Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Profil firmy: ES-PERFEKT

zdjecie uzytkownika
nemo - 2014-01-25 18:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo też jak lipa jest wstyd się przyznać. Ja robiłem kiedyś w Danii i ( usunięte przez administratora )i to większą część, ale jak kolega zadzwonił to niestety sprzedałem mu bajki jaki lux mam. No bo głupio się przyznać że kicha.
zdjecie uzytkownika
Michal8011 - 2014-01-30 11:32:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wyjechał ktoś jako elektryk w tym roku przez es-perfect
zdjecie uzytkownika
cydr - 2014-02-13 18:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie to na goworku można znaleźć sporo informacji, a że tutaj pracownicy ES-PERFEKT niechętnie odpisują, to wasza sprawa, może warto by to zmienić.
zdjecie uzytkownika
POIRYTOWANY14:/ - 2014-02-15 05:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marekw - 2014-01-13 16:56:45]:
PS. nie chodzilo m w tym przypadku o firme ES-perfekt zeby nie bylo oni sie akurat w ogole nie odezwali na moje cv pewnie byli "lepsi" ode mnie hehehe.
zdjecie uzytkownika
Lukas - 2014-03-08 14:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawa sprawa bo na rusztowaniach pracujemy bez języka norweskiego z norweskim paragrafem ja mam 46c ale wiem że chłopaki mają 17 i spokojnie to wystarcza
Widzę że kolegę ktoś wprowadził w błąd.
zdjecie uzytkownika
Bogdan - 2014-03-09 14:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przeslalem link z przepisami, przeslij jakiś przepis który to potwierdza. Paragraf 17-1 czy 46c to podstawa żeby na monterce pracować a fagbrev to dodatek do zawodu ale też dla innych zawodów jak ktoś chce zarabiać więcej.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-03-09 17:47:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie rozumiesz mnie w dalszym ciągu. Chodzi o to że znam kilkadziesiąt osób które porobiły sobie te paragrafy i siedzą w domach bo nie ma pracy dla nich. Konkurencja na rynku jest tak duża że sam ten papier ci nic nie daje. Zgadzam się że umożliwia to pracę na rusztowaniach ale na chwile obecną z samym paragrafem pracy nie ma i nie ma co się łudzić i liczyć na kokosy.
zdjecie uzytkownika
Janek43 - 2014-03-09 19:33:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maro - 2014-03-09 17:47:39]:
Zgadzam się z tobą że sam papier to nie wszystko norki świrują na punkcie referencji zanim dostałem tą robotę to musiałem nieźle się nagłowić żeby wymyśleć od kogo dać referki ale nie przesadzaj bo nikt z nas a jest tu spora ekipa niema fagbreva tylko paragrafy 17 46 a niektóre dino nawet 13. Może z naszej 30 z 5 zna norweski
Nawet jeśli mi się skończy przemysłówka to wole iść na fasady w norwegi niż na fasady w polsce.
zdjecie uzytkownika
Olek - 2014-03-17 09:35:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Maro daj sobie luz, przecież ty nawet nie masz paragrafu norweskiego na rusztowania, uprawnienia alpinisty to niestety zbyt mało żeby utrzymać robotę, rozumiem że się martwisz bo każdy paragraf to dla ciebie konkurencja,
To co piszesz nie jest prawdą norweg daje wybór paragraf i montujesz dalej albo zjazd do domu

zdjecie uzytkownika
pawik - 2014-03-17 12:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to kolego jesteś szczęściarzem bo masz więcej niż norweski bass,
mam nadzieję że masz stawkę większą jak bass,
Faga masz jak skończysz szkołę w norwegi fakt że mają je nawet sprzątaczki ale po szkole czyli kilka lat nauki w norwegii, a ty jaką szkołę zawodową tam skończyłeś?
