Grupa Profesja sp. z o.o.
4 16 6 1

Opinie o Grupa Profesja sp. z o.o.

Zuza

Jaka jest atmosfera w agencji? Warto aplikować?

Grupa Profesja
@Zuza 20.07.2018 18:27

Oczywiście, że warto! :) Zapraszamy! Aplikować można zawsze na adres praca@grupaprofesja.com Najświeższe oferty pracy w Grupie Profesja zamieszczamy zawsze na stronie www.grupaprofesja.com :)

Eliza
@Zuza 20.07.2018 18:27

Pracuję tutaj już prawie 5 miesięcy i jestem bardzo zadowolona ze współpracy, zarówno z innymi pracownikami jak i z szefostwem :) Atmosfera jest bardzo przyjazna, każdy wypełnia swoje obowiązki, w razie problemu można liczyć na czyjąś pomoc. Szefostwo naprawdę bardzo fajne, każda sytuacja jest do dogadania i rozwiązania :) Niektóre komentarze nie mają zdecydowanie odzwierciedlenia w rzeczywistości. Nie spotkałam się tu z sytuacją, żeby ktoś nie wypełniał swoich obowiązków, a inni musieli pracować za kogoś. Oczywiście, wyrobisz się ze swoimi zajęciami, to w razie potrzeby pomagasz innym ale nikt do tego nie zmusza, wychodzi to tylko i wyłącznie z twojej inicjatywy. Działa to też w drugą stronę, nie wyrabiasz się, to prosisz o pomoc innych i zawsze na kogoś można liczyć :)

Krzysztof
@Eliza 16.01.2019 09:19

Fajnie, że znalazłaś miejsce pracy, które odpowiada Twoim wymaganiom. Zadowolenie z pracy na pewno pozytywnie wpływa na Twoją wydajność i zapał do wykonywania swoich obowiązków. Mogłabyś napisać, czy w firmie Grupa Profesja obowiązuje system zmianowy? Ile godzin w ciągu dnia należy przepracować? Zastanawia mnie, jak to wygląda.

Grupa Profesja
@Krzysztof 27.01.2019 13:58

Krzysztofie, doskonałe pytanie! Bardzo dziękujemy, że je zadałeś! W Grupie Profesja nie ma systemu zmianowego, co do zasady pracujemy do poniedziałku do piątku od 8.00 do 16.00. Są oczywiście stanowiska, na których godziny pracy mogą być inne, np. ze względu na specyfikę wykonywanych zadań koordynatorzy szkoleń mogą pracować w późniejszych godzinach lub w weekendy. Mamy nadzieję, że ta informacja okaże się pomocna :) Jeżeli masz dodatkowe pytania napisz do nas kontakt@grupaprofesja.com na wszystkie z chęcią odpowiemy :) Pozdrawiamy:)

Kolejorz
@Grupa Profesja 28.01.2019 09:26

Profesjo! Bardzo nieudolny PR.

MC

Nie polecam pracy w firmie Profesja. Pracowałem u nich jako koordynator projektu. Sama rozmowa kwalifikacyjna była... dziwna. Spotkałem się z właścicielką firny, która pytanie o możliwość negocjowania wynagrodzenia skwitowała uśmieszkiem i stwierdzeniem, że to w ogóle nie jest możliwe. Praca po 10-12 godzin dziennie przy swoim projekcie + wymóg pomocy przy innych realizowanych przez firmę. Nadgodziny - niepłatne. W miedzyczasie okazało się (gdy przejrzałem wniosek o dofinansowanie projektu), że do czynności, które ja wykonywałem dopisane były jeszcze 3 inne stanowiska. W skrócie - robisz na 3 inne osoby, które palcem nie kiwną przy Twoim projekcie, bo mają jeszcze inne swoje, a i tak jesteś dla nich śmieciem. Pracowałem na zlecenie i w momencie, gdy zorganizowałem sobie umowę z podstawowym tytułem (przez co wzrosło mi wynagrodzenie netto) zostałem niemal zjedzony w całości, chociaż tak naprawdę firma też poniosła w związku z tym mniejsze koszty. Kierownik Projektu (usunięte przez administratora) tłumaczyła, że chodziło to "o zespół". Ten zespół, który ciągnął kasę z mojej pracy? Ok, trudno, takie życie. Pracowałem dalej. Dopóki nie okazało się, że projekt jest w sumie zakończony 3-4 miesiące przed czasem. Myślicie, że pozwolili mi zabrać chociaż jedną pensję dodatkowo? Gdzie tam - wywalili mnie od razu pod pretekstem "nie sprawdzania się" i "dawania szansy spełnienia się gdzie indziej", gdzie za chwilę właścicielka firmy stwierdziła, że "jak napiszesz sobie referencje, to Ci podpiszę". Tak naprawdę przyszła kontrola, która wykazała nieprawidłowości i trzeba było zatrudnić dodatkową osobę do posprzątania - po co robić to z firmowych pieniędzy, skoro można z projektowych i pracę kreatywnej księgowej rozpisać jako pracę koordynatora w projekcie, który tak naprawdę jest już ukończony? Generalnie odradzam, jak najdalej. Krewni i znajomi królika doją kasę z projektów, a sami szukają wyrobników, którzy za oficjalną projektową pensję będą ciągnąć 3-4 stanowiska. Z nikim nie można tam o niczym porozmawiać, bo każdy każdemu obrabia d. Stresująca atmosfera, podstawowe wynagrodzenie i nic ponadto, żadnej gwarancji, że po zakończonym projekcie będzie się nadal u nich pracować.

