logo ES-PERFEKT

ES-PERFEKT

Łódź

Opinie o ES-PERFEKT

Jerzy 2013-10-26 13:16
Kiedy ty miałeś teraz w Norwegii nadgodziny. A z pracą może dobrze trafiłeś , ale ja w Oslo byłem z ES i zapewniam cię że mieszkania za 3500 nok to nie ma. Do wysłania do Polski zostawało mi 2000zl w przeliczeniu , kobieta myślała że rozpusczam pieniądze. Nie wiem kto dostaje 190 , owszem możesz samemu negocjować, ale nie znam nikogo kto zarabia 190 /h. Wróciłem do Polski bo na dzień dzisiejszy te saksy nie mają najminiejszego sensu , nie da rady uzbierać nawet na 10-letniego Audika, nie mówiac o miszkaniu. Rodziny do Norwegii tez nie ma szans zabrać bo emigrant z Polski jest tam nikim, pierwsze że robisz przez agencje, to już jesteś śmieć, drugie nikt ci nic powyżej rozpadającej się rudery nie wynajmie. Kobiecie co najwyżej znajdziesz dorywcze sprzątanie. Zresztą pełno ludzi jedzie , a po kilku tygodniach zjeżdza samemu do Polski bo marne tam widoki.
1
Antonim Jaro 2013-10-29 16:55
Czy es-perfekt wynajmuje mieszkania swoim pracownikom i pobiera za czynsz z wypłaty?
Jarek & Ola z Oslo 2013-10-29 17:23
a my jesteśmy w Oslo, za mieszkanie płacimy 4000 nok, zwykłe mieszkanie nie apartament ale na pewno nie jest to rudera ani kemping, planujemy przyjazd do nas mojego barciaka z żoną.
Jerzy dobrze mówi chociaż go nie znamy, ludzie nie pchajcie się tak tutaj, zostawcie miejsce żeby mogła przyjechać moja rodzinka ;)
Pracuje przez agencję ale fizycznie pracuje z kilkoma Norwegami i Szwedami, póki co nie czuję się być gorzej traktowany.
Zycie jest drogie tym bardziej jeśli się dużo pali i pije.
Za mieszkanie jest odciągane z wypłaty, dla mnie tak jest ok,
Kamil z Oslo 2013-10-29 23:18
Polecam es-perfekt wszystkim, którzy faktycznie chcą pracować w Norwegii i znają się na swoim fachu, pracuję już kolejny sezon i byle tak dalej.
Tomek Bergen 2013-10-29 23:30
pracuję z es-perfekt w przemyśle, jestem bardzo zadowolony, pełna wypłata na czas wreszcie jasne warunki pracy.
Bartek 2013-10-30 13:41
Panie Kamilu czy mozna uzyskac jakis dokladniejszy opis , zarobki , godziny , koszty. Bo moze bym zlozyl na ogloszenie (nawiasem mowiac tak mnie troche zastanawia czemu ogloszenia sa bez przerwy od dluzszego czasu), ale wlasnie gdzies szukam jakichs konkretniejszych informacji. (usunięte przez administratora)
GOŚĆ 2013-11-02 11:34
a jak to jest z przelotami w tej firmie, jak trwaja rotacje czy 4/2 czy inaczej,co z wyżywieniem ,z góry dzieki za info
jjjj 2013-11-06 17:24
Rotacja polega na tym że przyjeżdzasz na miejsce poprzedników co zjechali do Polski bo realia niepokrywały się z wyobrażeniami o tym ile się wyciąga w Norwegii. I jak ty zjedziesz to na twoje miejsce bedą usiłowali zwerbować następnych nawiedzonych. Pozdrawiam chłopaków co zostali, bo niektórzy siedzą mimo mizernej celowości tego i liczą nie bardzo wiadomo na co.
