logo ES-PERFEKT

ES-PERFEKT

Łódź

Opinie o ES-PERFEKT

POIRYTOWANY14:/ 2014-02-15 05:33:45
PS. nie chodzilo m w tym przypadku o firme ES-perfekt zeby nie bylo oni sie akurat w ogole nie odezwali na moje cv pewnie byli "lepsi" ode mnie hehehe.
Lukas 2014-03-08 14:49:19
Ciekawa sprawa bo na rusztowaniach pracujemy bez języka norweskiego z norweskim paragrafem ja mam 46c ale wiem że chłopaki mają 17 i spokojnie to wystarcza
Widzę że kolegę ktoś wprowadził w błąd.
Bogdan 2014-03-09 14:51:55
przeslalem link z przepisami, przeslij jakiś przepis który to potwierdza. Paragraf 17-1 czy 46c to podstawa żeby na monterce pracować a fagbrev to dodatek do zawodu ale też dla innych zawodów jak ktoś chce zarabiać więcej.
maro 2014-03-09 17:47:39
Nie rozumiesz mnie w dalszym ciągu. Chodzi o to że znam kilkadziesiąt osób które porobiły sobie te paragrafy i siedzą w domach bo nie ma pracy dla nich. Konkurencja na rynku jest tak duża że sam ten papier ci nic nie daje. Zgadzam się że umożliwia to pracę na rusztowaniach ale na chwile obecną z samym paragrafem pracy nie ma i nie ma co się łudzić i liczyć na kokosy.
Janek43 2014-03-09 19:33:44
Zgadzam się z tobą że sam papier to nie wszystko norki świrują na punkcie referencji zanim dostałem tą robotę to musiałem nieźle się nagłowić żeby wymyśleć od kogo dać referki ale nie przesadzaj bo nikt z nas a jest tu spora ekipa niema fagbreva tylko paragrafy 17 46 a niektóre dino nawet 13. Może z naszej 30 z 5 zna norweski
Nawet jeśli mi się skończy przemysłówka to wole iść na fasady w norwegi niż na fasady w polsce.
Olek 2014-03-17 09:35:34
Maro daj sobie luz, przecież ty nawet nie masz paragrafu norweskiego na rusztowania, uprawnienia alpinisty to niestety zbyt mało żeby utrzymać robotę, rozumiem że się martwisz bo każdy paragraf to dla ciebie konkurencja,
To co piszesz nie jest prawdą norweg daje wybór paragraf i montujesz dalej albo zjazd do domu

pawik 2014-03-17 12:45:13
No to kolego jesteś szczęściarzem bo masz więcej niż norweski bass,
mam nadzieję że masz stawkę większą jak bass,
Faga masz jak skończysz szkołę w norwegi fakt że mają je nawet sprzątaczki ale po szkole czyli kilka lat nauki w norwegii, a ty jaką szkołę zawodową tam skończyłeś?
Skoro jesteś taki wylewny i pomocny w opiniach to może napiszesz wszystkim w jakiej firmie pracujesz i pomożesz kolegom.
maro 2014-03-17 13:35:17
Coś tam wiesz ale nie do końca. Można go zdobyć kończąc szkołę tak jak napisałeś lub zdać egazmin. Fagbrev składa się z 2 egzaminów. Teoretycznej części i praktycznej. Do egzaminu praktycznego możesz podejść po zdaniu teorii oraz mając udokumentowane 5 lat pracy na rusztowaniach w Norwegii. Oba egzaminy odbywają się już tylko i wyłącznie w języku norweskim co stanowi główną przeszkodę dla większości naszych rodaków. Niestety nie podam Ci nazwy mojej firmy bo cytuję słowa mojego szefa "ma dosyć odbierania 200 telefonów dziennie od Polaków pytających o prace". Stawki też nie napiszę bo i tak pewnie nie uwierzysz. Nie pisze tego wszystkiego żeby się chwalić ale by przestrzec wszystkich którzy myślą że wszystko jest podane na tacy i mnóstwo pracy czeka na nich. Niestety tak nie jest.
aga 2014-03-21 11:45:10
mąż pracuje na fasadach w Norwegii,jest zadowolony, bo dla nas to lepiej, żeby pracował tam a nie tutaj w PL , przynajmniej mam za co żyć, i to nawet nieźle.
