Philip Morris

Kraków

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 309 ocen.

Philip Morris
4 309

Opinie o Philip Morris

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris

Maja

@Nowy, czy zdecydowałeś się na zatrudnienie w Philip Morris? Czy zacząłeś już pracę w firmie? Może podzielisz się pierwszymi wrażeniami? Jak wyglądało szkolenie na stanowisko? Jak oceniasz przebieg całego procesu rekrutacyjnego? Zachęcam Cię do podzielenia się swoimi doświadczeniami, gdyż może pomóc to osobom, również zastanawiającym się nad podjęciem pracy w Philip Morris.

   
Nowy

Witam. Podpowie ktoś jak wygląda praca jako specjalista ds.sprzedazy w terenie ? Dostałem ofertę na takie stanowisko,sprzedaż produktów tytoniowych oraz jakiś nowy produkt iqos ktoś coś może powiedzieć na ten temat? Jak to się sprzedaje ? Jakie wymagania ?

   
Operator Farmina

jakie sa zarobki na stanowisku opeatora ?

   
anonymous
@Lusia 31.03.2018 17:43

powinno byc netto 3200, jeszcze 4 brygadowka...

   
Maja

@Marek, mobbing ma na celu powtarzające się regularnie poniżenie, ośmieszenie i zaniżenie samooceny pracownika. Jest to poważny zarzut, więc czy taka sytuacja miała rzeczywiście miejsce w Philip Morris? Pamiętajmy, że wypowiadamy się na forum publicznym i informacje na wątku powinny być zgodne z prawdą.

   
Zainteresowany

Może mi ktoś powiedzieć czy trwa jeszcze rekrutacja na stanowisko ,,Team Leader w dziale produkcji" Czekam na odpowiedź ale jak na razie cisza i chciałbym wiedzieć czy został ktoś już zatrudniony. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

   
faec

jakie zarobki są dla inżyniera utrzymania ruchu w PMI w Krakowie...??? np. z 2-3 letnim doświadczeniem...???

   
faec
@Garbarnia 13.05.2018 08:26

to gdzie mam pracować...? serio z tym 7 brutto czy to nie zadużo...? myślaeł tak o 6000, 6500 brutto...proszę o pomoc

   
Marek

Jeśli chodzi o pracę przy sprzedaży IQOS-a to potwierdzam coraz gęstszą atmosferę, zawyżane targety i zachowania mobbingowe (telefony poza dniami pracy), czyli korpo życie w najgorszym wydaniu. Ciągła rekrutacja na stanowiska, związane z wsparciem sprzedaży IQOS-a też powinna Wam dać do zastanowienia, średnio pracownik wytrzymuje 3 miesiące lub jest zwalniany. Ciekawe czemu? ;)

   
Maja

Philip Morris prowadzi aktualnie rekrutację na kilka stanowisk w różnych lokalizacjach.Tutaj jest link do ofert: https://www.pmi.com/markets/poland/pl/careers Czy ktoś zamierza aplikować? A może ktoś już to zrobił? Na jakie stanowisko? Zachęcam do podzielenia się swoim doświadczeniem związanym z rekrutacją w tej firmie. Jak przebiega cały proces? Jaka atmosfera panuje w trakcie rozmowy o prace?

   
Mike

Cześć. Szukam opinii nt. stanowiska przedstawiciela handlowego (rejon Poznań). Byłem dziś na rozmowie. Zatrudnienie przez HSK Consulting. Na rozmowie wiadomo - świetlana przyszłość, praca 8-16 (czasem ew. jakiś wypad po godzinach), możliwość awansu. Chciałbym poznać opinie kogoś, kto pełni tę funkcję, czy warto spróbować?