Marzena
@MC 23.10.2018 11:25

Bardzo dużo napisałeś na temat tej firmy jednak jest to bardzo subiektywne podejście do sprawy. Sytuacja jaka Ciebie spotkała i którą opisałeś wygląda na bardzo nieprzyjemną jednak do ogólnej oceny firmy niezbędne są zdania innych pracowników firmy. Czy znajdzie się na forum ktoś kto również pracuje w Profesja CAZ i zweryfikuje swoje doświadczenia związane z pracą w tej firmie z opinią użytkownika MC?

MC
Zweryfikowany użytkownik
@Marzena 25.10.2018 15:42

Kto ma to zweryfikować i potwierdzic, kiedy 2 koordynator (na papierze) to mąż Pani Kierownik, Osoba odpowiedzialna za rekrutację to ojciec właścicielki firmy, a za 2 (niezrealizowane) czynności w projekcie kasę ciągnie gość, który pomógł przeciągnąć wniosek przez komisję i zgarnął za to 50 kola? Sami znajomi i zarobieni. Każdemu taki układ odpowiadał. To nie subiektywna opinia tylko fakty. Bez dotacji z Brukseli byście z głodu zdechli. Nie macie żadnej wartości wytworczej i tylko kolujecie jak wyciągnąć kasę z budżetu projektu i żeby był on jak najwyższy. A mnie zjedli, przetrawili i wysrali. Ale i tak na dobre mi to wyszło bo teraz mam w nosie karierę za 2500 netto.

Janusz

Trudno ocenić dlaczego tak rozliczają ale generalnie firma to wszyscy pracownicy.

Marzena
@Janusz 23.10.2018 11:29

O jakich rozliczeniach mówisz konkretnie? Szczerze mówiąc nie wiem do czyjego komentarza się odnosisz, więc Twój wpis wygląda trochę jakby był wyrwany z kontekstu. Z całą pewnością jednak to, co chciałeś napisać jest istotne w całej tej dyskusji poświęconej dla pracy w Profesja CAZ.

Profesja Centrum Aktywności Zawodowej sp. z o.o.

Serdecznie zapraszamy do udziału w projekcie "Dobra zmiana". Projekt kierowany jest do mieszkańców Wielkopolski, którzy stracili pracę z przyczyn leżących po stronie pracodawcy lub są zagrożeni zwolnieniem. Oferujemy darmową pomoc! Kursy zawodowe Staże zawodowe ze stypendium Doradztwo zawodowe i pośrednictwo pracy Osoby zainteresowane zapraszamy do kontaktu: projekty@grupaprofesja.com 537 597 666

Zuza

Podpowiedzcie czy agencja potrzebuje pracowników?

Profesja Centrum Aktywności Zawodowej sp. z o.o.
@Zuza 08.06.2018 15:36

Zapraszamy serdecznie, aktualne rekrutacje do Profesji znajdą Państwo na naszej stronie internetowej w zakładce kariera >>> www.grupaprofesja.com/kariera

AnnaM

Znalazłam pracę dzięki tej agencji :) Jestem bardzo zadowolona i wdzięczna za całą pomoc. Dzięki wskazówkom pani od rekrutacji udało mi się dobrze wypaść na rozmowie u pracodawcy i przekonać go, że się nadaję się do tej pracy. Pozdrawiam :)

Iza

Może ktoś podpowie coś o pracy dla specjalisty ds. turystyki zagranicznej?

Jacek

Interesuje mnie praca w firmie. Może ktoś zdecyduje się napisać kilka wskazówek?

Ja
@Jacek 09.04.2018 09:59

FSU Warszawskie

Zostaw opinię o Grupa Profesja sp. z o.o. - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa Profesja sp. z o.o.