Skoro jesteś taki wylewny i pomocny w opiniach to może napiszesz wszystkim w jakiej firmie pracujesz i pomożesz kolegom.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-03-17 13:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawik - 2014-03-17 12:45:13]:
Coś tam wiesz ale nie do końca. Można go zdobyć kończąc szkołę tak jak napisałeś lub zdać egazmin. Fagbrev składa się z 2 egzaminów. Teoretycznej części i praktycznej. Do egzaminu praktycznego możesz podejść po zdaniu teorii oraz mając udokumentowane 5 lat pracy na rusztowaniach w Norwegii. Oba egzaminy odbywają się już tylko i wyłącznie w języku norweskim co stanowi główną przeszkodę dla większości naszych rodaków. Niestety nie podam Ci nazwy mojej firmy bo cytuję słowa mojego szefa "ma dosyć odbierania 200 telefonów dziennie od Polaków pytających o prace". Stawki też nie napiszę bo i tak pewnie nie uwierzysz. Nie pisze tego wszystkiego żeby się chwalić ale by przestrzec wszystkich którzy myślą że wszystko jest podane na tacy i mnóstwo pracy czeka na nich. Niestety tak nie jest.
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-03-21 11:45:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mąż pracuje na fasadach w Norwegii,jest zadowolony, bo dla nas to lepiej, żeby pracował tam a nie tutaj w PL , przynajmniej mam za co żyć, i to nawet nieźle.
zdjecie uzytkownika
maz - 2014-03-22 01:01:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, norwgowie to bardzo przepisowi ludzi i u nich fuszerek nie da sie odstawiac ale wiem ze nie jest tam zle bo moi dobrzy znajomi tam pracuja i widac po nich ze sa przy kasie chociaz sie tym wcale nie chwala. wszedzie trzeba pracowac
zdjecie uzytkownika
Remo - 2014-03-24 12:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiam się czy uprawnienia dla elektryka dsb łatwo dostać i co do tego jest potrzebne
zdjecie uzytkownika
groszek - 2014-03-26 12:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żeby zdobyć każde uprawnienia, potrzebujesz chociaż odrobinę chęci i umiejętności. Także najpierw trochę praktyki...
zdjecie uzytkownika
default - 2014-03-31 19:07:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jurek - 2014-01-21 17:18:50]:
Dokładnie to samo zauważyłem. Wszędzie tylko narzekania że nie warto przyjeżdżać, że już pracy nie ma. Jak powiesz że przyjedziesz w ciemno to usłyszysz że wrócisz z długami. Jak przez agencje to Cie oszukają albo w Polsce i tak nic nie znajdziej. Coś dowiedzieć się o zarobkach czy o pracy to ściśle tajne. Pomagają tylko tym ktorzy już są za granicą.
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2014-03-31 21:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie. Dlatego ja lecę pod koniec tygodnia do Norwegii
zdjecie uzytkownika
marek l. - 2014-04-01 07:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przed kryzysem pojechałem do Norwegii w ciemno bez języka, fakt że jestem fachowcem. Po tygodniu miałem robotę w norweskiej firmie, praca się skończyła wraz z zakończeniem projektu. Wróciłem do Polski , skończyłem kurs norweskiego i angielskiego, pojechałem znowu w ciemno 2 x pod rząd , z pracy nici , pełno bezrobotnych fachowców. Teraz wysyłam cv z Polski , wysłałęm około 200-tu , i dalej nie mogę nic znależc. To jak fachowiec nie może znalezć to jak jakiś gimbus czy pan Heniu pseudofachowiec coś znajdzie. Niewyobrażam sobie wcale tego. Można teraz tylko jechać jak ktoś ma znajomych co coś załatawią typu ryby itp.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2014-04-01 10:02:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a może ukryj datę w życiorysie albo coś w nim pozmieniaj
zdjecie uzytkownika
marek l. - 2014-04-03 09:43:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem czy manipulowanie cv cokolwiek może pomóc jeśli ogłasza się w poszukiwaniu pracy na polskich stronach w Norwegii pełno ludzi z 8-letnim pobytem , referencjami, językiem norweskim ,dostawczakiem, narzędziami.