maz 2014-03-22 01:01:17
wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, norwgowie to bardzo przepisowi ludzi i u nich fuszerek nie da sie odstawiac ale wiem ze nie jest tam zle bo moi dobrzy znajomi tam pracuja i widac po nich ze sa przy kasie chociaz sie tym wcale nie chwala. wszedzie trzeba pracowac
Remo 2014-03-24 12:51:54
zastanawiam się czy uprawnienia dla elektryka dsb łatwo dostać i co do tego jest potrzebne
groszek 2014-03-26 12:54:25
żeby zdobyć każde uprawnienia, potrzebujesz chociaż odrobinę chęci i umiejętności. Także najpierw trochę praktyki...
default 2014-03-31 19:07:51
Dokładnie to samo zauważyłem. Wszędzie tylko narzekania że nie warto przyjeżdżać, że już pracy nie ma. Jak powiesz że przyjedziesz w ciemno to usłyszysz że wrócisz z długami. Jak przez agencje to Cie oszukają albo w Polsce i tak nic nie znajdziej. Coś dowiedzieć się o zarobkach czy o pracy to ściśle tajne. Pomagają tylko tym ktorzy już są za granicą.
Kamil 2014-03-31 21:15:44
Dokładnie. Dlatego ja lecę pod koniec tygodnia do Norwegii
marek l. 2014-04-01 07:37:57
Przed kryzysem pojechałem do Norwegii w ciemno bez języka, fakt że jestem fachowcem. Po tygodniu miałem robotę w norweskiej firmie, praca się skończyła wraz z zakończeniem projektu. Wróciłem do Polski , skończyłem kurs norweskiego i angielskiego, pojechałem znowu w ciemno 2 x pod rząd , z pracy nici , pełno bezrobotnych fachowców. Teraz wysyłam cv z Polski , wysłałęm około 200-tu , i dalej nie mogę nic znależc. To jak fachowiec nie może znalezć to jak jakiś gimbus czy pan Heniu pseudofachowiec coś znajdzie. Niewyobrażam sobie wcale tego. Można teraz tylko jechać jak ktoś ma znajomych co coś załatawią typu ryby itp.
Piotr 2014-04-01 10:02:27
a może ukryj datę w życiorysie albo coś w nim pozmieniaj
marek l. 2014-04-03 09:43:23
Nie wiem czy manipulowanie cv cokolwiek może pomóc jeśli ogłasza się w poszukiwaniu pracy na polskich stronach w Norwegii pełno ludzi z 8-letnim pobytem , referencjami, językiem norweskim ,dostawczakiem, narzędziami.
Monter rusztowań 2014-04-08 10:28:10
A czy ktoś wie czy mają oferty dla monterów rusztowań? czy faktycznie ktoś tam wyjecha, czy to tylko po to żeby naciągnąć na kurs?
Arek 2014-04-08 11:17:56
z tego co wiem po świętach kolejna grupa ma do nas dojechać
Mariusz 2014-04-08 11:32:45
czy ktoś mi może wyjaśnić co mam zrobić żeby dostać dsb?
mam sep i doświadczenie ale co dalej z tym zrobić?
rozenek 2014-04-08 12:54:42
wybieram się na szkolenie 17-19 kwietnia w es-perfekt odnośnie rusztowań. Czy to rzeczywiście pomaga dostać pracę w norwegii tak jak piszą?
1
Mariusz 2014-04-08 13:21:03
wysłał bym ci lina z odpowiedzią ale gowork usuwa
mogę ci coś machnąć na maila
niżej masz mojego
marius7019@wp.pl
Domin 2014-04-08 14:52:34
zasada jest taka w Norwegii że do niektórych zawodów jak jest ryzyko, wysokość, prąd ogień itp potrzebujesz uprawnień norweskich,
rusztowania i elektryka z tego co wiem od kolegów elektryków ze stoczni potrzebujesz norweskie uprawnienia a same polskie uprawnienia jeśli się przydadzą to na bardzo krótko bo po jakimś czasie przychodzi boss i daje ci 2 wyjścia, norweskie uprawnienia albo zjazd.
Jeśli chodzi o dsb to pytaj dalej szukaj może ktoś podpowie
maro 2014-04-09 14:08:43
te kursy to bzdura i nabijanie kabzy! W kolejce za pracą czeka kilkaset osób. Rynek pracy w tej branży jest zapełniony ludźmi. Ta firma organizuje kursy, które kosztują mnóstwo kasy a tak na prawde nic nie gwarantuje.
Marcin 2014-04-09 15:35:02
maro na 100 proc. nie robiłeś uprawnień w Łodzi a teraz masz pretensje do całego świata.
Rozumiem że piszesz o sobie, wiesz jak to jest zasadniczo z uprawnieniami się nie dyskutuje jak z prawo jazdy, możesz jeździć bez ale do pierwszej kontroli,
(usunięte przez administratora)
zbiqu 2014-04-09 15:46:32
Stary jak nic nie gwarantują, to przynajmniej nie mydlą oczu. Moich kilku kolegow robilo jesienia paragraf w Szczecinie, bo tamci im obiecali robote i do tej pory sie jej nie doczekali... Ja nie pojechalem przez ES perfect, jestem na tyle bystry ze sam ją wyczailem na stoczni, ale koleś ktory ze mna robi i tez sam znalazl te robote, robil u nich kurs przynajmniej sie czegos nauczyl, a nie tylko sam papier ma....
Olek 2014-04-09 16:13:34
wszyscy w odgrzewają stare przeorane tematy a czy ktoś wie jak z NAV uczyć się języka w Norwegii?
Artek 2014-04-09 17:32:41
Czemu wszystkie negatywne opinie na firmach szczecińskich są usuwane?
Zasadniczo są tacy którym i ojciec dyrektor nie pomoże a co tu mówiąc o uprawnieniach, czytam różne opinie ale te już mnie nudzą.
Nie robisz bo ciągle piszesz chyba że Ci za to płacą.
Na forach innych firm które robią uprawnienia też tak piszesz czy masz z nimi układ.
maro 2014-04-09 19:52:06
Widzę że chyba jesteś jednym z tych co organizują te kursy i masz z tego profity. Nie mydl oczu ludziom. I nie chodzi mi tu że to Łódź, Szczecin czy Lądek Zdrój. Ja mam to gdzieś. Pisałem o tym wcześniej. Mam stałą umowę i zdany Fagbrev norweski ale wkurza mnie jak ktoś zamydla oczy innym by się wzbogacić
Bogdan 2014-04-09 20:17:25
maro skończ ze swoimi dobrymi radami bo nie wieżę że robisz to z dobrego serca,
Przez twoje komentarze mam teraz problem, uciekła mi robota którą łatwiałem z kolegą, zniechęciłeś mnie do zrobienia papieru. Koleś teraz robi i gwiżdze na mnie i ciebie a ja siedzę. Taki jesteś dobry dziadek to teraz mi pomoż zrobić vagbrewa
zbiqu 2014-04-09 20:45:22
Widzę, że każdego kto nie zgadza się z Tobą uważasz za mydliciela oczu i masz się za eksperta który wie wszystko, a może dobrego wójka, który odradza innym dobrą robotę, żeby sam jej nie stracić. Pisz sobie co chcesz, ja wiem swoje. Szkoda mi tylko tych, co ci wierzą i dają sobie spokój. Sam im mydlisz oczy. Ciekawe że ty nadal trzymasz się tej swoje roboty u norków kiedyś też musiałeś od czegoś zacząć a teraz nie chcesz żeby inni cie wygryźli z roboty. Widać boisz się o to bo inaczej bys nie wypisywal tych swoich madrosci ... Niby chcesz pomoc ale chyba tylko sobie ale nie jestes jedyny i ciebie tez kiedys norki wymienia, chociaz sie tego tak boisz... a ktos kto zdobedzie tą robotę wejdzie na twoje miejsce i fabrev ci nie pomoze...
maro 2014-04-09 21:19:24
życzę ci tego aby ci się udało. Ucz się języka i podnoś kwalifikacje. Być może ci się kiedyś uda i zajmiesz moje miejsce. Do końca życia nie zamierzam tu siedzieć.
maro 2014-04-09 21:34:09
Bogdanie może kolega pochwali się za ile pracuje i w jakich warunkach mieszka. Bo jeżeli satysfakcjonuje cię robota za 160NOK/h,umowa przedłużana z tygodnia na tydzień, spanie po kilku na pokoju/mieszkaniu i jedzenie mrożonek z mikrofali i konserw to OK. Na nic lepszego nie masz co liczyć. Nie znam twojej sytuacji w Polsce ale jeżeli nie przeszkadza ci to że ledwo co odłożysz jakiś grosz wegetując to nie sugeruj się tym co piszę.
Bogdan 2014-04-10 10:45:48
nie sugeruję się,
już raz mnie kiedyś w maliny wpuściłeś swoimi radami,
dobrze piszesz na nic lepszego teraz w lsj czy adecco liczyć nie można pomijam job transfer bo ci to nigdy żadnych ofert nam nie dawali,
czepiasz się jednych a pomijasz pozostałych,
rozumiem że dla ciebie każda oferta jest cienka jak ma się ma się lepszą ale ja od takich stawek zaczynałem żeby zacząć zarabiać lepsze pieniądze nie wypieram się tego bardzo możliwe że miałeś tak samo chociaż ja umowę miałem po próbnym na 6 miechów i pokój 1 osobowy,
lata lecą każdego kiedyś zamienisz na nowszy model
maro 2014-04-10 13:13:38
To mi piszesz że tak miałeś i wcześniej że kurs chcesz robić?
(usunięte przez administratora)
maro 2014-04-10 13:17:41
ostrzegam wszystkich przed podszywaczami z firm robiących kursy! jeżeli macie jakieś pytania zapraszam odpowiem na wszystkie. (usunięte przez administratora)
Bogdan 2014-04-10 14:01:45
sorry maro że rodzice mi dali na imię jak innym.
właśnie zauważyłem że lsj i job transfer usuwają takie wpisy bez śladu.
maro 2014-04-11 17:14:00
bogdanie czy pobierasz apanaże z LSJ lub podobnych firm? znam 2 autobusy ludzi z pragrafami gotowych do wyjazdu. Więc nie oczerniaj mnie i nie pisz głupot że wpyściłem Cie w maliny. Jak masz kibel na półpiętrze albo czerpiesz wodę ze studni do jedź. Odłożysz 1tys-1,5 miesiecznie. to i tak będzie sporo dla ciebie.
tajo 2014-04-11 20:38:36
a ja tam zrobiłem kurs w styczniu i już pracuje no i co no i si ciesze
tajo 2014-04-11 20:59:00
sie
remo 2014-04-12 15:06:35
Cha cha cha! Apanaże.... Niezła schiza

Dla tych co nie wiedzą co to znaczy...
(fr. apanage) – funkcjonujący we Francji sposób zapewnienia dochodów członkom rodziny królewskiej, początkowo poprzez wydzielenie części domeny królewskiej, później również w formie renty pieniężnej. Obecnie apanaże występują jako tzw. listy cywilne m.in. w Wielkiej Brytanii, Danii i Szwecji. Apanaże w formie specjalnej renty mogą otrzymywać prezydenci republik, którzy ustąpili z urzędu przed upływem kadencji (w Polsce Wojciech Jaruzelski i Ryszard Kaczorowski).
1
remo 2014-04-12 15:08:29
zródło: wikipedia
mmmm 2014-04-30 17:35:41
a jak praca dla murarzy w bergen
andrzej 2014-05-02 16:01:27
jak to praca murarzy klinkier leca kliknkier leca czasem kamien
tomek 2014-05-20 15:46:03
@andrzej, a konkretniej? wpadla mi w lapy oferta pracy w perfekcie, ale chce miec opinie kogos kto tam juz robi. pomuz
2
Mario 2014-08-19 21:52:58
Witam ! Mam pytanie jak można się skontaktować z agencją es-perfekt ?! Bo dodzwonić się do nich zakrawa na cud na maile też nie odpowiadają ! Totalna olewka ! Co jakaś konkretna oferta się pojawi spełniająca moje doświadczenie zawodowe przesyłam zaraz moje CV i oczywiście na maila nie ma odpowiedzi a jak już jakimś cudem uda się dodzwonić ( oczywiście w skali miesiąca to udaje się max. 2 razy ) to panie pracujące w/w agencji udzielają wymijającej odpowiedzi że np. " to Norweski pracodawca decyduje o danym kandydacie a nie agencja " itp. Zastanawia mnie jedno może tutaj chodzi o załatwienie pracy dla znajomych albo dla tych którzy dadzą więcej w kopercie. Proszę o odpowiedzi jeśli ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację jak ja. Pozdrawiam.
2
Marcin 2014-08-20 10:51:48
a ja właśnie zaczynam pracę od poniedziałku w Oslo.
Sami do mnie zadzwonili, nie dzwoniłem bo w ofertach piszą że kontaktują się z wybranymi kandydatami. Może tak ci powiedzieli bo chcieli być mili albo niechcieli cie urazić, zresztą wszędzie z telefonami jest podobnie.
A jeszcze jedno koperty nie dawałem.
Powodzenia w szukaniu pracy, jak będę na miejscu to się rozejrzę i ci przesłać jakieś namiary.

walery 2014-08-20 16:30:08
@Mario: z tą kopertą to poleciałeś jak Twardowski na kogucie na Księżyc. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jakie kary są w takich krajach jak Norwegia za takie rzeczy. Nie opłaca się tak robić, za duże ryzyko, to nie POlska :). @Marcin: ja planuje złożyc papiery na spawacza konstrukcji stalowych bo lata mi tu na forum bardzo dobra oferta do Oslo. Tylko jedna kwestia, bo mój język angielski nie jest jakiś rewelacyny, mimo ze siedziałem w Anglii jeszcze między maturą i studiami na stosunkach międzynarodowych. Jak oni to sprawdzają te umiejętności językowe? Planuje machnąć na szybko w Polsce jakiś intensywny kurs językowy, mniejsza o kasę za niego. Ale napisz w jaki sposób przebiega taka typowa weryfikacja. Bo jak przez telefon to mam styka niezłego, bo jeśli chodzi o angielski ze słuchu to ja noga jestem.
Mario 2014-08-21 19:42:14
Walery ! Mnie ponad pół roku temu pani z ES-perfect przetestowała z anglika przez telefon ogólnie nie było najgorzej chociaż z angielskiego orłem nie jestem ale w Anglii pracowałem przez dwa lata więc trochę liznąłem ale wiesz jak to jest w książce inaczej się uczysz a jak przyjedziesz na miejsce i zaczniesz trochę rozmawiać z ludźmi to wtedy widzisz że jest różnica bo tak jak w Polsce czy innych krajach każdy region ma swoją gwarę. Spróbuj przedzwonić i jeśli ci zaproponują weryfikację językową to nie odmawiaj "raz kozie śmierć" jak mówią. A z tą kopertą to tak mi się powiedziało bo wiecie jak to jest człowiek już wysiada nerwowo bo wysyła non stop CV i nic ! świra można dostać ! sorry chłopaki. Marcin jak byś mógł to jak będziesz na miejscu to prześlij jakieś namiary a jakby coś wypaliło to się zrewanżuję. Pozdro
Grzechu 2014-09-04 21:38:55
Zgadzam się z Mariem ! Wcale z tą koperta nie poleciał ja też dzwoniłem do es-perfekta kilka razy i nic mają cię głęboko gdzieś. Agencje nie mają skrupułów żeby brać bo my Polacy tak jesteśmy nauczeni. To tylko Skandynawowie nie biorą bo mieliby przesrane. Ja mam wieloletnie doświadczenie jako ślusarz-monter konstrukcji stalowych angielski znam dobrze oraz podstawowy norweski i też wcześniej pracowałem na Skandynawii a także w Anglii ale u perfekta widać nie ma szans żeby się załapać. Mario próbuj w innych agencjach ja także będę będę próbował bo widzę że perfekt ma wylane na na tych co dzwonią nie odbierając telefonów. Lepiej niech sobie te panie z agencji dalej popijają kawkę i rozmawiają co każda robiła dnia poprzedniego. Niech sobie es-perfekt lepiej przemyśli swoje postępowanie bo jeśli dalej będzie tak robił to więcej osób będzie wyrażało swoje opinie na forum a to dla jakiejkolwiek agencji nie wróży nic dobrego bo wcześniej czy później kończy się tym że agencja traci kandydatów oraz klientów i jest zmuszona zwinąć swoją działalność. Pozdro
Zostaw swoją opinię o ES-PERFEKT - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-PERFEKT