szczery 2013-12-07 14:20
Ta firma zalewa internet swoimi niby ofertami - a ja po spełnieniu chyba ich wszystkich oczekiwań tzn.(cv,auto,angielski,referencje) dalej siedzę w domu a sprawa ciągnie się od maja
Wojtek 2014-01-07 16:17
widać są lepsi od Ciebie, np. ja skoro pracują :P
marekw 2014-01-13 16:56
Wiesz (usunięte przez administratora)zależy czy jedziesz zarobić czy na zwiedzanie bo ja akurat tej drugiej opcji nie przewiduje na start, a z tego co wiem a pracuje za granicą od kilku lat i to prace przez agencje to akurat ES mają specyficzny system, własne auto a zwrot kosztów dojazdu to gdzie? nie wydaje mi sie abyś zarobił wiele ponad to co tu na naszej polskiej ziemi :)Może jesteś lepszy, a może po prostu masz niewiele zobowiązań i to co Ci płacą jest wystarczające.
romek29 2014-01-13 17:00
regularnie aktualizują oferty na te same stanowiska, oferta styczniowa świeżak a już to widziałem w listopadzie i też była świeżakiem praca od zaraz, że niby pilne i szybko bo terminy gonią, skoro taki jest system to chyba kandydaci nie spełniają wymagań albo rzeczywiście zbyt inteligentni i z doświadczeniem tam puszczają swoje papiery heh
Wojtek 2014-01-13 17:31
Marek zależy w jakim rejonie Norwegii pracujesz ile potrzebujesz no i to co mówisz jakie masz zobowiązania.
Na razie pracuję tu wcześniej pracowałem w Anglii, Szwecji i w Niemczech a teraz Norwegii,
Jeśli znasz lepszy kraj do pracy to daj znać w przyszłości zmienię,
Alek 2014-01-14 08:31
a czego się spodziewać, rymowanek czy poezji w ogłoszeniu o pracę raczej nie znajdziesz:P,
ogłoszenie jak to ogłoszenie oferta,to oferta,
każda firma pisze podobnie jak sprawdzisz, teksty podobne tyle że komu to przeszkadza, przynajmniej widać że z jakiegoś miesiąca jest,
romek29 2014-01-14 13:31
Rzecz w tym, że są zobligowani na czas zebrać ludzi bo kontrakt zobowiązuje ale skoro listopadowa oferta jest nadal aktualna w styczniu to o co chodzi? Po co ten pośpiech? Nie rozumiem, a wątpie żeby aplikowali ludzie bez doświadczenia i spełniania minimum ich oczekiwań.
A teraz z innej beczki - ktoś z Was wyjeżdzał przez ES do Norwegii na prefabrykacje? Bede wdzieczny za odzew bo interesuje mnie temat.
1
seba 2014-01-21 15:02
Wlasnie mnie tak samo intersjue jak wyglada sprawa zbrojarza/betoniarza lub posadzkarza w norwegii ?? bo sam aplikuje i oczekuje konkretych wypowiedzi... Jakie warunki,zarobki itp.
2
jurek 2014-01-21 17:18
kolega chce konkretnych odpowiedzi to raczej na goworku ich nie znajdzie
(usunięte przez administratora) jak ktoś ma dobrze to się nie chwali bo zajmiesz miejsce zanim przyjedzie znajomy koleś
poczytasz tylko teksty jak jest źle ale prawdy i czy ktoś wogule w norwegii robił to się nie dowiesz widze że zasada ta sama na forach wszystkich firm żeby sie nie wyłamywać conmen75@wp.pl
nemo 2014-01-25 18:27
Bo też jak lipa jest wstyd się przyznać. Ja robiłem kiedyś w Danii i ( usunięte przez administratora )i to większą część, ale jak kolega zadzwonił to niestety sprzedałem mu bajki jaki lux mam. No bo głupio się przyznać że kicha.
Michal8011 2014-01-30 11:32
Wyjechał ktoś jako elektryk w tym roku przez es-perfect
1
POIRYTOWANY14:/ 2014-02-15 05:33
PS. nie chodzilo m w tym przypadku o firme ES-perfekt zeby nie bylo oni sie akurat w ogole nie odezwali na moje cv pewnie byli "lepsi" ode mnie hehehe.
Lukas 2014-03-08 14:49
Ciekawa sprawa bo na rusztowaniach pracujemy bez języka norweskiego z norweskim paragrafem ja mam 46c ale wiem że chłopaki mają 17 i spokojnie to wystarcza
Widzę że kolegę ktoś wprowadził w błąd.
Bogdan 2014-03-09 14:51
przeslalem link z przepisami, przeslij jakiś przepis który to potwierdza. Paragraf 17-1 czy 46c to podstawa żeby na monterce pracować a fagbrev to dodatek do zawodu ale też dla innych zawodów jak ktoś chce zarabiać więcej.
maro 2014-03-09 17:47
Nie rozumiesz mnie w dalszym ciągu. Chodzi o to że znam kilkadziesiąt osób które porobiły sobie te paragrafy i siedzą w domach bo nie ma pracy dla nich. Konkurencja na rynku jest tak duża że sam ten papier ci nic nie daje. Zgadzam się że umożliwia to pracę na rusztowaniach ale na chwile obecną z samym paragrafem pracy nie ma i nie ma co się łudzić i liczyć na kokosy.
Janek43 2014-03-09 19:33
Zgadzam się z tobą że sam papier to nie wszystko norki świrują na punkcie referencji zanim dostałem tą robotę to musiałem nieźle się nagłowić żeby wymyśleć od kogo dać referki ale nie przesadzaj bo nikt z nas a jest tu spora ekipa niema fagbreva tylko paragrafy 17 46 a niektóre dino nawet 13. Może z naszej 30 z 5 zna norweski
Nawet jeśli mi się skończy przemysłówka to wole iść na fasady w norwegi niż na fasady w polsce.
Olek 2014-03-17 09:35
Maro daj sobie luz, przecież ty nawet nie masz paragrafu norweskiego na rusztowania, uprawnienia alpinisty to niestety zbyt mało żeby utrzymać robotę, rozumiem że się martwisz bo każdy paragraf to dla ciebie konkurencja,
To co piszesz nie jest prawdą norweg daje wybór paragraf i montujesz dalej albo zjazd do domu

pawik 2014-03-17 12:45
No to kolego jesteś szczęściarzem bo masz więcej niż norweski bass,
mam nadzieję że masz stawkę większą jak bass,
Faga masz jak skończysz szkołę w norwegi fakt że mają je nawet sprzątaczki ale po szkole czyli kilka lat nauki w norwegii, a ty jaką szkołę zawodową tam skończyłeś?
Skoro jesteś taki wylewny i pomocny w opiniach to może napiszesz wszystkim w jakiej firmie pracujesz i pomożesz kolegom.
maro 2014-03-17 13:35
Coś tam wiesz ale nie do końca. Można go zdobyć kończąc szkołę tak jak napisałeś lub zdać egazmin. Fagbrev składa się z 2 egzaminów. Teoretycznej części i praktycznej. Do egzaminu praktycznego możesz podejść po zdaniu teorii oraz mając udokumentowane 5 lat pracy na rusztowaniach w Norwegii. Oba egzaminy odbywają się już tylko i wyłącznie w języku norweskim co stanowi główną przeszkodę dla większości naszych rodaków. Niestety nie podam Ci nazwy mojej firmy bo cytuję słowa mojego szefa "ma dosyć odbierania 200 telefonów dziennie od Polaków pytających o prace". Stawki też nie napiszę bo i tak pewnie nie uwierzysz. Nie pisze tego wszystkiego żeby się chwalić ale by przestrzec wszystkich którzy myślą że wszystko jest podane na tacy i mnóstwo pracy czeka na nich. Niestety tak nie jest.
aga 2014-03-21 11:45
mąż pracuje na fasadach w Norwegii,jest zadowolony, bo dla nas to lepiej, żeby pracował tam a nie tutaj w PL , przynajmniej mam za co żyć, i to nawet nieźle.
maz 2014-03-22 01:01
wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, norwgowie to bardzo przepisowi ludzi i u nich fuszerek nie da sie odstawiac ale wiem ze nie jest tam zle bo moi dobrzy znajomi tam pracuja i widac po nich ze sa przy kasie chociaz sie tym wcale nie chwala. wszedzie trzeba pracowac
Remo 2014-03-24 12:51
zastanawiam się czy uprawnienia dla elektryka dsb łatwo dostać i co do tego jest potrzebne
default 2014-03-31 19:07
Dokładnie to samo zauważyłem. Wszędzie tylko narzekania że nie warto przyjeżdżać, że już pracy nie ma. Jak powiesz że przyjedziesz w ciemno to usłyszysz że wrócisz z długami. Jak przez agencje to Cie oszukają albo w Polsce i tak nic nie znajdziej. Coś dowiedzieć się o zarobkach czy o pracy to ściśle tajne. Pomagają tylko tym ktorzy już są za granicą.
Kamil 2014-03-31 21:15
Dokładnie. Dlatego ja lecę pod koniec tygodnia do Norwegii
marek l. 2014-04-01 07:37
Przed kryzysem pojechałem do Norwegii w ciemno bez języka, fakt że jestem fachowcem. Po tygodniu miałem robotę w norweskiej firmie, praca się skończyła wraz z zakończeniem projektu. Wróciłem do Polski , skończyłem kurs norweskiego i angielskiego, pojechałem znowu w ciemno 2 x pod rząd , z pracy nici , pełno bezrobotnych fachowców. Teraz wysyłam cv z Polski , wysłałęm około 200-tu , i dalej nie mogę nic znależc. To jak fachowiec nie może znalezć to jak jakiś gimbus czy pan Heniu pseudofachowiec coś znajdzie. Niewyobrażam sobie wcale tego. Można teraz tylko jechać jak ktoś ma znajomych co coś załatawią typu ryby itp.
Piotr 2014-04-01 10:02
a może ukryj datę w życiorysie albo coś w nim pozmieniaj
marek l. 2014-04-03 09:43
Nie wiem czy manipulowanie cv cokolwiek może pomóc jeśli ogłasza się w poszukiwaniu pracy na polskich stronach w Norwegii pełno ludzi z 8-letnim pobytem , referencjami, językiem norweskim ,dostawczakiem, narzędziami.
Monter rusztowań 2014-04-08 10:28
A czy ktoś wie czy mają oferty dla monterów rusztowań? czy faktycznie ktoś tam wyjecha, czy to tylko po to żeby naciągnąć na kurs?
Arek 2014-04-08 11:17
z tego co wiem po świętach kolejna grupa ma do nas dojechać
Mariusz 2014-04-08 11:32
czy ktoś mi może wyjaśnić co mam zrobić żeby dostać dsb?
mam sep i doświadczenie ale co dalej z tym zrobić?
Mariusz 2014-04-08 13:21
wysłał bym ci lina z odpowiedzią ale gowork usuwa
mogę ci coś machnąć na maila
niżej masz mojego
marius7019@wp.pl
Domin 2014-04-08 14:52
zasada jest taka w Norwegii że do niektórych zawodów jak jest ryzyko, wysokość, prąd ogień itp potrzebujesz uprawnień norweskich,
rusztowania i elektryka z tego co wiem od kolegów elektryków ze stoczni potrzebujesz norweskie uprawnienia a same polskie uprawnienia jeśli się przydadzą to na bardzo krótko bo po jakimś czasie przychodzi boss i daje ci 2 wyjścia, norweskie uprawnienia albo zjazd.
Jeśli chodzi o dsb to pytaj dalej szukaj może ktoś podpowie
maro 2014-04-09 14:08
te kursy to bzdura i nabijanie kabzy! W kolejce za pracą czeka kilkaset osób. Rynek pracy w tej branży jest zapełniony ludźmi. Ta firma organizuje kursy, które kosztują mnóstwo kasy a tak na prawde nic nie gwarantuje.
Marcin 2014-04-09 15:35
maro na 100 proc. nie robiłeś uprawnień w Łodzi a teraz masz pretensje do całego świata.
Rozumiem że piszesz o sobie, wiesz jak to jest zasadniczo z uprawnieniami się nie dyskutuje jak z prawo jazdy, możesz jeździć bez ale do pierwszej kontroli,
(usunięte przez administratora)
zbiqu 2014-04-09 15:46
Stary jak nic nie gwarantują, to przynajmniej nie mydlą oczu. Moich kilku kolegow robilo jesienia paragraf w Szczecinie, bo tamci im obiecali robote i do tej pory sie jej nie doczekali... Ja nie pojechalem przez ES perfect, jestem na tyle bystry ze sam ją wyczailem na stoczni, ale koleś ktory ze mna robi i tez sam znalazl te robote, robil u nich kurs przynajmniej sie czegos nauczyl, a nie tylko sam papier ma....
Olek 2014-04-09 16:13
wszyscy w odgrzewają stare przeorane tematy a czy ktoś wie jak z NAV uczyć się języka w Norwegii?
Artek 2014-04-09 17:32
Czemu wszystkie negatywne opinie na firmach szczecińskich są usuwane?
Zasadniczo są tacy którym i ojciec dyrektor nie pomoże a co tu mówiąc o uprawnieniach, czytam różne opinie ale te już mnie nudzą.
Nie robisz bo ciągle piszesz chyba że Ci za to płacą.
Na forach innych firm które robią uprawnienia też tak piszesz czy masz z nimi układ.
1
maro 2014-04-09 19:52
Widzę że chyba jesteś jednym z tych co organizują te kursy i masz z tego profity. Nie mydl oczu ludziom. I nie chodzi mi tu że to Łódź, Szczecin czy Lądek Zdrój. Ja mam to gdzieś. Pisałem o tym wcześniej. Mam stałą umowę i zdany Fagbrev norweski ale wkurza mnie jak ktoś zamydla oczy innym by się wzbogacić
Bogdan 2014-04-09 20:17
maro skończ ze swoimi dobrymi radami bo nie wieżę że robisz to z dobrego serca,
Przez twoje komentarze mam teraz problem, uciekła mi robota którą łatwiałem z kolegą, zniechęciłeś mnie do zrobienia papieru. Koleś teraz robi i gwiżdze na mnie i ciebie a ja siedzę. Taki jesteś dobry dziadek to teraz mi pomoż zrobić vagbrewa
zbiqu 2014-04-09 20:45
Widzę, że każdego kto nie zgadza się z Tobą uważasz za mydliciela oczu i masz się za eksperta który wie wszystko, a może dobrego wójka, który odradza innym dobrą robotę, żeby sam jej nie stracić. Pisz sobie co chcesz, ja wiem swoje. Szkoda mi tylko tych, co ci wierzą i dają sobie spokój. Sam im mydlisz oczy. Ciekawe że ty nadal trzymasz się tej swoje roboty u norków kiedyś też musiałeś od czegoś zacząć a teraz nie chcesz żeby inni cie wygryźli z roboty. Widać boisz się o to bo inaczej bys nie wypisywal tych swoich madrosci ... Niby chcesz pomoc ale chyba tylko sobie ale nie jestes jedyny i ciebie tez kiedys norki wymienia, chociaz sie tego tak boisz... a ktos kto zdobedzie tą robotę wejdzie na twoje miejsce i fabrev ci nie pomoze...
maro 2014-04-09 21:19
życzę ci tego aby ci się udało. Ucz się języka i podnoś kwalifikacje. Być może ci się kiedyś uda i zajmiesz moje miejsce. Do końca życia nie zamierzam tu siedzieć.
maro 2014-04-09 21:34
Bogdanie może kolega pochwali się za ile pracuje i w jakich warunkach mieszka. Bo jeżeli satysfakcjonuje cię robota za 160NOK/h,umowa przedłużana z tygodnia na tydzień, spanie po kilku na pokoju/mieszkaniu i jedzenie mrożonek z mikrofali i konserw to OK. Na nic lepszego nie masz co liczyć. Nie znam twojej sytuacji w Polsce ale jeżeli nie przeszkadza ci to że ledwo co odłożysz jakiś grosz wegetując to nie sugeruj się tym co piszę.
Zostaw swoją opinię o ES-PERFEKT - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ES-PERFEKT