   
bylyka
@Mike 13.04.2018 18:58

możliwość awansu? haha ha ha dobre sobie pracowałem przez 2 lata jako PH z HSK. Nie ma opcji dostania się bezpośrednio do PMI z pracownika hsk

   
cala_prawda

Drodzy, Sporo z Was szuka informacji o pracy w PM. Proszę oto info z pierwszej ręki. Przedstawiciel handlowy - kiedyś praca bardzo poukładana (baza klientów, produkty premium, ilość wizyt do zrobienia w ciągu dnia bardzo realna). Od momentu wejścia IQOSa na rynek Polski praca zmieniła się nie do poznania. Rynek tradycyjny odszedł do lamusa. Najważniejszy jest IQOS. Relacje z detalistami i długo wypracowana pozycja w sklepach legła w gruzach bo PH zjawiają się w sklepach raz na kwartał. Targetu zarówno na detal (dostępność, widoczność itp.) + sprzedaż w kwartale 40 IQOSow minimum. Praca w dziale RRP (czytaj typowo z IQOSem)-bardzo nie stabilna, co chwile zmiana strategii bo obecna nie idzie. Roszady niesamowite w zespołach bo Specjaliści ds. sprzedaży IQOSa nie wyrabiają targetow na poziomie 25 szt co miesiąc. Szczerze od tego roku spadało zainteresowanie tym produktem i spadała bardzo mocno sprzedaż. Coraz mniej atrakcyjnych oferta dla konsumenta. Ludzie pracują niby dla PM, a tak naprawdę zatrudnieni są przed Adecco. 3 miesiące i większość zespołu zrotowana. Stanowisko Supervisora w dziale RRP to wieczne kontrole, szkolenia w kółko z tego samego tylko ubrane w inne słowa i tłumaczenie się dlaczego IQOS się nie sprzedaje. Ciagle wprowadzanie nowych ludzi do pracy bo tych którzy już przeszkoliłes to dawno nie ma. Tygodnie spędzone na rekrutacjach na których zjawiaja się 2 kandydaci - jak usłyszą ofertę pracy to sami rezygnują. Praca bardzo niestabilna do tego bardzo mocno stresująca. Specjalista pracuje po 10h a supervisor po 15-17h. Typowa korporacja która wiele dalej ale i wiele oczekuje od pracownika. Patrząc na zarobki per poświęcony czas, nerwy i nieprzespane noce nie jest warta. Szerokim łukiem omijajcie szczególnie region Poznań. PM dobrze jednak wyglada w CV i doświadczenie w taki potężnej korporacji naprawdę daje perspektywy na znalezienie dobrze płatnej pracy w przyszłości. Warto jednak odpowiedzieć sobie na pytanie co jest ważniejsze.

   
Zniesmaczona

Praca w PMIPL w dziale Iqos to w ostatnim czasie koszmar podnoszone targety celowo aby ich nie wyrabiać i pracować za podstawę. Pracuje się po 9-12 godzin dziennie a i tak nie zrobi się targetu a więc nie dostaniesz kasy za sprzedaż. Ciągłe kontrole , spowiadanie się a jak w okresie zimowym masz brudny samochód to takie zjoby dostaniesz, że szkoda słów a i wtedy twój przełożony ma pole do popisu aby swoje frustracje i niepowodzenia wywalić na ciebie. Jestem silna tylko dlatego tu wytrwałam ale to już ostatnie dni mobbingu , upokorzeń i udowadniania mi jaką to złą pracownicą jestem. Wniosek robisz target jesteś królem noga się powinie czeka cie pasmo upokorzeń.

   
Martin
@Karol 04.04.2018 15:47

Będę mieć rozmowę , powiadomili mi ze chodzi właśnie o ten produkt - Czy dostaje się bazę klientów czy trzeba samemu poszukiwać odbiorców ? Coś więcej jeszcze możecie powiedzieć jak wyglada wasza praca z wprowadzaniem tego produktu ?

   
Nn

Witam. Chcialem zapytac jakie sa warunki i zarobki na stanowisku operatora w Krakowie i jak przebiega rekrutacja?

   
Nn
@Lusia 31.03.2018 17:38

Dziekuje za wyczerpujaca odp. Pozdrawiam.

   
Ktos

Witam mam rozmowe kwal 3 etap. Mam za zadanie wprowadxic nowy pr na rynek. Jakies podpowiedzi, czehobsie spodziewac

   
Anka
@Ktos 20.03.2018 10:41

chodzi o Iqos czego się spodziewać : targety z kosmosu ie do realizacji pracy za podstawę a jak nie zrobisz targetu to aut. Odradzam

   
produkcja

czesc czy jest tu ktos kto pracuje na produkcji i moze powiedziec ile mozna tam zarobic na poczatek? czy są premie? czy za noc dostaje sie wiecej ?czy ciezka jest praca? prosze o odpowiedz

   
aaadd
@produkcja 18.08.2017 16:51

Premi nie ma, za nocki jest dodatkowo ok 3zł do godziny, zarobki słabsze niż w lidlu,

   
Kulfon

Czy może ktoś napisać jakie jest wynagrodzenie/widełki na stanowisku "Procurement Sourcing Executive"? Jestem zainteresowany.

   
Szuruburu
@pryk 19.01.2018 21:10

To nie są jakieś super pieniądze na to stanowisko

   
pmtakasytuacja

Finanse, księgowość, HR - Zdecydowanie nie polecam!!! Kumoterstwo i tylko dzięki temu, że się ma układy z przełożonym dostaje się premie, podwyżki i awanse.Skutkiem tego jest, to że szefowie działów mają mniejszą wiedze niż pracownicy a o zdolnościach menadżerskich nie ma co nawet wspominać. Pracuje się dużo, jest mega odpowiedzialność - nadgodziny to często norma, a w rezultacie to nie ma żadnego znaczenia jeśli nie ma się układów. Mimo opowieści jakie to wartości są w PM - tolerancja, wszyscy są równi; nie dla dyskryminacji i mobbingu -> bla bla bla to wszystko jedna wielka hipokryzja. Trafienie na normalnego szefa - CUD! Jedyne co to tylko praca na chwilę, żeby nabrać doświadczenia i uciekać jak najdalej bo możliwości na rynku są bardzo duże.

   
Bleee
@pmtakasytuacja 06.03.2018 09:43

podobnie jest w innych działach wspierających biznes. Dodatkowo dyskryminacja po urlopach / w trakcie macierzyńskiego

   
martin

witam bardzo proszę o konkrety na temat pracy przedstawiciela handlowego: ile wizyt dziennie? ile plus minus punktów w bazie czy papierosy wozimy na samochodzie? czy materiały np w podajnikach wymienia przedstawiciel???? ( to mnie bardzo interesuje) jaka podstawa i premia? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi

   
Maja

@tutzzi @Operator Farmina, niestety nikt nie zdecydował się na podzielenie się swoją wiedzą na temat zarobków proponowanych na to stanowisko, którym jesteście zainteresowani. Z pewnością otrzymacie rzetelne informacje na ten temat bezpośrednio na rozmowie w Philip Morris. Czy jak już je odbędziecie, to moglibyście napisać coś na temat jej przebiegu i pytań Wam na niej zadanych?

   
tutzzi

Witam interesuje mnie ile w chwili obecnej można zarobić jako operator ? Właśnie dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną.

   
Operator farmina
@tutzzi 20.03.2018 17:34

Widze ze sie nie dowiemy nic o tych zarobkach, tez ide na rozmowe.

   
Palący

szukam kontaktu,chciałem dodać uwagę jako palący ale muszę tu napisać;Marlboro tzw.Linki znacząco pogorszyła się jakość,bardzo często NIE DOKLEJONE FILTRY.Druga sprawa to bibułka jakaś cienka,nie da się tego palić,ciągnie się tylko powietrze.Proszę poprawić jakość wyrobów.

   
Nick
@Palący 19.03.2018 13:43

już poprawiamy - rzuc palenie nie będzie problemu

   
ltlt

Zarobki. GUS podaje wzrost zarobków w lutym 2018 rok do roku 6,8%. tymczasem w PM Polska oscyluje w okolicach 3% w zależności od grupy.Konkretna podwyżka zależy od ścieżki kariery co jest mało realne w tej firmie

   
Fret

Obecnie więcej można zarobić w Biedronce niż na produkcji PM open+

   
Pracownik

Pracuję przez firmę pośredniczącą. Jestem bardzo zawiedziony. Początkowo obiecanki, że kontrakt potrwa maksymalnie krótko, jednak widzę, że prawie wszyscy kontraktorzy przetrzymywani są na umowach tymczasowych do oporu. Przez ten czas, w przeciwieństwie do "normalnych" pracowników, nie mogę korzystać z żadnych wartościowych szkoleń ani nie mogę pracować zdalnie. Stanowczo odradzam pracę za pośrednictwem Randstad i Workservice, Cierpliwość skończy się szybciej niż umowa tymczasowa. :)

   
nikc
@Pracownik 20.02.2018 20:26

Jak wygląda praca na produkcji przez pośrednika? Czy dostaje się przepustki i listy i można przyjść, kiedy się chce?

   
Byly

Nie polecam Philip Morris Polska. Wyścig szczurów i bezduszna korporacja. Na jedną zmianę ludzie siedzą na siłę ile się da i donoszą na siebie. Zarobki spoko ale tylko wtedy jak nie zaczniesz od hali, albo masz znajomość. Na zmiany pracując czujesz że jesteś gorzej traktowany - chodź mimo tego jest tu lepsza atmosfera. Nie wypowiadam się o sce.

   
zyx

Witam Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się jak wyglądają obecnie zarobki w dziale operacyjnym ? Jak atmosfera i przełożeni, czy warto aplikować ?

   
Karolina

Z tego co się dowiedziałam to warunki finansowe w firmie są bardzo dobre. Myślę, że to wynagradza wiele niedogodności.

   
Ela
@Karolina 04.09.2017 09:23

Dobra tylko dla biurowych nie dla pracowników na produkcji nietety

   
Hruuuwy (ul. rzech....)są do d

Kolega mi opowiadał iż 3 miesiące temu HR pozapraszal ludzi na assessment center z całego świata a HR nadal im nie pozwracal pieniędzy za dojazd oraz hotel. To jest jakaś kpina 3 miesiące jedną pani z HR z tym walczy a pieniędzy jak nie było tak nie ma. Nawet na maile nie potrafi odpowiedzieć. Jest to o tyle bulwersujące iż sami mówili że zwrócą pieniądze - nawet za samolot i sami wskazali hotel który należy wynająć. Ludzie przylecieli z turcji, Ukrainy, rumunii. Podobno - Nawet tych co zatrudnili mają w d. I jakieś śmiemy nie na miejscu odpisują - żenua! Mam nadzieję że to widzicie i zrobicie to do zego zobowiazalyscie! Kolega jest bardzo wkurzony;)! ,

   
abc
@[email protected] 19.02.2018 17:46

czy udalo sie wam nawiazac z nimi juz jakis kontakt? zwrocili wam pieniadze? zasatanawiam sie na wzieciem udzialu z obecnym procesie rekrutacji. ale widze iz nie ma sensu tam jechac skoro tak natretnie oszukuja:) niech sie sami zatrudnia:)

   
skafander1991

Witam, Chciałem swoje pytanie skierować do osób, które podpisywały umowę na czas określony z PMI. Jak wyglądała współpraca po zakończeniu umów ? Zwalniało się miejsce w zespole i wskakiwały na umowę permanentną, czy też była jakaś migracja wewnętrzna ? Albo, czy ktoś zakończył współpracę z firmą wbrew swoim chęciom bo został na przysłowiowym lodzie ?

   
Malgo
@skafander1991 06.01.2018 19:59

Nie wiem o jaką spółkę pytasz, ale w SCE kombinują mocno żeby zatrzymać osobę jeśli jest dobra. Tam rotacja jest tak duża (odejścia, macierzyńskie i awanse) że zawsze się gdzieś zwalnia miejsce, jak nie w tym zespole to w innym. Jak jest w innych spółkach - nie wiem.

   
Tyrone

Wypowie się jakiś PH (Specjalista ds. sprzedaży) jak wygląda praca, atmosfera i ile można zarobić? Będę szedł na rozmowę i zastanawiam się czy warto :)

   
uluria

Witam, Czy ktoś może się wypowiedzieć jak wygląda praca w jakości w tej firmie? zarobki? atmosfera? z gory dziekuje za pomoc

   

Zostaw opinię o Philip Morris - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Philip Morris