Lidlach, jest dużo spokojniej. Ja trafiłem na sklep z miłą atmosferą i jestem bardzo zadowolony.

Alik
@Piter 09.05.2017 13:42

Dobrze, że zaczynają pracować w sklepach mężczyźni.

Ole
@Piter 09.05.2017 13:42

Potwierdzam, właśnie firma otwiera nowy sklep i jest nabór wewnętrzny, czyli awanse.

Bezrobotny
@Ole 04.12.2017 10:07

Gdzie można dowiedzieć się o nowych ofertach pracy u was? Macie jakiś nabór?

Ole
@Bezrobotny 29.03.2018 08:33

Lubi ma swoją stronę i tam jest zakładka praca.

Ami
@Piter 09.05.2017 13:42

Zgadzam sie bo wyplaty sa o.k a nawet lepiej niz o.k ale trzeba znać sie na pracy a nie żądać i żądać szkoda tylko ze przychodzimy z drugiej zmiany na rano bo 4godziny to nie jest spanie jestesmy zmeczeni i mniej wydajni no szkoda a i urlopów nie wydaja na czas ale moze cos wypracujemy z czasem.A te zle opinie ta piszą takie lale co myslaly ze nic nie trzeba robić i kierownictwo im podziękowalo ha pracuje juz kupę lat w tej firmie wyplata wzrosła o jakieś 70procent Premia super. A uwazam tez ze z szefem mizna załatwić nie jedna sprawę tezeba porostu byc w porządku.

Kiero
@Ami 25.04.2018 22:30

Pewnie nie ma innego wyjścia, bo jest niepełny skład. Uwierz mi, że tych grafików nie da się na trzeźwo ułożyć. Istny koncert życzeń. Ta ma ślub, ta szkołę a ten komunię itd... Robimy, co możemy.

Aneta

Jesteś pracownikiem firmy? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej pracy. Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć obecnie?

Kasjer/Sprzedawca Lubi
@Aneta 05.04.2017 10:04

Obecnie umowa o pracę lub zlecenie w zależności od tego, czy się uczysz i czy wyrobisz normę godzin jakie są na etacie. Warto brać nocki lub święta, bo to jest extra płatne, no i każda godzina jest zapłacona.

Nika
@Aneta 05.04.2017 10:04

Tak pracuję w Pana A.G w Lubi. Szef miły, zawsze ma dobre słowo dla każdego, pochwali, premią wynagrodzi. 2 zmiany są, czasami praca w weekendy. Mam umowę o pracę, ale zaczynałam od zlecenia, bo jeszcze uczyłam się. Wypłata na czas i zawsze z premią. Co jeszcze chcesz wiedzieć?

Alicja K.
@Nika 25.05.2017 12:15

To fakt, jak odchodziłam z firmy, to płakałam tak było mi szkoda. Miłość w innym mieście ważniejsza, ale do dzisiaj utrzymuję kontakt ze znajomymi z tej pracy. Dobrze wspominam te czasy, to aż 3 lata. To była moja pierwsza praca i lepiej trafić nie mogłam. Teraz pracuję na drugim końcu Polski w stonce i zaciskam zęby, bo pracować muszę. Do Lubi biegałam z radością. Stali klienci zawsze pogadali, pochwalili.

Pracownicaaa
@Aneta 05.04.2017 10:04

Że tak powiem stabilne. Na próbę umowa zlecenie a potem umowa o pracę.

Zagubiona
@Kasjer/Sprzedawca Lubi 08.05.2017 11:25

Właśnie zastanawiam się na wysłaniem C.V do nich. Moja przyjaciółka pracuje w Lubi i bardzo sobie chwali. Ma małe dziecko i kierowniczka idzie jej na rękę z ustawianiem zmian. Obecnie pracuję w sklepie z odzieżą używaną i my tu dopiero mamy hardcore. Przyjaciółka w Lubi dostaje nawet kasę za pranie ubrań służbowych a u nas smród po szmatach i nikogo to nie obchodzi, że brudzimy swoje. Pytanie do obecnych pracowników: Czy warto podjąć w tej firmie pracę? Wiem, że do stałej pensji jest premia co miesiąc, jeszcze coś?

Katarzyna
@Zagubiona 01.06.2017 14:44

Jak ktoś lubi i chce pracować to warto! Polecam z czystym sercem pana A.jako pracodawcę. 7 lat już tutaj pracuję. W tym czasie wyszłam za mąż, urodziłam dwoje dzieci i wzięłam mieszkanie na kredyt. Firma stabilna, cały czas się rozwija, remontuje stare sklepy, dba o pracowników, klientów.

Marycha
@Zagubiona 01.06.2017 14:44

Jasne, że warto! Właśnie otwieramy nowy sklep na Jarotach. Jest extra nabór.

Dobra
@Katarzyna 02.06.2017 11:13

Dziękuję za Twoją wypowiedź. To budujące, co napisałaś. Dla każdego, coś innego jest priorytetem, oby więcej takich poukładanych ludzi.

Mazureczka
@Dobra 04.12.2017 10:38

W związku wolnymi niedzielami, wszyscy zmniejszają ilość personelu na sklepach a Pan Głowacki dotrudnia. Gdzieś musi szkolić pracowników na nowe sklepy. Już jest 16 sklepów a za chwilę Mazurek i Lubi będzie wychodził olsztynianom z lodówki :D

Zuzia
@Mazureczka 29.03.2018 08:32

Zwiększa ilość personelu bo w niehandlowe niedzielę ma otwarte sklepy

ajak
@Zuzia 28.04.2018 19:40

W praktyce, to robimy listę dyżurów, bo jest za dużo chętnych na te extra niedziele.

Ola

Olsztyn metropolią nie jest, ale firma ta jest świetna pod względem wypłacalności. Wszystko na legalu, nie ma nic pod stołem. Na sklep nie wejdziesz bez umowy, na mc zlecenie a potem umowa o pracę. Po przewałkach u ostatnich pracodawców, którzy mnie nawet do zus nie zgłosili, to normalnie całować po piętach takiego uczciwego pracodawcę :)

Aśka
@Ola 15.05.2017 14:25

Potwierdzam, świetny pracodawca.

Ewcia
@Aśka 03.11.2017 08:01

Zgadzam się z tą wypowiedzią. Polecam!

Iga
@Ewcia 01.12.2017 13:22

Również polecam, bo trudno w Olo o normalnego pracodawcę a trochę już przeżyłam.

Nowa
@Ola 15.05.2017 14:25

Również polecam, fajna praca i pracodawca też OK!

Młody
@Nowa 29.12.2017 13:19

Firma jest OK, szef spoko, kierownictwo na moim sklepi wymagające, ale za to ładne premie. Ogólnie jest bardzo na plus. Polecam.

Panna

Przeszłam z innego sklepu do Lubi i umowę o pracę dostałam od ręki na lepszych warunkach, niż w poprzedniej firmie. Na dział mięsny., który bardzo lubię. Jestem bardzo zadowolona z tej zmiany.

Anetka
@Panna 27.06.2017 13:24

Fajnie, że obecni pracownicy są zadowoleni i piszą o tym na tej stronce. To dobrze o firmie świadczy

Beatka
@Anetka 01.12.2017 13:29

Rzadko kiedy pracownik zadowolony napisze coś dobrego w necie o firmie, ale ja muszę, bo się uduszę! To najlepsza firma w jakiej pracowałam! Normalne, ludzkie warunki, super podejście do pracowników. Na taką dużą firmę, szef każdego zna z imienia. Porozmawia. Jeżeli zastanawiacie się czy warto do LUBI czy Mazurka składać C.V, to powiem, że warto. Tylko dostać się trudno, bo jest sporo chętnych i poprzeczka coraz wyżej co do wymagań. Teraz osoba musi być doświadczona chociaż na kasie fiskalnej.

Jarocianin
@Beatka 04.12.2017 10:13

a jak z pracą w Lubi na ul.Jarockiej? Widuję tam stały skład a często pojawia się ogłoszenie na ten sklep.

Miaija
@Jarocianin 21.02.2018 09:01

Byłam na rozmowie i poszukują zastępcy kierownika na ten sklep i będą otwierać nowy w okolicy, więc może stąd rekrutacja, bo gdzieś trzeba nowych przeszkolić.

Jarocianin
@Miaija 26.02.2018 13:16

Dzięki za odpowiedź, bo już martwiłam się, że coś jest nie tak z tym sklepem. Na Jarockiej, to taki sympatyczny sklep. Ciekawe czy jeszcze mają miejsca?

ONA
@Jarocianin 19.03.2018 13:37

Najlepiej sprawdź osobiście

taka tam

Pan Głowacki na pierwszy rzut oka, wydaje się być inteligentnym szefem, jednak ten obraz szybko mija kiedy poznamy jego kadrę kierowniczą. Zbyt dużym zaufaniem obdarza swoje ,,kierowniczki,, a one kręcą go jak chcą. Jeżeli wyniknie konflikt miedzy pracownikiem a kierownikiem mimo że ten drugi nie ma racji, pracownik jest bez szans. Osobiście nie polecam, brak przerw na posiłek, o funduszu socjalnym można tylko pomarzyć , prace zaczyna sie i konczy w ramach ,,wolontariatu,, bo nikt nie liczy tego że zacząć trzeba wczesniej, codziennie to co najmniej 30 minut, kobiety dzwigaja po 30 kg, a męzczyzni esemesują stojąc na kasie. Jednym zdaniem,, trzeba mieć układy żeby praca nie wykonczyła.

Kasik
@taka tam 02.10.2015 19:14

Mówisz, że funduszu socjalnego brak? To co powiesz o karcie sportowej, wyjściach do kina czy na koncerty, imprezach integracyjnych, dodatku za pranie czy premiach? Aaaa zapomniałabym o rabatach tylko dla naszych pracowników, dzięki którym możesz kupić taniej wiele rzeczy czy np.zjeść taniej kebaba.

Stary pracownik
@taka tam 02.10.2015 19:14

Pracuje 8lat bardzo ciezko i wiecie co nie zamienilabym sie z nikim innym.Jak ktos jest wporzadku wobec firmy to procentuje.Ale wiem kto pisze te zle opinie.Przychodza takie panny do nas co maja dwie lewe rece i problem bo trzeba wstac rano bo trzeba sprzątać bo starzy oracownicy zwracaja uwage.A jeśli chodzi o szefa to też chyba nauczyl sie ze dobrych pracowników jest jak na recepte i trzeba szanować tych ktorzy pracua tyle lat,bo to na nich opiera się jego firma i mam nadzieje ze to kiedyś przeczyta.A jeśli chodzi o zarobki i premie to smiac mi sie chce jak ktos muwi ze dostał 100zl.premi bo pan Głowacki daje super premie tym co zasługują oczywiście.Boli mnie tylko to ze kierowniczka nie zawsze pochwali do szefa tych ktorzy pracuja bo na LUBI sa osoby wiecznie na kacu a nawet pod wplywem i kierowniczka odwraca glowe no szkoda.

Racja
@Stary pracownik 06.04.2018 12:26

To prawda jest sklep który klienci wytykaja placami bo ktos tam wiecznie smierdzi wodeczka i wala sie pijany po osiedlu problem od lat ten sam.

Mariiika
@Stary pracownik 06.04.2018 12:26

Pan Glowacki to szef marzen bo nie wywala z roboty za byle co i nie stoi z batem nad ludźmi a i kierownicy sa spoko na sklepach jesli ktoś umie pracowac w zespole bo sa i ewenementy co podkradaja fajki i kase z torebek....ale nie o tym mowa.Źle tylko wybieraj zmianowych kierownikow bo to zawsze jest kolezanka głównej kierowniczki....przypadek

Stara wyga
@taka tam 02.10.2015 19:14

Chyba wiele się zmieniło a i Twojej opinii nie podzielam, bo pracuję w tej firmie już 5 lat. Przerwy od zawsze są regulaminowe a jak trzeba i nie ma ruchu na sklepie, to nawet częściej. Praca jest ciężka, jak to w sklepie spożywczym. Nie dźwigamy takich ciężarów jak sugerujesz, bo to fizycznie nie możliwe. Od tego mamy wózki i koleżanki do pomocy. Do tego personel jest mieszany, to panowie chętniej coś dźwigną a panie chętniej posprzątają czy sprawdzą ceny. Dajcie już spokój z tymi hejtami. Serio, to nie te czasy, teraz rządzi pracownik. Widziałam wiele laluń, które odeszły, bo sobie nie radziły i jestem pewna, że to one je piszą. Młode pokolenie nie wie jak pracować. Porzuca nagle pracę, spóźnia się, kłóci, syfi. Sorry, ale jestem przerażona tym kto przychodzi teraz do pracy.

Luśka

8 marca wchodzę na sklep a tam wiszą piękne życzenia z własnoręcznym podpisem pana Arka. Prawie z krzesła spadłam jak dostałam świeżutkiego, pachnącego kwiatka! W tej firmie ostatnio dzieje się wiele dobrego. Niby nic a jaki miły gest w firmie w której pracuje ze 100 kobiet. Szef pamięta o narodzinach dzieci pracowników, rodzice dostają śliczną ręcznie robiona kartkę oraz vaucher na wyprawkę dla dziecka. Normalnie szok!

Luśka
@Luśka 22.03.2018 12:41

Dodam, że nie tylko od narodzinach czy ślubach pracowników szef pamięta. Ostatnio żegnaliśmy naszą wieloletnią pracownicę. Po walce z chorobą, pani Irenka zmarła. To chyba pierwszy przypadek w tej firmie i tutaj szef też okazał się fajnym pracodawcą. Pani Irena była pochowana z honorami i wieńcem od szefa oraz firmy.

anonymous
@Luśka 22.03.2018 12:41

A co dostałaś na święta-nawet życzeń nie było,uśmiałam się do rozpuku czytając te pozytywne opinie napisane przez paniusię zatrudnioną do tego celu,Olsztyn to mała wieś i tak znają opinie o tej firmie

Luśka
@anonymous 25.03.2018 11:11

Tak jak reszta pracowników dostałam życzenia na Facebooku. Na naszej grupie i na Funpage.

Anty anonimus
@anonymous 25.03.2018 11:11

Anonimus jak coś Tobie nie pasuje i chcesz więcej, to idź do Biedronki, tam ciągle potrzebują ludzi do pracy. Będziesz miała/ł socjal na bogato i pracę zamiast na dwie zmiany po 8h, to do 24 w soboty (10h) a w poniedziałek od 00.15. Pensje podobne. No i może sam pan Jeronimo pofatyguje się do Ciebie z życzeniami :) Wybór należy do Ciebie...

...
@anonymous 25.03.2018 11:11

Święta prawda że opinie pisze pani od rekrutacji a powiem tylko tyle Olsztyn to nie Kraków i ludzie doskonale wiedzą jaki to pracodawca nic nie idzie ku lepszemu tylko coraz gorzej. Nawet kierownicy już nie wytrzymują i się zwalniaja.

...
@Anty anonimus 26.03.2018 11:40

A co Pani za bzdury pisze w Biedronce pracuje się normę 168 godzin tak jak ustawa przewiduje każdy pracownik ma kartę do rejestru czasu pracy i musi mieć zarejestrowana przerwę i nikt nie pracuje od 0.15. A u Głowackiego to ludzie nadgodzin niby nie robią ?

Anty anonimus
@... 28.03.2018 09:49

Może "kierownicy" o którym powiadasz, zostali zwolnieni za machlojki a teraz wylewają swoje żale na forum z opiniami? Zawsze trzeba wysłuchać relacji obu stron, żeby sobie zbudować opinię na dany temat. Pozdrawiam.

Anty anonimus
@... 28.03.2018 09:55

Pani B, proszę nie ośmieszać się. Proszę odejść z godnością a nie wylewać wiadro pomyj na pracodawcę u którego pracowała Pani wiele lat i u którego rozwijała się Pani i wszystkiego nauczyła. Powodzenia na nowej drodze życia zawodowego.

Luśka
@Luśka 22.03.2018 12:41

Znowu miłe zaskoczenie :) Dostaliśmy na sklep ładne, wydrukowane w kolorze i zalaminowane życzenia Wielkanocne. Od szefa i od współpracowników. Szkoda, że nie można tutaj załączyć zdjęcia. Chętnie hejterom zamknęłabym buzię. Wszędzie zawsze znajdzie się ktoś, komu coś nie pasuje. Zapewne brak odwagi cywilnej nie pozwala powiedzieć prosto w oczy kierownikomu lub szefowi, że jest coś nie tak, że trzeba coś poprawić, zmienić. Lepiej w necie wypisywać hejty, bo tutaj jest pozorna anonimowość a w pracy słodki uśmiech. Jak tu ufać ludziom?

Dawid

Podpowiecie coś więcej o aktualnej sytuacji? Czy firma potrzebuje ludzi?

Piekna
@Dawid 07.01.2018 15:09

Raczej tak, bo widziałam ogłoszenia na Lubi i na Mazurek. Niedawno było otwarcie nowego sklepu w HB i chyba znowu coś planują. Dawid, dawaj do nas, właśnie pensje i premie wzrosły.

asd
@Dawid 07.01.2018 15:09

to ile teraz na reke? 1600 po tym wzroscie premii? =)

Piekna
@asd 10.01.2018 22:14

Bliżej 2000

Olo
@Piekna 11.01.2018 10:42

Piekna dzięki za info

Jacek

Jaką macie atmosferę w pracy? Dla mnie to ważne!!

Czadzik
@Jacek 18.03.2018 21:19

To zależy od sklepu. U nas jest super, jak w rodzinie.

Ella
@Czadzik 19.03.2018 13:25

U nas też spoko. Po pracy integrujemy się :)

Sylwia

Czyli mówicie że warto spróbować złożyć CV ? Bo zastanawiam sie.

KaśkaLub
@Sylwia 05.07.2017 07:16

Sylwia warto! Tylko nie wiem czy teraz gdzieś potrzebują, bo mamy stałe składy na sklepach. Ewentualnie wejdź na naszą stronę www.lubisklep.pl i tam zobacz aktualne oferty. Teraz mamy fajnie, dobra płaca, do tego bogaty pakiet socjal.

Elka
@Sylwia 05.07.2017 07:16

Jasne! Nawet lokalizacje sklepu możesz sobie dopasować.

Miśka
@Elka 03.11.2017 07:55

Zapraszamy na Pułaskiego, świetna ekipa.

Mojaspr
@Miśka 03.11.2017 14:05

Na Hallera też fajnie jest!

Katarzyna
@Sylwia 05.07.2017 07:16

Jasne! Jedna z lepszych firm w Olsztynie. Polecam

Ewuś
@Sylwia 05.07.2017 07:16

tak, masz 16 sklepów do wyboru w Olsztynie.

Grazia
@Ewuś 29.12.2017 13:20

Jeżeli chcesz pracować w sklepie spożywczym i wiesz "z czym to się je", to warto. Stabilny pracodawca, wypłacalny, rozwojowy. Pracuję w Mazurku już 6 lat i nigdy nie było problemu z wypłatą na czas, wszystkie zaświadczenia czy wolne, urlopy też od ręki w razie potrzeby. Jednak pracować trzeba, jak chcesz poleniuchować między półkami to idź gdzieś indziej.

Ks

Witam mam propozycje pracy jako pomocnik Konserwator moze ktos pracuje i moze wypowiedziec sie otym stanowisku i zarobkow

Miś
@Ks 30.01.2018 14:58

Nie lepiej pójść na rozmowę i zapytać? Raczej nikt przez tel.ani przez internet nie podaje stawek.

Kasjer/Sprzedawca Lubi

Jestem bardzo zadowolona z pracy w Lubi. Nie wiem jak w Mazurkach jest, ale pracodawca ten sam, więc pewnie płaci tak samo na czas i za wszystkie nadgodziny. Co miesiąc dorzuca premię, umowa o pracę. Wszystko zgodnie z prawem. Atmosfera na moim sklepie jest fajna, zgrany skład, kierowniczka ok. Można dogadać się co do zmian. Po poprzednim pracodawcy to praca w tym sklepie jest rajem.

Elcia
@Kasjer/Sprzedawca Lubi 08.05.2017 11:14

Masz rację, w Interm...., Raśc.... i jeszcze Caerfou..... tam to jest zasuwa i ciągle ktoś inne rozkazy wydaje. Regularny mobbing. Też szukałam pracy po tym jak mnie oszukał kolejny pracodawca i na szczęście znalazłam w H-U A.Głowacki. Co za różnica w podejściu do pracownika! nie jest anonimowym, kolejnym ludkiem, tylko mam imię i coś znaczę. Wiem, że beze mnie na zmianie będzie trudniej. Czuję się zadbana. Mam swoje koszulki firmowe i polar, dodatek za pranie, fajny socjal. W razie problemu kierowniczka go rozwiąże. To działa w obie strony. Rzetelnie pracuję i jestem doceniona np.premią. Polecam tego pracodawcę, tę firmę!

Pracownik
@Elcia 04.12.2017 10:49

Jaki socjal chyba pracujemy w innej firmie .Na święta inne firmy potrafią docenić pracownika a u nas nie ma premii świątecznej nawet życzeń nie dostaliśmy .Brak szacunku dla pracownika żenada

Beata
@Pracownik 23.12.2017 15:08

Święte słowa ktoś sam piszę te opinie i tyle.

AK
@Pracownik 23.12.2017 15:08

a ja widziałam życzenia na FB, również dla pracowników https://www.facebook.com/LUBImarket/photos/a.1456184414447935.1073741828.1309332779133100/1537887599610949/?type=3&theater

Mira

Witam, chciałabym podzielić się zapewne, mało popularną opinią o tym pracodawcy. Ze złymi opiniami ludzie od razu lecą do netu, natomiast dobrych nie ujawniają, bo po co skoro jest dobrze... 6 lat temu zaczęłam pracę w jednym z Lubi. Praca fajna, koleżanki z pracy też, kierowniczka super empatyczna, nie raz pomogła pracownicy jak potrafiła. Wyszłam za mąż i zachciało mi się kupić tanie mieszkanie w małej miejscowości pod Olsztynem. Z dojazdami busem na 6 było ciężko, więc znalazłam sobie pracę na miejscu w podobnym sklepie. W Lubi żegnano mnie ze łzami w oczach, były podziękowania za lata pracy i prezent. Praca w nowym miejscu i mieście okazała się porażką. Wytrzymałam tylko 2 miesiące! Po tym czasie kupiłam auto i błagałam pana A, żeby mnie znowu przyjął do pracy. Wróciłam na ten sam sklep, do tych samych ludzi i klientów. Dojeżdżam codziennie 15km autem i opłaca mi się to, bo dostałam dodatek za dojazdy. Ta firma potrafi docenić dobrego pracownika. To widać po wypłacie oraz czuć w rozmowach z szefem czy kierownikiem sklepu. Nigdzie nie ma tak sympatycznej atmosfery pracy jak w Lubi! No może jeszcze w Mazurkach, które też należą do pana A, ale nie miałam przyjemności tam pracować, to nie wiem.

Lena
@Mira 08.06.2017 09:32

Fajnie, że wróciłaś. Tęskniłyśmy!

Alehandro
@Mira 08.06.2017 09:32

Najrzetelniejsza opinia. Dzięki Ci za to.

Bezrobotna

Na ten nowy sklep w HB, jest jakiś nabór? Mogę namiary na C.V czy coś?

HR
@Bezrobotna 01.12.2017 13:42

Proszę wysłać C.V na adres hr@lubisklep.pl lub zajrzeć na stronę www.lubisklep.pl

aaaa

Praca dla studenta dobra, lecz na stałe nie polecam (najniższa krajowa). Słabo płatna, brak możliwości awansu, zero premii (tylko około 100zł dla pracowników na umowę zlecenie żeby nie zrezygnowali podczas rocznych obiecywanek podpisaniem umowy o pracę). Zdarzają się także umowy o dzieło dla niestudiujących (żeby ubezpieczeń nie płacić). Więc kombinacji \"jak dużo zarobić małym kosztem\" jest sporo.

Mazi
@aaaa 11.06.2012 18:25

Wiele zmieniło od 2012, teraz praktycznie co miesiąc dostaję premię i to nie małą. Teraz mamy czasy, gdzie pracownik rządzi.

Śmiech
@aaaa 11.06.2012 18:25

Ostatnio wisiała na sklepie kartka z informacją o rekrutacji wewnętrznej na kierownika i zastępce nowego sklepu, to jak nie ma możliwości awansu jak jest...

borsuk

(usunięte przez administratora) Zobaczcie po ile godzin pracują dziewczyny w jego sklepach .Np.w niedzielę po 13 godzin.Takiego pracodawcę to na taczkę i do gnoju. (usunięte przez administratora)

Lubik
@borsuk 29.05.2014 21:28

Wypowiedź poniżej krytyki. Chyba ktoś z konkurencji...

Ole
@Lubik 22.08.2017 11:38

Zdecydowanie. Nie ma opcji, żeby ktoś pracował dłużej niż 8h!

ABC

Pracowałam u tego Pana dość krótki czas i ogólnie rzecz biorąc - nie byłam zadowolona. Zarobki były akurat w miarę (chociaż wiadomo, mogłyby być lepsze); za nadgodziny nie płacą większej stawki godzinowej. Gorzej jest już z ekipą, która pracuje na sklepie. Pracownika zatrudnionego na umowę-zlecenie doją jak mogą, wielokrotnie powtarzała się sytuacja, gdy kierowniczka ściągała mnie do pracy z dnia wolnego, bo coś się posypało i był potrzebny pracownik. W większości popołudniowe zmiany, więc jeśli jesteś samotny/samotna i nie masz co robić popołudniami, możesz śmiało uderzać do tego pracodawcy... Po za tym w niedzielę praca po 10 godzin. Gorąco nie polecam, warto trochę dłużej poczekać i znaleźć sobie pracę na lepszych warunkach. Oczywiście o podpisaniu umowy o pracę nie ma co marzyć.

AM
@ABC 05.05.2016 15:48

To śmieszne jest, bo sklepy pracują od 6-22, akurat wychodzą 2 zmiany 6-14 i 14-22. Choćbym chciała, to kierowniczka nie pozwoli mi zrobić 2 zmian pod rząd, bo to niezgodne z prawem. Poza tym nie wyobrażam sobie wydawać pieniądze po tylu godzinach i nie mylić się. Nie ma takiej możliwości u nas na sklepie! 8h dziennie i do domu!

Miła

Widzę, że wiele się pozmieniało w tej firmie na plus. Właśnie rzuciło mi się w oczy ogłoszenie, że mój osiedlowy Lubi poszukuje sprzedawców. Hmmyyy.... zastanawiam się nad powrotem. Kilka lat temu odeszłam, bo miałam propozycję etatu a w Lubi miałam umowę zlecenie, fakt krótko tam pracowałam (3 mce), może by mi dali po okresie próbnym umowę o pracę, ale sama odeszłam. i.... żałuję. Tak pozytywnej atmosfery w pracy nie miałam nigdzie indziej. Kierownictwo ok, praca też fajna, bez nudy czy zbytniego przesilenia. Najlepsze jest to, że kierownik pracuje równo ze sprzedawcami. Wykłada towar a jak trzeba stanie na kasie. Ok. jak się zbiorę na odwagę, to napiszę jaki jest dalszy ciąg tej historii....

Kazik
@Miła 06.07.2017 14:17

Miła wróciłaś do Lubi?

Miła
@Kazik 22.08.2017 09:25

Od 1 września i jestem szczęśliwa :)

Kazik
@Miła 22.08.2017 11:40

Gratuluję!

byly pracownik

pracowalam u pana Glowackiego 1 rok po miesiacu dostalam umowe o prace na zarobki nie mam co narzekac bo jesli chodzi o prace w sklepie zarabialm niezle nie bedac ani kierownikiem ani zastepca,chodz nie bede ukrywac ze norobic sie musialam ale moja praca zostala wynagrodzona:)

Kiero
@byly pracownik 30.01.2015 20:29

Były pracowniku, może chcesz do nas wrócić?

Ok
@Kiero 03.11.2017 08:15

Chyba jedyna rozsądna wypowiedź na tej stronce.

Zostaw opinię o Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki - Olsztyn

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Handel-Usługi Arkadiusz Głowacki