zdjecie uzytkownika
Monter rusztowań - 2014-04-08 10:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś wie czy mają oferty dla monterów rusztowań? czy faktycznie ktoś tam wyjecha, czy to tylko po to żeby naciągnąć na kurs?
zdjecie uzytkownika
Arek - 2014-04-08 11:17:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co wiem po świętach kolejna grupa ma do nas dojechać
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2014-04-08 11:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś mi może wyjaśnić co mam zrobić żeby dostać dsb?
mam sep i doświadczenie ale co dalej z tym zrobić?
zdjecie uzytkownika
rozenek - 2014-04-08 12:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wybieram się na szkolenie 17-19 kwietnia w es-perfekt odnośnie rusztowań. Czy to rzeczywiście pomaga dostać pracę w norwegii tak jak piszą?
zdjecie uzytkownika
Mariusz - 2014-04-08 13:21:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wysłał bym ci lina z odpowiedzią ale gowork usuwa
mogę ci coś machnąć na maila
niżej masz mojego
marius7019@wp.pl
zdjecie uzytkownika
Domin - 2014-04-08 14:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zasada jest taka w Norwegii że do niektórych zawodów jak jest ryzyko, wysokość, prąd ogień itp potrzebujesz uprawnień norweskich,
rusztowania i elektryka z tego co wiem od kolegów elektryków ze stoczni potrzebujesz norweskie uprawnienia a same polskie uprawnienia jeśli się przydadzą to na bardzo krótko bo po jakimś czasie przychodzi boss i daje ci 2 wyjścia, norweskie uprawnienia albo zjazd.
Jeśli chodzi o dsb to pytaj dalej szukaj może ktoś podpowie
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-04-09 14:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozenek - 2014-04-08 12:54:42]:
te kursy to bzdura i nabijanie kabzy! W kolejce za pracą czeka kilkaset osób. Rynek pracy w tej branży jest zapełniony ludźmi. Ta firma organizuje kursy, które kosztują mnóstwo kasy a tak na prawde nic nie gwarantuje.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-04-09 15:35:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maro na 100 proc. nie robiłeś uprawnień w Łodzi a teraz masz pretensje do całego świata.
Rozumiem że piszesz o sobie, wiesz jak to jest zasadniczo z uprawnieniami się nie dyskutuje jak z prawo jazdy, możesz jeździć bez ale do pierwszej kontroli,
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zbiqu - 2014-04-09 15:46:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maro - 2014-04-09 14:08:43]:
Stary jak nic nie gwarantują, to przynajmniej nie mydlą oczu. Moich kilku kolegow robilo jesienia paragraf w Szczecinie, bo tamci im obiecali robote i do tej pory sie jej nie doczekali... Ja nie pojechalem przez ES perfect, jestem na tyle bystry ze sam ją wyczailem na stoczni, ale koleś ktory ze mna robi i tez sam znalazl te robote, robil u nich kurs przynajmniej sie czegos nauczyl, a nie tylko sam papier ma....
zdjecie uzytkownika
Olek - 2014-04-09 16:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszyscy w odgrzewają stare przeorane tematy a czy ktoś wie jak z NAV uczyć się języka w Norwegii?
zdjecie uzytkownika
Artek - 2014-04-09 17:32:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czemu wszystkie negatywne opinie na firmach szczecińskich są usuwane?
Zasadniczo są tacy którym i ojciec dyrektor nie pomoże a co tu mówiąc o uprawnieniach, czytam różne opinie ale te już mnie nudzą.
Nie robisz bo ciągle piszesz chyba że Ci za to płacą.
Na forach innych firm które robią uprawnienia też tak piszesz czy masz z nimi układ.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-04-09 19:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbiqu - 2014-04-09 15:46:32]:
Widzę że chyba jesteś jednym z tych co organizują te kursy i masz z tego profity. Nie mydl oczu ludziom. I nie chodzi mi tu że to Łódź, Szczecin czy Lądek Zdrój. Ja mam to gdzieś. Pisałem o tym wcześniej. Mam stałą umowę i zdany Fagbrev norweski ale wkurza mnie jak ktoś zamydla oczy innym by się wzbogacić
zdjecie uzytkownika
Bogdan - 2014-04-09 20:17:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
maro skończ ze swoimi dobrymi radami bo nie wieżę że robisz to z dobrego serca,
Przez twoje komentarze mam teraz problem, uciekła mi robota którą łatwiałem z kolegą, zniechęciłeś mnie do zrobienia papieru. Koleś teraz robi i gwiżdze na mnie i ciebie a ja siedzę. Taki jesteś dobry dziadek to teraz mi pomoż zrobić vagbrewa
zdjecie uzytkownika
zbiqu - 2014-04-09 20:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maro - 2014-04-09 19:52:06]:
Widzę, że każdego kto nie zgadza się z Tobą uważasz za mydliciela oczu i masz się za eksperta który wie wszystko, a może dobrego wójka, który odradza innym dobrą robotę, żeby sam jej nie stracić. Pisz sobie co chcesz, ja wiem swoje. Szkoda mi tylko tych, co ci wierzą i dają sobie spokój. Sam im mydlisz oczy. Ciekawe że ty nadal trzymasz się tej swoje roboty u norków kiedyś też musiałeś od czegoś zacząć a teraz nie chcesz żeby inni cie wygryźli z roboty. Widać boisz się o to bo inaczej bys nie wypisywal tych swoich madrosci ... Niby chcesz pomoc ale chyba tylko sobie ale nie jestes jedyny i ciebie tez kiedys norki wymienia, chociaz sie tego tak boisz... a ktos kto zdobedzie tą robotę wejdzie na twoje miejsce i fabrev ci nie pomoze...
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-04-09 21:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zbiqu - 2014-04-09 20:45:22]:
życzę ci tego aby ci się udało. Ucz się języka i podnoś kwalifikacje. Być może ci się kiedyś uda i zajmiesz moje miejsce. Do końca życia nie zamierzam tu siedzieć.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-04-09 21:34:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bogdan - 2014-04-09 20:17:25]:
Bogdanie może kolega pochwali się za ile pracuje i w jakich warunkach mieszka. Bo jeżeli satysfakcjonuje cię robota za 160NOK/h,umowa przedłużana z tygodnia na tydzień, spanie po kilku na pokoju/mieszkaniu i jedzenie mrożonek z mikrofali i konserw to OK. Na nic lepszego nie masz co liczyć. Nie znam twojej sytuacji w Polsce ale jeżeli nie przeszkadza ci to że ledwo co odłożysz jakiś grosz wegetując to nie sugeruj się tym co piszę.
zdjecie uzytkownika
Bogdan - 2014-04-10 10:45:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie sugeruję się,
już raz mnie kiedyś w maliny wpuściłeś swoimi radami,
dobrze piszesz na nic lepszego teraz w lsj czy adecco liczyć nie można pomijam job transfer bo ci to nigdy żadnych ofert nam nie dawali,
czepiasz się jednych a pomijasz pozostałych,
rozumiem że dla ciebie każda oferta jest cienka jak ma się ma się lepszą ale ja od takich stawek zaczynałem żeby zacząć zarabiać lepsze pieniądze nie wypieram się tego bardzo możliwe że miałeś tak samo chociaż ja umowę miałem po próbnym na 6 miechów i pokój 1 osobowy,
lata lecą każdego kiedyś zamienisz na nowszy model
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-04-10 13:13:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bogdan - 2014-04-10 10:45:48]:
To mi piszesz że tak miałeś i wcześniej że kurs chcesz robić?
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-04-10 13:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ostrzegam wszystkich przed podszywaczami z firm robiących kursy! jeżeli macie jakieś pytania zapraszam odpowiem na wszystkie. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Bogdan - 2014-04-10 14:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sorry maro że rodzice mi dali na imię jak innym.
właśnie zauważyłem że lsj i job transfer usuwają takie wpisy bez śladu.
zdjecie uzytkownika
maro - 2014-04-11 17:14:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bogdanie czy pobierasz apanaże z LSJ lub podobnych firm? znam 2 autobusy ludzi z pragrafami gotowych do wyjazdu. Więc nie oczerniaj mnie i nie pisz głupot że wpyściłem Cie w maliny. Jak masz kibel na półpiętrze albo czerpiesz wodę ze studni do jedź. Odłożysz 1tys-1,5 miesiecznie. to i tak będzie sporo dla ciebie.
zdjecie uzytkownika
tajo - 2014-04-11 20:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja tam zrobiłem kurs w styczniu i już pracuje no i co no i si ciesze
zdjecie uzytkownika
tajo - 2014-04-11 20:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sie
zdjecie uzytkownika
remo - 2014-04-12 15:06:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cha cha cha! Apanaże.... Niezła schiza

Dla tych co nie wiedzą co to znaczy...
(fr. apanage) – funkcjonujący we Francji sposób zapewnienia dochodów członkom rodziny królewskiej, początkowo poprzez wydzielenie części domeny królewskiej, później również w formie renty pieniężnej. Obecnie apanaże występują jako tzw. listy cywilne m.in. w Wielkiej Brytanii, Danii i Szwecji. Apanaże w formie specjalnej renty mogą otrzymywać prezydenci republik, którzy ustąpili z urzędu przed upływem kadencji (w Polsce Wojciech Jaruzelski i Ryszard Kaczorowski).
zdjecie uzytkownika
remo - 2014-04-12 15:08:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zródło: wikipedia
zdjecie uzytkownika
mmmm - 2014-04-30 17:35:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak praca dla murarzy w bergen
zdjecie uzytkownika
andrzej - 2014-05-02 16:01:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mmmm - 2014-04-30 17:35:41]:
jak to praca murarzy klinkier leca kliknkier leca czasem kamien
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-05-20 15:46:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@andrzej, a konkretniej? wpadla mi w lapy oferta pracy w perfekcie, ale chce miec opinie kogos kto tam juz robi. pomuz
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-04-29
Żródło: Gowork.pl
Kristiansand
( )
ES-Perfekt (Agencja Pracy Czasowej Nr. Cert. 5668) W związku z nowymi PILNYMI ofertami zapraszamy do aplikowania na stanowisko: Zbrojarz-prefabrykacja–Norwegia-Kristiansand-PILNE! Miejsce pracy: Norwegia Nr referencyjny: Zbrojarz 04/16 Obowiązki: Praca na prefabrykacji- zbrojenie różnych elementów np. schodów, stropów, ścian.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2014-08-19 21:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam ! Mam pytanie jak można się skontaktować z agencją es-perfekt ?! Bo dodzwonić się do nich zakrawa na cud na maile też nie odpowiadają ! Totalna olewka ! Co jakaś konkretna oferta się pojawi spełniająca moje doświadczenie zawodowe przesyłam zaraz moje CV i oczywiście na maila nie ma odpowiedzi a jak już jakimś cudem uda się dodzwonić ( oczywiście w skali miesiąca to udaje się max. 2 razy ) to panie pracujące w/w agencji udzielają wymijającej odpowiedzi że np. " to Norweski pracodawca decyduje o danym kandydacie a nie agencja " itp. Zastanawia mnie jedno może tutaj chodzi o załatwienie pracy dla znajomych albo dla tych którzy dadzą więcej w kopercie. Proszę o odpowiedzi jeśli ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację jak ja. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2014-08-20 10:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja właśnie zaczynam pracę od poniedziałku w Oslo.
Sami do mnie zadzwonili, nie dzwoniłem bo w ofertach piszą że kontaktują się z wybranymi kandydatami. Może tak ci powiedzieli bo chcieli być mili albo niechcieli cie urazić, zresztą wszędzie z telefonami jest podobnie.
A jeszcze jedno koperty nie dawałem.
Powodzenia w szukaniu pracy, jak będę na miejscu to się rozejrzę i ci przesłać jakieś namiary.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie ES-PERFEKT!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-PERFEKT
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert