Philip Morris

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 272 ocen.

Opinie o Philip Morris

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris

anonymous

Czy ktoś może podzielić się opinią na temat pracy jako Laborant Analityk?

tadam

Witam. Czy ma ktoś informacje na temat warunków pracy na stanowisku Specjalista ds. sprzedaży IQOS przez firmę Adecco? Interesuje mnie na jakie wynagrodzenie można liczyć, jakie zapewniają samochody i inne podstawowe informacje, moze ktoś pracuje na tym stanowisku?

likom
@Dzoanna 21.11.2017 17:44
dostałam ta prace, ale nie podpisałam umowy...jesli chodzi o słuzbowy samochód to raczej zapomnij, bardzo dobra praca, jesli kt...

Ja jutro idę na rozmowę o pracę. Jak wyglądała Twoja ? o co chodzi z tym samochodem ? mnie powiedziano że jest.

Kaman
@Dzoanna 21.11.2017 17:44
dostałam ta prace, ale nie podpisałam umowy...jesli chodzi o słuzbowy samochód to raczej zapomnij, bardzo dobra praca, jesli kt...

Dlaczego nie podpisałas? Co było nie tak?

Maja

Philip Morris aktualnie prowadzi rekrutacje na szereg stanowisk w Polsce, włączając w to Kraków. Przeglądając te oferty: https://www.pmi.com/markets/poland/pl/careers na pewno w większości z nich zauważycie mnogość dodatkowych benefitów proponowanych przez pracodawcę, np. prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie na życie, kartę multisport, bonusy świąteczne. Jak w praktyce wyglądają proponowane przez firmę dodatki do warunków zatrudnienia? Korzystacie z nich?

wiem
@Maja 09.11.2017 12:53
Philip Morris aktualnie prowadzi rekrutacje na szereg stanowisk w Polsce, włączając w to Kraków. Przeglądając te oferty: https:...

moja subiektywna opinia, kiepska atmosfera w Philipie niestety

Abba
@Maja 09.11.2017 12:53
Philip Morris aktualnie prowadzi rekrutacje na szereg stanowisk w Polsce, włączając w to Kraków. Przeglądając te oferty: https:...

Nie sposob nie korzystac : 4 % pensji gratis od pracodawcy na 3 filar, luxmed przy zakladzie tylko dla pracownikow, przedszkole przy zakladzie tylko dla pracownikow, dofonansowane posilki, dodatkowa kasa na wakacje i swieta, ubezpieczenie, kasa zapomogowo pozyczkowa, mozliwosc pracy z domu, gigantyczne imprezy noworoczne a nawet znizki w klubach na legitymacje pracownocza. Dodaj do tego stabilnosc zatrudnienia ( o ile faktycznie pracujesz a nie obijasz sie ) i zrozumiesz ze historie o zlej atmosferze to bajki zawistnych osob z konkurencji. Przy takich warunkach atmosfera nie moze byc zla i taka nie jest.

NICK

Niestety praca jako handlowiec/sprzedaż w terenie polega na akwizycji. Sprzedajesz IQOS osobą fizycznym bez żadnej strategi. Mamie, sąsiadowi, komu tylko dasz radę. Możesz chodzić po domach, stać przy sklepie. Nie tego bym się spodziewał po PM.

Krk87

Chciałbym się dowiedzieć coś o pracy mechanik-operator do dzialu seal. Ktos coś wie??? Dzięki za pomoc...

Zatrudniony
@Krk87 02.11.2017 10:40
Chciałbym się dowiedzieć coś o pracy mechanik-operator do dzialu seal. Ktos coś wie??? Dzięki za pomoc......

Praca polega na obsludze maszyn - dokladasz materialy, usuwasz drobne awarie, kontrolujesz jakosc, jak sie sprawdzasz to wysylaja Cie na szkolenie mechaniczne i wtedy zajmujesz sie naprawa maszyn. Jest ok, polecam

Wojtek
@Zatrudniony 04.11.2017 12:25
Praca polega na obsludze maszyn - dokladasz materialy, usuwasz drobne awarie, kontrolujesz jakosc, jak sie sprawdzasz to wysyla...

Na jakie wynagrodzenie można liczyć na tym stanowisku?

Kuba

Czy może mi ktoś podpowiedzieć kilka informacji o pracy na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży w terenie? Na jakie zarobki można liczyć? Jaka jest atmosfera?

Koralgol

Co aktualnie słychać w Philip Morris? Byłem pracownikiem i czasami wchodzę na forum żeby dowiedzieć się jak się pracuje. Miło wspominam pracę w firmie, ale jakoś nie widzę entuzjazmu w waszych wpisach.

PH
@Koralgol 10.10.2017 08:42
Co aktualnie słychać w Philip Morris? Byłem pracownikiem i czasami wchodzę na forum żeby dowiedzieć się jak się pracuje. Miło w...

Ludzie nie maja czasu odpisywać bo targety robią;) A w Sprzedaży wiadomo cisniesz target i odliczasz dni do meetingu ;)

relativelyhappy
@Koralgol 10.10.2017 08:42
Co aktualnie słychać w Philip Morris? Byłem pracownikiem i czasami wchodzę na forum żeby dowiedzieć się jak się pracuje. Miło w...

Bo piszą albo akwizytorzy albo ludzi z fabryki. W SCE jest spoko chociaż mogliby trochę poprawić pensje. 2 średnie krajowe na stanowisku gdzie trzeba trochę pomyśleć to jednak trochę słabo. Czasem też boli, że zarobki są bardziej uzależnione od stażu a nie od umiejętności.

Czesia

Jaki to powód tak długiej listy ofert pracy, wiecie coś?

tttw

Aplikowałem na leada software development ale gość z UK nie dal rady zadzwonic na mój mobile Phone i jak wysłałem mu zaproszenie na skypa to nie odpisał. Odebrałem to jako planie mnie (no chyba, że gościa trzasnął autobus i umiera w szpitalu ????)

Antymorris

Pracuje w PMI 5 lat jako mechanik, mam nadzieje ze to już takie ostatnie najgorsze 5 lat w życiu. Brak rozwoju, gdyby nie social to ta firma nie miała by nic do zaoferowania. Pracując w 4 brygadowce święta itd i mieć 3ths do ręki to śmieszne pieniądze. Jeśli wierzysz w swoje umiejętności o potrafisz więcej niż naprawiać maszyny taśma i kartonem to szukaj innej pracy bo się tu zmarnujesz... Nigdy więcej. Niektórym Liderom i Liderką na oddziałach się w głowie poprzewrcało od władzy i nic im zrobić nie wolno... Chore zasady. Nie polecam

młodyambitny

Powielam pytanie osoby wyżej, niestety nie było odpowiedzi. Jakich zarobków można powiewać się na stanowisku HR Intern/Financial Intern itp ?

fzder
@młodyambitny 20.09.2017 22:27
Powielam pytanie osoby wyżej, niestety nie było odpowiedzi. Jakich zarobków można powiewać się na stanowisku HR Intern/Financia...

20kpln

Magnum

Bardzo niepokojąca jest ta informacja o tak długiej liście ofert pracy!. Czy jest jakaś przyczyna takiego stanu rzeczy? O ile nowy projekt byłby dobrym wytłumaczeniem o tyle inne powody nie do końca.

Mot
@Magnum 10.09.2017 22:22
Bardzo niepokojąca jest ta informacja o tak długiej liście ofert pracy!. Czy jest jakaś przyczyna takiego stanu rzeczy? O ile n...

Dużo w internecie nie trzeba szukać, aby znaleźć info o PMI i aktualnym projekcie z którym to związane są nowe rekrutacje

Karolina

Z tego co się dowiedziałam to warunki finansowe w firmie są bardzo dobre. Myślę, że to wynagradza wiele niedogodności.

ZastanówSie

Monter bez języka bez doświadczenia 35zl netto/h Zaroki 8500-10000zl netto !!! miesięcznie. Praca po studiach w PMI 3000-4000 brutto + nerwica. Ale auto masz i kartę multisportu :D mało istotne ze nie masz kiedy z tego skorzystać :D i za auto podatek musisz zapłacić :D

NiePalącyIqoszita

Praca w PM na dzień dzisiejszy polega na akwizycji. Tak akwizycji. Zarobki średnie. Na premie nie ma co liczyć, bo HR zawsze znajdzie jakieś "ale" które dyskwalifikuje Cię, tylko skarga do Zus i PiP ( po kontroli) pozwala na uzyskanie premii. Dodatkowo premie powiązana jest z ilością dni chorobowych, ale nie tak jak u innych że np. 7 dni w miesiącu, tutaj nie wolno Ci być chorym więcej niż 5 dni w ciągu KWARTAŁU, dlatego jak już się jest chorym to na całego, doputy lekarz daje zwolnienia, doputy trzeba je brać, bo o premii i tak już możesz zapomnieć. Urlopy też nie są mile widziane, bo zawsze jest TARGET do zrobienia i nie za bardzo możesz iść na urlop . Ogólnie powinieneś wyzbyć się życia prywatnego ( praca w terenie + co chwile wyjazdy szkoleniowe (libacja) spotkania regionalne (libacja) itp. Do tego, to co jest na umowie o pracę, a co będą kazać Ci robić to 2 różne rzeczy. Niestety nie ma możliwości zwrócenia im uwagi na to, gdyż równa się to ze zwolnieniem. O awansie też należy zapomnieć. Ludzie pracują tam po 5 lat i awansu nie dostają, a jakaś panienka po 2 miesiącach awansuje bo spodobała się szefowi. Oczywiście przez cały czas będą Cię mamić tym, iż następnym razem to TY dostaniesz awans, jak tylko zrobisz coś EXTRA, tak naprawdę wyru**** Cię w d bez wazeliny i awansują kolejną panienkę , bo wpadła w oko szefostwu. Jedyny plus tej pracy to samochód i karta paliwowa. Jest to pracodawca dla młodych po studiach, co chcą sobie pojeździć i nie mają samochodu. Dla ludzi poważnych to praca przejściowa jak szukają innej poważnej pracy lub chcą zaciążyć. Jak masz rodzinę, dzieci, życie prywatne, słabszą odporność itp. To to nie jest praca dla Ciebie. Jak jesteś młodym singlem, bez zobowiązań, bez przyjaciół i życia prywatnego, to tak jest to praca dla Ciebie, będziesz ją chwalił co nie miara.

Czesia

Powiem krótko, Philip Morris to bardzo dobry pracodawca!

Mania

Philip Morris ma bardzo długa listę ofert, jaka jest tego przyczyna?

produkcja

czesc czy jest tu ktos kto pracuje na produkcji i moze powiedziec ile mozna tam zarobic na poczatek? czy są premie? czy za noc dostaje sie wiecej ?czy ciezka jest praca? prosze o odpowiedz

biurnik
@Krakuska 08.09.2017 01:14
Premia ha ha ha, co to takiego? Nie obowiązuje ona pracowników produkcji. Co do pracy, zależy na której maszynie, czasem trzeba...

nie marudz, i tak macie tam jak paczki w masle. jeszcze sie jakiejs premii zachciewa. jakbys popracowala w innej firmie to bys im stopy lizala zeby tam wrocic

Krakuska
@biurnik 12.09.2017 20:03
nie marudz, i tak macie tam jak paczki w masle. jeszcze sie jakiejs premii zachciewa. jakbys popracowala w innej firmie to bys...

Pączki w maśle? To czemu co miesiąc przychodzą nowe osoby do pracy? Czemu nadal brakuje pracowników? Nawet jeśli wyrobisz wszystkie dni z grafiku 2 z przodu nie zobaczysz. Ja poszukam nowej pracy i jakoś nie żałuję, nie mam ochoty wracać. W środku jeszcze pracuje znajoma, więc wiem że atmosfera też nie jest najlepsza, zwłaszcza w grupie D. Stopy lizą ludzie w biurach, a nie pracownicy hali.

Marta

Nikomu nie chce się chwalić na forum dobrego pracodawcy?

Slot

Napisze ktoś coś więcej na stanowisko ds sprzedaży nowego wyrobu iqoos ? Pojawilo się bardzo dużo ogłoszeń przez firmę adeco_powielam_ co nikt nic nie wie???

dssaads
@Slot 14.08.2017 10:38
Napisze ktoś coś więcej na stanowisko ds sprzedaży nowego wyrobu iqoos ? Pojawilo się bardzo dużo ogłoszeń przez firmę adeco_po...

Dają 3000 brutto podstawy plus prowizje od sprzedanego urządzenia.

Madzia

Chyba wakacje odciągnęły niektórych od komputerów. Nie ma komu podpowiadać i informować zainteresowanych pracą w firmie. Może jednak ktoś znajdzie chwilkę. Czy firma otwiera jakich nowy oddział? Od dłuższego czasu jest długa lista ofert pracy w firmie.

Pablo

Pytam z czystej ciekawości - czy do kogoś odezwali się po rozmowach rekrutacyjnych na IQOS EXPERT w Warszawie?

Slot
@Pablo 07.08.2017 16:15
Pytam z czystej ciekawości - czy do kogoś odezwali się po rozmowach rekrutacyjnych na IQOS EXPERT w Warszawie?...

Witam. Mam dopiero pójść na taką rozmowę kolego możesz podrzucić co pytają i jakie warunki proponują

Slot

Napisze ktoś coś więcej na stanowisko ds sprzedaży nowego wyrobu iqoos ? Pojawilo się bardzo dużo ogłoszeń przez firmę adeco_powielam

nick

pojawił się ogłoszenie na kierownika regionu - podkarpackie, małopolska - czy to jest nowy etat czy na czyjes miejsce ?

Darek

Chciałbym tu pracować ale zastanawia mnie tak duża ilość ofert pracy!

Aro

Witam. Czy rekrutacja odbywa się tylko przez ich stronę internetową czy można też podjechać do siedziby ? Jeśli tak to gdzie dokładnie ? Miejscowość Kraków

dijej

uważam ze jak rekruterzy na rozmowie w tak dużej korporacji patrza Ci w oczy i mowia ze zadzwonia bez wzgledu na wynik to powinno tak byc niestety rzeczywistosc jest inna i nie powinno tak byc..

Mirosław

Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego firma ma tak dużą ofertę pracy? Czy to jakiś nowy projekt czy może nowy oddział planują? Będę wdzięczny za informacje.

Marta

Napisze ktoś coś więcej na stanowisko ds sprzedaży nowego wyrobu iqoos ? Pojawilo się bardzo dużo ogłoszeń przez firmę adeco

Belzebub

Czy ktoś może podzielić się informacjami o Dziale QA? Aplikowalem i nie wiem czego się spodziewać.

maciej wrozbita
@Belzebub 18.07.2017 23:14
Czy ktoś może podzielić się informacjami o Dziale QA? Aplikowalem i nie wiem czego się spodziewać.

spodziewaj sie ze cie nie przyjma, uwierz jest to najbardziej prawdopodobne

Belzebub
@maciej wrozbita 19.07.2017 19:30
spodziewaj sie ze cie nie przyjma, uwierz jest to najbardziej prawdopodobne

Dlaczego tak uwazasz? Mam doswiadczenie w jakości i dobrze wpisywalem sie w wymagania z oferty.

Zainteresowany

Zatrudnienie przez adecco do iqoos ktoś zna warunki oraz proces rekrutacji ?

Morus

Czy mógłby ktoś napisać kilka słów na temat pracy dla specjalisty ds. sprzedaży? Czy da się tu godziwie zarobić? Jakie warunki panują w firmie? Czy rekrutacja jest bardzo trudna czy też spokojnie można przez to przejść? Słyszałem o fimie dobre opinie.

boyyy

czy ktoś pracuje przez agencje dla PMI SCE ? Jak to wygląda i czy mozecie powiedziec cos na temat rozmowy kwalifikacyjnej ?

Maja

Obecnie firma poszukuje kandydatów na stanowisko Specjalista ds. Sprzedaży IQOS. @Abc może Ty będziesz mógł pomóc osobom, które są zainteresowane tą ofertą pracy? Wiesz coś na temat tego jak wygląda praca w tym dziale firmy? Czego mogą oczekiwać osoby, które zdecydują się na aplikację? Chętnie usłyszymy również od osób, które uczestniczą, bądź uczestniczyli w jednym z procesów rekrutacji do Philip Morris. Na co trzeba być przygotowanym podczas rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania Cię zaskoczyły?

Henry

Widzę, że Philip Morris postawił na sprzedaż to super.

Czesia

Mam zamiar aplikować na stanowisko kierownika zespołu sprzedażowego wLesznie, taką ofertę znalazłem. Czy mógłby ktoś podzielić się wiedzą na temat atmosfery w firmie? Jakie warunki firma zapewnia ? Czy są jakieś dodatki do pensji ? Będę zobowiązany za pomoc.

Me

Zna ktoś może zarobki pracownika pomocniczego produkcji?

Me

Zna ktoś może zarobki pracownika pomocniczego produkcji?

Krakuska
@Me 13.06.2017 20:45
Zna ktoś może zarobki pracownika pomocniczego produkcji?

Work serwis po podwyżce od wrzesnia 13.40 brutto za godz. 4.50 brutto dodatku za godziny nocne i 85 zł brutto dodatku za niedzielę. Nowa umowa co miesiąc na 0.123 etatu - wystarczy przepracować 3 dni aby dostać umowę na kolejny miesiac. Śmiech na sali, a praca w niedzielę (dodatek) tylko dla pupilków koordynatorów. W każdej chwili można się spodziewać smsa w którym odwołują pracę na obecny lub następny dzień. Nowa rekrutacja co miesiąc bo ludzie uciekają po pierwszej wypłacie. Przetestowałam na sobie, szkoda tracić czas, nie polecam tego pracodawcy.

Krakuska
@Me 13.06.2017 20:45
Zna ktoś może zarobki pracownika pomocniczego produkcji?

Work serwis po podwyżce od wrzesnia 13.40 brutto za godz. 4.50 brutto dodatku za godziny nocne i 85 zł brutto dodatku za niedzielę. Nowa umowa co miesiąc na 0.123 etatu - wystarczy przepracować 3 dni aby dostać umowę na kolejny miesiac. Śmiech na sali, a praca w niedzielę (dodatek) tylko dla pupilków koordynatorów. W każdej chwili można się spodziewać smsa w którym odwołują pracę na obecny lub następny dzień. Nowa rekrutacja co miesiąc bo ludzie uciekają po pierwszej wypłacie. Przetestowałam na sobie, szkoda tracić czas, nie polecam tego pracodawcy.

Gregor

Może ktoś ma wiedzę, czy Philip Morris mając tak długą listę ofert pracy planuje coś nowego? Mam wielką chęć aplikować ale nie wiem co robić? Jakie warunki trzeba spełniać na wstępie chcąc startować na przedstawiciela handlowego? Jakie warunki pracy zapewnia firma?

Kato

Ile osób dostaje sie do ostatniego etapu na przedstawiciela tj. Jazda w terenie z kierownikiem?

Juriusz

Siemanko. Widziałem że z Gegenbauera na recepcję chcą kogoś. A PM to pod Gegenbauer jest, prawda? Orientujecie sie o prace w której firmie chodzi? Niby oferta z Gegenbauer, Ale ja sie nie orientuję :/

Abc
@Juriusz 26.05.2017 21:52
Siemanko. Widziałem że z Gegenbauera na recepcję chcą kogoś. A PM to pod Gegenbauer jest, prawda? Orientujecie sie o prace w kt...

Gegenbauer to podwykonawca PM ktory odpowiada min. za ochrone i sprzatanie. Fizycznie pracujesz w PM ale zatrudnia Cie i warunki pracy ustala Gegenbauer.

Sales

Jak wyglada fild test w terenie dla nowego handlowca ? Czyli 4 etap rekrutacji ? Jest ciężki ? Trzeba sie specjalnie wykazać ?

Naomi

Mam zamiar aplikować do firmy i chciałbym dowiedzieć się coś od pracowników. Jaka jest atmosfera w firmie? Czy na początek trzeba spełniać jakieś konkretne wymagania na stanowisko koordynatora?

Rafał

Czesc.Mozna sie z jakims PH spotkac ktory ma region Legnica i okolice bo chcialbym z nim porozmawiac na temat pracy tak w cztery oczy a nie na forum

Hanna

Czy mógłby ktoś napisać o ile wiecie jaka jest przyczyna tak dużej listy ofert pracy? Czy firma otwiera coś nowego? Może jakiś nowy kontrakt i potrzeba ludzi.?

KUKA

Na widlakach z Randstad oferują 14,50 Brutto za godzinę + 4,50 Brutto za nocki. Na produkcji 14 Brutto.

Dariusz

Philip Morris ma aktualnie bardzo długą ofertę pracy.

supak7

Hej, czy mogę prosić o podanie kwoty zarobków na stażu oraz tuż po nim ? Jak wygląda etap rekrutacji na staż?

ja

to niby zainteresowanie tzw. redaktorów jest żenujące

ja

to niby zainteresowanie tzw. redaktorów jest żenujące

Zostaw opinię o Philip Morris - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris