brak logo

ABF Zakład Obróbki Skrawaniem Andrzej Browarek

Działdowo

Opinie o ABF Zakład Obróbki Skrawaniem Andrzej Browarek

anonim 2009-07-27 11:47:32
zakład tragedia... zapylenie s środku strasznie duże. w lato upały a okna pozamykane bo[usunięte przez moderatora] nie pozwala ich otworzyc...zarobki-bez komentarza... podejscie do parcownika-[usunięte przez moderatora]...dobzre tam isc na chwiklke zeby zobaczyc co jak...potem starta czasu i zdrowia...
2
operator cnc 2009-10-13 19:02:00
Podzielam uwagi jak wyżej.[usunięte przez moderatora] [usunięte przez admina] [usunięte przez moderatora]. Zarobki operatora cnc są na poziomie prac komunalnych a warunki tragedia, [usunięte przrz moderatora],hałas,słabe światło i utarczki[usnięte przez moderatora]. [usunięte przez moderatora] także radze omijać szerokim łukiem. Rotacja pracowników jak w supermarkecie[usunięte przez moderatora]. Pozdrawiam wszystkich szukających pracy.
SIEROTA 2009-11-01 17:00:45
A mnie się tam podoba,blisko do rajskiego ogrodu na zawsze świeże warzywa i owoce(JAK W RAJU)władza bardzo tolerancyjna ,życzliwa, rozumiejąca nasze potrzeby gdy widzi że masz jakiś problem zaraz jest przy tobie ochoczo i z uśmiechem zaraz ci pomoże. Płaca satysfakcjonująca, akurat pokrywa koszty dojazdu. Czuję się tam bardzo bezpieczny gdyż każdy mój ruch jest śledzony przez najnowsze systemy monitoringu,zabezpieczeń,systemy GPS,DPS SRIPIES . Jednym słowem gdyby zakład otoczony był milami wód mógłbym go porównać do niedostępnej fortecy ALCATRAS -- unosi się tam aura tajemniczości i grozy. ZAPRASZAMY:)))))))))))))))
ll 2010-05-28 18:53:07
ja zacząłem tam pracę,[usunięte przez moderatora]najniższa krajowa dla operatorów cnc umowa zlecenie i wszystkie nadgodziny dodatki płacone do ręki [usunięte przez moderatora], i jeszcze ta praca nie wolno usiąść nawt na sekundę nogi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzą, to się nadaje tylko do sądu, szef to [usunięte przez moderatora]
jass 2010-12-04 15:57:06
[usunięte przez moderatora]
Poza tym uważam, że warunki pracy są bardzo kiepskie, gdyż [usunięte przez moderatora]polikwidowała nawet dobre mydło ...[usunięte przez moderatora]
Plus za dotrzymywanie terminów wypłat.
pracownik 2011-03-16 18:21:05
A ja myślę, że ktoś tu Nas podpuszcza żeby sztucznie nakręcić to forum! (lub dowiedzieć się więcej na temat ABF-u, dyrekcji, kierownictwa itp.) Nie dajmy się zaszczuć, ani bezsensownie zastraszyć ANONIMOWEMU internaucie!!!
Lotny 2011-04-27 18:27:51
Pracuję w tej firmie od 5-ciu lat. Warunki b. dobre. Wysoka, duża , wentylowana hala. (co do komentarza odnośnie braku pozwolenia na otwieranie okien - jak wewnątrz ma poprawnie funkcjonować wentylacja, jezeli przez otwarte okno wpada dodatkowo gorące powietrze? nawet moja mała córka jest w stanie to ogarnać )
Pracodawcy - bardzo lojalni, rzetelni ludzie.
Szczerze mówiąc jestem zażenowany czytając Wasze komentarze.
[usunięte przez moderatora] POLECAM

1
pracownik 2011-09-02 21:21:45
Nasz [usunięte przrz moderatora] zafundował nam drut kolczasty, prawie jak w obozie pracy :) O papierze toaletowym znajdującym się na hali zamiast w toaletach i zamykanym na kłódkę nie wspomnę.[usunięte przez moderatora] Nikomu nie polecam.
1
dawaaaj 2012-07-01 18:34:36
Witam! Jestem pracownikiem tej firmy od możnaby powiedzieć, samego początku. Zdobyłem zaufanie [usunięte przez moderatora]. Zawsze są chętni, żeby pomóc. Miałem kiedyś bardzo poważne problemy zdrowotne, bez zająknięcia pomogli mi i mojej rodzinie przeżyć ten trudny czas. Ludzie, którzy kradną, wiadomo. swoje konsekwencje wynoszą. Zakład bardzo ładny, coraz to nowy sprzęt, a za dobrą pracę nawet podwyżki! :)
1
człowiek 2012-09-01 10:28:04
a może po prostu lepiej spróbować spojrzeć na siebie trochę bardziej krytycznym okiem?
ja wiem, ze nie zawsze wszystko z mojej strony jest wzorowe, ale staram sie robic jak najlepiej to, czego ode mnie oczekują, i z ręką na sercu przyznam, ze czuję się doceniany a moja praca jest uczciwie oplacona. nie narzekam, wiem w jakim kraju zyjemy a na utrzymaniu mam rodzine. warunki pracy są dobre a i z pensji jestem zadowolony, ale fakt faktem- podwyzka nikt nie pogardzi.

[usunięte przez moderatora]
1
luiua 2013-05-30 12:05:14
Jestem tam ok. Zapraszam.
1
luzak 2013-06-15 21:58:50
uciekaj w inną strone bo będziesz mniał żeliwo w płucach , ja tam pracowałem ponad 10 lat i dziś wiem że o 10 za dużo , [usunięte przez moderatora] i błąd życiowy ,strata czasu ,pozdro starą załogę sknerusa
lepiejNIE 2013-06-19 11:49:44
Warunki straszne. Oszczędność dosłownie na wszystkim, straszny upał na hali gdyż [usunięte przez moderatora] nie pozwala otworzyć okien bo za nimi ma ogródek ... ogródek ważniejszy od pracowników, mamy się najlepiej[usunięte przez moderatora] trzeba szukać innej roboty,[usunięte przez moderatora]
fafi 2013-07-01 01:39:09
Nie jest źle. Pracowało się w gorszych zakładach. Wiadomo, że zawsze może być lepiej i zawsze coś nie pasuje komuś.
fafi 2013-07-05 00:21:09
Wodę akurat można za darmo dostać. Niestety, ale hala nie jest klimatyzowana i w srodku jest na prawdę gorąco. Dziś w środku bylo 37 stopni.
babu 2013-07-08 15:43:18
To można iść z tym jeszcze wyżej. Człowieku, jeśli Ci zdrowie i nerwy miłe, to nie idź tam. Pracowałem 3 miesiące i szybciutko zrezygnowałem. [usunięte przez moderatora] chyba prześcigają się w codziennym wymyslaniu głupic rzeczy, jak np. zabranie mydła pracownikom z łazienki.Musimy się sami zrzucac na nie.
tendea 2013-07-09 00:57:24
Chyba musi byc jakas sprawiedliwosc! NIE IDZCIE TAM
pracownik 2013-08-10 12:23:22
[usunięte przez moderatora]nie wyraża zgody na otwarcie okien latem, to prawda. A dlaczego nie pozwala? Bo na zewnątrz jest o wiele goręcej i nie chce wpuszczać gorącego powietrza na halę, żeby się pracownicy nie ugotowali.
1
zwolniony 2013-08-10 12:42:20
zwolnilem sie w poszukiwaniu lepszej pracy. nie moge znalesc pracy zadnej bo nie mam zadnego doswiadczenia. praca i wyarunki byly tam bartdzo dobre, uczciwosc pelna i godziwe wynagrodzenie. od kad przyszla[usunięte przez moderatora]do firmy jest ciagle coraz lepiej. bylo.[usunięte przez moderatora]
pracownik 2013-11-18 12:28:47
Ludzie uciekajcie stad juz teraz zarabia sie 1050 zlotych z kilkuletnim doswiadczeniem WSTYD!Niebawem uciekniemy również
3
abf 2014-03-19 15:09:19
ludzie omijajcie ten zakład coraz wiekszym łukiem bo w tym zakładzie mozecie dorobic się jedynie garba i choroby płuc.ps jaka jest sprawiedliwosc płac u panstwa (usunięte przez administratora) gdy młody niedoświadczony pracownik (żółtodziób)zarabia przecietnie 100zł mniej niz pracownik (fachowiec) z długoletnim stażem.moze w koncu pani (usunięte przez administratora)niech pomysli o ludziach a nie tylko zakazywac wszystkiego.POZDRAWIAM
3
stara 2014-05-23 11:58:58
zakład super płace wspaniałe najnizsa stawka wychodzi ok 10zł na poczatek dostaniesz 7,50 wiecej zarobisz na zleceniu niz na umowe bo musie ci przy tekiej stawce doplacac chyba ze bedziecie ciagnac nadgodziny to wtedy zarobisz tyle samo tylko ze bez doplaty taki chachmet na hali upal ale klimatyzacje stary robi oczywsci dla maszyn bo sie grzeja dla ludzi nie trzeba bo po co nie wspominajac o premiach ktore so zabierazne np za 3 minuty spoznienia za 5 minut w kiblu za dlugo ciagle przegladaja nagrania z kamer szukajac byle czego aby upierniczyc czlowieka syf od zeliwa czego sie nie dotkniesz tu po pachy upier
pył zeliwny i niklowy ktory prawdopodobnie powoduje raka a wielu ma uczulenie na nikiel ale nie stary mowi ze pylu na hali nie ma o dodatku za warunki szkodliwe zapomnij maszyn coraz wiecej to i coraz glosniej na swietle oszczedza jarzeniowki co druga zgaszona same plusy jak chcesz dorobic to mozesz przyjsc w sobote i w niedziele i pracowac 30 dni w miesiacu serdecznie polecam niezla szkola zycia
2
Wojtas 2014-06-08 19:59:53
Ale Panu przedmówcy żal coś ściska - a jak się domyślam - jakość pracy przedmówcy wprost proporcjonalna do sposobu wypowiedzi. Aż żal czytać tak bzdurne komentarze.
Ktoś powinien napisać do administracji tego portalu, aby udostępnione zostały adresy IP autorów tych łgawych wypowiedzi.
A nasi przodkowie w grobach się przewracają - dzisiejsi młodzi ludzie nie potrafią pracować. Młodzi nastawieni na konsumpcję i doskonale wychodzi im rzucanie błotem. Dokąd to wszystko zmierza?
Pozdrawiam
5
r. 2014-06-11 23:01:36
nie zdziwiłoby mnie to, gdyby okazało się, że to jedna i ta sama osoba.
6
jawa 2014-07-30 12:17:58
ta odp to chyba nie pracownika z hali. zarabiac tysiaka, siedzieć w prawie 40 stopni, okien nie można otworzyć i to są dobre warunki?? pracownik z ponad 10 letnim stażem nie ma właściwie dużo więcej niż nowy. a nowi teraz pracują nawet do roku na zlecenie.
xyz 2014-08-01 22:24:58
to już jest totalne hamstwo jak na moje oko- wzrok mam raczej dobry i mnie nie zawodzi- hala cała dobę jest otwarta - zarówno wielkie drzwi na zewnątrz jak i okna. to już trzeba wstydu nie mieć. niby dorośli ludzie a zachowują się jak smarkacze z gimnazjum. a te komentarze złośliwe to pewnie pochodzą od tych olewusów, co to udaja że robią hehe przedmówca ma rację- ktoś powinien się zainteresować sprawą tych fałszywych oskarżeń tu rzucanych bo to pod zniesławienie podchodzi
5
xyz 2014-09-23 12:44:40
skąd masz dane dotyczące zarobków poszczególnych pracowników?
tomcio paluch 2015-01-27 12:23:12
ABF Zakład Obróbki Skrawaniem Andrzej Browarek rzeczywiście oferuje aż tak dramatyczne warunki pracy jak opisujecie czy może tylko niepotrzebnie dramatyzujecie? bo ja akurat myślę nad zatrudnieniem się u nich ale miałem różne doświadczenia pod względem bezpieczeństwa w poprzednich firmach, czy tutaj o nie dbają?
1
realista 2015-03-23 21:18:48
Ja osobiście uważam, że nie ma co sugerować się opiniami tzw. hejterów... To są zazwyczaj osoby, które w głowie raczej pstro mają stąd ich wielobarwne opowieści :) a tutaj nie sposób spotkać tych, których rzeczywiście warto słuchać...
2
do radek 2015-04-28 21:05:27
to przejdź się do firmy, na forach generalnie udzielają się osoby , które nie mają nic do roboty - czyli bezrobotne (tak jak ja ;)). a aby i tobie uniemozliwic znalezienie pracy beda smarowac glupoty. bo powazni ludzie to takimi duperelami sobie glow nie zasmiecaja. podro
hermann 2015-07-25 14:38:15
Pracowałem w tej firmie ok 10 lat i ogólne moje odczucie jest takie że dawniej bylo dużo lepiej,teraz jak się słyszy rosną tylko wymagania ,nie pensje. Ogólnie w Dzialdowie mówi się że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Przykro mi ale niewiele dobrego o tym miejscu mogę powiedzieć. Nie polecam nikomu.
Bubu 2015-07-31 22:10:31
Przepracowałem tam prawie 6lat.... Co tu napisać.
- Warunki pracy jak w obozie, zamiast [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] są kamery
- Klimatyzacja w upalne dni oczywiście niedziałająca i to od dawien dawna, pomimo obecności okien w budynku to zwyczajnie panuje zakaz otwierania nich z powodu ekologicznego ogródka właścicieli firmy
- Podwyżka to rzecz chyba tylko w marzeniach, człowiek mógłby się starać ile by tylko miał sił ale i tak nie zostanie pochwalony, a tylko ukarany za błędy np. kierownictwa (naoczne ukrywanie swoich pomyłek, fatalna dokumentacja projektów)
- Człowiek z zdobytym doświadczeniem tylko ustawia maszyny dla tzw. młodych, którzy nic nie potrafią aby tylko produkcja szła ile sił do przodu (pomimo zarobków w miejscu)
- Brak narzędzi do obróbki - co w takim zakładzie powinno być rzeczą pod dostatkiem (trzeba kombinować aby z niczego zrobić COŚ)
- Zasady BHP - coś co pan BeHaPowiec nie zauważa w zakładzie (nieszczelne maszyny - wszędzie cieknące oleje i chłodziwo, brak dostępności stoperów do uszu - zamawiane są góra 100 sztuk na miesiąc, zapylenie w powietrzu które potrafi ostro zatruć organizm i wiele więcej)
- Czas mierzony na każdym kroku (umowne 15 minut na WC pod pretekstem ucięcia premii "uznaniowej")
- Zwiększane ciągłe wymagania wobec pracowników (pod wpływem wyjazdów Szefa do zagranicznych firm z nowymi maszynami) ma być szybciej i efektowniej pomimo braku modernizacji/wymiany maszyn (przynajmniej tokarek)
- Pozytyw jedyny to wypłata chociaż zawsze na czas bez zwlekania (nic innego pozytywnego się z tą firmą mi się nie kojarzy)
2
lucyfer 2015-11-03 12:12:33
hehe Bubu pewnie z wilczym biletem wyleciał i teraz swój żal próbuje załagodzić
1
Luigi 2015-11-09 10:51:25
@asterix ludzie pracują bo w naszych regionach nie ma za dużo pracy... a to co @Bubu napisał to wszystko prawda(niestety)... "szkoda tylko ze przez 6 lat ta firma @Bubu cie utrzymywala taka wdziecznosc" jak go utrzymywała?? on tam pracował, i dostawał gów....ane wynagrodzenie za to!!! nie nazwał bym tego wynagrodzeniem, a dodatkiem na przeżycie do następnego miesiąca, bo jeśli masz rodzinę nie masz szans odłożyć żadnych pieniędzy!!!
i jeśli twierdzisz, że wina pracowników, to powiedz mi dlaczego do ABF ciągle poszukują pracowników?? odp. jest tylko jedna nikt nie chce w takich warunkach pracować... Obsługa maszyn sterowanych numerycznie, gdzie praca jest w większości w żeliwie a w maszynach nawet głupich odciągów nie ma, a zarobki gorsze niż w supermarkecie na kasie. więc o czym my tu mówimy.
Aha sam też tam pracowałem, sam się zwolniłem. I żal mi tylko chłopaków którzy tam pracują :(
1
Anonim 2016-01-20 18:00:26
Nawiązując do Pana postu, dodałbym że Nowi pracownicy są wykorzystywani przez resztę.
Anonim 2016-03-11 10:12:41
no chodzi o to nie ze pracowac czeba a nie morzna robic innego coc, nie
23er 2016-05-11 17:42:20
@heniek to zalezy od tego co masz zawarte w umowie na temat premii nie zawsze to chodzi o te wyniki..
Zostaw swoją opinię o ABF Zakład Obróbki Skrawaniem Andrzej Browarek - Działdowo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ABF Zakład Obróbki Skrawaniem Andrzej Browarek