Rhenus Data Office Polska Sp. z o.o.

Nadarzyn

Opinie o Rhenus Data Office Polska Sp. z o.o.

anonymous 2012-03-28 19:23:17
Widze ,że ktoś polecil aby wstawiać takie teksty przy Oddziałach tej firmy by ściągnąć kandydatów to bardzo przemyślana polityka firmy.
gość 2012-08-23 12:19:25
Cała prawda o firmie Rhenus Data Office jest taka, że z pracownikiem nikt się nie liczy. Jeżeli już dopominasz się swojego zostajesz zwolniony.
Zamieniają stałych pracowników na nowych na umowę zlecenie. Na szczęście już tam nie pracuję mam normalną pracę w której mogę się spełnić i jestem w niej doceniony.
Jeżeli zamierzacie rozpocząć pracę w tej firmie to nie nastawiajcie się na długoterminową współpracę.
Szczerze odradzam.
Ja 2012-10-08 12:04:48
Witam,

jestem byłym pracownikiem firmy Rhenus i jednym słowem opisując firmę - tragedia. Najgorsze zawodowe doświadczenie w mojej 12 letniej karierze. W firmie panuje klimat donoszenia do szefostwa, a sami szefowie sami dają do zrozumienia, że na rękę im jest jak ktoś im donosi. Najdłużej starzem praują rodzina i znajomi dwóch Panów zarządzających firmą. Poziom tragiczny, członek zarządu podczas rozmów telefonicznych, jak również do pracowników bardzo często używa słów niecenzuralnych - zwykłe chamstwo. Szanse rozwoju żadne, zero szkoleń, wsparcia. Firma Rhenus chwali się, że jest częścia światowego lidera w zakresie rozwiązań - a prawda jest taka, że ze światowym poziomem ma tyle co nic!!!, firma przedstawia bardzo niski polski poziom. Odraszam stanowczo !!!
:) 2015-01-28 11:51:02
Witam
Jestem byłym pracownikiem spółki (konkretnie oddziału w Piaseczni) i jestem sczerze zdziwiona zamieszczonymi tu opiniami. Pracowałam tam niespełna 5 lat i śmiało mogę ten czas zaliczyć do udanych. Absolutnie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że wymagane jest donoszenie - to zwykła bzdura. Jak wszędzie kto jest małą mendą to kabluje, ale nie można generalizować. Obiektywnie patrząc z czystym sumieniem mogę polecić tą firmę jako rzetelnego pracodawcę.
Rhenu,,syf" 2015-02-25 19:28:03
Pracowałem w oddziale w chorzowie. Auta wiecznie przeładowane, awantury o zużywające sie szybciej podzespoły auta. Przy takich ładunkach!?!
Umowa zlecenie najlepiej do usranej śmierci, praca czasem po 6h czasem po 15 najczęściej dniówka od 6-17 Dzwiganie ciężarów o 120kg w 2 osoby po schodach, to codzienność. Atmosfera w pracy fatalna , część załogi po przejętym EKO AKTA w porządku ludzie niestety ludzie z rhenusa to jakaś paranoja. logistyka nigdy nie widzi przeładowanych aut i problemów. Kierownik bardzo dużo mówi... nie musi mówić mądrze, grunt to zgnoić pracownika. Trochę jak wiesniak. Osoby ktore tam pracowały zrozumieją, pozostałym odradzam. Jezeli chcesz poczuć się jak niewolnik i nie miec życia prywatnego idż do rhenusa! to powie Ci każdy pracownik z umowy zlecenie w tej firmie. Umowa o prace to inna bajka, nie miałem takiej umowy to sie nie wypowiem, ale jeśli idziesz tam na zlecenie, lepiej zacznij kraść!!!!
1
Dire 2015-04-07 22:14:12
Pracowałem w Chorzowie jest jak wszędzie na plus kasa i dodatki zawsze na czas z terminem co do kierownika to zgadzam sie z powyższym kierowcy mówili ze najbardziej kompetentny jest dyrek oper. ale nie wcina sie w sprawy kierownika i ludzi
kierowca 2015-05-27 16:42:23
prosze omijac ta pracr dalekim lukiem. Pracodawca patrzy tylko jak oskubac cie z kazdej zlotowki. zamiast byc coraz lepiej to pracodawca ciagle tnie wyplaty.
Sami bawia sie w 4 gwiazdkowych hotelach
2
kierowca 2 2015-12-05 12:16:06
Zero szacunku do pracownika, kolesiostwo i jeden na drugiego donosi. Jak lubicie nosić ciężary z 4 piętra lub z głębokich piwnic ręcznie to zapraszam średnio jak wyżej 120kg po schodach w rękach bo płytki się uszkodzą. Bóle pleców, stawów i kolan w gratisie. Aaaa i pojeździć sobie możecie w gratisie Mercedesem.
Jamaika 2016-01-27 13:29:42
Rhenus Data Office Polska Sp. z o.o. Ołtarzew (praca w archiwum). Praca na dwie zmiany. Trudny dojazd, najlepiej mieć samochód. Stawki płacowe: Pracodawca nie chce się użerać z rozmowami próbnymi, kadrami, ubezpieczeniem więc zleca to pośrednikom. W zależności od pośrednika (praca na zlecenie) stawki są różne przy tej samej pracy. Za udzielenie informacji o płacy jesteś informowany, że zostaniesz wyrzucony na bruk za nękanie pracodawcy. Niektórzy po znajomości mają pracę na okres próbny z innym zapisem charakteru pracy.
Ja miałem: "pracownik fizyczny do noszenia/sortowania paczek", a niektórzy "pracownik w archiwum do przeglądania akt". Niby nic, ale w CV jest szalona różnica.
W pracy jest brudno, nie sprzątaczki. Chciałem sam umyć podłogę. Zwrócono mi uwagę, że znacząca by zmieniła kolor od reszty magazynu.
W pracy jest chłodno w zimie. Siedzi się w kurtkach bo jest często otwierany magazyn.
W pracy jest zakaz używania komórek, ale są tacy co gadają non-stop pod pretekstem pracownicy innej firmy, papierosek, ale obsługują dokumenty firmy Rhenus.
Piotr 2016-02-17 15:34:54
A niech mi ktoś powie jak to jest z kierowcami w Piasecznie?Jakie zarobki i godziny pracy?
nick0 2016-03-02 18:17:42
Byłem handlowcem w jednym z oddziałów Rhenus. Warunki pracy bardzo przyzwoite, wynagrodzenie spoko. Fajni ludzie w pracy, to też bardzo ważne. Idealnie nigdzie nie jest, ale tą firmę wspomninam dobrze.
Aefer 2016-03-09 16:24:58
Witam, ja nadal pracuję w Rhenus i szczerze polecam. Uważam, że dbają o pracownika przy czym podkreślę "o dobrego pracownika", pokaż że Ci zależy to zostaniesz doceniony. Te wpisy typu "tragedia" czy "żenada" są prawdopodobnie autorstwa osoby która zwyczajnie nie sprawdziła się na stanowisku. Ty JAMAJKA, od mycia podłogi w archiwum o ile się orientuję jest firma sprzątająca która nie zaleje wodą dokumentów, nic dziwnego że Ci nie pozwolono.
2
Jamaika 2016-04-18 12:59:48
Ty Aefer mnie nie pouczaj. Zamieść zdjęcia i pokaż ten syf na stronach. I nie mów o ludziach, że są to marne zera.
1
Jan Stodulski 2016-09-09 22:06:17
Pracowałem w Rhenus Data Office przez blisko 2 lata. Rhenus posiada trzy linie biznesowe: niszczenie, przechowywanie dokumentów i uslugi archiwizacyjne oraz uslugi związane z Outsourcingiem Procesów Biznesowych, w tym digitalizacja i workflow. Każdy obszar różni się dojrzałością procesów, od lewej: większa stagnacja, standaryzacja i powtarzalność, na końcu: większa różnorodność i dynamika. Nie bede ocenial zakresu obowiazkow poniewaz jest to bardzo indywidualne i zalezne od preferencji oraz stanowiska.

Atmosfera w firmie jest OK, kolezenska, ludzie sie lubia, istnieje mozliwsosc uczestniczenia w wielu wspolnych inicjatywach m.in. prospolecznych, mozna doliczyc do tego liczne spotania integracyjne.
Benefity: mozliwosc wykupienia ubezpieczenie grupowego, karty multisporot.

W pracy typowo biurowej:
Osoby, ktore sie angazuja i chcą pracować beda mogly sie rozwijac i awansowac.
Rhenus stety albo niestety jest niedużą firmą, pracuje w niej w całej Polsce <300 osób, co nie stwarza dużych i częstych możliwości awansów hierarchicznych oraz zmiany zakresu swojej pracy. Na minus: firma w obszarze biurowym nie inwestuje w szkolenia pracowników, bazuje na ich pozyskanej wiedzy i wspólnie wypracowanych rozwiązaniach. Współpraca w Rhenus Data Office jest możliwa głównie na rynku Polskim, istnieją projekty międzynarodowe, ale przeważają zlecenia krajowe.

Do plusów należy zaliczyć stabilność zatrudnienia, dużą płynność finansową, wyplaty zawsze na czas, fair podejście do pracownika.

Pracę w Rhenus z własnej perspektywy oceniam na 4/6.
1
Jan Stodulski 2016-09-09 22:09:02
Pracowałem w Rhenus Data Office przez blisko 2 lata. Rhenus posiada trzy linie biznesowe: niszczenie, przechowywanie dokumentów i uslugi archiwizacyjne oraz uslugi związane z Outsourcingiem Procesów Biznesowych, w tym digitalizacja i workflow. Każdy obszar różni się dojrzałością procesów, od lewej: większa stagnacja, standaryzacja i powtarzalność, na końcu: większa różnorodność i dynamika. Nie bede ocenial zakresu obowiazkow poniewaz jest to bardzo indywidualne i zalezne od preferencji oraz stanowiska.

Atmosfera w firmie jest OK, kolezenska, ludzie sie lubia, istnieje mozliwsosc uczestniczenia w wielu wspolnych inicjatywach m.in. prospolecznych, mozna doliczyc do tego liczne spotania integracyjne.
Benefity: mozliwosc wykupienia ubezpieczenie grupowego, karty multisporot.

W pracy typowo biurowej:
Osoby, ktore sie angazuja i chcą pracować beda mogly sie rozwijac i awansowac.
Rhenus stety albo niestety jest niedużą firmą, pracuje w niej w całej Polsce <300 osób, co nie stwarza dużych i częstych możliwości awansów hierarchicznych oraz zmiany zakresu swojej pracy. Na minus: firma w obszarze biurowym nie inwestuje w szkolenia pracowników, bazuje na ich pozyskanej wiedzy i wspólnie wypracowanych rozwiązaniach. Współpraca w Rhenus Data Office jest możliwa głównie na rynku Polskim, istnieją projekty międzynarodowe, ale przeważają zlecenia krajowe.

Do plusów należy zaliczyć stabilność zatrudnienia, dużą płynność finansową, wyplaty zawsze na czas, fair podejście do pracownika.

Pracę w Rhenus z własnej perspektywy oceniam na 4/6.
Pij 2016-09-09 22:31:59
Rhenus Data Office Polska Sp. z o.o. z tego co ja wiem, ma w tym momencie 4 aktywne ogłoszenia dwa nna PRacownika hali i dwa na kierowce z kat C, do Nadarzyna i Warszawy i Chorzowa, poszukajcie sobie.
Kris 2016-10-26 10:17:46
Pracowałem w Rhenus Data Office ponad dwa lata jako kierowca. Odszedłem skuszony lepszymi pieniędzmi do firmy o znanej nazwie. Nic bardziej mylnego. W Rhenusie może stawki godzinowe nie są z górnej półki, ale wszystko jest uczciwie wypłacane. Warunki pracy są dobre, ubrania robocze bardzo dobrej jakości i z kierownikiem można się było spokojnie dogadać. Logistycy to też ludzie, którzy nie robią trudności. Tu przynajmniej nie daje się obietnic bez pokrycia, a z taka przykrą rzeczywistością zderzyłem się w nowej pracy. Być może wrócę do Rhenusa, bo ogłoszenie na Kierowcę jest aktualne. W każdym razie jest to firma bardzo do przyjęcia i z tego co wiem we wszystkich oddziałach jest podobnie.
Agnieszka 2016-11-03 10:57:35
Ile osób tyle opinii. na każdą z nich należy spojrzeć oczami swoimi ale też oczami pracodawcy. Pytanie ? Czy ja byłem / jestem dobrym i lojalnym pracownikiem ? Warto o tym pamiętać pisząc każdą opinię.
Wiele osób, które mówi źle o były pracodawcy nie odpowiada sobie na pytanie dlaczego ? Czy zbyt niskie zarobi to powód do krytyki czy np. mobilizacja to podejścia działań aby coś zmienić ? Atmosfera w pracy to przecież i Ty. Zastanów się czy pisząc o ludziach nie strzelasz sobie w przysłowiowe kolano.

Czy słowa "chcą oskubać się z każdej złotówki" mają sens ? Pracując w korporacji, nikt nie próbuje oskubać z kasy bo nie ma takiej potrzeby. Takie rzeczy dzieją się w rodzinnych firmach, gdzie każda złotówka liczona jest przez właściciela. Oszczędność - owszem. Tego nigdy za wiele i tu trzeba doceniać i chwalić, że takie działania są podejmowane. Pytanie - czy wolałbyś aby Twój pracodawca był rozrzutnym idiotą i zapominał, że lepiej zapłacić pracownikowi niż kopić sobie nowe auto, czy lepiej aby był oszczędny i dbał abyś Ty na czas dostał swoją wypłatę ?

A zasada nie palenia mostów jest warta wdrożenia - nigdy nie wiesz czy Twoja droga nie skrzyżuje się kiedyś w byłym Szefem lub kolegami. Dlatego zachęcam - zostaw dobry ślad po sobie, dobre wrażenie.
Zachęcam do refleksji.

Agnieszka
A. 2016-11-03 11:26:42
Jestem bardzo zadowolona z pracy w firmie Rhenus. Jestem pracownikiem docenianym, motywowanym i cenionym. Szalenie szanuje możliwość dyskusji z ludźmi od których mogę się czegoś nauczyć.

polecam Rhenus jako rzetelnego pracodawcę.
Zostaw swoją opinię o Rhenus Data Office Polska Sp. z o.o. - Nadarzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rhenus Data Office Polska Sp. z o.o.